Acil Afet Yönetimi Beyaz-Mavi- Pembe-Kırmızı Eğitimi. Turan ÜNLÜ Kalite Yönetim Direktörü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Acil Afet Yönetimi Beyaz-Mavi- Pembe-Kırmızı Eğitimi. Turan ÜNLÜ Kalite Yönetim Direktörü"

Transkript

1 Acil Afet Yönetimi Beyaz-Mavi- Pembe-Kırmızı Eğitimi Turan ÜNLÜ Kalite Yönetim Direktörü

2 ACİL DURUM KODLARI Sağlıkta Ulusal Renkli Kodlarda (URK) yer alan her bir renkli kod için ayrı ortak bir numara belirlenmek suretiyle ulusal düzeyde uygulamada ortak bir dil oluşturulmuştur. Numaralar kodların baş harflerine uygun olarak alfabetik sırayla verilmiştir.

3

4

5 Hastanede hasta/hasta yakını ve çalışanların başına gelebilecek, fiziksel, sözel saldırı ve cinsel taciz durumlarında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesi amacıyla kurulmuş sistemdir.

6 Hastanemizde beyaz kod uygulaması ile ilgili bir ekip oluşturulmuştur. Ekipte; Uzm. Dr. AliĢan SARSU Leyla TĠġKAYA Uzm. Dr. Mehmet ġerbetçġ DerviĢ YAġAR Olay Olan Birimin Sorumlusu GÜNDÜZ EKĠBĠ GECE EKĠBĠ ANESTEZĠ UZMANI SÜPERVĠZÖR OLAY OLAN BĠRĠMĠN SORUMLUSU NÖBETÇĠ GÜVENLĠK PERSONELĠ

7 Mesai saatleri içinde ve dışında, çalışanların şiddet görmesi durumunda ( fiziksel saldırı, sözel şiddet, taciz, ateşli silah saldırısı vb) en yakın sabit telefondan 1111 numaralı telefon aranarak arayan birimin sabit telefon numarası tuşlanır ve santral Anosu ile Beyaz başlatılır. Beyaz kod ekibi yapılan anos ile olay yerine ekip en kısa zamanda olay yerine ulaşır.

8 Beyaz kod ekibi olay yerine geldiğinde saldırıya uğrayan personel korumaya alınır. Psikolojik destek başlatılır. Travmaya uğramışsa gerekli ilk yardımın ve tıbbi tedavinin yapılması sağlanır.

9 Güvenlik amirinin telsiz anonsundan sonra, hastaneye ait tüm çıkışlar diğer güvenlik görevlileri tarafından kontrol altına alınır. Güvenlik ekibi tarafından saldırgan veya saldırganlar etkisiz hale getirilir. Olayın boyutu büyükse ve kalabalık bir grupsa yardım çağrılır. Gerekirse hastane polisi de olay yerine çağrılarak olayın emniyet güçlerine intikal etmesi sağlanır.

10 Beyaz kod sonrası Beyaz Kod Bildirim Formu olayın gerçekleştiği bölümün sorumluları tarafından doldurulur ve kayıtlar Çalışan Güvenliği Birimine gönderilir.

11 Çalışan Güvenliği Birimine tarafından, şikâyetçi olan kişi ile birlikte TC Sağlık Bakanlığı Beyaz Kod Web Sitesi ndeki Bildirim Formu 1 doldurulur. Beyaz Kod Bildirim Formu birimde muhafaza edilir.

12

13 Çalışan Güvenliği Birimi önlem alınabilecek durumlarda Düzeltici Ve Önleyici Faaliyetler Ġstem Formu nu hazırlar, Kalite Birimine gönderir.

14

15 Amaç; Kardiyopulmoner Arrest durumundaki bir hastanın hızlı ve güvenli biçimde, eğitimli ve deneyimli personel tarafından, kalp ve solunum sistemine müdahale ile canlandırılmasını sağlamak için standart bir yöntem belirlemektir. Alarm sistemi; acil durumlarda mavi kod müdahale ekibine hızla haber verilmesini sağlayan ekibin olay yerine en kısa zamanda ulaşmasına yardımcı olan erken uyarı ve yönlendirme sistemidir.

16 Kardiyoloji, MAVİ EKİPTE; Anestezi ve Reanimasyon, Acil servis bölümlerinden temsilcilerin olduğu ekipten oluşur ve kesintisiz hizmet verir. Ekip üyeleri ile iletişim anos ile sağlanır.

17 GÜNDÜZ EKĠP 1 AD/SOYAD Dr. İbrahim BÜYÜKKÖMÜRCÜ Dr. Hasan Orhan ÖZER Leyla TİŞKAYA Kürşat ŞAHİN Gülderen İLHAN Derviş YAŞAR Şükrü DEMİRKIRAN Müdahil Olan Kat Sorumlusu Anestezi Uzmanı Kardiyoloji Uzmanı Başhemşire Ameliyathane Sorumlusu Yoğunbakım Sorumlusu Güvenlik Şefi Teknik Servis Sorumlusu ÜNVAN AD/SOYAD Dr.Gıyasettin FĠDAN Dr.M.Kadir YILDIZ Nezihe GÜLER Kamil KOCAKÖZ Esen ARIK Nebi DOĞAN Müdahil Olan Kat Sorumlusu GÜNDÜZ EKĠP 2 Anestezi Uzmanı Dahiliye Uzmanı Enfeksiyon Hemşiresi Anestezist Ydyb Sorumlusu Teknik Servis Personeli ÜNVAN

18 GECE EKĠP 1 Gece Nöbetçi Anestezi Doktoru Süpervizor Nöbetçi Anestezi Teknisyeni Olay olan Birimin HemĢiresi Nöbetçi Güvenlik Presoneli(1.KiĢi) GECE EKĠP 2 Acil Nöbetçi Doktoru Genel Yoğun Bakım da Kıdemli HemĢire Nöbetçi Anestezi Teknisyeni Olay olan birimin HemĢiresi Nöbetçi Güvenlik Personeli (2.KiĢi)

19 CPR a ilk müdahele kadar CPR ekibinin olay yerine ulaşma süreside son derece önemli olduğundan mavi kod alarmı başlatma önemli bir sorumluluktur. Mavi Kod ekibi olay yerine 3 DAKĠKA içerisinde ulaşmak zorundadır.

20 Hastanın durumunu tanımlayan kişi kendine en yakın hastane telefonundan önce 2222 yi arar. Örnek: Polikliniklerde KARDİOPULMONER RESÜSTASYON(CPR) durumunda durumu tanımlayan kişi önce 2222 yi tuşlar ardından telefonu kapatarak mavi kod ekibinin gelmesini bekler.

21 Mavi kod ekip sorumlusu müdahale sonrası Mavi Kod Bildirim Formu nu doldurarak, Kalite Yönetim Birimi ne iletir.

22

23

24 Bebek ve çocuklara yönelik olabilecek kaçırma, kaybolma ve benzeri durumlarda güvenlik personeline durumu bildirmeyi ve olayın engellenmesini amaçlayan sistemdir.

25 GÜNDÜZ VARDİYASI EKİBİ: Başhekim Başhemşire Kod Hemşire ve Ebesi: Yeni doğan Yoğun Bakım Birim Hemşiresi, Doğum Servisi Ebesi ve Doğumhane Ebesi Teknik Servis Güvenlik Görevlileri Santral Görevlisi Portör Görevlisi GECE VARDİYASI EKİBİ: Nöbetçi Doktor Süpervisor Portör Görevlisi Güvenlik Görevlileri Santral Görevlisi

26 Hastanemizde çocuk / yeni doğan kaybolması veya kaçırılması durumunda, bu olayın yaşandığı bölüm sorumlusu ya da personeli 3333 arayarak pembe kod alarmını verir. Santral tarafından anos yapılarak kod başlatılır.

27 Güvenlik birimi telsizle haberleşir tüm hastane çıkış kapıları tutulur. Bebeğin ve varsa şüphelinin eşkâli telsizden anons edilir. Kamera sisteminden hastane giriş çıkışları kontrol edilir.

28 Birim sorumlusu Pembe Kod ekibi bölüme geldiğinde çocuk/bebek hakkında bilgi verir, tanımalarını kolaylaştıracak verileri (resim, üzerindeki kıyafet, saç rengi, göz rengi, yaşı, boyu, kilosu vb.) ekiple paylaşır.

29 Polikliniğe veya ziyarete gelen çocukların kaybolması durumunda da Pembe Kod alarmı verilir. Polikliniklerin giriş çıkış kapıları kontrol altına alınır. Çocuğa ait bilgiler aileden alınır ve tüm pembe kod ekibine bildirilir.

30 Hastane kamera sisteminden hastaneye giriş çıkış kayıtları aile ile beraber çocuğun hastane dışına çıkıp çıkmadığı kontrol edilir. Bu arada anons sisteminden kayıp çocuk ile ilgili bilgiler anons edilerek diğer birimlerde çocuğun aranması sağlanır. Hastane bahçesinde de arama faaliyetleri yürütülür. Aramalara rağmen çocuk bulunamazsa Güvenlik Birimlerine ne bildirilir.

31

32 Pembe kod ekip sorumlusu Pembe Kod Bildirim Formu nu doldurarak, Kalite Yönetim Birimi ne gönderir. Kalite Yönetim Birimi Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Ġstem Formu nu hazırlar ve Pembe Kod Bildirim Formu ile birlikte Hasta Güvenliği Komite toplantısında değerlendirilmek üzere birimde muhafaza eder.

33

34 Hastanede çıkabilecek herhangi bir yangın tehlikesi halinde, yangına en hızlı şekilde müdahale edilerek oluşabilecek tehlikeleri ve zararları en aza indirmek ve/veya önlemek amacıyla oluşturulan acil uyarı kodudur. Hastanemizde 3999 Kırmızı Kod numarası olarak tanımlanmıştır.

35 Kırmızı Kod Sorumlu Ekibi: Başhekim, Başhemşire, Hastane İdari Müdür, Kalite Yönetim Direktörü, Güvenlik Amiri, Teknik Servis Sorumlusu Kırmızı Kod Sorumlu Ekibi; Kırmızı Kod uygulamalarının etkinliğini, sürekliliğini ve sistematikliğini sağlar, Kırmızı Kod ile ilgili eğitim ve tatbikatların organizasyonunu yapar. Gerektiğinde düzeltici önleyici faaliyetlerin başlatılmasını sağlar.

36 MÜDAHALE EKĠBĠ Mesai Saatleri Ġçinde: Hastane İdari Müdür Güvenlik Amiri Teknik Servis Sorumlusu Yangına Söndürme Ekibi Yangın Kurtarma Ekibi Özel Güvenlik personelleri Mesai Saatleri DıĢında: Nöbetçi Uzman Hekim Nöbetçi Süpervizör Sağlık Personeli Özel Güvenlik Vardiya Amir Nöbetçi Teknik Personel Yangın Söndürme Ekibi Yangın Kurtarma Ekibi Nöbetçi Özel Güvenlik personelleri

37

38 TEŞEKKÜRLER

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI VE RENKLİ KODLAR. Dr. Nazan ÇALBAYRAM

HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI VE RENKLİ KODLAR. Dr. Nazan ÇALBAYRAM HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI VE RENKLİ KODLAR Dr. Nazan ÇALBAYRAM KİMLİK DOĞRULAMADA AMAÇ Doğru hastaya, doğru zamanda, doğru işlemin yapılması için hasta kimliğinin doğrulanmasında standart bir yöntem

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2017 Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BEYAZ KOD GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ Beyin Ve Sinir Cerrahisi Servisi Sorumlu Hemşiresi

Detaylı

Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde hastane enfeksiyonlarının kontrolü, etkin sürveyans kontrolünün sağlanması

Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde hastane enfeksiyonlarının kontrolü, etkin sürveyans kontrolünün sağlanması ÇALIŞMA KOMİTELERİ TALİMATI YAYIN TARİHİ: 19.10.2011 PROSEDÜR NO: 080 REV NO: 4 REV TARİHİ: 02/10/2013 1- Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde kaliteli ve etkin tedavi ve bakımın, çalışan ve hasta

Detaylı

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ Tüm sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmalarının sağlanması için 14.05.2012 tarihinde çalışan güvenliğinin sağlanmasına

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.03 YAYIN TRH.KASIM 2011 REV.TRH.ARALIK 2013 REV. NO.2 SAYFA NO.1/5 1. AMAÇ:Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ PEMBE KOD UYGULAMA PROSEDÜRÜ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ PEMBE KOD UYGULAMA PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde bebek ve çocuk hastaların güvenliğinin sağlanması konusunda yürütülen uygulamalara rağmen, herhangi bir şekilde bebek ya da çocukların güvenliğinden

Detaylı

UÜ-SUAM PEMBE KOD TALİMATI

UÜ-SUAM PEMBE KOD TALİMATI 1 / 5 1. Amaç: Bu talimatın amacı UÜ-SK da yatan bebek / çocuk hastaların güvenliği, kaçırılmalarının önlenmesi ve kaçırılmaları durumunda yapılacak faaliyetler için standart bir yöntem belirlemektir.

Detaylı

2.KAPSAM Bu talimat bebek/çocuk güvenliği kaçırılmasının önlenmesi ve kaçırılma halinde yapılacak faaliyetleri kapsar.

2.KAPSAM Bu talimat bebek/çocuk güvenliği kaçırılmasının önlenmesi ve kaçırılma halinde yapılacak faaliyetleri kapsar. Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ: Hastanemizde yenidoğan / bebek / çocuk kaçırma riski ve/veya eyleminin söz konusu olduğu durumlarda zamanında müdahale edilmesini ve bu durumlara karşı önlem alınmasını sağlamaktır.

Detaylı

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI YÖN.TL.03 05.08.2009 05.11.2013 04 1/4 1.0 AMAÇ: Bursa, Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi nde yenidoğan ve yatan bebek/çocuk hastalarının kaçırılması veya kaybolması olasılığına karşı güvenlik önlemleri almak

Detaylı

PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111

PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111 2 PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111 3 NEDEN RENK ÇALIŞANI HABERDAR ETMEK, RİSK DURUMLARINDA İLETİŞİMİ SAĞLAMAK, İLETİLEN MESAJI KISA VE NET İLETEBİLMEK, ZAMAN KAZANDIRMAK, PANİK HALİNİ ENGELLEMEK, ACİL DURUMA

Detaylı

A) MAVİ KOD Temel yaşam desteği sürecinin güvence altına alınmasını ifade eder. B) PEMBE KOD Yeni doğan ve çocuk güvenliği

A) MAVİ KOD Temel yaşam desteği sürecinin güvence altına alınmasını ifade eder. B) PEMBE KOD Yeni doğan ve çocuk güvenliği A) MAVİ KOD Temel yaşam desteği sürecinin güvence altına alınmasını ifade eder. B) PEMBE KOD Yeni doğan ve çocuk güvenliği Kurum personeline,hasta ve hasta yakınlarına karşı fiziksel saldırı, cinsel taciz

Detaylı

KIRMIZI KOD (YANGIN) UYGULAMA PROSEDÜRÜ

KIRMIZI KOD (YANGIN) UYGULAMA PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 1. AMAÇ: Kırmızı Kod Prosedürü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi binalarında yangının önlenmesi, bir yangın tehlikesi halinde, yangına en hızlı şekilde

Detaylı

Komiteler ve Ekipler - Kırıkhan Özel Bilim Hastanesi. Beyaz Kod Ekibi. Hastane Müdürü/Ekip Lideri. Kalite Yönetim Direktörü. Mavi kod ekibi 1 / 16

Komiteler ve Ekipler - Kırıkhan Özel Bilim Hastanesi. Beyaz Kod Ekibi. Hastane Müdürü/Ekip Lideri. Kalite Yönetim Direktörü. Mavi kod ekibi 1 / 16 Beyaz Kod Ekibi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Kubilay Vicdan Hastane Müdürü/Ekip Lideri İş Yeri Hekimi Uzm.Dr.Şeref Vardı Halkla İlişkiler Sorumlusu Ebru Göçer Güvercin Güvenlik Amiri Mehmet Ali Gövler

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER D. NO:YÖN.LS.04 YAYIN TAR:11/11/2009 REV. NO:5 REV. TAR.: AĞUSTOS 2015 SY. NO / SY.S.:5/1 KOMİTELER-EKİPLER KALİTE BİRİMİ YÖNETİMİ BİRİM KALİTE TEMSİLCİLERİ KOMİTE GÖREVLİLERİ Kalite Yönetim Direktörü

Detaylı

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ KALİTE YÖNETİMİ 1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ Aydın ve çevresindeki hizmet verdiğimiz bireylere dünya standartları seviyesinde çağın gerektirdiği güvenilir ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmetini

Detaylı

MAVİ KOD UYGULAMA TALİMATI

MAVİ KOD UYGULAMA TALİMATI 1. AMAÇ: Hastanemizde kardiyopulmoner arrest durumundaki bir hastanın veya sağlık personelinin hızlı ve güvenli biçimde,eğitimli ve deneyimli personel tarafından,kalp ve solunum sistemine müdahale ile

Detaylı

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ DOKÜMAN NO: YO.KY.LST.02 REV:00 YAYIN TARİHİ: REV. TARİHİ:- ÜYELER

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ DOKÜMAN NO: YO.KY.LST.02 REV:00 YAYIN TARİHİ: REV. TARİHİ:- ÜYELER 1 01.01.2017 KOMİTE VE EKİP LİSTESİ DOKÜMAN NO: YO.KY.LST.02 REV:00 YAYIN TARİHİ:01.01.2017 REV. TARİHİ:- KOMİTELER VE EKİPLER Eğitim Komitesi Çalışan Görüş,öneri ve anket değerlendirme komisyonu Hasta

Detaylı

Sayı: 86062708 / 15/01/2015 1 SATIR BOŞLUK Konu: Akılcı İlaç Kullanım Ekibi İÇ GENELGE 2015/19

Sayı: 86062708 / 15/01/2015 1 SATIR BOŞLUK Konu: Akılcı İlaç Kullanım Ekibi İÇ GENELGE 2015/19 Konu: Akılcı İlaç Kullanım Ekibi 2015/19 Sağlıkta Kalite Standartları gereğince Akılcı İlaç Kullanım Ekibi 15.01.2015 tarihi itibariyle yeniden AKILCI İLAÇ KULLANIM EKİBİ 1. Dr. Pınar Menderes TURHAN Baştabip

Detaylı

HASTANE AFET PLANI PROSEDÜRÜ

HASTANE AFET PLANI PROSEDÜRÜ Dok No:AFT.PR.01 Yayın Tarihi:TEMMUZ 2013 Rev.Tar/No:OCAK 2015-/01 Sayfa No: 1 / 12 1.0 AMAÇ:ÖzelVitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde genel afet durumları,bebek kaçırma, bomba ihbarı, yangın

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ VE ASAYİŞ PROSEDÜRÜ

TESİS GÜVENLİĞİ VE ASAYİŞ PROSEDÜRÜ TSY.PR.01 10.09.2013 0 1/6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi ve Polikliniklerinde etkin olarak denetim ve kontrolün sağlanması, önem ifade eden kritik bölgelerde oluşabilecek

Detaylı

T.K.H.K. Bursa İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Karacabey Devlet Hastanesi MAVİ KOD UYGULAMA TALİMATI

T.K.H.K. Bursa İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Karacabey Devlet Hastanesi MAVİ KOD UYGULAMA TALİMATI 1. AMAÇ: Hastanemizde kardiyopulmoner arrest durumundaki bir hastanın hızlı ve güvenli biçimde, eğitimli ve deneyimli personel tarafından, kalp ve solunum sistemine müdahale ile canlandırılmasını sağlamak

Detaylı

KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI

KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI 1.AMAÇ: Hastanesindeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış aralıklarla yapılan toplantıların

Detaylı

KODU:KY.PR.01 YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:KY.PR.01 YAYINLANMA TARİHİ: REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 TESĠS GÜVENLĠĞĠ PROSEDÜRÜ KODU:KY.PR.01 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 AMAÇ Hastanemizde etkin olarak denetim ve kontrolün sağlanması, önem ifade eden kritik

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ 12.09.2013 0 0 1 / 5 AMAÇ Hastanemizde, çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına, bunu tesis edecek uygun yöntem ve

Detaylı

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Hastanemizde yangın çıkmadan önce alınacak tedbir ve eğitimler ile yangın anında yapılacak işlemler ve yangın sonrası yapılması gerekenleri belirlemek, yangının erken tespit edilmesini, durdurulmasını,

Detaylı

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ www.derinceadsm.gov.tr BÖLÜM SORUMLULARI Yönetim Hizmetleri Demet YENİGÜN EROL Ahmet DEMRİ Meryem MUMCUUĞLU Kalite Yönetim Direktörü İdari ve Mali

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ PLANI

TESİS GÜVENLİĞİ PLANI Hazırlayan Kalite Temsilcisi İnceleyen Kalite Yönetim Direktörü Sayfa No 6/1 Onaylayan Başhekim Arıza bildirimi, Bakım onarım işlemleri Teknik Hizmetlere ARIZA BİLDİRİM ile arıza bildirilir. Teknik Hizmetler

Detaylı

UÜ-SK GÜVENLİK PLANI

UÜ-SK GÜVENLİK PLANI 1 / 5 1. Amaç: Bu planın amacı, Uludağ Üniversitesi Sağlık Kuruluşlarında hastalar, hasta yakınları, ziyaretçiler, personel ve diğer kişiler için güvenli bir ortam sağlanmasına ilişkin bir işleyiş sistematiği

Detaylı

TIBBİ CİHAZ YÖNETİM EKİBİ

TIBBİ CİHAZ YÖNETİM EKİBİ İLAÇ YÖNETİMİ VE AKILCI İLAÇ KULLANIM EKİBİ ACİL DURUM VE AFET YÖNETİM EKİBİ BİLGİ GÜVENLİĞİ EKİBİ BİNA TURU EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ BEYAZ KOD EKİBİ KIRMIZI KOD EKİBİ GÖRÜŞ-ÖNERİ DEĞERLENDİRME

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR

REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR REVİZYON DURUMU REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ AÇIKLAMALAR 0 - Yeni Yayınlandı 1. AMAÇ: Fakülte kompleksi için tehlikeli olabilecek komşu binalarıdaki acil durumları da içerecek şekilde tüm Fakülte personelinin

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ YÖN.PR.21 15.01.2014 0 1/6 1.0 AMAÇ: Orhaneli İlçe Devlet Hastanesinde çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına, bunu

Detaylı

HASTANE KURUL, KOMİTE VE EKİP ÜYELERİNİ TAKİP LİSTESİ

HASTANE KURUL, KOMİTE VE EKİP ÜYELERİNİ TAKİP LİSTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI DT. MERİÇ ŞENEL ÖZTOPRAK 0 RADYOLOJİ ÜNİTESİ LABORATUAR ÜNİTESİ KADIN DOĞUM SERVİSİ DAHİLİYE SERVİSİ ÇOCUK SERVİSİ ECZANE POLİKLİNİKLER ARŞİV RAZİYE GÜŞÜM ESMA DÖNMEZ ELMAS BEYCUR ARSLAN

Detaylı

ÖZEL GAZİ HASTANESİ KOMİTE ADI ADI -SOYADI GÖREVİ UNVANI

ÖZEL GAZİ HASTANESİ KOMİTE ADI ADI -SOYADI GÖREVİ UNVANI KOMİTE ADI ADI -SOYADI GÖREVİ UNVANI ENFEKSİYON KONTROL KAN TRANSFÜZYON 1 Serpil AŞIRDİZER Mikrobiyoloji Uzmanı Başkan 2 Çağla ÇOR Laboratuvar Sorumlusu Sekreter 5 Hamit BAL Dahiliye Uzmanı Üye 6 Hüseyin

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI 1.AMAÇ Meydana gelebilecek acil veya olağanüstü durumlarda bina içinde bulunan hasta, personel ve eşyaların dışarıya çıkartılarak emniyet altına alınması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm çalışanları

Detaylı

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Çanakkale İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ezine Devlet Hastanesi KOMİTE VE EKİPLER KOD:KY.YD.01 Yayın Tarihi:04.01.2016 Revizyon Tarihi:00

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman : PL 008 Yayın Tarihi:06.01.2010 Revizyon : 05 Revizyon Tarihi: 05.02. Sayfa : 1/12 1 ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ Atıkların doğru ayrıştırılması, uygun transferi ve kurallara uygun berterafının sağlanmasınına

Detaylı

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ KOMİTE VE EKİP LİSTESİ HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ LAB. BRANŞ UZMANI HÜSEYİN GEDİK LABORANT DAHİLİ BRANŞ UZMANI UZM. DR. SELÇUK YEŞİLYURT FTR UZMANI BİLGİ SİSTEM SORUMLUSU AHMET İLHAN AYDIN BİLGİ İŞLEM SORUMLUSU

Detaylı

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2014 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 9 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK ANNE SÜTÜYLE BESLENME VE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ, EMZİRME NASIL OLUR,

Detaylı

ŞUBE: Kalite Yönetim Birimi SAYI : 20967213/2573 KONU: Komite ve Ekip Görevlendirmesi Hk. İLGİLİLERE TEBLİĞ

ŞUBE: Kalite Yönetim Birimi SAYI : 20967213/2573 KONU: Komite ve Ekip Görevlendirmesi Hk. İLGİLİLERE TEBLİĞ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Çiğli Devlet Hastanesi ŞUBE: Kalite Yönetim Birimi SAYI : 20967213/2573 KONU: Komite ve Ekip

Detaylı

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman : PL 008 Yayın Tarihi:06.01.2010 Revizyon : 04 Revizyon Tarihi:.02. Sayfa : 1/11 1 HASTA DÜŞMELERİNİN ÖNLENMESİ Düşme riski değerlendirme ölçeklerini öğrenerek ve uygularak hasta bakım kalitesini

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 29.03.2012 Madde 2 ye Ayaktan Hastadan Sorumlu Başhemşire 01 eklendi. Madde 2.1 e Hasta Hizmetli Personeli eklendi. 13.09.2012 Çalışma saati 16.30-08.30

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI YÖN.PL.03 04.05.2009 1 / 5 OCAK Riskli Birimlerde Temizlik Ve Dezenfeksiyon Riskli Birim Temizlik Şirket (29) OCAK Mutfak Eğitimi Besin Kalitesi/Yiyecek Satın Alma Ve Kontrol Yöntemleri Gıda Mühendisi

Detaylı

SAMSUN GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ HASTANESİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI

SAMSUN GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ HASTANESİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI DOKÜMAN 00 01 01 59 00 REVİZYON SAYFA 1 SIRA 1 TÜBERKÜLOZ HASTALIĞI GÖĞÜS HAST.VE TBC UZMANI KONFERANS SALONU OCAK GENEL 2 EL HİJYENİ(1.GRUP) ENFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ UZMANI KONFERANS

Detaylı

T.C D.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI. Konferans Salonu. Konferans Salonu. Konferans Salonu.

T.C D.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI. Konferans Salonu. Konferans Salonu. Konferans Salonu. SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİMLERİ (ZORUNLU) Revizyon No 0 09.02.205 Revizyon i 02.0.208 Sayfa No Sayfa /2 Yılı:208 in Adı/Genel / in Yer Yöntemi Grup Kodu Temel Kalite i ın Şubat 0,20,30 ların Önlenmesi

Detaylı

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ 1 SUNUM İÇERİĞİ Neden Acil Durum Müdahale Ekibi ne (ADME) ihtiyaç var? ADME nin görev ve sorumlulukları ADME elemanlarının seçilme aşamasında aranacak kriterler

Detaylı

İVRİNDİ DEVLET HASTANESİ 2015 YILI KOMİTE KOMİSYON TOPLANTI PLANI

İVRİNDİ DEVLET HASTANESİ 2015 YILI KOMİTE KOMİSYON TOPLANTI PLANI DOKÜMAN NO: 00 01 01 14 00 YAYIN : 05.01.2015 REV. /REV. NO: Sayfa: 1/2 İVRİNDİ DEVLET HASTANESİ 2015 YILI KOMİTE KOMİSYON PLANI KOMİTE-KOMİSYON ADI HASTA GÜVENLİĞİ * GENEL CER. UZM. DÂHİLİYE UZM. ACİL

Detaylı

İÇ YAZIŞMA FORMU. Acil İnceleyin Değerlendirin Yanıtlayın GeriDönüşüm

İÇ YAZIŞMA FORMU. Acil İnceleyin Değerlendirin Yanıtlayın GeriDönüşüm İÇ YAZIŞMA FORMU Doküman No: F KY 033 Yayın Tarihi: NİSAN 2009 Revizyon No: 00 Revizyon Tar: - Sayfa No: 1/1 Kime Kimden : BİLGİ İŞLEM SORUMLUSU : KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ Tarih : 02.09.2014 Konu : HKS

Detaylı

BEYAZ KOD YÖNETİM EKİBİ

BEYAZ KOD YÖNETİM EKİBİ İLAÇ YÖNETİMİ VE AKILCI İLAÇ KULLANIM ACİL DURUM VE AFET YÖNETİM BİLGİ GÜVENLİĞİ BİNA TURU MAVİ KOD YÖNETİM PEMBE KOD YÖNETİM BEYAZ KOD YÖNETİM KIRMIZI KOD YÖNETİM GÖRÜŞ-ÖNERİ DEĞERLENDİRME TIBBİ CİHAZ

Detaylı

ADSM SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI SAĞLIK HİZMETLER YÖNETİMİ YÖNETİM HİZMETLERİ

ADSM SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI SAĞLIK HİZMETLER YÖNETİMİ YÖNETİM HİZMETLERİ Kalite Yönetim Direktörü Nazik YILMAZ (Hemşire) Kalite Yönetim Birimi Yüksel TUNCER (Başhekim ) BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI Kurumsal Hizmetler Bölümü Yönetim Hizmetleri Enfeksiyon Kontrolü ve Önlenmesi Tesis

Detaylı

KOMİTE ADI ÜYE AD-SOYAD GÖREVİ. Temsilci/Başkan/Kalite Yönetim Direktörü/Sivil Savunma Amiri/HAP Başkanı ACİL DURUM AFET YÖNETİM Fatma Eser İRİ

KOMİTE ADI ÜYE AD-SOYAD GÖREVİ. Temsilci/Başkan/Kalite Yönetim Direktörü/Sivil Savunma Amiri/HAP Başkanı ACİL DURUM AFET YÖNETİM Fatma Eser İRİ Tıbbi Hizmet Yöneticiliğinden Bir /Başkan/Kalite Yönetim /Sivil Savunma Amiri/HAP Başkanı ACİL DURUM AFET YÖNETİM EKİBİ Sağlık Bakım Hiz. Müd. Erhan COŞKUN Teknik Servis Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü

Detaylı

T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ KURUMSAL İLETİŞİM PROSEDÜRÜ

T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ KURUMSAL İLETİŞİM PROSEDÜRÜ T.C BOZOK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ KURUMSAL İLETİŞİM PROSEDÜRÜ Bölüm YÖNETİM HİZMETLERİ Doküman Kod KU.PR.06 Revizyon Tarihi 00/00/0000 Yayın Tarihi 07/01/2016 Revizyon No 00 İlgili

Detaylı

BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI

BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI YÖNETİM HİZMETLERİ Ersoy USTA Sağlık Memuru Kalite Yönetim Direktörü Ümmühan BOLAT VHKİ.Anket Sorumlusu HASTA BAKIM HİZMETLERİ Fatma UZUNMEHMETOĞLU Başhemşire Bakiye BOZACI Başhemşire

Detaylı

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

ACİL DURUM YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Bu Prosedürünün amacı; Özel Çevre Hastanesi birimlerini etkileyecek acil durumları tespit etmek, acil

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36

YAYIN TARİHİ: REVİZYON TARİHİ NO: BÖLÜM NO: 01 01.07.2011 ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ TALİMATI: 18.04.2013-02 STANDART: 35-36 YÖN-TL- 1. AMAÇ: Hastanemizin birimlerinde ya da acil servisinde hizmet alan hastaların: Hastanemizde verilemeyen bir hizmete veya uzman konsültasyonuna gereksinim duyulması ve hastanede hastanın bakımımın

Detaylı

BOZOVA İLÇE DEVLET HASTANESİ 2016 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM YILLIK PLANI

BOZOVA İLÇE DEVLET HASTANESİ 2016 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM YILLIK PLANI BOZOVA İLÇE DEVLET HASTANESİ 2016 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM YILLIK PLANI TARİH 05.01.2016 SÜRE 2 SAAT PLANLANAN KİŞİ SAYISI EĞİTİMİN KONUSU - ALT KONUSU EĞİTİMİN YÖNTEMİ 12.01.2016 Hasta Memnuniyeti EĞİTİMCİ/UNVAN

Detaylı

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ Sayfa No: 1 / 6 Hastanemizde çalışanların, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için, hasta hakları, çalışan ve hasta güvenliğini önemseyerek hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet

Detaylı

Kalite Yönetim Birimi. Hastabaşı Test Cihazı Sorumlu Ekip

Kalite Yönetim Birimi. Hastabaşı Test Cihazı Sorumlu Ekip Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müdür Ummahan ÖNAL Kalite Yönetim Birim Kalite Yönetim Direktörü Ahmet ÇELİK Çalışan Hakları Birim İşyeri si A.Barış AKTÜRK Enfeksiyon Kontrol Komite Kalite Yönetim Birimi

Detaylı

KOMİTELER VE EKİPLER LİSTESİ

KOMİTELER VE EKİPLER LİSTESİ KOMİTELER VE EKİPLER LİSTESİ KALİTE YÖNETİM BİRİMİ i Ad-Soyad Başhekim Dr.Lütfi Çetinkaya İnsan Kaynakları Sorumlusu Hasta İletişim Birimi Sorumlusu Satın Alma Sorumlusu M.Erkan Demiriz *Kalite Yönetim

Detaylı

ÖZEL PALMİYE HASTANESİ ORGANİZASYON YAPISI

ÖZEL PALMİYE HASTANESİ ORGANİZASYON YAPISI Doküman No KU.YD.108 Yayın Tarihi 03.02.2016 Revizyon No 0 Revizyon Tarihi Sayfa No 1/23 AMAÇ: Hastanemizde uygulanan kalite yönetim sistemi ve hizmet kalite standartları çerçevesinde hastane organizasyon

Detaylı

SAMSUN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KAVAK İLÇE DEVLET HASTANESİ

SAMSUN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KAVAK İLÇE DEVLET HASTANESİ Uğur BARIŞ İdari Ve Mali Hizmetler Müdürü İdari Hizmetler Yönetici Temsilcisi Uzm.Dr.Duygu ÖZTÜRK Dahiliye Uzmanı Dahili Branş Uzmanı Emine ERGİN Laboratuvar Teknisyeni Laboratuvar Funda Çakın TÜYSÜZ Anestezi

Detaylı

MAYA HASTANESİ HİZMET KALİTE STANDARTLARI REHBERİ KOMİTE VE EKİPLERİ

MAYA HASTANESİ HİZMET KALİTE STANDARTLARI REHBERİ KOMİTE VE EKİPLERİ MAYA HASTANESİ HİZMET KALİTE STANDARTLARI REHBERİ KOMİTE VE EKİPLERİ HİZMET KALİTE STANDARTLARI ÖZ DEĞERLENDİRME EKİBİ : Op.Dr.Rıfkı KARABATAK Op. Dr. Sema YILDIZ COŞKUN Yardımcısı si Yasemin AKYOL Ameliyathane

Detaylı

AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ

AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ Doç. Dr. M. Özerk OKUTAN Tıbbi Direktör/ Yardımcısı Prof. Dr. Metin ÇAPAR Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Niyazi GÖRMÜŞ Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER D. NO:YÖN.LS.04 YAYIN TAR:11/11/2009 REV. NO:5 REV. TAR.: AĞUSTOS 2015 SY. NO / SY.S.:5/1 KOMİTELER-EKİPLER KALİTE BİRİMİ YÖNETİMİ BİRİM KALİTE TEMSİLCİLERİ Kalite Yönetim Direktörü Sağlık Bakım Hizmetleri

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 7/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. Amaç: Çalışan güvenliğini sağlamaya yönelik gerekli faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla, kurumda düzenlemeler

Detaylı

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 HASTANE ÇALIġANLARI EĞĠTĠM PROSEDÜRÜ KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 1.AMAÇ Midyat Devlet Hastanesi nde hizmetin kalitesini arttıracak eğitim

Detaylı

SHKS KALITE YÖNETIMI

SHKS KALITE YÖNETIMI SHKS KALITE YÖNETIMI Kaliteden Sorumlu Başhekim Yrd Uz.Dr. Bilge ÖZŞARLAK KARAARSLAN Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Birimi İlknur YALÇINKAYA (Enfeksiyon Hem.) Necla ÖNGÜÇ (HİE.Hem) Hasta Güvenliği

Detaylı

, ,

, , Yürürlük i: 11.10.2012 HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/6 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi - İptal Madde No - 3.1.3.2, 3.14.3, 3.16.1-3.1.1.5, 3.8, 3.9, 3.10, 3.11, 3.12,

Detaylı

KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU

KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HAZIRLAYANLAR Metinler Uz. Dr. Rabia TERZİ Gülsüm ÖZGÜLER Metin Editör Leyla ERALP

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 07.11.2013 Ex. olan hastanın kimliğinin doğrulanması için 01 Ex. Kimlik Etiketi kullanımı tarif edildi. 19.03.2014 Madde 5.3.4 te psikiyatri hastaları

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HASTA NAKLİ ve AMBULANS HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi

Detaylı

GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI

GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI Yayın Tarihi 01/05/2009 GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI Dokümantasyon No İ.K..PL..01 Revizyon Tarihi 25.02.2013 Revizyon No 01 Sayfa No 1/5 PLANLANAN EĞİTİM KONUSU VEREN KİŞİ VEYA BÖLÜM HEDEFLENEN

Detaylı

EĞİTİM PLANI Rev. Tar

EĞİTİM PLANI Rev. Tar 00 1/8 EĞİTİM KONUSU Kişisel koruyucu ekipman kullanımı İSG Kurulu Çalışma Prensipleri- Çalışan Temsilcisinin Eğitimi Meslek Hastalıklarının Sebepleri. Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin

Detaylı

İZMİR ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI ÇALIŞMA KOMİTELERİ

İZMİR ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI ÇALIŞMA KOMİTELERİ İZMİR ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI ÇALIŞMA KOMİTELERİ AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM KOMİTESİ BAŞKAN : Uzm. Dr. Rahim ÖZDEMĠR (BaĢhekim Yardımcısı) Sadi GÖKTAġ (Müdür

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ

HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ Tıbbi hizmetleri yöneticilerinden birer İdari hizmetleri yöneticilerinden birer Hemşirelik hizmetleri yöneticilerinden birer Kalite yönetim direktörü Cerrahi branş uzmanı Dahili

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YENİ BAŞLAYAN ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YENİ BAŞLAYAN ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YENİ BAŞLAYAN ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ İÇİN BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI REKTÖRLÜK Prof.Dr. Sadettin HÜLAGÜ Prof.Dr.Ercüment ÇİFTÇİ Prof.Dr.Bekir

Detaylı

CPR UYGULAMA TALİMATI

CPR UYGULAMA TALİMATI Dok No:YÖN.TL.22 Yayın Tarihi:NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 7 1.0 AMAÇ: Kardiyopulmoner arrest durumundaki bir hastanın güvenli bir şekilde resussitasyonunu sağlamak için kuralları belirlemektir.

Detaylı

YILLIK EĞİTİM PLANI 2016

YILLIK EĞİTİM PLANI 2016 Eğitim Konusu - içeriği Türkiyede Emzirme Anne Sütünün Özellikleri Emzirme Nasıl Olur Emzirmeyi Değerlendirmek Dinleme Ve Öğrenme Becerileri Özgüven Ve Destek Süt Sağma Teknikleri Meme İle İlgili Sorunlar

Detaylı

TESİS GÜVENLİK PROSEDÜRÜ

TESİS GÜVENLİK PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Talat Ürer, Tesis Yönetimi ve Güvenliği Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

06-07-08 Ocak 2015 1 saat Yemekhane. 06-07-08 Ocak 2015 20-21-22 Ocak 2015. 20-21-22 Ocak 2015. 03-04-05 Şubat 2015. 10 Şubat 2015

06-07-08 Ocak 2015 1 saat Yemekhane. 06-07-08 Ocak 2015 20-21-22 Ocak 2015. 20-21-22 Ocak 2015. 03-04-05 Şubat 2015. 10 Şubat 2015 YILI EĞİTİM PLANI DÖK. KODU: YÖN. PL.03 EĞİTİMİN KONUSU Kişiler Arası İletişim ve Gelişim i Çalışan Hakları Çamaşırhane i YAY. TAR.:31.10.2010 REV. TAR.:ARALIK 2013 REV. NO:04 SAYFA:1/8 EĞİTİM ALT BAŞLIKLARI

Detaylı

KALİTE KOORDİNASYON KURULU

KALİTE KOORDİNASYON KURULU KALİTE KOORDİNASYON KURULU Dr.Bekdaş TEKİN Kalite Yönetim Temsilcisi Genel Müdür Yard. Dr.M.Deniz Köseoğlu Başhemşire Figen Erkan Biyokimya Uzmanı Dr.Ümit Sondaç Ameliyathane sorumlu hekimi Dr.Ali Uzuner

Detaylı

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi teşhis ve tedavi görecek, yatışına karar verilen hastaların

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ Sayfa No: 1 / 6 Hastanemizde çalışanların, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için, hasta hakları, çalışan ve hasta güvenliğini önemseyerek hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet

Detaylı

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI NO KONU EĞİTİM VERECEK KİŞİ EĞİTİME KATILACAK PERSONEL TARİH / SÜRE YÖNTEM 1 Adli Vakalardan Örnek Alımı Laboratuvar Teknisyenleri 2 Verem Hastalığı (TBC) Uzm. Dr. Aylin CİCİMEN 3 El Hijyeni (Endikasyonları,

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7

HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7 KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7 1. AMAÇ, sağlık kurum ve kuruluşlarında hasta güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için hasta güvenliği kültürünün geliştirilmesine

Detaylı

2015 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2015 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2015 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 7 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK EL HİJYENİ-5 ENDİKASYON KURALI ENF. HEMŞİRESİ CPR (UYGULAMALI )

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KOMİTELER EL KİTABI

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KOMİTELER EL KİTABI T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KOMİTELER EL KİTABI 2013 www.ayvacik-dh.gov.tr AYVACIK DEVLET HASTANESİ HAZIRLAYANLAR İlkay

Detaylı

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI 6331 Sayılı Kanun: Madde:11-12 Acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal

Detaylı

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HİZMET KALİTE STANDARTLARI KOMİTELERİ

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HİZMET KALİTE STANDARTLARI KOMİTELERİ DOKÜMAN NO: TY-KOM-01 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA 1/6 KOMİTE ve EKİP LİSTESİ HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ ÜYELERİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ KOMİTESİ ÜYELERİ EĞİTİM KOMİTESİ

Detaylı

KOMİTELER VE EKİPLER LİSTESİ

KOMİTELER VE EKİPLER LİSTESİ KOMİTELER VE EKİPLER LİSTESİ Başhekim / Medikal Direktör i ( Teknik Hiz.) İnsan Kaynakları Sorumlusu *Kalite Yönetim Birimi, özdeğerlendirmeyi gerçekleştirecek ekiptir. KALİTE YÖNETİM EKİBİ KALİTE BÖLÜM

Detaylı

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ

YANGIN GÜVENLİK PROSEDÜRÜ TYG_P02 28.10.2011 13.08.2014 2 10 REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 05.09.2012 Hastane Hizmetleri Başkanı ifadesi yerine 01 İdari ve Mali İşler Direktörü ifadesi yazıldı. Yangın Tüpü

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARŞİV İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ ARŞİV İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı hastaların tıbbi kayıtlarının güvenli koşullarda saklanması, bütünlüğünün korunması ve erişilebilirliğinin sağlanması amacıyla yöntem tanımlamaktır. 2. Kapsam

Detaylı

2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI 26.12.2013 Sayfa 1 KONUSU ALT KONUSU TARİHİ 1 2 GENELGESİ GENELGESİ BİRİMİ 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU MAAŞ MUTEMETLİĞİ 1 4 16.01.2014 UZM.DR.GÖKHAN BÜYÜKKARAMAN 2.01.2014 ALİ

Detaylı