Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31"

Transkript

1 Sayfa: 1/10 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: TN6010 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım Amacı İnceltici Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında Ayrıntılar Üretici / Teslimatı yapan firma: Kansai Altan Boya San. ve Tic. A.S. Ankara Asfalti 25. Km Kemalpasa - Izmir TURKEY sevde.erdogan@akzonobelkemipol.com.tr Bu ürün, ilgili AkzoNobel Kemipol teknolojilerine uygun olarak Kansai Altan A.Ş. tesislerinde üretilmiştir. Güvenlik bilgi formunu hazırlayan bölüm: Malzeme Güvenliği Bölümü Acil durum Telefon numarası: Çalışma saatleri içerisinde : Haftasonunda ve mesai saatleri dışında : Ulusal Zehir Danışma Merkezi (UZEM) 2 Tehlikelerin Tanımı Madde veya karışımın sınıflandırması Düzenlemeye göre sınıflandırma (EC) No 1272/2008 GHS02 Alev Flam. Liq. 2 H225 Çok yanıcı sıvı veya buhar. GHS08 Sağlık tehlikesi Repr. 2 H361d Suspected of damaging the unborn child. STOT RE 2 H373 Uzun süre ve tekrarlanan maruz kalmalar organlara hasar verebilir. GHS05 Korozyon Eye Dam. 1 H318 Ciddi göz hasarına sebep olur. GHS07 STOT SE 3 H336 Uyuşukluk ve baş dönmesine sebep olabilir. Skin Irrit. 2 H315 Deri thrişine sebep olur. Directif 67/548/EEC veya Directif 1999/45/EC'ye göre sınıflandırma Xn; Zararlı R48/20-63: Zararlı: Uzun süreli solunması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi. Doğmamış çocuğa zarar verme olası riski. Xi; Tahriş edici R36/38: Gözleri ve cildi tahriş edicidir. F; Kolay alevlenir R11: Kolay alevlenir. (Devamı sayfa 2 'da)

2 Sayfa: 2/10 (Sayfa 1 'nın devamı) R67: Buharları uyuşukluğa ve baş dönmesine neden olabilir. İnsan ve çevre için özel tehlike uyarıları: Ürün, en son yayımlanan " Müstahzarlar için Avrupa Birliği Genel Sınıflandırma Esasları" hesaplama yöntemine bağlı olarak etiketlenmelidir. Klasifikasyon sistemi: Sınıflandırma güncel Avrupa Topluluğu listelerine uygun olup, ihtisas literatüründen alınan ve firmalarca verilen bilgilerle takviye edilmiştir. Etiket elemanları (içeriği) AET direktiflerine göre işaretlendirme: Ürün AT - yönergelerine/tehlikeli madde yönetmeliğine göre sınıflandırılmış ve işaretlenmiştir. Ürünün şifre harfi ve tehlike tanımı: Xn Zararlı F Kolay alevlenir Etiketlendirme için tehlikeyi belirleyici bileşenler: toluen Riziko uyarıları: 11 Kolay alevlenir. 36/38 Gözleri ve cildi tahriş edicidir. 48/20 Zararlı: Uzun süreli solunması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi. 63 Doğmamış çocuğa zarar verme olası riski 67 Buharları uyuşukluğa ve baş dönmesine neden olabilir. Güvenlik uyarıları: 9 Kabı çok iyi havalandırılan ortamda muhafaza edin. 16 Tutuşturucu kaynaklardan uzakta muhafaza edin. Sigara içmeyin. 23 Gaz / Duman / Buhar / Aerosollerini solumayın. 36/37 Uygun koruyucu giysi, koruyucu eldiven kullanın. 60 Bu maddeyi ve kabını tehlikeli atık olarak bertaraf edin/ettirin. Diğer tehlikeler PBT ve vpvb değerlendirmesi sonuçları PBT: Uygulanamaz. vpvb: Uygulanamaz. 3 Bileşim / İçindekiler hakkında bilgi Kimyevi tanımlama: Karışımlar Tarifi: Tehlikesiz katkılar ihtiva eden ve aşağıda belirtilen maddelerden oluşan karışım. İçerdiği tehlikeli maddeler: CAS: EINECS: AT - numarası: toluen Xn R48/ ; Xi R38; F R11 R67 Flam. Liq. 2, H225; Repr. 2, H361d; STOT RE 2, H373; Asp. Tox. 1, H304; Skin Irrit. 2, H315; STOT SE 3, H336 % (Devamı sayfa 3 'da)

3 Sayfa: 3/10 CAS: EINECS: AT - numarası: CAS: EINECS: AT - numarası: CAS: EINECS: AT - numarası: aseton Xi R36; F R11 R66-67 Flam. Liq. 2, H225; Eye Irrit. 2, H319; STOT SE 3, H336 2-metilpropan-1-ol Xi R37/38-41 R10-67 Flam. Liq. 3, H226; Eye Dam. 1, H318; STOT SE 3, H335+H336; Skin Irrit. 2, H315 2-bütoksietanol Xn R20/21/22; Xi R36/38 Acute Tox. 4, H302; Acute Tox. 4, H312; Acute Tox. 4, H332; Skin Irrit. 2, H315; Eye Irrit. 2, H319 Ek uyarılar: belirtilmiş olan tehlike işaretlerinin metnini Bölüm 16'dan alınız (Sayfa 2 'nın devamı) %10-25 %2,5-10 %2,5-10 * 4 İlk yardım önlemleri İlk Yardım Önlemlerinin Tanımı Genel uyarılar: Zehirlenme belirtileri bir kaç saat sonra başgösterebilir. Bu nedenle doktor kontrolu bir kazadan en az 48 saat sonrasına kadar sürdürülmelidir. Solunması durumunda: Baygınlık halinde yatırılması ve taşınması sabit yan pozisyonda olmalıdır. Ciltle temas durumunda: Derhal su ve sabunla yıkayarak iyice durulayınız. Göz ile temas durumunda: Gözleri, gözkapakları açık bir şekilde 15 dakika süreyle akan suyun altına tutunuz. Şikayetlerin devam etmesi halinde doktora başvurunuz. Yutulması durumunda: Şikayetlerin devamı halinde doktora başvurunuz. Doktor için uyarılar: Hem Akut hem de gecikmeli en önemli belirti ve etkileri Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Derhal Tıbbi Yardım gereği ve gereken özel tedavilerin endikasyonu Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. * 5 Yangın ile mücadele önlemleri Söndürme ortamı Uygun yangın söndürücüler: CO2, kum, söndürme tozu. Su kullanmayınız. Güvenlik açısından uygun olmayan yangın söndürücüler: Sıkma su Madde veya karışımdan kaynaklanan özel tehlikeler Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Yangınla mücadele edenler için tavsiyeler Koruyucu ekipman: Özel önlemlerin alınması gerekmez. * 6 Kaza sonucu yayılma önlemleri Kişisel önlemler, koruyucu donanımlar ve acil durum prosedürleri Koruyucu ekipman takınız. Korunmamış şahısları yaklaştırmayınız. Çevresel önlemler: Kanalizasyona ve sulara karışmasını önleyiniz. Sulara ya da kanalizasyona karışması halinde yetkili resmi makamlara haber veriniz. Kanalizasyona/Yüzeysel suya/yeraltı suyuna karışmasını önleyiniz. Toplama ve temizleme önlemleri ve malzemeleri: Sıvı bağlayıcı malzemeyle (Kum, diatomit, asit bağlayıcı, genel bağlayıcı, un halinde testere talaşı) ile eminiz. Zararlı madde karışmış malzemeyi çöp olarak madde 13 'e göre tasfiye ediniz. Yeterli havalandırma sağlayınız. Su ya da sulu temizlik maddeleriyle yıkamayınız. (Devamı sayfa 4 'da)

4 Sayfa: 4/10 Diğer bölümlere gönderiler Güvenli kullanım ile ilgili bilgileri 7. bölümden alınız. Kişisel koruyucu ekipman ile ilgili bilgileri 8. bölümden alınız. Bertaraf ile ilgili bilgileri 13. bölümden alınız. (Sayfa 3 'nın devamı) * 7 Elleçleme ve depolama Elleçleme: Güvenli elleçleme önlemleri Çalışılan yerin iyi havalanmasını / havanın iyi emilmesini sağlayınız. Aerosol (bir gazın içinde sis şeklinde dağılmış sıvı) oluşumunu önleyiniz. Yangın ve patlamadan korunmak için uyarılar: Tutuşturucu cisimlerden uzak tutunuz - sigara içmeyiniz. Elektrostatik yüklenmeye karşı önlemler alınız. Uyumsuzluklar dahil, güvenli depolama koşulları Depolama: 5-45 Depolarda ve kaplarda aranan özellikler: Serin bir yerde muhafaza ediniz. Birlikte depolama ile ilgili uyarılar: Gerekli değil. Depolama şartları ile ilgili diğer bilgiler: Kabı sızdırmayacak şekilde kapalı tutunuz. İyi kapatılmış kaplarda serin ve kuru bir şekilde muhafaza ediniz. Spesifik son kullanım(lar) Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. 8 Maruziyet kontrolleri/ Kişisel korunma Teknik tesisatların şekillendirilmesi ile ilgili ek bilgiler: Başka bilgi yoktur, madde 7 'den bakınız. Kontrol parametreleri Çalışma yeri ile ilgili, kontrol edilmesi gereken sınır değerleri olan bileşenler: toluen PEL (USA) Kısa süreli maruziyet değeri: C 300; 500* ppm Uzun süreli maruziyet değeri: 200 ppm *10-min peak per 8-hr shift REL (USA) Kısa süreli maruziyet değeri: 560 mg/m³, 150 ppm Uzun süreli maruziyet değeri: 375 mg/m³, 100 ppm TLV (USA) 75 mg/m³, 20 ppm NIC-BEI aseton IOELV (EU) PEL (USA) REL (USA) TLV (USA) 1210 mg/m³, 500 ppm 2400 mg/m³, 1000 ppm 590 mg/m³, 250 ppm Kısa süreli maruziyet değeri: 1782 mg/m³, 750 ppm Uzun süreli maruziyet değeri: 1188 mg/m³, 500 ppm BEI metilpropan-1-ol PEL (USA) REL (USA) TLV (USA) 300 mg/m³, 100 ppm 150 mg/m³, 50 ppm 152 mg/m³, 50 ppm (Devamı sayfa 5 'da)

5 Sayfa: 5/ bütoksietanol IOELV (EU) Kısa süreli maruziyet değeri: 246 mg/m³, 50 ppm Uzun süreli maruziyet değeri: 98 mg/m³, 20 ppm Skin PEL (USA) 240 mg/m³, 50 ppm Skin REL (USA) 24 mg/m³, 5 ppm Skin TLV (USA) 97 mg/m³, 20 ppm BEI Ek uyarılar: Düzenlendiği tarihteki geçerli listeler esas alınmıştır. (Sayfa 4 'nın devamı) Maruz kalma kontrolü Kişisel koruyucu donanım: Genel koruyucu ve sıhhi önlemler: Gıda maddelerinden, içeceklerden ve yem maddelerinden uzak tutunuz. Kirlenmiş, sıvı bulaşmış giysileri derhal çıkartınız. Molalardan önce ve mesai sonunda ellerinizi yıkayınız. Gözlerinize ve cildinize değmesinden kaçınınız. Solunum sisteminin korunması: Kısa süreli ya da düşük ölçüdeki maruziyette solunum filtresi, yoğun bir şekilde ya da uzun süre etkisi altında kalındığında çevredeki havadan bağımsız olan solunum koruyucu cihaz kullanınız. Kısa süreli kullanım için tavsiye edilen filtre: Kombine filtre A-P2 Ellerin korunması: Koruyucu eldivenler Eldivenin yapımında kullanılan malzemeler nedeni ile hassasiyet ortaya çıkması ihtimali mevcuttur. Koruma eldivenlerin her kullanımdan önce sağlam olup olmadıkları, kullanıma uygun olup olmadıkları kontrol edilmelidir. Eldiven malzemesi ürün / malzeme / hazırlanan madde ile ilgili olarak geçirmez ve dayanıklı olmalıdır. Testlerin yapılmamış olması nedeni ile ürün / hazırlanmış madde / kimyasal karışım için lâzım olan eldiven imalatında kullanılması gereken malzeme ile ilgili herhangi bir tavsiye yapılamamaktadır. Eldiven imalatı için kullanılan malzemelerin seçiminde delinme sürelerinin, geçirgenlik oranlarının ve bozulmanın göz önüne alınması gereklidir. Kimyasal etkilere dayanıklı (EN 374) ve CE işareti olan eldiven kullanınız. Eldiven malzemesi Uygun eldivenin seçiminde yalnız imalat malzemesi değil, aynı zamanda diğer kalite özellikleri de dikkate alınmalıdır ve bunlar imalatçıdan imalatçıya değişiklik göstermektedir. Her ürün birçok malzemenin birleşiminden meydana geldiği için eldivenlerin dayanıklılığı önceden hesaplanamamaktadır ve dolayısı ile her eldiven kullanılmadan önce kontrole tabi tutulmalıdır. Eldiven malzemesine nüfuz etme süresi Kesin delinme (aşınma) süresi eldiven imalatçısından öğrenilmeli ve bu sürelere riayet edilmelidir. Sürekli temas olması halinde aşağıdaki malzemeden üretilmiş eldivenlerin kullanılması uygun olur: Butil kauçuk Flor kauçuk (Viton) Azami 15 dakika süreli devamlı temas olması halinde aşağıdaki malzemelerden üretilmiş eldivenlerin kullanılması uygun olur: Neopren eldivenler Püskürtmeye karşı koruma olmak üzere aşağıdaki malzemelerden üretilmiş eldivenlerin kullanılması uygun olur: Nitril kauçuk (Devamı sayfa 6 'da)

6 Sayfa: 6/10 Gözlerin korunması: (Sayfa 5 'nın devamı) Kenarları tam kapatan koruyucu gözlük Cildin korunması: Ciltle direkt teması engelleyen iş kıyafeti kullanınız. Koruyucu elbise antistatik. * 9 Fiziksel ve kimyasal özellikler Temel fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında bilgiler Genel bilgiler Görünüş: Görünüş: Sıvı şekilde Renk: Renksiz Koku: Karakteristik Koku eşik değeri: Belirli değil. ph - değeri: Uygulanamaz Durum değişikliği Ergime noktası/ergime aralığı: Belirlenmemiştir. Kaynama noktası / Kaynama aralığı: 55 C Parlama noktası: -18 C (Closed cup) Tutuşma sıcaklığı: 240 C Çözünme sıcaklığı: Belirli değil. Kendiliğinden tutuşabilme özelliği: Ürün kendiliğinden tutuşmaz niteliktedir. Patlayıcılık özellikleri: Ürünün patlama tehlikesi yoktur, ancak patlama tehlikesi olan Buhar/Hava karışımlarının oluşması mümkündür. Patlama sınırları: Alt: 1,2 Vol % Üst: 13,0 Vol % Buhar basıncı 20 C'de: 233 hpa Yoğunluk 20 C'de: 0,85756 g/cm³ Nisbi yoğunluk Belirli değil. Buhar yoğunluğu Belirli değil. Buharlaşma hızı Belirli değil. Çözünme kabiliyeti / karışma kabiliyeti suyla: Dağılım katsayısı (n-oktanol/su): Belirli değil. Kısmen çözünür nitelikte. Viskozitesi: Dinamik: Belirli değil. Kinematik 20 C'de: 10 s (DIN 53211/4) Diğer bilgiler Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. * 10 Kararlılık ve tepkime Reaktivite Kimyasal stabilite (kararlılık) Kaçınılması gereken durumlar: Usulüne uygun şekilde kullanıldığında ayrışma olmaz. (Devamı sayfa 7 'da)

7 Sayfa: 7/10 Tehlikeli tepki olasılıkları Tehlikeli reaksiyonları duyulmamıştır. Kaçınılacak durumlar Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Uyumsuz malzemeler: Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Tehlikeli bozunma ürünleri: Ayrışımda oluşan tehlikeli ürünler duyulmamıştır. (Sayfa 6 'nın devamı) 11 Toksikoloji bilgisi Toksikolojik etkileri hakkında bilgiler Akut toksisite: Sınıflandırma için önemli olan LD/LC50 - değerleri (toksikolojik deney değerleri) toluen Ciltten LD mg/kg (rabbit) Solunumla LC50/4 h 5320 mg/l (mouse) Birincil tahriş edici etkisi: ciltte: Cildi ve sümüksel zarı tahriş edici tesiri vardır. gözde: Tahriş edici tesiri vardır. Hassaslaştırma: Duyarlılığı arttırıcı tesiri duyulmamıştır. Ek toksikolojik uyarılar: Ürün, AT 'nin hazırlanan maddeler için Genel tasnif yönetmeliklerinin hesaplama yönteminin en son geçerli metnine göre aşağıda belirtilen tehlikelere haizdir: Tahriş edicidir * 12 Ekoloji Bilgisi Toksisite Su toksisitesi: Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Kalıcılık ve doğada bozunurluk Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Değişik çevre kesimlerinde durumu: Biyo-birikme potansiyeli Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Toprakta hareketlilik Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Diğer ekolojik uyarılar: Genel uyarılar: Suyu tehdit sınıfı 2 (): suyu tehdit edicidir Yeraltı suyuna, duran ve akan sulara ve kanalizasyona ulaşmasını önleyiniz. Cüzi miktarların bile yeraltına akması halinde içme suyunu tehdit eder. Ürün, Avrupa Birliği Direktifi 1999/45/EC'te belirtilen konvansiyonel yöntemle değerlendirilmiştir ve çevre için tehlikeli olarak sınıflandırılmamıştır. PBT ve vpvb değerlendirmesi sonuçları PBT: Uygulanamaz. vpvb: Uygulanamaz. Diğer olumsuz etkileri Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. 13 Bertaraf Etme Bilgileri Atık arıtma yöntemleri Tavsiye: Evsel atık ile beraber bertarafı yasaktır. Kanalizasyona ulaşmasını önleyiniz. Atık listesi ATIK AMBALAJLAR; BAŞKA BİR ŞEKİLDE BELİRTİLMEMİŞ EMİCİLER, SİLME BEZLERİ, FİLE MALZEMELERİ VE KORUYUCU GİYSİLER Ambalaj (Belediyenin Ayrı Toplanmış Ambalaj Atıkları Dahil) * Tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren ya da tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar (Devamı sayfa 8 'da)

8 Sayfa: 8/10 Kontamine ambalajlar: Tavsiye: Yerel mevzuata uygun şekilde bertaraf ediniz. (Sayfa 7 'nın devamı) * 14 Taşımacılık Bilgisi Karayolu taşımacılığı ADR/RID (tehlikeli maddelerin yollarda ve trenle taşınması ile ilgili uluslararası anlaşma - sınır ötesi / yurtiçi): ADR/RID - sınıfı: 3 Tutuşabilir sıvı maddeler Kemler (tehlike) sayısı: 33 BM - numarası: 1263 Ambalaj gurubu: II Tehlike etiketi: 3 UN uygun sevkiyat adı: 1263 PAINT RELATED MATERIAL, special provision 640D Deniz yolu taşımacılığ IMDG: IMDG - sınıfı: 3 BM - numarası: 1263 Etiket 3 Ambalaj gurubu: II EMS - numarası: F-E,S-E Deniz kirleticisi: Hayır Doğru teknik ismi: PAINT RELATED MATERIAL Hava yolu taşımacılığı ICAO-TI ve IATA-DGR: ICAO/IATA - sınıfı: 3 BM/ID numarası: 1263 Etiket 3 Ambalaj gurubu: II Doğru teknik ismi: PAINT RELATED MATERIAL UN "Model Düzenleme": UN1263, PAINT RELATED MATERIAL, 3, II Kullanıcı için özel önlemler Uyarı: Tutuşabilir sıvı maddeler MARPOL73/78 Ek II ve IBC Koduna göre dökme halde nakliyat Uygulanamaz. * 15 Mevzuat bilgisi Madde veya karuşım için belirtilen güvenlik, sağlık ve çevre yönetmelikleri/mevzuatı AET direktiflerine göre işaretlendirme: Ürün AT - yönergelerine/tehlikeli madde yönetmeliğine göre sınıflandırılmış ve işaretlenmiştir. (Devamı sayfa 9 'da)

9 Sayfa: 9/10 Ürünün kodu ve tehlike tanımı: (Sayfa 8 'nın devamı) Xn Zararlı F Kolay alevlenir Etiketlendirme için tehlikeyi belirleyici bileşenler: toluen Risk ifadeleri: 11 Kolay alevlenir. 36/38 Gözleri ve cildi tahriş edicidir. 48/20 Zararlı: Uzun süreli solunması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi. 63 Doğmamış çocuğa zarar verme olası riski 67 Buharları uyuşukluğa ve baş dönmesine neden olabilir. Güvenlik ifadeleri: 9 Kabı çok iyi havalandırılan ortamda muhafaza edin. 16 Tutuşturucu kaynaklardan uzakta muhafaza edin. Sigara içmeyin. 23 Gaz / Duman / Buhar / Aerosollerini solumayın. 36/37 Uygun koruyucu giysi, koruyucu eldiven kullanın. 60 Bu maddeyi ve kabını tehlikeli atık olarak bertaraf edin/ettirin. Kimyasal güvenlik değerlendirmesi: Bir Kimyasal güvenlik değerlendirmesi yapılmamıştır. 16 Diğer bilgiler Bu güvenlik bilgi formundaki açıklamalar bilgilerimizin mevcut durumuna ve bugün geçerli olan Avrupa Birliği yasalarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal yasalarına dayanmaktadır. Bu ürün, yazılı kullanım talimatı olmaksızın, 1. bölümde belirtilen amaçlar dışında kullanılamaz. Yerel kural ve yasalarda içerilen talepleri karşılamak için gerekli adımları atmak daima kullanıcının sorumluluğundadır. Bu güvenlik bilgi formundaki bilgilerle ürünün gerektirdiği güvenlik önlemleri tanımlanmıştır: Ürün özelliklerini garanti eden bir belge olarak değerlendirilmemelidir. Önemli terkipleri H225 Çok yanıcı sıvı veya buhar. H226 Yanıcı sıvı veya buhar. H302 Yutulursa zararlı olur. H304 Yutulursa veya soluk yollarına girerse ölüme sebep olabilir. H312 Deriyle temas ederse zararlı olur. H315 Deri thrişine sebep olur. H318 Ciddi göz hasarına sebep olur. H319 Ciddi göz tahrişine sebep olur. H332 Teneffüs edilirse zararlı olur. H335 Teneffüs tahrişine sebep olabilir. H336 Uyuşukluk ve baş dönmesine sebep olabilir. H373 Uzun süre ve tekrarlanan maruz kalmalar organlara hasar verebilir. R10 Alevlenir. R11 Kolay alevlenir. R20/21/22 Solunduğunda, cilt ile temasında ve yutulduğunda sağlığa zararlıdır. R36 Gözleri tahriş eder. R36/38 Gözleri ve cildi tahriş edicidir. R37/38 Solunum sistemini ve cildi tahriş edicidir. R38 Cildi tahriş eder. R41 Gözde ciddi hasar riski. R48/20 Zararlı: Uzun süreli solunması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi. R63 Doğmamış çocuğa zarar verme olası riski R65 Zararlı: Yutulması halinde akciğerde hasara neden olabilir. R66 Tekrarlanan maruziyette deride kuruluğa ve çatlaklara neden olabilir. (Devamı sayfa 10 'da)

10 Sayfa: 10/10 (Sayfa 9 'nın devamı) R67 Buharları uyuşukluğa ve baş dönmesine neden olabilir. nu düzenleyen bölüm: Malzeme Güvenliği Bölümü Başvurulacak kişi ya da yer: Ms. Erdoğan Kısaltmalar ve: ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association IATA-DGR: Dangerous Goods Regulations by the "International Air Transport Association" (IATA) ICAO: International Civil Aviation Organization ICAO-TI: Technical Instructions by the "International Civil Aviation Organization" (ICAO) GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals LC50: Lethal concentration, 50 percent LD50: Lethal dose, 50 percent * Bundan önceki basıma göre değiştirilmiş olan veriler

Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon 0312 815 30 40 (pbx) Fax: 0312 815 30 48

Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon 0312 815 30 40 (pbx) Fax: 0312 815 30 48 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi EPOKSİ ASTAR Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/9 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: TB1248 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım Amacı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır Sayfa: 1/8 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: 0600666H1 Madde veya karışımın tanımlanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/9 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: TB1244 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım Amacı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi SOLVENTSZ EPOKS ASTAR Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

MONOPROPYLENE GLYCOL. 57-55-6 PROPYLENE GLYCOL WEEL (USA) 10 mg/m³

MONOPROPYLENE GLYCOL. 57-55-6 PROPYLENE GLYCOL WEEL (USA) 10 mg/m³ 5. Yangınla Mücadele Uygun Söndürücü Koruyucu giysi Ek bilgiler : Yangın söndürme önlemlerini çevreye uydurunuz. : Bağımsız bir solunum aparatı kullanın. : Kirlenmiş söndürme suyu yasal düzenlemelere uygun

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır Sayfa: 1/9 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: BM06A333 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SAN. A.Ş İNÖNÜ MAHALLESİ GÜZELLER MEVKİİ

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi AKRİLİK SONKAT BOYA Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır Sayfa: 1/8 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: BM03G078 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/8 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: BA21G005 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım

Detaylı

1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 Ürün tanılayıcı Mal numarası: AK07401 CAS - numarası: 107-21-1 EINECS - numarası: 203-473-3 AT - numarası: 603-027-00-1 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır Sayfa: 1/10 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: KM01P100 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/7 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 108-88-3 EİNECS - numarası: 203-625-9 AT - numarası: 601-021-00-3 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi ALUMINYUM YALDIZ BOYA Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi SİLİKON ESASLI DIŞ CEPHE ASTARI Maddenin Kullanımı SU BAZLI SİLİKONLU DIŞ CEPHE ASTARI Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Ölçüm kütlesi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi COALTAR BOYA Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 * 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Genleştirilmiş polistiren

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/7 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SAN. A.Ş. İNÖNÜ MAH. GÜZELLER MEVKİİ ORGANİZE

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET & 93/112/AET uyarınca

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET & 93/112/AET uyarınca Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Dişçilik tekniği için yardımcı maddeler Üretici / Teslimatı yapan: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan 13

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31. Baskı tarihi: 27.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 25.05.2015

Güvenlik Bilgi Formu. 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31. Baskı tarihi: 27.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 25.05.2015 Sayfa: 1/5 * 1: Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 65997-17-3 EC Numarası: 266-046-0 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi ENDÜSTRİYEL SONKAT BOYA Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİ A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SAN. A.Ş İNÖNÜ MAHALLESİ GÜZELLER MEVKİİ

Detaylı

Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 08.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 08.05.2015 Ticari adı: VGS 160FD

Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 08.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 08.05.2015 Ticari adı: VGS 160FD Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1. Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı: 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri: Daha başka önemli

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi Ürün tanılayıcı Mal numarası: 6787 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/7 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL SANAYİ BOYALARI Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİ A.Ş İnönü Mahallesi Güzeller

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİ A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii G.O.S.B.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri - Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Isı yalıtım yapıştırıcısı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi AKRİLİK DIŞ CEPHE BOYASI Maddenin Kullanımı SU BAZLI BOYA Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi Ürün tanılayıcı Mal numarası: 6824 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 112-50-5 EĐNECS - numarası: 203-978-9 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Yapışgan

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgileri: Etil Alkol Ticari adı : Etil Alkol Teslimatı yapan :Alkoman Kimya Ltd Güvenlik hakkında bilgiler veren kesim : Tel :0216 479 12 60 : 2 Bileşim /

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/8 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün hakkında bilgiler Ürün Kodu: KS54S005 Madde/ Müstahzarın Kullanım Amacı Boya Üretici / Teslimatı yapan firma: Kansai Altan Boya San. ve Tic. A.S. Ankara

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Laminant yüzey tutkalı. Üretici / Teslimatı yapan: Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 112-27-6 EĐNECS - numarası: 203-953-2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Derz harcı

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 108-94-1 Kullanım alanları : Ağırlıklı olarak plastik sanayisinde

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Contalama maddesi

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ürün Adı: TEKNOBOND 950 Yayınlanma Tarihi:

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Ürün Adı: TEKNOBOND 950 Yayınlanma Tarihi: Ürün Adı: 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI Ürün adı : Yol Çizgi Boyası 2. TEHLİKELERİN TANIMI Tehlike tanımı: Xn Sağlığa zararlıdır İnsan ve çevre için özel tehlike uyarıları: Üründe en son yayımlanmış "Avrupa

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/7 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Ticari adı: FİLLİ BOYA ENDÜSİYEL ANTİPAS - GRİ Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır Sayfa: 1/9 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: NV98IY16511 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Su Bazlı Boya Güvenlik

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Fayans

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır Sayfa: 1/10 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ticari adı:akripol BAZKAT Ürün Kodu: FS44XXX Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Mal numarası: SAK8725 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Çimento esaslı fayans

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/7 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİ A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, dış cephe dolgu ve yüzey düzeltme macunudur. Üretici / Teslimatı yapan:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 * 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Harç katkı malzemesi.

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Conta 1.3

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1: Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı Mal numarası: SAK4532 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Daha başka önemli bilgi

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Conta 1.3

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/9 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Boya sökücü. Güvenlik

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/7 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii G.O.S.B.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Mat, yol çizgi işaretleme boyası. Üretici / Teslimatı yapan: Makro Boya ve Kimya San.Tic.Ltd.Sti. Istanbul

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır Sayfa: 1/10 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: KS24G075 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİ A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Çimento esaslı, son kat

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Dış cephe ahşap yüzeyler için geliştirilmiş, alkid esaslı, tek komponentli, yarı parlak verniktir. Üretici

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/7 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Su yalıtım malzemesi

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/7 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 108-94-1 EĐNECS - numarası: 203-631-1 AT - numarası: 606-010-00-7 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİ A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Akrilik kopolimer emülsiyon

Detaylı

1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/7 Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 96-33-3 EINECS - numarası: 202-500-6 AT - numarası: 607-034-00-0 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Kullanıldığı

Detaylı

1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/7 Baskı tarihi: 27.04.2011 Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 78-9- EINECS - numarası: 201-159-0 AT - numarası: 606-002-00- Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Su Bazlı Boya Güvenlik

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Mal numarası: AK10701 CAS - numarası: 64-17-5 EĐNECS - numarası: 200-578-6 AT - numarası: 603-002-00-5 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgiler Mal numarası: 2130 Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Şablon kimyasal maddeleri Üretici / Teslimatı yapan: FOTEC AG Eigenheimstrasse 22

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/7 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Ticari adı: FİLLİ BOYA ENDÜSİYEL RAPİD SONKAT BEYAZ BOYA Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/8 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİ A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii GOSB

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/8 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Sentetik astar boya Güvenlik

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/9 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: BS12XXX Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım Amacı

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Mal numarası: 043 Kayıt numarası uygulanamaz Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Çürük teşhis cihazı Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında Ayrıntılar

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/7 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 67-63-0 EĐNECS - numarası: 200-661-7 AT - numarası: 603-117-00-0 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Su Yalıtım Malzemesi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Su Bazlı Boya Güvenlik

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgiler Mal numarası: 7381, 7037, 8201, C5001, 9300 Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Sentez için kimyasal madde Laboratuarda kullanılan kimyasal

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 111-77-3 EĐNECS - numarası: 203-906-6 AT - numarası: 603-107-00-6 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır Sayfa: 1/10 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: KS54G2254 Madde veya karışımın tanımlanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım

Detaylı

KERESTECLER SAN SİT ADNAN MENDERES BULV NO:76 SARAYKÖY KAZAN ANKARA

KERESTECLER SAN SİT ADNAN MENDERES BULV NO:76 SARAYKÖY KAZAN ANKARA MONOETİLEN GLİKOL MSDS 1. BÖLÜM Ticari adı: Ethylene Glycol Mal numarası: 7381, 7037, 8201, C5001, 9300 Maddenin Kullanımı / Hazırlanması: Sentez için kimyasal madde Laboratuvarda kullanılan kimyasal maddeler

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Ticari adı: FAWORI EXA MASİF TUTKAL Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Akrilik Isı Yalıtım sıvası

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır Sayfa: 1/10 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: BV12Z013 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/8 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİ A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii

Detaylı

2 Muhtemel tehlikeler

2 Muhtemel tehlikeler Sayfa: 1/7 Baskı tarihi: 27.04.2011 Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 67-56-1 EINECS - numarası: 200-659-6 AT - numarası: 603-001-00-X Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1: Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı Mal numarası: 4217 CAS - numarası: 7732-18-5 EC Numarası: 231-791-2 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1: Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi 1.1 Ürün tanılayıcı Mal numarası: 3449 CAS - numarası: 50-70-4 EC Numarası: 200-061-5 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Mal numarası: AK00901 CAS - numarası: 123-86-4 EĐNECS - numarası: 204-658-1 AT - numarası: 607-025-00-1 Madde veya karışımın tanılanan ilgili

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/7 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Sayfa: 1/5 Güvenlik Bilgi Formu 91/155/AET uyarınca Baskı tarihi: 28.01.2014 Yeniden düzenleme tarihi: 28.01.2014

Sayfa: 1/5 Güvenlik Bilgi Formu 91/155/AET uyarınca Baskı tarihi: 28.01.2014 Yeniden düzenleme tarihi: 28.01.2014 Sayfa: 1/5 1 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi Ürün tanılayıcı Mal numarası: SDB-Nr.: 27566k Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Bitüm astar Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında Ayrıntılar

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Akrilik esaslı, kullanıma hazır dispersiyon tipi yapıştırıcı. Üretici / Teslimatı yapan: Betek Boya ve Kimya

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/7 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı CAS - numarası: 64742-48-9 EİNECS - numarası: 265-150-3 AT - numarası: 649-327-00-6 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT, Madde 31'e uygun olarak hazırlanmıştır Sayfa: 1/12 * 1 Madde / Müstahzar ve firma adı Ürün tanılayıcı Ürün Kodu: NA16G888 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Madde/ Müstahzarın Kullanım

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Ticari adı: TEKASIL NEUAL PROFI Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Kullanıldığı sektör

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı