* Basõlõ Başlangõç Kõlavuzu notebook bilgisayarõ tanõtõr ve temel işlevleri gösterir. Ayrõca, sorun giderme bilgilerini de içerir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "* Basõlõ Başlangõç Kõlavuzu notebook bilgisayarõ tanõtõr ve temel işlevleri gösterir. Ayrõca, sorun giderme bilgilerini de içerir."

Transkript

1 11 Mart 2002 Bu dosyada aşağõdaki konulara ilişkin en güncel bilgiler yer almaktadõr: HP notebook bilgisayar ve Windows hakkõndaki Bilgi Kaynaklarõ Önlemler Kablosuz Yerel Ağõ Kullanma Grafik Yoğunluklu Uygulamalar İle Çalõşma Ses İle Çalõşma Takma Sisteminde yerel ağdan uyanma F1477 Takma Sistemi Desteklenmez Pili Kalibre Etme Windows 2000 Birden Çok Ekranla DVD veya Çoklu Ortamlarõ Kullanma Ses Denetimlerini Kullanma Bilgisayar Takma Sistemindeyken Hazõrda Bekleme Windows XP Microsoft Plus! Önerilmemektedir HP Notebook Bilgisayarõ Kullanmak İçin En İyi Yöntemler Fiziksel Bakõm Genel Kullanõm Bilgileri Bilgi Kaynaklarõ * Basõlõ Başlangõç Kõlavuzu notebook bilgisayarõ tanõtõr ve temel işlevleri gösterir. Ayrõca, sorun giderme bilgilerini de içerir. * Çevrimiçi Başvuru Kõlavuzu işletim sisteminin nasõl kurulacağõnõ, aksesuarlarõn nasõl takõlõp bağlanacağõnõ, bilgisayar bakõmõnõn ve yükseltilmesinin (Windows 2000 de Başlat, Programlar, HP Kütüphanesi veya Windows XP de Başlat, Yardõm ve Destek, HP Kütüphanesi öğelerini tõklatõn) nasõl yapõlacağõnõ gösterir. * Bilgisayarõnõzla birlikte verilen Microsoft Windows el kitabõ, Windows işletim sisteminin standart özelliklerinin kullanõmõ hakkõndaki bilgileri içerir. * BIOS ta yapõlacak güncelleştirmeler ve diğer teknik belgeler için veya (Avrupa yansõmasõ) adresindeki web sitemizi ziyaret edin. Önlemler Bu bölümde ciddi veri kaybõna neden olabilecek bazõ durumlar anlatõlmaktadõr. Verileri okurken veya yazarken veri depolama kartõnõ çõkarmayõn. Bu, verilerin bozulmasõna neden olabilir. Intuit şirketinin Quicken yazõlõmõ gibi bazõ uygulamalarda çalõşma dosyalarõ açõk tutulur ve değişiklik yapõldõkça dosyalar güncelleştirilir. Bu tür uygulamalarda taşõnabilir diskte bulunanlarõ değil, yalnõzca sabit sürücüdeki dosyalarõ açmanõz gerekir. Taşõnabilir diskteki açõk bir dosya (disket veya PC Kartõ gibi) belirli durumlarda bozulmaya müsaittir.

2 Bilgisayarõ askõya almadan, takmadan veya takma sisteminden çõkarmadan önce, özellikle güç kullanõmõna duyarlõ ses ve video uygulamalarõ ile CD-ROM sürücüsü gibi PC Kartlarõ ve G/Ç aygõtlarõnõ kullanan açõk olan uygulamalarõ kapatõn ve her zaman verilerinizi kaydedin. Kablosuz Yerel Ağõ Kullanma Kablosuz yerel ağ yapõlandõrmasõ ile ilgili bazõ öneriler: * Bir erişim noktasõ yoluyla kablosuz bir ağa bağlandõğõnõzda, bilgisayarõnõzõn ağ kaynaklarõnõ kullanabilmesi gerekir. Oturum açtõğõnõzda bilgisayarõnõz ağ kaynaklarõna bağlanamazsa, bilgisayarõnõza bir IP adresi atanmamõş olabilir. Windows 98 de IP adresini denetlemek için Başlat, Programlar, MS- DOS Komut İstemi öğelerini tõklatõp winipcfg yazõn. Windows 2000 de IP adresini denetlemek için Başlat, Programlar, Donatõlar, Komut İstemi öğelerini tõklatõp ipconfig yazõn. Kablosuz bağlantõnõz için alt ağ maskesi ise, ağ sunucusu bilgisayarõnõza bir IP adresi atamamõştõr, ağ IP adresinizi bõrakõp yenilemeniz gerekebilir; bkz. aşağõda sözü edilen readme dosyasõ. Bu sorunu çözmezse, erişim noktasõnõn yeniden başlatõlmasõ gerekebilir. Başka bir erişim noktasõna bağlanmak için SSID değerini farklõ bir değere değiştirmek isterseniz veya Altyapõ modundan AdHoc moduna geçmek isterseniz, önce Internet IP adresini bõrakõp sonra yenilemeniz gerekebilir. Bkz. aşağõda sözü edilen readme dosyasõ. Kablosuz bir yerel ağ bağlantõsõnõ kurmakta veya kullanmakta güçlük çekiyorsanõz, c:\hp\drivers\wireless\readme.txt dosyasõndaki kablosuz yerel ağ bilgilerine bakõn. Grafik Yoğunluklu Uygulamalar İle Çalõşma Yerleşik ekranla harici ekran arasõnda geçiş yapmak için Fn+F5 tuşlarõna basabilirsiniz. Ancak OpenGL veya çoklu ortam uygulamalarõ gibi grafik yoğunluklu uygulamalar çalõşõrken geçiş yapmamanõz gerekir. Bazõ durumlarda ekranlar arasõnda geçiş yapmak video bozukluğuna veya uygulamanõn kapanmasõna neden olabilir. Grafik yoğunluklu uygulamalar çalõşõrken bilgisayarõn mavi uyku düğmesine de basmamanõz gerekir. Bazõ durumlarda bu, uygulamanõn veya bilgisayarõn kilitlenmesine neden olabilir. Ses İle Çalõşma Bilgisayarõnõza ses kaydõ yapõyorsanõz aşağõdaki önerileri göz önünde bulundurun: * Yerleşik mikrofonu kullanarak en iyi sonuçlarõ elde etmek için aşağõdaki ayarlarõ kullanõn. Windows Ses Denetimi nde çalma için mikrofon denetimini sessiz yapõn. Sonra Seçenekler i, Özellikler i tõklatõn ve kayõt seçeneğini işaretleyin. Gelişmiş mikrofon düğmesinin görüntülenmesi için Seçenekler i, Gelişmiş Denetimler i tõklatõn. Mikrofon ses denetiminde Gelişmiş i tõklatõn ve mikrofon çõktõsõnõ yükseltme seçeneğini açõn. * Bilgisayarda ses girişi bağlantõ noktasõ olmamasõna karşõn ses hattõ girişi denetimi görüntülenir. Takma sisteminde ses girişi bağlantõ noktasõ vardõr.

3 Takma Sisteminde yerel ağdan uyanma Takma sistemine takõlõyken yerel ağ bağlantõ noktasõna gelen bir sinyal ile bilgisayarõnõzõn uyanmasõnõ isterseniz, yerel ağ kablosunu takma sisteminin değil, doğrudan bilgisayarõn yerel ağ bağlantõ noktasõna bağlamanõz gerekir. Bilgisayar kapalõ olduğu zaman takma sistemi yerel ağ bağlantõ noktasõ devre dõşõdõr. F1477 Takma Sistemi Desteklenmez F1477 takma sistemi bu bilgisayarda desteklenmez; teknoloji kodu EG dir. Teknoloji kodu, bilgisayarõn altõndaki seri numarasõ etiketinde gösterilir ve BIOS sürüm numarasõnda da bulunur. F1451C ve F1452C takma sistemi ürünleri tamamen desteklenir. Pili Kalibre Etme Normal olarak pillerinizi birkaç ayda bir kalibre etmeniz gerekir. HP Battery Optimizer bilgisayarõnõzda yüklü değilse alternatif olarak şu seçeneği kullanabilirsiniz: 1. AC adaptörünü takõn. 2. Bilgisayarõ yeniden başlatõn ve HP amblemi göründüğünde F6 tuşuna basõn. 3. Başlatma yönergelerini izleyin. İşlem, her pil için 4 ile 6 saat alabilir ve bu süre içinde bilgisayarõ kullanamazsõnõz. Windows 2000 Birden Çok Ekranla DVD veya Çoklu Ortamlarõ Kullanma Birden çok ekran etkinken DVD oynatma sõrasõnda veya çoklu ortam çõktõsõnda görüntü kalitesi düşük ise veya hata iletisi alõyorsanõz aşağõdaki önerileri deneyebilirsiniz: * Ekran ayarlarõnõ 1024x768 çözünürlükten ve yüksek renkten (16 bit) fazlasõna değiştirmeyin. Ayarlarda değişiklik yaptõktan sonra bilgisayarõ yeniden başlatõn. * Çift ekran veya genişletilmiş masaüstünü değil, yalnõzca tek ekran kullanõn. Ses Denetimlerini Kullanma Bilgisayarõn sağ tarafõndaki ses çubuğunu kullandõğõnõzda veya Fn+F7 tuşlarõna bastõğõnõzda ekran görüntüsü ses ayarlarõnõ gösterir. Ancak, görev çubuğundaki ses simgesini tõklatarak olduğu gibi Windows ses denetimlerini açarsanõz, ekran görüntüsü, bu denetimler çalõşmaya devam etse dahi, ses çubuğu ve Fn+F7 ile çalõşmayabilir. Bu gerçekleşirse, bilgisayarõ yeniden başlatarak ekran görüntüsünü geri yükleyebilirsiniz. Bilgisayar Takma Sistemindeyken Hazõrda Bekleme Windows 2000 WinFax yazõlõmõnõ yükler ve takma sistemi kullanõrsanõz, hazõrda beklemeden sonra Fn+F12 tuşlarõna basmak gibi bir yöntemle bilgisayarõnõzõ denetlemeniz gerekir. WinFax yüklü ve bilgisayar takma sisteminde iken hazõrda beklemeden sonra bilgisayar yeniden açõlabilir. Bu durumu önlemek için takma sistemine konulduğunda bilgisayarõ hazõrda bekleme yerine kapatabilir, hazõrda beklemeden önce takma sisteminden çõkarabilir veya WinFax yazõlõmõnõ kaldõrabilirsiniz.

4 Windows XP Microsoft Plus! Önerilmemektedir Microsoft Plus! for Windows XP, notebook bilgisayar için önerilmemektedir. Microsoft Plus!, dijital ortam araçlarõ, 3 boyutlu grafikler ile canlandõrmalar ve 3 boyutlu oyun yazõlõmlarõ içermektedir. Bu eklerle öncelikle masaüstü bilgisayarlar hedeflenmektedir. Notebook bilgisayarõn pille çalõşma süresi bu eklerin bazõlarõ ile önemli ölçüde azalabilir. HP Notebook Bilgisayarõ Kullanmak İçin En İyi Yöntemler Aşağõda, bilgisayarõ olasõ fiziksel hasar veya veri kaybõna karşõ korumanõn yanõ sõra, günlük kullanõmõ sõrasõnda nasõl bakõmõnõn yapõlacağõ konusunda da öneriler bulunmaktadõr. Sabit disk sürücüleri ve diğer dahili bileşenler bozulmaz değildir ve yanlõş kullanõm ve çalõştõrmadan dolayõ zarar görebilirler. Fiziksel Bakõm * Darbe ve sarsõntõlarõ önleyin. - Taşõmadan önce bilgisayarõ kapatõn veya askõya alõn. Bu sabit diski kapatõr. Sabit disk çalõşõrken, bilgisayarõn birkaç cm yükseklikten sert bir yüzeye düşmesi bile veri kaybõna veya sürücünün zarar görmesine neden olabilir. - Bilgisayarõ darbe ve sarsõntõlardan korumak için dolgu malzemeleri ile beslenmiş bir çanta içinde taşõyõn. - Bilgisayarõ yerleştirirken yavaşça koyun. Kazara olabilecek sarsõntõlara karşõ önlem alõn. - Engebeli arazide yolculuk ederken bilgisayarõ kullanmayõn. * Bilgisayarõn çevresinde yeterli havalandõrma olmasõna özen gösterin. Bilgisayarõ taşõma kõlõfõna veya kapalõ bir yere koymadan önce her zaman kapatõn veya Hazõrda Bekleme moduna getirin. * Bilgisayarõ ekranõndan tutarak kaldõrmayõn ve taşõmayõn. * Bilgisayarõ yağmur veya kar (kötü hava koşullarõ) altõnda veya aşõrõ sõcak ya da nemli ortamlarda kullanmayõn. Genel Kullanõm Bilgileri * Ekran parlaklõğõnõ uygun olan en alt düzeye ayarlayõn. Bu, pilin kullanõm süresini artõrmanõzõ sağlar. * Çalõşmanõzõ düzenli olarak yedekleyin. Dosyalarõ disketlere, manyetik teyplere veya ağ sürücülerine kopyalayõn. * Dosya ve işletim sisteminizin bütünlüğünü düzenli aralõklarla denetlemek için tercihen otomatik olarak çalõşan bir virüs tarama programõ kullanõn. Scandisk ve defrag hizmet programõnõ kullanarak diskinizi denetleyin. * Takma sisteminden çõkarmadan önce bilgisayarõ kapamanõz gerekebilir. - Tak ve Kullan işletim sistemlerinde, takma sisteminden çõkarmadan önce bilgisayarõ kapatmanõz gerekmez.

5 HP notebook bilgisayarõnõzõ nasõl başlatõp durduracağõnõz hakkõndaki ayrõntõlar için el kitabõna bakõn. - Dosya Sonu -

* Basõlõ Başlangõç Kõlavuzu notebook bilgisayarõ tanõtõr ve temel işlevleri gösterir. Ayrõca, sorun giderme bilgilerini de içerir.

* Basõlõ Başlangõç Kõlavuzu notebook bilgisayarõ tanõtõr ve temel işlevleri gösterir. Ayrõca, sorun giderme bilgilerini de içerir. 9 Ocak 2002 Bu dosyada aşağõdaki konulara ilişkin en güncel bilgiler yer almaktadõr: HP notebook bilgisayar ve Windows hakkõndaki Bilgi Kaynaklarõ Önlemler Ekran Ayarlarõnõ Değiştirme Bilgisayarõ Taktõktan

Detaylı

* Basılı Başlangıç Kılavuzu notebook bilgisayarı tanıtır ve temel işlevleri gösterir. Ayrıca, sorun giderme bilgilerini de içerir.

* Basılı Başlangıç Kılavuzu notebook bilgisayarı tanıtır ve temel işlevleri gösterir. Ayrıca, sorun giderme bilgilerini de içerir. 11 Ocak 2002 Bu dosyada aşağıdaki konulara ilişkin en güncel bilgiler yer almaktadır: HP notebook bilgisayar ve Windows hakkındaki Bilgi Kaynakları Önlemler Ekran Ayarlarını Değiştirme Kablosuz Yerel Ağı

Detaylı

* Basılı Başlangıç Kılavuzu notebook bilgisayarı tanıtır ve temel işlevleri gösterir. Ayrıca, sorun giderme bilgilerini de içerir.

* Basılı Başlangıç Kılavuzu notebook bilgisayarı tanıtır ve temel işlevleri gösterir. Ayrıca, sorun giderme bilgilerini de içerir. 11 Nisan 2002 Bu dosyada aşağıdaki konulara ilişkin en güncel bilgiler yer almaktadır: HP notebook bilgisayar ve Windows hakkındaki Bilgi Kaynakları Önlemler One-Touch Tuşları Yeniden Programlama Televizyon

Detaylı

Harici Aygıtlar. Belge Parça Numarası: Ocak 2007

Harici Aygıtlar. Belge Parça Numarası: Ocak 2007 Harici Aygıtlar Belge Parça Numarası: 430221-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 USB aygıtı kullanma USB aygõtõ bağlama.............................

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceğiaçõklanmaktadõr.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceğiaçõklanmaktadõr. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 419585-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceğiaçõklanmaktadõr. İçindekiler Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Nisan 2006

Bellek Modülleri. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Nisan 2006 Bellek Modülleri Belge Bölüm Numarası: 406852-141 Nisan 2006 Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceği açõklanmaktadõr. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Belge Parça Numarası: 419463-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici ortam kartlarõnõn nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 Dijital Ortam Yuvası kartları Dijital ortam

Detaylı

Multimedya. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayarõn ses ve görüntü özelliklerinin nasõl. Ocak 2007

Multimedya. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayarõn ses ve görüntü özelliklerinin nasõl. Ocak 2007 Multimedya Belge Bölüm Numarası: 419669-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda bilgisayarõn ses ve görüntü özelliklerinin nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 Multimedya donanımı Optik disk sürücüsünü kullanma...................

Detaylı

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk. Mart 2006

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk. Mart 2006 Sürücüler Belge Bölüm Numarası: 396846-141 Mart 2006 Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk sürücüsü anlatõlõr. İçindekiler 1 Sürücü bakımı 2 IDE sürücüsü ışığı 3 Sabit disk sürücüsü

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Ocak 2007

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Ocak 2007 Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 430355-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceği açõklanmaktadõr. İçindekiler Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: %XNÕODYX]GDELOJLVD\DUÕQVDELWGLVNV U ]HOOLNOHUL DoÕNODQPÕúWÕU. Mayıs 2006

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: %XNÕODYX]GDELOJLVD\DUÕQVDELWGLVNV U ]HOOLNOHUL DoÕNODQPÕúWÕU. Mayıs 2006 Sürücüler Belge Bölüm Numarası: 405759-141 Mayıs 2006 %XNÕODYX]GDELOJLVD\DUÕQVDELWGLVNV U ]HOOLNOHUL DoÕNODQPÕúWÕU İçindekiler 1 Sürücü bakımı 2 Sürücü ışığı 3 Sabit disk sürücüsü HP Mobile Data Protection

Detaylı

HP Notebook Bilgisayar. Başvuru Kõlavuzu

HP Notebook Bilgisayar. Başvuru Kõlavuzu HP Notebook Bilgisayar Başvuru Kõlavuzu Bildirim İşbu el kitabõ ve içerdiği örnekler olduklarõ gibi sağlanmõş olup herhangi bir bildirimde bulunulmaksõzõn değiştirilebilir. Hewlett-Packard Company bu el

Detaylı

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk. Ocak 2007

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk. Ocak 2007 Sürücüler Belge Bölüm Numarası: 430220-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk sürücüsü anlatõlõr. İçindekiler 1 Sürücü bakımı 2 Sürücü ısıgı 3 Sabit disk sürücüsü Sabit

Detaylı

Harici Aygıtlar. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ. Mart 2006

Harici Aygıtlar. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ. Mart 2006 Harici Aygıtlar Belge Parça Numarası: 396847-141 Mart 2006 Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 USB aygıtı kullanma USB aygõtõ bağlama.............................

Detaylı

Sürücüler. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk. Ocak 2007

Sürücüler. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk. Ocak 2007 Sürücüler Belge Parça Numarası: 419424-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk sürücüsü anlatõlõr. İçindekiler 1 Sürücü bakımı 2 Sürücü ışığı 3 Sabit disk sürücüsü Sabit

Detaylı

Harici Aygıtlar. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ. Mayıs 2006

Harici Aygıtlar. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ. Mayıs 2006 Harici Aygıtlar Belge Bölüm Numarası: 405762-141 Mayıs 2006 Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 USB aygıtı kullanma 86%D\JÕWÕED ODPD ± 86%D\JÕWÕQÕGXUGXUPD

Detaylı

HP Notebook Bilgisayar. Başvuru Kõlavuzu

HP Notebook Bilgisayar. Başvuru Kõlavuzu HP Notebook Bilgisayar Başvuru Kõlavuzu Bildirim İşbu el kitabõ ve içerdiği örnekler olduklarõ gibi sağlanmõş olup herhangi bir bildirimde bulunulmaksõzõn değiştirilebilir. Hewlett-Packard Company bu el

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Ocak 2007

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Ocak 2007 Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 430223-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceği açõklanmaktadõr. İçindekiler Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

HP Notebook Bilgisayar

HP Notebook Bilgisayar HP Notebook Bilgisayar Başlangõç Kõlavuzu Bildirim İşbu el kitabõ ve içerdiği örnekler olduklarõ gibi sağlanmõş olup herhangi bir bildirimde bulunulmaksõzõn değiştirilebilir. Hewlett-Packard Company bu

Detaylı

HP Notebook Bilgisayar

HP Notebook Bilgisayar HP Notebook Bilgisayar Başlangõç Kõlavuzu Bildirim İşbu el kitabõ ve içerdiği örnekler olduklarõ gibi sağlanmõş olup herhangi bir bildirimde bulunulmaksõzõn değiştirilebilir. Hewlett-Packard Company bu

Detaylı

Bir Ağ Üzerindeki Müsait İşlevler Ağ Kablosunun Ağa Bağlanmasõ Makineyi Ağ üzerinde Kurmak Windows Yapõlandõrma

Bir Ağ Üzerindeki Müsait İşlevler Ağ Kablosunun Ağa Bağlanmasõ Makineyi Ağ üzerinde Kurmak Windows Yapõlandõrma Ağ Rehberi 1 2 3 4 5 6 7 Bir Ağ Üzerindeki Müsait İşlevler Ağ Kablosunun Ağa Bağlanmasõ Makineyi Ağ üzerinde Kurmak Windows Yapõlandõrma Yazõcõ İşlevini Kullanõm Web Tarayõcõsõyla Ağ Arayüzünün Yapõlandõrõlmasõ

Detaylı

SURT192XLBP Harici Akü Grubu. Smart-UPS RT 3000/5000/7500/10000 VA Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir

SURT192XLBP Harici Akü Grubu. Smart-UPS RT 3000/5000/7500/10000 VA Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir Kullanõcõ Elkitabõ Türkçe SURT192XLBP Harici Akü Grubu Smart-UPS RT 3000/5000/7500/10000 VA Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir 990-1387A 09/2003 Giriş SURT192XLBP akü grubu, APC Smart-UPS

Detaylı

Belge Parça Numarası:

Belge Parça Numarası: Çoklu Ortam Belge Parça Numarası: 430247-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda bilgisayarõn multimedya donanõm ve yazõlõm özelliklerinin nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. Multimedya özellikleri seçtiğiniz model ve yazõlõma

Detaylı

HP Notebook Bilgisayar

HP Notebook Bilgisayar HP Notebook Bilgisayar Başlangõç Kõlavuzu Bildirim İşbu el kitabõ ve içerdiği örnekler olduklarõ gibi sağlanmõş olup herhangi bir bildirimde bulunulmaksõzõn değiştirilebilir. Hewlett-Packard Company bu

Detaylı

Donanım ve Yazılım Kılavuzu

Donanım ve Yazılım Kılavuzu Donanım ve Yazılım Kılavuzu HP Compaq Tablet PC Serisi Belge Parça Numarası: 367426-141 Mart 2005 Bu kõlavuzda, harici aygõt konektörler de içinde olmak üzere, tablet PC donanõm özelliklerini kullanma

Detaylı

hp akıllı eklenti modülü gelir. Bu dosyada, aşağõdaki konular hakkõnda en güncel bilgiler bulunmaktadõr:

hp akıllı eklenti modülü gelir. Bu dosyada, aşağõdaki konular hakkõnda en güncel bilgiler bulunmaktadõr: hp akıllı eklenti modülü yayım notları Bu dosya Kullanõm Kõlavuzu'nun 3. baskõsõna ektir. Yerleşik yazõlõmõn 2.1 sürümüne karşõlõk gelir. Bu dosyada, aşağõdaki konular hakkõnda en güncel bilgiler bulunmaktadõr:

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye

İşaret Aygıtları ve Klavye İşaret Aygıtları ve Klavye Belge Parça Numarası: 419662-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda bilgisayardaki işaretleme aygõtlarõ ve klavye anlatõlmaktadõr. İçindekiler 1 İşaretleme Aygıtları İşaret aygõtlarõnõ tanõmlama.......................

Detaylı

MODEM OPTIONS. for Nokia 7650 HIZLI KULLANIM KILAVUZU. Copyright 2002 Nokia.Tüm haklarõ mahfuzdur. 9354488 Issue 1

MODEM OPTIONS. for Nokia 7650 HIZLI KULLANIM KILAVUZU. Copyright 2002 Nokia.Tüm haklarõ mahfuzdur. 9354488 Issue 1 MODEM OPTIONS for Nokia 7650 HIZLI KULLANIM KILAVUZU Copyright 2002 Nokia.Tüm haklarõ mahfuzdur. 9354488 Issue 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 Yİ YÜKLEME... 1 3. TELEFONUNUZU

Detaylı

APC Smart-UPS RT. Harici Akü Grubu. SURT1000XLI ve SURT2000XLI Modelleriyle Kullanõlmak İçindir Kule/Rak Monteli 990-1083A, 01/03

APC Smart-UPS RT. Harici Akü Grubu. SURT1000XLI ve SURT2000XLI Modelleriyle Kullanõlmak İçindir Kule/Rak Monteli 990-1083A, 01/03 APC Smart-UPS RT Harici Akü Grubu SURT1000XLI ve SURT2000XLI Modelleriyle Kullanõlmak İçindir Kule/Rak Monteli Kullanõcõ Elkitabõ Türkçe 990-1083A, 01/03 1: GÜVENLİK BİLGİLERİ American Power Conversion

Detaylı

X73 Scan/Print/Copy. Mart 2001. www.lexmark.com

X73 Scan/Print/Copy. Mart 2001. www.lexmark.com X73 Scan/Print/Copy Başlangõç Mart 2001 www.lexmark.com Basõm: Mart 2001 Aşağõdaki paragraf bu tür şartlarõn yasalara aykõrõ olduğu ülkeler için geçersizdir. LEXMARK INTERNATIONAL, INC. BU YAYINI TİCARİ

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Belge Bölüm Numarası: 430244-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici ortam kartlarõnõn nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 Dijital Ortam Yuvası kartları (yalnızca

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz HP COMPAQ DX2200 MICROTOWER PC http://tr.yourpdfguides.com/dref/859244

Kullanım kılavuzunuz HP COMPAQ DX2200 MICROTOWER PC http://tr.yourpdfguides.com/dref/859244 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

Güvenlik. Belge Bölüm Numarası: Ocak 2006

Güvenlik. Belge Bölüm Numarası: Ocak 2006 Güvenlik Belge Bölüm Numarası: 405531-141 Ocak 2006 İçindekiler 1 Güvenlik özellikleri 2 Parolalar Computer Setup ve Windows parolalarõ............. 2 1 Parolalarõ düzenleme......................... 2

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı kılavuzunda

Detaylı

Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu

Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı kılavuzunda

Detaylı

Kurulum (Windows)...3

Kurulum (Windows)...3 Kurulum (Windows)...3 1. StarBoard Software Kurulumu...4 1.1 Sistem Gereksinimleri...4 1.2 Kurulumu Başlatma...5 1.3 Windows Media Encoder Kurulumu (Yalnızca Windows XP/Vista)...6 1.4 Kurulumu Sonlandırma...6

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu

Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD ve/veya diğer ülkelerdeki ticari markası veya kayıtlı

Detaylı

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı kılavuzunda

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu

Dizüstü Bilgisayar Turu Dizüstü Bilgisayar Turu Belge Bölüm Numarası: 406849-141 Nisan 2006 Bu kõlavuzda bilgisayarõn donanõm özellikleri açõklanmõştõr. İçindekiler 1 ler Üstteki bileşenler............................... 1 2

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu kullanıcı

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri

Yazılım Güncelleştirmeleri Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

Dizüstü Bilgisayar Turu

Dizüstü Bilgisayar Turu Dizüstü Bilgisayar Turu Belge Parça Numarası: 430357-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda bilgisayarõn donanõm özellikleri açõklanmõştõr. İçindekiler 1 ler Üstteki bileşenler............................... 1 2 Işõklar.....................................

Detaylı

P990i. This is the Internet version of the user guide. Print only for private use.

P990i. This is the Internet version of the user guide. Print only for private use. P990i Kullanõcõ Kõlavuzu İçindekiler Hoşgeldiniz... 9 Telefonunuzu tanõma... 10 Paket... 10 Genel bakõş... 11 Telefonunuzu kullanmadan önce... 12 İlk başlatma... 13 Telefonu açma ve kapama... 13 Kapak

Detaylı

Printer/Scanner Unit Type 8000

Printer/Scanner Unit Type 8000 Printer/Scanner Unit Type 8000 Kullanõm Talimatlarõ Yazõcõ Referansõ 1 2 3 4 5 6 Makineyi Hazõrlama Yazõcõ Sürücüsünü Ayarlama Diğer Yazdõrma İşlemleri Doküman Sunucusunu Kullanarak Kaydetme ve Yazdõrma

Detaylı

Kablosuz Skype Telefon

Kablosuz Skype Telefon R46.1823.00 rev 2.4 04/07 İçindekiler Çevre ve Güvenlik........................................................................ 7 Önemli Güvenlik Talimatlarõ... 7 Giriş..................................................................................

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: K A B L O S U Z N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 PA K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 5 U Y G U L A M A Y E L PA Z E S I 6 P C / P C I K A R T I D

Detaylı

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 393521-142 Aralik 2005 Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

Çoklu Ortam. Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam. Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation'ın ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Donanım Başvuru Kılavuzu HP Compaq Ofis Bilgisayarı dc5100 Küçük Kasa Modeli

Donanım Başvuru Kılavuzu HP Compaq Ofis Bilgisayarı dc5100 Küçük Kasa Modeli Donanım Başvuru Kılavuzu HP Compaq Ofis Bilgisayarı dc5100 Küçük Kasa Modeli Belge Parça Numarası: 376292-141 Kasım 2004 Bu kõlavuzda, bu bilgisayar modelinin yükseltilmesiyle ilgili temel bilgiler yer

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Çoklu Ortam. Kullanım Kılavuzu

Çoklu Ortam. Kullanım Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Sürücüler. Kullanıcı Kılavuzu

Sürücüler. Kullanıcı Kılavuzu Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler,

Detaylı

APC SUM48RMXLBP2U. APC Smart-UPS Modüler ile Kullanõm İçin Kesintisiz Güç Kaynağõ

APC SUM48RMXLBP2U. APC Smart-UPS Modüler ile Kullanõm İçin Kesintisiz Güç Kaynağõ Kullanõcõ Elkitabõ Türkçe APC SUM48RMXLBP2U Uzatõlmõş Ömür (XL) Akü Paketi APC Smart-UPS Modüler ile Kullanõm İçin Kesintisiz Güç Kaynağõ 990-1736 01/2004 Giriş SUM48RMXLBP2U, APC Smart-UPS Modeler Kesintisiz

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU GREEN BUTTON YAZILIMI

KULLANIM KILAVUZU GREEN BUTTON YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU GREEN BUTTON YAZILIMI Rev. 143/PC Uyarı! Her hakkı saklıdır. Bu kılavuzda adı geçen ürünler yalnızca tanıtım amaçları için kullanılır ve ilgili firmaların ticari markaları ya da kayıtlı

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu

Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu Sürücüler Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler,

Detaylı

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar. Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Belge Parça Numarası: 389194 142 Aralık 2005 İçindekiler 1 Setup Yardımcı Programı erişimi 2 Setup Yardımcı Programı nın dili 3 Setup Yardımcı Programı varsayılan değerleri 4Setup

Detaylı

Q sound.vision.soul DEX-P90RS. Multi-CD/DVD/DAB kontrollü CD çalar, RDS radyolu. adresine kaydetmeyi unutmayin

Q sound.vision.soul DEX-P90RS. Multi-CD/DVD/DAB kontrollü CD çalar, RDS radyolu. adresine kaydetmeyi unutmayin MAN-DEX-P90RS-TU.fm Page 1 Monday, May 9, 2005 4:31 PM Multi-CD/DVD/DAB kontrollü CD çalar, RDS radyolu Kullanõcõ Kõlavuzu DEX-P90RS Ürününüzü www.pioneer-eur.com adresine kaydetmeyi unutmayin Q sound.vision.soul

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation şirketinin tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer

Detaylı

hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kurma ve destek kılavuzu

hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kurma ve destek kılavuzu hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kurma ve destek kılavuzu 2 Telif hakkõ bilgisi Telif Hakkõ Hewlett-Packard Company 2001 Tüm haklarõ saklõdõr. Telif haklarõ kanunlarõnda izin verilenler

Detaylı

Ağ ve Internet İletişim Kılavuzu Masaüstü İş Bilgisayarları

Ağ ve Internet İletişim Kılavuzu Masaüstü İş Bilgisayarları Ağ ve Internet İletişim Kılavuzu Masaüstü İş Bilgisayarları Belge Parça Numarası: 312968-142 Mayıs 2004 %XNÕODYX]GDEHOLUOLPRGHOOHUH Q HGHQ\ NOHQHQD DUDELULP GHQHWOH\L LVL1,& ]HOOLNOHULQLQNXOODQÕOPDVÕLoLQJHUHNHQWDQÕPODU

Detaylı

APC Smart-UPS. 2U Rak ve İstif Harici Akü Grubu. 990-1022, Uyarlama 2 2/01

APC Smart-UPS. 2U Rak ve İstif Harici Akü Grubu. 990-1022, Uyarlama 2 2/01 Kullanõcõnõn Elkitabõ Türkçe APC Smart-UPS 2U Rak ve İstif Harici Akü Grubu 990-1022, Uyarlama 2 2/01 İÇİNDEKİLER 1: GÜVENLİK BİLGİLERİ... 1 TAŞIMADA GÜVENLİK... 1 AKÜLERE İLİŞKİN GÜVENLİK... 1 AKÜNÜN

Detaylı

APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. 2U Tower/Rack-Montajõ Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir

APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. 2U Tower/Rack-Montajõ Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir Kullanõcõ Elkitabõ Türkçe APC Smart-UPS SC 1000/1500 VA 110/120/230 Vac 2U Tower/Rack-Montajõ Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir 990-1851D 03/2007 Giriş APC Kesintisiz Güç Kaynağõ (KGK), ekipmanõnõzõ

Detaylı

Multimedya. Belge Bölüm Numarası: Bu kılavuzda bilgisayarın ses ve görüntü özelliklerinin nasıl kullanılacağı anlatılır.

Multimedya. Belge Bölüm Numarası: Bu kılavuzda bilgisayarın ses ve görüntü özelliklerinin nasıl kullanılacağı anlatılır. Multimedya Belge Bölüm Numarası: 410777-141 Nisan 2006 Bu kılavuzda bilgisayarın ses ve görüntü özelliklerinin nasıl kullanılacağı anlatılır. İçindekiler 1 Multimedya donanımı Optik disk sürücüsünü kullanma

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

sahiptir. 450 kişilik oturma kapasitesi bulunan kütüphanede, 15 adet Internet bağlantõ noktasõ

sahiptir. 450 kişilik oturma kapasitesi bulunan kütüphanede, 15 adet Internet bağlantõ noktasõ GENEL BİLGİ Ege Üniversitesi Tõp Fakültesi Tõp Kütüphanesi 1956 yõlõnda hizmet vermeye başlamõştõr. Kütüphane yaklaşõk 2000 m² kullanõm alanõna sahiptir. 450 kişilik oturma kapasitesi bulunan kütüphanede,

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

2 Sistem Gereçleri! Donanõm: IBM PC & uyumlu PC, Notebook USB ba"lantõ kablosu #!letim Sistemi: Windows98/SE, Windows Me,

2 Sistem Gereçleri! Donanõm: IBM PC & uyumlu PC, Notebook USB balantõ kablosu #!letim Sistemi: Windows98/SE, Windows Me, ! UYARILAR! Cihazõ ezmeyiniz veya yüksek bir yerden dü!ürmeyiniz! Oynatõcõyõ a!õrõ sõcak yada so"uk, kirli yada tozlu alanlarda kullanmayõnõz. Güne! õ!õnlarõna direk maruz bõrakmayõnõz.! Bilgi kaybolmasõna

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Sürücüler. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk sürücüsü anlatılır.

Sürücüler. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk sürücüsü anlatılır. Sürücüler Belge Parça Numarası: 410771-141 Nisan 2006 Bu kılavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk sürücüsü anlatılır. İçindekiler 1 Sürücü bakımı 2 Sürücü ışığı 3 Sabit disk sürücüsü Sabit

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Çoklu Ortam. Kullanıcı Kılavuzu

Çoklu Ortam. Kullanıcı Kılavuzu Çoklu Ortam Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun A.B.D de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Printer/Scanner Unit Type 8000

Printer/Scanner Unit Type 8000 Printer/Scanner Unit Type 8000 Kullanõm Talimatlarõ Tarayõcõ Referansõ 1 2 3 4 5 6 7 Tarama Dosyalarõnõ E-posta Yoluyla Gönderme Tarama Dosyalarõnõ Klasörlere Gönderme Tarayõcõ İşlevini Kullanarak Dosyalarõ

Detaylı

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu

Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Harici Aygıtlar Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

APC Smart-UPS. 1000VA/1500VA Kule Ünitesi Kesintisiz Güç Kaynağõ 230VAC/120VAC. 990-1063, Uyarlama 1 04 /01

APC Smart-UPS. 1000VA/1500VA Kule Ünitesi Kesintisiz Güç Kaynağõ 230VAC/120VAC. 990-1063, Uyarlama 1 04 /01 Kullanõcõnõn Elkitabõ Türkçe APC Smart-UPS 1000VA/1500VA Kule Ünitesi Kesintisiz Güç Kaynağõ 230VAC/120VAC 990-1063, Uyarlama 1 04 /01 İçindekiler 1: GÜVENLİK BİLGİLERİ...1 TAŞIMADA GÜVENLİK...1 ELEKTRİKSEL

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Başlarken İş Bilgisayarları

Başlarken İş Bilgisayarları İş Bilgisayarları Belge Parça Numarası: 384106-141 Mayıs 2005 Bu kõlavuzu, Hõzlõ Kurulum kõlavuzunda ayrõntõlarõ verilen adõmlarõ tamamladõktan sonra kullanõn. Bu kõlavuz, üretim aşamasõnda sağlanan yazõlõmõn

Detaylı

DESKTOP Internal Drive. Kurulum Kılavuzu

DESKTOP Internal Drive. Kurulum Kılavuzu DESKTOP Internal Drive Kurulum Kılavuzu Seagate Desktop Kurulum Kılavuzu 2013 Seagate Technology LLC. Tüm hakları saklıdır. Seagate, Seagate Technology, Wave logosu ve FreeAgent, Seagate Technology LLC'nin

Detaylı

Yükseltme ve Onarım-Bakım Kılavuzu

Yükseltme ve Onarım-Bakım Kılavuzu Yükseltme ve Onarım-Bakım Kılavuzu Hewlett-Packard ürün ve hizmetleri için tüm garantiler, bu tür ürün ve hizmetlerle birlikte gelen açõk beyanlarda belirtilmiştir. Burada yer alan hiçbir şey ek garanti

Detaylı