BUSINESS AVIATION EBACE ÖZEL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BUSINESS AVIATION EBACE ÖZEL"

Transkript

1 SAYI 12, Mayıs 2013 BUSINESS AVIATION EBACE ÖZEL LEGACY 500 EBACE E DAMGA VURDU LEGACY KRALLIĞI E- 195 VIP SHUTTLE BELÇİKALI LINEAGE 1000!

2 3 Ruag Münih:Lineage 1000 Yeni Bakım Merkezi BUSINESS AVIATION DERGİSİ SAYI 12, Mayıs 2013 İSTANBUL EGS Business Park, B3 Blok Kat- 4 No:191, Yeşilköy, Tel: ANKARA Cinnah Caddesi 106/6-8 Çankaya Tel: İlk Belçika lı Lineage EBACE de 500 Teslimat 2014 Phenom 300 Netjets ile Avrupa da Embraer: Avrupa Çok Önemli E- 195 VIP Shu;le 9 Krallığı: London ExecuGve AviaGon!

3 3 Ruag Münih: Lineage 1000 Yeni Bakım Merkezi Ruag Havacılık Münih, Embraer bakım yetkinliklerinin genişleterek bünyesine E- 190 ın iş uçağı versiyonu olan Lineage 1000, ürecci onaylı bakım merkezi ve iç tasarım onarım merkezini ekledi. İsviçre merkezli Ruag Havacılık, halihazırda Münih tesislerinde Embraer in orta sınıf 600 ve geniş kabin 650 uçaklarının da base ve line bakım- larını yapıyor ve gelişcrilme sürecinde olan 450 ve 500 uçakları için de aynı hizmec sağla- mayı amaçlıyor. Ruag Havacılık Başkan Yardımcısı Micheal Sagler bu adımın, kabin içindeki hizmetler konusunda genişle- meyi geçerli kıldığını belirh ve 4 yıl önce kabin içi tasarımı programını hizmete sunduğumuzdan beri, kabin içi yenileme ve gelişcrme süreçlerinde epey tecrübe kazandık.kabin iç tasarımı programımıza Lineage 1000 uçağını katmak da bizim için oldukça gurur verici bir başarı oldu. dedi. İlk Belçikalı Lineage 100 Embraer ismi açıklanmayan bir avrupalı müşteriye Lineage 1000 sakşını gerçekleşcrdi. Belçikalı FLYING- GROUP taramnda işleclecek olan Lineage 1000, Belçi- ka ya saklan ilk Lineage 1000 olma özelliğine sahip.teslimakn 2013 ün ikinci yarısında tamamlan- ması planlanıyor. FLYINGGROUP CEO su Bernard van Milders Lineage 1000 in kabin hacmi bu sınınaki diğer iş jetlerine oranla 2-3 kat daha geniş.uçak porpolyomuzu ta- mamlayacak olan bu uçak aynı zamanda müşteril- erimize onların ihcyaçlarına en uygun ilk ultra- geniş kabin hizmecni sunmamızı sağlayacak. Şeklinde ko- nuştu. Lineage 1000: Ultra Large Kabin, Ultra Large Konfor!

4 4 LEGACY 500 EBACE de Embraer İş Uçakları Avrupa İş Uçakları Konferansı nda (EBACE) ilk orta sınıf iş jec 500 ün test uçağını ve ultra- geniş kabin sınımndaki Lineage 1000 uçağının beğeniye sundu. Embraer İş Jetleri Başkanı Ernest Edwards Phenom 100 ve Phenom 300 den sonra, 500 de kendi sınımnda lider pozisyonda olacak. Tamamiyle Fly- by- wire sistemiyle donaklan ilk orta sınıf uçak olan 500, sadece pilot yükünü azaltmıyor aynı zamanda gelişcrilmiş konfor, verimli- lik ve daha güvenli bir uçuş keyfi sunuyor. Melbourne dan kaptan pilotlar Mozart Louzada, Clo- doaldo Macus de Oliveira ve Joao Rafael Marques de Silva komutasında havalanan 500 ün Cenevre ye uçmadan önceki son durağı St.Johns New- foundland oldu. Melbourne ve St John arasında feet de uçan 500 ün kaptan koltuğuna Edwards oturarak yaklaşık iki saat boyunca komutayı eline aldı. Aynı zamanda toplamda 6 saat süren Cenevre ba- cağında da kontrol bir buçuk saatliğine Ed- wards daydı. Edwards uçuştan sonra yapkğı açıklamada En son pilot koltuğuna oturup bir uçağı uçurduğumda yıl 1986 idi.o tarihten beri hiç pilot olarak uçmadım. 500 uçurması çok kolay bir uçak.uçuş hızınızı ve yüksekliğinizi otomack pilota ayarlatmanıza hiç gerek kalmıyor. Fly- by wire teknolo- jisine sahip ilk orta sınıf iş jec ile uçmak gerçekten çok keyifli dedi. 500 EBACE Sta<k Gösterimi Lineage 1000 ve 500 ün yanında Phenom 100, Phenom 300 ve 650 uçaklarımız da stack gös- terimde ilgililerin beğenisine sunulacak. dedi. 500 ilk yurtdışı seyahacni Brezilya dan Cenevre ye Avrupa İşHavacılığı Fuarı nda (EBACE)sta- ck gösterimde bulunmak amacıyla gelerek yapk. İlk durağı Melbourne Florida daki Embraer Merkezi olan 500 burada müşterilerin beğenisine sunuldu. Lineage 1000: Evden uzaktaki ev! 2

5 5 500 Teslimat 2014 Üç deneme uçağının test aşamasında olduğu ve dördüncü uçağında gelişcrilme sürecinde olduğu Leg- acy 500 programının planlandığı gibi yolunda gihğini belirten Embraer ilk 500 ün 2014 yılının ilk yarısında hizmete gireceği konusunda kendinden oldukça emin.uçağın gelişcrilme sürecine 800 mühen- disin dahil olduğunu belirten Brezilyalı ürecci, deneme uçaklarında test uçuş saacnin çoktan tamam- landığını belirh. Tüm sistem ve iç tasarım komponentlerinin deneme süreci oldukça iyi ilerliyor.150 saatlik bir deneme uçuşundan sonra sonuçlardan oldukça memnun kaldık.bu kadar kısa sürede üç deneme uçağını da uçar hale gecrmek, uçuş deneme ekibimizin yeteneğinin ve başarısının bir ürünüdür. Şeklinde konuştu. Kabin içi testlerinde de iç tasarımın uyumluluğu, kon- foru ve dayanıklılığı 6-7 saatlik uçuş simulasyonları ile test edilmeye devam ediliyor.edwards ın dediğine göre uzun uçuş simulasyonları sırasında birkaç mühendis, koltukları yakrarak uyumayı dahi denemiş. Alınan geridönüşlere göre iç tasarımda yenilikler ve değişiklik- ler yapılarak 3 numaralı denem uçağına uygulanmış. İç tasarım testleri, uçağın konforunu olgunlaşkrarak Leg- acy 500 ün teslimaknı en sorunsuz şekilde gerçek- leşcrmeyi amaçlıyor. 450 gelişcrilme sürecinin de planlandığı gibi devam ehğini belirten Edwards, ilk uçuşun bu yılın sonunda gerçekleşeceğini müjdeledi.ayrıca 450 ayrınklı tasarımının ve sercfikasyon aşamasının yolda olduğunu ve kanat yapımına başlandığını ve Temmuz ayında gövde ile birleşcrileceğini belirh. 450 teslimaknın 2015 yılının ilk yarısında gerçekleşeceğini ekledi. Verimliliği, konforu ve emniyec simgeleyen Fly- by- wire sistemine sahip olan 450 ve 500 uçak- larının arkasındaki felsefenin Airbus tan çok Boeing e yakın olduğunu belirten Embraer Ürün Stratejisc ve Sakş Mühendisi Augusto Salgado da Rocha, pilotların acil durumlarda bazı elementleri devreden çıkarabile- ceklerini belirh. Birbirlerine geneck olarak %95 benzeyen 450 ve 500, ortak olarak Honeywell HTF7500E mo- torlarını, Rockwell Collins Pro Line Fusion avyoniklerini ve aynı cp pilot eğicmini bünyelerinde barındırıyorlar.iki uçak arasındaki en büyük farkın daha uzun gövde bölümü ve buna hitaben 2 kişi artan yolcu taşıma kapasitesi olduğu söylenebilir.!

6 6 Phenom 300 Netjets ile Avrupa da Avrupa İş Havacılığı Kofenransı nda (EBACE) Embraer ve Netjets taramndan yapılan basın açıklamasına göre Netjets, 2014 ün başından icbaren Phenom 300 uçaklarını Avrupa filosunda hizmete sunacak.signature Series taramndan özel olarak iç tasarımı yapılan Phenom 300 lerin ilkini Amerika op- erasyonlarında kullanmak amacıyla 1 Mayıs 2013 te teslim alan Netjets,şimdi de ayda 2 adet uçak teslim alarak filoyu Avrupa ya kaydırmayı amaçlıyor. 50 adet kesin 75 adet opsiyonlu Phenom 300 siparişi veren Netjets in siparişinin toplam bedeli $ 1 milyar ı buluyor.netjet in Avrupa Başkanı ve Finans Müdürü Mark Wilson a göre planlanan yakrım Avrupa filosunda kısa zamanda ölçek ekonomisini yakalamayı hedefliyor. 21 Mayıs ta gerçekleşcrilen resmi ürün tanıkmının ardından bir çok Avrupalı müşterinini Phenom 300 e ilgi gösterdiğini belirten Wilson, Netjets in bu sayede müşterileri belirleme sürecine girdiğini belirh. EBACE de bu kadar çok müşterinin ilgisini çeke- ceğimizi tahmin etmezdim.bazen süreç çok hızlı iler- liyor bazen de hiçbir şey olmuyor.amacımız Phenom 300 önümüzdeki yılın başında pazara girer girmez büyük miktarda sakşını yapmayı kesinleşcrmek. Wilson ayrıca Phenom 300 ü seçmeden önce bir düz- ine farklı cpte uçağı incelediklerini, fakat rakiplerine oranla daha uzun menzile ve performans gösterge- lerine sahip olduğu için Phenom 300 de karar kıldıklarını ekledi. Phenom 300 ün sahip olduğu performans ve ana operasyon merkezimiz olan Avrupa yı kapsama kabiliyec bizi çok heyecanlandırıyor.uçak sadece kısa mesafelerde kullanılmayacak. Hafif Jet sınımnda Citacon Bravo ve Hawker 400 uçaklarını sunan Netjets, bu uçakları Phenom serisi ile değişcrmeyi planlıyor.netjets Embraer Phenom serisini büyüme plapormu olarak kullanmayı hedefli- yor.

7 7 Embraer: Avrupa Çok Önemli Embraer in son 10 yıllık tahminlerine göre, Avrupa yeni iş uçakları için %29 teslimat oranı ve %34 sakş hacmi ile bir on yıl daha en büyük ikinci Pazar olmayı sürdürecek. Embraer İş Jetleri Başkanı Ernest Ed- wards ABD iş jetleri pazarı toparlanmayı sürdürürken Avrupa pazarının öngörü periyoduna göre teslim edilen uçakların %50 sini teslim alması, iş havacılığının geleceği açısından önemli bir işaret ola- rak kabul ediliyor. dedi yılları arasında dünya çapında toplamda $ 205 milyar- $ 246 milyar değerinde 7870 ila 9300 adet uçağın teslim edileceğini öngördüklerini be- lirten Brezilyalı Ürecci, bu toplamda Avrupa nın payının $ 75 milyar- $ 82 milyar değerinde 2180 ila 2700 uçak olacağını beklediklerini belirh. Avrupa daki ana büyümenin kişi başına düşen milli gelirin 2020 sonuna kadar en yüksek olacağı, İngil- tere, Almanya,Fransa ve İspanya da gerçekleşeceğini belirten rapora göre büyüme oranın %4 olacağı doğu Avrupa da Türkiye ve Polonya nın da büyüme de yardımcı rollerde yer alacağını gösteriyor. Embraer İş Jetleri Başkanı Ernest Edwards Zengin nüfus oranının Avrupa da 2010 ile 2011 yılları arasında %1.1 büyüdüğüne dikkat çeken rapor,kıtanın zengin nüfus açısından dünyanın 3. en büyük bölgesi olduğunu gösteriyor. Uçak sınımna göre incelendiğinde Avrupa, Orta Asya ve Afrika nın geniş kabin jetlere daha çok ilgi duya- cağını belirten rapor,toplam teslimatların %22 sini geniş kabin uçakların oluşturacağını öngörüyor. Geniş kabin jetleri, %16 ile ultara- geniş, %14 ile super- orta sınıf, %10 ile hafif jetlerin takip edeceği belircldi. Embraer Avrupa Merkezi: Le Bourget, Fransa Yaraklan değere göre en çok ultra- geniş jetlerin %33 oranla pazarı domine edeceği ve onları %29 ile geniş kabin, %11 ile super- orta sınıf ve %10 ile hafif jetlerin takip edeceği öngörüldü.

8 8 E- 195 VIP Shu\le Pan Am ın sürat teknesi olduğu, uçmanın çok görkemli olduğu o eski günleri geri gecrebilir miyiz? Bu soru Embraer İş Jetleri nin iç tasarım bölümü başkanı Jay Beever ın E- 195 bölgesel uçağının VIP shugle konsepcyle bir- leşcrilerek koltuk versiyonlu haline gelmesine yol açan sorusuydu. Brezilyalı ürecci bu yeni VIP Shugle ı Nisan ayında hem ccari havayollarının, hem de uçak kiralama şirketlerinin beğenisine sundu. E- 195 Shugle standard bir ccari uçağın, iş jetlerinde kullanılan son teknoloji ürünü iç tasarım ile bütünleşmiş halidir. dedi.uçak E- 190 ın iş jec haline gecrilmiş versiyonu olan Lineage1000 ile de koltuk tasarımı, halı döşemesi ve konforu açısından benzerlikler taşıyor.lineage de olduğu gibi, E- 195 Shugle da da mulcmedya kontrol sistemi- yle donaklmış koltuklar 180 derece dönebiliyor, 4 lü oturma grubu haline gelebiliyor. Bildiğimiz kadarıyla böyle iki grup arasında köprü niteliği taşıyan bir ürün üretmeye kimse cesaret edemedi.bu uçak hem birinci sınıf bir havayolu uçağı, hem de spor takımları, ya da iş ekipleri gibi büyük gruplar için özel iş uçağı gibi görev yapacak. dedi nm menzil, metreküp bagaj hacmi, kg maksimum ağırlık, pound maksimum kalkış ağırlığına sahip uçağın fiyak henüz Embraer taramndan açıklanmadı.

9 Krallığı : London Execu_ve Avia_on yılında kurulan ve bugün Avrupa nın en büyük uçak kiralama(charter) şirkec olarak bilinen London Execucve Aviacon (LEA), aynı zamanda filosundaki sayısı ile de oldukça büyük bir üne sahip. LEA ilk Phenom 300 uçağını filosuna 2013 yılının ilk çeyreğinde ka.şu anda hali hazırda hizmege olan uçak aynı zamanda İngiltere deki charter uçuşları için mevcut olarak kullanılan tek uçak olma özelliğine sa- hip. London Execucve Aviacon Kurucusu ve CEO su Patrick Margetson Rushmore Avrupa daki en büyük operatörü olmaktan ve insanların uçaklarını güvenle teslim etmek istediklerinde aradıkları ilk şirket olmak- tan dolayı gururluyuz. dedi. Margetson Bence, Phenom 300 oldukça popüler bir uçak olacak.menzili, performansı ve verimliliği ile kendi sınımndaki uçakları geride bırakacak.ileride daha da çok Phenom 300 işletmeyi amaçlıyoruz.bu sınınaki bir uçak hem kiralamaya çok uygun hem de sahipler- inin Avrupa uçuşları için çok ideal. dedi.amerika dışındaki en büyük filosuna sahip olan LEA filosunda 3 tanesi 650 olmak üzere toplamda 8 adet işlecyor. Şirket aynı zamanda Embraer in Phenom 100, Phe- nom 300 ve serisi uçaklarının kabul ve teslim alma gibi işlemlerinde de akcf rol oynuyor. 8

10

BUSINESS AVIATION. Oyun Kurucu: LEGACY 450. Brezilya da İş Havacılığı Patlaması. Phenom 100 & Yeni Özellik EklenEleri

BUSINESS AVIATION. Oyun Kurucu: LEGACY 450. Brezilya da İş Havacılığı Patlaması. Phenom 100 & Yeni Özellik EklenEleri BUSINESS AVIATION Sayı 14, Eylül 2013 Oyun Kurucu: LEGACY 450 Çin Yapımı İlk Legacy 650 Brezilya da İş Havacılığı Patlaması Phenom 100 & Yeni Özellik EklenEleri Embraer Ürün Destek Alanında Zirvede! 3

Detaylı

BUSINESS AVIATION LEGACY SERİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ LEGACY 500 ÜN İLK TESLİMATI 2014 AMERİKALI PHENOM 300 PHENOM 300, 3 YENİ HIZ REKORU KIRDI

BUSINESS AVIATION LEGACY SERİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ LEGACY 500 ÜN İLK TESLİMATI 2014 AMERİKALI PHENOM 300 PHENOM 300, 3 YENİ HIZ REKORU KIRDI BUSINESS AVIATION SAYI 11, Mayıs 2013 AMERİKALI PHENOM 300 LEGACY SERİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ LEGACY 500 ÜN İLK TESLİMATI 2014 PHENOM 300, 3 YENİ HIZ REKORU KIRDI LINEAGE 1000, 10.000. UÇUŞ SAATİNİ TAMAMLADI!

Detaylı

BUSINESS AVIATION. EMBRAER NBAA Fuarı na Damga Vurdu. LEGACY 450 & LEGACY 500 Fly- By- Wire Mucizesi. ÇİN: Uçak Projesi ve Havacılık

BUSINESS AVIATION. EMBRAER NBAA Fuarı na Damga Vurdu. LEGACY 450 & LEGACY 500 Fly- By- Wire Mucizesi. ÇİN: Uçak Projesi ve Havacılık BUSINESS AVIATION Sayı 15, Kasım 2013 İŞ JETLERİ: LÜKS DEĞİL İHTİYAÇ EMBRAER NBAA Fuarı na Damga Vurdu LEGACY 450 & LEGACY 500 Fly- By- Wire Mucizesi ÇİN: Uçak Projesi ve Havacılık! Embraer 2013/3.Çeyrek

Detaylı

Legacy 500 ilk uçuşunu gerçekleş]rdi. 200 ncü Legacy 650 teslima` 100 ncü Phenom 300 teslima` AIN Anket Sonuçları. Müşteri desteği ipad üzerinde

Legacy 500 ilk uçuşunu gerçekleş]rdi. 200 ncü Legacy 650 teslima` 100 ncü Phenom 300 teslima` AIN Anket Sonuçları. Müşteri desteği ipad üzerinde ! DERGİSİ SAYI 10, ARALIK 2012 A.S. HARMAN SOKAK NO:46/1 Şenlik- Florya İSTANBUL Cinnah Caddesi 106/6 Çankaya 06550 ANKARA +90 212 663 98 90 3 5 6 7 9 Legacy 500 ilk uçuşunu gerçekleş]rdi 200 ncü Legacy

Detaylı

BUSINESS AVIATION. 29 Aralık 2010. Sayı : 02. İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında

BUSINESS AVIATION. 29 Aralık 2010. Sayı : 02. İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında BUSINESS AVIATION İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında Aralık ayı ortasında Hawker Beechcra+ tara[ndan yapılan duyuruyla yeni geliş2rilmekte olan ilk Hawker 800XPr modeli jet, geliş2rme programı kapsamında

Detaylı

Türk Hava Yolları bugün 69 ülkede 138 şehirde 141 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir.

Türk Hava Yolları bugün 69 ülkede 138 şehirde 141 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir. DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI, 1 Aralık 2007 Ocak-Eylül 2007 dönemi mali sonuçlarına ilişkin verileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Son yıllarda Türk Hava Yolları olarak elde ettiğimiz başarılı sonuçlar hepimiz

Detaylı

BUSINESS AVIATION. Airex Havacılık Fuarı 2012, İstanbul 6-9 Eylül 2012 Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

BUSINESS AVIATION. Airex Havacılık Fuarı 2012, İstanbul 6-9 Eylül 2012 Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. BUSINESS AVIATION Airex Havacılık Fuarı 2012, İstanbul 6-9 Eylül 2012 Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Legacy 450 ve Legacy 500 Programları İlerliyor İlk uçuşuna günler kalan Legacy 500

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye

Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye Giriş Hat Bakımı AMAC Aerospace in en yeni hangarı Türkiye'nin Güney Batısında, popüler turizm destinasyonu Bodrum-Milas Havalimanı'nda yer almaktadır ve

Detaylı

angar Gulfstream G650 Test Uçuşları Niki Embaer E190 Siparişini Arttırıyor Embraer 190 Steep Approach Sertifikası Aldı

angar Gulfstream G650 Test Uçuşları Niki Embaer E190 Siparişini Arttırıyor Embraer 190 Steep Approach Sertifikası Aldı HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Investor Newsletter GULFSTREAM Gulfstream G650 Test Uçuşları Geniş gövde Gulfstream G650ʼnin test uçuşları 2009ʼun son periyodunda kaldığı yerden 2010ʼda

Detaylı

ULAŞIM TİCARET A.Ş. TÜRKİYE NİN SAYGIN, GÜVENİLİR VE GÜÇLÜ HAVACILIK MARKASI

ULAŞIM TİCARET A.Ş. TÜRKİYE NİN SAYGIN, GÜVENİLİR VE GÜÇLÜ HAVACILIK MARKASI ULAŞIM TİCARET A.Ş. TÜRKİYE NİN SAYGIN, GÜVENİLİR VE GÜÇLÜ HAVACILIK MARKASI Skyline Ulaşım Ticaret A.Ş. bir Koçoğlu Grup iştirakidir. KOÇOĞLU GRUBU HAKKINDA M. Şükrü Koçoğlu tarafından 1981 yılında kurularak,

Detaylı

angar İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı Körfez Havacılık ın Yeni Uçağı Gulfstream G450

angar İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı Körfez Havacılık ın Yeni Uçağı Gulfstream G450 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Investor Newsletter GULFSTREAM İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı 26 Şubat 2010ʼda Gulfstreamʼin Savannahʼdaki merkezinden yapılan açıklamada şirketin

Detaylı

HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10

HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10 HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10 Embraer den Farnborough 2010 da Gövde Gösterisi Bu hafta İngiltere de düzenlenen Farnborough Havacılık Fuarında dünyanın en büyük üçüncü uçak imlatçısı Brezilya nin EMBRAER

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010 angar Alitalia Yeni E 190 Siparişi Verecek Embraer, İtalyan şirke1 Alitalia nın EMB 190 modelini Bombardier in CRJ 900/ 1000 ve Sukhoi nin

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA Yekaş&Fides Global Logistics olarak, yola çıktığımız 1998 yılından bu yana, hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün artırarak şeffaf, güvenilir ve müşteri odaklı lojistik hizmetleri sunuyoruz.

Detaylı

Saygınlığın, istikrarın, dürüstlüğün ve güvenin hayat bulduğu, turizmin lider markaları. İştiraklerimiz ve Ana Partnerlerimiz

Saygınlığın, istikrarın, dürüstlüğün ve güvenin hayat bulduğu, turizmin lider markaları. İştiraklerimiz ve Ana Partnerlerimiz Saygınlığın, istikrarın, dürüstlüğün ve güvenin hayat bulduğu, turizmin lider markaları İştiraklerimiz ve Ana Partnerlerimiz OTI HOLDING OTI Holding, yenilikçi vizyonu ve kalite odaklı yönetimi ve turizm

Detaylı

Türk Hava Yolları Değerlendirme Analizi

Türk Hava Yolları Değerlendirme Analizi www.alanyatirim.com.tr Türk Hava Yolları Değerlendirme Analizi 25 Temmuz 2018 ÖZET BİLGİLER 1933 yılında kurulan Türk Hava Yolları nın ana faaliyet konusu yurt içi ve yurt dışında yolcu ve kargo hava taşımacılığı

Detaylı

Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu

Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu Borsa İstanbul Kodu: THYAO Genel Bakış Türkiye nin bayrak taşıyıcı havayolu olan Türk Hava Yolları, Skytrax tarafından son dört senedir Avrupa

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 88 25-06-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 88 25-06-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Paris Air Show Özel Sayısı www.deltatrade.com Embraer in Paris Air Show 2011 deki başarısı Müşteri Kesin Sipariş Opsiyon Sriwijaya (Endonezya) 20 10 Kenya

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 89 18-08-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 89 18-08-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar www.deltatrade.com E- Jet Siparişleri 1000 e Ulaş2 Fransa da gerçekleş/rilen 49. Paris Havacılık Fuarı nda açıklandığı üzere, Embraer in yeni dönem sacşlarının

Detaylı

delivers tailored solutions

delivers tailored solutions delivers tailored solutions H A K K I M I Z D A Türkiye ve bölgemizdeki havacılık şirketlerine modifikasyon/tamir, uçuşa elverişlilik ve organizasyon konularında ilgili havacılık kurallarına uygun anahtar

Detaylı

1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir.

1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir. 1935'den beri... Bir Ersan Grup iştirakidir. Kurumsal 1935 yılında İşyurdu Nakliyat Ambarı olarak Devlet Demir Yolları tarafından Malatya ya taşınan ve üçüncü şahıslara ait parsiyel ticari emtiayı yük

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği

KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI. Bosad Genel Sekreterliği KÜRESEL OTOMOTİV OEM BOYALARI PAZARI Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Otomotiv OEM boyaları dünyanın en büyük boya segmentlerinden biridir. Otomotiv OEM boyaları, 2011 yılında toplam küresel boya

Detaylı

ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM

ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM 2014) Dünyanın en büyük uçağı olan An-225 Mriya, tasarımcısının adını taşıyor. SSCB dağılınca çürümeye terk edilen uçak, 2001 de yenilenip uçuruldu. ANTONOV

Detaylı

Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1

Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1 İlan no: 385802 Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1 Sahibinden 250 TL GÜNLÜK ARAÇ KİRALAMA ANKARA 4.500 TL İlan tarihi: 17 Ocak 2017 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Altındağ, Hasköy,

Detaylı

Doç. Dr. Temel KOTİL THY Genel Müdürü Genel Sunum

Doç. Dr. Temel KOTİL THY Genel Müdürü Genel Sunum Doç. Dr. Temel KOTİL THY Genel Müdürü Genel Sunum Küresel Havacılık Sektörü Türk Hava Yolları Başarı Hikayesi THY Kargo 24 Saat İçindeki Hava Trafiği Hava Trafiği Gelişimi (1950 2007) ve Bugün Hava trafiği

Detaylı

Putzmeister Beton Pompalarý - Müþteri Postasý 6 Çerkezköy den Amerika ya beton pompasý Boya kalitesi nelerin göstergesidir Teknolojiye hazýr mýyýz Ýki seçenekli uygulama ile parça satýþlarý arttý Ýçindekiler

Detaylı

Söz konusu dönemde benzinli otomobil sayısı ise yüzde 27,8'lik azalışla 4 milyon 62 bin adetten 2 milyon 929 bin adete geriledi.

Söz konusu dönemde benzinli otomobil sayısı ise yüzde 27,8'lik azalışla 4 milyon 62 bin adetten 2 milyon 929 bin adete geriledi. Lpg li araçlar güvenli mi diye tereddüt eden araç sahipleri gün geçtikçe azalıyor. Türkiye'de son yıllarda benzin fiyatlarında yaşanan artış tüketicileri LPG'li otomobillere yönlendirdi. AA muhabirinin

Detaylı

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM Liberty Mutual Insurance Group Amerika Boston merkezli Liberty Mutual Insurance Group, kurulduğu 1912 yılından bu yana insanların daha güvenli ve daha emniyetli hayatlar

Detaylı

Değerli İş Ortağımız,

Değerli İş Ortağımız, Değerli İş Ortağımız, Biliyoruz ki Lider olmak sağlam bir başlangıç ister. İşte bundan hareketle Lassa olarak yeni yıla yepyeni ürünlerle sağlam bir başlangıç yapıyoruz. Biliyoruz ki Lider olmak yenilik

Detaylı

TEB ARVAL CVO SUNUMU. 29 Kasım 2013 İstanbul

TEB ARVAL CVO SUNUMU. 29 Kasım 2013 İstanbul TEB ARVAL CVO SUNUMU 29 Kasım 2013 İstanbul Tüm filo profesyonelleri için uzman platformu: CVO nedir? Filo müdürleri, tedarik uzmanları, üreticiler, leasing şirketleri, reklamcılar, sigortacılar, basın,

Detaylı

ANALİST BİLGİLENDİRME SUNUMU 21 ARALIK 2016 DEVELİ NİŞANTAŞI

ANALİST BİLGİLENDİRME SUNUMU 21 ARALIK 2016 DEVELİ NİŞANTAŞI ANALİST BİLGİLENDİRME SUNUMU 21 ARALIK 2016 DEVELİ NİŞANTAŞI AJANDA Makro Genel Görünüm Operasyonel Genel Değerlendirme Filo Gelişimi Yönetim Aksiyon Planı Network Gelişimi Yeni Hedge Stratejisi 2017 Genel

Detaylı

HMK 490 LC HD ve HMK 370 LC HD

HMK 490 LC HD ve HMK 370 LC HD FORMEN / Temmuz 2016 Genç İnşaat ın hızlı işçileri: HMK 490 LC HD ve HMK 370 LC HD Haber İsmail Center ASKİ nin isale hattı projelerinden birini yürüten Genç İnşaat, Nisan 2015 te başladığı projenin çalışmalarına

Detaylı

Büyüme Rakamları Üzerine Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme. Tablo 1. En hızlı daralan ve büyüyen ekonomiler 3. 2009'da En Hızlı Daralan İlk 10 Ekonomi

Büyüme Rakamları Üzerine Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme. Tablo 1. En hızlı daralan ve büyüyen ekonomiler 3. 2009'da En Hızlı Daralan İlk 10 Ekonomi POLİTİKANOTU Mart2011 N201126 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Sarp Kalkan 1 Politika Analisti, Ekonomi Etütleri Ayşegül Dinççağ 2 Araştırmacı, Ekonomi Etütleri Büyüme Rakamları Üzerine

Detaylı

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR

Çiğdem Dedeoğlu Design PR. www.aykakapi.com.tr. Çiğdem Dedeoğlu Design PR 2015 Ürün Kataloğu Çiğdem Dedeoğlu Design PR Çiğdem Dedeoğlu Design PR Tarihçe Kaliteli hizmet sloganını kendisine ilke edinen AY-KA KAPI 1992 yılından bu yana Malatya da çelik kapı sektöründe ciddi mesafeler

Detaylı

SEYAHAT İÇİN EN KONFORLU YÖNTEM

SEYAHAT İÇİN EN KONFORLU YÖNTEM SEYAHAT İÇİN EN KONFORLU YÖNTEM - Gate Transfer Istanbul'daki seyahatleriniz için konforlu, kolay kullanımlı ve kişiye özel transfer hizmeti sunmaktadır. - Sektörünün lideri olan onlarca kurumun seçkin

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Invest in DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Türkiye de Doğrudan Yabancı Yatırımın Gelişimi Makroekonomik anlamda küresel ekonomiye uyumu sağlayan yapısal reformlar, bir yandan Türkiye yi doğrudan yabancı yatırım

Detaylı

UÇACAKSANIZ IF YOU LL FLY, FLY WITH THE BEST

UÇACAKSANIZ IF YOU LL FLY, FLY WITH THE BEST UÇACAKSANIZ EN İYİSİYLE UÇUN IF YOU LL FLY, FLY WITH THE BEST Zorlu Air faaliyetlerini 1992 yılından bu yana Türkiye nin en büyük kuruluşlarından biri olan Zorlu Holding bünyesinde sürdürmektedir. Zorlu

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 MART İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 MART İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2014 MART AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Niisan 2014 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2014 MART İHRACAT PERFORMANSI

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, ikinci çeyrekte satış hacmini artırdı 26 Temmuz 2014 BASF, 2014 yılı ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 1 artırarak 18,5 milyar avroya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR. Bosad Genel Sekreterliği

ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR. Bosad Genel Sekreterliği ENDÜSTRİYEL KORUYUCU BOYALAR Bosad Genel Sekreterliği SEKTÖR ANALİZİ Endüstriyel koruyucu boyalar talep hacminin %5 ini ve küresel boya satışlarının %7 sini oluşturmaktadır. Koruyucu boyaların hacimsel

Detaylı

angar ü z e r e m o t o r t e r c i h i n i International Aero Engines (IAE) firmasının ürettiği V2500 serisi motorlardan yana kullandı.

angar ü z e r e m o t o r t e r c i h i n i International Aero Engines (IAE) firmasının ürettiği V2500 serisi motorlardan yana kullandı. HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 78 22-01-2010 angar Investor Newsletter THY Yine Motorlarını Tercih Etti Türk Hava Yolları alımına yeni karar verdiği 14 adet A321 ve 6 adet A319 tipi A

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar

Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar Yatırımcı Sunumu 2014 Birinci Çeyrek Finansal Sonuçlar M. Buğra Koyuncu İcra Kurulu Başkanı Gülnur Anlaş İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Hukuk ve Mali İşler 9 Mayıs 2014 Yasal Uyarı Bu sunum, Şirket hakkında

Detaylı

Yýllarca Yollarca Þampiyon

Yýllarca Yollarca Þampiyon Yýllarca Yollarca Þampiyon nadolu Isuzu, dünya teknolojisinde Türkiye'ye uygun araçlar A üretiyor. Her yolda, her koþulda yüksek performans gösteriyor. Þampiyon Isuzu, yüksek kalitesi sayesinde uzun yýllar

Detaylı

PEGASUS HAVAYOLLARI 2015 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ YATIRIMCI VE ANALİST SUNUMU

PEGASUS HAVAYOLLARI 2015 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ YATIRIMCI VE ANALİST SUNUMU 1 PEGASUS HAVAYOLLARI 2015 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ YATIRIMCI VE ANALİST SUNUMU KARŞILAŞTIRMALI GENEL DEĞERLENDİRME Gelirler -mntl Misafir Başına Yan Gelir Doluluk Oranı% 1.305 9% 1.417 8,9 12% 10,0 79,4% 77,9%

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz Giriş Sektör Yapısı... 6

İÇİNDEKİLER. Önsöz Giriş Sektör Yapısı... 6 1 İÇİNDEKİLER Önsöz... 3 1. Giriş...4 2. Sektör Yapısı... 6 2.1 Dünyada Sektör Yapısı ve Mevcut Durum... 8 2.2 Ülkemizde Sektör Yapısı ve Mevcut Durum...29 3. Gelecek Öngörüleri... 36 4. Sonuç ve Değerlendirmeler...

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

beautyshowcnr cnr_beautyshow CNR 2018 fuar sonuç raporu

beautyshowcnr cnr_beautyshow CNR 2018 fuar sonuç raporu beautyshowcnr cnr_beautyshow CNR 2018 fuar sonuç raporu www.beautyandwellness.show CNR Avrasya nın en prestijli güzellik, sağlık ve bakım fuarı CNR Beauty&Wellness Show İstanbul, 20-23 Eylül 2018 tarihleri

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS)

TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) Ata Yatırım Araştırma 14 Ocak 2015 Havacılık TÜRK HAVA YOLLARI (THYAO TI/THYAO.IS) AL 2014 sonuçları beklentinin altında kaldı... Ancak önümüzde güçlü bir yıl görünmekte... 2014 yılı sonuçları şirket tahminleri

Detaylı

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

Genel Havacılık Terminalleri. Dünyaya Açılan En Özel Kapınız

Genel Havacılık Terminalleri. Dünyaya Açılan En Özel Kapınız Genel Havacılık Terminalleri Dünyaya Açılan En Özel Kapınız İSTANBUL ANKARA İZMİR 01 GENEL HAVACILIK TERMİNALLERİ GENEL HAVACILIK TERMİNALLERİ 02 BIZ KONUKLARIMIZA IYI YOLCULUKLAR DEGIL, ESSIZ VE UNUTULMAZ

Detaylı

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012

1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı. 1 Ağustos 2012 1Y12 Finansal Sonuçları Analist Toplantısı 1 Ağustos 2012 Ajanda Son Gelişmeler Haydar Yenigün Global Ford ve Güncel Pazar Verileri Grant Belanger 1Y12 Finansal Sonuçları Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap Sayfa

Detaylı

BUSINESS AVIATION. King Air 350 Özel Görevlerde Ar3k Daha Etkili

BUSINESS AVIATION. King Air 350 Özel Görevlerde Ar3k Daha Etkili BUSINESS AVIATION King Air 350 Özel Görevlerde Ar3k Daha Etkili Hawker Beechcra+, son model King Air 350 turboprop uçaklarına eklediği bir ürün gelişcrmesini duyurdu. Bu eklenc sayesinde King Air 350 özel

Detaylı

THK UÇUŞ OKULLARI ğitim Ok ş E ul u u ç U

THK UÇUŞ OKULLARI ğitim Ok ş E ul u u ç U THK UÇUŞ OKULLARI ş THK ş Eğitim Hizmetleri Türkiye'de sivil havacılığın geliştirilmesi ve gençlerin havacılığa kazandırılması ile ilgili 86 yıldan b yana faaliyetlerini sürdüren Türk Hava Krm; Türkiye'de

Detaylı

ÇEYREK DEĞERLENDİRME SUNUMU 5 MART 2018

ÇEYREK DEĞERLENDİRME SUNUMU 5 MART 2018 2017 4. ÇEYREK DEĞERLENDİRME SUNUMU 5 MART 2018 SEKTÖREL GELİŞMELER Yabancı turist ve yolcu verilerinde Nisan 2017 den itibaren önemli ölçüde iyileşme YABANCI TURİST 2017-2016: 28% 18% 16% 43% 46% 46%

Detaylı

BUSINESS AVIATION. Embraer İş Uçakları Özel Sayısı. Dünyanın En Büyükleri Listesine Giriş

BUSINESS AVIATION. Embraer İş Uçakları Özel Sayısı. Dünyanın En Büyükleri Listesine Giriş BUSINESS AVIATION Embraer İş Uçakları Özel Sayısı Dünyanın En Büyükleri Listesine Giriş Dünyanın en büyük üçüncü uçak üre8cisi Embraer in başarı hikayesi, Brezilya nın 1940 larda başlayan yerli üre8m uçak

Detaylı

SATIŞLAR 504,67 milyon Avro +%6,3 FAVÖK 50,37 milyon Avro +%4,3 FVÖK 32,76 milyon Avro +%1,9

SATIŞLAR 504,67 milyon Avro +%6,3 FAVÖK 50,37 milyon Avro +%4,3 FVÖK 32,76 milyon Avro +%1,9 B A S I N B Ü L T E N İ 206/207 Mali Yılı İlk Yarıyıl Sonuçları ( Nisan 206-30 Eylül 206). Satışlar ve gelirler artmıştır. Uluslararası alanda güçlü büyüme sürdürülmektedir. DO & CO ilk defa Avusturya

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii.

I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii. I. ITE Group Hakkında II. ITE Turkey Hakkında III. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 2018 i. Ziyaretçi Profili ii. Alım Heyeti Programı iii. İş Geliştirme Platformu Etkinlikleri IV. Yapı Fuarı Turkeybuild

Detaylı

EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2011, No:5

EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2011, No:5 EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2011, No:5 Bu sayıda; Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayımlanan Dünya Ekonomik Görünümü Raporu tahminleri değerlendirilmiştir. i Küresel

Detaylı

2015 FİLO BAROMETRE. Türkiye

2015 FİLO BAROMETRE. Türkiye 1 2015 FİLO BAROMETRE Türkiye Araştırmanın sınırları Avrupa & BRT 1 1 Brezilya, Rusya, Türkiye 2002: Fransa da oluşturuldu 2005: İtalya, Portekiz, İsviçre 2006: Polonya 2007: Belçika, Çek Cumhuriyeti 2008:

Detaylı

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı IMF Küresel Ekonomik

Detaylı

Havalimanında Kişiye Özel Servisler

Havalimanında Kişiye Özel Servisler Havalimanında Kişiye Özel Servisler Seyahat planlarınızı yaparken ihtiyaç duyduğunuz herşey tek adreste! TAV primeclass, özel bir seyahat danışmanı gibi çalışarak, araç kiralamadan özel şoförlü transferinize,

Detaylı

Bu nedenle, Türkçe olarak hazırlanan Ad-hoc Duyurusu nda finansal bilgiler Türk Lirası cinsinden sunulmuştur.

Bu nedenle, Türkçe olarak hazırlanan Ad-hoc Duyurusu nda finansal bilgiler Türk Lirası cinsinden sunulmuştur. 1 Nisan 2016 30 Eylül 2016 tarih aralığını kapsayan 2016/2017 mali yılına ait özet konsolide ara dönem finansal tablolar hakkındaki sınırlı denetim raporu için düzenlenen Ad-hoc Duyurusu na ilişkin Zorunlu

Detaylı

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md.

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Dış Ticaret ve Lojistik Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Lojistik Kavramı Genel kabul gören tanımı ile lojistik; Hammaddenin başlangıç noktasından ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik

Detaylı

HAVACILIK SEKTÖRÜNDEKİ TAHRİBATSIZ MUAYENE UYGULAMALARI

HAVACILIK SEKTÖRÜNDEKİ TAHRİBATSIZ MUAYENE UYGULAMALARI HAVACILIK SEKTÖRÜNDEKİ TAHRİBATSIZ MUAYENE UYGULAMALARI Buket TOPEL Kurulu Üyesi TEI, Tusaş Motor Sanayi A.Ş 21 Aralık 2012 Dünyada Havacılığın Seyri Kaynak: Dünya Bankası, OECD, ICAO, Boeing, Airbus ve

Detaylı

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Seramik sektörünün en

Detaylı

Hep Beraber, Hep Birlikte... HAKKIMIZDA

Hep Beraber, Hep Birlikte... HAKKIMIZDA HAKKIMIZDA Hep Beraber, Hep Birlikte... Güven ve konfordan ödün vermeden süratli hizmetin adresi olan firmamızın araç filosu tüm Dünya koşullarında kendilerini ispatlamış, güvenlik ve konforda otomotiv

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 81 09-07-2010

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 81 09-07-2010 angar HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 81 09-07-2010 2010 Dünya Kupası nda Embraer den Müşterilerine Tam Destek Embraer, 2010 Dünya Kupası süresince Güney Afrikaʼya gelecek lüks jetlerine

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 91 22-11-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 91 22-11-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar www.deltatrade.com CIT Aerospace ten 30 adet E- Jet Siparişi Embraer ve dünyanın önde gelen ulaşım finans kuruluşlarından CIT Grup, 10 adedi kesin olacak

Detaylı

Lojistik. Lojistik Sektörü

Lojistik. Lojistik Sektörü Lojistik Sektörü Gülay Dincel TSKB Ekonomik Araştırmalar dincelg@tskb.com.tr Kasım 014 1 Ulaştırma ve depolama faaliyetlerinin entegre lojistik hizmeti olarak organize edilmesi ihtiyacı, imalat sanayi

Detaylı

Çeyrek Finansal Sonuçlar

Çeyrek Finansal Sonuçlar 2014 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar Ajanda Yeni Ürünler, Ford ve Avrupa Pazarı William Periam Finansal Sonuçlar Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap William Periam Genel Müdür Baş Yardımcısı Yeni Ürünler TRANSIT

Detaylı

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri

5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profil i Bağ-Bahçe Traktörleri 5GL Serisi 57 kw (75 HP) 65 kw (85 HP) (97/68 EC) Düşük Profilli Bağ-Bahçe Traktörleri 2 5GL Serisi Traktörler Genel Bakış 5GL Düşük Profil, Alçak Bağ-Bahçe Uygulamaları için Yeni Çözüm Yeni John Deere

Detaylı

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I REZİDANS-OFİS-ÇARŞI Turgutlu ya Yeni Bir Bakış Açısı Alphard İnşaat A.Ş. ALPHARD REZİDANS Projesini Ege nin yükselen yıldızı Turgutlu da inşa ediyor. Ege ekonomisinin başkent adayı Turgutlu, rahat ve

Detaylı

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilk defa bu yıl organize edilen ELECTRONIST Fuarı bölgede önemli bir fuar olma yolunda ilk adımını

Detaylı

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.

PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş. Yatırımcı Sunumu Haziran 08 1 SUNUM PLANI Yaşar Grubuna Genel Bakış Et & Et Ürünleri Sektörü AB Uyum Süreci Şirkete Genel Bakış Finansal Göstergeler Satış Prosedürü

Detaylı

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın DynActive Vites Değiştirme Teknolojisine Sahip MAKSİMUM PERFORMANS MAKSİMUM TASARRUF Yakıt Tasarrufu ve Performansı İhtiyacınıza Göre

Detaylı

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU 2016 PAGEV 1. DÜNYA PLASTİK MAMUL SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER 1.1. DÜNYA PLASTİK MAMUL ÜRETİMİ Yüksek kaynak verimi, düşük üretim ve geri kazanım maliyeti ve tasarım ve uygulama zenginliği

Detaylı

KARSAN, TÜRKİYE NİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MİNİBÜS MODELİ JEST İN 4000. SİNİ COMVEX FUARI NDA SAHİBİNE TESLİM ETTİ

KARSAN, TÜRKİYE NİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MİNİBÜS MODELİ JEST İN 4000. SİNİ COMVEX FUARI NDA SAHİBİNE TESLİM ETTİ 21 Mayıs 2016 BASIN BÜLTENİ KARSAN, TÜRKİYE NİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MİNİBÜS MODELİ JEST İN 4000. SİNİ COMVEX FUARI NDA SAHİBİNE TESLİM ETTİ Yarım yüz yıllık geçmişiyle ve bağımsız yapısıyla Türk otomotiv

Detaylı

ORGANİZASYON DENETİMİ KONTROL FORMU

ORGANİZASYON DENETİMİ KONTROL FORMU M19(a)(2) M19(1)(a)(1), SHT OPS 1 Ek 2(b)(1) M19(1) Denetleme İle İlgili Bilgiler Görev Onayı Tarih ve Sayısı Denetlenen İşletmenin Unvanı Denetlemeyi Gerçekleştiren Denetleme Tarihi Denetleme Yeri Denetleme

Detaylı

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme Basın bilgisi Tarih: 21/03/2012 Fensterbau/frontale 2012 için Roto pencere ve kapı teknolojisi Roto Grubu başarı yolunda ilerliyor / 2011 satış hacminde yeni rekor / Gelişen pazar konumu / Tatsız solar

Detaylı

Ekip çalışması sayesinde Butterfly Travel markasını daha ilerilere taşımak.

Ekip çalışması sayesinde Butterfly Travel markasını daha ilerilere taşımak. 1 HAKKIMIZDA Uzun yıllardan bu yana sektörde hizmet veren firmamız yılların verdiği tecrübe ve güven ile müşterilerine kaliteli hizmet sunmayı kendisine ilke edinmiştir. Sektörde birçok firma arasından

Detaylı

2010 ŞUBAT AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ

2010 ŞUBAT AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ 2010 ŞUBAT AYI HALI SEKTÖRÜ İHRACATININ DEĞERLENDİRMESİ Ülkemiz halı ihracatı 2009 yılını % 7,2 oranında düşüşle kapanmış ve 1 milyar 86 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. 2010 yılının ilk iki ayının

Detaylı

PAZAR DEĞERLENDİRME ARALIK 2010

PAZAR DEĞERLENDİRME ARALIK 2010 PAZAR DEĞERLENDİRME ARALIK 21 TÜRKİYE OTOMOTİV PAZARI 21 yılı Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre toplam pazar %69,3 artarak 154.734 adete, üretim %19,2 artarak 111.792 adete, ithalat %98,7 artarak

Detaylı

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu Hakkında Değerlendirme ve Analiz Raporu

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu Hakkında Değerlendirme ve Analiz Raporu Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu Hakkında Değerlendirme ve Analiz Raporu 18 Nisan 2013 Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. Halka Arz Fiyat Tespit Raporu Hakkında Değerlendirme ve

Detaylı

Ekol Lojistik Yeşil Lojistik Uygulamaları

Ekol Lojistik Yeşil Lojistik Uygulamaları Ekol Lojistik Yeşil Lojistik Uygulamaları Ajanda Genel Bakış Yeşil Uygulamalar Ekol Genel Bakış Kuruluş : 1990 Çalışan Sayısı : 4,200 Çalışan Sayısı Avrupa : 1,200 Müşteri Sayısı : 3.774 (Aktif) 2011 Cirosu

Detaylı

Genel Havacılık Terminalleri. Dünyaya Açılan En Özel Kapınız

Genel Havacılık Terminalleri. Dünyaya Açılan En Özel Kapınız Genel Havacılık Terminalleri Dünyaya Açılan En Özel Kapınız İSTANBUL ANKARA İZMİR BODRUM 01 GENEL HAVACILIK TERMİNALLERİ GENEL HAVACILIK TERMİNALLERİ 02 BIZ KONUKLARIMIZA IYI YOLCULUKLAR DEGIL, ESSIZ VE

Detaylı

09.08.2011 TURKCELL. Bireysel Pazarlama Basın Toplantısı. Emre SAYIN Genel Müdür Yardımcısı

09.08.2011 TURKCELL. Bireysel Pazarlama Basın Toplantısı. Emre SAYIN Genel Müdür Yardımcısı 09.08.2011 TURKCELL Bireysel Pazarlama Basın Toplantısı Emre SAYIN Genel Müdür Yardımcısı TURKCELL MOBİL PAZARDA LİDER Abone Pazar Payı(%) 56% 55% 56% 56% 56% 57% 56% 56% 55% 55% 55% 54% 54% 54% 27% 27%

Detaylı

İSTANBUL ANTALYA İZMİR KONYA ANKARA GAZİANTEP STUTTGART ROME ATHENS M AG GERMANY

İSTANBUL ANTALYA İZMİR KONYA ANKARA GAZİANTEP STUTTGART ROME ATHENS M AG GERMANY M AG GERMANY simkan.net simkanteknoloji.com mag-germany.com gbpservice.com mk-parts.com Dünyanın önde gelen markalarına a t ürünler n thalat, hracat, loj st k ve satış sonrası h zmetler n müşter ler m

Detaylı

DÜNYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE 2040 A BAKIŞ

DÜNYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE 2040 A BAKIŞ DÜNYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE 2040 A BAKIŞ Dünyanın önemli petrol ve enerji şirketlerinden Exxon Mobil tarafından 2018 Enerji Görünümü ve 2040 yılına dair öngörüleri içeren bir rapor yayınlandı. Rapor, Outlook

Detaylı

Pegasus Hava Yolları. Şeker Yatırım Araştırma. AL Hedef Fiyat: 32.50 TL. 14 Ağustos 2015. 2Ç15 Sonuçları Havacılık Sektörü

Pegasus Hava Yolları. Şeker Yatırım Araştırma. AL Hedef Fiyat: 32.50 TL. 14 Ağustos 2015. 2Ç15 Sonuçları Havacılık Sektörü 2Ç15 Sonuçları Havacılık Sektörü 14 Ağustos 2015 Pegasus Hava Yolları 2Ç15 net karı beklentilerin üzerinde açıklanırken, operasyonel performansta zayıflama gerçekleşti R. Fulin Önder Analist fonder@sekeryatirim.com

Detaylı

AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ

AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI KAMPANYA TÜRK LİRASI FİYAT, TÜRK LİRASI VADE! 1 PEŞİN 6 TAKSİT SEÇENEĞİYLE

Detaylı

Mercedes Vito 109 CDI

Mercedes Vito 109 CDI İlan no: 321426 Mercedes Vito 109 CDI Sahibinden Günlük : 199 TL Haftalık : - Aylık : - YAZA TAM BAKIMLI MERCEDES VİTO 199TL İlan tarihi: 6 Eylül 2016 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Çankaya,

Detaylı

TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV OKTO Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

KÜRESEL ARAŞTIRMAYA GÖRE AMERİKAN PAMUĞU TERCİH EDİLİYOR

KÜRESEL ARAŞTIRMAYA GÖRE AMERİKAN PAMUĞU TERCİH EDİLİYOR KÜRESEL ARAŞTIRMAYA GÖRE AMERİKAN PAMUĞU TERCİH EDİLİYOR FABRİKA / İMALATÇI KIYASLAMA ÇALIŞMASI SONUÇLARI DAHA FAZLA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İÇİN, LÜTFEN BÖLGESEL CCİ TEMSİLCİNİZLE BAĞLANTIYA GEÇİNİZ. TEMSİLCİLERİN

Detaylı