Basın açıklamasının ardından Pazartesi saat 14:00 Bodrum Ticaret Odası Konferans salonunda deprem konusunda bir toplantı düzenleneceği bildirildi.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Basın açıklamasının ardından Pazartesi saat 14:00 Bodrum Ticaret Odası Konferans salonunda deprem konusunda bir toplantı düzenleneceği bildirildi."

Transkript

1 TMMOB:17 Ağustos 1999 depremini unutmadık, unutturmayacağız 17 Ağustos depremi 1999 Bodrum da düzenlenen yürüyüş ile anıldı. Bodrum Belediye meydanında toplanan sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcileri, üyeler ellerine aldıkları pankart ile Barış meydanına yürüdüler. Sessiz yürüyüş sonunda Barış meydanında bir basın açıklaması yapan Meslek odaları temsilcileri etkinliklerine son verdiler. daha sonra alkışlarla Bodrum Barış Meydanında düzenlenen basın toplantısında Bodrum İKK temsilcisi İlhan Özyiğit ve TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı yaptıkları konuşmalar ile 17 Ağustos 1999 depremini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını açıkladılar. Basın açıklamasının ardından Pazartesi saat 14:00 Bodrum Ticaret Odası Konferans salonunda deprem konusunda bir toplantı düzenleneceği bildirildi. Deprem protesto etkinliğine,tmmob Genel Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB İKK, AKUT, Muğla 911, Mavi Yol, ÖDP ve meslek odaları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Temsilcisi İlhan Özyiği in konuşma metni şöyle İnşaat Mühendisleri Odası depremi unutmama, unutturmama ısrarını sürdürmektedir. İMO, güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanana kadar da depremi unutmamaya, unutturmamaya, siyasi iktidarın görev ve sorumluluğunu hatırlatmaya kararlıdır. Bu salt, yapı üretim sürecinin asli unsuru olan meslek mensuplarının örgütü olmaktan kaynaklanmaktadır; toplumsal, kamusal sorumluluğun bir gereğidir.

2 İnşaat Mühendisleri Odası insanın refahını ve mutluluğunu temel almakta, güvenli ve sağlıklı yapılarda yaşamayı taviz verilemez temel bir hak olarak görmekte, yapı üretim sürecinin kâr esasına göre düzenlenmesine karşı çıkmakta, barınma hakkı kavramını, güvenli, sağlıklı ve nitelikli barınma hakkı olarak genişletmekte, mesleki-politik hattını bu görüşüne uygun oluşturmaktadır. Bilindiği gibi, 15 yıl önce bugün Gölcük merkezli bir deprem meydan geldi. Başta Gölcük ve İzmit olmak üzere İstanbul dan Sakarya ya, Yalova dan Bolu ya oldukça geniş bir bölge depremin yıkıcılığına tanık oldu. Onbinlerce insan hayatını kaybetti, yüzbinlerce insan yaralandı; insanlar evsiz, hastanesiz, okulsuz kaldı; ülke ekonomisi telafi edilmesi mümkün olmayacak ölçüde ağır bir darbe aldı. Deprem bilinen ancak yok sayılan pek çok gerçeği gün yüzüne çıkarttı: Tarih boyunca Anadolu coğrafyası sayısız depremle sarsılmış olmasına rağmen 1999 yılında depreme hazırlıksız yakalanmak başlı başına tuhaflığa işaret ediyordu. Anlaşıldı ki ülkemizde yapı stoku güvenli ve sağlıklı olmaktan uzaktı. Pek çok yapı kaçaktı ve mühendislik hizmeti almadan inşa edilmişti. 20 milyon olarak tahmin edilen yapı stokunun büyük oranlarda yenilenmesi, güçlendirilmesi gerekiyordu. İlgili mevzuat yetersizdi, yapı üretim süreci denetlenmiyordu, yapı malzemeleri nitelikli değildi. Toplumda deprem bilinci yoktu, afet anına ve afet sonrasına ilişkin merkezi, bütünlüklü planlama mevcut değildi. Bu sorunlar aynı zamanda deprem sonrası süreçte tartışma başlıkları olarak gündeme dâhil oldu. Özellikle tartışmalar yapı denetimi sistemi üzerinde yoğunlaştı. Türkiye bir deprem ülkesidir, bir başka ifadeyle ülkemiz yer kürenin önemli deprem kuşaklarının üzerinde bulunmaktadır. Topraklarının ve nüfusunun büyük bir bölümü değişik derecelerde deprem tehlikesini yaşamaktadır. Büyük kentlerimiz ve sanayi tesislerimiz risk altındadır.

3 Bilinen ifadeyle; deprem bir doğa olayıdır. Doğa olayı olan depremin ülkemizde doğal afet gibi yaşanması ve bir türlü önlem alınmaması sorunun kaynağını oluşturmaktadır. Defalarca yineledik, Marmara Depremi nin 15. yıldönümünde bir kez daha tekrarlamak istiyoruz: İnşaat mühendisliği her zeminde ve her şart altında güvenli ve sağlıklı yapı üretebilen ve bunu örnek uygulamalarla kanıtlayan bir bilim dalıdır. Doğa olaylarının doğal afet durumuna geçmemesi ancak her yapının mühendislik hizmeti almasını sağlayacak bir sistem kurmaktan geçmektedir. Depremin bir doğa olayı olduğu kabul edilmeli ancak denetimsizliğin neden olduğu olumsuzlukları kader gibi değerlendiren yaklaşım terk edilmeli, yer hareketlerine ve zemine uygun yapı üretmenin depremi çıkartacağı gerçeği görülmelidir. tehlike olmaktan Ülkemizi, kentlerimizi, yapılarımızı depreme karşı hazırlamanın iki temel yolu bulunmaktadır. İlki mevcut yapı stokunun iyileştirilmesi, güçlendirilmesidir. İkincisi ise yapı üretim sürecinin denetlenmesidir. İlki, mevcut olumsuzluğu azaltmayı amaçlamaktadır. İkincisi ise geleceği kazanmakla ilgilidir. Mevcut yapı stokunun iyileştirilmesi, mevcut binaların güçlendirilmesi bağlamı beraberinde pek çok soru işareti taşımakta, özellikle kamu binalarının akıbeti hakkındaki bilinmezlik devam etmektedir. Ne yazık ki ülkemizde ayrıntılandırılmış yapı envanteri olmadığı için yapılarımızın olası bir depremde ne tür tepki vereceği bilinmemektedir. Ancak 1999 Marmara ve 2011 Van depremlerinde yapı stokumuzun iyi bir sınav vermediği açıktır. Bununla birlikte yapı stokumuzun yüzde 60 ının 20 yaş ve üzeri yapılardan oluştuğu, bunların büyük bölümünün ise ruhsatsız olduğu ve mühendislik hizmeti almadan üretildiği bilinmektedir. Bu gerçeklik, kentsel dönüşüm, riskli yapı, riskli alan

4 gibi kavramları, bunlarla ilgili yasal düzenleme ve uygulamaları gündeme taşımış, uzun yıllar deprem tehlikesine karşı önlem almayan, adeta insanları deprem tehlikesi ile karşı karşıya bırakan siyasi iktidar, tek çare olarak gördüğü kentsel dönüşüm projelerini başlatmıştır. Siyasi iktidar, son dönemde gerçekleştirdiği değişikliklerle Meslek Odalarını etkisizleştirmiş, devre dışı bırakmış, Meslek Odası-üye ilişkisini kesmiş, bunun yanı sıra yapı denetim sistemini başıboşluğa teslim etmiştir. Meslek Odalarının etkisizleştirilmesi ve devre dışı bırakılması, deprem tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğinin anlaşılmadığının, işin ciddiyetinin kavranmadığının bir başka göstergesidir. Oysa Meslek Odaları; toplumsal sorumluluğu gereği mesleki uygulamaları denetlemekte, mesleki niteliği yükseltmek amacıyla çalışmalar gerçekleştirmekte, üyelerinin sicilini tutmakta, üyeler tarafından gerçekleştirilen mesleki faaliyetleri kayıt altında bulundurmakta, yapı üretim sürecinin kanayan yarası olarak kabul edilen imzacılığın önüne geçmeye, üyelerinin ayıplı, kusurlu iş yapmasını önlemeye, sahte mühendisliğin önünü alınmaya çalışmaktadır. Anlaşılan o ki siyasi erk, Türkiye nin bir deprem ülkesi olduğunu unutmakta, deprem önlemlerinin başında işlevsel, uygulanabilir bir denetim mekanizması geldiği gerçeğini yok saymaktadır. Üzülerek ifade ediyoruz ki siyasi iktidara yön veren Türkiye nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği değildir. Siyasi iktidar, kamu adına denetim yapmakla sorumlu Meslek Odalarını devre dışı bırakıp, kamu yararı taşımayan projelerin denetlenmesinin önüne geçmek, yapı üretimi ve denetimini ticarileştirmek, kentsel değerleri sermaye gruplarına peşkeş çekmek istemektedir. 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 15 yıl geçmesine karşın

5 hâlâ bu sorunları yaşıyor olmamızın, depremin her yıl dönümünde aynı sorunlara temas ederek kamuoyunun karşısına çıkıyor olmamızın nedeni bu anlayıştır. Ancak unutulmamalıdır ki insanımızın canı, emek vererek sahip olduğu değerleri, sermaye gruplarının kâr hırsına kurban verilmeyecek önemdedir. Bu nedenle İnşaat Mühendisleri Odası; güvenli ve sağlıklı yapılaşma sağlanana, yapı denetimin kamusal özelliği belirleyici olana, mühendislik hizmeti almadan üretilmiş tek bir yapı kalmayana kadar susmayacaktır.

6 BODRUM DA, DSİ NİN YAPTIRDIĞI BORU YİNE PATLADI Bodrum Milas Karayolu Kaynar Mevkiinde DSİ ne ait içme suyu isale hattının patlaması sonucu yol birsüre trafiğe kapandı, uzun araç kuyruğu oluştu. Bodrum a Geyik Barajından içme suyu taşıyan ve daha önce değişik noktalardan defalarca patlayan hat bu sefer BodrumMilas Karayolunun 11. Kilometresinde, Kaynar Mevkinde trafiği felç etti. Patlamanın etkisiyle yol kenarından kopan kaya ve toprak parçaları ile tonlarca metreküp su yola aktı. Patlama esnasında yoldan herhangi bir aracın geçmemesi ise büyük facia atlatıldı. Patlama noktasında trafiğe kapanan yolun bir kısmı trafik polisleri ve vatandaşların çabasıyla açıldı. Yol açma ve temizlik çalışmalarına Orman Bölge şefliği araçları da takviye olarak katıldı. Tıkanan yoldan dolayı 4 km yi bulan araç kuyruğu ekiplerin bölgeye ulaşmasını engelledi. Bazı vatandaşlar ise Çamköy yol ayrımını ve Mumcular Mahallesi yolunu kullandılar. Daha önceden defalarca patlayan şebekeden dolayı güzergahı kullanan minibüs şoförleri ve Bodrum dan dönüşe geçen tatilciler isyan ettiler. Havalimanına yetişmeye çalışan bir vatandaş, suyu kesmişler ama aşağıdan her halde yolu açmaya çalışacaklar. Hepimiz uçağa yetişeceğiz acelemiz var dedi. Yolun açılmasını bekleyen Bodrumlu şoförlerden Mustafa Turgut, Boru çok denetimsiz, devamlı patlama Bodrum un şoförleri burada rezil oluyor. Bu geçen sene de oldu evvelki senede olmuştu. Burada denetim olması lazım dedi.

7 Yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kalan Bodrum-Milas istikameti tek şeritten verilirken yoldaki çamur ve suyu birikintisini temizlemek için ekipler çalışma başlattı. Bu arada DSİ nin içme suyu isale hattının sadece bir bölümünü değiştirmek için alternatif bir hat için çalışmalara devam ediyor. BODRUM DAN COĞRAFYAYA TÜRKÜLERLE HER Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği ndeki, Kral Grubunun 20. Yıl Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen konserler kapsamında Halk müziği grubu Kardeş Türküler sahneye çıktı. Farklı dil ve lehçelerden söyledikleri türkülerle adını dünyaya duyuran Kardeş Türküler 2 yıl aradan sonra ikinci kez Bodrum da unutulmaz bir konser verdi

8 Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği ndeki konserde Kardeş Türküler, 5 kişisi bayan sanatçılardan oluşan toplam 12 kişilik ekiple sahneye çıkarak Aşık Mahzuni Şerif in Çeşmi Siyahım isimli eseri ile türkülere hep bir dilden seslendiler. İlk türkünün ardından grubun solisti Feryal Öney, iki yıl önce Bodrum da yine konser verdiklerini dile getirerek; 2012 yılında biz 20. Yılımızı kutluyorduk, şimdi ise Kral ın 20. Yılında kutlama yapıyoruz. Yeniden Bodrumdayız ve şimdi de bizim yirmi ikinci sanat yılımızı kutlamaktayız. Biz bu ülkede yılardır, türkülerimizi ve şarkılarımızı her bölge için söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz. dedi. Kardeş türkülerin diğer solisti Vedat Yıldırım ise Kürtçe olarak yaptığı hoş geldiniz konuşmasında, Bodrum da olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, bu gece sizleri şarkılarımızla coğrafyadan coğrafya ya taşıyacağız dedi. Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Yunanca ve Azerice ve Balkan ezgilerinin parçalarına yer veren grup, izleyicileri adeta coşturdu. Zaman zaman türkülere eşlik eden izleyiciler bazen doyasıya eğlenirken bazı şarkılarda duygulandılar. Yaklaşık iki saat süren konserde, izleyiciler de bazı türkülere eşlik ettiler. Geniş kadrosu ve zengin enstrümanları ile çok sesli müziğin öncülerinden olan Kardeş Türküler konserine turistlerin de ilgi gösterdiği görüldü. Konsere çıkan grup, yaklaşık türkülerini söyledi. bin kişilik kalabalık bir gruba 2 saat süren konseri yaklaşık bin kişi izledi. Erçetin ile başlayan Kral Grubu 20. Yıl Kutlamaları, Leman Sam & Yaşar, Fatih Erkoç & Kerem Görsev, Yeni Türkü,Kardeş Türküler konserinden sonra, Teoman, Erol Evgin, Aynur, Hüsnü Şenlendirici & Taksim Trio, Nilüfer, Levent Yüksel, Sevval Sam & Kurtalan Ekspres ve Emre Aydın ın konserleriyle devam edecek.

9 ESKİCİ DE ÇELİK RÜZGARI ESTİ Bodrum da hayranlarıyla buluşan Türk Pop Müziği Sanatçısı Çelik Erişçi söylediği şarkılarla kendisini izlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

10 Azmakbaşı Mevkiinde hizmet veren Eskici Bar da, çaldığı eski 45 likler 70 ler 80 ler 90 lar parçalarıyla tanıdığımız DJ Hakan Küfündür ün eşliğinde sahne alan ve yaklaşık bir saat kaldığı sahnede hayranlarına muhteşem bir nostalji gecesi yaşatan Türk Pop Müziği Sanatçısı Çelik sevenlerinden büyük ilgi gördü ten buyana 14 albüm çıkaran ve sahnesine yeni albümü Sil Baştan dan parçayla başlayan Çelik hayranlarına Sen Yoluna Ben yoluma, Öldür Beni, Gitme kal ve Meyhaneci adlı parçaların yanı sıra albümlerinden birer eser seslendirdi. Hayranları sık sık Sanatçı Çelik Erişçi ye şarkılarında eşlik ederek birlikte söylediler. Sahne performansıyla da büyük beğeni toplayan Çelik, kendisini izlemeye gelen müzik severleri adeta müziğe doyurdu. İstanbul ve İzmir den sonra Bodrum da mekan açan Eskici Bar İşletmecisi Asya Zeybek kendilerine gösterilen ilgiden dolayı müşterilerine teşekkür ederek, Yaz kış devam edecek olan programlarımıza sanatçımız Çelik ile başladık. Bizleri tercih ederek gecelerimizde bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize bu tür konserlerimizin devam edeceği müjdesini verebilirim. Önümüzdeki günlerde çok sürpriz sanatçılarımız olacak. Herkesi eğlencenin adresi Eskici Bar a davet ediyorum dedi. Haber : Uğur Yurtsev

11 QUEEN ELİZABETH İN BODRUM DA ROTASI Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden olan Queen Elizabeth pazar sabahı Bodrum Gemi Yanaşmasına limanına demirledi. Pazar sabahı erken saatlerde Yunanistan ın Pire Limanından Bodrum a

12 demirleyen görkemli gemi gece saatlerinde ayrılması ve San Torinoya dümen kırması bekleniyor. Pazar günü Bodrum a gelen gemi yolcuları Bodrum Çarşı esnafını az da olsa sevindirdi. Dünyanın sayılı deniz taşımacılığı şirketlerinden olan İngiliz Cunard şirketine bağlı olarak çalışan Queen Elizabeth Bermuda bayrağı ile tur düzenliyor. 295 metre uzunluğunda olan geminin bu seferinde 2107 yolcu ve 1010 personel olmak üzere toplam 3117 kişi Bodrum Limanına geldi. Bodrum a ikinci kez gelen Queen Elizabeth in 2014 sezonunda düzenlemesi planlanan 3 seferi daha bulunuyor. Bodrum acentası olan Merhaba Turizm direktörü Süleyman Uysal, gemi acentesinin Bodrum seferlerinden memnun kaldığını 2015 sezonu için daha büyük gemi ile Bodrum a turist getirmeyi planladıklarını söyledi.

13 ATIKLAR YAPTI! İLE UZAY GEMİSİ Bodrum da çevre kirliliğine dikkati çekmek isteyen heykeltraş, kopmuş zincir, bitmiş zımpara ve demir parçalarından uzay gemisi yaptı. Heykeltıraş Rıfat Koçak, Yakaköy Mahallesi Dibeklihan Sanat Merkezi nde 4 kare tahtayla kapattığı bir alanı led ışıkları, aynalar ve balık maketleriye süsledi. Dışına kopmuş zincir, bitmiş zımpara ve kullanılmayan demir parçalarıyla gemi maketi yapan Koçak, vatandaşlar tarafından uzay gemisi olarak adlandırılan eserine Big blue adını verdi. Heykeltıraş Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır atık malzemeleri bir araya getirerek heykel sergileri açtığını ve her sergide yaklaşık 100 eseri sanat severlerin beğenisine sunduğunu söyledi. Atıklardan yaptığı son eserinin vatandaşlar tarafından uzay gemisi olarak adlandırıldığını ifade eden Koçak, şunları kaydetti: Çevre kirliliğine dikkati çekmek için atıklardan bir gemi maketi yaptım. İçini de balık figürleri, aynalar ve led ışıklarıyla süsledim. Kullandığımız malzemeler bir süre sonra atık malzeme haline dönüşüyor. Atık malzemeleri atmak yerine değerlendirmeliyiz. Atık malzemeyi attıktan sonra temizlememiz çok zor. Atmayalım. Üç gün sonra atıkları attığımız yerlere çocuklarımız, torunlarımız gidecek. Ülke temiz kalsın ki yolumuza devam edebilelim dedi. Gecede aynı zamanda vurmalı çalgılardan oluşan bir konser verildi. Konseri meydanı dolduran sanatseverler ilgiyle izledi.

14 Bodrum da squash turnuvası Bodrum Belediyesi ve The Marmara Bodrum Otel in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Squash Turnuvası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un yaptığı açılış maçı ile başladı. Bodrum Squash Turnuvası, The Marmara Bodrum Otel ve Bodrum Belediyesi nin ana sponsorluğunda düzenlendi. The Marmara Bodrum Otel in squash salonunda düzenlenen turnuvanın açılış maçını ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptı. Toplam 2 gün süren turnuvada Başkan Kocadon, rakibi Uzi Duenyas ile yaptığı maçı 2-0 kazandı. Kocadon: Dünya Şampiyonalarını Bodrum da istiyoruz Spor severlerin turnuvaya gösterdikleri ilgi nedeniyle mutlu olduğunu belirten Başkan Kocadon, Squash eforlu bir spor ve ben efor harcanan sporları çok seviyorum. Tabi biz bunu kendimiz öğrendik. Takımda çok güzel öğretmen arkadaşlarımız var, Bodrum da çok güzel oynayan arkadaşlarımız var. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Yani ileride bu squashı yayabildiğimiz kadar yaymak istiyoruz. Aslında bizim şöyle bir projemiz var; Bodrum daki otelci arkadaşlarımızla toplantı yapıp hepsine bir ya da iki tane squash kortu yaptırmak istiyoruz. Dünyada yirmi

15 milyon kişi squash oynuyor. Bu yirmi milyon kişinin bir kısmını Bodrum a çekmek istiyoruz. Çok güzel portatif cam sahalar yapıyorlar. Bir tane anfi tiyatroda, bir tane de Bodrum Meydanı nda camdan saha yapıp dünya şampiyonalarını burada yapmak istiyoruz ve Bodrum da squash turizmini de başlatmak istiyoruz. Devamlı bu tip şeylere katılıyoruz. Tenis ise tenis, futbol ise futbol, squash ise squash, yelken ise yelken. Amaç; her yaşta sporun yapılabileceğini göstermek Sporu kendilerinde bir yaşam tarzı olarak gören insanlar sağlıklı ve mutlu yaşarlar. dedi

16 Özgün müzikleri ile Türkü Bodrum Kalesinde Yeni Bodrum da, sahne alan Yeni Türkü, hayranlarını coşturdu. Bodrum Kalesi nde Kral Grubunun 20. Yıl Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen konserlerin dördüncüsünde Yeni Türkü gurubu sahne aldı. Derya Köroğlu, Kral grubun 20. Yılını, Bodrum Kalesinde verdikleri konser sırasında kutladı. Yeni Türkü müzik topluluğu olarak 1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan ın Ankara da kurulmasının ardından yıllardır yaptıkları özgün müzikleri ve tarzları ile beğeni almaya devam ediyorlar. Yeni Türkü müzik grubu Bodrum kalesinde verdikleri konserinde aralarında, Eyvallah, Karanfil, Eyvallah, İmkansız, Sezenler Olmuş, Deliler, Çember adlı eserlerinde bulunduğu şarkılarını iki bölümde hayranlarına sundular. 2 saat süren konseri yaklaşık bin kişi izledi. Erçetin ile başlayan Kral Grubu 20. Yıl Kutlamaları, Leman Sam & Yaşar, Fatih Erkoç & Kerem Görsev ve Yeni Türkü konserlerinden sonra; Kardeş Türküler, Teoman, Erol Evgin, Aynur, Hüsnü Şenlendirici & Taksim Trio, Nilüfer, Levent Yüksel, Sevval Sam & Kurtalan Ekspres ve Emre Aydın ın konserleriyle devam edecek.

17 NAOMI CAMPBELL DEN MADONNA YA BÜYÜK JEST Dünyaca ünlü model Naomi Campbell Bodrum da eğlenmek için gittiği Halikarnas diskodan Bodrum Kalesine lazerle yazı yazdırarak Amerikalı şarkıcı Madonna nın doğum gününü kutladı. Türkiye nin ve Dünya nın en ünlü açık hava diskolarından biri olan Halikarnas a gelen Dünyaca ünlü model Naomı Campbell yakın arkadaşı olan Amerikalı ünlü şarkıcı Madonna nın doğum gününü diskodan tarihi Bodrum kalesine lazer sitemi ile yazdırdı. Dünyaca ünlü Halikarnas Disko nun kurucusu ve sahibi Süleyman Demir de gece boyunca Naomi ye eşlik etti.

18 Bodrum Kalesi duvarlarına lazer ile Happy Birthday Madonna Love Naomı yazısı ile doğum gününü kutladı. Gece yarısı diskoya gelen Campbeel elinden bir an olsun telefonunu düşürmedi. Dünya starlarına Bodrum u öneren ünlü model Bodrum aşığı olduğunu da bir kez daha kanıtlamış oldu. Diskodaki dans gösterilerini izleyen Campbell yaklaşık 2 saat boyunca eğlence kulübünde takıldı. Daha sonra diskoyu gezen Campbell tarihi Bodrum kalesine yazdırdığı yazının fotoğrafını telefonu ile Madonna ya göndererek ünlü sanatçıyı Bodrum da davet etti.

19 Gümüşlük Trio dan bir veda konseri muhteşem Bodrum un doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan kasabası Gümüşlük te gerçekleştirilen ve Festivali, her yıl ortalama 15 bin klasik müzikseveri konuk eden 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay, Kemancı Cihat Aşkın ve Viyolonselci Dorukhan Doruk tan oluşan Gümüşlük Trio konseri ile sezona harika bir kapanış yaptı. Önümüzdeki yıla kadar festivale veda edilirken, sahnede üstün bir performans sergileyen trio, klasik müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşattı. J.S. Bach, J. Brahms ve A.A. Saygun un eserlerini seslendiren Gümüşlük Trio, iki saati aşkın bir süre sahnede kaldı. Çok yoğun bir izleyici kitlesi tarafından izlenen ve Bosch un destekleriyle gerçekleşen konser büyük beğeni topladı. Bu ışıltı hep sürsün Konser öncesi bir konuşma yapan Festival Direktörü Lon Briet, tüm sponsorlara ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, Sanat, doğasındaki maneviyat, üstün şuur ve bilgiyle, medeniyetlerin çağdaşlaşma sürecine ışık tutmuş; üretilen eserler ise icra edildikçe ya da sergilendikçe toplumların aydınlığını sürekli kılmıştır. Bu bakımdan yaptığımız işin doğruluğuna inanarak, sanata ve toplumsal aydınlanmaya inanmış destekçilerimizle, daha nice yıllar boyu sahnemizde bu ışıltının sürmesini ve siz değerli sanatseverleri aramızda görmeyi diliyoruz dedi.

20 Bach, Saygun ve Brahms lı gece Bosch un sponsorluğunda gerçekleşen konserin ilk yarısında trio, Edward Elgar ın Salut d amour adlı eserini basın için seslendirdi. Ardından sanatçılar sırayla sahneye geldi. İlk olarak sahneye gelen, adı dünya çapında isim yapmış keman virtüözleriyle birlikte anılan Cihat Aşkın, J.S. Bach ın Partita no 2 in d minor, -Chaconne adlı eserini seslendirdi. Ardından sahnede yerini alan, Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri nde Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni seçilen ve uluslararası birçok ödülün sahibi genç çellist Dorukhan Doruk, yine J.S. Bach tan Suite for solo cello no 4 in E flat major; Prelude Courante Sarabande adlı eseri ve A.A. Saygun un Partita for Solo Cello Op.31; Allegretto isimli eserini icra etti. Gecenin ilk yarısında son olarak sahneye Gülsin Onay geldi. Bugüne kadar 5 kıta ve 68 ülkede dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyiciyle buluşan Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ın da ilk seslendirdiği eser yine J.S. Bach tan, Partita no1 in B flat major adlı eser oldu. Bu eser Praeludium Allemande Corrente Sarabande Menuet I Menuet II Gigue bölümlerinden meydana geliyordu. Piyanist Gülsin Onay daha sonra A.A. Saygun dan 12 Preludes on Aksak Rhythms, Op. 45; Prelude No. 2 adlı eserle gecenin ilk bölümünü sonlandırdı. Gecenin ikinci yarısında sahneye birlikte çıkan üçlü, Johannes Brahms ın, Piano Trio no.1 in B major, op.8 adlı eserini seslendirdi; eser, Allegro con brio, Scherzo: allegro molto, Adagio ve Allegro bölümleriyle, klasik müzikseverlerle buluştu. İzleyicinin yoğun isteği üzerine sahneye geri gelen trio, bis yaparak bu defa Sezar Cui nin Orientale adlı eserini seslendirdi. Gecenin sonunda duygularını ifade eden festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi, Sürprizlerle dolu bir 12. Yıl olacak, dopdolu bir program hazırlıyoruz, hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz. Konserin ardından sanatçılar CD lerini imzaladı. Dünyanın en uzun ve yoğun programa sahip festivali

21 Bu yıl festivalin resmi sponsorluğunu, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, BODTO, Bodrum Belediyesi; kurumsal sponsorlukları ise Bosch, Devecioğlu ve Neoyapı üstleniyordu. Bu yıl da ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilen birbirinden değerli sanatçıları konuk eden festival, bir ayı aşkın süre boyunca klasik müzikseverlere unutulmaz konserler yaşattı. Ülkemizin ve dünyanın en uzun soluklu ve yoğun programa sahip festivali olan ayrıca bünyesinde uluslararası bir müzik akademisi ve uluslararası bir piyano yarışması barındırıyor.

Bodrum da 62.5 hektar otluk alan yandı

Bodrum da 62.5 hektar otluk alan yandı Bodrum da 62.5 hektar otluk alan yandı Bodrum Akyarlar Mahallesi ndeki otluk ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Öğlen saatlerinde çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede

Detaylı

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI Tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Gümüşlük Mahallesinde yılda birkaç defa görülen olay deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkardı. İlçeye bağlı Gümüşlük beldesinde yaşanan

Detaylı

BODRUM DAN TÜRKÜLERLE HER COĞRAFYAYA

BODRUM DAN TÜRKÜLERLE HER COĞRAFYAYA BODRUM DAN TÜRKÜLERLE HER COĞRAFYAYA Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği ndeki, Kral Grubunun 20. Yıl Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen konserler kapsamında Halk müziği grubu Kardeş Türküler sahneye çıktı. Farklı

Detaylı

40 Yeni Yelkenci Daha Kursu Tamamladı

40 Yeni Yelkenci Daha Kursu Tamamladı 40 Yeni Yelkenci Daha Kursu Tamamladı Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi tarafından düzenlenen yelken kurslarının 3 üncüsüde tamamlandı. Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken şubesi tarafından Bodrumlu

Detaylı

Bodrum dan 88 yaşında bir Cumhuriyet aşığı

Bodrum dan 88 yaşında bir Cumhuriyet aşığı Bodrum dan 88 yaşında bir Cumhuriyet aşığı 60 yıldan fazla Cumhuriyet Halk Partisine üye olan 88 yaşındaki Bodrumlu Rıfat Güneri, elindeki bastonuyla yorgunluk nedir bilmeden neredeyse haftanın her günü

Detaylı

BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ

BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde düzenlenen konserde, Türk ve Yunan ezgileri yükseldi. Bodrum da düzenlenen ve 5 Yunanlı sanatçı nın da katıldığı konser büyük

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

BODRUM YENİDEN PLANLANIYOR

BODRUM YENİDEN PLANLANIYOR BODRUM YENİDEN PLANLANIYOR Planları Bütünleme Çalışmaları kamuoyuyla paylaşıldı Bodrum un tek belediye olmasının ardından ortaya çıkan imar durumun tespit edilmesi için başlatılan çalışmalarda Bodrum Beldelerinde

Detaylı

HALİKARNAS THE CLUB BODRUM EĞLENCE HAYATINA VEDA EDİYOR

HALİKARNAS THE CLUB BODRUM EĞLENCE HAYATINA VEDA EDİYOR HALİKARNAS THE CLUB BODRUM EĞLENCE HAYATINA VEDA EDİYOR EĞLENCE SEKTÖRÜNDE BİR SAYFA KAPANIYOR Açıldığı günden bugüne değin kapısında kuyruklar olan ve Bodrum un simgesi haline gelen Halikarnas The Club

Detaylı

Başkan Kocadon a ziyaret

Başkan Kocadon a ziyaret Milletvekili adaylarından Başkan Kocadon a ziyaret Muğla Milletvekili Adayları, il genelinde sürdürdükleri seçim çalışmaları kapsamında Bodrum a gelerek Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u da makamında

Detaylı

BODRUMSPOR A BİR TRANSFER DAHA

BODRUMSPOR A BİR TRANSFER DAHA BODRUMSPOR A BİR TRANSFER DAHA Bodrum Belediyesi Bodrumspor Ali Koçak ı renklerine bağladı. Devre arası döneminde teknik ekibin isteği doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren B.B. Bodrumspor yönetimi

Detaylı

BODRUM DA LUNAPARKTA OYUNCAK KAZASI: 1 ÖLÜ

BODRUM DA LUNAPARKTA OYUNCAK KAZASI: 1 ÖLÜ BODRUM DA LUNAPARKTA OYUNCAK KAZASI: 1 ÖLÜ Bodrum da lunaparkta oyuncaktan düşen çocuk hayatını kaybetti. Ailesiyle birlikte Bodrum da faaliyet gösteren lunaparka giden Kerem Kutlu (11) lunaparkta bir

Detaylı

ZIPKINLA 3,5 KİLO KALAMAR YAKALADI

ZIPKINLA 3,5 KİLO KALAMAR YAKALADI ZIPKINLA 3,5 KİLO KALAMAR YAKALADI Bodrum da amatör bir balıkçı zıpkın ile 3,5 kilogramlık kalamar tuttu. Kalamarı karaya çıkaran balıkçı gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Akyarlar mevkiinde

Detaylı

Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor

Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor Bodrumlu Sanatçılar Bodrum a Sahip Çıkıyor Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu bir açıklama yaparak, 28 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında Bodrum Belediye Meydanı nda, Bodrumlu

Detaylı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı MAZLUM AĞAN DA KUTLAMAYA KATILDI Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediğini davette Bodrum Belediyesi personelinin yeni yılını kutladı. Bodrum

Detaylı

Bodrum aşığı yabancıların buluşması

Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum da yaşayan, çoğunluğu yabancı uyruklu olan Internations üyeleri, Bodrum Eski Çeşme Mahallesi ndeki Sugar and Salt restoranda düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Detaylı

Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, Bodrum Belediye

Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, Bodrum Belediye Romanya Bodrum'da Başkonsolosu Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u makamında ziyaret etti. Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Ştefan, Başkan Mehmet Kocadon

Detaylı

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean- Bernard Pommier çifti, 8 Ağustos Cuma akşamı 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon ile yaşamının bir bölümünü Bodrum da geçirmiş ve Bodrum a gönül

Detaylı

LEMAN SAM VE YAŞAR BODRUM KALESİNDE

LEMAN SAM VE YAŞAR BODRUM KALESİNDE LEMAN SAM VE YAŞAR BODRUM KALESİNDE Bodrum da, sahne alan Leman Sam ve Yaşar ikilisi, şarkıları ile hayranlarını coşturdular. Seyirciler özçekim yaptı. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde Kral Grubunun 20.

Detaylı

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında 23 Nisan 2014 Çarşamba 17:23 Devremülk Turizm inden Sağlık Turizm ine, madencilik ve mermerden gayrimenkule kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren

Detaylı

QUEEN ELİZABETH İN ROTASI BODRUM DA

QUEEN ELİZABETH İN ROTASI BODRUM DA QUEEN ELİZABETH İN ROTASI BODRUM DA Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden olan Queen Elizabeth pazar sabahı Bodrum Gemi Yanaşmasına limanına demirledi. Pazar sabahı erken saatlerde Yunanistan ın Pire Limanından

Detaylı

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki Kumda Gitar Konserleri serisinde sahne alan gitaristler,

Detaylı

Bodrum da feci kaza, otomobil ikiye bölündü; 1 öldü, 1 yaralı

Bodrum da feci kaza, otomobil ikiye bölündü; 1 öldü, 1 yaralı Bodrum da feci kaza, otomobil ikiye bölündü; 1 öldü, 1 yaralı Bodrum da yaşanan feci kazada bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı. Orta refüjdeki ağaca çarpan araba ise ikiye bölündü. Gece saatlerinde

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon

Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Yarımadası nın Başkanı Mehmet Kocadon Seçim sonuçlarını CHP Bodrum Merkez Seçim Ofisi Yağhane de takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, rakamların belli olmaya başlamasının ardından

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ Bodrum Çarşı Esnaf temsilcileri, turizmine katkıları nedeniyle Global Port Bodrum yetkililerini ziyaret ederek teşekkür ettiler. Esnaf temsilcileri,

Detaylı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı Bodrum da, bu yıl 12 incisi düzenlenen Uluslararası Bale Festivali, Çalıkuşu isimli gösteri ile başladı. 19 Temmuz 6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI Bodrum da bu yıl ilk kez düzenlenen tirhandil tipi ahşap yelken yarışlarında iki tekne çarpıştı. Yarışın ikinci etabında şamandırayı erken dönme çabası

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

Gümüşlük te genç kemancılardan konser

Gümüşlük te genç kemancılardan konser Gümüşlük te genç kemancılardan konser Bosch un eğitim sponsorluğunu üstlendiği Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında gerçekleştirilen keman ustalık sınıfına katılan 11 genç müzisyen, Toprak Ev de verdikleri

Detaylı

İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı

İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı Türk şiirinde İkinci Yeni akımın usta şairi İlhan Berk, aramızdan ayrılışının 6.yılında Bodrum da ailesi ve sevenlerinin katıldığı sergide anıldı. Bodrum

Detaylı

Ofspor maçı hazırlığı

Ofspor maçı hazırlığı Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 29.10.2012 Ofspor maçı hazırlığı BEŞİKTAŞ, Ofspor maçı hazırlıklarına akşam gerçekleştirdiği antrenmanla başladı. Teknik Direktör Samet Aybaba nın yönetiminde kondisyon

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik.

6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik. 6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik. Bu yıl 6. düzenlenen İlkokul Yabancı Diller Festivali 26.05.2016 tarihinde saat 17.30 da okulumuz konferans salonunda okulumuz idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerin

Detaylı

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU Bodrum da, Yunanistan ın İstanköy (Kos) Adası ve Bodrum a karşılıklı yolcu taşıyacak olan katamaran tipi feribot, sezonun ilk seferini İsrailli turistlerle

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

KADINLAR YELKEN AÇIYOR

KADINLAR YELKEN AÇIYOR KADINLAR YELKEN AÇIYOR Women s Sailing School ( Kadınlar Yelken Okulu ) 23-30 Ağustos tarihleri arasında, 5. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası düzenliyor Kadınlar yelken haftası, 23 Ağustos akşamı Marmaris

Detaylı

Bodrum Deniz Dibi Temizlik

Bodrum Deniz Dibi Temizlik Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Gümüşlük ten başladı Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla Gümüşlük

Detaylı

OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU

OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU OTEL SATIN ALMA MÜDÜRLERİ BULUŞTU OSMED, BODRUM DA SEKTÖRÜ BULUŞTURDU Merkezi Antalya da bulunan Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED), Bodrum da sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Detaylı

Denize En Çok Mavi Yakışır

Denize En Çok Mavi Yakışır Denize En Çok Mavi Yakışır Belediyesi tarafından bu Bodrum Deniz Dibi Temizlik çalışmalarla bu yıl için İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü de alan yakışır

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİNDEN ZEKİ MÜREN E BÜYÜK VEFA

BODRUM BELEDİYESİNDEN ZEKİ MÜREN E BÜYÜK VEFA BODRUM BELEDİYESİNDEN ZEKİ MÜREN E BÜYÜK VEFA Türk Sanat müziğinin unutulmaz sesi, sanat güneşimiz Zeki Müren anısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından düzenlenen ses yarışmasını Berna

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ

BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü, Bodrum da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bodrum Belediyesi ve Japon

Detaylı

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum Golf Tenis A.Ş. tarafından Bodrum Golf ve Tenis Kulübü nde yapılan ve Bodrum da bir ilk olan kapalı kort, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından

Detaylı

İngiliz gazeteciler Bodrum u doyasıya gezdi

İngiliz gazeteciler Bodrum u doyasıya gezdi İngiliz gazeteciler Bodrum u doyasıya gezdi Bodrum Belediyesi ve Tav Havalimanları Holding in işbirliğiyle başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında Bodrum a gelen İngiliz misafirler, Bodrum a hayran kaldılar.

Detaylı

KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR

KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR SURİYE UYRUKLU TEKNE KAPTANININDA ARALARINDA OLDUĞU 12 KİŞİ YUNAİSTAN A KAÇMAK İSTERKEN KARAADA DA YAKLANDI 11 Suriyeliyi Yunanistan ın Kos Adasına götürmek için tekneye

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

KUSADASl - demokrat 24 Nisan 2010 Sayfa 6 1. BALKAN TÜRKLERİ ŞENLİĞİ AYDIN'DA YAPILDI - Arif Şentürk'ün sahne aldığı gecede davetliler doyasıya eğlendi. Aydın Belediyesi ile Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma

Detaylı

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü Şube Günlüğü Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos 2011 1. 1 Mayıs 2011 tarihinde, İlimizde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan basın açıklaması ve etkinliklerine Şubemizce 2. 02 Mayıs 2011

Detaylı

Olay, Muallim. Aşırı sürat kaza getirdi

Olay, Muallim. Aşırı sürat kaza getirdi 6 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Aşırı sürat kaza getirdi TA sinema ve tiyatro oyuncusu Bülent Şakrak, önce park halindeki aracına binmek üzere olan bir taksi şoförüne

Detaylı

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY

CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP İLÇE BAŞKANI RECAİ SEYMEN TEKRAR ADAY CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 29 Kasım Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kongresinde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu

Detaylı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Yasal düzenlemeler tamamlanmadığı için bir süredir aksayan Bodrum ile Datça arasındaki Feribot seferleri karşılıklı olarak başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum-Datça

Detaylı

SOMALI MADENCİLERE, BODRUM TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ İMKANI

SOMALI MADENCİLERE, BODRUM TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ İMKANI SOMALI MADENCİLERE, BODRUM TURİZM SEKTÖRÜNDE İŞ İMKANI Bodrum da, Soma kömür madeni faciasında yakınlarını kaybedenlerin, turistik tesislerde iş imkanı sağlanması için çalışma başlatıldı. Konuyla ilgili

Detaylı

Candan Erçetin Bodrum Kalesinde unutulmaz bir konser verdi

Candan Erçetin Bodrum Kalesinde unutulmaz bir konser verdi Candan Erçetin Bodrum Kalesinde unutulmaz bir konser verdi Bodrum da, sahne alan Türk Pop müziğinin ünlü ismi Candan Erçetin, hayranlarını coşturdu. Bodrum Kalesi nde yeniden düzenlenmiş hali ile Kral

Detaylı

Bodrum da Japon Kültürü Festivali

Bodrum da Japon Kültürü Festivali Bodrum da Japon Kültürü Festivali Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü, Bodrum da da düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Bodrum Belediyesi ve Japon Türk Kültür Değişim

Detaylı

Özgün müzikleri ile Yeni Türkü Bodrum Kalesinde

Özgün müzikleri ile Yeni Türkü Bodrum Kalesinde Özgün müzikleri ile Yeni Türkü Bodrum Kalesinde Bodrum da, sahne alan Yeni Türkü, hayranlarını coşturdu. Bodrum Kalesi nde Kral Grubunun 20. Yıl Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen konserlerin dördüncüsünde

Detaylı

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen seçimler ile Bodrum Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı seçilen Hasan Kablı, Aytekin Çanakcı dan

Detaylı

AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ

AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ AZİZ BAŞAN DAN İNSAN DOĞASI TEMALI SERGİ Bodrum Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı, tarihçi Aziz Başan ın, İnsan Doğası temalı sergisi Bodrum Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Azizi

Detaylı

BODRUM DA ENDURO HEYECANI BAŞLADI

BODRUM DA ENDURO HEYECANI BAŞLADI BODRUM DA BAŞLADI ENDURO HEYECANI Bodrum da, Türkiye Enduro Şampiyonası nın Dünya süpersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu nun adı verilen 6 ncı ve son ayak yarışları magazin startı ile başladı. TMF (Türkiye

Detaylı

ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR!

ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR! ALİAĞA TARİHSEL SEMBOLLERİNİ ÖNE ÇIKARIYOR! Aliağa(Özel ) Günümüzde Aliağa ilçesinin bulunduğu bölgede Milattan önce (MÖ) 1100 yılında kurulan ve Aiolis şehirlerinin başkenti konumunda olan Kyme Antik

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

Benimle Evlenir misin?

Benimle Evlenir misin? Benimle Evlenir misin? Bodrum sokakları ilginç bir evlenme teklifine daha sahne oldu. Bodrumlu genç kaptan Ali Özbaylan 9 yıl önce tanıştığı kız arkadaşı Tuba Cihat a, Milta Marina da bulunan bir kafede

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

FAALİYET RAPORU 2017

FAALİYET RAPORU 2017 FAALİYET RAPORU 2017 Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğimiz 19 Eylül 2016 tarihinde İstanbul da Dr. Canan Kaftancıoğlu, Tevfik Serdar Köksal, Hasan Ersoy, Saniye Yurdakul, Engin Çebi, Aysel Can Ekşi, Murat

Detaylı

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu

Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum a gönül veren ünlüler Trafo da buluştu Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon ile yaşamının bir bölümünü Bodrum da geçirmiş ve Bodrum a gönül

Detaylı

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

Sanatın adresi Fulya!..

Sanatın adresi Fulya!.. Sanatın adresi Fulya!.. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat 2012-2013 sezonunu açtı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi yine Beşiktaş'ta! Dünya kalitesinde tasarlanan Beşiktaş

Detaylı

4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ

4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ 4. BODRUMART SANAT GÜNLERİ Siyah Beyaz Gündem BodrumART ın dört senedir Ekim-Kasım aylarında geleneksel haline getirdiği SANAT Merkezi n de düzenleniyor. GÜNLERİ Trafo Hakan Aykan Sanat Daha önce ressam

Detaylı

BEŞPARMAK DAĞLARI ŞENLENDİ

BEŞPARMAK DAĞLARI ŞENLENDİ BEŞPARMAK DAĞLARI ŞENLENDİ Söke İlçesi ne bağlı Karakaya Köyü ndeki Göktepe kaya sığınağında 8000 yıl önce çizilen kaya resmindeki ilkbahar şenliklerinden yola çıkılarak, EKODOSD- KARAKAYA MUHTARLIĞI işbirliğiyle

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi 10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Katip Çelebi'nin Rektörü Prof. Galip Akhan İzmir'in en genç devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi SOSYAL ETKİNLİKLER 134 Geneksel Bahar Pikniği 27 Mayıs 2012 Şubemizin Geleneksel Pikniği 27 Mayıs Pazar Günü Sapanca`da gerçekleştirildi. Beraber yapılan kahvaltı ile başlayan pikniğe üyelerimiz aileleriyle

Detaylı

DENİZ DİBİNDEN TONLARCA ÇÖP ÇIKTI

DENİZ DİBİNDEN TONLARCA ÇÖP ÇIKTI DENİZ DİBİNDEN TONLARCA ÇÖP ÇIKTI Bodrum da deniz dibi temizliği yapan bir gurup öğrenci denizden tonlarca çöp çıkardılar. Boğaziçi Üniversitesi sualtı sporları kulübü üyeleri Bodrumda ki koyları gezerek

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi 27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Media Markt En Düşük Fiyat Şenliği Ankara yı salladı. ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Ankara Kentpark ta 10 Aralık 2009 da, toplam 4.500 metrekare alanda hizmet vermeye başlayan Media Markt

Detaylı

Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu

Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde Suda Caz konserleri, Alman-Afgan kökenli caz sanatçısı Simin Tander konseriyle devam etti.

Detaylı

Fransa ya Yelken Açtı

Fransa ya Yelken Açtı Fransa ya Yelken Açtı 2005 Yılında Fransa ya yerleşerek aldığı eğitimlerin ardından 2011 yılında 6,5 metrelik yatıyla Dünya nın önemli açık deniz yelkencilik yarışmalarından biri olan Mini Transat a katılan

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

Ölümün ve unutuşun kolay ülkesi olmaya devam edecek miyiz?

Ölümün ve unutuşun kolay ülkesi olmaya devam edecek miyiz? TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Necatibey Cad. No:57 Kızılay Ankara Tel: (0.312) 294 30 00 - Faks: 294 30 88 www.imo.org.tr İnşaat Mühendisleri Odası tarafından 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü dolayısıyla

Detaylı

Bodrumlu seçmenden yoğun katılım

Bodrumlu seçmenden yoğun katılım Bodrumlu seçmenden yoğun katılım Kocadon ve CHP ye Demir, CHP ye katılan vatandaşlara rozet taktı CHP li Başkan Kocadon: Barışa en yakın parti CHP dir CHP li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP

Detaylı