Tüketim döngüsünde sürdürülebilirlik. Kıvılcım Döğerlioğlu-Demir Sabanci Universitesi YBF

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tüketim döngüsünde sürdürülebilirlik. Kıvılcım Döğerlioğlu-Demir Sabanci Universitesi YBF"

Transkript

1 Tüketim döngüsünde sürdürülebilirlik Kıvılcım Döğerlioğlu-Demir Sabanci Universitesi YBF

2 10 Önemli Nokta Konu çok geniş olmamalı Alt başlıkları net olmalı Teorik ve pratik olarak anlamlı olmalı Literatürdeki net boşlukları doldurmalı (kuramsal ve metodolojik olarak özgün olmalı) Literatür taraması kapsamlı ve güncel olmalı (Şekil ve tabloyla desteklenmeli) Ulusal ve Uluslararası etkisi olmalı İş paketleri ayrıntılı olmalı Süre gerçekçi olmalı Bütçe iş paketleriyle bağlantılı olarak hazırlanmalı ve gerçekçi olmalı Proje çıktıları net olmalı

3 Konu çok geniş olmamalı Alt başlıkları net olmalı

4 Sürdürülebilir tüketim -Kaynak verimliliğini artırmak -Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmak -Atıklari minimize etmek Bu projede aşağıdaki konular işlenmektedir: -Erişim tabanlı tüketim -Gönüllü sadelik -Çevre savunuculuğu

5 Teorik ve pratik olarak anlamlı olmalı

6 Projenin pratik değeri Dünyada her geçen gün daha fazla şirket dikkatlerini çevresel sürdürülebilirliğe doğru çevirmekte ve bu alanda büyük yatırımlar yapmaktadır (Chang 2011). Diğer yandan tüketiciler de her fırsatta çevre konusunda endişelerini belirtmekte ve çevre dostu pazarlama stratejilerine açık olduklarını göstermektedir (Ginsberg ve Bloom 2004). Bununla birlikte, çevre dostu ürün kabulü arzu edildiği kadar hızla yayılmamaktadır (Lin ve Chang 2012). Çoğu firma için çevreci pazarlama çabaları karlı bir stratejiye dönüşememiştir.(lubin ve Esty 2010; Peattie 2001, Sharma, Iyer, Mehrotra ve Krishnan 2010).

7 Projenin teorik değeri Bu projeyle, pazarlama alanına hem teorik katkı yapılacak hem de uygulanabilir şirket stratejileri ve kamu politikaları tavsiye edilecektir. Özellikle sürdürülebilir tüketim ile ilgili bu tip bulgular ve öneriler, saygın uluslararası dergilerin (örneğin, Journal of Marketing Research ve Journal of Consumer Research) çağrılarında düzenli olarak yer almaktadır (örneğin, Kidwell, Farmer, ve Hardesty 2013). Bu projeyle, gittikçe önemi artan sürdürülebilirlik konusuna katkı yapılacak; bilim insanlarının tüketiciyi sürdürülebilir tüketime dahil etme çağrısına (Prothero et al. 2011) cevap verilecektir. Bu çağrılara, Kidwell, Farmer, ve Hardesty (2013) tutum oluşturma ve satın alma arasındaki ilişkileri inceleyerek; Trudel ve Argo (2013) ise kullanım sonrası davranışları araştırarak cevap vermeye çalışmıştır ancak bu alanlar tüketim döngüsünün yalnızca belirli aşamalarını kapsayıp, tüm döngüyü ele almamaktadır. Bu projede, tüketim sürecinde çok önemli bir yeri olan kullanım davranışları araştırılacaktır.

8 Literatürdeki net boşlukları doldurmalı (kuramsal ve metodolojik olarak özgün olmalı) Literatür taraması kapsamlı ve güncel olmalı (Şekil ve tabloyla desteklenmeli)

9 Şekil1: Tüketim döngüsü Kullanım davranışları: -Ürün/servis paylaşımı (erişim tabanlı tüketim) -Gönüllü sadelik -Çevre savunuculuğu

10 ÖZGÜN DEĞER Kuramsal katkı: Literatürde ampirik olarak ele alınmamış ve kuramsal boyutta da yeterince çalışılmamış üç ana konu olan erişim tabanlı tüketim, gönüllü sadelik ve çevre savunuculuğu çalışılacaktır. Metodolojik katkı: Bu projeyle, literatürde ampirik olarak ele alınmamış üç ana konu incelenecektir. Yapılacak tüm çalışmalarda çoklu-metot kullanılacaktır. Deneylerle sebep-sonuç ilişkisi kurulmaya çalışılacaktır. Daha önce bu üç konu bu metotlarla incelenmemiştir

11 Ulusal ve Uluslararası etkisi olmalı

12 Ulusal ve Uluslararası etkisi Türkiye den anket yoluyla toplanacak veriler, Türkiye özelinde yorumlar yapabilme olasılığını da getirecektir. Bu da bir taraftan Türkiye de çevre politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunurken, diğer taraftan da Türk şirketleri için bir avantaj yaratacaktır. Alt başlıklar saygın uluslararası dergilerin (örneğin, Journal of Marketing Research ve Journal of Consumer Research) çağrılarında düzenli olarak yer almaktadır (örneğin, Kidwell, Farmer, ve Hardesty 2013). Dolayısıyla bu projenin çıktıları bu tip dergilere gönderilecektir.

13 İş paketleri ayrıntılı olmalı Süre gerçekçi olmalı Bütçe iş paketleriyle bağlantılı olarak hazırlanmalı ve gerçekçi olmalı

14 İş paketleri Bu projede 8 iş paketi öngörülmektedir. İP 1 Erişim tabanlı tüketim (deney dizaynı ve veri toplama) İP 2 Erişim tabanlı tüketim (veri analizi) İP 3 Gönüllü sadelik (mülakat ve odak grup çalışması-kalitatif veri analizi) İP 4 Gönüllü sadelik (anket çalışması) İP 5 Gönüllü sadelik (veri analizi) İP 6 Çevre savunuculuğu (ölçek geliştirme) İP 7 Çevre savunuculuğu (deney dizaynı ve veri toplama) İP 8 Çevre savunuculuğu (veri analizi)

15 Örnek İP Erişim tabanlı tüketim alanında paylaşım olgusunu tüketici psikolojisi yönünden inceleyen, deneysel bir çalışma öngörülmektedir. İP 1 ve 2 kapsamında, sekiz aylık bir sürede, deney dizaynı, veri toplama ve analizi yapılacaktır. Veriler yaklaşık 120 Sabancı Üniversitesi öğrencisinden gönüllülük esasına göre toplanılacak olup, katılımcılara onam formu imzalatılacaktır. Toplanılan veriler katılımcılardan bağımsız olarak ele alınacaktır. Deney dizaynı ve veri toplama aşamalarında doktora sonrası araştırmacı aktif olarak yer alacaklardır. Bu noktalarda, bursiyer, proje yürütücüsünün yapmakta tek başına zorlanacağı deney gözetmenliği ve veri girişi işlemlerini yerine getirecektir. Veri analizi deneyim gerektirdiğinden proje yürütücüsü tarafından gerçekleştirilecek, araştırmacı, teknikleri izleyerek öğrenme fırsatı elde edecektir. Bu çalışmada, bir dizi deney ile farklı durumsal ve bireysel etkilerin paylaşma eğilimine etkileri incelenecektir. 2x3 deneysel dizayn kullanılıp farklı paylaşım durumlarıyla çevresel ve kişisel faktörlerin etkileşimi araştırılacaktır. Yaklaşık 15 dakika sürecek deneyler sınıf ortamında yapılacak olup, yeri geldiğinde Qualtrics anket aracı, çoğu zaman da kalem-kağıt yöntemiyle yürütülecektir. Örneğin, bu çalışmada yapılacak ilk deneyin şu şekilde olması planlanmaktadır. Tüketici bağlılık çeşitlerinin farklı paylaşım ortamlarındaki etkileşiminin servise veya ürüne olan tutuma etkisi incelenirken 2 (tüketici bağlılık çeşitleri: kaçınma-kaygı) x 3 (paylaşım bağlamı: mülkiyet-iç paylaşım-dış paylaşım) deney dizaynı kullanılacaktır. Toplanan veri ANOVA yöntemi kullanılarak SPSS yazılımıyla analiz edilecektir.

16 B planı Eksik veya yanlış veri durumlarında deneyler tekrarlanacaktır. Öngörülen ilişkiler istatistiki olarak gösterilemeyebilir; bu durumda literatüre dönüp, alternatif açıklamalar aranabilir. Örneğin, paylaşım bağlamının farklı ürün kategorilerine göre farklılık gösterebileceği tartışılıp hipotezde sunulan ifadenin sınır koşulları belirlenebilir. Bu da çalışmayı daha da zenginleştirecektir.

17 Proje çıktıları net olmalı

18 Akademik çıktılar Proje süresinde 4 adet makale basılması planlanmaktadır: 1- Sürdürülebilir tüketimi tüm tüketim döngüsünü ele alacak şekilde inceleyecek ve literatürde eksik olan kuramsal çerçeveyi oluşturacak bir makale. 2- Erişim tabanlı tüketim üzerine ampirik bir çalışma: Ürün/servis paylaşımını hangi bireysel ve durumsal faktörler etkiler? Türkiye de erişim tabanlı tüketim uygulamalarının yaygınlaşabilmesi için gerekli koşullar ve tüketici teşvik programları nelerdir? 3- Gönüllü sadelik üzerine ampirik bir çalışma: Gönüllü sadelik, etik veya çevre dostu tüketiciden kavramsal olarak nasıl ayrılır? Türkiye de bulunan ekolojik yaşamı destek dernekleri gönüllü sadeliği nasıl uyguluyorlar? 4- Çevre savunuculuğu üzerine ampirik bir çalışma: Çevre savunuculuğu kulaktan kulağa pazarlama metotlarıyla uygulanabilir mi? Tüketicileri pazarlama stratejileri ve kamu politikaları ile birer savunucu haline getirebilmenin yolları nelerdir? Akademik Konferans: Proje kapsamında üretilen makalelerin, en az 2 uluslararası (tercihen Association of Consumer Research-ACR ve Society of Consumer Psychology-SCP ) ve 2 ulusal(tercihen Ulusal Pazarlama Kongresi)konferansta sunulması beklenmektedir.

19 Ekonomik/Ticari/Sosyal çıktılar Türk şirketleriyle yapılacak çalıştay : 8. İş paketinin tamamlanmasını takiben bir çalıştay aracılığı ile bulgular Türk şirketleri ile paylaşılacaktır. Erişim tabanlı tüketim dünyada hızla artmakta ancak ülkemizde sınırlı olarak uygulanmaktadır. Bu alanın geliştirilebilmesi için Türk firmalarıyla bulgular paylaşılacak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacaktır. Çevre savunuculuğunun, çevre dostu ürün kullanmaya teşvik için önemli bir etken olduğu öngörülmektedir. Kavramın sebep ve sonuçları araştırıldıktan sonra, çevre dostu pazarlama stratejileri uygulayan firmalara ve çevre politikalarının oluşumuna katkıda bulunulmak hedeflenmektedir. Bu konuda geliştirilecek ölçek hem İngilizce hem de Türkçe olup, ilgili Türk şirketleriyle paylaşılacaktır. Yayın kuruluşları aracılığıyla bulguları yayma: Yapılan tüm çalışmalar sonrasında bulgular ulusal basın yayın kuruluşları (TV, gazete, popüler dergi) aracılığıyla topluma yayılacaktır. Eğitim: Literatür taramasının sonucu ve bulguların ışığında sürdürülebilir tüketim üzerine bir ders açılacaktır. Bu ders lisans ve yüksek lisans öğrencilerine hitap edebileceği gibi Sabancı Üniversitesi nde her yıl düzenlenen lise yaz okuluna da dahil edilebilir.

20 Araştırmacı Yetiştirilmesi ve Yeni Proje(ler) Oluşturma Bu proje kapsamında bir bursiyer, bir akademik araştırma projesinin başından sonuna kadar her alanda deneyim kazanacaktır. Bu bursiyer, proje için toplanacak verilerin uygun kısımlarını ve geliştirilecek ölçeği kendi projeleri için kullanabilir. Önerilen bu proje, 2 yeni projenin başlangıç noktası olabilir: Bir yeni proje ile tüketici değil firmaların bakış açısıyla erişim tabanlı tüketim modelleri tartışılabilir. Bir başka proje ile kullanım sonrası davranışlar (ikinci el pazarları, geri dönüşüm eğilimleri) çalışılabilir

21 10 Önemli Nokta Konu çok geniş olmamalı Alt başlıkları net olmalı Teorik ve pratik olarak anlamlı olmalı Literatürdeki net boşlukları doldurmalı (kuramsal ve metodolojik olarak özgün olmalı) Literatür taraması kapsamlı ve güncel olmalı (Şekil ve tabloyla desteklenmeli) Ulusal ve Uluslararası etkisi olmalı İş paketleri ayrıntılı olmalı Süre gerçekçi olmalı Bütçe iş paketleriyle bağlantılı olarak hazırlanmalı ve gerçekçi olmalı Proje çıktıları net olmalı

22 TEŞEKKÜRLER! SORULAR?

Türkiye Sosyoekonomik Statü Endeksi Geliştirme Projesi. Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü

Türkiye Sosyoekonomik Statü Endeksi Geliştirme Projesi. Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Türkiye Sosyoekonomik Statü Endeksi Geliştirme Projesi Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Projenin Konusu, Amacı ve Anahtar Kelimeler Projemizin Konusu: Türkiye

Detaylı

Bilimsel İletişim. Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi

Bilimsel İletişim. Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Bilimsel İletişim Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Bilimsel iletişim Makale Tez Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Tez veya proje nedir? Bir sorusu olan, belli bir amaç ve hedef dahilinde, belli

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN PROJE TEKLİF FORMU 1. PROJE TANIMLAMA BİLGİLERİ Adı: Türkiye Deniz Araştırma Alt Yapısının Analizi Etüt Projesi Yeri: Seyir,

Detaylı

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Önerisi Sunumu

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Önerisi Sunumu Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Önerisi Sunumu Proje Yürütücüsü nün; Unvanı, Adı - Soyadı: PROF.DR.ÇİLER DURSUN Kurumu/Kuruluşu: ANKARA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Bölümü/Birimi:

Detaylı

TÜRK. Doku çalışması. Kök hücre. Anket çalışması. Diğer ise, Kontrollü. Kontrollü. Randomize. Körlük

TÜRK. Doku çalışması. Kök hücre. Anket çalışması. Diğer ise, Kontrollü. Kontrollü. Randomize. Körlük TÜRK NEONATOLOJİ DERNEĞİ ARAŞTIRMAA PROJEE ÖDÜLLERİ BAŞVURU FORMU Projeninn açık adı Temel amaç Araştırmanın Türü (Lütfen uygun olan kutu/kutuları işaretleyiniz) İnsanlara yapılan ilk uygulama Deneysel

Detaylı

MUH312-İnovasyon ve Proje Yönetimi

MUH312-İnovasyon ve Proje Yönetimi 1. PROJE ÖZETİ Proje başlığı, özeti ve anahtar kelimeler Türkçe ve İngilizce yazılmalıdır. Proje özetleri birer sayfayı geçmemelidir. Özet (summary) projenin soyut bir tanıtımı değil, ana hatları ile önerilen

Detaylı

Çeviriye önsöz... xi Önsöz... xii Teşekkür... xv Kitabı kullanmanın yolları... xvii. Ortamı hazırlamak... 1

Çeviriye önsöz... xi Önsöz... xii Teşekkür... xv Kitabı kullanmanın yolları... xvii. Ortamı hazırlamak... 1 İÇİNDEKİLER Çeviriye önsöz... xi Önsöz... xii Teşekkür... xv Kitabı kullanmanın yolları... xvii K I S I M I... 1 Ortamı hazırlamak... 1 B Ö L Ü M 1... 3 Giriş... 3 Gerçek dünya araştırması nedir?... 3

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Pazarlama İlkeleri MAN 323 5 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Pazarlama İlkeleri MAN 323 5 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Pazarlama İlkeleri MAN 323 5 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

Ek1 KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BĐLĐMSEL ARAŞTIRMALAR PROJE ÖNERĐSĐ HAKEM/ÖDAK/KOMĐSYON DEĞERLENDĐRME FORMU 1- PROJENĐN ÖZGÜN DEĞERĐ

Ek1 KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BĐLĐMSEL ARAŞTIRMALAR PROJE ÖNERĐSĐ HAKEM/ÖDAK/KOMĐSYON DEĞERLENDĐRME FORMU 1- PROJENĐN ÖZGÜN DEĞERĐ Ek1 KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ BĐLĐMSEL ARAŞTIRMALAR PROJE ÖNERĐSĐ HAKEM/ÖDAK/KOMĐSYON DEĞERLENDĐRME FORMU PROJE NO: PROJE BAŞLIĞI: PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: 1- PROJENĐN ÖZGÜN DEĞERĐ ÇOK Yeni bir teknoloji, yeni bir

Detaylı

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Değerlendirme Kriterleri ve Puanlama

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Değerlendirme Kriterleri ve Puanlama Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Proje Değerlendirme Kriterleri ve Puanlama Puanlama Seviyeleri 5 Çok İyi (A) Proje önerisi ilgili kriteri tüm boyutlarıyla karşılamaktadır. Eksiklik yok

Detaylı

Ar-Ge ve İnovasyon Performansı Ölçümü. Prof. Dr. Fethi ÇALIŞIR

Ar-Ge ve İnovasyon Performansı Ölçümü. Prof. Dr. Fethi ÇALIŞIR Ar-Ge ve İnovasyon Performansı Ölçümü Prof. Dr. Fethi ÇALIŞIR Önerilen Çalışma Akışı Literatür Taraması - Makaleler - Uluslararası Endeks ve Anketler - Ölçüm Modelleri Firma ile Yapılacak Görüşmeler -

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ. KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ II Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini. Bilgilendirme Toplantısı. Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini. Bilgilendirme Toplantısı. Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini i Destekleme Programı (1001) Bilgilendirme Toplantısı Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN Türkiye Bilim, Teknoloji ve Yenilik Sistemi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Uygulamalı İşletme İstatistiği BBA 282 Bahar 3+0+0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Uygulamalı İşletme İstatistiği BBA 282 Bahar 3+0+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Uygulamalı İşletme İstatistiği BBA 282 Bahar 3+0+0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

TÜBİTAK PROJE ÖNERİSİ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME FORMU VE BİLGİ NOTU (POBDF-01)

TÜBİTAK PROJE ÖNERİSİ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME FORMU VE BİLGİ NOTU (POBDF-01) TÜBİTAK PROJE ÖNERİSİ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME FORMU VE BİLGİ NOTU (POBDF-01) Bu form, proje önerilerinin (1) özgün değer, (2) yapılabilirlik ve (3) yaygın etki boyutlarında bilimsel değerlendirilmesi amacıyla

Detaylı

1001 BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJELERĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI

1001 BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJELERĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI 1001 BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJELERĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI BaĢvurunun bilimsel değerlendirmeye alınabilmesi için, Arial 9 yazı tipinde hazırlanması ve toplamda 20 sayfayı geçmemesi gerekmektedir.

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. İş Araştırma Metodolojisi BBA 381 Güz

DERS BİLGİLERİ. İş Araştırma Metodolojisi BBA 381 Güz DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS İş Araştırma Metodolojisi BBA 381 Güz 3+0+0 3 5 Ön Koşul Dersleri BBA 282 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin

Detaylı

ARAŞTIRMA SÜRECİNİN ADIMLARI. LİTERATÜR TARAMA PROBLEMİN TANIMLANMASI Prof.Dr.Besti Üstün

ARAŞTIRMA SÜRECİNİN ADIMLARI. LİTERATÜR TARAMA PROBLEMİN TANIMLANMASI Prof.Dr.Besti Üstün ARAŞTIRMA SÜRECİNİN ADIMLARI LİTERATÜR TARAMA PROBLEMİN TANIMLANMASI Prof.Dr.Besti Üstün Araştırma Adımları Literatür tarama Problemin tanımlanması Teorik çerçeve Amaç/hipotez/soru Araştırma değişkenlerini

Detaylı

TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği. Proje. Proje çeşitleri. Bu sunuda: Genel proje süreci. Doç.Dr. Ercan Kurar

TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği. Proje. Proje çeşitleri. Bu sunuda: Genel proje süreci. Doç.Dr. Ercan Kurar TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği Doç.Dr. Ercan Kurar Bu sunuda: İ ğ S.Ü.V.F. Genetik Anabilim Dalı İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (İLTEK) Konya 2013 Proje Belirli bir amacı

Detaylı

X X X X X X X X X X X

X X X X X X X X X X X Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Program Yeterlilikleri TYYÇ Yaşam Bilimleri Temel Alanı Yeterlilikleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 BİLGİ (Kurumsal ve Olgusal) 1-Lisans düzeyi yeterliliklerine

Detaylı

Proje Hazırlama Eğitimi (1)

Proje Hazırlama Eğitimi (1) Proje Hazırlama Eğitimi (1) Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Proje Hazırlama Eğitimi Ön Hazırlık (1) Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS)

Detaylı

Yazılım Mühendisliğinde Araştırma Yöntemleri (SE 600) Ders Detayları

Yazılım Mühendisliğinde Araştırma Yöntemleri (SE 600) Ders Detayları Yazılım Mühendisliğinde Araştırma Yöntemleri (SE 600) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Yazılım Mühendisliğinde Araştırma Yöntemleri SE 600

Detaylı

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1

FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 1 Tarih: EK-1a: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ FEN VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Siyaset Biliminde Uygulamalı Araştırma PSIR

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Siyaset Biliminde Uygulamalı Araştırma PSIR DERS İLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Siyaset iliminde Uygulamalı Araştırma PSIR 480 8 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri PSIR 282 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu

Detaylı

Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU

Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Üniversite(ler) Birim/Bölüm/ABD Araştırmacı(lar) Sefere Katılması Planlanan Araştırmacı Projenin

Detaylı

KALİTE SİSTEM YÖNETİCİSİ EĞİTİMİ

KALİTE SİSTEM YÖNETİCİSİ EĞİTİMİ FMEA-HATA TÜRLERİ VE ETKİ ANALİZİ Tanımlama Mevcut veya olası hataları ortaya koyan, bu hataların yaratabileceği etkileri göz önünde bulunduran ve etkilerine göre hataları önceliklendirerek oluşmalarının

Detaylı

Araştırma Projesi Başvuru Formu 1

Araştırma Projesi Başvuru Formu 1 EK-a: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL VE BEŞERÎ BİLİMLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU Araştırma Projesi Başvuru Formu Üniversitemiz mensuplarının yapacağı ya da üçüncü şahıslarca üniversitemizde

Detaylı

YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR:

YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR: ARAŞTIRMANIN ADI: SORUMLU ARAŞTIRMACI* : (Proje Yürütücüsü) İMZA YARDIMCI ARAŞTIRMACILAR: İMZA ARAŞTIRMANIN YÜRÜTÜLECEĞİ KURUM**: Etik Kurula Başvuru Durumu: Yeni başvuru Tekrar başvuru (revizyon) Protokol

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi 1. Program Bilgileri 1.1. Amaç: Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı 2004 yılından

Detaylı

Hazırlayan: Prof.Dr.Çiler Dursun A.Ü.DTCF 2.Atölye

Hazırlayan: Prof.Dr.Çiler Dursun A.Ü.DTCF 2.Atölye Hazırlayan: Prof.Dr.Çiler Dursun 01.09.2014- A.Ü.DTCF 2.Atölye cdursun@ankara.edu.tr 1 Henüz araştırılmamış bir alanda yeni bir bilgi ortaya koymak yada Çalışılmış bir alanında farklı bileşenler, öğeler,

Detaylı

Bağlantılar Kurma. Modül 3

Bağlantılar Kurma. Modül 3 Modül 3 Bağlantılar Kurma Bu Defter Intel Öğretmen Programı Çevrimiçi Temel Kursu kapsamında kullanılacaktır. Tüm kurs boyunca, düşüncelerinizi çevrimiçi araçlara ya da bu deftere kayıt edebilirsiniz.

Detaylı

(PROJE BAŞLIĞI - TÜRKÇE) (PROJE ADI KISALTMASI-AKRONİM) Proje Yürütücüsü: (Proje Yürütücüsü Ünvan ve Adı, Kurumu) Yardımcı Araştırmacı I-II:

(PROJE BAŞLIĞI - TÜRKÇE) (PROJE ADI KISALTMASI-AKRONİM) Proje Yürütücüsü: (Proje Yürütücüsü Ünvan ve Adı, Kurumu) Yardımcı Araştırmacı I-II: 1001 BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİSİ KAPAK SAYFASI (PROJE BAŞLIĞI - TÜRKÇE) (PROJE BAŞLIĞI - İNGİLİZCE) (PROJE ADI KISALTMASI-AKRONİM) Proje Yürütücüsü:

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programına

Detaylı

ÇEVRE TEKNOLOJĐLERĐ DESTEĞĐ PROJE ÖNERĐSĐ ALAN KOMĐTESĐ DEĞERLENDĐRME FORMU

ÇEVRE TEKNOLOJĐLERĐ DESTEĞĐ PROJE ÖNERĐSĐ ALAN KOMĐTESĐ DEĞERLENDĐRME FORMU ÇEVRE TEKNOLOJĐLERĐ DESTEĞĐ PROJE ÖNERĐSĐ ALAN KOMĐTESĐ DEĞERLENDĐRME FORMU Proje No Proje Adı Öneren Kuruluş/Yürütücü Ortak Proje Yürütücüsü Kuruluş Ziyaret Tarihi Ziyaret Açık Adresi Alan Komite Üyesi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEKANLIĞI NA/.MÜDÜRLÜĞÜ NE

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEKANLIĞI NA/.MÜDÜRLÜĞÜ NE ...2016 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DEKANLIĞI NA/.MÜDÜRLÜĞÜ NE Uludağ Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi çerçevesinde yapılması öngörülen, yürütücüsü olduğum.. başlıklı ve detayları aşağıda sunulan proje/faaliyet

Detaylı

MÜHENDİSLİK ALANINDA AR-GE PROJESİ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ EĞİTİM PROGRAMI

MÜHENDİSLİK ALANINDA AR-GE PROJESİ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ EĞİTİM PROGRAMI MÜHENDİSLİK ALANINDA AR-GE PROJESİ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ EĞİTİM PROGRAMI 1. PROGRAMIN AMACI ve KAPSAMI Bu eğitim programı ile 21.yüzyılın akademik önderliğini yüklenecek mühendislik alanındaki genç araştırmacıların

Detaylı

LocRef. Yerel Yönetim Reformları Uluslararası Karşılaştırma. Yerel Yönetim Reformları Uluslararası Karşılaştırma. LocRef

LocRef. Yerel Yönetim Reformları Uluslararası Karşılaştırma. Yerel Yönetim Reformları Uluslararası Karşılaştırma. LocRef Local Publıc Sector Reforms: An Internatıonal Comparıson Yerel Yönetim Refomları Uluslararası Karşılaştırma () projesi Marmara Üniversitesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK)

Detaylı

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Projenin Önemi Ülkemizin dünyadaki rekabet edebilirliğinde tarım ürünlerinin önemi Hidroponik (Topraksız)

Detaylı

BİLİŞİM SUÇLARIYLA MÜCADELEDE ÜNİVERSİTE VE EMNİYET İŞBİRLİĞİ: BİR EĞİTİM SÜRECİ

BİLİŞİM SUÇLARIYLA MÜCADELEDE ÜNİVERSİTE VE EMNİYET İŞBİRLİĞİ: BİR EĞİTİM SÜRECİ BİLİŞİM SUÇLARIYLA MÜCADELEDE ÜNİVERSİTE VE EMNİYET İŞBİRLİĞİ: BİR EĞİTİM SÜRECİ Öğr. Gör. Utku KÖSE Uşak Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Merkez / Uşak utku.kose@usak.edu.tr Öğr. Gör. Durmuş

Detaylı

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Okuma-Yazma Öğretimi Teori ve Uygulamaları ESN721 1 3 + 0 7 Okuma yazmaya hazıroluşluk, okuma yazma öğretiminde temel yaklaşımlar, diğer ülke

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU PROJE BİLGİLERİ Proje Başlığı: Proje Süresi: PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ* Adı ve Soyadı Birimi Tel Faks E-Posta Ünvanı Adresi Başvuru Tarihi İmza Bölüm/Program

Detaylı

T+U Saat Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi Ön Koşul Dersleri. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Türkçe Seçmeli

T+U Saat Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi Ön Koşul Dersleri. Dersin Adı Kodu Yarıyılı. Türkçe Seçmeli Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi Doğal Kaynaklar Ve Çevre Ekonomisi 7 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri AKTS Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin İçeriği

Detaylı

Karbon Piyasalarına Hazırlık Ortaklığı Türkiye Projesi (PMR)

Karbon Piyasalarına Hazırlık Ortaklığı Türkiye Projesi (PMR) T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Karbon Piyasalarına Hazırlık Ortaklığı Türkiye Projesi (PMR) Paris Anlaşması ve Özel Sektör Çalıştayı Swiss Otel, İstanbul 30 Mart 2017

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU Bingöl 2013 ÖNSÖZ Enstitümüze bağlı Anabilim Dallarında lisansüstü eğitim gören öğrencilerin hazırlayacakları lisansüstü

Detaylı

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN

LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜBİTAK - 2209/A Araştırma Projeleri Destek Programı Bilgilendirme Semineri (2017/1. Dönem) 08 Mart 2017 Ulusal ve Uluslararası Araştırma Proje Koordinatörlüğü BİLİM İNSANI DESTEKLEME

Detaylı

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler

2. Destek Programlar Çerçevesinde Yürütülen Projeler IŞIK ÜNİVERSİTESİ PROJE YÜRÜTME YÖNERGESİ KAPSAM Bu esaslar, Işık Üniversitesi akademik ve idari birimleri ile bunların mensupları ve öğretim elemanlarınca yürütülen, kısmen veya tamamen yurt içi ve yurt

Detaylı

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler

Ders İ zlencesi. Ders Başlığı. Dersin amacı. Önceden sahip olunması gereken beceri ve bilgiler. Önceden alınması gereken ders veya dersler Ders İ zlencesi Ders Başlığı İşinizi Buluta Taşıyın (Google Drive) Dersin amacı Bu dersin amacı; bilgisayar, tablet, telefon gibi teknolojik cihaz kullanan herkesin belgeler ile günlük işlerini yaparlarken

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ. Uygulama (Saat) G

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ. Uygulama (Saat) G KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı İSTATİSTİK I Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi G 201

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MAR-AHEK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MAR-AHEK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ MAR-AHEK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULUŞ AMACI Marmara Aile Hekimliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAR-AHEK- EAU Merkezi) kurulma amacı, Tıp Fakültesi öğrencilerinin,

Detaylı

ENERJĐ VERĐMLĐLĐĞĐ DESTEĞĐ PROJE ÖNERĐSĐ ALAN KOMĐTESĐ DEĞERLENDĐRME FORMU

ENERJĐ VERĐMLĐLĐĞĐ DESTEĞĐ PROJE ÖNERĐSĐ ALAN KOMĐTESĐ DEĞERLENDĐRME FORMU ENERJĐ VERĐMLĐLĐĞĐ DESTEĞĐ PROJE ÖNERĐSĐ ALAN KOMĐTESĐ DEĞERLENDĐRME FORMU Proje No Proje Adı Öneren Kuruluş/Yürütücü Ortak Proje Yürütücüsü Kuruluş Ziyaret Tarihi Ziyaret Açık Adresi Alan Komite Üyesi

Detaylı

Gündelik Hayat ve Konut (GTM 007) Ders Detayları

Gündelik Hayat ve Konut (GTM 007) Ders Detayları Gündelik Hayat ve Konut (GTM 007) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Gündelik Hayat ve Konut GTM 007 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i -

Detaylı

Kütüphan-e Türkiye Projesi

Kütüphan-e Türkiye Projesi Kütüphan-e Türkiye Projesi Sunum Planı Haziran dan bu yana yapılan çalışmalar Tanıtım Çalışma Grubu Eğitim Çalışma Grubu BİT Çalışma Grubu Etki Değerlendirme Çalışma Grubu Aralık ayı bölge toplantıları

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7. Yrd. Doç. Dr. Alper ALTINANAHTAR

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7. Yrd. Doç. Dr. Alper ALTINANAHTAR DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Ar-Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır* *TÜİK (Aralık, 2014) 23. BTYK Kararı: 2011/101 Ulusal Yenilik

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU Sevgili U.Ü.Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Programı Öğrencileri, Aralık,2013 Uludağ Üniversitesi

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Proje Yönetimi BBA 481 Güz 3+0+0 3 6

DERS BİLGİLERİ. Proje Yönetimi BBA 481 Güz 3+0+0 3 6 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Proje Yönetimi BBA 481 Güz 3+0+0 3 6 Ön Koşul Dersleri BBA 282 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Bursa Teknik Üniversitesi. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Başvuru Dosyası

Bursa Teknik Üniversitesi. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Başvuru Dosyası Bursa Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başvuru Dosyası 1. Kurulması önerilen Merkezle ilgili üniversitede faaliyet gösteren bölümler ve bu bölümlerde uygulanmakta olan lisans

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Çeviri Ekibi /5 Çeviri Önsözü / 6 Şekiller Listesi / 8 Tablolar listesi / 9 Ayrıntılı İçerik / 10

İÇİNDEKİLER. Çeviri Ekibi /5 Çeviri Önsözü / 6 Şekiller Listesi / 8 Tablolar listesi / 9 Ayrıntılı İçerik / 10 İÇİNDEKİLER Çeviri Ekibi /5 Çeviri Önsözü / 6 Şekiller Listesi / 8 Tablolar listesi / 9 Ayrıntılı İçerik / 10 1. Bölüm: Karma Yöntem Araştırmalarının Doğası / 1 2. Bölüm: Karma Yöntem Araştırmalarının

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KISIM: TASARIM PAZARLAMA ARAŞTIRMASINA GİRİŞ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KISIM: TASARIM PAZARLAMA ARAŞTIRMASINA GİRİŞ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... v TEŞEKKÜR... vi İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ VE TEŞEKKÜR... vii İÇİNDEKİLER... ix ŞEKİLLER LİSTESİ... xviii TABLOLAR LİSTESİ... xx BİRİNCİ KISIM: TASARIM BİRİNCI BÖLÜM PAZARLAMA ARAŞTIRMASINA

Detaylı

Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları

Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I PR 421 Güz 0 3 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

Sosyal Bilimlerde İstatistik ve Araştırma Yöntemleri II (KAM 210) Ders Detayları

Sosyal Bilimlerde İstatistik ve Araştırma Yöntemleri II (KAM 210) Ders Detayları Sosyal Bilimlerde İstatistik ve Araştırma Yöntemleri II (KAM 210) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Bilimlerde İstatistik ve Araştırma

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL PSI 501 İleri İstatistik Zorunlu 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 II. YARIYIL Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 III. YARIYIL

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI

TÜRK TORAKS DERNEĞİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI TÜRK TORAKS DERNEĞİ DENEYSEL ARAŞTIRMALAR ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI -2020 ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ Proje Adı Tarih Hedef İzlenecek strateji Sorumlu kişiler Vardiyalı Çalışanlarda Stres Ocak Belirlenmiş

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL 9. KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL Gelecek on yılda dünyayı bekleyen

Detaylı

SİMÜLASYONLU PERİTON DİYALİZ UYGULAMASININ ÖĞRENCİLERİN PSİKOMOTOR BECERİLERİ ÖZ- YETERLİLİĞİNE ETKİSİ

SİMÜLASYONLU PERİTON DİYALİZ UYGULAMASININ ÖĞRENCİLERİN PSİKOMOTOR BECERİLERİ ÖZ- YETERLİLİĞİNE ETKİSİ SİMÜLASYONLU PERİTON DİYALİZ UYGULAMASININ ÖĞRENCİLERİN PSİKOMOTOR BECERİLERİ ÖZ- YETERLİLİĞİNE ETKİSİ Yrd. Doç. Dr. Eylem TOPBAŞ, Öğr. Gör. Gülay BİNGÖL, Öğr. Gör. Öznur GÖRGEN, Yrd. Doç. Dr. Banu TERZİ

Detaylı

COMPUTER AND NETWORK SECURITY Ders İzlence Formu

COMPUTER AND NETWORK SECURITY Ders İzlence Formu Diploma Programı Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yarıyıl Teorik Uygulama COMPUTER AND NETWORK SECURITY Ders İzlence Formu Laboratuar Kodu: CSE440 Dersin Adı: COMPUTER AND NETWORK SECURITY Toplam Saat AKTS

Detaylı

Sosyal Bilimlerde İstatistik ve Araştırma Yöntemleri I (KAM 209) Ders Detayları

Sosyal Bilimlerde İstatistik ve Araştırma Yöntemleri I (KAM 209) Ders Detayları Sosyal Bilimlerde İstatistik ve Araştırma Yöntemleri I (KAM 209) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sosyal Bilimlerde İstatistik ve Araştırma

Detaylı

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ

İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ İKTİSAT YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi Kazanılan Derecenin Gerekleri ve Kurallar Kayıt Kabul Koşulları Önceki Öğrenmenin Tanınması

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ DERS ÖNERİ FORMU

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ DERS ÖNERİ FORMU İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ DERS ÖNERİ FORMU 1. GENEL BİLGİLER Dersin Adı Kodu Güz Bahar Teori (saat/hafta) Uygulama/Lab (saat/hafta) Yerel Kredi AKTS BA/EBA/EISL /FIN 597 X 0 0 0 10 Ön-Koşul(lar) Yok Dersin

Detaylı

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN

ISL 201 Pazarlama İlkeleri. Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN ISL 201 Pazarlama İlkeleri Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN Pazarlama Bilgi Sistemi (PBS) Bir işletmenin pazarlama ile ilgili kararlarının alınmasına yardımcı olacak bilgilerin toplanması, işlenmesi, saklanması

Detaylı

Fikirden Projeye III

Fikirden Projeye III Fikirden Projeye III Proje içeriği Amaç ve hedefler Özgün değer Yaygın etki Proje Yönetimi Ana Hatlar 22 Araştırılabilir YAPILABİLİRLİK Uygulama veya kuramsal açıdan faydalı YAYGIN ETKİ İlgi çekici, merak

Detaylı

TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ

TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ ÇİMENTO SEKTÖRÜ ÇEVRE GRUBU MESLEKTAŞLAR TOPLANTISI Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı 12 Ekim 2012 Türkiye Çimento

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. http://ehm.kocaeli.edu.tr

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. http://ehm.kocaeli.edu.tr KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ http://ehm.kocaeli.edu.tr Bölüm hakkında Bu bölümde yetişen mühendis adayları, elektronik devre ve sistem tasarımı, kontrol ve otomasyon

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ 1. Proje Hakkında Genel Bilgi PROJE BAŞLIĞI: Başvuru Formu PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: (Bölüm, Fakülte) DESTEKLEYEN DİĞER KURULUŞLAR: (Kuruluşun

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Staj BBA 491 Güz 0+0+0 NC 7

DERS BİLGİLERİ. Staj BBA 491 Güz 0+0+0 NC 7 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Staj BBA 491 Güz 0+0+0 NC 7 Ön Koşul Dersleri Üçüncü sınıf dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

BÖLÜM 1 Nitel Araştırmayı Anlamak Nitel Bir Araştırmacı Gibi Düşünmek Nicel Araştırmaya Dayalı Nitel Bir Araştırma Yürütme...

BÖLÜM 1 Nitel Araştırmayı Anlamak Nitel Bir Araştırmacı Gibi Düşünmek Nicel Araştırmaya Dayalı Nitel Bir Araştırma Yürütme... İÇİNDEKİLER Ön söz... xiii Amaç... xiii Okuyucu Kitle... xiv Kitabı Tanıyalım... xiv Yazım Özellikleri... xv Teşekkür... xvi İnternet Kaynakları... xvi Çevirenin Sunuşu... xvii Yazar Hakkında... xix Çeviren

Detaylı

Ders Adı : TÜKETİCİ DAVRANIŞI Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜKETİCİ DAVRANIŞI Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜKETİCİ DAVRANIŞI Ders No : 0050020029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Proje Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Proje Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Proje Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar SAĞLIK BİLİMLERİ ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU Banu GÖKÇAY Bilimsel Programlar Uzmanı 13.03.2014 Başvuru Formunun Hazırlanması TÜBİTAK - Araştırmacı Bilgi

Detaylı

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır.

Amaç. Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. Tanıtım Sunumu 1 Amaç Octopus Program, InoTec Akademi uzmanlarının on yılı aşan tecrübesi ile hazırladığı, bir uzmanlık seviyesi belirleme ve geliştirme programıdır. 1 Amaç Kendine güveniyor musun? Uzmanlık

Detaylı

Bölüm Dersin Kodu Dersin Adı SOSYOLOJİ SOSSO092 SOSYAL BİLİMLERDE METOD Kredi AKTS Türü (Seçmeli - Zorunlu) (Ön Koşul, Bağlantı Koşul)

Bölüm Dersin Kodu Dersin Adı SOSYOLOJİ SOSSO092 SOSYAL BİLİMLERDE METOD Kredi AKTS Türü (Seçmeli - Zorunlu) (Ön Koşul, Bağlantı Koşul) Bölüm Dersin Kodu Dersin Adı SOSYOLOJİ SOSSO092 SOSYAL BİLİMLERDE METOD Kredi AKTS Türü (Seçmeli - Zorunlu) Derse kabul koşulları (Ön Koşul, Bağlantı Koşul) Öğretim dili 2 3 Zorunlu Yok TÜRKÇE Dersin işleniş

Detaylı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu. Basın Duyurusu. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Basın Duyurusu UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması 16-17 Kasım 2012 Concorde De Luxe Resort Hotel Antalya UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması, Genel

Detaylı

30.12.2010 HALKLA İLİŞKİLER YÖNETİMİNDE ARAŞTIRMA. SBR 215 Halkla İlişkiler ve İletişim

30.12.2010 HALKLA İLİŞKİLER YÖNETİMİNDE ARAŞTIRMA. SBR 215 Halkla İlişkiler ve İletişim SBR 215 Halkla İlişkiler ve İletişim HALKLA İLİŞKİLER YÖNETİMİNDE ARAŞTIRMA Kamu kurumunun halkla ilişkiler uygulamasındaki aşamalar ile özel sektördeki aşamalar farklı ve değişik amaçlıdır. Özel kesimde

Detaylı

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası:

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası: T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINACAK DANIŞMANLAR İÇİN İSTİHDAM DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz No: 8531-TR

Detaylı

PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ (PDY)

PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ (PDY) 9. HAFTA Proje Döngüsü Yönetimi (PDY) başarısız proje deneyimleri sonucunda özellikle uluslararası kuruluşların öncülüğünde geliştirilmiştir. Proje döngüsü yönetimi ; projenin fikir aşamasından tamamlanmasına

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI FİNANSAL YÖNETİM MAN 328 6 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI FİNANSAL YÖNETİM MAN 328 6 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS ULUSLARARASI FİNANSAL YÖNETİM MAN 328 6 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri İşletme Finansı Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

Uygulama (Saat/Hafta) Madde Bağımlılığı I SEC122 1 2 0 3. Yarıyılı

Uygulama (Saat/Hafta) Madde Bağımlılığı I SEC122 1 2 0 3. Yarıyılı Dersin Adı Kodu Yarıyılı Ders (Saat/Hafta) (Saat/Hafta) Madde Bağımlılığı I SEC122 1 2 0 3 AKTS Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Seviyesi Lisans Dersin Koordinatörü Prof.

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİMDE FATİH PROJESİ EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİ GELECEĞİN EĞİTİMİNE KATKI ÖDÜLLERİ YÖNERGE YARIŞMANIN KONUSU Eğitimde Teknoloji

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NE İSKENDERUN.. başlıklı Yönlendirilmiş Proje nin (YP)* desteklenmesini talep etmekteyim. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim... /.. /. Proje Yürütücüsü Adı Soyadı / İmza

Detaylı

FMEA. Hata Türleri ve Etkileri Analizi

FMEA. Hata Türleri ve Etkileri Analizi FMEA Hata Türleri ve Etkileri Analizi 2007 FMEA Tanımı FMEA (HTEA), bir ürün veya prosesin potansiyel hatalarını ve bunların sonucu olabilecek etkilerini tanımlama, değerlendirme, potansiyel hatanın ortaya

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Girişimcilik İlkeleri BBA 204 Bahar 3, 0, 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Girişimcilik İlkeleri BBA 204 Bahar 3, 0, 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Girişimcilik İlkeleri BBA 04 Bahar 3, 0, 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

Daha Yeşil ve Daha Akıllı: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Çevre ve İklim Değişimi

Daha Yeşil ve Daha Akıllı: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Çevre ve İklim Değişimi Daha Yeşil ve Daha Akıllı: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Çevre ve İklim Değişimi Bu sunum Greener and Smarter, ICTs, the Environment and Climate Change başlıklı Eylül 2010 tarihli OECD raporundan uyarlanmıştır.

Detaylı

Eğitim Bağlamında Oyunlaştırma Çalışmaları: Sistematik Bir Alanyazın Taraması

Eğitim Bağlamında Oyunlaştırma Çalışmaları: Sistematik Bir Alanyazın Taraması Eğitim Bağlamında Oyunlaştırma Çalışmaları: Sistematik Bir Alanyazın Taraması Meryem Fulya GÖRHAN Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim

Detaylı

Marketing Camp 17 Summer Nedir?

Marketing Camp 17 Summer Nedir? Marketing Camp 17 Summer Nedir? Marketing Camp 17 Summer Türkiye de ilk kez hikayeleştirme, oyunlaştırma ve kullanıcı deneyimi olmak üzere güncel pazarlama disiplinlerini tasarımsal düşünce perspektifiyle

Detaylı