Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Akkuş'un konuşma metnini

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Akkuş'un konuşma metnini"

Transkript

1 Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Akkuş'un konuşma metnini Bugün burada sadece Üniversitemize ve Fakültemize değil, tüm bilim camiasına mâl olmuş, çok kıymetli bilim insanları Prof. Dr. Nazım Terzioğlu, Prof. Dr. Feza Gürsey, Prof. Dr. Ahmet Yüksel Özemre ve Prof. Dr. Şevket Erk hocalarımızın isimlerini, yenilenen bina ve dershanelerimize vererek hayatlarını adadıkları bu kutsal bilim yuvasında onları sonsuza dek yaşatmak, böylece kendilerine ve ailelerine saygı, minnet ve şükranlarımızı ifade etmek üzere bir araya geldiğimiz bu anlamlı toplantıda bizlerle beraber olan siz değerli konuklarımıza HOŞGELDİNİZ diyorum. Ülkemizin en köklü üniversitesi olan Darülfünün dan 1911 yılında Fenler Şubesi olarak ayrılarak bugünkü Fakülte anlamında temelleri atılan ve 1933 de yapılan Üniversite Reformu ile modern eğitim anlayışını benimseyerek araştırmacı kimliğine kavuşan Fakültemiz, Türkiye nin İLK ve EN BÜYÜK Fen Fakültesi olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi olarak, yenilenmiş ve yenilenecek mekanlarımız da şu an aramızda olmayan değerli hocalarımızın bizlere kazandırdıkları ile geleceğin bilim insanlarını yetiştirerek bu gururu ilelebet yaşatmak en büyük görevimizdir yılında Fen ve Edebiyat Fakülteleri öğretim hayatına başladığı Zeynep Hanım Konağı 1942 yılında çıkan bir yangınla tamamen kül olmuş, şu an içinde eğitim-öğretim görülen Fen ve Edebiyat Fakülteleri binaları 1952 yılında tamamlanarak öğretime açılmıştır. Aradan geçen 60 yıla yakın sürede sınırlı onarımlarla hizmete devam eden Fakültemiz, son yıllarda büyük bir ivme kazanan yenilenme çalışmalarıyla yepyeni bir görünüme kavuşmuştur. Ülkemize nice saygın bilim insanı kazandırmış olan İ.Ü. Fen Fakültesi, bundan sonra da

2 buram buram bilim kokan bu tarihi mekanlarda daha nicelerini yetiştirmeye devam edecektir. Az önce izlediğiniz videodan da gördüğünüz üzere, fakültemizin onarım çalışmaları sonucunda, günümüz teknolojisine uygun öğrenci laboratuarlarına, araştırma laboratuarlarına ve yaşam alanlarına kavuştuk. Sağladığımız huzur ortamında, özgürlükçü, demokratik, asla ayrımcılık yapmayan, herkesi destekleyen ve motive eden yönetim anlayışımızın sonucu olarak kişi başına SCI daki yayın sayımızı artırdık. Sayın Rektörümüzün desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bu işlerle DÜNYANIN EN İYİ FEN FAKÜLTELERİ ARASINA GİRME HEDEFİMİZE EMİN ADIMLARLA YAKLAŞMAKTAYIZ VE BU HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ. Fakültemizin bugünkü çağdaş düzeyine ulaşmasında en büyük desteğimiz şüphesiz Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yunus SÖYLET tir. Kendisinin olağanüstü çabaları ve başta sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı olmak üzere tüm idari birimlerimizin özverili katkılarıyla bugün artık çağdaş bir Fakülte ortamına kavuştuk. Temel bilimin, toplumların gelişiminde oynadığı büyük rolü özümsemiş bir yönetim anlayışıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Yöneticilerimize ve tüm emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca, Fakültemizin bahçe peyzaj düzenlemesi, spor sahası ve daha bir çok yaşam alanlarımızın düzenlemesinde yardımlarını esirgemeyen ve Fakültemize sahip çıkan Fatih Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir ve ekibine şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunarım.

3 Tarihsel gelişim süreci içinde, ülke çapında birçok Fakültenin kuruluşuna önderlik etmiş, bilime ve teknolojiye yön vermiş, dünya çapında tanınmış nice fenciler yetiştirmiş ve birçok saygın, hatta Nobel ödüllü yabancı bilim adamını ağırlamış olan bu eğitim yuvasının yöneticileri olarak, temel görevimiz gelecek nesillere teknolojik donanımı tam, eğitim anlayışı modern, toplumla bağları kuvvetli, çağdaş bir eğitim kurumu teslim etmektir. Bütün çabamız, temel bilimi yaşam biçimine dönüştürmüş, uyguladıkları araştırma ve eğitim yöntemleriyle dünya lideri haline gelmiş, bilim ve teknoloji ÜRETEN fenciler yetiştirmek ve Fakültemizi çağdaşları arasında hakkettiği düzeye çıkartmak içindir. Böylece topluma olan borcumuzu, ileri düzeyde bilimsel araştırma yaparak ülkemizin teknolojisinin gelişmesine katkıda bulunarak ödeyeceğimize inanıyoruz. Çok iyi biliyoruz ki, uygarlığın gelişmesinde bilim ile teknolojinin ilişkisi daima önemli rol oynamıştır. Günümüzde bilime dayanmayan bir teknoloji düşünülemezse, teknolojinin sağladığı büyük olanaklardan yoksun bir bilimden de söz edilemez. Bilimsel bilgi ve bulguların teknoloji aracılığıyla endüstriye ve hizmete dönüşümü çağımızda büyük bir hız kazanmıştır. Bu hıza ayak uydurabilmenin birinci şartı, yetkin temel bilimciler yetiştirmektir. Hiç şüphe yok ki, insanlığı ileri götürecek buluşlar, yurt içinde veya dışında çağın gereklerine uygun bir eğitim alarak uzmanlaşmış temel bilimcilere ait olacaktır. Dünyada siyaseti, ekonomiyi, bilim ve teknolojiyi yönlendiren, sanat ve sporda ileri gitmiş tüm ülkelerin genel tarihi incelendiğinde, temel bilimlere verdikleri önem ortak bir özellik olarak göze çarpar. Bu ülkelerin kavradığı gerçek temel bilimlerin bir kültür ve yaşam sorunu olduğudur. Temel bilimlerde geri kalmış ülkeler hür olamaz; bağımsız kalamaz. Temel bilimlere gerekli önemi ve değeri vermeyen toplumlar, fikir yoksunluğu ve teknoloji fakirliğinden kurtulamaz.

4 Dünyada güçlü ve saygın bir konum elde edebilmek için, ihtiyacımız olan nitelikli temel bilimcileri en kısa sürede yetiştirmeliyiz. Temel bilimlere gereken önemi vermeden ileri teknoloji üretilemeyeceği gerçeğini idrak etmek zorundayız. Nitelikli personel yetiştirmek ve ileri düzeyde araştırma yapabilmek için ülkemiz AR-GE ye daha fazla kaynak aktarmalıdır. Gelişmiş ülkelerin GSYİH (Gayri Safi Yurt İçi Hasıla) dan AR-GE ye ayırdıkları pay %2-%5 arasında değişirken, bu oran ülkemiz için %1 bile değildir. Az önce ifade ettiğim üzere, günümüz teknolojisine uygun öğrenci ve araştırma laboratuarları sorununun bir iki eksik dışında tamamladık. Artık, Fen Fakültesi yönetimi olarak bundan sonra uluslararası ve dünya çapında ses getirecek bilimsel çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimize örnek vermek gerekirse; 1- Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) de İstanbul Üniversitemizin ağırlık koymasını sağlayacağız. 2- Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesinin beş alt projesinden biri olan Proton Hızlandırıcısının üniversitemizde kurulması çalışmalarımız devam etmektedir. 3- Üniversitemizin enerji ihtiyacını karşılayacak yenilenebilir enerji kaynakları projelerini başlatacağız. 4- GDO analizi konusunda Ülkemizin en güvenilir referans laboratuarlarından biri olma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz. 5- Moleküler biyolojinin en ileri teknikleri olan genomik ve proteomik alanında uluslar arası merkezlerle işbirliklerimizi daha da güçlendirecek ve ülkemizin bu konudaki liderlerinden biri konumuna geleceğiz. 6- Genetik hastalıkların moleküler mekanizmalarını aydınlatma, tanısını ve tedavisini geliştirme konularında dünya ile rekabet edebilir çalışmalara imza atacağız.

5 7- Biyoteknolojik üretim süreçlerindeki deneyimlerimizi sanayiye aktararak ülke ekonomisine katkıda bulunacağız. 8- Nanoteknoloji merkezimizi hayata geçirerek bu konuda hem ülkemizde ve hem de Avrupada söz sahibi olacağız. 9- Kök hücre laboratuarımızda yapacağımız yeni keşiflerle dünya literatürüne geçeceğiz İstanbul Üniversitesinin satın alıp Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ulupınar Astrofizik Gözlemevinde kurduğu IST60 teleskobu ile uluslararası bilimsel araştırmalar yapılacaktır. 11- Deneysel ve teorik Temel Fen Bilimleri Araştırmalarını da ihmal etmeyeceğiz. Temel bilim çalışmalarıyla Üniversitemizin bilim dünyasında öncü olma özelliğini geliştireceğiz ve çeşitlendireceğiz. Kısacası Başbakanımızın 2023 vizyonunda belirlediği hedeflere ulaşmak için, Üniversitemizde ve ülkemizde temel bilim alanında bizlere düşen görevleri yerine getirmek üzere tüm gayretimizi göstereceğiz. Sayın Rektörüm, Dünyanın En İyi Fen Fakülteleri arasına girme hedefimize ulaşmada verdiğiniz sonsuz destekten dolayı size çok şey borçluyuz. Güveninize layık olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Fen Fakültemizin bugün sayenizde yükselmiş olan enerjisini ve sinerjisini arttırarak yıllar boyunca güçlenerek bu çatı altında birlikte olabilmek ve atacağımız adımlarla gelecek kuşaklara, saygınlığı ve etkinliği daha da artan bir fakülte devredebilmek dileğiyle Fakültem çalışanları ve öğrencilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

6 Sözlerime son verirken, bu Fakültenin çatısı altında sayısız hizmetler vermiş, sınıflarında tebeşir tozu yutmuş, öğrencilerine yıllarca diller dökmüş, sayfalarca yazılar yazmış, beynini ve ruhunu bilime adamış, öğrencilerinin arasında ve deneyleri başında ömrünü tüketmiş değerli bilim insanlarımıza ve hocalarımıza şükranlarımı sunar, aramızdan ayrılanlara Allah tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler dilerim. Bu mekanlar var oldukça içimiz rahat, ruhları şad olacaktır. Uluslararası Bilim Dünyasında çalışmalarıyla iz bırakmış, ülkemizin gururu olmuş rahmetli Prof. Dr. Nazım Terzioğlu, Prof. Dr. Feza Gürsey, Prof. Dr. Ahmet Yüksel Özemre ve Prof. Dr. Şevket Erk isimleri çağın teknolojik ve estetik şartlarına uygun olarak yenilenen bu mekanlarda sonsuza dek yaşatarak gelecek nesillere örnek olmaya devam edecektir.

Böylesine anlamlı ve sevinçli bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye İş Bankası adına sizleri kutluyorum.

Böylesine anlamlı ve sevinçli bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye İş Bankası adına sizleri kutluyorum. Sayın Kaymakam, Sayın Belediye Başkanı, Sayın Milli Eğitim Müdürü, Darüşşafaka Cemiyeti nin Sayın Başkanı ve Yöneticileri, Saygıdeğer Öğretmenlerimiz, Darüşşafaka daki temel öğrenimlerini başarıyla tamamlayıp,

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ GENEL BİLGİLER Fen-Edebiyat Fakültesi, 11 Temmuz 1992 tarihinde 3837 Sayılı Kanunun 18/c maddesi uyarınca kurulan Sinop Denizcilik Fakültesinin kapatılarak yerine

Detaylı

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur 7141 Sayılı Kanun çerçevesinde 18.05.2018 tarihinde kurulmuştur Eğitim Faaliyetleri Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Teknoloji Fakültesi Turizm Fakültesi Ali Fuat Paşa

Detaylı

Prof. Dr. Turan GÜVEN

Prof. Dr. Turan GÜVEN Prof. Dr. Turan GÜVEN KAPSAM VE TANIM KAPSAM, TANIM VE AMAÇ Biyoloji ve Fen Bilgisi İleri Eğitim ve Araştırma Merkezi,DPT nin desteklediği bir projedir. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde kurulmuşbir

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAZİRAN 2014 KÜNYE 2 Rektör Prof. Dr. Süleyman BÜYÜKBERBER Dekan Prof. Dr. Nevin ŞANLIER 2 0 1 4 Editörler Yrd. Doç. Dr. Ebru TÖRÜNER Baskı İletişim Adresi:

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI

İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI 2023 e 10 Kala Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı nda konuya yönelik düşüncelerimi ifade etmeden önce sizleri, şahsım ve İstanbul

Detaylı

YENİ BAŞKAN ÇİĞDEM ASAFOĞLU: DEB PARTİSİ BİR DAVA PARTİSİDİR Pazar, 06 Ocak :46

YENİ BAŞKAN ÇİĞDEM ASAFOĞLU: DEB PARTİSİ BİR DAVA PARTİSİDİR Pazar, 06 Ocak :46 Çiğdem Asafoğlu, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 5. Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan oylamada 302 delegenin oyunu alarak DEB Partisi nin 7. Genel Başkanı oldu. DEB Partisi nin yeni Başkan Çiğdem

Detaylı

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü

ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK. Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü ÜNİVERSİTE VE SOSYAL SORUMLULUK Prof. Dr. Yunus Söylet İstanbul Üniversitesi Rektörü Küreselleşmenin etkisi Devlet bir çok sosyal alandan çekilmiştir Küresel ekonomi sürecinde özelleştirmeler ile eşitsizlik,

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ BOYABAT İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ GENEL BİLGİLER 11.07.1992 tarihli ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3837 sayılı kanunla Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak

Detaylı

BİLGİ EKONOMİSİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR: BİLGİ YÖNETİŞİMİ ve ÜNİVERSİTE EKONOMİSİ 1

BİLGİ EKONOMİSİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR: BİLGİ YÖNETİŞİMİ ve ÜNİVERSİTE EKONOMİSİ 1 BİLGİ EKONOMİSİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR: BİLGİ YÖNETİŞİMİ ve ÜNİVERSİTE EKONOMİSİ 1 Yard. Doç. Dr. İsmail SEKİ ÇANAKKALE 2013 1 Çalışma yazarın Bilgi Yönetişimi Bağlamında Üniversitelerin Ekonomideki Rolü

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ Fakültemiz, 13 Kasım 2010 tarih ve 2010/25 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan FenEdebiyat Fakültesi yerine kurulan iki fakülteden (Fen Fakültesi ve

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

Sıra Referans No Proje Adı Başvuru Sahibi Adı Puan. Yeni ve Yenilenebilir Enerjisiyle Yeni Bir Mesleki Eğitim

Sıra Referans No Proje Adı Başvuru Sahibi Adı Puan. Yeni ve Yenilenebilir Enerjisiyle Yeni Bir Mesleki Eğitim SOSYAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI Asil Liste Sıra Referans No Proje Adı Başvuru Sahibi Adı Puan 1 TR22/13/SKMDP/0055 Yeni ve Yenilenebilir Enerjisiyle Yeni Bir Mesleki Eğitim Balıkesir İMKB Teknik ve

Detaylı

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU Boyabat Meslek Yüksekokulu, 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Geçici olarak tahsis

Detaylı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ FİZİK MÜHENDİSLİĞİ KİMYA MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr FEN - EDEBİYAT FAKÜLTESİ Matematik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği,

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GENEL SEKRETERLİK BİRİM FAALİYET RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GENEL SEKRETERLİK BİRİM FAALİYET RAPORU HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GENEL SEKRETERLİK BİRİM FAALİYET RAPORU Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. I- GENEL

Detaylı

Bilgi Toplumunda Sürekli Eğitim ve Yenilikçi Eğitimci Eğitimi

Bilgi Toplumunda Sürekli Eğitim ve Yenilikçi Eğitimci Eğitimi Bilgi Toplumunda Sürekli Eğitim ve Yenilikçi Eğitimci Eğitimi Bilgi toplumunda, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yarattığı hız ve etkileşim ağı içinde, rekabet ve kalite anlayışının değiştiği bir kültür

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNETİM BİRİMİ. Proje No: FEF.14.01

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNETİM BİRİMİ. Proje No: FEF.14.01 T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YÖNETİM BİRİMİ Proje No: FEF.14.01 CEMİL CAHİT GÜZELBEY İN YAZILARINI TURİZME KAZANDIRMA VE CEMİL CAHİT GÜZELBEY BELGESELİNİ HAZIRLAMA PROJESİ Proje Yürütücüsü

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

Vizyon: Verimli sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasında ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesinde daha etkin ve öncü olmaktır.

Vizyon: Verimli sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasında ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesinde daha etkin ve öncü olmaktır. 2012-2013 Yeni Misyon ve Vizyon Sulama Teknolojisi Misyon: Tatlı su kaynaklarının en uygun şekilde kullanılmasına yönelik sulama sistem ve yöntemlerinin seçilmesini ve uygulamasını sağlamak için gereksinim

Detaylı

İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET DÜZEYİ Mayıs 2009

İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET DÜZEYİ Mayıs 2009 T. C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET DÜZEYİ Mayıs 2009 Maltepe Üniversitesi nin değerli idari personeli, Yükseköğretim Kurumu nca

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 30 Ekim 2017 İAÜ Yeni Akademik Yılı Açılışı Gerçekleştirildi 05 Ekim 2017 İstanbul Aydın Üniversitesi 2017-2018 Akademik Açılış Töreni Başkan Yardımcısı

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

Mehmet Haberal. Yani havaalanları ve ameliyathane. Prof. Dr. Atatürk Cumhuriyeti ve İnsanlığa Adanmış Bir Yaşam;

Mehmet Haberal. Yani havaalanları ve ameliyathane. Prof. Dr. Atatürk Cumhuriyeti ve İnsanlığa Adanmış Bir Yaşam; Atatürk Cumhuriyeti ve İnsanlığa Adanmış Bir Yaşam; Prof. Dr. Mehmet Haberal Yazan: Prof. Dr. FATİH HİLMİOĞLU İnönü Üniversitesi Önceki Rektörü / Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haberal ismini

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

Bir Gün CEO Program Elçi Ağı ODGERS BERNDTSON

Bir Gün CEO Program Elçi Ağı ODGERS BERNDTSON Bir Gün CEO Program Elçi Ağı ODGERS BERNDTSON Bir Gün CEO Programı nedir? Dünyada sadece Odgers Berndtson Global tarafından gerçekleştirilen Bir Gün CEO (CEO 1 x Day) programının dünyada 12. Yılı ve Türkiye

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 16 Haziran 2016 TIP EĞİTİMİ Aydın Sağlık Dergisi 2. Sayısı Yayınlanmıştır 07 Haziran 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

ILK 100'DE SADECE ISTANBUL ÜNIVERSITESI VAR AYDıNNEWS

ILK 100'DE SADECE ISTANBUL ÜNIVERSITESI VAR AYDıNNEWS Portal Adres ILK 100'DE SADECE ISTANBUL ÜNIVERSITESI VAR AYDıNNEWS : www.aydinnews.com İçeriği : İletişim Teknolojileri Tarih : 10.08.2014 : http://www.aydinnews.com/ilk-100de-sadece-istanbul-universitesi-var/

Detaylı

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı İçindekiler Söylem ve Vizyon Temaları 2023 Vizyonu Temel Alanlar, Stratejik Alanlar Fakülte Amaç ve Vizyonu Bölümler ve Kontenjanları

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Dekan Yrd. IX. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, 6 Mayıs 2017 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Erciyes Üniversitesi

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Enstitüsü 206-207 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları, özel şartlar ve başvuruda

Detaylı

KTÜ Orman Fakültesi 2013-2014 yılı Mezuniyet Töreni Konuşması, 7 Haziran 2014, AKM

KTÜ Orman Fakültesi 2013-2014 yılı Mezuniyet Töreni Konuşması, 7 Haziran 2014, AKM Sayın Genel müdürüm, Bölge Müdürlerim, Sayın Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Temsilcileri, Değerli Yöneticilerimiz, Kıymetli Mesai Arkadaşlarım, Kıymetli Velilerimiz, Varlığımızın Sebebi Sevgili Genç Mezunlarımız

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 21280 Kampus/DİYARBAKIR Tlf.: 0 (412) 248 80 20 Faks: 0 (412) 248 80 21 e-mail: veteriner@dicle.edu.tr Fotoğraflar: Yrd.

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 19 İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitime Başladı İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitime Başladı 19 İstanbul

Detaylı

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz

Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz Sayın Başkanım, Sayın Müdürüm, Protokolümüzün Değerli Mensupları, Çok kıymetli Hocalarım, Değerli Öğrenci Arkadaşlarım, Velilerimiz ve Özellikle Canım Annem 1 Üniversite tercihlerini yaptığımız zaman,

Detaylı

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım,

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, İş Dünyası, STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

AKADEMİK LİDERLİK. Prof. Dr. Yunus Söylet

AKADEMİK LİDERLİK. Prof. Dr. Yunus Söylet AKADEMİK LİDERLİK Prof. Dr. Yunus Söylet Bir üniversiteyi değiştirmek, bir mezarlığı yürütmek kadar zordur! T. O Banion AKADEMİ VE DEĞİŞİM 2005 de olmayanlar! TWITTER WHATS APP I PHONE I PAD INSTAGRAM

Detaylı

UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ

UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK Üniversite-İş Dünyası İşbirliği ile; Nitelikli Elemanlar yetiştirmek, Üniversite imkanlarını paylaşmak, Sanayinin imkanlarını

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

4- Başvurular, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi>Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri modülü üzerinden online olarak yapılacaktır.

4- Başvurular, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi>Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri modülü üzerinden online olarak yapılacaktır. 2017 2018 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU 1- Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile

Detaylı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çift Anadal/Yandal Verilen Bölüm ÇİFT ANADAL/YANDAL BAŞVURUSU YAPABİLECEK BÖLÜM Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Elektrik ve Elektronik Mühendisliği İnşaat Mühendisliği Mimarlık Bilgisayar

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO

ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI. ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO ÜSİMP TTO TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖMER BAYKAL, GAZİ TTO 26 Temmuz 2013, ASO Gazi TTO nun Amacı Gazi Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve

Detaylı

KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM. GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER

KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM. GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER Prof.Dr. Ufuk TANERİ, IOM, HE 2003-03-14 Eğitim-Öğrenim Doğuş anı ndan başlayıp Ömür Boyu süren bir Süreç, yüzyılımız ve gelecek nesiller beklentilerinin

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU 2017 2018 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME SINAVI İLE YATAY GEÇİŞ KILAVUZU (Önlisans ve Lisans Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Mevzuat 1- Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans

Detaylı

Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm.

Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm. Yapısal Gelişim, Modern Dönüşüm. www.nuryap.com nur yapı biz kimiz? Başarılarını 1985 yılından bu yana sürdüren Nur Yapı, tek kişilik bir ofiste şahıs firması olarak Setdar ANAÇAL tarafından kurulup, o

Detaylı

CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER İN AÇILIŞ KONUŞMASI

CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER İN AÇILIŞ KONUŞMASI CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER İN AÇILIŞ KONUŞMASI Sayın Rektör, Hukuk Fakültemizin Değerli Öğretim Üyeleri, Sayın Konuklar, Sevgili Öğrenciler, Hukuk Fakültesi'nin 80., Ankara Üniversitesi'nin 60. kuruluş

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi Değerli Hekim Arkadaşımız, Bu anket ülkemizdeki farklı eğitim kurumlarınca uygulanan örnekler temel alınarak UÜTF Tıp

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın...

Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... Gelin, Yarışın; Fikriniz Saklı Kalmasın... 2018 2016 2017 2014 2015 Genç Beyinlerle; Güçlü Projelere, Güçlü Yarınlara... Bilim ve Fikir Festivali gençlerin, ilginç fikirlerini ortaya çıkarmak, değerlendirmek,

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürleri Çalıştay Raporu

Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürleri Çalıştay Raporu Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürleri Çalıştay Raporu 30 Kasım 2012, Hacettepe Üniversitesi, Beytepe-ANKARA Eğitim Bilimleri Enstitülerine Neden İhtiyaç Bulunmaktadır? Yükseköğretim Kanun Taslağında Üniversite

Detaylı

SayınBakanım, Sayın Valim, Sayın TK Başkanım, Sayın Büyük Şehir Belediye başkanım, Sayın Rektörüm, DeğerliMeslektaşlarım Sayın Basın Mensupları, Ve Sevgili Konuklar, Yıldız Teknik Üniversitesi çatısı altında

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK BÖLÜMÜ 1 Fizik Bölümü, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında lisans/lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bölümün başlıca amacı, fiziğin

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. ESİS Enerji 10.Yılını Kutladı

BASIN BÜLTENİ. ESİS Enerji 10.Yılını Kutladı BASIN BÜLTENİ ESİS Enerji 10.Yılını Kutladı İstanbul,23.12.2010; Ana faaliyet konusu Kesintisiz Güç kaynakları olan ESİS Enerji Elektronik A.Ş 10.kuruluş yılını 22 Aralık 2010 tarihinde düzenlediği etkinlikle

Detaylı

T.C. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

T.C. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi T.C. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2011 YATIRIM RAPORU Bilecik Üniversitesi Derslik Blokları Yapım İşi(19.000m²) Üniversitemiz derslik ihtiyaçlarını karşılamak üzere zemin ile birlikte 4 kattan oluşan

Detaylı

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Dizeleriyle başladı.

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Dizeleriyle başladı. Kahramanmaraş Platformu ndan Şenliği Kadın Cumhuriyet On bir kadın derneğinden oluşan Kahramanmaraş Kadın Platformu, Müftülük Meydanı nda düzenledikleri Cumhuriyet Şenliği ile Cumhuriyet in önemine dikkat

Detaylı

T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI

T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI Prof.Dr.Hasan AKAN Dekan V. Dekanlık ataması 1 Temmuz 2016 15 Temmuz olayları nedeniyle istifa 27 Temmuz da yeniden

Detaylı

İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi

İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi İzmir 13 Mayıs Saat 14:30 Çeşme Karareis Barajı Temel Atma Merasimi Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Saygıdeğer İzmir liler, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ DIŞ PAYDAŞ ANKET FORMU Sayın Paydaşımız; Bu anketin amacı, Mezunlarımızın Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden

Detaylı

İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı. Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi

İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı. Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı Fen ve Teknoloji Program ve Planlama Dersi Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları 1. Ataturk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Ataturk milliyetciliğine

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak olan Türkiye Cumhuriyeti Kamu Hastaneleri Kurumu Karabük İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne

Detaylı

132 yıllık Eğitim Öğretim Geleneğinin Mirası, Yenilikçi bir Fakülte olmanın dinamizmi ile birleşti.

132 yıllık Eğitim Öğretim Geleneğinin Mirası, Yenilikçi bir Fakülte olmanın dinamizmi ile birleşti. 132 yıllık Eğitim Öğretim Geleneğinin Mirası, Yenilikçi bir Fakülte olmanın dinamizmi ile birleşti. Merhaba Sevgili Gençler, Öncelikle sizleri zorlu bir maratonu başarıyla tamamlayıp fakültemizi tercih

Detaylı

TEMEL ilkeler Kurumsal Kimlik Kitabı

TEMEL ilkeler Kurumsal Kimlik Kitabı TEMEL ilkeler P1 Kurumsal Kimlik Kitabı 2016 V1 TEMEL ilkeler TEMEL ÖNSÖZiLKELER P2 Değerli ziyaretçilerimiz, Dünyamız ve ülkemiz olağanüstü bir değişim yaşıyor. Bu değişim, ivmesini demokratik yaşam biçiminden,

Detaylı

ĠġBĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ. Madde 1

ĠġBĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ. Madde 1 ĠġBĠRLĠĞĠ PROTOKOLÜ Madde 1 Bu protokol İstanbul Üniversitesi ile. Üniversitesi arasındaki ortak bilimsel çalışmalar ile eğitim-öğretim ve kültürel işbirliğini kapsamaktadır. Protokolün Konusu Madde 2

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

RECEP TAYYĠP ERDOĞAN Ü N Ġ V E R S Ġ T E S Ġ

RECEP TAYYĠP ERDOĞAN Ü N Ġ V E R S Ġ T E S Ġ RECEP TAYYĠP ERDOĞAN Ü N Ġ V E R S Ġ T E S Ġ Fakültemizin Kuruluşu Fakültemiz 3 Eylül 1997 de kuruldu. 2006 yılında RTE Üniversitesi ne bağlandı. Bölümlerimiz Biyoloji Kimya Kimya Fizik Matematik Tarih

Detaylı

Nasıl Bir Deniz Feneriyiz?

Nasıl Bir Deniz Feneriyiz? Nasıl Bir Deniz Feneriyiz? Üniversitelerin, kültürel sermaye sinin en başında kuşkusuz bilimsel araştırmalar ve bilimsel yayınlar gelir. Kültürel sermaye ne denli yoğunlaşmış ve ne denli geniş bir alana

Detaylı

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sayın Kaymakamım, Sayın Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Belediye Başkanım, Okul Aile Birliğimizin değerli yöneticileri, Saygıdeğer Velilerimiz, Sevgili öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz, Saygıdeğer Bağışçılarımız,

Detaylı

www.evrekateknik.com.tr Mekanik Tesisat alanında sektörün önde gelen firmaları arasında yer alan Evreka Teknik; faaliyetlerine 1997 yılında, Ankara Ostim de ısıtma soğutma malzemesi satış ve servis hizmetleri

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ Yıkılan, dağılan imparatorluğun ardından Anadolu nun her karış toprağında yüce Türk ulusunun bağımsızlık

Detaylı

Farklı hayaller, yaşam biçimleri ve zevkler...

Farklı hayaller, yaşam biçimleri ve zevkler... İNCE ÇİZGİLER, İNCE DETAYLAR Farklı hayaller, yaşam biçimleri ve zevkler... Tüm bu farklılıkların içinde aynı noktada Art Yaşam Evlerinde buluşuyoruz. Modern, yenilikçi yaşamı içinde barındıran yeni nesil

Detaylı

Uygulama (Saat/Hafta) Tıpta Nobellik Buluşlar SEC150 1 2 0 2. Yarıyılı

Uygulama (Saat/Hafta) Tıpta Nobellik Buluşlar SEC150 1 2 0 2. Yarıyılı Dersin Adı Kodu Yarıyılı Ders (Saat/Hafta) (Saat/Hafta) Tıpta Nobellik Buluşlar SEC150 1 2 0 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Seviyesi Lisans Dersin Koordinatörü Prof.

Detaylı

Tanıtım Sunumu. Prof.Dr.Hüseyin KARA

Tanıtım Sunumu. Prof.Dr.Hüseyin KARA Tanıtım Sunumu Prof.Dr.Hüseyin KARA FEN FAKÜLTESİ İçindekiler Söylem ve Vizyon Temaları 2023 Vizyonu Temel Alanlar, Stratejik Alanlar Bölümler ve Kontenjanları Öğretim Elemanları Lisans üstü çalışmalar

Detaylı

Prof. Dr. Muzaffer ELMAS. Rektör Adayı

Prof. Dr. Muzaffer ELMAS. Rektör Adayı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Rektör Adayı Birlikte Başarıyoruz Değerli Meslektaşım, Ülkemizin yükseköğretim alanında öncü kurumlarından biri haline gelen Sakarya Üniversitesi nin, bu alandaki rolünü geliştirerek

Detaylı

Öğrencilerimize bu ortamı hazırlamak bölüm olarak temel görevimizdir.

Öğrencilerimize bu ortamı hazırlamak bölüm olarak temel görevimizdir. Genel Bilgiler Bölümümüz, 2009 yılında Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Henüz yeterli sayıda öğretim elemanı bulunmadığı için bölümümüze öğrenci alımı yapılmamaktadır. Bölümümüzde

Detaylı

YENİ OTOGAR ÇALIŞMASINA BAŞLADIK

YENİ OTOGAR ÇALIŞMASINA BAŞLADIK Ekim / 2012 YENİ OTOGAR ÇALIŞMASINA BAŞLADIK Manisa nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan yeni bir oto terminal binasını kente kazandırmak için çalışmalara başladık. Hal Müdürlüğü arkasındaki alana yapacak

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündemi

Pazartesi İzmir Basın Gündemi 12.12.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündemi İKÇÜ'DEN Teröre Lanet! Hafta sonunda İstanbul'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi çalışanları

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ

AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ AKADEMİK PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER 2012-2016 1 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 2014 yılında idari nedenlerden dolayı veri toplanamadığı için analiz

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ BU YIL 15 ÖĞRENCİ ALIYOR...

ORMAN FAKÜLTESİ BU YIL 15 ÖĞRENCİ ALIYOR... ORMAN FAKÜLTESİ BU YIL ÖĞRENCİ ALIYOR... Orman Orman bölümü için YÖK 24.05.2018 tarih ve 1390 sayılı yazısına istinaden Orman 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında öğrenci ile eğitime başlayacaktır. Konuya

Detaylı

Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerimizin 34. Mezuniyet Yılı Törenine Hoş Geldiniz. Enstitülerimiz Adına Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum.

Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerimizin 34. Mezuniyet Yılı Törenine Hoş Geldiniz. Enstitülerimiz Adına Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum. Sayın Milletvekilim, Sayın Rektörüm, Rektör Yardımcılarım, Sayın Dekanlar, Değerli öğretim üyesi Arkadaşlarım, Enstitülerimizin Sevgili Yeni Mezunları, Basınımızın Güzide Temsilcileri, Çukurova Üniversitesi

Detaylı

VİZYONUMUZ Bilim, teknoloji ve sana8a uzmanlığı ve yara?cılığı ile uluslararası, lider bir üniversite olmak. MİSYONUMUZ İstanbul Teknik Üniversitesi

VİZYONUMUZ Bilim, teknoloji ve sana8a uzmanlığı ve yara?cılığı ile uluslararası, lider bir üniversite olmak. MİSYONUMUZ İstanbul Teknik Üniversitesi VİZYONUMUZ Bilim, teknoloji ve sana8a uzmanlığı ve yara?cılığı ile uluslararası, lider bir üniversite olmak. MİSYONUMUZ İstanbul Teknik Üniversitesi nin varlık nedeni; bilim, teknoloji ve sana8a bilginin

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Açış Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Dünyanın dört

Detaylı

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ. Sanayi ile entegre, araştırmacı ve yenilikçi bir mühendislik eğitimi

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ. Sanayi ile entegre, araştırmacı ve yenilikçi bir mühendislik eğitimi MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ Sanayi ile entegre, araştırmacı ve yenilikçi bir mühendislik eğitimi İzmir in Kapılarını Katip Çelebi ile Açın Bölümler 2012 yılında 4 bölümde eğitim-öğretime başlandı.

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

RSI Yaz Okulu İzlenimleri (Bilge Zeren Aksu)

RSI Yaz Okulu İzlenimleri (Bilge Zeren Aksu) 20.06.09-02.08.09 tarihleri arasında MIT ile CEE sponsorluğunda RSI tarafından organize edilen araştırma programına Türkiye yi temsilen katılan, Ankara Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Bilge Zeren Aksu'nun

Detaylı

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL ÜN YILI TÜBİTAK BİLİM, HİZMET, TEŞVİK ÖDÜLLERİ ve TÜBİTAK ÖZEL ÖDÜLÜ TÖRENİ KONUŞMA METNİ 23 ARALIK 2008

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL ÜN YILI TÜBİTAK BİLİM, HİZMET, TEŞVİK ÖDÜLLERİ ve TÜBİTAK ÖZEL ÖDÜLÜ TÖRENİ KONUŞMA METNİ 23 ARALIK 2008 SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL ÜN 2008 YILI TÜBİTAK BİLİM, HİZMET, TEŞVİK ÖDÜLLERİ ve TÜBİTAK ÖZEL ÖDÜLÜ TÖRENİ KONUŞMA METNİ 23 ARALIK 2008 "Değerli Konuklar, Değerli Misafirler, Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA!

TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! TEKNOVERSİTE YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA! KOSGEB ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) arasında Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği protokolü imzalandı Küçük

Detaylı

Editör Salih Gülerer. Çocuk Edebiyatı. Yazarlar Fatma Şükran Elgeren Hülya Yolasığmazoğlu Mustafa Bilgen Orhan Özdemir Safiye Akdeniz

Editör Salih Gülerer. Çocuk Edebiyatı. Yazarlar Fatma Şükran Elgeren Hülya Yolasığmazoğlu Mustafa Bilgen Orhan Özdemir Safiye Akdeniz Editör Salih Gülerer Çocuk Edebiyatı Yazarlar Fatma Şükran Elgeren Hülya Yolasığmazoğlu Mustafa Bilgen Orhan Özdemir Safiye Akdeniz Editör Salih Gülerer Çocuk Edebiyatı ISBN: 978-605-9498-16-6 Kitapta

Detaylı