IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum"

Transkript

1 IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

2 Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Piyasaların odağında olan İngiltere referandumu Brexit ile sonuçlandı. Piyasalarda birliğin korunacağına dair beklentilerin boşa çıktığı oylamanın ardından ilerleyen günlerde bizleri neler beklediği piyasalardaki hareketliliğin yönünü belirleyecek. Merkez bankalarının oyuna müdahele edebileceği gibi belirgin bir plan gözler önünde. İngiltere Merkez Bankası 250 milyar Sterlin miktarındaki genişlemeyi yürürlüğe koymaya hazır olduğunu ifade ediyor. Avrupa tarafında ise birlik çağrıları takip edilmekte. Açıklamalarda bulunan yetkililerini genel kanısı birliğin devamlılığı için ne gerekiyorsa yapılacağı şeklinnde. Her ne kadar birliktelik söylemleri gelse de Avrupa dan ayrılma konusunun yıl içerisinde tartışılmaya devam edileceğini unutmamalıyız. Likidite problemiyle karşı karşıya kalmayacaklarını ifade eden Avrupa Merkez Bankası yetkilileri Brexit ihtimallerine hazırlıklı olduklarını yineliyorlar. Cameron istifa edeceğini açıklarken, Brexit yanlısı Boris Johnson en büyük aday olarak karşımıza çıkıyor. İngiltere nin ticari ilişkilerini nasıl düzenleyeceği ise merak edilen bir diğer konu. Dünya Ticaret Örgütü ne katılması olası gözüken İngiltere nin, ABD seçimlerinde Trumph ın lider haline gelmesiyle iki ülke ekonoilerinin birbiriyle yakınlaşması şaşırtıcı olmayacaktır. gelinmesiyle birlikte düşüş 5 bin 750 seviyesine kadar devam edebilir. Yaşanan gelişmelerin ardından FTSE yüzde 9 aşağıdan açılış gerçekleştirdi. Haftalık görünümde hala düşüş trendinin altında fiyatlanan endekste kötümser hava sürebilir. 6 bin seviyesinin altına

3 Brexit senaryosu gerçekleşti. Piyasalar yeni bir belirsizlik ortamına doğru yola çıktı. Risklerin ve korkuların artmasıyla gözde yatırım aracı olan altın ise, şanını yükseltmeye devam ediyor. Diğer yönden FED etkisi kaçınılmazdır. FED in geçtiğimiz toplantıda Brexit e dair endişelerde kaynaklı faiz artıramaması, İngiltere nin AB üyeliğinden çıkması ile birlikte sekteye uğrayabilir ve bu yıl içerisinde faiz artırımına gitmekten çekinebilir. Ayrıca önümüzde orta vadede çok da iç açıcı senaryolar yok. İngiltere nin AB ile müzakere süreci nasıl olacak? Ticaret anlaşmaları hangi bileşenlere dayandıralacak? Hatta AB ve Britanya kendi içerisinde dağılacak mı? zaman gösterecek ancak finansal piyasalar üzerindeki kara bulutlar dağılana kadar altın ışık saçmaya devam edecek. Teknik olarak zirvesini gören altın haftalık trendin üst bandına değdi ve satışlarla karşılandı. Ancak 1300 üzerinde kalmaya devam ediyoruz. Altının yeni zirveleri yapabilmesi için 1355 i geçmesi gerekiyor. Kısa vadede ise, 1315 ve 1305 desteklerini takip edeceğiz.

4 Paritede çıkışın gerçekleşmesi sert düşüşü de beraberinde getirdi. Hala daha aylık görünümde oluşan üçgenin içinde kalmaya çalışan paritede kritik seviyelerdeyiz. Kısa vadede aralığı düşüşün tutunmaya çalışacağı önemli seviyeler olacak. Eğer bu aralıkta geçilecek olursa geri çekilme seviyesine kadar devam edebilir. Toparlanmadan bahsedebilmemiz içinse hareketliliğin 1.38 seviyesinin üzerinde kalması gerekecek. Kısa ve orta vadede baskının devam edeceğini düşündüğümüz paritede yeni diplere hazırlıklı olmalıyız. Bu süreçte fiyatlamalara etkin edecek gelişmelerin başında ise İngiltere nin atacağı adımlar geliyor.

5 Paritede gerçekleşen Brexit büyük hareketliliği de beraberinde getirdi. Açılan sandıklardan gelen ayrılalım oyları paritedeki baskıyı artırırken düşüş seviyesi testini gerçekleştirdi. Gün ortasında tekrardan toparlanma eğilimi içerisinde olan pariteyi yapılan yumuşak tonda açıklamalar etkiledi seviyesinin 200 günlük ortalama seviyesine denk geldiğini biliyoruz. Bu seviyeye yakınlaşmasıyla birlikte paritedeki baskının yeniden artabileceğini söyleyebiliriz. Düşüş hareketinin devam edebilmes içinse seviyesinin altında kalmamız gerekiyor. Bu seviyelerin altına gelmemiz dahilinde ise ve aralığı yeni tepki alımları için uygun seviyeler olabilir. Toparlanmanın cılız kalacağını düşündüğümüz paritede in üzerinde kalınmadıkça yükselişler yerini yeni satışlara bırakacaktır.

6 Brent petrolde son zaman hareketliliğinin dolar endeksi ile negatif korele şekilde gerçekleştiğini biliyoruz. Arz talep dengesinde kısa vadede bir değişim görülmezken önümüzdeki süreçte de önemli bir gelişme yaşanması beklenmiyor. Dolardaki değer değişimleri ile benzer fiyatlamalara devam etmesi mümkün gözüken Brent petrolde yükseliş kanalında kalma mücadelesi veriliyor. 48 doların üzerinde kalıcı olduğu süre boyunca toparlanma şansını yitirmemiş olan Brent petrolde düşüşün devam etmesi halinde ile dolar seviyeleri son derece önemli olacak. Yükselişin gündeme gelmesi halinde ise nin üzerinde dolar seviyesi belirleyici olmaya devam edecek.

7 Referandum sonrası 3 TL yi gören kurda 2.90 a kadar geri çekilme olsa da bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda yeniden yükseliş görülebilir bölgesi ise önemli destek seviyesi yükselişin devamı için önemli. Bu seviyenin üzerinde yapılacak kapanışlar ile önümüzdeki hafta yeniden 3 TL seviyesini görebiliriz. Hisse senedi piyasasında ise ciddi satışlar görüyoruz. Endekste 73 bin 500 ile hedef olacak. Küresel hisse senedi piyasasındaki satışlara paralel olarak bin bölgesi görülebilir.75 bin 300 seviyesi ilk direnç. Gram altında ise 122 TL seviyesinin üzerinde 129 yeniden test edilebilir.

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD FOMC kararları bekleniyor Akşam saatlerinde Fed in para politikası toplantısı kararları

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD ALTIN Gündemdekiler Piyasalar yeni haftaya da gerçekleşen Brexit in gölgesi altında başladı.

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY Gündemdekiler Yeni güne Avrupa dan gelen enflasyon verileri ile başlangıç yaptık.

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL Tarihi oylamaya 1 gün kaldı Yarın gerçekleştirilecek oylamada İngiltere halkı, İngiltere

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD Brexit beklentileri piyasalara yön vermeye devam ediyor Tüm piyasaları etkisi altına

Detaylı

14 Kasım ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi. Haftalık Ekonomik Takvim

14 Kasım ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi. Haftalık Ekonomik Takvim 14-18 Kasım2016 ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi Piyasaların Brexit ten sonraki şokunu ABD de beklentilerin aksine seçimleri Trump ın kazanması ile yaşadı. Clinton beklentisi ile fiyatlanan gelişen

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD USDTRY BRENT PETROL

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD USDTRY BRENT PETROL IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD USDTRY BRENT PETROL İngiltere MB ndan ilave tedbirler Günün en önemli gelişmesi İngiltere MB para politikası

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Gündemdekiler Bulunduğumuz haftanın son işlem gününe Çin den gelen veriler ile başlangıç

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Tutanaklar ne şahin, ne güvercin Dün, FOMC üyelerinin oy birliği ile politika faizini

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD ALTIN BRENT PETROL GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD ALTIN BRENT PETROL GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD ALTIN BRENT PETROL GBPUSD FBI Açıklaması Trump a Yaradı Cuma günü FBI Direktörü James Comey tarafından yapılan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD ALTIN EURUSD USDJPY BRENT PETROL

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD ALTIN EURUSD USDJPY BRENT PETROL IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD ALTIN EURUSD USDJPY BRENT PETROL Geçtiğimiz günlerde açıklamlarda bulunan Fed üyeleri piyasalardaki faiz artışı

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD TCMB yılın son toplantısını pas geçti Fed in faiz kararının ardından faizlerde yukarı

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL Gündemdekiler Petrol fiyatlarının önümüzdeki süreçte izleyeceği yol hakkında belirsizli

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalar Öne Çıkanlar EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalar Öne Çıkanlar EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalar Öne Çıkanlar EURUSD BRENT PETROL USDTRY GBPUSD ALTIN Piyasalarda Çin in yeni yıl tatiline girişi ile birlikte sakin bir hava vardı ancak

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle zarar gören petrol ihraç eden ülkele için

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Japonya MB ndan sınırlı genişleme Hükümetinin 28 trilyon yenlik ek teşvik paketinin

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN Dünya Bankası küresel büyüme beklentilerini revize etti Dünya Bankası, Haziran 2016

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN USDTRY GBPUSD BRENT PETROL

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN USDTRY GBPUSD BRENT PETROL IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN USDTRY GBPUSD BRENT PETROL Gündeme yansıyanlar Ağustos ayında ABD de kişisel giderler yüzde 0.4 artış göstererek

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY Yellen Piyasaları Hareketlendirebilir Finansal piyasalar yeni haftaya Fed in gerçekleştirmiş

Detaylı

05 Aralık Avrupa da Brexit Sonrası İkinci Şok Renzi nin İstifası ile Sonuçlandı. 5 Aralık 2016

05 Aralık Avrupa da Brexit Sonrası İkinci Şok Renzi nin İstifası ile Sonuçlandı. 5 Aralık 2016 5 Aralık 2016 05 Aralık 2016 Avrupa da Brexit Sonrası İkinci Şok Renzi nin İstifası ile Sonuçlandı İtalya da, senatonun yasama yetkisinin değiştirilme amacını taşıyan anayasa reformuna ilişkin referandumda

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY ALTIN BRENT PETROL EURUSD GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY ALTIN BRENT PETROL EURUSD GBPUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY ALTIN BRENT PETROL EURUSD GBPUSD Dikkatler OPEC toplantısında Enerji Konferansı nın son gününde OPEC üyeleri ve Rusya

Detaylı

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor 24 Kasım 2016 24 Kasım 2016 Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor Fed in dün yayımladığı Kasım ayı toplantı tutanakları, FOMC üyelerinin yakın bir dönemde faiz artırma isteğini

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL Piyasalar gün içerisinden Çin ve İngiltere verilerini takip etti. Çin den ge

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Brexit sonrası oluşan son iki günlük havanın biraz daha iyimser fiyatlamalara yol

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Gündemdekiler Geride kalan hafta içerisinde ABD den gelen istihdam verilerinde bozulmanın

Detaylı

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Haftanın bugünkü işlem gününe Avustralya tarafında takip edilen faiz kararı

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD BRENT PETROL ALTIN USDTRY Küresel piyasalarda Yellen etkisi Geride bıraktığımız haftanın son işlem gününde

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN USDTRY GBPUSD EURUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN USDTRY GBPUSD EURUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN USDTRY GBPUSD EURUSD Gündemdekiler Nisan ayı FOMC toplantısının ardından piyasalarda hareketlilik artmay

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD BRENT PETROL GBPUSD USDTRY ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD BRENT PETROL GBPUSD USDTRY ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD BRENT PETROL GBPUSD USDTRY ALTIN Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Önemli Açıklamalarda Bulundu Başbakan Yardımcısı

Detaylı

Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,50% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10%

Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,50% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1202 1,4609 109,953 2,9870 1255,40 48,88 Yüksek 1,1237 1,4613 110,589 2,9908 1260,31 49,38 Düşük 1,1196 1,4485 109,848 2,9708 1248,87 48,07 Kapanış

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 02 Ocak 2015 Cuma. İçindekiler

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 02 Ocak 2015 Cuma. İçindekiler i İçindekiler Piyasa Gündemi 2015 in ilk işlem gününde küresel piyasalarda Euro Bölgesi nin İspanya, İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere nin İmalat PMI verileri ile ABD tarafında açıklanacak Üretim PMI

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Gündemdekiler Sakin bir başlangıç yaptığımız haftada piyasaların gözü kulağı Draghi

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN GBPUSD Petrolde düşüş devam ediyor. Çin devalüasyonunun talebi düşüreceği beklentisi ile yukarı toparlanmalar sınırlı

Detaylı

Uluslararası piyasalar dün zayıf bir ekonomik takvim takip ederlen, kısmi gevşeme gösterdi. Özellikle ABD piyasaları zirve seviyeleri

Uluslararası piyasalar dün zayıf bir ekonomik takvim takip ederlen, kısmi gevşeme gösterdi. Özellikle ABD piyasaları zirve seviyeleri Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,0972 1,3134 106,137 3,0678 1322,12 45,71 Yüksek 1,0998 1,3165 106,723 3,0678 1323,85 45,86 Düşük 1,0951 1,3095 105,739 3,0224 1312,27 44,85 Kapanış

Detaylı

Hafta kapanışı öncesi küresel piyasalardaki risk algısı devam etti. Brexit bazlı risk algısıyla hisse piyasaları dip yapmaya devam

Hafta kapanışı öncesi küresel piyasalardaki risk algısı devam etti. Brexit bazlı risk algısıyla hisse piyasaları dip yapmaya devam Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1259 1,4201 106,008 2,9241 1293,53 48,55 Yüksek 1,1294 1,4254 106,027 2,9539 1315,68 48,75 Düşük 1,1130 1,4012 103,547 2,9100 1277,28 46,94 Kapanış

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Haftanın son işlem gününde

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY Brexit beklentileri yön değiştirdi Referanduma bir haftadan az bir süre kala dün

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL EURUSD ALTIN USDTRY

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL EURUSD ALTIN USDTRY IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL EURUSD ALTIN USDTRY Trump ın Konuşması Piyasayı Rahatlattı Donald Trump ın ABD Başkanı olması sonrası

Detaylı

14 Kasım Trump ın Başkanlığı Sonrası Küresel Piyasalarda Risk İştahı Yükseliyor

14 Kasım Trump ın Başkanlığı Sonrası Küresel Piyasalarda Risk İştahı Yükseliyor 14 Kasım 2016 14 Kasım 2016 Trump ın Başkanlığı Sonrası Küresel Piyasalarda Risk İştahı Yükseliyor Piyasaların Brexit ten sonraki şokunu ABD de beklentilerin aksine seçimleri Trump ın kazanması ile yaşadı.

Detaylı

Haftanın son işlem gününde piyasaların odak noktası ABD'de açıklanan enflasyon verileriydi. Beklentilerin üzerinde açıklanan

Haftanın son işlem gününde piyasaların odak noktası ABD'de açıklanan enflasyon verileriydi. Beklentilerin üzerinde açıklanan Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1243 1,3236 102,074 2,9654 1314,98 46,25 Yüksek 1,1250 1,3248 102,460 2,9857 1318,08 46,39 Düşük 1,1150 1,2997 101,738 2,9648 1306,24 45,48 Kapanış

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD EURUSD Yellen dan faiz mesajı Cuma günü açıklanan ve beklentilerin oldukça altında kalan

Detaylı

Aşağı Yukarı Yukarı 1.1342 1.0820 1.0940 1.1017 1.1200 1.1250 1.1300. 200 Günlük

Aşağı Yukarı Yukarı 1.1342 1.0820 1.0940 1.1017 1.1200 1.1250 1.1300. 200 Günlük teknik.bülten 20 Ağustos 2015 Perşembe EURUSD Dünkü enflasyon verisine tepkilerin zayıf olduğu EURUSD de akşam açıklanan FED tutanaklarıyla beraber yukarı yönlü hareketler dikkat çekti. FED üyeleri para

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Hafta başı itibari ile dolar karşısında değer kaybeden TL varlıkları yeni günde pozitif fiyatlama gösterdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nın (TCMB) bugün gerçekleştireceği toplantısında

Detaylı

02 Ocak Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

02 Ocak Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 2 6 Ocak 2017 Yılın Son Gününde Piyasalara ABD-Rusya Gerginliği Damgasını Vurdu Düşük hacimli bir haftayı geride bırakırken yılın son işlem gününde piyasalarda nabzın arttığı görülmekte. ABD ve Rusya arasında

Detaylı

Aşağı Yukarı Yukarı AŞIRI ALIM 1.1327 1.1085 1.1244 1.1308 1.1715 1.1811 1.1976. 200 Günlük

Aşağı Yukarı Yukarı AŞIRI ALIM 1.1327 1.1085 1.1244 1.1308 1.1715 1.1811 1.1976. 200 Günlük teknik.bülten 25 Ağustos 2015 Salı EURUSD Geçtiğimiz hafta FOMC sonrasında olası Eylül faiz artışına ilişkin beklentilerdeki zayıflamaya paralel paritede görülen yükseliş dün önce Çin sonrasında da diğer

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Ağustos 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Ağustos 2015 Cuma Günlük Bülten 7 Ağustos 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Haftanın son işlem gününde hafta boyunca merakla beklenen ABD tarım dışı istihdam rakamları ile işsizlik oranı ana

Detaylı

EURUSD seviyesinde olan parite için aşağıda destek olarak seviyesi düşünülebilir, yukarıda direnç olarak ele alınabilir.

EURUSD seviyesinde olan parite için aşağıda destek olarak seviyesi düşünülebilir, yukarıda direnç olarak ele alınabilir. Ekonomik Gündem Asya piyasaları Merkez Bankası kararları öncesi bulunduğu seviyelerde tutunmaya çalışıyor. Japonya Nikkei endeksi güne % 0.58 düşüşle 17.253 seviyesinde ve Çin Shanghai endeksi % 0.03 ile

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN GBPUSD Dün Draghi yeniden sahnedeydi. Mart ayında mevcut para politikasını yeniden gözder

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye değerlendirmesi TCMB nin faiz koridorunun

Detaylı

05 Ekim Dolar/TL 3,05 in Üzerinde. 5 Ekim 2016

05 Ekim Dolar/TL 3,05 in Üzerinde. 5 Ekim 2016 05 Ekim 2016 05 Ekim 2016 Dolar/TL 3,05 in Üzerinde Küresel piyasalarda ECB nin tahvil alım programını azaltacağına yönelik haber akışı dün Euro para birimi üzerinde hareketliliğe neden oldu. Mart ayında

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mayıs 2015 Salı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mayıs 2015 Salı G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalar gün içinde açıklanan yoğun veri

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 10 Ağustos 2015 Pazartesi Günlük Bülten 10 Ağustos 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Küresel piyasalar Dünya nın 2 güçlü ekonomisi ABD deki faiz artırım beklentileri ve Çin endişeleri ile fiyatlanmaya

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN Dolar Kuvvetli Duruşunu Sürdürüyor Fed in Aralık ayı toplantısının ardından piyasalarda

Detaylı

Aşağı Yukarı Yukarı AŞIRI ALIM 1.1331 1.1076 1.1210 1.1312 1.1530 1.1679 1.1750. 200 Günlük

Aşağı Yukarı Yukarı AŞIRI ALIM 1.1331 1.1076 1.1210 1.1312 1.1530 1.1679 1.1750. 200 Günlük teknik.bülten 24 Ağustos 2015 Pazartesi EURUSD FOMC sonrasında olası Eylül faiz artışına ilişkin beklentilerdeki zayıflaması ve gece Asya seansında Çin borsasının %9 düşmesi ile yükselişler gözlemlemeye

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY BRENT PETROL

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY BRENT PETROL IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY BRENT PETROL Veri akışının sakin geçtiği gün içerisinde açıklanan rakamlarda, Almanya İfo İş

Detaylı

Teknik Bülten. 28 Nisan 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 28 Nisan 2016 Perşembe Güne Başlarken FED in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Nisan toplantısı sona erdi. Faiz oranı %0.25-0.50 aralığında bırakıldı. Karar 1'e karşı 9 oyla alındı. Kansas

Detaylı

Piyasalarda bugün 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri izlenecek. Gelecek hafta ise Çarşamba günü ABD ve Japonya

Piyasalarda bugün 15:30'da açıklanacak ABD enflasyon verileri izlenecek. Gelecek hafta ise Çarşamba günü ABD ve Japonya Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1246 1,3229 102,398 2,9775 1322,40 45,99 Yüksek 1,1284 1,3278 102,756 2,9886 1328,21 46,99 Düşük 1,1219 1,3179 101,925 2,9652 1309,32 45,67 Kapanış

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD USDTRY ALTIN BRENT PETROL Musul Operasyonu Başladı, Türkiye Beklemede Irak ordusunun karadan koalisyon güçlerinin

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm 30 MART 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm Bu hafta Amerika tarafında Çarşamba günü açıklanacak olan ADP Tarım Dışı Ödemeler ve Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik

Detaylı

12 Aralık FED Aralık Ayı Toplantısı ve 2017 yılı Hedefleri

12 Aralık FED Aralık Ayı Toplantısı ve 2017 yılı Hedefleri 12 Aralık 2016 12 Aralık 2016 FED Aralık Ayı Toplantısı ve 2017 yılı Hedefleri Yurt dışı gelişmeler, ECB varlık alım miktarını Nisan 2017 tarihinden itibaren 60 milyar Euro ya düşürmesi Euro kanadına olumlu

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. GBPUSD ALTIN EURUSD Güne Başlarken USDTRY BRENT PETROL

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. GBPUSD ALTIN EURUSD Güne Başlarken USDTRY BRENT PETROL Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı GBPUSD ALTIN EURUSD Güne Başlarken USDTRY BRENT PETROL Geçtiğimiz günde İngiltere de banka tatili olması sebebiyle veri akışı açısından sakin bir günü

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD Haftaya açıklanacak ABD büyüme rakamı oldukça kritik ABD enflasyonu sonrası hareketlenen

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı ALTIN GBPUSD EURUSD USDTRY USDJPY Yunanistan endişeleriyle yükselen altın, kazançlarını geri vermeye deva ediyor. Dün de altındaki bu satış baskısı

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem ABD tarafından açıklanan olumsuz verilere rağmen, bugün gerçekleşecek kritik eylül ayı FED toplantısı öncesinde Dolar endeksi yükselişlerine devam ederek tekrardan 96,00 seviyesine yaklaştı.

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 15 Mayıs 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 15 Mayıs 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Haftanın son işlem gününde takip edilecek ekonomik

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 26 Ocak 2015 Pazartesi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 26 Ocak 2015 Pazartesi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel Piyasalarda Pazar günü yapılan Yunanistan erken genel seçimlerinin

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL USDTRY EURUSD ALTIN Gündemdekiler Yeni günde piyasaların gözü haftasonunda açıklanan Çin ticaret dengesi

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 DESTEK PİVOT DİRENÇ EURUSD 1.2744 1.2744 1.2814 1.2722 1.2836 1.2687 1.2871 ALTIN 1233.09 1236.94 1240.79 1230.71 1243.17 1226.86 1247.02 USDTRY 2.2426 2.2515 2.2605 2.2371 2.2660 2.2281 2.2749 USDJPY

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Dolara olan talep arttı Avrupa bankacılık sektörüne yönelik endişelerin Deutsche Bank

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 18 Ağustos 2015 Salı Günlük Bülten 18 Ağustos 2015 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Yeni günün gündeminde yurt içinde dün siyasi liderlerin bir araya geldiği koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasının

Detaylı

1371 seviyesini test ederek başlayan değerli maden 2014 yılındaki seviyelerine geldi.küresel

1371 seviyesini test ederek başlayan değerli maden 2014 yılındaki seviyelerine geldi.küresel Ekonomik Gündem Piyasalarda yeniden Brexit endişelerinin yükseldiğini görüyoruz. İngiltere Merkez Bankası başkanı Mark Carney, ekonominin yavaşlaması halinde gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

Detaylı

Geçtiğimiz hafta beklentileri karşılayamayan ABD Ağustos ayı istihdam verilerinin faiz artırım olasılığını zayıflatmasının etkileri

Geçtiğimiz hafta beklentileri karşılayamayan ABD Ağustos ayı istihdam verilerinin faiz artırım olasılığını zayıflatmasının etkileri Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1157 1,3298 104,074 2,9489 1324,89 46,52 Türkiye 7,50% İngiltere 0,25% Yüksek 1,1182 1,3375 104,131 2,9509 1328,65 49,37 Düşük

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 08 Aralık 2014 Pazartesi.

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 08 Aralık 2014 Pazartesi. i Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Gün içinde açıklanan makro ve mikro ekonomik Dolar Yen Teknik Analiz verilerle

Detaylı

21 Aralık TCMB Faiz Oranlarında Değişikliğe Gitmedi

21 Aralık TCMB Faiz Oranlarında Değişikliğe Gitmedi 21 Aralık 2016 21 Aralık 2016 TCMB Faiz Oranlarında Değişikliğe Gitmedi Yurtdışı gelişmeler, Japonya Merkez Bankası (BOJ), Aralık ayı toplantısı sonrasında faiz oranında ve varlık alım programı rakamında

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mart 2015 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mart 2015 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Yoğun veri gündeminin takip edildiği geçtiğimiz

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma Günlük Bülten 31 Temmuz 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Dün ABD ve Avrupa tarafında açıklanan veri akışının etkisiyle hareketli geçen günün ardından yeni günde Euro Bölgesi

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 26 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU İsviçre Merkez Bankası negatif faize devam edecek İsviçre Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fritz Zurbruegg, "Faiz oranlarını para politikası bunu gerektirdiği

Detaylı

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1209 1,5369 120,519 3,0358 1107,65 Yüksek 1,1296 1,5475 121,330 3,0631 1115,09 Düşük 1,1172 1,5338 119,981 3,0149 1103,94 Kapanış 1,1280 1,5446 120,625

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 22 Ocak 2015 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 22 Ocak 2015 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Yeni günün gündem maddesi olarak Avrupa Merkez Dolar Yen Teknik Analiz Pound

Detaylı

Küresel piyasalar dün kararsız FED tutanakları sonrası kısmi bir pozitiflik seyrederken, Avrupa tarafının daha olumlu seyrettiği

Küresel piyasalar dün kararsız FED tutanakları sonrası kısmi bir pozitiflik seyrederken, Avrupa tarafının daha olumlu seyrettiği Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1284 1,3039 100,250 2,9183 1349,34 49,74 Türkiye 7,50% İngiltere 0,25% Yüksek 1,1366 1,3172 100,500 2,9345 1356,12 51,04 Düşük

Detaylı

20 Aralık TCMB Faiz Oranı Kararı Yakından Takip Edilecek

20 Aralık TCMB Faiz Oranı Kararı Yakından Takip Edilecek 20 Aralık 2016 20 Aralık 2016 TCMB Faiz Oranı Kararı Yakından Takip Edilecek Yurtdışında dün veri açısından sakin bir gündem takip edildi. Almanya dan beklentilerin üzerinde açıklanan IFO iş güven endeksi

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Temmuz 2015 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 8 Temmuz 2015 Çarşamba Günlük Bülten 8 Temmuz 2015 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel Piyasalar bir yandan Yunanistan belirsizliği diğer Günlük Bülten yandan Çin borsalarında yaşanan sert kayıpların yarattığı

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 01 Nisan 2015 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 01 Nisan 2015 Çarşamba G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Küresel piyasalar gün içi açıklanan makro ve mikro

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 08 Haziran 2015 Pazartesi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 08 Haziran 2015 Pazartesi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Haftanın ilk işlem gününde dikkatler günlerdir beklenen

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2015 Cuma Piyasa Gündemi Küresel piyasalarda haftanın son işlem gününde devam eden Yunanistan belirsizliği ile Çarşamba günü açıklanan FOMC kararının etkileri fiyatlanmaya devam ediyor. Fed in güvercin tavrı küresel

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD EURUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD EURUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY ALTIN BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Piyasalar adına son derece hareketli geçeceği düşünülen Eylül ayına giriş yaptık.

Detaylı

Türkiye tarafı dün yine kritik bir gün geçirdi. Özellikle gün genelinde yurt içi piyasalar siyasi kanattan gelebilecek açıklamaları

Türkiye tarafı dün yine kritik bir gün geçirdi. Özellikle gün genelinde yurt içi piyasalar siyasi kanattan gelebilecek açıklamaları Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1019 1,3107 106,098 3,0873 1331,70 46,71 Yüksek 1,1030 1,3226 107,023 3,0873 1338,47 47,48 Düşük 1,0981 1,3064 105,828 3,0788 1312,63 45,90 Kapanış

Detaylı

Dolar, Fed Beklentileri ile Küresel Para Birimlerine Karşı Güçlü Duruşunu Koruyor

Dolar, Fed Beklentileri ile Küresel Para Birimlerine Karşı Güçlü Duruşunu Koruyor 25 Ekim 2016 Dolar, Fed Beklentileri ile Küresel Para Birimlerine Karşı Güçlü Duruşunu Koruyor Dün Euro Bölgesi ve ABD de açıklanan güçlü imalat sektörü PMI rakamları ile alım gören piyasalarda borsalar

Detaylı

30 Kasım ABD de Büyümenin Yukarı Yönlü Revizesi Dolar ı Güçlü Tutuyor.

30 Kasım ABD de Büyümenin Yukarı Yönlü Revizesi Dolar ı Güçlü Tutuyor. 30 Kasım 2016 30 Kasım 2016 ABD de Büyümenin Yukarı Yönlü Revizesi Dolar ı Güçlü Tutuyor. Haftaya geri çekilme hareketi ile başlayan Dolar, bugün itibariyle yönünü tekrardan yukarı çevirdi. ABD ekonomisinin

Detaylı

Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1179 1, ,320 2, ,83 40,63

Euro Bölgesi 0,00% Japonya -0,10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,1179 1, ,320 2, ,83 40,63 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1178 1,4152 112,819 2,8744 1222,01 40,38 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1179 1,4157 113,320 2,8819 1223,83 40,63 Düşük

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Veri açısından oldukça yoğun geçmesi beklenen haftaya TL varlıklarının yükselişle başladığını görüyoruz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün yaptığı açıklamada Zorunlu karşılık

Detaylı

26 Aralık Küresel Piyasalarda Noel ve Yılbaşı Tatili ve Düşük İşlem Hacimleri

26 Aralık Küresel Piyasalarda Noel ve Yılbaşı Tatili ve Düşük İşlem Hacimleri 26 Aralık 2016 26 Aralık 2016 Küresel Piyasalarda Noel ve Yılbaşı Tatili ve Düşük İşlem Hacimleri Yurtdışı gelişmeler, Noel ve Yılbaşı tatilleri nedeniyle piyasalarda sakin bir veri akışı takip edilmekte.

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem İç piyasalar yeni haftaya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın zorunlu karşılık ve kredi kartı faiz oranlarındaki düzenlemesiyle başladı. TCMB, Türk Lirası cinsinden tesis edilen

Detaylı

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0941 1,5144 122,594 2,8839 1062,55 44,09 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Düşük

Detaylı

Teknik Bülten. 15 Haziran 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 15 Haziran 2016 Çarşamba Güne Başlarken ABD'de perakende satışlar Mayıs'ta aylık %0,5 arttı, beklenti %0,3 artması yönündeydi. Eurostat tarafından açıklanan veriye göre 19 üyeli Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi Nisan'da %1.1 arttı.

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0687 1,5202 123,191 2,8835 1082,95 44,69 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0692 1,5238 123,500 2,8896 1084,80 45,07 Düşük

Detaylı