YENİ MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.YARIYIL

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YENİ MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.YARIYIL"

Transkript

1 YENİ MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.YARIYIL COM 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (3+0)3 ECTS:5 Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunu, dayandığı temelleri ve ilkeleri kavratmak. Analitik düşünme, yargılama ve olaylar arasında karşılaştırma yapma yeteneğini kazandırmak. Bu derste, Atatürk ilke ve inkılaplarının Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda ve gelişimindeki önemi vurgulanmaktadır. İlk bölümde, Kurtuluş Savaşı'ndan önceki dönem ele alınarak Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılma ve yıkılma nedenleri incelenmekte, I. Dünya Savaşı ve Anadolu' nun işgali dönemleri anlatılmakta, Kuvayı Milliye hareketi ve Misakı Milli anlayışı kavramsal ve tarihsel yönleri ile açıklanmaktadır. Dersin ikinci bölümünde ise, Cumhuriyet' in kuruluşu ile birlikte başta eğitim, ekonomi, siyaset ve kültür olmak üzere çeşitli alanlarda gerçekleştirilen devrimler üzerinde durularak Atatürkçü düşünce sistemi, Atatürk ilke ve inkılapları ve özellikle laiklik ilkesi anlatılmakta COM 103 Türk Dili I (3+0)3 ECTS:5 Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi. Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri ve Türk dilinin tarihi devreleri. Türkçede sesler ve sınıflandırılması, Türkçenin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar. Türkçenin yapım ekleri ve uygulaması, kompozisyonla ilgili genel bilgiler. Kompozisyon yazmada kullanılacak plan ve uygulaması. Dilekçe ve özgeçmiş yazımı. İmlâ ve noktalama. COM 105 İletişim Fakültesi için İngilizce I (3,0)3 ECTS:5 Bu ders öğrencilerin İngilizcelerini geliştirmek ve ilerleterek bireyler arası iletişim becerileri kazandırmak amaçlıdır. İngilizcelerini geliştirmeleri yöntemi olarak dil bilimcilerin "içine girmek" diye adlandırdıkları İngilizceyi gramerle sınırlamayan, konuşma ve dinleme deneyimleri yaratılacaktır. Paralel olarak yazma becerileri üzerinde durularak kariyerlerinde mutlak kullanacakları özgeçmiş, iş başvurma ve iş mektupları, iletişimlerini geliştirmek için çeşitli formatlar ve içerikleri üzerinde durulacaktır. COM 107 Bilgisayar ve Enformasyon Teknolojileri (3+0)3 ECTS:5 Enformasyon Teknolojileri programının amacı, yaşamın her yanına bilgisayar ve enformasyon sistemlerinin hızla artan bir şekilde entegre olması ile bu konuda yetişmiş insan gücü açığını kapatmak amacıyla nitelikli eleman yetiştirmektir. COM 109 İletişim ve Kitle İletişim Araçları (3,0)3 ECTS:5 Kitle iletişimi, kitle toplumu, kitle kültürü, popüler kültür, popüler ve kitle davranışı kavramları, tanımları, tarihsel sosyolojik gelişimleri, kitle iletişim araçları, yapıları, organizasyonu ve etkileri. Yazılı, sesli ya da görsel yapıtların dağıtımını ya da yayımını sağlayan her türlü teknik iletişim araçlarının kullanımı.

2 FEL 111 Sosyoloji (3+0)3 ECTS:5 İçerik: Tarihsel, ampirik ve analitik yaklaşımlarla sosyolojinin tanımı, konusunun belirlenmesi, sosyolojinin sosyal bilimler içindeki yeri; sosyolojide metodoloji hakkında genel ve özlü bilgi; kişilerarası ilişkiler, toplumlar ve grupların yapısal özelliklerini açıklayan temel kavramlar; sosyal sistem; sosyal yapı; sosyal rol; sosyal statü; sosyal organizasyon; sosyal kurum; sosyal tabakalaşma; sosyal değişme; sosyal çözülme; sosyal bütünleşme; kültür, değer, norm, sosyalizasyon ve kişilik. BİRİNCİ SINIF II. YARIYIL COM 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (3+0)3 ECTS:5 Yazılı ve Sözlü Anlatım Türleri, Noktalama ve Yazım Kuralları, Anlatım Bozuklukları. Konuşma eğitimi. İfade, mimik, toplum karşısında kendini düzgün bir şekilde anlatma; dipnot, bibliyografya; paragraf incelemeleri; girişgelişme sonuç; ana düşünce; metin kurma çalışmaları; önemli yazar ve şairler hakkında bilgiler. COM 104 Türk Dili II (3,0)3 ECTS:5 Yazılı ve Sözlü Anlatım Türleri, Noktalama ve Yazım Kuralları, Anlatım Bozuklukları. Konuşma eğitimi. İfade, mimik, toplum karşısında kendini düzgün bir şekilde anlatma; dipnot, bibliyografya; paragraf incelemeleri; girişgelişme sonuç; ana düşünce; metin kurma çalışmaları; önemli yazar ve şairler hakkında bilgiler. COM 106 İletişim Fakültesi için İngilizce II (3+0)3 ECTS:5 Yabancı Dil dersinin amacı; hedef dilin yapısını ve genel ifadeleri öğretme, edat, fiil vb. kavranması, öğrencilerin kelime hazinelerini geliştirme ve alanlarına yönelik metinleri anlama. COM 108 Medya Endüstrisi (3+0)3 ECTS:5 Bu ders, öğrencilerin medyayı bir bütün olarak anlamaları için çerçeveler sunmaktadır. Öğrenciler tarihi ve güncel terimlerle medya endüstrisinin nasıl yapılandığını, ulusal ekonomiye katkılarını, pazar ekonomisindeki rolünü, değişen medya endüstrisini ve nedenlerini öğreneceklerdir. COM 110 İletişim Teorileri (3+0)3 ECTS:5 Bu ders öğrencilere güncel medyayı analiz etmek için gerekli olan temel kuramsal bakış açılarını tanıştırmayı ve incelemeyi amaçlamaktadır. Eleştirel kuram, kültür araştırmaları, izleyici araştırmaları, feminist kuram ve siyasal ekonomi gibi belli başlı yönelimler kendi dönemleri içerisinde incelenecektir. FEL 112 Siyaset Bilimi: Kavramlar, Fikirler, Kurumlar (3+0)3 ECTS:5 Dersin amacı siyaset biliminin temel konu ve kavramlarını anlatıp, tartıştırmaktır. Bu bağlamda, siyaset, siyasi teoriler, devlet, egemenlik, demokrasi gibi kuramlarla siyasal partiler, baskı grupları ve seçim sistemleri incelenecektir.

3 İKİNCİ SINIF III. YARIYIL COM 201 İletişim Hukuku (3+0)3 ECTS:5 İletişim Hukuku dersi medyayı ilgilendiren önemli yasal düzenlemeleri ve kuralları inceler. Bu kapsamda; sansür, medya ile devletin ezeli savaşı, toplum değerlerinin nasıl ve kimler tarafından tanımlandığı, devlet ile sanatçıların ve gazetecilerin ilişkileri, medya hukukunun ticari hakları koruması ve internetteki yasal düzenlemeler gibi Medya nın hem sosyal, hem ticari hem de siyasi değeri saptanır ve tartışılır. COM 203 Türkiye de Medyanın Tarihi (3+0)3 ECTS:5 Bu dersin amacı öğrencilere Türk siyaseti bağlamında Türk basınının tarihini öğretmektir. 19. yüzyılın ortalarından itibaren basının gelişimi Türk modernleşme hareketi paralelinde incelenmektedir. Basın ve siyasi iktidarlar arasındaki ilişki tek parti döneminden başlayarak medya holdinglerinin oluşumuna kadarki süreçte kronolojik olarak ele alınmaktadır. Bu ders, Türkiye deki toplumsal ve siyasal olaylar ışığında medyadaki gelişim ve değişimleri anlamayı amaçlar. COM 205 İletişim Araçları ve Kitlesel Medya (3+0)3 ECTS:5 Bu derste; kitle iletişim araçlarının özellikleri, kitle iletişim kuramları incelenir. İletişim kuramları açısından kitle iletişim araçlarının toplum üzerindeki etkileri ele alınır. Kitle iletişimi ile toplumsal, siyasal, kültürel yapı arasındaki etkileşimin boyutları, kitleler psikolojisi, tüketim toplumu, popular kültür, kitle kültürü kavramları üzerinde durulur. Ayrıca, kitle iletişim modelleri, kitle iletişim mesajlarının oluşturulması bu dersin konuları arasındadır. COM 207 Sosyal Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Üretim (3+0)3 ECTS:5 Bilim ve temel kavramlar (olgu, bilgi, mutlak, doğru, yanlış, evrensel bilgi v.b.), bilim tarihine ilişkin temel bilgiler, bilimsel araştırmanın yapısı, bilimsel yöntemler ve bu yöntemlere ilişkin farklı görüşler, problem, araştırma modeli, evren ve örneklem, verilerin toplanması ve veri toplama yöntemleri (nicel ve nitel veri toplama teknikleri), verilerin kaydedilmesi, analizi, yorumlanması ve raporlandırılması. COM 209 Düşünce ve Uygarlık Tarihi (3+0)3 ECTS:5 Ders, insanlığın tarihsel süreklilikte bir kuşaktan diğerine aktardığı yapıp - etmeler bütünü olarak uygarlık sürecini oluşturan toplumsal, kültürel ve siyasi gelişmeleri genel bir çerçeveyle ele almaktadır. Uygarlık tarihi dersinin amacı, tarih boyunca iz bırakmış kimi uygarlıkların kaynaklarını, düşünce, değer ve inanç sistemlerini, ortaya koydukları çeşitli kurumları değerlendirerek bu uygarlıkların benzeştiği ve farklılaştığı alanlara yönelik bir farkındalık oluşturmaktır. FEL 211 Türkiye de Kamu Yönetimi ve Politikaları (3+0)3 ECTS:5 Bu ders Türk kamu yönetimi yapılanması ve kurumları üzerinden incelenecektir. Merkezi idare kurumlarının yanı sıra belediyeler, anakent belediyeleri, il genel meclisi ve köy yönetimlerinden ibaret olan yerel yönetimler de bu dersin kapsamında inceleneceklerdir.

4 İKİNCİ SINIF IV.YARIYIL COM 202 İletişim Etiği (3+0)3 ECTS:5 İletişimin temel öğeleri, işleyiş açısından iletişim, örgüt ve grup içinde iletişim kurma becerileri, iletişimi engelleyen ya da aksatan statü farklılıkları dil ve anlatım güçlüklerinden kaynaklanan kısıtlamalar ve bunların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar, yazılı, sözlü ve sözsüz iletişimin önemi ve kullanılan teknikler. Bu derste ahlak, etik kavramlarını tarihsel, kuramsal ve kurumsal arka planlarıyla ortaya koymak, medyada karşılaşılan etik sorunları güncel örnekler üzerinden tartışmak ve meslek içi denetim mekanizmalarını öğrenciye tanıtmak amaçlanmaktadır. COM 204 Sosyal Medya ve Yeni İletişim Teknolojileri (3+0)3 ECTS:5 İletişim eğitimini tamamlama aşamasına gelen öğrencilere, bu sektördeki son gelişmeler hakkında ipuçlarının verilmesi, iletişim kavramı ve iletişim modelleri, teknolojik gelişmelerin temel dinamiklerinden hareketle teknolojinin toplumsal yapıya etkileri, iletişim ve teknoloji ilişkisi, yeni medya ve özellikleri, alternatif medya ve iletişim teknolojileri, internet ve iletişime getirdiği ivme, kablosuz iletişim teknolojileri; bluetooth, GPRS, LAN, WLAN, WAP vb, televizyon yayıncılık teknolojileri, uydu teknolojisi, video konferans sistemi, uzaktan eğitim, sayısal yayıncılık, sayısal yayıncılık ve ürünleri (CD, VCD, DAT, MD, DVD, Blue-ray, eğitimde bilişim teknolojileri, hologram (üç boyutlu görüntü tekniği), iletişim ve nano teknoloji, iletişim ve geleceğin teknolojileri gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır. COM 206 Etkili ve Yaratıcı İletişim Teknikleri (3+0)3 ECTS:5 Kişilerarası iletişimin tanımı; iletişim modeli, iletişim unsurları ve özellikleri, etkili dinleme ve geri bildirim, kişilerarası iletişimi engelleyen etkenler (kaynak, kanal, alıcı, vb.), iletişimi kolaylaştıran etkenler, duyguların iletişimde rolü ve kullanılması, iletişimde çatışma ve önlenmesi, iletişiminde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar, iletişim uygulamaları. COM 208 Uluslararası ilişkiler ve Uluslararası Kuruluşlar (3+0)3 ECTS:5 Bu derste, Uluslararası İlişkiler disiplininin gelişimine dair çeşitli yaklaşım ve bakış açıları (idealizm, realizm, davranışçılık, çoğulculuk, merkez-çevre/bağımlılık yaklaşımları ile yeni gelişmeler), tarihsel süreç, başlıca uluslararası sorunlar (küresel sorunlar, bölgesel sorunlar) ve uluslararası kuruluşlar (genel, türler, bazı hükümetler arası örgütler, bazı hükümet-dışı örgütler) hakkında genel bilgi verilecektir COM 210 Türk Siyasi Tarihi (3+0)3 ECTS:5 Dersin amacı, öğrencilere Türk siyasal hayatı hakkında kapsamlı bilgi vermektir. Dersin kapsamı arasındaki dönem ile sınırlı tutulmakla birlikte, Osmanlı geçmişi, kopuş ve devamlılık tartışmalarını irdelemek amacıyla Osmanlı-Türk tarihindeki belirli köşe taşlarına referansla dâhil edilir. Ders boyunca Türk siyasal hayatındaki gelişmeler modernleşme projesi ve/veya süreci açısından da incelenir. Türk siyasal hayatında 1960`dan itibaren günümüze kadar meydana gelen gelişmeler dersin kapsamını oluşturur. Dersin arka planını

5 SİBU 313 dersinin konuları oluşturur. Dersin temel sorusu son otuz yıla odaklanarak Türk siyasetinin evirilişinde bir gelenek saptanıp saptanamayacağıdır. Bu açıdan Türkiye`de toplum, devlet, siyasal partiler, siyasal ideolojiler, anayasalar ve asker üzerine olan gözlemler tarihsel bir bakış açısı ile dersin merkezine oturtulur. FEL 212 Semiyoloji (Gösterge Bilim) (3+0)3 ECTS:5 Dilbilim ve göstergebilimin temel kavramlarını ele alarak göstergebilim-iletişim ilişkisini, gösterge türlerini irdelemek, çağcıl göstergebilimciler ve göstergebilim kuramlarını tartışmak ve tüm bu incelemeler doğrultusunda öğrencinin çevresindeki göstergeleri açılımlayarak doğru iletişim kurmasını sağlamaktır. Bu ders öncelikle, gösterge, ikon, belirti, simge, dizi, dizim, eğretileme, düz değişmece, mit, kod gibi göstergebilimin temel kavramlarını ve Ferdinand de Saussure, Charles Sander Pierce ve Roland Barthes gibi önemli kuramcıların görüşlerini ele alır. Daha sonra göstergebilimin sinema ile ilişkisini ortaya koyan Christian Metz in görüşleri üzerinde durulur. Sinemadaki görsel kodların ve alt kodların anlamları, sinemasal anlatı dili ile diğer diller arasındaki farklılıklar da sinema göstergebilimi alanında tartışılan konulardandır. ÜÇÜNCÜ SINIF V.YARIYIL DGTCOM 301 Görsel İletişim ve Tasarım (3+0)3 ECTS:5 Görsel tasarım ve iletişim ilkelerine giriş. Desen, renk, kompozisyon ve fonksiyonlara göre konsept araştırmaları, 2 boyutlu tasarımlarda stratejik olarak çözümlemeler. Görsel farkındalık ve görsel okuryazarlık gelişimi. Algı, gestalt ve tasarım dinamiği kuramları. DGTCOM 303 Dijital Medya ve İletişim (3+0)3 ECTS:5 Bu dersin amacı yeni medya teknolojileri ve özellikle de İnternet ve webin gelişiminin toplumsal iletişim biçim ve süreçlerine; medya ve iletişim sektörlerine dair sonuçlarının kuramsal perspektifler içinde incelenip değerlendirilmesidir. DGTCOM 305 Sosyal Ağlar (3+0)3 ECTS:5 Sosyal Ağlar, iş yapış biçimlerini ve modellerini, yeni bir paradigmayı ortaya koyacak şekilde, yeniden tanımlamıştır. Bu ders sosyal ağların etkilediği iş modeli inovasyonlarını kapsar. Enformasyonalizm ve enformasyon ürünleri, sürümleme yöntemi, "bedava" kavramı, "uzun kuyruk" kavramı, motivasyon 3.0 vb. konularına bağlı olarak, derste öğrenciye kuramsal bilgi ve saha uygulamaları kazandırılacaktır. DGTCOM 307 Bütünleşik Pazarlama (3+0)3 ECTS:5 Bütünleşik pazarlama iletişimini; organizasyonların ürettiği ürün ya da hizmetler ile ilgili alınacak her kararın müşteri bazlı ve satın alma davranışlarına etki edecek iletişim boyutunu düşünerek alınması ve bu farklı iletişim kararlarının bir disiplin içinde orkestra edilerek, stratejik bir yaklaşım ile planlanması ve sinerji yaratılması sürecidir. Bütünleşik pazarlama iletişimi yaklaşımında, satış merkezli iletişim stratejilerinin yerine, müşterileri merkeze alan bir strateji uygulanmaktadır. İletişim olgusu yaklaşımın temelinde, tüketiciler ile iletişim sürecini

6 çift yönlü gerçekleştirmek üzere yer almaktadır. Bütünleşik pazarlama iletişimi hem bir süreç hem de bir konsepttir. Süreçtir, çünkü uzun dönemde kurumsal kimliğe katkı sağlayacak ve yönetsel anlamda iletişimi kullanacak bir yaklaşımı gerekli kılmaktadır. Bir konsepttir, çünkü pazarda üstünlük ve farklılık yaratacak bütün yaratıcı pazarlama iletişimi faaliyetlerinin pazarlama kaması ile bütünlük sağlayacak genel bir sinerji sağlamaktadır. ÜÇÜNCÜ SINIF VI.YARIYIL DGTCOM 302 Layout ve Grafik Dizayn ( tasarım) (3+0)3 ECTS:5 Bu ders bünyesinde, Grafik Tasarımın temel kavramlarına yönelik stüdyo projeleri, logotype, amblem ve diğer tipografik, tasarım uygulamaları yapılır. DGTCOM 304 Sosyal Medya ve İletişim (3+0)3 ECTS:5 Sosyal medyada içerik yaratmak ve ifade geliştirmek, özellikle kurumsal sosyal medya pazarı için temel bir sosyal medya yönetimi görevidir. Bu ders, haber üretimi, eleştiri, katılım, anekdotlar vb. değişik yönleriyle sosyal medya içeriğinin yaratılmasını kapsar. Bu konulara bağlı olarak, derste öğrenciye kuramsal bilgi ve saha uygulamaları kazandırılacaktır. Sosyal ağlar, iş yapış biçimlerini ve modellerini, yeni bir paradigmayı ortaya koyacak şekilde, yeniden tanımlamıştır. Bu ders sosyal ağların etkilediği iş modeli inovasyonlarını kapsar. Enformasyonalizm ve enformasyon ürünleri, sürümleme yöntemi, "bedava" kavramı, "uzun kuyruk" kavramı, motivasyon 3.0 vb. konularına bağlı olarak, derste öğrenciye kuramsal bilgi ve saha uygulamaları kazandırılacaktır. DGTCOM 306 Virütik Pazarlama (3+0)3 ECTS:5 Viral pazarlama olarakta bilinen virütik pazarlama; adını virüslerin yayılma şeklinden almış ağızdan ağıza pazarlamanın bir alt kategorisidir. Virütik (Viral) pazarlama ağızdan ağıza (WOM) pazarlamaya eşit değildir ama en önemli kategorilerinden birisidir. Derste Virütik pazarlama elementlerinin temel ilkeleri, virütik pazarlamanın temelleri, virütik pazarlama stratejileri, virütik pazarlama ve sosyal ağların içeriğinin anlatılması. DGTCOM 308 Yaratıcı İletişim Stratejileri (3+0)3 ECTS:5 Yaratıcı strateji neyin nasıl söyleneceği ile ilgili temel karar alanlarını içerir. Reklamların etkili hedeflere uygun ve etkili olmasında yaratıcı strateji geliştirme süreci son derece önemlidir. İlerleyen bölümlerde yaratıcı stratejinin geliştirilmesine yönelik temel noktaları irdeleyeceğiz.

7 DÖRDÜNCÜ SINIF VII.YARIYIL DGTCOM 401 Siber Kültür ve Toplumsal Yaşam (3+0)3 ECTS:5 İçerik: Teknolojik gelişmenin getirdiği, başta internet olmak üzere birçok yeni iletişim aracı toplumsal iletişim süreçlerinde dönüşümlere neden olmaktadır. Bu dönüşümlerin kavranabilmesi ve yorumlanabilmesi ise, iletişim, teknoloji ve toplum kavramlarının çerçevelediği bir tartışmayı gerekli kılmaktadır. Bu derste yaşanan toplumsal dönüşümlerin güncel görünümlerinin iletişim ve teknoloji kavramları çerçevesinde tartışılmasını ve kavranabilmesini amaçlamaktadır. DGTCOM 403 Dijital Kampanya Planlama (3+0)3 ECTS:5 Bir dijital kampayanın stratejik araçları olan Bilişim Teknolojileri, İnternet, İnternet erişimine sahip cihazlar, WEB siteleri, Uygulamalar ve Sosyal Medya stratejilerini kullanarak, Dijital kampanyaların geleneksel kampanyalara göre en önemli avantajlarını geniş bir kitleye daha hızlı yayılabildiğini vurgulamak dersin temel konularıdır. DGTCOM 405 Sosyal Medya ve Tüketici Davranışları (3+0)3 ECTS:5 Rekabetin yoğun olduğu pazarlarda tüketici davranışlarının tüketime yansıyan sonuçlarını anlatmak ve örneklerle ve yaşanan tecrübelerle iş ortamında bu bilgilerin değerlendirilmesini sağlamak. DGTCOM 407 Veri Bazlı Pazarlama (3+0)3 ECTS:5 Müsteri verilerinden pazarlama stratejileri olusturmaya uygun olanları seçerek müsteri ilişkileri yöntemini belirlemek, müsterilerin kredi durumlarını belirlemek, yeni ürün geliştirmede müşteri profillerinden yararlanmak, büyük pazarları yeni bölümlere ayırabilmek, müşterilerin değişik tepkilerini belirlemek, en fazla getiriyi sağlayacak olan müşteri grubunu belirleyerek verimsiz çabalardan kaçınılmasını sağlamak ve kaynakları doğru hedeflere yönlendirmek, mevcut müşterileri tanıyarak ürün ve hizmetlerin ne tür bir müşteri kitlesini hedeflediğini göstermek, değişik pazar dilimleriyle değişik iletişim kurmayı sağlamak (kullanım sıklığı düşük olan müşterilere tekrar satın almaya yönelik mesajlar gönderilirken, sık kullanıcı olan müsterilere marka bağımlılığı ile ilgili mesajlar gönderilir), satış sonrası memnuniyetin desteklenmesine olanak tanımak, promosyona duyarlı kitlenin anlaşılmasına imkân vermek, mevcut dağıtım kanalının daha etkin kullanılmasını sağlamak ve alternatif dağıtım kanalları bulmaktır. DGTCOM 409 Bitirme Projesi (6,0)6 ECTS:5

8 DÖRDÜNCÜ SINIF VIII.YARIYIL DGTCOM 402 Dijital Medya Planlama (3+0)3 ECTS:5 Stratejik medya planlamasının pazarlama iletişimi ve reklam kampanyalarında oynadığı rolün çalışılması. İzleyici araştırmaları ve tanıtım için kullanılacak mecraların değerlendirilmesi, seçimi ve planlanması ile ilgili süreçler. Ayrıca, medya planlama sürecinde alınan kararlar ve ortaya çıkabilecek sorunların uygulamalı olarak incelenmesi. DGTCOM 404 Sosyal Medya ve Marka Yönetimi (3+0)3 ECTS:5 Marka Yapılandırma ve Yönetimi; Marka Satın Alma; Marka Genişleme Stratejileri; Marka Statüsü; Marka Yönetiminin Tarihsel Evrimi; Marka Yönetimi ve Stratejik Yönetim; Marka Yönetiminde Pazarlama Bilgisi; Marka Denkliği; Marka Kimliği ve Marka İmajı; Marka Çağrışımları ve Konumlandırma İlişkisi; Markaya Yönelik Bütünleşik İletişim ve Planlama: Reklam ve Halkla İlişkiler, Kişisel Satış, Satış Geliştirme ve Diğer Pazarlama İletişimi Ögeleri. DGTCOM 406 Mobil Pazarlama (3+0)3 ECTS:5 Bu ders elektronik pazarlama araçları ve tekniklerine, firmadan-müşteriye ve firmadan-firmaya pazarlama kavramları çerçevesinde giriş yaparak başlamaktadır. Bu ders aynı zamanda, pazarlama için stratejilerin geliştirilmesine ve bir firmadan diğer bir firmaya veya organizasyona elektronik araçlarla pazarlamaya odaklanmaktadır. Diğer konu başlıkları, marka ve tanınma, elektronik pazarda tüketici ve örgütsel davranış, müzayede, kanal oluşturma ve ilişkisel pazarlama, firmadan-firmaya pazarlama araç ve teknikleri, elektronik pazar fırsatları ve müşteri ilişkileri yönetimidir. DGTCOM 408 Dijital Kültür Ürünlerinin Pazarlanması (3+0)3 ECTS:5 Ders kapsamında, kültürel ürünler olarak tanımlanan, kitap, gazete, dergi, film, DVD, müzik, dijital oyun gibi unsurların yeni medya olarak adlandırılan sosyal medya ve dijital dünyada bu tür ürünlerin pazarlanması ve iletişim süreçlerinin veri bazlı planlanması ve stratejik olarak uygulanması işlenecektir. DGTCOM 410 Bitirme Projesi (6,0)6 ECTS:5 TÜM SEÇMELİ DERSLER FEL Çağdaş Yönetim Teknikleri Öğrencilerin günümüzde hemen hemen her alanda kullanılan modern yönetim tekniklerini öğrenmeleri, bunları çalışacakları kurumlarda uygulama yeteneğini kazanmaları amaçlanmaktadır. Bu derste, Toplam Kalite Yönetimi başta olmak üzere, çağdaş yönetim tekniklerinden Öğrenen Organizasyonlar, Sanal Organizasyonlar, Balanced Scorecard, Benchmarking, Değişim Mühendisliği, 6 Sigma dersin içeriğini oluşturmaktadır.

9 FEL Perakende Yönetimi Perakende yönetimi ile ilgili temel kavramların verilmesi. Perakende pazarı temel kavramları, perakende pazarı yönetimi konuları işlenecektir. FEL Tartışma Kültürü Dersin amacı; öğrencinin farklı görüşleri dinleme, anlama ve tartışma becerilerini geliştirmek ve düşüncelerini ön yargılardan bağımsız olarak ifade edebilmesini sağlamaktır. FEL Girişimcilik Girişimcilik İle İlgili Kavramlar; Girişimciliğin Önemi ve Gelişimi; Girişimcilerdeki Özellikler; İç ve Dış Girişimcilik; Girişimcilikte Motivasyon; Girişimcilikte Yaratıcılık ve Yenilikçilik; Buluş, Marka ve Tasarımların Korunması; Girişimcilikte İş Fikirleri; İş Planı Hazırlama ve Doküman Haline Getirilmesi; İş Planı İçinde Yönetim, Pazarlama, Finans ve Üretim Planları; Girişimcilik Öyküleri; Girişimcilikte Örnek Olay İncelemeleri FEL Gazete Hazırlama Teknikleri Dersin genel amacı gazetecilik yapacak ya da iletişim alanında çalışacak öğrencilerin profesyonel hayata atılmadan önce daha küçük ölçekte pratik yapmalarını sağlamaktır. Öğrencilerin bir gazete çıkarma sürecinin başından sonuna kadar tüm evreleri hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır. Haber toplama ve yazma, editörlük, fotoğraf çekme gibi temel gazetecilik pratiklerini tartışılmakta ve öğrenciler kendi çıkaracakları gazete ile gazetecilik alanında bir gazete çıkarma sürecinin nasıl yaşandığı görmektedirler. FEL Spor Gazeteciliği Muhabirlerin uzmanlaşma alanları bağlamında en çok dikkat çeken alanların başında spor gazeteciliği gelmektedir. Dünyanın küreselleşmesi, spor organizasyonlarının her geçen gün daha fazla talep ediliyor oluşu ve yeni iletişim teknolojilerinin spor alanında da kullanılıyor oluşu gibi özellikler, sporu ve spor muhabirliğini her geçen gün daha da önemli kılmaktadır. Spor muhabirliğinin temel özelliklerinin anlatıldığı bu dersin amacı, öğrencilere spor basını olgusunun özelliklerini ve gazetecilik alanındaki yerini örneklerle aktarmak, spor basınının işleyişini, spor muhabirliğinin mesleki inceliklerini öğrencilere sunmaktır. FEL Yerel Gazetecilik Yerel Gazetecilik dersinde; küreselleşmeye paralel gelişen yeni yerelleşme kavramını irdelemek, küresel medyayı ve yerel medya ilişkisini sorgulamak, Türkiye?deki yerel yönetimler ve özellikle İstanbul?daki yerel gazeteler hakkında öğrencileri bilgilendirmek amaçlanmaktadır. Ders kapsamında yerel gazeteciliği ulusal ve hatta küresel gazetecilikten ayıran belli başlı konular ve özellikler üzerinde durulmaktadır. FEL Sağlık İletişimi Ülkemizde hızla gelişen ve temel pazarlardan biri olan sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan, nitelikli iletişim uzmanlarının sahip olması gereken, temel teorik ve pratik bilgilerin aktarılması dersin amacıdır.

10 FEL Magazin Gazeteciliği Batılı toplumlarda sanayi devrimini takip eden süreçte yerleşen temel üretim tarzı ve ilişkileri, aynı zamanda tüketim kültürünün ve popüler kültürün yükselişine taban sağlamıştır. Yeni ilişkiler ağı ve kültürel tüketimin seri üretimi ise ortaya magazin gazeteciliği olgusunu çıkarmıştır. Bu ders, günümüz gazeteciliğinin de en çok ilgi çeken alanlarından biri olan magazin gazeteciliği ile ilgili kuramsal eğitimi amaçlamaktadır. Magazin gazeteciliğinin tarihsel olarak ortaya çıkışı, magazin basının ilk dönemlerdeki özellikleri, Türkiye'de Osmanlı dönemi ve magazin gazeteciliğinin ortaya çıkışı, küreselleşme hareketleri ve yeni magazin basını gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır. FEL Örgütsel İletişim İletişim süreci; İletişim öğelerinin taşıması gereken özellikler; Etkin iletişimi engelleyen faktörler; Örgütsel iletişimde yöneticinin konumu; İletişimin boyutları; Biçimsel iletişim, biçimsel olmayan iletişim; İletişim ağları; Örgütsel iletişimde yöntem ve araçlar; Örgütlerde iletişimin iyileştirilmesi; Örgütsel iletişimde etkililik değerlendirmesini amaçlar. FEL Dünya Tarihi Dünya tarihi dersi, dünyanın çeşitli yerlerindeki insanların yüzyıllar boyunca geliştirdikleri uygarlıklarını, çeşitli madde başlıkları altında anlatmaktadır. Dünya tarihine ilişkin bilgiler, ayrıca ülkelere ilişkin maddelerin tarih bölümlerinde, ünlü kişilerin yaşam öykülerinde, savaşlar, çarpışmalar, keşifler, siyasal ve toplumsal hareketler, dinler gibi tarihsel olaylarla ilgili maddeler konu almaktadır. Hititler, Asurlar, Aztekler ve Inkalar gibi başka bazı halkların belirli dönemlerde egemen oldukları, bir süre sonra ise yok olmaları dünya tarihinin belli başlı konularıdır. FEL Temel İktisat Bu dersin başlıca amacı öğrenciyi iktisadi analizin temel kavramlarıyla tanıştırmaktır. Dersin başında nedret iktisadi sorunun temeli olarak vurgulanacak, iktisadi sistemin çözmek zorunda olduğu sorunların dökümü yapılacak ve piyasa sisteminin bu sorunların çözümünde oynadığı rol incelenecektir. Bunu takiben fırsat maliyeti kavramı ve üretim olanakları eğrisi irdelenecektir. Marjinal maliyet ve marjinal fayda kavramlarının vurgulanmasından sonra sıra mikroiktisadın standart konularına gelecektir. Bunlar şöyle sıralanabilir: arz ve talep yasaları, arz ve talep esnekliği, tüketici teorisi, üretim ve maliyet teorileri. Dersin son bölümünde tam rekabet şartlarında kar maksimizasyonu varsayımı altında çalışan firma ile tekel tezat teşkil eden piyasa türleri olarak incelenecek ve bu piyasa türlerinin iktisadi refah bağlamında ne gibi sonuçlara yol açtığı belirtilecektir. FEL Psikoloji Güdülenme, duygular, öğrenme, bellek, dil ve düşünce, gelişim, kişilik ve sosyal ilişkiler gibi temel psikolojik süreçleri inceler. Algı, algılamanın duyumsal temelleri, görme duyumu, işitme duyumu ve diğer duyumlar, objeleri algılama, algılamada organizasyon, algılamada öğrenmenin rolü, algılamayı etkileyen faktörler, duyumlar ötesi algılama, bilişsel psikoloji ve öğrenme.

11 FEL Sivil Toplum Örgütleri ve Medya Yapıları ve kuruluş amaçları farklı olmakla birlikte sivil toplum kuruluşlarının ve medyanın işleyiş ve işlevinde ortak bir payda bulunmaktadır. Bu toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme ya da daha geniş tanımıyla kamuoyu oluşturma şeklinde tanımlanabilir. İşleyiş ve işlevdeki bu ortak payda aynı zamanda ortak bir sorumluluğu da gerekli kılmaktadır. Sivil toplum örgütleri, topluma mesaj verebilmek noktasında medyadan destek beklentisi içindedir. Bu derste bu medya ve sivil toplum arasındaki bu önemli ilişki ampirik gözlem yoluyla incelenecektir. FEL Temel Hukuk Bilgisi Toplum hayatı, hukukun toplumdaki fonksiyonu, toplum hayatını düzenleyen kurallar, hukuk kurallarının sınıflandırılması, hukuk, ahlak, hukuki değerler, hukukun bilimselliği, hukuk düzeni, pozitif tabii hukuk, değişik hukuk tanımları, hukukta yaptırım sorunları, hak kavramı, hukuk normları hiyerarşisi, hukukta yorum metodları, kanun yapmada metodlar, yargı kararları, mahkemeler, hukukta savurma, Kamu-Özel Hukuk ayrımı, değişik hukuk dallarına ilişkin açıklamalar hukukun temel kavram ve kurumları, hukuk akımları bu dersin konularını oluşturmaktadır. FEL Günce Siyasal ve Toplumsal Olaylar-1 Siyasal kurumların ve siyasal davranışın toplumsal boyutlar ile olan ilişkisini konu edinir. Ders olaylar, örnekler üzerinden ilerler. FEL Günce Siyasal ve Toplumsal Olaylar-2 Daha çok ana kavramlar ve temel kurumlar açısından ele alınan ders, toplumsal ve siyasal arasındaki etki-tepki ilişkisini irdeler. FEL Kültür Yönetimi Kültür Yönetimi kavramının temel unsurlarını tartışır ve işletme alanıyla kesişen konuları derinlemesine inceler. Kültür yönetimi ve kültür işletmeciliğinin temel prensipleri, kültür ekonomisi, kültür politikaları ve analizi, kültür ve sanatın pazarlanması, kültür politikaları, Avrupa Birliği ve benzeri alanlarda dersler sunulur. Bu derste edinilen bilgiler ışığında öğrencilerin varolan kültür yapıları üzerine yenilikçi ve yaratıcı öneriler geliştirmeleri önerilir. Türkiye nin ve başta uluslararası kültür sahnesinin güncel kültür ortamı üzerine çalışma yapmaları beklenir. FEL Kültür Ürünlerinin Pazarlanması Bu ders, kültür piyasasının yapısını ve aktörlerinin davranış biçimini sunar. Ayrıca sanat ve kültürün büyümekte olan uluslararası kültür piyasasında nasıl iletişiminin yapıldığını analiz eder. Türkiye ve dünyada pazarlama alanındaki temel kavramların tartışılmasından sonra kültür- sanat ürünlerinin diğer tüketim ürünlerinden farkını ortaya koyan akışta yaratıcı örneklerle pazarlama ve kültür- sanat dünyasının ilişkisi keşfedilir. FEL Tipografi Tipografik yapılar, metodlar ve kavramların tanıtımı. Grafik tasarımın temel unsurlarından olan tipografinin prensiplerine giriş. Yazı karakterlerinin görsel sunumdaki rolü uygulamalı olarak çalışılacaktır. Tipografi ile

12 ilgili ileri seviyede (hareketli tipografi gibi) becerilerin edinilmesi. Karmaşık kavramların çeşitli mesajlara uygun olarak görselleştirilmesi. Tipografi ve diğer görsel formların etkin iletişim üretiminde nasıl birlikte kullanılacağı konusunda tecrübe edinilmesi. FEL Mitoloji Sanat üretiminde erken dönemlerden itibaren dinsel imgenin kullanımı insanlık kadar eski bir uygulamadır. Bu nedenle sanat eserlerinde tanımlanması zorunlu olan ve sanat eserinin içeriğini doğrudan etkileyen dinsel ve/veya mitolojik konulu imgelerin tanımlanması zorunlu olmaktadır. Bu nedenle mitoloji dersi kapsamında sanat eserlerinde kullanılan mitolojik ve dinsel kimliklerin ve olayların hikayeleri ve sembollerinin tanıtılması amaçlanmaktadır. FEL Ambalaj Tasarımı Bu derslerde çeşitli boyut, şekil ve biçimlerdeki tüketim maddelerinin pazarlama koşulları içerisinde kullanılan çeşitli ambalajlarının tasarımına ilişkin uygulamalar yaptırılır. Yapılan uygulamalar üzerinde değerlendirmeler yapılır. FEL Oyun Tasarımı Ders boyunca, oyun tasarımında temel kavramlar incelenecektir. Oyunlar, algoritma, storyboardlar hakkındaki örnekler incelenecek ve tartışılacaktır. Bilgisayar ile tasarım geliştirme, çoklu ortamlarda oyun için arayüz geliştirme üzerine atölye çalışmaları uygulanacaktır. FEL Reklam Fotoğrafçılığı Ders reklam fotoğrafçılığın ana noktalarını içermektedir. Öğrencilere reklam fotoğrafinın sanatsal yaratımını gösterecek pek çok örnek gösterilecek ve temel görsel kaliteyi yaratan etkenler ortaya konacak ve fotoğrafın çeşitli amaçlarla kullanımı öğretilecektir. FEL Banner Design Banner tasarımı web sitelerinin daha fazla tanınması ve ziyaretçi çekmesi için en önemli reklam uygulamalarından biridir. Bannerlar küçük ama son derece etkili spot reklamlardır. Bu ders banner tasarlama sürecinden başlar ve işleyişini, kullanışını, avantaj ve markaya (firmaya) yönelik faydalarını içermektedir. Öğrencilerin, bannerların tasarımı ve işleyişi ile ilgili, hem tasarlama hem de yorumlama yetenekleri kuvvetlendirmeyi amaçlar. FEL Sanat ve Medya Ders kapsamında, iç ve dış politika ağırlıklı köşe yazarlığının temel ilkeleri, meslek ve araştırma yazıları, röportaj teknikleri, dizi yazılar ve bilim haberciliği gibi birbirinden çok farklı disiplinlerle ilgili olarak teorik bilgiler aktarılmakta ve uygulamalı çalışmalara yer verilmektedir.

13 FEL Görsel Kültür Görsel Kültür, kültürel araştırmalar, sanat tarihi, eleştirel teori, felsefe ve antropoloji dallarının bileşiminden oluşarak kültürel bakışını görsel imgeler üzerine odaklayan bir çalışma alanıdır. Son yirmi yıldır görsel kültürün güncel analizinde, 'görsel' olanı üretim, dağıtım ve tüketimi ile bağlantılı olarak, kültürel, sosyal ve tarihsel bağlamında inceleyen bir kavramsal yaklaşım söz konusudur. Bu ders görsel imgeyi Antik Çağ'dan Modernizm ve Postmodernizm'e kadar, 1990'larda Yeni Medya'nın kullanımına kadar olan dönemde ele alır ve kültürel alanda analiz eder. Temel amaçlar: (1) Görsel kültür araştırmalarının eleştirel kuramları ve ana konseptleri hakkında bilgi sahibi olmak (2) Görsel kültürü tarihsel süreç içinde sosyal ve kültürel hareketler ile bağlantılı olarak değerlendirmek (3) 'Görsel' olanı analiz etmek için gerekli kavramsal beceriyi geliştirmektir. FEL Kampanya Reklam Tasarımı Kampanya reklam tasarım dersi, reklam kampanyasının evrelerini, kampanya konularının belirlenmesini, reklam amaçlarının saptanmasını, ürün ve hizmet analizinin yapılmasını, hedef kitlenin belirlenmesini içermektedir. FEL Sanat Kültür ve Toplum Bu dersin içeriği, günümüzün küreselleşen dünyasına entegre olmanın öneminin bilincinde, kültür ve sanat alanlarında donanımlı gençler yetiştirmeye yönelik olarak, kamu ve özel sektörde yatırımların giderek arttığı bu alanlarda çok yönlü bakış açısına sahip mezunlar yetiştirmek amacıyla hazırlanmaktadır. FEL Popüler Kültür ve Medya Bu dersin amacı Atatürk İlke ve İnkılâpları dersinin kapsadığı yakın dönem Türkiye tarihinin siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel olguları hakkında öğrencileri bilgilendirmek. Öğrencilere tarihi ve tarihle ilgili metinleri sevdirmek, öğrencilerin tarihsel olaylara çok yönlü bir şekilde bakabilmesini sağlamak ve disiplinler arası bir yaklaşım etrafında, öğrencileri, başta tarih olmak üzere farklı Sosyal Bilimlerin temel kuramsal kavramları, tartışmaları ve düşünce yöntemleri ile tanıştırmaktır. FEL Gazetecilik Uygulamaları Bu derste, öğrencilerin; gazetecilik mesleğinin icrasının önemli bir parçası olan Türkçe yazma yeteneklerini geliştirmek ve ayrıca bir gazetecinin ihtiyaç duyabileceği dilbilgisi kurallarıyla donatmak amaçlanmaktadır. Öğrencilerin, farklı yazım biçimlerinin temel özelliklerini öğrenebilecekleri uygulamalı çalışmalar yapılmaktadır. FEL Medya Okuryazarlığı Medyanın ideolojik ve mülkiyet yapısının olduğunu öğrenir, medyanın işleyişinin ve gramerinin farkına varır. Bilinçli bir medya okuryazarı olur, Medya Okuryazarlığı alanındaki kuramcıları bilir, Medya Okuryazarlığı nın bilinçli medya izleri yaratmadaki önemini kavrar, medyanın yapısını yakından tanır, medya-iktidar ilişkisini öğrenir, medyada manipülasyon, propaganda ve dezenformasyonun niçin yapıldığını bilir, medyanın yapısına ilişkin farkındalık geliştirir, Türkiye'nin medya okuryazarlığı alanında geldiği noktayı öğrenir.

14 FEL Estetik Estetik üzerine yapılan temsiller ve geliştirilen düşünceler alanındaki edebi ve eleştirel geleneklerin incelenmesi. Estetik kriterlerini anlamak ve değerlendirmek için çeşitli eleştiri yöntemlerinin öğrenilmesi ve uygulanması. (özellikle film, televizyon ve reklâmcılık gibi medya alanlarında) FEL Reklam ve Tanıtım Reklam ve Tanıtım, reklam planlanması ve değerlendirilmesi ile diğer tip tanıtım stratejilerine ve uygulamalarına odaklanır. Bütünleşik pazarlama iletişimleri, stratejik planlama, yaratıcı özet, tüketici davranışı ve iletişim süreciyle ilgili bakış açıları, yaratıcı strateji, medya planlaması ve etkililiğinin ölçülmesi incelenen konular arasındadır. FEL Reklam Tasarımı, Grafiği ve Üretimi Bu ders kapsamında reklam grafik tasarım disiplininin temel unsurları, renk, çizgi, ton ve şekil gibi konular söz konusudur. Bu bağlamda logo tasarımı, görsel imge ve grafik tasarımının temel unsurlarının reklam içindeki yeri konu edilecektir. FEL Medya Yönetimi Bu dersin amacı, medyanın temel yönetim biçimlerini irdelemek ve tartışmaktır. Radyo, televizyon, digital platform, yazılı basın ve elektronik gazeteciliğin temel yönetim stratejileri, örnekleriyle birlikte öğrencilere sunulacak ve tartışılacaktır. Ders, medyada sahiplik ve dağıtım sistemleri, seyirci, dinleyici, okur araştırması, reklam ve satış gibi temel medya yönetimi kavramlarını kapsamaktadır.

İLETİŞİM BİLİMLERİ VE MEDYA BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.YARIYIL

İLETİŞİM BİLİMLERİ VE MEDYA BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.YARIYIL İLETİŞİM BİLİMLERİ VE MEDYA BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.YARIYIL COM 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (3+0)3 ECTS:5 Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunu, dayandığı temelleri ve ilkeleri

Detaylı

REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.YARIYIL

REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.YARIYIL REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ SINIF I.YARIYIL COM 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (3+0)3 ECTS:5 Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunu, dayandığı temelleri ve

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları, insan ve toplum yaşamında

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 101 Temel Gazetecilik 3 0 3 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 107 İşletme Bilimine Giriş 3 0 3 HİL - 111 Sosyal

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 1.YIL YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) ATA 151 ATAÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 Bu derste Türkiye Cumhuriyeti'nin

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163 Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 18 U : : 11 : 20 T+U : 16 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ001 HAZIRLIK SINIFI 0 0 0 0 1. YARIYIL T U L 1 2220201E YABANCI DİL I 0 0 1111 2 2220201T TÜRK DİLİ I 2 0 0 2 2

Detaylı

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147 11 Yılı Müfredatı () YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8511 9 TÜRK DİLİ I 851 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP 9 TARİHİ I 851 9 EKONOMİYE GİRİŞ 8515 9 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM) KOD I.DÖNEM T U K ACTS KOD II.DÖNEM T U K ACTS HİT 101 İletişim Bilimi 2 0

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7. Yrd. Doç. Dr. Alper ALTINANAHTAR

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7. Yrd. Doç. Dr. Alper ALTINANAHTAR DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS EKONOMİYE GİRİŞ I ECON 111 1 3 + 0 3 7 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili İngilizce Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları İÇİNDEKİLER Sunuş... 13 Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü... 15 1. Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları 1.1. Küreselleşme Kavramı... 15 1.1.1. Küreselleşme Sürecinin

Detaylı

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat

I. DÖNEM SEÇMELİ DERSLER Kodu Dersin adı Teorik saat SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SPOR YÖNETİCİLİĞİ ANABİLİM DALI DOKTORA BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI ZORUNLU DERSLER adı Teorik Pratik Kredi 1. Dönem SYÖ 501 Spor Tesisleri Planlaması ve İşletmeciliği 3 0 3 SYÖ

Detaylı

Medya Metin Yazarlığı (PR 427) Ders Detayları

Medya Metin Yazarlığı (PR 427) Ders Detayları Medya Metin Yazarlığı (PR 427) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medya Metin Yazarlığı PR 427 Güz 0 3 0 3 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I.YARIYIL FL 101 FELSEFEYE GİRİŞ I Etik, varlık, insan, sanat, bilgi ve değer gibi felsefenin başlıca alanlarının incelenmesi

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi (Yüksek lisans,tezli) 1. Yarı Yıl BES505 Spor Bilimlerinde Araştırma Teknikleri K:(3,0)3 ECTS:8 Bilimsel araştırma niteliği ve tanımı özellikleri,

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA YÖNETİMİ Ders No : 0020050028 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.10.2016 Diploma Program Adı : HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, LİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Detaylı

EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ

EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ 1. SINIF 1. DÖNEM YDBİ101 İngilizce- I OZ 2 0 2 2 TURK101 Türk Dili I OZ 2 0 2 2 TDP101 Toplumsal

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Medya ve Toplum Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri DERS İÇERİKLERİ BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin

Detaylı

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GEDİZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL PSI 501 İleri İstatistik Zorunlu 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 II. YARIYIL Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 Seçmeli Seçmeli 3 0 3 8 III. YARIYIL

Detaylı

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ

MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ YOĞUNLAŞMA ALANI BOLOGNA BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaçlar: Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans Programı na bağlı

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : PAZARLAMA İLKELERİ Ders No : 00005000 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel YÖNETİM 3+0+3 6 rekabetlerle üstünlük sağlayabilecekleri

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

Medya ve Siyaset (KAM 429) Ders Detayları

Medya ve Siyaset (KAM 429) Ders Detayları Medya ve Siyaset (KAM 429) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Medya ve Siyaset KAM 429 Her İkisi 3 0 0 3 8 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

DERS PROFİLİ. Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz Yrd. Doç. Dr. Mısra Gül

DERS PROFİLİ. Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz Yrd. Doç. Dr. Mısra Gül DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Pazarlama İlkeleri MAN 341 Güz 5 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı İngilizce Zorunlu Prof. Dr.

Detaylı

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler

Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV Ön Koşul Dersler Dersin Adı D. Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Bilim Tarihi ve Felsefesi GKS003 IV 2+0 2 3 Ön Koşul Dersler Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Seçmeli Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi HALKLA İLİŞKİLER BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET111 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları,

Detaylı

1. Dönem Dersler. Zorunlu. Seçmeli

1. Dönem Dersler. Zorunlu. Seçmeli Ders Adı Halkla İlişkiler I Genel İşletme Genel Ekonomi Temel Hukuk Davranış Bilimlerine Giriş Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Türk Dili I Yabancı Dil I Toplam ECTS 1. Dönem Dersler Zorunlu / Seçmeli

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2) : İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin son dönemlerinde batılılaşma adına yapılan

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ŞİRKETLER MUHASEBESİ Ders No : 0020050029 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bö)

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bö) 11 Yılı Müfredatı ( Bö) Genel Toplam Ders Adedi : 8 T : 18 U : 7 : 1 : T+U : 1 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 811 TÜRK DİLİ I 81 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İKTİSADA GİRİŞ I Ders No : 0020050004 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

MEDYA EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİ

MEDYA EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİ Medya Ekonomisi Kavram ve Gelişimi Ünite 1 Medya ve İletişim Önlisans Programı MEDYA EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİ Yrd. Doç. Dr. Nurhayat YOLOĞLU 1 Ünite 1 MEDYA EKONOMİSİ KAVRAM VE GELİŞİMİ Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BORÇLAR HUKUKU Ders No : 00005008 Teorik : Pratik : 0 Kredi : ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GENEL İŞLETME II Ders No : 0020050009 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı 11 Yılı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : 17 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 11E YABANCI DİL I 1119 11T 1111 TÜRK DİLİ I 11T ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ DERS BİLGİ PAKETİ Dersin Kodu / Adı İŞL 104/ YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1. Sınıf Bahar Dönemi Sınıfı / Dönemi Dili Düzeyi Türü Kategorisi Kredisi Eğitim Şekli Ön Koşul Dersler Öğretim Üyesi Diğer Öğr. Üyeleri Yardımcılar Ders Saatleri Değerlendirme Ölçütleri Türkçe Lisans Zorunlu İKTİSADİ VE İDARİ

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETMEYE GİRİŞ SPRI 250 2 3 + 0 3 4

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETMEYE GİRİŞ SPRI 250 2 3 + 0 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İŞLETMEYE GİRİŞ SPRI 250 2 3 + 0 3 4 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları

Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Grafiği Tasarımı SGT 324 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Endüstri Grafiği (GRT374 ) Ders Detayları

Endüstri Grafiği (GRT374 ) Ders Detayları Endüstri Grafiği (GRT374 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Grafiği GRT374 Seçmeli 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları

Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I (PR 421) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Reklam Tasarımı ve Uygulamaları I PR 421 Güz 0 3 0 3 5 Ön Koşul

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345034200000533 Değer Temelli, Satış ve Finans Kavramları, ve Finans Kavramları arasındaki İlişkiler, Politikalarının Firmaların Finansal Yapıları Üzerine

Detaylı

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu

Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu Ders Planı - AKTS Kredileri: II. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro İktisat Zorunlu 3+0 3 4 AKTS Kredisi Toplam 4 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl Z/S T+U Saat Kredi AKTS Mikro

Detaylı

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Ortak Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Ortak Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Ortak Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl Ders Planı Türkiye Türkçesi ETO703 1 2 + 1 8 Türk dilinin kaynağı, gelişimi; Türkiye Türkçesinin diğer dil ve lehçelerle

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Türk Siyasal Hayatı POL212 4 ECTS Ders

Detaylı

Zorunlu Dersler Dersin Dersin Adı AKTS Teori Uygulama. SBE501 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Seçmeli Dersler. Kodu

Zorunlu Dersler Dersin Dersin Adı AKTS Teori Uygulama. SBE501 Bilimsel Araştırma Yöntemleri Seçmeli Dersler. Kodu BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (İÖ) İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programı, toplam otuz krediden az olmamak kaydıyla

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 201-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1. Dönem 2. Dönem RCTV 10 İletişime Giriş 3-0-3 RCTV 114 Sosyal Bilimlerde Kavramlar 3-0-3

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK BÖLÜMÜ

Üsküdar Üniversitesi. İletişim Fakültesi YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK BÖLÜMÜ Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIM BÖLÜMÜ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIM BÖLÜMÜ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları, insan ve toplum yaşamında iletişimin

Detaylı

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B)

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B) 11 Yılı Müfredatı ( B) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8111 6 TÜRK DİLİ I 811 6 ATATÜRK İLK.VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5 BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI(2015-2016) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 MİT 105 Mitoloji ve İkonografi 2+0 3 RSM 107 Temel Resim Eğitimi I 3+3 6 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6

Detaylı

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ENVANTER BİLANÇO Ders No : 0000500 : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL

İKİNCİ YIL ÜÇÜNCÜ YIL ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI (II.Öğretim) 101 İktisada Giriş I 2 0 2 4 102 İktisada Giriş II 2 0 2 4 103 Genel Muhasebe I 2 0 2 4 104 Genel Muhasebe II 2 0 2 4 105

Detaylı

Haber Yazma (PR 234) Ders Detayları

Haber Yazma (PR 234) Ders Detayları Haber Yazma (PR 234) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Haber Yazma PR 234 Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları

Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar (KAM 403) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yerel Yönetimler ve Kentsel Politikalar KAM 403 Güz 3 0

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( )

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( ) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2018 2019) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf (I.Yarıyıl) T U K AKTS KODU 1.Sınıf (II.Yarıyıl) T U K AKTS 0303101 İlkokulda Temel Çevre Eğitimi AE 2 0 2 4 AE 3 0

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları

Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları Reklamcılığın Temelleri (PR 328) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Reklamcılığın Temelleri PR 328 Bahar 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2017-2018 DERS İÇERİKLERİ GÜZ DÖNEMİ (I. Yarıyıl) YMG501 YMG503 İletişim Kuramları İletişim Kuramları dersi, anaakım ve eleştirel iletişim

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders Kodları AKTS

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders Kodları AKTS Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO501 Eğitimde Program Geliştirme 3 0 3 8

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl

Sosyal Bilimler Enstitüsü. Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor (Ph.D) 1. Yarı Yıl BES601 Spor Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri K:(3,0)3 ECTS:10 Spor alanında bilimsel araştırmaların dayanması gereken temelleri, araştırmaların

Detaylı

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz)

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz) MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAMI 2011-2012 Öğretim Yılı Dersin adı: Bitirme Projesi I Dersin Kodu: GİT 405 AKTS Kredisi: 10 4.yıl - 7.yarıyıl Lisans Zorunlu

Detaylı

Kampanya Planlama (PR 325) Ders Detayları

Kampanya Planlama (PR 325) Ders Detayları Kampanya Planlama (PR 325) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kampanya Planlama PR 325 Güz 0 3 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik Tasarımı I (PR 205) Ders Detayları

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik Tasarımı I (PR 205) Ders Detayları Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik Tasarımı I (PR 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Grafik

Detaylı

Türk Yönetim Tarihi (KAM 315) Ders Detayları

Türk Yönetim Tarihi (KAM 315) Ders Detayları Türk Yönetim Tarihi (KAM 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Yönetim Tarihi KAM 315 Her İkisi 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) I.YARIYIL II.YARIYIL 101 Türk Dil Bilgisi I: Ses Bilgisi 2 0 3 3 102 Türk

Detaylı

DERS PROFİLİ. Ulusal Güvenlik POLS 435 Güz

DERS PROFİLİ. Ulusal Güvenlik POLS 435 Güz DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Ulusal Güvenlik POLS 435 Güz 7 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

DERS PROFİLİ. Asker-Sivil İlişkileri POLS 436 Bahar Yrd. Doç. Dr. Özlem Kayhan Pusane

DERS PROFİLİ. Asker-Sivil İlişkileri POLS 436 Bahar Yrd. Doç. Dr. Özlem Kayhan Pusane DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Asker-Sivil İlişkileri POLS 6 Bahar 8 +0+0 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS LİSTESİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS LİSTESİ I. YARIYIL ZORUNLU DERSLER ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI LİSTESİ I. YARIYIL ZORUNLU LER İN ADI Z/S T U TOP KREDİ ECTS SBKY593 YÜKSEK LİSANS TEZİ Z - - - - - SBKY591 SEMİNER-I Z - - -

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ EĞİTİM YÖNETİMİ BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Bu ders kapsamında Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme Alanında kullanılan nicel ve nitel araştırma

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Kredi AKTS Pazarlama Yönetimi BBA 261 Güz 3+0+0 3 5 Ön Koşul Dersleri BBA 102 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST DERS BİLGİLERİ Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST901 3+0 6.0 6.0 Öğrencilerin yönetim ve organizasyon kavramlarını anlamaları, sağlık hizmetleri ve sağlık kurumlarının değerlendirmeleri, sağlık

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜDERS TANITIM FORMU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜDERS TANITIM FORMU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜDERS TANITIM FORMU EK-4 Dersin Kodu ve Adı: Örgütsel Psikoloji ve Endüstriyel İlişkiler Bölüm / Anabilim Dalı : İşletme Tezsiz YL 3 Yarıyıl Teorik Uygulama

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS DERS KATALOĞU TARİH ANABİLİM DALI 9103500 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103300 Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı Zorunlu 6 0 0 6 9103129 Tarih Araştırmalarında Yöntem ve Teknikler Zorunlu 9103500 Yüksek Lisans

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi I Bu derste kavramlar ve Osmanlı yenileşmesi, Avrupa daki gelişmeler,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Pazarlama İlkeleri MAN 323 5 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Pazarlama İlkeleri MAN 323 5 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Pazarlama İlkeleri MAN 323 5 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Almanca Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi

Detaylı

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl Ders Planı 1. Yarıyıl Türkçe Öğretiminde Çağdaş Yaklaşımlar ETO701 1 2 + 1 7 Türkçe öğretiminde geleneksel uygulamalardan

Detaylı

SOSYAL BİLGİLER DERSİ (4.5.6.7 SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN

SOSYAL BİLGİLER DERSİ (4.5.6.7 SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN SOSYAL BİLGİLER DERSİ (4.5.6.7 SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI 1 DERS AKIŞI 1.ÜNİTE: SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMININ GENEL YAPISI, ARADİSİPLİN, TEMATİK YAKLAŞIM 2. ÜNİTE: ÖĞRENME ALANLARI 3. ÜNİTE: BECERİLER

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ATA 151 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi I ( 2, 0, 2 ) Birinci Dünya Harbi ve Osmanlı İmparatorluğunun

Detaylı

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaratıcı Metin Yazarlığı SGT 332 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

DERS BİLGİLERİ SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Orhan ALDANMAZ

DERS BİLGİLERİ SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ Yrd. Doç. Dr. Orhan ALDANMAZ DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ 0102313 3 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri YOK Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

Oyun Teorisi (KAM 425) Ders Detayları

Oyun Teorisi (KAM 425) Ders Detayları Oyun Teorisi (KAM 425) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Oyun Teorisi KAM 425 Her İkisi 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.10.2016 Diploma Program Adı : HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, LİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Detaylı

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri İLTB 601 İletişim Çalışmalarında Anahtar Kavramlar Derste iletişim çalışmalarına

Detaylı

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ 11 1.1. İşletme Fonksiyonu Olarak Pazarlama Fonksiyonu 13 1.1.1. Pazarlama Fonksiyonları 14 1.2. Pazarlamanın Tanımı 15 1.3. Pazarlamanın

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

1. Sınıf Güz Dönemi. İçerik

1. Sınıf Güz Dönemi. İçerik 1. Sınıf Güz Dönemi 1 AIITOL101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I (UZAKTAN ÖĞRETİM) 2 2 0 2 2 Z Bu dersin veriliş amacı, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışı, Tanzimat ve I. Meşrutiyet, II. Meşrutiyet

Detaylı