15 Eylül - 19 Eylül 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "15 Eylül - 19 Eylül 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda ABD tarafından veri akışı oldukça zayıftı. Haftanın ikinci gününden itibaren gelmeye başlayan verilerden ilki beklenti altında kalan İş İmkanları ve İş Gücü Hacmi verisi oldu. Her hafta açıklanan Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularında bu hafta beklentilerden daha kötü bir gerçekleşme meydana geldi. Haftanın son günü açıklanan iki önemli veriden ilki beklentilere paralel gerçekleşme görülen Perakende Satışlar verileri oldu. Haftanın son günü açıklanan iki önemli veriden ikincisi olan ABD Michigan Tüketici Güven Endeksi ise beklentiler üzerinde açıklandı. Amerika kıtasının diğer önemli ekonomilerinden Kanada dan gelen önemli verilere baktığımızda Yapı Ruhsatları verisinin beklentilerin oldukça üzerinde geldiğini, Konut Başlangıçlarının ve Kapasite Kullanım Oranının beklentinin hafif altında kaldığını gördük Avrupa tarafından açıklanan verilerden ilki beklenti üzerinde gelen Almanya Ticaret Dengesi oldu. İngiltere den gelen Halifax Konut Fiyatları Listesi ise beklentileri karşılayamazken, İngiltere İmalat ve Sanayi Üretim verilerinde beklentilerin karşılandığını gördük. Almanya dan açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi beklenti düzeyinde gelirken, Euro Bölgesi'nden açıklanan Sanayi Üretim verileri de beklentileri karşıladı. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney nin açıklamaları takip edildi. Asya tarafından açıklanan verilere Japonya dan gelen beklentileri karşılayamayan büyüme verileri ile başladık. Hafta boyunca Japonya dan açıklanan diğer verilere baktığımızda Üçüncül Sanayi Aktivite Listesi ve Makine Siparişleri beklenti altında kalırken, Sanayi Üretimi ise beklentilerin üzerinde arttı. Ayrıca BOJ Başkanı Kuroda nın konuşması takip edildi. Çin den açıklanan verilere baktığımızda ticaret verileri karışık bir görünüm sergilerken, hem tüketici hem de üretici enflasyonu verilerinin beklentilerin altında kaldığını gördük. Bölgenin diğer önemli ekonomilerinden Avustralya dan açıklanan verilere göz attığımızda Konut Kredilerinin beklenti altında kaldığı, Westpac Tüketici Güven Endeksinin geçen ayın oldukça altında kaldığı, İşsiz Oranının ise beklentilerden oldukça iyi geldiği bir haftayı geride bıraktık. Diğer önemli ekonomilerden Yeni Zelanda da Merkez Bankası nın Faiz Oranını %3,5 ta sabit bıraktığı İmalat Endeksinin de beklenti üzerinde geldiğini gördük. Türkiye den açıklanan verilere baktığımızda Sanayi Üretimi beklentilerin üzerinde kalırken, 2. Çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verisi beklentilerin altında kaldı. Ayrıca Cari Açığında beklentilerin hafif üzerinde geldiğini takip ettik.

2 ABD ABD tarafında bu hafta veri akışı oldukça zayıftı. Haftanın ikinci gününden itibaren gelmeye başlayan verilerden ilki beklenti altında kalan İş İmkanları ve İş Gücü Hacmi verisi oldu. FED in istihdamdaki gelişmeler konusunda fikir sahibi olabileceği önemli göstergelerden biri olan veride, beklenti 4,72 Milyonken gerçekleşme beklentinin altında 4,67 Milyon oldu. Tarım Dışı İstihdam verisinin şaşırtıcı bir şekilde düşük gelmesinin ardından bu veride beklentileri karşılamadı. Her hafta açıklanan Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularında bu hafta beklentilerden daha kötü bir gerçekleşme meydana geldi. Veride beklenti 300bin kişi iken açıklanan 315bin kişi oldu. Açıklanan rakama göre, işsizlik sigortası için kayda geçmiş olan bireylerin sayısında artış olduğu görüldü. S&P %1, ,54 DOW %0, ,51 NASDAQ %0, ,60 Haftanın son günü açıklanan iki önemli veriden ilki beklentilere paralel gerçekleşme görülen Perakende Satışlar verileri oldu. Ağustos ayı Perakende Satışları verisinde, beklenti %0.6 yönündeydi. Temmuz ayında %0.0 açıklanan veri, beklenti ile aynı doğrultuda %0.6 olarak açıklandı. Aynı saatte açıklanan otomobil satışlarının hariç tutulduğu Çekirdek Perakende Satışlarda ise Ağustos ayı beklentisi %0.3 olacağı yönündeydi. Temmuz ayında %0.1 açıklanan veride Perakende Satışlar verisinde olduğu gibi beklenti aynı oranda %0.3 olarak açıklandı. Haftanın son günü açıklanan iki önemli veriden ikincisi olan ABD Michigan Tüketici Güven Endeksi ise beklentiler üzerinde açıklandı. Tüketicilerin ekonomiye ne kadar güven duyduklarının ölçüldüğü önemli bir anket olan Michigan Tüketici Güven Endeksinde beklentinin 73,0 düzeyindeyken, gerçekleşmenin beklentinin üstünde 75,6 olarak açıklandığı görüldü.

3 ABD Amerika kıtasının diğer önemli ekonomilerinden Kanada dan gelen önemli verilere baktığımızda Yapı Ruhsatları verisinin beklentilerin oldukça üzerinde geldiğini, Konut Başlangıçlarının ve Kapasite Kullanım Oranının beklentinin hafif altında kaldığını gördük. Ağustos ayına ait Yapı Ruhsatları verisi beklentilerin oldukça üzerinde gelerek %11.8 artış ile açıklandı. Beklentiler %4.2 düşüş olacağı yönündeydi. Temmuz ayında revize edilmiş veride ise %16.4 oranında artış açıklanmıştı. Ağustos ayı beklentisi 195 bin olan Kanada Konut Başlangıçları verisi ise 192,4 bin olarak açıklandı. Konut piyasası, tüm ekonomi için önemli bir ölçektir. Beklentileri karşılayamaması yatırım için yeterli sermayeye sahip tüketicilerin azaldığını gösterir. Kanada'daki kullanılan üretim kapasitesi oranını gösteren Kanada Kapasite Kullanım Oranı %82.7 gelerek beklentilerin altında kalsa da Mart 2008'den bu yana en yüksek seviye olarak kayıt edildi. Haziran ayında açıklanan yılın ilk çeyreğine ait veri ise beklentilerin altında gelmesine rağmen son zamanların en iyi rakamı açıklanmıştı. Kanada'da birinci çeyrekte bu oran %82.5 gelmişti.

4 AVRUPA Avrupa tarafından gelen verilerden ilki beklenti üzerinde gelen Almanya Ticaret Dengesi oldu. 16milyar 800milyon Euro olarak beklenen veri daha iyi gelerek 22milyar 200milyon Euro olarak açıklandı. Böylelikle Alman Ticaret Dengesi'nde Mart 2008'den bu yana en yüksek seviye görülmüş oldu. Avrupa'nın en önemli ekonomilerinden olan Almanya'nın dış ticaretinde sağladığı bu ilerleme Euro bölgesi gelişimi açısından olumlu görülmekte. İngiltere den gelen Halifax Konut Fiyatları Listesi ise beklentileri karşılayamadı. Ağustos ayına ait Konut Fiyatları Listesi beklentilerden kötü gelerek aylık bazda %0.1, yıllık bazda ise %9.7 olarak açıklandı. DAX %0, ,13 FTSE %0, ,96 CAC40 %1, ,70 İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Carney nin konuşmaları takip edildi. Gündeminde faiz artırımının olduğu konuşmada Carney; İngiltere'de ekonomisini iyiye gittiğini ve bu ivmede devam etmesi ile kademeli olarak faiz artırımı yapabileceklerini belirtti. İstihdamdaki iyileşmenin de yeterli düzeyde olması gerektiğinin öneminin vurgulandığı toplantıda, önemli bir gündem maddesi ise İskoçya'nın bağımsızlığını istemesi hususu oldu. Carney, "parasal birlik konseptinin İskoçya'nın egemenliği ile zıt açıklamasında" bulundu. Haftanın devamında bir kez daha konuşan Carney bu kez, faiz artırımına gerek olmadığını belirtse de, konut piyasasına harcanan yüklü borcun uzun vadede bu tezin gerçekleştirilebilirliğini düşündürdü. Konuşmalarına faizler için herhangi bir yol haritası çizmediklerini ekledi. Ayrıca İngiltere İmalat ve Sanayi Üretim Verileri beklentileri karşıladı. İngiltere imalat üretimi verisi geçen ay beklentilerin altında %0.3 oranındaydı. Eylül ayı için beklentiyi karşılayan veri % 0.3 oranında açıklandı. İmalat Üretimi verisi ile aynı anda açıklanan ülkenin sanayisi hakkında rehber olabilecek verilerden biri olan Sanayi Üretim Verisi de, beklentilerin üzerinde gelerek %0.5 artış ile açıklandı. Almanya dan açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi beklenti düzeyinde geldi. Aylık bazda açıklanan veride beklenti %0.0, yıllık bazda ise %0.8 gelmesi yönündeydi. TÜFE rakamları beklenti ile aynı doğrultuda gelerek aylık bazda %0.0 olarak açıklandı. Ayrıca aynı gün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) aylık raporu açıklandı. Aylık raporda yetkililerin; Euro'nun enflasyon hedefi için biraz daha düşmesi gerektiği, düşük enflasyondan kurtulmak için para politikalarındaki sıkılaştırmanın sağlanması, alışılagelmiş para politikalarından kurtulmanın gerekliliği ile ilgili açıklamaları toplantının gündemini oluşturduğunu gördük.

5 AVRUPA Euro Bölgesi'nden açıklanan Sanayi Üretim verileri beklentileri karşıladı. Temmuz ayına ait verilerden Sanayi Üretim verisinde beklenti %0.05 yönündeydi. Kişisel gelirin önemli bir göstergesi olan veri %0.01 oranında açıklandı. Yıllık bazda açıklanan Sanayi Üretimi verisinde ise beklenti %1,3, açıklanan rakam %2,2 oldu. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Tahvil alımının büyük olacağından bahseden Draghi, devlet garantisi olduğu sürece Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) programının kapsamının genişleyeceğini belirtti. Ayrıca VDMK programının orta dereceli kredi notuna sahip dilimlere genişlerse etkili olabileceğinden bahsetti.

6 ASYA Asya tarafından açıklanan verilere Japonya dan gelen beklentileri karşılayamayan büyüme verileri ile başladık. Japonya çeyreklik bazda beklendiği gibi %1.8 küçülürken, yıllık bazda ise %7.1 küçüldü. Yıllık bazda beklenti %7.0 küçülme olması yönündeydi. Hafta boyunca Japonya dan açıklanan diğer verilere baktığımızda Üçüncül Sanayi Aktivite Listesi ve Makine Siparişleri beklenti altında kalırken, Sanayi Üretimi ise beklentilerin üzerinde arttı. Ayrıca BOJ Başkanı Kuroda nın konuşması takip edildi. Nikkei %1, Hang Seng %2, Japonya Üçüncül Sanayi Aktivite Listesi %0.0 olarak açıklanırken veride beklentiler %0.3'tü. Temmuz ayında da %0.0 açıklanmıştı. Japonya Ağustos ayı makine siparişleri %3.5 geldi. Beklentiler %4.0 geleceği yönündeydi. Temmuz ayında ise %8.8 olarak açıklanmıştı. Japonya Yıllık Makine Siparişleri ise %1.1 ile %0.6 beklenen verinin üzerinde olumlu geldi. Shangai %0, ,95 Temmuz ayında -%3.0 olarak açıklanmıştı. Japonya Sanayi Üretimi %0.4 ile beklentilerin üzerinde geldi. Beklenti %0.2 açıklanacağı yönündeydi. Japonya Merkez Bankası(BOJ) Başkanı Kuroda yaptığı açıklamalarda, ekonomisindeki gelir vergisindeki artışı nasıl karşılayacağını düşünen Başbakan Abe'ye enflasyon hedefini tutturma konusunda destek olacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Enflasyon hedefine ulaşmak için, parasal genişleme ile birlikte farklı politika araçlarını da devreye sokmaktan çekinmediklerini belirtti. Çin den açıklanan verilere baktığımızda ticaret verileri karışık bir görünüm sergilerken, hem tüketici hem de üretici enflasyonu verilerinin beklentilerin altında kaldığını gördük. Çin den açıklanan ticaret verileri karışık bir görünüm sergiledi. Çin'in yıllık ihracatı %9.4 olarak açıklandı. Beklenti %8.0 yönündeydi. Yıllık İthalatı ise -%2.4 geldi. Tahminler %1.7 olarak bekleniyordu. Çin TÜFE yıllık bazda %2.0 ile beklentilerin altında kaldı. Beklenti %2.2 yönündeydi. Aylık veride %0.2 açıklandı ve %0.4 olan beklentilerin altında kaldı. Aynı saatte yıllık Üretici Fiyat Listesi ise -%1.2 olarak açıklandı. Tahminler -%1.1 geleceği yönündeydi. Bölgenin diğer önemli ekonomilerinden Avustralya dan açıklanan verilere göz attığımızda Konut Kredilerinin beklenti altında kaldığı, Westpac Tüketici Güven Endeksinin geçen ayın oldukça altında kaldığı, İşsiz Oranının ise beklentilerden oldukça iyi geldiği bir haftayı geride bıraktık. Diğer önemli ekonomilerden Yeni Zelanda da Merkez Bankası nın Faiz Oranını %3,5 ta sabit bıraktığı İmalat Endeksinin de beklenti üzerinde geldiğini gördük.

7 ASYA Ağustos ayı Avustralya Konut Kredileri %0.3 oranında geldi. Beklenti %1.0 geleceği yönündeydi. Ağustos ayı Avustralya Westpac Tüketici Güveni -%4.6 geldi. Temmuz ayı verisi %3.8 açıklanmıştı. Avustralya İşsizlik Oranı beklentilerin altında %6.1 geldi. Beklenti %6.3 açıklanacağı yönündeydi. Aynı saatte açıklanan Avustralya İstihdam Değişikliği kişi artışla beklenenin çok üstünde geldi. Beklenti olacağı yönündeydi. Yine aynı saatte Tam Gün İstihdam Değişimi açıklandı ve beklentilerin altında geldi açıklanacağı bekleniyordu. Yeni Zelanda Merkez Bankası(RBNZ) beklendiği gibi faiz oranını değiştirmeyerek %3.50 düzeyinde sabit bıraktı. Yeni Zelanda Merkez Bankası yaptığı açıklamada, alınan kararlarda etkilenecek ekonomik koşullardan bahsetti. Yeni Zelanda İmalat Endeksi geçen ayın üzerinde düzeyinde geldi. Geçtiğimiz ayki gerçekleşme 53.5 seviyesindeydi

8 TÜRKİYE Türkiye den açıklanan verilere baktığımızda Türkiye Sanayi Üretimi yıllık bazda beklentilerin oldukça üzerine gelerek %3.6 oranında arttı. Beklentiler son 6 ayın en düşük seviyesi olan %1.3 artış olacağı yönündeydi. Türkiye 2. Çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla(GDP) ise beklenti altında kaldı ilk çeyrekte %4,3 büyüyen ekonominin ikinci çeyrekte %2,8 oranında büyüdüğü tahmin ediliyordu. Ancak gerçekleşmenin 2. çeyrekte %2,1 oranında olduğu gözlemlendi. Türkiye Cari Dengede ise beklentilerin üzerinde açık verdi. Temmuz ayına ait veride beklentiler 2milyar 550milyon Dolar açık gelmesi yönündeyken, açığın beklentilerden daha olumsuz 2milyar 630milyon Dolar geldiği görüldü. Ayrıca Uluslararası kredi derecelendirme kurulu Fitch Rating Türkiye ile ilgili yayımladığı raporda, beklentilerden düşük seviyede açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamlarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası üzerindeki baskıyı arttırabileceğine dikkat çekti. Hatırlanacağı üzere Fitch Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak teyit etmişti. Fitch Türk ekonomisindeki volatilitenin giderek arttığını belirtirken, cari dengenin GSYİH'ya oranının %5.7 olabileceği tahmininde bulundu ve bunun olumsuz bir görünüm olabileceğini ekledi. Fitch Rating Kıdemli Direktörü Paul Rawkins ise ülkedeki faizin enflasyon karşısında düşük kalmasının endişe verici olabileceğine dikkat çekti. TCMB Başkanı Erdem Başçı ise Kastamonu Ticaret Odası'nın düzenlediği bir toplantıda konuşarak, enflasyonun üzerinde faiz verilmesi gerektiğini ve bu ortamda sert faiz indiriminin TL'nin aleyhine olacağını söyledi.

9 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi gününe Avustralya dan açıklanacak Yeni Motorlu Araç Satışları verisi ile başlayacağız. Saat 10:00 da yurtiçinden gelecek İşsizlik Oranının ardından 11:00 de açıklanacak Bütçe Dengesi izlenecek. 12:00 de gelecek Euro Bölgesi Ticaret Dengesinin ardından 15:30 da açıklanacak ABD New York İmalat Endeksi ve 16:15 te gelecek ABD Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı verileri takip edilebilir. Salı günü 04:30 da açıklanacak Avustralya Merkez Bankası Toplantı Tutanakları ile başlayacak. 08:30 da Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda nın açıklamalarının ardından 11:30 da İngiltere den açıklanacak yıllık ve aylık enflasyon verileri takip edilebilir. 12:00 deki Almanya ve Euro Bölgesi ZEW Ekonomik Durum Endeksinin ardından 15:30 da gelecek ABD ÜFE verileri ve aynı saatte açıklanacak Kanada İmalat Satışlar verisi izlenebilir. Çarşamba günü Yeni Zelanda dan gelecek Cari Denge verisinin ardından Asya bölgesinden açıklanması beklenen önemli bir veri bulunmuyor. 11:30 da İngiltere Ortalama Kazanç Endeksi, İşsizlik Maaşı Başvuruları ve İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu üyelerinin son toplantıya ilişkin kullandıkları oy verisi izlenebilir. 12:00 de açıklanacak Euro Bölgesi Tüketici Fiyat Endeksinin ardından 15:30 da gelecek ABD TÜFE verileri izlenecek. 21:00 de ise ABD Merkez Bankası FED in Para Politikası Kurulu FOMC Toplantı Sonuçları açıklanacak. Kararlarının açıklanmasının ardından 21:30 da FED Başkanı Yellen in konuşması yakından takip edilecek. Perşembe günü 01:45 de Yeni Zelanda dan gelecek ikinci çeyrek Büyüme Oranı ile başlayacak. 02:50 de açıklanacak Japonya Ticaret Dengesinin ardından 09:35 te Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda nın konuşmaları takip edilebilir. 11:30 da İngiltere den gelecek Perakende Satışlar verisini takiben 15:30 da ABD den gelecek Yapı Ruhsatları, Konut Başlangıçları ve Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları izlenebilir. 15:45 te Düşük ve Orta Gelirleri Hanehalkı için Varlık Edinmenin Önemi isimli bir konferansta konuşacak olan FED Başkanı Yellen in açıklamalarının ardından 17:00 de gelecek Philadelphia Fed İmalat Endeksi izlenebilir. Ayrıca gün içerisinde tüm piyasaların gözünün İskoçya dan gelecek Bağımsızlık Referandumu Sonuçlarında olacağını da akılda tutmak gerekir. Cuma günü Asya tarafından gelecek önemli bir veri beklenmiyor. Güne 09:00 da Almanya dan gelecek ÜFE verisinin ardından 11:00 de açıklanacak Euro Bölgesi Cari Dengesiyle devam edeceğiz. Kanada dan açıklanacak TÜFE verisinin ise haftanın son önemli verisi olması bekleniyor.

10 EURUSD Geçtiğimiz hafta veri trafiği açısından sakindi. Perşembe günü açıklanan Almanya TÜFE verisinde gerçekleşme beklentilere paraleldi. Yine Cuma günü açıklanan ABD perakende satışlar verilerinde de pozitif ya da negatif yönde bir sapmanın olmaması paritenin sıkışık seyirde hareket etmesine neden oldu. Bu haftaya baktığımızda ön plana çıkan yine az sayıda veri söz konusu. Salı günü Almanya'da açıklanacak olan ZEW verileri önemli. Yılbaşından bu yana istikrarlı bir şekilde negatif görünüm sergileyen ZEW ekonomik kanısı verisi Almanya ekonomisi için yeni bir olumsuz sinyal olabilir. Son iki ayda negatif olduğu izlenen ZEW mevcut koşullar verisinde de gerçekleşmenin negatif olması durumunda euroda sayıflama beklenebilir. Çarşamba günü Euro Bölgesi ve ABD'de açıklanacak olan TÜFE verileri açıklanacak. Her iki verideki nötr beklentilerin gerçeğe dönüşmesi beklenebilir. Perşembe günü ABD'de açıklanacak olan konut verilerine de dikkat etmekte yarar var. Özellikle geçen ay açıklanan konut verilerindeki ciddi pozitif sapmanın bu ayda da görülmesi halinde dolarda güçlenme görülebilir. Pariteye teknik açıdan bakarsak; Dip arayışının hala devam ettiği söylenebilir ilk önemli destek konumunda. Düşüş yönünde hareketlerde daha sonra takip edilebilecek destekler ise ve seviyelerinde. Olası tepki alımlarında seviyesindeki psikolojik direnç takip edilebilir. Daha sonra takip edilebilecek dirençler ise ve seviyelerinde. RSI indikatörünün hafta içinde 20'nin de altına düşmesi ve çanak görüntüsü sergilemesi dip arayışının sona ermesi durumunda tepki alımlarının sert olacağı şeklinde yorumlanabilir.

11 GBPUSD Geçtiğimiz haftaya baktığımızda İngiltere'de gündemde daha çok politika vardı.18 Eylül'de düzenlenecek olan İskoçya bağımsızlık referandumu öncesinde bazı anketlerde ilk kez ayrılıkçıların öne geçtiğinin görülmesi sterlinde zayıflamaya yol açtı. Ancak Salı günü beklentilerden çok daha olumlu açıklanan sanayi üretimi verilerinin etkisiyle satış baskısı azaldı ve Çarşamba gününden itibaren tepki alımları izlendi. Bu hafta yine 18 Eylül Perşembe günü yapılacak olan İskoçya referandumuna ilişkin haber ve açıklamalar önemli. Referandumu bağımsızlık yanlılarının kazanması durumunda sterlinde yeni bir türbülans oluşabilir.makroekonomik verilere bakarsak Salı günü açıklanacak olan enflasyon ve Çarşamba günü açıklanacak olan işsizlik verileri önemli. Ancak bu verilerin referandum ile ilgili gelişmelerin gölgesinde kalması beklenebilir. Pariteye teknik açıdan bakarsak; desteğinin hemen altında meydana gelen tepki alımlarına karşın dip arayışının hala devam ettiği söylenebilir. Üzerinde haftalık kapanış meydana gelse de direncinin geçildiği hala teyit edilmedi. Alıcıların güçlenmesi durumunda bu dirence ek olarak ve / bandındaki dirençlerin test edilmesi beklenebilir. Olası geri çekilişlerde , ve destekleri takip edilebilir.rsi ve ATR indikatörleri arasındaki uyumsuzluk satıcılı seyrin devam etmesi olasılığına dikkat çekiyor.

12 USDJPY Dört haftalık yükseliş eğilimini koruyan parite haftaya ve seviyelerinin geçilmesi ile başladı ve hafta boyu yukarı hareketin devam ettiği görüldü. Hafta boyunca çeşitli toplantılarda açıklamalarda bulunan Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kuroda, Yen'deki değer kaybının Japon ekonomisi açısından ciddi sorunlar oluşturabileceğini beliterek bu konudaki rahatsızlığını dile getirdi. Önümüzdeki günlerde BOJ'un rahatsız olduğu bu konuda önlem alıp almayacağı, alacaksa hangi boyutta olacağı takip edilecek konular arasında olacak. Haftanın son işlem günü paritede seviyesini geçme çabaları vardı. Yeni haftada direncinin geçilmesi halinde takip edeceğimiz yeni dirençler ve seviyelerinde bulunmakta seviyesi altında kalıcılık halinde ise ilk olarak ve desteklerini takip edeceğiz 'ın ise önemli destek konumunda olduğunu belirtelim.parabollic SAR indikatörü pozitif görünümünü sürdürüyor. Yeni haftada pariteyi etkileyebilecek gündem maddelerine bakacak olursak; ABD tarafında pazartesi günü kapasite kullanımı ve sanayi üretimi, salı günü ÜFE ve sermaye akışları, çarşamba günü konut kredi başvuruları, cari işlemler dengesi, faiz kararı ve FOMC açıklamaları, perşembe günü konut başlangıçları, inşaat izinleri,işsizlik sigortası başvuruları, cuma günü ise CB öncü göstergeler verileri ön plana çıkmakta. Japonya tarafında ise salı günü BOJ Başkanı Kuroda'nın konuşması, perşembe günü ithalat ihracat verileri ve Cuma günü güven endeksi verileri takip edilecek.

13 S&P 500 Bir önceki hafta 2010 seviyesinin görülmesi sonrasında başlayan geri çekilme, geçtiğimiz haftanın son işlem günlerinde 2001 seviyesi altı hareketlilikle devam etti. Sıkışık bir sürecin yaşandığı şu günlerde 2001 üzeri kalıcılık sağlanamaz ise paritede geri çekilmelerin görülebileceğini düşünmekteyiz. Bu durumda izleyeceğimiz ilk destekler 1980 ve 1954 seviyelerinde bulunmakta üzeri kalıcılık durumunda ise 2020 ve 2050 seviyeleri izleyeceğimiz ilk dirençler olacak. Özellikle haftanın son gününde satış baskısının artması nedeniyle bu haftaki açılışta meydana gelebilecek tepki alımlarının gücü önemli. Güçlü tepki alımlarının görülmemesi durumunda satıcılı seyir güçlenebilir. Son zamanlarda gündemini koruyan uluslararası siyasi gerginliklerin yanı sıra ABD borsaları ve kontratı etkileyebilecek ABD tarafındaki gündem maddelerine bakacak olursak; pazartesi günü kapasite kullanımı ve sanayi üretimi, salı günü ÜFE ve sermaye akışları, çarşamba günü konut kredi başvuruları, cari işlemler dengesi, faiz kararı ve FOMC açıklamaları, perşembe günü konut başlangıçları, inşaat izinleri,işsizlik sigortası başvuruları, cuma günü ise CB öncü göstergeler verileri ön plana çıkmakta.

14 ALTIN Rusya-Ukrayna arasında uzlaşmaya varılması ve yeni haftayla birlikte dolarda meydana gelen güçlenme sonrası Altın hafta boyunca düşüşünü devam ettirdi. Aynı zamanda Fed'in faizleri beklenenden daha önce arttırabileceği ihtimali ile birlikte son 7 ayın en düşük seviyesine geriledi. Önümüzdeki hafta ABD tarafında enflasyon verileri, yeni konut inşaat izinleri, Philedelphia Fed İmalat Listesi gibi fiyatlamaya etki edebilecek önemli veriler bulunuyor. Aynı zamanda Fed yetkililerinin Eylül'de yapacağı toplantıda faiz arttırımlarıyla ilgili yapılabilecek yeni açıklamalar Altın fiyatlarında oynaklığa sebep olabilir. Teknik açıdan bakacak olursak; 1233 üzerinde tutunmanın sağlanması halinde ilk olarak 1244 ve 1255 dirençlerini takip ediyor olacağız ana direnci ise trend değiştirici konumda olup, bu seviye altında hareketlilik devam ettiği sürece Altın'da negatif algının hakim olduğunu belirtelim altında kalıcılık halinde ise ilk destekler 1222 ve 1207 seviyelerinde bulunuyor. Heiken Ashi indikatörü geçen hafta olduğu gibi bu hafta da negatif görünüm sergilemeye devam ediyor.

15 BRENT Doların global çapta değerlenmesi, ayrıca petrol üretim ve stoklarının da yeterli olduğu düşünceleri ile düşüşünü devam ettiren Brent'te yeni hafta kritik seviyesinin hemen üzerinden başlasa da destek üzeri kalıcılık sağlanamayınca geri çekilme tekrar başladı ve düşüş hafta boyu devam etti. Perşembe günü desteği denemeleri sonrası tepki alışları görüldü ve toparlanma çabası cuma gününde de kendini hissettirdi. Yukarı hareketliliğin devamı halinde ilk izleyeceğimiz dirençler sırasıyla ve seviyelerinde ilk önemli direnç konumunda. Bu seviye altında kaldıkça negatif algının gücünü koruyacağını düşünmekteyiz. Geçilebilmesi halinde ise ve diğer izleyeceğimiz dirençler. Özellikle 'ın bir sonraki kritik direnç konumunda olduğunu, geçilemediği sürece alışların tepki boyutunda kalabileceğini ve negatif algının devam etmesini beklediğimizi belirtelim. Yukarı hareketin devamı adına direncinin geçilmesi gerekmekte. Mevcut durumda desteğinin önemli olduğunu ve bu seviye altında kalıcılık halinde satış baskısının artabileceğini belirtmek isteriz. Bu durumda izleyeceğimiz diğer destek seviyeleri olacak.

16 VIOP30 Haftayı direnci altında seviyesinden kapatan kontratta, haftalık açılışta aşağı yönlü hareketlerin gerçekleşmesi durumunda ilk olarak ve destekleri takip edilebilir. Alım iştahının devamı adına üzeri kalıcılığa önem vermekteyiz. Yukarı yönlü hareketliliklerle üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ise ilk dirençler ve seviyelerinde bulunuyor.

17 USDTRY Haftaya TL'nin değer kaybıyla başlayan kurda, Fed'in beklenenden daha erken sürede faiz artırımına gidebileceği yönündeki öngörüler ve yıllık bazda beklentilerin altında kalan Türkiye büyüme verileri sonrasında yükselişini sürdürerek Mart ayından bu yana en yüksek seviyeleri gördü. Cari işlemler açığının geçen aya göre azalması ve akabinde TCMB Başkanı Başcı'nın verideki beklentileri destekler konuşması sonrasında kurda sınırlı da olsa geri çekilmeler gözlemledik. Haftanın ilk günü açıklanacak Türkiye çeyreklik işsizlik ortalaması ve bütçe dengesi verileri önemli. ABD tarafında ise enflasyon verileri, yeni konut inşaat izinleri ile Philedelphia Fed İmalat Listesi kuru etkileyebilecek öneme sahip diğer veriler arasında bulunuyor. Ayrıca FOMC nin Eylül deki toplantısında faiz artırımı tarihine dair yapacağı açıklamalar ile büyüme, işsizlik ve enflasyon ile ilgili tahminler kurda volatilitelere sebep olabilir. Teknik açıdan bakacak olursak; Dolar lehine hareketlilikler görülmesi durumunda ilk dirençler , ve seviyelerinde. Aşağı hareketliliklerde ise ilk olarak , ve desteklerini takip ediyor olacağız ana desteği üzerinde tutunma devam ettikçe güçlü pozitif algının varlığından söz edebiliriz. Kısa vadeli göstergeler aşırı alım bölgesinde seyrediyor. Haftanın ilk günlerinde volatilitenin artması beklenebilir.

18 EURTRY TL'de görülen değer kayıplarıyla birlikte Çarşamba günü açıklanan Türkiye büyüme verilerinin de beklentilerin altında kalması sonucu kurda 2.86'lara doğru yükselişler gözlemledik. Akabinde açıklanan cari açık verisinin geçen aya göre azalması ve TCMB Başkanı Başcı'nın Türkiye'nin dünya ihracatındaki payının giderek arttığını vurgulayan konuşmaları sonrasında hafif geri çekilme gözlendi. Hafta başında yurtiçinde açıklanacak işsizlik ortalaması ve bütçe dengesini takip ediyor olacağız. Ayrıca Euro bölgesinden gelecek enflasyon verileri ile Alman Zew Ekonomik Kanısı kuru etkileyebilecek diğer veriler arasında yer alıyor. Teknik açıdan bakacak olursak; üzerinde tutunma sağlanması halinde ilk olarak ve dirençlerini takip ediyor olacağız. Tl lehine hareketliliklerin gerçekleşmesi halinde ise ilk destekler ve seviyelerinde ana desteği altında kalıcılık halinde ise algının negatife döneceğini düşünmekteyiz. Geçtiğimiz haftaki analizimizde dikkatinizi çektiğimiz Bollinger alt bandında tepki alımları izlendi.

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, Boston Fed'in düzenlediği konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Sıkı istihdam politikası ekonomiyi iyileştirebilir" dedi. Yellen, konuşmasında faiz artışının

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

10-14 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *02:50 Japonya - Cari Denge *11:30 Euro Bölgesi - Sentix Yatırımcı Güven Endeksi *17:00 ABD - İstihdam Trend Endeksi *19:25 ABD - FOMC Üyesi Lockart'ın

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

22 Eylül - 26 Eylül 2014

22 Eylül - 26 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda FED in 2 gün süren FOMC Toplantı Sonuçları, İskoçya da yapılan Bağımsızlık Referandumu ve

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim

12 Aralık Haftalık Ekonomik Takvim 12 16 Aralık 2016 FED Faiz Oranı Kararı ve 2017 yılı Mesajları Ön Planda Olacak Hafta genelinde, dolar endeksinde yaşanan karmaşık seyrin etkileri görülmeye devam etti. ABD den açıklanan olumsuz makro

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

08 Eylül - 12 Eylül 2014

08 Eylül - 12 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalara hafta boyunca yön veren verilere baktığımızda Avrupa Merkez Bankası ECB den gelen Faiz İndirimi ve ABD den açıklanan beklenti altı Tarım

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

17 Kasım - 21 Kasım 2014

17 Kasım - 21 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global bazda ekonomik veri trafiğinin yoğun olmadığı bir hafta geçirdik. Açıklanan veriler arasında ABD den açıklanan verilere

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta FED Faiz Kararı, ABD Büyüme Oranı, Tarım Dışı İstihdam Raporu ve PMI verileri izlendi. ABD tarafından açıklanan verilere

Detaylı

Teknik Bülten 15 Aralık 2016 Perşembe

Teknik Bülten 15 Aralık 2016 Perşembe Güne Başlarken ABD Merkez Bankası FED, gösterge faiz olan federal fon oranını 25 baz puan artırarak, yüzde 0.25-yüzde 0.50'den yüzde 0.50-yüzde 0.75'e yükseltti. Fed yetkililerinin tahminlerinden oluşan

Detaylı

Teknik Bülten. 13 Mayıs 2016 Cuma

Teknik Bülten. 13 Mayıs 2016 Cuma Güne Başlarken Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, piyasaların ABD ekonomisinin gücüne dair oldukça karamsar olmaya devam ettiğini söyleyerek, merkez bankasının faiz artırımı olasılığının piyasaların tahmininden

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY EURUSD Piyasalarda gözler Fed toplantısında Geride bıraktığımız yılın son ayında faiz artırımına

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015

25 Mayıs - 29 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *Tatil ABD Anma Günü *Tatil İngiltere *02:50 Japonya Ticaret Dengesi, İhracat ve İtlahat Hacmi Salı; *01:45 Yeni Zelanda Ticaret Dengesi, İhracat ve İthalat

Detaylı

Teknik Bülten 16 Mayıs 2017 Salı

Teknik Bülten 16 Mayıs 2017 Salı Güne Başlarken ABD'den Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıklamasına göre, OPEC'in ihracat gelirleri 2016 yılında 2004 yılından beri olan en düşük seviyesine inmesinin ardından bu yıl muhtemelen artacak.

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Temmuz 2016 Cuma

Teknik Bülten. 29 Temmuz 2016 Cuma Güne Başlarken Japonya Merkez Bankası (BOJ), bugünkü politika toplantısında, exchange traded fonları (ETF) alımlarını 6 trilyon yene yükseltirken, devlet tahvili alımları için hedefini değiştirmedi ve

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017

14 Mart Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor. 14 Mart 2017 14 Mart 2017 14 Mart 2017 Merkez Bankası Toplantıları Öncesi Piyasalar Yatay Seyrediyor Merkez Bankası toplantıları öncesi piyasalarda nispeten olumlu bir havanın hakim olduğunu görüyoruz. Dolar ın kayıplarını

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

Teknik Bülten. 18 Mayıs 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 18 Mayıs 2016 Çarşamba Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre Mart'ta %0.1 artan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Nisan ayında %0.4 arttı. Yıllık artış ise %1.1 oldu. Beklenti aylık %0.3, yıllık %1.1 artıştı.

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

03 Kasım - 07 Kasım 2014

03 Kasım - 07 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda geçtiğimiz haftaki veri trafiği arasında yön belirleyici etkisi yüksek olan ekonomik olaylara baktığımızda Merkez Bankalarının

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti ve faiz artırımlarının zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olduğunu bildirdi.

Detaylı

Teknik Bülten 13 Mart 2017 Pazartesi

Teknik Bülten 13 Mart 2017 Pazartesi Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre tarım dışı istihdam Şubat'ta 235 bin arttı, işsizlik oranı %4.7'ye geriledi. İmalat ve inşaat sektörleri istihdam artışına öncülük etti. Beklenti

Detaylı

Teknik Bülten. 30 Haziran 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 30 Haziran 2016 Perşembe Güne Başlarken National Association of Realtors (NAR) verilerine göre ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta % 3.7 düştü, uzmanların beklentisi % 1.1 düşüştü. Satışlardaki bu gerileme, ABD konut piyasasının

Detaylı

Teknik Bülten. 25 Ekim 2016 Salı

Teknik Bülten. 25 Ekim 2016 Salı Güne Başlarken St. Louis Fed Başkanı James Bullard faiz oranlarına ilişkin değerlendirmesinde "Şimdilik ihtiyaç olan tek bir faiz artışı" dedi. Arkansas'ta konuşan Bullard önümüzdeki 2-3 yılda düşük faiz

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi Güne Başlarken Goldman Sachs, Fed'in faiz artırımının zamanlaması için tahminini Haziran'dan Eylül'e öteledi. New York Fed Başkanı William Dudley, 2016 yılı için iki faiz artırımının makul bir beklenti

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 5 9 Aralık 2016 OPEC Kararı ile Güçlü Petrol, TL de ise Negatif Ayrışma Şiddetleniyor Hafta genelinde açıklanan olumlu ABD makroekonomik datalar ile Dolar daki güçlü duruşun devam ediyor. Euro Bölgesinden

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 18.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28645 1,29219 0,44 ALTIN 1223,23 1224,81 0,12 USDTRY 2,22348 2,22433 0,03 EURTRY 2,86274 2,87717 0,50 USDJPY 108,364 108,681 0,29

Detaylı

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma Güne Başlarken... ABD hisse senetleri, banka ve teknoloji hisselerine gelen alımların öncülüğünde yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı. San Francisco Fed Başkanı John Williams faiz artışını ağırdan

Detaylı

10 Ekim Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Ekim Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın. Haftalık Ekonomik Takvim 10 14 Ekim 2016 Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan veri aylık bazda beklentilerin hafif

Detaylı

Teknik Bülten 02 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 02 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), tarafından yapılan açıklamada faiz aralığını yüzde 0.5-0.75'te tuttuğunu bildirdi. ABD Merkez Bankası, işgücü piyasasının ılımlı büyümenin olduğu bir

Detaylı

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma

Teknik Bülten 27 Ocak 2017 Cuma Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre 21 Ocak'ta sona eren haftada haftalık işsizlik maaşı başvuruları 22 bin kişi artışla 259 bin oldu. Bu, 4 haftanın en yüksek seviyesi. Beklenti 247

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

15 Aralık - 19 Aralık 2014

15 Aralık - 19 Aralık 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda Perakende Satışların beklentiden ve bir önceki aydan yüksek geldiğini, Haftalık

Detaylı

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 03 Kasım 2016 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Washington'da gerçekleştirdiği, iki gün süren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Komite, federal fonları faizinde (gösterge faiz) bir artış

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

Teknik Bülten. 30 Eylül 2016 Cuma

Teknik Bülten. 30 Eylül 2016 Cuma Güne Başlarken Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz artırımı için aciliyet olmadığını söyledi. Kashkari, "Enflasyon yüksek değil. Enflasyon beklentileri çıpalanmış durumda" dedi. Atlanta Fed Başkanı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0687 1,5202 123,191 2,8835 1082,95 44,69 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0692 1,5238 123,500 2,8896 1084,80 45,07 Düşük

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

16 Haziran - 20 Haziran 2014

16 Haziran - 20 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta IŞİD terör örgütünün Irak kentlerini ele geçirmesi ve Dünya Bankasının dünya ekonomisine ilişkin yayınladığı rapor

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı 12 Haziran 2017 12 Haziran 2017 Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı Geçtiğimiz haftayı oldukça yoğun bir gündem ile bitiren piyasalara İngiltere seçimleri damgasını vurmuştu. May in genel seçimlerde

Detaylı

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor. 24 Ekim 2016

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor. 24 Ekim 2016 24 Ekim 2016 TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor Veri akışı bakımından yoğun olmayan bir haftayı geride bırakırken, Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrası

Detaylı

Teknik Bülten 01 Şubat 2017 Çarşamba

Teknik Bülten 01 Şubat 2017 Çarşamba Güne Başlarken ABD'de Tüketici Güven Endeksi, bir önceki ay 2001'den bu yana olan en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından Ocak'ta 11.8'e gerileyerek beklentilerin altında kaldı. Beklentiler ise 112.8

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0979 1,5267 121,094 2,9256 1156,05 49,08 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0986 1,5321 121,190 2,9430 1162,79 49,35 Düşük

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor 27 Aralık 2016 27 Aralık 2016 Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor Küresel piyasaların Noel tatili nedeniyle kapalı olması haftanın ilk gününde fiyatlamaların oldukça sınırlı olmasına yol

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Haziran 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 09 Haziran 2016 Perşembe Güne Başlarken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faizlerde 50'şer baz puanlık indirimlerin devamının 'makul' olacağını söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, büyümenin öncü

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 arastirma@destekmenkul.com.tr KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR Büyük Merkez Bankalarının hafta boyunca verdiği ek

Detaylı

Teknik Bülten 18 Mayıs 2017 Perşembe

Teknik Bülten 18 Mayıs 2017 Perşembe Güne Başlarken ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham Petrol stoklarının geçen hafta 1,8 milyon varil (yüzde 0,3) azalışla 520,8 milyon varile düştüğünü açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN EURUSD GBPUSD USDTRY Referandum Tarihi Netleşiyor Yurt içi ana gündem maddesi ise anayasa değişikliği.

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor.

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. 10 Ekim 2016 10 Ekim 2016 ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan

Detaylı

01 Aralık - 05 Aralık 2014

01 Aralık - 05 Aralık 2014 İSVİÇRE ALTIN'A ''HAYIR'' DEDİ!!! Geçtiğimiz hafta yaşanan ekonomik olayları değerlendirmeden önce İsviçre'de bugün yapılan Altın referandurmuna değinmek isterim. İsviçre'deki Altın Referandumunda sandıklar

Detaylı

29 Aralık - 02 Ocak 2015

29 Aralık - 02 Ocak 2015 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Geçtiğimiz hafta global piyasalarda Noel tatilinin ağır basması nedeniyle düşük hacimli işlemlerin gerçekleştiği, genel anlamda volatilitenin

Detaylı