GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI ORYANTASYONU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI ORYANTASYONU"

Transkript

1 GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI ORYANTASYONU

2 1 DANIŞMANLIK VE DERS SEÇİMLERİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ; BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI SAYFASI ALTINDA YÖNETMELİKLER SEKMESİNDE YÖNETMELİĞE ULAŞABİLİRSİNİZ.

3 1 DANIŞMANLIK VE DERS SEÇİMLERİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ; Ders yu ku MADDE 15 (1) Bir o g rencinin yarıyıl bas ı normal ders yu ku 30 AKTS dir. O g renci, U niversiteye ilk kayıt oldug u akademik yılın gu z ve bahar yarıyılları dıs ında, yarıyıl bas ına en fazla 40 AKTS ders alabilir. GNO su en az 2,50 veya u zeri olan o g renciler ic in ders yu ku en c ok 45 AKTS ye kadar artırılabilir. Bir o g renci, danıs manının onayı ile 30 AKTS ders yu ku nu n altında ders alabilir.

4 1 DANIŞMANLIK VE DERS SEÇİMLERİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ; Ders alma ve ders ekleme-silme MADDE 16 (1) O g rencilerin ders alma is lemleri danıs manlarının onayı ile her yarıyıl bas ında, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında gerc ekles tirilir.... (3) Kayıt yaptıracakları dersleri sec erken, o g rencilerin bas arısız oldukları ve ertelenmis olan dersleri o ncelikle almaları gerekir. Ancak, tekrarlanacak dersleri bulunan ve bu uygulamanın yol ac acag ı ders c akıs maları nedeniyle o g renim su resi uzayacak o g rencilerde, yerine getirilmemis o n kos ulu bulunmayan ve nitelig i de o g renci danıs manınca uygun bulunup, bo lu m ya da program bas kanlıg ınca onaylanan dersler ic in bu kural uygulanmayabilir. (5) O g renciler, akademik takvimde belirtilen ekle-sil su releri ic inde, danıs manlarının onayı ile aldıkları derslerden bir ya da birkac ını u zerlerinden silebilir, ya da aldıkları derslerin arasına yeni dersler ekleyebilirler.... (6) Danıs manın o nerisi, bo lu m veya program bas kanının uygun go rmesi halinde o g renciler, kendi o g retim programlarında yer alan tu m sec meli derslerin AKTS toplamının %10 unu as mayacak bic imde, U niversitenin dig er birimlerinde ac ılan dersleri sec meli ders olarak alabilirler. (7) O g renciler, programlarında belirtilen dersler dıs ında, danıs manlarının onayı ile U niversitenin dig er birimlerinde ac ılan dersleri de program dıs ı ders olarak alabilirler.

5 1 DANIŞMANLIK VE DERS SEÇİMLERİ DERS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTALAR; Sizler ic in olus turulmus haftalık ders programına ulas malısınız. Bas kent U niversitesi Gu zel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Faku ltesi sayfası altında Bo lu mu nu n ana sayfasına ulas abilirsiniz. bo lu mler sekmesinde Mimarlık İlk iki sene katalog unuzda yer alan zorunlu dersleri sizlere ac ılan s ubelerden sec melisiniz. Daha sonraki iki sene zorunlu dersler yanında ilgi alanlarınıza go re sec ebileceg iniz sec meli dersler ac ılacaktır. dersleri, o do nem alınması gereken derslerin teori/uygulama/kredi/akts bilgilerini kontrol ederek almalısınız. Bu

6 1 DANIŞMANLIK VE DERS SEÇİMLERİ DERS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTALAR;

7 1 DANIŞMANLIK VE DERS SEÇİMLERİ DERS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTALAR; Dersleri seçtikten sonra ders kaydımı tamamladım, onayladım diyerek danışmanınızın ekranına otomatik mesaj gönderilmesini sağlamalısınız. danışmanınız yaptığınız ders alma işlemlerini onaylaması durumunda derslere danışman onayı verilmiş şekilde girebilirsiniz.

8 2 ÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER DERSLER-DEVAM-SINAVLAR Derse Devam (Başkent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Madde 17) 1. Derslere, laboratuvarlara, uygulamalara ve o g retim elemanlarınca uygun go ru len dig er c alıs malara devam zorunludur. Devamsızlığı belirli bir sınırı aşan o g renciler, o derste bas arısız olmus sayılır ve kendilerine F2 notu verilir. Devamsızlık sınırları ile o g rencilerin devam durumlarının izlenmesine ilis kin ilke ve kurallar, ilgili birim yo netim kurullarının o nerisi ve U niversite Senatosu kararı ile belirlenir. 2. Bir defa F1 notu alınan herhangi bir dersin tekrarlanması halinde, bu derste devam kos ulu aranmaz. Ancak bu o g renciler normal eg itim su recinde dersin devamı dıs ında tu m eg itsel yu ku mlu lu kleri yerine getirmek zorundadırlar. Ancak, uygulamalı derslerde F1 notu ile kalan o g rencilerin derslere devam etmeleri bas arılı olmaları ic in gereklidir. Sınavlar (Başkent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Madde 18) 1. Yo netmelikte ac ıklanan bic imde rapora bag lanmıs bir hastalıg ı yu zu nden veya ilgili o g retim elemanı ve bo lu m ya da program bas kanı tarafından geçerli bulunan başka bir zorunlu nedenle sınava girememis o g renciler mazeret sınavına girebilirler. Mazeret sınavları, yalnızca ara sınavlar ve yarıyıl sonu sınavları ic in talep edilebilir. 2. Sınavlarda kopya çeken, kopyaya teşebbu s eden veya kopya veren o g renciye o sınavda 0 (sıfır) verilir. Bu o g renci hakkında ayrıca disiplin sorus turması ac ılır. 3. Yarıyıl bas arı notunun verilmesinde tu m sınav sonuc ları, yarıyıl ic i c alıs malar ile derslere devam ve katılım go z o nu nde tutulur. İlgili o g retim elemanı tarafından ag ırlıklar belirlenerek, derslerin bas lamasını izleyen ilk iki hafta ic inde bo lu m veya program bas kanlıg ına ve o g rencilere duyurulur.

9 2 ÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER DERSLER-DEVAM-SINAVLAR Öğrencilerin başarı durumları (Başkent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Madde 22) 1.YNO su ve GNO su en az 2,00 olan ve tekrarlanacak dersi bulunmayan o g renci başarılı o g rencidir. 2. Birinci yarıyıl haric kayıtlı bulundug u her yarıyıl sonunda GNO su 1,80 den daha du s u k olan o g rencinin, staj dersleri ve ertelenmis dersleri haric, daha o nce almadıg ı bir dersi alabilmesi ic in GNO sunu en az 1,80 e c ıkarması gerekir. Bu durumdaki o g renciler, GNO larını belirtilen du zeye c ıkartıncaya kadar daha o nce aldıkları dersleri tekrarlarlar. O g rencilerin ders tekrarladıkları yarıyıllar o g retim su resinden sayılır. 3. YNO su ve GNO su 3,00-3,49 arasında olan o g renciler onur o g rencisi, 3,50-4,00 arasında olan o g renciler ise yu ksek onur o g rencisi sayılır. Ders tekrarı (Başkent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Madde 23) 1. F1 ve F2 notları, o g rencinin o dersten bas arısız oldug unu go sterir. F1 derse devam ettig i halde bas arısız olan, F2 ise devamsızlık nedeniyle o dersten bas arısız sayılan o g rencilere verilir. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan öğrenciler yarıyıl sonu ve ac ılması halinde bu tu nleme sınavına giremezler. F1 veya F2 notu alan o g renciler, o dersi, izleyen yarıyıllarda o ncelikle tekrarlarlar. Hastalıklar (Başkent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Madde 28) 1. Bas kent U niversitesi Medikososyal Merkezi Sag lık Hizmetleri ve Yardımı Uygulama İlke ve Kurallarında go sterilen esas ve usullere uygun olarak sag lık raporu alan o g renci, rapor su resinin bitiminden itibaren u ç iş gu nu içinde Bas kent U niversitesi Sag lık, Ku ltu r ve Spor Dairesi Sag lık Merkezince onaylanan raporunu ilgili bo lu m veya program bas kanlıg ına teslim eder. O g renci bu su reler ic inde mazeretli kabul edilir ve sınavlara giremez, ancak rapor bitiminden sonra mazeret sınavlarına girebilir. Raporlu su reler öğrencinin devamsız bulunduğu su reler içinde sayılır.

10 2 ÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER DERSLER-DEVAM-SINAVLAR Devam Durumu (Başkent Üniversitesi, Gu zel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Faku ltesi, Faku lte Kurul Kararı) Faku ltemizde derse devam zorunlulug u: Teorik dersler ic in% 70; Uygulamalı dersler (Laboratuvar/stu dyo/ato lye vb. dersleri) ic in % 80 dir. Stu dyolar, Ju riler (Başkent Üniversitesi, Mimarlık Bölu mu, Bölu m Kurul Kararı) 1. Final projeleri ju rinin yapılacag ı tarihin bir gu n o ncesinde saat 14:00 16:00 arasında teslim alınacaktır. 2. Final proje tesliminde gecikme oldug u durumda, yarım saat gecikmede (teslim saati 16:00 16:30 arası ) not 10% du s ecek, bir saat gecikmede ise (16:30 17:00 arası ) notun 10% daha du s mesiyle (toplam %20 ) birlikte kapalı ju ride deg erlendirme yapılacak, saat 17:00yi gec tikten sonra proje teslim alınmayacaktır. 3. Final proje maketleri ju ri gu nu nde saat 8:30 9:30 arasında teslim alınacaktır. 4. Final proje maket tesliminde gecikme oldug u durumda, yarım saat gecikmede (teslim saati 9:30 10:00 arası ) not 10% du s ecek, bir saat gecikmede ise (10:00 10:30 arası ) notun 10% daha du s mesiyle (toplam %20 ) birlikte kapalı ju ride deg erlendirme yapılacak, saat u gec tikten sonra maket teslim alınmayacaktır. 5. Ara ju rilerde proje ve maket teslim saatlerine bag lı olarak yukarıda yer alan maddeler dikkate alınacaktır.

11 2 ÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER DİSİPLİN KURALLARI Kınama Cezasını Gerektiren Disiplin Suçları (YÖK Disiplin Yönetmeliği Kuralları, Madde 5) 1. Ders, seminer, uygulama, laboratuvar, ato lye c alıs ması, bilimsel toplantı ve konferans gibi c alıs maların du zenini bozmak, 2. Sınavlarda kopyaya tes ebbu s etmek, 3. Yu kseko g retim kurumundan aldıg ı kendine hak sag layan bir belgeyi bas kasına vererek kullandırmak veya bas kasına ait bir belgeyi kullanmak. Yu kseköğretim Kurumundan Bir Yarıyıl İçin Uzaklaştırma Cezası Gerektiren Disiplin Suçları (YÖK Disiplin Yönetmeliği Kuralları, Madde7) 1. Yu kseko g retim kurumu bu nyesinde mevcut bina, demirbas es ya ve benzeri malzemeyi tahrip etmek veya bilis im sistemine zarar vermek, 2. Sınavlarda kopya c ekmek veya c ektirmek, 3. Seminer, tez ve yayınlarda intihal yapmak, Akademik Aşırmacılık (Plagiarism) bir disiplin suçudur ve araştırmacının kendisine ya da bir başkasına ait fikirleri kaynak göstermeden kullanması etik ihlal olarak kabul edilmekte ve bu ihlal aşırmacılık (plagiarism) olarak tanımlanmaktadır (APA Etik Kodu 8.11). Yu kseköğretim Kurumundan İki Yarıyıl İçin Uzaklaştırma Cezası Gerektiren Disiplin Suçları (YÖK Disiplin Yönetmeliği Kuralları, Madde 8) 1. Sınavlarda tehditle kopya c ekmek, kopya c eken o g rencilerin sınav salonundan c ıkarılmasına engel olmak, kendi yerine bas kasını sınava sokmak veya bas kasının yerine sınava girmek

12 3 STAJ Mimarlık Bo lu mu Lisans Programı o g rencilerinin, mezuniyete hak kazanabilmeleri ic in, gerekli teorik ve pratik dersleri tamamlamalarının yanı sıra, o g renimleri ile ilgili konularda faaliyet go steren yurt ic inde ve yurt dıs ında is letme/ kurum ve alanlarda 4. yarıyıl sonunda ve 6. yarıyıl sonunda, AKTS kredisi 1 olan, 5. ve 7. yarıyıl programlarında yer alan, MİM 300 ve MİM 400 kodlu stajları yapmaları gerekmektedir. Staj yo nergesinde belirtilen staj yu ku mlu lu klerini yerine getirmeyen ve yaptıg ı staj c alıs maları bas arılı olarak deg erlendirilmeyen o g rencilere mezuniyetleri ile ilgili hic bir belge verilmez. Stajını tamamlamayan veya bas arısız sayılan o g renciler dig er derslerinde bas arılı olsalar bile mezun olamazlar. MİM 300 Şantiye-Saha Çalışması Stajı 4. yarıyıl sonunda, MİM 400 Bu ro-tasarım Stajı 6. yarıyıl sonunda 30 ar iş gu nu olmak u zere gerc ekles tirilmek zorundadır. Toplam 60 is gu nu olan stajlara ait deg erlendirme MİM 300 kodlu olarak 5. yarıyılda, MİM 400 kodlu olarak 7. yarıyılda not do ku m belgesinde yer alır. O g renciler staj yerlerini kendileri bulurlar. Ancak o g rencilerin talep etmesi ve staj yeri bildirme su resini as maması kos uluyla, staj yeri Bo lu m Staj Komisyonu tarafından da aras tırılabilir, o nerilebilir ya da belirlenebilir. Staj Uygulama Esasları nda yer almayan hususlar ic in Bas kent U niversitesi Gu zel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Faku ltesi Staj Yo nergesi ve Bas kent U niversitesi O n Lisans ve Lisans Eg itim-o g retim ve Sınav Yo netmelig i hu ku mleri uygulanır.

13 3 STAJ MİM 300 Şantiye-Saha Çalışması Stajı nda o g rencilerin: Tek yapı veya yapı toplulug u veya c evre o lc eg inde mimari yapım, onarım, u retim ve yo netim is lerini veya 5 arkeolojik kazı alanları veya tarihi sit alanlarında belgeleme veya yu zey/alan aras tırmalarını veya tarihi yapılarda belgeleme c alıs malarını o g renmeleri ve aynı zamanda var olan tu m maddi ve insan gu cu potansiyellerini, bu potansiyeller arasındaki ilis kileri tanımıs olmaları ve sistemin nasıl is ledig ini kavramaları beklenmektedir. O g rencilerin Şantiye-Saha Çalıs ması Stajı sırasında bu is lerden en az birini ayrıntılı bir s ekilde o g renmeleri ve bunun ic in de staj su resince c alıs maları gerekmektedir. MİM 400 Bu ro-tasarım Stajı nda o g rencilerin: Bilgi, beceri ve deneyimlerini arttırıcı c alıs malar yapmaları beklenmektedir. Staj sırasında o g rencilerin gerc ek hayattaki tasarım ve projelendirme c alıs malarını yerinde go rmeleri ve disiplinler arası etkinliklerde bulunarak tasarım ve projelendirme, onarım, u retim ve yo netim gibi konularda yeni kazanımlar edinmeleri esastır. Bu ro-tasarım Stajı nın o g rencilerin eg itimleri sırasında edinmis oldukları bilgi, beceri ve deneyimlerine katkıda bulunması, gerc ek hayat kos ullarıyla birlikte deg erlendirildig inde mezuniyet sonrası meslek hayatında yapabilecekleri is ler ve c alıs abilecekleri alanlar konusunda yol go sterici olması hedeflenmektedir.

14 4 ERASMUS Desiderious Erasmus Roterdamus Roterdam lı Erasmus Renaissance humanist, Catholic Priest, Social critic, Teacher, and Theologian ERASMUS + Değişim Programı 1., 2., ve 3. Sınıf Mimarlık Bölu mu Öğrencileri Akademik Yılı, Gu z, Bahar O g renim Do nemi Derslerinizi veya Yaz Do nemi Staj Çalıs malarınızı Erasmus + deg is im programı kapsamında Avrupa da gerc ekles tirebilirsiniz. Erasmus+ Programı Seçimleri: Şubat - Mart ayları arasında, bir sonraki Akademik Yıl'ın Gu z, Bahar ve Yaz Stajı do nemleri ic in yapılmaktadır 2017/2018 Akademik Yılına ait sec imler yapılmıs tır. DETAYLI BİLGİ Universite Web: baskent.edu.tr İdari Birimler Uluslararası İlis kiler ve Deg is im Programları Koordinato rlu g u Uluslararası ilis kiler: uik.baskent.edu.tr Akademik Not Ortalaması en az 2.20 Nedim Kemer Erasmus Programı Koordinato ru nedkem@gmail.com

15 4 ERASMUS ERASMUS + Değişim Programı ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ FAALİYETLERİ O g renci hareketlilig i, iki s ekilde gerc ekles tirilir: 1. Öğrenim hareketliliği: 1, 2 veya bazı u lkelerin sistemlerine go re 3 do nem Faaliyet su resi, her bir o g renim kademesi aynı akademik yıl ic erisinde tamamlanabilecek 3 ilâ 12 ay arasında bir su re. O g rencilerin diploma/derecelerinin gerektirdig i c alıs maları yurtdıs ında yapmak u zere, bir tam akademik yıl ic in 60 AKTS; iki do nemlik akademik yılda bir do nem ic in 30 AKTS ve u c do nemlik akademik yılda bir do nem ic in 20 AKTS kredisi ic eren ders alması gerekmektedir. 2. Staj hareketliliği: Staj faaliyeti, o g rencinin o g rencisi oldug u mesleki eg itim alanında uygulamalı is deneyimi elde etmesidir. Staj, bir yararlanıcının programa katılan bas ka bir u lkedeki bir is letme veya organizasyon bu nyesindeki mesleki eg itim alma ve/veya c alıs ma deneyimi kazanma su recidir. Faaliyet su resi 2 ile 12 ay 3. Değerlendirme su reci: Genel not ortalamasının %50 si + İngilizce notunun %50 si u niversite genel sıralmaya alınır. Genellikle Bo lu m kontenjanımız 2 o g rencidir.

16 4 ERASMUS ERASMUS + Değişim Programı Erasmus Başvuru Şartları 1- Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademesinde tam zamanlı öğrenci olmak a) Lisans derecesinde kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması 3- Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması, 4- Mevcut öğrenim kademesi içerisinde Erasmus+ ve Hayatboyu Öğrenme (LLP) döneminde yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi, 5-En az B1 seviyesinde İngilizce Yeterlilik Seviyesinin olması (Geçerliliği olan TOEFL, YDS, YÖKDİL belgeleri kabul edilmektedir). Üniversitemiz bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu nun yapacağı Erasmus İngilizce Sınavına katılınabilir. Öğrencinin not ortalamasının başvuru aşamasında asgari şartları sağlaması gerekir. Not ortalamasının tespitinde öğrencinin almış olduğu en son transkript kullanılır. Öğrencisi olunan (seçimlerin yapıldığı) yükseköğretim kurumu tarafından verilen güncel transkriptin kullanılması esastır. Yatay veya dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalamaları dikkate alınır. Aynı öğrenim seviyesinde daha önce Erasmus programından yararlanmış olan öğrencilerin yerleştirme puanlarında 10 puan kesinti yapılır. Öğrencinin alttan dersi olması Erasmus programından faydalanmasına engel değildir.

17 4 ERASMUS DİĞER DEĞİŞİM PROGRAMLARI FACULTY OF ENGINEERING MEVLANA PROGRAMI Yurtdıs ı Eg itim Hareketlig i Not ortalaması en az 2.50 / 4.00 SCHOOL OF ARCHITECTURE FARABİ PROGRAMI Yurtic i Eg itim Hareketlig i (Birinci sınıflar yararlanamaz) Not Ortalaması en az 2.00 / Bas ka okullar ile kendiniz o zel anlas ma yapabilirsiniz.

18 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI GSTMF GENEL DAĞILIM

19 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI GSTMF GENEL DAĞILIM ANA GİRİŞ I ANA GİRİŞ II

20 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI GSTMF GENEL DAĞILIM C Blok B Blok A Blok O g retim Elemanları Ofisler

21 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI GSTMF GENEL DAĞILIM C Blok B Blok Teorik Sınıflar A Blok

22 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI GSTMF GENEL DAĞILIM C Blok Ato lyeler B Blok A Blok

23 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI MİMARLIK BO LU MU STU DYOLARI (C BLOK 2. KAT)

24 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI MİMARLIK BO LU MU STU DYOLARI (C BLOK 2. KAT) C-201: Mimarlık İc Mimarlık Temel Tasarım Stu dyosu

25 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI MİMARLIK BO LU MU STU DYOLARI (C BLOK 2. KAT) C-202: Mimarlık 2. Sınıf Tasarım Stu dyosu

26 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI MİMARLIK BO LU MU STU DYOLARI (C BLOK 2. KAT) C-203: Mimarlık 3. Sınıf Tasarım Stu dyosu

27 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI MİMARLIK BO LU MU STU DYOLARI (C BLOK 2. KAT) C-204: Mimarlık 4. Sınıf Tasarım Stu dyosu

28 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI MİMARLIK BO LU MU STU DYOLARI (C BLOK 2. KAT) C-204a: Mimarlık Bo lu mu Toplantı Odası/ Ku tu phane

29 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI GSTMF AVNİ AKYOL KONFERANS SALONU (B BLOK 2. KAT)

30 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI GSTMF ATO LYELER (C BLOK ZEMİN KAT) C-001/002/003/004/005/006 Maket Ato lyesi Fotog raf Ato lyesi Serigrafi Ato lyesi Heykel Ato lyesi Desen Ato lyesi Resim/ Seramik Ato lyesi

31 5 BÖLÜM FAKÜLTE OLANAKLARI GSTMF KIRTASİYE ve ÇIKTI MERKEZİ (B BLOK ZEMİN KAT) Raise3D N2 Plus (Çift Extruder) AEON NOVA14 140x80cm Lazer Makinesi

32 6 MİMARLIK TOPLULUĞU AMAÇ U yelerinin bilimsel ve teknik bilgilerle kendilerini gelis tirmelerine yardımcı olmak, Deg is en mimari yaklas ımları izlemek ve uyum sag lamak ic in ulusal ve uluslararası gelis meleri yakından takip ederek, konferans ve seminerlerle u yeleri profesyonel du nyaya bir adım daha yaklas tırmak, Yapılacak etkinliklerle u yelerin mesleki gelis imlerini hızlandırıp, aras tırma ve organize etme yetilerini arttırmak, Etkinlikler yardımıyla bo lu mu n bilinirlig ini arttırmak.

33 6 MİMARLIK TOPLULUĞU ÜYELİK Bas kent U niversitesi Mimarlık Bo lu mu o g rencisi olanlar topluluk Yo netim Kurulu na bas vurdukları takdirde toplulug a u ye kabul edilirler. TOPLULUK İŞLEYİŞİ Etkinlikler GSTMF Dekanlıg ı ve Mimarlık Bo lu mu go zetiminde yu ru tu lu r. Etkinliklerin yu ru tu lebileceg i mekân ile gerekli donanım GSTMF Dekanlıg ı imkânları c erc evesinde kars ılanır. Mimarlık Toplulug u yu ru ttu g u mesleki etkinlikler dıs ında yapacag ı sosyal ve ku ltu rel bag lamdaki genel katılımlı etkinlikleri Sag lık, Ku ltu r ve Spor Daire Bas kanlıg ı go zetimi ve denetimi altında yu ru tu r. Topluluk, yılda en az iki kere Genel Kurul Toplantısı ve ayda bir kere de yo netim kurulu toplantısı yaparak c alıs ır.

34 6 MİMARLIK TOPLULUĞU

35 6 MİMARLIK TOPLULUĞU

36 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU KURUMSAL WEB SAYFASI mim.baskent.edu.tr

37 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU KURUMSAL WEB SAYFASI mim.baskent.edu.tr

38 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU KURUMSAL WEB SAYFASI mim.baskent.edu.tr

39 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU KURUMSAL WEB SAYFASI mim.baskent.edu.tr

40 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU KURUMSAL WEB SAYFASI mim.baskent.edu.tr

41 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU KURUMSAL WEB SAYFASI mim.baskent.edu.tr

42 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU KURUMSAL WEB SAYFASI mim.baskent.edu.tr

43 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU KURUMSAL WEB SAYFASI mim.baskent.edu.tr

44 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU MİMARİ TASARIM STU DYOLARI WEB SAYFASI baskenttasarimstudyosu.tumblr.com

45 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU MİMARİ TASARIM STU DYOLARI WEB SAYFASI baskenttasarimstudyosu.tumblr.com

46 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU FACEBOOK SAYFASI facebook.com/baskent-universitesi-mimarlik-bolumu

47 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK TOPLULUĞU FACEBOOK SAYFASI facebook.com/coabaskent

48 7 WEB SAYFALARI MİMARLIK BO LU MU YOUTUBE SAYFASI

49 ARAMIZA HOŞGELDİNİZ!

T.C. I STANBUL MEDI POL U NI VERSI TESI I LETI ŞI M FAKU LTESI EG I TI M O G RETI M YO NERGESI * BI RI NCI BO LU M Amac, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. I STANBUL MEDI POL U NI VERSI TESI I LETI ŞI M FAKU LTESI EG I TI M O G RETI M YO NERGESI * BI RI NCI BO LU M Amac, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. I STANBUL MEDI POL U NI VERSI TESI I LETI ŞI M FAKU LTESI EG I TI M O G RETI M YO NERGESI * BI RI NCI BO LU M Amac, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amac MADDE 1 - (1) Bu Yo nerge, I stanbul Medipol U

Detaylı

HALİÇ U NİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIS I AKADEMİK FAALİYET DESTEĞİ VE İZİN YO NERGESİ

HALİÇ U NİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIS I AKADEMİK FAALİYET DESTEĞİ VE İZİN YO NERGESİ HALİÇ U NİVERSİTESİ YURTİÇİ VE YURTDIS I AKADEMİK FAALİYET DESTEĞİ VE İZİN YO NERGESİ Amac MADDE 1- Bu Yo nerge nin amacı, Haliç U niversitesi o g retim elemanlarının akademik faaliyetlerini destekleme,

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO TAMAMLANMA 1 in Fakülte web sayfası e Belge-Bilgi üzerinden istedikleri belgelerin Sağlama Hizmetlerinin (öğrenci belgesi, transkript,

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN 4 5 2 3 Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; b) AKTS: Avrupa Kredi

Detaylı

Madde 4 Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi öğrencileri Üniversiteye kayıtta Yabancı Dilde Yeterlik-Seviye Tespit Sınavı na katılırlar.

Madde 4 Yakın Doğu Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi öğrencileri Üniversiteye kayıtta Yabancı Dilde Yeterlik-Seviye Tespit Sınavı na katılırlar. ECZACILIK FAKÜLTESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1 Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrenci kayıtları, eğitim-öğretim ve sınavlar bu Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür. Madde 2 Bu Yönetmelikte hüküm

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

YÖNETMELİK BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 17 Ağustos 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29448 Başkent Üniversitesinden: YÖNETMELİK BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan lisans düzeyindeki diploma programları arasında çift anadal programı açılması

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Ege Üniversitesi yaz okuluna ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Kastamonu Üniversitesinde bir lisans programını başarıyla sürdüren öğrencilerin, gerekli şartları sağladıkları ve

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Ege Üniversitesi yaz okuluna ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Bakırçay Üniversitesine özel öğrenci kabulüne ve İzmir Bakırçay

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI Üniversitemiz ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 6. Maddesinde öğrenci

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan önlisans diploma programları

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Psikoloji Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Salih Yaşar ÖZDEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, lisans seviyesinde öğrenim

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci- Öğrenim Hareketliliği Hibe Miktarları

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci- Öğrenim Hareketliliği Hibe Miktarları 2019-2020 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Hakkında Genel Bilgi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Türkiye'de örgün eğitim veren Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi bir yüksek öğretim

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine;

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Lisans Yönetmeliği nde gerçekleştirilen değişiklikler aşağıda yer almaktadır. Bu değişikliklerin mutlaka öğrenciler tarafından incelenmesi

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi nde yürütülen çift anadal programlarına ilişkin

Detaylı

SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Süleyman Şah Üniversitesinin lisans programlarında

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Çocuk Gelişimi Bölümü Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Evren Bayramlı Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI 2 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI Dr. Uğur DAĞDEVİREN 1 4 3 Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; AGNO: Ağırlıklı genel not ortalaması

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yo nergenin amacı, MEF U5 niversitesi nde, lisans du zeyinde verilen eg itimo g retimin nitelig ini

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÇİFT ANADAL PROGRAMI Dayanak Madde 1 Bu Yönerge, 24/04/2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde. 1 - Bu yönergenin amacı, 04.12.2008

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sınavlarda Gerçekleşmesi Muhtemel Durumlar ile İlgili Sınav ve Disiplin Yönetmeliği Maddeleri Kocaeli Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) YÖNERGESİ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) YÖNERGESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı üniversitede Çift Anadal Programı açılması ve yürütülmesine ilişkin esasları belirlemektir. Kapsam MADDE 2-

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim İnşaat Mühendisliği Bölümü Program Direktörü Yavuz BİLGEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Ticaret Bölümü Program Direktörü Pınar Bacaksız Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KURUM İÇİ PROGRAMLAR ARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL KONTENJANLARI, BAŞVURU TARİHİ VE KOŞULLARI Fizik A.

Detaylı

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü. ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ Sayfa 1 / 5 ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü ÖN LİSANS, LİSANS ve LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE 2015 2016 ÖĞRETİM YILI NDA ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA AVRUPA DAKİ BİR ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENİM

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

16 Ağustos 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28386 YÖNETMELİK

16 Ağustos 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28386 YÖNETMELİK 16 Ağustos 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28386 YÖNETMELİK Başkent Üniversitesinden: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim Öğretim

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mimar

Detaylı

IṠTANBUL S EHIṘ U NI VERSIṪESI YABANCI DI LLER YU KSEKOKULU IṄGI LIŻCE HAZIRLIK PROGRAMI EG IṪIṀ-O G RETIṀ VE SINAV YO NERGESI

IṠTANBUL S EHIṘ U NI VERSIṪESI YABANCI DI LLER YU KSEKOKULU IṄGI LIŻCE HAZIRLIK PROGRAMI EG IṪIṀ-O G RETIṀ VE SINAV YO NERGESI IṠTANBUL S EHIṘ U NI VERSIṪESI YABANCI DI LLER YU KSEKOKULU IṄGI LIŻCE HAZIRLIK PROGRAMI EG IṪIṀ-O G RETIṀ VE SINAV YO NERGESI BIṘIṄCI BO LU M Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.

Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. Üniversitemiz Senatosunun 27.06.2014 tarih ve 11 sayılı toplantısında kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YAN DAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama yönergesinin amacı;

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal programlarını başarıyla yürüten lisans

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Oryantasyon Rehberi 2015 Mart 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu kitapçığın amacı, bölümümüz öğrencilerinin eğitimleri süresince ihtiyaç duyabilecekleri

Detaylı

KADI R HAS U NI VERSI TESI O G RETI M U YELERI YURTI ÇI VE YURTDIS I AKADEMI K ETKI NLI K VE ÇALIS MALARA KATILMA DESTEG I VE I ZI N YO NERGESI

KADI R HAS U NI VERSI TESI O G RETI M U YELERI YURTI ÇI VE YURTDIS I AKADEMI K ETKI NLI K VE ÇALIS MALARA KATILMA DESTEG I VE I ZI N YO NERGESI KADI R HAS U NI VERSI TESI O G RETI M U YELERI YURTI ÇI VE YURTDIS I AKADEMI K ETKI NLI K VE ÇALIS MALARA KATILMA DESTEG I VE I ZI N YO NERGESI Amac Madde 1- Bu Yo nerge nin amacı, Kadir Has U niversitesi

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine özel öğrenci kabulüne

Detaylı

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlı fakülte (Tıp Fakültesi

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI AKADEMİK HAYATA İLİŞKİN BİLGİLER Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders,

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ UYGULAMALI DERSLER VE İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı Bartın Üniversitesi

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ankara Üniversitesinde verilen yaz öğretimine ilişkin usul ve esasları

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1 - (1) Bu esaslar 30.05.2011 tarih ve 27949 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

HRT 105 HARİTA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ

HRT 105 HARİTA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ HRT 105 HARİTA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ KTÜ ve Öğrencilikle ilgili Genel Bilgiler_Ders#1 Yrd.Doç.Dr. H.Ebru ÇOLAK KTÜ. Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Dr.Ebru ÇOLAK, Harita Mühendisliğine

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak anadal lisans/önlisans programlarını

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Üniversite Senatosunun 08.08.2017 tarih ve 11 nolu toplantı tutanağının ekidir. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ VE YAZ DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ VE YAZ DÖNEMİ MESLEKİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Amaç: Bu yönergenin amacı, Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin yıl içi ve yaz dönemi mesleki uygulamalarında yapacakları çalışmalarla

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Maksat MADDE 1- Bu Yönergenin maksadı; Kastamonu Üniversitesinde gerekli şartları sağladıkları ve tastik edildikleri taktirde bir önlisans programını

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 11.10.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24903 UFUK ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA ÇİFT ANADAL (ÇAP) ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (03.05.2018 tarih ve 500 sayı ve 10 Nolu Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM, Kapsam, Dayanak

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında normal ve ikinci öğretimlerde anadal önlisans/lisans

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Esasların amacı ve kapsamı; Aksaray Üniversitesi,

Detaylı

ÇİFT ANADAL PROGRAMI(ÇAP) YÖNERGESİ

ÇİFT ANADAL PROGRAMI(ÇAP) YÖNERGESİ 1 1 Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Okan Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin 17. Maddesinde belirtilen çift anadal programlarının uygulanmasına ilişkin usul ve esasları

Detaylı

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( 28 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28721 Kırıkkale Üniversitesinden: YÖNETMELİK KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

eg itim o g retim yılı için hazırlanmıştır.

eg itim o g retim yılı için hazırlanmıştır. 2017 2018 eg itim o g retim yılı için hazırlanmıştır. Kayıt Yenilemeler, 31 Temmuz 4 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Ara sını larda (1.,2.,3.,4. sını lar) o g renimlerine devam eden o g renciler;

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kent Üniversitesi

Detaylı

ODTÜ Yan Dal Programı Yönergesi

ODTÜ Yan Dal Programı Yönergesi ODTÜ Yan Dal Programı Yönergesi Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Yan dal programının amacı, ana dal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka

Detaylı

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK SAYILARI AKREDİTASYON FİZİKİ

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018

BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 BİLGİLENDİRME ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02 Kasım 2018 Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR, Kalite Koordinatörü KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) KİḊR; kurumun bes yıl ic inde en az bir defa gerc ekles tirilecek

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TOROS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TOROS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Akademik Yılı. ERASMUS+ NEW HORIZONS Staj Konsorsiyumu. Öğrenci Staj Hareketliliği

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Akademik Yılı. ERASMUS+ NEW HORIZONS Staj Konsorsiyumu. Öğrenci Staj Hareketliliği DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2017-2018 Akademik Yılı ERASMUS+ NEW HORIZONS Staj Konsorsiyumu Öğrenci Staj Hareketliliği Önemli: New Horizons Staj Konsorsiyumu Hareketliliği kapsamında

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. ( Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. ( Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (14.02.2017 Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge; Hitit Üniversitesi Yandal Programlarına ilişkin hükümleri kapsar.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge; Hitit Üniversitesi Yandal Programlarına ilişkin hükümleri kapsar. HİTİT ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesinin fakülte ve yüksekokullarda anadal lisans Diploma

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı uzaktan

Detaylı

... OKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

... OKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ... OKULU SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIFLAR ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI AY EYLÜL EYLÜL 1. (17-23) 2. (24-30) 3. (01-07) 4. (08-14) SB.5.1.1. Sosyal Bilgiler dersinin, Tu rkiye Cumhuriyeti nin etkin

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ĠNTĠBAK PROGRAMI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ĠNTĠBAK PROGRAMI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ĠNTĠBAK PROGRAMI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ Senato: 25 Ocak 2011 / 287-2-A Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Marmara Üniversitesi Teknoloji

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI Erasmus+ Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemizden

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ I. BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Sinop Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

2019/2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI /2020 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR/BAHAR YARIYILLARI İÇİN ERASMUS+ ÖĞRENİM VE/VEYA STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI -2020 Dönemi Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları 11 Şubat -9 Mart tarihleri

Detaylı