ZoomText 10.1 Ek Hızlı Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ZoomText 10.1 Ek Hızlı Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 ZoomText 10.1 Ek Hızlı Kullanım Kılavuzu Bu ilave ZoomText 10 hızlı Referans klavuzu Windows 8 için ZoomText 10.1 e özel yeni özellikleri ve diğer değişiklikleri kapsar. Birincil ZoomText 10.1 kurulum ve kullanım talimatları için, hala ZoomText 10 kullanım klavuzunıza veya ZoomText 10.1 yardım bölümüne bakmaya ihtiyaç duyacaksınız. Yeni ZoomTexti 10.1 neler var ZoomText 10.1 contains the following new features and enhancements. Windows 8.x Desteği Microsoft Ofis 2013 Desteği Internet Explorer 10 ve 11 Desteği Video ve Oyun Desteği Dokunmatik Ekran Cihaz Desteği Geliştirilmiş Gezinme ve Program Ekosu Düzgün Kenarlı Fare İşaretleyicileri Renk Geliştirme Geçiş Efektleri İlave büyütme seviyeleri: İlave 42 kattan 60 kata İlave kesirli 1 ile 5 kat arasında

2 2 ZoomText 10.1 içeriğinde olmayanlar ZoomText in 10 özelliği geçiçi olarak ZoomText 10.1 için erişilebilir değil. Bu özellikler en kısa sürece güncellenerek eklenebilecektir: Ekran Dondurma Çift monitor desteği Metin bulucu Freeze Window Sistem Gereksinimleri Donanım ve Yazılım gereksinimleri aşağıdaki gibidir: Windows 7, 8 veya 8.x İşlemci: 2 GHz tek çekirdek 1 GHz çift çekirdek Hafıza (RAM): 2 GB Arttırılabilir: 4 GB veya üstü DirectX 9.1 veya muadili grafik kartı için destek Arttırılabilir: DirectX 10 veya üstü Arttırılabilir: 256 MB video hafızası desteği Hard disk alanı: İngilizce için 100 MB, Diğer diller için 350 MB 5 noktalı çoklu dokunma ekranı desteği Ses kartı (Büyütücü/Okuyucu için) USB 2.0 (eklenecek ZoomText Kamera desteği için)windows 7, 8 or 8.1

3 ZoomText 10.1 Ek Hızlı Kullanım Kılavuzu 3 ZoomText Yükleme ZoomText CD sini, CD-ROM sürücüsüne yerleştirdiğinizde kurulum programı otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır. Kurulumu tamamlamak için ekranda belirtilen talimatları uygulamaya devam edin. Kurulum Otomatik Olarak Başlamazsa 1. Çalıştır diyalog kutusunu açmak için Windows+R tuşuna basın. 2. CD-ROM sürücünüzü çalıştırın. 3. Programı Yükle yi seçin ve Aç a basın. 4. Çalıştır diyalog kutusunda Tamam a basın. ZoomText i Kaldırma Windows 8.x ZoomText'ten yüklemek için Başlangıç ekranında, ZoomText Kaldır yazın. Size bir liste gösterilecek, ZoomText 10.1 kaldır öğesini seçin. Windows 7 ZoomText'ten yüklemek için Windows Başlat menüsünden, Programlar ZoomText 10.1 Diğer ZoomText 10.1'i Kaldır. ZoomText 10.1 başlat Windows 8.x ZoomText'i başlatmak için Başlat ekranında ZoomText 10.1 e basın. Windows Masaüstünde ZoomText 10.1 simgesini tıklayın. Başlat ekranında arama kutusunu seçin. Bu panele ZoomText yazın karşınıza bulunmuş öğeler çıkacaktır. ZoomText 10.1 öğesini seçin. Windows 7 ZoomText'i başlatmak için Windows masaüstünde, ZoomText 10.1 program simgesini seçin. Windows Başla menüsünde, Programlar ZoomText 10.1 ZoomText 10.1 seçin.

4 4 ZoomText Dokunmatik Simge ZoomText 10.1, Windows 8.x dokunmatik ekran özellikli tabletler, laptoplar, masaüstü monitörler üzerinde kullanılabilir. Bu, ZoomText in, dokunmatik ekranı kullanarak yapacağınız ayarları ve uygulamaları desteklediği anlamına gelir. ZoomText klavye ve fare kullanımına engel olmayacak şekilde bu araç özelliğine sahiptir. ZoomText in kullanıcı arayüzüne (araçlar, menüler ve diyaloglar) aynı standart araçlarla erişilebilir. Not: En azından aynı anda five dokunmayı destekleyen bir Windows 8.x cihazına sahip olmanız gerekmektedir. Bu cihazlar Windows 8.x logosuyla Windows için dizayn edilmiştir olarak görüntüleyecektir.

5 ZoomText 10.1 Ek Hızlı Kullanım Kılavuzu 5 Dokunmatik ekranda büyüteci kullanma Windows 8.x dokunmatik ekranda büyüteci kullandığınız zaman bir kaç önemli teknik durum söz konusudur: Birçok uygulama yakınlaştırma ve gezinme özelliğine sahiptir. Bir ekran büyüteci, yakınlaştırma ve uygulama ile beraber çalışırsa yönünü şaşırabileceği bir yakınlaştırma ve gezdirmeyi ikinci bir katman olarak alacaktır. Ekran kaymasını önlemek için sadece bir katmanı kullanmanızı öneririz. Harici bir dokunmatik ekran cihazı kullanma, ekran klavyesi kullanımını gerektirir. Ekran büyütecini kullandığınızda, ekran klavyesi tamamen görünmeyecektir, bu yüzden bütün tuşlara erişmek için büyütülmüş ekranı kaydırmak zorunda kalırsınız. Bu sizin yazma hızınızı verimliliğinizi düşürecektir. Bu yüzden harici bir klavye ile bu işlemleri yaparken kullanmanızı tavsiye ederiz.

6 6 ZoomText Dokunmatik Simge ZoomText 10.1 özel olarak dokunmatik simge ile ZoomText özelliklerini dokunmatik araçlarını kullanmanıza olanak sağlar. Bu özellik, büyütülmüş ekranın kaydırma çubuğu ile yakınlaştırma ve uzaklaştırmayı da içerir ve ZoomText in Uygulama okuyucusu ve okumayı seslendir araçlarını kullanır. ZoomText yüklendiği zaman ekranın bir köşesinde ZoomText dokunmatik simge belirecektir. Bu kayan simge, yakınlaştırma ve uzaklaştırma veya büyütülmüş ekranda kaydırma yapınca değişmeden görünür. Ekranın köşeleri boyunca birkaç noktaya simgeyi sürükleyebilirsiniz. Siz simgeyi nerede daha rahat görmek isterseniz oraya yerleştirebilirsiniz. ZoomText Dokunmatik simge iki işlem moduna sahiptir. Windows Dokunmatik Mod ve ZoomText Dokunmatik Mod. Windows Dokunmatik Mod Sistemde ZoomText çalışmazken ekranda açık olan uygulamalar ve Windows üzerindeki bütün dokunmatik araçlardır. Bu moda, masaüstü veya uygulamaların dokunmatik araçlar(zoomtext aracı dahil) kullanarak çalıştırılmalarını isterseniz, ihtiyaç duyarsınız. Windows dokunmatik Modundayken, aşağıda bir grup Windows 8 başlat döşeme ekranı ile bir parmak ile dokunma simgesi belirir. ZoomText Dokunmatik Mod Bütün dokunmatik araçların ZoomText e geçtiği moddur. Bu moda, araçlar ( örneğin yakınlaştırma uzaklaştırma veya büyütülmüş ekran zemini) tarafından desteklenen ZoomText özelliklerine erişmek için, kullanabilirsiniz. Windows dokunmatik Modundayken, aşağıda bir ZoomText logosu ile bir parmak ile dokunma simgesi belirir.

7 ZoomText 10.1 Ek Hızlı Kullanım Kılavuzu 7 ZoomText Dokunmatik simgeyi Çalıştırma ve Etkinleştirme Bu seçenekte ZoomText dokunmatik simgeyi çalıştırmayı ve etkinleştirmeyi göreceksiniz. Dokunmatik simgeyi etkinleştirme ve devre dışı bırakma Ayarlar menüsünden, Dokunmatik Ekran Desteğini Dokunmatik simgesini etkinleştir (veya Dokunmatik simgesini devre dışı) seç. Etkinleştirdiğiniz zaman ekranın köşesinde dokunmatik simge görünür. Devre dışı bıraktğınızda simge kaybolur. Not: ZoomText devre dışı bırakıldığı zaman da simge kaybolur. Dokunmatik ekranın boyutunu ayarlama Ayarlar menüsünden, Dokunmatik ekran desteğini Dokunmatik Simge Boyutu {Boyut} seç. Dokunmatik simge seçtiğiniz boyuta ayarlanır. Dokunmatik simge için renk şeması seçme Ayarlar menüsünden, Dokunmatik ekran desteğini Dokunmatik simge rengi {renk} seç. Seçtiğiniz renge dokunmatik simge bürünecektir. Ekranın etrafında dokunmatik simgeyi hareket ettirme Simge üzerinde bir parmağınızı basılı tutun ve isteğiniz ekran köşesine doğru kaydırın. Parmağınızı simge üzerinden kaldırdığınızda, simge otomatik olarak bıraktğınız noktada kalacaktır. Windows Dokunmatik Mod ve ZoomText Dokunmatik Mod arasında geçiş yapmak Simge üzerine bir parmağınızla iki defa tıklayın. Windows Dokunmatik Moddayken simge Windows 8.x başlangıç ekranının zeminindeki grupta olur. ZoomText Dokunmatik Moddayken simge ZoomText logosu gibi görünür. Ipucu! Dokunmatik simgenin üzerinde bir parmağınızı tutarak dokunmatik modlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Simgenin üzerinden parmağınızı çektiğinizde önceki dokunmatik mod otomatik olarak aktif olacaktır.

8 8 Dokunmatik araç ile ZoomText özelliklerine erişmek Bu bölümde ZoomText dokunmatik simgeye erişme araçları ve ZoomText özelliklerinin işlem tuşlarının nasıl kullanıldığını göreceksiniz. ZoomText arayüz kullancısını gösterme Dört parmakla iki kez vurgu (tıklama). Büyütme seviyesini ayarlama (yakınlaştır ve uzaklaştır) Çift tık ve 3 parmakla basılı tut sonra yakınlaştırmak için parmakları birbirine uzak sürükle, uzaklaştırmak için parmakları birbirine yakın sürükle. Büyütülmüş ekranı gezinme Üç parmakla ekranın etrafında hareket ettirmek için sürükle. Bir büyük ekranının yerini ve boyutunu ayarlama 1. Büyüteç araç çubuğu üzerinde, Tip Ayar seç. Ayarlama aracı çalışır ve boyutlandırıcılar büyütme penceresi çerçevesinde ortaya çıkar. 2. Pencereyi yeniden boyutlandırmak için, bir parmağınızı boyutun ucuna basılı tutun ve kendi istediğiniz boyuta gelene kadar sürükleyin. 3. Pencereyi hareket ettirmek için, büyük pencere üzerinde parmağınızı basılı tutun ve sürükleyin. 4. Ayar menüsünden çıkmak için, üç parmağınız ile çift tıklayın.

9 ZoomText 10.1 Ek Hızlı Kullanım Kılavuzu 9 Görüntü modunu kullanma 1. Üç parmağınız ile çift tıklayın. Büyüteç kısa bir süreliğine kapanır ve tekrar görünür. 2. Görüntü portunu hareket ettirmek için, bir parmağınızı görüntü moduna basılı tutun ve istediğiniz yere sürükleyin. 3. Görüntü modundan çıkmak için ve yeni görüntü portu yerine hareket etmek için, bir parmağınızla çift tıklayın. 4. Görüntü modundan çıkmak için ve önceki görüntü portu alanına gitmek için, üç parmağınızla çift tıklayın. Konuştur aracını kullanma 1. Okuyucu üzerinde, konuşturu seçin. Konuştur aracı aktifleşir. 2. Tek kelimeleri konuşturmak için, kelimenin üzerine tıklayın. 3. Bir blok kelimesi konuşturmak için, bir parmağınızla okumasını istediğiniz kelimeler üzerinde sürükleme yapın. Sürüklemeyi bıraktığınızda bütün işaretlenmiş kelimeler sesli okunacaktır. 4. Sürüklemeyi bıraktığınızda bütün işaretlenmiş kelimeler sesli okunacaktır. 5. Konuşturma aracından çıkmak için üç parmağınızla çift tıklayın.

10 10 Uygulama okuyucuyu kullanma 1. Okumak istediğiniz sayfayı açın. 2. Aşağıdaki iki metodla uygulama okuyucuyu kullanmayı başlatın. Herhangi bir kelimeyi okumayı başlat: Bir parmağınızla okumaya başlamasını istediğiniz kelimeyi çift tıklayın. İmleç aktif ise, metin imlecinin yerinden okumayı başlatma: İki parmağınızla çift tıklama. Uygulama okumaya başlar. 3. Okumayı başlatmak veya durdurmak için veya kelime, paragraf, satır, cümle olarak yönlendir/oku işlevi için uygulama okuyucunun okuma aracı kullanılır. 4. Uygulama okuyucudan çıkmak için, üç parmakla çift tıklayın. Uygulama okuyucudan çıktığınızda, otomatik olarak işaretlenmiş olan son kelime konumunda imleciniz durur. Komutlar Okuma Geçişi (Oynat/Durdur) Yeni konumdan oku Sonraki kelimeyi söyle Önceki kelimeyi söyle O anki kelimeyi söyle Yukarı kelimeyi söyle Aşağı kelimeyi söyle Sonraki cümleyi söyle Önceki cümleyi söyle Sonraki paragrafı söyle Önceki paragrafı söyle Dokümanın sonu Dokümanın başı Araçlar 2 parmak bir tık 1 parmak bir tık 1 parmak sağa yürüt 1 parmak sola yürüt 1 parmak çift tık kelimeyi söyler. Aynı kelime üzerinde bu işlemi iki saniye veya daha az tutarak aşağıdaki işlemler arasında geçiş yapabilirsiniz. söyle/hecele/sıkı hecele. Seçtikten sonra parmağınızı kaldırın. 1 parmak aşağı yürüt 1 parmak yukarı yürüt 2 parmak sağa yürüt 2 parmak sola yürüt 2 parmak aşağı yürüt 2 parmak yukarı yürüt 4 parmak aşağı yürüt 4 parmak yukarı yürüt

ZoomText Ek Kullanma Klavuzu

ZoomText Ek Kullanma Klavuzu ZoomText 10.1 Ek Kullanma Klavuzu Telif Hakkı ZoomText Büyüteç Telif Hakkı 2014, Algorithmic Implementations, Inc. aittir. ZoomText Büyüteç/Okuyucu Telif Hakkı 2014, Algorithmic Implementations, Inc. aittir.

Detaylı

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

Indeks. Ağ Bulucu ayarları 74 düğmesini 31 komutlar 74 Ağ Bulucu 74 Ağ düğmesini 31 AHOI kısayolları 169 alan dışı 83 araçları klavyeyle kullanma 26

Indeks. Ağ Bulucu ayarları 74 düğmesini 31 komutlar 74 Ağ Bulucu 74 Ağ düğmesini 31 AHOI kısayolları 169 alan dışı 83 araçları klavyeyle kullanma 26 Indeks A Ağ Bulucu ayarları 74 düğmesini 31 komutlar 74 Ağ Bulucu 74 Ağ düğmesini 31 AHOI kısayolları 169 alan dışı 83 araçları klavyeyle kullanma 26 B Bölgesi düğmesini 91 büyütme pencereleri boyutlandırma

Detaylı

Bölüm 1 Giriş. ZoomText 9.1 un piyasada iki çeşit ürünü bulunmaktadır.

Bölüm 1 Giriş. ZoomText 9.1 un piyasada iki çeşit ürünü bulunmaktadır. Bölüm 1 Giriş. ZoomText 9.1 az görenler için tasarlanmış çok güçlü bir yazılımdır. Ekran büyütme ve okuma gibi iki ayrı teknolojiyi içerir. Uygulamalara, dökümanlara, emaillere ve internete girişte, bilgisayar

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

ZoomText 10 Ekran Büyütücü Program

ZoomText 10 Ekran Büyütücü Program ZoomText 10 Ekran Büyütücü Program ZoomText programı, az görenlerin bilgisayar kullanırken ekranı rahatlıkla görebilmeleri için kullanılan bir ekran büyütme programıdır.ve Artık bilgisayar kullanmak ZoomText

Detaylı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği Başvuru Kitapçığı ZoomText Express programına hoş geldiniz ZoomText Express bilgisayarınızda rahatlıkla ve kolayca kullanabileceğiniz bir ekran büyütme

Detaylı

Kişisel Bilgisayarın Parçaları

Kişisel Bilgisayarın Parçaları DONANIM Donanım Kişisel Bilgisayarın Parçaları Donanım yapısı ve büyüklüğü ne olursa olsun bir bilgisayar dört temel bileşenden oluşmaktadır: Giriş Birimleri Merkezi İşlem Birimi (CPU) Bellek Çıkış Birimleri

Detaylı

ZoomText 10.1. Kullanım Kılavuzu. versiyon

ZoomText 10.1. Kullanım Kılavuzu. versiyon ZoomText Kullanım Kılavuzu versiyon 10.1 içindekiler ZoomText 10.1 a Hoşgeldiniz... 2 Sistem Gereksinimleri... 3 ZoomText in Kurulumu... 4 ZoomText e Giriş... 5 ZoomText in Aktivasyonu... 6 Dokunmatik

Detaylı

ZoomText kısayolları hakkında birkaç önemli nokta:

ZoomText kısayolları hakkında birkaç önemli nokta: Bölüm 6 Kýsayollar Kısayollar ZoomText kullanıcı arayüzünü aktive etmeden ZoomText komutlarını uygulayan tuş takımlarıdır. Kısayollar her ZoomText çeşidinde vardır ve bir başka program açıkken ZoomTexti

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Duo Installation Guide

Duo Installation Guide Duo Installation Guide All contents of this publication are subject to change. 2011.06 1 INDEX 1. Paketin İçindekiler ---- 3 2. İstasyonu Diz üstü bilgisayara yerleştirmek ---- 3 3. Kalemi kullanıma hazırlamak

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın

Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın Hızlı Başlangıç: Masaüstünüzü ya da bir programı paylaşın Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımı masaüstünüzü diğer kişilerle uzaktan paylaşmanızı kolaylaştırır. Bir Lync 2010 görüşmesi ya da bir çevrimiçi

Detaylı

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 1. Sürücüyü Yükleme İkaz: Verilen sürücüyü bağlamadan adaptörü bilgisayarınıza BAĞLAMAYIN. Verilen CD yi disk sürücünüze yerleştirin ve

Detaylı

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN.

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE programını yükleme Sayfa 8: INSITE programını kaldırma NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. AÇABİLİR. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM HATALI

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Laboratuvar Çalışması 1.3.2 Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Hedefler PC'deki RAM miktarını (MB cinsinden) belirleme. PC de takılı olan sabit diskin boyutunu (GB cinsinden) belirleme. Sabit diskteki

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM SlimClip>Uninstall VideoCAM SlimClip yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM SlimClip ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM SlimClip yazılımının kurulması 1. VideoCAM SlimClip yazılım

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama Bölüm 1:SMART Board, bilgisayar ve projeksiyon cihazının bağlanması SMART Board interaktif tahtaları dokunmatiktir ve bilgiyasayar ve projeksiyon cihazıyla üçlü

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu Model No. VS14140 İçindekiler 1. Giriş...2 1.1 BlueStacks'e Genel Bakış...2 1.2 Hedef Kitle...2 2. BlueStacks'i Başlatın...2 2.1 BlueStacks'i Başlatma...2 2.2 Giriş Ekranı...3

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu

Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU GREEN BUTTON YAZILIMI

KULLANIM KILAVUZU GREEN BUTTON YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU GREEN BUTTON YAZILIMI Rev. 143/PC Uyarı! Her hakkı saklıdır. Bu kılavuzda adı geçen ürünler yalnızca tanıtım amaçları için kullanılır ve ilgili firmaların ticari markaları ya da kayıtlı

Detaylı

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu TÜ RKÇ E Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu Giriş Macro Key Manager özel bir tablet uygulama yazılımıdır. Macro Key Manager'ı kullanarak, en fazla kullandığınız klavye işlevlerini (Copy= Ctrl+C ) veya

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm

Aaraçlar Menüsünden Seçeneklerden Görünüm Word 2003 açtığımızda ARAÇLAR>SEÇENEKLER>GÖRÜNÜM açılır. anlatılcaktır. karşımıza bu ekran çıkar burdaki komutlar altda İlk Görev Bölmesi Word'ü ilk başlattığınızda Başlarken görev bölmesini görüntüler.

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

gelin ve Başlat ->Programlar -> VideoCAM Messenger>Uninstall VideoCAM Messenger yi seçin ve kurulumu kaldırmak için ekrandaki talimatları izleyin. Önemli Not: Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM Messenger ı USB portuna bağlayın. Lütfen kurulumdan önce bu önemli notu okuyun. 1. VideoCAM Messenger yazılımının kurulması 1. VideoCAM Messenger

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ CANLI DERSLER İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 2014 1 Değerli öğretim elemanları, Aşağıda, canlı ders olarak adlandırılan sanal sınıflarınızda dikkat

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu

Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu Dell P2715Q/P2415Q Dell Display Manager Kullanıcı Kılavuzu Model: P2715Q/P2415Q Regulatory model: P2715Qt/P2415Qb NOT: NOT, bilgisayarınızdan daha iyi yararlanmanız için yardımcı olan önemli bilgileri

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Ürünle

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Bomgar Connect ANDROID DESTEK TEKNİSYENİ KONSOLU 2.2.9

Bomgar Connect ANDROID DESTEK TEKNİSYENİ KONSOLU 2.2.9 Bomgar Connect ANDROID DESTEK TEKNİSYENİ KONSOLU 2.2.9 2017 Bomgar Corporation. Tüm hakları dünya genelinde saklıdır. BOMGAR ve BOMGAR logosu, Bomgar Corporation'ın ticari markalarıdır; burada yer alan

Detaylı

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz.

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz. Metin işlemleri Bu bölümde belgenizde değişiklik veya düzenleme yapmak istediğinizde ihtiyaç duyacağınız işlemler ile metin girişini kolaylaştıracak araçlara yer verilmiştir. Dolaşma Belge içinde dolaşmak

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı ticari markalarıdır. Ürün bildirimi

Detaylı

TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ

TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ASO MÜDÜRLÜĞÜ KULLANIMI ( İŞLETMENLİĞİ OPERATÖR) KURS PLANI BŞL : 08.03.2011 - BTŞ : 02.05.2011 Hafta içi her gün: 14.30-17 :40 ( 4 saat ) TARİH GÜN SAAT MODÜL Açılış konuşması,

Detaylı

Klavye Kullanımı KLAVYE KULLANIMI

Klavye Kullanımı KLAVYE KULLANIMI Klavye Kullanımı KLAVYE KULLANIMI Klavyeler standart Q veya F klavye diye iki şekilde bulunur. Burada Q klavye ile ilgili bilgiler verilecektir. Bir klavyenin Q veya F oluşu klavye köşesindeki harften

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-70310 1. Ürün tanıtımı DIGITUS Kablosuz TV aktarma kutusunu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanımı için lütfen kullanma kılavuzundaki talimatlara

Detaylı

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ ARTESIS ENTERPRISE SERVER Dök. No: PS.01 KL.04 REV.02 I Table of Contents Part I Giriş 1 Part II Sistem Gereksinimleri 1 Part III Kurulum 3 Part IV Ana Menü 11 Part V Destek 13 Part VI Sorun Giderme 13

Detaylı

Masaüstü Bilgisayarlar, Dizüstü Bilgisayarlar ve Dokunmatik Ekranlar için Kısayol Tuşları

Masaüstü Bilgisayarlar, Dizüstü Bilgisayarlar ve Dokunmatik Ekranlar için Kısayol Tuşları Dolphin SuperNova Hot Key Reference Guide Dolphin SuperNova KısayolBaşvuru Kılavuzu Masaüstü Bilgisayarlar, Dizüstü Bilgisayarlar ve Dokunmatik Ekranlar için Kısayol Tuşları Bu bilgileri alternatif formatlarda

Detaylı

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ

DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ Yazılım (Software) Yazılımlar, bilgisayarları amaçlarımız doğrultusunda kullanabilmemiz için geliştirilmiş programlardır. Yazılımlar kendi

Detaylı

tarantula serisi pc kameralar

tarantula serisi pc kameralar tarantula serisi pc kameralar Bu kullanma kılavuzu Tarantula Serisi PC Kameralar için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaretleme Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili

Detaylı