PALAMUT ÜREME DÖNEMĐ: AV YASAĞI :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PALAMUT ÜREME DÖNEMĐ: AV YASAĞI :"

Transkript

1 PALAMUT L: Sarda sarda Büyüklüğüne göre: Vanoz, Çingene Palamudu, Palamut, Kestane Palamudu, Zindandelen, Torik, Sivri, Altı parmak, Peçuta Đ: Atlantic bonito A: Bonito F: Bonite à dos rayé Uzun ve iri vücutludur. Kuyruk gövdesinin iki yanında büyük birer çıkıntı bulunur. Vücudu çok küçük pullarla kaplıdır. Başı çıplaktır. Sırt yüzgeçlerinin kaidesi boyunca ve göğüs yüzgeçlerinin üst tarafında, pullar daha büyüktür, yan çizgisi genellikle hafifçe girintili çıkıntılıdır. Başı ve ağzı büyüktür. Çenelerinde sivri ve batıcı dişler bulunur. Damak üzerinde de ayrıca küçük dişler vardır. Gözleri vücuduna göre küçüktür. Palamutlarda sırt mavimtraktır. Gençlerde sırt üzerinde geniş ve koyu renkte, enine çizgiler bulunur. Yanlarının altı ve karın gümüşsüdür. Azami uzunluğu 90 cm ye kadar ulaşır. Ortalama cm arasında bulunur. Genel olarak küçüğüne palamut, büyüğüne torik adı verilen bu türün, muhtelif boylarına verilen isimler şöyledir. Vonoz (0-10 cm), gaco (10-20 cm), çingene palamudu (20-30 cm), palamut (30-40 cm), kestane palamudu (40-45 cm), zindandelen (45-50), torik (50-60 cm), sivri (60-65 cm), altıparmak (65-70 cm), peçuta (75 ve daha fazla). ÜREME DÖNEMĐ: Yumurtlama yerleri genel olarak Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi olmaktadır. Yumurtlamaları Mayıs ortasından, Haziran sonuna kadar devam eder. Zaman zaman bu süre klimatolojik ve hidrolojik değişikliklere bağlı olarak Temmuz ayına da sarkabilmektedir. AV YASAĞI : 1 Nisan-31 Ağustos Tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile avcılığı yasaktır. Ancak Ağustos Tarihleri arasında çapari ile avcılığı serbesttir.

2 TÜKETĐM ZAMANI: TÜR/AY OCAK ŞUBAT MART NĐSAN MAYIS HAZĐRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKĐM KASIM ARALIK Palamut TÜKETĐM ŞEKLĐ: Tavası, haşlaması, buğulaması, pilakisi, köftesi, ızgarası, torik kafasından çorbası ve özellikle de lakerdası yapılır. TARĐFLER: PALAMUT IZGARA 2 palamut, 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Yarım bardak un, Limon suyu Palamutların kafasını ayırın, içini temizledikten sonra kuyruklarını yüzgeçlerini kesin. Sonra, önce boylamasına, sonra enlemesine dörde bölün. Unlayıp yağladıktan sonra ızgarada her iki tarafını da güzelce pişirip, limon suyuyla servis yapın.

3 PALAMUT BUĞULAMA 2 adet palamut 4 adet küçük boy domates 4 adet kırmızıbiber 1 adet büyük boy soğan Yarım demet maydanoz 2 adet limon 1 çay kaşığı kırmızı köri püresi 4 çay kaşığı su 1 tatlı kaşığı zencefil 10 adet kereviz yaprağı 1 tatlı kaşığı elma sirkesi Tuz, karabiber 1 çay kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı Zeytinyağında köriyi kavurun. Zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alın. Domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın. Kırmızıbiberleri közleyip zar şeklinde doğrayın. Maydanozu kıyın. Kereviz yapraklarını küçük küçük doğrayın. Geniş bir tavada palamut hariç tüm malzemeyi domatesler diri kalacak şekilde pişirin. Pişen karışımı robotta püre haline gelene dek ezin. Palamutların filetosunu çıkartın. Her yaprak palamudu ortasından uzunlamasına ikiye bölün. Đçine hazırlamış olduğunuz sostan bir miktar sürüp rulo şeklinde sarın. Isıya dayanıklı küçük bir kabın içine hazırlamış olduğunuz sosu dökün. Rulo şeklindeki palamutları sosun üzerine yerleştirin. Kabın üzerini folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin. Buğulamayı fırından alıp üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra servis tabağına aktarın. Sos ile sıcak servis yapın.

4 PALAMUT DOLMA 4 küçük palamut 1 kuru soğan 1 tatlı kaşığı çam fıstığı 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz Çeyrek demet maydanoz 1 çay kaşığı yenibahar 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3/4 çay bardağı galeta unu 3/4 çay bardağı un 1 yumurta Tuz, karabiber Ayçiçek yağı Palamutların orta kılçığını alın. Soğuk suyla yıkayın ve bekletin. Bir tavada zeytinyağı ile çam fıstığını pişirin. Ufak doğranmış soğanı ekleyin, ince kıyılmış maydanoz, ceviz, yenibahar, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Bu harcı palamutların içine yerleştirin. Palamutları önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp kızgın ayçiçek yağında yaklaşık 20 dakika kızartın. Yarım saat bekletin ve ılık ya da soğuk servis yapın.

5 TARATORLU PALAMUT TAVA 1 tane palamut 1,5 su bardağı zeytinyağı 1 çay fincanı ceviz Yarım su bardağı un Yarım su bardağı sirke 3-4 yumurta kadar bayat ekmek içi 4 diş sarımsak Balıkları temizledikten sonra, 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Tuzladıktan sonra kağıt üzerinde unlayıp bir tavada kızdırılmış zeytinyağında kızartın. Kağıt üzerine çıkartıp yağını emdirin. Sonra servis tabağına yerleştirin. Kızartma yağı olarak zeytinyağı kullanmanız tat açısından çok yararlı olacaktır. Taratorun Ekmeği ılık suda ıslatın. Avucunuzla sıkarak sudan çıkartın. Sarımsağı, cevizi, ekmeği rondoya koyarak ince, ince kıyın. Sirke ve su ilavesiyle katı yoğurt kıvamına getirin. Balığın üzerine dökerek servise sunun.

6 GÜVEÇTE PATATESLĐ PALAMUT 800 gr palamut filetosu (kuşbaşı doğranmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 500 gr patates 1 çorba kaşığı un 250 gr (1 su bardağı) krema 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 küçük soğan (ince doğranmış) 125 gr gravyer peyniri (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış) 1 su bardağı balık suyu Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız. Orta boy bir güveci bir çorba kaşığı tereyağla yağlayınız. Patateslerin kabuklarını soyunuz; ince olarak dilimleyip kurulayarak bir kenara bırakınız. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağı orta boy bir tencerede hafif ateşte eritiniz. Palamut etlerini ekleyip iyice karıştırınız. Tahta bir kaşıkla unu tencereye serpip 2 dakika pişiriniz. Kabı ateşten alıp, içine kremayı dökerek karıştırınız; balık suyunu da katıp, kabınızı tekrar ateşe koyarak kaynatınız. (Bu arada karıştırmaya devam ediniz.) Karışım kaynar kaynamaz ocağı kısıp, koyulaşıncaya kadar pişiriniz. Karışımın yarısını bir güvece dökünüz. Patatesin, tuzun, biberin, soğanın ve rendelenmiş peynirin yarısını güvece koyup, önce kalan balıklı karışımın öteki yarısını, sonra kalan patatesleri, soğanı, tuzu, biberi ve peyniri ekleyiniz. Güveci fırının en üst katına yerleştirerek, patatesler iyice kızarıncaya kadar pişiriniz. Güveci fırından çıkarıp üstüne, taze soğanı serperek servis ediniz.

7 DOMATES SOSLU PALAMUT FĐLETOSU 4 büyük palamut filetosu 4 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/4 su bardağı rafine yağ 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 orta boy yeşil biber (çekirdekleri temizlenip ince kıyılmış) 6 büyük domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış) 1 defne yaprağı 1 1/4 su bardağı balık suyu Geniş bir tabağa unu, tuzu ve biberi koyup karıştırınız. Palamut filetolarını tek tek baharatlı una bulayıp fazla unlarını silkeleyiniz. Rafine yağı büyük ve derin bir tavaya koyup orta ateşte kızdırınız. Unlanmış palamut filetolarının her iki yüzünü 5'er dakika kızartınız. Sonra sarımsağı, yeşil biberi, domatesi defne yaprağını ve balık suyunu tavaya ekleyip karıştırınız. Tavanın üstünü kapatıp karışımı hafif ateşte 20 dakika ağır ağır kaynatınız. Palamutları bir delikli kepçeyle tavadan alıp servis tabağına yerleştiriniz; tabağın üstünü, sosu hazırlayıncaya kadar alüminyum kâğıt ile kapatınız. Tavadaki karışımı harlı ateşte ara sıra karıştırarak 3 dakika, sos koyulaşıncaya kadar kaynatınız. Tavayı ateşten alıp defne yaprağını sostan çıkarıp atınız. Sosu balıkların üstüne döküp servis ediniz.

8 KĐREMĐTTE PALAMUT 1 adet palamut 3-4 adet yeşil sivribiber 1 baş soğan 2 adet domates 1 çay fincanı zeytinyağı 1 adet limon Tuz Karabiber Balığı ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlayıp yarım saat kadar bekletin. Fazla büyük değilse bütün olarak ya da dilimleyerek yıkanmış yeşil sivribiber, halka halka doğranmış soğan ve kabukları soyularak enine yuvarlak dilimlenmiş domateslerle birlikte yağlanmış kiremide döşeyin. Üzerine hafifçe tuz serpip fırında pişirin. Üzerine zeytinyağı limon suyu karışımı gezdirerek servis yapın.

9 PALAMUT PĐLAKĐSĐ 2 palamut Zeytinyağı 1 soğan ince kıyılmış 2 diş sarımsak ince kıyılmış 1 defneyaprağı 2 orta boy domates 1 orta boy havuç 1 orta boy patates Tuz 2 su bardağı su Yarım bağ kıyılmış maydanoz Domates suyu Palamutları enlemesine dilimleyip dibi yağlanmış bir tepsiye dizin. Bir tencerede kızdırdığınız yağa soğanı ilave edip 3-4 dakika kavurduktan sonra, tavla zarı gibi doğradığınız domates, havuç ve patateslerle sarımsak ve defneyaprağını katın. 2 dakika daha kavurup domates suyunu, tuzunu ilave ederek ağır ateşte yarım saat pişirin. Bunları tepsideki balıkların üzerine boca edip tekrar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine maydanoz serperek sofraya alın.

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune

FENER BALIĞI. L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune FENER BALIĞI L: Lophius piscatorius Đ: Angler A: Seeteufelm F: Baudroie commune Fener balığı (Lophius piscatorius), Lophiidae familyasına ait ilginç bir balık türü. Yüzünün önüne sarkan "feneri" ile denizin

Detaylı

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon

KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon KIRLANGIÇ L: Chelidonichthys lucerna M: Kırmızı Kırlangıç Đ: Tub gurnard A: Roter Knurrhani F: Grondin perlon Ege, Akdeniz ve Marmara'nın fazla göç etmeyen, yerli balığıdır. Kısmen Karadeniz'de rastlanır.

Detaylı

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI Pirinç 2 su bardağı 360 gram Domates 3 küçük boy 300 gram Yağ 1/2 su bardağı 100 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Su(sıcak) 3 su bardağı 600 gram Pirinci yıkayın, süzün. Domatesi

Detaylı

ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe

ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe ĐSTAVRĐT L: Trachurus trachurus Đ: Atlantic horse mackerel A: Holzmakrele F: Chinchard d'europe Sırtı mavimsi yeşil, yanları gümüşi ve karın beyazdır. Kuyruk yüzgecinin rengi sarıdır. Maksimum uzunluk

Detaylı

KILIÇ BALIĞI. L: Xiphias gladius Đ: Swordfish A: Schwertfisch F: Espadon

KILIÇ BALIĞI. L: Xiphias gladius Đ: Swordfish A: Schwertfisch F: Espadon KILIÇ BALIĞI L: Xiphias gladius Đ: Swordfish A: Schwertfisch F: Espadon Nesli son yıllarda çok azalan kılıç balığı okyanusların sıcak ve ılıman bölgelerinde yaşayan çok gösterişli bir balıktır. Vücut kaslarından

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. KARALAHANA ÇORBASI (3. Grup) Kuru fasulye Mısır yarması (kırık mısır) Su Kuru soğan Tereyağı Dana kıyma Domates salçası Karalahana

Detaylı

DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede

DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede DÜLGER L: Zeus Faber M: Peygamber Balığı;Güneş Balığı Đ: John dory A: Europäischer Heringskönig F: Dorede Boyu 50-60 santimetreye ulaşan dülger balığı, geçici balıktır. Mayısta Marmara'dan Karadeniz'e

Detaylı

GÜMÜŞ. L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson

GÜMÜŞ. L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson GÜMÜŞ L: Atherina hepsetus M: Çamuka, Tokmakbaş, Aterin Đ: Mediterranean sand smelt A: Gmeiner Ährenfisch F: Cabasson Vücut yanlardan hafif yassılaşmış, ince uzun bir şekildedir. Baş uzunluğu vücut yüksekliğine

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan

iftar mönüleri dosya Osmanlı Mutfağı araştırmacısı Tenzile Telli İstanbul Radisson Sas The Bosphorus Otel in şefi Mehmet Soykan iftar mönüleri Ramazan denince, çoğumuzun aklına, gün boyu sabrettikten sonra, güneşin batışı ile bir araya gelen insanların sevdikleri ile beraber paylaştığı güzel bir sofra gelir. Hayatın bizim için

Detaylı

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz.

1 porsiyon(3 adet) için besin değerleri: *1 bardak ayranla birlikte tüketiniz. Sebzeli Omlet Muf ff f in Ma emeler (4 kişilik / 12 adet) Yarım soğan (küp küp doğranmıș) Yarım kabak (rendelenmiș) 1 adet kırmızı dolma biber (küp küp doğranmıș) 8 adet yumurta 40 g doğranmıș roka 25

Detaylı

LÜFER. L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal

LÜFER. L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal LÜFER L: Pomatomus saltator Büyüklüğüne göre: Defneyaprağı, Çinakop, Sarıkanat, Lüfer, Kofana Đ: Bluefish A: Blaubarsch F: Tassergal Türkiye deki suların ve Đstanbul un deyim yerindeyse en özel balığıdır.

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. SEBZELİ TAVUK ÇORBASI (1.Grup) 4 parça tavuk göğüs eti 3 su bardağı su Ayçiçek yağı (sebzeleri kavuracak kadar) 10 g tereyağı

Detaylı

Detox Beslenme Programı

Detox Beslenme Programı Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Kliniği Detox Beslenme Programı Yağ Yakıcı ve Vücut Şekillendirici 7 Günlük Özel Program Merhaba İç hastalıkları uzmanı doktorumuz Dr. Nafiz Karagözoğlu önderliğinde; Klinik Diyetisyen

Detaylı

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES

Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kimyonlu Kraker Sosu 1 su bardağı yoğurt ile 2 tatlı kaşığı kimyon karıştırılır. KURUTULMUŞ DOMATES Kuru domatesleri nohut, kuru fasulye ve bamya gibi yemeklerde kullanabilirsiniz. Domatesleri yemeğiniz

Detaylı

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler

Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler Kişiye Özel SDM Protokolü Tarifler 1. OMLET MÜCVER (1 SDM Porsiyonu yerine ) Malzemeler & Tarif: 1 paket SDM omlet 2 dilim SDM kızarmış ekmek un haline getirilmiş 100 ml su Dereotu 1/2 kabak rendesi(suyu

Detaylı

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI

ENERJi veren KAHVALTI. 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi. Küçük Kitap EGZERSİZ EGZERSİZ PROGRAMLARI PROGRAMLARI ENERJi veren KAHVALTI Küçük Kitap 5 Tariflik Kahvaltı Rehberi EGZERSİZ PROGRAMLARI (. ENERJi veren KAHVALTI Güne enerji dolu başlamak için kahvaltınızı en sevdiğiniz besinlerle yapın. Klasik kahvaltı yapmaktan

Detaylı

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir.

*Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. *Kırmızı yazılmış malzemeler sizin tarafınızdan alınacak olan malzemelerdir. TEL ŞEHRİYE ÇORBASI (2.Grup) 300 g tel şehriye 4 litre sıcak su 2 tatlı kaşığı domates salçası 4 adet domates 1 demet maydanoz

Detaylı

MARİFETLİ MUTFAK. Nefis sos tarifleriyle. Köfteler. Lezzet

MARİFETLİ MUTFAK. Nefis sos tarifleriyle. Köfteler. Lezzet Lezzet MARİFETLİ MUTFAK Nefis sos tarifleriyle Köfteler MARİFETLİ MUTFAK Nefis sos tarifleriyle Köfteler Lezzet Fesleğen ve sarımsak soslu köfte 4-6 KİŞİLİK GEREKLİ MALZEME Yarım kg kıyma 1 yumurta 3-4

Detaylı

KOLAY KADAYIF MANTI. Yoğurt için 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak

KOLAY KADAYIF MANTI. Yoğurt için 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak KOLAY KADAYIF MANTI Mantı için; 250 gr. kadayıf 200 gr. dana kıyma 2 çay kaşığı köfte baharı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1/3 bağ maydanoz 2 çorba

Detaylı

HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA!

HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA! Eylül - Ekim 2012 HELLMANN'S İLE DAYANILMAZ TARİFLER ELİNİZİN ALTINDA! lezzeti ortaya çıkarın .... ISTER TAVUK, ISTER BALIK, ISTER ET LEZZET. TIKKA MASALA, BARBEKÜ, KEBAP VE CAJUN HEPSİ BİRBİRİNDEN LEZZETLİ

Detaylı

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com

Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler. aggoodfoods.com Hayata Lezzet Katan Sağlıklı Tarifler aggoodfoods.com AG GoodFoods renkli pirinçleri kendine has yoğun aroması, doygun kıvamı, harika lezzeti ve göz alıcı renkleri ile sofralarınızı şenlendirirken, protein

Detaylı

1500 lü yıllara kadar olan tarifler

1500 lü yıllara kadar olan tarifler Bu proje AB komisyonu tarafından desteklenmektedir. İçeriği yazarlarının ve komisyonun izni olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz. 1500 lü yıllara kadar olan tarifler EFIF 1500 lü yıllara kadar olan tarifler

Detaylı

Yağlar ve Margarinler

Yağlar ve Margarinler Yağlar ve Margarinler Fats & Oil Pastacılık Yağları Bakery Fats Teremyağ 06089-03 Pastacı 06087-00 Börek 06088-05 Ürün barkodu / Unit barcode 68691375608935 Ürün barkodu / Unit barcode 8691375608704

Detaylı

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER

KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER KERKENES EKO-MERKEZ EKOLOJİK ÜRÜNLER YEMEK TARİFLERİ KİTABI 1 Erdoğan Akdağ Araştırma ve Eğitim Merkezi. 2 Güneş Evi ve Güneş Ocakları İÇİNDEKİLER Kerkenes Eko-Merkez...5

Detaylı

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams

Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt Ürünleri ve Kremalar Dairy Products and Creams Süt ve Süt Ürünleri Milk and Dairy Products 04128-04 Süt Milk 1 lt Koli barkodu / Carton barcode 68692971421843 04128-03 Yarım Yağlı Süt Semi Skimmed

Detaylı

PĐSĐ. L: Pleuronectes platessa Đ: Euroean plaice A: Schullen F: Plie commune

PĐSĐ. L: Pleuronectes platessa Đ: Euroean plaice A: Schullen F: Plie commune PĐSĐ L: Pleuronectes platessa Đ: Euroean plaice A: Schullen F: Plie commune Vücut üstten ve alttan yassılaşmıştır. Gözler vücudun sağ tarafında olup, gözlerin bulunduğu sırt yeşilimsi veya sarımsı kahverengi

Detaylı

GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel

GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI Y: Alabalık, Deniz Alabalığı L: Salmo trutta labrax Đ: Black Sea Salmon A: See Forelle F: Truite arc-en-ciel Vücutta egemen olan renk zeytin yeşili olup, üst kısımları kahverengi veya

Detaylı

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık

Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık On5yirmi5.com Acıktıkça Domates Çorbasına Tıkladık İştah açan görüntüleri ve en pratik tarifleriyle tatlıdan çorbaya türlü seçeneğin bulunduğu yemek siteleri kadınların artık vazgeçilmezi. Yayın Tarihi

Detaylı

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Poğaça Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

AV YASAĞI TÜR BÖLGE BAŞLANGIÇ BĐTĐŞ AÇIKLAMA KALKAN

AV YASAĞI TÜR BÖLGE BAŞLANGIÇ BĐTĐŞ AÇIKLAMA KALKAN KALKAN L: Psetta maxima M: Sofra Balığı Đ: Turbot A: Haandreiß F: Turbot Vücutları üstten dairevi görünüşlü ve biraz bombelidir. Alt tarafları tamamen düzdür. Derisi pulsuz fakat küçük kemiksi yumrularla

Detaylı

Culture and Local Meals

Culture and Local Meals Culture and Local Meals Comenius Project 2007-2009 Bolu Atatürk Anadolu Lisesi - Bolu TARHANA yaz mevsiminde,her şey bol ve ucuzken,türk kadınları domatesi,maydonozu,naneyi,nohutu ve biberi birlikte pişirirler,daha

Detaylı

Mercan. Mercan Tava: Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi Balık Tarifleri. Malzemeler: Tarif:

Mercan. Mercan Tava: Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi Balık Tarifleri. Malzemeler: Tarif: Mercan Mercan Tava: 1 kilo mercan Mısır unu ve galeta unu karışımı Ayçiçek yağı (2/3), zeytinyağı (1/3) karışımı 1 limon Temizlenmiş mercanları yarı yarıya galeta ve mısır unu karışımına batırın. Bol (1/3

Detaylı

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin.

Irish Coffee. ESPRESSO Tarifleri. İçindekiler. Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. KLASİK KAHVELER Irish Coffee 50 ml espresso 1 çay kaşığı esmer şeker 20 ml viski 20 ml krema Bardak 3 dk Viskiyi bir sos tenceresinde ısıtın ve esmer şekeri ekleyip eritin. Karışımı bir bardağa alın ve

Detaylı

ÇĐPURA. L: Sparus aurata M: Alyanak, Mendik, Lidaki (Küçüğü) Đ: Gilthead seabream A: Dorade Royal F: Daurade

ÇĐPURA. L: Sparus aurata M: Alyanak, Mendik, Lidaki (Küçüğü) Đ: Gilthead seabream A: Dorade Royal F: Daurade ÇĐPURA L: Sparus aurata M: Alyanak, Mendik, Lidaki (Küçüğü) Đ: Gilthead seabream A: Dorade Royal F: Daurade Çipura balığı (Sparus aurata), Sparidae familyasına ait, antik çağdan beri sevilerek tüketilen

Detaylı

Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Bayramlık Lezzetler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Yuvarlak ve baton ekmekler

Yuvarlak ve baton ekmekler Yuvarlak ve baton ekmekler Yuvarlak veya uzun, kendi pişirdiğiniz ekmek özeldir. Çıtır kabuk ekmeği çevreler ve kesim sırasında leziz iç kısım görünür. Burada ekmeği kendi damak tadınıza göre pişirme olanağınız

Detaylı

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler

Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler On5yirmi5.com Tatlı Krizini Bastıran Hafif Tarifler Sıcak havalarda ağır yemekler ve tatlılar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi (oluşturma : 11/8/2017) Özellikle tatlı

Detaylı

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI

DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ DEVEKUŞU YUMURTASININ KAPSAMI DEVEKUŞU YUMURTASI ve ÖZELLİKLERİ Yeryüzünde yaşayan kanatlı hayvanlar arasında yumurtası en büyük kuş, devekuşudur. Devekuşu yumurtasının ortalama boyu 15 cm, genişliği 13 cm dir. Ortalama 1,5 kg ağırlığa,

Detaylı

SARDALYA. L: Sardina pilchardus M: Ateş Balığı Đ: European pilchard A: Sardine F: Sardine d'europe. Vücut yuvarlak, yanlardan

SARDALYA. L: Sardina pilchardus M: Ateş Balığı Đ: European pilchard A: Sardine F: Sardine d'europe. Vücut yuvarlak, yanlardan SARDALYA L: Sardina pilchardus M: Ateş Balığı Đ: European pilchard A: Sardine F: Sardine d'europe Vücut yuvarlak, yanlardan hafif basık, solungaç kapakları dalgalı görümündedir. Vücudun yanlarında ve sırta

Detaylı

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri

nefis tatlar altında kalorinin 200 kalori 98 MART 2010 yemektarifleri 098-102_FS_94:Layout 1 2/22/10 1:25 PM Page 98 yemektarifleri 250 nin altında nefis tatlar Düşük li yemek deyince aklınıza bir tutam ot ve tatsız tuzsuz yemekler geliyorsa bir de bu tarifleri deneyin.

Detaylı

Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ

Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ Sağlıklı ve lezzetli balık tarifleri ile birlikte BALIĞIN FAYDASINI ARTIRACAK 6 ÖNEMLİ ÖNERİ Uskumrudan lüfere, palamuttan hamsiye Balık tezgahlarında çeşit çeşit balıklar, iştah açan görüntüleriyle hem

Detaylı

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pide - Kek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Okula Dönüş TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel

Detaylı

Büyümeyi Destekleyen Tarifler

Büyümeyi Destekleyen Tarifler Büyümeyi Destekleyen Tarifler DEKILER N I IC YEMEKLER 4-5 Yumurtalı Ekmek 6-7 Vanilya Aromalı Yulaf Ezmesi 8-9 Ev Yapımı Patates Püresi 10-11 En Kırmızı Çorba 12-13 TATLILAR 14-15 Meyveli ve Vanilyalı

Detaylı

Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Ekmek Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Deneme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Yapışmaz kaplama Yapışmaz kaplaması sayesinde pişen kek kalıptan kolayca çıkar ve kalıp çok daha kolay bir biçimde temizlenebilir. Kaplamayı korumak için pişirirken

Detaylı

Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Bahar Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

MEZGĐT. L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu

MEZGĐT. L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu MEZGĐT L: Merlangius merlangius euxinus M: Mavi mezgit Đ: Whiting A: Merlan F: Merlu Kafası gövdesine orantılı büyüklükte olan Mezgitin ağzı büyüktür. Çenelerinde sivri dişler bulunur. Alt çenelerinde

Detaylı

Yemek Tarifleri Robot-Coupe

Yemek Tarifleri Robot-Coupe Yemek Tarifleri Robot-Coupe İÇERİK Yemek Tarifleri Robot-Coupe Haydari... 2 Humus... 4 Fava... 6 Patlıcan Ezme... 8 Börek...10 Köfte...12 baklava...14 Sebzeli kiş...16 Çoban Salata...18 Sebzeli orman

Detaylı

Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Pasta Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

HAMSĐ. L: Engraulis encrasicolus M: Platika, Çatal kuyruk, Trina Đ: Anchovy A: Anchovis F: Anchois commun

HAMSĐ. L: Engraulis encrasicolus M: Platika, Çatal kuyruk, Trina Đ: Anchovy A: Anchovis F: Anchois commun HAMSĐ L: Engraulis encrasicolus M: Platika, Çatal kuyruk, Trina Đ: Anchovy A: Anchovis F: Anchois commun Hamsi özellikle Karadeniz'de kış aylarında gırgır adı verilen çevirme ağlarıyla avlanan doğal ürünümüz.

Detaylı

Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Nefis Kış Kekleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Mini tart kalıpları tr

Mini tart kalıpları tr Mini tart kalıpları tr Ürün bilgisi ve tarifler Değerli Müşterimiz! Silikondan üretilmiş mini tart kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede pastacıklar kolayca çıkarılır,

Detaylı

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik)

SÜTLÜ TATLILAR. FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) KEŞKÜL (2 kişilik) SÜTLÜ TATLILAR FIRINDA LİMONLU PUDİNG (6 kişilik) 1/3 su bardağı un (100 gr) 1,5 su bardağı tatlandırıcı Yarım çay kaşığı tuz 2 limon kabuğu rendesi 1/4 su bardağı limon suyu (30 ml) 3 yumurta 1,5 su bardağı

Detaylı

Kahvaltı 25, ,00

Kahvaltı 25, ,00 Menü Kahvaltı Kahvaltı Tabağı... (Beyaz Peynir, Kaşar Peynir, Çeçil Peynir, Zeytin Çeşitleri, Domates, Salatalık, Bal, Tereyağ, Reçel Çeşitleri, Haşlanmış Yumurta, Muska Böreği, Salam, Sigara Böreği, Sınırsız

Detaylı

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler

Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Pakmaya dan En Leziz Kurabiyeler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden güzel tarifler

Detaylı

Bulgurlu Kuru Dolma. Malzeme

Bulgurlu Kuru Dolma. Malzeme Bulgurlu Kuru Dolma - 8 kuru patlıcan - dolma için - 8 kuru biber dolma için - 250 gr. Kıyma - 1 Adet Soğan - 2 Diş sarımsak - 1 Çay bardağı kırılmış buğday - 1 Yemek kaşığı domates salçası - 1 Yemek kaşığı

Detaylı

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet!

Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! On5yirmi5.com Sağlıklı Kilo Verdiren Diyet! Ender Saraç'tan sağlıklı kilo verdiren diyet... Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2011 Pazar (oluşturma : 11/19/2015) Sağlıklı Kilo Verdirici Diyet 1. Gün Diyet Listesi

Detaylı

Semizotunun az bilinen 10 faydası

Semizotunun az bilinen 10 faydası On5yirmi5.com Semizotunun az bilinen 10 faydası Yorgunluk ve halsizlikten formda kalmaya Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2017 Perşembe (oluşturma : 7/11/2017) Baharla birlikte gelen sağlık, semizotu. Kendine has

Detaylı

Seç Haber. Haber, Özel Haber, Özgün Haber,

Seç Haber. Haber, Özel Haber, Özgün Haber, 1 Seç Haber Haber, Özel Haber, Özgün Haber, Yılbaşına özel menü tarifleri Nimet Bayrak Monday, December 22nd, 2014 2015 e girmemize az zaman kala misafirlerinize neler ikram edeceğinizi bilmiyorsanız sizler

Detaylı

Guglhupf kek kalıpları tr

Guglhupf kek kalıpları tr Guglhupf kek kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Mini Guglhupf kek kalıpları silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliğe sahiptirler. Bu sayede mini kekleri

Detaylı

Ramazana Özel Lezzetli ve Ekonomik Menü

Ramazana Özel Lezzetli ve Ekonomik Menü Temmuz - Ağustos 2014 Ramazana Özel Lezzetli ve Ekonomik Menü Set Menü Maliyeti : 5,61 TL Önerilen Satış Fiyatı : 30 TL Edeceğiniz Kâr : 24,39 TL (%81 Brüt Kâr) Biberli Kıymalı Tarhana Çorbası Çentik Kebap

Detaylı

LEZZETİN SIRRI HARCINDA SAKLI Pakmaya dan Harçlı Tarifler

LEZZETİN SIRRI HARCINDA SAKLI Pakmaya dan Harçlı Tarifler LEZZETİN SIRRI HARCINDA SAKLI Pakmaya dan Harçlı Tarifler 1 Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

Kahvaltı. Çorbalar. Süzme Mercimek Çorbası Baharatlı & Şehriyeli Günün Çorbası

Kahvaltı. Çorbalar. Süzme Mercimek Çorbası Baharatlı & Şehriyeli Günün Çorbası lezzette zirve Köfteli Den Çorbası Kahvaltı Spesiyal Kahvaltı Beyaz peynir, kaşar peynir, siyah zeytin, yeşil zeytin, tereyağı, bal, ev reçelleri, haşlanmış yumurta, domates, salatalık, biber, maydanoz,

Detaylı

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için

Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için Özel fırın kalıbı seti Katman ve şekilli pastalar için tr Ürün bilgileri ve tarifler Ürün numarası: 336 547 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89024AS1X2VII 2016-10 336 547 Yapışmaz kaplama Hazırlanan kekin kolayca

Detaylı

KEFAL (HAS KEFAL) L:Mugil cephalus M:Avrita, Topan, Topbaş, Koklan balığı Đ: Black mullet A: Flachkopf-Meeräsche F: Cabot

KEFAL (HAS KEFAL) L:Mugil cephalus M:Avrita, Topan, Topbaş, Koklan balığı Đ: Black mullet A: Flachkopf-Meeräsche F: Cabot KEFAL (HAS KEFAL) L:Mugil cephalus M:Avrita, Topan, Topbaş, Koklan balığı Đ: Black mullet A: Flachkopf-Meeräsche F: Cabot Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz de sürüler halinde yaşar. Has kefal, sidikli

Detaylı

Ev Dışı Tüketim Kataloğu. 1978'den beri

Ev Dışı Tüketim Kataloğu. 1978'den beri Ev Dışı Tüketim Kataloğu 1978'den beri R Geleneksel tatların yanında farklı ve yenilikçi ürünleri ile yemeklerinize değer katan FERSAN, 1978 yılından beri İzmir'de bulunan tek fabrikasında değişmeyen kalite

Detaylı

TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı

TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı 2 1. YEMEK KITABI Yemekler birkaç kategoriye ayrılmıştır: Balık ve Deniz Ürünü Kümes Hayvanı Et Fırın Yemekleri Pizza ve Kiş 2. BALIK VE DENIZ ÜRÜNÜ 2.1

Detaylı

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL 3 TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL 3 GALATA UN KG 6 TL 6 TL 6,5 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL 5 SÜT (hazır) KG TL TL,75 TL,5 TL 6 YOĞURT KG,3 TL,

Detaylı

Kasım - Aralık 2014. Yılbaşı, yılın en özel menüsünü hazırladığınız gündür. Yılbaşı menünüz için reçetelerimiz en büyük yardımcınız.

Kasım - Aralık 2014. Yılbaşı, yılın en özel menüsünü hazırladığınız gündür. Yılbaşı menünüz için reçetelerimiz en büyük yardımcınız. Kasım - Aralık 2014 Yılbaşı, yılın en özel menüsünü hazırladığınız gündür. Yılbaşı menünüz için reçetelerimiz en büyük yardımcınız. Gurme Menü Yılbaşına Özel Menü Yılın en özel menüsünü hazırladığınız

Detaylı

Kapaklı pasta kalıbı

Kapaklı pasta kalıbı tr Kapaklı pasta kalıbı Ürün bilgileri ve tarifler Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93708AS1X2VIII 2017-09 353 686 Yapışmaz kaplama Hazırlanan yiyeceklerin kolayca alınabilmesi için kalıp ve zemin kaplaması

Detaylı

Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Türk Tatlıları Tarifleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI -7 PİYASA ANALİZ SONUÇLARI SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM 5 7 TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL TL 5. TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL.5 TL GALATA UN KG TL TL,5 TL.89 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL. TL 5 SÜT (hazır)

Detaylı

Çukurova nın Tatlı-Tuzlu Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Çukurova nın Tatlı-Tuzlu Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Çukurova nın Tatlı-Tuzlu Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun!

Detaylı

Müsli bar fırın kalıbı

Müsli bar fırın kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarifler Müsli bar fırın kalıbı Değerli Müşterimiz! Sağlıklı beslenin: Bu fırın kalıpları ile en sevdiğiniz müsli barlarınızı en iyi malzemelerden kolayca ve hızlı bir şekilde kendiniz

Detaylı

Gavurdağı Salatası Domates, soğan, sivri biber, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi

Gavurdağı Salatası Domates, soğan, sivri biber, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi Mezeler Tabule Maydanoz, taze nane, dereotu, salatalık, domates, nar ve köftelik bulgur Humus/Pastırmalı Panço Patlıcan, patates ve sarımsaklı yoğurt Çiğ Köfte Muhammara Domates salçası, ceviz ve baharat

Detaylı

Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50

Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50 Zengin Açık Büfe Çeşitleri 17.50 Kahvaltı Tabağı 15.00 Tam yağlı beyaz peynir, kaşar peyniri siyah ve yeşil zeytin, oltu peynir, dana jambon, tavuk jambon, macar salam, domates, salatalık, vişne reçeli,

Detaylı

Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları

Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları Pakmaya ile En Güzel Yılbaşı Sofraları Siz nerede biz de orada! Pakmaya ile Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com En Güzel Yılbaşı Sofraları Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz

Detaylı

Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları. Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos

Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları. Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos Menü BAŞLANGIÇLAR Peynirli Pataşular Gougeres Peynirli 8 adet hamur topları Kalamar Kızarmış kalamar, tartar ve domates sos Keçi Peyniri ve Domates Tart Ilık tart üzerinde fırınlanmış domates, taze keçi

Detaylı

Malzeme : Konkase domates. Malzeme :

Malzeme : Konkase domates. Malzeme : MALTA SOS Kan portakalı Hollandez sos 1 adet 500 gr Portakalın yarısının kabuğunu rendele ve suyunu tamamen sık ve hollandez sos ile karıştır. Bu sos kuşkonmaz ve sebze yemekleri ile kullanılır. ŞARON

Detaylı

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough)

Standart Ekmeğin Hazırlanması. (Standart Bread Dough) Standart Ekmeğin Hazırlanması (Standart Bread Dough) 2.5 Ölçü Kabı Ilık Su 2 Ölçü Kabı Tam Buğday Unu 2 3 Ölçü Kabı Genel Amaçlı Un veya Ekmeklik Un. 1 Büyük Kaşık Tuz ½ Ölçü Kabı Sıvı Yağ ½ Ölçü Kabı

Detaylı

TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı

TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı TR Buharlı ankastre fırın Yemek Tarifleri Kitabı 2 1. OTOMATIK PROGRAMLAR UYARI! Güvenlik bölümlerine bakın. 1.1 Otomatik programlar Otomatik programlar, her tür et veya diğer yemek tarifleri için en iyi

Detaylı

Mart - Nisan 2014. Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA

Mart - Nisan 2014. Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA Mart - Nisan 04 Restoran Destek Paketi: TURUNCU PUSULA Restoran Destek Paketi: Turuncu Pusula Misafir memnuniyeti sizin için ne kadar önemli? İşletmenizi kara geçirmeniz önceliğiniz mi? Bütün sırlarınız

Detaylı

YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER

YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER YABANİ AMERİKAN PİRİNCİ SAĞLIKLI VE LEZZETLİ TARİFLER 02 / 03 GENEL BİLGİ Amerika ya özgü: Su çimi bir ile üç metreye kadar büyüyebilir ve köklerini ıslak toprağın derinliklerine yerleştirir. En çok sığ,

Detaylı

Pakmaya dan Sonbaharı Karşılarken CANLANDIRICI TARİFLER

Pakmaya dan Sonbaharı Karşılarken CANLANDIRICI TARİFLER Pakmaya dan Sonbaharı Karşılarken CANLANDIRICI TARİFLER Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

BAŞLANGIÇLAR SÜZME MERCİMEK ÇORBA GÜNÜN SPESİYAL ÇORBASI

BAŞLANGIÇLAR SÜZME MERCİMEK ÇORBA GÜNÜN SPESİYAL ÇORBASI MÖNÜ KAHVALTILAR (BREAKFAST) KAHVALTI TABAĞI Beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, dana jambon, salam, tereyağı, reçel, haşlanmış yumurta OMLET ÇEŞİTLERİ Sade, karışık,

Detaylı

Pakmaya dan meraklısına özel. Ege Esintili Tarifler

Pakmaya dan meraklısına özel. Ege Esintili Tarifler Pakmaya dan meraklısına özel Ege Esintili Tarifler Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

Tarifler Çilek Açıyor

Tarifler Çilek Açıyor Tarifler Çilek Açıyor TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

ÇORBALAR KAHVALTI SALATALAR

ÇORBALAR KAHVALTI SALATALAR ÇORBALAR GÜNÜN ÇORBASI BORÇ ÇORBA 5 TL 6 TL KAHVALTI KAHVALTI TABAĞI ( Zeytin, Beyaz Peynir, Domates, Salatalık, Salam, Tavuk, Jambon, Haşlanmış Yumurta, Kaşar Peyniri, Çilek Reçeli, Tereyağ, Bal, Tahin,

Detaylı

Meze Tarihi ve Kültürü

Meze Tarihi ve Kültürü Meze Tarihi ve Kültürü GÖZDE ŞARKÜTERİ 1 Meze, karın doyurmak için değildir; karın doyurmak ayrı bir zevktir. Yeni Rakı sponsorluğunda hazırlanmıştır. I.N. Karavia nın 1933 yılında İstanbul da Rumca olarak

Detaylı

Kahvaltılık Tarifler

Kahvaltılık Tarifler Kahvaltılık Tarifler TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Pakmaya dan. Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler

Pakmaya dan. Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler Pakmaya dan Sofraların Gözdesi Nişastalı Tarifler Siz nerede biz de orada! Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! /mutfaginyildizi

Detaylı

www.ufs.com Nasıl mı? Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Kokteyl Prolonge Paketi Toplantı Paketi

www.ufs.com Nasıl mı? Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Kokteyl Prolonge Paketi Toplantı Paketi Ocak - Şubat 2014 Şehir Otellerinde Kazandıran Banket Çözümleri Şehir otellerinde, şeflerin ve misafir kitlesinin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış 4 banket paketi, toplam 95 reçete ile işletmenize daha çok

Detaylı

Recipe from 1500 to 1800

Recipe from 1500 to 1800 Bu proje AB komisyonu tarafından desteklenmektedir. İçeriği yazarlarının ve komisyonun izni olmadan hiç bir şekilde kullanılamaz. Recipe from 1500 to 1800 Recipe from 1500 to 1800 İÇİNDEKİLER DANİMARKA...

Detaylı

Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor.

Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor. Geleneksel Türk tatları şimdi çikolatalı. En çok sevilen geleneksel Türk tarifleri, En iyi Belçika Çikolatası Callebaut ile buluşuyor. Çikolatada tutku ve uzmanlık Belçika dan GelenekseL tatlar Türkiye

Detaylı

Yağlı ciltler için mucize maskeler

Yağlı ciltler için mucize maskeler On5yirmi5.com Yağlı ciltler için mucize maskeler İşte yağlı ciltler için doğal temizlik ve bakım önerileri... Yayın Tarihi : 6 Eylül 2012 Perşembe (oluşturma : 10/26/2015) Yağlı ciltlerin bakımı için,

Detaylı

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler

Muffin kalıpları tr. Ürün bilgileri ve tarifler Muffin kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Muffin kalıpları, silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliktedirler. Bu sayede muffinleri kalıptan daha rahat çıkarabilirsiniz.

Detaylı

Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ

Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Yılbaşı Lezzetleri TARİF KİTAPÇIKLARI SERİSİ Siz nerede biz de orada! Uygulamalı nefis tarifler için adresimiz: mutfaginyildizi.com Bizi izleyin, en son yeniliklerden haberiniz olsun! Her gün birbirinden

Detaylı

Gıdaların Hacim ve Ağırlık Ölçüleri

Gıdaların Hacim ve Ağırlık Ölçüleri Gıdaların Hacim ve Ağırlık Ölçüleri Nişasta (Buğday) (gr) (mg) (ml) Çay Kaşığı = 2,3 gr = 2.300 mg = 0,81 oz = 30 ml = 3,0 cl = 1,01 oz Tatlı Kaşığı = 7,0 gr = 7.000 mg = 2,47 oz = 65 ml = 6,5 cl = 2,20

Detaylı