Anasınıfları, nisan ayı bülteni ile yeniden MERHABA! Anasınıfımızdaki yolculuk başlıyor. Bu ayki temalarımız: - Gökyüzü. - Tohum

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Anasınıfları, nisan ayı bülteni ile yeniden MERHABA! Anasınıfımızdaki yolculuk başlıyor. Bu ayki temalarımız: - Gökyüzü. - Tohum"

Transkript

1 Anasınıfları, nisan ayı bülteni ile yeniden MERHABA! Anasınıfımızdaki yolculuk başlıyor. Bu ayki temalarımız: - Gökyüzü - Tohum - Hava, Toprak, Su, Güneş - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Meyve mi? Sebze mi? Bu ayki yolculuğumuzun ilk konusu gökyüzü idi. Gökyüzü konusuna ev ödevimiz olan ay, güneş ve yıldız resimlerini inceleyerek devam ettik. Gökyüzünde hayal ettiğimiz şeyleri resmettik. Her birimiz bir yıldız araştırmacısı olduk. Gökyüzünü teleskopla incelerken gördüğümüz küçük yıldızın arkadaş bulmasına yardımcı olduk. J Çalışma sayfamızdaki gökyüzündeki yıldızlar, ay, roketleri ile önce sayma çalışması yaptık daha sonra sayılarını yazdık.

2 Baykuş ve yıldız çalışmasıyla İngilizce şarkımızda karakterleri oluşturduk, panomuzda sergiledik. İlkbaharın gelişini tohum konusuyla karşıladık. Önce tohum nasıl bir şeydir, incelemek istedik. Evlerimizden getirilen tohumları inceledik. Tohum konusuyla ilgili bir slâyt izledik. Küçük Tohumun dramasını yapıp her birimiz bir tohum olduk. Evden getirdiğimiz tohumları sınıfımızda süslediğimiz saksılarımıza ektik, tohumların büyümesini heyecanla bekliyoruz. Onların nelere ihtiyacı olduğu öğrendik, en önemlisinin de onlara gösterdiğimiz sevgi olduğunu pekiştirdik, tohumlarımızı güneş, su, hava ve sevgimizle büyütüyoruz.

3 Fon kartonları ve atık materyaller kullanıp ayçiçeği yaptık ve panomuzda sergiledik. Bir bitkinin bölümleri nedir, vücudumuzu kullanarak oynadığımız ritim oyunuyla pekiştirdik. Arkadaşımız çiçek oldu, bize bölümlerini gösterdi biz de doğru olanı ritimle ifade ettik. Düşünme becerilerimizi harekete geçirdik, çalışma kâğıtlarına kendi tasarladığımız bitkiyi resimledik. Çeşitli tohum resimlerine bakıp onların büyünce nasıl görüneceğini resimledik. Ortaya çıkan ürünler ve öğrencilerimizin tohumları ifade ediş şekilleri bizleri gururlandırdı. Rakamları çok iyi tanıyoruz. Müzikli Sayı Tanıma oyununda sayıları ne kadar iyi tanıdığımızı ispatladık. Oyunumuzu oynarken de çok mutlu olduk. Şişe kapakları ile 5, 6, 7, 8, 9 rakamlarını yazdık. Bu konuda çok

4 başarılıyız. Daha sonra kâğıt ve kalemler kullanıp rakamları tanıdık ve yazdık. Bu ay A sesine merhaba dedik. Sınıfımızda bir A köşesi oluşturduk. A sesi ile kelime bulma oyunu oynadık. A sesini dokunma kartlarımızda tanıdık, sınıfımızda bulunan A sesi ile ilgili nesneler bulduk. Neler neler varmış meğer sınıfımızda, ahtapot, astronot, ayçiçeği, Atatürk, ayna resmi ve başka birçok nesneyi öğrencilerimiz kendi elleri ile gösterdiler. A sesini boyalarımızla boyadık, A sesi ile ilgili hikâyeler diledik bilgilerimizi pekiştirdik. Yelpazelerimiz renk renk. Çünkü yelpazelerimizi, suluboyalarımız ile farklı teknikler kullanarak süsledik. Yelpazelerimizle çıkan havayı yüzümüzde hissettik. Nisan ayında bizi büyük bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bekliyordu. Bayram haftasında şarkılar söyledik, sınıfımızı süsledik, Atatürk ün armağan ettiği bu

5 güzel bayramı neşeyle okulda düzenlenen törende kutladık. Nisan ayının son haftasında meyve ve sebze resimli kartları ile gruplandırma ve sayma çalışması yaptık. Hafıza oyunları oynayıp eğlendik. Gri Partisinde gri kıyafetlerimizle koyu renk ve açık renk gruplaması yaptık. Şarkılar söyleyip dans edip eğlendik. Baharın nefis havasını hissettiğimiz bu güzel ayda, parkta oyunlar oynadık ve eğlendik. J Bir ayı daha dopdolu, neşe dolu geçirdik. Destekleriniz için teşekkür ediyoruz. ÖNÜMÜZDEKİ AY GÖRÜŞMEK ÜZERE!

6 BEDEN EĞİTİMİ Beden eğitimi dersinde bu ay top alıştırmaları ile ilgili koordinasyonu geliştirebilme konusunu işledik. Top ile ilgili farklı ve güzel çalışmalar yaptık. Eğlenceli oyun ve yarışmalar düzenledik. BİLİME YOLCULUK DERSİNDE Öğrencilerle birlikte roketler yaptık. Daha sonra yaptığımız roketleri hep beraber uçurduk.

7 Sonra roketlerimizin uzay yolculuğunu resmettik. Kavanozu, ellerini kullanmadan su ile nasıl doldurabileceklerini öğrendik.

8 SERAMİK Bu ay seramik dersimizde seramik hamurlarından çiçek konulu pano yaptık, farklı farklı yüzler oluşturduk. Oyun hamurlarımızdan yine çiçek konulu resimler ve üç boyutlu şekillendirme çalışmaları yaptık. GÖRSEL SANATLAR Bu ayki görsel sanatlar dersimizde uzayı işledik. Büyük bir uzay resmi yaptık. Yarışmaya göndermek üzere Doğa bizim ellerimizde konulu resmimizi tamamladık. Hayallerimizi anlatan renkli dünyamızın resmini yaptık. Vazoda çiçeklerimizi rengarenk boyadık. Son olarak da masal kahramanlarımızla çevremizin resmini yaptık. Zevkli, eğlenceli bir ayımızı daha geride bırakmış olduk.

9 MÜZİK Bu ay müzik dersinde tavşan, yağ satarım, aydede ile gökyüzü şarkılarını öğrendik. Bunları öğrenirken orff çalgılarını kullandık. Eski müzikli oyunları oynadık. Yağ satarım, kutu kutu pense oyunlarını oynadık. Müzikli öğrendiğimiz oyunları tekrar ettik. Öğreneceğimiz şarkıları hareketlerle somutlaştırdık. Aynı zamanda önceki aylarda öğrendiğimiz şarkıları da tekrar ettik. SATRANÇ Satranç taşlarının özelliklerini öğrendik ve taşlarla özel hamleler yaparak taşların güçlerini keşfettik. YOGA Denge egzersizleri yaparak vücut dengemizi artırma çalışmaları yaptık. Yıldız duruşu ile gece gökyüzünde duran minik yıldızlar olduk. Ay duruşu çalışmalarını yaptık.

10 REHBERLİKLE EL ELE NİTELİKLİ ZAMAN GEÇİRMEK Nitelikli zaman geçirmek sadece çocuğun değil, anne babanın da ihtiyacıdır. Bu anlamda nitelikli zamandan bahsedildiğinde, çocuğun olduğu kadar, anne babanın da keyif aldığı, paylaşabildiği ve eğlenebildiği, ebeveynliğinin tadını çıkarabildiği bir süreç söz konusu olmaktadır. Özellikle yoğun çalışan kişilerin, çocuklarıyla daha az zaman geçirdikleri için çocuğuna yeterince iyi bakım veremediklerini düşünmeleri, suçluluk hissetmelerine neden olmaktadır. Bu durum çocuğa açıkça söylenmese de, özür dileme ve telafi etme duruşu çocuk tarafından, Bana kötü bir şey yapıyorlar galiba gibi algılanmakta ve kızgınlık yaratabilmektedir. BİR ARADA GEÇİRİLEN TÜM ZAMANLAR KIYMETLİ Birlikte zaman geçirmek, öyle gerektiği için, günün 20 dakikasını baş başa ve sadece çocuğun keyif alacağı bir şeyi yaparak bir arada bulunmak değildir. Anne -babanın sıkılacağı zorunlu 20 dakikaların çocuğa bir katkısı olmamasının yanı sıra, doğal olmayan her durumda olduğu gibi, bir süre sonra sıkıntılı tuhaf bir durum ortaya çıkarmaktadır. Birlikteyken tartışmak da, kaliteli zamana dahildir. Günlük yaşayışı sürdürürken yemek, uyku, ödev gibi konuların sözde tartışmasında bile, hakaret ya da aşağılama içermediği sürece, her türlü duygunun, kızgınlık bile olsa, paylaşılıyor olması kıymetlidir. Zamanın kısıtlı olması, yapılan şeylerin tatsız olmasını gerektirmez. Günlük rutinlerin dışında bir şeye vakit kalmıyor gibi görünse de, o rutin durumları keyifli yaşamak mümkündür. Bu bültenimizde nitelikli zamanlar için birkaç öneri sunuyoruz KENDİNİ TANIMA HER İNSAN BİRBİRİNDEN FARKLIDIR. BU FARKLILIKLAR KİŞİYİ TEK YAPAR. Çocuğunuzla birlikte önce kendi özellikleriniz ( saç rengi, boy, cinsiyet, göz rengi, yapmaktan hoşlandıklarınız ya da hoşlanmadıklarınız ) hakkında konuşun. Daha sonra onun kendi özelliklerini söylemesini isteyin. Kendisinin ve sizin benzer özellikleriniz hakkında, daha sonra ailenin diğer fertleri ile ilgili olarak konuşmasını sağlayın. Çevrenizde gördüğünüz insanların özelliklerini, farklı görünen, farklı konuşan bireylerle karşılaşıldığında bu kişilerin özellikleri hakkında çocuğunuzla konuşun. Her kişinin kendine ait belli bir özelliği olduğu ve buna saygı göstermemiz gerektiğini vurgulayın.

11 DUYGULARI İFADE ETME UNUTMAYIN! DUYGULARINIZI NASIL YANSITIRSANIZ ÇOCUĞUNUZ DA DUYGULARINI O ŞEKİLDE İFADE EDECEKTİR. Çocuğunuzla günlük yaşantınız içinde bulunduğunuz duyguları ( kızgın- üzüntülü- mutlu vb. ) paylaşın ve neden böyle hissettiğinizi açıklayın. Onun da bu duygularını açıklaması için destek olun. Aile resimleri, gazete ve dergilerdeki insanların resimleri gösterilerek, bu kişilerin yüzlerinden hangi duygular içinde oldukları ile ilgili ve neden böyle hissedebilecekleri hakkında konuşun. BAŞKALARININ DUYGULARINI ANLAMA HER CANLI BİR TOPLULUĞUN İÇİNDE YAŞAR. KENDİ DUYGULARINI ANLAMASI KADAR BİRLİKTE OLDUKLARININ DUYGULARINI DA ANLAMASI ÖNEMLİDİR. Çocuğunuzla çeşitli aktiviteler yaparken önce kendi duygularınızı ifade edin sonra çocuğunuzun neler hissedebileceğini düşündüğünüzü söyleyin. Örneğin; ben bu işi yaparken mutlu oluyorum ama senin davranışlarına baktığımda senin bundan hoşlanmadığını hissediyorum. Onun kendi duygularını ve sizin neler hissettiğinizi söylemesini sağlayın. İstediğiniz bir şeyi yapmadığında; örneğin; oyuncaklarını toplamadığında sence ben ne hissediyorum? diye sorarak sizin duygularınızı anlamasını ve ifade etmesini isteyin. PROBLEM ÇÖZME PROBLEM ÇÖZME BECERİSİNİN ERKEN YAŞTA KAZANIMI, BİREYİN YAŞAMINDA DAHA BAŞARILI VE KENDİ KENDİNE YETEN BİR KİŞİ OLARAK YETİŞMESİNİ SAĞLAR. Çocuğunuzla oyun oynarken ya da bir iş yaparken problem durumları oluşturun. Örneğin; seninle top oynayalım ama top kayboldu, ne yapabiliriz? diyerek onun bu oyun için gerekli materyali nasıl elde edebileceği hususunda düşünmesini ve çeşitli önerilerde

12 bulunmasını, önerileri denemesini sağlayın. Başka neler olabilir? diyerek çocuğun farklı fikirler üretmesini destekleyin, zorlandığında küçük ipuçları verin. HATIRLAMA BELLEĞİ GELİŞTİRİCİ ÇALIŞMALAR ÇOCUĞUN ZİHİNSEL GELİŞİMİNİ OLUMLU YÖNDE ETKİLER. Çocuğunuzun belleğine güvendiğinizi gösteren sorumluluklar verin. Örneğin; Bana hatırlat, markete gittiğimizde bal alalım, Babana söyleyeceğim bir şey var bana hatırlat ya da Seninle alışverişe çıktığımızda neler almıştık? gibi sorumluluklar verin. Bu da çocuğun dikkatle dinlemesini ve akılda tutma becerisini geliştirecektir. ANLATMA DİNLEMEK YETMEZ ANLATMAK DA ÖNEMLİ Okuldan gelen çocuğa okulda ne yemek yediğini ya da o gün derste hangi konuyu işlediğini sormak ilgi değildir. Çoğu çocuk, sıkıcı olan, öylesine sorulmuş bu sorulara öylesine cevap verir. Çocuğu dinlemek mutlaka çok önemli, ama anne ve babanın kendisinden bir şeyler anlatabilmesi daha da önemlidir. Eve gelen babanın çocuğuna dönüp Biliyor musun bugün işte ne oldu? diye başladığı bir yerde gerçek ilişki yaşanır. Anne ve babanın yaşantısını paylaşabildiği, onların yaşadıkları gerçekliklere dahil olabildiği ilişki alışverişinde, kendisini daha ait ve daha güvende hissetmesi söz konusudur. Çocuk o sırada istemese de, ebeveynin ondan, zaman geçirme ya da anlattıklarını dinlemesi talebinde bulunması bile onun için anlamlıdır. ANLATMA VE ANLAMA ÇOCUĞUNUZ OKUMAYA GÖRDÜKLERİNİ ANLATMAKLA BAŞLAR. Çocuğunuzla çeşitli dergilerdeki resimleri ya da hikâye kitaplarını inceleyin, resimleri anlatmasını sağlayın. Küçük ipuçları vererek anlatımını genişletmesi için destek olun. Daha sonra sorular sorarak resimdeki ilgili yerleri göstermesini sağlayın.

13 DİNLEME BECERİSİ Çocuğunuza hikaye okuyun. Bu hikayenin 2-3 gün süren bir hikaye olmasına dikkat edin. Her gün hikayenin bir kısmını okuyun ve onunla ilgili sorular sorun. Dinlediklerini anlatmasına fırsat verin. TANIMLAR YAPMA TANIMLAMALAR YAPABİLMEK ÇOCUĞUN ÇEVRESİNİ TANIMASININ EN TEMEL GÖSTERGESİDİR. Çocuğunuzla günlük yaşamınızda karşılaştığınız olaylar, farklı nesneler, canlılar hakkında ve onların özellikleri üzerine konuşun. Bu konuşma ortamında çocuğunuzun aktif olmasını sağlayın. Bilmediği noktalarda siz konuşmaya devam edin. Çocuğun belli bir konu hakkında konuşabilmesi için sorular sorun, merak uyandırın. Örneğin; bu çiçeğin ismi ne? Nasıl görünüyor? Bu hayvanın ismi ne? Nasıl hareket eder? Gibi. ZAMAN KAVRAMI Çocukla konuşurken, önce - sonra, bugün yarın kavramlarını kullanmaya özen gösterin. bugün seninle şunları yapalım ya da bugün neler yapmak istiyorsun gibi ifadeleri kullanarak konuşun. Bir etkinlik yaparken örneğin; oda toplama, yemek yerken ya da dışarı çıkarken önce çorabımızı giyelim sonra pantolonumuzu giymeliyiz gibi. Beraber bir şeyler yapmak, birlikte çalışmak insanları birbirine yaklaştırır ve birbirleri hakkında anlayışlarını derinleştirir. Çocuğunuzla beraber bir konu üzerinde çalışırsanız çocuğunuzun fark etmediğiniz bir yönünü görme şansınız olur. Onun problemlere nasıl baktığını, çözüm olarak neler düşündüğünü, düşüncesini eyleme nasıl aktardığını görürsünüz. Kaynak: Yael Profeta, Milliyet Gazetesi 8 Aralık 2009 Belma Tuğrul, Sevgi Menüsü

14

15

16 :

17 Sayın Velimiz, Hazırlık sınıfı 5 yaş grubumuzun nisan ayı boyunca İngilizce dersinde yaptıkları etkinlikleri, öğrendikleri kelime ve cümle yapılarını sizlerle paylaşmak istiyoruz: Nisan ayının ilk iki haftası boyunca Day and Night (Gece ve Gündüz temamızı işledik. Bu temamızda moon, sun, star, day, night, clock kelimelerinin yanında good morning, good night, good afternoon yapılarını öğrendik. Nisan ayının son haftasında ise Jungle Animals (Hayvanlar) temamıza başladık. Bu temamızda birçok hayvanın ismini ayrıca büyük-küçük, uzun-kısa kavramlarının İngilizce söylenişlerini öğrenmekteyiz. Day and Night konusu hepimiz için çok eğlenceli geçti. Her pazartesi olan Games Day (Oyun) günlerimizde temamızın sun, moon, day, night, star kelimelerini tekrar etmek için eğlenceli oyunlar oynadık. Bu kelimelerin içinde geçtiği şarkıları hareketleri ile beraber söyledik. Öğretmenlerimizin verdiği yönergeleri takip ettik, bu kelimelerin içinde geçtiği videoları takip ederek oyunlarımıza devam ettik. Oynadığımız oyunlardan bazıları ; Feely Bag, Follow the leader, spin the bottle, Miming, Flashcard games Salı günleri ise Story (Hikaye) günlerimizde Caillou s bad dream,sun and Moon hikayelerini hem powerpoint sunumundan hem de videodan izleyerek öğrendiklerimizi tekrar ettik. Hikayeleri öğretmenimizden dinledikten sonra biz de tekrar etmeye çalıştık. Ayrıca çok ünlü bir hikaye olan Papa, please get the moon for me hikayesini dinleyerek öğrendiklerimizi pekiştirdik. Çarşamba günleri Drama günümüz. Öğrendiğimiz hikayeleri bu günlerde canlandırdık. Ayrıca öğretmenimizin verdiği yönergeleri takip ederek o hareketleri yaptık; çok eğlendik. Good morning good night oyunuyla gece ve gündüz neler yaptığımızı canlandırdık.

18 Perşembe günleri Digital ( teknoloji) günümüz. Bu günlerde hikayelerimiz ve konularımız ile ilgili powerpoint sunumları izledik, online oyunlar oynadık. Videolar ve şarkılarımızın kliplerini izledik. Öğretmenlerimizin hazırladığı sunumlarla eğlenceli oyunlar oynadık, böylece öğrendiklerimiz daha da kalıcı oldu. Her dersimize hello videosu ile başlıyoruz ders sonunda ise goodbye şarkısını hep birlikte hareketleriyle söyleyerek öğretmenimizi uğurluyoruz. Cuma günleri ise kalemler, boyalar, makas ve pritlerle çalıştığımız Pen & Paper ve Art and Craft günümüz. Bu derslerimizde öğretmenimizin verdiği çalışma kağıtlarındaki etkinlikleri yaptık. Öğretmenimizin verdiği komutları dinleyerek resimleri boyadık, kestik ve yapıştırdık. Yıldız ay ve güneş yaparak kendi gökyüzümüzü oluşturduk. Öğrendiğimiz kelimeler; STAR MOON SUN GOOD MORNING GOOD NIGHT CLOCK

19

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ FEN ETKİNLİĞİ

BİLMEMİZ GEREKENLER SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ SANAT ETKİNLİĞİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ MÜZİK-OYUN ETKİNLİĞİ FEN ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında çocuklarımızla birlikte hazırlayacağımız tüm etkinliklerimizi aylık bültenimizden takip edebilirsiniz. Bültenimizde sınıf içerisinde uyguladığımız tüm

Detaylı

-BİLDİĞİM OYUNLAR - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYUNLAR -FARKLI KÜLTÜRLERE AİT OYUNLAR -SONBAHAR -AÇ TIRTIL HİKÂYE KİTABI ETKİNLİĞİ

-BİLDİĞİM OYUNLAR - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYUNLAR -FARKLI KÜLTÜRLERE AİT OYUNLAR -SONBAHAR -AÇ TIRTIL HİKÂYE KİTABI ETKİNLİĞİ -BİLDİĞİM OYUNLAR - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYUNLAR -FARKLI KÜLTÜRLERE AİT OYUNLAR -SONBAHAR -AÇ TIRTIL HİKÂYE KİTABI ETKİNLİĞİ EKİM ayı bülteni ile merhaba; Oyun temamıza, benim bildiğim oyunlar konulu beyin

Detaylı

ÖZEL TUNÇSİPER OKULLARI

ÖZEL TUNÇSİPER OKULLARI ÖZEL TUNÇSİPER OKULLARI İçindekiler Ortak Alan 1-11 A 12-47 naokulu Ortak Alan 48-53 54-89 İlköğretim Ortak Alan 90-95 96-131 Lise Ortak Alan 132-133 Temmuz 2012 / Sayı 6 Yılda bir kez yayımlanır. İmtiyaz

Detaylı

ÜNİTE ÇOCUK VE OYUN İÇİNDEKİLER HEDEFLER OYUN DAĞARCIĞI GELİŞTİRME III. Öğr. Gör. Esra METİNER

ÜNİTE ÇOCUK VE OYUN İÇİNDEKİLER HEDEFLER OYUN DAĞARCIĞI GELİŞTİRME III. Öğr. Gör. Esra METİNER OYUN DAĞARCIĞI GELİŞTİRME III İÇİNDEKİLER Okul Öncesi eğitim kurumlarında etkinliklerde oyun Öğrenme Merkezlerinde Oyun Sanat Etkinliklerinde Oyun Müzik Etkinliklerinde Oyun Türkçe Etkinliklerinde Oyun

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: ÖĞRETMEN ADI: AYLAR ŞUBAT KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 3. Algıladıklarını hatırlar.

Detaylı

HER ÇOCUK FARKLIDIR. Bilgi Toplumunun Okulu. EKİN KOLEJİ P.D.R.H. servisinin ayda bir yayınlanan süreli yayınıdır. Yıl: 4 Sayı: 38 OCAK- ŞUBAT.

HER ÇOCUK FARKLIDIR. Bilgi Toplumunun Okulu. EKİN KOLEJİ P.D.R.H. servisinin ayda bir yayınlanan süreli yayınıdır. Yıl: 4 Sayı: 38 OCAK- ŞUBAT. Bilgi Toplumunun Okulu EKİN KOLEJİ P.D.R.H. servisinin ayda bir yayınlanan süreli yayınıdır. Yıl: 4 Sayı: 38 OCAK- ŞUBAT. 2008 HER ÇOCUK FARKLIDIR Çocuklarımıza, farklılıkları tanıma, kabul etme ve saygı

Detaylı

İlköğretim. Ders ve Öğrenci Çalışma Kitabı 1. KİTAP. Esra ÖZCAN - Neşe SAĞAN

İlköğretim. Ders ve Öğrenci Çalışma Kitabı 1. KİTAP. Esra ÖZCAN - Neşe SAĞAN İlköğretim HAYAT BİLGİSİ 3 Ders ve Öğrenci Çalışma Kitabı 1. KİTAP Esra ÖZCAN - Neşe SAĞAN Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 02.12.2011 tarih ve 8348 sayılı yazıları (28.11.2011 tarih ve 179 sayılı

Detaylı

Okul öncesinden 6 ncı Sınıfa kadar

Okul öncesinden 6 ncı Sınıfa kadar Katolik Okulları Anababaları Konseyi Telefon (02) 9390 5339 Faks (02) 9390 5299 danielle.cronin@ccsp.catholic.edu.au NSW Okul Aile Birlikleri Federasyonu Telefon (02) 9080 2366 Faks (02) 9080 2364 mail@pandc.org.au

Detaylı

SADECE KEKEMELİĞİM VAR!

SADECE KEKEMELİĞİM VAR! SADECE KEKEMELİĞİM VAR! Based on "Sometimes I just stutter" by Eelco de Geus 1999-2003 by the Stuttering Foundation of America - Translation 2012 by Sensory Activation Solutions (Turkey) 1 Kekemelik şaka

Detaylı

İSTEK TARABYA BÜLTENİ

İSTEK TARABYA BÜLTENİ IB Dünya Okulu İSTEK TARABYA BÜLTENİ 2013/2014 Ocak İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK OKULLARI OCAK 2014 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESI PAZAR 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Aslan

Detaylı

Hazırlayanlardan. Sevgili Öğrenciler, BAŞARILAR,

Hazırlayanlardan. Sevgili Öğrenciler, BAŞARILAR, Sevgili Öğrenciler, Bu yıl okula başladınız. Tüm öğretmenlerinizin, anne, babanızın ve bizim bir dileğimiz var: Kısa sürede okumayı ve yazmayı öğrenmeniz, okuduğunu anlayan, düşünen, düşündüğünü doğru

Detaylı

geliştirmemize yardımcı olur.

geliştirmemize yardımcı olur. 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Eğitim Paketi ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ ANASINIFI. Rahmi M. Koç Müzesi Hasköy Cad. no: 27 Hasköy 34445 İstanbul. Tel: 0212 369 6600 / 01 Fax: 0212 369 66 06

Eğitim Paketi ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ ANASINIFI. Rahmi M. Koç Müzesi Hasköy Cad. no: 27 Hasköy 34445 İstanbul. Tel: 0212 369 6600 / 01 Fax: 0212 369 66 06 ANASINIFI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ Eğitim Paketi Rahmi M. Koç Müzesi Hasköy Cad. no: 27 Hasköy 34445 İstanbul Tel: 0212 369 6600 / 01 Fax: 0212 369 66 06 http//www.rmk-museum.or.tr ebayam@rmk-museum.org.tr

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

Bilge Çocuk. Kardan adama elveda dememek için; küresel ısınmaya dur de! Küçükçekmece Belediyesi nin çocuklara armağanıdır. Yıl: 2 Sayı: 6 / 2012

Bilge Çocuk. Kardan adama elveda dememek için; küresel ısınmaya dur de! Küçükçekmece Belediyesi nin çocuklara armağanıdır. Yıl: 2 Sayı: 6 / 2012 Bilge Çocuk Yıl: 2 Sayı: 6 / 2012 Kardan adama elveda dememek için; küresel ısınmaya dur de! Küçükçekmece Belediyesi nin çocuklara armağanıdır. Sevgili Çocuklar, Okumayı ve yeni bilgiler öğrenmeyi ne

Detaylı

NHS Camden NHS Islington. Stres ve endişe. Kişisel gelişim kılavuzunuz. Stress and Worry Your Self Help Guide - Turkish

NHS Camden NHS Islington. Stres ve endişe. Kişisel gelişim kılavuzunuz. Stress and Worry Your Self Help Guide - Turkish NHS Camden NHS Islington Stres ve endişe Kişisel gelişim kılavuzunuz Stress and Worry Your Self Help Guide - Turkish İçindekiler 01 Başlangıç 02 Stres ve endişe nedir? 06 Stres ve endişe günlüğü 08 Stres

Detaylı

İFADE ÇEŞİTLERİ 1. DESTEKLEYİCİ VE AÇIKLAYICI İFADELER. Dengeli beslenmek yani her çeşit yiyecekten yeterince yemek sağlığımız için önemlidir.

İFADE ÇEŞİTLERİ 1. DESTEKLEYİCİ VE AÇIKLAYICI İFADELER. Dengeli beslenmek yani her çeşit yiyecekten yeterince yemek sağlığımız için önemlidir. İFADE ÇEŞİTLERİ 1. DESTEKLEYİCİ VE AÇLAYICI İFADELER Dengeli beslenmek yani her çeşit yiyecekten yeterince yemek sağlığımız için önemlidir. Ben hiç yemek ayırt etmem. Açıkçası her yemeği severek yerim.

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU GELİŞİM ÖZELLİKLERİ VE VELİ YAKLAŞIMI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU GELİŞİM ÖZELLİKLERİ VE VELİ YAKLAŞIMI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKOKULU GELİŞİM ÖZELLİKLERİ VE VELİ YAKLAŞIMI REHBERLİK SERVİSİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ VE VELİ YAKLAŞIMI Bu bilgilendirme broşüründe, 5-6 yaş döneminde çocukların gelişim özellikleri

Detaylı

Çocuk Bir Okur Oluyor

Çocuk Bir Okur Oluyor Çocuk Bir Okur Oluyor EBEVEYNLER ĠÇĠN ARAŞTIRMA SONUÇLARINA DAYALI KANITLANMIŞ FİKİRLER DOĞUM-OKUL ÖNCESĠ DÖNEMĠ Üçüncü Baskı 1 * Bu metin, Yaratıcı Kütüphane Girişimleri Grubu (ILIPG) nun İ stanbul İl

Detaylı

Bilge Çocuk. Denizler, yaşamayı bizim kadar hak ediyor. Küçükçekmece Belediyesi nin çocuklara armağanıdır. Yıl: 2 Sayı: 5 / 2012

Bilge Çocuk. Denizler, yaşamayı bizim kadar hak ediyor. Küçükçekmece Belediyesi nin çocuklara armağanıdır. Yıl: 2 Sayı: 5 / 2012 Bilge Çocuk Yıl: 2 Sayı: 5 / 2012 Denizler, yaşamayı bizim kadar hak ediyor Küçükçekmece Belediyesi nin çocuklara armağanıdır. Sanatsız kalmayın! Bilgi Evleri Sanat Kursları Kayıtları Devam Ediyor. n Gitar

Detaylı

6 YAS GRUBU ANASINIFI KAVRAMLAR. Mekânda konum ile ilgili kavramları ( arasında, yanında, altında üstünde, önünde arkasında) öğrenmeye devam ediyoruz.

6 YAS GRUBU ANASINIFI KAVRAMLAR. Mekânda konum ile ilgili kavramları ( arasında, yanında, altında üstünde, önünde arkasında) öğrenmeye devam ediyoruz. ÖZEL BİLGİ İLKÖĞRETİM OKULU 6 YAS GRUBU ANASINIFI ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1-29 ŞUBAT TEMA ÇALIŞMALARIMIZ Bu ay ki temamız Meslekler di. Anne ve babalarımızın mesleklerini öğrendik. Anne ve babamızın işi olmasaydı

Detaylı

Filantropi Seminerleri. "Başrolde Ödüllü Kadınlar Var"

Filantropi Seminerleri. Başrolde Ödüllü Kadınlar Var Filantropi Seminerleri "Başrolde Ödüllü Kadınlar Var" Seminer Deşifresi 11 Aralık 2014 Sabancı Center, Hacı Ömer Konferans Salonu İstanbul Konuşmacılar: Sheryl WuDunn, Pulitzer Ödüllü Gazeteci, Half The

Detaylı

Her dal eğilmez ama. her ağaç meyve verir.

Her dal eğilmez ama. her ağaç meyve verir. Her dal eğilmez ama her ağaç meyve verir. Merhaba, Billtest Koleji, Bilfen Okulları liderliğinde kurulmuş olan, Danışmanlık ve Denetleme Organizasyonu Bilfen Okulları tarafından yapılan uluslararası standartlarda

Detaylı

Çocuklarda Yas An ne Ba ba El Ki ta bı

Çocuklarda Yas An ne Ba ba El Ki ta bı Çocuklarda Yas An ne Ba ba El Ki ta bı Çocuklarda Yas An ne Ba ba El Ki ta bı 1. Yas nedir? Çocuklar da büyükler gibi çeşitli türden kayıplar yaşayabilirler. Anneleri, babaları, kardeşleri ölebilir ya

Detaylı

Orjinal Adı : First Steps - A Manual for Starting Human Rights Education Yayınlayan : Amnesty International AI İndeks : 32/002/2002

Orjinal Adı : First Steps - A Manual for Starting Human Rights Education Yayınlayan : Amnesty International AI İndeks : 32/002/2002 İlk Adım 1 Bu kitap, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi tarafından Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçiliği nin katkılarıyla basılmıştır. Kitabın içeriğinden Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçiliği sorumlu

Detaylı

Çocuğa Ulaşmada Doğru İletişim Yolları

Çocuğa Ulaşmada Doğru İletişim Yolları İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL Dr. NATUK BİRKAN İLKOKULU VE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUK İLE 1. SINIF DOĞRU VELİ İLETİŞİMİN BÜLTENİ YOLLARI Çocuğa Ulaşmada Doğru İletişim Yolları Bu dünyada

Detaylı

KENDİ İŞİNİ KURMA REHBERİ

KENDİ İŞİNİ KURMA REHBERİ KENDİ İŞİNİ KURMA REHBERİ Yayına Hazırlayanlar: Prof. Dr. Tunçdan BALTACIOĞLU Yrd. Doç.Dr. Öznur YURT Öğr. Gör. Taylan DEMĠRKAYA ÖNSÖZ Değerli Okuyucular, Üniversitemiz kısa sürede uluslararası bir üniversite

Detaylı