Akafog - Akacid plus. 10 yıllık ARGE sonucunda ortaya konan akacid plus özellikleri;

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Akafog - Akacid plus. 10 yıllık ARGE sonucunda ortaya konan akacid plus özellikleri;"

Transkript

1 Akafog - Akacid plus Akacid plus birçok mikroorganizma üzerinde güçlü etkinliği kanıtlanmış katyonik polimer yapılı bir guanidin dir. Katyonik molekül Akacid plus mikroorganizmanın negatif yüklü hücre duvarına bağlanır ve çevreye zarar vermeden mikroorganizmanın yaşama-üreme şansını ortadan kaldırır. 10 yıllık ARGE sonucunda ortaya konan akacid plus özellikleri; Toksik değildir. Ciltte hassasiyet oluşturmaz. Yanıcı ve patlayıcı değildir. Ağır metaller ve alkol içermez. Suda kolayca çözünür. Renksiz ve şeffaftır. Kokusuzdur ve VOC (Volatile Organic Components) (Uçucu bileşen) içermez. Yüksek UV ve sıcaklıktan etkilenmez. Gram-negatif ve gram pozitif bakteriler, mantarlar, sporlar ve bazı virüs karşı oldukça etkindir. Mikroorganizmalar akacid plus karşı direnç göstermez. Uzun süreli etkin koruma sağlar. Uygulandığı ortamda uzun antibakteriyel etki sağlar, akfif madde buharlaşmaz. İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler için zararsızdır. Akacid Plus düşük konsantrasyonda geniş ve güçlü etki gösterir. Akacıd Plus birçok alanda farklı uygulamalarla kullanıma sahiptir. İstenmeyen kokuları molekül yapısı nedeni ile yok eder.

2 AKACID PLUS ETKİ MEKANİZMASI Akacid Plus aktif maddeleri pozitif yüklü katyonik polimerlerdir ve spesifik olmayan biyosidal etki mekanizmasına sahiptir. Akacid Plus aktif molekülleri patojenlerin negatif yüklü zarın yüzeyine bağlanır. Mikrobiyal membranın negatif yükü nötralizasyonu ve negatif hücre zarını çevirir. Hücre yapısı fizyolojik işlevlerini kaybeder. Hücre içeriğinde hücre ölümü gerçekleşir. Patojenin ölümü gerçekleşir.

3 ZARARLI MİKROORGANİZMALARA SON VERİYORUZ! Bakteri, mantar,virüs ve sporlar sağlığınıza zararlıdır, alerjik etkiler yaratabilir. Mikroorganizmaların yoğun oldukları ortamlar insan sağlığını tehdit eder, bu da hijyenin ne kadar önemli olduğunu gösterir. Gündelik yaşam alanlarımızda mikroorganizmalar her yerdedir; evlerimizde, arabalarımızda, toplu taşıma araçlarında, insan akışının yoğun olduğu ortamlarda özellikle geleceğimizin fidanlarının yetiştiği eğitim alanlarında bu zararlı mikroorganizmalar çocuklarımızın bağışıklık sistemini büyük tehdit altına alır. Akacid Plus bir yıl süre ile sizleri antimikrobiyal koruma kalkanı alına alır ve yaşam kalitenizi arttırır ve oda ikliminizi kötü kokulardan arındırır ferah bir yaşantı sunar Akacid Plus zararlı mikroorganizmalarla mücadelede mükemmel koruma! Akacid Plus özel olarak geliştirilmiş soğuk sisleme teknolojisi ile ortam havasındaki ve tüm yüzeylerdeki bakteri, mantar, spor ve virüsleri ortadan kaldırır. Akacid Plus uygulaması profesyonel kişiler tarafından yapılır. Özel olarak tasarlanmış soğuk sisleme makinaları Akacid çözeltisini soğuk kuru buhar olarak ortama verir. Kuru buhar sayesinde ortamdan hiçbir elektronik eşya dışarı çıkarılmaz. Özel uygulama cihazı 10 µm den küçük damlacıklar şeklinde gaz olarak ortama yayılır. Uygulamadan 2 saat sonra ortama rahatlıkla girebilir işlerinize kaldığınız yerden güvenle devam edebilirsiniz. Akacid Plus formaldehit ve butirik asit gibi kötü koku bırakmaz. Akacid Plus korozif ve tahriş edici değildir çevreye karşı olumsuz etkisi yoktur. Akacid Plus zararlı ve direçli mikroorganizmaların çoğuna karşı oldukça etkilidir. AKAFOG-benzersiz bir koruyucu ve önleyici mekanizmaya sahiptir.

4 AKAFOG

5 AKAFOG Domestic (Etken madde :%0,2 akacid plus) Evlere, ofislerde, tüm çalışma ve yaşam alanlarında kötü kokulara karşı mücadelede oldukça etkindir. Ortam ve yüzeylerin dezenfeksiyonu sağlanırken aynı zamanda kötü kokularda yok olur. Koltuk ve halı yüzeylerinde yaşayan alerjiye ve sebep olan MİTE (AKAR) gibi toz böcekleri de uygulama sonucu yok olur. Yaşam alanlarınızda oluşan tüm kötü kokulara son verir. Hijyenik bir ortam havası oluşturulur. Etken maddenin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkisi olmadığı, yapılan çalışmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Yaşam alanlarınızda güvenle kullanabileceğiniz yeni nesil katyonik dezenfektan! Güçlü antimikrobiyal etki sağlar sizleri ve tüm sevdiklerinizi zararlı enfeksiyonlardan korur bunun yanında kötü kokuları yok eder. Evcil hayvan kokuları, yemek kokuları, küf - nem kokuları, koltuklarınıza asılı kalan sigara kokuları ve rahatsız edici bütün kokular akafog domestic ile yok olur. Kötü koku molekülleri akafog domestic ile yok olurken ortam havası fark edilir ölçüne arındırılır. Alerjik rahatsızlıkları olan kişiler için son derece önem arz eden bir üründür. rtamı tüm alerjik koku ve enfeksiyonlardan kurtarır kaliteli bir yaşam standartı sunar. Akafog domestic ile her yıl düzenli periyotlarda özel eğitimli kişilerce yapılan uygulamayı yaptırmanız yaşam kalitenizi arttırır sizleri antimikrobiyal kalıcı bir koruma kalkanı sağlar. Bizlerle doğrudan iletişime geçebilir kendinizi ve sevdiklerinizi akafog ile antibakteriyel bir korumaya alabilirsiniz.. Halı ve Koltukta Bulunan AKARLAR

6 AKAFOG Industrial (Etken madde: %0,5 akacid plus) Hastaneler, sağlık kuruluşları, hastane atıkları, diğer kurumlar, gıda endüstrisi, yem depoları dezenfeksiyona ihtiyaç duyulan tüm kapalı ortamlarda ortam büyüklüğüne bakılmaksızın uzun süreli etkin antimikrobiyal korumayı sağlar. Hijyen ve güvenlik için zamanla artan bilinçlenme mikroorganizmalara karşı yeni teknolojilerin gelişimini gerektirmiştir. Gözle görülmeyen mikroorganizmalar mekanik ve özel bir işlem gerektirir. Akafog Industrial ileri teknoloji ile geliştirilmiş bir sisleme yöntemi ile uygulanır. Böylece tüm yüzeylerin sterilizasyonu hava dahil %99,9 a kadar sağlanmış olur. Akafog Industrial yüzeyde ince bir film tabaka oluşturur ve kontaminasyonu engeller,soğuk sisleme uygulaması tüm yüzeylerde çatlaklarda dahi film oluşturur. Yüksek performans sisleme cihazları ile m 3 kadar dekontaminasyonu sağlıyoruz. UYGULAMA ÖNCESİ UYGULAMA SONRASI

7 AKAFOG Akacar (Etken madde: % 0,125 akacid plus) Uzun süreli araç ve klima dezenfeksiyonu sağlar. Özel araçlarınızda sağlıklı sürüş ortamı oluşturur. Araçlarınızın iç mekanında fark edilir biçimde iklimi değiştiren Akacar mükemmel molekül yapısı özelliği ile sadece "dezenfeksiyonu" sağlamaz. Yaşam kalitenizde farklılık yaratan akacar zararlı kimyasallar içermez. Yeni polimer yapılı bir molekül olan akacid plus içerir aracınızı uzun süreli antimikrobiyal korumaya alır. Özel geliştirilmiş bir uygulama yöntemi vardır. Akacar, Alerjik kişiler için ideal bir uygulamadır. Zararlı mikroorganizmalara karşı oldukça etkindir. Araç içindeki tüm kötü kokuları inhibe eder uzun süreli kötü kokulara karşı etkin koruma kalkanı oluşturur. Çevreye ve insana hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Akacar, için özel geliştirilmiş sisleme tabancası ile araç içinde, tüm yüzeylerdeki ve ortam havasındaki bakteri, mantar, virüs, spor ve alerjik etmenler ortadan kaldırılır. Araç havalandırma sistemi dahil olmak akacar tüm yüzeylere nüfus eder. Akacar etken maddesi güvenle tercih edilebilir bir molekül olan akacid plus dır. Akacid plus tamamen çevre dostu bir biyosidal üründür yaşam kalitenizi arttıran yenilikler ortaya koyar. Rakiplerine karşı büyük üstünlük gösteren yenilikçi bir moleküldür. 5 dk. da etkisini göstermeye başlar ve araç ekipmanlarına hiçbir zarar vermez.

8 AKAFOG Mould ( Etken madde :%2 akacid plus ) Doğrudan küfün yoğun olduğu bölgelere uygulanarak uzun süreli koruma sağlar. Evlerde, gıda depolarında çeşitli alanlarda nem yüzünden oluşan makroskobik parazitlerin oluşumunu önler. Yüzeyde oldukça uzun etkili koruma sağlar. Küf mantarlarının spor" denilen üreme gözeleri hayatımızın doğal bir parçasıdır ve her yerde bulunurlar. Bu sporlar gözle görünmeyecek kadar küçüktür ve normal olarak zararsızdırlar. Fakat mantar sporları iç mekanlarda belli bir yoğunluğun üstüne çıkarsa, bu hem insanların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir hem de eve çirkin bir görünüm verir. Küf ne zaman kendini gösterir? Küf, siyah, beyaz, sarı veya yeşil noktalar halinde kendini belirtir ve soğuk, nemli yerlerde ortaya çıkar, örneğin üstten açılmış pencere etraflarında, soğuk ve nemli odalarda, dolap arkalarında veya soğuk dış duvarlarda. Küf mantarlarının gelişebilmeleri şu 3 faktörden kaynaklanıyor: 1. nem (%65-70 üstüne çıktığında) 2. ısı (odalar normalden daha soğuksa) 3. besin kaynağı (örn. tahta, duvar kağıdı, duvar boyaları, döşeme halılar) Evlerimizde her gün yüksek miktarda nem oluşur, örneğin nefes alıp verirken, yemek yaparken, çamaşır kuruturken, banyo yaparken (kişi başı günde ortalama 2-3 litre). Bu oluşan nemin havalandırma yaparak azaltılması gerekmektedir. Bunun için günde 2-3 kez pencereler tam açılıp bütün ev iyice havalandırılmalıdır. Evinizin nem oranını kontrol etmek için piyasada satılan bir nem ölçüm aletini ("Hygrometer") kullanabilirsiniz. Eğer küf mantarı tehlikesini azaltmak istiyorsak, nem oranı sürekli %65in altında kalmalıdır. Ayrıca mobilyalarınızın duvardan en az 10santimetre mesafeli olmasına dikkat ediniz.

9 Küfün sağlığımıza zararları Küf, çoğu zaman biz farkına varmadan evimizin kıyı ve köşelerinde büyür ve sağlığımıza zararlı maddeler üretir. Bu yüzden küf olan yerlere çıplak elle dokunmayınız ve vücudunuzun hiçbir yerine gelmemesine dikkat ediniz. Fakat küf mantarlarının bünyesinde oluşan zehirli maddeler yinede havadan solunum yoluyla vücudumuza girerler ve sağlığımızı tehdit ederler. Küf, yüksek dozajlarda alerji, gözburun ve boğazda yanma, iltihap, baş ağrısı veya yorgunluk gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Özellikle yatak odasında olan küfün mutlaka en kısa zamanda giderilmesi gerekir, önlem alınmadığı takdirde ciddi sağlık sorunları çıkabilir. Küfü önlemek için ne yapılabilir? AKAMOULD ile sizlere %100 küfü yok eden çözümler sunuyoruz. Küfe sebep olan tüm mantarları ve sporlarını yok eder ve bunun yanı sıra küf ve nem kokusunu ortadan kaldırır. Nem yüzünden aşırı küflenmiş yaşam alanlarınızda size mükemmel bir çözümler sunan AKAMOULD, doğrudan küfün yoğun olduğu bölgelere uygulanarak uzun süreli koruma sağlar. AKAMOULD, makroskobik parazitlerin oluşturduğu enfeksiyon olan görülebilir küflenmelerin giderilmesi yok edilmesi için direkt olarak enfeksiyon bölgesine uygulanır. Uygulamadan sonra ölü küf ve mantarlar süpürme veya vakum yöntemiyle ortamdan ayrılır ve ilgili bölgeler tekrar boyanır. Uygulama alanlarında tekrar küf oluşumu kesinlikle izlenmez.

10 AKASOIL ( Etken madde:% 0,1) Tarım alanlarında, seralarda bitki hastalıkları ile mücadelede kullanılır. Birçok bitki hastalığında özellikle mantarların sebep olduğu bitki hastalıklarında iyi sonuçlar verir. Akasoil, sulu çözeltisi, tarımda dezenfeksiyon için kullanılabilir. Çiftlikler de kanatlıların üretimi için genel dezenfeksiyonda ve yumurta tedavisi için kullanılabilir. Hasat sonrası bakteri ve mantarlardan koruma için kullanılabilir. Gıda maddelerinin saklanması sırasında korunması için kullanılabilir. Çeşitli malzemelerin korunması (değerli kitaplar, el yazmaları, heykel çalışmaları, film ve fotoğraf dokümantasyon, polimer ve kauçuk malzemeler, ahşap, tekstil, petrol, vb) için bir biyosit olarak kullanılabilir. Polimerin monomer birimlerinin her biri içinde guanidin gruplarının varlığı, onlara yüksek bir biyosit etkinliği kazandırır: antiseptik, antiviral, mantar öldürücü,ve de yosunlar üzerinde etkilidir. Bu tür kullanımlar için Akasoil in en önemli özelliği, suda tamamı ile çözünebilir olması, kokusuz olması ve kullanıldığı malzemeye zarar vermemesidir. Ayrıca kesinlikle aşındırıcı değildir. Akasoil ın sulu çözeltisinin koruyucu etkisini uzun süre devam ettirir. Etkinliği üretim tarihinden itibaren 2 yıl garantilidir. Kullanımı: Polimer yapılı pozitif yüklü bir iyon olan akasoil teknik uygulama alanlarında flokülasyon ve su arındırmada önemli bir yere sahiptir. Akasoil endüstriyel ekipmanlarda, su bitkilerinin ve alglerin oluşumunu engeller. Akasoil kullanımı endüstriyel işletmelerdeki, su sirkülasyon sistemlerine gerek duymadan suların arındırılmasını sağlar. Akasoil yüzme havuzları, su deposu, içme suyu, atık suların dekontaminasyonu için uygundur. Akasoil ın 1,0 mg / L kullanımı; su sistemlerinde güvenilir hijyenik koruma sağlar. Saf ya da aktif karbon veya hücresel olabilen geleneksel gözenekli malzeme ile üretilmiş carbocid filtreler Akasoil ile dezenfekte edilerek sudaki kabarcıkların da dezenfeksiyonunu sağlar.

11 E.coli, Staf.aureus gibi bakteriler tarafından enfekte edilmiş olan çamaşırlar, yemekler veya diğer yüzeylerin Akasoil ile dekontaminasyon yapılarak antibakteriyel özellikleri ortaya konmuştur. Cam, çini ve kalay levha yüzeylerinde Akasoil %0,25-0,5 oranında kullanımı dak. içerisinde tüm dekontaminasyonu sağlamaktadır. Yiyeceklerin ve yiyecek kalıntılarının dekontaminasyonu için %1 lik Akasoil çözeltisi kullanılması gerekmektedir. %1 lik Akasoil çözeltisinde konsantrasyon ve tedavi süresi de 10 kat artmıştır. Kirli çamaşırların dezenfeksiyonu için akasoil %0,25-0,5 lik çözeltisi kullanılır. E.coli, Staf.aureus tarafından kontamine olan kirli çamaşırlar, akasoil %0,25-0,5 lik çözeltisi ile dakika içerisinde tamamen dezenfekte edilirler. Suda çözünürlüğü ve farklı yüzeylere yüksek yapışma etkisi sayesinde AKASOIL esasen tarım teknolojisini basitleştirmek için kullanılır: Yüzeylerde aktif madde, yüksek polimer etkisi ile etkinlik gösterir. Solunduğunda veya koklandığında toksik etki göstermez. Oral ve cilt toksititesi düşüktür. Alerjik etki göstermez. Akasoil mevcut teknoloji ile karşılaştırıldığında tarımda kullanımı daha güvenlidir. Akasoıl tedavisi ile tamamen hasarsız ürün Akasoıl uygulamasız birkaç yaprağı hasarlı ürün

12 AKAVET ( Etken madde: % 0,1) Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların barınakları, kanatlı hayvan çiftlikleri ve sulama kanallarının dezenfeksiyonunda etkindir. Hayvanlara zarar vermez. Büyük ve küçük baş hayvanların tırnak aralarındaki ve vücutlarındaki mantarları yok eder. Hayvanların hastalıklarının birbirlerine bulaşmasını engeller. Bakterileri, mantarları, sporları, virüsleri, E.coli, Listeria, Legionella, Salmonella, Brucella gibi bakterileri yok eder. Şap,şarbon virüslerini başarılı şekilde inaktive eder. Koyun ve keçi gibi hayvanlarda Adenovirüs kökenli koyun ishali ve egzamasında AKAVET etkili bir çözümdür. Şap hastalığında ahır ve damların dezenfeksiyonunda uzun süreli etkin koruma sağlar.hijyenik ortamda yaşamsal faaliyetlerini sürdürmede yardımcı olur. Kanatlı hayvan çiftliklerinde her türlü kuluçka makinesi ve bu alanda kullanılan tüm aletlerin dezenfeksiyonunda kusursuzca kullanılıp istenilen etki alınır. Hayvanların oluşturduğu kötü kokuları da yok ederek sağlıklı bir ortamda yaşamaları sağlanır. Değişen ve sürekli gelişen yaşam şartlarında; diğer sektörler gibi hayvancılık sektörü de hızla büyümektedir. Toplum sağlığı açısından üretilen ürünlerin kalitesi ve hijyeni oldukça önemlidir. Halka sunulan hayvansal ürünlerin, ilk aşamasından son aşamasına kadar hijyen sağlamada kullanılan dezenfektanlar; doğaya, çevreye en önemlisi insana zarar vermemeli ve kalıntı bırakmamalıdır. Bu noktada; doğada, çevrede insan bünyesinde çözümlenmesi, yok olması zaman almayan %100 doğal, su bazlı yeni nesil katyonik polimer yapılı, kokusuz ve renksiz olan AKAVET ın sürdürülebilir antibikrobiyal etkisi ile, yeni nesil veteriner ve hayvancılık dezenfektanı olarak kullanımınıza sunuyoruz. Hayvanlarda, hastalık meydana getiren mikroorganizmaların kontrol altına alınmasında ve ortadan kaldırılmasında AKAVET etkili çözümdür. AKAVET ; hayvanların yaşadığı ortamların, süt sağım sistemlerinin, mezbaha ve kesimhanelerin dezenfeksiyonunda, kullanılan tüm alet-ekipmanların dezenfeksiyonunda uzun süreli koruma sağlar. Hastalık amili zararlı mikroorganizmalara karşı oldukça etkilidir.

13 Büyükbaş- küçükbaş hayvan çiftliklerinde ve kanatlı hayvan üretim işletmelerinde hayvanlar bir arada yaşamaktadır, dolayısıyla böyle bir ortamda bakteri, virüs ve mantarların kontaminasyonu, hızla yayılması kaçınılmazdır. Bu durumu engellemek ve kalıcı dezenfeksiyonu oluşturmak için AKAVET hijyenik çözüm sağlar ve mikroorganizmalara karşı uzun süreli etkin antimikrobiyal koruma oluşturur. Ortam havasında asılı bulunan mikroorganizmaları da inaktive eder, bulaşıcı hasatalıkların yayılmasını engeller. Tüm bina, zemin, barınakların dezenfeksiyonunda, profesyonel ekiplerce uygulanan, AKAVET özel cihazlarla soğuk sisleme teknolojisi ile uygulanır. Veteriner muayene odaları, masaları ve aletleri dezenfeksiyonunda, püskütme spreyleme yöntemi ile uzun süreli etkin antimikrobiyal koruma sağlanır. AKAVET ; kullanıma hazır olarak piyasaya sunulan, güvenle kullanabileceğiniz uzun etkili bir dezenfektandır. Uygulanan yüzeylerde ince bir biofilm tabaka oluşturur. Farmakolojik Özellikleri AKAVET ; katyonik polimer yapılı akacid plus un %0.1 lük su bazlı çözeltisidir. Gram negatif ve gram pozitif bakterilere, zarflı ve zarfsız virüslere, mantarlara ve sporlara etkilidir. Akacid Plus, mikroorganizmaların negatif yüklü hücre duvarına bağlanarak, hücre duvarında nötralleşmeyi gerçekleştirir ve mikroorganizmanın ölümüne yol açar. Uygulanan yüzeyde ince bir film tabaka oluşturur ve uzun süreli aktif antimikrobiyal bariyer yüzeyde kalır. Polimer yapısıyla, gelişmiş canlılar için kesinlikle olumuz etkisi gözlenmez. Toksik değildir. Aktif madde Akacid Plus ; doğada kolayca ayrışabilir bileşenlere sahiptir, insan ve çevreye zararlı değildir.

14 Bakteri, virüs, spor ve mantarlara karşı yüksek etkili yeni nesil katyonik polimer yapılı bir dezenfektandır. Spektrumu geniştir ve uzun süre kalıcı etkilidir. 200 Cº ye kadar güvenle kullanılabilir, UV ye dayanıklıdır. Renksiz ve kokusuzdur. Güvenlidir. Solunum yollarını tahriş etmez. Çevreye zararı yoktur. Kullanımı kolaydır. Yüksek etkiye sahiptir. Biyolojik olarak %100 oranında parçalanabilen bir üründür. Hastalıkların bulaşmasına karşı korumayı artırmaktadır. Kesin ve hızlı etki sağlar. 5 dakika içinde dezenfeksiyon etkisini göstermeye başlar. Alerjisi olanlar için uygundur. Zehirli veya tahriş edici değildir. Kesinlikle alkol, fenol, aldehit, amonyum gibi katkı maddeleri içermez. Ortamdaki kötü kokuları bloke eder.

Akasoil. Uzun süreli dezenfeksiyonun çaresi, akasoil.

Akasoil. Uzun süreli dezenfeksiyonun çaresi, akasoil. ÜRÜN TEKNOLOJİSİ Akasoil Uzun süreli dezenfeksiyonun çaresi, akasoil. Akasoil dezenfeksiyon teknolojisi için gerçek bir devrimdir. Avusturyalı bir kimyager olan Prof.Dr.Oscar Schmidt ve onun gözetiminde

Detaylı

YENĠ NESĠL ORTAM ve YÜZEY DEZENFEKSĠYONU (akacid plus )

YENĠ NESĠL ORTAM ve YÜZEY DEZENFEKSĠYONU (akacid plus ) YENĠ NESĠL ORTAM ve YÜZEY DEZENFEKSĠYONU (akacid plus ) MANTAR, VĠRÜS, KÜF VE BAKTERĠLERĠ YOK EDER, SAĞLIKLI YAġAM ALANLARI OLUġTURUR. % 100 EKOLOJĠK DEZENFEKSĠYONU SAĞLIYOR ve KÖTÜ KOKUKULARA SON VERĠYORUZ

Detaylı

Akacid Plus Dezenfeksiyon Teknolojisinde gerçek bir devrimdir.

Akacid Plus Dezenfeksiyon Teknolojisinde gerçek bir devrimdir. Akacid Plus Dezenfeksiyon Teknolojisinde gerçek bir devrimdir. Bu yeni patentli ürün Avusturyalı bir kimyacı olan Prof.Dr.Oscar Schmidt ve onun ekibi tarafından 10 yıllık bir AR-GE süreci sonrası geliştirilmiştir.

Detaylı

Dilechem Kimya ve Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi

Dilechem Kimya ve Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Biz Kimiz? Ürünümüz & Özellikleri Uygulama Yöntemlerimi & Alanlarımız Uygulama Öncesi & Sonrası Sertifikalandırma A - Biz Kimiz Dilechem Kimya biyolojik ve ekolojik sorunlara yenilikçi ve etkin çözümler

Detaylı

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı ile 2017 yılında kurulmuş teknoloji tabanlı bir şirkettir.

Detaylı

TURİZM TESİSLERİNDE HİJYEN ÇALIŞMALARI

TURİZM TESİSLERİNDE HİJYEN ÇALIŞMALARI TURİZM TESİSLERİNDE HİJYEN ÇALIŞMALARI Otellerimiz yurt içinden ve yurt dışından bir çok insanımızın konakladığı ve ortaklaşa kullandığı alanlarımızdır. Bu sebeple bu mekanların temizliği ve dezenfeksiyonuda

Detaylı

Hemş.Dilek ZENCİROĞLU. Dr.Erhan KABASAKAL

Hemş.Dilek ZENCİROĞLU. Dr.Erhan KABASAKAL Dr.Erhan KABASAKAL Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmet Standartları Daire Başkanlığı Hastane Enfeksiyonları Sorumlusu erhan.kabasakal@saglik.gov.tr Hemş.Dilek ZENCİROĞLU Dezenfeksiyon Antisepsi

Detaylı

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı ile 2017 yılında kurulmuş teknoloji tabanlı bir şirkettir.

Detaylı

Yarınlar Hepimizin... Biz Buradayız...

Yarınlar Hepimizin... Biz Buradayız... Yarınlar Hepimizin... Biz Buradayız... Element Effekt Atık ve Yağ Parçalayıcı Element Bio Atık ve Yağ Parçalayıcı Ev, hastane gibi bina atık sistemlerinde, mutfak giderleri ve borularında, otel ve site

Detaylı

Tekstil korumasında süreç OPTİMİZASYONU İÇİN YENİLİKÇİ TEKNİK

Tekstil korumasında süreç OPTİMİZASYONU İÇİN YENİLİKÇİ TEKNİK Tekstil korumasında süreç OPTİMİZASYONU İÇİN YENİLİKÇİ TEKNİK KALİTE MALİYET Çevre Aquastream SİSTEMLERİNİN avantajları: Kalite - Yıkama banyosundaki havların ve saçların azalması - Bulaşan havlar özenle

Detaylı

ORTAM & YÜZEY DEZENFEKTANI

ORTAM & YÜZEY DEZENFEKTANI ORTAM & YÜZEY DEZENFEKTANI TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DEZENFEKSİYON VE ANTİMİKROBİYAL FİLM KAPLAMA HİJYEN UYGULAMASI Biz Kimiz? Ürünümüz & Özellikleri Uygulama Yöntemlerimi & Alanlarımız Uygulama Öncesi & Sonrası

Detaylı

ANTİBAKTERİYEL BOYALARDA YENİ YAKLAŞIMLAR. Ayşesin TELATAR KILIÇ Antalya 21.03.2014

ANTİBAKTERİYEL BOYALARDA YENİ YAKLAŞIMLAR. Ayşesin TELATAR KILIÇ Antalya 21.03.2014 ANTİBAKTERİYEL BOYALARDA YENİ YAKLAŞIMLAR Ayşesin TELATAR KILIÇ Antalya 21.03.2014 Neden Mikroorganizmalar? Yaşamımızda önemli roller üstlenirler, Hastalık ve ekonomik kayıplara neden olurlar, Faydalı

Detaylı

BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇÖZÜM ORTAĞINIZ ÇÖP DEPONİ ALANLARINDA VE ÇÖP SIZINTI SUYUNDA KOKU KONTROLÜ, ÇÖP SIZINTI SUYUNUN ARITMA ÖNCESİ BOİ, KOİ, AKM DEĞERLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ Bütün dünyada olduğu gibi,

Detaylı

Alerjik Rahatsızlıklar. Atmosphere Sky ile hayatın tadını çıkarın!

Alerjik Rahatsızlıklar. Atmosphere Sky ile hayatın tadını çıkarın! Alerjik Rahatsızlıklar. Atmosphere Sky ile hayatın tadını çıkarın! 01 Giriş Her yıl artan sayıda insanı etkileyen alerjik rahatsızlıklar yaygın bir sorundur 1. Avrupa da 150 milyondan fazla insan kronik

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

ANTİSEPTİK VE DEZENFEKTANLAR. Prof. Dr. Ayhan Filazi Ankara Üni. Veteriner Fak. Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı

ANTİSEPTİK VE DEZENFEKTANLAR. Prof. Dr. Ayhan Filazi Ankara Üni. Veteriner Fak. Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı ANTİSEPTİK VE DEZENFEKTANLAR Prof. Dr. Ayhan Filazi Ankara Üni. Veteriner Fak. Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı DEZENFEKTAN (JERMİSİD) Mikroorganizmaları öldürerek etkiyen ve genellikle cansız

Detaylı

STERİLİZASYON DERSİ 4. HAFTA DERS NOTLARI YRD. DOÇ. DR. KADRİ KULUALP

STERİLİZASYON DERSİ 4. HAFTA DERS NOTLARI YRD. DOÇ. DR. KADRİ KULUALP STERİLİZASYON DERSİ 4. HAFTA DERS NOTLARI YRD. DOÇ. DR. KADRİ KULUALP STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ SÜZME YÖNTEMİ FİLTRASYON İLE STERİLİZASYON Süzme mekanizmalarına göre; a) Absorbsiyonla mikroorganizmaları

Detaylı

DEZENFEKTANLARA DİRENÇ TANIMLAR TANIMLAR STERİLİZASYON YAPMADAN TEMİZLİK YAPABİLİRSİNİZ TEMİZLİK YAPMADAN STERİLİZASYON YAPAMAZSINIZ DEZENFEKSİYON:

DEZENFEKTANLARA DİRENÇ TANIMLAR TANIMLAR STERİLİZASYON YAPMADAN TEMİZLİK YAPABİLİRSİNİZ TEMİZLİK YAPMADAN STERİLİZASYON YAPAMAZSINIZ DEZENFEKSİYON: Hidrojen peroksit sterilizasyon DEZENFEKSİYON EL ANTİSEPSİSİ iyod formaldehit gluteraldehit Perasetik asit fenol Çamaşır suyu Etilen oksit klor zefiran alkol ozon ppm Dr. Melda SINIRTAŞ TANIMLAR Hipokrat

Detaylı

Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri

Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri Biyosidal ürünlerin etkinliği ve güvenliğine ilişkin DSÖ gereklilikleri Doç. Dr. Toker Ergüder Ulusal Memur Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Yaşam Seyri Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Sunum bağlamı Biyosidal

Detaylı

NEM NİÇİN ÖNEMLİDİR?

NEM NİÇİN ÖNEMLİDİR? NEM NİÇİN ÖNEMLİDİR? UYGUN DEĞİL (KURU) İDEAL NEM UYGUN DEĞİL (YAŞ) Bakteri Virüsler Küfler Toz ve akarlar Burun kuruluğu Alerji ve astım Mobilya ve ağaç Statik elektrik 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100

Detaylı

FAQ-TIENS DICHO II.Nesil Meyve&Sebze Temizleyici

FAQ-TIENS DICHO II.Nesil Meyve&Sebze Temizleyici FAQ-TIENS DICHO II.Nesil Meyve&Sebze Temizleyici 1. II.Nesil Meyve&Sebze Temizleyici tam olarak nedir ve nasıl çalışılır? TIENS DICHO II.Nesil Meyve&Sebze Temizleyici bir temizleme ürünü olup, gerçek hayata

Detaylı

Asidik suyun özellikleri. Alkali suyun özellikleri. ph > 11 ORP < -800mV Cl içermez. ph < 2,7 ORP < 1100mV Cl derişimi: 10-80 ppm

Asidik suyun özellikleri. Alkali suyun özellikleri. ph > 11 ORP < -800mV Cl içermez. ph < 2,7 ORP < 1100mV Cl derişimi: 10-80 ppm Et Endüstrisinde Elektrolize Yükseltgen Su Uygulaması Cem Okan ÖZER, Birol KILIÇ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ Elektrolize yükseltgen su Kontaminasyon=problem Bakteriler otostopçudur.

Detaylı

2)Subatomik parçacıklardan oluşan radyasyon. α, β ışınları

2)Subatomik parçacıklardan oluşan radyasyon. α, β ışınları B) RADYASYON UYGULAMALARI Radyasyon = enerji yayılması 1)Elektromanyetik radyasyon. UV, X ve γ ışınları 2)Subatomik parçacıklardan oluşan radyasyon. α, β ışınları İyonizan ışınların canlı hücreler üzerine

Detaylı

GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON

GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR ÜZERİNDE BUZ OLUŞUMUNU VE KARIN ZEMİN YÜZEYİNE YAPIŞMASINI ENGELLEYEN KİMYASAL BİR SIVIDIR. Perpa

Detaylı

Hastanelerde Su Kullanımı. M.Ali SÜNGÜ Amerikan Hastanesi Bakım ve Onarım Müdürü alis@amerikanhastanesi.org

Hastanelerde Su Kullanımı. M.Ali SÜNGÜ Amerikan Hastanesi Bakım ve Onarım Müdürü alis@amerikanhastanesi.org Hastanelerde Su Kullanımı M.Ali SÜNGÜ Amerikan Hastanesi Bakım ve Onarım Müdürü alis@amerikanhastanesi.org Bir Çin atasözü der ki; Suyu içmeden önce, kaynağını öğren Hastanelerde infeksiyon kaynaklarını

Detaylı

ANTİSEPTİKLERİN KULLANIM YERLERİ

ANTİSEPTİKLERİN KULLANIM YERLERİ ANTİSEPTİKLER 1 Kavramlar: Antiseptik: Canlılar üzerinde (cilde ve dışarı açılan boşlukların mukozasına) dıştan uygulanmak suretiyle kullanılan antimikrobik ilaçlardır. Dezenfektan: Cansız cisimler (cerrahi

Detaylı

ALLERJİNİN NEDENİ NEDİR?

ALLERJİNİN NEDENİ NEDİR? Saman nezlesi tanımı yanlış isimlendirilmektedir. Çünkü saman bu olaya neden olmaz. Hastalık; akan / kaşınan burun ve göz, hapşırma, boğaz kaşıntısı ve burun, boğazda çok miktarda akıntıdan oluşmaktadır.

Detaylı

Daha iyi bir yasam kalitesi için!

Daha iyi bir yasam kalitesi için! Daha iyi bir yasam kalitesi için! Dünya çapında patentli, üstün Alman teknolojisi ve işlev garantisi sunan TÜV onaylı ilk ve tek hava temizleme cihazı, DİKA A.Ş. güvencesiyle artık Türkiye de! TEMİZ HAVA

Detaylı

DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006

DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 ÖNEMLİ! Gıdaları insanların sağlıklarını çok ciddi şekilde etkiler. Bu nedenle, gıda üreten kişilerin temizlik kurallarına uyması çok önemlidir.

Detaylı

makina parkları kurarak, kaliteli eğitilmiş personeller ile tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

makina parkları kurarak, kaliteli eğitilmiş personeller ile tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. HAKKIMIZDA Firmamız, "Yeni nesil yalıtım sistemleri" sloganıyla yüksek teknolojiye sahip çözümleri ile sektöründeki öncü firmalardan bir tanesidir. Firmamız, Türkiye'de yalıtım bilincinin gelişmesi ile

Detaylı

HİJYEN VE SANİTASYON

HİJYEN VE SANİTASYON HİJYEN VE SANİTASYON TEMİZLİK+ HİJYEN= SANİTASYON Bulunduğumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapamayacak seviyede bulunma durumuna hijyen denir. Sağlıklı (temiz ve hijyenik) bir ortamın

Detaylı

Etkin ve güvenli dezenfeksiyon. * Bakteri * virüs * mantar ve sporlar * biofilm tabakası NEUTHOX

Etkin ve güvenli dezenfeksiyon. * Bakteri * virüs * mantar ve sporlar * biofilm tabakası NEUTHOX Etkin ve güvenli dezenfeksiyon * Bakteri * virüs * mantar ve sporlar * biofilm tabakası NEUTHOX 1 Daha iyi bir gelecek için teknolojinin yardımına güveniyoruz! * Her çeşit mikroorganizma, her ortam için

Detaylı

DEKORASYON AYDINLATMA GERGİ TAVAN

DEKORASYON AYDINLATMA GERGİ TAVAN DEKORASYON AYDINLATMA GERGİ TAVAN Tasarım, bilgi ve tecrübe gerektirir. PVC Gergi Tavan Sistemleri Bamax Gergi Tavan Sistemleri girişimci, yenilikçi ve sorumluluk taşıyan vizyon sahibi ruhuyla 2005 yılında

Detaylı

mikrofiber bezler www.anbertem.com

mikrofiber bezler www.anbertem.com mikrofiber bezler www.anbertem.com MİKROFİBER TEKNOLOJİ HARİKASI Mikrof iber Temizlik Bezleri Berceste mikrofiber temizlik bezleri, teknoloji kullanılarak polyester ve poliamid bileşiminden üretilmiştir.

Detaylı

Hakkımızda; Biotem Oksilite Medikal Ltd. Şti. Vizyon & Misyon. Çevre Politikamız. Değerlerimiz

Hakkımızda; Biotem Oksilite Medikal Ltd. Şti. Vizyon & Misyon. Çevre Politikamız. Değerlerimiz Hakkımızda; Biotem Oksilite Medikal Ltd. Şti. Almanya'da 1995 ten bu yana yaptığı araştırmalar sonucu; su işleme ve dezenfeksiyonunda, tecrübesi ile Organik Dezenfektan Ürünler içerisinde öncü ve kendini

Detaylı

DURUSU TERMAL BOYA HY TECHNOLOGY. Dünyanın en kaliteli izolasyon boyaları... Thermal Solitions U.S.A

DURUSU TERMAL BOYA HY TECHNOLOGY. Dünyanın en kaliteli izolasyon boyaları... Thermal Solitions U.S.A DURUSU TERMAL BOYA HY TECHNOLOGY Thermal Solitions U.S.A Dünyanın en kaliteli izolasyon boyaları... Hy technology DURUSU TERMAL BOYA Durusu Termal Boya, 2003 yılında sektöre adımını attı. Her zaman teknolojiyi

Detaylı

Biyosidal Ürünler ve Ara Ürünler. Abdullah YILMAZ Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü. Ankara

Biyosidal Ürünler ve Ara Ürünler. Abdullah YILMAZ Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü. Ankara Biyosidal Ürünler ve Ara Ürünler Abdullah YILMAZ Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü. Ankara Konu başlıkları Biyosidaller Bitki koruma Ürünleri Veteriner ve Tıbbi Ürünler Ara ürünler ve örnekler

Detaylı

KANALİZASYONLARDA HİDROJEN SÜLFÜR GAZI OLUŞUMU SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

KANALİZASYONLARDA HİDROJEN SÜLFÜR GAZI OLUŞUMU SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ KANALİZASYONLARDA HİDROJEN SÜLFÜR GAZI OLUŞUMU SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ Bu Çalışma Çevre Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından 2006 yılında yapılmıştır. Orijinal

Detaylı

Küfü Temizleme. Küf Temizleyici Klorsuz. Küf Temizleyici Klorlu

Küfü Temizleme. Küf Temizleyici Klorsuz. Küf Temizleyici Klorlu 1 Küfü Temizleme Küf sporlarının odaya dağılmasına izin vermemek için küflenmiş yerlerin fırçalanmaması veya başka bir şekilde müdahale edilmemesi gerekir. İlk olarak küfün üzerine Küfx Küf Temizleyiciyi

Detaylı

Stres Koşulları ve Bitkilerin Tepkisi

Stres Koşulları ve Bitkilerin Tepkisi Stres Koşulları ve Bitkilerin Tepkisi Stres nedir? Olumsuz koşullara karşı canlıların vermiş oldukları tepkiye stres denir. Olumsuz çevre koşulları bitkilerde strese neden olur. «Biyolojik Stres»: Yetişme

Detaylı

HAKKIMIZDA. Hemon Group olarak Vizyonumuz, tüm üretim ve hizmetlerimizde ülkemizin en başarılı grubu olmaktır

HAKKIMIZDA. Hemon Group olarak Vizyonumuz, tüm üretim ve hizmetlerimizde ülkemizin en başarılı grubu olmaktır HAKKIMIZDA Hemon Group, 20 yıllık tecrübesi ile ahşap sektörünün lider firmalarından biri olan Panelsan Mobilya Ltd Şti nce metal işleme sıvıları konusunda uzun yıllar süren AR-GE çalışmaları sonucu yabancı

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ BAKTERİLERE KARŞI BİTKİSEL DEZENFEKTANLAR

ÖZEL EGE LİSESİ BAKTERİLERE KARŞI BİTKİSEL DEZENFEKTANLAR ÖZEL EGE LİSESİ BAKTERİLERE KARŞI BİTKİSEL DEZENFEKTANLAR HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ: Sude SÜMBÜL DANIŞMAN ÖĞRETMEN: Melike GÜZEL İZMİR 2016 İÇİNDEKİLER 1.Proje özeti...2 2.Projenin amacı...2-3 3. Giriş...3-4-5

Detaylı

www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74

www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74 www.zaferkimya.com info@zaferkimya.com TEL: 0216 417 59 49(PBX) FAX: 0216 417 84 74 DİKKAT Meyve ve sebzelerinizi tüketmeden önce dezenfekte edeceğinizi biliyor musunuz? Sadece YIKAMAK zararlı bakterileri

Detaylı

OTELLERDE DEZENFEKSİYON Ve Çözüm Ortağınız

OTELLERDE DEZENFEKSİYON Ve Çözüm Ortağınız OTELLERDE DEZENFEKSİYON Ve Çözüm Ortağınız İnsanlar günlük yaşamın zorlayıcı koşulları altında, yılın birkaç haftasını her türlü problemden uzaklaşıp stres atabilecekleri bir tatil yaparak geçirmeyi istiyorlar.

Detaylı

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ BAĞIRSAK PARAZİTLERİ VE KORUNMA YOLLARI BU EĞİTİMDE NELER PAYLAŞACAĞIZ?

Detaylı

Sprey Yalıtım Sistemleri

Sprey Yalıtım Sistemleri Sprey Yalıtım Sistemleri Ters Tavan Yalıtımı Çatı Zemin Yalıtımı Temel Yalıtımı Polyurea Havuz Yalıtımı Polyurea Teras Yalıtımı Polyurea Çatı Yalıtımı. İleri Teknoloji Yalıtım Sistemleri Konfor ve Enerji

Detaylı

Risk potansiyelinin azaltılması Çevre tehditlerinin önlenmesi Masrafların düşürülmesi

Risk potansiyelinin azaltılması Çevre tehditlerinin önlenmesi Masrafların düşürülmesi Su-Hijyen-Yönetimi - İçme suyu- - Kullanım suyu- - İşleme suyu- -Sulu işlem ve kullanım sürecinde yüzeyler- Risk potansiyelinin azaltılması Çevre tehditlerinin önlenmesi Masrafların düşürülmesi Su dezenfeksiyonu

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI

Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI Genel olarak gözle net olarak görülemeyecek kadar küçük canlıları inceleyen ve onları konu olarak ele alan bilim dalıdır. Gözle ayırt edilemeyen canlılar; Virüsler, bakteriler,

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Bölüm 1 : Ürün ve Tedarikçi Kimlik Kartı Ürün Adı: İzober Taşyünü Levha, Şilte ve Prefabrik Boru

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Bölüm 1 : Ürün ve Tedarikçi Kimlik Kartı Ürün Adı: İzober Taşyünü Levha, Şilte ve Prefabrik Boru MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 : Ürün ve Tedarikçi Kimlik Kartı Ürün Adı: İzober Taşyünü Levha, Şilte ve Prefabrik Boru Üretici Firma: Beşler Tekstil San.Tic. A.Ş O.S.B 20 Cad. No: 54 38070 KAYSERİ

Detaylı

İntİm Temİzleme Ürünlerİ

İntİm Temİzleme Ürünlerİ İntİm Temİzleme Ürünlerİ 2 Gvyna, özel bölgenizin günlük bakım ve temizliğini sağlamak için güvenebileceğiniz bir yardımcıya ihtiyacınız olduğunun farkındadır. Bu nedenle size özellikle ihtiyaçlarınıza

Detaylı

BİYOFİLMLERİN TESPİT EDİLMESİNDE VE ORTADAN KALDIRILMASINDA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER

BİYOFİLMLERİN TESPİT EDİLMESİNDE VE ORTADAN KALDIRILMASINDA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER BİYOFİLMLERİN TESPİT EDİLMESİNDE VE ORTADAN KALDIRILMASINDA YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER Karmaşık bir soruna mutlak çözüm Gıda ve ilaç/kozmetik endüstrisinin güvenliği, gündemdeki önemli bir sorundan dolayı tehdit

Detaylı

Biyogaz Temel Eğitimi

Biyogaz Temel Eğitimi Biyogaz Temel Eğitimi Sunanlar: Dursun AYDÖNER Proje Müdürü Rasim ÜNER Is Gelistime ve Pazarlama Müdürü Biyogaz Temel Eğitimi 1.Biyogaz Nedir? 2.Biyogaz Nasıl Oluşur? 3.Biyogaz Tesisi - Biyogaz Tesis Çeşitleri

Detaylı

DOMUZ GRİBİYLE MÜCADELE. Halk Sağlığı Projesi

DOMUZ GRİBİYLE MÜCADELE. Halk Sağlığı Projesi DOMUZ GRİBİYLE MÜCADELE Halk Sağlığı Projesi Neden Salgınlarla Mücadele Etmeliyiz Kentler nüfus yoğunluğu nedeniyle bulaşıcı hastalık ve salgınlar için uygun ortamlar olması. (Kişiden kişiye, su-gıda,vektör,yüzey,hava

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN VE TEDARİKÇİ TANIMLAMA Ürün Adı Üretici : İzocam Ekspande Polistren (EPS) : İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. 41455 Gebze - Kocaeli TÜRKİYE Telefon Numarası : + 90 262

Detaylı

Temizlik: Mikroorganizmaların çoğalması ve yayılmasını önlemek için, yüzeylerin kir ve organik maddelerden fiziksel olarak uzaklaştırılmasıdır.

Temizlik: Mikroorganizmaların çoğalması ve yayılmasını önlemek için, yüzeylerin kir ve organik maddelerden fiziksel olarak uzaklaştırılmasıdır. DOKÜMAN NO: STR-TL-09 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 5 1-Amaç: Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi klinik ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek için hasta,

Detaylı

STERİLİZASYON. Sterilizasyon Yöntemleri. Sterilizasyonu Etkileyen Faktörler

STERİLİZASYON. Sterilizasyon Yöntemleri. Sterilizasyonu Etkileyen Faktörler STERİLİZASYON Tüm canlı mikroorganizmaların tam olarak uzaklaştırılması veya öldürülmesi işlemidir. Türk Gıda Kodeksi Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş Sütleri Tebliği ne göre sterilizasyon; oda sıcaklığında

Detaylı

OTEL, ALIŞVERİŞ MERKEZİ, HASTANE, TEMİZLİK İŞLETMELERİ, OKUL VE OFİSLER, SOSYAL İŞLETMELERİN TEMİZLİK, KOKU VE DEZENFEKSİYON UYGULAMALARINDA

OTEL, ALIŞVERİŞ MERKEZİ, HASTANE, TEMİZLİK İŞLETMELERİ, OKUL VE OFİSLER, SOSYAL İŞLETMELERİN TEMİZLİK, KOKU VE DEZENFEKSİYON UYGULAMALARINDA OTEL, ALIŞVERİŞ MERKEZİ, HASTANE, TEMİZLİK İŞLETMELERİ, OKUL VE OFİSLER, SOSYAL İŞLETMELERİN TEMİZLİK, KOKU VE DEZENFEKSİYON UYGULAMALARINDA EM ETKİN MİKROORGANİZMA KULLANIMI 1 ***KOKU GİDERİMİ Kötü kokular

Detaylı

9. SINIF KONU ANLATIMI 5 CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU

9. SINIF KONU ANLATIMI 5 CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU 9. SINIF KONU ANLATIMI 5 CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU Canlıların yapısına katılan maddeler çeşitli özellikler nedeni ile temel olarak iki grupta incelenir. Canlının Temel Bileşenleri

Detaylı

KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR?

KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR? KALİTELİ SÜT NASIL ELDE EDİLİR? Prof. Dr. METİN ATAMER Dr. EBRU ŞENEL ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ Kaliteli süt üretimi için sağlanması gereken koşullar; Sağlıklı inek Özenli

Detaylı

ADIM ADIM YGS-LYS 5. ADIM CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU

ADIM ADIM YGS-LYS 5. ADIM CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU ADIM ADIM YGS-LYS 5. ADIM CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU Canlıların yapısına katılan maddeler çeşitli özellikler nedeni ile temel olarak iki grupta incelenir. Canlının Temel Bileşenleri

Detaylı

ADIM ADIM YGS LYS Adım DOLAŞIM SİSTEMİ 5 İNSANDA BAĞIŞIKLIK VE VÜCUDUN SAVUNULMASI

ADIM ADIM YGS LYS Adım DOLAŞIM SİSTEMİ 5 İNSANDA BAĞIŞIKLIK VE VÜCUDUN SAVUNULMASI ADIM ADIM YGS LYS 177. Adım DOLAŞIM SİSTEMİ 5 İNSANDA BAĞIŞIKLIK VE VÜCUDUN SAVUNULMASI İNSANDA BAĞIŞIKLIK VE VÜCUDUN SAVUNULMASI Hastalık yapıcı organizmalara karşı vücudun gösterdiği dirence bağışıklık

Detaylı

Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA

Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA Nano-TiO2 Hava Temizleyici YH31XPTAA KULLANMA KILAVUZU Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyunuz ve daha sonra başvurmak üzere saklayınız. Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

Daha temiz, mekânlar. daha güvenli. Zemin Çözümleri

Daha temiz, mekânlar. daha güvenli. Zemin Çözümleri Zemin Çözümleri Daha temiz, daha güvenli mekânlar 3M San ve Tic A.Ş. Nispetiye Cad. Akmerkez Blok 3 Kat: 4-5-6 Etiler 34340 İstanbul Türkiye Tel: (212) 350 77 77 Faks: (212) 350 77 99 www.3m.com.tr Türkiye

Detaylı

TAVUKÇULUK VE ATERMİT

TAVUKÇULUK VE ATERMİT TAVUKÇULUK VE ATERMİT Sayılarla Atermit Firması Kuruluş: 1956 2014 Üretimden Net Ciro: $80 M / 187 M 2014 İthalat: $ 14 M 2014 İhracat : : $ 6 M Fabrikalar: 5 Satış Ofisleri: 2 Çalışan Sayısı: ~500 Bayi

Detaylı

Biyolojik Risk Etmenleri

Biyolojik Risk Etmenleri Biyolojik Risk Etmenleri Mesleki tehlikeler Biyolojik, Biyomekanik, Kimyasal, Fiziksel (+radyolojik) Psikososyal TANIMLAMA Çalışma yaşamında biyolojik risk etkenleri denildiğinde akla, herhangi bir enfeksiyona,

Detaylı

Sağlık Bakanlığı ndan onaylıdır! Biyosidal ruhsatlıdır. Belgelidir. K imya Temizlik Ticaret A.Ş. www.dezenkon.com.tr

Sağlık Bakanlığı ndan onaylıdır! Biyosidal ruhsatlıdır. Belgelidir. K imya Temizlik Ticaret A.Ş. www.dezenkon.com.tr Sağlık Bakanlığı ndan onaylıdır! Biyosidal ruhsatlıdır. TEKNOLOJİK ÜRÜN BELGELİ Belgelidir DEZENFEKTA N www.dezenkon.com.tr Hakkımızda 8 yıl süren Ar-Ge çalışmalarının sonucunda Dezenkon Kimya, yüksek

Detaylı

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr EKOEDGE Plastik Sınırlama Sistemleri www.ekoplas.com.tr 01 hakkımızda... // Bu gereksinimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Ekoplas, ülkemizde mimari ve peyzaj

Detaylı

TEKSTİL ÜRÜNLERİ ANTİBAKTERİYEL HİJYEN UYGULAMASI

TEKSTİL ÜRÜNLERİ ANTİBAKTERİYEL HİJYEN UYGULAMASI TEKSTİL ÜRÜNLERİ ANTİBAKTERİYEL HİJYEN UYGULAMASI Oh hijyende ile TEKSTİL ÜRÜNLERİNE ANTİBAKTERİYEL UYGULAMA TEKSTİLDE HİJYENİN ÖNEMİ Kullanıcıyı korumak; Patojen (hastalık yapıcı) veya kötü koku oluşturan

Detaylı

MİKROBİYAL BULAŞMA KAYNAKLARI

MİKROBİYAL BULAŞMA KAYNAKLARI MİKROBİYAL BULAŞMA KAYNAKLARI Gıdaların mikrobiyal floralarını gıda üzerinde doğal olarak bulunan m.o larla; depolama, taşıma ve işleme faaliyetleri sırasında dışarıdan / çevreden bulaşan m.o lar oluşturur.

Detaylı

STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır.

STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır. STERİLİZASYON 1 STERİLİZASYON Sterilizasyon: Bir üründeki tüm yaşayan mikroorganizmaların ve sporları ile virüslerin öldürülmesi veya uzaklaşerılmasıdır. Hücre kültüründe; kullanılan besi yeri, malzeme,

Detaylı

GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR. Gıda orijinli hastalıklar gıda zehirlenmesi gıda enfeksiyonu olarak 2 ana gruba ayrılır.

GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR. Gıda orijinli hastalıklar gıda zehirlenmesi gıda enfeksiyonu olarak 2 ana gruba ayrılır. GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR Gıda orijinli hastalıklar gıda zehirlenmesi gıda enfeksiyonu olarak 2 ana gruba ayrılır. Gıda Enfeksiyonu: Patojen bir m.o ile kontamine olmuş bir gıdanın yenmesi sonucu oluşan

Detaylı

Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt

Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt Teknik Föy Fenomastic Hygiene Emulsion Matt Ürün tanımı Fenomastic Hygiene Emulsion Matt yüksek kalitede, saf akrilik, su bazlı iç cephe boyasıdır. Düşük uçucu organik bileşik (VOC) değerine sahip olması

Detaylı

YERLEŞİM VE ÇEVRE ŞARTLARI PROSEDÜRÜ

YERLEŞİM VE ÇEVRE ŞARTLARI PROSEDÜRÜ TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR20/KYB Sayfa No: 1/5 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı, Daire Başkanlığında yerleşim

Detaylı

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar

İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİ. Klimalar Klimalar ELEGNT YENİ NESİL INVERTER Serisi Duvar Tipi Split Klimalar 7 Yıl Garanti Yeni Nesil Inverter Yüksek Verime Sahip R410 Gazlı Yeni Sezonsal Verimlilik Standartlarına Göre Soğutmada ve Isıtmada

Detaylı

ÜNİTE 3 YAŞAM KAYNAĞI TOPRAK

ÜNİTE 3 YAŞAM KAYNAĞI TOPRAK ÜNİTE 3 YAŞAM KAYNAĞI TOPRAK ÜNİTENİN KONULARI Toprak Nedir? Toprağın Tanımı Toprağın İçindeki Maddeler Toprağın Canlılığı Toprak Neden Önemlidir? Toprağın İnsanlar İçin Önemi Toprağın Hayvanlar İçin Önemi

Detaylı

Çevremizdeki Kimyasal Maddeler

Çevremizdeki Kimyasal Maddeler Çevremizdeki Kimyasal Maddeler Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler Kimyasal maddeler, çevreyi ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

Detaylı

Oda Temizliği ve Hijyen Ürünleri

Oda Temizliği ve Hijyen Ürünleri Oda Temizliği ve Hijyen Ürünleri ODA TEMİZLİĞİ ve HİJYEN ÜRÜNLERİ M701 WC Temizlik Ürünü M711 Hero WC Temizlik Ürünü WC ve pisuvarlarda oluşan üre taşı, kireç gibi birikimleri temizler; zararlı mikroorganizmalara

Detaylı

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS

EVDE BİYOTEKNOLOJİ. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS EVDE BİYOTEKNOLOJİ Yrd. Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ 5. DERS STERİLİZASYON; BİTKİ DOKU KÜLTÜRLERİNDE KULLANILAN STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ VE BU STERİLİZASYON

Detaylı

SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ

SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ Sudan Sofraya Balık Güvenliği Ülkeler, insan yaşamı ve sağlığı için yüksek düzeyde bir koruma güvencesi sağlamak zorundadırlar. Bu yaklaşım çerçevesinde güvenli ve sağlıklı

Detaylı

Kanatlı. Hindilerde salmonellanın başarıyla azaltılması

Kanatlı. Hindilerde salmonellanın başarıyla azaltılması Hindilerde salmonellanın başarıyla azaltılması KONU İLGİ Hindilerde pozitif salmonella koşullarında Fysal Fit-4 ve Selko-pH uygulamasının ardından kalan salmonella miktarının araştırılması Hindilerde salmonella

Detaylı

BÖCEKLERDEN TAM KORUNMA

BÖCEKLERDEN TAM KORUNMA BÖCEKLERDEN TAM KORUNMA BÖCEKLERDEN UZAK DELIKSIZ BIR UYKU Kimse yatağını istenmeyen misafirlerle paylaşma fikrinden hoşlanmaz. Hele ki söz konusu olan doymak bilmez tahtakuruları ise. Bir kez yatağınıza

Detaylı

organik gübre

organik gübre www.multiponi.com MultiPoni gübre, standart kimyasal gübrelere kıyasla bitki beslemesini, tabiatın yöntemleriyle gerçekleştirir ve toprak yapısını zenginleştirerek dengeler. Mikroorganizmalar, MultiPoni

Detaylı

EN ÇOK KULLANDIĞIMIZ TIBBİ ALET

EN ÇOK KULLANDIĞIMIZ TIBBİ ALET EL HİJYENİ EN ÇOK KULLANDIĞIMIZ TIBBİ ALET GÜNÜMÜZDE NOZOKOMĐAL ENFEKSĐYONLARIN ÖNLENMESĐNDE EN ÖNEMLĐ TEK PROSEDÜR EL YIKAMADIR* EL YIKAMA El Florasi Kalici flora (koagülaz negatif stafilokok, difteroid,

Detaylı

İçme Sularının Dezenfeksiyonunda Çinko Oksit Nanomateryalinin Kullanımı

İçme Sularının Dezenfeksiyonunda Çinko Oksit Nanomateryalinin Kullanımı İçme Sularının Dezenfeksiyonunda Çinko Oksit Nanomateryalinin Kullanımı F. Elçin Erkurt, Behzat Balcı, E. Su Turan Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Giriş Su, tüm canlılar için en önemli

Detaylı

NANOGEN INTERNATIONAL Yönetimi olarak, çevre dostu, maliyet azaltıcı, insanların zamanını daha etkin kullanmasını sağlayıcı çözümler üretmiştir.

NANOGEN INTERNATIONAL Yönetimi olarak, çevre dostu, maliyet azaltıcı, insanların zamanını daha etkin kullanmasını sağlayıcı çözümler üretmiştir. HAKKIMIZDA NANOGEN İNTERNATIONAL ticari faaliyetini Londra ve 2011 yılından itibaren İstanbul merkezli olarak gerçekleştirmektedir. Kendi laboratuarlarinda yapmış olduğu nano teknolojik çalışmalar sonucunda,

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Yrd. Doç. Dr. Kaya Süer Adem Aköl Sinan Özyavaş Dilek Baytaş Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ STERİLİZASYON DEZENFEKSİYON TALİMATI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ STERİLİZASYON DEZENFEKSİYON TALİMATI Döküman Kodu:EN.TL.25 Yayın Tarihi:01/08/11 Revizyon No:02 Revizyon Tarihi:11/11/15 Sayfa No:7 1.AMAÇ:Hastane genelindeki sterilizasyon/dezenfeksiyon uygulamaları için sterilizasyon yöntemlerini, dezenfektan

Detaylı

MSS GRUP Ölçülebilir Hijyen BİLGİYİ PAYLAŞMAYA HOŞGELDİNİZ. Copyright MSS Grup Ltd Şti. ZİNCİRİN GÜÇLÜ HALKASIYIZ

MSS GRUP Ölçülebilir Hijyen BİLGİYİ PAYLAŞMAYA HOŞGELDİNİZ. Copyright MSS Grup Ltd Şti. ZİNCİRİN GÜÇLÜ HALKASIYIZ MSS GRUP Ölçülebilir Hijyen BİLGİYİ PAYLAŞMAYA HOŞGELDİNİZ MSS Hedef Pazarımız Uluslararası Endüstriyel ve Kurumsal Pazarın Temizleme ve Hijyen Sistemleri Alanında Kimyasal Üretimi, Malzeme Tedariki, Lojistik

Detaylı

TAVUKÇULUK VE ATERMĐT

TAVUKÇULUK VE ATERMĐT TAVUKÇULUK VE ATERMĐT Sayılarla Atermit Firması Kuruluş: 1956 2012 Üretimden Net Ciro: 80 Milyon $ / 144 Milyon TL 2012 Đthalat: 16 Milyon $ 2012 Đhracat : 11 Milyon $ Fabrikalar: 4 Satış Ofisleri: 5 Çalışan

Detaylı

KEIM Ecosil -ME. İç mekanlar için yüksek performanslı, aşınma dayanımlı silikat boya

KEIM Ecosil -ME. İç mekanlar için yüksek performanslı, aşınma dayanımlı silikat boya KEIM Ecosil -ME İç mekanlar için yüksek performanslı, aşınma dayanımlı silikat boya Hızla Degişebilen Resim Fotokataliz nedir ve ne yapar... Doğada fotokataliz ve teknikleri Fotokataliz bir reaksiyon tepkimesini

Detaylı

Sanitasyon ET HİJYENİ, MUAYENESİ VE TEKNOLOJİSİ DERS NOTLARI (5) PROF.DR.T.HALÛK ÇELİK

Sanitasyon ET HİJYENİ, MUAYENESİ VE TEKNOLOJİSİ DERS NOTLARI (5) PROF.DR.T.HALÛK ÇELİK ET HİJYENİ, MUAYENESİ VE TEKNOLOJİSİ DERS NOTLARI (5) PROF.DR.T.HALÛK ÇELİK Sanitasyon Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Giriş Dezenfeksiyon; belirli, arzu edilmeyen

Detaylı

TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ. Doç. Dr. Berna KENDİRLİ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ. Doç. Dr. Berna KENDİRLİ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ Doç. Dr. Berna KENDİRLİ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Havalandırma neden yapılır? Yazın uygun hızda, kışın ise hava cereyanı

Detaylı

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

1. Kanalizasyondan gelen kötü kokuların çözümü (boruların iç çeperlerin temizliği)

1. Kanalizasyondan gelen kötü kokuların çözümü (boruların iç çeperlerin temizliği) miler Benz İstasy in a onl rı uran a t s r tla Re Ca nkala Ba ullar M'l AV er denc esi e R Ok KÖTÜ KOKULARA SON! ast anel er H r Evler Doğanın Çözümü! Referans edinmiş olduğumuz ilke doğanın kendini temizlemesi

Detaylı

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU.

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU. Kalbimizden Toprağa... 2018 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU www.olkatarim.com 01 İ Ç İ N D E K İ L E R 02. Olka Tarım Hakkında 03. Solucan Gübresi Hakkında 04. Solucan Gübresi Özellikleri 05. Ürün Bilgileri 06.

Detaylı

İçerik. Çevre tanımı Sağlık çevre ilişkisi Verdiği Zararlar Önlemler

İçerik. Çevre tanımı Sağlık çevre ilişkisi Verdiği Zararlar Önlemler İçerik Çevre tanımı Sağlık çevre ilişkisi Verdiği Zararlar Önlemler ÇEVRE Çevre insanların ortak varlığını oluşturan değerler bütünündür. Bir canlının üzerinde etkili olabilen tüm faktörleri içeren ekosisteme

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta Verimi Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Detaylı

PlasmaMade ve temiz hava. Herkes için her yerde temiz hava nasıl satılır V1.0 000-

PlasmaMade ve temiz hava. Herkes için her yerde temiz hava nasıl satılır V1.0 000- PlasmaMade ve temiz hava Herkes için her yerde temiz hava nasıl satılır V1.0 000- PlasmaMade Airfilter garanti ediyor: Sağlıklı Hava Birden fazla kişinin beraber yaşadığı; oturma odası, yatak odası, ofis

Detaylı