1 Onay Modülü Nedir? Organizasyon Tanımlama... 4

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1 Onay Modülü Nedir?... 4. 2 Organizasyon Tanımlama... 4"

Transkript

1

2 İçindekiler 1 Onay Modülü Nedir? Organizasyon Tanımlama Organizasyon Ekleme Şirket Ekleme Kullanıcı Ekleme İş Akışında Kullanılacak Olan Grup (Birim) ların Tanımlanması Yeni Grup Oluşturma Gruba Görev Ataması Yapma Kural Tanımlama Ekranı Kural Tanımları Ekranı Kural Ekleme Operatörler Kural Değişkenleri Yeni Değişken Tanımı Web Servis Değişkeni Tanımı Veri Tabanı Değişkeni Tanımı Değişkenlerin Güncellenmesi Değişkenlerin Silinmesi Kural Güncelleme Kural Versiyonları Versiyon Detayı Görüntüleme Kural Silme Veritabanı Kaynağı Tanımı İş Akışı Tanımı İş Akış Tanım Ekranı Yeni İş Akış Tanımı Ekleme İşlemler Ekranının Detaylı Açıklaması İki Adım Arasındaki Bağlantının İşlemleri İş Akış Tanımı Güncelleme Aktif Tasarımı Aç Güncelle... 33

3 4.4 İş Akış Silme Tasarımı Farklı Kaydet İş Akışı Versiyonları İş Akış Kullanım Durumu İş Akışı Aktif ya da Pasif Etme E-Fatura Onay Ekranı Gelen Fatura Bilgilendirme E-Fatura Onay Ekranı Bekleyen İşler Listesi Geri Dönen İşler Listesi Gönderdiğim İşler Listesi Üzerimdeki İşler Listesi Süresi Geçen İşler Listesi E-Fatura yı Sevketme Detay Aç Sevk Tarihçesi İşi Kullanıcıya Ata Geri Gönder Geri Al Dışa Aktarma İçe Aktarma Örnek Onay Akışı... 45

4 1 Onay Modülü Nedir? Onay Modülü, e-fatura sisteme gelen veya e-fatura sisteminden gönderilecek olan faturaların, ilgili kişi/ kişilerden onayının alınması için kullanılan ve e-fatura sistemine entegre çalışan bir modüldür. Onay modülü aşağıdaki alt bileşenlerden oluşmaktadır: Organizasyon Tanımlama: Onay akışında kullanılacak organizasyon yapısının tanımlanacağı, organizasyon/birim/grup tanım ekranlarıdır. Kural Tanımlama: Onay akışında kullanılacak kuralların tanımlanması için kullanılacak ekranlardır. İş Akışı Tasarımı: Onay akışının tasarlanması için kullanılacak, sürükle-bırak mantığı ile çalışan görsel bir iş akış tasarım aracıdır. E-fatura Onay Ekranı: Tasarlanan iş akışına uygun olarak, kullanıcılara gelmiş olan faturaların görüntülendiği, üzerinde onay/ret/geri gönderme vb. işlem yapabildikleri ekranlardır. 2 Organizasyon Tanımlama 2.1 Organizasyon Ekleme Öncelikle yapı içine yeni bir Organizasyon ekleyelim. Yeni Organizasyon tanımı EFYS ekranında Genel > Organizasyon Tanımları kısmından yapılacaktır. Yeni Organizasyon Ekle butonuna basınca açılan ekranda Organizasyon Adı ve Etiketi belirlenmelidir. Kaydet butonuna basınca belirlenen Organizasyon eklenecektir. Bu ekran da ayrıca ilgili Organizasyonu seçip Güncelleyebiliriz. Bunun için İlgili Organizasyonu seçip Organizasyon Bilgileri Güncelle butonuna tıklamamız yeterlidir.

5 2.2 Şirket Ekleme Oluşturulan bu Organizasyon altına Şirket eklemek için EFYS Ekranında Genel > Şirket Tanımları kısmından ilgili Şirketi tanımını yapabiliriz. Organizasyon seçip Şirket ekle butonuna basınca Şirket bilgilerinin girileceği ekran açılacaktır. Bu ekranda Sarı renk ile belirtilen alanlar Zorunlu olan alanlardır. Örnek ekran aşağıdadır. Kaydet butonuna basınca Yeni Şirket eklenmiş olacaktır.

6 2.3 Kullanıcı Ekleme Sisteme yeni bir kullanıcı eklemek için EFYS ekranı kullanılmalıdır. EFYS ekranında Genel > Kullanıcı Tanımları ekranı açılır. Bu ekranda Yeni Kullanıcı Ekle butonuna basınca aşağıdaki ekran açılacaktır. Bu ekrandaki alanların açıklamaları aşağıdadır. Adı: Kullanıcı Adı Soyadı: Kullanıcı Soyadı Kullanıcı Kodu: Kullanıcının sistem Account u Şifre: Şifre Telefon: Telefon Numarası Kullanıcının E-Postası Kullanıcı Oluşturma ekranın da kullanıcıyı hangi Organizasyon ve Şirket altına eklemek istiyorsak o şekilde seçim yapılmalıdır. Buradaki Rol alanı ise Kullanıcıya verilecek Rollerdir. Buradaki Rol kavramı ilgili kullanıcıya verilecek yetkiler anlamındadır. Bir kullanıcıya birden fazla Rol atanabilir. İlgilli Rolü seçtikten sonra butonuna basmak yeterlidir. Gerekli Roller atandıktan sonra Kaydet butonuna basarak Kullanıcı oluşturulmuş olur. Kullanıcı üzerine atanan herhangi bir Rolü silmek içinse Tablodaki butonuna basmak yeterlidir. Bu işlemden sonra yeniden Kaydet butonuna basılmalıdır. İlgili Kullanıcının bilgilerini güncellemek istediğimizde Kullanıcı Tanımları ekranında Kullanıcı Bilgilerini Güncelle butonuna bastıktan sonra düzenlenecek alanı düzenleyip Kaydet butonuna basmamız yeterlidir.

7 2.4 İş Akışında Kullanılacak Olan Grup (Birim) ların Tanımlanması İş Akışında kullanılacak Grup (Birim) tanımları alt kısımdaki Organizasyon menüsünün içindeki Grup Tanımları ekranından yapılmaktadır. Ekran görüntüsü aşağıdadır. Bu linke tıklayınca açılan ekran da Organizasyon olarak oluşturmuş olduğunuz Organizasyonu seçiniz. Organizasyon seçilince otomatik olarak oluşturulmuş kök grup tanımı görülecektir. Bu Kök Grup tanımı oluşturduğunuz Organizasyon ismine göre otomatik olarak gelmektedir. Kök grup altına ise tanımladığınız Şirket ismi gelmektedir. Bu ekranda butonuna basarak yeni Grup(Birim) oluşturabilirsiniz. Grup Güncelle butonu ile ilgili Grup(Birim) bilgileri güncellenebilir. Oluşturulan Grubu silmek için butonuna basmanız yeterlidir. Grubun Etiketini butonuna tıklayarak açılan ekranda değiştirebiliriz.

8 2.4.1 Yeni Grup Oluşturma Yeni Grup oluşturmak için butonuna basınca aşağıdaki ekran açılacaktır. Bu ekrandaki alanlar Grup Adı ve Açıklaması şeklindedir. Bu alanlara giriş yapıldıktan sonra Kaydet butonuna basınca Kayıt gerçekleşecektir. Kaydettikten sonra ekrana Grup kaydedildi uyarı çıkacaktır. Oluşturulan Grup altına istenildiği kadar farklı Grup oluşturulabilir. Grup oluşturulduktan sonra aşağıdaki görüntü oluşacaktır. Burada Cybersoft A.Ş. Altına Muhasebe Grubu(Birimi) eklenmiştir. Gerekli olduğu kadar Grup(Birim) oluşturulabilir.

9 2.4.2 Gruba Görev Ataması Yapma Gruba Görev ataması yapma ilgili Grup(Birim) e Kullanıcı ekleme anlamındadır. Bunun için Grup Tanımları ekranında butonuna basınca açılan ekrandan Görev Ataması yapılabilir. Aşağıda Görev Ataması yapılan ekran görünmektedir. Bu ekranda Yeni Görev butonuna basınca Görev Tanımı ekranı açılacaktır.

10 Görev Tanımı Ekranındaki alanların açıklaması aşağıdadır. Kullanıcı: Kullanıcı Tanımı ekranında tanımlanan kullanıcılardan Gruba eklenmesini istediğiniz Kullanıcıyı buradan seçmelisiniz. Grup: Bu alan kullanıcının hangi gruba dahil edileceğinin gösterildiği alandır. Unvan: Unvan Tipi Görev Tipi: Asıl, Geçici ve Vekalet seçeneklerinden biri seçilmeli Başlama Zamanı: Başlama Zamanı Bitiş Zamanı: Bitiş Zamanı Açıklama: Grup ile ilgili açıklamanın girildiği alandır. Alanlara veri girişi yapıldıktan sonra Gruba Görev Ataması (Kullanıcı Tanımı) yapılmış olacaktır. Gruba atanan Kullanıcı/Kullanıcılar Görev Ataması yapılan ekranda görünecektir. Görev Ataması Yapılan Ekrandaki Seçenekler: Bu butona tıklayınca ilgili Kullanıcının üzerine Rol atanabilir. Eğer kullanıcının üzerinde bir Vekalet görevi varsa butonuna tıklayarak açılan ekranda ilgili vekaletleri görebiliriz. Bir kullanıcıya Vekalet vermek için İlgili Görevi güncellemek için Oluşturulan Görevi silmek için butonuna tıkladıktan sonra Vekalet verilecek Kullanıcı seçilmelidir. Güncelle butonuna basarak güncellemeyi yapabilirsiniz. Sil butonuna basmak yeterlidir.

11 3 Kural Tanımlama Ekranı Kural tanımlama ekranı EFYS ekranında Yönetim > Onay Akışı > Kural Tanımları linkinden açılmaktadır. 3.1 Kural Tanımları Ekranı Bu ekranda var olan kurallar seçilen organizasyona göre listelenir. Yeni kural eklenebilir. Bu ekran aracılığıyla listelenen kurallara ait değişkenler görüntülenebilir, kurallar güncellenebilir, kuralların versiyonları görüntülenebilir veya kurallar silinebilir Kural Ekleme Yeni kural eklemek için ekranda bulunan Yeni butonu kullanılır. Yeni butonuna tıklandıktan sonra açılan kural ekleme sayfası aşağıdaki ekran görüntüsünde yer almaktadır.

12 Kural tanımlarken sol taraftaki Tipi alanından seçilen değere göre sol taraftaki Seçili Alan kısmının içi de doldurulmaktadır. Ortadaki Operatör kısmından gerekli bulunan operatör seçilir. Sağ taraftaki Tipi alanı da sol taraftaki ile benzer işlevdedir ve sağ taraftaki Tipi alanından seçilen değere göre sağ taraftaki Seçili Alan kısmının içi de doldurulmaktadır. Sol taraftaki Tipi alanından seçilebilecek başlıklar aşağıda(resim 29 da) yer almaktadır. Kural tanım ekranında tipi alanındaki seçeneklerin listesi aşağıdadır:

13 1. e-fatura Değişkenleri Burada e-fatura seçilirse fatura ile ilgili alanların bulunduğu Resim 30 da yer alan sayfa açılacaktır. Buradaki seçeneklerin tam listesi aşağıdadır. Fatura Değişkeni fatura.faturaid fatura.faturano fatura.faturatarihi fatura.faturatipi fatura.faturaturu fatura.faturazamani fatura.siparisbilgisi.siparisno fatura.siparisbilgisi.siparistarihi fatura.sonodemetarihi fatura.parabirimi fatura.toplamartirimtutari fatura.toplamiskontotutari fatura.toplammalhizmetmiktari fatura.vergiharictoplam fatura.vergidahiltutar Açıklama Fatura ID Fatura no Fatura tarihi Fatura tipi Fatura türü Fatura zamanı Sipariş no Sipariş tarihi Son ödeme tarihi Param birimi Toplam artırım tutarı Toplam iskonto tutarı Toplam mal/hizmet miktarı Vergi hariç toplam Vergi dahil tutar

14 fatura.yuvarlamatutari fatura.odenecektutar fatura.alici.musterino fatura.alici.adi fatura.alici.soyadi fatura.alici.unvan fatura.alici.subeadi fatura.alici.subekodu fatura.alici.vergidairesi fatura.alici.vergino fatura.alici.eposta fatura.alici.websitesi fatura.alici.etiket fatura.alici.tel fatura.alici.fax fatura.alici.tapdkno fatura.alici.ulke fatura.alici.sehir fatura.alici.kasabakoy fatura.alici.ilce fatura.alici.caddesokak fatura.alici.binaadi fatura.alici.binano fatura.alici.kapino fatura.alici.postakodu fatura.satici.musterino fatura.satici.adi fatura.satici.soyadi fatura.satici.unvan Yuvarlama tutarı Ödenecek tutar Alıcının müşteri no Alıcının adı Alıcının soyadı Alıcının unvanı Alıcının şube adı Alıcının şube kodu Alıcının vergi dairesi Alıcının adresi vergi no Alıcının e-postası Alıcının web sitesi Alıcının etiketi Alıcının telefonu Alıcının faks numarası Alıcının TAPDK no Alıcının adresi ülke Alıcının adresi şehir Alıcının adresi kasaba/köy Alıcının adresi ilçe Alıcının adresi cadde/sokak Alıcının adresi bina adı Alıcının adresi bina no Alıcının adresi kapı no Alıcının adresi posta kodu Satıcının müşteri no Satıcının adı Satıcının soyadı Satıcının unvanı

15 fatura.satici.subeadi fatura.satici.subekodu fatura.satici.vergidairesi fatura.satici.vergino fatura.satici.eposta fatura.satici.websitesi fatura.satici.etiket fatura.satici.tel fatura.satici.fax fatura.satici.tapdkno fatura.satici.ulke fatura.satici.sehir fatura.satici.kasabakoy fatura.satici.ilce fatura.satici.caddesokak fatura.satici.binaadi fatura.satici.binano fatura.satici.kapino fatura.satici.postakodu Satıcının şube adı Satıcının şube kodu Satıcının vergi dairesi Satıcının adresi vergi no Satıcının e-postası Satıcının web sitesi Satıcının etiketi Satıcının telefonu Satıcının faks numarası Satıcının TAPDK no Satıcının adresi ülke Satıcının adresi şehir Satıcının adresi kasaba/köy Satıcının adresi ilçe Satıcının adresi cadde/sokak Satıcının adresi bina adı Satıcının adresi bina no Satıcının adresi kapı no Satıcının adresi posta kodu 2. Kural Değişkenleri Kuralın içinde tanımlanan diğer değişkenlerin seçilebilmesini sağlar. 3. Akış İş Bilgileri Akış İş Bilgileri Değişkeni wf.process.startnodeid wf.process.starttime wf.process.type wf.process.instanceid Açıklama Akışın başladığı adım no Akışın başlama zamanı Akıştaki işin tipi (1: Gelen Fatura, 2: Giden Fatura) Akıştaki işin tekil tanımlayıcısı (Fatura ID)

16 wf.process.owner. wf.process.users. Başlatan kullanıcı e-posta adresi Akışta işin gezdiği kullanıcıların e-posta adresleri 4. Akış Sevk Bilgileri Akış Sevk Bilgileri Değişkeni wf.task.user.id wf.task.user.name wf.task.user.group.id wf.task.user.group.name wf.task.nextcandidatenodeids wf.task.target.nodeid wf.task.target.name wf.task.target.user.id wf.task.target.user.name wf.task.target.group.id wf.task.target.group.name wf.task.target.description wf.task.sender.nodeid wf.task.sender.user.id wf.task.sender.user.name wf.task.sender.group.id wf.task.sender.group.name Açıklama İşi yapan kullanıcının ID si İşi yapan kullanıcının adı İşi yapan kullanıcının bulunduğu grubun ID si İşi yapan kullanıcının bulunduğu grubun adı İşin gidebileceği adımların no ları (virgül ile ayrılmış) İşin gideceği adım no İşin gideceği adım adı İşin gideceği kullanıcının ID si İşin gideceği kullanıcının adı İşin gideceği kullanıcının grup ID si İşin gideceği kullanıcının grup adı Sevk açıklaması İşi gönderen adım no İşi gönderen kullanıcının ID si İşi gönderen kullanıcının adı İşi gönderen kullanıcının grup ID si İşi gönderen kullanıcının grup adı 5. Onay Bilgileri Onay Bilgileri Değişkeni wf.approval.hasapprove wf.approval.hasreject wf.approval.hasprocessreject Açıklama Akış içerisinde herhangi bir onay yapılmış mı? (true/ false) Akış içerisinde herhangi bir ret yapılmış mı? (true/false) Akış tamamen reddedilmiş mi? (true/false)

17 wf.approval.processrejectdescription wf.approval.approvecount wf.approval.rejectcount wf.approval.lastapproval wf.approval.lastapprovaluserid wf.approval.lastapprovaldescription wf.task.approval.approve wf.task.approval.approvedescription wf.task.approval.reject wf.task.approval.rejectdescription wf.approval.users. Akış tamamen reddedilmiş ise buna ait açıklama bilgisi Akış içerisindeki toplam onay sayısı Akış içerisindeki toplam ret sayısı Akışta yapılan son onay/ret işlemi (approve/reject) Akışta yapılan son onay/ret işlemini yapan kullanıcı ID si Akışta yapılan son onay/ret işleminin açıklaması İşin bulunduğu adımda onay yapıldı mı? (true/false) İşin bulunduğu adımda yapılan onay açıklaması İşin bulunduğu adımda ret yapıldı mı? (true/false) İşin bulunduğu adımda yapılan ret açıklaması İşi onaylayan veya reddeden kullanıcıların e-posta adresleri (noktalı virgül ile ayrılmış) 6. Aktif Kullanıcı Bilgileri İşlemi yapan kullanıcı bilgileridir. Aktif Kullanıcı Değişkeni current.user.id current.user.name current.user.title.id current.user.title.name current.user.group.id current.user.group.name current.user.location.id current.user.location.name current.user.roleids Açıklama İş yapan kullanıcının ID si İş yapan kullanıcının adı soyadı İş yapan kullanıcının unvan ID si İş yapan kullanıcının unvanı (Müdür, Uzman vb.) İş yapan kullanıcının grup/birim ID si İş yapan kullanıcının grup/birim adı İş yapan kullanıcının lokasyon ID si İş yapan kullanıcının lokasyon adı İş yapan kullanıcının sahip olduğu rollerin ID si İş Akışı Kuralları Kural tanımlama ekranındaki kaydedilen kurallar listelenir.

18 3.1.2 Operatörler Operatör alanından seçilebilecek ve kural yazmak için kullanılabilecek operatörler de Resim 28 de gösterilmektedir. Buradaki Operatör Listesin de eşittir, büyük, büyük eşit, küçük, küçük eşit, ile başlayan, ile Biten, içeren, İçinde, içinde Değil gibi seçeneklerden oluşmaktadır. Örnek olarak; oluşturulan Kural da belirtilen alanda ile Başlayan Operatörünü ele alırsak yazılan kuralda Satıcının vergi Numarasında 25 ile Başlayan bir VKN varsa yazılan Kural bu şekilde tanımlanabilir. Sağ taraftaki Tipi alanından seçilebilecek başlıklar aşağıda(resim 26 da) yer almaktadır. Burada E-Fatura seçilirse fatura ile ilgili alanların bulunduğu Resim 27 de yer alan sayfa açılacaktır ve Fatura ile ilgili olan yukarıda tam liste burada da çıkacaktır. Kural tanımlarken oluşturulan kural Ekle butonu ile sayfada yer alan metin alanına eklenir. Daha karmaşık kurallar yazabilmek için metin alanının sol tarafında bulunan ve aşağıda görülen parantezler Ve, Veya, Değil operatörleri de kullanılabilir. Metin alanında herhangi bir satırı silmek için silinmek istenen satır seçilir ve Satırı Sil butonu kullanılır. Sayfadaki metin alanında oluşturduğumuz kuralın geçerli olup olmadığını kontrol edebilmek için Kontrol butonu kullanılır. Genel olarak kuraldan beklenen özelliklere göre oluşturulan kural kontrol edilir ve kural geçerli değil ise hata mesajı verilir. Hata mesajının içeriğine göre kural düzeltildikten sonra Kontrol butonu kullanıldığında aşağıdaki gibi mesaj verilir. Geçerli olan kuralın kaydedilmesi için Kural Adı alanının doldurulması zorunludur. Kural Adı alanı doldurulduktan sonra Kaydet butonuna tıklanarak kural kaydedilebilir. Kural kaydedildikten sonra kullanıcıya aşağıdaki gibi bilgilendirme mesajı verilir.

19 3.2 Kural Değişkenleri butonu ile kurala ait değişkenler aşağıdaki gibi listelenir. Kurala ait değişkenler 3 farklı şekilde tanımlanabilirler. Bu tanımlamalardan ilki alt kural gibi değişken tanımı, ikincisi web servis değişkeni tanımı, üçüncüsü de veritabanı değişkeni tanımıdır Yeni Değişken Tanımı Yeni Değişken butonu ile kuralın içine yeni bir değişken tanımı için aşağıdaki sayfa açılır.

20 Açılan değişken tanım ekranında da kural tanım ekranındaki gibi yeni bir kural tanımı yapılır ve Değişken Adı alanına değişkenin adı girilerek Kaydet butonuna basılır. Hangi kural için değişken tanımı yapıldığı açılan sayfada başlık olarak yer almaktadır. Kaydedilen değişken kuralın değişken listesinde görülebilmektedir. Değişken kaydederken metin alanında geçerli bir kural bulunması ve değişken adının girilmesi zorunludur. Değişken kaydedildikten sonra aşağıdaki mesaj ile kullanıcı bilgilendirilir Web Servis Değişkeni Tanımı Yeni Web Servis Değişkeni butonuna tıklanarak aşağıdaki yeni web servis değişkeni tanımlama ekranı açılır.

21 Web servis değişkeni tanımlama ekranında da hangi kural için web servis tanımı yapıldığı sayfada başlık olarak yer almaktadır. Sayfada yer alan Web Servis wsdl Erişim Adresi kısmına erişim adresi yazılır. Web Servis Çağrılacak Method Adı kısmına da gereken method adı yazılır. Web servis için girdi değişkenleri var ise girdi değişkeninin adı ve değeri olacak şekilde Girdi Değişkenleri tablosuna eklenir. Web servis için çıktık değişkeni var ise çıktı değişkeninin adı da Çıktı Değişkenleri tablosuna eklenir. Girdi ve çıktı değişkenleri sayısında herhangi bir kısıtlama yoktur. Değişken adı da girildikten sonra Kaydet butonu ile web servis değişkeni kaydedilir ve kuralın değişkenleri listesinde yer alır. Web servis kaydederken Web Servis wsdl Erişim Adresi, Web Servis Çağrılacak Method Adı ve web servis adı zorunlu olarak doldurulması gereken alanlardır. Değişken kaydedildikten sonra aşağıdaki mesaj ile kullanıcı bilgilendirilir Veri Tabanı Değişkeni Tanımı Yeni Veritabanı Değişkeni butonuna tıklanarak aşağıdaki yeni veritabanı değişkeni tanımlama ekranı açılır.

22 Bu ekrandaki Veritabanı Kaynağı Veri Kaynağı Tanımı ekranında yapılmaktadır. Veritabanı değişken tanımı anlatıldıktan sonra Veri Kaynağı Tanımı da anlatılacaktır. Veritabanı tanım sayfasında Veritabanı Sorgusu alanına kullanılacak sorgu yazılır. Eklenti hataları yok sayılmak istenip istenmediği kullanıcının kararına göre değişir. Eklenti Hatalarını Yoksay tıklandığında hatalar göz ardı edilmiş olur. Sorgu alanına sorgu girildikten sonra değişken adı girilir ve Kaydet butonuna basılarak veritabanı değişkeni kaydedilir. Kaydedilen değişken kuralın değişkenleri listesinde yer almaktadır. Veritabanı değişkeni kaydederken girilmesi gereken zorunlu alanlar Veritabanı Sorgusu ve Değişken Adı alanlarıdır. Değişken kaydedildikten sonra aşağıdaki mesaj ile kullanıcı bilgilendirilir Değişkenlerin Güncellenmesi Değişken listeleme ekranındaki butonu ile değişken güncellemeleri yapılır. Her değişken için açılan güncelleme ekranları değişkene özgüdür. Değişken güncelleme ekranı Yeni değişken için aşağıda görüldüğü gibidir. Hangi kuralın değişkeninin güncellendiği sayfada başlık olarak yer almaktadır.

23 3.2.5 Değişkenlerin Silinmesi Değişken listeleme ekranındaki butonu ile değişken silme işlemi yapılır. Butona tıklandığı zaman onay mesajı görüntülenir. Onay mesajı Evet ile cevaplanırsa değişken silinir, Hayır ile cevaplanırsa herhangi bir işlem yapılmaz. 3.3 Kural Güncelleme butonuna basılarak kural güncellenebilir. Güncellenen her kural kuralın farklı bir versiyonu olarak kaydedilir. Kural güncelleme ekranı aşağıda görüldüğü gibidir. Hangi kuralın güncellendiği sayfada başlık olarak yer almaktadır.

24 3.4 Kural Versiyonları butonu ile kurala ait bütün versiyonlar görüntülenebilir. Kural her güncellendiğinde, güncellenen kural versiyon olarak kaydedilir. Böylece kuralın eski aşamaları da görülebilmektedir. Hangi kurala ait versiyonların görüntülendiği sayfada başlık olarak yer almaktadır Versiyon Detayı Görüntüleme butonu ile kuralın detaylı hali aşağıdaki gibi görüntülenebilir. 3.5 Kural Silme butonu ile kural silme işlemi yapılabilir. Butona tıklandığı zaman onay mesajı görüntülenir. Onay mesajı Evet ile cevaplanırsa değişken silinir, Hayır ile cevaplanırsa herhangi bir işlem yapılmaz. Kural silme işlemi tamamlandıktan sonra bilgilendirme mesajı görüntülenir.

25 3.6 Veritabanı Kaynağı Tanımı Veri Kaynağı Tanımı Yapılması Veri Kaynağı Tanımı İş Akış menüsünde Veri Kaynağı Tanımı ekranından yapılmaktadır. Açılan ekranda tanımlanan Kaynaklar listelenir. Bu ekranda Yeni butonuna basarak yeni bir Kaynak eklenebilir. İşlemler kolonundaki buton ilgili Veritabanı kaynağının güncellenmesi için kullanılır. Butonu ise seçillen Veritabanı kaynağını siler.

26 Yeni bir Vertabanı oluşturmak için Yeni butonuna basıyoruz. Açılan ekran görüntüsü aşağıdadır. Bu ekrandaki alanların açıklamaları aşağıdadır. Adı: oluşturulacak Veritabanı kaynağının adı yazılır. Açıklama: Bağlantı ile ilgili açıklama yazılır. Driver: Burada hangi veritabanına bağlanılacaksa onun URL si yazılır. Örnek olarak Oracle, MSSQL, MySQL gibi veritabanları için farklı tanım söz konusudur. Kullanıcı Adı: Veritabanında tanımlı olan kullanıcı ismi Şifre: İlgili bağlantının Şifresi Ekle butonuna basılarak Veritabanı Kaynağı oluşturulmuş olur. 4 İş Akışı Tanımı İş Akış Ekranını açmak için alttaki menüden İş Akışına tıklayıp açılan menüden İş Akış Tanımı linkini tıklamanız yeterlidir.

27 4.1 İş Akış Tanım Ekranı Bu ekranda var olan iş akış tasarımları listelenir. Yeni iş akış tasarımı eklenebilir. Var olan iş akış tasarımları güncellenebilir, silinebilir, faklı kaydedilebilir, versiyonlandırılabilir, kullanım durumu öğrenilebilir ve iş akış tasarımları aktif veya deaktif yapılabilir. İş Akışı hangi Organizasyon için yapılacaksa o Organizasyon seçilmelidir. 4.2 Yeni İş Akış Tanımı Ekleme İş akışı eklemek için iş akış tanım ekranındaki iş akış tasarımlarının listelendiği tablonun üstündeki Ekle butonuna tıklanır. Açılan yeni ekrandan iş akış tasarımı yapılır.

28 Ekranın sol tarafında Birim, Birim Grup, Kullanıcılar, Roller ve Özel Adımlar alanlarından seçilen organizasyon bileşeni fare ile seçilip sürükleyerek sağ tarafa bırakılır. Sağ tarafa bırakılan organizasyon bileşenin üzerine farenin sağ tuşuna tıklanarak işlem eklenir. Bu seçenekler de E-Fatura uygulaması için gerekli olanlar aşağıda belirtilmiştir. Özel Adımlar: Bu alandaki seçeneklerden Adımlar kısmındaki Arşiv seçeneğinin amacı tüm iş akışlar için aynıdır. Bunun anlamı oluşturulan İş Akış ta İş Akışı tamamlamak için Arşiv adımı seçilir. Yani iş akışı tasarlanırken akışa dahil olan E-Faturalar Arşiv adımında sonlandırılır. Buradaki Arşiv E-Faturadaki Arşiv mantığından çok uzaktır. Akıştaki Arşiv Görevin son adımı olarak düşünülmelidir. Kullanıcılar: Kullanıcılar sekmesinde oluşturulan Kullancıların listesi görünmektedir. Bu Kullancılar Akış içine dahil edilebilir. Yani Akışın herhangi bir aşamasında seçilen kullanıcılar Akış içine dahil edilebilir. Roller: Buradaki Roller E-Fatura uygulaması için tanımlanan Rollerdir. Rolleri Akışın herhangi bir aşamasında kullanabilirsiniz. Örnek olarak Akış içine dahil edilen Fatura Görüntüleme Rolü akış içine yerleştirilirse Fatura Görüntüleme Rolüne sahip olan kullanıcılar bu Akış içinde işlem yapabilirler. Buradaki en önemli Rol ise Admin Rolüdür. Bu Rolün amacı E-Fatura sisteminden Onaya gönderilen tüm faturalar Bu role sahip Admin tarafından karşılanır ve ilgili Kural vb. Tanımlarıyla ilgili Gruplara (Birimlere) dağıtılır. Bu Admin Rolü de sadece Akış içinde gelen Faturaları karşılamak amacıyla kullanılır. Birim: Buradaki Birim, Grup Tanımları ekranında oluşturulan Gruplardır. Örnek olarak Muhasebe, Satış, İK gibi birimler olduğunu varsayarsak tanımlanan tüm birimler bu ağaç içinde görüntülenecektir. İstenilen Birim (Grup) akış içine dahil edilebilir. Seçilen organizasyon bileşeni fare ile seçilip sürükleyerek sağ tarafa bırakılır. Sağ tarafa bırakılan organizasyon bileşenin üzerine farenin sağ tuşuna tıklanarak işlem eklenir. Burada Kullanılacak en önemli seçenekler Onay İşlemleri tabındaki Onay ve Red seçenekleridir. Örnek olarak Muhasebe Birimine gelen Fatura Onaylanır ya da Reddedilir. Bunun için İki seçeneği de seçip Kaydet dememiz yeterlidir. İleriki Bölümlerde Örnek ile açıklanacaktır.

29 4.2.1 İşlemler Ekranının Detaylı Açıklaması Adım üzerine sağ tuşa basıldığında açılan İşlemler ekranı aşağıdadır. Buradaki Başlatır seçeneği Admin Rolü üzerinde seçilmelidir. Bunun anlamı gelen tüm Faturaların Admin rolüne geldikten sonra dağıtılması anlamındadır. Admin Rolü ile başlama iş Akışını başlatma gibi düşünülebilir. Kullanıcıları Görür: Bu özellik seçili ise Faturayı gönderirken Grup (Birim) içindeki kullanıcılardan herhangi birini seçip Faturayı gönderebiliriz. Onay ve Red seçenekleri Faturanın Kabul Ya da Reddedildiğini kullanabilmek için seçili olmalıdır. Açıklama alanına ise herhangi bir açıklama yazılabilir İki Adım Arasındaki Bağlantının İşlemleri Bu ekran üzerinden, akış iki adım arasında ilerlerken çalışacak eklentiler tanımlanır. Eklenti, İş Akış uygulaması içinde kullanılmak üzere geliştirilen özel program parçalarıdır. Önceden tanımlanmış kullanılabilir durumda olan eklentiler aşağıda açıklanmıştır: Approval Plugin (E-posta Gönderme Eklentisi) Bu eklenti belirlenen koşullara göre e-posta gönderme işlemi yapar. Eklenti combosunda com.cs.csdys.

30 approval.domain.isakis.eklenti.approval plugin seçilip combo yanındaki mini butona tıklayınca aşağıdaki ekran açılacaktır. Bu ekrandaki Alıcı kısmındaki + butonuna tıklarsak yeni bir Alıcı daha eklenir. Kullanıcıları seçmek için combo yanındaki 3 nokta butonuna tıkladıktan sonra açılan ekrandan mail gönderilecek kişi/kişiler seçilir. Bu ekrandaki Koşul alanına ise belli bir koşul yazılabilir. Örnek olarak Ödenecek Tutar 5000 den büyükse e-postayı ilgili kişilere gönder gibi bir koşul oluşturulabilir. İşlemler ekranındaki diğer Eklentiler aşağıda listelenmiştir. Eklentiler com.cs.csdys.approval.domain.isakis.eklenti. ApprovalStartWorkflow com.cs.csdys.approval.domain.isakis.eklenti. ApprovalReflectionPlugin com.cs.csdys.approval.domain.isakis.eklenti. ApprovalCompletePlugin com.cs.csdys.approval.domain.isakis.eklenti. ApprovalApprovePlugin Akış içerisinden ikinci bir akış aşlatmak için kullanılabilecek eklentidir. Java Virtual Machine (JVM) içerisinde yüklü bulunan bir sınıfının bir metodunu java reflection yöntemi ile çağrılması için kullanılabilecek bir eklentidir. E-fatura sistemini onay/red durumu ile bilgilendirmek için kullanılacak eklentidir. Eklenti e-fatura sistemine aşağıdaki durumlarda RET bilgisi gönderir: Akış tamamen ret edilmiş ise Akıştaki toplam ret sayısı, toplam onay sayısından fazla ise Eklenti e-fatura sistemine aşağıdaki durumda ONAY bilgisi gönderir: Akıştaki toplam onay sayısı, toplam ret sayısından fazla veya eşit ise E-fatura sistemine onaylandı bilgisini iletmek için kullanılacak eklentidir.

31 com.cs.csdys.approval.domain.isakis.eklenti. ApprovalRejectPlugin com.cs.csdys.approval.domain.isakis.eklenti. Approval Plugin E-fatura sistemine reddedildi bilgisini iletmek için kullanılacak eklentidir. E-posta ile bildirim göndermek için kullanılacak eklentidir. Adımın üzerine tıklayıp ortasındaki kırmızı kutudan çekilerek başka bir adım ile birleştirilir. İki adım arasındaki çubuğu seçip ortasındaki mavi kutuya farenin sağ tuşu ile tıklayarak işlem ve kural ekleyebilir, aralarındaki koşulu veya işlemleri silebilir. İki birim arasındaki oka sağ tuşa basılarak aşağıdaki koşullar ekranını açılacaktır.

32 Bu ekranda örnek olarak bir koşul yazılmıştır. wf.task.approval.approve = true ise ilgili koşulu çalıştır anlamındadır. Koşul oluşturulduktan sonra İş Akış ekranında Güncelleme yapılmalıdır. Seçim combosunda Akış Kural Tanımlarını seçersek Kural oluşturma ekranında oluşturduğumuz Kurallar listelenecektir. Bu kuralları kullanarak daha kapsamlı Koşul oluşturulabilir.

33 4.3 İş Akış Tanımı Güncelleme Aktif Tasarımı Aç İş akışının sadece Adı ve Durumu alanlarını dışındaki alanlarını güncellemek için kullanılır. İş akışı güncellemek için iş akış tanım ekranındaki iş akış tasarımlarının listelendiği tabloda güncellenmek istenilen iş akışının bulunduğu satırdaki işlemler bölümündeki butona tıklanır. Açılan yeni ekrandan iş akış tasarımı gerekli alanlar güncellenip güncelle butonuna tıklanarak güncellenir Güncelle İş akışının sadece Adı, Açıklaması, Durumu alanlarını güncellemek için kullanılır. İş akışı güncellemek için iş akış tanım ekranındaki iş akış tasarımlarının listelendiği tabloda güncellenmek istenilen iş akışının bulunduğu satırdaki işlemler bölümündeki butona tıklanır. Açılan yeni ekrandan Adı, Açıklaması, Durumu alanları güncelleyip Güncelle butonuna tıklayarak güncellenir.

34 4.4 İş Akış Silme İş akışı silmek için iş akış tanım ekranındaki iş akış tasarımlarının listelendiği tabloda silinmek istenilen iş akışının bulunduğu satırdaki işlemler bölümündeki butona tıklanır. Onay penceresi açılır. Onay penceresinde Tamam tıklanırsa seçilen iş akışı silinir. 4.5 Tasarımı Farklı Kaydet İş akışı tasarımını farklı kaydetmek için iş akış tanım ekranındaki iş akış tasarımlarının listelendiği tabloda farklı kaydetmek istenilen iş akışının bulunduğu satırdaki işlemler bölümündeki butona tıklanır. Açılan yeni ekrandan şeçilen iş akış tasarımının kopyası güncellenerek veya güncellemeden farklı ad ile kayıt edilir. Kaydet butonuna tıklanarak kayıt edilir.

1 Organizasyon Tanımlama

1 Organizasyon Tanımlama İçindekiler 1 Organizasyon Tanımlama... 3 1.1 Şirket Tanımlama... 3 1.2 Kullanıcı Tanımlama... 3 1.3 İş Akışında Kullanılacak Grup/Birimlerin Oluşturulması... 3 1.4 Oluşturulan Grup/Birim Altına Kullanıcı

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU 1905.023.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR... 5 2.1 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Yayınlanan Raporları Listeleme... 5 2.3 Yayınlanan

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu

Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Bu doküman Öztiryakiler şirketi için hazırlanmış B2B sayfalarının kullanım bilgilerini detaylı olarak anlatır. Öztiryakiler B2B Kullanıcı Klavuzu Soner Baştaş İçindekiler Doküman Geçmişi... 2 B2B ye Erişim...

Detaylı

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu

Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu Telefon Defteri Modülü Kullanım Kılavuzu YETKİ VE KAYIT İŞLEMİ Kayıt yapacak kullanıcıya yetki verilmesi Kayıt yapacak kullanıcı yetkilendirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kullanıcının

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel

1. Portala Giriş. 2. Portalın Kullanımı Genel 1. Portala Giriş Masraf beyanı portalına girmek için http://www.agmasraf.com adresine girilir. Sistem sizi tanıyarak girişi gerçekleştirir, şifre sorması durumunda Kullanıcı adı kısmına; sicil numarası,

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI EĞĠTĠM TEKNOLOJĠLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BĠLĠġĠM HĠZMETLERĠ DAĠRESĠ MEZUN ÖĞRENCĠ SORGULAMA MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU TERME-2015 1. GĠRĠġ MOS modülü 6111 Sayılı Kanun Teşviki kanunu

Detaylı

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme Versiyon : 1.00 Yayınlama Tarihi : 16.09.2007 23:00 Sayfa Aralığı : 1-19 MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme MEDULA Sistemi ile E-Fatura gönderme işleminde ilk adım gönderilecek faturaların GSS** icmallerinin

Detaylı

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ HIZLI RAPORLAR FORMU 2005.0203.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. HIZLI RAPORLAR... 5 2.1 Hızlı Raporlar Formu Ana Ekranı... 5 2.2 Hızlı Raporları Listeleme... 5 2.3 Hızlı Rapor

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 2 Tarih : 28.09.2017 1 1 SİPARİŞ PORTALİ... 3 2. SEVK BEKLEYEN SİPARİŞLER... 4 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize Edilmesi...

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Basılı Evrak Stok Takip Sistemi ) Kullanma Kılavuzu 1. Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Online İşlemler sisteminde, Basılı Evrak Stok Takip Sisteminin kullanımını anlatmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu sistem ile; - Basılı Evrak

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 2 Tarih: 28.09.2017 1 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 2.1. Geri bildirim oluşturma... 6 3. Denetim Talebi...

Detaylı

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ

SYTP ÜYELİK İŞLEMLERİ 1-)Kullanıcı,tarayıcının adres çubuğuna, bağlı bulunduğu ilin sytp linkini yazdığı zaman karşısına ilk olarak sağ taraftaki gibi bir ekran gelir. 2-)Sisteme üye olacak olan eczane kullanıcısı sağ taraftaki

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI. SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI SRM- Sipariş Yönetimi Tedarikçi Dokümanı Versiyon : 1 Tarih : 27.11.2016 İçindekiler 1. Sipariş Portali... 1 2. Sevk Bekleyen Siparişler... 2 2.1. Sevk Bekleyen Siparişin Revize

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI

ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI ASELSAN TEDARİKÇİ PORTALI KALİTE SÜREÇLERİ DOKÜMANI Versiyon: 1 Tarih: 27.11.2016 İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 3 2. Geri Bildirim Süreci... 4 3. Denetim Talebi... 14 4. Kontrol Partisi... 21 5. Görev

Detaylı

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA MODÜLÜ (PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - MÜKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KULLANICI KLAVUZU Temmuz 2011 Havva Yıldırım İçindekiler 1 Amaç 4 2 Giriş 4 3 Arama ve İşlemler 6

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ NAKLİYE HİZMET GRUBU İÇİNDEKİLER 1. ŞEKİLLER LİSTESİ... 3 2. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 3. NAKLİYE HİZMET GRUBU... 5 3.1 NAKLİYE İŞLEMLERİ SEÇİM... 5 3.1.1 Nakliye Hizmet Grubu Talep - Cevap

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri A.TR) Kullanma Kılavuzu Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI

AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU EĞİTİM DOKÜMANI AYDES PROJESİ MESAJ KUTUSU İÇINDEKILER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. MESAJ KUTUSU ÖZELLİKLERİ... 4 2.1 Mesaj Kutusu Seçim... 4 2.1.1 Mesaj Dizinleri Listeleme / Mesaj Gösterme... 5 2.1.2 Mesaj Silme...

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde tek pencere sistemi ana sayfa açılacaktır. Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere linki kullanılarak Tek Pencere Sistemi ne girilir ve açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurularak sisteme giriş gerçekleştirilir. Sisteme

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı

Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı Satış Destek Personeli Eğitim Dökümanı İçindekiler 1. Giriş Ekranı 2. Genel Görünüm 3. Dosyalar 4. Firmalar 5. Aktivasyon 1 6. Aktivasyon 2 1. Giriş Ekranı Redcrm sistemine giriş için kullanılacak linkler

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI

AYNİ BAĞIŞ HİZMET GRUBU EĞİTİM DOKÜMANI 14.07.2015 İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ... 4 2. AYNİ BAĞIŞ ÖZELLİKLERİ... 5 2.1. Ayni Bağış Hizmet Grubu Ana Ekranı... 5 2.2.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri... 5 2.2.1.1. Ayni Bağış Depo Bilgileri Listeleme...

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri EURO-MED) Kullanma Kılavuzu v6 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan EUROMED Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali

Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali Broker, Acente, Banka Online Sigortacılık Portali www.neosinerji.com.tr / www.babonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: acentedestek@mapfregenelsigorta.com tel: 212 334 90 90 MAPFRE GENEL SİGORTA SİSTEME

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6

İÇİNDEKİLER 1. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ... 2 2. KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6 İÇİNDEKİLER. E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ.... KULLANICI İŞLEM MENÜSÜ... 6.. YENİ DÖNEM AÇMA... 6.. EĞİTİM DÖNEMLERİ LİSTELE... 7.3. DÖNEME DERS EKLEME/SİLME... 8.4. DERS LİSTELEME... 9.5. DÖNEME KURSİYER EKLEME/SİLME...

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ 2019 - ANK AR A 1. SUNUM 1.1. Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU

FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU FATURA ŞABLONU TASARLAMA KILAVUZU Şubat 2015 FATURA ŞABLONLARI Alıcının faturalarını istediğiniz formatta görüntüleyebilmesi için hazırlamanız gereken şablonu Yönetim Şirket Tanımları Fatura Şablonları

Detaylı

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek

Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek Muayene olmamış sekmesinde seçili hasta üzerinde sağ klik Randevu Kabul ile Açılan Randevu Kabul İşlemleri ekranından hasta randevusu kabul edilerek muayeneye başlanır. Anamnez Toplu Metin sekmesinde kullanıcı

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ZORUNLU ALICILAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. HESAPLARIN AÇILMASI VE AKTİVASYON İŞLEMİ... 3 2. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 2.1. E-İMZA İLE UETS

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

Fatura Oluştur Ekranı, Fatura Bilgileri, Alıcı Bilgileri, Mal-Hizmet Bilgileri, Toplamlar ve Not bölümlerinden meydana gelmektedir.

Fatura Oluştur Ekranı, Fatura Bilgileri, Alıcı Bilgileri, Mal-Hizmet Bilgileri, Toplamlar ve Not bölümlerinden meydana gelmektedir. Sirküler No: 2013/196 Tarih: 25.11.2013 ADIM ADIM E-FATURA NASIL KESİLİR -4 E-Fatura Nasıl Oluşturulur? Fatura Oluştur ekranında yer alan alanlar doldurularak taslak fatura oluşturulur. Fatura Oluştur

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ

TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ DAHİLDE İŞLEME İZNİ YÜKÜMLÜ RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KILAVUZU TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından https://uygulama.gtb.gov.tr/tekpencere

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ

TEK PENCERE SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ - Yasal Metroloji İthal İzni (Ölçü Aletleri) Belgesi YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU ARMONİ PAZARLAMA PLASTİK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİM KILAVUZU A- TERMİNAL SİPARİŞ SİSTEMİ B- TERMİNAL ELEKTRONİK POSTA GÖNDERME VE ALMA C- TERMİNAL APN BAĞLANTISI SİPARİŞ SİSTEMİ

Detaylı

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1.1 1 YÜKÜMLÜ KAYIT VE TAKİP SİSTEMİ (YKTS) Yükümlü Kayıt ve Takip

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu MapCodeX Cloud Server Kullanım Kılavuzu İçindekiler MapCodeX Cloud Server... 4 MapCodeX Cloud Server Hakkında... 5 MapCodeX Cloud Server Genel Özellikleri... 6 MapCodeX Cloud Server'ın Kullanıcı Arayüzü...

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır.

Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. Personel Takip Yazılımı Küresel Personel Devam Kontrol Programı Küresel personel takip programı bordro, mesai hesaplama sürenizi ve alacağınız raporları en kısa sürede almanız için hazırlanmıştır. İçindekiler

Detaylı

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu RADYOLOJİ MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Radyoloji Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA MEHMET DEMİRTAŞ 1.09.2016 1 İçindekiler

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE

TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE Konu : 6.8.2.6 Versiyon Güncellemesi Hakkında Tarih : 22.04.2014 Sayı :00014/22022014 TEBEOS KULLANICILARIMIZIN DİKKATİNE Sayın Meslektaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda düzenlenmiş TEBEOS Programınızın

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ TÜZEL KİŞİLER İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HESABI OLUŞTURMA... 3 1.1. E-DEVLET İLE İŞLEM YETKİLİSİ KAYDI OLUŞTURMA...

Detaylı

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir.

2) Hesabınıza Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelir. MEB.K12.TR Uzantılı E-Posta Hesabının Kullanımı 1) http://mail.meb.k12.tr internet adresinden e-posta hesabına giriş yapılır. Kullanıcı Adı : KURUM KODUNUZ (meb.k12.tr kısmını yazmayınız.) Şifre : Hesabınıza

Detaylı

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 TEK PENCERE SİSTEMİ GÜMRÜK KONTROLÜ ALTINDA İŞLEME İZİN BELGESİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TPS-910-GEÇİCİ İTHALAT İZNİ BELGESİ Versiyon 1.1 Bakanlığımız web sayfasından

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu

efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu efinans Finansal İşlemler Modülü Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. UYGULAMAYA ERİŞİM... 4 3. YETKİLENDİRME / KULANICI ROL TANIMLARI... 4 3.1 Kullanıcı Rol Tanımları... 5 3.1.1. Firma Finansman

Detaylı

E-FATURA SİSTEMİNE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER VE E-PORTALIN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLER

E-FATURA SİSTEMİNE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER VE E-PORTALIN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLER E-FATURA SİSTEMİNE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER VE E-PORTALIN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİLER SiRKÜLER 2013/08 Elektronik fatura uygulamasıyla ilgili olarak 2013/05 sayılı sirkülerimizde gerekli açıklamalar

Detaylı

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura

6 Ocak 2014. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : E-Fatura 6 Ocak 2014 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : E-Fatura Özel Entegratör ile e-fatura Uygulaması e-fatura uygulama yöntemlerinden biriside; firmaların özel entegratörler vasıtası

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Sistemi Genel Bilgi... 2 Giriş İşlemleri... 2 Sınav Seçme... 4 Bina Bilgileri... 5 Bina Ekleme...

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI

MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI MİCRODESTEK E-SMM UYGULAMASI TANITIM DOKÜMANI İçindekiler Yeni Kullanıcı Tanımlama... 2 Giriş... 4 Ana Ekran (E-SMM Hazırlama)... 6 Müvekkil Tanımlama ve Düzenleme... 7 E-SMM Hazırlama... 9 E-SMM Listesi...

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü E-Devlet Hizmetleri İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri Yardım Kılavuzu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ KAYIT İŞLEMLERİ KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ TÜBİTAK - BİLGEM YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ (YTE) T.C. KALKINMA BAKANLIĞI İZLEME, DEĞERLENDİRME VE ANALİZ DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ

Detaylı

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3

ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 İçindekiler Tablosu ELEKTRA LOGO AKTARIM PROGRAMI...3 1. Özellikler.. 3 2. Kullanım...4 2.1. Elektra Fatura Aktarım Modülü.5 2.2. Mahsup Fişi Modülü.7 2.3. Bavel Fatura XML Modülü.9 2 ELEKTRA LOGO AKTARIM

Detaylı

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI:

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI: , Teperes KULLANIM PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK: Programı çalıştırmak için masa üstündeki, Teperes Sale simgesine çift tıklayınız. Açılan pencerede işlem yapılacak P.O.S u ( point tof sale) seçiniz ve satış görünümüne

Detaylı

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu

T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü. DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu T.C. İZMİR VALİLİĞİ İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd - İngilizce Dil Eğitimi Programı Kayıt Yönetimi Sistemi Kullanımı Kılavuzu DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ NE GİŞİM İŞLEMLERİ 1. ADIM: Kurum şifresini

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE MAAŞ UYGULAMASI İÇİN GENEL KULLANICI YETKİLENDİRME KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE MAAŞ UYGULAMASI İÇİN GENEL KULLANICI YETKİLENDİRME KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE MAAŞ UYGULAMASI İÇİN GENEL KULLANICI YETKİLENDİRME KILAVUZU EKİM 2008 KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler 1- SİSTEME GİRİŞ... 4 2- KULLANICI TANIMLAMA

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

GİDEN EVRAK KAYIT SAYFASI KULLANICI KILAVUZU

GİDEN EVRAK KAYIT SAYFASI KULLANICI KILAVUZU GİDEN EVRAK KAYIT SAYFASI KULLANICI KILAVUZU 2012 İÇERİK 1 EVRAK OLUŞTUR... 3 1.1 Gizlilik Derecesi... 5 1.2 Yazı Durumu... 5 1.3 Konu Grubu ve Konu seçme... 6 1.3.1 Konu Grubu Favori Belirleme... 7 1.4

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri

Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri MERKEZİ KAYDİ SİSTEM KULLANICI KILAVUZU Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı Talep İşlemleri İÇERİK Kapsam... 1 İşleyiş... 1 Hak Kullanım Uygulamaları İşlem Akışı... 2 Üyeler Arası Hak Kullanım Kaynaklı

Detaylı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yürütülen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı İçin İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri... 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU Admin/Account/Login linkinden İKÇÜ Panele Kullanıcı Adı ve Şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden; websitesinde güncellemek

Detaylı

MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU MÜŞTERİ EVRAK GİRİŞ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU İçindekiler Giriş Müşteri Evrak Giriş Sistemi Adres Bilgileri... 3 Müşteri Evrak Giriş Sistemi Kullanıcı Ekranları Kullanıcı Girişi... 4 Müşteri Bilgileri...

Detaylı