1. SINIF GÜZ YARIYILI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. SINIF GÜZ YARIYILI"

Transkript

1 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. D. Saati Z/M/S MAT-100 Matematik Z 2 FIZ-100 Fizik Z 2 KIM-100 Kimya ,5 Z 3 TEP-113 Doğal Lifler Z 3 TEP-115 Dokuma ve Örme Teknolojisi ,5 Z 4 TEP-117 Genel İplik Teknolojisi ,5 Z 4 TEP-119 Fiziksel Testler ,5 Z 2 TEP-121 İş Sağlığı ve Güvenliği Z 3 Bölüm Seçimlik* S 4 Bölüm Seçimlik* S 4 TOPLAM SEÇMELİ DERSLER * BTP-100 Bilgi ve İletişim Teknolojisi ,5 S 4 TEP-123 Marka Yönetimi ve Pazarlama S 4 TEP-125 Mesleki Yabancı Dil-I S 2 BDE101/GSA 101 Beden Eğitimi I/Güzel Sanatlar I S 2 *1. Sınıf Güz Yarıyılı için Seçmeli Dersler * havuzundan toplam 8 Kredilik seçmeli ders seçilecek. EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF BAHAR YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. D. Saati Z/M/S TEP-122 Tekstil Kimyası ,5 M 3 TEP-124 Yapay Lifler M 3 TEP-126 Terbiye Teknolojisi ,5 Z 4 TEP-128 Konfeksiyon Teknolojisi Z 3 TEP-130 Makinelerle Terbiye İşlemleri ,5 M 4 TEP-132 Ön Terbiye Teknolojisi M 2 Bölüm Seçimlik* S 3 Bölüm Seçimlik* S 3 Bölüm Seçimlik* S 4 Üniversite/Alan Dışı Seçimlik** ÜS 2 TOPLAM ,5 31 SEÇMELİ DERSLER * TEP-134 Meslek Etiği S 3 TEP-136 İletişim ,5 S 3 TEP-138 Araştırma Yöntem ve Teknikleri S 4 TEP-140 Mesleki Yabancı Dil-II S 3 TEP-142 İlk Yardım S 6 BDE102/GSA102 Beden Eğitimi II/Güzel Sanatlar II S 2 ÜNİVERSİTE/ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER ** CEV-100 Çevre Koruma US 2 *1. Sınıf Bahar Yarıyılı için Seçmeli Dersler* havuzundan toplam 10 Kredilik seçmeli ders seçilecektir. **1. Sınıf Bahar Yarıyılı için Üniversite Seçmeli Dersler Havuzundan toplam 2 Kredilik ders seçilecektir.

2 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM VE İKİNCİ ÖĞRETİM) I. YARIYIL Ders MAT-100 Matematik Sayılar, Cebir, Denklemler ve Eşitsizlikler, Olasılık, Permütasyon ve Kombinasyon, Trigonometri. Ders FIZ-100 Fizik Malzeme Özellikleri, Statik, Dinamik, Enerji, İş ve Güç, Mekanik ve Elektromanyetik Dalga Hareketi, Elektro- Manyetik Spektrum ve Radyoaktivite, Elektrostatik, Manyetizma, Kimyasal Üreteçler Ders KIM-100 Kimya ,5 3 Maddenin yapısı ve sınıflandırılması, Maddenin Halleri, Karışımlar, Bileşikler, Mol Kavramı, Kimyasal Hesaplamalar, Reaksiyonlar, Atom teorileri, Atomun yapısı, Elektron Konfigürasyonları, Periyodik Tablo, Kimyasal Bağlar, Gazlar, Katılarsıvılar ve Çözeltiler. Ders TEP-113 Doğal Lifler Mikroskopta Elyaf Cinsi ve Karışım Oranlarını Tespit Etme, Yakma İle Elyaf Cinsi ve Karışım Oranlarını Tespit Etme, Kuru Destilasyon İle Elyaf Cinsi ve Karışım Oranlarını Tespit Etme, Bitkisel Liflerin Özelliklerini belirleme, Bitkisel Lifleri Tanıma Testleri İle Ayırt Etme, Hayvansal Liflerin Özelliklerini Tespit Etme, Hayvansal Lifleri Tanıma Testleri. Ders TEP-115 Dokuma ve Örme Teknolojisi ,5 3 Bezayağı Örgüyü Çizmek, Dimi Örgüyü Çizmek, Saten Örgüyü Çizmek, Numune Çözgü Hesaplamalarını Yapmak, Numune Çözgü Makinesinde Çözgü Hazırlamak, Numune Çözgüyü Haşıllamak, Tahar ve Armür Planlarını Çizmek, Tahar Yapmak, Numune Kumaş Dokumak. Temel örme elemanlarını tanıma, örme sembol ve ilmek yapılarını çizme, Atkı örmeciliğinde ilmek oluşumlarını çizme, Düz örgüyü çizme, Ribana örgüyü çizme, İnterlok örgüyü çizme, Haroşa örgüyü çizme, Düz El Örme Makinesini Üretime Hazırlama, Düz El Örme Makinesinde Lastik ( Ribana ) Ve Düz Örgü Üretme.

3 Ders Kodu Dersin Adı Teorik Uyg Top. Ders TEP-117 Genel İplik Teknolojisi ,5 4 Harman Hesaplamaları Yapma Ve Açma-Temizleme Etkinliğini Belirleme, Numune Pamuk Harmanı Hazırlama, Açma Ve Temizleme Yapma, Numune tarak makinesini üretime hazırlama, Numune tarak makinesinde şerit elde etme, Numune cer makinesini üretime hazırlama, Numune cer makinesinde şerit elde etme, Numune fitil makinesini üretime hazırlama, Numune fitil makinesinde şerit elde etme, Numune ring-iplik makinesini üretime hazırlama, Numune ring-iplik makinesinde iplik elde etme, Numune Open-End iplik makinesini üretime hazırlama, Numune Open-End iplik makinesinde iplik elde etme, Numune bobin makinesini üretime hazırlama, Numune bobin makinesinde bobin formunda iplik elde etme. Ders TEP-119 Fiziksel Testler ,5 2 Liflere uygulanan diğer fiziksel test işlemleri, Lif analizinde kullanılan mikroskop tipleri, Lif uzunluk ölçüm yöntemleri, Lif incelik ölçüm yöntemleri, Lif mukavemet ölçüm yöntemler, İplik numara ve büküm sayısının tespit edilmesi, Kumaş sürtünme dayanımı ve boncuklanma yatkınlığının tespit edilmesi, Kumaşlara uygulanan diğer fiziksel analiz yöntemleri. Ders Kodu Dersin Adı Teorik Uygulama Ders TEP-121 İş Sağlığı ve Güvenliği İş güvenliğinin tarihçesi. İşçi Sağlığı. İş güvenliğinin temel ilkeleri. İş güvenliğinde başarı. İş güvenliğine sistematik yaklaşım. Kalite standartları. İş sağlığı güvenliği konusunda işçilerin görevleri. İş kazaları. Riskler, fiziksel çevre koşulları, psikolojik çevre faktörleri. Yönetim sistemleri OHSAS ISO , standardizasyon koşulları. Çevre güvenliğini etkileyen faktörler. Ergonomi, iş yeri güvenliği ve koruyucu önlemler. Ders BTP-100 Bilgi ve İletişim Teknolojisi ,5 4 Kelime işlemci, hesap tablosu ve sunu hazırlama programlarının kullanılması. Sayısal verileri düzenleme, formül hesaplama, tablo oluşturma ve grafik çizme. İnternet ortamında iletişim kurmak, iş başvurusu yapmak, elektronik posta yönetimi, internet ve internet tarayıcısı kullanma, haber grupları ve forumları takip etme, kişisel web sitesi hazırlama. İş görüşmeleri ve kariyer yönetimi için interneti ve kelime işlem programını kullanma. Tanıtıcı materyal hazırlama. Tekstil ve hazır giyim sektörü için geliştirilen bilgisayar programlarının tanıtılması. Ders TEP-123 Marka Yönetimi ve Pazarlama Pazar araştırmasının tanımı ve kapsamı. Pazar araştırmasındaki başlıca veri toplama metotları. Markalaşmanın tanımı. Giyside markalaşmanın önemi. Pazarlamada marka yönetimi ve marka yapılandırma. Markalaşmanın başarısını etkileyen faktörler. Pazarlamanın tanımı ve fonksiyonları. Pazar çeşitleri. Pazarlama stratejileri. Giysi pazarlama süreci. Giysi sunumu. Giyside sunum yapmanın önemi. Sunum çeşitleri. Ders TEP-125 Mesleki Yabancı Dil-I Mesleki terimleri kullanma. Mesleki yazışmaları okuma. Mesleki yazışmalar yapma. Yabancı dilde proje hazırlama ve yabancı dilde proje sunma.

4 Ders BDE- 101/GSA 101 Beden Eğitimi I / Güzel Sanatlar I Öğrencilerin sportif faaliyetlerine katılması, spor kollarına göre okul takımının oluşturulması ve çalıştırılması, meraklı öğrencilere tiyatro, izcilik, satranç, şiir, folklor, resim ve diğer ilgi alanlarına göre rehberlik etmek. II. YARIYIL Ders Kodu Dersin Adı Teorik Uygulama Ders TEP-122 Tekstil Kimyası ,5 3 Selüloz esaslı liflerin mikroskobik görünüşleri, selüloz esaslı liflerin fiziksel ve kimysasl özellikleri, protein esaslı liflerin mikroskobik görünüşleri, protein esaslı liflerin fiziksel ve kimyasal özellikleri, sentetik liflerin mikroskobik görünüşleri, sentetik liflerin fiziksel ve kimyasal özellikleri, tekstilde kullanılan kimyasallar, bu kimyasalların kullanım alanları ve kullanım teknikleri. Ders TEP-124 Yapay Lifler Rejenere Liflerin Özelliklerini Tespit Etmek, Rejenere Lifleri Tanıma Testleri İle Ayırt Etmek, Sentetik Liflerin Özelliklerini Tespit Etmek, Sentetik Lifleri Tanıma Testleri İle Ayırt Etmek, Anorganik Liflerin Özelliklerini Tespit Etmek, Anorganik Lifleri Tanıma Testleri İle Ayırt Etmek, Ders TEP-126 Terbiye Teknolojisi ,5 4 Pamuklu Kumaşa Hidrojen peroksit Ağartması, Yünlü Mamule Yıkama İşlemi, Polyester Kumaşa Yıkama İşlemi, Pamuklu Kumaşı Reaktif Boyarmaddeyle Boyama, Polyester Kumaşı Dispers Boyarmaddeyle Boyama, Desen Çalışması, Pigment Baskı Yapma, Pamuklu Kumaşa Yumuşatma Apresi,Pamuklu Kumaşa Su İticilik Bitim İşlemi. Ders TEP-128 Konfeksiyon Teknolojisi Ana ve Yardımcı Malzeme Özelliklerini Belirleme, Ana ve Yardımcı Malzemeleri Temin Etme, Kumaşları Kesime Hazırlama, Kumaşları Dikime Hazırlama, Ütü Hazırlığı Yapma, Bitmiş Ürün Kontrollerini Yapma. Ders TEP-130 Makinelerle Terbiye İşlemleri ,5 4 Haspel Terbiye Makinesi, Jet Terbiye Makinesi, HT Terbiye Makinesi, Çile Halinde İşlem Yapan Terbiye Makinesi,Parça Halinde İşlem Yapan Terbiye Makinesi, Emdirme Soğuk Bekletme,Emdirme Sıcak Bekletme Emdirme Buharda Bekletme,Emdirme Kurutma. Ders TEP-132 Ön Terbiye Teknolojisi Tekstil ön terbiyesinin tanımı ve kullanılan yöntemler, Doğal esaslı tekstil mamullerinin ön terbiyesi, Rejenere selüloz esaslı tekstil mamullerinin ön terbiyesi, Sentetik esaslı tekstil mamullerinin ön terbiyesi, Karışım liflerinden yapılan tekstil mamullerinin ön terbiyesi.

5 Ders TEP-134 Meslek Etiği Etik ve ahlak kavramlarını incelemek, Etik sistemlerini incelemek, Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelemek, Meslek etiğini incelemek, Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek, Sosyal sorumluluk kavramını incelemek. Ders TEP-136 İletişim İletişimin temel öğeleri, işleyiş açısından iletişim, grup içinde iletişim kurma becerileri, iletişimi engelleyen yada aksatan statü farklılıkları dil ve anlatım güçlüklerinden kaynaklanan kısıtlamalar ve bunların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar, yazılı, sözlü ve sözsüz iletişimin önemi ve kullanılan teknikler. Ders TEP-138 Araştırma Yöntem ve Teknikleri Araştırma Konularını Seçme, Kaynak Araştırması Yapma, Araştırma Sonuçlarını Değerlendirme, Araştırma Hâline Dönüştürme, Sunuma Hazırlık Yapma, Sunumu Yapma. Sonuçlarını Rapor Ders TEP-140 Mesleki Yabancı Dil-II Mesleki İngilizceyi anlama; Tekstil ve teknolojisi Alanlarındaki Terimler ve Tanımları,katalog ve makale okuma ile İngilizceTekstil Terimlerinin Pekişmesini Sağlamak. Ders TEP-142 İlk Yardım İlk yardımın temel ilkeleri, temel yaşam desteği, yaralanmalarda ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, diğer acil durumlarda ilk yardım ve taşımalar ile ilgili yeterlikleri kazandırmak. Ders BDE- 102/GSA 102 Beden Eğitimi II / Güzel Sanatlar II Öğrencilerin sportif faaliyetlerine katılması, spor kollarına göre okul takımının oluşturulması ve çalıştırılması, meraklı öğrencilere tiyatro, izcilik, satranç, şiir, folklor, resim ve diğer ilgi alanlarına göre rehberlik etmek. Ders CEV-100 Çevre Koruma Çevre yönetmelik bilgisi, Risk analizi, Atık depolama, Kişisel korunma önlemleri, Uluslararası sağlık ve güvenlik ikazları, İşçi sağlığı ve iş güvenliği yönetmeliği.

6

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ

Detaylı

Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 1. Sınıf. Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 2. Sınıf

Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 1. Sınıf. Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 2. Sınıf Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 1. Sınıf BSY101 BSY103 BSY107 BSY109 BSY115 BSY123 ZTD101 ZYD101 ZAI101 BSY119 İş Güvenliği Temel Grafik Tasarım Basım İşletmeciliği Görüntü İşleme

Detaylı

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1)

( ) I. YARIYIL. AIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (2+0) TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I (1+1) T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017-2018)

Detaylı

Seçmeli (Beden Eğitimi I/ Güzel Sanatlar I) S - TOPLAM ,5 26

Seçmeli (Beden Eğitimi I/ Güzel Sanatlar I) S - TOPLAM ,5 26 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. D. Z/M/S MAT100 Matematik 2 0 2 2 Z 2 FIZ100 Fizik 1 1 2 1,5 Z 2 KIM100 Kimya 2 1 3 2,5 Z 3 TTP107 Doğal Lifler

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AIT101 Atatürk İlkeleri

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER

TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER İŞ YERİ/İŞLETMEYİ (Ön koşul) İŞ/ GÖREV TÜM PROGRAMLAR İÇİN ORTAK YETERLİKLER SEKTÖR : ORTAK PROGRAM : ORTAK BÖLÜM : ORTAK SEVİYE : 5 YETERLİKLER İŞLEMLER 5 6 7 TEMEL EKONOMİK GÖSTERGELERİ ANALİZ ETMEK

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi ön lisans programı 2002-2003 eğitim-öğretim yılında

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERSİ 1.ADIM BÜTÜNLEŞİK DERS PLANI HAZIRLAMA 2.PROJE GRUBU FİGEN KOÇAK ATEŞ

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI K.Maraş ta en önemli sektör olan tekstil Endüstrisine kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla 1995 yılında kurulan okulumuzda; en fazla öğrenciye ve en geniş eğitim ortamına sahip

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM)

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup)

Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Modül Seçimli Ders İçerikleri-(I.Grup) 5.YARIYIL TEK3405 Bilgisayarlı Kumaş Tasarımı (2-0-0) AKTS:4 1-2 Bilgisayarlı örme desen programının tanıtılması 3-4 Bilgisayarda desen

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM I. YARIYIL KODU DERS

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara 2012 ÖN SÖZ Ülkemizde tekstil teknolojisi, ana ve yan sanayileri ile istihdam düzeyinde ülke ekonomisine önemli katkılar

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012 2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: TKS 4047

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: TKS 4047 Dersi Veren Birim: Tekstil Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: TEKSTİL TERBİYESİ MAKİNALARI Dersin Orjinal Adı: TEKSTİL TERBİYESİ MAKİNALARI Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans

Detaylı

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ/ TERBİYE OPSİYONU

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ/ TERBİYE OPSİYONU TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ/ TERBİYE OPSİYONU 2017/2018 EĞİTİM PLANI AÇIKLAMA:TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ/ TERBİYE OPSİYONU X TEK MÜFREDAT: Yeni Eklenen Dersler ve Ders Değişiklik İstek Formları ile birlikte yapılan

Detaylı

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI

GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI GĠYĠM ÜRETĠM TEKNOLOJĠSĠ DERS PLANI 3.Yarıyıl Ders Planı Ders Kodu Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS 905341 Kadın Giysi Kalıpları III 5+1 Zorunlu 7 905342 Kadın Giysi Üretimi III 3+1 Zorunlu 7 905343 Üretim

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK OTOMASYON BÖLÜMÜ RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK OTOMASYON BÖLÜMÜ RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK OTOMASYON BÖLÜMÜ RADYO TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜİMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERSİ HAZIRLAYAN

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011 2012 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2 2 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği

Detaylı

TEKST L MÜHEND SL BÖLÜMÜ 2010-2011 TEKNOLOJ OPS YONU E M PLANI

TEKST L MÜHEND SL BÖLÜMÜ 2010-2011 TEKNOLOJ OPS YONU E M PLANI EGE ÜN VERS TES, MÜHEND SL K FAKÜLTES TEKST L MÜHEND SL BÖLÜMÜ TEKNOLOJ OPS YONU E M PLANI. Yar l. Yar l Kodu: Dersin Ad : Dersin Dersin Ad 6 8 9 7 8 Türk Dili I Ata. lk. nk. Tar. I Matematik I Fizik I

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ TEKSTİL EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞI

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ TEKSTİL EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞI TEKSTİL EĞİTİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Kredisiz sistem- TÜRK DİLİ I Dil nedir. Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi : Dil-Kültür münasebeti, Türk Dilinin dünya dilleri arasındaki

Detaylı

STAJ İLKELERİ Doç.Dr. Emel Ceyhun SABIR

STAJ İLKELERİ Doç.Dr. Emel Ceyhun SABIR STAJ İLKELERİ Doç.Dr. Emel Ceyhun SABIR Bölümü 1 Ç.Ü. MÜH. MİM. FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ (PRATİK ÇALIŞMA) İLKELERİ 1. Bu ilkeler, Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yapacakları

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. I.ve II. ÖĞRETİM FİNAL SINAV PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. I.ve II. ÖĞRETİM FİNAL SINAV PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM NORMAL ÖĞRETİM I.SINIF DERSİN KODU DERSİN ADI SAATİ YERİ SORUMLU ÖĞRETİM ÜYESİ 0105011042012 Yabancı Dil II 23.05.2018 10:00 Okt. Arzu YILMAZ 0105011062012 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 23.05.2018

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ Yüksek Lisans BARTIN ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERSLERİ ZORUNLU DERSLER Dersin Kodu Dersin adı Teorik Uygulama AKTS TEK 795 Bilimsel Araştırma

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/8 I. YARIYIL DERSLERİ TEK1001 MATEMATİK I (2 0 2) Sayılar, Cebir, Denklemler, eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Logaritma, Trigonometri TEK1003 FİZİK (2 0 2) Birim sistemleri, vektörler, kuvvet ve moment,denge

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Dersin İngilizce Adı MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Mesleki İngilizce Professional English Dersin Kodu Sınıfı Dönemi Dersin

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007 2008 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007 2008 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2007 2008 1.YARIYIL STK101 Matematik I 3 1 4 4 Temel Matematiksel Kavramlar, Sayılar, Denklemler, Sayı Sistemleri, Bölme-Bölünebilme, Rasyonel Sayılar, Üslü-Köklü İfadeler,

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS İÇERİKLERİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ. 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ. 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ANALİZ ve TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ ANALİZ ÜCRETLERİ SIRA NO ANALİZ ADI Ücret (TL)*** Uygulanan Standartlar 1 Optik Beyazlatıcı Tayini 100 UV Kabini 2 Tek

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 2. DÖNEM AKTS

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 2. DÖNEM AKTS 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL- İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ BASIM VE YAYIM TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

Detaylı

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz.

Raporun İngilizce hazırlanmasını istiyorsanız lütfen işaretleyiniz. MÜŞTERİ BİLGİLERİ Vergi Dairesi: Vergi No: Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Başvuru Tarihi: İlgili Kişi Adı / Ünvanı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: E-posta : Raporun İngilizce

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ/ALANI GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ

ABDULKADİR KONUKOĞLU FEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BİRİMİ HAZİRAN AYI 1. TÜRKÇE Sözcük Anlamı-Söz Yorumu FEN İ Trigonometri-yönlü açılar 10. sınıf matematik Sıralama Ve Ölçme -Basit Olayların Olasılıkları Fizik Bilimine Giriş- Madde 9.fizik Ve Özellikleri 9.biyoloji

Detaylı

DEÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TEST LABORATUVARLARI TALEP, TEKLİF VE SÖZLEŞME

DEÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TEST LABORATUVARLARI TALEP, TEKLİF VE SÖZLEŞME MÜŞTERİ BİLGİLERİ Firma-Kurum Adı / Ünvanı: Vergi Dairesi: Vergi No: Başvuru Tarihi: İlgili kişi adı: Adresi: Telefon: Raporun Gönderileceği Adres: Faks : Fatura Adresi: e-posta : Raporun İngilizce hazırlanmasını

Detaylı

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II 1. Yarıyıl Adı Kre di AK TS EHB-105 Algoritma ve Programlama 2+2 5 BIL-107 Bilgisayar Mühendisliği in Adı Algoritma ve Programlama 3+1 7 Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I 1+1 2 FIZ-145 Fizik I 3+0

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Genel Kimya EEE

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Genel Kimya EEE DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Genel Kimya EEE120 2 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zrunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

ERSAN İNCE MART 2018

ERSAN İNCE MART 2018 ERSAN İNCE MART 2018 YÜN NEDİR? Keratin (yün proteini): % 33, Kir ve Pislik: % 26, Ter tuzları: % 28, Yün vaksı: % 12, Anorganik maddeler: % 1. -Epiderm (pul) tabakası, korteks (orta) tabaka ve medüla

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE TEKSTİL BOYACILIĞI KURS PROGRAMI

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE TEKSTİL BOYACILIĞI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE TEKSTİL BOYACILIĞI KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN

Detaylı

DENİM EFEKTLENDİRME YÖNTEMLERİ

DENİM EFEKTLENDİRME YÖNTEMLERİ DENİM EFEKTLENDİRME YÖNTEMLERİ HAZIRLAYAN: DEMET KÜÇÜK-17320906156 DERS: SEM 770-SEMİNER DERSİ DANIŞMAN: DOÇ. DR. ONUR BALCI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Tekstil Mühendisliği

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (2010) 1. SINIF GÜZ YARIYILI 6913130 Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

Fizik II Uygulama (1. gr.) Fizik II. Organik Kimya(1.gr.) yıl Kon.S. Mat. II (2. gr) 114. Fizik II (2. gr)

Fizik II Uygulama (1. gr.) Fizik II. Organik Kimya(1.gr.) yıl Kon.S. Mat. II (2. gr) 114. Fizik II (2. gr) Başlama Tarihi: 8..9 EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Bölümü: Tekstil Mühendisliği Bitiş Tarihi : 3.5.9 Haftalık Programı Sömestre: II. Sınıf Fizik II 9.3.5.3.5 Malzeme Kim. Lifler 55. yıl K. S.

Detaylı

TEK1002 MATEMATİK II (2 0 2)

TEK1002 MATEMATİK II (2 0 2) SAYFA:1/7 I. YARIYIL DERSLERİ TEK1001 MATEMATİK I (2 0 2) Sayılar, Cebir, Denklemler, eşitsizlikler, Fonksiyonlar, Logaritma, Trigonometri TEK1003 FİZİK (2 0 2) Birim sistemleri, vektörler, kuvvet ve moment,denge

Detaylı

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL GİY101 Tekstil Teknolojisi Tekstilin tanımı, ülkemizdeki yeri ve önemi. Tekstil liflerinin tanımı ve

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: TKS 2005

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: TKS 2005 Dersi Veren Birim: Tekstil Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: TEMEL İPLİKÇİLİK Dersin Orjinal Adı: TEMEL İPLİKÇİLİK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: TKS 005 Dersin

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE PAMUK İPLİKÇİLİĞİ KURS PROGRAMI

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE PAMUK İPLİKÇİLİĞİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE PAMUK İPLİKÇİLİĞİ KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU ÖRMECİLİK1. Dersin Kodu: TKS 2004

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU ÖRMECİLİK1. Dersin Kodu: TKS 2004 Dersi Veren Birim: Tekstil Mühendisliği Dersin Adı: ÖRMECİLİK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin Kodu: TKS 00 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun Düzenleme / Yenilenme Tarihi:

Detaylı

Tarih Saat Yer Dersin adı Gözetmen

Tarih Saat Yer Dersin adı Gözetmen TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ DERİ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 11:00 205 DERİ MAKİNALARI 14:00 205 ORGANİK KİMYA 14:00 205 *DERİ ÜRÜNLERİNİN PAZARLANMASI 15:00 205 DERİ ÜRETİM PROSESLERİ -II 13:00 205

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 138 ve 240 den oluşmaktadır. Yarıyıllara göre alınması

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2013 / 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ 1. SINIF 1. YARIYIL 107 Matematik-I 3 0 3 3 Sayılar,olasılık ile ilgili temel esasları uygulamak, cebir çözümlerini yapmak, geometri

Detaylı

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM

MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖRGÜN ÖĞRETİM DERS KODU I. SINIF (I. YARIYIL) Z/S TEO. UYG. TOP. KREDİ AKTS 0505001252012 Matematik I Z 4 0 4 4 5 0505001272012 Fizik I Z 3 1 4 3,5 4 0505001372012 Kimya Z 2

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. I.ve II. ÖĞRETİM FİNAL SINAV PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. I.ve II. ÖĞRETİM FİNAL SINAV PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM NORMAL ÖĞRETİM I.SINIF SAATİ YERİ SORUMLU ÖĞRETİM ÜYESİ 0105011042012 Yabancı Dil II 07.06.2017 10:00 207 Okt Fatma ÖZÜDOĞRU 0105011062012 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 07.06.2017 10:00 207 Öğr.Gör.Erdoğan

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. I.ve II. ÖĞRETİM VİZE SINAV PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. I.ve II. ÖĞRETİM VİZE SINAV PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM NORMAL ÖĞRETİM I.SINIF SAATİ YERİ SORUMLU ÖĞRETİM ÜYESİ 0105011042012 Yabancı Dil II 05.04.2017 10:00 110 Okt Fatma ÖZĞDOĞRU 0105011062012 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 05.04.2017 10:00 110 Öğr.Gör.Erdoğan

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 1 MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2016/2017 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI Not 1 : Fransızca Hazırlık sınıfından gelen ve Fransızca seviye tespit sınavında başarısız olan

Detaylı

3. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S Dil T+U Saat Kredi AKTS BBP 209

3. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S Dil T+U Saat Kredi AKTS BBP 209 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı MYO 101 İLETİŞİM VE ETİK

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ 1 MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017/2018 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI Not 1 : Fransızca Hazırlık sınıfından gelen ve Fransızca seviye tespit sınavında başarısız olan

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ BÖLÜMÜ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 Osmanlı

Detaylı

Elyaf Karışımlarının Boyanması

Elyaf Karışımlarının Boyanması Elyaf Karışımlarının Boyanması 1 Karışım Liflerin Gerekliliği Karışım terimi, iplik üreticileri tarafından, iki ya da daha fazla iplik çeşidinden komponent liflerin karışımıyla oluşmuş iplikleri, tek bir

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019 Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı KISA DERS İÇERİKLERİ 2018/2019 BİRİNCİ YARIYIL (GÜZ) GİY 4107 Temel Sanat Eğitimi Öğrencilerin; nesnelerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER... 1 PROGRAMIN HEDEFLERİ... 3 PROGRAMIN SÜRESİ...

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI KREDİ AKTS KODU

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI KREDİ AKTS KODU KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI 1. SINIF GÜZ I I. ADI Z/M/S T U UNV13101 TÜRK DİLİ I Z 2 0 2 2 2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Z 2

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. I.ve II. ÖĞRETİM BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. I.ve II. ÖĞRETİM BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM BÖLÜM:TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ NORMAL ÖĞRETİM I.SINIF 0105011042012 Yabancı Dil II 23.06.2017 10:00 208 Okt Fatma ÖZĞDOĞRU 0105011062012 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 23.06.2017 10:00 208 Öğr.Gör.Erdoğan

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

DENİM ÜRETİMİ & KALİTE

DENİM ÜRETİMİ & KALİTE T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS ORTAK PROGRAMI DENİM ÜRETİMİ & KALİTE BAHAR ŞAHİN 2017 MAYIS İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. Denim Nedir? 2. DENİM KUMAŞ ÜRETİMİ

Detaylı

D.E.Ü. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ

D.E.Ü. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ D.E.Ü. TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNE TEKNİK GEZİ 23-25 Ekim 2013 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi (D.E.Ü.) Tekstil Mühendisliği Bölümü 37 öğrenci ve 5 akademik personelden

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları:

Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. GİYSİLERDE ÖLÇÜ KONTROL NOKTALARI Giysilerde Kumaş, malzeme, dikim özellikleri kontrolü yanı sıra, ölçü kontrolü de önemli bir yer tutar. T-Shirt Ölçü Kontrol Noktaları: 1. Göğüs genişliği: Koltuk altının

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU. KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU. KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAY MESLEK YÜKSEKOKULU KİMYA ve KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI GENEL BİLGİLER Genel Bilgi ve Programın Tarihçesi 2002-2003 Akademik Yılında

Detaylı

BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ

BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ BASKILI KUMAŞ ÜRETİMİ VE SEKTÖRÜN GENEL GÖRÜNÜMÜ Prof. Dr. Mehmet KANIK Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü PROF. DR. MEHMET KANIK 1 SUNUMUN

Detaylı

Güvenlik: Öğrenciler uygulama sırasında kesici, delici, kimyasal zarar verici aletleri kullanırken dikkat etmeleri konusunda uyarılır.

Güvenlik: Öğrenciler uygulama sırasında kesici, delici, kimyasal zarar verici aletleri kullanırken dikkat etmeleri konusunda uyarılır. DERS PLANI B DERSİN ÖĞRETMENİ : BURÇE KURTULMUŞ DERS ADI: Tekstil Teknolojisi KONU: Temel Örme ve Elemanları SINIF: 10. sınıf ÖĞRENCİ TANIMLAMASI : Sınıf 13 kişilik 7 erkek 6 kız öğrenci var. Öğrencilerin

Detaylı

DERS KODU DERS ADI T U K AKTS

DERS KODU DERS ADI T U K AKTS 1. SINIF GÜZ YARIYILI (1. YY) MAT110 Matematik I 3 2 4 5 FIZ110 Fizik I 3 2 4 5 KIM110 Kimya 3 0 3 5 MAK110 Makine Mühendisliğine Giriş 2 0 2 3 MAK111 Teknik Resim 2 2 3 6 TUR101 Türk Dili I 2 0 2 2 ATA101

Detaylı

MAKİNE HALICILIĞINDA CAĞ SERTİFİKA PROGRAMI

MAKİNE HALICILIĞINDA CAĞ SERTİFİKA PROGRAMI MAKİNE HALICILIĞINDA CAĞ SERTİFİKA PROGRAMI Gaziantep, 2015 İÇİNDEKİLER PROGRAMLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER... 2 PROGRAM HEDEFLERİ... 2 PROGRAMIN SÜRESİ... 2 REFERANS DOKÜMANLAR VE DAYANAKLAR... 2 BELGELENDİRME...

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x)

Detaylı

ÖNSÖZ. Prof. Dr. Fatma ÇEKEN Temmuz 2004 III

ÖNSÖZ. Prof. Dr. Fatma ÇEKEN Temmuz 2004 III ÖNSÖZ Ülkemizin lokomotif sektörü olarak tanımlanan tekstil sektörü, yoğun rekabet ortamında gelişimini sürdürmeye çalışmaktadır. Bu bakımdan, üretimde kalite ve verimlilik oldukça ön planda tutulmaktadır.

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

ÜRÜN KALİTESİ VE KALİTE KONTROL

ÜRÜN KALİTESİ VE KALİTE KONTROL ÜRÜN KALİTESİ VE KALİTE KONTROL Doç. Dr. Kenan YILDIRIM 3.TEKSTİL GÜNLERİ TASLAK PROGRAMI 08-09.05.2014 Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi/Konferans Salonu KALİTE Ürün veya hizmetlerin,

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -38 TEKSTİL TEKNOLOJİSİ Bu öğrenme faaliyeti

Detaylı

Qualab Kalite Analiz ve Teşhis Laboratuvarı Yalçın Koreş Cad. No: 34 Güneşli 34209 İstanbul Türkiye T: + 90 212 4748183 F: + 90 212 4748188

Qualab Kalite Analiz ve Teşhis Laboratuvarı Yalçın Koreş Cad. No: 34 Güneşli 34209 İstanbul Türkiye T: + 90 212 4748183 F: + 90 212 4748188 ABRAJ NEDİR? Yuvarlak örme sektörünün çok genel bir ifade ile Abraj olarak isimlendirdiği kumaş hatalarının sanıldığından çok daha fazla nedenleri bulunmakla birlikte çoğu zaman bu nedenlerin birbirinden

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D KODU DERSLER T U KR AKTS D KODU DERSLER T U KR AKTS EEM206

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D KODU DERSLER T U KR AKTS D KODU DERSLER T U KR AKTS EEM206 EK-1 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI ( Normal) D.KODU DERSLER T U KR AKTS D. KODU DERSLER T U KR AKTS FİZ101 FİZİK-1 3 1 4 5 FİZ102 FİZİK-2 3 1 4 5 MAT101 MATEMATİK-1

Detaylı

BİRİNCİ YIL İKİNCİ YIL

BİRİNCİ YIL İKİNCİ YIL BİRİNCİ YIL I.YARIYIL MAT 101 Matematik I 4,0 3 2 0 5 FIZ 101 Fizik I 3,0 3 0 0 4 FIZ 101L Fizik I Lab. 1,0 0 0 2 1 KIM 101 Kimya 3,0 3 0 0 4 RES 103 Teknik Resim 3,0 2 2 0 5 ING 121 İngilizce I 2,0 2

Detaylı

TENCEL Micro A100 ve TENCEL A100 kullanarak karışımlarda farklı olasılıklar

TENCEL Micro A100 ve TENCEL A100 kullanarak karışımlarda farklı olasılıklar 1 TENCEL Micro A100 ve TENCEL A100 kullanarak karışımlarda farklı olasılıklar TENCEL A100 çeşitleri Lif inceliği Lif uzunluğu Iplik çekim sistemi TENCEL A100 1.25 dtex 38 mm Kısa lif çekim sistemi TENCEL

Detaylı

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMLARI

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMLARI TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 016-017 BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMLARI Başlama Tarihi: 0.0.017 EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Bölümü: Tekstil Mühendisliği Bitiş Tarihi : 0.06.017 Haftalık Programı

Detaylı

TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM 1.SINIF DERS PROGRAMI BAŞLAMA TARİHİ: 28 09 2015 BİTİŞ TARİHİ: 08 01 2016

TEKSTİLMÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM 1.SINIF DERS PROGRAMI BAŞLAMA TARİHİ: 28 09 2015 BİTİŞ TARİHİ: 08 01 2016 2015-2016 ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM 1.SINIF DERS PROGRAMI 08:15-09:00 Yabancı Dil I Anorganik Kimya 09:05-09:50 Yabancı Dil I Anorganik Kimya 09:55-10:40 Yabancı Dil I 10:45-11:30 T.B.T. I 11:35-12:20

Detaylı

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları

Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı. Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler BİLGİ FORMU Apre Teknikleri Tekstil Tekstil Terbiye

Detaylı

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL İÇG101 Matematik HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Küme, sayılar, sayılarla ilgili işlemler, modüler aritmetik, cebir, polinomlarla uygulamalar, oran

Detaylı

TEKSTİL BOYACISI A- GÖREVLER

TEKSTİL BOYACISI A- GÖREVLER TANIM Tekstil hammaddesi olan ham haldeki lif, iplik, elyaf, kumaş (örme veya dokuma) malzemeleri ve hazır giysi formundaki tekstil mamullerinin renklendirilmesini yapan kişidir. A- GÖREVLER - Laboratuvar

Detaylı

1. Sınıf I. YARIYIL Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS. 1. Sınıf II. Yarıyıl Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS

1. Sınıf I. YARIYIL Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS. 1. Sınıf II. Yarıyıl Dersin Kodu Dersin Adı Kredisi AKTS T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Fakültesi Dekanlığı Fizik Bölümü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı I&II. Öğretim Güz Ve Bahar Yarıyıllarda Okutulacak Dersler 1. Sınıf I. YARIYIL 2703151/270151 MEKANİK

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS-

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ANADOLU MESLEK VE ANADOLU TEKNİK PROGRAMI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMLA İLGİLİ GENEL

Detaylı

TEKSTİLDE KALİTE DERSİ. Reklamasyon durumlarını belirlemek. İstatistik hesaplamaları yapmak

TEKSTİLDE KALİTE DERSİ. Reklamasyon durumlarını belirlemek. İstatistik hesaplamaları yapmak TEKSTİLDE KALİTE DERSİ Dersin Modülleri Kalite Güvence I Kalite Güvence II Kalite prosedörleri I Kalite prosedörleri II Reklamasyon İstatistik Kazandırılan Yeterlikler Kalite güvence sistemini hazırlamak

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERSİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERSİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI DERSİ BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ DERS

Detaylı