Küçükçekmece Belediyesi olarak küçük seyyahlar geziyor parolasıyla geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir gaye ile milli ve manevi değerlerine

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Küçükçekmece Belediyesi olarak küçük seyyahlar geziyor parolasıyla geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir gaye ile milli ve manevi değerlerine"

Transkript

1

2 Küçükçekmece Belediyesi olarak küçük seyyahlar geziyor parolasıyla geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir gaye ile milli ve manevi değerlerine katkı sağlayacak inançlarını koruyacak manevi güç alacağı geziler tertipleyerek hem dünyevi hem uhrevi kazançlar sağlamaktır.

3 Küçükçekmece Bilgi Evleri olarak İstanbul un en önemli şahsiyetlerinden biri olan Eyüp Sultan Hazretlerini ziyaret ettik. Bu kapsamda öğrencilerimize Peygamber Efendimizi evinde misafir ederek büyük bir onura sahip olan Eyüp Sultan ın(r.a) fedakarlık, kardeşlik, misafirperverlik örneği olarak bu altın değerlerimizi işlemeye çalıştık. Ardından velilerimizle de Eyüp Sultan Hazretlerini ziyaret ederek velilerimizi de değerler eğitimi kapsamında çalışmalarımıza dahil etmiş olduk.

4

5

6 Ayasofya camiini üyelerimizle gezerek İstanbul un fethi ile ilgili bilgilendirme yaparak öğrencilerimizde tarih bilinci uyandırmaya ve tarihi mirasımızı korumanın öneminden bahsederek tarihimizi araştırmanın önemini vurguladık.

7

8 Osmanlı Devleti nin son padişahlarından olan ve engin siyasi bilgisiyle devletin ömrünü 30 yıl uzatan Sultan II.Abdühamid Han ın türbesini gezerek ecdad kavramını işledik. Değerler eğitimi kapsamında Sultan Abdülhamit Han ın devlete ve millete olan sadakatini işleyerek öğrencilerimize milli ve manevi değerlerimiz olan bayrak, vatan ve devlet gibi hususlarda sadakat bilincini vermeye çalıştık.

9

10 İstanbul da gezdiğimiz önemli yerlerden biri de tarihimizde önemli yer kaplayan gemilerin, el yazmalarının, seyir aletleri ve taş baskıların yer aldığı Denizcilik Müzesidir. Öğrencilerimizle gezdiğimiz Deniz Müzesi nde Barbaros Hayreddin Paşa,Turgut Reis gibi tarihimizdeki önemli şahsiyetlerden bahsederek öğrencilerimizle tarih sohbetleri yaptık.

11

12 Değerler eğitimi kapsamında gerçekleştirdiğimiz diğer bir gezi yerimizde Darülaceze gezimizdir. Sevgi, dayanışma ve yardımlaşma konusu kapsamında ziyaret ettiğimiz büyüklerimizin durumunu öğrencilerimize ibret olması dolayısıyla göstermek istedik. Anne babaya öf bile demeyin düsturundan yola çıkarak gelecek nesillerimiz olan öğrencilerimize ailenin önemi ve anne-babaya merhametli olmanın öneminden bahsettik.

13

14 Öğrencilerimizle birlikte tarih kokan bu müzeleri, "geçmişini bilmeyen geleceğine ışık tutamaz" şuuruyla Osmanlı Devleti'nin kullandığı askeri kıyafet, silah, bayrak, sancak ve daha birçok eşyalar hakkında bilgi aldık. Milli savunma sistemlerimizin yer aldığı havacılık malzemelerini öğrencilerimize tanıttık. Bunun yanı sıra ziyaret ettiğimiz Harbiye Askeri Müzesi nde 1.Dünya Savaşı nda, kullanılan tarihi toplar, tüfek ve tabancalar, Osmanlı döneminin sancak ve bayrakları gösterilerek vatan kavramından bahsettik.

15

16

17 Osmanlı döneminde yaşayan ve tarih sahnesinde önemli yer edinen Hanım Sultanların vakfetmek amacıyla yaptırdığı camilerimizi gezdik. Her noktası tarih kokan İstanbul umuzda öğrencilerimize Hanım Sultanları hakkında da üyelerimize doğru bilgiler verdik.

18

19 Tarihi ve kültürel mirasımızda önemli bir yer edinen okçular tekkesini gezerek Askeri ve Kültür tarihimiz hakkında bilgiler edindik.

20

21 Üyelerimizle birlikte TCDD Müzesini gezdik. Gezi de demir yolu ulaşımında kullandığımız trenlerin geçmişten günümüze gelene kadar geçmiş olduğu evreleri gördük. Yataklı trenlerin içinde bulunan eşyaların bir kısmını tanıdık. Küçük maketlerle dekore edilmiş olan müzeyi gezdikten sonra, öğrencilerimizle yapmış olduğumuz küçük bir eğlence ile gezimizi sonlandırdık.

22

23 Aşiyan Müzesi, ünlü Türk Şairi Tevfik Fikret`in yılları arasında yaşadığı evdir. Tevfik Fikret'in Eyüp mezarlığında bulunan naaşı, 1961 yılında doğal görünümü ile çok beğendiği bu bahçeye nakledilmiş ve bu tarihten sonra müze "Aşiyan Müzesi" adını almıştır. Üyelerimizle rehber eşliğinde ziyaret ettiğimiz Aşiyan Müzesini gezdikten sonra Tevfik Fikret'in de mezarını ziyaret ettik.

24

25 Üyelerimizle birlikte Cağaloğlu semtinde Nuruosmaniye Külliyesi'nin içinde bulunan Nuruosmaniye Kütüphanesi'ni ziyaret ettik.inşasına Sultan I.Mahmud tarafından başlanan kütüphane kardeşi III.Osman tarafından tamamlanmıştır.5053 yazma eser, 2660 basma eserin yer aldığı kütüphanede üyelerimiz Piri Reis'in Kitab'ül Bahriye adlı yazma eserini de inceleme fırsatını yakaladılar.

26

27 İstanbul un önemli manevi mekanlarından olan ve Marmara Denizi ile Karadeniz in birleşme noktasında olan Hz. Yuşa nın(a.s) kabrini ziyaret ettik. Öğrencilerimizle Hz. Yuşa(a.s) hakkında bilgiler edindik.

28

29 Müze, Gülhane Parkı içindeki Has Ahırlar Binasında, 25 Mayıs 2008'de hizmete giren müzede, TÜBA (Türk Bilim adamları) onursal üyelerinden ve Frankfurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9 ile 16 ıncı yüzyıl arasındaki Müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilenmektedir. Üyelerimizle ziyaret ettiğimiz bu önemli mekanda üyelerimize geçmişten günümüze yaşayan ve dünya tarihi mirası listesinde önemli yer edinen buluşları göstermiş olduk.

30

31 Millet Yazma Eser Kütüphanesi bir araştırma ve ihtisas kütüphanesidir. Kütüphanede 2757 Türkçe, 3704 Arapça, 509 Farsça ve 28 diğer dillerde olmak üzere 6998 yazma eser ile Arap harfli matbu eserle birlikte e yakın kitap vardır. Öğrencilerimizle beraber gezdiğimiz bu zengin kütüphanede yazma eserlerle ilgili bilgiler aldık. Daha sonra öğrencilerimizle beraber yazma eserleri inceledik.

32

33 Türk ve dünya tarihinin iki önemli şahsiyeti, Fatih Sultan Mehmed ve Yavuz Sultan Selim'in Camileri ile türbelerini ziyaret eden üyelerimiz, geçmişi öğrenme ve geçmişe değer verme konusunda yeni bir adım atmış oldu. Velilerimizle de ziyarette bulunduğumuz bu iki önemli şahsiyetle ilgili velilerimize de bilgi vererek değerler eğitimimize de velilerimizi de dahil etmiş olduk.

34

35 Kütüphanede Yıldız Saray Kütüphanesi nden gelen ve dünyada tek nüsha olan değerli kitaplar, Padişah yazması divanlar ile o dönemin birçok önemli şahsiyetinin kitap koleksiyonlarının kütüphanede birleşmesiyle olmuştur.bu eşsiz eserlerle öğrencilerimizi tanıştırarak ecdadımızın kitaba ve ilme verdiği önemi anlatmaya çalıştık.

36

37 İstanbul un Küçük Ayasofya semtinde bulunan cami Bizans İmparatoru 1.Jüstinyen ve karısı Theodora tarafından yılları arasında Aya Sergios ve Bachos Kilisesi adıyla yaptırılan kilise 1497 de Sultan II.Bayezid döneminde camiye çevrilmiştir. Öğrencilerimizle ziyaret ettiğimiz cami hakkında bilgiler edindik.

38

39 İstanbul velilerinin büyüklerindendir. Geçmişle bağlantımızı koparmamak için Peygamber efendimizin (s.a.v) sünnetine uyarak kabir ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz.

40

41 Örnekleme/modelleme, Dini hayatta da çok önemli bir yere sahiptir.sonraki nesillere intikal ettirmek istediğimiz değerlerimize gereken ilgiyi göstermek ve Bu kapsamda çocuklarımıza ve gençlerimize Sahabe-i Kiramı tanıtmak ve sevdirmek için Onların kabirlerini ziyaret edip bizlere örnek olan hayatlarını üyelerimize anlattık.

42

43 İstanbul Emirgan'daki bu müzeyi üyelerimizle birlikte rehberler eşliğinde ziyaret ettik. Müzede Osmanlı Devletine ve diğer batılı devletlere ait eski silahlar, kıyafetler ve değerli yazma eserler sergilenmektedir.

44

45 Geçmişten günümüze İstanbul da suyun tarihi ve serüveninin anlatıldığı Su Müzesi ni üyelerimizle ziyaret ettik. Müzede Recep Ali Topçu nun uzun yıllardan beri emekle ve titizlikle biriktirmiş olduğu Ab-ı Hayat Su Kültürü Koleksiyonu sergilenmektedir. Koleksiyonda metal, ahşap, tekstil, deriden imal edilmiş Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve yakın dönem Cumhuriyet dönemine ait eserler bulunmaktadır.

46

47 Erken İslam, Selçuklu, Eyyubî, Memlûk, Timurlu ve Osmanlı dönemlerine ait eserlerin sergilendiği müzeye geziler yaparak öğrencilerimizin geçmiş ve günümüz arasında bağlantı kurarak vizyonlarını geliştirmeyi amaçlamaktayız.

48

49 Osmanlı mutasavvıf, alim ve şairi.kanuni Sultan Süleyman devrinde İstanbul da müderrislik yapmış olan Yahya Efendinin medfun bulunduğu makamı Üyelerimizle birlikte ziyaret ettik.istanbul un yoğun ve yorucu hayatının içinde manevi anlamda güzel bir yolculuk yapmış olduk.

50

51 Tarihimizde önemli şahsiyetlerden biri olan Mimar Sinan ın iki önemli eserini gezerek Mimar Sinan ın şahsiyeti ve toplumumuza kazandırdığı eserler hakkında bilgiler edinmeyi amaçladık.

52

53 Müzenin rehberleri aracılığıyla bilgi aldığımız gezimizde İş Bankasının kuruluşundan günümüze kadar hangi teknolojileri kullandıklarına dair bilgi aldıktan sonra müze içerisini gezdik. Bankacılıkta kullanılan eski evrakları, pulları görüp bankanın kasa kısımlarını gezdikten sonra para atölyesinde küçük bir etkinliğe katıldık. Etkinlikte öğrencilerimiz tasarruf etme, para biriktirme gibi noktalarda bilgi edinmiş oldular.

54

55 Cumhuriyet dönemi Türk şiiri ve edebiyatının önemli şahsiyetlerinden biri olan Yahya Kemal Beyatlı müzesini ziyaret ettik. Müzede Yahya Kemal in şahsi eşyalarının yanı sıra fotoğrafları ve eserleri hakkında bilgiler edindik.

56

57 Özellikle Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid Han döneminde Osmanlı Devletinin ana sarayı olarak kullanılmış olan saraydır. Osmanlı nın izlerini taşıyan ve tarih kokan bu iki eserle öğrencilerimizi tanıştırdık ve dönemin padişahı olan Sultan II.Abdülhamid Han hakkında öğrencilerimize bilgi verdik.

58

59

ANKARA İLİ ÖĞRETMENLER İÇİN MÜZE İLE EĞİTİM REHBERİ ( İLKOKUL )

ANKARA İLİ ÖĞRETMENLER İÇİN MÜZE İLE EĞİTİM REHBERİ ( İLKOKUL ) ANKARA İLİ ÖĞRETMENLER İÇİN MÜZE İLE EĞİTİM REHBERİ ( İLKOKUL ) GEZ GÖR ÖĞREN PROJESİ 1 ANKARA İLİ ÖĞRETMENLER İÇİN MÜZE İLE EĞİTİM REHBERİ ( İLKOKUL ) Bu çalışma Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

Ġstanbul Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri 2010 ĠSTANBUL DA MÜZELER. Temel Yapısal Özellikler, Fırsat ve Tehditler, Politika Önerileri

Ġstanbul Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri 2010 ĠSTANBUL DA MÜZELER. Temel Yapısal Özellikler, Fırsat ve Tehditler, Politika Önerileri Ġstanbul Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Envanteri 2010 ĠSTANBUL DA MÜZELER Temel Yapısal Özellikler, Fırsat ve Tehditler, Politika Önerileri Sektörel Araştırma Raporu CEYDA BAKBAġA YÜKSEK ġehġr PLANCISI

Detaylı

Türkiye nin en çok yardım yapan sivil toplum kuruluşu olduk

Türkiye nin en çok yardım yapan sivil toplum kuruluşu olduk HABER BüLTENi 115 Kültür Cumhurbaşkanlığı özel ödülü İslam Ansiklopedisi ne Gündem Vakfımız Filipinler de yaraları sardı Türkiye nin en çok yardım yapan sivil toplum kuruluşu olduk BAŞKANDAN Prof. Dr.

Detaylı

ON BEŞİNCİ YÜZYILDA OSMANLILARDA BİLİMSEL FAALİYELERİN KISA BİR DEĞERLENDİRİLMESİ

ON BEŞİNCİ YÜZYILDA OSMANLILARDA BİLİMSEL FAALİYELERİN KISA BİR DEĞERLENDİRİLMESİ ON BEŞİNCİ YÜZYILDA OSMANLILARDA BİLİMSEL FAALİYELERİN KISA BİR DEĞERLENDİRİLMESİ Prof. Dr. Esin KAHYA Ankara Üniversitesi DTC F. Öğretim Üyesi Osmanlı Devleti kuruluşundan itibaren bilimsel faaliyete,

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

Yakın zamanda Feridun Çelik, Başpınar, Doğantepe ve Beşikkaya mahallelerinde yaşanan tapu sorununa çözüm getiren Altındağ Belediyesi,

Yakın zamanda Feridun Çelik, Başpınar, Doğantepe ve Beşikkaya mahallelerinde yaşanan tapu sorununa çözüm getiren Altındağ Belediyesi, SAYFA SAYFA 01 01 Haber Yıl: 7 Sayı: 106 1-28 Şubat 2011 6 yıllık mücadelede mutlu son Altındağ Belediyesi nden yine müjdeli haber 09 03 Yabancı bir erkekle evlendiği için kendi vatanı tarafından reddedilen

Detaylı

TÜRKİYE DE CUMHURİYET İN İLANINDAN ÇOK PARTİLİ DÖNEME KADAR SİYASÎ YAPI VE KÜTÜPHANELER (1923-1946)

TÜRKİYE DE CUMHURİYET İN İLANINDAN ÇOK PARTİLİ DÖNEME KADAR SİYASÎ YAPI VE KÜTÜPHANELER (1923-1946) 45 TÜRKİYE DE CUMHURİYET İN İLANINDAN ÇOK PARTİLİ DÖNEME KADAR SİYASÎ YAPI VE KÜTÜPHANELER (1923-1946) ANAMERİÇ, Hakan TÜRKİYE/ТУРЦИЯ Uygulamalı ve kapsamlı bir eğitim için yurdun önemli merkezlerinde

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM 10. SINIF TARİH DERSİ PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM 10. SINIF TARİH DERSİ PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ORTAÖĞRETİM 10. SINIF TARİH DERSİ PROGRAMI ANKARA 2008 TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI TARİH DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI GELİŞTİRME ÖZEL İHTİSAS

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJESİ. Kağıthane Peyzajı : Yeni Bir Peyzaj Modeli Arayışı "Mesire" Kavramına Güncel ve Özgün Bir Yaklaşım

ARAŞTIRMA PROJESİ. Kağıthane Peyzajı : Yeni Bir Peyzaj Modeli Arayışı Mesire Kavramına Güncel ve Özgün Bir Yaklaşım ARAŞTIRMA PROJESİ Kağıthane Peyzajı : Yeni Bir Peyzaj Modeli Arayışı "Mesire" Kavramına Güncel ve Özgün Bir Yaklaşım Proje Yüklenicisi: B. Deniz Çalış Kural, Yrd. Doç. Dr. Ağustos 2008 2007-İstanbul. Bu

Detaylı

ÖZEL TUNÇSİPER OKULLARI

ÖZEL TUNÇSİPER OKULLARI ÖZEL TUNÇSİPER OKULLARI İçindekiler Ortak Alan 1-11 A 12-47 naokulu Ortak Alan 48-53 54-89 İlköğretim Ortak Alan 90-95 96-131 Lise Ortak Alan 132-133 Temmuz 2012 / Sayı 6 Yılda bir kez yayımlanır. İmtiyaz

Detaylı

Arsen Yarman ve Ara Aginyan, Sultan II. Mahmut ve Kazaz Artin Amira (Surp Pırgiç Kültür Sanat Yayınları, 2013)

Arsen Yarman ve Ara Aginyan, Sultan II. Mahmut ve Kazaz Artin Amira (Surp Pırgiç Kültür Sanat Yayınları, 2013) kebikeç / 34 2012 Kitap / Eleştiri... Arsen Yarman ve Ara Aginyan, Sultan II. Mahmut ve Kazaz Artin Amira (Surp Pırgiç Kültür Sanat Yayınları, 2013) Yıldız DEVECİ BOZKUŞ * Surp Pırgiç Kültür Sanat Yayınları

Detaylı

E-BÜLTEN. Bursagaz Çalışanları İstanbul da stres attı. eli, Sarnıç Köyü ne uzandı. Çevreye destek yine Bursagaz dan

E-BÜLTEN. Bursagaz Çalışanları İstanbul da stres attı. eli, Sarnıç Köyü ne uzandı. Çevreye destek yine Bursagaz dan E-BÜLTEN TEMMUZ 2012 Sayı : 18 Eğİtİm Gönüllülerİ nin eli, Sarnıç Köyü ne uzandı Bursagaz Çalışanları İstanbul da stres attı Bursagaz kaçak arama çalışmalarına başladı Çevreye destek yine Bursagaz dan

Detaylı

Bulgaristan a Satılan Evrak ve Özel Arşivlerin Ülke Tarihindeki Önemi

Bulgaristan a Satılan Evrak ve Özel Arşivlerin Ülke Tarihindeki Önemi Bulgaristan a Satılan Evrak ve Özel Arşivlerin Ülke Tarihindeki Önemi Records sold to Bulgaria and Importance of Private Archives in the History of the Country Arş. Gör. Hakan Anameriç Ankara Üniversitesi

Detaylı

Ankara Üniversitesi, İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyesi.

Ankara Üniversitesi, İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyesi. 830 İSLAM KÜLTÜRÜRÜNDE DİĞER DİNLERLE BİR ARADA YAŞAMA HOŞGÖRÜSÜ Prof. Dr. Hasan ONAT (Panel Başkanı/Chair of Panel/Председатель) 1 : Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlayarak paneli başlatıyorum. 1.5 saatlik

Detaylı

KONYA SAHİP ATA KÜLLİYESİ VE VAKIF MÜZESİ

KONYA SAHİP ATA KÜLLİYESİ VE VAKIF MÜZESİ KONYA SAHİP ATA KÜLLİYESİ VE VAKIF MÜZESİ Kenan DOĞAN* Özet Anadolu Selçuklu Devletine başkentlik yapan Konya nın, dört bir tarafı Anadolu Selçuklularının seçkin eserleri ile donatılmıştır. Bu eserlerden

Detaylı

Eğitim Paketi ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ ANASINIFI. Rahmi M. Koç Müzesi Hasköy Cad. no: 27 Hasköy 34445 İstanbul. Tel: 0212 369 6600 / 01 Fax: 0212 369 66 06

Eğitim Paketi ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ ANASINIFI. Rahmi M. Koç Müzesi Hasköy Cad. no: 27 Hasköy 34445 İstanbul. Tel: 0212 369 6600 / 01 Fax: 0212 369 66 06 ANASINIFI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ Eğitim Paketi Rahmi M. Koç Müzesi Hasköy Cad. no: 27 Hasköy 34445 İstanbul Tel: 0212 369 6600 / 01 Fax: 0212 369 66 06 http//www.rmk-museum.or.tr ebayam@rmk-museum.org.tr

Detaylı

Bilge Çocuk. Denizler, yaşamayı bizim kadar hak ediyor. Küçükçekmece Belediyesi nin çocuklara armağanıdır. Yıl: 2 Sayı: 5 / 2012

Bilge Çocuk. Denizler, yaşamayı bizim kadar hak ediyor. Küçükçekmece Belediyesi nin çocuklara armağanıdır. Yıl: 2 Sayı: 5 / 2012 Bilge Çocuk Yıl: 2 Sayı: 5 / 2012 Denizler, yaşamayı bizim kadar hak ediyor Küçükçekmece Belediyesi nin çocuklara armağanıdır. Sanatsız kalmayın! Bilgi Evleri Sanat Kursları Kayıtları Devam Ediyor. n Gitar

Detaylı

BEŞİNCİ SINIFLAR İÇİN

BEŞİNCİ SINIFLAR İÇİN VİOLETA MİTOVSKA OLİVERA VELİÇKOVSKA VESNA GAVRİLOVSKA -AVRAMOVSKA SOSYAL BİLGİLER BEŞİNCİ SINIFLAR İÇİN DOKUZ YILLIK İLKÖĞRETİM PROGRAMINA GÖRE Ders kitaplarından sorumlu Milli Komisyonu nun 19.08.2010

Detaylı

Binlerce Ümraniyeli Birlik ve Beraberlik Sofralarında Buluştu

Binlerce Ümraniyeli Birlik ve Beraberlik Sofralarında Buluştu ağustos 2013 sayı 41 Binlerce Ümraniyeli Birlik ve Beraberlik Sofralarında Buluştu Her Türlü Darbe Gayrimeşrudur sf. 06 Hedef: Her Yere Metro! sf. 08 Ramazan Bu Yıl da Bir Başka Yaşandı sf. 14 İstanbul

Detaylı

Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil!

Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil! Bülten Sayı: 2013/3 Hayata Destek, acil yardımdan kalkınmaya kadar geniş bir yelpazede projeler yürüten uluslararası bir insani yardım kuruluşudur. Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil! Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil!,

Detaylı

YOK OLMA TEHDİDİ ALTINDAKİ NOGAY TÜRKÇESİ

YOK OLMA TEHDİDİ ALTINDAKİ NOGAY TÜRKÇESİ Last Voices/Son Sesler Edanur Sağlam Hacettepe Üniversitesi Öğrencisi NOGAY TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ TOPLANTILARI YOK OLMA TEHDİDİ ALTINDAKİ NOGAY TÜRKÇESİ Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde,

Detaylı

Agop ya da Acar İsmail: Kilis Merkeze Bağlı Acar Köyü nde Bir Ermeni-Fransız Askeri

Agop ya da Acar İsmail: Kilis Merkeze Bağlı Acar Köyü nde Bir Ermeni-Fransız Askeri Agop ya da Acar İsmail: Kilis Merkeze Bağlı Acar Köyü nde Bir Ermeni-Fransız Askeri Bu çalışma, Kilis merkeze bağlı Acar köyünde, Milli Mücadele yıllarında ve sonrasında, vatanın birlik ve bütünlüğünü

Detaylı

geliştirmemize yardımcı olur.

geliştirmemize yardımcı olur. 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

SİNGAPUR DAKİ İLK TEMSİLCİLİKLERİMİZ

SİNGAPUR DAKİ İLK TEMSİLCİLİKLERİMİZ SİNGAPUR DAKİ İLK TEMSİLCİLİKLERİMİZ VE BAŞKONSOLOS AHMED ATAULLAH EFENDİ H. TANER SEBEN BÜYÜKELÇİ 2014 H. Taner Seben. Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz, kopyalanamaz. 1 GİRİŞ

Detaylı

Yıl 1 Sayı 3 Nisan-Mayıs-Haziran 2015. www.prusasanat.com. Prusa Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü nün kültür hizmetidir

Yıl 1 Sayı 3 Nisan-Mayıs-Haziran 2015. www.prusasanat.com. Prusa Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü nün kültür hizmetidir Prusa Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü nün kültür hizmetidir www.prusasanat.com Yıl 1 Sayı 3 Nisan-Mayıs-Haziran 2015 Nisan Mayıs Haziran 2015 PRUSA A B PRUSA Nisan Mayıs Haziran 2015 Künye ve İçindekiler

Detaylı

şahin: Pendik in yapısı kültür ve sanatla değişecek

şahin: Pendik in yapısı kültür ve sanatla değişecek MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ YAYIN ORGANIDIR TEMMUZ 2015 - SAYI: 48 - ÜCRETSİZDİR www.marmara.gov.tr şahin: Pendik in yapısı kültür ve sanatla değişecek Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin bir doktor...

Detaylı

PROJE ÖZETİ. Saygılarımla İbrahim Armağan Aydeğer 100. Yılda Çanakkale ye Gidiyoruz Projesi Koordinatörü

PROJE ÖZETİ. Saygılarımla İbrahim Armağan Aydeğer 100. Yılda Çanakkale ye Gidiyoruz Projesi Koordinatörü PROJE ÖZETİ 100. Yılda Atalarımıza Çanakkale ye Gidiyoruz, Çanakkale ye Şehitlerimizi Anmaya Gidiyoruz projemiz yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın milli birlik ve beraberlik bağlarını kuvvetlendirerek

Detaylı

lüyorum. Ebeveynlerinizi seniz düşersiniz. i belki de hiçbir şeyi Bu hayat mağduri- kalmayacak vaziyet-

lüyorum. Ebeveynlerinizi seniz düşersiniz. i belki de hiçbir şeyi Bu hayat mağduri- kalmayacak vaziyet- 01-15 ARALIK 2014 \\ www.212haber.com // Yıl:4 Sayı: 66 Fiyatı: 1 HAYATI OGRETIYORLAR BUGÜNLERDE farklı bir İLKELERİNİZDEN TAVİZ VERMEYİN projeye imza atan Darülaceze, Hayat Okulu ile çınarlarından biri

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 13.01.2005 / 25699 Tebliğler Dergisi: Şubat 2005/2569 Ek ve Değişiklikler: 1) 12.8.2005/25904 RG

Detaylı