Sağlıklı Toprak Sağlıklı Bitki Sağlıklı İnsan.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sağlıklı Toprak Sağlıklı Bitki Sağlıklı İnsan."

Transkript

1 Sağlıklı Toprak Sağlıklı Bitki Sağlıklı İnsan

2 HAKKIMIZDA Sağlıklı toprak, sağlıklı bitki ve sağlıklı insan sloganıyla yola çıkan ziraat mühendisi, çevre mühendisi, işletme mühendisi ve tıp doktorundan oluşan 4 kişilik bir arkadaş grubunun ortak girişimi ile kurulan Geosol Gübre Tarım ve Hayvancılık Tic. A.Ş. firması 2017 yılında Bursa da faaliyete geçmiştir. Ülkemizdeki hızlı nüfus artışıyla birlikte yeni ve verimi daha yüksek tarım tekniklerinin kullanılmasına ihtiyaç vardır. Solucan gübresi, hem organik tarım açısından hem de giderek verimsiz hale gelen ve organik madde açısından fakirleşen Türkiye topraklarında büyük öneme sahiptir. Ayrıca kimyasal kirlilik ve zehirli atık probleminin sona erdirilmesi ve çölleşmenin önüne geçilmesi adına önemlidir. Solucan gübresi dünyadaki en faydalı organik gübredir ve çok önemli bir toprak düzenleyicidir. Ayrıca ürün kalite ve hasatında yüksek verim artışı sağlamaktadır. Gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır kullanılan solucan gübresi son yıllarda ülkemizde de kullanımı giderek artmaktadır. Ülkemizde yüksek miktarlarda tarımsal atık yakılmakta veya çöpe atılmaktadır. Bu atıklar solucan gübresi üretiminde değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılabilir. Gelecek nesillere verimli topraklar bırakılmasının önemi ve solucan gübresinin yararları hakkında çok fazla akademik çalışma bulunmamaktadır. Bu nedenle üreticilerin konuya ilişkin bilgi ve tecrübesi yetersiz kalmaktadır. Bütün bunlar nedeniyle solucan gübresinin kullanımı, üreticilerde verim artışı ve organik ürün yetiştiriciliğinde çok önemlidir. Çevreye ve topraklarımıza sağladığı yararları düşünüldüğünde solucan gübresinin önemini daha iyi anlayabiliriz.

3 VİZYONUMUZ Geosol olarak hedefimiz, Türk tarımı sektörünün büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmak, uluslararası arenaya açılarak global bir marka haline gelmektir. İnovasyona önem veren, girişimci ve gelişmeci vizyonumuzla çevreci konseptimizden ödün vermeden sektörde öncü bir kuruluş olmaktır. MİSYON Geosol markalı ürünlerimiz ve çözümlerimizle, satış sonrası hizmetlerimizle sağladığımız güvenilirlik ve iş ahlakı ile müşterilerimizin ilk tercihi olarak değer yaratan bir şirket olmak. Dinamik bir kadro ve ekip ruhuyla, müşterilerimizin beklentilerini en üst seviyede ve en uygun koşullarda hızlı bir şekilde karşılamak.

4 Solucan Gübresinin Faydaları Solucan gübresi yaklaşık 40 yıldır başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Avrupalı birçok tarımsal işletme tarafından üretilen ve kullanılan % 100 organik bir gübre çeşididir. Solucan gübresi Kırmızı Kaliforniya Solucanı adıyla bilinen Lumbricus rubellis ve Eisenia foetida toprak solucanı türlerinin organik olarak yetiştirilmiş büyükbaş hayvanların dışkıları ve organik bitkisel materyallerin fiziksel ve kimyasal yapılarını değiştirmeleri temeline dayanarak ürettikleri bir toprak düzenleyici ve bitki besleme materyalidir. Solucan gübresi içerdiği yüksek düzeyde toprak ve bitki için yararlı simbiyotik (rhizobium) ve asimbiyotik (serbest ve azot fiske eden bakteriler ve mikoriza mantarları) bakteriler ile toprağın mikroflora ve mikrofaunasına canlılık kazandırır. Solucanlar sindirim sistemleri içinde sentezledikleri antibiyotik nitelikli yapılar, aminoasit ve vitaminleri dışkılarına karıştırarak ortaya çıkan gübrenin biyolojik aktivitesini arttırırlar. Böylece bu gübreyle beslenen bitkilerin sağlıklı ve hızlı gelişmelerini sağlarlar. Sözü edilen bu biyolojik stimulatörler diğer hayvansal gübrelere oranla 100 kat daha fazladır. Kimyasal gübrelerde ise hiç bulunmamaktadır. Ayrıca muhteviyatındaki humik asit ve fulvik asit bitki beslemesi için son derece gerekli olan maddelerdir.

5 Solucan gübresinin özellikleri Granüler yapısı toprağın yapısını düzenleyip havalanmayı sağlarken su tutma kapasitesinin yüksekliği topraktaki su stresini minimize etmektedir. Yapısındaki çok sayıda bakteri verildiği topraktaki zararlı bakterilerle rekabet ederek onların zararlı etkilerini ortadan kaldırır, böylece bitkilerin hastalıklara karşı direncini artırır. Hava şartlarının olumsuz etkilerine (don, sıcaklık farkları vb.) karşı bitkiyi korur. Kesinlikle yabani ot tohumu içermez. Kaliteli, bol verimli ve raf ömrü uzun ürünler elde edilmesini sağlar. %100 ekolojik ve non-toksiktir. Toprağın ph, nem gibi özelliklerinin düzenlenmesini sağlar. Bilhassa kimyasallarla kirlenmiş, gücünü ve canlılığını yitirmiş, yorulmuş toprakların ıslahını sağlar. Asitli, kumlu toprakları düzenleyerek tarıma elverişli hale getirir. Kokusuzdur. Solucan gübresiyle yetiştirilmiş bitkilerde nitrat kalıntısı bulunmaz. Suyu, havayı ve toprağı kirletmez. Toprakta uzun süre kalır, dolayısıyla bitkinin uzun süre besin ihtiyacını karşılar. Besin elementlerini bitkinin ihtiyacına göre tedricen bitkiye kazandırır. Solucan Gübresi çok sayıda simbiyotik bakteri (Rhizobium) ve asimbiyotik mikroorganizmalardan azot fiksasyonu yapan bakteri (Azotobakter) ve mikoriza mantarları ihtiva eder. Bu mikroorganizmalar toprak içinde bulunan ancak bitki tarafından alınamayan besin maddelerine parçalayarak bitki tarafından alınabilir forma dönüştürür. Ayrıca azot fiske eden bakteriler havadaki azotun toprağa kazandırılmasını sağlayarak bitki tarafından alımını kolaylaştırır. Solucanların salgı maddeleri enzimler üretim süreci içinde dışkılarına karıştığında çok sayıda ve çeşitte enzim, vitamin, aminoasit, büyüme hormonu içermektedir. Bunlar ise bitkinin daha hızlı gelişmesini ve olumsuz çevre şartlarına karşı dirençli olmalarını sağlar.

6 Sebzecilik Süs Bitkileri Çim Meyvecilik Bağcılık Seracılık Avantajları Bitkiler için aynı anda hem besin kaynağı hem de büyümeleri için teşvik olarak etkilidir. Humusu az olan toprakları iyileştirir, topraktaki faydalı mikroorganizmaları uyarır. Toprağın genel durumunu iyileştirir ve topraktaki organogenetik elemanlarını bitkilerin alabileceği şekle dönüştürür. Organik maddeleri az olan topraklar için özellikle uzun süre mineral gübrelemeden sonra organik azotun yüksek oranı büyük önem taşımaktadır. Gübre özün içerdiği besleyici elemanlar daha uzun süre için toprakta kalmaktadır. Bu da bitkilerce daha iyi alınmalarını sağlar. Hızla suda çözünür ve ziraatta kullanılan tüm ilaç ve gübrelerle uyumludur. Bitkilerin sağlam kök sistemi oluşması için yardımcı olur, bitkilerin stres ve patojenlere karşı dayanıklılığını artırır ve ekolojik temiz ziraat ürünlerinin üretimi için mükemmel bir gübredir.

7 Sebzeler %30-50 yüksek verim sağlar. Tohum çimlenmesi enerjisinde %40 oranında artış sağlayarak tohum maliyetini düşürür gün erken fide oluşumu sağlar gün hasatta erkencilik sağlar. Ekolojik olması nedeniyle solucan gübresi ile beslenen sebzeler orijinal renk, aroma ve lezzete sahip olur. Sulu solüsyonları yaprak ve gövdede pestisit görevi görür. Bağcılık üzerine etkileri Bitki köklerinin hızlı ve sağlıklı gelişmesini sağlar. Üzümlerde erken hasat sağlar, böylece kaliteli ve orijinal ürünlerin piyasaya erken girmesini sağlar. Türe özgü aroma ve lezzet kazandırır. Patates tarımı üzerine etkileri %40-70 verim artışı sağlar. Yıl boyu toprağın besin maddesi içeriğini korur. %15-45 yüksek oranda nişasta sentezlenmesini sağlar. Meyvecilik üzerine etkileri Hızlı ve güçlü fidan gelişimi sağlar. %100 başarılı tansplantasyon(şaşırtma) sağlar. Meyveler gün erken hasat edilir. Meyveler daha büyük, orijinal morfoloji, aroma ve lezzetli olmalarını sağlar. Meyvelere ekolojik, temiz, kansorejen madde içermeyen yüksek vitamin ve besleyici değerlere sahip özellikler kazandırır. Çim üzerine etkisi Çok güçlü, dayanıklı olmalarını ve hızlı büyümelerini sağlar. Çimlerin sararmalarını engeller. Çimlenme verimini artırarak tohum maliyetini düşürür. * Solucan Gübresinin sebzelerde dikim öncesi sıraya atılması önerilir. Dikim sonrası atılması zorunluluğu durumunda fidenin yaprak iz düşümüne denk gelen toprağa uygulanması önerilir. * Solucan Gübresinin ağaçlarda dikim öncesi ve sonraki dönemlerde yaprak iz düşümüne denk gelen toprağa uygulanması önerilir.

8 Organik Katı Solucan Gübresi Ürün Özellikleri Geosol katı solucan gübresi, %100 katı organik solucan gübresidir. Toprağı beslemek ve topraktaki biyolojik çeşitliliği artırmak amacıyla üretilen taban gübresidir. Yetiştirildiği toprağın yapısı, içerdiği organik madde miktarı, ph değeri, bitki gelişimin engelleyecek stres faktörleri ve çeşitli bitki hastalıkları bitkilerin ihtiyacı olan besin maddelerini topraktan alabilmesini doğrudan etkileyen faktörlerdir. Geosol katı solucan gübresi bitkinin gelişimini etkileyen olumsuz birçok unsuru iyileştirerek toprağın üretkenliğini arttırır. Geosol katı solucan gübresi, organik madde açısından fakir olan ve bozulmuş toprakların geri kazanımını sağlayarak, sürdürülebilir tarıma olanak sağlar. Birim alandan elde edilen verimi arttırır. Geosol katı solucan gübresi 1kg, 3kg ve 25 kg lık paketlerde satılmaktadır. Organik atık ve artıklarla beslenen kırmızı kaliforniya solucanlarının dışkısından elde edilmiştir. Çok verimli bir organik gübre çeşididir. Toprağınızı organik madde açısından zenginleştir ve canlandırır. Toprağın fiziksel, biyolojik ve kimyasal yapısını düzenleyicidir. Bitkilerin besin değerini artırır. Rengini canlandırır ve lezzetini arttırır. Topraktaki besin elementlerini bitkilerin alabileceğe forma dönüştürür. Toprağın su tutabilme özelliğini artırarak %30 su tasarrufu sağlayarak erozyon riskini önemli ölçüde azaltır. Suni gübre toprak ve suyun kirlenmesine neden olur. İnsan, bitki, hayvan ve böcek türlerine zarar verir. Organik gübreler çevre dostu olup çevre kirliliğine yol açmaz. Tüm sebze, meyve ve bitkiler ile tarımsal faaliyetlerde güvenle kullanılır. Kullanım oranları yetiştirilen ürünün uygulanacağı toprağa ve ürün cinsine göre değişebilir. Doz aşımı her ne kadar bitkiye zarar vermese de kullanım doz tablolarına uygun oranlarda gübre kullanımı önerilir. Geosol katı solucan gübresinin bitki, hayvan ve insanlara herhangi bir toksik zararı yoktur. Bahçe, peyzaj alanları, meyve bahçeleri, hobi bahçeleri, futbol sahaları ve golf alanlarında güvenle kullanılabilir.

9 Organik Katı Solucan Gübresi İÇERİK W/W Organik Madde 40% Toplam Azot 1,50% Toplam P2O5 0,50% Maksimum Nem 20% ph Aralığı Kullanım Dozajları ve Kullanım Alanı Topraktan uygulama Bitkiler Doz Kullanım Dönemi Sebzeler: Domates, salatalık, biber, patlıcan, ıspanak, semiz otu, kabak, turp, bamya, brokoli, enginar, hindiba, karnabahar, kereviz, maydanoz, nohut, pırasa, roka, sarımsak, şalgam, tere, brüksel lahanası, sivribiber vs. Tarla Bitkileri Çiçekler, Karpuz, Kavun, Kabak kg ürün 1 dekar sera alanına; kg ürün 1 dekar açık alana uygulanır kg dekar alana uygulanır kg ürün 1 dekar alana uygulanır. Dikim öncesi toprak hazırlığı yapılırken gerekli miktar toprağa verilir ve toprağın 20 cm derinliğine karışması sağlanır. Dikim öncesi toprak hazırlığı yapılırken gerekli miktar toprağa verilir ve toprağın 20 cm derinliğine karışması sağlanır. Dikim öncesi toprak hazırlığı yapılırken gerekli miktar toprağa verilir ve toprağın 20 cm derinliğine karışması sağlanır. Meyve Ağaçları: Erik, şeftali, kayısı, kiraz, vişne, karayemiş, kızlcık, iğde, yemişen, kuşburnu, elma, armut, ayva, hünnap, alıç, kocayemiş, muşmula, ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, kestane, çam fıstığı, dut, karadut, ahududu, böğürtlen, frenk üzümü, bektaşi üzümü, mersin, gilaboru, kırmızı dal çileği, limon, portakal, mandarin, altıntop (greyfurt) turunç, şadok, laym, bergamot, kamkat, kırmızı limon, tatlı limon, nar, trabzon hurması, incir, kivi, pikan, artvin hurması, zeytin, yenidünya, avokado, fejoa, hint inciri, ağaç kavunu, keçi boynuzu, manga, guava, papaya, liçi, anona, ananas, hurma, kakao, hindistan cevizi vs. Narenciye Pamuk Bağ Muz 4-5 kg ürün/ağaç veya kg ürün 1 dekar alana uygulanır. 4-5 kg ürün/ağaç veya kg ürün 1 dekar alana uygulanır kg ürün 1 dekar alana uygulanır. 2-3 kg ürün/ağaç veya kg ürün 1 dekar alana uygulanır. 1-2 kg ürün/ağaç veya kg ürün 1 dekar alana uygulanır. Şubat-Mart aylarında ağaçların taç iz düşümüne uygulanır ve toprağa karıştırılır. Şubat-Mart aylarında ağaçların taç iz düşümüne uygulanır ve toprağa karıştırılır. Dikim öncesi toprak hazırlığı yapılırken gerekli miktar toprağa verilir ve toprağın 20 cm derinliğine karışması sağlanır. Dikim öncesi toprak hazırlığı yapılırken gerekli miktar toprağa verilir ve toprağın 20 cm derinliğine karışması sağlanır. Meyve oluşum döneminden itibaren uygulanır.

10 Organik Sıvı Solucan Gübresi Ürün Özellikleri Geosol sıvı ve organik solucan gübresi taban gübreleme işleminden sonra, yapraktan gübreleme yöntemiyle bitkiye doğrudan püskürtme veya damla sulama yöntemleri ile sıvı gübreleme imkanı sunar. Geosol sıvı organik solucan gübresi verilen bitkiler, ihtiyacı olan besin maddelerini doğrudan yapraktan alarak daha hızlı ve daha etkili bir verim artışı gösterir. Geosol, damlama sulama sistemi olan seralarda bitki türüne göre uygun doz ve su ile karıştırılarak kolayca uygulanır. Geosol yoğun bir kıvama sahiptir. Az miktarlar ile büyük alanlarda etkilidir. Geosol organik sıvı solucan gübresi 1L, 5L, 20L, 30L lik ambalajlarda satılmaktadır. Katı solucan gübresinin çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen Geosol sıvı solucan gübresi birinci kalite solucan humusunun hidrodinamik kavitasyon sistemi ve nanoteknoloji ile moleküler düzeyde parçalara ayrılarak suyun moleküllerine bağlanmasıyla elde edilir. Bu işlem sırasında solucan humusundaki aerobik ve anaerobik bakteriler uyku durumuna (dormancy) geçer. Uyku durumundaki bakteriler, ürünün kullanım anında suyla karıştırılmasıyla tekrar aktif hale geçerler. Bu yöntemle ile solucan humusunda bulunan vitamin, enzim, aminoasit ve mikroelementler mikro humat molekülleri ile şelatlanır ve mikrohumik molekül bileşimini meydana gelir. Bu bileşim bitkinin dengeli bir biçimde beslenmesine yardımcı olur. Geosol sıvı solucan gübresi bitkilerin büyüme ve gelişme evreleri için ihtiyaç duyduğu organik madde, makro ve mikro besin element, aminoasit, enzim, doğal antibiyotik ve yararlı mikroorganizmaları barındır. Geosol sıvı solucan gübresi 1x106-1x1012 faydalı bakteriler içerir. Geosol sıvı solucan gübresi sayesinde kalitesi ve verimi yüksek ürünler elde edilir. Değerli bir toprak ıslah maddesi olan geosol sıvı solucan gübresi çevreye ve insanlara zarar vermez. Hasat edilen ürünlerde yüksek verimin yanı sıra, hasat edilen ürünün besin ve vitamin içeriğini de arttırır. Aynı zamanda ürünlerin raf ömrünü uzatır. Geosol sıvı solucan gübresi tarla bitkileri, meyve ve sebze yetiştiricliğinde, seralacılık, peyzaj uygulama alanlarında ve fidanlıklarda kolayca uygulanır. İnsan, bitki ve hayvanlara zarar vermez. Geosol sıvı solucan gübresi yapraktan ve damlama sulama yöntemi ile kolayca uygulanır. Tüm sebze, meyve ve bitkiler ile tarımsal faaliyetlerde güvenle kullanılır. Kullanım oranları yetiştirilen ürünün uygulanacağı toprağa ve ürün cinsine göre değişebilir. Doz aşımı her ne kadar bitkiye zarar vermese de kullanım doz tablolarına uygun oranlarda gübre kullanımı önerilir. Geosol katı solucan gübresinin bitki, hayvan ve insanlara herhangi bir toksik zararı yoktur.

11 Organik Sıvı Solucan Gübresi İÇERİK W/W Organik Madde 8% Toplam Azot 1,00% ph Aralığı Kullanım Dozajları ve Kullanım Alanı (Topraktan ve Yapraktan Uygulama) Topraktan uygulama (100 L su ile seyreltilip 1 dekar alana uygulanacak ürün miktarı) Bitkiler Sebze ve tarla bitkileri Doz ml ürün 100 L su ile 1 dekar alana uygulanır. Kullanım Dönemi Dikimden iki hafta sonra ilk uygulama, meyve tutumunda 2 kez uygulama yapılır. Tohum yatağına veya kök bölgesine uygulanır. Meyve ağaçları 30 ml ağaç veya ml ürün 100 lt su ile 1 dekar alana uygulanır. Tomurcuklanma, çiçeklenme ve meyve oluşumu döneminde ve meyvelerin büyümeye devam ettiği mevsim ortasında uygulanır. Yapraktan uygulama (100 L su ile seyreltilip 1 dekar alana uygulanacak ürün miktarı) Bitkiler Sebze ve tarla bitkileri Doz ml ürün 100 L su ile 1 dekar alana uygulanır. Kullanım Dönemi Dikimden iki hafta sonra ilk uygulama, meyve tutumunda 2 kez uygulama yapılır. Tohum yatağına veya kök bölgesine uygulanır. Meyve ağaçları 30 ml ağaç veya ml ürün 100 lt su ile 1 dekar alana uygulanır. Tomurcuklanma, çiçeklenme ve meyve oluşumu döneminde ve meyvelerin büyümeye devam ettiği mevsim ortasında uygulanır.

12 Kullanım Alanları 1- Özel Bahçeler, Balkon ve saksı bitkileri Solucan gübresi doğru tercih! Taptaze, çıtır çıtır sebze, mis gibi besleyici yeşillik yetiştirmenin yolu solucan gübresinden geçer. Bahçenizdeki süs bitkileriniz capcanlı, çimenleriniz yemyeşil olsun istiyorsanız doğru yerdesiniz. Geosol ile bitkilerinizi gübrelemekle kalmayıp aynı zamanda onları besleyerek, hümik madde, enzim ve hormonlar açısından zenginleştirirsiniz. Her şeyden önemlisi toprağınızın ömrünü uzatan komple bir çözüm elde edersiniz. Buna bağlı olarak toprak yaşamı boyunca bitki kökleri ile tekrar iletişim kurabilir. Geleneksel gübrelerle bitkilerinizi besin maddeleri ile boğmak yerine, bitkileriniz ihtiyaçlarına göre beslenirler. Başka bir deyişle bitkileriniz, fast food tüketiminin sınırlamasına bağlı kalmak yerine, dengeli ve doğal bir diyet ile beslenir. Toprak ömrünü uzatma özelliğinden dolayı solucan gübresi diğer gübrelerden beş kat daha güçlüdür. Yüzde yüz doğal olması ve tamamen kokusuz olması nedeniyle çocuk ve evcil hayvanlar için tamamen güvenlidir. Kullanım ve uygulaması çok kolaydır. Kök - toprak iletişimini tekrar reaktive edici özelliğinden dolayı aşırı gübreleme tehlikesi yoktur. 2- Profesyonel Bitki Yetiştiriciliği Geleneksel tarımın vazgeçilmezi olan katı ve sıvı solucan gübresi, organik tarım sektöründe kullanım için onaylanmış olup, özellikle bu alan için geliştirildiğini düşünebilir. Suni gübre kullanımının yol açtığı; mikroorganizmalar açısından fakir ve yoksullaşan aşırı gübrelenmiş, toprakları rehabilite ediyoruz. Solucan gübresi toprağınızın yaşam döngüsünü yeniler ve doğal süreçlerini güçlendirebilir. Toprağın başlangıç durumu ne kadar kötüyse, olumlu etkiler o kadar hızlıdır. 3- Golf Sahaları Taşıyıcı çim tabakalı yapısı, aşırı sirkülasyon, ve çimlerin yoğun stres yükü, golf sahalarının toprak ömrünü önemli ölçüde etkilemektedir. Az miktarda geosol katı solucan gübresi (saf veya kuvartz kumu içerisinde karışmış) bile, rizosferide (çim köklerinde) belirgin bir iyileşme sağlar. Yeniden etkinleştirilen toprak ömrü, daha iyi bir kök penetrasyonu, siyah tabakanın azaltılması, çim keçesinin bozunması, bitki stresinin azalması ve fungal hastalıklara karşı daha fazla direnç sağlar. Solucan gübresi yoluyla, Biomikrol gübre özünün düzenli olarak kullanılması bu olumlu etkileri destekler ve dengeler. Tohumun solucan gübresininden gelen toprak bakterileri ve fitohormonlarla aşılanması, bitkilerin mikrobiyomlarının çimlenme sürecini ve üremesini destekler. 4- Bağcılık ve Meyve Yetiştiriciliği Bağcılık ve meyve yetiştiriciliğinde yaygın olarak kullanılan solucan gübresi, özellikle meyve, asma ve bağ fidancılığında önemli bir yere sahiptir. Solucan gübresi ağaçların diplerine kolayca uygulanır. Bitki koruma ürünlerinin tekrar tekrar kullanılması, sonbahar yapraklarının çürümesini olumsuz yönde etkiler. Buna bağlı olarak bahardaki taze yaprakların hastalanmasına sebep olur. Sonbaharda solucan gübresi kullanımı daha iyi ayrışma sağlayarak hastalıklardan kaynaklanan baskıyı azaltmaktadır. Tekrarlanan pestisit uygulamaları (bitki koruma ürünleri) ile bitkiler sadece acı çekmez aynı zamanda toprağın bakteri çeşitliliğini büyük oranda azaltır. Bu sorunlarla etkin bir şekilde mücadele etmek için solucan gübresi etkili bir çözüm sunar. Tohum kaplaması yöntemiyle yapılan bağcılık ve meyve yetiştiriciliğinde, yüksek oranda çeşitlilik gösteren bakteriler yalnızca toprağa dahil edilmekle kalmaz, aynı zamanda kökler ve kök salgıları ile çoğalarak daha derin bölgelere taşınmaktadır. Ağır ekipman ve teçhizat kullanımına gerek kalmadan biyoçeşitliliği toprağa getirmenin en uygun maliyetli yoludur. Orta ve uzun vadeli ölçekte toprak sağlığını ve doğurganlığı geri getirmenin en mükemmel yoludur. Ağaç ve meyvelerin ihtiyacı olan besin maddelerinin alım ve hastalıklara karşı korunma kabiliyetini etkiler. Şarabın tadını aldığı Terroir bile, topraktaki mikroplardan etkilenir; çünkü daha fazla mineral şarapta saklanır ve böylece şarabın tadını etkiler. 5- Tarım Ekilebilir alanlar için en uygun maliyetli çözüm sağlamak ve tohum kaplaması için en iyi çözümleri geliştirmek için üniversiteler ve araştırma enstitüleriyle birlikte çalışıyoruz.

13 Bursa daki kendi organik çiftliğimizde farklı uygulamaları test ettikten sonra, çimlenme, erken gelişme, yabancı ot kontrolü ve ürün verimliliği konularında umut verici sonuçlar elde ediyoruz. Toprak bakteri ve fitohormonlarını doğrudan tohum üzerine kaplamanın en büyük yararı çimlenme sürecini hızlandırmasıdır. Kökler, mikrobiyel unsurları toprağa götürüp besler ve kök salgıları ile besler. Bu, doğal ve kendiliğinden gelişen bir süreçtir ve bitkilerde besin maddelerinin daha kolay mobilize edilmesine yol açar, toprak kaynaklı hastalıklara karşı korunmasını sağlar. Ayrıca topraktaki bakteriler toprak parçacıklarını agregalara bağlayarak ve topraktaki organik içeriği arttırır ve toprak yapısını geliştirir. Bu şekilde toprak esnekliği artar ve iklim değişikliğine uyum sağlamada kilit rol oynar. Hiçbir ilave ekipman gerektirmeden tüm bu avantajları sağlayan solucan gübresi iklim değişikliği (karbon salınımı) ve çevre kirliliği ile mücadelede de önemli rol oynar. 6- Sebze Yetiştiriciliği Solucan gübresinin olağanüstü özelliklerini birçok bilimsel çalışma onaylamaktadır. Avusturya nın Styria şehrinde bulunan Wies araştırma merkezinde yapılan bir araştırmada kullanılması gereken solucan gübresinin yalnızca %20 si kullanılarak diğer gübre türleri ile bir kıyaslama yapılmıştır. Buna rağmen çıkan sonuçlarda solucan gübresi diğer gübrelere göre daha iyi sonuçlar vermiştir. Az miktarda kullanılmasına rağmen solucan gübresi ile neden daha iyi sonuçlar elde edilir? Çünkü, diğer mineral ya da organik gübrelere kıyasla, solucan gübresi yalnızca azot, fosfor veya potasyum gibi besin öğeleri sağlamakla kalmaz aynı zamanda fitohormonlar, enzimler ve humik maddeleri de içerir. Solucan gübresi ile gelen en önemli ajanlar toprak bakterileridir. Tüm bu bakteri, mantar, protozoa ve nematod çeşitliliği sayesinde bitkiler tıpkı milyonlarca yıldır doğal yaşam alanlarında olduğu gibi besin öğelerini kontrol eder ve kendini hastalıklardan korur. Bu nedenle solucan gübresi, gübreleme, toprak sağlığı ve topraklama direnci için ideal bir üründür. Ayrıca, yaprak gübresi uygulaması için GESOSOL sıvı solucan gübresini öneririz. 7- Seracılık Seracılıkta ve tarlada yapılan sebze yetiştiriciliğinde solucan gübresinin sağladığı faydalar aynıdır. GEOSOL sıvı solucan gübresi sulama sistemlerinde kolaylıkla kullanılabilir. 8- Süs Bitkileri Üretimi Hem biyolojik süs bitkisi yetiştiriciliğinde hem de konvansiyonel süs bitkisi yetiştiriciliğinde sürdürülebilir ve atıksız üretim sistemleri gün geçtikçe daha çok önem kazanmaktadır. Süs bitkileri yetiştiriciliğinde solucan gübresi yine doğru çözümdür. (Sebze yetiştiriciliği ve seracılığa bakınız.) Saksı bitkilerinde, saksı toprağına %5 ile % 10 oranında Geosol solucan gübresi eklemeniz önerilir. 9- Toprak Üretimi Aslında konu çok açık. Torf yerine Solucan gübresini tercih etmeliyiz. Neden mi? Çünkü torfun ph değeri düşüktür, besleyici mineraller açısından fakirdir, geri dönüşümü olmayan bir malzemedir ve karbondioksit içermektedir. Bitkilerinizi besleyen ve toprak bakterileri açısından zengin, son derece yüksek verim ve turbadan arındırılmış toprakların geliştirilmesinde solucan gübresi kullanımı çok önemlidir. 10- Kamusal Yeşil Alan ve Şehir Ağaçları Yapılan araştırmalar şehirlerde yaşayan ağaçların yoğun stres altında olduğunu göstermektedir. Şehir ortamında yaşayan ağaçlarda hastalık oranı daha yüksektir. Buna bağlı olarak yaşam süreleri kısalan ağaçların kuruduğunu ve yeniden ağaçlandırma yapılmaktadır. Yaprak gübresi uygulaması ve ağaç toprağında solucan gübresi ile gübreleme yapılması ağaç ve bitkilerin stres seviyesini düşürebilir, değerli ağaçların korunmasına yardımcı olur ve maliyetleri düşürebilir. Fidan dikimi yapılırken GEOSOL solucan gübresi önerilir. Solucan gübresi besin öğeleri, enzimler, bitki hormonları, toprak bakterileri açısından çok zengindir. Solucan gübresinde bulunan biyokömür bitkilere uzun vadeli yapısal stabilite kazandırır, su, bakteri ve besin öğelerinin depolanmasını sağlar.

14 Ürünler: Solum NK / (3-0-1) NK lı Organomineral Gübre Huma SolumSolum NP/Organik Sıvı Hümik Asit Solum NP/ Sıvı Organomineral Gübre Solum P/ Organik Fosforlu Gübre

15 Sağlıklı Toprak Sağlıklı Bitki Sağlıklı İnsan

16 Ahmet Yesevi Mah. Sanayi Cad. No:521/8 Nilüfer / BURSA Tel : Faks : info@geosol.com.tr

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU.

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU. Kalbimizden Toprağa... 2018 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU www.olkatarim.com 01 İ Ç İ N D E K İ L E R 02. Olka Tarım Hakkında 03. Solucan Gübresi Hakkında 04. Solucan Gübresi Özellikleri 05. Ürün Bilgileri 06.

Detaylı

AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam. Misyonumuz. Vizyonumuz

AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE Sürdürülebilir Tarım Organik Tarım Verim & Kalite Sağlıklı Yaşam Misyonumuz Vizyonumuz BioVerim Organik Solucan Gübresi Nedir? BioVerim Organik Solucan Gübresinin Faydaları Nelerdir? Topraktaki Organik

Detaylı

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu Organik Ekstra Verimli Bitki & Toprak Dostu SOLOMCAN HAKKINDA HAKKIMIZDA Sölomcan Organik Gübre San. Tic. ve Ltd. Şti., 2014 yılında, yeni nesillerin daha sağlıklı üretilen gıdalar ile yetişmesini sağlamak

Detaylı

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam HAKKIMIZDA 2015 AR-GE Sürdürülebilir Tarım Organik Tarım Verim & Kalite Sağlıklı Yaşam Misyonumuz Tarımsal arazilerin doğal dengesini tekrar kazanması için her türlü tarım kültürüne uygun ve mevcut sorunların

Detaylı

SOLUCAN GÜBRESİ NEDİR?

SOLUCAN GÜBRESİ NEDİR? TOPRAK SOLUCANLARI Solucanlar, dünyanın var oluş sürecinin başından beri hayatta kalabilen nadir hayvanlardan birisidir. Bu zamana kadar hayatta kalabilmelerini, bağışıklık sistemlerinin gücüne borçludurlar.

Detaylı

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu Organik Ekstra Verimli Bitki & Toprak Dostu SOLOMCAN HAKKINDA HAKKIMIZDA Sölomcan Organik Gübre San. Tic. ve Ltd. Şti., 2014 yılında, yeni nesillerin daha sağlıklı üretilen gıdalar ile yetişmesini sağlamak

Detaylı

Bioredworm- S(Solid)-Katı ve Bioredworm-L(Liquid)-Sıvı Uygulama tablosu Bitki Türü Gübre Türü Uygulama dönemi Dozlar / saf gübre olarak /

Bioredworm- S(Solid)-Katı ve Bioredworm-L(Liquid)-Sıvı Uygulama tablosu Bitki Türü Gübre Türü Uygulama dönemi Dozlar / saf gübre olarak / Kök gelişimini ciddi oranda desteklediği için, özellikle dikim esnasında granül gübrenin kullanılması tavsiye edilir. Üreticilerin, topraktaki besin ihtiyacını tespit edebilmeleri için toprak analizi yaptırmaları

Detaylı

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI - Zn 120 Çinkolu Gübre Çözeltisi Suda Çözünür Çinko (Zn) : % 10 1 Lt/5 Lt Lignosulfanate Erken dönem uygulamaları ile meyve büyüklüğünde ve verimde artış sağlar. Nişasta sentezi, artar, azot metabolizması

Detaylı

Solem Organik / Ürün Kullanımı

Solem Organik / Ürün Kullanımı Solem Organik / Ürün Kullanımı Bitki Türü Gübre Uygulama zamanı Dozlama / saf gübre Arpa, Buğday, Yulaf, Çavdar, Darı, Süpürge Darısı, Kara Buğday Uygulama Metodları K Ekim Öncesi, Yılda 1 defa 20-200

Detaylı

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ Salatalık Üzüm Armut EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yerelması, lahana, pırasa, karnabahar

Detaylı

organik gübre

organik gübre www.multiponi.com MultiPoni gübre, standart kimyasal gübrelere kıyasla bitki beslemesini, tabiatın yöntemleriyle gerçekleştirir ve toprak yapısını zenginleştirerek dengeler. Mikroorganizmalar, MultiPoni

Detaylı

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir?

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum Sülfat Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum sülfat gübresi (MgSO4 7H 2 O) bitkilerdeki magnezyum eksikliğiniz gidermeye uygun, suda tamamen eriyebilen saf ve kristal bir gübredir. Bünyesinde % 15

Detaylı

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU www.kilercioglutarim.com BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU İçindekiler 4 6 8 KLR FOSFOR- ÇINKO KLR NITROGEN KLR ZINC 10 12 14 KLR POTASYUM KLR AMINO KLR BOR-ÇINKO 16 18 20 KLR CYTO KLR HUMIK 20-20-20-TE

Detaylı

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER,

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, mikrobiyal formülasyondan ve bitki menşeli doğal ürünlerden oluşur. Bu grupta yer alan gübreler organik tarım modelinde gübre girdisi olarak kullanılırlar. Bitkilerin ihtiyaç

Detaylı

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş.

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. EKOSOL TARIM HAKKINDA EKOSOL TARIM, 2002 yılında Solucan Gübresi üretimi için Eisenia Foetida Kırmızı Kaliforniya Kültür Solucanları ile çalışmaya başlamış, 2005 yılında

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.05 1.00 0.43 39.640.549 KG 17.308.811.8 HMA 723 BUĞDAY 0.35 0.85 0.47 14.180.581 KG 4 6.849.000.85 HTS 191 BUĞDAY 0.33 0.53 0.45 3.533.447 KG 1.527.601.55

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.46 0.46 0.4552 38,730.00 KG 17,628.66 1 ARPA YEMLİK ı: 17,628.66 1 ARPA ı 17,628.66 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.1 0.1 0.188 802,770.00 KG

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.06 0.84 0.49 42.006.543 KG 20.885.893.8 HMA 1411 BUĞDAY 0.02 0.84 0.55 20.782.119 KG 4 11.547.627.2 HTS 197 BUĞDAY 0.53 0.65 0.61 2.854.120 KG

Detaylı

Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın...

Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... Toprağa Güçlü Gübreyle Bağlanın... granül SEBZE ÜRÜNLERİ Açık Alan Yetiştiricilik Meyvesi Yenen Sebzeler KULLANIM DOZUUYGULAMA ŞEKLİ VE ZAMANI Domates / Biber (Dolmalık,

Detaylı

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65 Tarım Alanları 1990 2000 2002 2006 2009 2010 2011 2012 (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.07 0.95 0.72 26.186.686 KG 18.480.448.3 HMA 2042 BUĞDAY 0.56 1.76 0.80 24.162.526 KG 0 18.746.871.7 HTS 308 BUĞDAY 0.49 0.95 0.74 1.225.180 KG

Detaylı

son hacim 20 30 litre olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10 15 cm toprak derinliğine karıştırarak uygulanabilir.

son hacim 20 30 litre olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10 15 cm toprak derinliğine karıştırarak uygulanabilir. TKİ HÜMAS ın Kullanım Zamanı, Şekli ve Miktarı Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) HÜMAS; tarla bitkileri, sebzeler, sera bitkileri, süs bitkileri, çim, fide, bağ ve meyve ağaçları olmak üzere bu kılavuzda

Detaylı

Hangi vitamin hangi besinlerde var?

Hangi vitamin hangi besinlerde var? On5yirmi5.com Hangi vitamin hangi besinlerde var? Pazara ya da markete giderek filenizi doldururken aldığınız sebze ve meyvelerin hangi vitaminleri içerdiğini biliyor musunuz? Yayın Tarihi : 28 Nisan 2014

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-15 MISIR MTS 2.00 2.00 2.0000 220.00 KG 440.00 1 MISIR BEYAZ MTS 2.55 3.07 2.662 562.00 KG 1,509.62 2 MISIR YAŞ MTS 0.1 0.1 0.100 730.00 AD 591.30 1 MISIR ı: 2,540.92

Detaylı

Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi

Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi Aylara Göre Meyve, Sebze ve Balık Tüketimi OCAK Balık: Kefal, tekir,kırlangıç, istrongilos, levrek, Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2014 T.C. Sayfa: 1-14 ARPA YEMLİK MTS 0. 0. 0.663 4,800.00 KG 3,68.26 2 ARPA YEMLİK ı: 3,68.26 2 ARPA ı 3,68.26 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.12 0.12 0.1200 3,41.00 KG 4,490.00

Detaylı

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Ana Sınıf Ürün adı Alt Sınıf İL TARİH Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık) Tahıllar Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla 31.Mar Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık)

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596. HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 1.02 1.02 1.0217 3,520.00 KG 3,59.51 2 ARPA YEMLİK ı: 3,59.51 2 ARPA ı 3,59.51 2 MISIR MISIR MISIR MTS 0.78 0.78 0.7753 1,580.00 AD 1,225.00 1

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.40 0.55 0.50 634.332 KG 318.459.50 HMA 43 BUĞDAY 0.46 0.61 0.55 885.351 KG 450.707.63 HTS 24 BUĞDAY 0.50 0.50 0.50 56.500 KG 28.250.00 HMAG 6 BUĞDAY

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.37 0.88 0.59 29.425.656 KG 16.837.257.8 HMA 1988 BUĞDAY 0.46 0.84 0.60 15.138.551 KG 4 8.939.062.27 HTS 175 BUĞDAY 0.45 0.48 0.47 684.153 KG 317.993.85

Detaylı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Hexaferm, organomineral gübre olarak adlandırılan yeni nesil bir gübre cinsidir.

Detaylı

YAŞ MEYVE SEBZE. Hazırlayan Dilek KOÇ 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

YAŞ MEYVE SEBZE. Hazırlayan Dilek KOÇ 2005. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi YAŞ MEYVE SEBZE Hazırlayan Dilek KOÇ 2005 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi YAŞ MEYVE-SEBZE SITC NO : 057.1, 057.3, 057.4, 057.5, 057.6, 057.9 (Meyveler) 054.1,

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. 10 dönüm için 1 l gübre kullanılarak ilkbaharda sürgünler püskürtme(ya da damlama) yöntemiyle

Kullanma Kılavuzu. 10 dönüm için 1 l gübre kullanılarak ilkbaharda sürgünler püskürtme(ya da damlama) yöntemiyle Yazlık ve kışlık tahıllar, patates, pancar, patlıcangiller, kabakgiller, lahana grubu, ağaçlar, soğanlar, yeşillikler, çiçekler ve çimler, ay çiçeği, üzüm, meyve çalılıkları ve dekoratif çalılıklar, küçük

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.40 0.68 0.54 1.396.800 KG 730.709.30 HMA 83 BUĞDAY 0.48 0.62 0.56 1.020.678 KG 532.340.60 HTS 11 BUĞDAY 0.48 0.49 0.49 114.500 KG 55.782.50 HMAG

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 71,435.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 71,435. HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR BEYAZ MTS 3.32 3.32 3.3186 20.00 KG 829.6 1 MISIR ı: 829.6 1 MISIR ı 829.6 1 YULAF YULAF SAMAN MTS 0.6 0.6 0.600 109,900.00 KG 71,43.00 1 YULAF ı: 71,43.00 1

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 27.04.2015

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 27.04.2015 ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 3,00 5,00 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,20 4,50 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,20 2,40 71 Bezelye Kg Elma (Starking

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 17.04.2015

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 17.04.2015 ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 3,50 5,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,00 4,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,10 2,30 71 Bezelye Kg Elma (Starking

Detaylı

Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Organik Ürünler

Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Organik Ürünler Organik Ürünler Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Toprağa Güçlü Köklerle Bağlanın... Ekosol Tarım ve Hayvancılık San. Tic. A.Ş. Hacırahmanlı Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi Küme Evler No:7 Saruhanlı

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 44,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 44, HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 1.82 1.82 1.8169 221.00 KG 401.54 1 ARPA YEMLİK ı: 401.54 1 ARPA ı 401.54 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.20 2.60 0.2195 1,832,758.00 KG 402,241.91

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 62,506. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-16 ARPA YEMLİK MTS 0.75 1.12 0.7601 82,230.00 KG 62,506.32 2 ARPA YEMLİK ı: 62,506.32 2 ARPA ı 62,506.32 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.19 0.24 0.2007 1,077,149.00

Detaylı

Neobioplus Nasıl Üretilir?

Neobioplus Nasıl Üretilir? Seperasyon Neobioplus Nasıl Üretilir? NH3, NH4, CH4, H2S Gibi Zararlı Bileşenlerin Giderimi Böcek Yumurta Yabancı Ot Tohum Giderimi Pelet Toz Hayvan Dışkıları Bitkisel Atıklar Anaerobik Ortamda Fermentasyon

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma Kg 2,00 2,50 70 Barbunya Beyaz Kg 4,00 5,00 Elma Kg 71 Bezelye Kg Elma Kg 72 Biber (Dolma Renkli) Kg 2,20

Detaylı

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ RİZE TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN 2010 BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ ÇAY YAŞ ÇAY

Detaylı

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME (MARUL- ISPANAK- LAHANA) İnsan beslenmesinde büyük önemi olan sebzelerin yetiştirme teknikleri, ıslahı ve bitki koruma konularında ülkemizde bilimsel çalışmalar yapılmış

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 3,20 3,80 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 4,50 5,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ

KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ KUŞBABA TARIM-VERMISOL ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİ DENEMESİ Vermisol Naturel Tarım San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Kuşbaba Tarım arasında yapılan görüşmeler sonucunda Kuşbaba Tarımın Antalya Hacıaliler mevkiinde

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 3,00 3,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 8,00 9,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,70 3,00 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 3,50 5,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,00 2,50 67 Bakla Çilek 2,50 3,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,70 2,20 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg 5,00 7,00 Elma (Starking) Kg 2,00 2,60 71 Bezelye Kg Elma (Golden) Kg 1,80 2,30

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,80 3,30 67 Bakla Çilek 3,50 4,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,80 2,30 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR , AD 1, HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/201 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.90 0.90 0.9021 28,80.00 KG 26,043.10 1 ARPA YEMLİK TTS 0.95 0.95 0.9500 26,910.00 KG 25,564.50 1 ARPA YEMLİK ı: 51,60.60 2 ARPA ı 51,60.60

Detaylı

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE AİLESİNİN YENİ ÜYELERİ Organomineral Taban ve Üst Gübreleri 2-4 mm Granül (50 kg) 2>3 SF. INDEX İÇİNDEKİLER 2016 01 02 03 04 05 5.0.30+(40So3) NK HARMANLANMIȘ GÜBRE Potasyum

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,30 2,80 67 Bakla Çilek 2,80 3,30 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,70 2,20 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg 5,00 6,00 Elma (Golden smart) Kg 2,40 3,20 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,70 5,00 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,00 4,50 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye Kg Elma (Starking

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,70 5,00 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 4,50 5,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,70 3,50 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart) Kg 2,70

Detaylı

SIVI KULLANIM REHBERİ

SIVI KULLANIM REHBERİ SIVI KULLANIM REHBERİ 1 İnsanlığın Geleceği: Organik Tarım! İnsanlık için gıda temin etme konusu, günümüzün en acil sorunudur. Yaklaşık 4 milyon çocuk ve 500 milyondan fazla yetişkin açlık nedeniyle direnerek

Detaylı

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com.

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com. MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF:0312-387 33 33 FAX:0312-387 34 33 Web: efsus.com.tr e-mail:info@efsus.com.tr ÜRÜNLERİMİZ ORGANİK VE ORGANOMİNERAL

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,70 3,00 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 3,00 5,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,50 2,80 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 7,00 9,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,90 3,50 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 3,50 4,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,50 1,70 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,50 2,80 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 4,50 6,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 2,50 3,30 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,30 2,50 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,50 3,00 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart) Kg 2,50

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,30 4,60 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 7,00 8,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,70 5,00 67 Bakla Kg Çilek (Yerli) Kg 4,00 5,00 68 Bamya Kg Çilek (Gazipaşa ) Kg 3,00 4,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart)

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 1,50 2,00 67 Bakla Çilek 3,00 4,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,30 1,80 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

BÜLTEN NO : 5 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI

BÜLTEN NO : 5 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI HUBUBATLAR 0,35 0,44 0,396 422.520,00 KG 167.473,60 HTS 7,00 0,34 0,34 0,340 31.500,00 KG 10.710,00 HMSGT 2,00 0,24 0,30 0,254 66.670,00 KG 16.917,00 HMS 8,00 0,33 0,40 0,362 11.000,00 KG 3.980,00 HTSGT

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,00 4,30 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 6,00 7,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR 0.55 0.5500 39,050.00 KG 21,477.50 1

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR 0.55 0.5500 39,050.00 KG 21,477.50 1 HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK - 31/0/2014 T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEŞİL MTS 0.0 0.0 0.000 11,200.00 KG,600.00 1 ARPA YEMLİK ı:,600.00 1 ARPA ı,600.00 1 MISIR MISIR MISIR MTS 0. 0. 0.00 39,00.00 KG 21,477.0 1

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73, 01/0/2018 HUBUBAT. MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.30 0.30 0.3000 45,48.29 KG 13,24.49 1 MISIR BEYAZ MTS 3.31 3.31 3.3128 293.00 KG 90.65 1 MISIR KIRIK MTS 4.00 4.00 4.0000 15.00 KG 60.00

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.45 0.51 0.49 861.000 KG 420.210.00 HMA 30 BUĞDAY 0.49 0.55 0.52 72.500 KG 36.875.00 HMAG 2 ARPA === MİKTAR VE BEDEL TOPLAMI === 933.500.00 457.085.00

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 10.06.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 2,50 3,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yönetmelik. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yönetmelik Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

I. KISIM: Temel Bilgiler ve Muhafaza

I. KISIM: Temel Bilgiler ve Muhafaza İçindekiler I. KISIM: Temel Bilgiler ve Muhafaza 1. Sebzeciliğin Önemi... 3 1.1. İnsan Beslenmesindeki Önemi...4 1.1.1. Sebzelerin Besin Değeri... 5 1.1.1.a. Su... 5 1.1.1.b. Protein... 6 1.1.1.c. Karbonhidratlar...

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII. SULAMA GİRİŞ SULAMANIN GENEL PRENSİPLERİ Sulamanın Amacı ve Önemi... 32

İÇİNDEKİLER VII. SULAMA GİRİŞ SULAMANIN GENEL PRENSİPLERİ Sulamanın Amacı ve Önemi... 32 İÇİNDEKİLER TOPRAK VE GÜBRELEME GİRİŞ... 1 1. BAHÇE TOPRAĞI NASIL OLMALIDIR... 2 1.1. Toprak Reaksiyonu... 2 1.2. Toprak Tuzluluğu... 3 1.3. Kireç... 4 1.4. Organik Madde... 4 1.5. Bünye... 5 1.6. Bitki

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,00 2,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,00 3,70 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 11.07.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 2,00 2,50

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 3,00 3,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 8,00 9,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 3,00 3,50 67 Bakla Çilek 9,00 10,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,00 2,50 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 3,00 3,50 67 Bakla Çilek 7,50 8,50 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,00 2,50 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 3,00 3,50 67 Bakla Çilek 7,00 8,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,00 2,50 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 2,50 3,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 1,50 2,00

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,50 3,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 2,00 2,50

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 1,70 2,20 71 Bezelye

Detaylı

KALE ORGANİK GÜBRE TARIM VE HAYVANCILIK LTD.ŞTİ. Merkez Ofis: Yakuplu Mah. Hürriyet Bulvarı Skyport Rezidans Kat: 12 No: 131 Beylikdüzü/İSTANBUL Tel: 0212 875 23 66 Üretim Tesisimiz: Ortaköy Mahallesi

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,50 3,00 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 1,80 2,30

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,80 3,30 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 2,00 2,50

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 1,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat YULAF , KG 1, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.12 0.50 0.1389 175,060.00 KG 24,320.80 4 MISIR MTS 1.75 1.75 1.7500 4,571.00 KG 7,999.25 16 MISIR MTS 1.00 1.00 1.0000 2,755.00 AD 2,755.00 1 MISIR

Detaylı

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN AHUDUDU Ahududu, üzümsü meyveler grubundandır. Ahududu, yurdumuzda son birkaç yıldır ticari amaçla yetiştirilmektedir. Taze tüketildikleri

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

GIDA ARZI GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ

GIDA ARZI GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ GIDA ARZI GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ Bekir ENGÜRÜLÜ Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Haziran 2016 SUNUM PLANI DÜNYADA TARIMIN GÖRÜNÜMÜ TÜRKİYE TARIMINA BAKIŞ

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 18.10.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 0,50 1,50 71 Bezelye

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,100.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI İKİ TARİH ARASI BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,100. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-13 ARPA YEMLİK MTS 0.70 0.70 0.7000 3,000.00 KG 2,100.00 1 ARPA YEMLİK ı: 2,100.00 1 ARPA ı 2,100.00 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.13 0.15 0.1357 1,245,411.00 KG

Detaylı

Tarım Alanı (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) %

Tarım Alanı (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % 1990 2002 2012 2013 2014 Tarım Alanı (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % Tarla Bitkileri 18.868 67,7 17.935 67,5 15.464 65,0 15.613 65,6 15.789 66,0 Nadas 5.324 19,1 5.040 19,0 4.286

Detaylı

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştiriciliği yapılan çilek bitkisi üzümsü meyveler grubunda olup meyvesi en kısa sürede olgunlaşmaktadır. İnsan beslenmesi ve sağlığı bakımından

Detaylı

FR.60/R.00/1.1

FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva Bakla Çilek 3,50 7,50 Bamya Barbunya Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,50 5,00 Bezelye Elma (Golden) 2,30 4,80 Biber (Dolma Renkli)

Detaylı

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM

/ Ocak Sayı : YÖNETMELİK. Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş. Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM 16.01.2005 / 25702 16 Ocak 2005 Resmî Gazete Sayı : 25702 YÖNETMELİK Tarımsal Üretici Birliklerinin Kuruluş Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve

Detaylı