NÖROBİLİM TEMELLİ BİLİŞSEL-DAVRANIŞÇI TERAPİ (NBT-BDT) EĞİTİMİ DUYURUSU (ANKARA)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NÖROBİLİM TEMELLİ BİLİŞSEL-DAVRANIŞÇI TERAPİ (NBT-BDT) EĞİTİMİ DUYURUSU (ANKARA)"

Transkript

1 NÖROBİLİM TEMELLİ BİLİŞSEL-DAVRANIŞÇI TERAPİ (NBT-BDT) EĞİTİMİ DUYURUSU (ANKARA) Bilişsel-Davranışçı Terapiler, son 20 yıldır büyük atılımlar yapmış, danışanların temelde şimdiki sorunlarını çözmeye yönelik olan, yapılandırılmış, kısa süreli, kanıta dayalı terapilerdir. Ancak, gerekli durumlarda kişilik üzerinde derinlemesine çalışmayı da hedefleyen daha uzun süreli terapilere dönüştürülmektedirler. Bilişsel-davranışçı terapilerin temel varsayımı, kişilerin yaşadıkları duygusal sıkıntılarının temelinde, işlevsel olmayan düşünme alışkanlıklarının, inançlarının yattığıdır. Bu düşünceler ve inançlar, olumsuz duygulara, o duygular da kişiyi daha da çok strese sokan davranışlara yol açmaktadır. Ortaya çıkan kısır döngünün çözülmesinde ise işlevsel olmayan düşünce ve inançların bulunup, işlevsel olanlarıyla değiştirilmesi yatar. Düşünceler ve inançlar işlevsel biçimde değiştikçe, duygular değişir; duygular olumlu yönde değiştikçe de davranışlar değişebilir ve kişi daha mutlu bir yaşam oluşturma yönünde beceriler kazanmış olur. Bilişsel davranışçı terapiler depresif bozukluklar, anksiyete bozuklukları, panik bozukluklar, sosyal fobi, madde bağımlılığı, yeme bozuklukları, evlilik sorunları, obsesif-kompulsif bozukluklar, travma sonrası stres bozukluğu, kişilik bozuklukları, kronik ağrı bozukluğu, hipokondria, şizofreni gibi çok geniş bir yelpazedeki psikolojik sorunların tedavisinde başarıyla uygulanabilmektedir. Bu etkililik, sürekli olarak yapılan bilimsel araştırmalarla da gösterilmektedir. Uygulandığı gruplar ise, tutuklulardan, okul çocuklarına, uyum sorunları yaşayanlardan, medikal hastalara kadar, her eğitim düzeyi, her sosyoekonomik düzeyden, her yaştan danışanlardır. Bireysel düzeyde uygulanabildiği kadar, grup düzeyinde de uygulanabilmektedir. Bilişsel-davranışçı terapilerin kuramsal temeli tarihsel olarak bilginin zihinde nasıl işlendiği konusunda bilişsel psikoloji alanında yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere dayandırılmıştır. Ancak son yıllarda nörobilim alanından elde edilen yeni bulgular, bilişsel psikoloji alanında ileri sürülen görüşlerin beyinsel temeli de olabileceğine ilişkin çok heyecan verici kanıtlar sunmaktadır. Dolayısıyla bilişsel-davranışçı terapinin sadece düşünme tarzında değil, aynı zamanda, nöral fonksiyon ve yapılarda da değişime yol açtığı görüşü yaygınlaşmaktadır. Önümüzdeki dönemde, psikoterapi ve nörobilim arasındaki yakınlığın artacağı düşünülmektedir. Alandaki bu yeni gelişmelerden hareketle, bizler de siz meslektaşlarımız için bu iki alanı birleştirecek tarzda bir eğitim hedefledik. Kuramsal ve süpervizyonlu uygulama boyutları olan bu iki aşamalı eğitimin amacı, bilişsel-davranışçı terapileri kuramsal ve uygulama olarak nörobilimsel bir temele oturtmaktır. Şimdiye kadar bizim yaptığımız uygulamalar, bu tür

2 bir sentezin, belki de ele alınan konuları daha da somutlaştırması nedeniyle, danışanlar açısından da daha akla yatan, kabul edilebilir şekilde algılandığını göstermiştir. Dolayısıyla BDT nin ayrılmaz bir parçası olan ev ödevlerinin yapılması ve danışanın işbirliğinin sağlanması bu yeni yaklaşımla daha da kolaylaşmaktadır. Hedeflenen Katılımcılar ve Ön Koşullar: Programa, alanda çalışan psikolog, psikiyatri uzmanı ve psikolojik danışmanlar ile bu alanlarda yüksek lisans, doktora ya da uzmanlık eğitimini sürdürmekte olan öğrenciler ve asistanlar katılabilecektir. Katılımcı sayısı olarak belirlenmiştir. Grup Liderleri : Prof. Dr. Nesrin HİSLİ ŞAHİN Dr. Psk.Yeşim TÜRKÖZ Eğitim İçeriği: 1. Aşama: NBT-BDT Kuramsal Eğitimi 01. Hafta Nörobilim ve psikoterapi 01. Hafta Nörobilim ve sağlıklı işleyiş 01. Hafta Nörobilim ve psikopatolojk işleyiş (25 Eylül) 02. Hafta Anksiyete bozukluklarına nörobilimsel yaklaşım 02. Hafta Depresyona nörobilimsel yaklaşım (9 Ekim) 03. Hafta Nörobilim ve bilişsel-davranışçı terapiler 03. Hafta BDT Temel felsefesi, ilkeleri, etkililiği (23 Ekim) 04. Hafta BDT için değerlendirme 04. Hafta Bilgilerin bütünleştirilmesi, formülasyon ve nörobilimsel açıklamaları (13 kasım) 05. Hafta Ara sınav (4 Aralık) 06. Hafta Terapötik ilişki ve nörobilimsel yanı 06. Hafta Temel beceriler ve nörobilimsel yanı (18 Aralık) 07. Hafta Davranışsal değişime yönelik müdahaleler, nörobilimsel açıklamaları 07. Hafta Bilişsel değişime yönelik müdahaleler, nörobilimsel açıklamaları (15 Ocak) 08. Hafta Temel şemaların belirlenmesi ve değiştirilmesi, nörobilimsel boyutları 08. Hafta Tedavinin sonlandırılması tekrarların önlenmesi (29 Ocak) 09. Hafta BDT zorlukları 09. Hafta Alandaki temel videoların izlenmesi ve tartışma (12 Şubat) 10. Hafta Bitirme Sınavı (26 Şubat) Eğitim Süresi:

3 60 saatlik kuramsal temel (6 saat x 10 hafta) (Eylül Şubat 2011 arası) Yükümlülükler: 2 Sınav (ara sınav + bitirme sınavı): Geçme notu 70 %80 devam Verilecek Belge: NBT-BDT Kuramsal Eğitimi Katılım Belgesi 2. Aşama: Süpervizyonlu NBT-BDT Uygulama Eğitimi Ön koşul: NBT-BDT Eğitiminin 2. aşaması olan Süpervizyonlu Uygulamalı Eğitim aşamasına katılabilmek için 1. Aşama nın başarı ile tamamlanmış olması gereklidir. Süpervizyonlu uygulama eğitimi, 2 alt aşamadan oluşmaktadır. Her bir aşamada, katılımcılar, bir danışan ile yaptıkları NBT-BDT uygulamasına grup süpervizyonu alacaklardır. Süpervizyon eğitimi sonunda, her katılımcının, iki ayrı danışan ile denetimli NBT-BDT yürütmüş olması beklenmektedir. İki aşama için de ayrı değerlendirme yapılacak ve ayrı başarı belgesi verilecektir. Başarı belgesi alabilmek için o alt aşamada sürdürülen terapi seanslarının en az 7 sinden başarılı bir değerlendirme almış olmak gerekir. Verilecek Belge: İki alt aşamadan da başarı belgesi almış olan katılımcılara NBT-BDT Denetimli Uygulama Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir. Eğitim Süresi: 1. Alt aşama: ( Mart Haziran 2011) 45 saatlik grup süpervizyonu (3 saat x 15 hafta) 2. Alt Aşama: ( Ekim Aralık 2011) 45 saatlik grup süpervizyonu (3 saat x 15 hafta)

4 Katılımcıların elde etmesi hedeflenen beceriler: 1. Çeşitli psikolojik sorunları olan vakaları BDT formatına uygun biçimde formüle edebilmesi ve nörobilimsel bilgilerle bütünleştirebilmesi 2. Bir tedavi planını kavramlaştırıp düzenleyebilmesi 3. Seans içinde belirli becerileri gösterebilmesi: gündem oluşturabilme; uygun bir şekilde geribildirim alabilme; empati ve anlayış gösterebilme; kişilerarası iletişimde etkili olabilme; danışan terapist işbirliğini sağlayabilme; terapi sürecindeki psikoeğitim çalışmalarını, nörobilimsel bulgularla birleştirip danışanın anlayabileceği bir dille aktarabilme; zamanı etkili, danışanın hızına uygun biçimde kullanabilme; Sokrat tarzı sorgulamayı etkili biçimde uygulayıp, rehberlik yaparak buldurabilme; temel bilişler ve davranışlara odaklanabilme; değişime yönelik bir strateji geliştirebilme; bilişsel-davranışçı teknikleri kullanabilme; ev ödevlerini verebilme ve takip edebilme Başvuran tüm adaylarla öngörüşme yapılacaktır. Sorularınız ve başvurularınız için Dr. Psk. Yeşim Türköz ü aramanız rica olunur (tel: ). Son Başvuru Tarihi: 15 Eylül 2010 Kontenjan sınırı olduğundan, başvuru sırası dikkate alınacaktır. Eğitimin Başlangıç Tarihi: Ekim 2010 Yeri : Günışığı Psikolojik Gelişim Merkezi Saniye Sokak No: 2/4 GOP/Ankara Ücret : 1. Aşama: 2400 TL (6 x 400) 2. Aşama: 1. alt aşama: 1800 TL (5 x 360) 2. alt aşama: 1800 TL (5 x 360)

5 Katılımcıların Yararlanacağı Kaynaklar: Alandaki temel Türkçe kitaplar: 1. Bilişsel Terapi ve Duygusal Bozukluklar (Aaron T. Beck, Litera Yayıncılık, 2008) 2. Depresyon ve Anksiyete Bozukluklarında Tedavi Planları ve Girişimleri (Robert L. Leahy) 3. Bilişsel Terapi ve Uygulamaları, Robert L. Leahy, Litera Yayıncılık) 4. Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler (Ertuğrul Köroğlu) 5. Depresyon: Klinik Uygulamada Bilişsel-Davranışçı Terapi (Hakan M. Türkçapar) 6. Psikoterapilerde Bilgi İşleme Süreçleri: Kuramdan Uygulamaya (Metehan Irak (Ed.)) 7. Bilişsel Terapi: Temel İlkeler ve Uygulama (Hakan M. Türkçapar) 8. Bilişsel Psikoloji (Solso ve ark. ; Çev. Ayşe Ayçiçeği, Kitabevi Yayıncılık, 2007) 9. Psikopatolojilerde Bilgi İşleme Süreçleri: Kuramdan Uygulamaya (Ed. Metehan Irak, Hekimler Yayın Birliği) 10. Bilişsel Terapiler: Temel İlkeler ve Ötesi (Judith Beck; Çev. Nesrin Hisli Şahin, Türk Psikologlar Derneği Yayınları) 11. Bağlanma Kuramı ve Nörobiyolojk kendilik gelişimi açısından Kişilik Bozuklukları (James F. Masterson, Litera Yayıncılık, 2008) 12. Kişilik bozukluklarının bilişsel terapisi, Aaron T. Beck, Arthur Freeman, Denise D. Davis, Litera Yayıncılık, 2007, 2008, Istanbul 13. Bilişsel Terapide Direncin Aşılması (Robert L. Leahy, Litera Yayıncılık, 14. Bilişsel Terapi-Depresyon (Hakan Türkçapar, Litera Yayıncılık) 15. Psikoterapi Vaka Formülasyonu El Kitabı (Tracy D. Eells, Litera Yayıncılık) 16. Şema Terapi (Jeffry Young, Litera Yayıncılık) 17. Anksiyete Bozuklukları ve Fobiler (Aaron T. Beck, Gary Emery, Litera Yayıncılık) 18. Depresyonun Uyarlamalı Bilişsel Terapisi (Mark A Whisman, Litera Yayıncılık) 19. İyi Hissetmek 20. Evinizdeki Terapist 21. Depresyonla Başaçıkmak (Ivy. Blackburn; Çev. Nesrin Hisli Şahin ve Neslihan Rugancı) 22. Dergi: Türk Psikoloji Yazıları Özel Sayısı: Bilgi İşleme ve Psikopatoloji, 1998, 1(1)

6 Eğiticilerin Kullandığı Kaynaklar: 1. The Neuroscience of Psychotherapy: Building and rebuilding the human brain (Louis J. Cozolino, 2002) 2. Brain-Based Therapy with Adults: Evidence-based treatment for everyday practice (John B. Arden ve Lloyd Linford, 2009) 3. Being a Brain-Wise Therapist: A Practical guide to interpersonal neurobiology (Bonnie Badenoch, 2008) 4. Depression: Causes and treatment ( Aaron T. Beck ve Brad. A. Alford, 2009) 5. Evdence-Based Cogrnitive-Behavior Therapy (Keith Dobson ve Deborah Dobson, 2010) 6. Cognitive Therapy of Depression (Aaron T.Beck, John a. Rush, Brian F. Shaw ve Gary Emery, 1979) 7. Cognitive Psychology and Emotional Disorders ( j. Mark G. Williams, Fraser N. Watts, Colin MacLeod ve Andrew Mathews, 1997). 8. Cognitive Processes in Depression (Lauren B. Alloy, 1988) 9. Handbook of Cognitive Therapy Techniques (Rian E. Mc Mullin, 1986) 10. Cognitive Therapy in Practice: A case formulation approach (Jacqueline B.Persons, 1989) 11. Cognitive Therapy in Clinical Practice (Jan Scott, J. Mark G. Williams ve Aaron T. Beck, 1989) 12. Interpersonal Process in Cognitive Therapy (Jeremy D. Safran ve Zindel V. Segal, 1990) 13. A Practical Guide to Cognitive Thaerapy ( Dan Schuyler, 1991) 14. Advances in Cognitive Behavior therapy ( Dobson ve Craig, 1996) 15. Comprehensive Casebook of Cognitive Therapy (Freeman ve Dattilio, 1992) 16. Information Processing Approach to Clinical Psychology (Rick E. Ingram, 1988)

ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ. 4 Modül - 64 Akademik Saat. Çocuk ve Ergen Odaklı. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ

ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ. 4 Modül - 64 Akademik Saat. Çocuk ve Ergen Odaklı. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ 4 Modül - 64 Akademik Saat Çocuk ve Ergen Odaklı Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Uzman Psikolog

Detaylı

Psikoterapide güncel yaklaşımlar (PSY 405) Ders Detayları

Psikoterapide güncel yaklaşımlar (PSY 405) Ders Detayları Psikoterapide güncel yaklaşımlar (PSY 405) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Psikoterapide güncel yaklaşımlar PSY 405 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT)

Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) İstanbul Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) Teorik & Uygulamalı Eg itimi Eğitim koordinatörü: Dr.Fatih Yavuz Eğitimciler:Dr.Fatih Yavuz, Dr. Hasan T. Karatepe, Dr. Sevinç Ulusoy, Dr. Ahmet Nalbant Bağlamsal

Detaylı

PROF DR. SELÇUK ASLAN yılında Prof. Dr. ünvanı aldı. Çalışma alanları: Bilişsel Davranışçı Psikoterapi uygulamaları:

PROF DR. SELÇUK ASLAN yılında Prof. Dr. ünvanı aldı. Çalışma alanları: Bilişsel Davranışçı Psikoterapi uygulamaları: PROF DR. SELÇUK ASLAN ÖZGEÇMİŞ 1969 yılında doğdu, 1993 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Mezun oldu 1999 yılı sonunda Gazi Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalında Psikiyatri uzmanlık eğitimini

Detaylı

Ebru ÖZKURT TOPCU. Uzman Klinik Psikolog. Aile ve Çift Terapisti

Ebru ÖZKURT TOPCU. Uzman Klinik Psikolog. Aile ve Çift Terapisti Ebru ÖZKURT TOPCU Uzman Klinik Psikolog Aile ve Çift Terapisti 2009 yılında Maltepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden başarısı dolayısıyla Onur Öğrencisi olarak mezun olmuştur. Üsküdar Üniversitesi nde

Detaylı

Dr. Sait Uluç Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü

Dr. Sait Uluç Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Dr. Sait Uluç Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü KİŞİSEL BİLGİLER Adres: Hacettepe Ünv. Edebiyat Fak. Psikoloji Böl. Beytepe/ANKARA E- Posta: psysait@hacettepe.edu.tr Kişisel

Detaylı

Kısa Süreli Dinamik Psikoterapi (TLDP) Eğitimi Modül-I Ağustos 2016 İbrahim Sarı MD, MSc

Kısa Süreli Dinamik Psikoterapi (TLDP) Eğitimi Modül-I Ağustos 2016 İbrahim Sarı MD, MSc Kısa Süreli Dinamik Psikoterapi (TLDP) Eğitimi Modül-I 20-21 Ağustos 2016 İbrahim Sarı MD, MSc PSİKOTERAPİ-DER Telefon: 0(532) 160 23 78, 0(541) 963 89 87 Email: psikoterapider@gmail.com www.psikoterapiegitimleridernegi.org

Detaylı

Prof. Dr. Gonca Soygüt Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü

Prof. Dr. Gonca Soygüt Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü KİŞİSEL BİLGİLER Prof. Dr. Gonca Soygüt Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Adres: Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü E- Posta: goncab@hacettepe.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Eğitim HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ YRD. DOÇ. DR. SAİT ULUÇ. psysait@hacettepe.edu.tr. Telefon: (0312) 2978332

ÖZGEÇMİŞ. Eğitim HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ YRD. DOÇ. DR. SAİT ULUÇ. psysait@hacettepe.edu.tr. Telefon: (0312) 2978332 ÖZGEÇMİŞ YRD. DOÇ. DR. SAİT ULUÇ E-Posta: psysait@hacettepe.edu.tr Telefon: (0312) 2978332 Adres: HÜ. Edebiyet Fak. Psikoloji Böl. Beytepe/ANKARA Eğitim Mezuniyet Tarihi Derece Alan Kurum 2005 Doktora

Detaylı

UZM. PSK. BUKE TUNCEL YANGIN

UZM. PSK. BUKE TUNCEL YANGIN KISA ÖZ GEÇMİŞ İstanbul Üniversitesi psikoloji bölümünden 2006 yılında mezun oldu. Çocuk ve Ergen Psikolojisi alanında danışan takip etmektedir. Aktüel Psikoloji Profesyonel Danışmanlık Hizmetleri UZM.

Detaylı

Bilişsel Davranışçı Terapi de Diploma Programı (BDT) Tanıtım Broşürü

Bilişsel Davranışçı Terapi de Diploma Programı (BDT) Tanıtım Broşürü Bilişsel Davranışçı Terapi de Diploma Programı (BDT) Tanıtım Broşürü PSİKOLOJİ DÜNYASINDAKİ EN İYİ YAKLAŞIMLARINDAN BİRİ İLE BİLGİNİZİ KEŞFETMEK İÇİN BİZE KATILIN Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği ve Future

Detaylı

Masterson Yaklaşımı Eğitimi Kişilik Bozukluklarının Psikanalitik Psikoterapisi

Masterson Yaklaşımı Eğitimi Kişilik Bozukluklarının Psikanalitik Psikoterapisi Masterson Yaklaşımı Eğitimi Kişilik Bozukluklarının Psikanalitik Psikoterapisi Masterson Yaklaşımı Psikoterapi Eğitimi nin amacı nedir? Masterson yaklaşımı uzun yıllar süren klinik çalışmalarla geliştirilen

Detaylı

7. D Ö N E M H İ P N O Z E Ğ İ T İ M İ. 21-22-23 Eylül 2012. www.hipnoz.com www.psikoterapi.org www.psikoterapi.com

7. D Ö N E M H İ P N O Z E Ğ İ T İ M İ. 21-22-23 Eylül 2012. www.hipnoz.com www.psikoterapi.org www.psikoterapi.com 7. D Ö N E M H İ P N O Z E Ğ İ T İ M İ 21-22-23 Eylül 2012 www.hipnoz.com www.psikoterapi.org www.psikoterapi.com Hipnoz Eğitimi, sağlık alanında çalışan uzmanların, tanı ve tedavi amaçlı olarak kullanabilecekleri

Detaylı

UZMAN PSİKOLOG BİLGİ VE RANDEVU HATTI

UZMAN PSİKOLOG BİLGİ VE RANDEVU HATTI UZMAN PSİKOLOG BUKE TUNCEL YANGIN BİLGİ VE RANDEVU HATTI 0212 4661050 APAMER Aktüel Psikoloji 1 KISA ÖZGEÇMİŞ İstanbul Üniversitesi psikoloji bölümünden 2006 yılında mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra,

Detaylı

Theraplay Oyun Terapisi

Theraplay Oyun Terapisi Theraplay Oyun Terapisi & Marschak Etkileşim Metodu (MEM) Sertifika Eğitimleri 1. Seviye Theraplay ve MEM Eğitimi: 1-4 Ekim 2015 Grup Theraplay Eğitimi: 5 Ekim 2015 2. Seviye Theraplay ve MEM Eğitimi:

Detaylı

PSK 529 KİŞİLERARASI NÖROBİYOLOJİ

PSK 529 KİŞİLERARASI NÖROBİYOLOJİ PSK 529 KİŞİLERARASI NÖROBİYOLOJİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ PSK 529 KİŞİLERARASI NÖROBİYOLOJİ DERS PROGRAMI VE BEKLENTİLER PROF. DR. NESRİN HİSLİ ŞAHİN PSK 529 KİŞİLERARASI NÖROBİYOLOJİ PROF.

Detaylı

Judith S. Beck, PhD,

Judith S. Beck, PhD, YAZAR HAKKINDA Judith S. Beck, PhD, Bilişsel Davranışçı Terapi Beck Enstitüsünün Başkanıdır (www.beckinstitute.org) ve Pennsylvania Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümünde Klinik Psikoloji Doçentidir.

Detaylı

Klinik Psikoloji Ders İçerikleri

Klinik Psikoloji Ders İçerikleri Klinik Psikoloji Ders İçerikleri ZORUNLU DERSLER PSİ 503 - Psikofarmakolojik Yaklaşımlar Biyolojik modellere dayalı olarak yapılan psikiyatrik müdahaleler kapsamında psikofarmakolojik ilaçlar ve merkezi

Detaylı

Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır.

Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır. Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır. Program temelde bir klinik psikoloji programıdır ancak

Detaylı

ANADOLU PSİKOTERAPİ DERNEĞİ PSİKOTERAPİ EĞİTİMLERİ I

ANADOLU PSİKOTERAPİ DERNEĞİ PSİKOTERAPİ EĞİTİMLERİ I ANADOLU PSİKOTERAPİ DERNEĞİ PSİKOTERAPİ EĞİTİMLERİ I Ülkemizde ve dünyada bilişsel-davranışçı terapiler (BDT) giderek önem kazanmakta ve dünya çapında kullanım yaygınlığı artmaktadır. Ruh sağlığı alanında

Detaylı

DERS TANIMLARI PSY611T

DERS TANIMLARI PSY611T DERS TANIMLARI PSY611T İleri Araştırma Yöntemleri (3+0+0) 7 Bu derste, sosyal ve davranış bilimlerinde kantitatif ve kalitatif araştırma yöntemleri, deneysel ve yarı deneysel düzeneklere özel vurgu yapılarak

Detaylı

Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Klinik Psikoloji (Doktora)

Arel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Klinik Psikoloji (Doktora) KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı: Ali Engin Uygur TC Kimlik No: 37234670204 Doğum Yeri, Tarihi: İstanbul, 29.05.1984 Medeni Durumu: Bekar Askerlik Durumu: Sağlık Teğmen (Psikolog) olarak tamamlandı, 26.07.2013

Detaylı

RUH SAĞLIĞI ALANINDA ÇALIŞAN MESLEKLER

RUH SAĞLIĞI ALANINDA ÇALIŞAN MESLEKLER RUH SAĞLIĞI ALANINDA ÇALIŞAN MESLEKLER Sağlık Dünya Sağlık Örgütü tanımlaması Biyolojik, ruhsal ve sosyal iyilik hali. Tıp Özgül bir kurama ve bu kuramdan biçimlenen yöntemle belirlenen uygulamalarla biyolojik,

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ Amaç: Ülkemizde son yıllarda klinik psikoloji alanında iyi eğitim almış uzmanlara olan ihtiyaç giderek artmıştır.

Detaylı

I. Hafta 1. Gün / Cumartesi. Prof. Dr. İrfan Erdoğan 1. PSİKOLOJİK DANIŞMADA KURAMSAL YAKLAŞIMLAR. Doç. Dr. İlkay Demir. Doç. Dr.

I. Hafta 1. Gün / Cumartesi. Prof. Dr. İrfan Erdoğan 1. PSİKOLOJİK DANIŞMADA KURAMSAL YAKLAŞIMLAR. Doç. Dr. İlkay Demir. Doç. Dr. I. Hafta 1. Gün / Pedagojiden Psikolojik Danışmaya: Rehberlik ve psikolojik danışmanın gelişimi, yeri ve önemi İrfan Erdoğan 1 Ekim 2016 1. PSİKOLOJİK DANIŞMADA KURAMSAL YAKLAŞIMLAR 1.1. Psikanalitik Yaklaşım

Detaylı

Theraplay Oyun Terapisi

Theraplay Oyun Terapisi Theraplay Oyun Terapisi & Marschak Etkileşim Metodu (MEM) Sertifika Eğitimleri 1. Seviye Theraplay ve MEM Eğitimi: 24-27 Nisan 2014 Grup Theraplay Eğitimi: 28 Nisan 2014 Theraplay Grup Süpervizyonları:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Psikoloji

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Psikoloji ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Hatice Ceylan Daş 2. Doğum Tarihi : 28.09.1958 3. Unvanı : Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Psikoloji Hacettepe

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ Amaç: Ülkemizde son yıllarda klinik psikoloji alanında iyi eğitim almış uzmanlara olan ihtiyaç giderek artmıştır.

Detaylı

Doğuş Üniversitesi, KLİNİK PSİKOLOJİ İstanbul 2011 2015 ( % 100 Burslu)

Doğuş Üniversitesi, KLİNİK PSİKOLOJİ İstanbul 2011 2015 ( % 100 Burslu) 1 UZMAN KLİNİK PSİKOLOG ŞEBNEM YÜKSEL 2007 yılında çalışma hayatıma başladım ve yetişkin, aile, çift, çocuk ve ergenlerle klinik psikolog olarak çalışmaktayım. Bilişsel-Davranışçı Terapi ve Virginia Satir

Detaylı

1993- Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Psikoloji (Klinik Psikoloji) Anabilim Dalı Bilim Uzmanlığı (Yüksek Lisans)

1993- Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Psikoloji (Klinik Psikoloji) Anabilim Dalı Bilim Uzmanlığı (Yüksek Lisans) ÖZGEÇMİŞ PSK. DR. NURDAN GÜLEÇ Doğum tarihi: 01. 01. 1960 e- posta: nurdangulec@hotmail.com cep- tel: 0532 6432726 İş adresi: Kennedy Cad. Onlar Apt. No: 24/ 3 Kavaklıdere (Dr. Şaziye Kazezoğlu Çevik in

Detaylı

Bilişsel Psikoloji I (PSY 311) Ders Detayları

Bilişsel Psikoloji I (PSY 311) Ders Detayları Bilişsel Psikoloji I (PSY 311) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilişsel Psikoloji I PSY 311 Seçmeli 4 0 0 4 8 Ön Koşul Ders(ler)i PSY 305,

Detaylı

PSİKOLOJİ - PSİKOTERAPİ PROGRAMI

PSİKOLOJİ - PSİKOTERAPİ PROGRAMI NCP Akredite Psikoloji Psikoterapi Diploma programları toplam 2 yıl sürmekte 24 modülden oluşmakta ve karma eğitim modleiyle verilmektedir. Katılımcılar her modül için ön hazırlık olarak DVD izemekte ve

Detaylı

Editörler Doç.Dr. Ahmet Akın & Yrd.Doç.Dr. Rukiye Şahin Psikolojik Danışma Kuramları ISBN: 978-605-5044-19-0

Editörler Doç.Dr. Ahmet Akın & Yrd.Doç.Dr. Rukiye Şahin Psikolojik Danışma Kuramları ISBN: 978-605-5044-19-0 Editörler Doç.Dr. Ahmet Akın & Yrd.Doç.Dr. Rukiye Şahin Psikolojik Danışma Kuramları ISBN: 978-605-5044-19-0 Kitapta yer alan bölümlerin sorumluluğu yazarlarına aittir 1.Baskı 2014 Bu kitabın basım,yayın

Detaylı

POZİTİF PSİKOTERAPİLER. Psikoterapi Kuramları-II

POZİTİF PSİKOTERAPİLER. Psikoterapi Kuramları-II POZİTİF PSİKOTERAPİLER Psikoterapi Kuramları-II Tarihsel Süreçte Psikoterapiler Terapi kuramlarının tarihsel yolculuğu; Freud ve Psikoanalitik (Freud 1921) Davranışçı (Skinner 1953, Wolpe 1990), Birey

Detaylı

Deneyimsel Oyun Terapisi Đle Çocuklara Ulaşma

Deneyimsel Oyun Terapisi Đle Çocuklara Ulaşma Deneyimsel Oyun Terapisi Đle Çocuklara Ulaşma Oyun yoluyla çocuklarla çalışmayı isteyen profesyonellere özel bir atölye çalışması I. Düzey: 20 21 Ekim II. Düzey: 22 23 Ekim Deneyimsel Oyun Terapisi (Experiential

Detaylı

Bilişsel Psikolojide Seçme Konular (PSY 323) Ders Detayları

Bilişsel Psikolojide Seçme Konular (PSY 323) Ders Detayları Bilişsel Psikolojide Seçme Konular (PSY 323) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilişsel Psikolojide Seçme Konular PSY 323 Seçmeli 3 0 0 3 5

Detaylı

54.UPK de Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler ile ilgili oturumlara bir bakış 1

54.UPK de Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler ile ilgili oturumlara bir bakış 1 54.UPK de Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler ile ilgili oturumlara bir bakış 1 2 Ekim 2018 SİZ OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ? - 1 Aynı Obsesif Kompulsif Bozukluk Vakasına Farklı Kognitif- Davranışçı Yaklaşımlar

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI VI. SINIF PSİKİYATRİ INTERN PROGRAMI Dekan Prof. Dr. Mustafa Aydın Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Keser Doç. Dr. Nejat Demircan Baş

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Bölüm 3. Bilişsel Kavramsallaştırma 29 Bilişsel Model 30 İnançlar 32 Davranışın Otomatik Düşüncelerle İlişkisi 36.

İÇİNDEKİLER. Bölüm 3. Bilişsel Kavramsallaştırma 29 Bilişsel Model 30 İnançlar 32 Davranışın Otomatik Düşüncelerle İlişkisi 36. İÇİNDEKİLER Bölüm 1. Bilişsel Davranış Terapisine Giriş 1 Bilişsel Davranış Terapisi Nedir? 2 Bilişsel Davranış Terapisinde Altta Yatan Teori Nedir? 3 Araştırmalar Ne Diyor? 4 Beck, Bilişsel Davranış Terapisini

Detaylı

DR. PSK. YEŞİM TÜRKÖZ KLİNİK PSİKOLOG / PSİKOTERAPİST / PSİKODRAMATİST

DR. PSK. YEŞİM TÜRKÖZ KLİNİK PSİKOLOG / PSİKOTERAPİST / PSİKODRAMATİST DR. PSK. YEŞİM TÜRKÖZ KLİNİK PSİKOLOG / PSİKOTERAPİST / PSİKODRAMATİST SAHİP OLDUĞU DERECELER Doktora, Ankara Üniversitesi, Psikoloji Bölümü, Klinik (Uygulamalı) Psikoloji, 2007. Yüksek Lisans, Orta Doğu

Detaylı

PSİKOLOJİK BOZUKLUKLARIN TEDAVİSİ. PSİ154-PSİ162 Psikolojiye Giriş II

PSİKOLOJİK BOZUKLUKLARIN TEDAVİSİ. PSİ154-PSİ162 Psikolojiye Giriş II PSİKOLOJİK BOZUKLUKLARIN TEDAVİSİ Psikolojik bozukluklar nasıl iyileştirilir? Tedavi için uygun kişi kimdir? En mantıklı tedavi yaklaşımı hangisidir? Bir terapi biçimi diğerlerinden daha iyi midir? Herhangi

Detaylı

KLİNİK PSİKOLOJİ DOKTORA PROGRAMI AKADEMİK KADRO

KLİNİK PSİKOLOJİ DOKTORA PROGRAMI AKADEMİK KADRO KLİNİK PSİKOLOJİ DOKTORA PROGRAMI AKADEMİK KADRO Prof. Dr. Sefa Saygılı Prof. Dr. Haşim Ercan Özmen Prof. Dr. Serhat Çıtak Prof. Dr. Can Tuncer Doç. Dr. Gaye Saltukoğlu Doç. Dr. Işıl Bilican Yurteri Doç.

Detaylı

UYGULAMA PLANLAYICILARI ÖN SÖZÜ

UYGULAMA PLANLAYICILARI ÖN SÖZÜ UYGULAMA PLANLAYICILARI ÖN SÖZÜ Mali sorumluluk, psikoterapi uygulamasının önemli bir boyutudur. Tedavi programcıları, kamu kuruluşları, klinikler ve uygulayıcılar servis masraflarının karşılanması için

Detaylı

YAYGIN ANKSİYETE BOZUKLUĞU OLAN HASTALARDA TEMEL İNANÇLAR VE KAYGI İLE İLİŞKİSİ: ÖNÇALIŞMA

YAYGIN ANKSİYETE BOZUKLUĞU OLAN HASTALARDA TEMEL İNANÇLAR VE KAYGI İLE İLİŞKİSİ: ÖNÇALIŞMA YAYGIN ANKSİYETE BOZUKLUĞU OLAN HASTALARDA TEMEL İNANÇLAR VE KAYGI İLE İLİŞKİSİ: ÖNÇALIŞMA GİRİŞ: Yaygın anksiyete bozukluğu, birtakım olay ya da etkinliklerle ilgili olarak, bireyin denetlemekte zorlandığı,

Detaylı

Bilişsel Davranışçı Hipnoterapi

Bilişsel Davranışçı Hipnoterapi 1 Hipno-BDT Kursu Genel Amaç Hipno-BDT kursu bir psikoterapi beceri-ustalık eğitimi kursudur. Temel amacı, katılımcıya; Hipnoterapi, Davranışçı Terapiler, Bilişsel Terapiler, Bilinçli-Farkındalık tekniklerini

Detaylı

Psikopatolojiye Giriş (PSY 301) Ders Detayları

Psikopatolojiye Giriş (PSY 301) Ders Detayları Psikopatolojiye Giriş (PSY 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Psikopatolojiye Giriş PSY 301 Güz 3 0 0 3 8 Ön Koşul Ders(ler)i yok Dersin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Alper Aksoy 2. Doğum tarihi : 10/05/1971 3. Unvanı : Uzman Psikolog 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Hacettepe Üniversitesi 1990-1995 Lisansüstü Uygulamalı

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Sektörlere Giriş II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ VE SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ İŞBİRLİĞİNDE AÇILIYOR

AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ VE SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ İŞBİRLİĞİNDE AÇILIYOR AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ VE SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ İŞBİRLİĞİNDE AÇILIYOR AİLE DANIŞMANLIĞI NEDİR? Aile danışmanlığı, ailenin çevresiyle

Detaylı

BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİLERİN TARİHÇESİ

BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİLERİN TARİHÇESİ BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİLERİN TARİHÇESİ Bilişsel-Davranışçı Terapi (Cognitive-Behavioral Therapy--CBT) Akılcı Duygusal Davranış Terapisi (Rational Emotive Behavior Therapy) Bilişsel Terapi (Cognitive

Detaylı

DUYGU ODAKLI ÇİFT TERAPİSİ

DUYGU ODAKLI ÇİFT TERAPİSİ DUYGU ODAKLI ÇİFT TERAPİSİ Leslie S. GREENBERG Serine WARWAR Psikoterapi Enstitüsü Psikoterapi Enstitüsü Eğitim Yayınları: 70 Duygu Odaklı Çift Terapisi Atölye Çalışması Malzemeleri Leslie S. GREENBERG

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Telefon : +90 (312) FOTOĞRAF : Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 06800, Beytepe Ankara

ÖZGEÇMİŞ. Telefon : +90 (312) FOTOĞRAF : Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 06800, Beytepe Ankara ÖZGEÇMİŞ Arş. Gör. Yasemin Kahya E-Posta : yaseminoruclular@hacettepe.edu.tr Telefon : +90 (312) 297 8325 FOTOĞRAF Adres : Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 06800, Beytepe Ankara

Detaylı

Psikolojiye Giriş I (PSY 101) Ders Detayları

Psikolojiye Giriş I (PSY 101) Ders Detayları Psikolojiye Giriş I (PSY 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Psikolojiye Giriş I PSY 101 Güz 3 0 0 3 10.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Öğrenme Psikolojisi (PSY 308) Ders Detayları

Öğrenme Psikolojisi (PSY 308) Ders Detayları Öğrenme Psikolojisi (PSY 308) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Öğrenme Psikolojisi PSY 308 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili

Detaylı

Psikolojik Sorunlara Müdahale ve Kendi Kendine Yardım Kitabı

Psikolojik Sorunlara Müdahale ve Kendi Kendine Yardım Kitabı B reyle Ps koloj k Danışmada Sık Karşılaşılan Psikolojik Sorunlara Müdahale ve Kendi Kendine Yardım Kitabı Doç. Dr. Al ERYILMAZ 2. Baskı Kuramsal B lg, Danışma Örnekler ve Çalışma Formları le Doç. Dr.

Detaylı

Bebeklikten Ergenliğe Gelişimsel Psikopatoloji (PSY 319) Ders Detayları

Bebeklikten Ergenliğe Gelişimsel Psikopatoloji (PSY 319) Ders Detayları Bebeklikten Ergenliğe Gelişimsel Psikopatoloji (PSY 319) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Bebeklikten Ergenliğe Gelişimsel Psikopatoloji PSY

Detaylı

OKB HASTALARINDA EMDR UYGULAMALARI. Doç Dr Önder Kavakcı 2017, Antalya

OKB HASTALARINDA EMDR UYGULAMALARI. Doç Dr Önder Kavakcı 2017, Antalya OKB HASTALARINDA EMDR UYGULAMALARI Doç Dr Önder Kavakcı 2017, Antalya OKB Yaşam boyu yaygınlığı %2-3 Yaşam boyu önemli sıkıntıya ve hatta yeti yitimi Yaklaşık 112 milyon insanın OKB den mustarip olduğu

Detaylı

Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog

Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog EĞİTİMİ Lisans : İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi,Psikoloji Bölümü Tezi : Nörotiklik,zaman tahmini ve seçici dikkat 1982 Yüksek Lisans (M.A) : Marmara Üniversitesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM DANIŞMANLIĞIN TANIMI VE TARİHÇESİ 2. BÖLÜM DANIŞMANLARIN İŞLEVLERİ VE ÇALIŞMA ALANLARI

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM DANIŞMANLIĞIN TANIMI VE TARİHÇESİ 2. BÖLÜM DANIŞMANLARIN İŞLEVLERİ VE ÇALIŞMA ALANLARI İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM DANIŞMANLIĞIN TANIMI VE TARİHÇESİ I. DANIŞMANLIĞIN TANIMI VE TARİHÇESİNE GİRİŞ... 3 A. Danışmanlığın Tanımı... 4 B. Rehberliğin Tanımı... 4 C. Psikoterapinin Tanımı... 5 D. Danışmanlık...

Detaylı

Psikolojide Alan Çalışması (PSY 404) Ders Detayları

Psikolojide Alan Çalışması (PSY 404) Ders Detayları Psikolojide Alan Çalışması (PSY 404) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Psikolojide Alan Çalışması PSY 404 Seçmeli 2 4 0 4 8 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Nişantaşı, Şişli, İstanbul.

Nişantaşı, Şişli, İstanbul. PSİKOLOJİ EĞİTİMLERİ 2018-2019 PSİKOTERAPİ VE PSİKOLOJİK HİZMETLER +90 212 343 2575 www.psikolojiakademisi.com Nişantaşı, Şişli, İstanbul info@psikolojiakademisi.com KURUCUMUZUN MESAJI 2008 yılından bu

Detaylı

Prof. Dr. Gonca SOYGÜT PEKAK (ÖZGEÇMİŞ)

Prof. Dr. Gonca SOYGÜT PEKAK (ÖZGEÇMİŞ) Prof. Dr. Gonca SOYGÜT PEKAK (ÖZGEÇMİŞ) 1. Eğitim: Öğrenim Dönemi Derece (*) Üniversite Öğrenim Alanı 1982-1986 Lisans Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1986-1989 Y. Lisans Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Detaylı

Hizmetiçi Eğitimler.

Hizmetiçi Eğitimler. Hizmetiçi Eğitimler Altis; 1989 yılında Dr. Bülent Madi tarafından nöroloji ve sanat çalışmalarının birlikteliği amacıyla kurulmuştur. İki yıl süren çalışmalarının ardından, 1991 yılında diğer bilim dalları

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ DR. PSK. YEŞİM TÜRKÖZ KLİNİK PSİKOLOG

ÖZGEÇMİŞ DR. PSK. YEŞİM TÜRKÖZ KLİNİK PSİKOLOG ÖZGEÇMİŞ DR. PSK. YEŞİM TÜRKÖZ KLİNİK PSİKOLOG Özet: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden 1985 yılında lisans, 1988 yılında, Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans derecesi aldı. 1986-1988

Detaylı

İÇİNDEKİLER TEMA 1 DÜNYADA VE TÜRKİYE DE UMUT

İÇİNDEKİLER TEMA 1 DÜNYADA VE TÜRKİYE DE UMUT İÇİNDEKİLER TEMA 1 DÜNYADA VE TÜRKİYE DE UMUT BÖLÜM 1 PSİKOLOJİK DANIŞMA SÜRECİNDE UMUTSUZLUK YERİNE UMUDU KULLANMA Prof. Dr. Fidan Korkut Owen Umut Nedir?... 4 Umut ve Kültür... 5 Umutla İlgilenen Kuramsal

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. :

KİŞİSEL BİLGİLER. : ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER Ad, Soyad : Hatice ERTUĞRUL Doğum Tarihi : 28.05.1981 Medeni Durum Uyruk : Evli : Türkiye Cep Tel : 90 533 500 80 66 E-posta : haticeertugrul07@gmail.com, ertugrulhatice01@gmail.com

Detaylı

Aile ve Çocuk Terapileri

Aile ve Çocuk Terapileri Aile ve Çocuk Terapileri Aile ve çocuk terapileri, yaşamsal problemlerin aile içinde ele alınmasını ve bu bağlamda çözülmesini öneren ve tüm aile üyelerinin katılımıyla, ailenin iyilik halini arttırmayı

Detaylı

UYGULAMAPLANLAYICILARI SERİSİ ÖN SÖZ

UYGULAMAPLANLAYICILARI SERİSİ ÖN SÖZ UYGULAMAPLANLAYICILARI SERİSİ ÖN SÖZ Hesap verebilirlik psikoterapi uygulamasının önemli bir boyutudur. Tedavi programları, kamu kurumları, klinikler ve uygulayıcılar, psikolojik yardım için geri ödeme

Detaylı

Klinik Psikolog Hilal Bebek. İkon Psikiyatri Kliniği. Örnek Mah. Ercüment Batanay Cad. Dumankaya İkon, A3 Blok, Daire:19 Ataşehir- İstanbul

Klinik Psikolog Hilal Bebek. İkon Psikiyatri Kliniği. Örnek Mah. Ercüment Batanay Cad. Dumankaya İkon, A3 Blok, Daire:19 Ataşehir- İstanbul Klinik Psikolog Hilal Bebek İkon Psikiyatri Kliniği Örnek Mah. Ercüment Batanay Cad. Dumankaya İkon, A3 Blok, Daire:19 Ataşehir- İstanbul İletişim Gsm: 05439343960 Ofis: 02169998958 hilalbebek@yahoo.com

Detaylı

1.Hafta. Klinik Psikoloji Nedir? Kimlere Klinik Psikolog Ünvanı Verilir? Prof.Dr.Nilhan Sezgin ders yılı Prof.Dr.

1.Hafta. Klinik Psikoloji Nedir? Kimlere Klinik Psikolog Ünvanı Verilir? Prof.Dr.Nilhan Sezgin ders yılı Prof.Dr. 1.Hafta Klinik Psikoloji Nedir? Kimlere Klinik Psikolog Ünvanı Verilir? Prof.Dr.Nilhan Sezgin 2018-19 ders yılı 8.11.2018 Prof.Dr.Nilhan Sezgin, 1 Psikoloji davranışı inceleyen temel bir bilimdir ve canlıların

Detaylı

YURTDIŞI ÇALIŞMALARI

YURTDIŞI ÇALIŞMALARI YURTDIŞI ÇALIŞMALARI YURTDIŞI ÇALIŞMALARI - - - - - - - - - YURTDIŞI ÇALIŞMALARI - - - - - - - KONGRE DERGİ DERGİ Sosyal Medyadan Sadece gülüşümü yakala, öfkem ağır gelir sana Arzuladığın Çocuk Olamayabilirim

Detaylı

Doç. Dr. ALİ ERYILMAZ. Bireyle Psikolojik Danışmada Sık Karşılaşılan PSİKOLOJİK SORUNLARA MÜDAHALE VE KENDİ KENDİNE YARDIM KİTABI

Doç. Dr. ALİ ERYILMAZ. Bireyle Psikolojik Danışmada Sık Karşılaşılan PSİKOLOJİK SORUNLARA MÜDAHALE VE KENDİ KENDİNE YARDIM KİTABI Doç. Dr. ALİ ERYILMAZ Bireyle Psikolojik Danışmada Sık Karşılaşılan PSİKOLOJİK SORUNLARA MÜDAHALE VE KENDİ KENDİNE YARDIM KİTABI ISBN 978-605-318-260-3 Kitap içeriğinin tüm sorumluluğu yazarlarına aittir.

Detaylı

Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ. Bilgilendirme Kataloğu

Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ. Bilgilendirme Kataloğu Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi ÇOCUK BDT EĞİTİMİ Bilgilendirme Kataloğu Apamer Aktüel Psikolojik Araştırmalar Merkezi Çocuklar İçin APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 6. DİL BECERİLERİ: (1 den 5 e Kadar; 1=Temel Düzey, 5=İleri Düzey) DİL OKUMA YAZMA KONUŞMA YÖKDİL 2018 Sınavı : 75 Puan

ÖZGEÇMİŞ. 6. DİL BECERİLERİ: (1 den 5 e Kadar; 1=Temel Düzey, 5=İleri Düzey) DİL OKUMA YAZMA KONUŞMA YÖKDİL 2018 Sınavı : 75 Puan ÖZGEÇMİŞ 1 ADI SOYADI: MEHMET ASLAN 2 DOĞUM TARİHİ VE İ: 03.01.1983 / ANAMUR 3 UYRUĞU: T.C. 4 İLETİŞİM BİLGİLERİ : (TEL, E-POSTA,WEB ADRESİ) +90 507 553 2033 aileterapi@hotmail.com www.aslanpsikoloji.com

Detaylı

Sunuş...7. Giriş...9. Önsöz...13

Sunuş...7. Giriş...9. Önsöz...13 İçindekiler Sunuş...7 Giriş...9 Önsöz...13 BİRİNCİ KISIM: UYKUSUZLUĞU ANLAMAK...15 Birinci Kısım İçin Giriş...17 1. Normal uyku...19 2. Uykunun normal varyasyonları...38 3. Kötü uyku ve uykusuzluk...51

Detaylı

ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİLER & KİŞİLERARASI İLİŞKİLER TERAPİSİ PSİKOTERAPİ KURAMLARI II

ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİLER & KİŞİLERARASI İLİŞKİLER TERAPİSİ PSİKOTERAPİ KURAMLARI II ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİLER & KİŞİLERARASI İLİŞKİLER TERAPİSİ PSİKOTERAPİ KURAMLARI II ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİLER Temel varsayımlar Danışanlar hem kişisel hem de üyesi oldukları sosyal ağlar temelinde, kaynaklar

Detaylı

Önkoşul: YOK Eşkoşul: YOK. PSY 541 Gelişimsel Psikopatoloji (3+0+0) 3 Credits / 6 AKTS

Önkoşul: YOK Eşkoşul: YOK. PSY 541 Gelişimsel Psikopatoloji (3+0+0) 3 Credits / 6 AKTS PSY 501 İleri Düzey Araştırma Yöntemleri ve İstatistik (2+2+0) 3 Kredi / 7 AKTS İleri regresyon yöntemlerinin derinlemesine kavranması. Basit doğrusal regresyon, çoklu doğrusal regresyon, etkileşimler,

Detaylı

Bipolar Bozukluk: Psikoeğitim Doç. Dr. Fisun Akdeniz Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Affektif Hastalıklar Birimi Nerede Ne zaman Ne sıklıkta Bipolar bozukluklarda psikolojik Psikoanaliz Grup

Detaylı

Prof. Dr. Bahar GÖKLER - CV. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı bgokler@ardicpsikoterapi.com

Prof. Dr. Bahar GÖKLER - CV. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı bgokler@ardicpsikoterapi.com Prof. Dr. Bahar GÖKLER - CV Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı bgokler@ardicpsikoterapi.com Prof. Dr. Bahar Gökler 1973 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ni bitirmiştir.1978 yılında

Detaylı

Duyum ve Algı II (PSY 306) Ders Detayları

Duyum ve Algı II (PSY 306) Ders Detayları Duyum ve Algı II (PSY 306) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Duyum ve Algı II PSY 306 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

Sınav Kaygısına Bilişsel Davranışçı Yaklaşım

Sınav Kaygısına Bilişsel Davranışçı Yaklaşım Sınav Kaygısına Bilişsel Davranışçı Yaklaşım Psk.Dr.Zeynep Tüzün Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Ergen Sağlığı Birimi Sınav kaygısı; bir değerlendirme öncesi

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Psikoloji Hacettepe Üniversitesi 26.6.1979. Y. Lisans Uygulamalı Psikoloji Hacettepe Üniversitesi 4.9.

Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Psikoloji Hacettepe Üniversitesi 26.6.1979. Y. Lisans Uygulamalı Psikoloji Hacettepe Üniversitesi 4.9. 1.Adı Soyadı : Hatice Ceylan Daş 2.Doğum Tarihi : 28.09.1958 3.Unvanı : Profesör 4.Öğrenim Durumu : Doktora 5.Çalıştığı Kurum : Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji

Detaylı

GRUPLA PSİKOLOJİK DANIŞMA. Doç. Dr. İlhan YALÇIN

GRUPLA PSİKOLOJİK DANIŞMA. Doç. Dr. İlhan YALÇIN GRUPLA PSİKOLOJİK DANIŞMA Doç. Dr. İlhan YALÇIN Kişilerarası ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen, üyelerin duygu, değer ve tutumlarının üzerinde durulduğu, ayrıca her bir üyenin davranışsal amacının

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği

HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl T+U Kredi AKTS Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği 0401701 7 6+16 14 19 Ön Koşul Ders Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu

Detaylı

Emine Sevinç Tok. İzmir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü. Gürsel Aksel Bulvarı No: 14 35350 Üçkuyular İzmir

Emine Sevinç Tok. İzmir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü. Gürsel Aksel Bulvarı No: 14 35350 Üçkuyular İzmir Emine Sevinç Tok İzmir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Gürsel Aksel Bulvarı No: 14 35350 Üçkuyular İzmir sevinc.tok@izmir.edu.tr EĞİTİM 2009-devam Klinik Psikoloji Doktora Programı

Detaylı

- Elektroterapinin tanımı, kullanım amaçları, endikasyonları, kontraendikasyonları,

- Elektroterapinin tanımı, kullanım amaçları, endikasyonları, kontraendikasyonları, DERS BİLGİLERİ Saat/Hafta Dersin Adı Kodu Yarıyıl T U Elektroterapi Yöntemleri 2 GÜZ 1 Ön Koşul Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

Detaylı

Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu 2015-2016 Güz Dönemi

Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu 2015-2016 Güz Dönemi Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu 2015-2016 Güz Dönemi Dersin Adı ve Kodu: Psik 302 Psikopatoloji Dersin ön koşulları: Yok Ders yeri(sınıf): 312 nolu sınıf Ders Günü ve Saati: Salı: 08:30-11:20 Kredisi:

Detaylı

PSK 481 PSİKOTERAPİ YAKLAŞIMLARI

PSK 481 PSİKOTERAPİ YAKLAŞIMLARI PSK 481 PSİKOTERAPİ YAKLAŞIMLARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ PSK 481 PSİKOTERAPİ YAKLAŞIMLARI DERS PROGRAMI VE BEKLENTİLER PROF. DR. NESRİN HİSLİ ŞAHİN PSK 481 PSİKOTERAPİ YAKLAŞIMLARI PROF.

Detaylı

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK MERKEZİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK MERKEZİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK DURUMU Değişiklik Tarihi Açıklama Değişiklik No - Yeni yayımlandı 0 09.09.2002 İçerik Değişikliği Yapıldı 1 21.11.2005 İçerik Değişikliği Yapıldı 2 09.07.2008 Form Değişikliği Yapıldı 3 03.03.2014

Detaylı

İNTİHAR DAVRANIŞINDA TEDAVİ STRATEJİLERİ ve İNTİHARIN ÖNLENMESİ. Dr Çiğdem Aydemir

İNTİHAR DAVRANIŞINDA TEDAVİ STRATEJİLERİ ve İNTİHARIN ÖNLENMESİ. Dr Çiğdem Aydemir İNTİHAR DAVRANIŞINDA TEDAVİ STRATEJİLERİ ve İNTİHARIN ÖNLENMESİ Dr Çiğdem Aydemir AÇIKLAMA 2014-2017 Araştırmacı: ----------------- Konuşmacı: ----------------- Danışman: ----------------- OLGU D.F. 69

Detaylı

DIR Floortime BAŞLANGIÇ DÜZEYİ KURSU

DIR Floortime BAŞLANGIÇ DÜZEYİ KURSU The Interdisciplinary Council on Developmental and learning Disorders DIR Floortime BAŞLANGIÇ DÜZEYİ KURSU TARİH : 13-14 Nisan 2013 YER: BİLGİ ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL EĞİTİMCİ: Çiğdem Ergül M.S. Odyoloji

Detaylı

İçindekiler BÖLÜM 1 PSİKOLOJİK DANIŞMANIN TARİHÇESİ VE MESLEKİ TEMELLERİ 1

İçindekiler BÖLÜM 1 PSİKOLOJİK DANIŞMANIN TARİHÇESİ VE MESLEKİ TEMELLERİ 1 İçindekiler BÖLÜM 1 PSİKOLOJİK DANIŞMANIN TARİHÇESİ VE MESLEKİ TEMELLERİ 1 KONU 1 Psikolojik Danışmanın Tarihçesi ve Eğilimleri 2 Psikolojik Danışmayı Tanımlama 4 Rehberlik 5 Psikoterapi 6 Psikolojik Danışma

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2008. Y. Lisans KLİNİK PSİKOLOJİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİV.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2008. Y. Lisans KLİNİK PSİKOLOJİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİV. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: İREM YOLA 2. Doğum Tarihi: 23.11.1986 3. Unvanı: UZMAN 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 2008 Y. Lisans KLİNİK PSİKOLOJİ

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem V Psikiyatri Staj Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Yrd. Doç. Dr. Baran GENCER Yrd. Doç. Dr. Oğuz GÜÇLÜ Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Candan DELİDUMAN Doğum Tarihi: 15.08.1979 E-Posta: candancandan2012@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Psikoloji Psikoloji bilimi, insanı anlamada bu bütünsel bakış açısını koruyan bir yaklaşım sergiler. Amacı insanı daha iyi anlamak ve ona yardımcı olmaktır. Psikoloji,

Detaylı

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ Lisans Ders İçerikleri 1.Yarıyıl. 2.Yarıyıl

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ Lisans Ders İçerikleri 1.Yarıyıl. 2.Yarıyıl PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ Lisans Ders İçerikleri 1.Yarıyıl PSK 101 Psikolojiye Giriş I AKTS 7, KREDİ (3+0) 3 - Dersin amacı psikoloji alanının temel kavram, konu ve ilgi alanları hakkında bir anlayış oluşturmaktır.

Detaylı