1943 ten Geleceğe... Başarılarla Dopdolu, 68. Yıl...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1943 ten Geleceğe... Başarılarla Dopdolu, 68. Yıl..."

Transkript

1 1943 ten Geleceğe... Başarılarla Dopdolu, 68. Yıl...

2 GEÇMĠġTEN, GELECEĞE, PEKġEN LER! Üçbin Yıllık Tarihimiz, Geleneksel Köklerimiz, Ufka Taşıdığımız Kültürümüz, 105 Yılı Aşan, Bilgi Birikimimiz, Tüm Arzu, Azim, Dinamizm ve Heyecanımızla, HAZIRIZ....

3 1899- Muhtar Ahmet PEKġEN Adapazarı nda Dünyaya Geldi. Ahmet PEKŞEN ( ) BaĢkanımız Mustafa PEKġEN Adapazarı nda Dünyaya Geldi. Mustafa PEKŞEN ( )

4 1943- KuruluĢ, Ticarete Merhaba; Çiftçilikle iģtigal eden PEKŞEN Ailesi, Baba Ahmet PEKŞEN ve Oğulları, Emrullah, Mustafa, İbrahim ve Ruhi PEKŞEN, Tarihi Ġpek yolu üzerinde, Sakarya KöprübaĢında, Ġlk Akaryakıt istasyonu ile Ticari Hayata merhaba dedi.

5 1944 Sanayiciliğe Ġlk Adım; Sakarya Köprüsü Batısında, Tuğla / Kiremit ocağı kuruldu Bakkaliye ile Gıda Sektörüne GiriĢ; Bakkaliye / Gıda Marketi iģine giriģildi Ġkinci Tesis; Sapanca Kalaycı bayırında, Ġkinci Akaryakıt istasyonu açıldı Ġhracat Genlerimizde var; Ġstanbul daki, Bir Ġhracatçı aracılığıyla, Hollanda ya, Lale Ġhracatına baģlandı Sosyal Etkinlik; Baba Muhtar Ahmet PEKġEN, 19 ArkadaĢı ile "Adapazarı nı Vilayet yapma Cemiyeti" ni Kurdu Adapazarı Ġl oldu, Adı SAKARYA kondu; Yoğun çalıģmalar semeresini gösterdi, Adapazarı Ġl oldu, Adı SAKARYA kondu.

6 1956 Hüzün; Baba Ahmet PEKġEN, Elim bir Kazada, Hakk ın Rahmetine ve Rahmana KavuĢtu. Ahmet PEKŞEN ( ) 1957 Torun Ahmet PEKġEN de Dünyaya geldi; 1958 KurumsallaĢmada Ġlk Adım; PEKġEN KardeĢler Koll. ġti. Kuruldu. Yedek parça ve Madeni Yağ ĠĢine baģlandı KurumsallaĢmada Ġkinci Adım; OTO PETROL Koll. ġti. Kuruldu. Thames-Trader, Steyr Kamyon ve Japon TOYO Lastikleri Sakarya Yetkili Satıcılıkları Alındı.

7 1961 KurumsallaĢmada Bir Adım daha; PEK-ATEġ Koll. ġti. Kuruldu. INTERNATIONAL, Kamyon, Kamyonet, Midibüs, Traktörleri Bölge Bayiliği Alındı Atılım Yılları; Good-Year Lastikleri Sakarya Bayiliği Alındı Atılım Yılları; MANN Filtre ve SKF Rulmanları Bölge Bayiliği Alındı. Good Year Lastikleri Bursa Bölgesi SatıĢ Üçüncülüğü Ödülü Alındı.

8 1964 Atılım Yılları; E-5 Karayolu üzerinde, Bugün PEKġENLER Mevkii olarak anılan Bölgede, Türkiye nin En Büyük Kapasiteli Akaryakıt ist. ve Dinlenme Tesisleri ileticari faaliyetler geniģledi. Good Year Lastikleri Bursa Bölgesi, SatıĢ Ġkinciliği ve INTERNATIONAL, Marmara SatıĢ Birinciliği ve Türkiye Ġkinciliği Ödülleri Alındı Sosyal Etkinlikler; BaĢkanımız Sn. Mustafa PEKġEN, Sakaryaspor Klübü Derneği KuruluĢunda ve Türk Sporuna kazandırılmasında, Aktif görev aldı. Good Year Lastikleri Bursa Bölgesi SatıĢ Ġkinciliği ve INTERNATIONAL, Marmara SatıĢ Birinciliği ve Türkiye Ġkinciliği Ödülleri Alındı.

9 1966 Atılım Yılları; Derby V KayıĢları, TIMKEN ve FAG Rulmanları Bölge Bayilikleri alındı. Good Year Lastikleri Bursa Bölgesi SatıĢ Birinciliği (5 yıl Üstüste) ve INTERNATIONAL, Marmara SatıĢ Birinciliği ve Türkiye Ġkinciliği Ödülleri Alındı Fuel-Oil Nakliye Taahhüt ĠĢleri; 27 Tankerlik Filo ile T.E.K. Fuel-Oil Nakliye ve NATO EskiĢehir Üssü Akaryakıt Nakliye Taahhütü Ġhalesi alındı KurumsallaĢmada Önemli Bir Kilometre TaĢı; Merkezi Adapazarı nda, EMĠRTAġ Motorlu TaĢıtlar Ticaret A.ġ. kuruldu. Dörtyol Sanayi ÇarĢısı ve Ġzmit ġubeleri Açıldı. Good Year Lastikleri Türkiye SatıĢ Ġkinciliği Ödülü Alındı.

10 1972 Sosyal Etkinlikler; BaĢkanımız Sn. Mustafa PEKġEN Sakaryaspor Klubü Yönetimine Seçildi, yılları arasında 3,5 yıl BaĢkanlığını Yaptı. Yönetimi Döneminde, Altyapıya Özel Önem vererek, Türk Spor Tarihinin Ġlk ve n Aktif Minikler Futbol Okulunu Kurdu. (Milli Düzeyde, Dünya 3.sü olmada etkin olan birçok Futbolcu bu Okuldan yetişmiştir.) BaĢkanımız Sn. Mustafa PEKġEN ATSO Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis BaĢkan Vekilliğine Seçildi KurumsallaĢmada Çok Ortaklılık Adımı; Sakarya nın 22 Saygın ĠĢ adamı ile SEVĠNTAġ Ev EĢy. Büro Malz. Tic. A.ġ. kuruldu. Adapazarı ve Erenler Mağazaları Açıldı. MOBĠLGAZ ve PAġABAHÇE Bayilikleri Alındı. Good Year Lastikleri Türkiye SatıĢ Birinciliği Ödülü Alındı.

11 1973 Sosyal Etkinlikler; BaĢkanımız Sn. Mustafa PEKġEN Sakarya Karakol Yaptırma ve YaĢatma Derneğini, 21 ArkadaĢı ile kurdu. Dernek çatısı altında Sakarya Ġl Emniyet Md.lüğü, 3 Ġlçe Emniyet Md.lüğü, 3 Bölge Trafik Ġstasyonu, 220 Emniyet Mensubu Lojmanının TeĢkilata kazandırdı GeliĢmede Hızlı Adımlar; SEVĠNTAġ A.ġ. ne, BEKO, NORDMENDE, SCHAUB-LORENZ, TELEFUNKEN Bayilikleri Alındı. Milli Etkinlikler; BaĢkanımız Sn. Mustafa PEKġEN Kıbrıs BarıĢ Harekatı öncesinde, Valimiz Sn. Mustafa UYGUR (Merhum), Emniyet Md., Sn. Osman Nuri GEZMEN (Merhum), Tümen K., Tümgeneral Sn. O. Recep ERGUN (Merhum), Müftü Sn. Ġbrahim Hoca (Merhum) ile birlikte, T. Dz. Kuv. Güçl. Vakfı, T. Hava Kuv. Güçl. Vakfı, T. Kara Kuv. Güçl. Vakfına, (sonradan T. Silahlı Kuv.Vakfı olarak Birleştiler) Yardım Kampanyasını, Sakarya dan BaĢlatarak, Tüm Türkiye ye dalga dalga yayılmasına Önderlik etti. Good Year Lastikleri Türkiye SatıĢ Birinciliği Ödülü Alındı. Ticaret Odası 50 Yıl BaĢarı Ödülü alındı.

12 1975 GeliĢmede Hızlı Adımlar; SEVĠNTAġ A.ġ. ne, SINGER DikiĢ Makineleri Bayiliği Alındı. Good Year Lastikleri Türkiye SatıĢ Birinciliği Ödülü Alındı GeliĢmede Hızlı Adımlar; SEVĠNTAġ A.ġ. ne, ARÇELĠK Bayiliği Alındı. Good Year Lastikleri Türkiye SatıĢ Birinciliği Ödülü Alındı. Sosyal Etkinlikler; BaĢkanımız Sn. Mustafa PEKġEN ATSO Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna Seçildi GeliĢmede Hızlı Adımlar Ülke Geneline ÇıkıĢ; Ġstanbul da, PEKġEN Paz. ve Tic. A.ġ. kuruldu. GÜMÜġSUYU ve YÜNSA Halıları, BERK-OMSAN Soba ve Boruları Ana Bayiliği, ZETINA DikiĢ Makineleri Distribütörlüğü alındı. Good Year Lastikleri Türkiye SatıĢ Birinciliği Ödülü Alındı.

13 1978 GeliĢmede Hızlı Adımlar Uluslarası Ticarete AçılıĢ; PEKġEN Pazarlama ve Tic. A.ġ., Endüstriyel Sızdırmazlık Elemanları Üreticisi, Alman Feodor BURGMANN GmbH & Co. nun Türkiye Genel Mümessili oldu. International Harvester in Türkiye deki En Büyük Servis Ġstasyonu Açıldı. Good Year Lastikleri Türkiye SatıĢ Birinciliği Ödülü Üstüste 5 yıl Alındı GeliĢmede Hızlı Adımlar Uluslar arası Pazara ÇıkıĢ; PEKġEN Paz. ve Tic. A.ġ., Almanya ve Avusturya ya YaĢ Meyve Sebze, Suudi Arabistan a, Makarna, Kuru Gıda ve Bakliyat Ġhracatına baģlandı GeliĢmede Hızlı Adımlar; Ahmet PEKġEN, PEKġEN Paz. ve Tic. A.ġ. Ticaret Md. olarak Ġstanbul Grubunda Göreve baģladı.

14 KuĢak, Ġlker PEKġEN de Dünyaya Geldi; 1982 GeliĢmede Hızlı Adımlar Distribütörlükler; PEKġEN Paz. A.ġ., Avusturya MIBA Gleitlager A.G. nin Türkiye Mümessilli oldu. PEKġEN KardeĢler Koll. ġti. ne Otokar Magirus Deutz Minibüs ve Otobüsleri Ana Bayiliği ve Servisliği alındı GeliĢmede Hızlı Adımlar Distribütörlükler; PEKġEN Paz. ve Tic. A.ġ. ne, Alman BAUER Schraubenverdihter & Kompressoren GmbH & Co. nun Türkiye Mümessilliği alındı GeliĢmede Hızlı Adımlar Distribütörlükler; PEKġEN Paz. ve Tic. A.ġ., Alman UNISLIP GmbH ın Türkiye Mümessilliği alındı. EMĠRTAġ A.ġ., M.A.N. Kamyon ve Otobüsleri Yetkili Satıcılığı ve Servisliği alındı KuĢak, Alper PEKġEN da Dünyaya Geldi;

15 1987 Yeniden Yapılanma & Organizasyon; tarihi itibariyle, Emrullah, Mustafa, Ġbrahim PEKġEN KardeĢler ĠĢlerini ayırdılar. Kendi Gruplarının sahibi oldular. EMĠRTAġ A.ġ. ve PEKġEN Pazarlama ve Tic. A.ġ., Tüm Hisseleri Mustafa PEKġEN Grubuna, PEKġEN KardeĢler Koll. ġti. ve SEVĠNTAġ A.ġ. nin Tüm Hisseleri Emrullah & Ġbrahim PEKġEN Grubuna devredildi. Mustafa PEKġEN Önderliğinde, PEKŞEN YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Kuruldu. EMĠRTAġ A.ġ. ne, CHRYSLER ve Hino Kamyon ve Kamyonetleri, Yetkili Satıcılığı ve Servisliği alındı. T.S.K., 1.nci Tank Modernizasyonu Projesinin, YürüyüĢ Paletleri Ġmalatı, Yedek Parça Üretim ve Temininde, Türkiye de Bir ilk e Ġmza atıldı ve Oktagonal BuĢinglerin, Türkiye de Üretimi gerçekleģtirildi.

16 1988 P & S 88 Pompa ve Sızdırmazlık Tekniği Sempozyumu; PEKġEN YATIRIM HOLDĠNG A.ġ., YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ve Sn. Prof. Dr. Doğan ÖZGÜR, Prof. Dr. Oğuz SOYLU (Merhum), Prof. Dr. Kaan EDĠZ, Prof. Dr. Ġskender HUMBARACI (Merhum), Prof. Dr. Kaya BAYSAL (Merhum) ın Katılımları ve Ortak ÇalıĢma ile Tüm Türkiye den, Sanayi tesislerinden, 574 kiģinin katılımı ile, P&S 88 Pompa ve Sızdırmazlık Tekniği Sempozyumu yapıldı Temmuz Alman Feodor Burgmann GmbH ile Yatırım GörüĢmelerine son verildi.

17 1988 Eylül - Fin & Alman Türk Ortaklığında Ġlk adım; PEKġEN Grubu ile Finlandiya SKOPBANK ve SAMPO Oy ın iģtiraki, INTERPOLATOR HOLDING KuruluĢu, SAFEMATIC Oy ve Almanya daki KuruluĢları SAFEMATIC GmbH Grupları arasında, Eylül 1988 de, Türkiye de yapılacak Ortak Yatırım GörüĢmelerine, Almanya da, BaĢlandı. Yatırım Kararı Alındı. INTERPOLATOR Oy Skop Bank Oy 1989 PEKġEN & SAFEMATIC A.ġ. Kuruldu; Örgülü YumuĢak Salmastralar Üretimi ve Mekanik Salmastralar Servis Merkezi Kurulması yönünde, 7,853 Milyon DEM. Yatırım Kararı alındı. 23.Ocak.1989 da % 50 Yabancı Sermaye Katılımı ile Sızdırmazlık Elemanları San. ve Tic. A.Ş., 4,2 Milyon DEM. Sermaye ile Kuruldu.

18 Ocak.1989 Ġmza Töreni; (Soldan Sağa), Ahmet PEKġEN, Mustafa PEKġEN, Hans Herbert EKMAN (Safematic GmbH BaĢkanı), Hitay GÜNER (P&S Yön Kur. Üyesi) Sn. PEKġEN Selamlama KonuĢmasını Yapıyor Sn. EKMAN KonuĢmasını Yapıyor. Sn. Erkan TUNCEL (P&S Genel Md.), Sn. Kimmo MAKIPESKA, Sn. Olavi TAMMIVUORI, Sn. Ahmet PEKġEN, (Finlandiya Cum. Ġst. BaĢkonsolosu), Sn. Mustafa PEKġEN Sn. Mustafa PEKġEN (BaĢkan), Sn. Hans Herbert EKMAN Sn. Hans Herbert EKMAN Sn. Ġlker PEKġEN Sn. Kimmo MAKIPESKA (Safematic Oy BĢk. V.), Sn. Ahmet PEKġEN (PEKġEN BĢk. V.),

19 1989 Yabancı Sermaye Yatırım Ġzin ve TeĢvik Belgesi Alındı. Mart.1989 PEKŞEN & SAFEMATIC A.Ş. Adapazarı Tesislerinin Temeli Atıldı. ĠnĢaatına BaĢlandı, Açık Alan : m2, Kapalı Alan :4.860 m2. EMĠRTAġ A.ġ. ne, SUZUKI Bölge Yetkili Satıcılığı ve Servisliği alındı. SAFEMATIC GmbH Starnberg/Almanya Örgülü YumuĢak Salmastralar Fabrikası Tümüyle Adapazarı na taģındı.

20 1990 Üretime Geçtik, Ġlk Üretimimizi Ġhraç Ettik; PEKġEN & SAFEMATIC A.ġ. 10.Nisan.1990 da Ġlk Üretimini Almanya ya Ġhraç etme BaĢarısını gösterdi. (İlk İhracat Töreni) - Ġstanbul da, PEKġEN Endüstriyel Ürünler San. ve Tic. A.ġ. Kuruldu. - SAFEMATIC Oy Finlandiya ve Kuzey Avrupa, 1990 Yılı SatıĢ TeĢkilatı Toplantısı Adapazarı nda yapıldı. Ġlk Ġhracatımız, SAFEMATIC GmbH Starnberg-Almanya Tesislerine varıģ yaptı.

21 1990 Emniyet TeĢkilatına Balistik Yelek Hediyesi; SAFEMATIC Grubu Genel BaĢkanı, Sn. Bertel LANGENSKIOLD ve SAFEMATIC Grubu Avrupa Grup BaĢkanı, Sn. Lauri NURMINEN tarafından, KE-SAFEMATIC Oy Danimarka Fabrikasında üretilmekte olan, KurĢun Geçirmez, Balistik Yelekler, 2. Tümen Komutanı, Tümgeneral Hasan AKSU, Sakarya Valisi Sn. Nurettin TURAN ında Katıldığı Törenle,Sakarya Emniyet Md. Sn. Kemal YAZICIOĞLU ve Emniyet Yönetim Kademesine Hediye edildi. Soldan Sağa : Sn. Bertel LANGENSKIOLD, Sn. Mustafa PEKġEN, Sn. Tümen Komutanı Tümgeneral Hasan AKSU, Sakarya Valisi Sn. Nurettin TURAN, Balistik Yelekler Hediye Töreninde KuĢak, Ömer PEKġEN da Dünyaya Geldi;

22 1991 Yatırım Tevsii; SAFEMATIC Oy Hyryla/Finlandiya Fabrikası Adapazarı na taģındı. Tevsi, Ġlave Yatırımlarla birlikte, Örgülü YumuĢak Salmastralar Üretiminde, Avrupa nın En Büyük, Dünya nın, Ġkinci Büyük Kapasiteli Tesisi KurulmuĢ oldu. Böylelikle, Teknik Tekstiller Departmanımız, Örgülü YumuĢak Salmastralar Üretimi, 3,7 kat artarak, 29. Örgü Makinesi ve Kg./yıl Üretim Kapasitesine KavuĢtu. SAFEMATIC Oy Finlandiya tarafından, Arhangelsk Paperkombinat / Rusya Federsayonu Yıllık Alım Ġhalesi alındı. 10,5 Ton Muhtelif Tip ve Eb atta Salmastra 2,5 Ay gibi kısa bir sürede Üretilerek Sevk edildi.

23 1992 Mekanik Salmastra Üretimi; FABTEK Fabrika Lev. ve Tek. Hırd., Ür. ve Paz. A.ġ. Kuruldu. Mekanik Salmastralar Üretimi, İmalat Programına dahil edildi. ESA European Sealing Association (Avrupa Sızdırmazlık Birliği) ne Üye Olundu.

24 1993 Yatırım Tamamlama Vizesi; PEKġEN & SAFEMATIC A.ġ. nin, Toplam 11,232 Milyon DEM. Tutarındaki Yatırımları tamamlanarak, Yatırım Ġzin ve TeĢvik Belgesi Taahhütleri fiilen GerçekleĢtirildi ve Taahhüt Kapama Vizesi Alındı. Mekanik Salmastralar Üretim hattı Makine parkı yatırımları tamamlandı Ortaklık yapısında DeğiĢim; Finlandiya SKOPBANK ın DevletleĢtirilmesi ile, PEKġEN & SAFEMATIC A.ġ. deki, SAFEMATIC Grubuna ait % 50 lik Hisseleri, Almanya daki SAFEMATIC GmbH ve Hans Herbert EKMAN tarafından Devir alındı. Bu tarihe kadarki süreçte, Üretimin % 92,8 i, SAFEMATIC GmbH Almanya üzerinden, Orta Avrupa Ülkelerine, SAFEMATIC Oy Finlandiya üzerinden, Kuzey Avrupa, Eski Sovyet Cumhuriyetleri, Amerika ve Asya Ülkelerine, Doğrudan da, Balkan Ülkeleri ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkelerine ĠHRAÇ Edildi. AR & GE; ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ TEKSTĠL MÜHENDĠSLĠĞĠ Bölümü ile Ortak AR-GE ve Tekstil Yük. Müh. Mehmet KARAHAN ile Doktora Tez ve Test Çalışmaları yapıldı.

25 1995 STRATEJĠK KARAR - DönüĢüm; Grup ġirketlerimizde ĠĢlerin yeniden Re-organize edilmesi ile Otomotiv Dahil Diğer Pazarlama faaliyetlerinden çekilerek ve Endüstriyel Sızdırmazlık Ana Konusu üzerine Odaklanma Kararı verildi TSEK Belgeleme ÇalıĢmaları; PEKġEN & SAFEMATIC A.ġ. nin, TSEK KALĠTE UYGUNLUK BELGESĠ Müracaatı ve ÇalıĢmaları BaĢladı. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler M.Y.O. Tekstil Teknolojisi Program BaĢkanlığı le Ortak ARGE ve Doç. Dr. Müh. Mehmet KARAHAN ile Doktora Tez ve Test ÇalıĢmaları yapıldı. TÜRK STANDARTLARI ENSTĠTÜSÜ nden, TSE Kalite Uygunluk Belgesi TSE İmalata Yeterlilik Belgesi TSE Certificate of Conformance to Quality Belgeleri Alındı.

26 1997 Üniversite - Sanayi ĠĢbirliği; ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ TEKSTĠL MÜHENDĠSLĠĞĠ Bölümü ile Ortak ARGE ve Dr. Tekstil Müh. Mehmet KARAHAN ile Doçentlik Tezi ve Test ÇalıĢmaları yapıldı. Sosyal Etkinlikler; ESA European Sealing Association (Avrupa Sızdırmazlık Birliği) nin, Frankfurt/Almanya daki, Dünya Sızdırmazlık Konferansına Katılındı. Avrupa Birliğinin, TA-Legislation (Teknik Temizlikte Atık Hava Mevzuatı) Hazırlanması Alt Komisyon çalıģmalarına Aktif olarak katılındı Üniversite - Sanayi ĠĢbirliği, AR-GE Laboratuarı KuruluĢu; SAKARYA ÜNĠVERSĠTESĠ MALZEME MÜHENDĠSLĠĞĠ bölümü, PLASMA Kaplama Laboratuarlarında, Mekanik Salmastralarda, Kayma Yüzey özelliklerinde Tribolojik kaabiliyetlerin geliģtirilmesi ve Uygulanması Projesi finanse edildi. Döner Sermaye ĠĢletmesine verilen SipariĢlerle oldukça önemli katkı sağlandı.

27 1999 Asrın Felaketi ve Hüzün; 17.Ağustos.1999 Marmara Depreminde, PEKġEN End. Ür. A.ġ. Yönetim Kurulu BaĢkan Vekilimiz, Sakarya Eski Milletvekili, Sn. Reyhan Ayhan SAKALLIOĞLU Beyefendi, Adapazarı Elmas Otel de, Enkazda kalarak, Hakk ın Rahmetine ve Rahmana KavuĢtu. Kendisini ve Asrın Felaketinde Hakkın Rahmetine intikal eden, diğer Dost ve Akrabalarımızı, Rahmetle Anıyoruz. Depremde, 9 Makinemizde ve Fabrikamızda Meydana Gelen Ağır hasar nedeniyle, Üretime 47 gün ara verildi Onarım Yılları; Deprem nedeniyle, Makine parkı ve Sistem altyapısı ile PEKġEN Ailesi Gayrımenkullerinde, meydana gelen Ağır Hasarları gidermekle yoğuģtuk Fin & Alman Ortaklarla Hisse Devri GörüĢmeleri; PEKġEN & SAFEMATIC A.ġ. deki, Hans Herbert EKMAN ve SAFEMATIC GmbH a ait % 50 lik Yabancı Sermaye Hisselerinin, Sn. Ahmet PEKġEN tarafından Devir alınması görüģmeleri tamamlandı.

28 2003 Üretimde & Yönetimde Dördüncü KuĢak; Ġlker PEKġEN, YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠNDEN, Üstün BaĢarı derecesi ile Makine Mühendisi olarak Mezun oldu. PEKġEN & SAFEMATIC A.ġ. de Üretim Mühendisi olarak Göreve BaĢladı % 100 TÜRK SERMAYE li Olduk PEKġEN & SAFEMATIC A.ġ. deki, Hans Herbert EKMAN ve SAFEMATIC GmbH a ait % 50 lik Yabancı Sermaye Hisselerinin, PEKġEN Ailesi tarafından satın alınması tamamlandı. Mekanik salmastra Üretim Hattı Makine Parkı Tevsi edildi. Sermaye Devri iģlemi tamamlanarak, Olağanüstü Genel Kurul dan Geçirildi ve Şirketimiz % 100 TÜRK Sermayesi olarak Tescil Edildi. Bugüne kadar Toplam Üretimin % 68,4 ü gibi büyük bir bölümü, BaĢta Almanya olmak üzere, AB ve Neredeyse Tüm Dünya Ülkelerine İHRAÇ edilmiģtir Pazarlamada & Yönetimde Dördüncü KuĢak; Alper PEKġEN, SAKARYA Üniversitesi ĠĢletme & Pazarlama Bölümünden Mezun oldu. PEKġEN & SAFEMATIC A.ġ. de Bölge Pazarlama Sorumlusu olarak Göreve BaĢladı.

29 2008 Hüzün; BaĢkanımız Sn. Hacı Mustafa PEKġEN in Muhterem EĢi, BaĢkan Vekilimiz Ahmet PEKġEN ile Ortaklarımız, Fatma (PEKġEN) TĠRALĠ ve Filiz PEKġEN in Çok Değerli Anneleri, Yönetim Kurulu Üyemiz Saygıdeğer Büyüğümüz, Hacce Gülser PEKŞEN Hanımefendi, günü 71 yaģında, Hakkın Rahmetine ve Rahmana Kavuştu Hüzün; BaĢkanımız Sn. Hacı Mustafa PEKġEN in KardeĢi, PEKġEN Grubu Kurucularından, Sn. Hacı İbrahim PEKŞEN Beyefendi, günü 73 yaģında Hakkın Rahmetine Kavuştu. BaĢkanımız Sn. Mustafa PEKġEN in KardeĢi Sn. Ruhi PEKġEN in Oğlu, Sn. Engin PEKŞEN Beyefendi, günü 49 yaģında, Hakkın Rahmetine ve Rahmana Kavuştu. BaĢkanımız Sn. Hacı Mustafa PEKġEN in Dünürü, Naim Şafak TİRALİ Beyefendi (Gazeteci-Yazar- E. Giresun Milletvekili), günü 84 yaģında, Hakkın Rahmetine ve Rahmana Kavuştu.

30 Yüksek Öğrenim, Eğitim, Bilgi, Yüksek Kapasite, Beceri ve Kaabiliyetleri ve Mütevazilikleri ile, Dördüncü Kuşak PEKŞEN ler, Gelecek için Şimdiden, Yarınlar için Bugünden, Göreve Hazır... 3.nci Bin Yılda Yolumuz Oldukça Uzun... Geleceğe Umutla & Güvenle Bakıyoruz....

Daima Kalbimizdeler! Onları Unutmayacağız!

Daima Kalbimizdeler! Onları Unutmayacağız! Z Daima Kalbimizdeler! Onları Unutmayacağız! Emeklerini, Hizmetlerini ve Öğretilerini, Asla Unutmayacağımız, Muhterem Büyüklerimizi, KardeĢlerimizi, Kadim Dostlarımızı, Duayla, Rahmetle, Minnet Duygularımızla

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ekim 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ekim 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Ekim ayında 58.059 otomobil, 47.146 hafif ticari araç, 3.619 ağır ticari araç, 3.271 traktör olmak üzere toplam 112.095 araç üretilmiştir. yılının Ekim ayına göre otomobil

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Eylül 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Eylül 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Eylül ayında 54.046 otomobil, 39.334 hafif ticari araç, 3.073 ağır ticari araç, 2.808 traktör olmak üzere toplam 99.261 araç üretilmiştir. yılının Eylül ayına göre otomobil

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Kasım 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Kasım 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Kasım ayında 45.453 otomobil, 40.655 hafif ticari araç, 3.534 ağır ticari araç, 2.972 traktör olmak üzere toplam 92.614 araç üretilmiştir. yılının Kasım ayına göre otomobil

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ağustos 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ağustos 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Ağustos ayında 29.192 otomobil, 28.327 hafif ticari araç, 2.772 ağır ticari araç, 1.023 traktör olmak üzere toplam 61.314 araç üretilmiştir. yılının Ağustos ayına göre

Detaylı

2017 V

2017 V 2017 V.2017.1 1 Simuprojects Bilişim Teknolojileri Kartal / İSTANBUL Gedikli Süt Süt ve Süt Ürünleri GAZİANTEP Fabrika : İskenderun / Hatay İstanbul Ofis : Kartal / İstanbul Kömürler Nakliyat Uluslararası

Detaylı

Gelecek Nesiller için, Bugünden Endüstriyel Sızdırmazlık. Daha Temiz & Daha Sağlıklı & Daha Mutlu Bir Dünya için Elele!

Gelecek Nesiller için, Bugünden Endüstriyel Sızdırmazlık. Daha Temiz & Daha Sağlıklı & Daha Mutlu Bir Dünya için Elele! Gelecek Nesiller için, Bugünden Endüstriyel Sızdırmazlık Daha Temiz & Daha Sağlıklı & Daha Mutlu Bir Dünya için Elele! 0 Giriş ile Kuruluş Ana Kurucu Yabancı Ortağımız, Fin & Alman SAFEMATIC Grubu, Endüstriyel

Detaylı

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI 125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI Ġzmir Ticaret Odası, 125. kuruluģ yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde vitrin tasarımı yarıģması düzenledi. Ġzmir Ticaret Odası Yönetim

Detaylı

ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI OCAK-ARALIK DÖNEMİ DIŞ TİCARET DEĞERLENDİRME RAPORU

ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI OCAK-ARALIK DÖNEMİ DIŞ TİCARET DEĞERLENDİRME RAPORU ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI OCAK-ARALIK DÖNEMİ DIŞ TİCARET DEĞERLENDİRME RAPORU ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Ar-Ge ve Pazara Giriş Şubesi OCAK 2016 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

ÖMER HALĠSDEMĠR ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ

ÖMER HALĠSDEMĠR ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ ÖMER HALĠSDEMĠR ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ MÜDÜR V. DOÇ. DR. RECEP ÖZKAN ÖZET SUNUM ÖZETĠ MĠSYON VĠZYON MERKEZĠN AMACI FAALĠYET ALANLARI ĠDARĠ YAPI SERTĠFĠKA PROGRAMLARI

Detaylı

ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ. EKOTEN TEKSTĠL A.ġ.

ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ. EKOTEN TEKSTĠL A.ġ. ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ EKOTEN TEKSTĠL A.ġ. HAZIRLAYANLAR 2008463084 Gizem Özen 2008463055 Tuğba Gülseven 2009463097 Huriye Özdemir 2007463066 Raziye Sinem Sağsöz SUN GRUBU ŞİRKETLERİ SUN

Detaylı

OİB Eylül 2017 İhracat Bülteni. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni

OİB Eylül 2017 İhracat Bülteni. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni OİB Eylül 2017 İhracat Bülteni Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni Eylül 2017 OİB Eylül 2017 İhracat Bülteni Türkiye Geneli Otomotiv Endüstrisi İhracatı Türkiye- Eylül 2017

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mart 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mart 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Mart ayında 55.755 adedi otomobil olmak üzere 100.920 adet araç üretilmiştir. Geçen senenin Mart ayına göre üretim adetlerindeki artışlar; otomobilde %50, kamyonette %98,

Detaylı

SANAYĠ VE TĠCARET BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü YILI OTOMOTĠV SANAYĠNDE ÜLKEMĠZ VE DÜNYADAKĠ GELĠġMELER

SANAYĠ VE TĠCARET BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü YILI OTOMOTĠV SANAYĠNDE ÜLKEMĠZ VE DÜNYADAKĠ GELĠġMELER SANAYĠ VE TĠCARET BAKANLIĞI Sanayi Genel Müdürlüğü 2009 YILI OTOMOTĠV SANAYĠNDE ÜLKEMĠZ VE DÜNYADAKĠ GELĠġMELER ĠÇĠNDEKĠLER 1- GĠRĠġ 3 2- OTOMOTĠV SANAYĠNĠN ÜLKEMĠZ EKONOMĠSĠ ĠÇĠNDEKĠ YERĠ..3 3- ÖZET SONUÇLAR.4

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Ekim ayında 45.452 adedi otomobil olmak üzere toplamda 84.550 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 10 ayında ise 420.379 adedi otomobil olmak üzere 710.917 adetlik araç

Detaylı

EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI ASĠL PROJELER LĠSTESĠ. S.N. Ref. No BaĢvuru Sahibi Proje Adı Ġl

EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI ASĠL PROJELER LĠSTESĠ. S.N. Ref. No BaĢvuru Sahibi Proje Adı Ġl EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI ASĠL PROJELER LĠSTESĠ Proje Teklif Çağrısı: TRC2-10-EKOG001-A-B: EKONOMİK GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI S.N. Ref. No BaĢvuru Sahibi Proje Adı Ġl 1 A-815 Asenka Mermer

Detaylı

GÖNEN TĠCARET ODASI EKĠM 2018 FAALĠYET RAPORU

GÖNEN TĠCARET ODASI EKĠM 2018 FAALĠYET RAPORU GÖNEN TĠCARET ODASI EKĠM 2018 FAALĠYET RAPORU 1 Ekim 2018 Pazartesi günü Odamız Konferans Salonu'nda Gönen Ticaret Odası Meclis ve Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı GerçekleĢtirildi. Odamız Yönetim

Detaylı

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU Gönen Sivil Toplum Platformu 6.cı toplantısını 06 Aralık 2018 PerĢembe günü Madeni ĠĢleri Odası BaĢkanı Ġlhan AYDIN moderatörlüğü ve Gönen Ticaret Odası

Detaylı

V

V 2017 V.2017.2.2 1 Mem-fa Tekstil Tekstil GAZİANTEP Gedikli Süt Süt ve Süt Ürünleri GAZİANTEP Fabrika : İskenderun / Hatay İstanbul Ofis : Kartal / İstanbul Kömürler Nakliyat Uluslararası Nakliyat GAZİANTEP

Detaylı

Hakkımızda. www.haus.com.tr

Hakkımızda. www.haus.com.tr Hakkımızda 1954 yılında Aydın da kurulan HAKKI USTA, faaliyetlerine çeşitli tipteki su motoru ile preslerin tamiratı ve yenilemesiyle başlamıştır. 1962 yılında, bölgesinde ilk zeytinyağı presinin üretimini

Detaylı

S NO. İHALE TARİHİ İHALENİN TÜRÜ İHALENİN ADI/KONUSU YÜKLENİCİNİN ADI İHALE BEDELİ

S NO. İHALE TARİHİ İHALENİN TÜRÜ İHALENİN ADI/KONUSU YÜKLENİCİNİN ADI İHALE BEDELİ 1 2011 19. Mad. Açık Ġhale Usulü Merkez Öğretmen Evi Düğün Salonu Çatısı Yapım ĠĢi Mevlüt Ali KONYA 34.900,00 2 2011 19. Mad. Açık Ġhale Usulü Bozüyük Emniyet Müdürlüğü Ġstanat Duvarı Yapımı ĠĢi Ne-Tan

Detaylı

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM

TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM TOBB VE MESLEKĠ EĞĠTĠM Esin ÖZDEMİR Avrupa Birliği Daire Başkanlığı Uzman 15 Ocak 2010, Ankara 1 ĠÇERĠK Türk Eğitim Sisteminin Genel Yapısı Sorunlar Türkiye de Sanayi/Okul ĠĢbirliği TOBB ve Eğitim Oda

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Haziran 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Haziran 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Haziran ayında 54.660 otomobil, 43.857 hafif ticari araç, 2.877 ağır ticari araç, 2.843 traktör olmak üzere toplamda 104.237 araç üretilmiştir. yılının Haziran ayına göre

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mayıs 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mayıs 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Mayıs ayında 57.433 adedi otomobil olmak üzere 100.987 adet araç üretilmiştir. yılının Mayıs ayına göre üretim adetlerinde araç türüne göre ; otomobil 9, kamyonet 15,

Detaylı

DÖNEMSEL ANALĠST BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI. 07 Nisan 2011

DÖNEMSEL ANALĠST BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI. 07 Nisan 2011 DÖNEMSEL ANALĠST BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI 07 Nisan 2011 ALĠ BĠLALOĞLU DoğuĢ Otomotiv CEO Global Otomotiv Sektörü 77 mn Adet * 1.9 Trilyon Üretim 2010 Toplam Ciro 2009 ĠSTĠHDAM 50 Milyon Sektörün Dünyada

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Ağustos ayında 23.805 adedi otomobil olmak üzere toplamda 50.374 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 8 ayında ise toplamda 324.607 adedi otomobil olmak üzere 538.899 adetlik

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Nisan 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Nisan 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Nisan ayında 51.459 adedi otomobil olmak üzere 92.262 adet araç üretilmiştir. Geçen senenin Nisan ayına göre üretim adetlerinde araç türüne göre artışlar; otomobil % 6,

Detaylı

Petrol Sektöründe Tehlikeli Madde Taşımacılığı ve ADR Uyum Süreci. 4 Haziran 2010, Ġstanbul

Petrol Sektöründe Tehlikeli Madde Taşımacılığı ve ADR Uyum Süreci. 4 Haziran 2010, Ġstanbul Petrol Sektöründe Tehlikeli Madde Taşımacılığı ve ADR Uyum Süreci 4 Haziran 2010, Ġstanbul PETDER ÜYELERİ AltınbaĢ Petrol ve Ticaret A.ġ. PETROL OFĠSĠ A.ġ. FAALĠYET ALANLARI Belgin Madeni Yağlar BP Petrolleri

Detaylı

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SPK nın Seri:IV, No:41 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa Tabi Anonim Ortakların Uyacakları Esaslar Tebliği, Seri:IV, No:56 sayılı Kurumsal Yönetim İlkelerinin

Detaylı

DÖKÜM VE DÖVME ÜRÜNLERĠ DEĞERLENDĠRME NOTU (MART 2009)

DÖKÜM VE DÖVME ÜRÜNLERĠ DEĞERLENDĠRME NOTU (MART 2009) DÖKÜM VE DÖVME ÜRÜNLERĠ DEĞERLENDĠRME NOTU (MART 2009) Döküm ve dövme ürünleri, otomotivden beyaz eşya sanayine, demir-çelik sanayinden çimento sanayine, savunma sanayinden gemi inşa sanayine, tarımdan

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) 2009 yılının Aralık ayında 48.917 adedi otomobil olmak üzere toplamda 95.389 adet araç üretilmiştir. Bu değer 2008 yılının Eylül ayından beri ulaşılmış en yüksek aylık üretim

Detaylı

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü T.C ERFELEK KAYMAKAMLIĞI 2013 YILI TOPLANTILAR TAKVİMİ İLÇE İDARE KURULU 5442 Sayılı Ġl Ġdaresi Kanunu KOORDİNATÖR KURULUŞ Ġlçe Yazı ĠĢleri Müdürlüğü lık Makam Odası Her Haftanın ÇarĢamba Günleri(Gündemde

Detaylı

TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları. Sanayi Bilgi Notu

TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları. Sanayi Bilgi Notu TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları Sanayi Bilgi Notu 1 BÖLÜM 1 Sektörel Yapı ve Önde Gelen Sektörler i. TR41 Bölgesi Sanayi Genel Görünümü Tablo 3.1 İşletme Büyüklükleri (%)

Detaylı

FĠL FĠLTRE LTD. ġtġ. TANITIM 2011

FĠL FĠLTRE LTD. ġtġ. TANITIM 2011 2011 FABRĠKA & MERKEZ ( COĞRAFĠ KONUM ) FABRĠKA & MERKEZ ( COĞRAFĠ KONUM ) FABRĠKA & MERKEZ ( COĞRAFĠ KONUM ) FABRĠKA & MERKEZ ( GĠRĠġ FOTOĞRAF ) Güzelçay Mah. ġehit Cahit Tütüncü Cad. No: 8 P.K. 108 31200

Detaylı

OİB Ağustos 2017 İhracat Bülteni. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni

OİB Ağustos 2017 İhracat Bülteni. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni OİB Ağustos 2017 İhracat Bülteni Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni Ağustos 2017 OİB Ağustos 2017 İhracat Bülteni Türkiye Geneli Otomotiv Endüstrisi İhracatı Türkiye- Ağustos

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Kasım ayında 41.635 adedi otomobil olmak üzere toplamda 78.156 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 11 ayında ise 462.014 adedi otomobil olmak üzere 789.072 adetlik araç

Detaylı

ĠSHAKOL. Ġġ BAġVURU FORMU. Boya Sanayi A.ġ. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız. No:.. ÖNEMLĠ NOTLAR

ĠSHAKOL. Ġġ BAġVURU FORMU. Boya Sanayi A.ġ. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız. No:.. ÖNEMLĠ NOTLAR Ġġ BAġVURU FORMU ĠSHAKOL Boya Sanayi A.ġ. No:.. En Son ÇekilmiĢ Fotoğrafınız ÖNEMLĠ NOTLAR 1. BaĢvuru formunu kendi el yazınızla ve bütün soruları dikkatli ve eksiksiz olarak doldurup, imzalayınız. ĠĢ

Detaylı

Önerilerinize Açığız.

Önerilerinize Açığız. Önerilerinize Açığız. Odamız tarafından Fethiye de sürdürülebilir iģ yaģamı ve giriģimcilik ortamı oluģturmak amacıyla 14.06. tarihinde Üye Öneri Sistemi kurulmuģtur. Üye öneri sisteminin uygulanacağı

Detaylı

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR

S. NO İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR 1 2 DR.FEVZİ-MÜRÜVET UĞUROĞLU ORTAOKULU 2016-2017 / 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI EĞİTİM ORTAMLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE EYLEM PLANI Eğitim ortamında ortamlarında uyuģturucu

Detaylı

HALK FAKTORĠNG A.ġ. YÖNETĠM KURULU

HALK FAKTORĠNG A.ġ. YÖNETĠM KURULU HALK FAKTORĠNG A.ġ. YÖNETĠM KURULU Mehmet Akif Aydemir Yönetim Kurulu BaĢkanı 1963 yılında Ankara'da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ġktisat Bölümünden mezun oldu. 20.10.1986

Detaylı

ULUDAĞ OTOMOTĠV ENDÜSTRĠSĠ ĠHRACATÇILARI BĠRLĠĞĠ 2013 YILI DIġ TĠCARET DEĞERLENDĠRME RAPORU

ULUDAĞ OTOMOTĠV ENDÜSTRĠSĠ ĠHRACATÇILARI BĠRLĠĞĠ 2013 YILI DIġ TĠCARET DEĞERLENDĠRME RAPORU ULUDAĞ OTOMOTĠV ENDÜSTRĠSĠ ĠHRACATÇILARI BĠRLĠĞĠ 2013 YILI DIġ TĠCARET DEĞERLENDĠRME RAPORU ULUDAĞ ĠHRACATÇI BĠRLĠKLERĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ Ar-Ge ve Pazara GiriĢ ġubesi OCAK 2014 1 ĠÇĠNDEKĠLER 1. GENEL

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAġ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI Yazı ĠĢleri ve Kararlar Dairesi BaĢkanlığı Meclis ve Encümen ġube Müdürlüğü

T.C. KAHRAMANMARAġ BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI Yazı ĠĢleri ve Kararlar Dairesi BaĢkanlığı Meclis ve Encümen ġube Müdürlüğü KARAR TARİHİ KARAR NO KARARIN ÖZETİ 1- GÜNDEM NO 05: Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi BaĢkanlığının; 6. Uluslararası 5 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvasında dereceye girecek olan sporculara verilecek

Detaylı

Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı

Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı 09.12.2017 Batum/GÜRCİSTAN İnşaat Teknolojileri ve Emlak Fuarı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaĢkanı M. Suat Hacısalihoğlu baģkanlığındaki Trabzon heyeti, Gürcistan ın Batum Ģehrinde düzenlenen

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) 2010 yılının Aralık ayında 56.646 adedi otomobil olmak üzere toplamda 114.672 adet araç üretilmiştir. Bu değer 2008 yılının Eylül ayından beri ulaşılmış en yüksek aylık üretim

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Aralık 2011

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Aralık 2011 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) 2011 yılının Aralık ayında 51.066 adedi otomobil, 48.800 adedi hafif ticari araç, 4.587 adedi ağır ticari araç, 3.756 adedi ise traktör olmak üzere toplam 108.209 araç üretilmiştir.

Detaylı

Mardin Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Mardin Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Mardin Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirketin internet sitesinde, genel kurul toplantı ilanı ile birlikte, şirketin mevzuat gereği yapması gereken bildirim ve açıklamalar; a) Açıklamanın yapılacağı tarih

Detaylı

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması 2010 yılında 113,9 milyar dolar olan Türkiye ihracatı, 2011 yılında

Detaylı

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES CO. LTD. TANITIM YAZISI

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES CO. LTD. TANITIM YAZISI HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES CO. LTD. TANITIM YAZISI Hyundai Heavy Industries Co. Ltd, 1972 yılında kurulmuştur. Altı farklı alana bölünmüştür. Bunlar; Gemi inşaatı, Offshore ve Mühendislik, Endüstri fabrikasyon

Detaylı

2007 YILI PAZAR, ÜRETİM VE İHRACAT

2007 YILI PAZAR, ÜRETİM VE İHRACAT OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ BASIN BÜLTENİ 15.1.27 27 YILI PAZAR, ÜRETİM VE İHRACAT Aralık Ocak-Aralık KONULAR 26 27 (%) 26 27 (%) 84.852 12.347 2,6 987.58 1.99.414 11,3 Üretim Otomobil 45.519 55.991 23, 545.682

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012 1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 1 Ağustos 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Y12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

Otomotiv Sanayii DıĢ Ticaret Raporu

Otomotiv Sanayii DıĢ Ticaret Raporu Rapor 2013/19 Otomotiv Sanayii DıĢ Ticaret Raporu Eylül 2013 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA OTOMOTĠV SANAYĠĠNDE DIġ TĠCARET Otomotiv Sanayi Ürünlerini Ġçeren UĠB ve OAĠB Verilerine Göre 1 :

Detaylı

İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 MERKEZ : ĠSTANBUL KAYITLI SERMAYE : 200.000.000 YTL ÇIKARILMIġ SERMAYE : 23.400.000 YTL DÖNEM : 01.01.2008 31.03.2008 FAALĠYET KONUSU : Esas olarak Türkiye de kurulmuş veya kurulacak olan,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA)

ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA) ÖZGEÇMİŞ (YÖK FORMATINDA) 1) Adı, Soyadı Ġsmail Kapan 2) Doğum Tarihi 01.04.1956 3) Unvanı Yardımcı Doç. Dr. 4) Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ġstanbul Üniversitesi 1982 Yüksek

Detaylı

T.C BAŞBAKANI SAYIN AHMET DAVUTOĞLU VE JAPONYA BAŞBAKANI SAYIN SHINZO ABE NİN KATILIMLARIYLA DÜZENLENEN TÜRKİYE-JAPONYA İŞ FORUMU 14 KASIM 2015

T.C BAŞBAKANI SAYIN AHMET DAVUTOĞLU VE JAPONYA BAŞBAKANI SAYIN SHINZO ABE NİN KATILIMLARIYLA DÜZENLENEN TÜRKİYE-JAPONYA İŞ FORUMU 14 KASIM 2015 T.C BAŞBAKANI SAYIN AHMET DAVUTOĞLU VE JAPONYA BAŞBAKANI SAYIN SHINZO ABE NİN KATILIMLARIYLA DÜZENLENEN TÜRKİYE-JAPONYA İŞ FORUMU 14 KASIM 2015 CONRAD HOTEL İSTANBUL SONUÇ RAPORU DEIK ve JETRO işbirliği

Detaylı

LÜBNAN CUMHURĠYETĠ 1

LÜBNAN CUMHURĠYETĠ 1 LÜBNAN CUMHURĠYETĠ 1 1- GENEL BĠLGĠLER TABLOSU (2010) RESMĠ ADI Lübnan Cumhuriyeti BAġKENTĠ Beyrut RESMĠ DĠL Arapça (resmi dil), Fransızca, Ġngilizce, Ermenice BAĞIMSIZLIK TARĠHĠ 22 Kasım 1943 DEVLET BAġKANI

Detaylı

EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK SÖZLEġMESĠ ĠMZALANAN PROJELER LĠSTESĠ

EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK SÖZLEġMESĠ ĠMZALANAN PROJELER LĠSTESĠ EKONOMĠK GELĠġME MALĠ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA DESTEK SÖZLEġMESĠ ĠMZALANAN PROJELER LĠSTESĠ Proje Teklif Çağrısı: TRC2-10-EKOG001-A-B: EKONOMİK GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI S.N. Ref.No BaĢvuru Sahibi

Detaylı

2. ŞİRKET FAALİYET ALANLARI 4. ORGANİZASYON ŞEMASI 5. PERSONEL KALİFİKASYONU 8. TAMAMLANAN PROJELER 9. DEVAM EDEN PROJELER 9. ŞANTİYELERDEN RESİMLER

2. ŞİRKET FAALİYET ALANLARI 4. ORGANİZASYON ŞEMASI 5. PERSONEL KALİFİKASYONU 8. TAMAMLANAN PROJELER 9. DEVAM EDEN PROJELER 9. ŞANTİYELERDEN RESİMLER İÇİNDEKİLER 1. ŞİRKET PROFİLİ 2. ŞİRKET FAALİYET ALANLARI 3. TİCARET ODASI KAYDI 4. ORGANİZASYON ŞEMASI 5. PERSONEL KALİFİKASYONU 6. EKİPMAN LİSTESİ 7. REFERANSLAR 8. TAMAMLANAN PROJELER 9. DEVAM EDEN

Detaylı

OİB Ekim 2017 İhracat Bülteni. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni

OİB Ekim 2017 İhracat Bülteni. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni OİB Ekim 2017 İhracat Bülteni Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni Ekim 2017 OİB Ekim 2017 İhracat Bülteni Türkiye Geneli Otomotiv Endüstrisi İhracatı Türkiye- Ekim 2017 Aylık

Detaylı

EK-2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ İMAR VE İNŞAAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI. HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ)

EK-2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ İMAR VE İNŞAAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI. HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ) EK-2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ İMAR VE İNŞAAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIRA 21 Bina Aplikasyonu - Plankote ĠĢlemleri 1) Dilekçe 2) Aplikasyon krokisi 3) Plankote 22 Ġrtifak (Geçit) Hakkı Tesis Edilmesi ĠĢlemleri

Detaylı

AHMET SELAMOĞLU. ÇalıĢma Ekonomisi ve Endüstri ĠliĢkileri Bölümü

AHMET SELAMOĞLU. ÇalıĢma Ekonomisi ve Endüstri ĠliĢkileri Bölümü AHMET SELAMOĞLU, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi,, Umuttepe YerleĢkesi, Eski Ġstanbul Yolu, 10. Km. Ġzmit / Kocaeli 0262 303 15 50 direkt / 0262 303 15 48 sekreter 0262 303 15 03 faks 0532 661 88

Detaylı

Süheyl BAYBALI - TAYSAD. Süheyl BAYBALI Denetleme Kurulu Başkanı

Süheyl BAYBALI - TAYSAD. Süheyl BAYBALI Denetleme Kurulu Başkanı - TAYSAD Dünya da Otomotiv Sanayisi - Sıralama 1) ÇIN 2) JAPONYA 3) A.B.D. 4) ALMANYA 5) GÜNEY KORE 6) BREZILYA 7) HINDISTAN 8) ISPANYA 9) MEKSIKA 10) FRANSA 11) KANADA 12) TAYLAND 13) IRAN 14) BĠRLEġĠK

Detaylı

SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET

SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET EMA EKSPERLİK VE VARLIK DEĞERLEME A.Ş. 1985 yılında EMA Mühendislik

Detaylı

MECLİS KARARI. Ġlgi : Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 25/ 09/ 2012 tarih ve M.41.3.GEB sayılı yazısı.

MECLİS KARARI. Ġlgi : Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 25/ 09/ 2012 tarih ve M.41.3.GEB sayılı yazısı. Karar No Kararın Barış Mah. 1806/3 sokakta yeni yapılan parka isim 2012 / 175 Özü verilmesi talebi 1.ci oturumu / Cuma günü saat 16:00 da yapılan meclis toplantısında alınan 175 sayılı meclis karar suretidir.

Detaylı

OSD Basın Bülteni. 10 Ocak 2013 ÖZET DEĞERLENDİRME PAZAR

OSD Basın Bülteni. 10 Ocak 2013 ÖZET DEĞERLENDİRME PAZAR OSD Basın Bülteni OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ 1 Ocak 213 ÖZET DEĞERLENDİRME PAZAR Aralık Ocak-Aralık KONULAR 211 212 (%) 211 212 (%) Toplam 14.453 86.944-17 1.189.131 1.72.978-1 Üretim Otomobil 51.66 44.78-12

Detaylı

ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM VERİLERİ BÜLTENİ

ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM VERİLERİ BÜLTENİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM VERİLERİ BÜLTENİ Ağustos 2015 TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER Sayfa no Tablolar Listesi ii 1) Uluslararası Doğrudan Yatırım

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Temmuz ayında 54.873 adedi otomobil olmak üzere toplamda 88.198 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 7 ayında ise 300.802 adedi otomobil olmak üzere 488.576 adetlik araç

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) İhracattaki talep daralmasına ek olarak iç pazardaki talepte yaşanan düşüşler ertesinde ilk 6 ayda 246.000 i otomobil olmak üzere toplam 400.000 adetlik bir araç üretimi gerçekleşmiştir.

Detaylı

Başlıca İthal Maddeleri : Petrol yağları, buğday, palm yağı, otomobil, gübre, iş makineleri

Başlıca İthal Maddeleri : Petrol yağları, buğday, palm yağı, otomobil, gübre, iş makineleri Etiyopya ve Seramik Sektörü Bilgi Notu GENEL BİLGİLER Resmi Dil : Amharikçe, Oromo, Tigrinya, Somaliae, İngilizce Başkenti : Addis Ababa Yüzölçümü : 1.127.127 km2 Nüfus : 88,4 Milyon(2013 tahmini Önemli

Detaylı

İKMAL ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TANITIM

İKMAL ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TANITIM İKMAL ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TANITIM TeĢkilatımızdaki makine ve ekipman ile atelye tezgahlarının faal halde bulundurulması için ihtiyaç duyulan yedek parçalar Ġkmal ġubesi Müdürlüğünce yurt içinden ve

Detaylı

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu. OSD OICA Üyesidir. OSD is a Member of OICA

Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu. OSD OICA Üyesidir. OSD is a Member of OICA Otomotiv Sanayii Dış Ticaret Raporu 2017 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA 1 Türkiye İhracat Verileri: 1 2017 yılında Türkiye toplam ihracatı yüzde 10,4 oranında artarken, Otomotiv Endüstrisi ihracatı

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

ÇELĠK TEKNE SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. Ticari Gizlidir

ÇELĠK TEKNE SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. Ticari Gizlidir ÇELĠK TEKNE SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. Ticari Gizlidir KURULUġ Çelik Tekne San. ve Tic.A.ġ. 1972 yılında kurulmuģtur Ġlk olarak Haliç Sütlüce mevkiinde faaliyete geçmiģ ve 1980 yıllarına kadar bu bölgede faaliyetine

Detaylı

OİB Ağustos 2018 İhracat Bülteni. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni

OİB Ağustos 2018 İhracat Bülteni. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni OİB Ağustos 2018 İhracat Bülteni Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni Ağustos 2018 OİB Ağustos 2018 İhracat Bülteni Türkiye Geneli Otomotiv Endüstrisi İhracatı Türkiye- Ağustos

Detaylı

CEZAYİR ÜLKE RAPORU 11.11.2015

CEZAYİR ÜLKE RAPORU 11.11.2015 CEZAYİR ÜLKE RAPORU 11.11.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Cezayir e ihracat yapan 234 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 Giriş 1- Raporun Dönemi : 01.01.2010 31.03.2010 2- Ortaklığın Ünvanı : BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. 3- Yönetim Kurulu Üyeleri : Murahhas Üye dahil 26 Mart 2009 tarihli Genel Kurul

Detaylı

9 AYLIK IEYHOL ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU. 01.01.2014-30.09.2014 Dönemi

9 AYLIK IEYHOL ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU. 01.01.2014-30.09.2014 Dönemi 9 AYLIK IEYHOL ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 01.01.2014-30.09.2014 Dönemi I. Kurumsal Bilgiler Yönetim Kurulumuz Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. nin 18.04.2014 tarihinde yapılan 2013 yılı Olağan Genel

Detaylı

2010 I. DÖNEM GEBZE EĞİTİM PROGRAMLARI

2010 I. DÖNEM GEBZE EĞİTİM PROGRAMLARI 2010 I. DÖNEM GEBZE EĞİTİM KuruluĢumuz ilgili Devlet KuruluĢları tarafından devlet destekleri kapsamındaki eğitim ve danıģmanlık faaliyetlerinde yetkilendirilmiģ bulunmaktadır. 1 STRATEJĠK PLANLAMA EĞĠTĠM

Detaylı

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA NO KATILIM GÖSTERDİĞİMİZ AKTİVİTELER 3-10 ISO VE AKREDİTASYON 11-12 SOSYAL SORUMLULUK 13 İSTATİSTİKİ VERİLER 14-18 BASINDA

Detaylı

T.C. ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ

T.C. ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ T.C. ġirnak ÜNĠVERSĠTESĠ YAPI ĠġLERĠ VE TEKNĠK DAĠRE BAġKANLIĞI 2010 YILI FAALĠYET RAPORU ġirnak - 2010 ĠÇĠNDEKĠLER BĠRĠM YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar...

Detaylı

RÜġTÜ AKIN VAKFI BAġKANLIĞI NA ;

RÜġTÜ AKIN VAKFI BAġKANLIĞI NA ; RÜġTÜ AKIN VAKFI BAġKANLIĞI NA ; RÜġTÜ AKIN VAKFI tarafından, maddi desteğe muhtaç, baģarılı Türk gençlerine eğitimde fırsat ve imkan eģitliği vermek ve onların kabiliyetleri ölçüsünde en üst düzeyde yetiģmelerine

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2016 YILI PROSES PLANLAMASI

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2016 YILI PROSES PLANLAMASI EĞT-PRS-02 SAT-PRS-01 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) Sayfa No 1/10 PRS. KODU PROSES ADI HİZMET TANIMI PROSES SORUMLUSU KULLANILACAK CİHAZLAR ÖLÇÜLECEK DEĞERLER PERFORMANS HEDEFİ PROSES HEDEFI Satın alma

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mayıs 2011

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mayıs 2011 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Mayıs ayında 54.197 adedi otomobil, 39.496 adedi hafif ticari araç, 4.392 adedi ağır ticari araç, 4.490 adedi ise traktör olmak üzere toplam 102.575 araç üretilmiştir.

Detaylı

Süreko dan Haberler. Tehlikeli Atık Yönetimi Çalıştayı, İzmir İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Taiex/AB, İzmir, 12-13 Ekim 2010

Süreko dan Haberler. Tehlikeli Atık Yönetimi Çalıştayı, İzmir İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Taiex/AB, İzmir, 12-13 Ekim 2010 Süreko dan Haberler Değerli Çevre Dostlarımız, Süreko E-Bültenlerinin ikinci sayısını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. İkinci sayımızı yine sizleri, Süreko daki gelişmeler ve organizasyonlar hakkında

Detaylı

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE MECLĠSĠ PLAN VE BÜTÇE KOMĠSYONU RAPORU. MECLĠS BAġKANLIĞINA

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE MECLĠSĠ PLAN VE BÜTÇE KOMĠSYONU RAPORU. MECLĠS BAġKANLIĞINA Belediye Meclisi nin 18.07.2016 tarihli birleģiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen ĠĢletme ve ĠĢtirakler Dairesi BaĢkanlığı ibareli 14.06.2016 tarih ve 23817205-756.01-2078 sayılı yazı okundu.

Detaylı

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin 1.3.1 Genel Kurul BaĢlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur 2013 Yılı Olağan Genel

Detaylı

Tübitak Formula G Yarışları KuZGuN Güneş Arabası Faaliyet Raporu. KuZGuN isimli araçla Üniversitemiz İlk defa finallere kalma başarısı göstermiştir.

Tübitak Formula G Yarışları KuZGuN Güneş Arabası Faaliyet Raporu. KuZGuN isimli araçla Üniversitemiz İlk defa finallere kalma başarısı göstermiştir. Tübitak Formula G Yarışları KuZGuN Güneş Arabası Faaliyet Raporu KuZGuN isimli araçla Üniversitemiz İlk defa finallere kalma başarısı göstermiştir. Tübitak tarafından her yıl düzenlenen GüneĢ arabası yarıģmasına

Detaylı

Bafra Ticaret Sicili Müdürlüğü

Bafra Ticaret Sicili Müdürlüğü Bafra Müdürlüğü Bilgileri aşağıda yer alan anonim ve limited şirketler ile kooperatiflerin, ticaret sicili kayıtları üzerinde yapılan inceleme neticesinde münfesih durumda olduğu anlaşılmıştır. 6102 sayılı

Detaylı

SEPETÇĠ REHABĠLĠTASYON-KIZILĠNLER VE ERENKÖY AĞAÇLANDIRMA PROJE SAHALARINDA ĠġÇĠ GÜCÜ ĠLE FĠDAN BAKIMI

SEPETÇĠ REHABĠLĠTASYON-KIZILĠNLER VE ERENKÖY AĞAÇLANDIRMA PROJE SAHALARINDA ĠġÇĠ GÜCÜ ĠLE FĠDAN BAKIMI İhale Şehri Eskişehir İş Şehri Eskişehir Kurum Çevre Ve Orman Bakanlığı Eskişehir İl Çevre Ve Orman Müdürlüğü İşin Adı/Konusu/Cinsi Ağaçlandırma Proje Sahalarında İşçi Gücü İle Fidan Bakımı Hizmeti Alınacaktır

Detaylı

Uzun Vadeli Sürdürülebilir Kar Marjı

Uzun Vadeli Sürdürülebilir Kar Marjı Arçelik Grubu Yatırımcı Sunumu Önemli Başlıklar Temel YapıtaĢları 2011 2.Çeyrek GeliĢmeleri Uzun Vadeli Sürdürülebilir Kar Marjı 2011 Beklentileri Toplam ciro bazında Avrupa nın en büyük 3. Beyaz Eşya

Detaylı

tmmob mmo bursa şubesi

tmmob mmo bursa şubesi 4. ÖĞRENCĠ ÜYE 2010-2011 Öğretim döneminde; Bursa Uludağ Üniversitesi den 456, Balıkesir Üniversitesi nden 290 ve Yalova Üniversitesinden 34 Makina ve Endüstri Mühendisliği öğrencisi olmak üzere toplam

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA YABANCI SERMAYE GÖSTERGELERİ

İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA YABANCI SERMAYE GÖSTERGELERİ İSTANBUL TİCARET ODASI İSTANBUL DA SERMAYE GÖSTERGELERİ (YENİ KAYIT ve İPTAL EDİLEN FİRMALARDA YATIRIMCI SAYISI ve SERMAYE DURUMU RAPORU) 2014 YILI DEĞERLENDİRMESİ sermaye yatırımları için Hazine Müsteşarlığı

Detaylı

Hibrit Otobüs Seyir Hali Emisyonlarının Ölçüm ve Modellenmesi SAN-TEZ Projesi

Hibrit Otobüs Seyir Hali Emisyonlarının Ölçüm ve Modellenmesi SAN-TEZ Projesi 06.10.2010 SAKARYA ÜNĠVERSĠTESĠ Hibrit Otobüs Seyir Hali Emisyonlarının Ölçüm ve Modellenmesi SAN-TEZ Projesi Ekim 2010 sunumu SUNUM Doç. Dr. ġeref SOYLU Çev.Müh. Hülya SEMERCĠOĞLU ĠÇĠNDEKĠLER San-tez

Detaylı

RAKAMLARLA KARAMAN'IN TÜRKĠYE'DEKĠ YERĠ

RAKAMLARLA KARAMAN'IN TÜRKĠYE'DEKĠ YERĠ RAKAMLARLA KARAMAN'IN TÜRKĠYE'DEKĠ YERĠ KARAMAN BaĢlık Değer Sıra Türkiye'de 1. Sıradaki Ġl Değer TÜRKĠYE COĞRAFĠ YAPI Alan Büyüklüğü (göl dahil - km²) 9.427,43 34. Konya 40.813,52 783.562,38 %1,20 2011

Detaylı

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI YEREL YÖNETĠM REFORMU SÜRECĠNDE BELEDĠYELERĠN EĞĠTĠM ĠHTĠYACINI BELĠRLEME ÇALIġTAYI 25-26 Ocak 2006 / Ankara Birliklerin Hukuki Dayanakları Anayasanın 127 nci

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0 GIDA İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI 8417.20 Ekmek, pasta, bisküvi fırınları (elektriksiz) 8419.31 Tarım ürünleri için kurutucular 8419.89

Detaylı

Basit rafineri niteliğindeki ATAŞ, 2004 yılı sonlarında dönüşüm ünitesine yönelik yatırımın maliyetini yüklenmeyerek,

Basit rafineri niteliğindeki ATAŞ, 2004 yılı sonlarında dönüşüm ünitesine yönelik yatırımın maliyetini yüklenmeyerek, Dosya Türkiye'nin ilk modern rafinerisi, 1955 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Batman'da kuruldu. 1972 yılında ham petrol işleme kapasitesi 1,1 milyon ton/yıla yükseldi. 1953

Detaylı

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Aylık Ekonomi Bülteni Temmuz 2011

ESKİŞEHİR TİCARET ODASI Aylık Ekonomi Bülteni Temmuz 2011 www.etonet.org.tr 1 İhracat Oranları Eskişehir in ihracat artışı Türkiye ortalamasının altında kalmıştır. 2011 yılı ilk yarısı ihracat rakamları incelendiğinde Eskişehir in geçen yılın aynı dönemine oranla

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi

T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ. Sıra No Yapılacak Faaliyet Faaliyet Tarihi T.C. ELAZIĞ VALĠLĠĞĠ ĠL MĠLLĠ EĞĠTĠM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞĠTĠM KURUMLARI ÇALIġMA TAKVĠMĠ Güncelleme Tarihi: 26/08/2015 Sıra 1. Eğitim Bölgesi DanıĢma Kurulu Toplantısı

Detaylı