HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU"

Transkript

1 EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU

2 TANIMLAR Bu kılvuzd geçen bzı kvrm ve tnımlr şğıd çıklnmıştır. "Öğretmen Adyı", öğretmenlik progrmlrın devm eden, öğretmeni olcğı öğretim düzeyi ve lnınd, okul ortmınd, öğretmenlik uygulmsı ypn yükseköğretim kurumu öğrencisidir. "Okul Deneyimi", öğretmen dyının öğretmenlik mesleğini ve erken çocukluk eğitim ve bkım hizmeti veren kurumlrın ypısını, işleyişini, dinmiklerini tnımsı, bu kurumlrd gözlemler ve uygulmlr yprk öğretmenlik mesleği ve erken çocukluk eğitimi lnının gerektirdiği bilgi becerilerin kznımını ve öğretmenlik ypmk için kendi öz-değerlendirmesini ypmsını sğlyn derstir. "Uygulm Okulu", öğretmenlik uygulmlrının yürütüldüğü, Millî Eğitim Bknlığı n bğlı resmî ve özel okul öncesi eğitim kurumlrıdır., "Uygulm Öğretim Elemnı", lnınd deneyimli ve öğretmenlik formsyonun ship, öğretmen dylrının uygulm çlışmlrını plnlyn, yürüten ve değerlendiren yükseköğretim kurumu sorumlusu üniversite öğretim elemnıdır., "Uygulm Öğretmeni", uygulm okulund görevli, öğretmenlik formsyonun ship, lnınd deneyimli öğretmenler rsındn seçilen, öğretmen dyın öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği dvrnışlrı kznmsınd rehberlik ve dnışmnlık ypn sınıf vey ders öğretmenini ifde eder.

3 Değerli Öğrencilerimiz; ECE401/402 Okul Deneyimi dersi kpsmınd yeni bşlycğınız uygulm sürecinin hepiniz için yrrlı, eğitici ve zevkli bir deneyim olmsını dileriz. Bu dersler kpsmındki sorumluluklrınız; *gözlem (okul, sınıf, öğretmen, öğretmen- ile iletişimi ve çocuklr vb.) *pln hzırlm ve uygulm (günlük eğitim kışı ve etkinlik plnı) *teorik derslere ktılım (sürecin trtışıldığı) Bu dersin mcı; Öğretmen dyının öğretmenlik mesleğini ve erken çocukluk eğitim ve bkım hizmeti veren kurumlrın ypısını, işleyişini ve çocuğun gelişimini tnımsı, Öğretmen dyının eğitim kurumlrınd gözlemler ve uygulmlr yprk öğretmenlik mesleği ve erken çocukluk eğitimi lnının gerektirdiği bilgi ve becerileri kznmsı, Öğretmen dyının lisns öğrenimi boyunc öğrendiği teorik bilgileri uygulm ortmın ktrm ve öğretmenlik becerilerini geliştirme fırstı vermektir. Bu mç doğrultusund ypcğınız uygulmlrd kendinizi deneme ve geliştirme fırstı bulcksınız. Öğretmenlik becerilerinizi geliştirerek, sistemli, bilinçli ve kdemik bir şekilde uygulmlr ypck şekilde uygulm ypmnız için uygulm kılvuzu ve plnı hzırlnmıştır. Uygulm ypmnızın en temel mcı sizin mesleki olrk beceri ve deneyim kznmnızdır. Bu nedenle, uygulm sorumluluğunu ldığınız bu süreç boyunc yeni bir beceri öğrenmeye y d öğrendiğiniz becerilerinizi geliştirmeye odklnmnız önerilmektedir.

4 Bu doğrultud ECE401/402 Okul Deneyimi öğretmen dyının sorumluluklrı şu şekilde belirlenmiştir. ön lisns-lisns eğitim öğretim ve sınv yönetmeliğinin 38. mddesine uygun ve dh rht hreket edebilecek şekilde giyinilmesi ve temiz ykkbı götürülmesi gerekir. bir izin lmnız gereken durumd ders dnışmnınızı, okulunuzu ve sizden sorumlu oln öğretmeninizi bilgilendirmeniz ve durumu resmi bir rporl belgelendirmeniz gerekir. Bu özel durumun yoklm çizelgesine devmsızlık olrk işlenmesi gerektiğini ve günün telfisinin mecburi olduğunu unutmyın. beklenmektedir. Uygulm okulundki giriş-çıkış stlerinize, selmlşmlrınız dikkt etmeniz ve kurllr uymnız beklenmektedir. Kurumd yşdığınız sizi rhtsız eden bir durumd öncelikle dersin üniversitedeki sorumlu sistn hocsı ve ders dnışmn hocsıyl görüşmeniz gerekmektedir. önce sınıf öğretmeninizin yönlendirmesi ile kznım ve göstergelerinizi belirlemeniz, sonr dersin üniversitedeki sorumlu sistn hocsı ile plnınızı görüşerek onun önerdiği şekilde plnlm ypmnız ve son olrk sınıf öğretmeninizle mutlk pylşrk son düzeltmeleri ypmnız gerekmektedir. Dh sonr uygulmy geçebilirsiniz. mteryl temini gibi ön hzırlıklrınızı ypınız. Bu ön hzırlıklrınızı okul gideceği günlerden önce temin edip tmmlmy dikkt ediniz. Okul bu konud destek verebiliyors mteryl desteği lbilirsiniz, okul gittiğiniz gün etkinlik öncesi ortm düzenlemesini ypmlısınız., uygulmnızl ilgili iyi giden ve gitmeyen durumlrı gözden geçirin ve sonrki uygulmlrınız için ksklıklrı telfi ederek kendinizi geliştirmeye çlışınız. Uygulm bittikten sonr sınıf öğretmenizle görüşerek yptığınız uygulm ile ilgili görüşlerini/ dönütlerini mutlk lınız. Uygulm sırsınd sizden sorumlu öğretim elemnı sizi izleyecek ve sizinle ilgili bzı notlr lcktır. Bu notlr sizin için önemlidir. Lütfen

5 uygulmdn sonr uygun bir zmn diliminde sorumlu öğretim elemnı ile süreci değerlendirmeyi unutmyın. Okulun eğitim-öğretime bşldığı stte, kurumlrınızd bulunmnız gerekmektedir. Okuld bulunm süreniz, okulun çlışm stleridir. ECE401 Öğretmenlik Uygulmsı I dersi kpsmınd Bu ders hftd iki yrım gün olrk ypılcktır. Bu ders kpsmınd 2 hft gözlem ve 12 hft uygulm gerçekleştirilecektir. Öğrenciler dönem boyunc her yrım gün için eğitim kışı ve kışt yer ln 2 etkinlik plnı hzırlmlıdır. Bu etkinlik plnı, formtın uygun olrk hzırlnmlıdır. zırlnn plnlr önce ders dnışmnının onyın sunulmlı, sonrsınd sınıf öğretmenine de onyltılrk uygulnmlıdır. Ar rpor ve finl rporlrı uygulmdn belirlediği trihlerde teslim edilecektir. Uygulm dersleriniz için devmsızlık hkkınız yoktur. stlık gibi özel durumlrd uygulm dnışmnı ve sınıf öğretmeninize hber vermeniz ve bu durumu belgelendirmeniz/ resmi olrk rporlndırmnız gerekmektedir. Bu şekilde rporlu olrk yptığınız devmsızlık hkkınız, dönem içindeki öğretmenlik uygulmsı toplm stinizin(14x4=56 st) %20 si kdrdır. Bu günlerin rporlndırılrk, dh sonr telfisinin ypılmsı ve uygulmsının sınıf öğretmeniyle konuşulrk telfi günü belirlenerek gerçekleştirilmesi zorunludur. ECE 402 Öğretmenlik Uygulmsı II dersi kpsmınd Bu ders hftd üç yrım gün olrk ypılcktır. Bu ders kpsmınd 14 hft uygulm gerçekleştirilecektir. Öğrenciler dönem boyunc her yrım gün için eğitim kışı ve kışt yer ln 2 etkinlik plnı hzırlmlıdır. Bu etkinlik plnı, formtın uygun olrk hzırlnmlıdır. zırlnn plnlr önce ders dnışmnının onyın sunulmlı, sonrsınd sınıf öğretmenine de onyltılrk uygulnmlıdır.

6 Ar rpor ve finl rporlrı uygulmdn belirlediği trihlerde teslim edilecektir. Uygulm dersleriniz için devmsızlık hkkınız yoktur. stlık gibi özel durumlrd uygulm dnışmnı ve sınıf öğretmeninize hber vermeniz ve bu durumu belgelendirmeniz/ resmi olrk rporlndırmnız gerekmektedir. Bu şekilde rporlu olrk yptığınız devmsızlık hkkınız, dönem içindeki öğretmenlik uygulmsı toplm stinizin(14x6=84 st) %20 si kdrdır. Bu günlerin rporlndırılrk, dh sonr telfisinin ypılmsı ve uygulmsının sınıf öğretmeniyle konuşulrk telfi günü belirlenerek gerçekleştirilmesi zorunludur. Uygulm Öğretmeni ve Uygulm Öğretim Elemnının Öğretmenlik Uygulmsı ile İlgili Sorumluluklrı A- Uygulm öğretmeninin sorumluluklrı. 1. Öğretmen dyını çocuklrl tnıştırır ve uygulmy yönelik gerekli yönergeleri ve belgeleri on verir. 2. Okul Deneyimi süresince öğretmen dylrının derslere devmını düzenli olrk tkip eder ve kyıt eder. 3. Öğretmenlik uygulmsının bşınd öğretmen dylrın okul, rç-gereç ve kynklr, kütüphne, çocuklr, okul kurllrı ile onlrın çlışmlrı için gerekli olck diğer konulrd gerekli bilgileri sunr. 4. Öğretmen dylrının uygulmlrı konusund öğretmen dylrıyl önceden görüşerek, gerekli hzırlıklrı yprk, plnlrını uygulmdn önce inceleyerek, uygulmdn sonr d değerlendirerek öğrenciye geri bildirim verir. 5. Öğretmen dyınd gelişmesi beklenen yeterliklerle ilgili hedefleri sptyrk ve gerçekleşen gelişmeleri gözden geçirerek öğretmen dyın gelişim süreci hkkınd dönüt verir. 6. Öğretmen dyı ile işbirliği ypr, on öğretmenlik mesleği ile ilgili deneyimlerini pylşrk yrdım eder ve gelişimini destekler. 7. Öğretmen dyının etkinliklerini belli rlıklrl birçok kez bştn son gözlemler ve dönüt verir.

7 8. Öğretmen dyını, öğretmenlik mesleği ile ilgili kurumsl konulrd bilgilendirir. Bunlr: Knun, yönerge ve yönetmelikler (657 ve ilgili knunlr) Uygulm okulunun idri ypısı ve işleri Okuld uyulmsı gereken kurllr Okul bilgi sistemleri (E-Okul ve MEBBIS) Bir öğretmenin kurum, ilelere ve çocuklr ilişkin görev ve sorumluluklrıdır. 9. Dönem sonund öğretmen dyını değerlendirir ve notunu verir. 10. Öğretmen dyıyl birlikte sınıft sürekli birlikte olur ve sınıft çocuklrl öğretmen dyını ylnız bırkmz. B- Uygulm öğretim elemnının sorumluluklrı 1. Öğretmen dylrını uygulm okulu, uygulm progrmı, öğretmen yeterlikleri, değerlendirmeler ve uymsı gereken kurllr konusund bilgilendirir. 2. Öğretmenlik Uygulmsının ilk hftsınd (okul uygulm koordintöründen rndevu lrk) öğrencileri uygulm okulun götürür, okul uygulm koordintörü ve uygulm öğretmeni ile tnıştırır. ECE402/402 Öğretmenlik Uygulmsı yönergesinden bir nüshyı uygulm öğretmenine teslim eder. 3. Öğretmen dyının öğretmenlik uygulm progrmını düzenli olrk yürütebilmesini sğlmk için; pln, eğitim mterylleri ve ortm düzenlemeleri vb. hzırlıklrl ilgili rehberlik ve dnışmnlık ypr. 4. Öğretmen dyın etkinlik değerlendirme formunu kullnrk hem uygulmdn önce hem de uygulmdn sonr geri dönütler verir. 5. Ders plnlm, öğretim rçlrını hzırlm ve kullnm, kyıt tutm ve değerlendirme (çocuk, progrm ve kendisini), sınıf yönetimi gibi konulrd rehberlik ve dnışmnlık ypr. 6. Bu süreçte, öğretmen dyı ile işbirliği yprk on öğretmenlik mesleği ile ilgili yrdım ve destek sğlr. 7. Öğretmen dyının uygulmlrını dönem boyunc z üç kez gözlemleyip, bu doğrultud öğretmen dyının mesleki gelişmesine ktkı sğlyck dönütler verir ve ypıcı önerilerde bulunur.

8 8. Öğretmen dyının sorumlu öğretmeniyle iletişimini gözlemler, değerlendirir ve gerekirse öğrenciye yönlendirmelerde bulunur. 9. Uygulm öğretmeni ile öğretmen dyının çlışmlrını görüşür, öğretmen dyının gelişmesini ve bşrısını rtırıcı önlemleri lır. 10. Uygulmd öğretmen dyının Milli Eğitim Bknlığı nc belirlenen öğretmenlik mesleğine ilişkin kurllr uygun dvrnıp dvrnmdığını denetler. 11. Uygulm progrmının yürütülmesinde ilgili koordintörlükler ve uygulm öğretmeniyle sürekli iletişim ve işbirliği içerisinde bulunur. Uygulm Dersiyle İlgili Genel Bilgiler ECE401 Ve ECE402 Öğretmenlik Uygulmsı dersi ile ilgili genel bilgiler şğıd sunulmuştur. ECE 401 Okul Deneyimi I Dersin Adı Kodu Yrıyılı Teori (st/hft) Uygulm (st/hft) Yerel Kredi AKTS ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ECE Yrıyıl Önkoşul(lr)-vr ise ECE 302 "Okul Deneyimi" dersinden bşrılı olmk Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu

9 Dersin verilme şekli Yüz yüze Dersin sorumlusu(lrı) Bölüm sorumlulrı Dersin çıktılrı öğrenme 1. Erken çocukluk dönemi çocuklrının gelişimsel özelliklerini (bilişsel, dil vb) bilir. Erken çocukluk dönemi çocuklrının eğitim sürecindeki dvrnış ve becerilerini gelişim lnlrın göre gözlemler ve kydeder. 2. Erken çocukluk bkım ve eğitiminin mçlrın ve çocuklrın gelişimine uygun etkinlikler hzırlr. 3. Etkinliklerin uygulnmsı için gerekli fiziksel ve eğitsel düzenlemeleri gerçekleştirir. 4. Erken çocukluk bkım ve eğitiminin mçlrın ve çocuklrın gelişimine uygun etkinlikler uygulr. 5. Etkinlikleri, etkinliklerin uygulm sürecini ve öğretmenlik becerilerini değerlendirir. 6. Uygulmdki deneyimlerini bir rporl değerlendirir. 7. Öz değerlendirme rporlrı hzırlr. Dersin içeriği Erken çocukluk bkım ve eğitim hizmeti veren kurumlrd gözlem ypm, uygulnmk üzere günlük etkinlikler hzırlm ve geri bildirimler doğrultusund düzenleme, hzırlnmış ve gözden geçirilmiş plnlrı erken çocukluk bkım ve eğitim hizmeti veren kurumlrd uygulm

10 ECE 402 Öğretmenlik Uygulmsı II Dersin Adı Kodu Yrıyılı Teori (st/hft) Uygulm (st/hft) Yerel Kredi AKTS

11 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II ECE Yrıyıl Önkoşul(lr)-vr ise ECE401 "Öğretmenlik Uygulmsı I" dersinden bşrılı olmk Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin verilme şekli Yüz yüze Dersin sorumlusu(lrı) Bölüm sorumlusu Dersin çıktılrı öğrenme 1. Erken çocukluk eğitimde frklı yklşımlrı bilir ve MEB erken çocukluk eğitim progrmının diğer yklşımlr göre frklı ve benzer yönlerini çıklr; 2. MEB erken çocukluk eğitimi progrmın uygun etkinlikler hzırlr ve uygulr; Erken çocukluk eğitimi yıllık plnı hzırlr ve uygulr; 3. Frklı gereksinimi oln çocuklr için yıllık plnı hzırlyıp uygulr; 4. Gerekli eğitsel mterylleri hzırlr, ortm düzenlemesini ypr; 5. Sınıfın fiziksel, sosyl ve psikolojik ortmını gözlemler; 6. Öğretmen ve öğrenci dvrnışlrını gözlemler. 7. Çocuğu tnım ve değerlendirme tekniklerini kullnrk çocuklrı gözlemler ve değerlendirir;

12 8. Eğitim uygulmlrını mteryl ve öğretmen çısındn değerlendirir; Öz değerlendirme rporu hzırlr; Uygulmdki deneyimlerini bir rporl orty koyr. Dersin içeriği Günlük kışın plnlnmsı ve kış uygun etkinliklerin hzırlnmsı ve uygulnmsı, etkinlik uygulmlrının okuldki öğretmen, öğretim elemnı ve uygulm öğrencisi trfındn değerlendirilmesi, değerlendirmeler doğrultusund düzeltmelerin ypılmsı, ürün dosysı hzırlm, çocuklrl ilgili kyıt formlrını doldurm, okul öncesi eğitim kurumlrınd belirlenen kznımlr doğrultusund yıllık pln hzırlm, ile ktılımı için öneriler geliştirme, özlük hklrını ve ship olmsı gereken yeterlikleri öğrenme. ETKİNLİK PLANI HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR Progrml ilgili her türlü bilgiyi MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Aylık Çocuklr İçin Okul Öncesi Eğitimi Progrmı nd bulbilirsiniz (ilgili link: burd dh önceki uygulmlrdn yol çıkılrk siz öğretmen dylrının zorluk yşdığı genel noktlr değinilecektir. Uygulmlrınızd kullncğınız etkinlik türleri ve tnımlrı şğıd yer lmktdır. Büyük Grup Etkinliği, ynı kznımlr ulşmyı mçlyn, ynı yöntem, teknik ve mteryller kullnrk sınıftki tüm çocuklrl birlikte ypıln etkinliklerdir. Bütün grub ynı etkinliklerle ynı kznımlrı kzndırmk mçlndığı için resim ypm, deneyler (Örn: fsulye yetiştirme, rüzgr gülü ypm ) çlışm kğıtlrı gibi etkinlikler büyük grup etkinlikleridir.

13 Küçük Grup Etkinlikleri, çocuğun ilgi, yetenek, gelişim özelliği ve yşı doğrultusund gruplr yrılrk frklı çlışmlr yptıklrı etkinliklerdir. Gruptki çocuklrın hepsinin ynı etkinliği küçük gruplr hinde yptıklrı etkinlikler büyük grup etkinlikleridir. Küçük grup etkinliklerinde, her etkinlik için yrı pln ypılmlıdır. Bşk bir deyişle küçük grup etkinlikleri, öğretmenin frklı yöntem ve teknikleri kullnrk ynı kznım göstergelerle etkinlik plnlmsıdır. Bireysel Etkinlik; çocuğun ilgi ve becerileri doğrultusund kendi bşın yprk yşyrk öğrenmesini mçlyn etkinliklerdir. Bütünleştirilmiş Etkinlik; birden fzl etkinliğin uygun geçişlerle bir ry getirilmesidir. Progrmd yer ln etkinlik türleri; Mtemtik, Drm, Okum yzmy hzırlık, Snt, Türkçe, Oyun, Müzik, Fen, reket ve ln gezisidir. Sizden beklenen, dönem boyunc bu etkinliklere plnlrınızd dengeli bir şekilde yer vermenizdir. Bunun için ekte yer ln formu kullnbilirsiniz. UYGULAMA SÜRECİNDE GÖZLEMLERDE VE UYGULAMALARDA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN NOKTALAR Öğretmenin Sınıfı Yönetme Süreci Sınıfın fiziksel düzeni

14 Zmn yönetimi Etkinlikleri bşlngıç ve bitişi (geçişler, dikkt çekme, değerlendirme) Çocuklrı izleme Rutin ve kurllrın tkibi (sınıf kurllrını htırltn görsel vr mı?...) Öğretmenin Kullndığı Öğretim Yöntem ve Teknikleri Sınıf Ortmının Orgnize Edilmesi Öğretmen tutumu (Demokrtik, otokrtik, izin verici) Çocuklrl etkileşim Pozitif Destek Özel gereksinimli çocuklrın bütünleştirilmesi Aylık ve günlük plnlrın incelenmesi Öğrenme çıktılrının değerlendirilmesi Forml değerlendirme İnforml değerlendirme Etkinlik sonu ve gün sonu değerlendirmelerin ypılmsı Uygulm derslerinizin gözlem boyutund yukrıd verilen mddeleri sınıf öğretmenlerinizde gözlemlemeniz, uygulm boyutund ise sizlerin bu mddeleri göz önünde bulundurrk uygulm ypmnız beklenmektedir. UYGULAMALARDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKEN NOKTALAR Bütün çocuklrın ktılımını sğlmy özen gösterin. Süreçte mesleki olrk kendinizi geliştirmeye odklnın.

15 Uygulm dnışmnınız ve sınıf öğretmeninizle işbirliği içinde olun ve dönütleri göz önünde bulundurrk kendinizi geliştirin. Çocuklrın bireysel özellikleri ve gereksinimlerini, geçmiş yşntılrını, ile ypılrı ve kültürel özelliklerini göz önünde buldurun. İleriki etkinliklerde kullnmk üzere, çocuklrl ilgili gözlemler yprk bunlrı not lın. Çocuklrın gelişimlerini gözleyerek tkip edin. Öğretmen Adyı Değerlendirilirken Dikkt Edilecek Hususlr 1. Etkinlik plnlrının zmnınd hzırlnrk sorumlu öğretim elemnının onyının lınmsı 2. Etkinlik plnın verilen geri dönütler doğrultusund plnlrın düzeltilerek sorumlu öğretim elemnın gönderilmesi 3. Yeni etkinlik plnı hzırlnırken, önceki dönütlerin göz önünde bulundurulmsı 4. MEB formtın uygunluk (etkinlik dı ve türünün belirtilmesi, güne bşlm etkinliğinin yzılmsı, kznım göstergelere uygun etkinlik, öğrenme sürecinin çık ve nlşılır olmsı, uygun mteryller, değerlendirme, ile ktılımı, uyrlm ) 5. Uygulm okulund giriş-çıkış stlerine dikkt edilmesi 6. Genel görünüm, kılık kıyfetin yönetmeliğe uygun olmsı 7. Sınıft kullncğı temiz ykkbının götürülmesi 8. Uygulmy gidemeyeceği zmnın ve sebebinin uygulm dnışmnı ve sınıf öğretmenine bildirilmesi 9. Uygulm süreci (çocuklrl etkileşim, sınıf yönetimi, mteryl hzırlığı, etkinlik geçişleri, tüm çocuklrın ktif ktılımını sğlm, yrtıcı ve özgün etkinlikler uygulm, çocuklrın bireysel frklılıklrını göz önünde bulundurm, zmn yönetimi, plnd yer verilen uyrlmnın uygulnmsı, plndki değerlendirmenin gerçekleştirilmesi) 10. Öğretmen dyının teorik ve uygulmlı derslere devm durumu 11. Öğretmen dyının sınıf öğretmeni ve okul personeliyle iletişiminin değerlendirilmesi 12. Öğretmen dyının etkinliklerle ilgili hzırldığı dosy rporlrının değerlendirilmesi.

16 13. Öğretmen dyının bğımsız olrk yürüttüğü derslerde, uygulm öğretmeni ve uygulm öğretim elemnı trfındn ypıln değerlendirme sonuçlrı

17 ECE 401/402 Öğretmenlik Uygulmsı DERS SORUMLUSU ETKİNLİK DEĞERLENDİRME FORMU* *Lütfen her etkinlik plnı için doldurunuz. Öğrenci Adı Soydı: Trih: ETKİNLİĞE HAZIRLIK Evet (1 pun) yır (0 pun) 1. Etkinlik plnı belirlenen zmnd hzırlnmıştır. 2. Pln formtı MEB formtın uygundur. 3. Günlük eğitim kışı hzırlnmıştır. 4. Etkinlik dı ve türü belirtilmiştir. 5. Güne bşlm etkinliği belirtilmiştir. 6. Her etkinlik için yrı kznım, gösterge hzırlmıştır. ÖĞRENME SÜRECİ Evet (3) yır (0) Geliştirilmeli (2) 1. Öğrenme süreci çık, nlşılır bir dille yrıntılı yzılmıştır. 2. Öğrenme sürecinde kznım ve göstergeler uygun şekilde belirtilmiştir. 3. Öğrenme sürecinde merk uyndırn bşlngıçlr yer verilmiştir. 4. Etkinlik geçişleri uygulm kışını sürdürecek şekilde yzılmıştır. 5. Seçilen mteryller ve ortm düzenlemesi, etkinliğin içeriğine ve mcın uygundur.* 6. zırlnn etkinlikle ilgili yeni sözcük ve kvrm belirtilmiştir.* 7. Aile ktılımı etkinliği uygun yzılmıştır. UYARLAMA 8. Uyrlmlr çocuğun gereksinime uygun yzılmıştır. 9. Öğrenme süreci uyrlmy yönelik hzırlnmıştır. 10. Öğretim ortmı uyrlmy yönelik hzırlnmıştır. 11. Öğretim mcı (Göstergelerin çocuğun gereksinime uygun şekilde uyrlnmsı) 12. Mteryl (Mterylin çocuğun gereksinime uygun şekilde uyrlnmsı) DEĞERLENDİRME. Sorulrl değerlendirme Evet (2) yır (0) Geliştirilmeli (1) 1. Açık uçlu ve çocuklrın kendilerini ifde edebileceği sorulr yer verilmiştir. 2. Tüm değerlendirme lnlrın yönelik sorulr vrdır (duyuşsl, yşntıy dönük, kznımlr yönelik, betimsel). 3. Sorulr belirtilen değerlendirme lnın uygundur. b. Eğer değerlendirme sorulrını kullnmyıp, frklı değerlendirme yöntemleri kullnılmışs çıklyınız (6 pun) Evet (1) yır (0) 4. Önceki uygulmnın değerlendirmesi ypılmıştır. 5. Önceki uygulmlr verilen dönütler pln ynsıtılmıştır. Toplm:./50 *Eğer etkinlikte mteryl kullnılmsın gerek yoks yeni sözcük ve kvrm yer verilmemişse Evet olrk değerlendiriniz.

18 Öğrenci Adı Soydı: Trih: DERS SORUMLUSU UYGULAMA GÖZLEM FORMU BEKLENTİLER (Punlm yok) Evet yır 1. Öğretmen dyının uygulm için genel görünümü uygundur. 2. Öğretmen dyı uygulmy zmnınd gelir.*** 3. Öğretmen dyı, uygulmy gidemeyeceğinde mzeretini dnışmnın ve sınıf öğretmenine zmnınd bildirir. 4. Öğretmen dyı sınıft kullncğı ykkbıyı getirir. UYGULAMA Evet (3) yır (0) Geliştirilmeli (2) 1. Serbest oyun stinde çocuklrl etkileşime geçer. 2. Güne bşlm etkinliğini uygulr. 3. Mteryl hzırlığını uygulmy gelmeden önce ypr. 4. Etkinlik bşlngıcınd çocuklrın dikktini toplr. 5. Uygulm sırsınd çocuklrd etkili iletişim kurr. 6. Etkinliği uygulrken sürece hkimdir. 7. Etkinlik sürecinde çocuklrın ktif ktılımını sğlr. 8. Etkinlik geçişlerini uygun şekilde ypr. 9. Zmnı etkili kullnır. 10. Etkinliği uygulrken çocuklrın ilgi ve dikkt sürelerini göz önünde bulundurur. 11. Sınıf yönetimi becerileri yeterlidir. 12. Sınıf kurllrın uygun olmyn çocuğ sınıf kurllrını htırltır. 13. Sınıf kurllrın uyn çocuğ olumlu geri dönüt verir. 14. Uygulmd çocuklrın bireysel frklılıklrını göz önünde bulundurur. 15. Plnd yer verilen değerlendirme yöntemini uygulr. 16. Plnldığı uyrlmyı uygulr. 17. Geri bildirim ve önerileri uygulmlrın ynsıtır. Toplm:.../50 Öğretmen dyının uygulmsın dir eklemek istedikleriniz vrs:

19 Öğretmen Adyı Öz Değerlendirme Formu* A KİŞİSEL GELİŞİM KİŞİSEL DEĞERLER Çok Yeterliyim (5) Yeterliyim (4) Kbul edilebilir düzeydeyim (3) Geliştirmeliyim (2) Kesinlikle geliştirmeliyim (1) Açıklm Kişisel Gelişim 1 Yeni fikirlere ve değişime çık olm (A4.4, A5.9) 2 Üst düzey düşünme becerilerini kullnm (eleştirel, sorgulyn, ynsıtıcı gibi) (A5.7) 3 Türkçeyi kurllrın uygun ve nlşılbilir bir biçimde kullnm (A5.10) 4 Stresle bş çıkm yollrını bilme ve kullnm (A5.5, A5.2, A5.4) 5 Gerektiğinde kişisel ve mesleki konulrd uzmn yrdımın bşvurm ((C5.3) 6 Sğlıklı yşm ve öz bkım becerilerine ship olm (A5.2) 7 Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri izleme (A5.13) 8 Teknoloji okur-yzrı olm (teknoloji ile ilgili kvrm ve uygulmlrın bilgi ve becerileri) (A5.12) 9 Bilimsel rştırm ypm becerilerine ship olm (A5.15) 10 Bilgi ve iletişim teknolojilerinden (on-line dergi, mesleki forum, pket yzılımlr, e-post, v.b) bilgiyi pylşm mcıyl yrrlnm (A6.9, A6.2) 11 Bilgi ve iletişim teknolojilerinden öğretim sürecinde yrrlnm (A5.12, C3.8) 12 Meslekî bilgi, beceri ve yeterliklerini geliştirmek mcıyl, hizmet içi eğitim, toplntı ve seminerlere ktılm (A6.1, A6.3, F2.6) 13 Meslekî gelişimine yönelik yyınlrı izleme (A6.4, F3.1) 14 Kişisel ve mesleki duyrlılığını rtırmk için kültür ve snt etkinliklerine ktılm (A5.14) Okulun İyileştirilmesine ve Geliştirilmesine Ktkı Sğlm 15 Okuldki sosyl, kültürel ve meslekî çlışmlr ktif bir biçimde ktılm ve gerektiğinde önderlik ypm (A7.5) 16 Okul gelişim-yönetim ekiplerinde görev lm (E2.6) 17 Okul ve çevrenin gelişimine ktkı sğlmk için çlışmlr ypm (E3.4, E2.1, E2.2, E2.3, E2.4, E1.7, E3-2-E3. 3, E3.4) 18 Okulun iyileştirilmesinde ve geliştirilmesinde çevre olnklrını kullnm (A7.7) 19 Sivil toplum örgütleri, yerel yönetimlerle iş birliği ypm (A6.6, A6.8, A7.4) 20 Okuld yşnn sorunlrı çözmek için eylem rştırmlrı plnlm ve yürütme (A7.2, A7.8) 21 Okulu geliştirme çlışmlrınd öğrencileri rol lmlrı için teşvik etme (A7.3) 22 Öğrenen okul çlışmlrını destekleme ve bu çlışmlr ktılm (A7.6, E3.2, E3.3, E3.4) Mevzut Bilgisi

20 23 Görev, hk ve sorumluluklrıyl ilgili mevzutı bilme ve bun uygun dvrnm (A8.1, A8.2) 24 Engellilerin eğitim ve öğretimden yrrlnmsın hizmet eden ys ve yönetmelikleri bilme ve bun uygun dvrnm (A1.12, A8.3, A8.4) Öz değerlendirme

21 A KİŞİSEL GELİŞİM KİŞİSEL DEĞERLER 25 Veli görüşlerinden yrrlnm (A4.3) 26 Yönetici görüşlerinden yrrlnm (A4.3) 27 Öğretmen görüşlerinden yrrlnm (A4.3) 28 Öğrenci görüşlerinden yrrlnm (A4.3) 29 Sınıf içi sınıf dışı çlışmlrını eleştirel bir yklşıml nliz edip öz değerlendirmede kullnm (A4.2, A4.1) 30 Öz değerlendirmeden elde ettiği verileri kişisel gelişimi için kullnm (A4.2, A6.7, A4.5) Çok Yeterliyim (5) Yeterliyim (4) Kbul edilebilir düzeydeyim (3) Geliştirmeliyim (2) Kesinlikle geliştirmeliyim (1) Açıklm A MESLEKİ GELİŞİM - MESLEKİ DEĞERLER Öğrenciye Değer Verme 31 Öğrencilerle ilgili kyıtlrd gizlilik ilkesine uym (A1.13, B3.2, E4.8) 32 Öğrencilerin ship olduğu değerlere sygı gösterme (A1.13, A1.9, B3.7, B3.8, E4.6, E4.7) 33 Öğrencilere, diğerlerinin fikirlerine ve ürettiklerine değer vermeleri için model olm (A1.6, A1.7, A1.8, B3.5, B3.6) 34 Öğrencinin kendini ifde edebileceği fırstlrı sunm (A1.4, B3.4, B3.7) 35 Öğrencilerin sevgi ve sygıy dylı ilişkiler geliştirmelerine ortm oluşturm (A1.10) 36 Öğrencileri etkin biçimde dinleme (A1.5, A1.7) 37 Öğrencilere uygun trtışm ortmı sğlm (A1.4, A1.10, B3.3) 38 Öğrenciye ismiyle hitp etme (B3.1, A1.8) Öğrencinin bşrbileceğine İnnm 39 Plânınd öğrencilerin gereksinimlerine ynıt verecek frklı etkinlikler tsrlm (A1.1, A2.6) 40 Öğrenmeyi engelleyen etmenleri nliz ederek öğrencilerin ihtiyçlrın yönelik düzenlemeler ypm (A2.4, A6.5, D4.1, D4.5, F3.7) 41 Ödevleri ve sınıf dışı çlışmlrı, öğrencilerin ve çevrenin ihtiyç ve imkânlrın uygun plnlm (A1.11) 42 Sınıf içi ve dışı fliyetlerde öğrenmeye krşı merk/ istek uyndırıcı etkinlikler hzırlm (A2.1, A2.8) 43 Yetersiz-isteksiz öğrencileri motive edici tedbirler lm (A2.1, A2.10, C7.8) 44 Öğrenme ve bşrmnın çeşitli yollrı olduğu konusund öğrencileri bilgilendirme (A2.5, F2.3) 45 Çlışmlrını uygulrken, öğrencilerin her birini vr oln kznım düzeylerinden dh ileriye götürme (A2.3, A2.9, D3.6) 46 Frklı düzeydeki öğrencilerin öğrenme çblrını cesretlendirme (A2.7, A2.10, A2.11) Ulusl ve Evrensel Değerlere Önem Verme 47 Öğrencilerde bireysel ve kültürel frklılıklr olbileceğine ilişkin nlyış kzndırmy yönelik çlışmlr yer verme (A1.9, A3.6)

22 48 İnsn hklrın uygun biçimde dvrnm (A3.2) 49 Bilgi ve iletişim teknolojileri ile ilgili ysl ve hlâki sorumluluklrı öğrencilere kzndırm (A3.8) 50 Çocuk hklrının korunmsı ile ilgili ys ve yönetmelikleri bilme (A3.1) 51 Sınıf içi ve dışı etkinliklerde demokrsi nlyışını geliştirici yöntem / tekniklere

23 yer verme (A3.4) A MESLEKİ GELİŞİM - MESLEKİ DEĞERLER 52 Öğrencilerde ulusl ve evrensel değerlerin gelişmesini destekleme ve model olm (A3.5) 53 Sınıf içi ve dışı çlışmlrınd, toplumsl ve meslekî etik değerleri benimseme ve bunlr uygun dvrnm (dlet, dürüstlük, tutrlılık, krrlılık, duyrlılık v.b.) (A3.7, A5.3) 54 Uluslr, bireylere ve innçlr krşı yrımcılık ypmm (A3.3, E4.6) 55 Sınıf içi ve dışınd çocuk hklrının korunmsınd ve uygulnmsınd etkin rol lm (A3.1) Çok Yeterliyim (5) Yeterliyim (4) Kbul edilebilir düzeydeyim (3) Geliştirmeliyim (2) Kesinlikle geliştirmeliyim (1) Açıklm B ÖĞRENCİYİ TANIMA Gelişim Özelliklerini Tnım Öğrencilerle ilgili gelişim ilkeleri ve gelişim lnlrını (bilişsel, duyuşsl, sosyl ) bilme (B1.1) Öğrencinin gelişim düzeylerini ve bireysel frklılıklrını gözlem, görüşme, bireysel ve grup projeleri, ölçekler vb. tekniklerle belirleme (B1.2, C5.4) Sınıf içi ve dışı uygulmlrd öğrencilerin gelişim özelliklerini dikkte lm (B1.3, B1.4) İhtiyç hlinde öğrencilere it kişisel gelişim dosylrını inceleme ve önemli gelişim özelliklerini kyıt ltın lm (B1.6, B1.7) Öğretme-öğrenme sürecinde öğrencinin ilgi ve ihtiyçlrı doğrultusund değişiklikler ypm (B2.2) Öğrenciye Rehberlik Etmek Öğrencinin ilgi ve ihtiyçlrı doğrultusund ilgili uzmnlrl işbirliği ypm 6 (B4.3, B4.4) Öğrencinin gelişim özelliklerinin (ilgi-ihtiyç, güçlü-zyıf yönler) yer ldığı 7 rehberlik plnı ypm (B1.5) Öğrencilerin meslek seçimi sürecinde rehberlik uzmnı ile işbirliği ypm (B4.3, 8 B4.4) 9 Öğrencinin kişisel gelişimini ilesi ile pylşm (B4.5) Öğrencinin güçlü ve zyıf ynlrını frk etmesini ve geliştirmesini sğlyck 10 ortmlr oluşturm (B4.2, C7.3) Öğrencinin gelişim özellikleri ile ilgili elde ettiği bulgulrı onlrl pylşm 11 (B4.1) 12 Öğrencilerin öz denetim becerisi geliştirmelerine rehberlik etme (C7.9) Öğrencilerin kişiler rsı problem çözme becerilerinin gelişmesine rehberlik etme 13 (C7.11)

24 C ÖĞRENME ÖĞRETME SÜRECİ Çok Yeterliyim (5) Yeterliyim (4) Kbul edilebilir düzeydeyim (3) Geliştirmeliyim (2) Kesinlikle geliştirmeliyim (1) Açıklm Bireysel Frklılıklrı Dikkte Alrk Öğretimi Çeşitlendirme 1 Bireysel öğrenme plnlrı ypm (C5.6) 2 Özel eğitim gereksinimi oln öğrencilerin ihtiyçlrını dikkte lrk pln ypm (görme vey işitme kybı oln öğrenciler için uygun oturm plnı ypm gibi). (A1.2, C1.2, C5.4) 3 Etkinlikleri plnlrken öğrencilerin sosyl ve kültürel özelliklerini dikkte lm (A1.9, A6.2, B2.1, B3.8) 4 Öğrenme etkinlikleri düzenlemek için öğrencilerin frklı ihtiyçlrını tespit etme (A1.3, B2.4, C5.1) 5 Öğrencilerin frklı ihtiyçlrını dikkte lrk öğrenci merkezli strtejileri destekleyen teknikler ve rçlr kullnm (A2.2, C5.8) 6 Frklı deneyimlere, özelliklere ve yeteneklere ship öğrencilere uygun öğrenme ortmlrı hzırlm (C1.2, C3.1, B2.3) Dvrnış Yönetimi 7 Öğrencilerin duygulrını kontrol etmelerine rehberlik etme (C7.7) 8 Dvrnış problemlerini uygun tekniklerle ypıcı biçimde çözme (rol oynm, gösteri, drm gibi) (C7.11) 9 Öğrencilerin kendi güdülemelerini sğlmk için uygun modeller sunm (lndki önemli şhsiyetlerin hyt hikâyelerini sınıfl pylşm gibi) (C7.8) 10 Sınıf kurllrını belirlerken öğrencilerin görüşlerini de lm (C7.6) 11 Öğrencilere ypıcı, çıklyıcı ve geliştirici geri bildirimler verme (C7.1) 12 Bireysel frklılıklrı dikkte lrk dvrnış yönetimi esslrını uygulm (empti kurm gibi) (C7.4) 13 Öğrencileri ys ve yönetmeliklere uygun dvrnm konusund teşvik etme (C7.6, C7.9, C7.11) 14 Dvrnış problemlerine dönük disiplin yönetmeliğini bilme (Kopy çekme, hırsızlık, kvg etme gibi) (C5.5, C7.11) Dersi Plânlm 15 Ders plânınd mc uygun yöntem ve tekniklere yer verme (C1.6) 16 Amc uygun etkinlikler tsrlm (C1.5) 17 Plnd derste kullncğı kynk ve mterylleri belirtme (C1.7, C1.9) 18 Ders plânınd mç ve kznımlrın neler olcğını belirleme (C1.3, F2.1) 19 Ders plânını öğrenciyi merkeze lrk hzırlm (C1.1) 20 Ders plânınd izleme ve değerlendirme etkinliklerini belirtme (C1.8, C1.10) 21 Ders plnını hzırlrken çevrenin özelliklerini ve frklılıklrını d dikkte lm (E1.3) 22 Dersi plnlrken disiplinler rsı ilişkilendirme ypm ve diğer öğretmenlerle işbirliği ypm. (C1.4, F3.4) Mteryl zırlm 23 Sınıf içi ve dışı etkinlikler için çeşitli mterylleri (Görsel, işitsel, çlışm yprklrı gibi) hzırlm (C2.1, C2.3, C2.6)

25 24 Öğretme-öğrenme sürecinde mteryller hzırlrken öğrenci görüşlerini lm (C2.4, C2.10) 25 Kullnışlı ve ekonomik mteryl hzırlm (C2.5, C2.8) 26 Teknoloji kynklrının etkili kullnımın yer verme (C2.3, C2.9) 27 Mteryl hzırlrken çevre olnklrındn yrrlnm (C2.7, E2.5) 28 Bireysel frklılıklr uygun mteryller kullnm (C2.2)

26 C ÖĞRENME ÖĞRETME SÜRECİ Ders Dışı Etkinlikler Düzenleme 29 Ders dışı etkinlikleri dersin mçlrın uygun plnlm (C4.1, C4.2) 30 Ders dışı etkinlikler için gerekli yönetmelik hkkınd bilgi shibi olm (C4.4) 31 Ders dışı etkinlikler için gerekli rçlrı belirleme (C4.5) 32 Ders dışı etkinliklerin güvenle gerçekleşmesi için gerekli önlemleri lm (C4.6) 33 Ders dışı etkinliklerde öğrencilerin görev ve sorumluluklrını belirleme (C4.3) Öğrenme Ortmlrını Düzenleme 34 Öğretim ortmının temizliği ve hvlndırılmsı için gerekli önlemleri lm (C3.7) 35 Öğrencilerin kendilerini güven içinde hissetmelerini sğlyck ortm oluşturm (C7.5) 36 Arç ve gereçlerin güvenli biçimde kullnımı için önlemler lm (C3.4, C3.5) 37 Ders rç-gereçlerinin bkımını sğlm ve kullnım hzır hlde tutm (C3.6) 38 Öğrenme ortmını öğrencilerin estetik duyrlılığını olumlu yönde etkileyecek biçimde düzenleme (C3.9, C3.3) 39 Öğrenme ortmlrını etkinlik türüne göre (bireysel, işbirlikli vb.) düzenleme (C3.2) Çok Yeterliyim (5) Yeterliyim (4) Kbul edilebilir düzeydeyim (3) Geliştirmeliyim (2) Kesinlikle geliştirmeliyim (1) Açıklm Zmn Yönetimi 40 Zmnı etkin kullnck şekilde dersi plânlm (C6.1, A5.8) 41 Öğretme - öğrenme sürecinde zmnı etkin kullnm (C6.2, A5.8) 42 Öğrencilerin ders içi ve ders dışı zmnlrını etkili kullnmlrı için yönlendirmeler ypm (C6.3)(A5.8) D İZLEME VE DEĞERLENDİRME Ölçme ve Değerlendirme Arç Seçimi ve Geliştirme 1 Plnlm yprken mc uygun ölçme rçlrını belirleme (D1.1, D1.2, D1.5) 2 Öğrencilerin gelişimlerini izlemek mcıyl kyıt tutm (D2.6, D3.3, C5.2) 3 Çok yönlü değerlendirme için tmmlyıcı ölçme rçlrı (Portfolyo, kvrm hritlrı, gezi, gözlem, görüşme vb.) hzırlm ve kullnm (C5.7, D1.3, D1.4, D2.1, D2.5, D2.3) 4 Gerektiğinde lterntif mteryl, strteji ve etkinlikler geliştirme (D1.4, D4.5) 5 Geçerlilik ve güvenirliği knıtlnmış ölçme rçlrın yer verme (D2.2) 6 Üst düzey zihinsel becerileri (nliz ypm, eleştirel düşünme, problem çözme vb.) ölçecek ölçek seçme/hzırlm (D1.1, D1.2, D1.3, D2.1, D2.3) 7 Duyuşsl ln becerilerini (derse yönelik tutum, değer, innç vb.) ölçecek rç seçme/geliştirme (D1.1, D1.2, D1.3, D2.1, D2.3) 8 Motor becerileri (Ks-zihin koordinsyonu) ölçecek rçlr seçme/geliştirme (D1.1, D1.2, D1.3, D2.1, D2.3)

27 9 İhtiycın uygun bir bşrı testi geliştirme (D2.1) 10 İhtiyc uygun ölçüt tkımlrı geliştirme (objektif punlm ypmk için uygun cevp nhtrı oluşturm gibi.) (D2.1) 11 Kullnıln ölçme rçlrının geçerlilik ve güvenirliliğini test etme (D2.2, D4.3) Uygulm ve Dönüt Sğlm 12 Ölçme sonuçlrını rporlştırırken uygun isttistikleri kullnm (D3.1, D3.2, D3.3) D İZLEME VE DEĞERLENDİRME 13 Ölçme sonuçlrını tblo, grfik türü görsel biçimlere dönüştürme (D1.2, D3.3) 14 Öğrencilerin bşrılrını ve olumlu dvrnışlrını ödüllendirme (D3.6, D3.7) 15 Olumsuz dvrnışlr için ypıcı yönlendirmeler ypm (D3.7, C7.1) 16 Ölçme sonuçlrıyl ilgili öğrenciye geri bildirim sğlm (D2.4, D3.4) 17 Ölçme sonuçlrı hkkındki öğrenci tepkilerini önemseme (D3.5, D3.7) 18 Ölçme rçlrını ihtiyçlr göre yeniden gözden geçirme (D4.3) 19 Öğrenme ortmını ihtiyçlr göre yeniden düzenleme (D4.2) 20 Öğretim strtejilerini, yklşım, yöntem ve tekniklerini ihtiyçlr göre yeniden gözden geçirme (D4.1, D4.4) Çok Yeterliyim (5) Yeterliyim (4) Kbul edilebilir düzeydeyim (3) Geliştirmeliyim (2) Kesinlikle geliştirmeliyim (1) Açıklm Rporlştırmd Stndrtlr ve Etik 21 Bilgi ve iletişim teknolojilerini de kullnrk değerlendirme sonuçlrını velilerle pylşm (D3.2, D3.8) 22 Bilgi ve iletişim teknolojilerini de kullnrk değerlendirme sonuçlrını okul yönetimi ve diğer eğitimcilerle pylşm (D3.2, D3.8) 23 Öğrencilerin çlışmlrını (proje, ödev, vb.) kontrol ederek bu çlışmlrın sonuçlrını onlrl pylşm (D3.4, D3.8) 24 Ölçme sonuçlrını pylşırken etik ilkeleri gözetme (D3.5, C7.1, E5,2) 25 Ölçme sonuçlrını diğer pydşlrın nlycğı bir formt dönüştürme (D3.8) E OKUL, AİLE TOPLUM İLİŞKİLERİ Okul Toplum İlişkisine Ktkı Sğlm Eğitimin klitesini rtırmk için çevrede bulunn kişi, kurum ve kuruluşlrl işbirliği ypm (E2.1, E2.2, E2.3, E2.4) Aile ve öğrencilerin ilgi ve gereksinimleri doğrultusund toplntı y d seminerler düzenleme (E3.1, E4.5) Bulunduğu çevrenin özelliklerini tnımk ve gereksinimlerini sptmk için çevre gezileri ypm (E1.1, E1.4, E1.5) Bulunduğu çevrenin özelliklerini ve gereksinimlerini inceleme ve kydetme (E1.2)

28 Bulunduğu çevrenin özelliklerine göre özel ln öğretim progrmın, frklı üniteler y d konulr ekleme (E1.6) Öğretmen Aile İşbirliğine Ktkı Sğlm Ailelerin sosyo-ekonomik ve kültürel özellikleri hkkınd bilgiyi toplm (E4.3) Aileleri tnımk için çeşitli etkinlikler (toplntı, görüşme, ev ziyretleri gibi) ypm (E4.1, E4.2, E4.4, E4.5) Eğitim sürecine ile ktılımının ve işbirliğinin sğlnmsın yönelik çlışmlr ypm (E5.1, E5.3, E5.8) Ailelere, öğrencinin sorunlrının çözümü için rehberlik ypm (E5.4, E5.5, E5.6) Aileleri eğitimle ilgili ysl hk ve sorumluluklr hkkınd bilgilendirme ve gelişmelerden hberdr etme (E5.7) F PROGRAM VE İÇERİK BİLGİSİ Çok Yeterliyim (5) Yeterliyim (4) Kbul edilebilir düzeydeyim (3) Geliştirmeliyim (2) Kesinlikle geliştirmeliyim (1) Açıklm Türk Millî Eğitiminin Amçlrı ve İlkeleri Eğitim progrmlrının uygulnmsınd Attürk ilke ve inkılâplrını ve 1 Anysd ifdesini bulmuş oln Attürk milliyetçiliğini temel lm (F1.1, F1.2) Eğitim-öğretim fliyetlerini Türk Milli Eğitiminin mç ve ilkeleri 2 doğrultusund yürütme (F1.3, F1.5) 3 Türk Milli Eğitiminin mç ve ilkelerini plnlrın ynsıtm (F1.4) Özel Aln Öğretim Progrmı 4 Özel ln öğretim progrmının ilke ve yklşımlrını uygulm (F2.2) 5 İçeriği konulrın özelliklerine göre şmlı bir şekilde sırlm (F2.4) Özel ln bilgisinin sınıf ve kdemelere göre dğılımını dikkte lrk öğretim 6 sürecini düzenleme ve uygulm (F2.5) Öğrenilen bilgilerin özel ln öğretim progrmı içindeki önemini belirleme 7 (F3.3, F3.5, F3.6) 8 Özel ln öğretim progrmının geliştirilmesi sürecine ktkıd bulunm (F3.2) Özel ln öğretim progrmı kpsmınd hzırlnn öğretim mteryllerini (ders 9 kitbı, çlışm kitbı, öğretmen kılvuzu, nsiklopedi, dergi vb.) değerlendirme (F3.8, F3.9, F3.10) * ek2.zdeerlendirmeformu.pdf dresinden lınmıştır.

29 DÖNEMİ ECE 401 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I Öğrencinin Adı Soydı: Uygulm Ypıln Okul: Öğrenci Numrsı: Uygulm Yş Grubu: Okul Uygulm Öğretmeni: UYGULAMA ÖĞRENCİSİ İÇİN DEVAM ÇİZELGESİ (Çrşmb-Perşembe) TARİH ft 5. Öğrenci İmzsı Uygulmdn Sorumlu Eğitimci İmzsı TARİH ft 10. Öğrenci İmzsı Uygulmdn Sorumlu Eğitimci İmzsı TARİH Öğrenci İmzsı Uygulmdn Sorumlu Eğitimci İmzsı *Vrs telfi trihlerini de lütfen belirtiniz Sınıf Öğretmeni Okul Müdürü

30 Öğrencinin Adı Soydı: DÖNEMİ ECE 402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Öğrenci Numrsı: Uygulm Ypıln Okul: Uygulm Yş Grubu: Okul Uygulm Öğretmeni: UYGULAMA ÖĞRENCİSİ İÇİN DEVAM ÇİZELGESİ (Çrşmb-Perşembe-Cum) TARİH Öğrenci İmzsı Uygulmdn Sorumlu Eğitimci İmzsı 1.ft 1.ft 1.ft 2.ft 2.ft 2.ft 3.ft 3.ft 3.ft 4.ft 4.ft 4.ft 5.ft 5.ft 5.ft TARİH Öğrenci İmzsı Uygulmdn Sorumlu Eğitimci İmzsı 6.ft 6.ft 6.ft 7.ft 7.ft 7.ft 8.ft 8.ft 8.ft 9.ft 9.ft 9.ft 10.f t 10.f t 10.f t TARİH Öğrenci İmzsı Uygulmdn Sorumlu Eğitimci İmzsı 11.f 11.f t 11.f t 12.f t 12.f t 12.f t 13.f t 13.f t 13.f t 14.f t 14.f t 14.f t *Vrs telfi trihlerini de lütfen belirtiniz Sınıf Öğretmeni Okul Müdürü

31 ÇOCUK GÖZLEM FORMU Öğrencinin Adı-Soydı: Çocuğun Adı: Trih: A) DİL KULLANMA 1.KONUŞMAYI ANLAMA Evet yır 1 Çocuk kendisine seslenildiğinde genellikle krşılık vermez/ denileni ypmz 2 Çocuk bsit yönergelere (Örneğin Çembere gel ) uyr. 3 Çocuk bsit, çık, konuşm dilinde söylenen tümcelere krşılık verir. 4 Çocuk günlük konulrd sınıf içi konuşmlr ktılır. 5 Çocuk birden fzl şmlı vey krmşık yönergeleri yerine getirir. 2. DİLİ KULLANMA Evet yır 1 Çocuk iletişim kurmk için konuşmz. Ylnızc mimik ve konuşm dışı sesler kullnrk iletişime yönelir. 2 Çocuk z syıd kelime kullnır.(örneğin: "bk","hyır") 3 Çocuk bir vey iki kelimeli değişik cümlecikler kullnır. 4 Çocuk koly cümleler kullnır. 5 Çocuk iki prçlı cümleler kullnır.(örneğin: iki değişik fikirli cümleler) 6 Çocuk özenle hzırlnmış, yrıntılı tnımlmlr içeren krmşık cümleler kullnır. 7 Çocuk yrıntılı ve iyi geliştirilmiş öyküler, şiirler y d şrkılr oluşturur, nltır ve söyler. 1 Çocuk okum gereçlerine hiç ilgi göstermez. 3.KİTAPLARLA İLGİLİ BİLGİ Evet yır 2 Çocuk kitplrı lır, doğru tutr ve syflrı doğru yönde çevirir. 3 Çocuk kitbın "resimlerini okur" ( resimlerine bkr) ve onlrı öykü ile bğdştırır. 4 Çocuk kitpt yzılnlrı doğru yönde izler.(örneğin: Yukrıdn şğıy ve Türkçede olduğu gibi soldn sğ) 5 Çocuk kitbı, kelimeleri göstererek ve öyküyü nltrk okur.(gerçek nlmd okums d )

32 4.YAZILI GEREÇLERE İLGİ Evet yır 1 Çocuk okum etkinliklerine hiç ilgi duymz. 2 Çocuk öykü okunduğund ilgi gösterir. 3 Çocuk bşklrındn öyküleri y d işretleri okumsını ister. 4 Çocuk kendisine okunn bir öykünün sorulrını cevplr y d öykünün bir kısmını nltır. 5 Çocuk kendi kendine y d bşklrın kitp okur. 5.YAZILI HARFLERI, SAYILARI VE KELİMELERİ TANIMA Evet yır 1 Çocuk hiçbir hrfi, syıyı y d kelimeyi tnımz. 2 Çocuk bzı sesleri, hrfleri syılrı y d kelimeleri tnır. 3 Çocuk bzı kelimeleri okur. 4 Çocuk çok koly oln birkç cümleyi okur. 5 Çocuk cümleleri okur. 1 Çocuk yzı yzmy ilgi göstermez. 2 Çocuk krlmlrı ve işretleri hrf gibi kullnrk yzr. 3 Çocuk hrfleri y d syılrı kopy eder. 4 Çocuk ilk dını y d tek kelimeler yzr. 5 Çocuk kıs cümlecikler ve cümleler yzr. 6.YAZMA Evet yır

33 ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME BAHAR/ GÜZ DÖNEMİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Değerli Öğrencilerimiz; Öğretmenlik Uygulmsı dersi kpsmınd yeni bşlycğınız uygulm sürecinin hepiniz için yrrlı, eğitici ve zevkli bir deneyim olmsını dileriz. Öğretmenlik uygulmsı dersinin mcı, siz öğretmen dylrın lisns öğrenimi boyunc öğrendiğiniz teorik bilgileri gerçek yşm ktrm ve öğretmenlik becerilerini geliştirme fırstı vermektir. Bu mç doğrultusund ypcğınız uygulmlrd kendinizi geliştirme fırstı bulcksınız. Bu nedenle, uygulm sorumluluğunu ldığınız günlerde yeni bir beceri öğrenmeye y d öğrendiğiniz becerilerinizi geliştirmeye odklnın. Uygulmlrın etkin bir şekilde ypılbilmesi ve mesleki becerilerinize en üst düzeyde fyd getirebilmesi için şğıd belirtilen durumlr özen göstermeniz önemlidir. H.Ü. Ön lisns-lisns eğitim öğretim ve sınv yönetmeliğinin 38. mddesine uygun giyinilmesi ve hijyen koşullrı nedeniyle okuld yrıc giyilecek temiz bir spor ykkbısı götürülmesi gerekir. Herhngi bir nedenle izin lmnız gereken bir durumd ders dnışmnınızı ve okulunuzu bilgilendirmeniz ve durumu belgelendirmeniz gerektiğini; yoklm çizelgesine bu devmsızlığın işlenmesi gerektiğini ve devmsızlık ypıln günün telfisinin zorunlu olduğunu unutmyın. Uygulm okulunuzd çlışn öğretmen ve diğer personelle işbirliği içinde çlışmnız, girişçıkış stlerine dikkt etmeniz ve okul kurllrın uymnız beklenmektedir. Kurumd yşdığınız- sizi rhtsız eden bir durumd öncelikle ders dnışmnınızl görüşmeniz uygun olcktır. Plnlrınızı ypmdn önce sınıf öğretmeninizin yönlendirmesi ile kznım ve göstergelerinizi belirlemeniz sonrsınd ders dnışmnınızl plnınızı görüşerek onun önerdiği şekilde plnlm ypmnız sonrsınd d sınıf öğretmeninizle mutlk pylşrk son düzeltmeleri ypmnız gerekmektedir. Dh sonr uygulmy geçebilirsiniz. Uygulm öncesinde mutlk ön hzırlıklrınızı ypınız. Uygulm sırsınd ve sonrsınd iyi giden ve gitmeyen durumlrı yeniden gözden geçiriniz ve kendinizi geliştirmeye çlışınız. Uygulm bittikten sonr sınıf öğretmenizle görüşerek yptığınız uygulm ile ilgili görüşlerini lınız. Hepinize bşrılı uygulmlr diliyoruz.

34 ÖĞRETMENE MEKTUP BAHAR DÖNEMİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI Değerli Öğretmenimiz; 4. Sınıf öğrencimiz Eğitim ve Öğretim Bhr Dönemi Öğretmenlik Uygulmsı dersi uygulmsını sınıfınızd ypcktır. Öğrencimizin uygulm süreci ile ilgili her türlü değerlendirme-yönlendirme nokulu sorumlulrının bilgisi ve yetkisindedir. Öğrencimiz uygulmsı süresince şğıd belirtilen kpsmd nokulund buluncktır. Öğrencimiz MEB 2013 Okulöncesi Eğitim Progrmın uygun günlük progrm hzırlycktır. Öğrencimiz nokulunun mevcut eğitim progrmın uymlı ve uygulmy gittiği her gün için tm günlük eğitim kışı hzırlmlıdır. Günlük eğitim kışı içerisinde bulunn etkinliklerden en z 2 etkinliğe yönelik etkinlik plnını hzırlmlı ve uygulmlıdır. (Sınıf öğretmenine bğlı olrk uygulm syısı değişebilir.) Etkinliklerin çeşitliliği öğrencimize önemli deneyimler kzndırcktır. Ayrıc 1 y it ylık eğitim progrmı hzırlycktır. Öğrencimiz uygulm etkinlikleri dışınd sınıfın gereksinim duyduğu lnlrd kendi sınıfı için eğitsel mteryl geliştirebilir. Sınıfın gereksinimleri için hzırlycğı etkinliklerde gerekli oln mteryllerin temini konusund öğrenciye destek verebilirsiniz. Öğrencimiz günlük eğitim kışı ve etkinlik plnlrını bir hft önceden ders dnışmnı ve sizin onyınız sunmlı ve ony ldıktn sonr uygulmlıdır. Tm günlük stj süreci için öğrencinin 1 stlik dinlenme molsı mevcuttur. Öğrencimizin kendinden kynklnn devmsızlıklrını telfisi zorunludur. Telfi günü sizin ve öğrencimizin birlikte belirlediğiniz bir zmnd ypılcktır. Kurumunuz öğretmenleri için geçerli oln tüm kurllr öğretmen dyımız için de geçerlidir. Destek ve ktkılrınız öğrencilerimizin gelişimi için son derece önemli olcktır Öğrencilerimizin öğretmenlik mesleğine ilişkin olumlu modeller görmesine fırst vererek mesleki gelişimlerine sğlycğınız ktkılrdn dolyı teşekkür ediyoruz.

35

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü Ek 1 ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU (Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliklerine İlişkin) Sayın Öğretmenim, Bu form, sizin kişisel ve mesleki yeterlik düzeyinizi kendi bakış açınızla değerlendirmeniz için hazırlanmıştır.

Detaylı

T.C.. VALİLİĞİ.. OKULU/LİSESİ

T.C.. VALİLİĞİ.. OKULU/LİSESİ T.C.. VALİLİĞİ.. OKULU/LİSESİ../. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİNİN Adı Soydı Sınıfı No Eğitimde fed edilecek fert yoktur. Mustf Keml ATATÜRK T.C... VALİLİĞİ/KAYMAKAMLIĞI Milli Eğitim Müdürlüğü. OKULU/LİSESİ

Detaylı

İ.Ü. Orman Fakültesi Stratejik Plan Çalışmaları İzleme Değerlendirme ve İç Kontrol Yönergesi. Amaç ve Kapsam. Dayanak

İ.Ü. Orman Fakültesi Stratejik Plan Çalışmaları İzleme Değerlendirme ve İç Kontrol Yönergesi. Amaç ve Kapsam. Dayanak İ.Ü. Ormn Fkültesi Strtejik Pln Çlışmlrı Değerlendirme ve İç Kontrol Yönergesi Amç ve Kpsm Mdde 1: Bu yönergenin birinci mcı İ.Ü. Ormn Fkültesi nin Strtejik Pln kpsmınd yürüttüğü çlışmlrı nesnel bir yklşıml

Detaylı

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II Uygulama El Kitabı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI İÇİNDEKİLER TANIMLAR...2 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ;...3 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA ÖĞRETİM

Detaylı

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II

ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II ECE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I-II Uygulama El Kitabı HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI İÇİNDEKİLER TANIMLAR... 2 DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ... 3 UYGULAMA ÖĞRETMENİ VE UYGULAMA

Detaylı

Velilere Yönelik Soru Formu

Velilere Yönelik Soru Formu Velilere Yönelik Soru Formu Eğitim Stndrtlrı Pilot Çlışmsı 4. Sınıf Mtemtik Okul Sınıf Öğrenci Sevgili veliler, Sevgili velyet shipleri, Çocuğunuzun sınıfı, mtemtik eğitim stndrtlrın ilişkin bir pilot

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D. EDE401/402 ÖĞRETMENLİK UYGUALAMASI KILAVUZU TANIMLAR Bu kılavuzda geçen bazı kavram ve tanımlar aşağıda açıklanmıştır. "Öğretmen

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI ECE 401/402 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI KILAVUZU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞITIM FAKÜLTESİ TANIMLAR Bu kılavuzda geçen bazı

Detaylı

Sınava yeterince hazır mıyım? DGS Pegem in işidir. DGS DENEME

Sınava yeterince hazır mıyım? DGS Pegem in işidir. DGS DENEME ! Sınv yeterince hzır mıyım? DGS Pegem in işidir. DGS % 00 ÖNSÖZ Değerli Adylr, Meslek Yüksekokullrı ve Açıköğretim Önlisns Progrmlrındn Lisns öğrenimine geçiş ypmk mcıyl hzırlncğınız Dikey Geçiş Sınvı

Detaylı

Kariyer Gelişim Raporu

Kariyer Gelişim Raporu Kriyer Gelişim Rporu 22 Myıs 215 GİZLİ Kriyer Gelişim Rporu Giriş 22 Myıs 215 Giriş Bu rpor kişinin tipik yşm trzını tnımlmktdır. Rpord yer ln ifdeler kişinin 16PF Kişilik Envnterinde ldığı sonuçlr ve

Detaylı

OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI

OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI OKUL DENEYİMİ VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI Uygulm Yönerge Kitpçığı 11.02.2015 ESOGÜ Eğitim Fkültesi Özel Eğitim Bölümü ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR

Detaylı

Tablo 1: anket sorularına verilen cevapların % de dağılımı Anket soruları. % c. % a. % b

Tablo 1: anket sorularına verilen cevapların % de dağılımı Anket soruları. % c. % a. % b PROJENİN ADI: Kimy Öğretiminde Alterntif Öğretim Metodu PROJE AMACI: Kimy öğretiminde lterntif uygulm olrk nimsyon sunumu tekniğinin uygulnilirliğini örneklerle göstermek ve dh iyi nsıl öğreteilirim sorusun

Detaylı

İnşaat Sektörüne Özgü İş Güvenliği Yönetim Sisteminin Aksiyomatik Tasarım İlkeleriyle Oluşturulması

İnşaat Sektörüne Özgü İş Güvenliği Yönetim Sisteminin Aksiyomatik Tasarım İlkeleriyle Oluşturulması İnşt Sektörüne Özgü İş Güvenliği Yönetim Sisteminin Aksiyomtik Tsrım İlkeleriyle Oluşturulmsı Öğr. Gr. Mert UZUN (mertuzunn@gmil.com) Doç. Dr. Selçuk ÇEBİ (scebi@yildiz.edu.tr) İçindekiler Amç Yöntem Bulgulr

Detaylı

on8 S İ G O R T A C I L I K S E K T Ö R Ü K U R U M S A L W E B S İ T E L E R İ G E N E L A N A L İ Z Ç A L I Ş M A S I

on8 S İ G O R T A C I L I K S E K T Ö R Ü K U R U M S A L W E B S İ T E L E R İ G E N E L A N A L İ Z Ç A L I Ş M A S I on8 S İ G O R T A C I L I K S E K T Ö R Ü K U R U M S A L W E B S İ T E L E R İ G E N E L A N A L İ Z Ç A L I Ş M A S I Kurumsl web sitelerinin en büyük hedefi; kullnıcılrı müşteri, müşterileri kullnıcı

Detaylı

Veliler Anketi. Standart denetlemesi Matematik 4. sınıf 2013

Veliler Anketi. Standart denetlemesi Matematik 4. sınıf 2013 Veliler Anketi Stndrt denetlemesi Mtemtik 4. sınıf 2013 Sevgili Anne ve Bblr, Sevgili Veliler, Çocuğunuzun sınıfı bu öğretim yılınd 4.sınıf Mtemtik dersinde ilk stndrt denetlenmesi uygulmsın ktılcktır.

Detaylı

Sınava yeterince hazır mıyım? DGS Pegem in işidir. DGS DENEME

Sınava yeterince hazır mıyım? DGS Pegem in işidir. DGS DENEME ! Sınv yeterince hzır mıyım? DGS Pegem in işidir. DGS % 00 Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 0 SINAVI ISBN 97-05-34-07- Kitpt yer ln bölümlerin tüm sorumluluğu yzrlrın ittir. Pegem Akdemi Bu kitbın bsım, yyın

Detaylı

Liderlik ve Yönetim Tarzı Raporu

Liderlik ve Yönetim Tarzı Raporu Liderlik ve Yönetim Trzı Rporu Myıs 15 GİZLİ Liderlik ve Yönetim Trzı Rporu Giriş Myıs 15 Giriş LYTR, yönetii seçimi ve yönetim eerileri geliştirme ile ilgili kişilik konulrın odklnır. Bu rpor, profesyonel

Detaylı

Profil Raporu. Ella Explorer. 2 Aralık 2008 GİZLİ

Profil Raporu. Ella Explorer. 2 Aralık 2008 GİZLİ Profil Rporu Ell Explorer Arlık GİZLİ Profil Rporu Ell Explorer Giriş Arlık Giriş Bu rpor profesyonel yrgı ile kullnılmlıdır. İçerdiği ifdeler; mülktlr, iyogrfik veriler ve diğer değerlendirme sonuçlrı

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. YIL I. YARIYIL (GÜZ) No Şue Zorunlu Dersler T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryntsyon 1 0 1 1 2. BES 185 361185

Detaylı

BİRECİK MYO MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI N.Ö DERS İÇERİKLERİ 1.YIL1. YARIYIL (1. SINIF GÜZ YARIYILI)

BİRECİK MYO MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI N.Ö DERS İÇERİKLERİ 1.YIL1. YARIYIL (1. SINIF GÜZ YARIYILI) BİRECİK MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI 1.SINIFGÜZYARIYILI (1.Yrıyıl) Sır D.Kodu DERSİN ADI Uygulm 1 1205141 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 Z 2 2 1205142 ATATÜRK İLKELERİVEİNKILAPTARİHİ-I

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM İŞLERİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM İŞLERİ An Dosy DOSYA DİZİM PLANI 010 Mevzut İşleri 020 Olurlr, Onylr 030 Anlşm, Sözleşme ve Protokoller 040 Fliyet Rporlrı 041 Brifingler ve Bilgi Notlrı 042 İsttistiki bilgiler 043 Çlışm plnı ve progrmlrı 050

Detaylı

ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSUNA KAYIT FORMU .. KURSU MÜDÜRLÜĞÜNE

ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSUNA KAYIT FORMU .. KURSU MÜDÜRLÜĞÜNE SÜRÜCÜ SERTİFİKASI TALEP EDENİN EK-1 ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSUNA KAYIT FORMU.. KURSU MÜDÜRLÜĞÜNE FOTOĞRAF (.) sınıfı sürücü sertifiksı lmk istiyorum. Gerekli işlemin ypılmsını rz ederim. Adı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Doç. Dr. Nil ARAS ENM411 Tesis Planlaması 2015-2016 Güz Dönemi

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü. Doç. Dr. Nil ARAS ENM411 Tesis Planlaması 2015-2016 Güz Dönemi Andolu Üniversitesi Mühendislik Fkültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Nil ARAS ENM411 Tesis Plnlmsı 2015-2016 Güz Dönemi 2 Tesis (fcility) Tesis : Belli bir iş için kurulmuş ypı Tesis etmek :

Detaylı

Yerel Topluluklar ve Yönetimler Arasında Sınır-Ötesi Đşbirliği Avrupa Çerçeve Sözleşmesine Ek Protokol

Yerel Topluluklar ve Yönetimler Arasında Sınır-Ötesi Đşbirliği Avrupa Çerçeve Sözleşmesine Ek Protokol Yerel Topluluklr ve Yönetimler Arsınd Sınır-Ötesi Đşirliği Avrup Çerçeve Sözleşmesine Ek Protokol Strsourg 9 Xl 1995 Avrup Antlşmlrı Serisi/159 Yerel Topluluklr vey Yönetimler rsınd Sınır-ötesi Đşirliği

Detaylı

3N MOBİL HABERLEŞME HİZMETLERİNDE HİZMET KALİTESİ ÖLÇÜTLERİNİN ELDE EDİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

3N MOBİL HABERLEŞME HİZMETLERİNDE HİZMET KALİTESİ ÖLÇÜTLERİNİN ELDE EDİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ 3N MOBİL HABERLEŞME HİZMETLERİNDE HİZMET KALİTESİ ÖLÇÜTLERİNİN ELDE EDİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Aç, Kps, Dynk, Tnılr ve Kısltlr Aç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin cı, IMT 2000/UMTS Altypılrının Kurulsı

Detaylı

SLOGAN TİPOGRAFİSİ O PREFABRİK YAPILAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ PAL. www.opalon.com.tr

SLOGAN TİPOGRAFİSİ O PREFABRİK YAPILAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ PAL. www.opalon.com.tr SLOGAN TİPOGRAFİSİ www.oplon.com.tr PAL O ON PREFABRİK YAPILAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ www.oplon.com.tr OPAL ON PREFABRİK YAPILAR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ www.oplon.com.tr

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SYF:1/6 I. YRIYIL DERSLERİ SPY1001 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BİLİMLERİ (3 0) KTS:4 BEDEN EĞİTİMİ, VE SPOR KVRMLRINI VE MESLEKİ LNLRINI TNITMK İNSN VE BEDEN EĞİTİMİ SPOR RSINDKİ İLİŞKİLERİ İNCELEMEK SPY1003

Detaylı

"DEMOKRATİK KATILIM PLATFORMU" TARAFINDAN 49. TÜRKİYE JEOLOJİ KURULTAYI SIRASINDA YAPILMIŞ OLAN ANKETİN SONUÇLARI VE DEĞERLENDİRMESİ

DEMOKRATİK KATILIM PLATFORMU TARAFINDAN 49. TÜRKİYE JEOLOJİ KURULTAYI SIRASINDA YAPILMIŞ OLAN ANKETİN SONUÇLARI VE DEĞERLENDİRMESİ "DEMOKRATİK KATILIM PLATFORMU" TARAFINDAN 49. TÜRKİYE JEOLOJİ KURULTAYI SIRASINDA YAPILMIŞ OLAN ANKETİN SONUÇLARI VE DEĞERLENDİRMESİ "DEMOKRATİK KATILIM PLATFORMU" trfındn 49, Türkiye Jeoloji Kurultyı

Detaylı

Ünite Planı Şablonu. Öğretmenin. Fatma BAĞATARHAN Yunus Emre Anadolu Lisesi. Ġnönü Mahallesi. Bingöl. Adı, Soyadı. Okulunun Adı

Ünite Planı Şablonu. Öğretmenin. Fatma BAĞATARHAN Yunus Emre Anadolu Lisesi. Ġnönü Mahallesi. Bingöl. Adı, Soyadı. Okulunun Adı Intel Öğretmen Progrmı Ünite Plnı Şlonu Öğretmenin Adı, Soydı Okulunun Adı Okulunun Bulunduğu Mhlle Okulun Bulunduğu Ġl Ftm BAĞATARHAN Yunus Emre Andolu Lisesi Ġnönü Mhllesi Bingöl Ünit Bilgisi Ünite Bşlığı

Detaylı

SAYISAL ÇÖZÜMLEME. Sayısal Çözümleme

SAYISAL ÇÖZÜMLEME. Sayısal Çözümleme SYISL ÇÖZÜMLEME Syısl Çözümleme SYISL ÇÖZÜMLEME Hft SYISL ÇÖZÜMLEMEDE HT KVRMI Syısl Çözümleme GİRİŞ Syısl nliz, mtemtik problemlerinin bilgisyr yrdımı ile çözümlenme tekniğidir Genellikle nlitik olrk

Detaylı

OM466 Orman Koruma (2015-2016 Bahar Yarıyılı) dersi kapsamında düzenlenen 15 Mart 2016 tarihli teknik arazi gezisi hakkında rapor

OM466 Orman Koruma (2015-2016 Bahar Yarıyılı) dersi kapsamında düzenlenen 15 Mart 2016 tarihli teknik arazi gezisi hakkında rapor OM466 Ormn Korum (2015-2016 Bhr Yrıyılı) dersi kpsmınd düzenlenen 15 Mrt 2016 trihli teknik rzi gezisi hkkınd rpor Teknik rzi gezisi, Düzce Ormn İşletme Müdürlüğü, Konurlp Ormn İşletme Şefliği sınırlrı

Detaylı

CEZA İNFAZ KURUMLARI İLE TUTUKEVLERİ İŞYURTLARI KURUMU STRATEJİK PLAN (2014-2018)

CEZA İNFAZ KURUMLARI İLE TUTUKEVLERİ İŞYURTLARI KURUMU STRATEJİK PLAN (2014-2018) CEZA İNFAZ KURUMLARI İLE TUTUKEVLERİ İŞYURTLARI KURUMU STRATEJİK PLAN (2014-2018) 1 2 Cezevlerinin Terbiye, Islh ve İş Esslrın Göre Düzeltilmesi Yolundki Hyırlı Fliyetlerin Genişletilmesi, Cemiyete; Doğru

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ OMES 403 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının gelişim

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi Değerli Öğretmenimiz; Hacettepe Üniversitesi 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi 3. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda yapacaktır.

Detaylı

RASYONEL SAYILAR KESİR ÇEŞİTLERİ. www.unkapani.com.tr. 1. Basit Kesir. olduğuna göre, a, b tamsayı ve b 0 olmak üzere, a şeklindeki ifadelere

RASYONEL SAYILAR KESİR ÇEŞİTLERİ. www.unkapani.com.tr. 1. Basit Kesir. olduğuna göre, a, b tamsayı ve b 0 olmak üzere, a şeklindeki ifadelere RASYONEL SAYILAR, tmsyı ve 0 olmk üzere, şeklindeki ifdelere kesir denir. y kesrin pyı, ye kesrin pydsı denir. Örneğin,,,, kesirdir. kesrinde, py kesir çizgisi pyd, 0, 0 ise 0 0 dır.,, 0, syılrı irer 0

Detaylı

2013 YILI TÜRKİYE RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI SEKTÖR RAPORU

2013 YILI TÜRKİYE RADYO VE TELEVİZYON YAYINCILIĞI SEKTÖR RAPORU 2 0 1 3YI L I R KL AMV Rİ L Rİ YL T ÜRKİ Y RADY OVT L Vİ ZY ONY A YI NCI L I ĞI S KT ÖRRAPORU R A T M R A D Y OT L V İ Z Y O NY A Y I N C I L A R I M S L KB İ R L İ Ğ İ L e y l ks o k kmu r t İ ş Me r

Detaylı

YAYIN KATALOĞU

YAYIN KATALOĞU 2018-2019 YAYIN KATALOĞU FOLLOW UP İlköğretim Serisi Serisi Bütün dünyd yeni bir kım olrk orty çıkn Gmifiction (Oyunlştırm) kımını bz lrk hzırlnmış oln kitplrımızd öğrencilerin zihinsel, kişisel ve eğitsel

Detaylı

Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. nin 12.04.2006 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.

Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. nin 12.04.2006 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. TARİH:27/01/2006 Afyon Çimento Snyi T.A.Ş.'nin 27.01.2006 trihli yzısı şğıy çıkrılmıştır. Şirketimiz Afyon Çimento Snyi T.A.Ş.'nin 108 kişi oln personel mevcudu "kpsm içi mkin bkım elemnlrı"nı kdrosun

Detaylı

1. Değişkenler ve Eğriler: Matematiksel Hatırlatma

1. Değişkenler ve Eğriler: Matematiksel Hatırlatma DERS NOTU 01 Son Hli Değildir, tslktır: Ekleme ve Düzenlemeler Ypılck BİR SOSYAL BİLİM OLARAK İKTİSAT VE TEMEL KAVRAMLAR 1 Bugünki dersin işleniş plnı: 1. Değişkenler ve Eğriler: Mtemtiksel Htırltm...

Detaylı

DENEY 6 THEVENIN, NORTON, DOĞRUSALLIK VE TOPLAMSALLIK KURAMLARININ UYGULAMALARI

DENEY 6 THEVENIN, NORTON, DOĞRUSALLIK VE TOPLAMSALLIK KURAMLARININ UYGULAMALARI T.C. Mltepe Üniversitesi Mühendislik ve Doğ Bilimleri Fkültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ELK 201 DEVRE TEORİSİ DERSİ LABORATUVARI DENEY 6 THEVENIN, NORTON, DOĞRUSALLIK VE TOPLAMSALLIK KURAMLARININ

Detaylı

Sunum ve Sistematik. Bu başlıklar altında uygulamalar yaparak öğrenciye yorum, analiz, sentez yetisinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Sunum ve Sistematik. Bu başlıklar altında uygulamalar yaparak öğrenciye yorum, analiz, sentez yetisinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Sunum ve Sistemtik ÖLÜM: ÖRTNLR LIŞTIRMLR u bşlık ltınd her bölüm kznımlr yrılmış, kznımlr tek tek çözümlü temel lıştırmlr ve sorulr ile trnmıştır. Özellikle bu kısmın sınıf içinde öğrencilerle işlenmesi

Detaylı

b göz önünde tutularak, a,

b göz önünde tutularak, a, 3.ALT GRUPLAR Tnım 3.. bir grup ve G, nin boş olmyn bir lt kümesi olsun. Eğer ( ise ye G nin bir lt grubu denir ve G ile gösterilir. ) bir grup Not 3.. ) grubunun lt grubu olsun. nin birimi ve nin birimi

Detaylı

MATEMATİK 30 DENEME GEOMETRİ. soru KPSS Kerem Köker - Kenan Osmanoğlu - Levent Şahin Uğur Özçelik - Ahmet Tümer - Yılmaz Ceylan

MATEMATİK 30 DENEME GEOMETRİ. soru KPSS Kerem Köker - Kenan Osmanoğlu - Levent Şahin Uğur Özçelik - Ahmet Tümer - Yılmaz Ceylan KPSS 2017 önce biz sorduk 120 Sorud 92 soru GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR MATEMATİK GEOMETRİ 30 DENEME Kerem Köker - Kenn Osmnoğlu - Levent Şhin Uğur Özçelik - Ahmet Tümer - Yılmz Ceyln Eğitimde 30. yıl

Detaylı

ÇALIŞMA ŞARTNAMESİ. Türkiye de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi(UYEP) Projesi

ÇALIŞMA ŞARTNAMESİ. Türkiye de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi(UYEP) Projesi ÇALIŞMA ŞARTNAMESİ Türkiye de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusl Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi(UYEP) Projesi VOC-TEST Merkezleri Hie Progrmı Ktm Değer ve İstihdm Odklı Belgeli İşgüü Sefererliği(KİBİS)

Detaylı

ELEKTRİK DAĞITIM ȘİRKETLERİNİN SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AYDINLATMASINA İLİȘKİN KURALLARIN İRDELENMESİ

ELEKTRİK DAĞITIM ȘİRKETLERİNİN SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AYDINLATMASINA İLİȘKİN KURALLARIN İRDELENMESİ ELEKTRİK DAĞITIM ȘİRKETLERİNİN SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AYDINLATMASINA İLİȘKİN KURALLARIN İRDELENMESİ M. Akif ȘENOL 1 Ercüment ÖZDEMİRCİ 2 M. Cengiz TAPLAMACIOĞLU 3 1 Enerji ve Tbii Kynklr Bknlığı, Ankr, 2

Detaylı

ASAL SAYILAR. Asal Sayılar YILLAR MATEMATĐK ĐM

ASAL SAYILAR. Asal Sayılar YILLAR MATEMATĐK ĐM YILLAR 00 003 004 00 006 007 008 009 00 0 ÖSS-YGS - - - - - - - ASAL SAYILAR ve kendisinden bşk pozitif böleni olmyn den büyük tmsyılr sl syı denir Negtif ve ondlıklı syılr sl olmz Asl syılrı veren bir

Detaylı

Yüksek sayıda makalelerin sırrı

Yüksek sayıda makalelerin sırrı Yüksek syıd mklelerin sırrı Prof. Dr. Metin Blcı Türk ilim cmisının 2010 yılınd en çok yyın yptığı ilk 10 ilimsel derginin nlizini yptı. Bun göre toplm 21.529 mklenin %10 unun çok düşük düzeyde ve üstelik

Detaylı

ÇOKGENLER Çokgenler çokgen Dışbükey (Konveks) ve İçbükey (Konkav) Çokgenler dış- bükey (konveks) çokgen içbükey (konkav) çokgen

ÇOKGENLER Çokgenler çokgen Dışbükey (Konveks) ve İçbükey (Konkav) Çokgenler dış- bükey (konveks) çokgen içbükey (konkav) çokgen ÇONLR Çokgenler rdışık en z üç noktsı doğrusl olmyn, düzlemsel şekillere çokgen denir. Çokgenler kenr syılrın göre isimlendirilirler. Üçgen, dörtgen, beşgen gibi. ışbükey (onveks) ve İçbükey (onkv) Çokgenler

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Öğretmenlik Uygulaması II UYGULAMA KILAVUZU ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİNE İLİŞKİN GENEL AÇIKLAMALAR Öğretmenlik

Detaylı

Sisteme yükleyeceğiniz fotoğraf öğrenci kimliğinde kullanılacağından güncel ve 4,5x6 cm ebatlarında vesikalık fotoğraf olmalıdır.

Sisteme yükleyeceğiniz fotoğraf öğrenci kimliğinde kullanılacağından güncel ve 4,5x6 cm ebatlarında vesikalık fotoğraf olmalıdır. BAŞVURU KOŞULLARI: ONLİNE BAŞVURU İŞLEMLERİ 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı hr Yrıyılınd kontenjn çıln progrmlr şvuru işlemleri 01 Ock 2019 Slı - 08 Ock 2019 Slı günleri rsınd Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

Detaylı

DENKLEM ve EŞİTSİZLİKLER ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİT

DENKLEM ve EŞİTSİZLİKLER ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİTE 2. ÜNİT DENKLEM ve EŞİTSİZLİKLER ÜNİTE. ÜNİTE. ÜNİTE. ÜNİTE. ÜNİT BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEM ve EŞİTSİZLİKLER. Kznım : Gerçek syılr kümesinde birinci dereceden eşitsizliğin özelliklerini belirtir.. Kznım : Gerçek

Detaylı

SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESĐ ve BASAMAK KAVRAMI

SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESĐ ve BASAMAK KAVRAMI YILLAR 00 00 004 00 006 007 008 009 010 011 ÖSS-YGS - 1 - - 1-1 1 SAYILARIN ÇÖZÜMLENMESĐ ve BASAMAK KAVRAMI,b,c,d birer rkm olmk üzere ( 0) b = 10 + b bc = 100+10+b bc = 100+10b+c bcd =1000+100b+10c+d

Detaylı

63032 / 63932 ELEKTRONİK SICAKLIK KONTROL CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

63032 / 63932 ELEKTRONİK SICAKLIK KONTROL CİHAZI KULLANIM KILAVUZU 63032 / 63932 ELEKTRONİK SICAKLIK KONTROL CİHAZI KULLANIM KILAVUZU www.omk.com.tr 01.08.2014 V3185 / V4185 VARİL ISITICISI KULLANIM KILAVUZU OMAK MAKİNA SANAYİİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DR. MEDİHA ELDEM

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ Amç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Mdde 1 (1) Bu yönergenin mcı; Türk Hv Kurumu Üniversitesi nde istihdm edilecek profesör,

Detaylı

kpss Önce biz sorduk 50 Soruda SORU ÖABT Güncellenmiş Yeni Baskı FEN BİLİMLERİ FEN ve TEKNOLOJİ Tamamı Çözümlü DENEME

kpss Önce biz sorduk 50 Soruda SORU ÖABT Güncellenmiş Yeni Baskı FEN BİLİMLERİ FEN ve TEKNOLOJİ Tamamı Çözümlü DENEME Önce biz sorduk kpss 0 8 50 Sorud 3 SORU Güncellenmiş Yeni Bskı ÖABT FEN BİLİMLERİ FEN ve TEKNOLOJİ Tmmı Çözümlü 5 DENEME Komisyon ÖABT FEN E TEKNOLOJİ TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 5 DENEME ISBN 978-605-38-896-4 Kitpt

Detaylı

Öğretmen Kılavuz Kitabı

Öğretmen Kılavuz Kitabı İLKÖĞRTİM MTMT K 8. S n f Öğretmen Kılvuz Kitı Yzr Mehtp NPKL u kitp, Millî ğitim knlığı, Tlim ve Teriye Kurulu şknlığı nın 8..009 trih ve 8 syılı kurul krrıyl 00-0 öğretim yılındn itiren (eş) yıl süreyle

Detaylı

İstatistik I Bazı Matematik Kavramlarının Gözden

İstatistik I Bazı Matematik Kavramlarının Gözden İsttistik I Bzı Mtemtik Kvrmlrının Gözden Geçirilmesi Hüseyin Tştn Ağustos 13, 2006 İçindekiler 1 Toplm İşlemcisi 2 2 Çrpım İşlemcisi 6 3 Türev 7 3.1 Türev Kurllrı.......................... 8 3.1.1 Sbit

Detaylı

THÉVENİN, NORTON, MAKSİMUM GÜÇ TEOREMİ ve DEVRE PARAMETRELERİ

THÉVENİN, NORTON, MAKSİMUM GÜÇ TEOREMİ ve DEVRE PARAMETRELERİ DENEY NO: 4 THÉENİN, NORTON, MAKSİMUM GÜÇ TEOREMİ ve DERE PARAMETRELERİ Mlzeme ve Cihz Litei:. 330 direnç det. k direnç 3 det 3.. k direnç det 4. 3.3 k direnç det 5. 5.6 k direnç det 6. 0 k direnç det

Detaylı

2009 MİMARLIK MESLEKİ HİZMET VE DENETİM TÜZÜĞÜ Madde 18 ve 39 Altında Yapılan Tüzük

2009 MİMARLIK MESLEKİ HİZMET VE DENETİM TÜZÜĞÜ Madde 18 ve 39 Altında Yapılan Tüzük 2009 MİMARLIK MESLEKİ HİZMET VE DENETİM TÜZÜĞÜ Me 18 ve 39 Altın Ypıln Tüzük Mimrlr Osı Yönetim Kurulu trfınn hzırlnıp, Yetki Kurulu ve KKTC Bknlr Kurulun onylnn şğıki tüzüğü yyınlr. Kıs İsim 1 Bu tüzük,

Detaylı

YENILEME PAZARINDA HELLA

YENILEME PAZARINDA HELLA YENILEME PAZARINDA HELLA www.hell.com MÜŞTERİLERİMİZ, TİCARİ FAALİYETLERİMİZİN MERKEZİNDE Teknolojiye yönelik tlepler sürekli büyümekte, bun bğlı olrk rçlr ve prç pzrı d olmk üzere, teknik krmş rtmkt.

Detaylı

İNTERNET TE SPOR PAZARLAMASINDA AHS YÖNTEMİ: TÜRKİYE FUTBOL SÜPER LİGİ TAKIMLARI ÖRNEĞİ

İNTERNET TE SPOR PAZARLAMASINDA AHS YÖNTEMİ: TÜRKİYE FUTBOL SÜPER LİGİ TAKIMLARI ÖRNEĞİ İNTERNET TE SPOR PAZARLAMASINDA AHS YÖNTEMİ: TÜRKİYE FUTBOL SÜPER LİGİ TAKIMLARI ÖRNEĞİ Snem ALKİBAY *, slkiby@gzi.edu Aytül Dğlı EKMEKCİ, yekmekci@pu.edu.tr Bu çlışmd spor kulüplerinin İnternet üzerindeki

Detaylı

DENEY 3: EŞDEĞER DİRENÇ, VOLTAJ VE AKIM ÖLÇÜMÜ

DENEY 3: EŞDEĞER DİRENÇ, VOLTAJ VE AKIM ÖLÇÜMÜ A. DENEYĠN AMACI : Direnç devrelerinde eşdeğer direnç ölçümü ypmk. Multimetre ile voltj ve kım ölçümü ypmk. Ohm knununu sit ve prtik devrelerde nlmy çlışmk. B. KULLANILACAK AAÇ VE MALZEMELE : 1. DC güç

Detaylı

05-07 MAYIS 2016 LÜTFI KIRDAR ULUSLARARASI KONGRE VE SERGI SARAYI, ISTANBUL ULUSLARARASI TATLI VE ATISTIRMALK ÜRÜNLER FUARI SPONSORLUK FIRSATLARI

05-07 MAYIS 2016 LÜTFI KIRDAR ULUSLARARASI KONGRE VE SERGI SARAYI, ISTANBUL ULUSLARARASI TATLI VE ATISTIRMALK ÜRÜNLER FUARI SPONSORLUK FIRSATLARI I L T A T I L T A T urı Ürünler nfcks k lı m ır nd S e Atıst sı Ttlı irv For Sweets r r l s Ulu ionl F Internt 05-07 MAYIS 2016 LÜTFI KIRDAR ULUSLARARASI KONGRE VE SERGI SARAYI, ISTANBUL ULUSLARARASI TATLI

Detaylı

İşgücü İstemi (00002065529) Bu ilana Kişisel Durumu "Normal" olanlarla birlikte "TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan)" olanlar da başvurabilir.

İşgücü İstemi (00002065529) Bu ilana Kişisel Durumu Normal olanlarla birlikte TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) olanlar da başvurabilir. İşgücü İstei (00002065529) Bu iln Kişisel Duruu "Norl" olnlrl birlikte "TMY (Terorle Mücdelede Yrlnn)" olnlr d bşvurbilir. Bu işgücü istei, İŞKUR'un ÇANKAYA HİZMET MERKEZİ biriinden iln ediliştir. TÜRKİYE

Detaylı

EasyMP Multi PC Projection Kullanım Kılavuzu

EasyMP Multi PC Projection Kullanım Kılavuzu EsyMP Multi PC Projection Kullnım Kılvuzu İçindekiler 2 EsyMP Multi PC Projection Hkkınd EsyMP Multi PC Projection Trfındn Önerilen Toplntı Stilleri... 5 Birden Çok Görüntü Kullnrk Toplntı Ypm... 5 Ağ

Detaylı

ÇOK KATMANLI HABERLEŞME SİSTEMLERİNDE LİNK YEDEKLEME VE KURTARMA YÖNTEMLERİ

ÇOK KATMANLI HABERLEŞME SİSTEMLERİNDE LİNK YEDEKLEME VE KURTARMA YÖNTEMLERİ ÇOK KTMNLI HRLŞM SİSTMLRİN LİNK YKLM V KURTRM YÖNTMLRİ r. Murt Koyunu tılım Üniversitesi, ilgisyr Mühendisliği ölümü, İnek,Gölbşı, nkr mkoyunu@tilim.edu.tr ÖZT ilişim teknolojilerindeki gelişmeler, hem

Detaylı

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN 978-605-364-027-1. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir.

Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 10 DENEME SINAVI ISBN 978-605-364-027-1. Kitapta yer alan bölümlerin tüm sorumluluğu yazarına aittir. Komisyon DGS TAMAMI ÇÖZÜMLÜ 0 DENEME SINAVI ISBN 97-0--07- Kitpt yer ln ölümlerin tüm sorumluluğu yzrın ittir. Pegem Akdemi Bu kitın sım, yyın ve stış hklrı Pegem Akdemi Yy. Eğt. Dn. Hizm. Tic. Ltd. Şti

Detaylı

VEKTÖRLER ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİT

VEKTÖRLER ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİTE 5. ÜNİT VKTÖRLR ÜNİT 5. ÜNİT 5. ÜNİT 5. ÜNİT 5. ÜNİT VKTÖRLR 1. Kznım : Vektör kvrmını çıklr.. Kznım : İki vektörün toplmını ve vektörün ir gerçek syıyl çrpımını ceirsel ve geometrik olrk gösterir. VKTÖRLR 1.

Detaylı

POLİNOMLARIN ÇARPANLARA AYRILMASI

POLİNOMLARIN ÇARPANLARA AYRILMASI POLİNOMLARIN ÇARPANLARA AYRILMASI Tnım: P ( ) polinomu Q ( ) polinomun bölündüğünde bölüm B ( ), Kln ( ) 0 durumd, P ( ) = Q( ). B( ) yzılır. K = olsun. Bu Q ( ) ve B ( ) polinomlrın P ( ) polinomunun

Detaylı

Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16. Ders Bilgileri

Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II Ders No : 0310500149 Teorik : 2 Pratik : 8 Kredi : 6 ECTS : 16 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

a a a a a a www.inka-paletten.com P A L E T Y P A L E T Ahşap paletlerle rekabet edebilir fiyattadır İç içe geçebildiğinden daha az stok yeri tutar

a a a a a a www.inka-paletten.com P A L E T Y P A L E T Ahşap paletlerle rekabet edebilir fiyattadır İç içe geçebildiğinden daha az stok yeri tutar Y P A L E T Ahşp pletlerle rekbet edebilir fiyttdır İç içe geçebildiğinden dh z stok yeri tutr Konteynırlr uygun ebtlr CP3, CP5 Çevreyle Dost Düny çpınd kıs sürede teslimt Isıl işlem,fümigsyon gerektirmez,

Detaylı

EasyMP Multi PC Projection Kullanım Kılavuzu

EasyMP Multi PC Projection Kullanım Kılavuzu EsyMP Multi PC Projection Kullnım Kılvuzu İçindekiler 2 EsyMP Multi PC Projection Uygulmsın Giriş EsyMP Multi PC Projection Uygulmsının Özellikleri... 5 Çeşitli Aygıtlr Bğlntı... 5 Dört Pnelli Ekrn...5

Detaylı

2005 ÖSS BASIN KOPYASI SAYISAL BÖLÜM BU BÖLÜMDE CEVAPLAYACAĞINIZ TOPLAM SORU SAYISI 90 DIR. Matematiksel İlişkilerden Yararlanma Gücü,

2005 ÖSS BASIN KOPYASI SAYISAL BÖLÜM BU BÖLÜMDE CEVAPLAYACAĞINIZ TOPLAM SORU SAYISI 90 DIR. Matematiksel İlişkilerden Yararlanma Gücü, 005 ÖSS SIN KPYSI SYISL ÖLÜM İKKT! U ÖLÜME EVPLYĞINIZ TPLM SRU SYISI 90 IR. İlk 45 Soru Son 45 Soru Mtemtiksel İlişkilerden Yrrlnm Gücü, Fen ilimlerindeki Temel Kvrm ve İlkelerle üşünme Gücü ile ilgilidir.

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÇALIŞMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ Aralık, 2016 Bu yönerge, Pedagojik Formasyon Sertifika Programında

Detaylı

ÇEVRESEL GÜRÜLTÜNÜN DEĞERLENDİRMESİ VE YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ

ÇEVRESEL GÜRÜLTÜNÜN DEĞERLENDİRMESİ VE YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ DOĞA Çevre Yönetimi ve Alterntif Enerji Teknolojileri Mühendislik Dnışmnlık Eğitim Hizmetleri Sn. Ti. Ltd. Şti. ÇEVRESEL GÜRÜLTÜNÜN DEĞERLENDİRMESİ VE YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gzete Trihi / Syısı 04.06.2010

Detaylı

Harita Dik Koordinat Sistemi

Harita Dik Koordinat Sistemi Hrit Dik Koordint Sistemi Noktlrın ir düzlem içinde irirlerine göre konumlrını elirlemek için, iririni dik çı ltınd kesen iki doğru kullnılır. Bun dik koordint sistemi denir. + X (sis) Açı üyütme Yönü

Detaylı

DENEME 6 SAYISAL BÖLÜM ÇÖZÜMLERİ

DENEME 6 SAYISAL BÖLÜM ÇÖZÜMLERİ DENEME 6 SAYISAL BÖLÜM ÇÖZÜMLERİ. 3 3 = ( 3 ) ( 3) > > = 3 3 = 6 6. xy x = 8 xy x = 8 x.(y ) x.(y ) = 8 8 6 y (y ).(y) = 6 y = 6 y=6 y=5. 36. 8 d 8 = 6 d n 0 8 0 = 6 ( ) = 6 5 = 3 00 3. 880 ( 3) 80 0 =

Detaylı

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esastır.

1. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği esastır. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLHİSAR SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI OKULÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDA UYGULAMA DERSİ KILAVUZU DERSİN AMAÇLARI 1. Okul öncesi çağı çocuklarının

Detaylı

MUTLAK DEĞER. Sayı doğrusu üzerinde x sayısının sıfıra olan uzaklığına x in mutlak değeri denir ve x ile. gösterilir. x x. = a olarak tanımlanır.

MUTLAK DEĞER. Sayı doğrusu üzerinde x sayısının sıfıra olan uzaklığına x in mutlak değeri denir ve x ile. gösterilir. x x. = a olarak tanımlanır. gösterilir. MUTLAK DEĞER Syı doğrusu üzerinde syısının sıfır oln uzklığın in mutlk değeri denir ve ile B O A 0 OA = OB =, 0 =, < 0 olrk tnımlnır. < 0 < y için y = y işleminin eşitini bulunuz. < 0 için

Detaylı

Kesir Örnek Çözüm. 1. Yandaki şekilde bir TEST - 1. 1. Taralı alanı gösteren. bütün 8 eş parçaya bölünmüş ve bu parçalardan 3 tanesi

Kesir Örnek Çözüm. 1. Yandaki şekilde bir TEST - 1. 1. Taralı alanı gösteren. bütün 8 eş parçaya bölünmüş ve bu parçalardan 3 tanesi Kesir.. Trlı lnı gösteren kesri bulunuz. kesrini ile genişlettiğimizde elde edilecek kesri bulunuz.. Yndki şekilde bir bütün 8 eş prçy bölünmüş ve bu prçlrdn tnesi trnmıştır. Trlı lnı gösteren kesir syısı

Detaylı

Ek-1 Faaliyet Planına İlişkin Gantt Şeması

Ek-1 Faaliyet Planına İlişkin Gantt Şeması Ek-1 Fliyt Plnın İlişkin Gntt Şmsı Görv Aı Bşlnıç Trihi Bitiş Trihi O Şu Mr Nis My Hz Tm Ağu Eyl Eki Ks Ar 4.1.1 PERSONEL ĠSTĠHDAMI Prsonl irlrinin muhslştirilmsi Ġhr V Kım Tzmintı Krşılıklrı Ayrılmsı

Detaylı

BULANIK MANTIK. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Tokat.

BULANIK MANTIK. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, Tokat. Nim Çğmn, ncgmn@gop.edu.tr BLNIK MNTIK Gziosmnpş Üniversitesi, Fen Edebiyt Fkültesi, Mtemtik Bölümü, Tokt. Mtemtik deyince ilk kl gelen kesinliktir. Hlbuki günlük hytt konuşmlrımız rsınd belirsizlik içeren,

Detaylı

Yüz İfadelerini Öğreniyorum Web Sitesinin Kullanılabilirliği İçin Sezgisel Değerlendirme

Yüz İfadelerini Öğreniyorum Web Sitesinin Kullanılabilirliği İçin Sezgisel Değerlendirme Yüz İfdelerini Öğreniyorum Web Sitesinin Kullnılbilirliği İçin Sezgisel Değerlendirme Filiz İŞLEYEN, K. Hkn GÜLKESEN, Neşe ZAYİM, M. Keml SAMUR Buket CİNEMRE b Biyoisttistik ve Tıp Bilişimi AD, Akdeniz

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) İNŞAAT TEKNOLOJİSİ AHŞAP TAVAN VE DÖŞEMELER

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) İNŞAAT TEKNOLOJİSİ AHŞAP TAVAN VE DÖŞEMELER T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) İNŞAAT TEKNOLOJİSİ AHŞAP TAVAN VE DÖŞEMELER ANKARA 2007 Milli Eğitim Bknlığı trfındn geliştirilen modüller;

Detaylı

Yorumsal Rapor. Ella Explorer. 2 Aralık 2008 GİZLİ

Yorumsal Rapor. Ella Explorer. 2 Aralık 2008 GİZLİ Yorumsl Rpor Ell Explorer 2 Arlık 28 GİZLİ Yorumsl Rpor Ell Explorer Giriş 2 Arlık 28 Giriş Rporun kullnımı Uyrı: 16PF'den elde edilmiş ilgiyi kullnrk krr verme, sdee, ir ireyin sonuçlrını kendi profesyonel

Detaylı

Ders Adı : Z.E. MATEMATİK ÖĞRETİMİ Ders No : Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 6. Ders Bilgileri

Ders Adı : Z.E. MATEMATİK ÖĞRETİMİ Ders No : Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 6. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Z.E. MATEMATİK ÖĞRETİMİ Ders No : 0310500073 Teorik : 4 Pratik : 0 Kredi : 4 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

BÖLÜM 3 : RASLANTI DEĞİŞKENLERİ

BÖLÜM 3 : RASLANTI DEĞİŞKENLERİ BÖLÜM : RASLANTI DEĞİŞKENLERİ (Rndom Vribles Giriş: Bölüm de olsılık fonksionu, denein örneklem uzını oluşurn sonuçlrın erimleri ile belirleniordu. Örneğin; iki zr ıldığınd, P gelen 6 olsı sırlı ikilinin

Detaylı

Yorum Raporu BAY X. 5 Mayıs 2015 GİZLİ

Yorum Raporu BAY X. 5 Mayıs 2015 GİZLİ Yorum Rporu Myıs 1 GİZLİ Yorum Rporu Giriş Myıs 1 Giriş Rporun kullnımı Uyrı: 1PF'den elde edilmiş ilgiler 1PF konusund uzmnlşmış kişilere yorumlnmlıdır. Bilgisyr ortmınd otomtik olrk oluşturuln u rpord

Detaylı

OTEL İŞLETMELERİNDE MÜŞTERİLERİN HİZMET BEKLENTİLERİ VE MEMNUNİYET (TATMİN) DÜZEYLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: ANTALYA DA BİR ARAŞTIRMA.

OTEL İŞLETMELERİNDE MÜŞTERİLERİN HİZMET BEKLENTİLERİ VE MEMNUNİYET (TATMİN) DÜZEYLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: ANTALYA DA BİR ARAŞTIRMA. OTEL İŞLETMELERİNDE MÜŞTERİLERİN HİZMET BEKLENTİLERİ VE MEMNUNİYET (TATMİN) DÜZEYLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: ANTALYA DA BİR ARAŞTIRMA Okty EMİR Doktor Tezi Dnışmn: Prof. Dr. Belkıs ÖZKARA Afyonkrhisr 2007

Detaylı

Profil Raporu. Ella Explorer. 11 Temmuz 2016 GİZLİ

Profil Raporu. Ella Explorer. 11 Temmuz 2016 GİZLİ Profil Rporu Ell Explorer 11 Temmuz 21 GİZLİ Profil Rporu Ell Explorer Giriş 11 Temmuz 21 Giriş Bu rpor, profesyonel sğduyu ve değerlendirmeyle kullnılmlıdır. Rporun içerdiği ifdelerin, değerlendirme süreinin

Detaylı

Easy Interactive Tools Ver.3.0 Kullanım Kılavuzu

Easy Interactive Tools Ver.3.0 Kullanım Kılavuzu Esy Interctive Tools Ver.3.0 Kullnım Kılvuzu Esy Interctive Tools Ver.3.0 Kullnım Kılvuzu Esy Interctive Tools Özeti 3 Özellikler Esy Interctive Tools, ynsıtıln görüntüler üzerinde çizim ypmnız olnk tnıyn

Detaylı

Telekomünikasyon, bilginin haberleşme amaçlı

Telekomünikasyon, bilginin haberleşme amaçlı GÜNÜMÜZ HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİNE KISA BİR BAKIŞ Mehmet Okty ELDEM Elektronik Y. Mühendisi EMO Ankr Şubesi Üyesi okty.eldem@gmil.com Telekomüniksyon, bilginin hberleşme mçlı olrk dikkte değer bir mesfeye

Detaylı

Bildirişimli Matematiğin <T, 1, n> Q Sürü Bellekli 3D I@I Internet Sürüsü

Bildirişimli Matematiğin <T, 1, n> Q Sürü Bellekli 3D I@I Internet Sürüsü Bildirişimli Mtemtiğin Q Sürü Bellekli 3D II Internet Sürüsü Prof. Dr. Fevzi Ünlü Mtemtik ve Bilisyr Bilimleri Profesörü Ee Üniversitesi ve Yşr Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi İzmir Özet Q ve

Detaylı

Özel Görelilik Teorisi. Test 1 in Çözümleri. 3. 0,5c

Özel Görelilik Teorisi. Test 1 in Çözümleri. 3. 0,5c 41 Özel Görelilik Teorisi ÖZEL GÖRELİLİK TEORİSİ 1 Test 1 in Çözümleri 1. Bir cisim durgun hâldeyken durgun kütle enerjisine shiptir. Durgun kütle enerjisini veren bğıntı E 0 = m.c 2 dir. Cisim ışık hızıyl

Detaylı

BAĞIMSIZ UYARILMIŞ DC MOTOR DENEY 325-06

BAĞIMSIZ UYARILMIŞ DC MOTOR DENEY 325-06 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİKELEKTRONİK MÜH. BÖL. 35 ELEKTRİK MAKİNALARI LABORATUVARI I BAĞIMSIZ UYARILMIŞ DC MOTOR DENEY 3506. AMAÇ: Bğımsız uyrılmış DC motorun moment/hız ve verim

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç

BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER. Amaç T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ OKUL DENEYİMİ VE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİ ERZİNCAN 2016 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK

Resmî Gazete YÖNETMELİK 27 Ksım 213 ÇARŞAMBA Resmî Gzete YÖNETMELİK Syı : 28834 Bşbknlık (Hzine Müsteşrlığı) tn: KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA TARİFE UYGULAMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ GÖRELE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ GÖRELE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU TÜKİ CUMHUİTİ İSUN ÜNİVSİTSİ ÖL UULAMALI BİLİML ÜKSKOKULU KAMU HİZMT NVANTİ TABLOSU S ı r N K r m K d S t n d r t D s y P l n Adı Tnımı Dyndığı Mevztın Adı ve Mdde Ns Hizmetten rrlnnlr Hizmeti Snmkl örevli/etkili

Detaylı