1. DÖNEM KONU DAĞILIMLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. DÖNEM KONU DAĞILIMLARI"

Transkript

1 OCAK 2016 ARALIK 2015 KASIM 2015 EKİM 2015 EYLÜL Ocak Ocak Ocak Aralık Ocak Aralık Aralık Aralık Kasım Aralık Kasım Kasım Kasım Kasım Ekim Ekim Ekim Ekim Eylül Ekim Eylül Eylül DÖNEM DAĞILIMLARI İstiklâl Marşı Millî Marşımız Millî Marşımız İstiklâl Marşı mız Ses Nasıl Oluşur? Müziğin Dili Müziği Öğreniyorum 9/8 lik Aksak Ölçü Müzikte Yeni Sesler, Yeni Notalar Öğreniyorum Onaltılık Notalar Müziği Çözümlüyorum Çalalım Söyleyelim Marşlarımız Atatürk Ata mı Dinliyorum Ezgiler Çalıyorum Atatürk Hece Bağı Atatürk ün Türk Müziğine Verdiği Önem Ses Değiştirici İşaretler Belirli Gün ve Haftalar Farklı Ritimler, Farklı Ezgiler Müzikte Çok Seslilik Benim Ritim Kalıbım Yurdumuzdaki Müzik Türleri Çalgı Toplulukları Müzikte Diziler ve Makamlar Müzik ve Dans İnsan Ses Gruplarını Öğreniyorum Senkop Müzikte Hız ve Gürlük Ritim Kalıbı ile Eşlik Müzikte Çok Seslilik Benim Ritim Kalıbım Yarıyıl Tatili (25 Ocak 2016 Pt - 5 Şubat 2016 C)

2 HAZİRAN 2016 MIS 2016 NİSAN 2016 MART 2016 ŞUBAT Haziran Haziran Mayıs Haziran Mayıs Mayıs Mayıs Mayıs Nisan Nisan Nisan Nisan Mart Nisan Mart Mart Mart Şubat Mart Şubat Şubat Şubat DÖNEM DAĞILIMLARI Ritim Oluşturalım Uzatma Bağı ve Çoğaltma Noktası Müzikte Dizi Kavramı ve Makamlar Sanat ve Müzik Türkülerimizin Yaşanmış Öyküleri Farklı Müzik Türlerini Tanıyalım İnsan Sesinin Oluşumu Atatürk ve Müzik Müziği Yaşıyorum Geleneksel Türk Müzikleri Atatürk ve Müzik 6/8 lik Şarkılarla Dans Edelim Dünyanın Müzik Renkleri Ezgiler Yazıyorum Kendi Ezgimi Oluşturuyorum Atatürk ün Müzik Sevgisi Türkülerimizin Yaşanmış Öyküleri Müzikte Çok Seslilik Şarkılarda Bölümler 5/8 lik Şarkılar Ezgilerimiz Sesin Değişimi Kendi Ezgimi Oluşturuyorum Müzik Arşivi Oluşturalım Marşlar Atatürk ve Müzik Gösteri Zamanı Kendi Ezgimi Oluşturuyorum Uluslararası Müzikler

3 DERS YILI 5. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * EYLÜL - EKİM 2015 EKİM Eylül - 2 Ekim Ekim Ders Saati 1 Ders Saati İstiklâl Marşı Ses NasılOluşur? A1. İstiklâl Marşı nı anlamına uygun söylemeye özen gösterir. 5Anlatım İstiklâl Marşı ses kaydı B7. Sesin oluşumunu açıklar. İp Paket lastiği Gösterme Yaptırma Anlatım Gösterme Yaptırma Fen ve Teknoloji: Işık ve Ses ünitesi: Tiyatro, konser salonu gibi mekânlarda ve tarihî yapılardaki akustik uygulamalara örnekler verir. EKİM - KASIM Ekim - 6 Kasım Ders Saati Müzikte Yeni Sesler Yeni Notalar Öğreniyorum. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır. Basit Ritim Çalgıları Anlatım Gösterme Yaptırma Bitiş ve tekrar işareti, birlik nota, ikilik notai dolap işareti ve sekizlik sus verilmelidir. Bu sınıf düzeyinde re-la aralığındaki sesler verilmelidir. Öğretilecek terimler, kavramlar vb. bilgiler oyunlaştırılarak verilmelidir. Matematik: Paydaları eşit veya paydası diğerinin iki katı olan iki kesri toplar. Türkçe: Şekil, sembol ve işaretlerin anlamlarını bilir.

4 DERS YILI 5. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * KASIM - ARALIK 2015 ARALIK Kasım - 4 Aralık Aralık Ders Saati 1 Ders Saati Ezgiler Çalıyorum Belirli Gün ve Haftalar A2. Öğrendiği notalardan oluşan ezgileri doğru çalar. B2. Öğrendiği seslerin uzunluk ve kısalık özelliğini ayırt eder. B5. Öğrendiği seslerin incelik ve kalınlık özelliklerini ayırt eder. B3. Müzikteki ses yüksekliklerini grafikle gösterir. A4. Belirli gün ve haftalarla ilgili müzik etkinliklerine. katılır. 5Gösterme Yaptırma Basit Ritim Çalgıları Blokflüt Şarkı Notası Orff Kodaly (A2) Bu sınıf düzeyine Re-La aralığındaki sesler verilmelidir. Bu sınıf düzeyinde öğrencilere, ikiliki dörtlük, sekizlik nota ile dörtlük sus nota değerini içeren ezgiler çaldırılmalıdır. (B2) Bu sınıf düzeyinde ikilik, dörtlük ve sekizlik nota değerleri verilmelidir. Matematik: Paydaları eşit veya paydası diğerinin iki katı olan iki kesri toplar. (B5) Bu sınıf düzeyine Re-La aralığındaki sesler verilmelidir. Bu sınıf düzeyinde basit ölçü ve öğrenilen nota değerlerinde şarkılar verilerek, öğrencilerin çalgılarla seslendirmesi sağlanmalıdır. Rehberlik ve Psikolojik Danışma: 4. Okuldaki sorumluluklarını bilir. ARALIK OCAK Aralık Ocak Ders Saati Farklı Ritimler Farklı Ezgiler A3. Farklı ritmik yapılardaki ezgileri seslendirir. C5. Farklı ritmik yapılardaki müziklere uygun hareket eder. Basit Ritim Çalgıları Orff A2 B2 B5 (A3) Söz konusu, 5/8, 7/8 ve 9/8 lik aksak ölçüden oluşan eserler, kulaktan öğretme yöntemi ile verilmelidir. Türkü ve şarkı seçimi öğrencilerin ses sınırlarına müziksel algılamalarına uygun olmalıdır. (C5) Söz konusu ritmik yapı, 7/8 ve 9/8 lik aksak ölçüler ile sınırlandırılmalı ve bu usuller hissettirilerek verilmelidir.

5 DERS YILI 5. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * OCAK Ocak 2016 Müzikte Hız ve Gürlük A6. Seslendirdiği müziklerde gürlük ve hız değişikliklerini uygular. B6. müziklerde temel hız ve gürlük basamaklarını ayırt eder. 5 Ses Kayıtları Bulma Keşfetme Ders Yılı 1.Döneminin Sona Ermesi Yarıyıl Tatili 25 Ocak 2016 Pazartesi - 05 Şubat 2016 Cuma Bu sınıf düzeyinde orta hız ve orta gürlük kavramları verilmelidir Ders Yılı 2.Döneminin Başlaması 08 Şubat 2016 Pazartesi

6 DERS YILI 5. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * ŞUBAT 2016 ŞUBAT - MART Şubat Şubat - 11 Mart Ders Saati Ritim Oluşturalım Farklı Müzik Türlerini Tanıyalım C4. Müziklere kendi oluşturduğu ritim kalıbıyla eşlik eder. D3. Farklı türdeki müzikleri dinleyerek müzik beğeni ve kültürünü geliştirir. C1. Dinlediği müziklerle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eder. 5Yaratma Üretme Basit Ritim Çalgıları Dalcroze Ses Kayıtları Araştırma - İnceleme Oluşturulacak ritim kalıbı, öğrenilen usul ve nota değerleri ile sınırlı olmalıdır. Ölçme Değerlendirme: 5. sınıf kazanımları, canlandırma, sergileme, ritim tutma, görselleştirme, sözlü anlatım etkinlikleri ile gözlem ölçekleri, çalışma yaprakları (eşleştirme, resimleme-boyama, boşluk doldurma, resimden bulma, doğru-yanlış vb.), öğrenci ürün dosyası vb. kullanılarak değerlendirilebilir. (C1) Türkçe: Duygu, düşünce ve izlenimlerini drama, tiyatro, müzikli oyun, kukla vb. yollarla sunar. Özel Eğitim: 1. Kendini ifade edebilme becerisi geliştirir. Müziklerin sözsüz olmasına ve seçkin eserlerden oluşmasına dikkat edilmelidir. MART Mart 2016 Atatürk ve Müzik D4. Atatürk ün sanata verdiği önemi anlar. D5. Atatürk ün sevdiği türkü ve şarkıları tanır. D6. Atatürk ün sanata verdiği önemi anlatan kaynaklara istekle başvurur. D2. Müzikle ilgili çalışma ve araştırmalarında bilişim teknolojilerinden yararlanır. Atatürk ün sanata verdiği önemi anlatan anı, söz, fotograf, CD, makale, dergi vb. Araştırma - İnceleme Kodaly C4 (D2) Bireysel müzik arşivi oluşturmaya istekli olur kazanımı ile ilişkilendirilmelidir.

7 DERS YILI 5. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * MART - NİSAN 2016 NİSAN - MIS Mart - 22 Nisan Nisan - 13 Mayıs Ders Saati 3 Ders Saati Ezgiler Yazıyorum Şarkılarda Bölümler C3. Müziklerdeki farklı bölümleri dansa dönüştürür. A5. Müzik çalışmalarını sergiler. B4. Müziklerde farklı bölümleri ritim çalgılarıyla ayırt eder. C3. Müziklerde farklı bölümleri dansa dönüştürür. 5 Ritim Çalgıları Ezgi Notaları Konuyla ilgili örnek şarklar ve notaları Basit Ritim Çalgıları Ses Kayıtları Orff Bulma - Keşfetme (C3) Şarkıların değişen bölümleri sezdirilerek verilmelidir. Müzikler seviyeye uygun İki Bölümlü Şarkı Formu nda olmalıdır. (A5) Dinlediği müziklerle ilgili duygu ve düşüncelerini farklı anlatım yollarıyla ifade eder kazanımı ile ilişkilendirilmelidir. Türkçe: Duygu, düşünce ve izlenimlerini drama, tiyatro, müzikli oyun, kukla vb. yollarla sunar. (B4) Örnek müzikler İki Bölümlü Şarkı Formu nda olmalıdır. (C3) Şarkıların değişen bölümleri sezdirilerek verilmelidir. Müzikler seviyeye uygun İki Bölümlü Şarkı Formu nda olmalıdır.

8 DERS YILI 5. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * 5 MIS - HAZİRAN Mayıs - 17 Haziran Ders Saati Müzik Arşivi Oluşturalım D1. Bireysel müzik arşivi oluşturmaya istekli olur. Müzikle ilgili kitaplar, yayınlar ve ses kayıtları vb. Araştırma-İnceleme Öğrencilerin, müzik arşivi oluştururken CD, mp3, müzik kitapları vb. materyaller yanında, derste yapmış oldukları çalışmaları, kayıtları da arşivlerine koyabilecekleri belirtilmelidir. Türkçe: Bilgi toplamak amacıyla bilişim teknolojilerinden yararlanır. * Bu yıllık plan, TTKB nin tarih ve 348 sayılı İlköğretim Kurumları Müzik Dersi Öğretim Programı, TTKB nin tarih ve 86 sayılı İmam Hatip Ortaokulları Haftalık Ders Çizelgesindeki Değişiklik Yapılması kararı, TTKB nin tarih ve 192 sayılı İlköğretim Kurumları Haftalık Ders çizelgesi ile MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü nün tarih sayılı 2015/16 genelgesinde belirtilen Eğitim-Öğretim yılı çalışma takvimine göre (düzeltme: MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, tarih sayılı Çalışma Takvimi Değişikliği yazısı) hazırlanmıştır. Yıllık plandaki işleniş sırası programda yer alan kazanımların açıklamalar kısmında ifade edilen, kazanımların öncelik ve sonralık sırasına uygun olarak düzenlenmiştir.

9 DERS YILI 6. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * EYLÜL - EKİM 2015 EKİM Eylül - 2 Ekim Ekim Ekim Ders Saati Millî Marşımız Müziğin Dili Onaltılık Notalar A1. İstiklâl Marşı nı anlamına uygun söyler.. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır (do1-do2). A3. Öğrendiği notaları seslendrir.. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır (onaltılık notalar). 6 Mi minör tonalitesinde İstiklâl Marşı ses kaydı Do1-Do2 aralığında yazılmış ezgi örnekleri Blokflüt Ritim Kartları Makas Karşılıklı Konuşma Kodaly Müziksel İşitme Okuma Yazma Dalcroze Müziksel İşitme Okuma Yazma Dalcroze () Uzatma bağı, hece bağı, do majör dizisi, 5/8 lik aksak ölçü, 6/8 lik bileşik ölçü ve diğer sürelere ek olarak onaltılık nota süreleri ile uzatma noktası verilmelidir. Sesler ve sürelerin öğretimi, öğrencilerin aktif katılımını sağlayan etkinliklerle ilgi çakici hâle getirilmelidir. (A3) Bu sınıf düzeyinde öğrencilere; do1-do2 arasındaki sesleri, çalgıları ve kendi seslerini kullanarak algılamalarına yönelik çalışmalar yaptırılmalıdır. Uzatma bağı, hece bağı, do majör dizisi, 5/8 lik aksak ölçü, 6/8 lik bileşik ölçü ve diğer sürelere ek olarak onaltılık nota süreleri ile uzatma noktası verilmelidir. A3 A3

10 DERS YILI 6. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * KASIM 2015 KASIM - ARALIK Kasım - 11 Aralık Kasım Kasım 2015 Atatürk Hece Bağı Müzikte Çok Seslilik A7. Atatürk le ilgili marşları, şarkıları anlamlarına uygun seslendirir. A6. Seslendirdiği müziklerde hız ve gürlük basamaklarını uygular.. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır (hece bağı). A4. Basit çok sesli şarkıları söyler. Atatürk le ilgili belirli gün ve haftaları 6kap- sayan marşlar, şarkılar, fotograflar ile ses kayıtları Mavi Yeleğin Oğlan Cilveloy Blokflüt Çok Çalışkan Olmalıyız Kodaly Dalcroze Kodaly Dalcroze (A7) Türkçe: Şiir, türkü, şarkı türlerinde metinleri ezberler. 10 Kasım Atatürk ü Anma Törenlerinde ve millî bayramlarda bu kazanıma yer verilmelidir. (A6) Öğrenilen hız ve gürlük terimlerini birlikte uygulayabilme çalışmalarına yer verilmelidir. Uzatma bağı, hece bağı, do majör dizisi, 5/8 lik aksak ölçü, 6/8 lik bileşik ölçü ve diğer sürelere ek olarak onaltılık nota süreleri ile uzatma noktası verilmelidir. Sesler ve sürelerin öğretimi, öğrencilerin aktif katılımını sağlayan etkinliklerle ilgi çakici hâle getirilmelidir. Kanonların yapısı hakkında genel bilgiler verilmeli ve iki sesli basit kanonlar söyletilmelidir. Kanonların yapısı önce ritim çalgıları veya vücut perküsyonu ile ritimsel olarak verilmeli daha sonra ise ezgili olarak seslendirilmelidir. ARALIK Aralık 2015 Yurdumuzdaki Müzik Türleri D1. Yurdumuzdaki başlıca müzik türlerini ayırt eder. A9. Yurdumuzdaki müzik türlerinden seçkin örnekler seslendirir. C1.Dinlediği değişik türdeki müziklerle ilgili duygu ve düşüncelerini farklı anlatım yollarıyla ifade eder. Farklı müzik türlerinden oluşan ses ve nota örnekleri Araştırma - İnceleme A6 (D1) Geleneksel Türk halk ve Türk sanat, pop müzik ve çağdaş çok sesli Türk müziği hakkında örnekler verilmeli, bu türlerin doğuşu ve genel özellikleri hakkında açıklamalar yapılmalıdır. (A9) Geleneksel Türk halk ve Türk sanat, pop müzik ve çağdaş çok sesli Türk müziği hakkında seçkin örnekler, öğrencilerin ses sınırlarına ve sınıf düzeyine uygun biçime dönüştürülerek verilmelidir. (C1) Türkçe: Duygu, düşünce, hayal, izlenim ve deneyimlerini yazılı olarak ifade eder.

11 DERS YILI 6. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * ARALIK OCAK 2016 OCAK Aralık Ocak Ocak 2016 Müzik ve Dans Ritim Kalıbı ile Eşlik C4. Müziklerde aynı ve farklı bölümleri dansa dönüştürür. B2. Müziklerde aynı ve farklı bölümleri ritim çalgılarıyla ayırt eder. C3. Ezgilere kendi oluşturduğu ritim kalıbı ile eşlik eder. Blokflüt 6 Çeşitli vurmalı çalgılar Dalcroze Orff Orff (C4) Örnek eserler, seviyeye uygun İki ya da Üç Bölümlü Şarkı Formu nda olmalıdır. (B2) Örnek eserler, seviyeye uygun İki ya da Üç Bölümlü Şarkı Formu nda olmalıdır. A6 (C3) Oluşturulan ritim kalıpları, öğrenilen süre değerleri ve ve usuller ile sınırlı olup yalın eşlikler olmalıdır. C Ders Yılı 1.Döneminin Sona Ermesi Yarıyıl Tatili 25 Ocak 2016 Pazartesi - 05 Şubat 2016 Cuma Ders Yılı 2.Döneminin Başlaması 08 Şubat 2016 Pazartesi

12 DERS YILI 6. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * ŞUBAT 2016 ŞUBAT - MART Şubat - 18 Mart Şubat Şubat Ders Saati 1 Ders Saati Uzatma Bağı ve Çoğaltma Noktası İnsan Sesinin Oluşumu Atatürk ve Müzik. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır. B4. İnsan sesinin oluşumunu açıklar. D4. Atatürk ün müzikle ilgili görüşlerini anlamak için çeşitli kaynaklardan yararlanır. D2. Atatürk ün müzikle ilgili temel düşüncelerini kavrar. Ritim Çalgıları 6 Blokflüt Balon Telli çalgı İki çivi arasına gerilmiş paket lastiği Atatürk ün müzikle ilgili görüşlerine ilişkin çeşitli kaynaklar, Atatürk ün sevdiği şarkı ve türkülerden oluşan çeşitli ses kaynakları Dalcroze Araştırma - İnceleme Araştırma - İnceleme Soru - Cevap Kodaly Uzatma bağı, hece bağı, do majör dizisi, 5/8 lik aksak ölçü, 6/8 lik bileşik ölçü ve diğer sürelere ek olarak onaltılık nota süreleri ile uzatma noktası verilmelidir. Sesler ve sürelerin öğretimi, öğrencilerin aktif katılımını sağlayan etkinliklerle ilgi çakici hâle getirilmelidir. Fen ve Teknoloji: Vücudumuzdaki sistemler öğrenme alanı ile ilişkilendirilmelidir. (D4) (D2) Atatürk ün Türk müziğine ilişkin görüş ve önerilerine yer verilmelidir. Türkçe: Konuşmasını sunarken görsel, işitsel materyalleri ve farklı iletişim araçlarını kullanır. MART - NİSAN Mart - 8 Nisan Ders Saati 6/8 lik Şarkılarla Dans Edelim A5. Farklı ritmik yapıdaki müzikleri seslendirir.. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır. C2. Farklı ritmik yapıdaki müzikleri harekete dönüştürür. Bileşik ölçüde bestelenmiş popüler müzik şarkısı halk ezgisi Çeşitli ritim çalgıları Dalcroze Orff D4 D2 (A5) Bu kazanım daha önce bilişsel ve kulaktan öğrenilmiş basit, bileşik ve aksak ölçülerle sınırlıdır. () Uzatma bağı, hece bağı, do majör dizisi, 5/8 lik aksak ölçü, 6/8 lik bileşik ölçü ve diğer sürelere ek olarak onaltılık nota süreleri ile uzatma noktası verilmelidir. Sesler ve sürelerin öğretimi, öğrencilerin aktif katılımını sağlayan etkinliklerle ilgi çakici hâle getirilmelidir. (C2) Bu kazanım daha önce bilişsel ve kulaktan öğrenilmiş basit, bileşik ve aksak ölçülerle sınırlıdır.

13 DERS YILI 6. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * NİSAN 2016 NİSAN - MIS Nisan Nisan - 2 Mayıs 2016 Atatürk ün Müzik Sevgisi 5/8 lik Şarkılar D3. Atatürk ün türk müziğine ilişkin görüşlerini kavrar. A5. Farklı ritmik yapıdaki müzikleri seslendirir.. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır. Atatürk ün sevdiği türkü ve şarkıları 6içeren ses kayıtları, Atatürk ün Türk müziğine ilişkin görüşlerinin yer aldığı yayınlar ile Atatürk ün sevdiği şarkı ve türkü notası 4/4 lük basit ölçü ve 5/8 lik aksak ölçü ile bestelenmiş şarkı ses kaydı ile bu ölçülerde yazılmış eğitim müziği şarkıları D5. Müzikle ilgili araştırmalarında bilişim teknolilerinden yararlanır. Araştırma-İnceleme Kodaly (D3) (D5) Sosyal Bilgiler: Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapar. (A5) Bu kazanım daha önce bilişsel ve kulaktan öğrenilmiş basit, bileşik ve aksak ölçülerle sınırlıdır. () Uzatma bağı, hece bağı, do majör dizisi, 5/8 lik aksak ölçü, 6/8 lik bileşik ölçü ve diğer sürelere ek olarak onaltılık nota süreleri ile uzatma noktası verilmelidir. Sesler ve sürelerin öğretimi, öğrencilerin aktif katılımını sağlayan etkinliklerle ilgi çakici hâle getirilmelidir. MIS Mayıs Ders Saati Sesin Değişimi B3. Ergenlik dönemi ses değişim özelliklerini fark eder. Farklı yaş gruplarına ait görseller ve ses kayıtları Soru-Cevap D2 D3 Fen ve Teknoloji: Canılarda üreme, büyüme ve gelişme ünitesi ile ilişkilendirilerek ergenlik dönemi ses değişimi ve özellikleri açıklanmalı, seslendirilecek şarkı ve türkülerde seçici davranılmalıdır. B4 B3

14 DERS YILI 6. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * 6 MIS 2016 MIS - HAZİRAN Mayıs Mayıs - 17 Haziran Ders Saati Marşlar Kendi Ezgimi Oluşturuyorum A2. Toplum hayatında önemli yer tutan marşlarımızı doğru söyler. A8. Müzik çalışmalarını sergiler. C5. Kendi oluşturduğu ezgileri seslendirir. Marş ses kaydı ve nota örnekleri Flight of the Bumble Bee (Korsakov) ses kaydı Blokflüt Kodaly Türkçe: Şiir, türkü, şarkı türlerinde metinler ezberler. Kodaly A1 (C5) Ezgilere kendi oluşturduğu ritim kalıbı ile eşlik eder kazanımı ile ilişkilendirilmelidir. Basit ölçüler ile öğrenilen nota ve süre değerleri kullanılmalıdır. A2 C5 * Bu yıllık plan, TTKB nin tarih ve 348 sayılı İlköğretim Kurumları Müzik Dersi Öğretim Programı, TTKB nin tarih ve 86 sayılı İmam Hatip Ortaokulları Haftalık Ders Çizelgesindeki Değişiklik Yapılması kararı, TTKB nin tarih ve 192 sayılı İlköğretim Kurumları Haftalık Ders çizelgesi ile MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü nün tarih sayılı 2015/16 genelgesinde belirtilen Eğitim-Öğretim yılı çalışma takvimine göre (düzeltme: MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, tarih sayılı Çalışma Takvimi Değişikliği yazısı) hazırlanmıştır. Yıllık plandaki işleniş sırası programda yer alan kazanımların açıklamalar kısmında ifade edilen, kazanımların öncelik ve sonralık sırasına uygun olarak düzenlenmiştir.

15 DERS YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * EYLÜL - EKİM 2015 EKİM Eylül - 2 Ekim Ekim Ekim Ders Saati Millî Marşımız Müziği Öğreniyorum Müziği Çözümlüyorum A1. İstiklâl Marşı nı anlamına uygun söyler.. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır (7/8 lik aksak ölçü, çoğaltma noktası, senyo, da capo, fine, kalın la, kalın si, ince re, ince mi). A4. Müzikte hız ve gürlük basamaklarını uygular. A7. Yurdumuzdaki müzik türlerinden eserler seslendirir. 7Kodaly İstiklâl Marşı ses materyali Çalışma kitabında yer alan notalar Çalışma kitabında yer alan notalar yoluyla müzik öğretimi Sorun Çözme Kodaly 7/8 lik aksak ölçü verilmelidir. Bu süreçte, ses değişim dönemi dikkate alınarak daha çok çalma boyutuna ağırlık verilmelidir. Çoğaltma noktası, senyo, da capo, fine, kalın la, kalın si, ince re, ince mi sesleri verilmelidir. (A4) Ana hız ve gürlük basamakları üstünde durularak, uluslararası terimler tanıtılmalı ve kullanım yerleri belirtilmelidir. (A7) Geleneksel Türk halk ve Türk sanat müziği, pop müzik ve çağdaş çok sesli Türk müziğinden seçkin örnekler, öğrencilerin ses sınırlarına ve sınıf düzeyine uygun biçime dönüştürülerek verilmelidir. A7

16 DERS YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * KASIM 2015 KASIM Kasım - 11 Aralık Kasım kasım 2015 Ata mı Dinliyorum Atatürk ün Türk Müziğine Verdiği Önem Benim Ritim Kalıbım A6. Atatürk ü konu alan müzik eserlerini dinlemekten hoşlanır. A2. Toplum hayatında önemli yer tutan marşlarımızı doğru söyler. D6. Atatürk ün Türk müziğinin gelişmesine ilişkin görüşlerini öğrenmeye istekli olur. D5. Atatürk ün güzel sanatlar içinde Türk müziğinin gelişmesine verdiği önemi açıklar. C2. Müziklere kendi oluşturduğu ritim kalıbı ile eşlik eder. C5. Farklı ve tekrarlanan motiflerden oluşan ritim kalıpları oluşturur. 7Araştırma/İnce- leme Atatürk ü konu alan marşların bulunduğu ses kayıtları Atatürk ün müzik ve sanatla ilgili sözlerinden oluşan dokümanlar, görseller, Atatürk ün sevdiği şarkı ve türkü ses kayıtları Davul Ritim Çubukları Tef Marakas vb. vurmalı çalgılar Kodaly Araştırma - İnceleme Orff (D5) Türkçe: Konuşmasını sunarken görsel, işitsel materyalleri ve farklı iletişim araçlarını kullanır. (C2) Ritim eşliği, öğrenilen ölçü sayısı ve nota değerleri ile sınırlı olmalıdır. (C5) Farklı ve tekrarlanan motiflerden oluşan ritim kalıpları oluşturulmalıdır. Ritim kalıbı oluşturulurken m1+m2+m1+m3+m1 motifsel dizilimi dikkate alınabilir (m=motif). KASIM - ARALIK Aralık 2015 Çalgı Toplulukları B4. Çalgı ve çalgı topluluklarını ayırt eder. Türk ve Batı müziği çalgılarının seslerini fark ve ayırt edebileceği ses materyalleri, çalgı ve çalgı toplulukları ile ilgili görseller, çeşitli ritim çalgıları A1 D6 A2 D5 C2 C5 Çalgı ve ses topluluklarının tanıtımında görsel, işitsel materyallerden yararlanılmalıdır. Türk ve Batı müziği çalgıları kullanış biçimlerine göre tanıtılmalı ve bu çalgıların oluşturduğu topluluklar üzerinde durulmalıdır. B3 B4

17 DERS YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * ARALIK OCAK 2016 OCAK Aralık Ocak Ocak 2016 İnsan Ses Gruplarını Öğreniyorum Müzikte Çok Seslilik B3. İnsan sesi ve ses gruplarını ayırt eder. A3. Düzeyine uygun çok sesli eserler seslendirir. 7 Farklı ses gruplarından oluşmuş koro ve solo ses kayıtlarını içeren ses dosyası Farklı ses gruplarından oluşmuş koro ve solo ses kayıtlarını içeren ses dosyası Kodaly Kadın (alto, mezzo soprano, soprano), erkek (bas, bariton, tenor) ve çocuk sesleri açıklanmalı, bu seslerden oluşan topluluklar tanıtılmalıdır. Üç sesli ve dört sesli basit kanon örnekleri verilmelidir. Müzikte çok sesliliğin önemi vurgulanmalıdır. Çok sesli verilecek şarkılar, basit iki sesli eserler olup genellikle ostinato eşlik biçiminde olmalıdır Ders Yılı 1.Döneminin Sona Ermesi Yarıyıl Tatili 25 Ocak 2016 Pazartesi - 05 Şubat 2016 Cuma Ders Yılı 2.Döneminin Başlaması 08 Şubat 2016 Pazartesi

18 DERS YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * ŞUBAT 2016 ŞUBAT - MART Şubat Şubat - 18 Mart Ders Saati 3 Ders Saati Müzikte Dizi Kavramı ve Makamlar Müziği Yaşıyorum B2. Müzikte dizileri tanır. Çalışma Kitabındaki ezgiler, C3. Dinlediği değişik türdeki müziklerle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eder. D2. Uluslararası müzik türlerini tanır. 7 Hüseyni, Nihavent, Kürdi makamlarında örnek şarkı ses dosyaları Besteci Dimitri Shosta-kovich in Jazz Suite Waltz No:2 adlı eserinin ve çeşitli klasik müzik örneklerinin, Ulvi Cemal Erkin in Köçekçe adlı eserinin enrico Macias ın seslendirdiği Je Suis Content Pour Toi ve Seyyal Taner in seslendirdiği Son Verdim Kalbimin İşine adlı şarkıların, Barış Manço nun seslendirdiği Gülpembe adlı şarkının, Frank Sinatra nın seslendirdiği Fly me to the moon veya jazz standartlarından bilinen eserlerden örneklerin, Kerem Görsev in Therapy veya One Way adlı enstrümantal eserlerden birinn bulunduğu ses kaydı. Soru - Cevap Söz konusu diziler, belirtilen tonal ve makamsal dizilerle sınırlıdır. Bu sınıf düzeyinde Do majör ve La minör diziler verilmelidir. Ancak bu dizilerin öğretimikuramsal boyuta girilmeden dizi boyutunda olmalıdır. Bu sınıf düzeyinde makamsal dizilerden tampere sisteme uyarlanmış, hüseyni, kürdî ve nihavent makamına ait diziler verilmeli ancak burada da kuramsal boyuta girilmemelidir. Bu makamlar yalnızca şarkılarla değil türkülerle de verilebilmelidir. Seçilen türkü ve şarkılar çocukların ses sınırlarına ve bilişsel düzeylerine uygun olmalı, gerekli görülen noktada transpoze yapılmalıdır. B3 B4 (C3) Türkçe: Duygu, düşünce, hayal, izlenim ve deneyimlerini sözlü olarak ifade eder. Türkçe: Duygu, düşünce, hayal, izlenim ve deneyimlerini yazılı olarak ifade eder. (D2) Klasik, jazz, pop vb. müzikler üzerinde durulmalı ve bu müziklerin doğuşu, genel özellikleri hakkında öğrencilere bilgiler verilmelidir. Sosyal Bilgiler: Osmanlı-Avrupa ilişkileri çerçevesinde kültür, sanat ve estetik anlayışındaki etkileşimi fark eder.

19 DERS YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * MART - NİSAN 2016 NİSAN - MIS Mart - 8 Nisan Nisan - 6 Mayıs Ders Saati 4 Ders Saati Dünyanın Müzik Renkleri Türkülerimizin Yaşanmış Öyküleri D2. Uluslararası müzik türlerini tanır. D3. Dinlediği uluslararası müzikleri türlerine göre ayırt eder. D4. Müziklerle ilgili araştırmalarında bilişim teknolojilerinden yararlanır. D1. Halk türkülerinin yaşanmış öykülerini araştırır. C4. Halk türkülerinin yaşanmış öykülerini canlandırır. 7Araştırma - İnceleme Jazz, pop, klasik, latin ve flamenko müzik örneklerinin yer aldığı ses kayıtları Yüksek Yüksek Tepelere, Yemeni Bağlamış, Bilmem Şu Feleğin türkülerinin notaları ve kayıtlarının bulunduğu ses kayıtları Oyunlaştırma Rol Yapma (D2) Klasik, jazz, pop vb. müzikler üzerinde durulmalı ve bu müziklerin doğuşu, genel özellikleri hakkında öğrencilere bilgiler verilmelidir. Sosyal Bilgiler: Osmanlı-Avrupa ilişkileri çerçevesinde kültür, sanat ve estetik anlayışındaki etkileşimi fark eder. (D3) Dinlediği değişik türdeki müziklerle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eder kazanımı ile ilişkilendirilmelidir. (D1) Araştırmalarda öğrencilerden bilişim teknolojilerinden de yararlanması istenir. Türkçe: Konuşmasını sunarken görsel, işitsel materyalleri ve farklı iletişim araçlarını kullanır. C1. Kendi oluşturduğu ezgileri seslendirir. Çeşitli Ritim Çalgıları MIS Mayıs 2016 Kendi Ezgimi Oluşturuyorum Orff D2 D1 D3 Ezgi denemeleri, öğrenilen ölçü sayısı, dizi, süre ve küçük şarkı formları ile sınırlı olmalıdır. C1 C4 C1 C2

20 DERS YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * 7 MIS - HAZİRAN Mayıs - 17 Haziran Ders Saati Gösteri Zamanı A5. Müzik çalışmalarını sergiler. A8. Ses ve çalgı grupları oluşturmaya istekli olur. Kanon, Oyun adlı üç sesli şarkılar, Gençlik Marşı, Dere Geliyor Dere türküsü Blokflüt Çeşitli Ritim Çalgıları Tasarlama - Gerçekleştirme * Bu yıllık plan, TTKB nin tarih ve 348 sayılı İlköğretim Kurumları Müzik Dersi Öğretim Programı, TTKB nin tarih ve 86 sayılı İmam Hatip Ortaokulları Haftalık Ders Çizelgesindeki Değişiklik Yapılması kararı, TTKB nin tarih ve 192 sayılı İlköğretim Kurumları Haftalık Ders çizelgesi ile MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü nün tarih sayılı 2015/16 genelgesinde belirtilen Eğitim-Öğretim yılı çalışma takvimine göre (düzeltme: MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, tarih sayılı Çalışma Takvimi Değişikliği yazısı) hazırlanmıştır. Yıllık plandaki işleniş sırası programda yer alan kazanımların açıklamalar kısmında ifade edilen, kazanımların öncelik ve sonralık sırasına uygun olarak düzenlenmiştir.

21 DERS YILI 8. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * EYLÜL - EKİM 2015 EKİM Eylül - 2 Ekim Ekim Ders Saati 1 Ders Saati İstiklâl Marşı mız 9/8 lik Aksak Ölçü Çalalım Söyleyelim A1. İstiklâl Marşı nı anlamına uygun söyler. A5. Müzik çalışmalarını sergiler. A7. Ses ve çalgı toplulukları oluşturur.. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır (9/8 lik aksak ölçü). A6. Yurdumuzdaki müzik türlerinden eserler seslendirir. A7. Ses ve çalgı toplulukları oluşturur. 8Kodaly Çeşitli vurmalı çalgılar Vurmalı çalgılar eşlikli İstiklâl Marşı ses kayıtları Çemberimde Gül Oya ve Geçse de Gençlik Çağı adlı şarkıların ses kayıtları Ritim Çalgıları Blokflüt Dalcroze Tasarlama - Gerçekleştirme Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık: İlgi, yetenek ve değerlerin eğitim hayatını nasıl etkilediğini fark eder. () Senkop ve 9/8 lik aksak ölçü verilmelidir. Değiştirici işaretler (bemol, diyez ve natürel) verilmelidir. (A6) Seviyeye ve ses sınırlarına uygun geleneksel Türk halk ve Türk sanat müziği, pop müzik ve çağdaş çok sesli Türk müziğinden seçkin örnekler verilmelidir. A6

22 DERS YILI 8. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * EKİM - KASIM 2015 KASIM Ekim - 6 Kasım Kasım 2015 Marşlarımız Atatürk A2. Toplum hayatımızda önemli yer tutan marşlarımızı doğru söyler. D5. Ataütrk ün yeni müzik kurumlarının açılmasında ve müzik sanatçılarının yetiştirilmesindeki önderliğini örneklerle açıklar. D7. Atatürk ün belirlediği müzik ilkeleri doğrultusunda yapılan çalışmaları ve sağlanan gelişmeleri anlatır. 8Kodaly Millî coşkuyu ve kahramanlık duygularını içeren cumhuriyet konulu görsel ve işitsel kaynaklar ile Vatan Marşı ve Sakarya Marşı notaları Atatürk ve cumhuriyetin kurulduğu yıllarda açılmış olan müzik kurumları ile ilgili görseller Araştırma - İnceleme Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz un kazanılmasında Atatürk ün rolüni fark eder. Türkçe: Söz varlığını zenginleştirmek için şiir, türkü, şarkı türlerinde metinler ezberler. (D5) Uzatma bağı, hece bağı Do1-Do2 arasındaki sesler, 5/8 lik aksak ölçü, 6/8 lik bileşik ölçü ve diğer sürelere ek olarak onaltılık nota süreleri ile uzatma noktası verilmelidir. (D7) Kariyer Bilinci Geliştirme: Liderlik davranışlarını ve aldığı kararların başkalarının yaşamını nasıl etkilediğini açıklar. Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: Türk ulusunun millî kültür değerlerini geliştirerekçağdaşlaşmasının bir aracı olarak kavrar. Türkçe: Konuşmasını sunarken görsel, işitsel materyalleri ve farklı iletişim araçlarını kullanır. KASIM - ARALIK Kasım - 4 Aralık 2015 Ses Değiştirici İşaretler. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır. Sonbahar ve Hoş Bilezik notaları A1 A2 Değiştirici işaretler (bemol, diyez ve natürel) verilmelidir.

23 DERS YILI 8. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * ARALIK Aralık Ders Saati Müzikte Ddiziler ve Makamlar B2. Müzikte dizileri tanır. G, e, F, d tonalitelerinde örnek ezgi notaları, hicaz, rast, segâh makamı dizi örnekleri En Güzel Şarkılar Yurduma, İzmir in Kavakları, Divane Âşık Gibi, Rüya Gibi Her Hatıra notaları ve ses kayıtları. Temel müzik yazı ve ögelerini kullanır. 8 Çeşitli ritim çalgıları Söz konusu diziler belirtilen tonal ve makamsal dizilerle sınırlandırılmalıdır.bu sınıf düzeyinde tek diyez (sol majör, mi minör) ve tek bemol alan (fa majör, re minör) diziler verilmelidir. Ancak bu dizilerin öğretimi, kuramsal boyuta girilmeden sadece dizi boyutunda kalmalıdır. Hicaz, rast ve segâh dizileri tampere sisteme aktarılarak verilmelidir. Bu diziler öğretilirken kuramsal bilgilerden kaçınılmalıdır. Makamlarda örnekler şarkılarla sınırlandırılmamalı türkülere de yer verilmelidir. Şarkı ve türkü seçiminde ses sınırları dikkate alınarak gerekli transpoze yapılarak şarkılar söyletilmelidir. B2 Senkop verilmelidir. ARALIK OCAK Aralık Ocak 2016 Senkop Mutlu Bir Yılın Özlemi notası

24 DERS YILI 8. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * C1. Bildiği müziklere basit ritim eşlikleri yazmaktan hoşlanır. Çeşitli ritim çalgıları (C1) Yazılacak ritim kalıpları, öğrenilmiş ölçü sayısı ve nota değerlerinden oluşmalıdır. OCAK Ocak 2016 Ritim Kalıbım C3. Farklı ve tekrarlanan bölümlerden oluşan ritim kalıpları oluşturur. 8 Vatan Marşı notası Orff Ders Yılı 1.Döneminin Sona Ermesi Yarıyıl Tatili 25 Ocak 2016 Pazartesi - 05 Şubat 2016 Cuma (C3) Öğrencilerden (ab), (aba), (abaca) diziliminde ritim kalıpları oluşturmaları istenmelidir. C1 C Ders Yılı 2.Döneminin Başlaması 08 Şubat 2016 Pazartesi

25 DERS YILI 8. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * ŞUBAT 2016 ŞUBAT - MART Şubat Şubat - 4 Mart Ders Saati 3 Ders Saati Sanat ve Müzik Türkülerimizin Yaşanmış Öyküleri D6. Müziğin diğer sanatlarla ilişkisini kavrar. D3. Halk türkülerinin yaşanmış öykülerini araştırır. C2. Halk türkülerinin yaşanmış öykülerini canlandırır. 8 Müzik notası Türkü notası Türkü hikayesi Bulma- Keşfetme Oyunlaştırma Rol Yapma (C2) Türkçe: Canlandırmalarda sesini, varlık ve kahramanları çağrıştıracak şekilde kullanır. Ölçme Değerlendirme: 8. sınıf kazanımları, canlandırma, sergileme, ritim tutma, görselleştirme, sözlü anlatımlar yaptırılarak gözlem ölçekleri, çalışma yaprakları, öğrenci ürün dosyası vb. kullanılarak değerledirilebilir. MART Mart Ders Saati Geleneksel Türk Müzikleri D1. Geleneksel Türk müziklerine ilişkin türleri ayırt eder. D2. Dinlediği değişik türdeki müziklerle ilgili duygu ve düşüncelerini açıklar. D4. Dinlediği değişik türdeki müziklerden arşiv oluşturur. Türk halk ve klasik Türk müziği türlerine ait eser örnekleri içeren ses ve görüntü kayıtları ile nota örnekleri Bulma- Keşfetme D3 C2 (D1) Türk halk müziği (kırık hava - uzun hava) ve klasik Türk müziğine ilişkin (fasıl, dinî, mehter vb.) başlıca türler, dinletiler yolu ile ayırt edilmelidir. (D4) Türkçe: Kaset, CD, film vb. kaynaklardan kişisel arşiv oluşturur.

26 DERS YILI 8. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * MART - NİSAN 2016 NİSAN Mart - 8 Nisan Nisan 2016 Kendi Ezgimi Oluşturuyorum Müzikte Çok Seslilik C4. Kendi oluşturduğu ezgileri seslendirir. A4. Çok sesli örnekler seslendirir. 8 Çeşitli ritim çalgıları Tek sesli ve çok sesli Ay Gız adlı türkünün koro ve orkestraların seslendirdiği örnek ses ve görüntü kayıtları ile Mutluluk Şarkısı, Gel Gidelim Bizim Köye, Yeni dünya Senfonisi ve türk marşı notaları Tasarlama - Gerçekleştirme Ezgi denemeleri, öğrenilen dizi, ölçü sayısı, süre ve küçük şarkı formlarında olmalıdır. Kodaly Seviyeye uygun kolay çok sesli eserler verilmelidir. NİSAN - MIS Nisan - 13 Mayıs Ders Saati Ezgilerimiz A3. Türk toplum ve topluluklarının müzik kültürlerinden uygun örnekleri dinlemekten hoşlanır. Türk toplum ve topluluklarının mzik kültüründen örneklerin bulunduğu ses materyalleri Araştırma - İnceleme C4

27 DERS YILI 8. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI * 8 MIS 2016 MIS - HAZİRAN Mayıs Mayıs - 17 Haziran Ders Saati Atatürk ve Müzik uluslararası Müzikler D8. Atatürk ün güzel sanatlar içinde müziğe verdiği yeri ve önemi kavrar. A8. Uluslararası müzik türlerinden eserleri dinlemekten ve çalmaktan hoşlanır. Atatürk ün güzel sanatlar içinde müziğe verdiği önemle ilgili görsel, işitsel materyaller Pop, jazz, klasik müzik vb. türleri ile ilgili görsel ve işitsel materyaller Araştırma - İnceleme Araştırma - İnceleme * Bu yıllık plan, TTKB nin tarih ve 348 sayılı İlköğretim Kurumları Müzik Dersi Öğretim Programı, TTKB nin tarih ve 86 sayılı İmam Hatip Ortaokulları Haftalık Ders Çizelgesindeki Değişiklik Yapılması kararı, TTKB nin tarih ve 192 sayılı İlköğretim Kurumları Haftalık Ders çizelgesi ile MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü nün tarih sayılı 2015/16 genelgesinde belirtilen Eğitim-Öğretim yılı çalışma takvimine göre (düzeltme: MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, tarih sayılı Çalışma Takvimi Değişikliği yazısı) hazırlanmıştır. Yıllık plandaki işleniş sırası programda yer alan kazanımların açıklamalar kısmında ifade edilen, kazanımların öncelik ve sonralık sırasına uygun olarak düzenlenmiştir.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EKİM 7-2 EKİM (5. Hafta) EKİM 0-4 EKİM (4. Hafta) FARKLI MÜZİK TÜRLERİ EKİM 03-07 EKİM (3.Hafta) DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA EYLÜL 26-30 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 9-23 EYLÜL (. Hafta) İSTİKLÂL MARŞI MIZI DOĞRU

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 6-20 Ekim 207 ( 5. Hafta) EKİM 09-3 Ekim 207 ( 4. Hafta) FARKLI MÜZİK TÜRLERİ 02-06 Ekim 207 ( 3. Hafta) DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA 25-29 Eylül 207 ( 2. Hafta) EYLÜL 8-22 Eylül 207 (. Hafta) İSTİKLÂL MARŞI

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TAŞOVA YATILI BÖLGE ORTAOKULU MÜZİK DERSİ 7. SINIF YETİŞTİRME VE DESTEKLEME YILLIK PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TAŞOVA YATILI BÖLGE ORTAOKULU MÜZİK DERSİ 7. SINIF YETİŞTİRME VE DESTEKLEME YILLIK PLANI EKİM 2.Hafta 120 Dakika İstiklal Marşını anlamına uygun söyler. TEMALI MİLLİ MŞIMIZ. Dinleme söyleme İstiklal Marşı nın yer aldığı CD MP3 çalar Bilgisayarvs. Drama Çalma söyleme ETKİNLİKLER AÇIKLAMAL BELİRLİ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 3,4 (3-15 Ekim 2016) 2 saat UZUN HECE - KISA HECE EYLÜL- EKİM 1,2, (19-30 Eylül 2016) 2 saat İSTİKLAL MARŞI MIZA SAYGI A.6. İstiklal Marşı nı anlamına uygun dinler. A.6. Kazanımı ile İlgili Açıklamalar:

Detaylı

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4-A SINIFLARI MÜZİK DERSİ YILLIK PLANI

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4-A SINIFLARI MÜZİK DERSİ YILLIK PLANI EKİM 19-0 EKİM 015 4.-5. HAFTA EKİM EYLÜL 8 EYLÜL / 16 EKİM 015 1... HAFTA AY TARİH HAFTA SAAT YARIMBAĞ İLKOKULU 015 016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4-A SINIFLARI MÜZİK DERSİ YILLIK PLANI ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR

Detaylı

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK 6. SINIF YILLIK PLANI. Drama, tartışma, sorucevap,

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012 2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK 6. SINIF YILLIK PLANI. Drama, tartışma, sorucevap, AY HAFTA SÜRE 2.Hafta EYLÜL EYLÜL 1.Hafta AY HAFTA SÜRE KAZANIM A.1. İstiklal Marşı nı anlamına uygun söyler. KONU BAŞLIĞI Ne Mutlu Bana! gürü m ÖĞRENME ALANI ARAÇ-GEREÇ MATERYALLER İstiklal marşımıza

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EYLÜL 2. ( 26 EYLÜL - 30 EYLÜL) 1. ( 19 EYLÜL - 23 EYLÜL) 2011-2012 ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ALANI: DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA YÖNTEM VE A.1.İstiklal Marşını anlamına

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2. (24 EYLÜL-28 EYLÜL) EYLÜL 1. (17 EYLÜL-21 EYLÜL) ALANI: DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA YÖNTEM VE AÇIKLAMALR A.1.İstiklal Marşını anlamına uygun söylemeye özen gösterir. A.2.Birlikte söyleme ve çalma kurallarına

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 10-14 EKİM 3-7 EKİM 26-30 EYLÜL 19-23 EYLÜL - 3. SINIF DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1 1 Hayvanları Koruma Günü İSTİKLAL MARŞI MIZ A.5. İstiklal Marşını anlamına uygun dinler İstiklâl Marşı CD si

Detaylı

KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2013 2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK 3. SINIF YILLIK PLANI

KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2013 2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK 3. SINIF YILLIK PLANI 2. EYLÜL DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA. KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 203 204 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜZİK 3. SINIF YILLIK PLANI Birlikte şarkı söylerken çok bağırmama, uygun pozisyon alma ve şarkı

Detaylı

ÖZEL ANTAKYA ATA KOLEJĠ 3.SINIFLAR EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI MÜZĠK DERSĠ YILLIK PLANI

ÖZEL ANTAKYA ATA KOLEJĠ 3.SINIFLAR EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI MÜZĠK DERSĠ YILLIK PLANI 6. 10 EKĠM- 8 EKĠM 5. 4. BĠRLĠKTE MÜZĠK YAPARKEN. DĠNLEME ÇALMA - SÖYLEME 19 EYLÜL- 7 EKĠM. ĠSTĠKLAL MARġI MIZ 1. ÖZEL ANTAKYA ATA KOLEJĠ.SINIFLAR 016-017 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI MÜZĠK DERSĠ YILLIK PLANI YÖNTEM

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU 3.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU 3.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI A.5. İstiklal Marşını anlamına uygun dinler. SAAT AÇIKLAMALAR ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ETKİNLİKLER Bayrak törenlerinde, İstiklal Marşı nı dinlerken sergilenmesi gereken davranışlar vurgulanıp örneklerle

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ĠLKOKULU 2/A SINIFI MÜZĠK DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ĠLKOKULU 2/A SINIFI MÜZĠK DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KASIM. 5. EKĠM EKĠM EYLÜL 05-06EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YARIMBAĞ ĠLKOKULU /A SINIFI MÜZĠK DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI VE LAR ĠSTĠKLAL MARġI MIZA SGI A.6. Ġstiklal MarĢı nı anlamına uygun dinler. ĠstiklâlMarĢıCD

Detaylı

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 204 205 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKUL. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI (0 Aralık 204 / 2 Haziran 205) Hazırlayan: E. Gülsemin ÇAĞIRAN MÜZİK. SINIF YILLIK PLAN ÖĞRENM E AÇIKLAMALAR ÖLÇME

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

-İstiklal Marşı nın notası ve ses kayıtları. -Blokflüt -Bilgisayar. -Kaynak kitaplar. -Dönemlere örnek eserler. -Bilgisayar. -Müzik Tarih Şeridi.

-İstiklal Marşı nın notası ve ses kayıtları. -Blokflüt -Bilgisayar. -Kaynak kitaplar. -Dönemlere örnek eserler. -Bilgisayar. -Müzik Tarih Şeridi. EYLÜL 2. 23-27 EYLÜL D-Müzik Kültürü EYLÜL 1. 16-20 EYLÜL A.3. İstiklal Marşı nı nefes yerlerine dikkat ederek söyler. -Yaparak, Yaşayarak. -İstiklal Marşı nın notası ses kayıtları. -Blokflüt İstiklal

Detaylı

MÜZİK 2. SINIF YILLIK PLAN

MÜZİK 2. SINIF YILLIK PLAN EYLÜL EYLÜL 9 EYLÜL - 23 EYLÜL (. 26 EYLÜL 30 EYLÜL (2. DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA A.. Ses ve nefes çalışmaları yapar. A.2. Vücudunu ritim çalgısı gibi kullanır. Öğretmen tarafından anlatılacak bir öykünün

Detaylı

KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK 2. SINIF YILLIK PLANI

KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MÜZİK 2. SINIF YILLIK PLANI 2. EYLÜL DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA. KDZ EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 203 204 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜZİK 2. SINIF YILLIK PLANI A.. Ses ve nefes çalışmaları yapar. Öğretmen tarafından anlatılacak

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2. ( 24 EYLÜL - 28 EYLÜL) EYLÜL 1. ( 17 EYLÜL - 21 EYLÜL) 2013-2014 ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ALANI: A.DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA A.1.. İstiklal Marşı nı anlamına

Detaylı

KAZANIMLAR ETKİNLİKLER AÇIKLAMALAR ÖLÇME VE AÇILIMLARI

KAZANIMLAR ETKİNLİKLER AÇIKLAMALAR ÖLÇME VE AÇILIMLARI AY 0-05 Eğitim-Öğretim Yılı Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi ÖĞRENME ALANI : Piyano Çalma Teknikleri ÜNİTE :.Basamak. Konumda Temel Davranışlar EYLÜL 5-9 EYLÜL -6 EYLÜL. Oturuş ve Duruş Kuralları. Parmak

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Türk Sanat Müziği Tür ve Biçim Bilgisi MÜZS012 V Ön koşul Dersler - Dersin Dili

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Türk Sanat Müziği Tür ve Biçim Bilgisi MÜZS012 V Ön koşul Dersler - Dersin Dili Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Kredisi AKTS Türk Sanat Müziği Tür ve Biçim Bilgisi MÜZS012 V 2+0 2 4 Ön koşul Dersler - Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin Koordinatörü - Dersi Veren Dersin Yardımcıları

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi 9 Müzik Sınıfı Piyano Dersi Ünitelendirilmiş Yıllık Planı

Eğitim-Öğretim Yılı Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi 9 Müzik Sınıfı Piyano Dersi Ünitelendirilmiş Yıllık Planı 204-205 Eğitim-Öğretim Yılı Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi ÖĞRENME ALANI: Piyano çalma teknikleri. Basamak. Konumda Temel Davranışlar DİĞER DEĞERLEN EYLÜL 3. -Doğru oturuş biçimini fark eder. * Doğru

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 07-11.10.201 0.09/01-04.10.201 2-27.09.201 09-20.09.201 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 201 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EKİM.Hafta EYLÜL 5.Hafta ÇEVREMİZDEKİ SESLER EYLÜL 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI.Çevresindeki ses kaynaklarını ayırt eder. 2. Çevresinde duyduğu

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

MÜZİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (İlkokul ve Ortaokul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar)

MÜZİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (İlkokul ve Ortaokul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü MÜZİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (İlkokul ve Ortaokul 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Ankara - 2017 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel

Detaylı

1. DÖNEM KONU DAĞILIMLARI

1. DÖNEM KONU DAĞILIMLARI OCAK 2016 ARALIK 2015 KASIM 2015 EKİM 2015 EYLÜL 2015 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 18-22 Ocak 2016 11-15 Ocak 2016 4-8 Ocak 2016 28 Aralık 2015 1 Ocak 2016 21-25 Aralık 2015 14-18 Aralık 2015

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. Piyano. 9. Sınıf ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ PİYANO DERSİ 9. SINIF

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI. Piyano. 9. Sınıf ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ PİYANO DERSİ 9. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Piyano ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR LİSESİ 9. Sınıf PİYANO DERSİ 9. SINIF 1 9. Sınıf Piyano İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE: Temel Davranışlar ve Kavramlar...3 Klavye Üzerinde

Detaylı

-Blokflüt, Org, Melodika -İstiklal Marşı nın notası ve ses kayıtları. -Kaynak Kitaplar -Bilgisayar

-Blokflüt, Org, Melodika -İstiklal Marşı nın notası ve ses kayıtları. -Kaynak Kitaplar -Bilgisayar EYLÜL 2. 26-30 EYLÜL EYLÜL 1. 19-23 EYLÜL A. Söyleme Çalma A.1. İstiklal Marşı nı çalgısıyla çalar. -Blokflüt, Org, -İstiklal Marşı nın notası ses kayıtları Öğrencilere İstiklal Marşı nın sol minör tonalitesinde

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL : 9.09.206 30.09.206 2.HAFTA programda verilen etkinlik.hafta programda verilen etkinlik HAFTA ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. SINIF

Detaylı

HAMZAFAKIHLI İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERS İŞLEME YOL HARİTASI

HAMZAFAKIHLI İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERS İŞLEME YOL HARİTASI HAMZAFAKIHLI İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERS İŞLEME YOL HARİTASI. Bölüm: Tanımlayıcı Bilgiler Dersin Adı : MÜZİK Dersin Kredisi : saat Öğretmenin Adı ve Soyadı :SEMA NUR TETİK Dersin İşleneceği Sınıf : 2.

Detaylı

Do sol - re - la ve mi minör gam çalışması yapılır. Çaldığı gam ve makamsal dizilere ait parmak numarası (duate) örneği hazırlamaları istenir

Do sol - re - la ve mi minör gam çalışması yapılır. Çaldığı gam ve makamsal dizilere ait parmak numarası (duate) örneği hazırlamaları istenir 0-05 Eğitim-Öğretim Yılı Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi ÖĞRENME ALANI : PİYANO ÇALMA TEKNİKLERİ ÜNİTE :.BASAMAK GAM VE MAKAMSAL DİZİ ÇALIŞMALARI EYLÜL 5-9 EYLÜL -6 EYLÜL. Do-sol-re-lami minör gamları.

Detaylı

TEMEL EĞİTİM MÜZİK DERSİ ÖĞRENCİ ÇALIŞMA KİTAPLARINDA YER ALAN SÖZLÜ ESERLERİN BELİRLİ DEĞİŞKENLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ AYŞEGÜL ASKER KATITAŞ

TEMEL EĞİTİM MÜZİK DERSİ ÖĞRENCİ ÇALIŞMA KİTAPLARINDA YER ALAN SÖZLÜ ESERLERİN BELİRLİ DEĞİŞKENLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ AYŞEGÜL ASKER KATITAŞ TEMEL EĞİTİM MÜZİK DERSİ ÖĞRENCİ ÇALIŞMA KİTAPLARINDA YER ALAN SÖZLÜ ESERLERİN BELİRLİ DEĞİŞKENLER YÖNÜNDEN İNCELENMESİ AYŞEGÜL ASKER KATITAŞ YÜKSEK LİSANS TEZİ MÜZİK EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 30 EKİM 10 KASIM 09-27 EKİM 18 EYLÜL - EKİM İstiklâl Marşı Mü.1.A.2. İstiklâl Marşı nı saygıyla dinler. Mü.1.D.1. İstiklâl Marşı na saygı gösterir. İstiklâl Marşı CD si Mü.1.A.2. Kazanımı ile İlgili Açıklama:

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ATATÜRKÇÜLÜK, ARA DİSİPLİNLER VE DİĞER DERSLERLE İLİŞKİLENDİRME

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ATATÜRKÇÜLÜK, ARA DİSİPLİNLER VE DİĞER DERSLERLE İLİŞKİLENDİRME AFFETMEK BÜYÜKLÜK- TÜR (Dinleme Metni) TRAFİK BİREY TOPLUM 5 EYLÜL - 0 EKİM 6 ders saati MİSAFİR AĞIRLAMAK UĞURLAMAK ÖĞRETMENİM N ADI 0-05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 25-29 Eylül 207 ( 2. Hafta) EYLÜL programda verilen etkinlik 8-22 Eylül 207 (.Hafta) 207-208 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.).Çeşitli sanat alanlarının

Detaylı

-Blokflüt, Org, Melodika -İstiklal Marşı nın notası ve ses kayıtları. -Kaynak Kitaplar -Bilgisayar

-Blokflüt, Org, Melodika -İstiklal Marşı nın notası ve ses kayıtları. -Kaynak Kitaplar -Bilgisayar EYLÜL 2. 23-27 EYLÜL D-Müzik Kültürü EYLÜL 1. 16-20 EYLÜL A. Söyleme Çalma A.1. İstiklal Marşı nı çalgısıyla çalar. -Blokflüt, Org, -İstiklal Marşı nın notası ses kayıtları Öğrencilere İstiklal Marşı nın

Detaylı

Blokflüt, Org, Melodika -İstiklal Marşı nın notası ve ses kayıtları -Kaynak kitaplar

Blokflüt, Org, Melodika -İstiklal Marşı nın notası ve ses kayıtları -Kaynak kitaplar EYLÜL 2. 23-27 EYLÜL EYLÜL 1. 16-20 EYLÜL A.1. İstiklal Marşı nı yönetir. Blokflüt, Org, -İstiklal Marşı nın notası ses kayıtları kitaplar 4/4 lük vuruş yaptırılır. İstiklal Marşı nın eksik ölçüyle başladığı

Detaylı

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI

... SINIF TEMA ESASINA DAYALI YILLIK PLAN TASLAĞI ... İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE İ... SINIF TEMA ESASINA DALI YILLIK PLAN TASLAĞI 1. TEMA: DOĞA VE EVREN TEMEL DİL BECERİLERİ VE 1. Okuma kurallarını uygulama: 1.5 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme: 2.1,

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 2. verilen etkinlik EYLÜL 9.09.206 30.09.206. programda ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU DİĞER DERSLERLE ARA DİSİPLİNLER ve.çeşitli sanat alanlarının

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 1 EYLÜL 1.Hafta 8 EYLÜL -0 EKİM İSTİKLAL MARŞI NA SGI D.1. İstiklal Marşı na saygı gösterir. İstiklal Marşı CD si Bilgisayar D.1. Kazanımı ile İlgili Açıkalama : Teması: Türk bayrağını ve İstiklal Marşı

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UD EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UD EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UD EĞİTİMİ ER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması

Detaylı

BÖLÜM 8 MÜZİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ

BÖLÜM 8 MÜZİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ BÖLÜM 8 MÜZİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Kaplumbağa ve Tavşan 2 1 Tin Tin Tin-Tak Hop Cık Etkinliği 3 2 Bir Ses Ver Etkinliği 4 2 Kendi Müzik Çalgımı Yapıyorum

Detaylı

12. SINIFLAR KULLANILAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ, ARAÇ VE GEREÇLERİ

12. SINIFLAR KULLANILAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ, ARAÇ VE GEREÇLERİ 5-9 EYLÜL 18- EYLÜL EYLÜL 017 11-15 EYLÜL 5-8 EYLÜL MEB 017-018 ÖĞRETİM YILI GÖKHÖYÜK MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1. SINIFLAR T. MATEMATİK ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ÖĞRENME YÖNTEM 1. SINIFLAR ARAÇ

Detaylı

ORTAOKUL MÜZİK DERSİ ÖĞRETMEN KILAVUZ KİTAPLARININ KONULARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

ORTAOKUL MÜZİK DERSİ ÖĞRETMEN KILAVUZ KİTAPLARININ KONULARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ ORTAOKUL MÜZİK DERSİ ÖĞRETMEN KILAVUZ KİTAPLARININ KONULARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ Doç. Dr. Damla Bulut Niğde Üniversitesi, Eğitim Fakültesi GSEB, Müzik Eğitimi ABD dbulut@nigde.edu.tr Özet Araştırmanın

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL 23 EYLÜL 27 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 18 EYLÜL - 22 EYLÜL (1. Hafta) ARA DİSİPLİNLER VE DERS İÇİ 1. Doğal ve yapay ses kaynaklarından çıkan sesleri ayırt eder. T.1.2.1. Kelimeleri anlamlarına uygun

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : EĞİTİM MÜZİĞİ DAĞARI Ders No : 0310330208 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İŞİTME ENGELLİLER İLKOKULLARI VE ORTAOKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER İLKOKUL SINIFLAR ORTAOKUL 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 10 10 8 8 7 7 7 7 Matematik 5 5 5 5 5 5 5 5 Hayat Bilgisi 4 4 3 Fen Bilimleri

Detaylı

2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SEYHAN MESLEKİ VE TEKNİK LİSESİ HEMŞİRELİK 9. SINIFLAR MESLEKİ GELİŞİM DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SEYHAN MESLEKİ VE TEKNİK LİSESİ HEMŞİRELİK 9. SINIFLAR MESLEKİ GELİŞİM DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 0 05 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SEYHAN MESLEKİ VE TEKNİK LİSESİ HEMŞİRELİK 9. SINIFLAR MESLEKİ GELİŞİM MODÜLÜN AMACI : Öğrenciye kendini, çevreyi tanıyıp iş hayatı, sosyal ve kültürel hayatta iletişim süreci

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ĠLKOKULU 3.SINIF SINIF MÜZĠK DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ĠLKOKULU 3.SINIF SINIF MÜZĠK DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR 3. EKĠM 2. BĠRLĠKTE MÜZĠK YAPARKEN. DĠNLEME ÇALMA - SÖYLEME EYLÜL 4. ĠSTĠKLAL MARġI MIZ EYLÜL 3. 203-204 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÖZEL ANTAKYA ATA ĠLKOKULU 3.SINIF SINIF MÜZĠK DERSĠ ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ Ġlköğretim

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAHRAMANMARAŞ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 10. SINIF OSMANLI TÜRKÇESİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAHRAMANMARAŞ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 10. SINIF OSMANLI TÜRKÇESİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI AY: EYLÜL (2 Hafta) 208 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAHRAMANMARAŞ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 0. SINIF OSMANLI TÜRKÇESİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI GÜN SAAT KONULAR ÖĞRENCİLERİN KAZANACAĞI HEDEF VE DAVRANIŞLAR

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Ritim Eğitimi ve Dans-II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans ( X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Ortaokul Müzik Dersi Öğretmen Kılavuz Kitaplarına İlişkin Bir Analiz

Ortaokul Müzik Dersi Öğretmen Kılavuz Kitaplarına İlişkin Bir Analiz Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi (KEFAD) Cilt 18, Sayı 2, Ağustos 2017, Sayfa 213-229 Ortaokul Müzik Dersi Öğretmen Kılavuz Kitaplarına İlişkin Bir Analiz Geliş Tarihi: 30.11.2016

Detaylı

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 1A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 1.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: EVİMİZDE HAT KAZANIMLAR ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR DEĞERLER

Detaylı

ÇALGI EĞİTİMİ VİYOLA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar

ÇALGI EĞİTİMİ VİYOLA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ VİYOLA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar Ankara, 2015 2016 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...3 VİYOLA DERSİ

Detaylı

[!]Tercih edilen araç - gereçler en az bir ders öncesinden öğrencilere bildirilmeli; araç gereç ve teknik seçimlerinde öğrencilerin ilgi

[!]Tercih edilen araç - gereçler en az bir ders öncesinden öğrencilere bildirilmeli; araç gereç ve teknik seçimlerinde öğrencilerin ilgi 207-208 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU 3.SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI.Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi türlerinden yararlanarak

Detaylı

EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU 5. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM. Hafta EKİM. Hafta EYLÜL 4. hafta EYLÜL. Hafta 0-0 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU 5. SINIF SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum. ÜNİTE ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü GÜZEL SANATLAR LİSESİ PİYANO DERSİ. ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10 ve 11. Sınıflar

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü GÜZEL SANATLAR LİSESİ PİYANO DERSİ. ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10 ve 11. Sınıflar T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü GÜZEL SANATLAR LİSESİ PİYANO DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10 ve 11. Sınıflar Ankara 2016 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...3 PİYANO DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI NIN GENEL

Detaylı

AÇIKLAMALAR. Müzik dersi öğretim programı konuları sekiz yılda işlenecek şekilde düzenlenmiştir.

AÇIKLAMALAR. Müzik dersi öğretim programı konuları sekiz yılda işlenecek şekilde düzenlenmiştir. AÇIKLAMALAR Müzik dersi öğretim programı konuları sekiz yılda işlenecek şekilde düzenlenmiştir. Müzik, özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin eğitimlerinde kullanılan tüm gelişim alanlarını destekleyen

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Nuray Ç. Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi İlkokul Matematik Dersi Öğretim Programı

Yrd. Doç. Dr. Nuray Ç. Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi İlkokul Matematik Dersi Öğretim Programı Yrd. Doç. Dr. Nuray Ç. Dedeoğlu İlköğretim Matematik Eğitimi ndedeoglu@sakarya.edu.tr İlkokul Matematik Dersi Öğretim Programı Güncel Öğretim Programı MEB (2009) İlköğretim ve MEB (2015) İlkokul Matematik

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS Müzik Öğretimi SNF210 1+2 2

Detaylı

TÜRKİYEDE İLKÖĞRETİM 2. KADEME 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN MÜZİK DERSİNDEN EDİNDİKLERİ KAZANIMLAR ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

TÜRKİYEDE İLKÖĞRETİM 2. KADEME 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN MÜZİK DERSİNDEN EDİNDİKLERİ KAZANIMLAR ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dergisi Sayı 28, Sayfa -5, 29 TÜRKİYEDE İLKÖĞRETİM 2. KADEME 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN MÜZİK DERSİNDEN EDİNDİKLERİ KAZANIMLAR ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Sema

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

EYLÜL. 4.SINIF BÜLTENİ eylül ekim kasım

EYLÜL. 4.SINIF BÜLTENİ eylül ekim kasım EYLÜL TEMEL MÜZİK EĞİTİMİ DERSİNDEN GÖRÜNTÜLER 3. Hafta: Enstrüman eğitimine yönelik olarak Gitar, Keman, Yan Flüt, Perküsyon ve Temel Bilimler için anlatımlar yapıldı. Öğrencilerimiz yatkınlıkları doğrultusunda

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İMAM HATİP LİSELERİ VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2014-2015 YILINDA 11. SINIFLARDA UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ ORTAK DERSLER İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 11. SINIF DİL VE

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKÖĞRETİM OKULU 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2. ( 26 EYLÜL - 30 EYLÜL) EYLÜL 1. ( 19 EYLÜL - 23 EYLÜL) 2011-2012 ÖĞRETİM YILI 5. SINIFLAR MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ALANI: DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA KAZANIMLA R ÖLÇME VE DEĞERLE N-

Detaylı

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 12. SINIF DERSLER 9. 10. 11. SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü. GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ ÇELLO DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü. GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ ÇELLO DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ ÇELLO DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar Ankara 2016 2015 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...3 ÇELLO DERSİ ÖĞRETİM

Detaylı

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER İ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER D GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER 9. 10. 11. 12. DİL ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH 2 2 - -

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ-GEREÇLER GEZİ-GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 5.6.7.8. SINIFLAR

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi Journal of Research in Education and Teaching Haziran 2017 Cilt:6 Özel Sayı:1 Makale No: 37 ISSN:

Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi Journal of Research in Education and Teaching Haziran 2017 Cilt:6 Özel Sayı:1 Makale No: 37 ISSN: GÜZEL SANATLAR LİSELERİ PİYANO DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMLARINA YÖNELİK BİR İNCELEME Doç. Dr. Damla Bulut Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB, Müzik Eğitimi ABD dbulut@ohu.edu.tr Yasemin Gülsoy

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgeleri, 2014 2015 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının 9-10. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır. Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Eğitim Uygulama Okulu Müzik Dersi Öğretim Programı MÜZİK DERSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Müzik, yetersizliği olan çocukların eğitimlerinde kullanılan ve tüm gelişim alanlarını da destekleyen bir disiplin

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI TOPLULUKLARI (BATI MÜZİĞİ) ÖĞRETİM PROGRAMI 11 ve 12. Sınıflar

GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI TOPLULUKLARI (BATI MÜZİĞİ) ÖĞRETİM PROGRAMI 11 ve 12. Sınıflar T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI TOPLULUKLARI (BATI MÜZİĞİ) ÖĞRETİM PROGRAMI 11 ve 12. Sınıflar Ankara 2016 2015 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...3 ÇALGI TOPLULUKLARI

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ MÜZİK ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ MÜZİK ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU 2017 2018EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ MÜZİK ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU (Okulumuz Pansiyonludur.) SINAV TARİHİ: 03-04 TEMMUZ 2017 1 1.BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU YERİ: Adayların;

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti 1 SF SF 2 Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Eğitimin temel basamağı olan Okul Öncesi Eğitim nitelikli ve çok yönlü bir eğitim sürecini gerektirir. Çocukların keyifli zengin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL 26-30 EYLÜL (2. Hafta) olarak programda EYLÜL 9-23 EYLÜL (. Hafta) olarak programda 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak

Detaylı

SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF DİL VE ANLATIM DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF DİL VE ANLATIM DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ 015 016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF DİL VE ANLATIM İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL ÜNİTE I İLETİŞİM, DİL VE KÜLTÜR ÜNİTE 1 İLETİŞİM, DİL VE KÜLTÜR HAFTA 1 Ders

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UTKU KOLEJİ İLKOKULU 1.,2. 3. VE 4. SINIFLARIMIZIN UYGULAMALI DERSLER EKİM AYI ETKİNLİK PROGRAMI 1. SINIFLAR EKİM AYI UYGULAMALI DERSLER BÜLTENİ DERSLER MÜZİK OYUN VE SPOR

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü. GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ TAR DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü. GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ TAR DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 12. T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÇALGI EĞİTİMİ TAR DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI 9, 10, 11 ve 1. Sınıflar Ankara 016 İÇİNDEKİLER GİRİŞ...3 TAR DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

Detaylı

Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Kriterleri İşitme, Şarkı Söyleme Müzikal Üretkenlik İşitme, Şarkı Söyleme, Müzikal Üretkenlik Çalgı Çalma

Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Kriterleri İşitme, Şarkı Söyleme Müzikal Üretkenlik İşitme, Şarkı Söyleme, Müzikal Üretkenlik Çalgı Çalma Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Kriterleri 1. Müzik yetenek alanında bireysel değerlendirme öncesinde; a) Müzik yetenek alanında günde 4 oturum şeklinde alınacak öğrenciler her oturumda 10 kişilik

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT AÇIKLAMALAR Okulda iletişim

Detaylı

Cilt 3 (2017) Sayı 2,

Cilt 3 (2017) Sayı 2, Cilt 3 (2017) Sayı 2, 98-113 İlkokul 4. Sınıf ve Ortaokul 5. Sınıf Müzik Dersi Öğretim Programında Yer Alan Kazanımların Gerçekleşme Durumuna İlişkin Ders Öğretmenlerinin Görüşleri (Çankırı İli Örneği)

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ YILLIK PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF TÜRKÇE

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ YILLIK PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF TÜRKÇE 2015-2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ TÜRKÇE DERSİ YILLIK PLANI 2015 2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF TÜRKÇE ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI 3. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ TÜRKÇE

Detaylı

KAZANIMLAR OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ

KAZANIMLAR OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ EYLÜL 1-2 (16-27-EYLÜL 2013) DOĞA VE EVREN İSTİKAL MARŞI-İKİNDİLER Türkçe Dersine Yönelik Tutum Ölçeği İLKÖĞRETİM SI 1. Okuma kurallarını uygulama:1.5 Okuma yöntem ve tekniklerini kullanır.2. Okuduğu metni

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI AYLAR SÜRE METİNLER KAZANIMLAR ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR EYLÜL EKİM (16.09.2013 11.10.2013) BİREY VE TOPLUM OKUMA 1.SİHİRLİ SÖZLER 2. YAŞASIN DEMOKRASİ 3. EŞEK ARISININ BAŞINA GELENLER

Detaylı

EKİM ÜNİTE II ÖĞRETİCİ METİNLER

EKİM ÜNİTE II ÖĞRETİCİ METİNLER SEYYİT MAHMUT HAYRANİ ANADOLU LİSESİ 015 016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 11. SINIF DİL VE ANLATIM İ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL ÜNİTE I METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI ÜNİTE 1 İLETİŞİM, DİL VE KÜLTÜR HAFTA

Detaylı

GENEL MÜZİK EĞİTİMİNDE TÜRKÜ YA DA TÜRKÜ KAYNAKLI OKUL ŞARKILARININ ÖĞRETİLMESİNDE OKUL ÇALGISI OLARAK GİTARIN YERİ VE ÖNEMİ

GENEL MÜZİK EĞİTİMİNDE TÜRKÜ YA DA TÜRKÜ KAYNAKLI OKUL ŞARKILARININ ÖĞRETİLMESİNDE OKUL ÇALGISI OLARAK GİTARIN YERİ VE ÖNEMİ Okul Şarkılarının Öğretilmesinde Gitarın Yeri ve Önemi GENEL MÜZİK EĞİTİMİNDE TÜRKÜ YA DA TÜRKÜ KAYNAKLI OKUL ŞARKILARININ ÖĞRETİLMESİNDE OKUL ÇALGISI OLARAK GİTARIN YERİ VE ÖNEMİ Giriş Gökhan YALÇIN 1

Detaylı