JÜRİ GÖRÜŞÜ. ÇUHADAROĞLU Öğrenci Yarışması Doç. Dr. Leyla Y. TOKMAN, Mayıs-Ekim 2012

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "JÜRİ GÖRÜŞÜ. ÇUHADAROĞLU Öğrenci Yarışması 2012. Doç. Dr. Leyla Y. TOKMAN, Mayıs-Ekim 2012"

Transkript

1 JÜRİ GÖRÜŞÜ Mimarlık mesleğinin son derece karmaşık ve dinamik düşünce yapısı aslında temelde basitçe akıl ve matematik üzerine kuruludur (Tokman, 2012). Mimari yarışmalar, bir mimarlık problemi üzerinde farklı yaklaşımların çözüm olarak önerildiği, özgün ve farklı düşüncelerin geliştirildiği bir ortamı sağlarlar. Bu ortam, mimarlık kültürünü zenginleştiren, bazen eğitici ve öğretici olabilen bir altyapıyı da oluşturabilir. Tüm mimari eserlerde olduğu gibi mimari birikim ve düşünce yapısından güç alan mimari yaratıcılığın ortaya koyulduğu ortamları oluştururlar. ÇUHADAROĞLU firmasının bu yıl dokuzuncusunu ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ev sahipliğinde düzenlediği ve Mayıs 2012de ilan edilen, Ekim ayında teslim edilen ve değerlendirilen öğrenci projelerinin temel konusunu sürdürülebilir mimarlık ve kent tarihi müzesi oluşturmaktadır. Yarışma yer olarak Eskişehir kentini esas almıştır. Eskişehir kuruluşundan bugüne değin nitelikli ve çağdaş bir gelişme göstermiştir. Askeri, sanayi, eğitim, edebiyat gibi alanlarda öncü kurumlara ve aynı zamanda mimarlık kültürü açısından da değerli eserlere sahiptir. Kentin gelişimi, bu gelişimde Porsuk çayının etkisi, yerel nüfustaki hareketlilik, bunu belgeleyen fotoğrafların, yazılı kaynakların dağınık olması, bir müzecilik anlayışı altında toplanmasını gerektirmektedir. Ancak bu sürecin aktarıldığı bir tarih müzesi bulunmamaktadır. Diğer yandan, mimarlık kültürünün devamlılığı ile birlikte küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin etkileri sonucunda her alanda olduğu gibi mimarlık alanında da sürdürülebilir bilincin oluşturulması ile gerek sosyal gerek ekolojik gerekse ekonomik bağlamda konu önem kazanmaktadır. Bu noktada ÇUHADAROĞLU sistemlerinin, sürdürülebilirlik açısından değerlendirilmesinin önerildiği ilk yarışma konusunu da oluşturur. ÇUHADAROĞLU Öğrenci Yarışması 2012 Doç. Dr. Leyla Y. TOKMAN, Mayıs-Ekim 2012 Tokman, L.Y., 2012, Mimarlık Üzerine Bir Bilimsel Araştırma: Tasarım- Yöntem- Uygulama, Ankara: Efil Yayınevi.

2 ÇUHADAROĞLU ALÜMİNYUM 2012 ÖĞRENCİ YARIŞMASI ELEME SONUÇLARINA BAĞLI OLARAK ÖĞRENCİ RUMUZ/JÜRİ RAPORLARI YARIŞMADA ÖDÜL ALAN PROJELER RUMUZ: (1. ÖDÜL) Büyüme olanağının belirsizliğine ve otopark çözümünün olumsuz bulunmasına rağmen, görüntüler ve gösterişler dünyasında hiçbir şey göstermeden bu projeyi çözebilmesi, tramvay, karayolu ve Porsuk çayı ilişkisine iyi bir çözüm bulması, sürdürülebilir iyi bir mekân kurgusu oluşturması, plan düzleminin basit -net ve başarılı bulunması, sürdürülebilirlik bağlamında kente koruluk alan ve büyük bir peyzaj alanı olarak iki önemli donatı kazandırmasıyla oy çokluğu ile 1.lik ödülüne seçilmiştir. RUMUZ: (2. ÖDÜL) Fazla yapma kaygısı olumsuz bulunmasına rağmen, yüksek mimari kalitesi ve su kenarında yapı yapmayı son derece nitelikli bir şekilde başarması, sürdürülebilir bilince sahip olması, plastik etkisinin yüksekliği, yere ve iklime karşı farkındalığı, büyüyebilirliği, halk tarafında kullanılabilir ve değerlendirilebilir olması, böyle bir kurgu içinde yükselmeyi tercih etmemesi, zemini arttırarak insan, doğa-yapı arasında kurmaya çalıştığı iletişim, parçalanma ile büyük kitle izleniminden uzaklaşması ve plan çözümleri olumlu bulunarak, oy çokluğu ile 2.lik ödülüne seçilmiştir. RUMUZ: (3. ÖDÜL) Kapalılığı, gelişebilirliği düşünmemiş olması ve çok katlı - yönsüz ve dilsiz yapısı olumsuz olmasına rağmen, şehri okuması ve müze kent fikri çok kuvvetli bulunmuştur. Problemi kente yayıp sonra onun bir ucu olarak görmeyi iyi becerdiği ve çok iyi bir peyzaj projesi önerdiği için bütüncül değerlendirmede başarılı bulunarak oy birliği ile 3.lük ödülüne seçilmiştir.

3 RUMUZ: (MANSİYON) Gelişebilirliğin, otopark ve ulaşıma ait çözümlerin olmaması ve daha az katlı olması gerekirken daha çok katlı olması olumsuz bulunmasına rağmen, yerle ilişkisinin çok güçlü olması, sürdürülebilirlik, Porsuk çayı ve arazinin başarılı değerlendirilmesi, kütle-malzeme-detay konularındaki duyarlılığı, bellek kavramının anolojik olarak değerlendirilmesi, geometrinin dilini belleği betimleyici zıt bir kavram olarak küple ifadelendirmesi, Porsuk çayı nın geçmiş hali ve şimdiki haline dair saptamalar, iç mekân efektleri, üç boyutlu etkiler, hacimsel duyarlılıklar, yapının su öğesi ile iletişimi olumlu bulunması sonucunda oy birliği ile mansiyon ödülüne layık görülmüştür. RUMUZ: (MANSİYON) Düşünsel alt yapısı, içinden tramvay geçen yapı fikri, büyüyebilir ve sürdürülebilir olması olumlu bulunarak mansiyon ödülüne layık görülmüştür. RUMUZ: (MANSİYON) Yüksek bir yapı olması ve projede her şeyi yapmak istemesinin yarattığı karışıklık olumsuz olmasına rağmen, yerin farkında olması, " yer - yapı" fikrinin güçlü olması, sürdürülebilir olması, Porsuk çayıyla ilişkiyi önemsemesi, bütün bir günü burada geçirmek üzere düzenlenen senaryonun mekânsal çözümlemesi, plan düzlemi, üç boyutta yarattıkları ve iç mekan çözümleri olumlu bulunarak oy birliği ile mansiyon ödülüne layık görülmüştür. RUMUZ: (JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ) Tasarım fikrinin projeye dönüşmesi ve ifadesinin olumsuz bulunmasına rağmen, eski fabrika yapısını kullanma fikri ve işleyiş şemalarının başarılı olmasıyla jüri özel ödülüne layık görülmüştür. 4. ELEMEDE ELENEN PROJELER RUMUZ: JÜRİ RAPORU : Kütle kurgusunun, kesit ve açık alan kullanımlarının olumlu bulunmasına rağmen, yerleşim planında (otoparklar, ulaşım) ve iç mekan çözümlerinde zorlamaların olması, büyük dış strüktürün altında

4 yapının dilsizliği, Porsuk çayıyla ilişkinin düşünülmüş ama kurulamamış olması, avlu fikrinin mekânsal kurgusunun tam olarak yapılamamış olmasıyla oybirliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Müze ve serbest alan ayrımı, dere ve karşı kıyıya uzanan uzun iskele, yapı iç işleyişi açısından başarılı olmasına rağmen, kesitlerde insan ve yapı ölçeğinde sorunların olması, abartılı bir çözüm sunmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Porsuk çayı içindeki iskeleler, tünel/omurga ve eklemlenmiş galeriler, kütle kompozisyonu, sürdürülebilirlik ve gelişebilirlik fikri olumlu olmakla birlikte, çok uzun monoton sirkülasyon hattının var olması, sirkülasyon alanın insan ölçeğinden taşıyor olması, anlatımın son derece ifadesiz ve yetersiz olmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Bağlam konusunda duyarlı, kentsel entegrasyonu başarılı olmasına rağmen kütlenin dili konusunda sorunlar olması, planlardaki yetersizlik, çok fazla yoğun ve sıkışık bir kent dokusu tanımlaması ve gelişebilirliğin tanımlı olmaması olumsuz bulunarak oy birliği ile elenmiştir. RUMUZ: Fon olma, objeyi öne çıkarma, çizgisel davranma, açık alanlarla buluşma ile müzeye kuramsal yaklaşımın başarılı bulunmasına rağmen, Porsuk çayıyla ilişkisinin zayıflığı, sürdürülebilirlik bilincinin zayıf olması, sergilemenin içeride - dolaşımın dışarıda olması, ulaşımla ilgili bilginin detaylandırılamamasıyla oy birliği ile elenmiştir. RUMUZ: Porsuk çayıyla ilişkisinin zayıflığı, yer bilincinin olmaması, kütleler arası ilişkinin kopukluğu, büyüyebilirilik ve sürdürülebilirliğin olmamasıyla oy birliği ile elenmiştir.

5 RUMUZ: Kent okuması ve bütün alanı tasarım girdisi olarak kullanması, sürdürülebilirlik olumlu olmasına rağmen, mekânsal çözümünde problemlerinin olması, gelişebilirliğin olmaması, kulenin seyir terası olmak için büyük kullanmak için küçük olması, Porsuk çayının belirsizliği, arazideki verileri iyi değerlendirmemesi olumsuz bulunarak oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Basit, yalın ve kullanışlı bir yapı olabilirliğini taşımasına rağmen, mekansal çözümlerdeki problemler nedeniyle başarısız bulunarak oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Kurgu, parçalama ve yeniden birleştirme çabası olumlu olmasına rağmen, çıkmaz sokak/kanal fikri yanlış, dağınıklık olumsuz, kentler benzetmesi zorlama olması, sürdürülebilir tasarımın bütüncül bir yaklaşımla ele alınamaması sonucunda oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Çevre ilişkileri zayıflığı, Porsuk çayını iyi değerlendirmemesi, tek çatı altındaki parçalı yapı fikrinin iyi olmasına rağmen ve kerpiç önerisi iyi olmasına rağmen projeyle bütünleştirilememiş olmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. 3. ELEMEDE ELENEN PROJELER RUMUZ: Bir yandan makine estetiği elde etmeye çalışırken bir yandan yere bağlanma çabası cesur olmayan ve tutarsız bir tavır olarak görüldü. Bunun yanında iç avlunun tanımsız bir boşluk olması, üst katların kent içinde sıkışık bir yapıda olması ve gelişebilirliğin olmaması ile oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir.

6 RUMUZ: Müze kurgusu ve gelişebilirliği düşünmesi olumlu görülmesine rağmen, gelişme potansiyelinin farkında olmaması, iskele-porsuk çayı-müze ilişkilerinin zayıflığı, ulaşım ile ilgili kararlarında zorlamalar olması, plan düzleminin yetersiz olmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Porsuk çayı ile kıyı aracılığıyla kurduğu ilişki olumlu olmasına rağmen, ulaşım kararlarının ifadesizliği, kuramsal yönde bilgilerin ve yönünün yetersizliği, dere yırtıklarındaki temizlik sorunu ve büyük ayak izi olan bir yapı olmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Mekan kullanımı olumlu olmasına rağmen, çevrede hiç bir şey yokmuş gibi tutumu, yer seçimi ve Porsuk çayını önemsememiş olmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Kıyı kullanımı, farklı işlevlerin tek çatı altında birleştirilmesi, karşı kıyı bağlantısı, kronolojik şemalar olumlu olmasına rağmen, plan-kesit-üç boyutlu ifadelerin, açık alan kullanımının, bağlamın ve sürdürülebilir tasarım fikrinin anlatımının yetersiz olmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Porsuk çayına yaklaşımı, sergileme alanlarının parçalanma ve birleşme imkanları olumlu bulunmasına rağmen, mimari çözümlerinin çok başarısız bulunmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Projenin ana mekanların çözümü de dahil olmak üzere mimari değil sadece geometrik ifade boyutunda kalması, Porsuk çayı ile ilişkisinin olmaması ve devasa strüktür yaratma çabası sonucu oybirliği ile elenmesine karar verilmiştir.

7 RUMUZ: Yere özgün olmayan, bağlamsız sekiz katlı ve insan yoğunluğu-kullanım ilişkisi kurulmamış bir yapı olması ve ölçek problemi nedenleriyle oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Fabrikanın korunması ve fabrikadaki molozların bile düşünülmesi yaklaşımının olumlu, yer seçimi ve Porsuk çayıyla kurduğu ilişki başarılı olsa da, üç boyutlu görsellerin zayıf olması, çizgisel ifadenin yetersiz olması sonucunda oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Plan düzlemindeki diagonal aksın tüm servisleri toplayıp diğerlerini özgürleştirmesinin anlamlı bulunmasına rağmen, vaziyet planı, gelişebilirlik ve yere özgün olmak ile ilgili kararların anlaşılamaması, kütlenin fazla abartılı, yabancı ve ironik olması, ölçek ile ilgili sorunların varlığı, gelişebilirlik ve sürdürülebilirliğin olmaması sonucunda oy birliği ile elenmiştir. RUMUZ: Porsuk'la ilişkisi ve gelişebilirlik potansiyeli olumlu bulunmasına rağmen, anlatım dilinin yetersizliği ve anlaşılamamasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Kuramsal yaklaşım olarak kütlenin şekillenmesi için kalıntı, tepecik, tabakalaşmadan faydalanılması başarılı bulunmasına rağmen, plan düzleminin, sunum ve anlatımın yetersizliği, altı katlı bir yapı olması, dere kenarı vitrinlerinin, dolaşım ve galerilerin başarısız bulunması, modülasyon fikrini destekleyen bir üçüncü boyutun yakalanamamasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir.

8 RUMUZ: Kararsız bir konum belirlemesi, sergileme alanlarının kullanışsızlığı, yeşil çatı denemelerinin olgunlaşmamış olması, büyüyebilme ve sürdürülebilirliğin açık olmaması, mekan kullanımının olumsuz bulunmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: İddialı bir fikre sahip olmasına rağmen, başarılı bir tasarım kurgusunun olmaması, Porsuk kıyısının farkında olmasına rağmen bu durumu çözümleyememesiyle oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Yer fikrinin, büyüyebilme önerisinin olmaması, bitkilendirilmiş çatı uygulaması tamamen yanlış anlaşılması, sirkülasyonun ortada, sergi alanlarının çeperde ve sorunlu olması olumsuz bulunarak oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Porsuk çayından ve yerleşim yerlerinden ulaşım iyi çözülmesine rağmen, arazi kararlarında dikkat çekici bir kütle için gereksiz bir zorlama ile oluşturulan katlı yapının kullanışsız bulunması, Porsuk çayı ilişkisinin istenmiş ama kurgulanmamış olması ve yetersiz bir anlatım diline sahip olmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Plastik etkisinin olumlu bulunmasına rağmen, İmge oluşturmak adına bağlamı reddetmesi, yer bilincinin çok zayıf olması, ciddi boyutlarda metrekare problemi olması, mekanların kullanışsızlığıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: 44846

9 Bulunduğu çevrenin içinde kaybolma önerisinin önemli, kesitin iyi çalışıyor olmasına rağmen, yapıların kopuk olması, çizimlerin fikri ifade edecek nitelikte olmaması, nasıl büyüyeceği konusunda bir önerinin olmaması sonucunda oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: İyi bir müze tanımı, alana dair festival ve fuar alanı gibi olumlu fonksiyon önerileri ve olumlu bir korumacı yaklaşıma rağmen müze binalarının işleyiş şemasını karşılamıyor olması, çok zayıf bir anlatım olması, projeye dair hiçbir çizgisel ifadenin olmaması olumsuz bulunarak oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Çizimler arasında bağlantının olmaması, bir tarafa alınan dolaşım koridoru ve buna bağlanan galeriler olumlu olmasına rağmen gidişte gezilen galerilerin dönüşte tekrar geçilmek zorunda olması, sirkülasyonun uzunluğu, insan ölçeği ile ilişkisizlik açısından çözümlenememiş olması, Porsuk çayı ile ilişkinin zayıf olması, müzenin sıkışık bir yapı gibi durması ve açık alanlarla ilgili hiçbir öngörünün olmaması, pafta düzeninin yanıltıcı olması olumsuz bulunarak oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. 2. ELEMEDE ELENEN PROJELER RUMUZ: Bağlamsızlık ve yer ile kurduğu ilişkinin yetersizliği, Porsuk'a ilişkin bir önerisinin olmayışı, yüzey tanımlamalarının ve plan kurgusunun zayıflığı, iç mekan denemelerinin öznel olması ancak genel kurgu içinde kaybolup gitmesi ve gelişebilirliğin sadece bir ok olarak görülmesi doğrultusunda oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Porsuk çayıyla kurduğu ilişki başarılı bulunmasına rağmen, ulaşım ile ilgili karar ve kütlenin konumlandığı yer sorgusundaki belirsizlik, topoğrafyadan türeyen kütledeki iç mekan çözümlerinin başarısızlığı, arazi farkındalığının zayıflığı ve gelişebilirliğin ihmal edilmiş olmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir.

10 RUMUZ: Ulaşıma, araziye yerleşime, açık alanın nasıl kullanıldığına dair net bir bilginin olmaması, projenin şematik olması, büyüme fikrinin olmadığı kapalı bir sistem tasarlanması, dairesel olmasına yönelik gerekçenin yoksunluğu, Porsuk çayının farkında olmaması sonucunda oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Modülasyon fikri güçlü olmasına rağmen, vaziyet planının olmaması, çevrenin yeterince değerlendirilmemesi, ulaşım ile ilgili kararların zayıflığı, bağlam ile ilgili tavrın olmaması, plan dilinin zayıflığı nedeniyle oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Çevrenin ve Porsuk çayının farkında olmaması, büyüyebilmeyi ve sürdürülebilirliği düşünmemesi, vaziyetin ve kütlenin yeterince işlenmemişliği, planların zayıflığı ve sosyal alanın nasıl kullanıldığının ifadelendirmemesiyle oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Olumlu bir fikir olmasına rağmen, plan ve kesitlerin ifadesizliği, kurgunun zayıf, plan düzleminin başarısız bulunmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Eski fabrika binasının izlerini kullanma fikrinin olumlu bulunmasına rağmen, anolojik temanın zayıflığı, yer bağlamının etkisizliğiyle oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: 76391

11 Etkin bir park olduğu hissedilse bile, kullandığı ifade zayıf ve belirsiz bulunarak oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: "Parçalı yapı"da tasarlama eylemini, enerji etkinliği ile açıklamaya çalışmanın, yerleşim planının ve kütle kompozisyonlarının yetersizliği ve bağlamın olmaması sonucunda oy birliği ile elenmiştir. RUMUZ: Topoğrafik dalgalanmalar gibi davranması olumlu bir fikir olmasına rağmen, projenin diğer aşamalarının yeterli olgunluğa ulaşamaması, ön açıklamada yazılanlarla projenin herhangi bir ilgisinin olmaması, her birine ayrı ayrı girilen yapılar önerisinin olumsuz bulunmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Gelişime açık olması ve müze kurgusu olumlu olmasına rağmen, iskele, Porsuk çayı, müze ilişkilerinin zayıflığı, peyzajı iyi değerlendirememesi, müzenin ve yapının temel özelliklerinin farkında olmaması ve biçimci kaygılardan dolayı bütünü kaçırmasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: "Höyük" öykünmesi iyi ancak sadece bir şema olarak kalması, yapıların birbirinden ayrı girişli olması, Porsuk çayı ile ilişkisinin çok zayıf olması olumsuz bulunarak oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Planlarının olmaması, Frig yorumları başarısız ve okunaksız olması, sürdürülebilirlik ve gelişebilirliğe elverişli tasarımın açık olmamasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: 10144

12 Tasarımın birbirinden kopuk olması, yer bilincinin olmaması, İfadenin zayıflığı, sürdürülebilir olmaması, bina ölçeğindeki abartılı büyüklükler, su - mekan ilişkisindeki kurgunun yetersizliği sonucunda oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Tasarım fikrinde farkındalığının olmaması; örneğin, neden karayolunun bu derece yakınında, neden Porsuk yok, neden iki ayrı giriş var, mahremiyet hissi nasıl oluşuyor gibi sorulara yanıt bulunamamasıyla oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: İyi bir başlangıç noktası olmasına rağmen, başa çıkılamamış olması ve biçimsel bir sonuca varan bir referans olarak kalması sonucunda oy birliği ile elenmesine karar verilmiştir. RUMUZ: Sürdürülebilirliğin sadece bir diyagram olarak kalması, çevre ilişkilerin zayıflığı, Porsuk üzerinde bir iskele bile olmaması ve zayıf müze algısıyla oy birliği ile elenmiştir.

Birlikte yapılmış olan değerlendirme sonucunda bu aşamada elenmesine karar verilen projeler şunlardır;

Birlikte yapılmış olan değerlendirme sonucunda bu aşamada elenmesine karar verilen projeler şunlardır; Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması Jürisi 15.05.2016 saat 09.30 da Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi nde eksiksiz olarak toplanarak değerlendirme çalışmasına başlamıştır. 1.3.Eleme

Detaylı

JÜRİ GÖRÜŞÜ. Yaratıcı düşünmeyi teşvik eden nice yarışmalarda birlikte olmak dileği ile. Prof. Dr. Aysu AKALIN Gazi Üniversitesi

JÜRİ GÖRÜŞÜ. Yaratıcı düşünmeyi teşvik eden nice yarışmalarda birlikte olmak dileği ile. Prof. Dr. Aysu AKALIN Gazi Üniversitesi JÜRİ GÖRÜŞÜ ÇUHADAROĞLU sponsorluğunda gerçekleştirilen ÇUHADAROĞLU Alüminyum 2013 Öğrenci Yarışması nın ana teması Expo 2016 Antalya Kulesi Projesi dir. Yarışmacılardan sembolik bir kule tasarımı istenmiş

Detaylı

1. MANSİYON; BORUSAN MANNESMAN ÖZEL ÖDÜLÜ;

1. MANSİYON; BORUSAN MANNESMAN ÖZEL ÖDÜLÜ; 30 Mart 2012, İstanbul PROSteel 2012 Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 30 Mart 2012 Cuma günü saat 09:30 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Yük. Mim. İpek Akpınar;

Detaylı

GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI TUTANAK 1 İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir Aktepe

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK 2012 2013 JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 33

Detaylı

TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU

TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU 1 TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 5 projenin;

Detaylı

MERHABA-İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018

MERHABA-İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018 26.06.2018 MERHABA-İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018 SEÇİCİ KURUL TUTANAĞI Merhaba - İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018 seçici kurulu, Arda Beset, Cumhur Keskinok, Alişan Çırakoğlu,

Detaylı

Yarışmanın asli jüri üyeleri ile danışman ve raportörü 03 Aralık 2011 günü, saat 10:00'da İTÜ, Taşkışla da eksiksiz olarak toplanmıştır.

Yarışmanın asli jüri üyeleri ile danışman ve raportörü 03 Aralık 2011 günü, saat 10:00'da İTÜ, Taşkışla da eksiksiz olarak toplanmıştır. S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık "Kuşdili ve Çevresi Yeniden İşlevlendirme Sürecine Alternatif Çözümler" Fikir Projesi Yarışması Jüri Çalışması TARİH : 03 Aralık 2011, Saat 10.00-17.30 04 Aralık

Detaylı

MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014

MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014 MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014 MimED 2015 jürisi 5-6 Aralık 2015 tarihinde İTÜ Taşkışla yerleşkesi 203 koridorunda saat 10.30 da Deniz ARSLAN [öğr.gör.dr., itü], Çiğdem DEMİREL EREN [öğr.gör.dr.,

Detaylı

JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 28 Mayıs 2017 Pazar

JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 28 Mayıs 2017 Pazar JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 28 Mayıs 2017 Pazar 2. ELEME 2 SIRA NO LU PROJE Eski tütün iskelesine yapılan vurgu olumlu bulunmuştur. Önerilen strüktürün ve seyir kulesinin ölçeği eleştirilmiştir. Kurtuluş

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI Jüri Toplantı Tutanağı 18 Haziran 2018 Pazartesi İstanbul Gedik Üniversitesi Halil Kaya Gedik Öğrenci Yarışması için

Detaylı

LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI

LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 1. TUR ELEME Projeler üzerinde yapılan ilk değerlendirmeler sonucunda, tüm üyelerden olumsuz

Detaylı

T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI

T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI TOPLANTI TUTANAKLARI VE JÜRİ RAPORU T.C. Taşköprü Belediyesi Eski Cezaevi Alanının Düzenlenmesi

Detaylı

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması Jüri Değerlendirme Raporu

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması Jüri Değerlendirme Raporu Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması Jüri Değerlendirme Raporu 6 Ağustos 2016 2. ELEME 1 SIRA NOLU PROJE Form oluşumunun ikna edici olmaması ve yapı

Detaylı

AVANOS YENİ KÖPRÜSÜ ve ÇEVRESİ MİMARÎ PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 10,11,12 Mayıs 2013

AVANOS YENİ KÖPRÜSÜ ve ÇEVRESİ MİMARÎ PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 10,11,12 Mayıs 2013 AVANOS YENİ KÖPRÜSÜ ve ÇEVRESİ MİMARÎ PROJE YARIŞMASI Bireysel olarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, seçici kurul üyeleri tarafından tüm projelerin ikinci tura geçirilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Detaylı

JÜRİ RAPORU toplumsal sorun kentsel fiziksel sorunun

JÜRİ RAPORU toplumsal sorun kentsel fiziksel sorunun JÜRİ RAPORU YTONG Semt Kültür ve Sosyal Etkinlik Evi Mimari Fikir Proje Yarışması (2013) Jürisi 16 Temmuz 2013 saat 10.00 da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde toplanmıştır. Asli juri üyelerinden

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: ADANA KENT OTELİ YER: SOSYAL TESİSLER BİNASI / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA

Detaylı

T.C. MERZİFON BELEDİYESİ İŞ VE YAŞAM MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. MERZİFON BELEDİYESİ İŞ VE YAŞAM MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI T.C. MERZİFON BELEDİYESİ İŞ VE YAŞAM MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI 14 Kasım 2017 Salı T.C. Merzifon Belediyesi İş ve Yaşam Merkezi Ulusal Mimari Proje

Detaylı

ÇANAKKALE SAVAŞI ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORLARI

ÇANAKKALE SAVAŞI ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORLARI ÇANAKKALE SAVAŞI ARAŞTIRMA MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORLARI 2. Eleme 6 sıra numaralı proje Projenin açık-kapalı alan kurgusu, kütle biçimlenişi ve çevre ilişkileri zayıf bulunmuştur.

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

TUTANAK. 2. Asil, yedek ve danışman jüri üyelerinin her biri projeleri daha önce görmediklerini beyan etmişlerdir.

TUTANAK. 2. Asil, yedek ve danışman jüri üyelerinin her biri projeleri daha önce görmediklerini beyan etmişlerdir. TUTANAK 1. Jüri tam sayı ile 25.11.2016 Cuma günü 09:30 de toplanmıştır. 2. Asil, yedek ve danışman jüri üyelerinin her biri projeleri daha önce görmediklerini beyan etmişlerdir. 3. Raportörlük raporuna

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON Rölöve, bir yapının, kent dokusunun veya arkeolojik kalıntının yakından incelenmesi, belgelenmesi, mimarlık

Detaylı

Ön Koşul Dersleri Mimari Projeye Giriş ve Anlatım Teknikleri 1

Ön Koşul Dersleri Mimari Projeye Giriş ve Anlatım Teknikleri 1 Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MİMARİ PROJEYE GİRİŞ II & İLERİ ANLATIM TEKNİKLERİ Ders No : 0010120009 Teorik : 4 Pratik : 8 Kredi : 8 ECTS : 11 Ders Bilgileri

Detaylı

Mimarlıkta Temel Tasarım II (MMR 102) Ders Detayları

Mimarlıkta Temel Tasarım II (MMR 102) Ders Detayları Mimarlıkta Temel Tasarım II (MMR 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimarlıkta Temel Tasarım II MMR 102 Bahar 4 8 0 8 10 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi M e v c u t d u r u m 5 T e m e l s t r a t e j i 1 Bütünleşme Stratejisi Proje alanının doğu-batı, kuzeygüney yönlerinde; -Porsuk Nehri kıyıları -Kentpark

Detaylı

KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI

KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI Gaye BİROL, Yrd. Doç. Dr., Yasemin İNCE GÜNEY, Dr. Araş. Gör. Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık

Detaylı

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr EKOEDGE Plastik Sınırlama Sistemleri www.ekoplas.com.tr 01 hakkımızda... // Bu gereksinimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Ekoplas, ülkemizde mimari ve peyzaj

Detaylı

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI DERS 7 YAPISAL ELEMANLAR ALAN KULLANIM-TESVİYE-MERDİVENLER-RAMPALAR-DUVARLAR Yrd.Doç.Dr. Simay Kırca Merdiven Basamaklaryoladikolacakşekildedüzenlenmelidir. Mediven kenar

Detaylı

Jüri, 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır.

Jüri, 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. 12 Nisan 2013, İstanbul PROSteel 2013 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri,

Detaylı

CATI YALITIM CEPHE DOSYA MEHPARE EVRENOL SELÇUK AVCI BOĞAÇHAN DÜNDARALP. MART 2014 Say 371 Fiyat 10 TL

CATI YALITIM CEPHE DOSYA MEHPARE EVRENOL SELÇUK AVCI BOĞAÇHAN DÜNDARALP. MART 2014 Say 371 Fiyat 10 TL MART 2014 Say 371 Fiyat 10 TL TÜRK YE N N ULUSLARARASI YATIRIM, PROJE VE MÜTEAHH TL K DERG S MEHPARE EVRENOL SELÇUK AVCI BOĞAÇHAN DÜNDARALP CATI DOSYA CEPHE YALITIM CEPHE YALITIM ÇATI BOĞAÇHAN DÜNDARALP

Detaylı

LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışması JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU

LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışması JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışması JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışma şartnamesinde sunulan açıklama ve ihtiyaç programı doğrultusunda,

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORU

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORU İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORU 5 sıra nolu proje Çevresel referansların analizine dayanarak Halkapınar

Detaylı

Juri üyeleri bireysel değerlendirmelerini tamamlayarak ertesi devam etmek üzere saat de çalışmalarına ara verdi.

Juri üyeleri bireysel değerlendirmelerini tamamlayarak ertesi devam etmek üzere saat de çalışmalarına ara verdi. TOPLANTI TUTANAĞI 1 14.09.2017 Süleymanpaşa Belediyesi Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması için jüri toplantısı projelerin sergilendiği Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası'nda Asli Jüri Üyeleri;

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

Bitkilerle Alan Oluşturma -1

Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Peyzaj Mekanlarının 3 Temel Elemanı Yüzey Zemin Düzlemi: Mekanın tabanını oluşturur. Mekanın diğer elemanları bu tabanın üzerinde yer alır.örneğin üstünde hiçbir bitki veya

Detaylı

Boğaçhan Dündaralp. ddrlp

Boğaçhan Dündaralp. ddrlp MAYIS 2011 - XXI 64 proje - futbol akademisi - kırklareli PARÇALAYARAK BİrLEŞTİRMEK Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi, parçalı yapı kurgusu ve yapılar arasında önerdiği yaşayan ara mekanlar ile yalnızca

Detaylı

LAGÜNLERİ SARAN EVLER

LAGÜNLERİ SARAN EVLER EYLÜL 2010 - XXI 34 yapı - Konut - İstanbul LAGÜNLERİ SARAN EVLER Lagün İstanbul, yapay lagünler çevresine dizilmiş salkımlardan oluşan konut gruplarıyla bir bütünlük yakalayan bir yerleşim planına sahip.

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

BODTO HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI

BODTO HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI BODTO HİZMET BİNASI PROJE YARIŞMASI TOPLANTI TUTANAĞI-1 BODTO Hizmet Binası Proje Yarışması jüri toplantısı projelerin sergilendiği Hakan Aykan Kültür Merkezi Binası'nda Asli Jüri Üyeleri; Ersen Gürsel

Detaylı

YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Ulusal Mimari Proje Yarışması YARIŞMADAKİ GÖREVİ

YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Ulusal Mimari Proje Yarışması YARIŞMADAKİ GÖREVİ ELAZIĞ BELEDİYESİ GAZİ CADDESİ KENTSEL YENİLEME VE CEPHE REHABİLİTASYONU ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASINA İLİŞKİN JÜRİNİN KİŞİSEL DEĞERLENDİRMESİNİ İÇEREN RAPOR TUTANAĞI YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi

Detaylı

Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin

Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin ve ekolojik isteklerinin de dikkate alınması gerekir. Her bitki ölçü,

Detaylı

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI 3 DERS ARAZİ FORMU Yrd.Doç.Dr. Simay Kırca Arazi Formu Arazi Tipi İlişkisi 2. Dışbükey (Konveks) arazi formu Dağ, tepe, tepecik, vb. yükseltilerdir. Görsel ve fonksiyonel

Detaylı

BAKU OLİMPİK STADYUMU

BAKU OLİMPİK STADYUMU BAKU OLİMPİK STADYUMU Azerbaycan Baku de şehrin yeni simgelerinden biri olmaya aday Baku Olimpik Stadyumu kent merkezine girişte, Haydar Aliyev Bulvarı ile Büyük Şor Gölü sınırında, Azizbeyov Kavşağı ile

Detaylı

KÜÇÜK ARMUTLU (FSM) MAHALLESİ YERİNDE ve YERLİSİYLE İYİLEŞTİRME ULUSAL MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ RAPORU

KÜÇÜK ARMUTLU (FSM) MAHALLESİ YERİNDE ve YERLİSİYLE İYİLEŞTİRME ULUSAL MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ RAPORU KÜÇÜK ARMUTLU (FSM) MAHALLESİ YERİNDE ve YERLİSİYLE İYİLEŞTİRME ULUSAL MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ RAPORU TUTANAK NO 1 KÜÇÜK ARMUTLU (FSM) MAHALLESİ YERİNDE ve YERLİSİYLE İYİLEŞTİRME ULUSAL MİMARİ

Detaylı

ESKI.SEHIR. MIMARLIK FESTIVALI

ESKI.SEHIR. MIMARLIK FESTIVALI Urban-Snooping, "kentsel alan" ile verilerin toplanması ve işlenmesi alanında istatiksel bir yaklaşım olan "data-snooping" kavramının, oldukça kabaca bir araya getirilmesinden oluşmaktadır. Urban-snooping,

Detaylı

Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı

Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri. H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı Yaşanabilir Bir Şehir için İzmir Bölge Planı Hedefleri H.İ.Murat ÇELİK, PMP Birim Başkanı Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 1. İZKA 2. İzmir Bölge Planı 3. Yaşanabilir Şehir Hedefleri İçerik 1.

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR402 MİMARİ TASARIM VI YIKILAN İLLER BANKASI ARAZİSİNDE YENİ YAPI TASARIMI

ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR402 MİMARİ TASARIM VI YIKILAN İLLER BANKASI ARAZİSİNDE YENİ YAPI TASARIMI ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR402 MİMARİ TASARIM VI Yürütücüler: Aytaç Özen, Aytek İtez, Ercan Çoban, Hasan Özbay, Mehmet Soylu, Nami Hatırlı YIKILAN İLLER BANKASI ARAZİSİNDE YENİ YAPI

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

TUTANAK 1. İSİM SOYİSİM Seçici Kurul Danışman Jüri Üyeleri

TUTANAK 1. İSİM SOYİSİM Seçici Kurul Danışman Jüri Üyeleri TUTANAK 1 Jüri toplantısı; Projelerin sergilendiği Cevatpaşa Mahallesi Hastane Bayırı Sosyal Tesislerinde saat 10:00 da Asli Jüri Üyeleri, Prof. Dr. Zekai GÖRGÜLÜ, Prof. Dr. Ülkü ALTINOLUK, Prof. Dr. Mustafa

Detaylı

DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER

DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER DÖRDÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER İNG 401/ALM 401/FRA 401 YABANCI DİL IV İngilizce, Fransızca ve Almanca lisan bilgisi veren dersler. İNG 409/ALM 409/FRA 409 YABANCI DİL IV İngilizce, Fransızca ve Almanca

Detaylı

HACIBAYRAM MEYDANI. Resim 1. Hacıbayram Meydanı düzenleme öncesi Kale'ye bakış(1984 / Fotoğraf M.Tunçer)

HACIBAYRAM MEYDANI. Resim 1. Hacıbayram Meydanı düzenleme öncesi Kale'ye bakış(1984 / Fotoğraf M.Tunçer) HACIBAYRAM MEYDANI Resim 1. Hacıbayram Meydanı düzenleme öncesi Kale'ye bakış(1984 / Fotoğraf M.Tunçer) Türkiye kentlerinin meydan açısından çok farklı ve bir bakıma batı kültürü etkisinde biçimlenen meydanlardan

Detaylı

mimariye giriş BaÜ mimarlık / 2005

mimariye giriş BaÜ mimarlık / 2005 MİMARİ ÇEVREDE FORM VE MEKANI OLUŞTURAN TEMEL ELEMANLAR Mimari formu oluşturan temel elemanlar, nokta, çizgi, düzlem ve hacim dir. NOKTA: MEKAN İÇİNDE BİR POZİSYON BELİRLER. FİZİKSEL ÖZELLİKLER: POZİSYON/DURUM

Detaylı

TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30

TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30 TÜRKİYE DEN SPOR YAPILARI VE KATKIDA BULUNANLAR YİRMİBİR MİMARLIK TASARIM VE MEKAN DERGİSİ NİN YAYINIDIR 30 40 xxı SPOR YAPILARI referans rehberi 2013 LYFA Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi (LYFA)

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MİMARLIK İÇİN MATEMATİK Ders No : 0010120004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

MMR 301 Mimari Tasarım III

MMR 301 Mimari Tasarım III ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR 301 Mimari Tasarım III Emel Akın. Mete Öz Dönüşümün Dönüşümü : Yenimahalle Pınar Yılmaz Büşra Çelik Burçin Şener ATILIM ÜNİVERSİTESİ GSTMF MİMARLIK BÖLÜMÜ

Detaylı

İnegöl Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması

İnegöl Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması İnegöl Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması Jüri Değerlendirme Çalışması Jüri Değerlendirme Raporu 1 SIRA NO LU PROJE Plan çözümleri olumlu olarak değerlendirilmekle birlikte bütünleşik bir

Detaylı

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ. I.yarıyıl :

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ. I.yarıyıl : T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I.yarıyıl : MİM 101 TEMEL TASARIM I Bu derste, temel tasarım ilke ve kavramlarının, çizgi, biçim, hacim, perspektif,

Detaylı

*Jüri üyelerinden Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI, mazereti nedeniyle jüri toplantısına katılamamıştır.

*Jüri üyelerinden Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI, mazereti nedeniyle jüri toplantısına katılamamıştır. 1 Nisan 2015, İstanbul PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 1 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri:

Detaylı

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROFİLİ (SYLLABUS) Ders adı Kod Yarıyıl Ders Yükü Kredi ECTS TAŞIYICI SİSTEMLER ARCH 206T 4 (2+0+2) 3 5 Ön koşul dersler ARCH102,ARCH205,ARCH209,ARCH112

Detaylı

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I.SINIF BÖLÜM YARIYIL ANABİLİM DALI DERS SIRASI M İ M O O O (0) GENEL (1) BİNA BİLGİSİ (2)

Detaylı

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI 2017-2018 BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI Trabzon Kent Kütüphanesi SORU 1.Hali hazır planda çizili durumda olan Avni Aker Stadı şu an yıkım aşamasındadır ve büyük bölümü yıkılmıştır.

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

26 Haziran 2015, İstanbul YTONG Mimari Fikir Yarışması "20 Yıl Sonra Ben Buradayken

26 Haziran 2015, İstanbul YTONG Mimari Fikir Yarışması 20 Yıl Sonra Ben Buradayken 26 Haziran 2015, İstanbul 2015 YTONG Mimari Fikir Yarışması "20 Yıl Sonra Ben Buradayken Jüri Değerlendirme Toplantısı: Yarışma takvimi gereği 22 Haziran 2015 Pazartesi günü tamamlanan başvurular sonucu

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL 1. SINIFLAR İÇİN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI 1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL MİM 101 MİMARİ PR.I * 4 6 11 MİM 201 MİMARİ PROJE II * 4 6 11 MİM 102 TEMEL TASARIM EĞİTİMİ * 2 2 5 MİM 206 YAPIM

Detaylı

T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI

T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI Güncellenme: Temmuz 2015 T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI 1.YARIYIL PEM 105 Temel Tasarım I Z 2 2 3 4 PEM 103 Peyzaj Mimarlığına Giriş Z 2 2 3 6 PEM 107 Botanik Z 2 0 2 3 PEM 108

Detaylı

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları

Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Mimari Tasarım III (MMR 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım III MMR 301 Güz 4 8 0 8 10 Ön Koşul Ders(ler)i MMR 202 Mimari

Detaylı

SANAYİDE GÜRÜLTÜ DENETİMİ. Arş. Gör. Dr. Nuri İLGÜREL Prof. Dr. Neşe YÜĞRÜK AKDAĞ

SANAYİDE GÜRÜLTÜ DENETİMİ. Arş. Gör. Dr. Nuri İLGÜREL Prof. Dr. Neşe YÜĞRÜK AKDAĞ SANAYİDE GÜRÜLTÜ DENETİMİ Arş. Gör. Dr. Nuri İLGÜREL Prof. Dr. Neşe YÜĞRÜK AKDAĞ SANAYİ YAPILARININ TASARIMINDA GÜRÜLTÜ ETKENİ Sanayi Yapılarının Organize Sanayi Bölgelerinde Planlanması Sanayi birimlerinin

Detaylı

Çevre Estetiği (ICM 374) Ders Detayları

Çevre Estetiği (ICM 374) Ders Detayları Çevre Estetiği (ICM 374) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çevre Estetiği ICM 374 Her İkisi 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU

JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 1. ELEME Bu elemede 18, 57 ve 62 sıra no lu projeler elenmiştir. 2. ELEME Bu elemede 11, 13, 22, 26, 35, 42, 46, 48, 51, 56, 59, 77, 81 ve 95 no lu projeler elenmiştir. 11 Sıra

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR Modelleme ve Tasarım %20 PUANLAMA - Mimarı modelleme ve tasarım kararları - Yapısal modelleme, yapısal modelleme kararları ve yapısal analizler - MEP modelleme

Detaylı

ADANA ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI

ADANA ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI ADANA ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1. MİMARİ AÇIKLAMA RAPORU Çağdaş kent mekânları kentsel süreklilikleri, boşluk ve dolulukları tasarlamak ve/veya

Detaylı

MEKANIN SOSYOLOJİSİ. Derse kabul koşulları. (Ön Koşul, Bağlantı Koşul)

MEKANIN SOSYOLOJİSİ. Derse kabul koşulları. (Ön Koşul, Bağlantı Koşul) Bölüm SOSYOLOJİ Dersin Kodu SOSY4207 Dersin Adı MEKANIN SOSYOLOJİSİ Kredi AKTS Türü (Seçmeli - Zorunlu) Derse kabul koşulları (Ön Koşul, Bağlantı Koşul) Öğretim dili 3 6 Seçmeli YOK TÜRKÇE Dersin işleniş

Detaylı

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI

BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI ISS EYLÜL BÜYÜKPARK SOSYAL ODAKLI KAFETERYA TASARIMI 2 YA AR Ü ERS TES M MARLIK FAKÜLTES MIMARLIK E E RE TASARIMI B LÜMÜ 3 Y M O AT LA B B B BİF (Bornova İçin Fikirler) Bir kenti tasarlamak, o kent için

Detaylı

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI Ege Bölgesi RAPOR

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI Ege Bölgesi RAPOR 7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI Ege Bölgesi RAPOR Giriş Hızlı nüfus artışı, işsizlik ve yaşam standartlarındaki farklılaşmanın artması sebebiyle kırsaldan kente

Detaylı

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ZORUNLU VE SEÇMELİ DERS LİSTESİ 1. Yarıyıl İÇT111 İç Mimarlık

Detaylı

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Jüri Raporu 2. Eleme

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Jüri Raporu 2. Eleme Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Jüri Raporu 2. Eleme 02 SIRA NO LU PROJE İki bina arasındaki ilişki kurulamamış ve masif kitlesel bir imge yaratılmıştır.

Detaylı

KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK: ANKARA / AYRANCI

KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK: ANKARA / AYRANCI ATILIM ÜNİVERİSTESİ l GSTMF l MİMARLIK BÖLÜMÜ MMR 401 MİMARİ TASARIM V Yürütücüler: Sevgi Lökçe, Ercan Çoban, Nami Hatırlı, Aytek İtez, Hasan Özbay, Aytaç Özen, Mehmet Soylu KENTSEL DÖNÜŞÜM Ü YENİDEN DÜŞÜNMEK:

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018]

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [04 Haziran 2018] ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM PLANI [ Haziran 1] 1. YIL. YIL. YIL 1.YARIYIL.YARIYIL MIM 11 MIM 1 MIM 1 MAT 17 YDI 11 Temel Tasar Mimari Anlatım Teknikleri I Mimarlık

Detaylı

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI 5.KONGRESİ NE DOĞRU DÖNÜŞEN PEYZAJ ÖĞRENCİ AFİŞ YARIŞMASI JURİ RAPORU

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI 5.KONGRESİ NE DOĞRU DÖNÜŞEN PEYZAJ ÖĞRENCİ AFİŞ YARIŞMASI JURİ RAPORU TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI 5.KONGRESİ NE DOĞRU DÖNÜŞEN PEYZAJ ÖĞRENCİ AFİŞ YARIŞMASI JURİ RAPORU I.TUTANAK 1-Yarışma kapsamında 26 afişin; 31 Mayıs 2013 saat 18.00 itibariyle 2 adet

Detaylı

ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER

ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER ÜÇÜNCÜ YARIYIL ZORUNLU DERSLER İNG 301/ALM 301/FRA 301 YABANCI DİL III İngilizce, Fransızca ve Almanca lisan bilgisi veren dersler. İNG 309/ALM 309/FRA 309 YABANCI DİL III İngilizce, Fransızca ve Almanca

Detaylı

Sayfa 1 / 5. 25 Ağustos 2014, İstanbul. 2014 YTONG Mimari Fikir Yarışması "Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık"

Sayfa 1 / 5. 25 Ağustos 2014, İstanbul. 2014 YTONG Mimari Fikir Yarışması Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık 25 Ağustos 2014, İstanbul 2014 YTONG Mimari Fikir Yarışması "Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık" Jüri Değerlendirme Toplantısı: Yarışma takvimi gereği 18 Ağustos 2014 Pazartesi günü tamamlanan başvurular

Detaylı

MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu

MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu MİM310 Rölöve-Restorasyon Stüdyosu (Teorik + Uygulama) Kredi : (2+2)3 - AKTS : 3 Ders Koordinatörü : Yrd.Doç.Dr. Tülay Karadayı Ön Şartlı Dersler : yok Ders Dili : tr Dersi Verenler: - Dersin Yardımcıları:

Detaylı

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları

Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Mimari Tasarım VI (MMR 402) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Tasarım VI MMR 402 Bahar 4 6 0 7 18 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

MTSO HİZMET BİNASI VE İŞ MERKEZİ ULUSAL MİMARİ FİKİR YARIŞMASI JÜRİ RAPORU

MTSO HİZMET BİNASI VE İŞ MERKEZİ ULUSAL MİMARİ FİKİR YARIŞMASI JÜRİ RAPORU MTSO HİZMET BİNASI VE İŞ MERKEZİ ULUSAL MİMARİ FİKİR YARIŞMASI JÜRİ RAPORU YarıĢma kapsamında 104 proje Ģartnameye uygun ve zamanında teslim edilmiģtir. Jüri toplantısı öncesinde raportörler tarafından

Detaylı

Autodesk DesignNext 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması Jüri Değerlendirme Raporu

Autodesk DesignNext 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması Jüri Değerlendirme Raporu Autodesk DesignNext 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması Jüri Değerlendirme Raporu Jüri, 12 Ocak 2016 Salı günü saat 09:30 da İstanbul da Grand Hyatt Oteli nde toplanmıştır. Jüri üyeleri: Yük. Mim. Murat

Detaylı

İçinde hareket edilen, günlük aktivitelere sahne olan, insanı çevresinden yalıtan, sınırlandırılmış ve algılanabilir özel ortam.

İçinde hareket edilen, günlük aktivitelere sahne olan, insanı çevresinden yalıtan, sınırlandırılmış ve algılanabilir özel ortam. MİMARİ ÇEVREDE FORM VE MEKAN KAVRAMLARI MEKAN İnsanın içinde eylemlerini yerine getirdiği, onu saran ve ait olma duygusu yaratan, yatay ve düşey elemanlarla sınırlandırılmış üç boyutlu düzenlemeler. İçinde

Detaylı

Toplantıya katılan jüri üyeleri aşağıdaki şekilde Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi nde yer almışlardır.

Toplantıya katılan jüri üyeleri aşağıdaki şekilde Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi nde yer almışlardır. TOPLANTI TUTANAĞI 01.03.2013 / 1 01.03.2013 tarihinde saat 09.00 de Uşak Atatürk Kültür Merkezi nde 5 Danışman, 5 asil jüri üyesi (eksiksiz) ve 3 yedek jüri üyesi olarak jüri değerlendirme toplantısı başlamış,

Detaylı

PAZARTESİ SALI

PAZARTESİ SALI ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI VE BÜTÜNLEME SINAV HAKKI OLMAYAN DERSLER İÇİN DÖNEM SONU

Detaylı

Alan verilerinin saptanması (Analizler)

Alan verilerinin saptanması (Analizler) Tasarım Stüdyosu I B GRUBU Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Prof.Dr. Oğuz Yılmaz Basılmamış ders notları Kaynak göstermeden alıntı yapılamaz. Dersin amacı Önceki dönemlerde

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi TEKNİK ŞARTNAME Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda halka açık bir bilim merkezi ve müzesinin tasarımını içermektedir.

Detaylı

Cami Mimarisi Üzerine Fikir Yarışması

Cami Mimarisi Üzerine Fikir Yarışması Cami Mimarisi Üzerine Fikir Yarışması İhtiyaç duyulan büyük bir boşluktur, ışığa ihtiyaç duyan büyük bir boşluk, çok uzun zamandır unutulmaya yüz tutmuş olan da budur. Yapılmak istenen ihtiyaç duyulan

Detaylı

TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ. Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon

TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ. Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE ve RESTORASYON DERSİ Restitüsyon Rölöve Restorasyon Rehabilitasyon Renovasyon RESTİTÜSYON Tanımı ve örnekleri RESTİTÜSYON Sonradan değişikliğe uğramış, kısmen yıkılmış ya da yok

Detaylı

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru ve Yanıtları

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru ve Yanıtları Soruların yazım biçimine müdahale edilmemiştir. 1. Bilim Merkezi Yarışması için üç mimar yarışmaya katılmak istiyoruz. Grubumuzda bir arkadaşımız Almanya'da mimarlık okumuş, Türk Mühendis ve Mimarlar Odalar

Detaylı

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler

Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler Bölümün tanıtımı Mimarlık Bölümü nün misyonu; yaratıcı, teknolojik ve bilimsel gelişmelere hakim, doğal, sosyal ve kültürel çevreye duyarlı, değişime açık, disiplinler arası etkileşime ve ekip çalışmasına

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI Günümüz kütüphaneleri, toplumun hemen her yaştan bütün kesimlerine hitap ederek;

Detaylı

MMR 101 MİMARLIKTA TEMEL TASARIM I. Güz Dönemi Atılım Üniversitesi GSTMF Mimarlık Bölümü Lisans Programı 1.Yıl

MMR 101 MİMARLIKTA TEMEL TASARIM I. Güz Dönemi Atılım Üniversitesi GSTMF Mimarlık Bölümü Lisans Programı 1.Yıl MMR 101 MİMARLIKTA TEMEL TASARIM I. Güz Dönemi 2016-2017 Atılım Üniversitesi GSTMF Mimarlık Bölümü Lisans Programı 1.Yıl Selahattin Önür, Melike Orhan, Zeynep Tanrıverdi, Gizem Kuçak Toprak, Alper Gündüz

Detaylı

KANARYA MAHALLESİ 5514 (ESKİ 5011) SAYILI PARSEL VE ÇEVRESİNİ KAPSAYAN ALANDA DÖNÜŞÜM ODAKLI KENTSEL TASARIM PROJESİ

KANARYA MAHALLESİ 5514 (ESKİ 5011) SAYILI PARSEL VE ÇEVRESİNİ KAPSAYAN ALANDA DÖNÜŞÜM ODAKLI KENTSEL TASARIM PROJESİ KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ KANARYA MAHALLESİ 5514 (ESKİ 5011) SAYILI PARSEL VE ÇEVRESİNİ KAPSAYAN ALANDA DÖNÜŞÜM ODAKLI KENTSEL TASARIM PROJESİ 19 Temmuz 2017 İSTANBUL Metropol

Detaylı

- Tasarım konularının seçimi ve stüdyo üyelerineöğrencilere sunumu (problem seçimi/ sunuş biçimi/ sürelendirme),

- Tasarım konularının seçimi ve stüdyo üyelerineöğrencilere sunumu (problem seçimi/ sunuş biçimi/ sürelendirme), Tasarım Eğitiminin çalışma, üretim ve paylaşım ortamı «tasarım stüdyoları»dır. Bu yaklaşımdan hareket ederek, tasarım eğitiminin yürütülmesi ve değerlendirilmesi aşağıdaki başlıklarda incelenecektir: -

Detaylı