ERASMUS+ PROGRAMI KA101

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERASMUS+ PROGRAMI KA101"

Transkript

1 ERASMUS+ PROGRAMI KA101 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ

2 2

3 İÇİNDEKİLER A) UA Erasmus + Proje Seçimi - UA Erasmus + Projesi Nedir? - KA101 Proje Açıklaması ve Seçimi B) Proje Künyesi 1 C) Geleceğin Okullarını İnşa Ediyoruz Finlandiya Hareketliliği C.1 Teorik Bilgiler C.1. a) Eğitim Sistemi C.1. b) Yönetim Anlayışı C.1. c) Öğretmen Seçimi C.1. d) Müfredat Geliştirme Çalışmaları C.1. e) Veli Profili C.2 Okul Gözlemi C.2. a) Fiziksel Ortamlar ve Donanım C.2 b) Öğrenme Ortamları C.2. b.1) Yöntem ve Teknik C.2. b.2) Sınıf Yönetimi C.2. b.3) Ödev Sistemi C.2. b.4) Ölçme ve Değerlendirme D) Proje Kazanımlarımız (Öğrenme Çıktıları)

4 2 A) UA Erasmus+ Proje Seçİmİ Ulusal Ajansın kendi internet sitesinde belirttiği üzere Erasmus+ Programı: 1 Ocak 2014 itibariyle uygulanmaya başlayan; eğitim, gençlik ve spor alanlarında farklı yaş grupları ve farklı hedef kitlelerine yönelik destekler içeren programın genel adıdır. Erasmus+ Programı: okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanına yönelik projeleri için hibe sağlamaktadır. Geleceğin Okullarını İnşa Ediyoruz projemiz Erasmus + programı içerisinde Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ( KA101) kapsamındadır. Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği: AB sınırları içinde veya dışında bireylerin gelişimini desteklemek amacıyla bireysel hareketliliğe yönelik: eğitim, öğrenim, öğretim, staj, profesyonel gelişim vb. faaliyetleri destekler. ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak misyonumuz: Bireysel gelişim özelliklerinin önemsendiği ve kendilerini gerçekleştirme fırsatlarının yaratıldığı ortamlarda, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, çağdaş yaşamın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatılmış bireyler olarak yetiştirmektir. Kurumumuz sürekli değişen ve gelişen bir okuldur. Kurum felsefemizde öğretmen eğitiminin önemli bir yeri vardır. Çünkü eğitimin kalitesi öğretmenin nitelikleri ve donanımıyla doğru orantılıdır. Bu sebeplerden eğitime bakış açısı ve öncü uygulamalarıyla dünya çapında ses getirmiş bir ülke olan Finlandiya da teorik bilgiler ve okul gözlemleri içeren bir kurs programı belirledik. Kurumumuzun stratejik planında yer alan ilke, amaç ve hedeflerden de yola çıkarak Geleceğin Okullarını İnşa Ediyoruz projesini Ulusal Ajans desteği ile hayata geçirip başta kendi okulumuz olmak üzere ülkemizdeki farklı okullara yeni bakış açısı kazandırmayı hedefledik.

5 3 B) PROJE KÜNYESİ Proje Adı Geleceğin Okullarını İnşa Ediyoruz ProjeNumarası TR01-KA Proje Sahibi ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU Başvurulan Kurum / Program Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Projenin Gerçekleştirildiği Yer Finlandiya - Joensuu Projenin Gerçekleştirildiği Tarih 07 / 12/ / 12/ 2017 (24 ay)

6 4 PROJE KATILIMCILARI Farklı branşlardan gönüllülük esaslı çalışan okulumuz proje ekibi öğretmenleri ile bir idarecimiz bu projeye katılım göstermiştir. Havacan Berke Burak Çeven Müge İbanoğlu Hülya Ergün Nurdan Pekenti İlknur Yıldız Eylem Eroğlu Fuat Keskin Damla Anıl Aslı Fitoloğlu Canibey İlkokul Müdür Yardımcısı İngilizce Öğretmeni İngilizce Öğretmeni İngilizce Öğretmeni Anasınıfı Öğretmeni Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fen Bilgisi Öğretmeni Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sınıf Öğretmeni Sınıf Öğretmeni-Porje Sorumlusu

7 5 PROJENİN AMACI Modern teknolojiyi ders müfredatlarına entegre etme, Yönetici, öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaçlarını saptayarak geleceğin okullarını inşa etme, Finlandiya eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi olma, Eğitimde uluslararası boyutta bir bakış açısı kazanma, Kültürler arası etkileşim sağlayarak farklı kültür ve yaşam tarzları hakkında fikir edinme Bu doğrultuda amacımız: Eğitime katılan öğretmenlerin edindikleri deneyimleri öncelikle kendi kurumlarında uygulamak, ardından Denizli il ve ilçe okullarında da uygulanması için öncülük yaparak projenin yaygınlaştırılmasını sağlamaktır.

8 6 Temel Proje Faalİyetlerİ Geleceğin Okullarını İnşa Ediyoruz adlı projemizin faaliyetlerini oluşturan New Learning Environments What kind of schools we should build in a future? (Yeni Öğrenme Ortamları - Gelecekte nasıl okullar inşa etmeliyiz?) adlı kurs sağlayıcımızın gerçekleştirilmesi. Eğitime katılacak ekibe yönelik, temel seviyede bir haftalık İngilizce dili eğitimi verilmesi. Kurs tarafından gönderilecek olan dokümanların incelenerek hazırlık çalışmalarının yapılması. Kursa katılacak öğretmenlerin ön bilgilerini ve beklentilerini yoklamak adına 3N (Ne Biliyorum?, Ne Öğrenmek İstiyorum?, Ne öğrendim?) yöntemi uygulanması. Kurstan elde edilen bilgi ve deneyimlerin okul öğretmenleri ve idare ile paylaşılarak kurum eylem planı hazırlanması ve gerekli zümre çalışmalarının yapılması. Gerçekleştirilen KA101 projesinin öğrencilere ve velilere tanıtılması. Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeninin çalışmalarıyla okulumuzda bilgisayar tabanlı derslerin yapılabilmesi için öğretmen eğitimi ve seminerlerinin gerçekleştirilmesi. Okul idarecileri ve okul aile birliği üyeleriyle gerekli toplantılar yapılarak Finlandiya daki ziyarette edinilen bilgilerin paylaşılması ve okullarda uygulanan yeni eğitim-öğretim ortamlarının kurumumuza entegre edilmesi.

9

10 8 C) FİNLANDİYA HAREKETLİLİĞİ KISACA FİNLANDİYA Baltık Denizi kıyısında bir Kuzey Avrupa ülkesidir. İskandinavya Yarımadasındadır. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç, batısında İsveç yer alır. Başkenti Helsinki dir. Resmi dili Fince ve İsveçce dir. Para birimi Euro dur. Yönetim şekli Cumhuriyettir. Ülkenin genel kültürü ve bakış açısı sorumluluk anlayışına ve güvene dayalıdır.

11

12 10 FİNLANDİYA EĞİTİME BAKIŞ AÇISI Eğitim sistemi Herkesin öğrenmeye hakkı vardır görüşü üzerine oluşturulmuştur. Finlandiya da eğitim, Eğitim Bakanlığı nın sorumluluğu altındadır. Ulusal Eğitim Kurulu, Bakanlıkla birlikte ilk, orta ve yetişkin eğitimi için eğitim hedeflerini, içeriklerini ve metotlarını geliştirmek için çalışmaktadır. Ek olarak her eyalette bu konularla ilgilenen bir Eğitim ve Kültür Bakanlığı vardır. ve boyutlu olarak devam etmektedir. Bu bakımdan örgün ve yaygın eğitim imkânları, basım ve yayım olanakları ve sosyal faaliyetleriyle bütün yaş ve mekânlarda eğitimsel amaçlar öncelikli görülmektedir. Yaşam boyu eğitim felsefesinin benimsendiği Finlandiya da toplumsal düzeyde halk eğitimi ve olanakları son derece yaygındır. Okul öncesi eğitim gönüllü olmakla beraber, temel eğitim (9 yıl) herkese, tamamen ücretsizdir ve zorunludur. İlköğretim ve ortaöğretimde öğretim sunan kurumların birçoğu yerel yetkililer (belediyeler) tarafından idare edilmektedir. Okullara ne kadar özerklik verileceğine yerel yetkililer karar vermektedirler. Ülkede eğitim kurumlarına ve öğretmenlere saygı en üst düzeydedir. İsveçce ve Fince zorunlu dil dersleridir. Bunun yanında İngilizce çoğunlukla olmakla birlikte başka seçmeli dil dersi de alınabilmektedir. Dil başarısı yüksek seviyededir. Ceza ve ödül sistemi yoktur. İçsel motivasyon ön planda tutulmaktadır. Her davranışta sorumluluk öğrenciye bırakılmaktadır. Devamsızlığa bir takım yaptırımlar uygulanmaktadır. Herkes için ve her yerde eğitim: Eğitim sadece formal düzeyde belirli aşama ve yaşlara yönelik değil çok yönlü Okul yılı 190 gündür. Okullar haftanın 5 günü açık olup, haftalık saat ders işlenir. Sınıf mevcutları arası, ders saati 45 dakikadır. Eğitim ilk 6 yılda sınıf öğretmeni tarafından, son üç yılda ise branş öğretmenleri tarafından verilmektedir. Öğretmenler kendi öğretim metotlarını seçerler ve yine kendi eğitim malzemelerini belirleme konusunda özgürdürler. Değerlendirme günlük okul hayatının sürekli bir parçasıdır ve her öğrenci yılda en az bir kez, bir yıl sonu değerlendirme raporu almaktadır. Başarı süreç içerisinde hem velilerin ve öğrencilerin dönütleri hem de öğretmenlerin uyguladığı sınavlarla değerlendirilmektedir.

13 11

14 12 C.1. TEORİK SEMİNER C.1. a) Eğitim Sistemi Finlandiya eğitim sistemine göre okul öncesi erken çocukluk eğitimi 0-5, okul öncesi hazırlık eğitimi 6, ilkokul 7-12, ortaokul 12-16, lise yaş arası öğrencilerden oluşmaktadır. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim ücretsizdir. Sonbahar ve ilkbahar olarak okullarda iki ana dönem vardır ve bu dönemlerde de ara tatiller mevcuttur. İlkokul ve ortaokul iki dönem, lise beş dönemden oluşmaktadır. 190 iş günü ve haftada 30 saat dersleri vardır. Saat dan a kadar dersler sınıflara ve yaş seviyelerine göre değişkenlik göstererek, 45 dakika ders 15 dakika ara şeklinde devam etmektedir. Finlandiya da Eğitim Herkes için eşit imkanlar sağlamak demektir. Eşitlik kavramına olağanüstü değer verilmekte olup, tüm çocuklar zeka ve becerileri ne olursa olsun aynı sınıflarda okumaktadırlar. Bir sınıf ortalama 22 kişidir. Çocuklar sorumluluk sahibi, sakin, sabırlı ve yönergelere uyan öğrencilerdir. Ülkede onluk not sistemi geçerlidir. Finlandiya da okulların %99 u devlet okuludur ve 80 tane dini ya da özel eğitim veren özel okul vardır. Eğitim harcamalarının tümü devlet tarafından desteklenmektedir. Okulların hemen hemen tümünün başarı düzeyi aynıdır. Dersler açıktır, isteyen herkes derse girebilmektedir. Her okulun iyi olduğu düşünülür ve her okula güvenilir. Derslerde telefon ve tablet kullanabilmektedir ayrıca Wilma adlı Finlandiya ya özgü platformda öğrenciler ürünlerini paylaşarak hesaplarını aktif olarak kullanmaktadırlar ve bu sayede dijital portfolyoları da oluşmaktadır. Sınıflar arasındaki portatif duvarlar kaldırılarak ortak ders yapılabilmektedir. Ayrıca dört sınıf bir koridora açılmakta olup, Nest diye adlandırdıkları bu bölümde öğrencilerin rahat çalışması için minderler, masalar ve rahat koltuklar bulunmaktadır. Sandalyeler tekerlekli olup, öğrencilerin rahat hareket ederek ders işlemeleri sağlanmaktadır. Özgün çalışma alanları ile istedikleri yerde çalışmalarını tamamlamaktadırlar. Öğrenciler bireysel ya da grup ile birlikte sınıf dışında etkinliğini istediği bölümde yapabilmektedir. Öğretmen ve öğrenci arasında karşılıklı güven ilişkisi vardır. Dersten çıkarken öğrencilerde beklenti olmaması adına zil yoktur, öğretmenin yönergesiyle teneffüse çıkmaktadırlar fakat ders başlamadan önce bir kez zil çalınmaktadır. Finlandiya nın sisteminde özel bir üniformaları yoktur ve öğrenciler okulda ayakkabılarını çıkarıp, sınıf içerisinde çorap ve terlikleriyle kalabilmektedirler. C.1.b) Yönetim Sistemi Finlandiya nın yönetim sistemi Cumhuriyet tir. Birinin devlete, birinin belediyeye ödendiği iki tür vergi mevcuttur. Ayrıca belediye hükümetten temel eğitim

15 13 için vergilerden ve elde edilen gelirden almaktadır. Belediye, yerel eğitim ve okulların network sistemi ile ilgilenmektedir. Öğretmenler belediye tarafından seçilir, okul müdürü mülakatı yapar. Belediyenin okul açıp kapatma yetkisi vardır. Müfredata karar verebilmektedir. Belediyenin vermiş olduğu paranın bütçe idaresi müdürde bulunmakta ve okul müdürü isterse arttırdığı parayı yıl içindeki eksiklikler için kullanabilmektedir. Her öğrenci için devlet, ailenin gelir düzeyine göre harçlık vermekte olup, yaşına kadar öğrenciler aylık euro arası eğitime destek bursu almaktadırlar. Üniversite düzeyinde ise öğrenci ülkedeki okullarda kalsın diye burs oranları artmaktadır. C.1.c) Öğretmen Seçimi ve Çalışma Şartları Öğretmen olmak için yüksek lisans yapmış olma şartı aranmaktadır. Ayrıca öğretmen adaylarından üniversite başarısı en yüksek %10 luk dilim arasından seçilmektedir. Öğretmenlik toplum gözünde statüsü en yüksek mesleklerden biridir. İlkokul öğretmeni olmak daha zordur. Örneğin, ilkokul öğretmenliğinde 70 kontenjan için 1504 başvuru olmuştur. Branşlarda ise 40 kişi için 838 başvuru olmuştur. 190 okul günü vardır ve öğretmenler için fazladan üç çalışma günü vardır. Okul açılmadan bir gün önce okulda bulunup hazırlık yapmaları yeterli görülmektedir. Öğretmenlerin brüt maaşları euro arasındadır. Maaşları ek derslerine ya da kariyer yılına göre değişmektedir. Öğretmenlerin haftalık ders saatleri branşa göre saat arasında değişkenlik göstermektedir. Haftalık çalışma saatinin 3 saatini veli iletişimine ve diğer zümre çalışmalarına ayırmaktadırlar. Öğretmen performansı daha çok veli ve öğrenci memnuniyetiyle değerlendirilmektedir. Hiçbir eğitim personeli müfettiş tarafından denetlenmez. Yabancı Dil öğretmenleri ve müdürler genelde erkektir. İlkokul öğretmenlerinin ise yaklaşık %90 ı kadındır. Öğretmenler odasında ise herkesin kendi masası mevcut olup, birbirlerini görmeden ofis tarzı bölmeli alanlarda bireysel çalışmaktadırlar. Ortak alanda ise öğretmenlerin ders aralarında ya da okul sonrası rahatlamaları için masaj koltukları, oyun masaları, mutfak, spor salonu ve duşlar mevcuttur. C.1.d) Müfredat Program Çalışması Fin eğitim müfredatı basit ve genel çerçevede tüm ülkede ortaktır. Öğrenciler, kendi ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kendi eğitim-öğretim programlarını şekillendirme haklarına sahiptir. Öğretmenler de öğrencilerinin durumlarına göre aynı haklara sahiptirler. Tüm eğitim kaynaklarının bilgisayar

16 14 destekli materyali bulunmaktadır. Okullarda sınıflar ve atölyeler çok donanımlıdır. Teknik ve metal işleri uygulama sınıflarında her türlü materyal bulunmakta, son teknoloji araç gereç kullanılmakta ve yaptıkları çalışmaları evlerine götürebilmektedirler. Tekstil derslerinde de kızlar ihtiyaç ve müfredat doğrultusunda çalışmalarını tamamlayabilmektedir. Ev ekonomisi dersinde ise mutfak becerileri geliştirilmektedir. Erkek öğrencilerin çoğunlukla seçtikleri marangozluk dersinde ise öğrenciler ahşap işleri yapmaktadırlar. C.1.e) Veli Profili Ülkede çocukların bağımsız yetişmeleri önemsenmektedir. Çocuklarını okula getirip götüren, ders çalıştıran bir veli profili mevcut değildir. Anne baba işten gelene kadar çocuk evde kendisiyle ilgilenebilmekte, okula yalnız gidip gelebilmektedir. Okullar, veliler ile yılda bir kez genel bilgilendirme için toplantı yapmaktadır. Süreç içerisindeki bilgi akışı internet üzerinden sağlanmaktadır. Veliler, öğretmenlere ve okula güvenmektedirler.

17 C.2. OKUL GÖZLEMİ 15 C.2. a) Fiziksel Ortam ve Donanım Okullarda bütün her şey kablosuz internet ve yüksek teknolojik donanımlı ders materyalleri ile yürütülmektedir. Her derslikte laptop, ipad, doküman kamerası, şarj aletleri, projeksiyon gibi son teknoloji ekipmanlar bulunmaktadır. Öğrenciler özgün çalışma ortamlarına sahiptir. Her sınıf koridorunda nest denilen bireysel çalışma koltukları ve paravanları vardır. Dersliklerde farklı öğrenme stilleri olan öğrencilerin kullanımı için plates topları, bistro masalar vb. yer almaktadır. Okul mobilyaları özel tasarlanmış, ses ve yalıtım açısından özel imal edilmiştir. Okul yemekhaneleri çok amaçlı salona çevrilebilecek alt yapıya sahiptir. Duvarları, ses yalıtımına özel tasarlanmış olup, aynı zamanda tiyatro ve gösteri salonu olarak da kullanılabilecek düzeydedir. Ses sistemi, ışıklandırma gibi ek donanımlar da vardır. Masalar hem tek hem de grup olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. C.2.b) Öğrenme Ortamları Finlandiya eğitim sistemine uygun olarak öğrenci merkezli düzenlenmiş öğrenme ortamları öğrencilerin daha özerk ve rahat çalışabilmeleri için tasarlanmıştır. Dersliklerde her sınıfı birbirine ve aynı zamanda koridora bağlayan ve gerektiği zaman katlanarak kaldırılabilinen portatif duvarlar bulunmaktadır. Okul koridorlarında öğrencilerin rahat ve özgür bir şekilde çalışabilecekleri ve her okulda farklı bir şekilde isimlendirilen çalışma alanları vardır. Öğrenciler ders içerisinde ya da teneffüs zamanlarında buralarda çalışmalarını tamamlamaktadırlar. Sınıflar ve sınıf içerisindeki malzemeler öğrencilerin ikili ve grup çalışmalarını daha etkin gerçekleştirebilmeleri için özenle tasarlanmışlardır. C.2.b.1) Yöntem ve Teknik Öğrenci tabanlı eğitim anlayışının dikkate alındığı Fin okullarında, öğretmenin görevi sınıf içerisinde öğrencilerin kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu

18 16 almalarını sağlamak adına yönlendirici ve yardımcı olmaktır. Öğrenme ortamlarında dersler etkinlik ve proje tabanlı olarak tasarlanmıştır. Ders işleyişinde yine öğrenci merkezli etkinliklere (tartışma, münazara, grup çalışmaları, ikili çalışmalar gibi) yer verilmektedir. Öğrencilerin bireysel ihtiyaçları dikkate alınarak dersler ve kullanılan yöntem-teknikler düzenlenmektedir. Öğrencilere kendi ihtiyaçlarını tespit edip gerektiğinde bir ders içerisinde ihtiyaçlarına yönelik çalışma imkânı sunulmaktadır. Bunun yanı sıra ders saatleri de ihtiyaç doğrultusunda ayarlanabilmektedir. Örneğin 20 kişilik sınıfta ihtiyacı olduğu tespit edilen 10 öğrenci belirlenen bir gün sabahtan erken bir saatte okula gelip temel matematik için bir ders yapıp öğleden sonra sınıfın kalan kısmına katılabilmektedir. Böylelikle öğretmen 9-10 kişilik sınıfta ders yaparak kazanıma yönelik ders anlatma şansı yakalayabilmektedir. Finlandiya da tüm dersler için yerli üretim kitaplar kullanılmaktadır. Yabancı basım kitaplar okullarda kullanılmamaktadır. Ülke çapında kitap üretimi yapan iki adet yayınevi bulunmaktadır. Öğretmenler ihtiyaçları doğrultusunda kitap seçimlerini kendileri yapmaktadırlar. Yine ekstra ders içinde ihtiyaç duyulan çalışma kağıdı vb. malzemeler öğretmen tarafından düzenlenmektedir. C.2.b.2) Sınıf Yönetimi Öğrenen özerkliğine ve iç disipline önem verilen Fin okullarında sınıf yönetimini sağlamak adına somut bir sistem bulunmamaktadır. Fin toplumunun temel ahlak anlayışı güven duygusu çerçevesinde şekillenmektedir. Temel eğitimden itibaren öğrenciler kendi davranışlarının sonuçlarını, sorumluluğunu üstlenmek üzere eğitilmektedir. Öğrencilerin iç disiplinleri geliştirildiği için sınıf yönetimi de kolay sağlanmaktadır. Okullarda var olan bir yaptırım sitemi bulunmamaktadır. Genellikle rehber öğretmen, idareci ve veli ile görüşme gibi basamakları olan bir sisteme başvurulmamaktadır. C.2.b.3) Ödev Sistemi Finlandiya eğitim sisteminde de iddia edilenin aksine

19 17 Bu sınavın sonuçları üniversite eğitimi için sadece ön koşul niteliği taşımaktadır. Bunun haricinde başka kriterlerle öğrenciler değerlendirilmekte ve uygun olan üniversitelere yerleştirilmektedirler. Merkezi sınav kaygısı taşımayan öğrenciler okullarda haftalık kazanımlara yönelik yapılan mini sınavlarla değerlendirilmektedirler. Öğrencinin bireysel gelişimine ve başarısına önem veren bu sistem sayesinde öğrencilerin ihtiyaçları kolayca tespit edilmekte ve bu durumlara gereken müdahale zamanında yapılabilmektedir. öğrenenin kendini pekiştirme imkanı sunan ödevler kullanılmaktadır. Öğrencilere genellikle araştırarak yapacakları proje ödevleri verilmekte ve bu ödevler sınıf içerisinde kontrol edilmektedir. C.2.b.4) Ölçme ve Değerlendirme Finlandiya eğitim sisteminde öğrenciler her seviyede gözlem raporları ile değerlendirilmekte ve belirli derslerden aldıkları kredi notları diplomalarına yansımaktadır. Öğrenciler temel eğitimi tamamladıktan sonra bir üst eğitime diploma notları ile yerleşmektedirler. Öğrenci eğitim hayatı boyunca merkezden yapılan hiçbir sınava tabi tutulmamaktadır. Eğitimin her aşamasında öğretmen değerlendirmesi dikkate alınmaktadır. Sadece öğrenciler 9. sınıfta seçtikleri alana bağlı olarak iki yılda bir düzenlenen yeterlilik sınavına tabi tutulmaktadırlar. Yine lise eğitimini tamamlayan öğrenciler üniversite eğitimine geçmeden önce bir sınava girmektedirler. Özel eğitime destek duyan öğrenciler için her okulda farklı bir eğitmen bulunmaktadır. Dikkat eksikliği, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü gibi durumlar için ihtiyaca göre donatılmış özel dersliklerde farklı eğitmenle öğretim yapılmaktadır.

20 18 D) Proje Kazanımlarımız (Öğrenme Çıktıları) Kurs sonunda, okulumuz öğretmenleri eğitimde önder olarak gösterilen Finlandiya okullarını yerinde görme imkanı bulmuşlardır. Teknoloji temelli dersleri planlama süreçleri hakkında gerekli becerileri uygulama yaparak, modern teknolojiyi en faydalı şekilde kullanma yetisi kazanmış, geleceğin okullarının eğitim öğretim ortamlarının gerekliliklerini keşfederek, edindiği bilgi ve deneyimleri öncelikle eğitime katılamayan kurumdaki diğer öğretmen kadrosuna aktarmıştır Eğitim-Öğretim yılı içerisinde bu eğitimi alma fırsatına kavuşamamış birçok öğretmenle yapılan sunumlar sayesinde bir araya gelinerek öğrendiklerini, gördüklerini, edinimlerini paylaşma fırsatı bulmuşlardır. Ayrıca kursa katılan öğretmenlerimiz Avrupa daki insanların yaşam tarzları ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olarak, uluslararası boyutta bir vizyon ve bakış açısı kazanmışlardır. Finlandiya da yapılan okul gözlemlerine dayalı olarak okulumuz, öğrenme ortamlarını iyileştirme eylem planı hazırlanmıştır. Aşamalı bir şekilde uygulama önerilerimiz gerçekleştirilmektir.

21 19

22 20 KAYNAKÇA Norppa, Mika. Furniture inside school. Sunum. Nykanen, Timo. Learning environments. Sunum. Petrelius, Mari. Modern technology and webtools (ICT). Sunum. Raty, Esa. Planning new school buildings. Sunum. Raty, Esa. Virtual reality and 3D in classrooms and outside school. Sunum. Ulusal Ajans (2012), Erasmus + Programı: Genel yapı. 16 Nisan 2017 tarihinde erişildi.

23

24 Bahçelievler mah, Sk, No: Merkezefendi / DENİZLİ (PBX) odtu-denizli@odtugvo.k12.tr

Eğitimin 2. gününde Karhunmäki Okulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile tanıştık. Eğitim adına nitelikli deneyimler elde ettik.

Eğitimin 2. gününde Karhunmäki Okulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile tanıştık. Eğitim adına nitelikli deneyimler elde ettik. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları Proje Ekibi tarafından hazırlanan Geleceğin Okullarını İnşa ediyoruz. adlı KA1 projemiz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 3246 başvuru arasından seçilen 81 projeden

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME ve GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMENLERİN 2018 HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA-2018 İÇİNDEKİLER Genel Açıklamalar... 3 Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

SİMEP. (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi)

SİMEP. (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi) SİMEP (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi) SİMEP AMACI İş piyasasının talep ettiği niteliklerde meslekî yeterliliklere ve sosyal becerilere sahip insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam edilmesinin

Detaylı

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ 2 BİREYSEL GÖRÜŞME Yüz yüze yapılan görüşmelerdir. Danışanın yeterlilikleri ve yetkinlikleri doğrultusunda İşe yönlendirme Aktif programlara yönlendirme Ya da diğer

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ ÇALIŞMA VE UYGULAMA YÖNERGESİ Aralık, 2016 Bu yönerge, Pedagojik Formasyon Sertifika Programında

Detaylı

Tüm idareci ve öğretmenlerimizin faydalanmasını temenni ederiz. Ertuğrul ERARSLAN Okul Müdürü

Tüm idareci ve öğretmenlerimizin faydalanmasını temenni ederiz. Ertuğrul ERARSLAN Okul Müdürü MELİKGAZİ HÜRRİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMALAR PROGRAMI MADDE 87- (1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, derslerin kesimi

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI 2012-2013 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : Osmangazi Ortaokulu Müdürlüğü İLİ : Mersin İLÇESİ : Toroslar ADRES

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi : a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

ilim akademisi

ilim akademisi ilim akademisi www.hikmetvakfi.com MİNHÂC İLİM AKADEMİSİ Minhâc İlim Akademisi, Hikmet Eğitim ve Kültür Vakfı nın eğitim projelerinden biridir. Bu program, farklı fakülte ve bölümlerde lisans ve lisansüstü

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014

Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ DESTEKLERİ Dr. Vesife HATISARU Uzman, Okul Eğitimi Koordinatörlüğü 19 Şubat 2014 Okul Eğitimi Personeline Yönelik Öğrenme Hareketliliği Projeleri Hareketlilik projesi: Okulun ihtiyaçlarına

Detaylı

ULUSAL EĞİTİM PPROGRAMI (UEP) NEDİR?

ULUSAL EĞİTİM PPROGRAMI (UEP) NEDİR? ULUSAL EĞİTİM PPROGRAMI (UEP) NEDİR? Ulusal Eğitim Programı, iki yıllık bir çalışma sonucunda ve çok sayıda akademisyen ve eğitimcinin görüşleri alınarak ülkemiz eğitim sisteminin iyiye ve doğruya dönüşmesi

Detaylı

YAYGINLAŞTIRMA ÖĞRETMEN SEMİNERİ

YAYGINLAŞTIRMA ÖĞRETMEN SEMİNERİ YAYGINLAŞTIRMA ÖĞRETMEN SEMİNERİ Program Tarihi Saati :23.05.2017 13:30 Yeri: Yatağanlı Osman Ağa Toplantı Salonu PROGRAM: 13:30-14:30 Açılış ve İkram 14:30-15:30 Okul Tanıtımları Sunumu Verona İş Başı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

KARTAL MİLLİ EĞİTİM VAKFI ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

KARTAL MİLLİ EĞİTİM VAKFI ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI KARTAL MİLLİ EĞİTİM VAKFI ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 BRİFİNG DOSYASI 1 2 3 A. TARİHİ GELİŞİM Okulumuzun inşaatına 1994 yılında başlanmış 1997 yılında tamamlanarak,1997-1998 Eğitim Öğretim yılında hizmete

Detaylı

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI

JALE TEZER BÜYÜMEKTEN BÜYÜMEYE FARK VARDIR! ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ GÜÇLÜ TEMEL ETÜT EGITIM MERKEZI AÇILDI JALE TEZER EĞİTİM KURUMLARI JALE TEZER KOLEJİ TEZER KOLEJİ JALE JALE TEZER ÖĞRENCİ ETÜT EĞİTİM MERKEZİ OFİS SİSTEMİ (ETÜT) EĞİTİM DANIŞMANLIĞI (KARİYER MERKEZİ) SOSYAL İMKÂNLAR TEOG SINAVINA HAZIRLIK HER

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanında şu an Web Programcılığı ve Ağ İşletmenliği dalları bulunmaktadır. Yeni eğitim öğretim yılında diğer dalların açılması düşünülmektedir.

Detaylı

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir?

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme

Detaylı

Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi

Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi PROJE DÖNGÜSÜ SEMİNERİ 07-11.05. 2018 TR4 - DOĞU MARMARA BÖLGESİ 7. MASA ÇALIŞTAYI Eğitimde Yeterlilikleri Artırma Projesi PROJE FİKRİ A EĞİTİM VE ÖĞRETİME ERİŞİM ve TAMAMLAMA 1 Ailelerin eğitim düzeyinin

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School)

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE ADI : İletişim Ve Etkileşimde Avrupa Deneyimi (European Experience

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 25-26 www.company.com Okul Haritası Toroslar Anaokulu Toroslar Anaokulu Müdürlüğü Brifing 24-25 - 2 - KURUM BİLGİSİ KURUMUN ADI İLİ İLÇESİ

Detaylı

TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE

TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE T.C KOZAN KAYMAKAMLIĞI 50.Yıl Anadolu Lisesi Müdürlüğü Sayı: 10167268-776/272 14.08.2015 Konu: Mesleki lar TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE İlgi: a)milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği b)ortaöğretim

Detaylı

Süleyman Çelebi İmam Hatip Ortaokulu

Süleyman Çelebi İmam Hatip Ortaokulu Süleyman Çelebi İmam Hatip Ortaokulu ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ VELİ MEMNUNİYETİ ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKET DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Mayıs 2015 Değerlendirme Zekeriya ERDEM TEL: 0224 271 99 00 - GSM: 0505 314 37

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ BES 434 - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERS YÖNERGESİ AKSARAY - 2017 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Detaylı

Yaz Stajı I (ME 399) Ders Detayları

Yaz Stajı I (ME 399) Ders Detayları Yaz Stajı I (ME 399) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaz Stajı I ME 399 Güz 0 0 0 0 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Aliağa Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2004 yılında Hükümet konağının 5. katında 4 oda tahsis edilerek kurulmuştur.

Detaylı

STRATEJİK PLANI

STRATEJİK PLANI NAMIK ELAL ORTAOKULU 2015-2019 STRATEJİK PLANI EKLERİ 1 Ek-1: İstatistiki Veriler 1. Karşılaştırmalı Öğretmen/Öğrenci Durumu 1.1. Okul Öncesi Eğitim Bilgileri Tablo X Okul Öncesi Yıllara Göre Öğretmen,

Detaylı

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Program Tanımları İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Kuruluş: İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı 2013 yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır ve henüz mezun vermemiştir. Amaç: İlköğretim

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ T.C ALTINDAĞ KAYMAKAMLIĞI YILDIRIM BEYAZIT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA 2017 SUNUŞ 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı örgün ve yaygın eğitim

Detaylı

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA 13 Nisan 2016- ANKARA KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) İÇERİĞİ Kurum Kalite Güvence Sistemi Eğitim ve Öğretim Araştırma ve Geliştirme Yönetim Sistemi Kurum Hakkında Bilgiler KİDR Sonuç ve Değerlendirme

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov.

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov. TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Ülke Merkezli Faaliyetler http://uagovtr

Detaylı

ZİHİN ENGELLİLER SINIF ÖĞRETMENİ

ZİHİN ENGELLİLER SINIF ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda zihinsel engelli öğrencilere çeşitli bilgi, beceri ve tutumları kazandırmak üzere eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Zihin Engelliler Sınıf Öğretmeninin, zihin engelli öğrencilere

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 GENEL İLKELER A. PROGRAMIN DAYANAĞI: Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Detaylı

ÖMER BURAK TERZİ ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU PERSONELİ ERASMUS K 101 PERSONEL HAREKETLİLİĞİ KAPSAMINDA İLK EĞİTİM ZİYARETİNİ İSVEÇ E YAPTI.

ÖMER BURAK TERZİ ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU PERSONELİ ERASMUS K 101 PERSONEL HAREKETLİLİĞİ KAPSAMINDA İLK EĞİTİM ZİYARETİNİ İSVEÇ E YAPTI. ÖMER BURAK TERZİ ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU PERSONELİ ERASMUS K 101 PERSONEL HAREKETLİLİĞİ KAPSAMINDA İLK EĞİTİM ZİYARETİNİ İSVEÇ E YAPTI. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitimi ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının

Detaylı

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 -

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı 201-201 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - İZLEME VE DEĞERLENDİRME Okulumuz bünyesinde hedeflerin gerçekleşmesine yönelik yürütülecek faaliyet ve projelerin izleme ve değerlendirme

Detaylı

T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu

T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu KUVEYT TÜRK OKULU WEB SİTESİ Kuveyt Türk Okulu Web: http://www.kuveyt.meb.k12.tr/ Twitter: https://twitter.com/kturkishschool Email: 966583@meb.k12.tr 749581@meb.k12.tr

Detaylı

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Matbaa meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum

Detaylı

Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.Sınıflar Hafta Sonu Kursu

Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.Sınıflar Hafta Sonu Kursu Sayı : 2015 / 72 01.12.2015 Konu : Ortaokul 4.lar Hafta Sonu Kursu Sayın Velimiz, Ortaokul 4.sınıf öğrencilerimizin katılacağı II. TEOGS hazırlık çalışmaları kapsamında düzenlenen hafta sonu kursları,

Detaylı

Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi. Öğrenci Portfolyoları

Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi. Öğrenci Portfolyoları Öğrencilerin Üst Düzey Zihinsel Becerilerinin Belirlenmesi Öğrenci Portfolyoları Doç.Dr. İsmail KARAKAYA Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bil. Böl. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ABD. 1

Detaylı

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD Ders Ġçerikleri 5.DÖNEM 6.DÖNEM DERSLER T U K ECTS DERSLER T U K ECTS SNF 301 FEN VE TEK. ÖĞR. 4 0 4 6 SNF 304 TÜRKÇE ÖĞRETIMI 4 0 4 6 SNF 303

Detaylı

KİMYA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere kimya ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

KİMYA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere kimya ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere kimya ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Kimya konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi

Detaylı

40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi. BT ekipmanları ile donatarak. eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma

40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi. BT ekipmanları ile donatarak. eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma 40.000 okulumuzdaki 620.000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları artırma ve okullarımızda teknolojiyi iyileştirme hareketidir. İdari Hizmetlerde

Detaylı

SEKRETERLİK GRUBU ÖĞRETMENİ

SEKRETERLİK GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, sekreterlik ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Sekreterlik ile ilgili hangi bilgi,

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ Öğretmen Eğitimi Programı Özdeğerlendirme Raporu PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI : Programın

Detaylı

Avusturya Liseliler Vakfı. Özel ALEV Okulları IB DP Aday Okulu. İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu

Avusturya Liseliler Vakfı. Özel ALEV Okulları IB DP Aday Okulu. İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu Avusturya Liseliler Vakfı İSTANBUL Bilgilendirme Toplantısı Sunumu ALEV Okulları Misyonu Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, potansiyellerini en üst düzeyde eyleme dönüştürmeyi ve yetkinliklerini geliştirmeyi

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu Sınavı (TEB) 5 Mart ta Yapılacak!

Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu Sınavı (TEB) 5 Mart ta Yapılacak! Aile Okulu Eğitim yalnızca okul ortamında yürütülen bir süreç değildir. Çocuğun ilk deneyimlerini edindiği, ilk etkileşimde bulunduğu ortam aile ortamıdır.ted Kayseri Koleji Vakfı Okulları, Rehberlik zümresi

Detaylı

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI Program Hakkında YFU-Youth For Understanding 1951 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. YFU, dünya çapında 50 den

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi (Sürüm: 3.0-16.01.2017) Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı. İlkbahar

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı. İlkbahar ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı İlkbahar Öğrenme Güçlüğü ve Özel Yetenek 2 kredi (AKTS/ECTS: 4) Ders sorumlusu : Macid Ayhan

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI 2014-2015 Okul Haritası Toroslar Anaokulu Toroslar Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2014-2015 - 2 - KURUM BİLGİSİ KURUMUN

Detaylı

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇAMLIDERE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2017 YILI EYLEM PLANI

T.C. ANKARA VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇAMLIDERE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2017 YILI EYLEM PLANI Amaç No AMAÇ HEDEF PERFORMANS GÖSTERGESİ FAALİYETLER SORUMLU KİŞİLER / KURUMLAR BÜTÇE KAYNAKLAR OCAK 2017 ŞUBAT 2017 ZAMANLAMA (FAALİYET BAŞLAYIŞBİTİŞ) MART 2017 NİSAN 2017 MAYIS 2017 HAZİRAN 2017 TEMMUZ

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç:

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç: PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Bu programın amacı; ekonominin temelinde dayandığı sermaye piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri öğrencilerimize kazandırmak adına finans, ekonomi, ekonometri, sosyal bilimler

Detaylı

FİZİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere fizikle ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER

FİZİK ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere fizikle ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda öğrencilere fizikle ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Fizikle ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-222-330b-9b07-d4e kodu ile teyit edilebilir. EK - MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din

Detaylı

Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma

Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma Eğitim, bireyin gelişmesi, hayatındaki rol ve görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi için ihtiyacı olan tutum ve davranışları kazandırma sürecidir. Eğitim yaşantısının nihayetindeki önemli amaçlarından

Detaylı

MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENİ

MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, Mobilya ve Dekorasyon meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Mobilya ve dekorasyon meslek alanı ile ilgili

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

Örgütsel İletişim (PR 230) Ders Detayları

Örgütsel İletişim (PR 230) Ders Detayları Örgütsel İletişim (PR 230) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Örgütsel İletişim PR 230 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız.

İlgili satırda, Eksiklik için E, Zayıflık için Z, Kaygı için K, Gözlem için G, hiçbir yetersizlik ya da gözlem yoksa ( ) kullanınız. HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi: Ziyaret Tarihi: İlgili satırda, Eksiklik için "E", Zayıflık için "Z", Kaygı için "K", Gözlem için "G", hiçbir

Detaylı

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ

HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ HEPDAK - Program Değerlendirme Çizelgesi Sürüm: 1.0-13.09.2013 Sayfa 1 HEPDAK PROGRAM DEĞERLENDİRME ÇİZELGESİ Kurum: Program: Takım Başkanı: Program Değerlendiricisi:

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

MATE PROJE TOPLANTISI

MATE PROJE TOPLANTISI Çok Disiplinli Yaklaşım Kullanılarak Erken Çocukluk Eğitimi Bölümü Meslek Dersi Öğretmenlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi. MATE PROJE TOPLANTISI Multidisciplinar Approach to improve the competences

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SORUMLULAR 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ġemsettġn GÜNEġ ĠMAM HATĠP ORTAOKULU DERS VE DENEME SINAVI BAġARISININ YÜKSELTĠLMESĠ OKUL EYLEM PLANI SIRA NO 1. 2. 3. 4. FAALĠYET *Okul Destekleme ve Yetiştirme kurslarının

Detaylı

Sevgili Okutmanlar, YDYO Müdürlüğü

Sevgili Okutmanlar, YDYO Müdürlüğü Sevgili Okutmanlar, Yabancı Diller Yüksekokulunda önemle üzerinde durduğumuz konu, etkin öğretim ve öğrenmeyi desteklemektir, bu yüzden siz okutmanlarımız tarafından kullanılmak üzere bir el kitabı hazırladık.

Detaylı

GİYİM/HAZIR GİYİM/MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ

GİYİM/HAZIR GİYİM/MODA TASARIMI ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere giyim, hazır giyim ve moda tasarımı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Giyim/hazır giyim/moda tasarımı ile ilgili

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretim Tek. Ve Mat.Tasarımı MB 202 4 2+2 3 4

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Öğretim Tek. Ve Mat.Tasarımı MB 202 4 2+2 3 4 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Öğretim Tek. Ve Mat.Tasarımı MB 202 4 2+2 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze

Detaylı

Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini

Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini Girdiler: Kaynaklar ve İlişkiler Öğrenci niteliğindeki düzey Bu soruyu; ilgili olduğunuz bölüm veya programlara yerleştirilen öğrenci niteliğini (üniversiteye giriş puanlarını ve yüzdelik dilimlerini)

Detaylı

2009 TÜRKİYE YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER FORUMUNDA SUNULAN PROJE NAİLE TOPRAK ÜLGER EMİN SAĞLAMER İLKÖĞRETİM OKULU MİCROSOFT YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER PROGRAMI

2009 TÜRKİYE YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER FORUMUNDA SUNULAN PROJE NAİLE TOPRAK ÜLGER EMİN SAĞLAMER İLKÖĞRETİM OKULU MİCROSOFT YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER PROGRAMI MİCROSOFT YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER PROGRAMI 2009 TÜRKİYE FORMU OKULU 1 Proje grubu Projenin Zaman Yönetimi Projenin Konusu Projenin Amaçları Neden Böyle Bir Proje? Projenin Uygulama Süreçleri Proje Uygulandıktan

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI OKUL MİSYONU Gökkuşağı Eğitim Kurumları, öğrencilerinin entelektüel, sosyal, duygusal ve bireysel yeteneklerinin gelişimine odaklanmış, akademik olarak

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. Mesleki Gelişim Programı T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 1. ETKİNLİĞİN ADI Zihinsel Engellilerin Eğitimi Kursu 4 Mesleki Gelişim Programı 2. ETKİNLİĞİN AMAÇLARI Bu faaliyeti başarı

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ 1 Sevgili Genç Arkadaşlarımız, Günümüzün en büyük sermayesi olan bilginin üretildiği üniversiteler, toplumu doğrudan etkileyen, gelişmeye, kalkınmaya ve değişime

Detaylı

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir.

* Organizasyon ekibi gerek gördüğü takdirde programda değişiklik yapabilecektir. 11-14 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Future Learning 2018 konferansımızda bu yıl 11-12 Eylül 2018 tarihlerinde birbirinden ilginç konu başlıklarına sahip eğitimler ve atölye çalışmaları

Detaylı

OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA HAFTALIK DERS DAĞILIMLARI

OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA HAFTALIK DERS DAĞILIMLARI OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA HAFTALIK DERS DAĞILIMLARI 1 Okul Öncesi ve İlkokulların Haftalık Dersleri Okul Öncesi Okul öncesi dönem 4 yaş grubunda dersler 8:30 da başlar ve 12:00 da sona erer.

Detaylı

İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları. Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN

İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları. Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN Yakın Geçmiş... 1990 Eğitimi Geliştirme Projesi Dünya Bankası nın desteği - ÖME 1997 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim 2000 Temel Eğitime

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI)

PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI) PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI) Proje No : 2013-1-TR1-LEO01-49460 PROJEMİZİN AMAÇLARI: Projemiz

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EK-1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KONURALP YERLEŞKESİ KONURALP MERKEZ / DÜZCE 14.06.2016 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum

Detaylı

TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37

TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 TEKNOLOJİ haftalık ders sayısı 1, yıllık toplam 37 GİRİŞ Altıncı sınıf Teknoloji dersi önceki senelere ait bilgilerin devamı ve genişlemiş halidir. Teknoloji dersi, öğrencileri değişik tecrübe ve etkinliklerin

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantıları Ulusal Ajans olarak da bilinen AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Eğitim

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı KARŞILAŞTIRMALI

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Neden Makine Mühendisliği Teknolojiyi kullanan, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren, toplum yararına bilimsel bilgi sağlayan günümüz ve yarınların problemlerine çözüm arayan

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI 2012-2013 Okul /Kurum Haritası KURUMUN ADI : Osmangazi İlkokulu Müdürlüğü İLİ : Mersin İLÇESİ : Toroslar I BÖLÜM ADRES :

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile Hemşirelik

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş Güvenliği Uzmanlığı ORE 438 8 2+0 2

Detaylı

Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar.

Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar. Tanımı Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar. Amacı Personelin çalıştığı ülke dışındaki bir program ülkesinde altı haftaya kadar eğitim almasını sağlayarak,

Detaylı

HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ

HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ HOLLANDA EĞİTİM SİSTEMİ Hollanda eğitim sistemine genel bakış Eğitim Nüfusu ve öğretim dili Hollanda nın toplam nüfusu 16,2 milyondur. 2003 yılında hükümet tarafından finanse edilen eğitime katılan öğrenci

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİMİ LİDERLİK EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİMİ LİDERLİK EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİMİ LİDERLİK EĞİTİMİ KURS PROGRAMI 2016 ANKARA İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMIN GİRİŞ

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ALANIN TANIMI:Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan erken çocukluk eğitimi ve özel eğitim dallarının yeterliklerini Kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETİM YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA YAZMA ÖĞRETİCİLİĞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ

ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZ MESLEK SEÇİM TESTİ Nedir? Meslek Seçim Testi, öğrencilerin kişilik özelliklerini tanıyarak, kendi kişiliğine uygun daha doğru ve güvenilir meslek seçiminde bulunmalarına yardımcı

Detaylı