THE SW!TCH newsletter

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "THE SW!TCH newsletter"

Transkript

1 KAMUSAL DAĞITIM // Fransa: Helikopterle taşınan ilk ctc.r // Polonya: 650 adet trafo ihalesini kazandık / Q4 TR İLGINIZI ÇEKEBILECEK LINKLER FUARLAR ORGANIZASYONLAR // ÇİN: Ormazabal NRG nin 20. Yıldönümü. RES // Fransa: Suippes Ordugahı. ORTA GERİLİM KULLANICILARI YILDÖNÜMLERI // Belçika: Eurelectric. The future is electric. // BREZİLYA: Merkezimiz Taşınıyor. // Polonya: ENERGETAB da onur ödülü. // Ispanya: İspanya nın Iberdrola ile imzaladığı 19M Euro. tutarındaki yeni sözleşmesi. YAZARLAR L GLOM m + & Bir haber yazın: THE SW!TCH Bülten panelinin bir üyesi olun. Aramıza katılın!

2 FRANSA: HELIKOPTERLE TAŞINAN ILK ctc.r Geçtiğimiz günlerde, ctc.rb kompakt trafo merkezlerimizden biri, Aillons tan (894 m), kuzeybatı Provence ta bulunan Mont Pelat a (1543 m) helikopterle taşındı. ErDF şirketi 2011 yılından beri, Bauges in merkezinde orta voltajlı elektrik şebekesi üzerinde bir geliştirme çalışması yürütüyor. ErDF ye ait olan trafo, telefon aktarımı için bir antene ve Alplerdeki ilk kayak istasyonu olan Aillons-Margériaz a güç sağlayacak. Hassas bir operasyon Bu manevranın güvenliğini en üst düzeyde tutmak için, tüm işlemlerde katı koruma önlemleri kullanıldı. Bunu yapmak için, normalde deniz kurtarma operasyonlarında ya da deniz üzerindeki sondaj kulelerine erişim için kullanılan bir Super Puma sivil nakliye helikopteri kullanıldı. Bu proje 2015 e kadar devam edecek. ErDF nin amacı Châteauneuf, Saint-Pierre-d Albigny, Saint-Jean-de-la-Porte, St. Aillon Reina ve Aillon-le-Jeune belediyeleri için 24 kilometrelik elektrik şebekesini yer altına döşemek. KAMUSAL DAĞITIM POLONYA: 650 ADET TRAFO IHALESINI KAZANDIK Ormazabal, 650 adet dağıtım trafosunun ikinci partisini almayı başardı ve böylece Polonya nın en büyük kurumlarından biri olan PGE Dystrybucja S.A nın Elektrik enerjisi kayıplarının azaltılması projesinin bir parçasını oluşturdu. Bu proje 2011 yılında, Varşova bölgesindeki elektrik enerjisi kayıplarını azaltmak amacıyla başlatıldı. Ormazabal, 650 adet dağıtım trafosundan oluşan ilk partisini de o yıllarda teslim etmişti. Elde edilen başarı neticesinde, tarafımızdan ikinci bir parti için sipariş talep edildi Bu ikinci partinin değeri 8,5 milyon zloti idi (yaklaşık 2 milyon avro) ve farklı güçlere sahip 650 adet dağıtım trafosundan oluşuyordu. 40, 63, 100, 160, 250, 400 ve 630 kva. Ormazabal, Polonya daki faaliyetlerine 2003 yılında başladı. Odaklandığı alan orta gerilim şalt cihazları ve dağıtım trafolarının satışı olmuştur. O zamandan bu güne, her biri Polonya nın lider kurumlarından biri olan Energa ya 3000 den fazla,, ENEA ya yaklaşık 1600 ve PGE ye 1300 den fazla trafo satışı yapılmıştır. Polonya da öne çıkan projelerimiz arasında Margonin ve Marszewo rüzgar santralleri bulunmaktadır yılında, Pyskowice deki Zakład Produkcyjny trafo merkezi fabrikasının satın alınmasıyla müşterilerimize donanımlı prefabrik beton trafo merkezi çözümleri sunma imkanımız olmuştur.

3 ÇİN: Ormazabal NRG NIN 20. YILDÖNÜMÜ Ormazabal NRG (Pekin) Switchgear Limited (Ormazabal NRG), Pekin deki çalışanlarımızın katılımıyla 20.yıl dönümünü kutladı. Daha önce ismi Pekin NRG Switchgear Limtited olan Ormazabal NRG, Ormazabal ve Pekin Power Supply Company tarafından kurulan bir ortak girişimdi ve 2008 yılında tamamen Ormazabal a ait bir yabancı şirket (WOFE) oldu. Geçtiğimiz 20 yıl boyunca, Ormazabal NRG çoğunlukla Pekin bölgesine odaklandı ve pek çok yerel büyük projeye tedarik sağlamıştır. Örneğin Ormazabal NRG, Pekin pazarına Kompakt Trafo Merkezi Çözümlerini getiren ilk gruptur. İlk projesi, 1999 yılında ülkenin 50. kuruluş yıl dönümü kutlanırken, ChangAn Caddesinin elektrik şebekesini havai hatlarından kablo hatlarına yenilemek olmuştur. Ormazabal NRG aynı zamanda 2008 Pekin Olimpiyatlarının ana tedarikçilerinden biridir. Çin in elektrik dağıtım şebekesinde 20 yılı aşan tecrübesiyle Ormazabal, her zaman müşterileriyle birlikte pazarın ihtiyaçlarına ve zorlu elektrik projelerinin üstesinden gelmeye odaklanmıştır. Ormazabal ın küresel anlamda gelişmiş teknolojisini Çin pazarına getirmesiyle, Ormazabal NRG müşteriler için güvenilir ve esnek bir ortağa dönüşmüştür. RES

4 FRANSA: SUIPPES ORDUGAHI 2012 yılında doğu Fransa da askeriye ile ilk projemizi gerçekleştirdik ve burada 4 adet ormapack kompakt trafo merkezi ve bir preforma.pf.4 tipi monoblok i trafo merkezi kurulumu yaptık. Bundan sonraki dönemde, Fransız ordusunun Châlons en Champagne da sahip olduğu eğitim tesislerini genişletmek için projenin parçası olarak ikinci faz sunumu yapacağız. Suippes kampı, hektarlık yüzölçümü ile Fransa nın en büyük kampıdır. Her biri güvenli bir elektrik şebekesi gerektiren farklı segmentlere bölünmüş durumdadır. Proje, herhangi bir segmentte elektrik kesintisi yaşanması durumunda devreye girecek ve arızanın yerini bularak şebeke bağlantısını onarabilecek bir elektrik sisteminin tasarlanmasına ihtiyaç duymaktadır. ORTA GERİLİM KULLANICILARIKULLANICILARI Tedarik kapsamında beş adet tam donanımlı ormapack, trafo merkezi yeralmaktadır Bunlar, ring in otomatik yönetimiyle birlikte ordu tarafından gerekli görülen sistem izleme ihtiyaçlarını giderecektir. Sipariş, yardımcı hizmetler için bir dağıtım trafosunun tedarik edilmesiyle ve optik fiber iletişiminin kurulmasıyla tamamlanmıştır..

5 BELÇIKA: EURELECTRIC. THE FUTURE IS ELECTRIC Eylül tarihleri arasında Brüksel de gerçekleştirilen The future is electric fuarına katıldık. Avrupa elektrik endüstrisi birliği Eurelectric Avrupa parlamenterlerine elektrik şebekelerinde ve tesislerinde akıllı saat uygulamaları, elektrikli araçlar, vb. ile müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi şekilde karşılamak için yapılan yenilikleri sunmak amacıyla bu fuarı Avrupa Parlamentosu yılı başlangıcı ile aynı tarihte gerçekleştirdi. Fuar Eurelectric in Başkanı ve E.on CEO su Johannes Teyssen in öncelikli olarak iklim, yenilikler ve müşterilere odaklı konuşması ile başladı. Fuarda yüzlerce insan tarafından ziyaret edilen bir sergi alanında Ormazabal a ek olarak CEZ, EDF, Edison, ENEL, E.on, Landis + Gyr, RWE ve SSE den gelen temsilciler yer aldı. Aynı zamanda temel enerji sorunları hakkında bir dizi tartışma gerçekleştirildi. Global Pazarlama Direktörümüz Volkan Özsökmen, E.on ve EDF nin temsilcileri ile birlikte Elektrik yaşamınızı nasıl değiştirebilir konulu bir tartışmaya katıldı ve Ormazabal ın dağıtılmış elektrik üretimi ve kısa vadeli yük tahminleri gibi yenilikçi çözümleri nasıl sunduğunu açıkladı. Fuara Bloomberg, Arte, Argus, vb. gibi birçok haber ve televizyon ajansı katıldı. Bask Ulusal Partisi Izaskun Bilbao nın parlamenteri standımızı ziyaret etti ve IBB ye göre Avrupa adlı blogunda Velatia Başkan Danışmanı Guillermo Amannile yapmış olduğu röportaja yer verdi.

6 BREZİLYA: MERKEZIMIZ TAŞINIYOR İşlerimizin sürekli gelişim göstermesi ve Brezilya daki müşterilerimize sunduğumuz hizmeti daha iyi bir hale getirebilmek için, merkezimizi 10 Kasım 2014 te Sao Paulo daki yeni ofisimize taşımaktayız. Yeni ofis önceki merkeze 450 m uzaklıkta olup adres aşağıdaki gibidir: Avenida Jabaquara nº 3060, Edificio Stanford Office Center, 5º Andar, conjunto São Paulo Her türlü soru ve talepleriniz için bize yeni adresimizden ulaşabilirsiniz Telefon ve faks numaralarımız şu an için aynıdır. POLONYA: ENERGETAB DA ONUR ÖDÜLÜ Ormazabal, Polonya elektrik sektörünün en önemli fuarı olan ENERGETAB a art arda sekizinci kez katılmıştır Bu yıl yaklaşık 30 ülkeden 749 katılımcı etkinliğe katılmıştır Ormazabal ana salonlarından birinin hemen girişinde kurulu olan standında müşterilerini ağırlamıştır. Salonun dışında Ormazabal ın Psykowice deki yeni prefabrike beton trafo fabrikasında üretilen ve IPH Berlin de 24 kv 20 ka - 1 s için IEC standartına göre test edilen yeni pf.p ziyaretçilere sergilenmiştir. ENERGETAB 2014 te onur ödülünü alan pf.p, yenilikçi bir ürün olup Polonya pazarında 20 ka - 1 s değeri için test edilen ilk dahili ark beton trafo merkezidir. Ödülü aldıktan sonra konuşma yapan Ormazabal Polska Genel Müdürü Piotr Podlaszewski 2014 yılında Ormazabal ın Pyskowice tesisinde hem üretim kapasitesi hem de üretim çeşitliliği arttı. Bugün Ormazabal Polska nın trafo merkezleriı sadece Polonya ya değil İsviçre, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Avusturya gibi diğer bazı Avrupa ülkelerine de gönderilmektedir.. dedi.

7 İSPANYA: WG CIGRE B3.37 TOPLANTISINA EV SAHIPLIĞI YAPTIK Boroa, Biscay deki Araştırma ve Teknoloji Merkezimizde gerçekleştirilen WG CIGRE B3.37 Orta Gerilim Şalt Tesislerinde iç ark etkileri - hafifletici teknikler toplantısına ev sahipliyi yaptık. Ormazabal temsilcilerine ilaveten çeşitli orta gerilim şalt cihazları üreticileri (ABB, Siemens, Schneider, Driescher- Wegberg, S&C, Hitachi, Laborelec, PNXA) ile kamu şirketleri ESKOM (Güney Afrika) ve HAFSLUND (Norveç) katılımcılar arasındaydı. Toplantı sonrasında katılımcılar, Ormazabal ın stratejik olarak adlandırdığı yeni ürün ve süreçlerin geliştirilmesine mutlaka dahil edilmesi gereken ürün ve proses teknolojilerini, belirlemek,elde etmek ve dağıtmak amacında olan Araştırma ve Teknoloji Merkezi (CIT) tesislerimizi inceleme fırsatı bulmuşlardır. Araştırma ve Teknoloji Merkezimizin en önemli özellikleri HPL (Yüksek Enerji Laboratuarı) ve UDEX tir (Deney Birimi). HPL Yüksek enerji laboratuvarında (HPL), kişiler ve ürünler için daha güvenli ürünler geliştirmek için deneyler ve testler gerçekleştirilerek elektrik besleme kalitesinin iyileştirilmesine ve sürdürülebilir geliştirmeye katkı sağlanmaktadır. Test için gerekli enerji üretimi 2500 MVA lık kısa-devre güç jeneratörü (SCG) ile sağlanmaktadır. Testler 50 veya 60 Hz de gerçekleştirilebilmektedir. UDEX Gerçek zamanlı deneyler için büyük bir orta gerilim şebekesinde oluşmakta olup 15 km den uzun yer altı kablosu ve 450 metre havai hat ile yapılandırılabilir ve bağımsız bir özelliktedir. Bu sayede yeni teknolojilerin, ürünlerin ve hizmetlerin güvenli ve kontrollü bir ortamda geliştirilmesi ve test edilmesi sağlanabilmektedir. Tüm bunlar bizi araştırma ve geliştirme becerileri açısından dünya ölçeğinde en üst sıralara çıkarmaktadır. Bu birimi global anlamda eşsiz kılan ise laboratuarın kendi yüksek güçlü jeneratörü tarafından beslenebilmesidir.

8 MALEZYA: ORMAZABAL, TNB ILE BAĞLARI GÜÇLENDIRIYOR Geçtiğimiz günlerde Asya Genel Müdürü Enrique López, Ormabazal Genel Müdürü Jorge Gonzalez ve Velatia Başkanı Javier Ormazabal, Ormabazal ı temsilen Malezya da ülkenin en önemli elektrik dağıtım şirketi olan Tenaga Nasional Berhad (TNB) ile bir toplantı gerçekleştirmiştir. Bu toplantı,primer dağıtım CPG şalt cihazlarının Malezya da kurulumu amacıyla, Aralık 2013 tarihinde Bilbao da TSG ile Ormazabal arasında imzalanan ortak teşebbüs anlaşmasını takiben gerçekleştirilmiştir. Toplantıya TNB Başkanı ve CEO su Dato Ir. Hj. Azman bin Mohd da katılmıştır ; Malezya da pilot bir proje olarak şebekelerine uygulanacak akıllı şebeke konseptine ilgi göstermenin yanı sıra, Asya bölgesinde Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur, Tayland, Brunei Darüselam, Viyetnam, Laos, Kamboçya ve Burma yı içine alan ASEAN (Güneydoğu Asya Ulusları Birliği) serbest ticaret bölgesinin oluşturulmasıyla daha da artan önemli görevinin de altını çizmiştir. Serbest ticaret anlaşmasının amacı ürünlerin bölgedeki serbest dolaşımını sağlamaktır ten itibaren, Malezya altı ay boyunca bahsi geçen birliğin başkanlığını yapacaktır. 20 yıldan fazla süredir Ormazabal in üzerinde kurulum yaptığı hücreyle Malezya yla çok yakın bir ilişki içinde olmuştur. Önümüzdeki aylarda Malezya da açılacak ofis ile bu ülkeyi Güneydoğu Asya operasyonlarımızın merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz.

The sw!tch newsletter

The sw!tch newsletter 2014 / Q1 TR links İDARE // Türkiye: Başkent için 37 cpg.0 kabinler // Çin: CSG ye yenilikçi teknoloji // Amerika Birleşik Devletleri: cpg hücreleri olan ilk trafo merkezi // Çin: Devlet Şebekesinden İhale

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

The sw!tch newsletter

The sw!tch newsletter İDARE // İngiltere: Ormazabal Eurelectric de sponsor oldu. // Amerika Birleşik Devletleri: ABD Iberdrola için anahtar teslimi trafo. // Arjantin: 33/13.2 kv 2x10 MVA Villa Flandria Trafo Merkezi. 2014

Detaylı

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU)

LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) LBSG 36 KOMPLE SF6 GAZ YALITIMLI METAL MAHVAZALI MODÜLER HÜCRELER (RMU) DİNAMİZM / SÜREKLİLİK / PERFORMANS / TECRÜBE ULUSOY ELEKTRİK A.Ş. 1985 yılında bir mühendislik şirketi olarak kurulmuştur. Ulusoy

Detaylı

BATMAN TİCARET BORSASI

BATMAN TİCARET BORSASI BATMAN TİCARET BORSASI 10-14 KASIM 2014 EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI & HANNOVER/ALMANYA İŞ SEYAHATİ RAPORU 1.EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI 1.1. FUAR İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Euro

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri ENDÜSTRİYEL Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri Enerji İletimi ve Dağıtımı için Data Networking Çözümleri Kritik Uygulama Görevlerinin Global Liderinden Trafo Merkezleri için Çözümler 2 Belden enerji

Detaylı

Ağustos Ulusoy Elektrik 2Ç Finansal Sonuçlar

Ağustos Ulusoy Elektrik 2Ç Finansal Sonuçlar Ulusoy Elektrik 2Ç Finansal Sonuçlar Enis Ulusoy Yönetim Kurulu Üyesi & Genel Müdür Yardımcısı İçerik 2Ç18 Öne Çıkanlar 4 Sektörel Gelişmeler ve Ulusoy Elektrik 6 Finansal Veriler 15 2Ç18 Öne Çıkanlar

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

The sw!tch newsletter

The sw!tch newsletter İDARE // Meksika: CFE-LAPEM Onayı // İsviçre: Akilli ağ konferansi // İspanya: İspanya nın Iberdrola ile imzaladığı 19M Euro tutarındaki yeni sözleşmesi // Avustralya: ENA Etkinliği 2014 / Q2 TR İlginizi

Detaylı

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR

2017 FUAR SATIŞ BROŞÜRÜ COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR COILWINDINGEXPO.COM/ISTANBULTR Bu fuar 5174 sayılı kanun gereğince TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ) denetiminde düzenlenmektedir CWIEME İSTANBUL HAKKINDA Türkiye ve çevresindeki bölgelerde iş

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Rüzgârın elektriğe dönüşümü

Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgâr enerjisi sektörünü küresel ölçekte destekleyen uzmanlık ve çözümler TÜV SÜD Türkiye Daha temiz bir gelecek için rüzgâr enerjisi çözümleri Nüfus artışı, enerji güvenliği

Detaylı

2 Kasım November 01, 2018

2 Kasım November 01, 2018 November 01, 2018 Gündem 2 01 02 03 Öne Çıkanlar Satış Performansı Finansal Sonuçlar Öne Çıkanlar November 01, 2018 9A 2018 Öne Çıkanlar 4 Performans Büyüme Sürdürülebilirlik Marjlarda güçlü performans,

Detaylı

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ 10.05.2013 EnerjiSA & Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Türkiye nin en büyük sanayi ve finans topluluklarından

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com 20. yıl Merkez Sarıgazi Cad. Bulgurlu Mah. No: 39 34696 Çamlıca - Üsküdar İstanbul / TÜRKİYE Tel: +90 (216) 524 12 24 Fax: + 90 (216) 524 12 80-81 Depolama ve Laboratuvar Tesisleri GEBKİM İhtisas Organize

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA

UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA UFI EUROPEAN CONFERENCE 2017 FUAR ENDÜSTRİSİ KÜRESEL BİRLİĞİ AVRUPA FUARCILIK KONFERANSI 2017 10 12 MAYIS 2017 KÖLN ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi UFI EUROPEAN

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek bir haberleşme

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

1) 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı

1) 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı Bu Sayıda: 2.Dünya Otomotiv Konferansı ve Fuarı ARGE Merkezleri İletişim ve İşbirliği ve Platformu (ARGEMİP) Toplantısı Türkiye İnovasyon Haftası Kasım-Aralık Ayları Etkinlikleri 1 1) 2.Dünya Otomotiv

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 İÇİNDEKİLER: KGM HAKKINDA ENERJİNİN YENİ ADI: KGM TÜRKİYE NİN ENERJİSİ TEK HAKKINDA HEP UCUZLAYAN TEK ELEKTRİK KUSTO GROUP HAKKINDA GLOBAL ADIMLAR, YEREL ÇÖZÜMLER DÜNYADA

Detaylı

Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul

Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Ø Bağımsız, tarafsız ve kâr amacı

Detaylı

Asya Fırtınası: Çin 12 Şubat 2018

Asya Fırtınası: Çin 12 Şubat 2018 Asya Fırtınası: Çin Ekosistemi @SonerCanko 12 Şubat 2018 Asya Fırtınası: Çin Ekosistemi Çin Hakkında Bilinmesi Gerekenler Fintech te Çin in Başarısı ve Çıkarılan Dersler Asya Fırtınası: Çin Ekosistemi

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilk defa bu yıl organize edilen ELECTRONIST Fuarı bölgede önemli bir fuar olma yolunda ilk adımını

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR

SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR SEDAŞ IN İŞ GÜVENLİĞİNDE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İLE EL ELE PROJESİ BAŞARI İLE SÜRÜYOR SEDAŞ ın sosyal sorumluluk anlayışı ile başlattığı İş güvenliğinde meslek lisesi öğrencileri ile el ele projesinde,

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA DÜNYA PAZARINDA 1.406.544 2.178 0,155% DÜNYA ÇI ÇI NİN MEVCUT YE ÇI NİN DÜNYA INDAKİ ÇI MEVCUT DEKİ RAKİP ÇILAR MİKTAR 1 - Çin 521.837 0

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 29. Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı 4. İstanbul Teknik Tekstiller ve Nonwoven Fuarı 9. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı Hazırlayan TEKNİK Fuarcılık

Detaylı

AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ

AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ AKSA JENERİK MAYIS - HAZİRAN / 2014 AKSA JENERATÖR SAN. A.Ş. RESMİ HABER BÜLTENİ AKSA JENERATÖR BAĞCILAR OFİSİ AÇILDI ANKOMAK 2014 FUARI KAMPANYA TÜRK LİRASI FİYAT, TÜRK LİRASI VADE! 1 PEŞİN 6 TAKSİT SEÇENEĞİYLE

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi.

9. Dubai Uluslararası Gayrimenkul ve Emlak Fuarı (İPS) en yeni projemiz olan Dubai Sustainable City yi duyurmak için mükkemmel ve en doğru ortamdi. 8,000 m 2 FUAR ALANI 291 KATILIMCI 77 YERLİ KATILIMCI 214 ULUSLARARASI KATILIMCI 37 MEDYA ORTAĞI 7,637 MEDYA ORTAĞI IPS (INTERNATIONAL PROPERTY SHOW) 2013, Dubai Arazi ve İskan Departmanı nın katkılarıyla

Detaylı

BETON SANTRALİ SEKTÖRÜ NOTU

BETON SANTRALİ SEKTÖRÜ NOTU BETON SANTRALİ SEKTÖRÜ NOTU Bu çalışmada beton santrali sektörü olarak GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. GTIP GTIP TANIMI 847431 BETON/HARÇ KARIŞTIRICILAR 847490

Detaylı

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı,

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı, Türkiye nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı nın Geliştirilmesi Projesi nin Açılış Toplantısında Ulrika Richardson-Golinski a.i. Tarafından Yapılan Açılış Konuşması 3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği

Detaylı

ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX

ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye nin

Detaylı

Fuar Hakkında. Katılımcı Ürün Grupları. Ziyaretçi Profili

Fuar Hakkında. Katılımcı Ürün Grupları. Ziyaretçi Profili Fuar Hakkında Ülkemizin ilk ve tek güneş enerjisi konulu fuarı olan Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye nin güneş enerjisi alanında üretim merkezi olması yolunda büyük adımlar atmasına fırsat

Detaylı

Türkiye. Müşteri Eğitimi. www.arburg.com.tr

Türkiye. Müşteri Eğitimi. www.arburg.com.tr Türkiye Müşteri Eğitimi 2015 www.arburg.com.tr Önsöz Sayın Müşterilerimiz, ARBURG Plastik Enjeksiyon Makinaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de plastik parça üretiminde en yüksek teknik sonuçlara

Detaylı

www.kerimoglultd.com İçindekiler Genel Bilgi Hakkımızda Vizyon & Misyon Temel Değerlerimiz Çözümlerimiz Organizasyon Şeması Referanslar 1 Hakkımızda Kerimoğlu Elektrik 1994 den beri telekom ve elektrik

Detaylı

Basın Bülteni. Türkiye de ve dünyada akıllı telefon pazarları

Basın Bülteni. Türkiye de ve dünyada akıllı telefon pazarları Basın Bülteni Türkiye de ve dünyada akıllı telefon pazarları 31 Mart 2017 Naz Sakar Marketing and Communications T +90 212 368 0700 F +90 212 368 0799 naz.sakar@gfk.com GfK Perakende Paneli ölçümüne göre

Detaylı

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma Projesi KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ücret Sistemleri ve Verimlilik 13.12.2011 2008470068-Osman Gökay ÖNOL 2008470105-Ezgi YENİSÖZ 2008470061-Fatmagül

Detaylı

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ Kuru meyve sektörü tamamı yerli girdilere dayalı üretim yapısı ile ilk ihracatçı sektörlerimizden biri olup, ilerleyen üretim teknolojisi,

Detaylı

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU 2016 PAGEV 1. DÜNYA PLASTİK MAMUL SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER 1.1. DÜNYA PLASTİK MAMUL ÜRETİMİ Yüksek kaynak verimi, düşük üretim ve geri kazanım maliyeti ve tasarım ve uygulama zenginliği

Detaylı

İSTANBUL ELEKTRİK-ELEKTRONİK, MAKİNE VE BİLİŞİM İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU - İLK 10 ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ - KÜMÜLATİF)

İSTANBUL ELEKTRİK-ELEKTRONİK, MAKİNE VE BİLİŞİM İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU - İLK 10 ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ - KÜMÜLATİF) 1/6 ELEKTRİK ENERJİSİ 1 IRAK 33.145.705 33.560.247 1,25 ELEKTRİK ENERJİSİ 2 YUNANİSTAN 19.611.413 14.095.197-28,13 ELEKTRİK ENERJİSİ 3 ADANA YUMURT.SER.BÖL - 7.407.212 100,00 ELEKTRİK ENERJİSİ 4 İST.DERİ

Detaylı

ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI

ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI 26-29 Eylül 2013 tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye nin ve bölgenin sektöründeki tek ihtisas fuarı olan

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

TÜRKİYE CERN FIRSATINI KAÇIRDI

TÜRKİYE CERN FIRSATINI KAÇIRDI DEĞERLENDİRMENOTU Aralık2012 N201288 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Bilgi ASLANKURT 1 Araştırmacı, Ekonomi Etütleri H. Ekrem CUNEDİOĞLU 2 Araştırmacı, Finans Enstitüsü TÜRKİYE CERN

Detaylı

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak

Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak PRECISE.PROVEN.PER FORMANCE. Yerel ve Global İhtiyaçları Karşılamak Profesyonel hizmetlerin dünyasında, en başarılı firmalar, işlerini küresel piyasalarda en iyi

Detaylı

SEDAŞ ekiplerinden kar mesaisinde başarılı mücadele Kar ve soğuk havada SEDAŞ ekipleri, enerjinin sürekliliği için elektrik dağıtım şebekesinde

SEDAŞ ekiplerinden kar mesaisinde başarılı mücadele Kar ve soğuk havada SEDAŞ ekipleri, enerjinin sürekliliği için elektrik dağıtım şebekesinde SEDAŞ ekiplerinden kar mesaisinde başarılı mücadele Kar ve soğuk havada SEDAŞ ekipleri, enerjinin sürekliliği için elektrik dağıtım şebekesinde mücadele veriyor. SEDAŞ 24 saat boyunca, 748 personeli, 260

Detaylı

Elektrik Dağıtım. Sayaç Çözümleri

Elektrik Dağıtım. Sayaç Çözümleri Elektrik Dağıtım Şirketleri için Elektrik Dağıtım Sayaç Çözümleri Şirketleri için KÖHLER ÖZELLEŞEN ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN ARADIĞI TÜM SAYAÇ ÇÖZÜMLERİNİ SAĞLIYOR Elektrik Dağıtım Şirketleri nin

Detaylı

Bir Dünya Grubu hizmetinizde

Bir Dünya Grubu hizmetinizde Bir Dünya Grubu hizmetinizde 10.000 çalışanı ile Leroy-Somer, tüm Dünya da haftada 7 gün günde 24 saat, ihtiyacınız olan ticarî ve teknik desteği size sunma kapasitesine sahip 470 ekspertiz ve servis merkezinden

Detaylı

Jokey Grubu 1968 den Bu Yana Yenilikçi

Jokey Grubu 1968 den Bu Yana Yenilikçi Jokey Grubu 1968 den Bu Yana Yenilikçi 1.800 Çalışan 15 üretim tesisi 12 farklı ülkede 90 satış yapılan ülke Jokey Grubu Bir Uluslararası Aile Şirketi.»Jokey«adı 50 yıla yakın bir süredir, plastik enjeksiyon

Detaylı

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 AVRUPA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ EKİMDE ARTTI Euro Bölgesinde inşaat üretimi yıllık yüzde 1,1 artış kaydetti Euro Bölgesinde inşaat üretimi ekim ayında aylık bazda yüzde 0,5,

Detaylı

alt pozisyonunda yer alan gri çimento ürünü ise sektörde en çok ihraç edilen üründür.

alt pozisyonunda yer alan gri çimento ürünü ise sektörde en çok ihraç edilen üründür. ÇİMENTO HS No: 2523 Çimentonun ana hammaddeleri; kireçtaşı (kalker), kil ve marn (doğadaki kalker ve kil karışımı kayaca) dır. Ülkemiz söz konusu hammaddeler (özellikle kalker) açısından zengin kaynaklara

Detaylı

KENTİNİZ DÜNYAYA İLHAM VERSİN

KENTİNİZ DÜNYAYA İLHAM VERSİN TANITIM KENTİNİZ DÜNYAYA İLHAM VERSİN TEK DÜNYA KENTLERİ YARIŞMASI NA hemen bugün katılın! KENTLER FARK YARATIR Dünya nüfusunun yarısından fazlası kentlerde yaşıyor ve kent sakinleri, dünyanın enerji kaynaklı

Detaylı

KÜRESEL ARAŞTIRMAYA GÖRE AMERİKAN PAMUĞU TERCİH EDİLİYOR

KÜRESEL ARAŞTIRMAYA GÖRE AMERİKAN PAMUĞU TERCİH EDİLİYOR KÜRESEL ARAŞTIRMAYA GÖRE AMERİKAN PAMUĞU TERCİH EDİLİYOR FABRİKA / İMALATÇI KIYASLAMA ÇALIŞMASI SONUÇLARI DAHA FAZLA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İÇİN, LÜTFEN BÖLGESEL CCİ TEMSİLCİNİZLE BAĞLANTIYA GEÇİNİZ. TEMSİLCİLERİN

Detaylı

ELEKTRO-ELEKTRONIK PRANJIC - En üst düzeyde verimlilik. Sistemli otomasyon ve hidrolik çözümleri

ELEKTRO-ELEKTRONIK PRANJIC - En üst düzeyde verimlilik. Sistemli otomasyon ve hidrolik çözümleri ELEKTRO-ELEKTRONIK PRANJIC - En üst düzeyde verimlilik Sistemli otomasyon ve hidrolik çözümleri Otomasyon Hidrolik ve Madencilik Tekniği Veri transferi ve İletişim Yazılım ve Görüntüleme Özel Makine Yapımı

Detaylı

Kozmetik Sektöründe Ambalaj METİN ÇOBANLIOĞLU

Kozmetik Sektöründe Ambalaj METİN ÇOBANLIOĞLU METİN ÇOBANLIOĞLU Kozmetik Sektörü ve Türkiye TÜRKİYE NİN YILLAR İTİBARIYLA KOZMETİK ÜRÜNLERİ İHRACATI GELİŞİMİ (1.000$) 1.400.000 $ 1.266.322 $ 1.200.000 $ 1.075.067 $ 1.162.362 $ 1.085.030 $ 1.000.000

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI İstanbul 10.03.2017 İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi nde, Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. tarafından,

Detaylı

10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ

10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ 10. ÜNİTE ENERJİ İLETİM VE DAĞITIM ŞEBEKELERİ KONULAR 1. Elektrik Enerjisi İletim ve dağıtım Şebekeleri 2. Şebeke Çeşitleri 10.1. Elektrik Enerjisi İletim ve dağıtım Şebekeleri Elektrik enerjisini üretmeye,

Detaylı

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri

ENDÜSTRİYEL. Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri ENDÜSTRİYEL Pazarlara Yönelik Sinyal İletim Çözümleri Rüzgar Çiftlikleri için Çözümler Enerji endüstrisinde değişim rüzgarları esiyor. Bugün ve gelecekteki başarı için yüksek kullanılabilirlik yönetilebilen

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTI YÖNTEMLERİ (GRID INTEGRATION METHODS)

ŞEBEKE BAĞLANTI YÖNTEMLERİ (GRID INTEGRATION METHODS) 143 ŞEBEKE BAĞLANTI YÖNTEMLERİ (GRID INTEGRATION METHODS) Ferit ARSAN 1. RÜZGAR TÜRBİNLERİNİN ŞEBEKEYE BAĞLANTISI a. Genel Kısıtlamalar Rüzgar enerjisi çok kesintili bir enerji kaynağıdır. Bu rüzgar enerjisini,

Detaylı

SEDAŞ TAN KOCAELİ DE MÜŞTERİ ODAKLI BÜYÜK YATIRIMLAR

SEDAŞ TAN KOCAELİ DE MÜŞTERİ ODAKLI BÜYÜK YATIRIMLAR SEDAŞ TAN KOCAELİ DE MÜŞTERİ ODAKLI BÜYÜK YATIRIMLAR Enerji kalitesinin arttırılması, güç taleplerinin karşılanması ve kesintilerde alternatif hatların oluşturulması için yatırımların yapıldığı yerlerde

Detaylı

Rüzgar Enerjisi Çalıştayı (Dağıtım Sistemine RES Bağlantıları)

Rüzgar Enerjisi Çalıştayı (Dağıtım Sistemine RES Bağlantıları) TÜRKİYE ELEKTRİK K DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ Rüzgar Enerjisi Çalıştayı (Dağıtım Sistemine RES Bağlantıları) 26 Kasım 2008 - ANKARA Olgun SAKARYA Elektrik MühendisiM 1 Dağıtım : Elektrik enerjisinin

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ. M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi

TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ. M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi Türkiye nin EN BÜYÜK Lisanssız Rüzgar Projesi Konular 1. Mars Enerji Firma Profili 2. Garanti İplik RES Projesi

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

Yönetimimizden Mektup

Yönetimimizden Mektup AMI Metals Yönetimimizden Mektup Havacılık sektöründe otuz yılı aşan deneyimiyle kendini bu işe adamış kadromuz, AMI Metals ı başarı ile dünyanın lider ham malzeme sağlayıcısı durumuna getirmiştir. Sahip

Detaylı

Garanti Bankası. İstanbul, Nişantaşı Şubesi, Şube Kodu: 132 TR

Garanti Bankası. İstanbul, Nişantaşı Şubesi, Şube Kodu: 132 TR AFS Programları 2018 2019 Başvuru Koşulları 1. T.C. Vatandaşı olmak, 2. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerine bağlı liselerdeki; Lise Hazırlık, 9, 10,11 ve 12.

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ TUTAR 1000$ 'NİN DAKİ 1.203.101 466.269 38,756% YE 'NİN TUTAR BİRİM TUTAR 1 1 Çin 755.033 399.367 62,7572% Dünya 755.033 3.857.570 196

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

ÇOK TARAFLI İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ NİN GELECEĞİ KONFERANSI. Ümit Özlale

ÇOK TARAFLI İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ NİN GELECEĞİ KONFERANSI. Ümit Özlale tepav Economic Research Policy Foundation of Turkey ÇOK TARAFLI İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ NİN GELECEĞİ KONFERANSI Ümit Özlale 29 April 2011 2 Sunum Planı 1. Bölüm: İhracat performansımız Pazar genişlemesi

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyonumuz Müşterilerin ürünlerini ve çevrelerini korumak ve güzelleştirmek için güvendikleri, yüksek kalitede, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri tutarlı şekilde

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Ulusoy Elektrik. Yatırımcı Sunumu

Ulusoy Elektrik. Yatırımcı Sunumu Ulusoy Elektrik İçindekiler Şirket Tanıtımı İş Modeli 3 7 Büyüme & Strateji 22 Finansallar 26 Şirket Tanıtımı Bir Bakışta Ulusoy Elektrik Kuruluş 1985 Gelişen Pazarlarda Büyüme Müşteriye Özel Tasarım Üretim

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU 2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU HAZIRLAYAN : PROF.DR.NÜZHET KARAMAN I. SIA ULUSLARARASI GIDA FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Paris Uluslararası Gıda Fuarı nın ilki 1964 yılında düzenlenmiştir.

Detaylı

MOBİL TRAFO MERKEZLERİ. Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved.

MOBİL TRAFO MERKEZLERİ. Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved. MOBİL TRAFO MERKEZLERİ TA K & Ç A L I Ş T I R Ç ÖZ Ü M L E R Mayıs 2016, EKOS GROUP. All rights reserved. Bölüm 1 Mobil Trafo Merkezi Giriş İhtiyaçlarınız için Hızlı, Güvenli&Güvenilir Çözümler Küçük Alan

Detaylı

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın.

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın. SATIŞ Microsoft Dynamics CRM Satış verimliliğini artırın. Dinamik İşletme Haline Gelin Çalışanlarınız: Satışa Daha Fazla Zaman Ayırsın Satış ekibinize doğal ve kolay anlaşılabilir bir CRM çözümü verin;

Detaylı

Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü.

Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü. Biz kimiz Başlangıç Enes Kutluca evinin garajında atık su arıtımı için alternatif teknoloji üzerinde çalışmaya başladı ve bu ARGE periyodu birkaç yıl boyunca sürdü. Gelişme Enes Kutluca ve Enver Mısırlı

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ ALMANYA ÜLKE RAPORU Mayıs 2009 İ.A 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Almanya Federal Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Parlamenter Demokrasi

Detaylı

DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç

DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç DETECTOMAT KİMDİR? detectomat: 30 Yıllık araştırma-geliştirme deneyiminin verdiği güç Detectomat firmasının da içinde bulunduğu JOB Group un Yönetim kurulu başkanı Eduard J. Job, 1968 yılında Minimax AG

Detaylı

Online teknik sayfa UE43-3AR3D2 UE43-3AR GÜVENLIK RÖLELERI

Online teknik sayfa UE43-3AR3D2 UE43-3AR GÜVENLIK RÖLELERI Online teknik sayfa UE43-3AR3D2 UE43-3AR A B C D E F Resimler farklı olabilir Ayrıntılı teknik bilgiler Sipariş bilgileri Tip Stok no. UE43-3AR3D2 6034568 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/ue43-3ar

Detaylı

Piyasaya Hazırlık Ortaklık Girişimi

Piyasaya Hazırlık Ortaklık Girişimi Piyasaya Hazırlık Ortaklık Girişimi Geleceğin Karbon Piyasaları Şekilleniyor Pazara Hazırlık Ortaklık Girişimi (PMR) Kyoto Protokolü nün ilk yükümlülük döneminin sona ereceği 2020 yılı sonrası yeni iklim

Detaylı

UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ.

UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ. UYGARLIK İÇİN ÜRETİYORUZ www.klyapi.com.tr İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA 2 ÜRETİM TESİSLERİ 4 MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER 18 POLİTİKALAR 20 SEKTÖRLER 22 ÜRÜNLER VE HİZMETLER 24 PREFABRİK PANEL BİNALAR 26 PREFABRİK

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

2011-2012 YEKDEM UYGULAMALARI

2011-2012 YEKDEM UYGULAMALARI 2011-2012 YEKDEM UYGULAMALARI Nezir AY TEİAŞ Elektrik Piyasaları İşletme Dairesi Başkanı 07 Kasım 2012 İstanbul 1 Dünya da yenilenebilir enerji kaynakları için uygulanan bazı teşvik mekanizmaları Dünyada,

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı