FARMAR ĠLAÇ, TEKSTĠL TĠCARET VE SANAYĠĠ ANONĠM ġġrketġ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FARMAR ĠLAÇ, TEKSTĠL TĠCARET VE SANAYĠĠ ANONĠM ġġrketġ"

Transkript

1 Leucovorin Calcium Dabur 50 mg / 5 ml Enjektabl Solüsyon Ġçeren Flakon Steril, Apirojen FORMÜLÜ 5 ml lik bir flakon içeriği : Lökovorin 50 mg (lökovorin kalsiyum olarak) Sodyum klorür 40 mg Metil paraben 4 mg Propil paraben 1 mg Trometamin 2.5 mg Hidroklorik asit ph ayarı için Sodyum hidroksit ph ayarı için Enjeksiyonluk su k.m. 5 ml FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik özellikleri Lökovorin kalsiyum folik asidin indirgenmiģ Ģeklidir. Bu nedenle memeli hücrelerine ve olasılıkla kemik iliği ve gastrointestinal epiteli gibi hedef dokulara geçiģte metotreksat ile etkili bir biçimde yarıģır. Lökovorin kalsiyum metotreksatın yüksek veya letal dozlarının etkilerinin inhibisyonunda kullanılır. Metotreksat dihidrofolik asit redüktazı bağlayarak indirgenmiģ folat üretimini inhibe eder. Bunu takiben, timidin sentezi durur ve DNA, RNA ve protein sentezi kilitlenir. Dihidrofolat redüktazın metotreksata afinitesi folik asit veya dihidrofolik aside afinitesinden çok daha fazladır ve bu nedenle aynı anda çok yüksek dozlarda verilen folik asit metotreksat etkilerini geri döndürmez. Lökovorin kalsiyum tetrahidrofolata metabolize olarak metotreksat tarafından indüklenen enzim bloğunu geçer. Lökovorin bu Ģekilde hücrelerde metotreksatın etkilerini önler ve baģka bir deyiģle hücreleri metotreksattan kurtarır. Lökovorin kanser tedavisinde kullanılan 5-florourasil gibi floropirimidinlerin terapötik ve toksik etkilerini arttırır. EĢzamanlı olarak lökovorin uygulanması 5-florourasil plazma farmakokinetiğini değiģtirmez. Timidilat sentetaz enzimine (DNA tamiri ve replikasyonu için önemli bir enzim) bağlanarak onu inhibe eden 5-florourasil florodeoksiüridilik aside metabolize olur. Lökovorin kolaylıkla baģka bir indirgenmiģ folat olan 5-10 metilentetrahidrofolata dönüģür ve bu da florodeoksiüridilik asidin timidilat sentetaza bağlanmasını stabilize ederek bu enzimin inhibisyonunu arttırır.

2 Sayfa 2 / 5 Farmakokinetik özellikleri Emilim ve Dağılım Lökovorin oral, i.m. uygulama sonrasında hızla emilir ve aktif komponenti olan 5-metiltetrahidrofolat dahil geniģ çapta diğer tetrahidrofolik asit türevlerine dönüģür. Lökovorin kalsiyum 25 mg intramüsküler enjeksiyonu takiben 52 dakikada 436 ng/ml lik toplam doruk folat düzeylerine ulaģılır. Intravenöz yoldan verildiğinde etkisinin baģlama süresi yaklaģık 5 dakikadır. 25 mg intravenöz uygulamadan sonra 10 dakikada 1259 ng/ml lik toplam doruk folat düzeylerine ulaģılır. Lökovorinin yarılanma ömrü 15 dakika, aktif metaboliti 5-metil-tetrahidrofolat için dakikadır. Tetrahidrofolik asit ve türevleri tüm vücut dokularına dağılırlar; karaciğer toplam vücut folat deposunun yarısını içerir. Az sayıda hastada, 2 mg lökovorin oral dozu sonrasında safra folat konsantrasyonunun plazma folat konsantrasyonundan 4.5 kat fazla olduğu görülmüģtür; bunun uygulanan dozun atılımından çok karaciğer folat havuzundan kaynaklandığı varsayılmaktadır. Metabolizma Barsak mukozası ve karaciğer tarafından, aktif komponent olan 5-metil tetrahidrofolat dahil geniģ çapta diğer tetrahidrofolik asit türevlerine metabolize edilir. Eliminasyon Lökovorin baģlıca (% 80 - % 90 oranında) 10-formil tetrahidrofolat ve 5,10-metenil tetrahidrofolat Ģeklinde idrara atılır. 5-metil tetrahidrofolatın böbrekler tarafından 5-formil tetrahidrofolata (lökovorin) tercihen korunduğuna dair bulgular vardır. Uygulanan lökovorin miktarı 1 mg ı geçtiğinde idrardaki folat kaybı hemen hemen logaritmik olur. ENDĠKASYONLARI (a) Metotreksat (> 100 mg/m 2 ), trimetoprim, primetamin gibi folik asit antagonistlerinin doz aģımında toksik etkilerinin azaltılmasında, (b) Osteosarkomda yüksek doz metotreksat tedavisi sonrasında lökovorinle kurtarma, (c) Oral tedavinin mümkün olmadığı spru, beslenme yetersizliği, gebelik ve bebeklik durumundaki megaloblastik anemilerin tedavisinde, (d) Florourasil ile kombinasyon Ģeklinde malinitenin tedavisinde endikedir. KONTRENDĠKASYONLARI Lökovorin yada formül içindeki herhangi bir maddeye aģırı duyarlılık gösteren kimselerde kullanılmamalıdır. Lökovorin, vitamin B12 eksikliğinde sekonder geliģen pernisiyöz anemilerin ve megaloblastik anemilerin tedavisinde kontrendikedir. Nörolojik belirtiler

3 ilerlerken hematolojik bir remisyon oluģabilir. kullanılmamalıdır. Sayfa 3 / 5 Ġntratekal veya intraventriküler olarak UYARILAR / ÖNLEMLER Calcium Leucovorin Enjektabl intratekal veya intraventriküler olarak verilmemelidir. Folik asit antagonistlerinin yanlıģlıkla oluģan doz aģımlarının tedavisinde, lökovorin mümkün olduğu kadar çabuk verilmelidir. Antifolat (metotreksat gibi) uygulanması ile lökovorinle kurtarma arasındaki zaman uzadığında, lökovorinin toksisiteyi giderme etkinliği azalır. Lökovorin tedavisinin süresi ve optimal dozun belirlenmesinde serum metotreksat konsantrasyonlarının monitörizasyonu önemlidir. Metotreksat atılımı üçüncü boģluk sıvı toplanması (ascit, plevral effüzyon gibi), böbrek yetersizliği veya hidratasyon sonucu gecikebilir. Bu gibi durumlarda, daha yüksek doz lökovorin veya daha uzun kullanım gerekebilir. Lökovorin solüsyonunun kalsiyum içeriği nedeniyle, dakikada intravenöz olarak 160 mg dan fazla lökovorin enjekte edilmemelidir. Lökovorin, 5-florourasilin toksisitesini arttırır, bu ilaçlar aynı zamanda kullanılırsa 5- florourasil dozu her zamankinden daha az olmalıdır. Lökovorin / 5-florourasil kombinasyon tedavisi antimetabolit kanser kemoterapisinde deneyimli olan bir doktorun denetimi altında uygulanmalıdır. YaĢlı ve zayıf hastalar için Ģiddetli toksisite riski daha yüksek olduğundan, bu hastalar tedavi edilirken çok dikkatli olunmalıdır. Gebelik ve Emzirme Döneminde kullanımı Gebelik kategorisi C dir. Gebe kadınlara verildiğinde fötal hasar oluģturup oluģturmayacağı veya üreme kapasitesini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir. Lökovorin gebe kadınlara sadece mutlaka gerekiyorsa verilmelidir. Ġlacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir, bu nedenle, lökovorin süt veren annelere uygulandığında çok dikkatli olunmalıdır. YAN ETKĠLER / ADVERS ETKĠLER Leucovorin Calcium uygulanmasını takiben anaflaktik reaksiyonlar ve kızarıklık, eritem, ürtiker de dahil olmak üzere allerjik reaksiyonlar bildirilmiģtir. Trombositoz oluģabilir. BEKLENMEYEN BĠR ETKĠ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAġVURUNUZ. ĠLAÇ ETKĠLEġMELERĠ VE DĠĞER ETKĠLEġMELER Yüksek dozlarda folik asit fenobarbital, fenitoin ve primidonun antiepileptik etkisini inhibe eder ve duyarlı çocuklarda epilepsi sıklığı artabilir. Florourasil ile birlikte verildiğinde, lökovorin florourasilin toksisitesini artırır. Pneumocystis carinii pnömonisinde kullanılan trimetoprim+sülfametoksazol kombinasyonunun etkisini azaltabilir.

4 Sayfa 4 / 5 KULLANIM ġeklġ VE DOZU BozulmuĢ metotreksat eliminasyonu veya dikkatsizlik sonucu doz aģımı: Lökovorin ile kurtarma tedavisine, doz aģımı durumunda olabildiğince çabuk ve metotreksat atılımında gecikme olduğu durumlarda ise metotreksat dozundan sonra 24 saat içinde baģlanmalıdır. 10mg/m 2 lökovorin ĠV veya ĠM olarak 6 saatte bir, serum metotreksat düzeyi 10-8 M (0.01 mikromol) altına düģene kadar verilmelidir. Serum kreatinin ve metotreksat düzeylerine 24 saat aralarla bakılmalıdır. Eğer serum kreatinini 24 saatte baģlangıç düzeyine kıyasla % 50 artarsa, 24 saatlik metotreksat düzeyi 5 x 10-6 M (5 mikromol) den büyükse veya 48 saatlik düzeyi 9 x 10-7 M den fazlaysa, lökovorin dozu metotreksat düzeyi 10-8 molün altına düģene kadar 3 saatte bir 100 mg/m 2 ye arttırılmalıdır. Aynı zamanda hidratasyon (3 L/gün) ve sodyum bikarbonat solüsyonları ile idrarı alkalize etmek gerekir. Bikarbonat dozu üriner ph 7.0 veya daha yüksek olacak Ģekilde ayarlanmalıdır. Yüksek doz metotreksat tedavisi sonrası lökovorin ile kurtarma: Lökovorin ile kurtarma için öneriler 4 saatte intravenöz infüzyon ile uygulanan g/m 2 lik metotreksat dozuna dayanmaktadır. Metotreksat infüzyonuna baģlandıktan sonra 24 saat içinde, her 6 saatte bir 15 mg (yaklaģık 10 mg/m 2 ) dozunda lökovorin ile kurtarma tedavisi baģlatılır. Serum kreatinin ve metotreksat düzeyleri en azından günde bir defa bakılmalıdır. Lökovorin uygulamasına, hidratasyona ve üriner alkalizasyona (ph 7.0 veya daha yüksek) metotreksat düzeyi 5 x 10-8 M (0.05 mikromol) altına düģene kadar devam edilmelidir. Folik asit yetersizliğine bağlı megaloblastik anemi: Günde 1 mg a kadar. Günde 1 mg ın üzerindeki dozların daha yararlı olduğunu gösteren deliller yoktur, ek olarak uygulanan miktar 1 mg ı geçerse idrarla olan folat kaybı yaklaģık olarak logaritmik olmaktadır. Malinite kombine tedavisi: AĢağıdaki iki rejimden biri önerilmektedir: 1. Lökovorin minimum 3 dakikada yavaģ intravenöz enjeksiyon ile 200 mg/m 2 uygulanır ve sonrasında intravenöz enjeksiyon ile 370 mg/m 2 5-florourasil uygulanır. 2. Lökovorin intravenöz enjeksiyon ile 20 mg/m 2 uygulanır ve sonrasında intravenöz enjeksiyon ile 425 mg/m 2 5-florourasil uygulanır. Tedavi 5 gün uygulanır. Bu 5 günlük tedavi 4 hafta (28 gün) aralarla iki kür Ģeklinde uygulanır ve sonra 4-5 haftada (28-35 gün) bir uygulanarak hastanın önceki tedavinin toksik etkilerinden tamamen kurtulması sağlanır. Sonraki tedavi kürlerinde, 5-florourasil dozu önceki tedavideki hasta toleransına göre ayarlanır. Önceki tedavisinde orta derecede hematolojik ve gastrointestinal toksisitesi olan hastalarda günlük 5-florourasil dozu %20, Ģiddetli toksisitesi olan hastalarda %30 azaltılmalıdır. Önceki tedavisinde toksisite oluģmayan hastalarda 5-florourasil dozu %10 arttırılabilir. Lökovorin dozları toksisiteye göre ayarlanmaz.

5 Sayfa 5 / 5 DOZ AġIMI VE TEDAVĠSĠ Lökovorinin aģırı miktarları folik asit antagonistlerinin kemoterapötik etkisini etkisiz kılar. SAKLAMA KOġULLARI 2 o C - 8 o C arasında saklayınız. Dondurmayınız. IĢıktan koruyunuz. Çocukların ulaģamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız. TĠCARĠ TAKDĠM ġeklġ VE AMBALAJ MUHTEVASI Leucovorin Calcium Dabur 50 mg / 5 ml Enjektabl Solüsyon Ġçeren 1 Flakon Ruhsat Sahibi : Farmar Ġlaç, Tekstil Ticaret ve Sanayii A.ġ. Fatih Sultan Mehmet Cad. Yayabey Sok. No. :9 Kat :2 Daire :3 Kavacık-Beykoz/ Ġstanbul Tel: (0216) Faks : 0216) Ruhsat Numarası: /70 Üretici : Fresenius Kabi Oncology Limited Distt. Solan - Hindistan Reçete ile satılır.

Megaloblastik anemi tedavisi Oral uygulamada önerilen kalsiyum folinat dozu günde 15 mg lık bir tablettir. Normal yetişkin dozu: mg/gün.

Megaloblastik anemi tedavisi Oral uygulamada önerilen kalsiyum folinat dozu günde 15 mg lık bir tablettir. Normal yetişkin dozu: mg/gün. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FOLCA 15 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 15 mg kalsiyum folinat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz Monohidrat.59,14

Detaylı

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul FORMÜLÜ Beher ampulde steril ve apirojen olarak; dl-alfa Tokoferil asetat (100 I.U) 100.0 mg Soya yağı k.m. 2.0 ml bulunur. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CALCINAT 30 mg/10 ml Enjeksiyonluk Çözelti Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. CALCINAT 30 mg/10 ml Enjeksiyonluk Çözelti Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI CALCINAT 30 mg/10 ml Enjeksiyonluk Çözelti Damar içine uygulanır. Etkin madde: 10 ml çözelti 30 mg folinik aside eşdeğer 32.41 mg kalsiyum folinat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür,

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

* Anhidr bazda nem miktarı, laktoz miktarı üzerinden düzeltilecektir. ** Üretim sırasında uzaklaştırılır.

* Anhidr bazda nem miktarı, laktoz miktarı üzerinden düzeltilecektir. ** Üretim sırasında uzaklaştırılır. BÖLÜM IB: KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ ( KÜB) 1. TIBBĐ FARMASÖTĐK ÜRÜNÜN ADI LEUCOVORIN-TEVA 15 mg Tablet 2. KALĐTATĐF ve KANTĐTATĐF TERKĐBĐ Kalsiyum folinat 5H 2 O....16.20 mg* (15 mg folinik aside eşdeğer) Laktoz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir tablet 15 mg folinik aside eşdeğer kalsiyum folinat (16.2 mg) içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir tablet 15 mg folinik aside eşdeğer kalsiyum folinat (16.2 mg) içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEUCOVORIN-TEVA 15 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 15 mg folinik aside eşdeğer kalsiyum folinat (16.2 mg) içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CALCINAT 30 mg / 10 ml IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. CALCINAT 30 mg / 10 ml IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI CALCINAT 30 mg / 10 ml IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 ml enjeksiyonluk çözelti, 3 mg folinik aside

Detaylı

LEUCOVORIN-TEVA 15 mg Tablet Ruhsat Dosyas BÖLÜM IB BÖLÜM IB 5

LEUCOVORIN-TEVA 15 mg Tablet Ruhsat Dosyas BÖLÜM IB BÖLÜM IB 5 BÖLÜM IB KISA ÜRÜN B LG LER (KÜB) BÖLÜM IB 5 BÖLÜM IB: KISA ÜRÜN B LG LER ( KÜB) 1. TIBB FARMASÖT K ÜRÜNÜN ADI LEUCOVORIN-TEVA 15 mg Tablet 2. KAL TAT F ve KANT TAT F TERK Kalsiyum folinat 5H 2 O....16.20

Detaylı

KULLANMA TALİMATI CALCIUM FOLINATE DBL 300 mg / 30 ml Enjektabl Solüsyon Damar içine ve kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI CALCIUM FOLINATE DBL 300 mg / 30 ml Enjektabl Solüsyon Damar içine ve kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI CALCIUM FOLINATE DBL 300 mg / 30 ml Enjektabl Solüsyon Damar içine ve kas içine uygulanır. Etkin madde: 1 ml enjeksiyonluk çözelti 10 mg kalsiyum folinat içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum

Detaylı

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL - KOÇAK 250 mg/ 5 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL - KOÇAK 250 mg/ 5 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de PROSPEKTÜS FLUOROURACIL - KOÇAK 250 mg/ 5 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon FORMÜLÜ Fluorourasil Sodyum hidroksit (ph 9.0 için) Enjeksiyonluk su k.m. Her ml de 50 mg k.m. 1 ml FARMAKOLOJİK

Detaylı

FARMAR İLAÇ, TEKSTİL TİCARET VE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ

FARMAR İLAÇ, TEKSTİL TİCARET VE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ Kemoplat 10 mg / 20 ml İV Enjektabl Solüsyon İçeren Flakon FORMÜLÜ 20 ml lik bir flakon içeriği: Sisplatin 10 mg Sodyum klorür 180 mg Hidroklorik asit ph ayarı için Sodyum hidroksit ph ayarı için Enjeksiyonluk

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPA-MERZ İnfüzyon Konsantresi KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: 1 ampul (10 ml), 5,0 g L-ornitin L-aspartat içermektedir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

Zexate 15 mg / 3 ml Enjektabl Solüsyon Ġçeren Flakon. Steril, Apirojen

Zexate 15 mg / 3 ml Enjektabl Solüsyon Ġçeren Flakon. Steril, Apirojen Zexate 15 mg / 3 ml Enjektabl Solüsyon Ġçeren Flakon Steril, Apirojen HASTA ĠÇĠN BĠLGĠ Ciddi yan etkilere maruz kalmamak için alkol almayınız. Folik asit içeren ek ilaç almayınız. Böbrek yetmezliği, plevral

Detaylı

PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin

PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin FORMÜLÜ Bir uzatılmış salımlı tablet, etkin madde olarak 500 mg mesalazin içerir. Yardımcı maddeler: povidon, etilselüloz, magnezyum stearat, talk ve mikrokristalin

Detaylı

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır.

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır. FORMÜLÜ : Beher SUPRAFEN draje : 400 mg ibuprofen, tatlandırıcı olarak Ģeker ve boyar madde olarak pink anstead ihtiva eder. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikleri SUPRAFEN in etken maddesi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEUCOVORİN-TEVA 50mg/5ml i.v./i.m. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEUCOVORİN-TEVA 50mg/5ml i.v./i.m. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LEUCOVORİN-TEVA 50mg/5ml i.v./i.m. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 ml enjeksiyonluk çözelti, 10 mg folinik

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL-KOÇAK 500 mg/ 10 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de

PROSPEKTÜS. FLUOROURACIL-KOÇAK 500 mg/ 10 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon. Her ml de PROSPEKTÜS FLUOROURACIL-KOÇAK 500 mg/ 10 ml I.V Enjeksiyon için Solüsyon içeren Flakon FORMÜLÜ Fluorourasil Sodyum hidroksit (ph 9.0 için) Enjeksiyonluk su k.m. Her ml de 50 mg k.m. 1 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

FARMAR ĠLAÇ, TEKSTĠL TĠCARET VE SANAYĠĠ ANONĠM ġġrketġ

FARMAR ĠLAÇ, TEKSTĠL TĠCARET VE SANAYĠĠ ANONĠM ġġrketġ Doxorubicin-DABUR 50 mg / 25 ml Ġ.V. Enjektabl Solüsyon içeren Flakon Steril / Apirojen FORMÜLÜ 25 ml lik bir flakon içeriği: Doksorubisin hidroklorür Sodyum klorür Disodyum edetat Hidroklorik asit Sodyum

Detaylı

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Beher film tablet 5 mg finasterid ihtiva eder. Boyar maddeler: Sarı demir oksit, titanyum dioksit, indigo karmin aluminyum lake içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Biotin (Vitamin H) Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr 5,0 mg 48,5 mg Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Kuru göz sendromunun semptomatik tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI EYESTIL 10 ml göz damlası 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde : 100 ml de : 0.150 g hiyalüronik asit sodyum tuzu içerir. Yardımcı maddeler : Yardımcı

Detaylı

PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL Multivitamin ve Mineral Kombinasyonu FORMÜLÜ : PROSPEKTÜS DECAVİT YUMUŞAK KAPSÜL 11 Vitamin Vitamin A 10.000 I.U Vitamin B 1 20 mg Vitamin B 2 5 mg Vitamin B 6 10 mg Vitamin B 12 0.005 mg Vitamin C 150

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI : VEGAFERON FORT Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI : VEGAFERON FORT Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI : VEGAFERON FORT Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: 1 Film tablette 100 mg Elementer demir e eşdeğer miktar demir III hidroksit polimaltoz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BEMİKS kompoze ampul 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BEMİKS kompoze ampul 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BEMİKS kompoze ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2.KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 2 ml lik ampulde, Tiamin (B 1 ).. 25 mg Riboflavin (B 2 ).. 2 mg Piridoksin (B 6 )..

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Leucovorin-Teva 100 mg/10ml İV/İM Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Leucovorin-Teva 100 mg/10ml İV/İM Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ Leucovorin-Teva 100 mg/10ml İV/İM Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI : Leucovorin-Teva 100 mg/10ml İV/İM Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. RESCUE FLOW 250 ml enfüzyon çözeltisi Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 1000 ml çözelti; 60 g enjeksiyonluk dekstran 70, 75 g sodyum klorür içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 1 ml de 1 mg Siyanokobalamin-tannin kompleks bulunur.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: 1 ml de 1 mg Siyanokobalamin-tannin kompleks bulunur. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BETOLVEX 1 mg/ml Ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 ml de 1 mg Siyanokobalamin-tannin kompleks bulunur. Yardımcı maddeler: Susam yağı..

Detaylı

Euthyrox 50 µg Tablet. FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir.

Euthyrox 50 µg Tablet. FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir. Euthyrox 50 µg Tablet FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik özellikler Tiroid hormonları, vücutta bütün hücrelerin özellikle sinir sistemi hücrelerinin

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KALSİYUMFOLİNAT EBEWE 30 mg / 3 ml enjektabl çözelti içeren ampul Damar içine ve kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. KALSİYUMFOLİNAT EBEWE 30 mg / 3 ml enjektabl çözelti içeren ampul Damar içine ve kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI KALSİYUMFOLİNAT EBEWE 30 mg / 3 ml enjektabl çözelti içeren ampul Damar içine ve kas içine uygulanır. Etkin madde: 1 ml enjeksiyonluk çözelti, 10 mg folinik asite eşdeğer 12.71 mg kalsiyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KALSİYUMFOLİNAT EBEWE 200 mg / 20 ml enjektabl çözelti içeren flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KALSİYUMFOLİNAT EBEWE 200 mg / 20 ml enjektabl çözelti içeren flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KALSİYUMFOLİNAT EBEWE 200 mg / 20 ml enjektabl çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 ml enjeksiyonluk çözelti, 10 mg kalsiyum

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL ŞURUP

PROSPEKTÜS BECOVİTAL ŞURUP PROSPEKTÜS BECOVİTAL ŞURUP FORMÜLÜ: Bir ölçek (5 ml)' de ; B 1 Vitamini 5 mg B 2 Vitamini 2 mg Dekspantenol 3 mg B6 Vitamini 2 mg Nikotinamid 20 mg Yardımcı Maddeler: Şeker, etanol, sodyum benzoat, limon

Detaylı

Tekfin Krem %1, 15 g ve 30 g 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2009

Tekfin Krem %1, 15 g ve 30 g 1.3.1 Kısa Ürün Bilgileri Aralık 2009 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TEKFİN KREM % 1, 15 g ve 30 g 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ 1 g krem ; 10 mg Terbinafin hidroklorür içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz. 6.1 3 FARMASÖTİK FORMU Dermal krem

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

2x2=4 her koşulda doğru mudur? doğru yanıt hayır olabilir mi?

2x2=4 her koşulda doğru mudur? doğru yanıt hayır olabilir mi? ÇOCUKLARDA İLAÇ KULLANIMINDA FARMAKOKİNETİK VE FARMAKODİNAMİK FARKLILIKLAR 17.12.2004 ANKARA Prof.Dr. Aydın Erenmemişoğlu ÇOCUKLARDA İLAÇ KULLANIMINDA FARMAKOKİNETİK VE 2x2=4 her koşulda doğru mudur? doğru

Detaylı

HEPARGRİZOVİM İ.M. Ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPARGRİZOVİM İ.M. AMPUL

HEPARGRİZOVİM İ.M. Ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPARGRİZOVİM İ.M. AMPUL KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1- BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPARGRİZOVİM İ.M. AMPUL 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her bir 1 ml lik ampul; 2.5 mg Siyanokobalamin, 12.0 mg Nikotinamid, 0.7 mg Folik asit içermektedir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEPARGRİZOVİM İ.M. ampul Kas içine uygulama içindir.

KULLANMA TALİMATI. HEPARGRİZOVİM İ.M. ampul Kas içine uygulama içindir. KULLANMA TALİMATI HEPARGRİZOVİM İ.M. ampul Kas içine uygulama içindir. Etkin madde: Ampul Tip I (1 ml lik): 2.50 mg Siyanokobalamin, 12.00 mg Nikotinamid, 0.70 mg Folik asit Ampul Tip II (2 ml lik): 150.00

Detaylı

Kullanım bilgileri:kullanıcılar için bilgiler

Kullanım bilgileri:kullanıcılar için bilgiler Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri:kullanıcılar için bilgiler Medivitan iv Kullanıma hazır şırınga 5 mg, 1 mg, 1,05 mg enjeksiyon çözeltisi Etken maddeler:

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi.

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri: Kullanıcılar için bilgiler Medivitan iv Ampul 5 mg, 1 mg, 1,05 mg enjeksiyon çözeltisi Etken maddeler: Piridoksin hidroklorür

Detaylı

CARBOPLATIN-TEVA 150mg/15ml Enjeksiyonluk Çözelti

CARBOPLATIN-TEVA 150mg/15ml Enjeksiyonluk Çözelti CARBOPLATIN-TEVA 150mg/15ml Enjeksiyonluk Çözelti FORMÜLÜ Her bir flakon; 150 mg karboplatin, 150 mg mannitol ile enjeksiyonluk su y.m. 15 ml içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

PROTELOS 2 gr FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ:

PROTELOS 2 gr FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: PROTELOS 2 gr PROTELOS 2 g, oral süspansiyon için granül. FORMÜLÜ: Stronsiyum ranelat...2 g. Tatlandırıcı olarak 20 mg aspartam (E 951) içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: Farmakodinamik özellikleri: In

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NOVAQUA tek dozluk göz damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Leucovorin-Teva 50 mg-5ml ĐV-ĐM Enjeksiyonluk Çözelti Đçeren Flakon. Flakon başına miktarı 5 ml Leucovorin *

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Leucovorin-Teva 50 mg-5ml ĐV-ĐM Enjeksiyonluk Çözelti Đçeren Flakon. Flakon başına miktarı 5 ml Leucovorin * 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI : KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ Leucovorin-Teva 50 mg-5ml ĐV-ĐM Enjeksiyonluk Çözelti Đçeren Flakon 2. KALĐTATĐF ve KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM : Madde Görevi Ml başına miktarı Flakon başına miktarı

Detaylı

NALOKSON HĠDROKLORÜR ENJEKSĠYONU

NALOKSON HĠDROKLORÜR ENJEKSĠYONU NALOKSON HĠDROKLORÜR ENJEKSĠYONU 0,4 mg/ml 1 ml Ampul FORMÜLÜ Nalokson Hidroklorür Enjeksiyonu her mililitrede 0,4 mg nalokson hidroklorür ve enjeksiyonluk sudaki tonisiteyi ayarlamak için sodyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FOLBİOL Tablet 5 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FOLBİOL Tablet 5 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FOLBİOL Tablet 5 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 5.0 mg Folik asit içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat ( 140.0 mg

Detaylı

1.2)) İLAÇLARIN VÜCUTTAKİ ETKİSİ

1.2)) İLAÇLARIN VÜCUTTAKİ ETKİSİ 10.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği 9.Hafta ( 10-14 / 11 / 2014 ) 1.)İLAÇLARIN VÜCUTTAKİ ETKİSİ 2.) İLAÇLARIN VERİLİŞ YOLLARI VE ETKİSİNİ DEĞİŞTİREN FAKTÖRLER Slayt No : 13 1.2)) İLAÇLARIN VÜCUTTAKİ ETKİSİ

Detaylı

K1SA ÜRÜN BİLGİSİ. I. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REFCON ADVANCE Oral Süspansiyon

K1SA ÜRÜN BİLGİSİ. I. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REFCON ADVANCE Oral Süspansiyon K1SA ÜRÜN BİLGİSİ I. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI REFCON ADVANCE Oral Süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir 1 ml süspansiyon, 100,00 mg sodyum aljinat ve 20,00 mg potasyum bikarbonat

Detaylı

SALAZOPYRİN ENTERİK TABLET Barsakta çözünen tablet

SALAZOPYRİN ENTERİK TABLET Barsakta çözünen tablet SALAZOPYRİN ENTERİK TABLET Barsakta çözünen tablet FORMÜLÜ Her tablette, Salisilazosülfapiridin (sülfasalazin). 0.5 g bulunmaktadır FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Salisilazosülfapiridin

Detaylı

ALTĠZEM SR 60 mg MĠKROPELLET KAPSÜL

ALTĠZEM SR 60 mg MĠKROPELLET KAPSÜL ALTĠZEM SR 60 mg MĠKROPELLET KAPSÜL FORMÜL Bir Altizem SR 60 mg Kapsül 60 mg Diltiazem HCl ve kapsül boyar maddesi olarak da titanyum dioksit, indigotin ve kinolin sarısı içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLER

Detaylı

POT K EFERVESAN TABLET

POT K EFERVESAN TABLET PROSPEKTÜS POT K EFERVESAN TABLET FORMÜLÜ Her bir efervesan tablet 1,56 g Potasyum a eşdeğer, 2,17 g Potasyum sitrat monohidrat ve 2,00 g Potasyum hidrojen karbonat içerir. Tatlandırıcı olarak şeker, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MON.TALYUM-201 berrak ve renksiz bir çözeltidir. 1 ml enjeksiyonluk çözelti içinde 37 MBq Talyum-201 ( 201 Tl) radyonüklidi içerir.

KULLANMA TALİMATI. MON.TALYUM-201 berrak ve renksiz bir çözeltidir. 1 ml enjeksiyonluk çözelti içinde 37 MBq Talyum-201 ( 201 Tl) radyonüklidi içerir. KULLANMA TALİMATI MON.TALYUM-201 I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Her bir flakondaki talyum klorür ( 201 Tl) aktivitesi kalibrasyon tarih ve saatinde 37 MBq/mL dir. Damar içine uygulanır. Etkin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ Pozoloji ve uygulama şekli Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ Pozoloji ve uygulama şekli Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 10 ml Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür 9 mg/ml Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİTO INTERTULLE

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİTO INTERTULLE KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİTO INTERTULLE 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir gazlı bez etkin madde olarak 0,60 g Triticum Vulgare sulu ekstresi ve 0.04 g etilenglikol

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İHTİYOL POMAT 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin m addeler: Her bir 20 g lık İHTİYOL POMAT, 2 g ihtiyol içerir. Y ardım cı m addeler: Yardımcı maddeler

Detaylı

RhoGAM Ultra-Filtered 300 μg IM Enjeksiyon için solüsyon içeren kullanıma hazır Ģırınga

RhoGAM Ultra-Filtered 300 μg IM Enjeksiyon için solüsyon içeren kullanıma hazır Ģırınga PROSPEKTÜS RhoGAM Ultra-Filtered IM Enjeksiyon için solüsyon içeren kullanıma hazır Ģırınga STERĠL FORMÜLÜ Kullanıma hazır enjektörde yaklaşık IgG anti-d içeren yaklaşık % 5±1 IgG insan immunglobulindir.

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır.

Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır. DİFENAK 100 mg 30 Tablet Romatoid artrit, dejeneratif eklem hastalığı dahil olmak üzere ciddi osteoartrit vakaları, ankilozan spondilit, lumbalji, tendinit, tendosinovit, bursit ve diğer romatoid hastalıklar;

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI VOTRON 250 µg/ 5 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: 5 ml çözelti 250 µg Palonosetrona eşdeğer Palonosetron hidroklorür içermektedir. (Her

Detaylı

Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su

Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit, hidroklorik asit, enjeksiyonluk su KULLANMA TALİMATI DACOGEN 50 mg, tek doz IV enjeksiyonluk çözelti için toz Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her flakon 50 mg desitabin içerir. Yardımcı maddeler: Monobazik potasyum fosfat, sodyum hidroksit,

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİBEST % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik asit içerir. Yardımcı maddeler: Bir gram krem 150 mg Propilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

PİROFEN 500 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder.

PİROFEN 500 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder. PİROFEN 500 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablet: Parasetamol 500 mg ihtiva eder. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: PĠROFEN Tablet, etkin maddesi parasetamol olan analjezik ve antipiretik bir

Detaylı

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir.

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OKSABRON 50 mg/5 ml ŞURUP 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

Vitrimix KV TM Parenteral İnfüzyon. İntröavenöz beslenme için aminoasit ve yağ emülsiyonu.

Vitrimix KV TM Parenteral İnfüzyon. İntröavenöz beslenme için aminoasit ve yağ emülsiyonu. Vitrimix KV TM Parenteral İnfüzyon. İntröavenöz beslenme için aminoasit ve yağ emülsiyonu. Formülü (her 1000 ml): Aminoasitler 53 g Glukoz (susuz) 75 g Soya yağı 50 g Yumurta fosfolipidleri 3 g Gliserol

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

Ursodeoksikolik asit düşük miktarlarda insan safrasında mevcuttur.

Ursodeoksikolik asit düşük miktarlarda insan safrasında mevcuttur. Ursofalk Süspansiyon FORMÜLÜ: Her 5 ml Ursofalk süspansiyon 250mg ursodeoksikolik asit içerir. Ayrıca koruyucu olarak benzoik asit, tatlandırıcı olarak gliserol, ksilitol ve sodyum siklamat, koku maddesi

Detaylı

SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet

SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet FORMÜLÜ Her çentikli film tablette, 50 mg sertraline eşdeğer miktarda sertralin HCI bulunur. Boyar madde: Titanyum dioksit (E 171). FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler için bölüm 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİTERAL 500 mg vajinal tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal tablet 500 mg ornidazol içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 400.0

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI ZONTRON 8 mg/4ml I.V. enjektabl solüsyon içeren ampul Kasa veya damar içine uygulanır. Etkin madde: Her ampulde (4ml); 8 mg ondansetron (hidroklorür dihidrat olarak) içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Bir gram kremde;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Bir gram kremde; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STAFİNE krem %2 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Bir gram kremde; Etkin madde: Fusidik asit 20,00 mg (fusidik asit anhidr olarak) Yardımcı madde(ler): Butilhidroksianisol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde Yardımcı maddeler : 10 ml lik ampul de 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. : Enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs 1 Arimidex 1 mg Film Tablet Prospektüs 2 Arimidex 1 mg Film Tablet Formül Her bir tablet etken madde 1 mg anastrozol ve yardımcı maddeler,laktoz,sodyum nişasta glikolat ve titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

Terapötik İlaç Düzeylerinin İzlenmesi

Terapötik İlaç Düzeylerinin İzlenmesi Terapötik İlaç İzlemi ve İlaç Dozu Hesaplama Prof. Dr. Öner Süzer Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı www.onersuzer.com Son güncelleme: 10.03.2009 Terapötik İlaç Düzeylerinin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İçinde berrak, renksiz-açık sarı renkli çözelti bulunan 10 ml lik, bal renkli, 1 flakon (şişe) içeren ambalaj şeklinde bulunur.

KULLANMA TALİMATI. İçinde berrak, renksiz-açık sarı renkli çözelti bulunan 10 ml lik, bal renkli, 1 flakon (şişe) içeren ambalaj şeklinde bulunur. KULLANMA TALİMATI KALSİYUM FOLİNAT EBEWE 100 mg/10 ml enjektabl çözelti içeren flakon Damar içine ve kas içine uygulanır. Etkin madde: 1 ml enjeksiyonluk çözelti, 10 mg folinik asite eşdeğer 12.71 mg kalsiyum

Detaylı

FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ:

FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: TRĠZOL 50 mg Kapsül FORMÜLÜ: Beher kapsülde 50 mg Flukonazol vardır. Kapsül: Titandioksit, Ġndigo carmine, Jelatin. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: Farmakodinamik Özellikleri: Flukonazol, triazol sınıfı bir

Detaylı

FUCİDİN %2 KREM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

FUCİDİN %2 KREM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BESERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİDİN % 2 krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir gram krem 20 mg Fusidik Asit içerir. Yardımcı maddeler:bir gram krem 0.04 mg bütilhidroksianisol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir.

KULLANMA TALİMATI. COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. KULLANMA TALİMATI COLİSTİMCİN İ.M./İ.V. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril-Apirojen Kas içine ya da damar içine enjekte edilir. Etkin madde: Her bir flakon 150 mg kolistin bazına eşdeğer

Detaylı

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİTHALMİC viskoz göz damlası % 1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : %1 anhidr maddeye ekivalan fusidik asit hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler

Detaylı

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi.

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri: Kullanıcılar için bilgiler Lidokainli Medivitan im enjeksiyon çözeltisi Hazır şırınga Ampuller Etken maddeler: Piridoksin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTO-GLYVENOL Supozituvar KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir supozituvar (2 g), 400 mg tribenosid ve 40 mg lidokain içerir. Yardımcı

Detaylı

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül

OXXA ŞURUP. % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül OXXA ŞURUP % 4 Asetilsistein Şurup Hazırlamak İçin Granül FORMÜLÜ Sulandırıldıktan sonra her 5 ml şurup 200 mg (%4) asetilsistein içerir. Yardımcı maddeler: Metil-propil paraben (koruyucu), portakal esansı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LİBAVİT B6 FORT ampul

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LİBAVİT B6 FORT ampul 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LİBAVİT B6 FORT ampul KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her ampul (2 ml) 300 mg Vitamin B6 (Piridoksin Hidroklorür) içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

VEGAFERON 50 mg/ml Oral Damla

VEGAFERON 50 mg/ml Oral Damla VEGAFERON 50 mg/ml Oral Damla Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde : 1 ml (20 damla) solüsyonda, 50 mg elementer demir e eşdeğer miktar demir III hidroksit polimaltoz kompleksi. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI LAVODROP 30 mg/5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Levodropropizin 30 mg/5 ml Yardımcı maddeler: Her 5 ml de; Sukroz 2.5 g Gliserin 0.5

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70 Etanol Sakarin sodyum Benzoik asit

Detaylı

CAPD 19 Stay Safe Periton Diyaliz Solüsyonu

CAPD 19 Stay Safe Periton Diyaliz Solüsyonu CAPD 19 Stay Safe Periton Diyaliz Solüsyonu Farmasötik ġekil Periton diyalizinde kullanılan steril çözelti. Formülü Sodyum klorür 5.786 g Sodyum laktat 3.925 g Kalsiyum klorür 2H 2 O 0.1838 g Magnezyum

Detaylı

Pediatriye Özgü Farmakoterapi Sorunları

Pediatriye Özgü Farmakoterapi Sorunları [Çocuklarda Akılcı İlaç Kullanımı] Pediatriye Özgü Farmakoterapi Sorunları Ayşın Bakkaloğlu Hacettepe Üniversitesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Pediatrik Nefroloji Ünitesi İlaç Metabolizması Esas organ

Detaylı