SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI EĞİTİMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI EĞİTİMİ"

Transkript

1 SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI EĞİTİMİ ANKARA, 2015

2 Serkan MENTEŞ Selman SOLHAN

3 GÜNDEM T.C. Devlet Teşkilatı Numarası (Oluşumu Kurallar) Standart Dosya Planı ve İlgili Kavramların Tanımı, 2005/7 Sayılı Genelge Standart Dosya Planı Amaçları ve Kazanımları Standart Dosya Planı Kodlarının Oluşumu Kurallar, Uyarılar ve Örnek Uygulamalar Standart Dosya Planına Göre Dosyalama ve Klasörleme

4 T.C. Devlet Teşkilatı Numarası Kurumlar tarafından kullanılan veya geliştirilen yazılım programlarında (özellikle elektronik belge yönetim sistemleri) kurumların teşkilat bilgisinin elektronik ortamda tanımlanmasında tekil ve değişmez nitelikte numaralara (T.C. Kimlik Numarası benzeri) ihtiyaç duyulmuştur. 14 hane ve 8 kırılıma kadar uzayan hiyerarşik bir yapıya sahip Haberleşme Kodları teknolojiyle birlikte ortaya çıkan bu ihtiyacı karşılayamamıştır. Bu nedenle DTVT de (DETSİS) yer alan tüm kurum ve kuruluşlar ile bunların alt birimleri için tekil ve değişmez (unique) nitelikte İdari Birim Kimlik Kodları (Devlet Teşkilatı Numarası) tanımlanmasına ihtiyaç duyulmuştur.

5 T.C. Devlet Teşkilatı Numarasının oluşum Süreci tarih ve 1991/17 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kamu kurum ve kuruluşlarında yazılı iletişimin çağa uygun olarak geliştirilmesi amacıyla otomasyon tekniklerine uygun ortak bir kodlama standardının oluşturulacağı belirtilmiştir tarih ve 2011/1 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile bir önceki Genelge iptal edilerek Haberleşme kodları ile alakalı yeni hususlar ortaya konmuştur yılında İdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından yapılan duyuruyla tarihi itibariyle Haberleşme Kodlarının yerine İdari Birim Kimlik Kodlarının (Devlet Teşkilatı Numarası) kullanılacağı söylenmiştir tarihli Resmi Gazete de Yayımlanan Resmi Yazışmalarda uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik

6 2011/1 Sayılı Başbakanlık Genelgesi 1) Uygulamaya erişim "kamu.basbakanlik.gov.tr" internet adresinden sağlanacaktır. 2) Kurumların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlere ait kodların güncellenmesi işlemlerinde kurumların strateji geliştirme birimleri, bu birimlerin bulunmadığı kurumlarda bunlara denk sayılacak birimler sorumlu ve görevli olacaktır. 3) Sorumlu birimlerde düzenli olarak güncelleme işlemlerini yürütecek yeterli sayıda DTVT görevlisi belirlenecektir. 4) Kurumlarda belirlenen DTVT görevlilerine uygulamaya erişim yetkisinin verilmesi için e-devlet şifreleri aldırılarak T.C. kimlik numaraları, e-posta adresleri ve telefon numaraları Başbakanlığa bildirilecektir. 5) Haberleşme Kodları, DTVT Uygulaması üzerinde yer alan "Kodlama Standartlarına" uyularak oluşturulacaktır. 6) DTVT'de yer alan kurum/birim adları ile bunlara ait kodlar incelenerek kaldırılan birimler silinecek, yeni kurulanlar eklenecek, kod veya birim adı alanlarında değişiklik olan kayıtlarda gerekli güncellemeler yapılacaktır. 7) Birimlerin iletişim bilgileri ve uygulama üzerinde istenen diğer alanlar doldurulacaktır. 8) İlk güncelleme işlemlerinin tamamlanmasından sonra kurumun teşkilat yapısında meydana gelecek değişikliklerin görevliler tarafından en geç üç gün içinde DTVT'ye girilmesi gerekmektedir. 9) Girilen kayıtların onaylanarak yayınlanması ile söz konusu uygulama ve veri tabanının işletilmesinden Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı yetkili ve sorumlu olacaktır. 10) Veri Tabanında yer alan kayıtlar "dtvt.basbakanlik.gov.tr" internet adresinden yayımlanacaktır. Haberleşme kodlarına ilave olarak DTVT'de yer alan her birime otomatik olarak "Kurum Kimlik Kodu" verilecektir. Bir kez verilecek olan Kurum kimlik kodu, hiçbir şekilde değiştirilmeyecektir.

7 T.C. Devlet Teşkilatı Numarası Kullanımı Haberleşme Kodunda olduğu gibi belli bir hiyerarşik numaralandırmadan söz edilemez. Bunun yerine her birim için T.C. Kimlik Numarası benzeri birer numarayla birimler numaralandırılmıştır. B.02.0.SGB (Başbakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı) (Başbakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı)

8 T.C. Devlet Teşkilatı Numarası Kullanımı Devlet Teşkilatı Numarası devlet hiyerarşisi içerisinde en üst noktadan başlayarak en alt seviyeye kadar tanımlaması yapılan, tamamen eşsiz ve tekil 8 haneli kodlardır. B.02.0.SGB (Başbakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı) (Başbakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı)

9 T.C. Devlet Teşkilatı Numarası Kullanımı Oluşturulan belgelerin sayı hanesinde sadece yazının hazırlandığı birimin veya alt birimin kodu kullanılmalıdır. Hiyerarşik sıralamaya göre öncelikle bir üst birimin, sonra ilgili alt birimin Devlet Teşkilatı Numarasının yazılması kesinlikle yanlıştır. Doğru: Yanlış: Sayı: Sayı: İdareyi Gel. Başkanlığı Başbakanlık.İdareyi Gel.Başkanlığı

10 T.C. Devlet Teşkilatı Numarası Kullanımı İlgi Tutma: a) İdareyi Geliştirme Başkanlığının tarihli ve sayılı yazısı. b) İçişleri Bakanlığı (Personel Genel Müdürlüğü) nın tarihli ve sayılı yazısı. c) tarihli ve sayılı yazımız. d) tarihli ve sayılı yazınız.

11 Elektronik Kamu Bilgi Yönetim Sistemi kamu.basbakanlik.gov.tr

12 Elektronik Kamu Bilgi Yönetim Sistemi

13

14 Standart Dosya Planı Kurumsal aktivitelerin ve bu aktiviteler sonucunda oluşan belgelerin kurumsal yapıya ve hiyerarşiye uygun olarak konusal açıdan sınıflandırılması için geliştirilmiş belge yönetim aracıdır. Dosya Tasnif Planı olarak da adlandırabileceğimiz SDP, konusal açıdan sınıflandırmanın yanında belgenin tasfiye işlemini de belirlemektedir.

15 Standart Dosya Planı Standart Dosya Planı belgelerin, konularına göre sınıflandırılmasını amaçlayan desimal dosyalama sistemidir.

16

17 Standart Dosya Planının Amaçları Aynı konudaki belgelerin kamu kurum ve kuruluşlarında aynı numaralarla kodlanması sağlanmış olacaktır. Standart dosya numaraları bütün kamu kurum ve kuruluşlarında aynı konuyu ifade edeceğinden, aranılan bilgi ve belgeye kolay, doğru ve hızlı bir şekilde ulaşılabilecektir. Kurum ve kuruluşlar arasında düzenli, süratli, etkili ve verimli bir evrak, dosya ve haberleşme sisteminin kurulmasında bütünlük ve kolaylık sağlayacaktır. Kurum ve kuruluşlar arasında evrak ve yazışmaların otomasyonu ve bilgi ağlarının oluşturulması çalışmalarına alt yapı oluşturacaktır. Kurumların yazışma ve dosyalama işlemlerinin standartlaşması, arşivlerde toplanan belgelerin düzenini de olumlu yönde etkileyecek, belgelerin arşivlerde ayıklanması, tasnifi, yerleşimi ve hizmete sunulmasında büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Kurum içi ve kurumlar arası evrak ve iş takibi kolaylaşacaktır. Aranan belge veya bilgi, aynı numarayı taşıyan belgeler arasında daha kısa bir sürede kolayca bulunabilecektir.

18

19 Temel Kavramlar Belge Bir bilgiyi içeren yazılmış, çizilmiş, görüntülü, sesli veya elektronik ortamlarda üretilmiş, kurumsal kayıt sistemine tabi delil teşkil edebilecek materyaldir. Dosya Aynı konuyu ihtiva eden yazılar grubunu ifade eder. Dosya Planı Belgelerin, sistemli bir şekilde dosyalanmasını sağlamak üzere önceden hazırlanmış konu ve konu numaraları envanteridir.

20 Temel Kavramlar Saklama Kodu Ana Dosya Standart dosya planı çerçevesinde oluşacak dosyaların saklanma sürelerinin belirtileceği kodlardır. Standart dosya planında koyu renkle belirtilip geneli ifade eden alt konulara ait dosyaların içine konulabileceği dosyaları ifade eder. Yazışma kodu olarak kullanılmayıp, sadece dosya üzerlerine yazılır.

21 Standart Dosya Planı Konuları Genel Konular Mevzuat işleri, Olurlar, Faaliyet raporları vs. Ana Hizmet Konuları Danışma Denetim ve Yardımcı Hizmetler Eğitim-Öğretim İşleri, Akademik Per. ve Akademik Kariyer İşleri, Öğr. İşleri, Öğr. Seç. Ve Yerl. İşleri APK, Hukuk İşleri, Personel İşleri vs.

22 Standart Dosya Planı Tasfiye İşlemleri SÜREKLİ SAKLAMA Belgenin saklama kriterlerinden bir veya birkaçı nedeniyle sürekli saklanacağını ve hiçbir şekilde imha edilmemesi gerektiğini ifade eder. DEĞERLENDİRME Belgenin ileri bir tarihte değerlendirmeye tabi tutulacağını ve tasfiye kararının bu değerlendirme sonucuna göre alınacağını ifade eder. İMHA Belgenin saklama süresinin bitiminde imha edileceğini gösterir. TRANSFER Belgenin, üretildiği kurumdaki saklama süresinin bitiminde başka bir kuruma transfer edileceğini gösterir.

23 Saklama Kodları A Devlet Arşivlerine Gönderilir. A1 Örnek Yıllar Gönderilir. A2 Örnek Seçilenler Gönderilir. A3 Özellikli Olanlar Gönderilir. B Kurumda Saklanır. C Ayıklama İmha Komisyonunca Değerlendirilir. D Devlet Arşivlerine Gönderilmez.

24 Standart Dosya Planı Kullanımının Faydaları İşlem gördüğü tarih ne olursa olsun ihtiyaç duyulan herhangi bir belgenin kolaylıkla bulunmasını sağlar. Kurumun geçmişten bugüne faaliyetleri ile ilgili bilgi ve belge birikimi kontrol altına alınır. 09/10/2003 tarih ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu ile karşılanması zorunluluk haline gelen vatandaşın bilgi ve belge talebi anında karşılanarak, demokrasilerin vazgeçilmez ilkesi olan şeffaf yönetim anlayışının sağlanmasına katkı sağlar.

25 Standart Dosya Planı Kullanımının Faydaları Bilgi ve belgenin kontrol altında bulunması, idarenin alacağı kararlarda ayrıntılı bilgilenme imkanını sağlayarak, kararların doğru ve isabetli alınmasına etki eder. Dosyalama yönetimi ile kurum ve kuruluşların verimi yükseltilerek, zaman ve iş kaybını engellenmesi sağlanır. Bilgi ve belgelere kısa sürede erişim imkanı sağlanarak zaman ve iş kaybının asgari seviyeye düşürülmesi sağlanır.

26 Standart Dosya Planı Kullanılmaması İhtiyaç duyulan bilgi ve belgelere erişim mümkün olamaz. Bilgi ve belge alt yapı eksikliği iş ve işlemlere de aynı oranda etki ederek, verimliliği azaltır. Bilgi ve belgelere ulaşılamaması birey ve kurumların hak kaybına uğramasına neden olabilir.

27 Standart Dosya Planı Kullanılmaması Kurumun ve toplum hafızasının yok olmasına sebebiyet verir. Arşiv iş ve işlemlerinin, arşiv mevzuatına uygun bir şekilde yürütülebilmesi imkanını ortadan kaldırır. Tarihi ve kültürel değerlerimizin yok olmasına sebep olur.

28 Kurumlar Kendileri Hazırlar STANDART DOSYA PLANI İÇERİĞİ GENEL KONULAR ANA HİZMET FAALİYETLERİ DANIŞMA VE DENETİM FAALİYETLERİ ARAŞTIRMA PLANLAMA İŞLERİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER HUKUK İŞLERİ TEFTİŞ / DENETİM İŞLERİ YARDIMCI HİZMETLERLE İLGİLİ FAALİYETLER BİLGİ SİSTEMLERİ DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü nün Hazırladığı Ortak Alanlar EMLAK VE YAPIM İŞLERİ EĞİTİM İŞLERİ İDARİ VE SOSYAL İŞLER TANITIM VE YAYIN İŞLERİ MALİ İŞLER ÖZEL KALEM VE PROTOKOL İŞLERİ PERSONEL İŞLERİ SATINALMA VE SATIŞ İŞLERİ GÜVENLİK İŞLERİ, AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ VE TOPYEKÜN SAVUNMA SİVİL HİZMETLERİ

29 Ana Dosya 1. Alt Konu 2. Alt Konu 3. Alt Konu GENEL KONULAR Saklama Süresi Saklama Kodu 000 Genel 010 Mevzuat İşleri 020 Olurlar, Onaylar Kurumların her biriminde olan ve her birim tarafından kullanılabilen dosya kodlarıdır. 030 Anlaşma, Sözleşme ve Protokoller 040 Faaliyet Raporları 041 Brifingler ve Bilgi Notları 042 İstatistikler 044 Anketler 045 Görüşler 050 Kurullar ve Toplantılar 051 Bilimsel ve Kültürel Toplantılar 060 Kalite Yönetim Sistemi

30 Standart Dosya Planının Uygulanması DANIŞMA VE DENETİM FAALİYETLERİ Ortak alan içerisinde yer alır ve her kurum tarafından kullanılabilir ARAŞTIRMA VE PLANLAMA İŞLERİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER HUKUK İŞLERİ TEFTİŞ/ DENETİM İŞLERİ

31 Standart Dosya Planının Uygulanması YARDIMCI HİZMETLERLE İLGİLİ FAALİYETLER Ortak alan içerisinde yer alır ve her kurum tarafından kullanılabilir Bilgi Sistemleri Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Emlak ve Yapım İşleri Eğitim İşleri İdari ve Sosyal İşler Tanıtım ve Yayın İşleri Mali İşler Özel Kalem ve Protokol İşleri Personel İşleri Satın alma ve Satış İşleri Güvenlik, Afet ve Acil Durum Yönetimi ve Topyekun Savunma Sivil Hizmetleri

32 Standart Dosya Planının Uygulanması Planda, faaliyetin adı altında Ana konular Ana konuyla ilgili tali konular Planda ana konular için 000 sayısal, birinci, ikinci ve üçüncü alt konular için 00 sayısal karakter kullanılmıştır. 000 Ana Konu 00 Tali konularla ilgili daha alt konular Birinci, İkinci ve Üçüncü alt konular birbirleri ile olan ilişkileri dikkate alınarak, bir araya getirilmiş ve numaralandırılmıştır.

33 Ana Konu 1. Alt Konu 2. Alt Konu 3. Alt Konu 805 Belge Yönetimi ve Arşiv İşlemleri Örnek Uygulama Belge Yönetimi Saklama Süreli Dosya Planı Kodlama İşlemleri Arşiv Yönetimi Devir-Teslim İşlemleri Ayıklama ve İmha İşlemleri Ayıklama ve İmha Uygunluk Görüşü Tasnif (Sınıflandırma) İşlemleri İnceleme ve Denetleme Arşivlerden Yararlanma Diğer

34 Detaylı bilgi için bkz.

35 Kurumlar, Kendi Kurumlarının Ayrıştırılmış Standart Dosya Planına Sekmesini Tıklayarak Erişebilirler.

36

37

38

39

40 Sayı Numarası Verilmesi Örnek Uygulama Atılım Üniversitesi İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü Personel Özlük İşleri Hizmet Değerlendirmesi ile ilgili sayı numarası Sayı: A B C D E F A:Devlet Teşkilatı Numarası B:Ana Dosya Kodu (Per. Özlük İşl) C:Birinci Alt Konu Kodu (Terfi ve İntibak) D:İkinci Alt Konu Kodu(İntibak İşleri) E:Üçüncü Alt Konu Kodu (Hizmet Değerlendirmesi) F: Kayıt Numarası

41 Kurallar Kurumca özel önem arz eden tanımlamalar (özel kodlar), aynı konulu dosyaların birbirinden ayrılması ve farklı konulardaki belgelerin bir arada tutulmasını sağlamak amacıyla köşeli parantez "[ ]" içinde kullanılabilecektir Köşeli parantez, kuruma özel kodlamaların belirlendiği bir alanı ifade etmektedir. Köşeli parantez içerisinde birden fazla tanımlama ve kodlamanın yapılması gerektiği durumlarda, her farklı kod ; (noktalı virgül) işareti ile birbirinden ayrılacaktır.

42 Kurallar Aynı Konulu Dosyaların Birbirinden Ayrılması [C-286] 903[C-235] Selman SOLHAN ın Personel Sicil Dosyası Serkan MENTEŞ in Personel Sicil Dosyası

43 Kurallar Sayı: / 06 [TBAG-719] Kurum Kodu Ana Dosya Kodu Birinci Alt Konu Kodu İkinci Alt Konu Kodu Ankara ili ile ilgili TBAG-719 no lu TÜBİTAK Projesi İl/Ülke Kodu Proje Kodu Örnek Uygulama

44 Uyarılar yazışma kodu olmayıp, yalnızca dosya adı olarak kullanılacaktır. Olurlar Onaylar Örneğin satın alma sürecinde alınması gereken bir olur için 020 Olurlar, Onaylar kodu kullanılamaz. Böyle bir durumda satın alma sürecinin ayrılmaz parçası dosyadan koparılmış olur.

45 Uyarılar Olur kodunun kullanımı

46 Uyarılar Diğer Kendinden önceki alt konuların hiç birini ilgilendirmeyen ancak ana konunun bir alt konusu durumundaki yazıların dosyalanması için kullanılır. Bu kural 2. ve 3. alt bölünmeler için de aynı usulde uygulanır. Diğer Planda, 2. ve 3. alt bölünmelerin sonunda 99 Diğer adıyla dosya tanımlaması yapılmamıştır. Bu bölünmeler için de ihtiyaç halinde "99 Diğer" adıyla dosya açılabilir.

47 Uyarılar Kurum dışından gelen bir yazıda sayısal aralığında tanımlanmış bir dosya numarasının, o kurumun ana faaliyetini ihtiva eden bir konu olduğu bilinmeli, bu dosya numarası cevabi yazılarda referans olarak alınmamalıdır. Dosya numarasının tespitinde, kurum içi veya kurum dışından gelen yazılardaki dosya numaraları belirleyici olmamalıdır.

48 Standart Dosya Planına Göre Dosyalama Dosya Açılması Bu yapılanma, yıl içerisinde herhangi bir faaliyet ile ilgili, 1-Az sayıda belge teşekkül etmesi durumunda ana konu adı altında dosya açılması ve belgelerin bu dosyada toplanmasını, 2- Faaliyetle ilgili yoğun belge teşekkül etmesi halinde ise, alt konu başlıkları kullanılmak suretiyle dosya açılmasını öngörmektedir.

49 Standart Dosya Planına Göre Dosyalama Dosya Açılması Her faaliyet grubunun ilk dosyası konumunda bulunan ve üç karakter rakam ile kodlanan dosyalar, o faaliyet grubuna ait konu listesinden herhangi biri veya birkaçına ilişkin yapılan yazışmaların kendi konu numaraları ile dosya açılma yoğunluğuna erişmediği durumlarda dosyalanabilmesine imkan sağlamak amacıyla tanımlanmıştır. Örneğin, yıl içerisinde Personel işleri ne ait konularda az sayıda yazışma teşekkül etmesi durumunda 900 Personel İşleri kodu ile açılacak bir dosyada bu belgelerin toplanması gerekmektedir. 900 Personel İşleri adlı bir dosya, sayısal aralığında personel konusu ile ilgili belgeleri barındırdığını ifade etmektedir.

50 Alt Konulara Ait Kayıtların Genel Konu altında (Tek Klasörde) Toplanması Etüd İhale Uygulama Tetkik Ödeme Kabul İnşaat İşleri 755 İnşaat İşleri Etüt-Proje ve Keşif İşleri İhale İşleri İnşaat Uygulama ve kontrol İşleri Tetkik İşleri Hak edişler ve Ödemeler Geçici ve Kesin Kabuller

51 Alt Konulara Ait Kayıtların Genel Konu altında (Tek Klasörde) Toplanması 935 Demirbaş Alımları 936 Gayrimenkul Alımları 937 Sarf Malz. Alımları Giyecek Hizmet Alımı Yoğunluğu az olan farklı dosyalar da bir klasörde toplanabilir. Her dosya grubu ayraçla ayrılmalıdır Demirbaş Alımları 936 Gayrimenkul Alımları 937 Sarf Malzemesi Alımları Giyecek Alımları 938 Hizmet Alımları

52 Coğrafik, Alfabetik, Kronolojik Ayrıma Göre Dosya Açılması Andırın İş.Şef. Akifiye İş.Şef. Kaleboynu İş.Şef. Yeşilova İş.Şef Andırın Andırın Andırın İş.Şef. Etüd İş.Şef. İhale İş.Şef. Kontrol Aynı konuya ait belgelerin yoğunluğu dikkate alınarak alt konulara göre dosyalanması gerektiği durumlarda coğrafik, alfabetik veya kronolojik ayrımlar yapılarak ayrı dosyalar açılabilecektir. 755 İnşaat İşleri Etüt-Proje ve Keşif İşleri İhale İşleri İnşaat Uygulama ve kontrol İşleri Tetkik İşleri Hak edişler ve Ödemeler Geçici ve Kesin Kabuller

53 Klasör Sırt Etiketinin Verilmesi Kurum Adı Devlet Teşkilat Numarası Dosya No Konu Adı Özel Kod Alanı Dosyanın Yılı

54 Elektronik Ortamda Dosya Açılması Elektronik ortamda, EBYS tasarlanırken, klasör bilgileri ve saklama planları sistem üzerinde tanımlanır. Sistem otomatik olarak her kod için belirli zaman periyotlarında yeni klasör açar.

55

Dosya:Aynı konuyu ihtiva eden yazılar grubudur.

Dosya:Aynı konuyu ihtiva eden yazılar grubudur. Sayfa No 1 / 10 GENEL AÇIKLAMALAR Dosya:Aynı konuyu ihtiva eden yazılar grubudur. Tümleşik Dosya: Her bir işlem için açılan ve işlemle ilgili tüm belgelerin bir arada tutulduğu dosyayı ifade eder. Tümleşik

Detaylı

STANDART DOSYA PLANI

STANDART DOSYA PLANI HAZIRLAYAN Durmuş Ali ÇITAK Toros Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı MERSİN 05 ŞUBAT 2019 1 Standart Dosya Planı 2002 Yılında Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatılan "Standart Dosya

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI

YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI Standart Dosya Planının Tam Hali YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI VE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI STRATEJİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2013 DOSYALAMA SİSTEMLERİNDE

Detaylı

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü STANDART DOSYA PLANI EĞİTİM SEMİNERİ 26/05/2005

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü STANDART DOSYA PLANI EĞİTİM SEMİNERİ 26/05/2005 İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü STANDART DOSYA PLANI EĞİTİM SEMİNERİ 26/05/2005 1 STANDART DOSYA PLANI Kamu kurum ve kuruluşlarınca elektronik ortamda veya evrak düzeninde

Detaylı

DOSYALAMA İŞLEMLERİ VE SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI

DOSYALAMA İŞLEMLERİ VE SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI DOSYALAMA İŞLEMLERİ VE SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSYA PLANI MEVZUAT 3473 Sayılı Muhafazasına Lüzum Kalmayan Evrak ve Malzemenin Yok Edilmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında

Detaylı

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ

T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ Ana Konu 1. Alt Konu 2. Alt Konu 3. Alt Konu T.C. ESOGÜ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ STANDART 15: KAYIT VE DOSYALAMA SİSTEMİ Kamu kurum ve kuruluşlarınca elektronik ortamda veya evrak düzeninde oluşturulan

Detaylı

BELGE SAYI SİSTEMİ YÖNETMELİĞİ. MİLLİ ARŞİV KURULU ÇALIŞMA ESASLARI VE İŞLEMLERİ TÜZÜĞÜ (A.E. 164/1993, A.E. 256/2015 sayılı Tüzük)

BELGE SAYI SİSTEMİ YÖNETMELİĞİ. MİLLİ ARŞİV KURULU ÇALIŞMA ESASLARI VE İŞLEMLERİ TÜZÜĞÜ (A.E. 164/1993, A.E. 256/2015 sayılı Tüzük) BELGE SAYI SİSTEMİ YÖNETMELİĞİ MİLLİ ARŞİV KURULU ÇALIŞMA ESASLARI VE İŞLEMLERİ TÜZÜĞÜ (A.E. 164/1993, A.E. 256/2015 sayılı Tüzük) MİLLİ ARŞİV VE ARAŞTIRMA DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV ve ÇALIŞMA USULLERİ)

Detaylı

DOSYALAMA ve ARŞİVLEME ÜZERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

DOSYALAMA ve ARŞİVLEME ÜZERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI T.C. NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GENEL SEKRETERLİK KURUM ARŞİVİ BİRİMİ DOSYALAMA ve ARŞİVLEME ÜZERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2014 Hazırlayan: Öğr. Gör. Seval TOKAY 1 Evrak (belge) nedir? Belge

Detaylı

SUNUŞ. Değerli Demiryolcular,

SUNUŞ. Değerli Demiryolcular, SUNUŞ Değerli Demiryolcular, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 11 Haziran 2002 tarihli yazısı ile kamu kurum ve kuruluşlarınca elektronik ortamda veya evrak düzeninde oluşturulan belgelerin

Detaylı

Resmi Yazışma Kuralları

Resmi Yazışma Kuralları Resmi Yazışma Kuralları KAMU HİZMET STANDARTLARI STANDART DOSYA PLANI KAMU HİZMET ENVANTERİ KURUM KODLARI STANDART DOSYA PLANI NEDİR? (SDP) 2005/7 sayılı Başbakanlık Genelgesi ve Başbakanlık Devlet Arşivleri

Detaylı

İhtiyaç duyulan bilgi ve belgelere erişim adeta imkansız hale gelmiş,

İhtiyaç duyulan bilgi ve belgelere erişim adeta imkansız hale gelmiş, GİRİŞ Dosyalama işlemleri kurum ve kuruluşlar tarafından üzerinde önemle durulması gereken işler olarak görülmemiş; bu hususta hizmet birimleri, dosyalama işlemlerini kendi belirledikleri kurallar doğrultusunda

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR T.C. Devlet Teşkilatı Numarası Nedir? T.C. Devlet Teşkilatı Numarası; devlet teşkilatı içerisinde yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bunların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarının

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu DOSYALAMA ĠġLEMLERĠ VE SAKLAMA SÜRELĠ STANDART DOSYA PLANI MEVZUAT 3473 Sayılı Muhafazasına Lüzum Kalmayan Evrak ve Malzemenin Yok Edilmesi Hakkında

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. BAŞBAKANLIK Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l- Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

EK-14 TAPU VE KADASTRO İŞLERİ

EK-14  TAPU VE KADASTRO İŞLERİ Ana Dosya 1. Alt Konu 2. Alt Konu 3. Alt Konu Saklama Süresi Saklama Kodu EK-14 TAPU VE KADASTRO İŞLERİ 100 Tapu ve Kadastro İşleri (Genel) 105 Taşınmaz (Tapu Sicili) İşlemleri B A3 Tapu Müdürlüklerinde

Detaylı

2 BELGE VE DOSYA HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ

2 BELGE VE DOSYA HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 GENEL OLARAK BELGE 11 1.1. Bilgi ve Belgenin Anlamı ve Önemi 12 1.1.1. Bilgi 13 1.1.2. Belge 14 1.2. Belge Türleri 15 1.2.1. Kağıt Belgeler 15 1.2.2. Hareketli ve Sesli Belgeler

Detaylı

1.15 Hazırlanan İşlem Kılavuzları, Esaslar ve Yönergeler Hazırlanan Formlar Dosya/Klasör Etiketi ve İçerik Listesi Oluşturma ve U

1.15 Hazırlanan İşlem Kılavuzları, Esaslar ve Yönergeler Hazırlanan Formlar Dosya/Klasör Etiketi ve İçerik Listesi Oluşturma ve U Sunuş.. Önsöz... İçindekiler.... Kısaltmalar Yönergeler-Kılavuzlar-Standart Formlar Listesi. v vii xi xviii xix GİRİŞ. 1 Çalışmanın Amacı... 4 El Kitabının Kapsamı.. 5 El Kitabının Yapısı. 5 El Kitabının

Detaylı

ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU

ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU ÖN MALİ KONTROL FAALİYET RAPORU İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar Yönetmeliğinin 17 nci maddesine göre; idarelerin, ihale kanunlarına tâbi olsun veya olmasın, harcamayı gerektirecek

Detaylı

YAZIŞMA VE DOSYALAMA USULLERİ SORULARI

YAZIŞMA VE DOSYALAMA USULLERİ SORULARI 1. Aşağıdakilerden hangisi resmi yazının tanımıdır? a) Resmi yazı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişiler arasında iletişimi sağlamak amacıyla yazılan yazıları ifade eder. b) Resmi yazı, kamu kurum

Detaylı

İçeriği. Kurumların Hizmet Standartları Tablolarının oluşturulması ve vatandaşların tek noktadan erişebilecekleri şekilde sunulması,

İçeriği. Kurumların Hizmet Standartları Tablolarının oluşturulması ve vatandaşların tek noktadan erişebilecekleri şekilde sunulması, Elektronik Kamu Bilgi Yönetim Sistemi (KAYSİS) Nedir KAYSİS, kamu kurumlarının teşkilat yapısından, sunulan hizmetlere, hizmetlerde kullanılan belgelerden, belgelerde bulunan bilgilere kadar kamu yönetiminde

Detaylı

Elektronik Belge Yönetimine Geçiş Sürecinde Kurumsal Sorumluluklar ve Yol Haritası. Tekirdağ 25 Haziran 2012

Elektronik Belge Yönetimine Geçiş Sürecinde Kurumsal Sorumluluklar ve Yol Haritası. Tekirdağ 25 Haziran 2012 Elektronik Belge Yönetimine Geçiş Sürecinde Kurumsal Sorumluluklar ve Yol Haritası Tekirdağ 25 Haziran 2012 Prof. Dr. Hamza KANDUR Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı / Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm

Detaylı

.9000. T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü K^/05/2012

.9000. T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü K^/05/2012 K - Q CTSE-ISO-E.9000. T.C. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Sayı Konu : B091TKG1150001-010.06.01 / /3S>6 : Evrak, Dosya ve Tasnif İşlemleri K^/05/2012...TAPU MÜDÜRLÜĞÜNE KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜNE îlgi :Tapu

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ DOSY

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ DOSY T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAKLAMA SÜRELİ STANDART DOSY YA PLAN NI 2011 / İSTANBUL Başbakanlıktan: Konu : Standart Dosya Planı Genelge GENELGE 2005/7 Kamu kurum ve kuruluşlarınca

Detaylı

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR Doküman Kodu: ARŞ.PR.01 Yayın Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon Tarihi:- Revizyon No:0 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMLERİNDE KURUMSALLAŞTIRMA SÜRECİ: ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM VE ARŞİVLEME SİSTEMİ ÇALIŞMALARI *

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMLERİNDE KURUMSALLAŞTIRMA SÜRECİ: ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM VE ARŞİVLEME SİSTEMİ ÇALIŞMALARI * ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMLERİNDE KURUMSALLAŞTIRMA SÜRECİ: ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM VE ARŞİVLEME SİSTEMİ ÇALIŞMALARI * Doç.Dr. Özlem BAYRAM Doç.Dr. Fahrettin ÖZDEMİRCİ Uzm. Zeynep

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No:

DOKÜMANLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ Doküman No: Yürürlük Tarihi: Revizyon Tarih/No: 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İç Kontrol Sistemi içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması, yayını, sürdürülmesi, güncelleştirilmesi ve dağıtım esasları için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir.

Detaylı

EVRAK YAZIŞMA DOSYALAMA ARŞĐV

EVRAK YAZIŞMA DOSYALAMA ARŞĐV EVRAK YAZIŞMA DOSYALAMA ARŞĐV FAALĐYETLERĐNĐN ĐZMĐR EKONOMĐ ÜNĐVERSĐTESĐ UYGULAMALARI Kütüphane Müdürlüğü Ocak-2011 25.01.2011 1 ĐÇERĐK Yazışma Kuralları Standart Dosya Planı nın kullanımı Evrakları Dosyalama

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BALIKESİR / BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları Kursu Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ RESMİ YAZIŞMALARDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

Detaylı

T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı T.C TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sayı : 60913391-811.01/297-2457 02.04.2015 Konu : Telefon Tahsisi GENELGE (2015/1599) İlgi :a) Yönetim Kurulu

Detaylı

YAZIŞMA KODLARI, STANDART DOSYA PLANI ve KLASÖR SIRT ETĐKETLERĐ

YAZIŞMA KODLARI, STANDART DOSYA PLANI ve KLASÖR SIRT ETĐKETLERĐ YAZIŞMA KODLARI, STANDART DOSYA PLANI ve KLASÖR SIRT ETĐKETLERĐ 25.01.2011 1 ĐÇERĐK 1- Yazışma Kodları nın kullanımı 2- Standart Dosya Planı nın kullanımı 3- Klasör/Dosya Sırt Etiketlerinin oluşturulması

Detaylı

İÇİNDEKİLER 2. MADDE 1. Dayanak, Amaç ve Kapsam 3. MADDE 2. Tanımlar ve Kısaltmalar 3. MADDE 3. Sorumluluk 3

İÇİNDEKİLER 2. MADDE 1. Dayanak, Amaç ve Kapsam 3. MADDE 2. Tanımlar ve Kısaltmalar 3. MADDE 3. Sorumluluk 3 1 İÇİNDEKİLER 2 MADDE 1. Dayanak, Amaç ve Kapsam 3 MADDE 2. Tanımlar ve Kısaltmalar 3 MADDE 3. Sorumluluk 3 MADDE 4. Akreditasyon Süreci ve Sonuçlarına İlişkin Belgeler ve Raporlar 3 MADDE 5. Personel

Detaylı

TTS ve SAY2000İ YE YAPILACAK GİRİŞLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

TTS ve SAY2000İ YE YAPILACAK GİRİŞLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA TTS ve SAY2000İ YE YAPILACAK GİRİŞLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA 2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa Ekli E cetvelinin 52 inci maddesinin birinci paragrafındaki; Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu

Detaylı

Hassas Görevler Hassas Görevi Olan Personel Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu Alınacak Önlemler. hizmetin aksaması, zaman kaybı.

Hassas Görevler Hassas Görevi Olan Personel Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu Alınacak Önlemler. hizmetin aksaması, zaman kaybı. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HASSAS Hassas Görev Tanımı: Kurum / organizasyonların hizmet ve faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında kurum imajını sarsacak, itibar kaybına sebep olacak iş ve işlemlere, bunun yanında

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Personel Daire Başkanlığı/Kadro-İstatistik Birimi. Genel İdare Hizmetleri. Daire Başkanı, Genel Sekreter ve Rektör

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Personel Daire Başkanlığı/Kadro-İstatistik Birimi. Genel İdare Hizmetleri. Daire Başkanı, Genel Sekreter ve Rektör GÖREV/İŞ TANIMI FORMU KADRO VEYA POZİSYONUN BİRİMİ/ALT BİRİMİ Personel Daire Başkanlığı/Kadro-İstatistik Birimi STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL UNVANI GÖREVİ SINIFI ŞUBE MÜDÜRÜ ŞUBE MÜDÜRÜ

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü SAYI: B.07.0.BMK / /02/2009 KONU: Kamu İç Kontrol Standartları

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü SAYI: B.07.0.BMK / /02/2009 KONU: Kamu İç Kontrol Standartları T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü SAYI: B.07.0.BMK.0.24-150/4005-1205 04/02/2009 KONU: Kamu İç Kontrol Standartları BAŞBAKANLIĞA... BAKANLIĞINA... MÜSTEŞARLIĞINA... BAŞKANLIĞINA...

Detaylı

DOSYALAMA VE ARŞİV. Standart Dosya Planına Göre Tasnif. Birim Arşivini Düzenlemek. İmha Edilecek Evrak Tutanaklarını Hazırlamak

DOSYALAMA VE ARŞİV. Standart Dosya Planına Göre Tasnif. Birim Arşivini Düzenlemek. İmha Edilecek Evrak Tutanaklarını Hazırlamak DOSYALAMA VE ARŞİV Standart Dosya Planına Göre Tasnif Birim Arşivini Düzenlemek İmha Edilecek Evrak Tutanaklarını Hazırlamak Kurum Arşivine Gönderilecek Evrak İşlemlerini Yapmak ANLAŞMA, SÖZLEŞME VE PROTOKOLLERİN

Detaylı

Dosyalama, Arşivleme ve Elektronik Belge Yönetimi. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayter mbayter@hotmail.com

Dosyalama, Arşivleme ve Elektronik Belge Yönetimi. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayter mbayter@hotmail.com Dosyalama, Arşivleme ve Elektronik Belge Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayter mbayter@hotmail.com Plan Dosyalama işlemleri Belge nedir? Dosyalamanın amacı nedir? Dosyalama sisteminin özellikleri Dosyalama

Detaylı

Sekreterlik ve Büro Hizmetleri. Ders-5 Bürolarda Belge Yönetimi ve Dosyalama

Sekreterlik ve Büro Hizmetleri. Ders-5 Bürolarda Belge Yönetimi ve Dosyalama Sekreterlik ve Büro Hizmetleri Ders-5 Bürolarda Belge Yönetimi ve Dosyalama Belge Nedir? Belge, herhangi bir bireysel veya kurumsal faaliyetin yerine getirilmesi için alınmış veya faaliyetin sonucunda

Detaylı

STRATEJİ GRUP MÜDÜRLÜĞÜ

STRATEJİ GRUP MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ GRUP MÜDÜRLÜĞÜ UYGULAMA BİRLİĞİNİN SAĞLANMASI AMACIYLA STRATEJİ GRUP MÜDÜRLÜĞÜNCE DAHA ÖNCE YAPILAN TAMİMLERİN GÜNCELLENMESİ VE BİRLEŞTİRİLMESİ Strateji ve İstatistik Müdürlüğü 2013 İÇİNDEKİLER

Detaylı

BaĢbakan. EK: (1 Adet Eğitim Programı) (1 Adet Kod Kataloğu) DAĞITIM:

BaĢbakan. EK: (1 Adet Eğitim Programı) (1 Adet Kod Kataloğu) DAĞITIM: T.C. BAġBAKANLIK Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü Sayı :08-3-383-16649 13/8/1991 Konu:Kodlama Sistemi ile ilgili Eğitim ve Uygulama. GENELGE 1991/17 Kamu Kurum ve Kuruluşlarında yazılı iletişimin

Detaylı

Kurumlarda Belge Devri, Ayıklama ve İmha Süreci

Kurumlarda Belge Devri, Ayıklama ve İmha Süreci Kurumlarda Belge Devri, Ayıklama ve İmha Süreci Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü AYIKLAMA: 2 Arşiv Malzemesi ile cari işlemleri devresinde bir değere sahip

Detaylı

Bozok Üniversitesi. Hizmet Envanteri Tablosu Hizmet Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumların / Birimlerin Adı

Bozok Üniversitesi. Hizmet Envanteri Tablosu Hizmet Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumların / Birimlerin Adı 6 B32B2K13 532 5 B32B2K13 513 5-1 4 511 2 gün 5-1 3 B32B2K13 5 2 4 1 B32B2K13 1 Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı Ve Madde Numarası

Detaylı

HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ

HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ HEPDAK - Arşivleme Yönergesi (Sürüm: 1.0-13.09.2013) Sayfa 1 MADDE 1. Dayanak, Amaç ve Kapsam HEPDAK ARŞİVLEME YÖNERGESİ Bu yönerge, "Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme

Detaylı

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ

DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ Doküman Yönetim Sistemi; sayısal ortamdaki bilgi, belge ve dokümanların organizasyonunun ve yönetiminin geliştirilmiş uygulamalarıdır. Kâğıt üzerinde klasik usuller ile bilgiye

Detaylı

BÜROKRASİNİN AZALTILMASI VE İDARİ BASİTLEŞTİRME ÇALIŞMALARI

BÜROKRASİNİN AZALTILMASI VE İDARİ BASİTLEŞTİRME ÇALIŞMALARI BÜROKRASİNİN AZALTILMASI VE İDARİ BASİTLEŞTİRME ÇALIŞMALARI 1 KAMU HİZMET STANDARTLARI STANDART DOSYA PLANI KAMU HİZMET ENVANTERİ KURUM KODLARI 2 2009/ 27305 Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul

Detaylı

Arşiv Yönergesi (Sürüm 1. Temmuz 2017)

Arşiv Yönergesi (Sürüm 1. Temmuz 2017) Arşiv Yönergesi (Sürüm 1. Temmuz 2017) 07.07.2017 tarihli Yönetim Kurulu nda kabul edilmiştir MADDE 1- Dayanak, Amaç ve Kapsam Bu yönerge, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DOSYALAMA YÖNERGESİ ( 1 )

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DOSYALAMA YÖNERGESİ ( 1 ) DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DOSYALAMA YÖNERGESİ ( 1 ) Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Başkanlığımızın merkez, taşra ve yurt dışı kuruluşlarının tüm birimlerinde elektronik ortamda veya evrak düzeninde

Detaylı

KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

KAYITLARIN KONTROLÜ PROSEDÜRÜ KAYITLARIN 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesi bünyesindeki tüm birimlerin, Kalite Yönetim Sistemine göre oluşturulan tüm doküman ve verilerin hazırlanması, kabulü, onayı, yayınlanması,

Detaylı

T.C ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ARŞİV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesine bağlı

T.C ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ARŞİV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesine bağlı T.C ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ARŞİV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Üsküdar Üniversitesine bağlı Rektörlük, fakülte, yüksekokul, enstitüleri, araştırma

Detaylı

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü; Genel Müdür Yardımcılığı (Bağlı) İŞİN KISA TANIMI: Tarımsal

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİNDE UYGULANACAK İNSAN GÜCÜ PLANLAMASI ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 29/07/2008 tarih ve 26951 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslara Uygun e-yazışma ve Kayıtlı Elektronik Posta Kullanımı. 2009-2014 TÜRKKEP, All Rights Reserved

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslara Uygun e-yazışma ve Kayıtlı Elektronik Posta Kullanımı. 2009-2014 TÜRKKEP, All Rights Reserved Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslara Uygun e-yazışma ve Kayıtlı Elektronik Posta Kullanımı 2009-2014 TÜRKKEP, All Rights Reserved 2016 Kamu Hizmet Programı Kamu Kurumları ve İştirakleri Yerel

Detaylı

Karar Tarihi : 01/12/2011 Karar Numarası : 145 T.C. IĞDIR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Karar Tarihi : 01/12/2011 Karar Numarası : 145 T.C. IĞDIR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Karar Tarihi : 01/12/2011 Karar Numarası : 145 T.C. IĞDIR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 Bu yönetmeliğin

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

Hassas Görevler Hassas Görevi Olan Personel Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu Alınacak Önlemler. hizmetin aksaması, zaman kaybı.

Hassas Görevler Hassas Görevi Olan Personel Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu Alınacak Önlemler. hizmetin aksaması, zaman kaybı. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HASSAS Hassas Görev Tanımı: Kurum / organizasyonların hizmet ve faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında kurum imajını sarsacak, itibar kaybına sebep olacak iş ve işlemlere, bunun yanında

Detaylı

Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi

Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi Coğrafi Bilgi Dairesi Başkanı CBSGM Faaliyetleri Adres Arazi Örtüsü Bina Hidrografya İdari Birim Jeodezik

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ AKIŞ PLANI ŞIRNAK - 2014 VERİ TABANI SATINALMA İŞLEMLERİ YAZI İŞLERİ Deneme ve abone olunan veri tabanlarının istatistikleri hazırlanır.

Detaylı

ARŞİV HİZMETLERİ FAALİYET RAPORU ( )

ARŞİV HİZMETLERİ FAALİYET RAPORU ( ) ARŞİV HİZMETLERİ FAALİYET RAPORU (01.01.2014 31.12.2014) A- GENEL BİLGİLER 1- Kurumun kuruluş tarihi: Kondüktör Mekteb-i Alisi Dönemi (1911-1922) Nafia Fen Mektebi Dönemi (1922-1937) İstanbul Teknik Okulu

Detaylı

Bir görevli görev yaptığı birimin hizmetleri dışında kayıt girmeyecektir.

Bir görevli görev yaptığı birimin hizmetleri dışında kayıt girmeyecektir. ÇALIŞMA ESASLARI EK-1 1. Uygulamalara http://yetkili.kaysis.gov.tr veya http://kamu.basbakanlik.gov.tr Internet adresinden erişilecektir. ( www kısaltması kullanılmayacaktır). 2. Birimlerinde sunulan hizmetlerin

Detaylı

DEVLET TEŞKİLATI VERİ TABANININ DEVLET TEŞKİLATI MERKEZİ KAYIT SİSTEMİNE DÖNÜŞÜMÜ

DEVLET TEŞKİLATI VERİ TABANININ DEVLET TEŞKİLATI MERKEZİ KAYIT SİSTEMİNE DÖNÜŞÜMÜ DEVLET TEŞKİLATI VERİ TABANININ DEVLET TEŞKİLATI MERKEZİ KAYIT SİSTEMİNE DÖNÜŞÜMÜ Emrah TOPÇU* Bu makalenin amacı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının alt birimleriyle birlikte kodlama temelli olarak bir

Detaylı

Arşiv Oluşturma ve Yönetimi Yönergesi

Arşiv Oluşturma ve Yönetimi Yönergesi 2015 Arşiv Oluşturma ve Yönetimi Yönergesi SÜRÜM 1.0 28.04.2015 EPDAD EĞİTİM FAKÜLTELERİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME VE AKREDİTASYON DERNEĞİ Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon

Detaylı

KAYSİS (İYEM) İYEM (İmza Yetkilileri Modülü) Kullanım Kılavuzu ŞUBAT-2016 VR_01 IGB KAYSİS İYEM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

KAYSİS (İYEM) İYEM (İmza Yetkilileri Modülü) Kullanım Kılavuzu ŞUBAT-2016 VR_01 IGB KAYSİS İYEM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞEKİLLER KAYSİS (İYEM) İYEM (İmza Yetkilileri Modülü) Kullanım Kılavuzu ŞUBAT-2016 VR_01 IGB KAYSİS İYEM KOORDİNATÖRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER İçindekiler Tablosu 1-SİSTEME GİRİŞ... 1 1.1-e-Devlet Şifresi İle Sisteme

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ Amaç Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş Madde 1. Bu yönerge, Gebze Teknik Üniversitesi İnsan Araştırmaları Etik

Detaylı

Hazırlayan Yürürlük Onayı Kalite Sistem Onayı

Hazırlayan Yürürlük Onayı Kalite Sistem Onayı Sayfa No 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Aksaray Üniversitesi bünyesindeki tüm birimlerin, Kalite Yönetim Sistemine göre oluşturulan tüm doküman ve verilerin hazırlanması, kabulü, onayı, yayınlanması,

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İNSAN ARAŞTIRMALARI ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Kuruluş ve Temel Etik İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge, Mevlana Üniversitesi İnsan Araştırmaları

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı: İdarede 5018 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinde belirtilen görevleri yürüten birimi ifade eder. MALİ İŞLEMLERİN SÜREÇ AKIM ŞEMASI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Mali işlemlerin süreç ve akım şemasının amacı, Iğdır Üniversitesi harcama birimlerinin faaliyetlerinin

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ENVANTERİ TABLOSU 4 76.01.02 Taşınmaz Tahsis, Devir, takas,satış ve Kiralama 1-1- 018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol 2- Taşınmaz Mal Yönetmeliği Daire Yapı İşleri ve Teknik İl Özel İdare, Belediye, Tapu Müdürlüğü

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı

T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim Ve Planlama Daire Başkanlığının, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Görev Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönergedeki

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYAS ÇALIŞMALARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYAS ÇALIŞMALARI ELEKTRONİK BELGE YÖNETİMİ SUNUMU 46. KÜTÜPHANE HAFTASI 31.03.2010 Yer: Milli Kütüphane Doç. Dr. Fahrettin Özdemirci A.Ü. Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi (BEYAS) Koordinatörü E-POSTA: odemirci@humanity.ankara.edu.tr

Detaylı

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü

İÜ Genel Sekreterlik İletişim Prosedürü lik Sayfa No : 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, İstanbul Üniversitesi ndeki iletişim yöntemlerini ve sorumlulukları belirlemeye, iç ve dış iletişimin nasıl sağlanacağına ve mevcut iletişim ağının sağlıklı

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih:

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU. Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: MALI İŞLR BİRİMİ TAŞINIR KAYIT KONTROL İŞLMLRİN İLİŞKİN SÜRÇ AKIŞI Doküman No: KFS-ST 8.2.5.2 Yürürlük Tarihi: 01.01.2014 Revizyon No/Tarih: 1. Amaç 2. Kapsam Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünde

Detaylı

Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Hizmet Envanteri Tablosu

Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Hizmet Envanteri Tablosu Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin Tanımı Hizmetin Dayanağı Mevzuatın Adı Ve Madde Numarası Bozok Üniversitesi Hizmet Envanteri Tablosu Hizmetten Yararlananlar Hizmet Sunmakla

Detaylı

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Belge Yönetimi ve Arşiv İşleri (BEYAS) Ünitesi İş Akış Şeması

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi. Belge Yönetimi ve Arşiv İşleri (BEYAS) Ünitesi İş Akış Şeması Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Belge Yönetimi ve Arşiv İşleri (BEYAS) Ünitesi İş Akış Şeması 1- Her yıl ocak ayı sonuna kadar bir önceki takvim yılına ait dosyaların arşive gelmesi, dosyaların

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YAZIŞMA YÖNETİMİ VE DOSYALAMA İŞLEMLERİ

YAZIŞMA YÖNETİMİ VE DOSYALAMA İŞLEMLERİ YAZIŞMA YÖNETİMİ VE DOSYALAMA İŞLEMLERİ YRD. DOÇ. DR. FAHRETTİN ÖZDEMİRCİ HÜSEYİN ODABAŞ ANKARA - 2005 ISBN: 975-9007-22-3 ii Her hakkı mahfuzdur. Bu kitabın yayınını gerçekleştiren, Alter Yayıncılık,

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK T.C. İZMİR İLİ TORBALI BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 -Bu Yönetmeliğin amacı; Torbalı

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI. Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI Elektronik Yazışma ve Belge Yönetim Sistemi Yönergesi Şubat 2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM... 1 Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Hukuki Dayanak... 1 Amaç... 1 Kapsam... 1 Tanımlar...

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatı amacı, Üniversitemiz kütüphanelerinin bütün materyalinin (kitap, süreli yayın, tez, broşür, görsel-işitsel gereçleri, elektronik veri tabanları vb.) eğitim-öğretimi desteklemek,

Detaylı

Hazırlayan: KALİTE GELİŞTİRME BİRİMİ AYŞE HANDE EROL B.

Hazırlayan: KALİTE GELİŞTİRME BİRİMİ AYŞE HANDE EROL B. Hazırlayan: KALİTE GELİŞTİRME BİRİMİ AYŞE HANDE EROL B. İÇERİK Araştırma Kapsamı Yürürlükte olan çalışmalar Yürürlükte olan çalışmalar ile ilgili öneriler Yükseköğretim Çalışmaları Üniversitemiz işlemleri

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ İÇİNDEKİLER Genelge... 2 EBYS Giriş... 3 Şifre Değiştirme... 4 Örnek Belge Oluşturma... 5 Olur Yazısı... 5 1) Süreç Kayıt... 6 2) İmzalayacak

Detaylı

2600 BILIM, SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLIĞI

2600 BILIM, SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLIĞI 26 BILIM, SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLIĞI Ö D E N E Ğ İ () DEVREDEN BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 20 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ 0 0 iç denetim hizmetleri 0 0 MEMURLAR 5 DIĞER PERSONEL MEMURLAR MEMURLAR MEMURLAR

Detaylı

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6

SATIN ALMA İŞLEMLERİ YAYIN TARİHİ 01.05.2006 PROSEDÜRÜ. REVİZYON NO 02 BİRİM ADI REVİZYON TARİHİ 01.04.2013 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 Satın Alma SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; hastanenin tüm bölümlerinin malzeme, hizmet, yapım, bakım onarım ve demirbaş taleplerinin satın alma öncesi ön değerlendirmelerinin kontrollü şartlar

Detaylı

DOSYA PLANI MUHTEVİYATI

DOSYA PLANI MUHTEVİYATI EK-1 DOSYA PLANI MUHTEVİYATI 1 GENEL KONULAR 000-099 2 ANA HİZMET FAALİYETLERİ 100-599 2.1 Nufus ve Vatandaşlık Olayları İşleri 100-149 2.2 İller İdaresi İşleri 150-249 2.3 Mahalli İdareler İşleri 250-349

Detaylı

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri

Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı Kuşadası, Eylül 2014 1 Seminer Sunum PLANI

Detaylı

ARŞİV SAKLAMA SÜRELERİ..

ARŞİV SAKLAMA SÜRELERİ.. ARŞİV SAKLAMA SÜRELERİ.. 04.05.2005 tarih ve 25805 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin yürürlükten kaldırılmasına dair yönetmelik yayımlandığı

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOSYALAMA SİSTEMİ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOSYALAMA SİSTEMİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOSYALAMA SİSTEMİ GENEL İŞLER Revizyon Tarihi Revizyon No Genel Sayfa No 000 0 0 0 1 2 4 5 0 1 Genel Mevzuat İşleri Kanunlar Tüzükler Yönetmelikler Yönergeler

Detaylı

BÜNYESİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

BÜNYESİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ TAKIMI & UZAKTAN ALGILAMA TAKIMI BÜNYESİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısı Kurulumu Fizibilite Etüdü Hizmet Alımı Kapsamındaki Kurumsal Toplantılar Başbakanlık

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam Amaç SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI. Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Akademik Tayin Şube Müdürlüğü veriler ışığında personel politikasını belirlemek personel sisteminin geliştirilmesi ile ilgili önerilerde bulunmak, personelin atama, özlük ve emeklilik işleri ile ilgili

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ SATINALMA BİRİMİ SÜREÇ/ AKIŞ ŞEMALARI DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA MAL ALIMI TEMEL SÜREÇ ve ALT SÜREÇLERİ Ortaya çıkan ihtiyaca göre, satın alınması düşünülen mal ile ilgili

Detaylı

Ana Dosya. Saklama Kodu GENEL İŞLER

Ana Dosya. Saklama Kodu GENEL İŞLER Ana Dosya 1. Alt Konu 2. Alt Konu 3. Alt Konu GENEL İŞLER 010 Mevzuat İşleri 01 Kanunlar 02 Tüzükler 03 Yönetmelikler 01 Yönetmelik Tasarılarına verilen görüşler 04 Yönergeler 05 Tebliğler 06 Genelgeler

Detaylı

STANDART DOSYA PLANI KONU GRUPLARI

STANDART DOSYA PLANI KONU GRUPLARI STANDART DOSYA PLANI KONU GRUPLARI KONU GRUBUNUN ADI DOSYA KODU ARALIĞI 1 GENEL KONULAR 000-099 2 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HİZMET FAALİYETLERİ 100-499 Eğitim ve Öğretim İşleri 100-199 Öğrenci İşleri 200-299

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ

AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ AYIKLAMA VE İMHA İŞLEMLERİ AYIKLAMA: Arşiv Malzemesi ile cari işlemleri devresinde bir değere sahip olduğu halde, hukuki kıymetini ve bir delil olma vasfını kaybetmiş, ileride kullanılmasına ve muhafazasına

Detaylı

DOKÜMANLARIN KONTROLU PROSEDÜRÜ

DOKÜMANLARIN KONTROLU PROSEDÜRÜ Sayfa 1/9 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 01.03.2012 İlk Yayın 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kalite Yönetim Sistemi (KYS) içinde bulunan tüm dokümanların hazırlanması, onaylanması,

Detaylı

HASSAS GÖREV TESPİT FORMU

HASSAS GÖREV TESPİT FORMU okulu Müdürü Risk Düzeyi Riskler Kontroller veya Tedbirler Harcama Yetkililiği Müdür Eğitim-öğretim işleyişinin, öğrencilerin ve akademik personelin sorunlarını çözüme kavuşturmak Ödenek üstü harcama,

Detaylı

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM KAYITLARI KONTROLÜ PROSEDÜRÜ

KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEM KAYITLARI KONTROLÜ PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 /5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, firmada ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine (GGYS) göre dokümante edilmiş bir Kalite ve Gıda Güvenlik Sistemi kurmak, bu sistemi uygulamak, tutulacak

Detaylı