ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ETKİLEŞİM MERKEZİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK- MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BİTİRME ÇALIŞMASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ETKİLEŞİM MERKEZİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK- MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2011-2012 GÜZ YARIYILI BİTİRME ÇALIŞMASI"

Transkript

1 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ETKİLEŞİM MERKEZİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK- MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BİTİRME ÇALIŞMASI

2 ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ MÜHENDĠSLĠK- MĠMARLIK FAKÜLTESĠ MĠMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARILYILI BĠTĠRME ÇALIġMASI 1. BĠTĠRME ÇALIġMASININ KONUSU ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ETKĠLEġĠM MERKEZĠ TASARIMI 2. BĠTĠRME ÇALIġMASI JÜRĠ ÜYELERĠ Jüri Üyeleri: Prof.Dr. Nilüfer Akıncıtürk Doç.Dr. Murat TaĢ Doç.Dr. Nilüfer TaĢ Doç.Dr. Yavuz Taneli Yard.Doç.Dr. Tülin Vural Arslan Yard.Doç.Dr. Arzu Çahantimur Öğr. Gör. Dr. Selay Yurtkuran Tok ArĢ.Gör. Dr. Yasemin Erbil Konuk Jüri Üyeleri: Prof.Dr. Zekai Görgülü Prof. Dr. Tülin Görgülü 3. BĠTĠRME ÇALIġMASININ AMACI VE KAPSAMI Bitirme çalıģmasının amacı Mimarlık Bölümü ndeki eğitim ve öğretimin bütününü oluģturan tüm disiplin alanlarında öğrencinin gerekli bilgi ve geliģime sahip olduğunu ve istenen mesleki düzeye ulaģtığını kanıtlayan bir çalıģma ortaya koyulması, diğer yandan da genel eleģtiriler yolu ile öğrencinin yetiģme olgusunun bu aģamada da geliģmesini sağlamaktır.belirli sınırlar içinde, süreç ve analiz çalıģmalarının değerlendirilmesini içermekle birlikte, bitirme çalıģmasının temel niteliği, sonucu mimari ürüne yönelmiģ bir proje çalıģması olmasıdır. Bitirme çalıģmasında öğrenci çalıģmalarının bir tasarlama süreci olarak izlenebilmesi ve mimari sentezle ilgili her bilim dalındaki yetiģmenin denetlenmesi esastır.bu süreçte gerekli aģamalar ve yapılacak iģler jüri tarafından belirlenir. ÇalıĢmanın yürütülüģü sırasında öngörülen denetim ve projenin geliģimi içinde gereken aģamalarda genel eleģtiriler, yarıyıl içinde belirli ara jüri oturumlarında bitirme jürisi tarafından yapılır.

3 4. BĠTĠRME ÇALIġMASININ YÜRÜTÜLMESĠ- DEĞERLENDĠRĠLMESĠ Proje, verilen program ve diğer koģullara uygun olarak öğrenci tarafından geliģtirilecek ve özellikle kendi düģünce ve çabalarının ürünü olacaktır. Bitirme çalıģması aģağıdaki üç aģamada değerlendirilecektir:. Ara jüri oturumları. Eskiz sınavı. Yarıyıl sonu jüri oturumu Ara Jüri Oturumları Öğrenci hazırlamakta olduğu projeyi belirtilen tarihlerde jürinin inceleme ve görüģüne sunacaktır. Bu sunuģlarda öğrenciden istenen çizimler ve diğer belgeler eskiz olarak getirilecek ve jüri üyelerince değerlendirilerek öğrenciye projesine iliģkin eleģtiri ve öneriler yapılacaktır. Ara jürilerde istenenler bir gün önceden saat 17:15 e kadar ilgili araģtırma görevlisine teslim edilecektir. Belirtilen tarihlerde istenenleri teslim etmeyen öğrenciler, jüriye çıkma haklarını kaybedeceklerdir. Öğrencilerin baģarılı olabilmeleri için, proje ve maketlerini belirtilen tarihlerde teslim etmeleri ve ara jüri oturumlarına katılmaları zorunludur. Bitirme çalıģması öğrencilerine açık olan ara jüri oturumlarına öğrenciler belirlenecek numara sırası ile girecekler, sırasında gelmeyenler haklarını kaybetmiģ sayılabileceklerdir. Eskiz Sınavı Bitirme çalıģmasının bir diğer önemli aģamasıdır. Burada amaç öğrencinin kendi çabası ile ve belli bir süre içerisinde tasarlama yetenek ve becerisinin sınanmasıdır. Katılım zorunludur. Yarıyıl Sonu Jüri Oturumu Öğrencinin jüriye projesini tanıtması, anlaģılamayan noktaları açıklaması için yapılmaktadır. Bunun yanında jüri öğrenciye, projesi dıģında genel mimarlık konularında da görüģ ve düģüncelerini anlamak, bilgi düzeyi hakkında fikir sahibi olmak amacıyla sorular yöneltebilir. Öğrencilerin baģarılı olabilmeleri için, proje ve maketlerini yarıyıl sonunda belirtilen tarihte teslim etmeleri ve yarıyıl sonu jüri oturumuna katılmaları zorunludur.

4 5. ÇALIġMA PROGRAMI Tarih Yer Saat Bitirme çalıģmasının verilmesi no lu sınıf 13:30-14:30 Soru sorma süresi sonu Sorulara verilen yanıtların teslimi Senaryo Raporu teslimi Birinci ara jüri için proje teslimi :30-17:15 Birinci ara jüri no lu sınıf 9:30 Ġkinci ara jüri için proje teslimi :30-17:15 Ġkinci ara jüri no lu sınıf 9:30 Eskiz sınavı no lu sınıf 9:30 Bitirme çalıģmasının teslimi :30-17:15 Final jürisi no lu sınıf 9:30. Proje konusu ile ilgili verilecek olan seminerler 1 hafta öncesinde bölümde ilan edilecektir.. Öğrencilerin ara ve final jürilerine getirecekleri paftaları ve maketleri, yapılacak jürilerden bir gün önce saat 17:15 e kadar ilgili araģtırma görevlilerine teslim etmeleri gerekmektedir. Jüri günü gelen pafta ve maketler kabul edilmeyecektir.. Her iki ara jüriye bilgisayar çizimi getirenler final jürisine de bilgisayar çıktısı getirebileceklerdir.. Öğrenciler sorularını belirtilen tarihe kadar yazılı olarak bölüm sekreterliğine bırakacaklar ve yanıtlarını yine yazılı olarak bölüm sekreterliğinden alacaklardır.. Bitirme çalıģmasının tesliminde maket ve çizimlere ek olarak portfolyo ve tüm çalıģmaları içeren bir CD ilgili öğretim elemanlarına teslim edilecektir.

5 6. ÖĞRENCĠYE VERĠLECEK BELGELER Proje arsalarına iliģkin halihazır durumu ve imar planlarını içeren CD. 7. JÜRĠ DEĞERLENDĠRMELERĠNDE ĠSTENENLER 1. Ara Jüride Ġstenenler 1/5000 ve 1/2000 Çevre, doku, ulaģım iliģkilerini ve tasarım ilkelerini gösteren genel yerleģim planı ve silüeti de içeren analiz ve konsept paftaları 1/2000 Vaziyet planı 1/500 Kat planları (fikir ölçeğinde) 1/500 Kesitler (çevre ile birlikte fikir ölçeğinde) 1/500 GörünüĢler (çevre ile birlikte fikir ölçeğinde) Perspektifler 1/2000 Maket 2. Ara Jüride Ġstenenler 1/5000 ve 1/2000 Çevre, doku, ulaģım iliģkilerini ve tasarım ilkelerini gösteren genel yerleģim planı ve silüeti de içeren analiz ve konsept paftaları 1/2000 Vaziyet planı 1/200 Kat planları (çevre ile birlikte) 1/200 Kesitler (çevre ile birlikte) 1/200 GörünüĢler (çevre ile birlikte) 1/50 ve/veya 1/20 Sistem detayı, yapım ve taģıyıcı sistemi açıklayan genel çizimler Perspektifler 1/500 Maket

6 3. Bitirme ÇalıĢmasının tesliminde Ġstenenler 1/5000 ve 1/2000 Çevre, doku, ulaģım iliģkilerini ve tasarım ilkelerini gösteren genel yerleģim planı ve silüeti de içeren analiz ve konsept paftaları 1/2000 Vaziyet planı 1/200 Kat planları (çevre ile birlikte) 1/200 Kesitler (çevre ile birlikte) 1/200 GörünüĢler (çevre ile birlikte) 1/50 ve/veya 1/20 Sistem detayı, yapım ve taģıyıcı sistemi açıklayan genel çizimler 1/500 Maket Perspektifler Tüm çalıģmaları içeren CD Portfolyo Not: Proje nin en az 5000 m 2 kapalı alanı 1/200 ölçekte çizilecektir. Teslimlerde pafta boyutu A1 ve katları olarak belirlenmiģtir. 8. ANLATIM ESASLARI Anlatım tekniği serbesttir. Paftalar, sergileme, saklama kolaylığı ve proje bütünlüğü düģünülerek hazırlanacak, ayrıca vaziyet planları, kat planları ve maket grafik olarak aynı bakıģ doğrultusunda düzenlenecektir. Çizimlerde topografya ile iliģkiler, yapım ve taģıyıcı sistem kabulleri, ölçeğin olanakları düzeyinde açık olarak ifade edilecektir. Ġki ara jüri oturumuna da bilgisayar çizimi getirenler, final jüriye de bilgisayar çizimi teslim edebilecektir.

7 9. SENARYO RAPORU: Senaryo raporu, Mimari Tasarım 8 öğrencilerinin proje alanı ve konusuna yaklaģımlarını irdeleyen bir çalıģmadır. Bu raporun ilk bölümünde öğrencilerin Uludağ Üniversitesi kampüsündeki yaģama iliģkin bir swot analiz yapmaları beklenmektedir. Uludağ Güçlü yönler Zayıf Yönler Fırsatlar Tehditler Üniversitesi Fiziksel çevre En az 10 En az 10 En az 6 madde En az 6madde madde madde Sosyo-kültürel çevre En az 10 madde En az 10 madde En az 6 madde En az 6 madde Bu swot analizden elde ettikleri sonuçlardan yola çıkarak, Uludağ Üniversitesi kampüsünün olumlu ve olumsuz yönlerini ve içinde barındırdığı potansiyelleri dikkate alarak geleceğe iliģkin bir vizyon geliģtirmeleri beklenmektedir. Bu vizyonu oluģtururken; - Kent ve kampüs yaģamı arasındaki etkileģime eleģtirel bir bakıģ getirmeleri - Kurum kimliği ve fiziksel yapı arasındaki iliģkiyi sorgulamaları - DeğiĢen toplumsal yapının kampüsteki sosyal ortama ve fiziksel mekana yansımalarını değerlendirmeleri - Kampüsün son yıllık süreçte değiģen fiziksel yapısına eleģtirel bir yaklaģım getirmeleri - Kampüs kullanıcılarının beklentilerini sorgulamaları beklenmektedir. Rapor dosyası A3 boyutlarında hazırlanacaktır. Raporun içeriğinde yer alan swot analiz tablosu haricinde yer alan senaryo bölümü en az en fazla 5000 kelimeyi içerecek Ģekilde Arial 12 punto olarak hazırlanmalıdır. ÇalıĢma içinde kullanılan kaynaklar çalıģma sonunda mutlaka verilmelidir. Teslim dijital ve çıktı olarak imza karģılığı ilgili araģtırma görevlisine yapılacaktır.

8 10. PROJE AÇIKLAMA KONUSU VE YERĠ ĠLE ĠLGĠLĠ Üniversiteler, bulundukları kentin bireysel ve sosyal geliģiminin yanı sıra ekonomik kalkınmasında da önemli bir rol oynamaktadır (Görkemli, 2009). Kentsel mekanlardan birisi olan üniversite kampusleri, üstlendikleri sosyal ve kültürel faaliyetler ile kent kimliğini etkileme potansiyeline sahiptir. Bu nedenle kampuslerin planlanması, bulundukları kent ile bağlantılı olarak ve kentsel tasarım ölçeğinde değerlendirilmelidir. Üniversite kampüsleri 1960 lı yıllardan bu yana birçok Avrupa Ülkesinde bölgesel kalkınma aracı olarak görülmüģ ve bulundukları bölgeleri çok yönlü etkiledikleri görülmüģtür (Görkemli, 2009). Üniversite kampüslerinin kentsel yaģama etkileri dört ana grup altında toplanabilir - Bölgesel gelir, bölge ekonomik yapısı ve iģgücü hareketliliğinde iyileģme sağlanması gibi ekonomiketkiler, - Konut, sağlık olanakları, iletiģim ve taģımacılıkta iyileģme gibi sosyal ve fiziki altyapı ile ilgili etkiler, - Kültürel etkinliklerin artması, yaģam kalitesinin iyileģmesi gibi sosyal ve kültürel yapı ile ilgili etkiler - Eğitime katılma oranında artıģ, doğum-ölüm oranında değiģme, göçün azalması gibi eğitimsel vedemografik özelliklerle ilgili etkiler. Kentsel yaģam ve üniversite kampüsleri arasındaki karģılıklı etkileģim değerlendirildiğinde, günümüzde üniversite kampuslerinde, öğrenci-öğretim elemanı ve kentlinin eğitim dıģındaki beklentilerini karģılayacak Ģekilde kentsel donatılara ve rekreasyon alanlarına yer verildiği görülmektedir (Ertekin ve Çorbacı, 2010).Karaküçük (1999) rekreasyon faaliyet alanlarını; müzikli faaliyetler, spor faaliyetleri, oyunlar, danslar, sanat ve hüner gerektiren faaliyetler, (plastik, deri, grafik, seramik, metal, fotograf, resim, ahsap gibi), mekan dıģı faaliyetler (kamp kurmak, piknik yapmak, çevrecilik yapmak gibi) ve kültürel faaliyetler (edebiyat çalıģmaları, tiyatro, bilimsel tartıģma toplantıları gibi) olarak sıralamaktadır. Sözü edilenbütün bu aktiviteler ileaçık ve yeģil alanlar, bir yandan kampus içerisinde kaliteli ve güvenli bir yaģam sürdürülmesini mümkün hale getirmekte,diğer yandan eğitim ve öğretimin kalitesine olumlu katkılar sağlamaktadır(ertekin ve Çorbacı, 2010; Çorbacı ve diğer, 2005). Bu nedenle rekreasyon alanları, eğitimin önemli bir parçası olarak düģünülmelidir (Önder, 2003). Türkiye nin dördüncü büyük kentiolan Bursa ilinde yer alan Uludağ Üniversitesi, 1970 yılında benzer bir anlayıģla Ġstanbul Üniversitesi ne bağlı olarak kurulmuģtur yılında Bursa Üniversitesi adı altında bağımsız bir hale gelen ve 1982 yılında Uludağ Üniversitesi adını alan üniversitenin ilk fakülteleri; Tıp Fakültesi (1970), Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi (1974) ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesidir (1976).Uludağ Üniversitesi ni oluģturan akademik ve idari birimlerin büyük bir bölümü (Tıp, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, Veteriner, Ziraat ve Fen Edebiyat Fakültelerinin ile Eğitim Fakültesi nin büyük bölümü, Sağlık Hizmetleri ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Enstitüler, Bölüm BaĢkanlıkları ve Rektörlük merkez örgütü) Ģehir merkezine 18 km. uzaklıktaki dönüm arazi üzerine kurulu ana yerleģim birimi olan Görükle Kampusu nda faaliyetlerini sürdürmektedir. Eğitim Fakültesi nin Güzel

9 Sanatlar Eğitimi Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi nin bazı bölümleri, Devlet Konservatuarı, Sağlık Yüksekokulu, Ġlahiyat Fakültesi ise Bursa kentinin değiģik bölgelerinde hizmet vermektedir. Uludağ Üniversitesinin misyonu; çağdaģ bilgi ile donanmıģ, araģtırma ve sorun çözme yeteneği geliģmiģ bireyler yetiģtirmeyi; akademik bilgi üretmeyi, uygulamayı ve yaymayı; topluma kaliteli hizmet sunmaktır. Uludağ Üniversitesinin vizyonu; evrensel düzeyde bilgi üreten, yetiģtirdiği nitelikli öğrenci ve sunduğu kaliteli hizmetlerle topluma katkı sağlayan, sanayi kenti Bursa ile bütünleģmiģ, mensubu olmaktan gurur duyulan bir üniversite olmaktır. (www. uludag.edu.tr). Uludağ Üniversitesi nin misyonu ve vizyonu doğrultusunda, son yıllarda, fiziksel yapıdaçok sayıda değiģim meydana gelmiģtir. Bunlarda bazıları; Oditoryum Binası, Resim BölümüBinası, Otomotiv BölümüBinası, Konservatuar Binası, Ġyi Hekimlik Uygulama Laboratuvarı, Sağlık Uygulama ve AraĢtırma Hastanesi, Kapalı Spor Tesisi ve Üniversitemizin giriģ noktasından itibaren BursaRay Hafif Raylı Sistemi ve Batı Hattı kapsamında Uludağ Üniversitesi Ġstasyonudur Güz Yarıyılı Mimari Tasarım 8 dersinde proje konusu olarak verilen Uludağ Üniversitesi EtkileĢim Merkezi için seçilen alan; Üniversitemizin giriģ noktasından itibaren BursaRay Hafif Raylı Sistemi, Batı Hattı kapsamında Uludağ Üniversitesi Ġstasyonu olarak belirlenen alan ve devamında yer alan Sağlıklı YaĢam Parkuru olarak isimlendirilen 400 metre uzunluğundaki yürüyüģ parkuru ile birleģen Ġzmir yoluna paralel olan yapı adasını kapsamaktadır. Bu alan, içerisinde barındırdığı çok programlı yapısıyla önemli bir çekim merkezi olma potansiyeline sahiptir. Tasarım alanı; alıģveriģ ve ticaret birimleri ile benzin istasyonu öncelikli olmak üzere, yönetim birimleri, eğlence birimleri, yeme-içme birimleri, konukevi, dıģ mekan düzenlemelerive teknik servisleri içermektedir. Yapılacak düzenlemede yer alan açık ve kapalı otoparklar, katlı otopark olarak da önerilebilir. Bitirme projesinde amaçlanan, seçilen alan içinde Uludağ Üniversitesi nin önemli ihtiyaçlarından olan Uludağ Üniversitesi EtkileĢim Merkezi ni tasarlanmak ve yapıçevre-kent iliģkilerine yönelik çözümler üretmektedir. Kaynaklar Çorbacı, Ö.L., Gülez, S., Topay, M ZKÜ Merkez Kampüsü Isı Merkezi Yolu Ve Çevresi Peyzaj ve Rekreasyon Projesi. ZKÜ Bartın Orman Fakültesi Dergisi. 7(7): Ertekin M, Çorbacı Ö.L. 2010, Üniversite Kampüslerinde Peyzaj Tasarımı (Karabük Üniversitesi Peyzaj Projesi Örneği). Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi. 10 (1): Görkemli, H.N Selçuk Üniversitesi nin Konya Kent Ekonomisine Etkileri. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 22 : Karaküçük, S., Rekreasyon BoĢ Zamanları Değerlendirme Kavram Kapsam ve Bir AraĢtırma. Seren Ofset, Ankara. Önder, S Selçuk Üniversitesi Öğrencilerinin Rekreasyonel Eğilim ve TaleplerininBelirlenmesi Üzerinde Bir AraĢtırma. S.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 17 (32): www. uludag.edu.tr

10 11. ĠHTĠYAÇ PROGRAMI 1. ÜNĠVERSĠTE GĠRĠġ KAPISI 2. YÖNETĠM Müdür Sekreter Ġdari Ofisler Toplantı Salonu 3. ALIġVERĠġ Servis giriģi ve depoları içerecek Ģekilde; Mağazalar(farklı büyüklük ve niteliklerde) Market (ulusal market zincirlerinden birinin orta büyüklükte bir Ģubesi niteliğinde) Kuaför-eczane-terzi-bankamatik 4. EĞLENCE Sinema salonları Film, dans, tiyatro ve müzik dinletisi gibi etkinliklere uygun olacak Ģekilde çok amaçlı etkinlik alanları 5. YEME ĠÇME Mutfak, servis ve depoları içerecek Ģekilde; Restoranlar Fast Food Birimleri Kafeler 6.KONUKEVĠ (2 kiģilik x 30 oda) (2 kiģilik 10 suit oda) (1 kiģilik 20 apart birim) Öncelikli olarak Üniversite konuklarına ve değiģim programları ile Ģehir dıģından gelen öğretim elemanlarına hizmet verecektir.

11 7.BENZĠN ĠSTASYONU 8. DIġ MEKANDÜZENLEMELERĠ Açık hava etkinliklerinin düzenleneceği ve sosyal ve kültürel aktivitelerin yapılacağı, peyzaj düzenlemeleri ile desteklenen rekreatif alanlar. 9. TEKNĠK SERVĠSLER Havalandırma/ iklimlendirme merkezi(kat yüksekliği, duvar kalınlıkları, kapı vs. teknik standartlara uygun, gerektiğinde servis amaçlı olarak dıģarıyla bağlantılı nitelikte olmalıdır.) EĢanjör Dairesi Sığınak 11. OTOPARK Kapalı ve Açık Otoparkveya Katlı otopark Not: Verilen ihtiyaç programı minimum ihtiyaçları içermektedir. Program öğrenci tarafından geliģtirilecektir.

TRAKYA ÜNĠVERSĠTESĠ MĠMARLIK FAKÜLTESĠ MĠMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠ ġehġrcġlġk PROJESĠ DERSĠ

TRAKYA ÜNĠVERSĠTESĠ MĠMARLIK FAKÜLTESĠ MĠMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠ ġehġrcġlġk PROJESĠ DERSĠ TRAKYA ÜNĠVERSĠTESĠ MĠMARLIK FAKÜLTESĠ MĠMARLIK BÖLÜMÜ 2018 2019 ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠ ġehġrcġlġk PROJESĠ DERSĠ 5000-6000 KĠġĠ NÜFUSLU ĠLKOKUL YERLEġME BĠRĠMĠ TASARIMI TRAKYA ÜNĠVERSĠTESĠ MĠMARLIK FAKÜLTESĠ

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: ADANA KENT OTELİ YER: SOSYAL TESİSLER BİNASI / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE VI KONU YER PROGRAM KAPASİTE : ÇOK AMAÇLI KAPALI SPOR SALONU KOMPLEKSİ : Rumelihisarı mahallesi, 2012 ada,

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) 1. JÜRİ GRUBU A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

ÇAYIROVA ŞİŞECAM TESİSLERİ ALANINDA KONGRE MERKEZİ ve OTELİ TASARIMI

ÇAYIROVA ŞİŞECAM TESİSLERİ ALANINDA KONGRE MERKEZİ ve OTELİ TASARIMI GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MIM495-MİMARİ TASARIM VIII 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ istanbul sabiha gökçen havalimanı ÇAYIROVA ŞİŞECAM TESİSLERİ ALANINDA KONGRE MERKEZİ ve OTELİ

Detaylı

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI 2017-2018 BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI Trabzon Kent Kütüphanesi SORU 1.Hali hazır planda çizili durumda olan Avni Aker Stadı şu an yıkım aşamasındadır ve büyük bölümü yıkılmıştır.

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI Günümüz kütüphaneleri, toplumun hemen her yaştan bütün kesimlerine hitap ederek;

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Proje Konusu: Edirne Karma Fonksiyonlu Yaşam Alanı Tasarımı Ofis Çarşı Konut

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ TASARIM DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ TASARIM DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ MİMARİ TASARIM DERSLERİ UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç: Madde 1: Bu yönergenin amacı İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Ö Ğ R E N C İ O D A Ğ I. Ö ğ r e n c i K ü l t ü r v e S a n a t M e r k e z i

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ Ö Ğ R E N C İ O D A Ğ I. Ö ğ r e n c i K ü l t ü r v e S a n a t M e r k e z i İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) I.JÜRİ GRUBU Ö Ğ R E N C İ O D A Ğ I Ö ğ r e n c i

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI)

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) Otel yapıları; Türkiye gibi turizm potansiyeli çok olan bir ülkede

Detaylı

1 Birim (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul ve Merkez) Stratejik Planlama Komisyonu 2 2 SWOT Analizleri 3

1 Birim (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul ve Merkez) Stratejik Planlama Komisyonu 2 2 SWOT Analizleri 3 MALTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ 2011-15 STRATEJĠK PLANI FAKÜLTE/ENSTĠTÜ/YÜKSEKOKUL/MERKEZLER ĠÇĠN ĠYĠLEġTĠRME/GELĠġTĠRME EYLEM PLANI ÇERÇEVESĠ 2011-15 1 (Gönderilme tarihi: 30 Mart 2012) 1 Birim (Fakülte/Enstitü/Yüksekokul

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ T U R İ Z M O D A Ğ I. T u r i z m v e R e k r e a s y o n M e r k e z i

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ T U R İ Z M O D A Ğ I. T u r i z m v e R e k r e a s y o n M e r k e z i İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) II.JÜRİ GRUBU T U R İ Z M O D A Ğ I T u r i z m v e

Detaylı

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU

2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU 2012 YILI SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye ĠliĢkin Bilgiler.... 1- Fiziksel

Detaylı

Uşak ÜnİversİteSİ. Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite...

Uşak ÜnİversİteSİ. Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite... w w w. u s a k. e d u.t r Uşak ÜnİversİteSİ Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite... /unıversıteusak www.usak.edu.tr UŞAK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA "İŞ ARAYAN DEĞİL İş KURAN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİR"

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU 2012 ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye

Detaylı

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI Çalışma Konusu : Tek Konut Çevresi Peyzaj Tasarımı Ölçek : 1/100 Çalışma Alanı Büyüklüğü : 70x100 cm Çizim Tekniği : Bristol kağıdına el çizimi Devam

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz ÖnkoĢullar

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz ÖnkoĢullar BESLENME VE DĠYETETĠĞE GĠRĠġ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz 1 0 0 1 ÖnkoĢullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları)

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 17/07/2018-E.28730 *BEL53CT0M* T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Sayı : 55545571-103 Konu : Akademik Takvim (2018-2019) SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ

Namık Kemal Üniversitesi SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ Namık Kemal Üniversitesi SÜREKLĠ EĞĠTĠM MERKEZĠ 2009 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu Sürüm no. 2.0 Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tekirdağ, Ocak 2010 1. SunuĢ Bu

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRETİM PLANI 1.YARIYIL ADI T+U+L KREDİ AKTS SBP101 Planlama Stüdyosu 1

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI FARABĠ GELEN ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI FARABĠ GELEN ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ 2017-2018 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI FARABĠ GELEN ÖĞRENCĠ LARI ÖNEMLĠ : Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerin kayıtlı oldukları Üniversite ile Uludağ Üniversitesi arasında ikili anlaģma

Detaylı

AYLIK GENEL DURUM DEĞERLENDĠRMESĠ

AYLIK GENEL DURUM DEĞERLENDĠRMESĠ AYLIK GENEL DURUM DEĞERLENDĠRMESĠ PERSONEL DAĠRESĠ BAġKANLIĞI Geleceğe En Ġyiye PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ ġubat-2012 Yürütülmekte Olan ĠĢler Personele ait günlük her türlü evrak akıģı ve ilgili evrakın otomasyon

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ I. ÖĞRETİM EĞİTİM PLANI

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ I. ÖĞRETİM EĞİTİM PLANI T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ I. ÖĞRETİM EĞİTİM PLANI I. SINIF I. YARIYIL (GÜZ) 1001001012017 Şehircilik Projesi I 4 4 6 10 Z 1001001032017 Çizim Teknikleri

Detaylı

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU Boyabat Meslek Yüksekokulu, 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Geçici olarak tahsis

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BES 433- BES 435 BES 430 -BES 432 BESLENME ve DİYETETİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Madde 1: Bu yönerge,

Detaylı

PEYZAJ MĠMARLIĞI MESLEĞĠ VE KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ PEYZAJ MĠMARLIĞI BÖLÜMÜ

PEYZAJ MĠMARLIĞI MESLEĞĠ VE KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ PEYZAJ MĠMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ MĠMARLIĞI MESLEĞĠ VE KAHRAMANMARAġ SÜTÇÜ ĠMAM ÜNĠVERSĠTESĠ PEYZAJ MĠMARLIĞI BÖLÜMÜ BU DOSYADA ULAġABĠLECEĞĠNĠZ BĠLGĠLER 1. PEYZAJ MĠMARLIĞI NIN TANIMI 2. PEYZAJ MĠMARLIĞI Ġġ OLANAKLARI VE ÇALIġMA

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ. B İ L İ M v e T E K N O L O J İ M E R K E Z İ

GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ. B İ L İ M v e T E K N O L O J İ M E R K E Z İ GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (DİPLOMA PROJESİ) B İ L İ M v e T E K N O L O J İ M E R K E Z İ KONU : Proje arazisi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 BURSA DA TERMAL OTEL VE KÜR MERKEZİ TASARIMI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 BURSA DA TERMAL OTEL VE KÜR MERKEZİ TASARIMI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015 2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 BURSA DA TERMAL OTEL VE KÜR MERKEZİ TASARIMI 1 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK 2012 2013 JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 33

Detaylı

2015-2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 DERSİ ve BİTİRME ÇALIŞMASI

2015-2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 DERSİ ve BİTİRME ÇALIŞMASI 2015-2016 BAHAR YARIYILI MİMARİ TASARIM 7 DERSİ ve BİTİRME ÇALIŞMASI 1. YÜRÜTÜCÜLER DANIŞMAN JÜRİ ÜYELERİ: Prof. Dr. Ömür BARKUL Prof. Dr. N. Oğuz ÖZER Doç. Dr. Oya AKIN Mimar Cem SORGUÇ Mimar Abdurrahman

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE III

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE III KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE III KONU: EK-1 de verilen uydu fotoğrafından da anlaşılacağı üzere, plan sınırları içinde deniz kenarındaki bir parselde

Detaylı

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım III MMR 301 Güz 4 8 0 8 10 Ön Koşul Ders(ler)i MMR 202 Mimari

Detaylı

KARADENĠZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ OF TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ PAYDAġ ANALĠZĠ ANKETĠ

KARADENĠZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ OF TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ PAYDAġ ANALĠZĠ ANKETĠ Hiç Yeterli Kararsızım Oldukça Tamamen KARADENĠZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ OF TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ PAYDAġ ANALĠZĠ ANKETĠ AKADEMĠK PERSONEL Aşağıdaki ifadeler Karadeniz Teknik Üniversitesi akademik personelinin

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Esasların amacı ve kapsamı; Aksaray Üniversitesi,

Detaylı

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim

Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Litvanya'da Eğitimin Avantajları Litvanya'da Eğitim Bugün Litvanya, Batı değerleri ile Baltık gelenekleri ve zihniyetini baģarılı bir Ģekilde harmanlayan her türden akademik kurumu ile modern ve çok geliģmiģ

Detaylı

T.C. AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ UYGULAMA ESASLARI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR ÖĞRETMENLĠĞĠ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ UYGULAMA ESASLARI Araştırma projesinin Amacı: Öğrencilere, edindikleri alan bilgilerini ve temel bilgileri bilimsel araģtırma ve raporlama tekniğine

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ TASARIM STÜDYOSU YER: ESKİ BAHÇE KAFE YERLEŞKESİ /KAMPÜS 1.

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018]

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018] ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [ Haziran 1] 1. YIL. YIL. YIL 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE IV

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE IV KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE IV KONU: Verilen plan sınırları içinde Trabzon ili kent merkezinde eski adıyla Karagöz Meydanı olarak anılan (şu anda

Detaylı

FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI

FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ USOBO-2011 LĠSELERARASI 3.ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI Nisan 2011 FATĠH ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSELERARASI ULUSAL SOSYAL BĠLĠMLER OLĠMPĠYATI (USOBO) 1) AMACI Bu olimpiyatın düzenlenmesindeki

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ PEYZAJ TASARIMI PROJESİ DERSLERİ UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME ESASLARI Amaç MADDE 1-(1) Bu esasların amacı Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

Detaylı

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ 18 Temmuz 2018 Harran Üniversitesi Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu Osmanbey YerleĢkesi, ġanlıurfa Harran Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ADAYLARININ DEĞERLENDİRME TUTANAĞI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ADAYLARININ DEĞERLENDİRME TUTANAĞI 04/05/202 ile 8/05/202 tarihleri arasında YÖK Başkanlığının web sayfasında yayımlanan Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuran adayların durumları ; 3.07.2008 tarih

Detaylı

" Kampüs Kule" Bitirme Ödevi D Jürisi, Öğrenci Dosyası. 1. Bitirme Ödevinin Konusu ve Yeri. 2. Bitirme Ödevi Jüri Üyeleri

 Kampüs Kule Bitirme Ödevi D Jürisi, Öğrenci Dosyası. 1. Bitirme Ödevinin Konusu ve Yeri. 2. Bitirme Ödevi Jüri Üyeleri İTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, 2018-019 Bahar yy. Bitirme Ödevi D Jürisi, Öğrenci Dosyası 1. Bitirme Ödevinin Konusu ve Yeri " Kampüs Kule" Maslak / Sarıyer İstanbul. 2. Bitirme Ödevi Jüri Üyeleri

Detaylı

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU. Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROJE ONAY FORMU Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı öğrencisi Feyzi ÖZMEN tarafından hazırlanan Aday Öğretmenlerin Öz Yeterlilikleri

Detaylı

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ

MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ MAYIS 2018 SAYI 19 MÜHENDĠSLĠK VE DOĞA BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Prof.Dr Osman Nuri UÇAN Dekanımız Prof. Dr. Osman Nuri Uçan,

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sayı : E /05/2017 Konu : Sempozyum Duyurusu SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sayı : E /05/2017 Konu : Sempozyum Duyurusu SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 18/05/2017-35198 T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BEBL3ZVUB* Sayı : 75548883-051.04-E.35198 18/05/2017 Konu : Sempozyum Duyurusu SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Üniversitemiz

Detaylı

ÜNİVERSİTE YERLEŞKELERİ PLANLAMA İLKELERİ ve MEKÂNSAL GELİŞİM STRATEJİLERİ

ÜNİVERSİTE YERLEŞKELERİ PLANLAMA İLKELERİ ve MEKÂNSAL GELİŞİM STRATEJİLERİ ÜNİVERSİTE YERLEŞKELERİ PLANLAMA İLKELERİ ve MEKÂNSAL GELİŞİM STRATEJİLERİ Üniversiteler toplumun merkezini oluģturmaktadır. Toplum meselelerinin araģtırıldığı, çözümler üretildiği ve çözümleri üretecek

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ 113 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME VE BURS SIRALAMA SINAVI KILAVUZU Ref: SG/E. Şensoy/1 Burs Sıralama Sınavı Kılavuzu YAKIN DOĞU ÜNĠVERSĠTESĠ 113 ÖĞRETĠM YILI ÖĞRENĠM VE BURS KONTENJAN TABLOSU

Detaylı

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAġARILI YÖNETĠMDE ĠLETĠġĠM Hastane İletişim Platformu Hastane ĠletiĢim Platformu Nedir? Bu

Detaylı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı

4.SINIF. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik Saat. Derslik. Saat. Dersin Adı. Dersin Adı. Tarihi. Dersin Adı 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAVLARI İÇİN MAZERET SINAV PROGRAMI 1.SINIF 08.00 ENT 134 Temel Tasarım Stdy.II A STY4 09.00 ENT 226 Görsel Düşünme ve Eskiz ENT1 09.00 ENT

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ İYTE İÇERİK 2 I. İzmir II. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü III. Rakamlar IV. Fakülteler, Bölümler ve Programlar V. Kampüste Yaşam VI. Uluslararası İlişkiler 3 İzmir I.

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

2018 PERFORMANS PROGRAMI

2018 PERFORMANS PROGRAMI 08 PERFORMANS PROGRAMI İÇİNDEKİLER. ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU. MİSYON 3. VİZYON 4. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUK 5. PERFORMANS BİLGİLERİ 5. AMAÇ VE HEDEFLER 5. PERFORMANS HEDEF VE GÖSTERGELERİ İLE KAYNAK İHTİYACI

Detaylı

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER)

IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ Çevre Sorunları AraĢtırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) Organizasyon ġeması REKTÖR Mühendislik Fakültesi ÇEVMER MÜDÜRÜ ÇEVMER YÖNETĠM KURULU Ziraat Fakültesi MÜDÜRYARD. MÜDÜR YARD. ÇEVMER

Detaylı

İTÜ Güz Yarıyılı, Proje 6+7 Y. Mimar Umut İYİGÜN Ar. Gör. Zeliha Bayrakçı Grubu 2018 Ağustos 27

İTÜ Güz Yarıyılı, Proje 6+7 Y. Mimar Umut İYİGÜN Ar. Gör. Zeliha Bayrakçı Grubu 2018 Ağustos 27 Keywords : Neden Yapıyoruz, Nasıl Yapıyoruz, Ne Yapıyoruz İnsan Odaklı Tasarım, Veriler ile Tasarım, Takım Oyunu, İletişim, Alice, Design Thinking, Agile Workflow 1. AÇIKLAMA Amaç : Stüdyonun ana hedefi

Detaylı

TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ĠLGĠLĠ MAKAMA

TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ĠLGĠLĠ MAKAMA TÜRKĠYE CUMHURĠYETĠ GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı/Ref. : 98001321/ 06012014-4 Konu/ Subj. : Öğrenci Staj hk ĠLGĠLĠ MAKAMA Yüksekokulumuz. Bölümü programı... sınıf...

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARINI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARINI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARINI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU 2010 Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) ĠÇĠNDEKĠLER Tablolar dizini 3 Kadın Sorunlarını

Detaylı

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım VI MMR 402 Bahar 4 6 0 7 18 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

SORULAR VE YANITLARI

SORULAR VE YANITLARI AÇIKLAMALAR * Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. SORULAR VE YANITLARI YARIŞMA SINIRI İLE İLGİLİ SORULAR: 1. Yarışma sınırını halihazır dwg çizim dosyası üzerine işleyebilir misiniz? Sınır sadece

Detaylı

Uludağ Üniversitesi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2015 KAYIT KILAVUZU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Uludağ Üniversitesi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2015 KAYIT KILAVUZU. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2015 KAYIT KILAVUZU Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2 2015 Öğrenci Kayıt Kılavuzu ĠÇĠNDEKĠLER Sayfa I. GĠRĠġ 4 II. KAYIT EVRAKI 5 a) Kayıt Dosyası 5 b) Kayıt Ġçin Gerekli Belgeler 5

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETĠM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARĠHĠ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETĠM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARĠHĠ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI FAKÜLTE YÖNETĠM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARĠHĠ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 10.10.2017 635 8 YÖNETĠM KURULU ÜYELERĠ 1- Prof. Dr. Mevlüt TÜRK

Detaylı

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE V

KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE V KTÜ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÇEVRE TASARIM PROJE V KONU: Trabzon ili Araklı ilçesinde konumlanan ve deniz kenarındaki bir parselde yer alan "Arakale Restorant ve Çevresinin"

Detaylı

SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET

SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET EMA EKSPERLİK VE VARLIK DEĞERLEME A.Ş. 1985 yılında EMA Mühendislik

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ ne 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI için Enstitümüz Sanat ve Tasarım, Resim ve Müzik Anasanat Dallarına belirtilen

Detaylı

AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Engelliler Entegre Yüksekokulu 2017-2018 Akademik Yılı Özel Yetenek Sınav Kılavuzu, Senatonun 14/05/2015 tarih ve 4/4 sayılı kararı ile kabul edilen

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Enstitüsü 206-207 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları, özel şartlar ve başvuruda

Detaylı

X Karabük Üniversitesi Pamukkale Üniversitesi 2 2 X Pamukkale Üniversitesi Karabük Üniversitesi 2 2

X Karabük Üniversitesi Pamukkale Üniversitesi 2 2 X Pamukkale Üniversitesi Karabük Üniversitesi 2 2 Taraf Kurum Koordinatörü Taraf Kurum Koordinatörü, D78-FARABİ-01 Öğr. Gör. Oya ÖNALAN Farabi Kurum Koordinatörlüğü, Uluslararası İlişkiler Ofisi, Demir Çelik Kampüsü,100.Yıl, KARABÜK Tel: 0 370 433 66

Detaylı

2014 YILI KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU

2014 YILI KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU 2014 YILI KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ FAALĠYET RAPORU İÇİNDEKİLER SUNUġ... 4 I- GENEL BĠLGĠLER... 5 A. Misyon ve Vizyon... 5 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 6 Müdürün Görevleri...

Detaylı

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2016 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir.

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir. KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 SORU-CEVAPLAR: SORU 1 Koçtaş kataloğundan seçeceğimiz ürünlerin detay-renk ve görünüşlerinde değişiklik yapabilir miyiz? (kulp ya da kapak boyutları

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Giriş Sınavı Gün, Yer, Saat ve Yapılış Bilgileri

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Giriş Sınavı Gün, Yer, Saat ve Yapılış Bilgileri Giriş Sınavı Gün, Yer, Saat ve Yapılış Bilgileri Bilgisayar Bilgisayar Bilgisayar Müh. Bölüm D Blok 1. Kat Yazılı 09:30 Sözlü 13:00 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri

Detaylı

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma KONU Özellikle sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların yararlanabileceği bir sosyal merkez tasarımı proje konusunu oluşturmaktadır. Söz konusu merkezin çocukların gelişimsel ihtiyaçları dikkate alınarak

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ FELSEFESİ,TEMEL İLKELERİ,VİZYONU MEHMET NURİ KAYNAR TÜRKIYE NIN GELECEK VIZYONU TÜRKĠYE NĠN GELECEK VĠZYONU GELECEĞIN MIMARLARı ÖĞRETMENLER Öğretmen, bugünle gelecek arasında

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Tasarımda İnsan-Mekan İlişkisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU

2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU 2013 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ KURUMSAL MALĠ DURUM VE BEKLENTĠLER RAPORU Kamuda stratejik yönetim anlayıģının temelini oluģturan kaynakların etkili ve verimli bir Ģekilde kullanılması ilkesi çerçevesinde,

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 01/02/2019-E.11395

Evrak Tarih ve Sayısı: 01/02/2019-E.11395 Evrak Tarih ve Sayısı: 01/02/2019-E.11395 T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BENFKLKKN* Sayı :62287957/821.05/E. 11395 01/02/2019 Konu :Makale Yarışması DİŞ HEKİMLİĞİ

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ. MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Emel Akın, Mete Öz ATATÜRK BULVARI / ZAFER MEYDANI FİKİR PROJESİ ve MİMARİ PROJE Amaç Kent belleği, toplumsal ve kültürel

Detaylı

BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ

BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ ĠKTĠSADĠ VE ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ 2014 YILI BĠRĠM FAALĠYET RAPORU SUNUġ 2010 yılında kurulan fakültemizin misyon ve vizyonuna paralel olarak yetki, görev ve sorumlulukları, amaç

Detaylı

Kimya Eğitiminde Okul Deneyimi Dersinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Burhan ACARSOY

Kimya Eğitiminde Okul Deneyimi Dersinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Burhan ACARSOY Kimya Eğitiminde Okul Deneyimi Dersinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Burhan ACARSOY ODTÜ GeliĢtirme Vakfı Özel Lisesi AMAÇ: Kimya öğretmeni yetiģtirme programı kapsamındaki okul deneyimi derslerinin

Detaylı

2010 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ

2010 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ MADEN TETKĠK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sondaj Dairesi Başkanlığı 21 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyet Raporu 21 YILI OCAK-HAZĠRAN DÖNEMĠ 1 ÜST YÖNETĠM SUNUMU SONDAJ DAĠRESĠ BAġKANLIĞI 21 YILI 1. 6 AYLIK

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sayı : E /03/2017 Konu : Proje Tabanlı Mevlana Programı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Sayı : E /03/2017 Konu : Proje Tabanlı Mevlana Programı Evrak Tarih ve Sayısı: 15/03/2017-18848 T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BE843KJ60* Sayı : 75548883-100-E.18848 15/03/2017 Konu : Proje Tabanlı Mevlana Programı SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

SOSYAL BİLGİLER DERSİ ( SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN

SOSYAL BİLGİLER DERSİ ( SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN SOSYAL BİLGİLER DERSİ (4.5.6.7 SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI 1 DERS AKIŞI 1.ÜNİTE: SOSYAL BĠLGĠLER ÖĞRETĠM PROGRAMININ GENEL YAPISI, ARADĠSĠPLĠN, TEMATĠK YAKLAġIM 2. ÜNİTE: ÖĞRENME ALANLARI 3. ÜNİTE: BECERĠLER

Detaylı

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ MĠLLĠ SARAYLAR VE TARĠHĠ YAPILAR MESLEK YÜKSEKOKULU ATÖLYE DEFTERLERİ GENEL BİLGİLER TESLİM KURALLARI

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ MĠLLĠ SARAYLAR VE TARĠHĠ YAPILAR MESLEK YÜKSEKOKULU ATÖLYE DEFTERLERİ GENEL BİLGİLER TESLİM KURALLARI ATÖLYE DEFTERLERİ GENEL BİLGİLER TESLİM KURALLARI ATÖLYELER 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DANIŞMA KURULU Doç.Dr.Rabia ÖZAKIN Doç.Dr.Aynur ÇĠFÇĠ Yrd.Doç.Dr.Uzay YERGÜN DANIŞMA KOMİTESİ Doç.Dr.Rabia

Detaylı

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici

bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici bul ULUSLARARASI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI OTURUM - YAŞAMA VE ÇALIŞMA MEKANLARI Yüklenici KALİTELİ ve SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMA ve ÇALIŞMA MEKANLARI AMACINA İLİŞKİN EYLEMLER (Kısa Vade) 1 MEKANSAL ORGANİZASYON

Detaylı

ÇANKAYA ÜNĠVERSĠTESĠ

ÇANKAYA ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNİVERSİTEMİZ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNCE 00-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA İSİMLERİ YAZILI PROGRAMLARA SINAVLA YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ALES Puan Türü(*) KoĢullar

Detaylı

NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ

NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ NEVġEHĠR ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA SÜRECĠ ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCĠ Ġġ YÜKÜ HESABI FUNDA NALBANTOĞLU YILMAZ Eğitim Öğretim Planlamacısı Ekim, 2011 GĠRĠġ Bologna Süreci kapsamında, yükseköğretim

Detaylı

Fakülteniz / Yüksek Okulunuz / Meslek Yüksek okulunuz?

Fakülteniz / Yüksek Okulunuz / Meslek Yüksek okulunuz? Uludağ üniversitesinde eğitim-öğretim görmekte olan öğrencilerin üniversite yerleşkesi içindeki her türlü sosyal, bilimsel, akademik vs. aktivitelere katılımlarını ve memnuniyetlerini araştırmak için düzenlenen

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ARŞİV İLKELERİ MİMARLIK FAKÜLTESİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ARŞİV İLKELERİ MİMARLIK FAKÜLTESİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ARŞİV İLKELERİ MİMARLIK FAKÜLTESİ SÜLEYMAN DEMIREL ÜNIVERSITESI MIMARLIK FAKÜLTESI BATI YERLEŞKESI 32200 ÇÜNÜR / ISPARTA 01.03.2019 İçindekiler 2 ARŞİV İLKELERİ... 3

Detaylı

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Kasım - Aralık 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU

Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Kasım - Aralık 2011 Faaliyet Raporu. Güner ATMACAOĞLU Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığı Kasım - Aralık 2011 Faaliyet Raporu Güner ATMACAOĞLU Toplantı Konu BaĢlıkları Genel Bilgilendirme Yürütülmekte Olan ĠĢler Talepler ve Ġhtiyaçlar GeliĢtirme ÇalıĢmaları

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ 18.00 TÜR 120 Türk İşaret Dili T1,U1 18.00 BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi ENT1,ENT2,ENT3,ENT4 ENT 433 Tasarım Kuramları ENT1,ENT2

Detaylı

T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü T.C. NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans Programlarının aģağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2018-2019

Detaylı

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN TASARIM EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ Ahmet BENLİAY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Cinsiyetiniz Kadın 28 68,3 Erkek 13 31,7 Üniversiteniz Adet Yüzde

Detaylı