Kurumsal Risk Yönetimi Fonksiyonu Etkinlik Analizi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kurumsal Risk Yönetimi Fonksiyonu Etkinlik Analizi"

Transkript

1 Kurumsal Risk Yönetimi Fonksiyonu Etkinlik Analizi Şirket stratejilerinin hayata geçmesinde risklerin etkin yönetildiği konusunda pay sahiplerinin büyük beklentileri vardır. Etkin bir kurumsal risk yönetimi fonksiyonu, pay sahiplerinin beklentilerini yansıtmalıdır. İhtiyacınız Mevcut kurumsal risk yönetimi faaliyetlerinizin şirketinizin bilerek alma yetkinliğini arttırdığı konusunda objektif bir analize ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Bu sayede, risk yönetimi konusunda gelecekteki yatırımlarınızı hangi önceliklerle yapmanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Riskin erken saptanması ve yönetimi komitesi ile denetim komitesi, şirketin gelişmesini ve sürekliliğini etkileyebilecek risklerin belirlenmesine ve yönetimine yönelik şirket içinde kurulmuş olan yapının etkinliğinin değerlendirilmesine ihtiyaç duyar. Söz konusu değerlendirme ile kurumsal risk yönetimi konusunda çalışan insan kaynağı, işletilen süreç ve politikalar ile bu sürecin işleyişini sağlayan sistem ve raporlamaların etkinliği konularında güvence oluşturmak hedeflenir. Bu güvenceyi faaliyet raporlarınız ve diğer kurumsal iletişim araçlarınız vasıtasıyla paydaşlara yaratılan değeri yansıtmak amacıyla kullanabilirsiniz.

2 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Kurumsal Risk Yönetimi Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Kurumsal risk yönetimi fonksiyonunun mevcut veya tasarlanan yapısının iyi uygulamalar ışığında etkinlik analizi, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurumu Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca kurumsal risk yönetimi yapısının değerlendirilmesi, Sektörel bazda kurumsal risk yönetimi uygulamaları kıyaslama çalışması, Etkinlik analizi sonrasında kurumsal risk yönetimi fonksiyonu gelişim stratejisinin belirlenmesi ve yol haritasının çıkarılması. İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

3 Kurumsal Risk Raporlama Etkinlik Analizi Mevcut risk raporlamalarınız, riskleri erken saptama ve stratejileri yönlendirme konusundaki beklentilerinizi ne derecede karşılıyor? Etkin kurgulanmamış kurumsal risk raporlama yöntemleri sürdürülebilir olmayabilir ya da şirket yönetiminde daha da büyük risklere sebebiyet verebilir. İhtiyacınız Kurumsal risk raporlamalarının zamanında ve doğru olması kadar üst yönetimin ve riskin erken saptanması ve yönetimi komitesinin beklentilerini de karşılaması önem arz etmektedir. Mevcut raporlamalarınızın, şirketinizin maruz kalabileceği risklerin etkilerine karşı dayanıklılığı hakkında ne kadar sağlıklı bilgi sunduğuna yönelik bağımsız bir değerlendirmeye ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Bu değerlendirme ile kritik risklerin zamanında tespit edileceği, kabul edilebilir seviyede yönetileceği, bu seviyelerin dışında faaliyetler olduğunda ise bunu raporlayacak mekanizmaların olduğu konusundaki güvencenizi arttırabilirsiniz. Kurumsal risk raporlamalarının yönetimin hızlı karar alma ihtiyacını desteklemesi ve stratejik planlama süreçlerinin risklere ilişkin üretilen bilgiler ile entegrasyonu raporlamaların etkinliğini arttırmada öncelikli hedefler olmalıdır.

4 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Kurumsal Risk Yönetimi Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Mevcut veya tasarlanan kurumsal risk raporlama yapısının iyi uygulamalar ışığında etkinlik analizi, Sektörel bazda kurumsal risk raporlama uygulamaları kıyaslama çalışması, Kurumsal risk raporlama yapısının performans yönetimi ve stratejik planlama süreçlerine entegrasyonuna yönelik değerlendirme çalışması, Sektörel tecrübemiz ve teknik uzmanlıklarımız ile mevcut risk göstergelerinin analizi ve iyi uygulamalar ışığında öncü risk göstergelerinin tasarlanması, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurumu Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca kurumsal risk raporlama yapısının değerlendirilmesi, Faaliyet raporlarında risklere ilişkin sunulan bilginin iyi uygulamalar ışığında değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi. İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

5 Kurumsal Risk Yönetimi Çerçevesinin Oluşturulması Kurumsal risk yönetimi çerçevesinin uygulanabilirliği, risk yönetimi faaliyetlerinin özümsenebilir ve sürdürülebilir olmasında en önemli faktördür. Şirketinizin riske karşı dayanıklılığı, belirsizliklerin fırsata dönüştürülmesinde önemli rol oynar. Riske karşı dayanıklılık konusundaki yetkinliğin arttırılması ise, etkin bir kurumsal risk yönetimi çerçevesinin oluşturulması ve hayata geçirilmesi ile mümkündür. İhtiyacınız Paydaşların beklentileri doğrultusunda, Yönetim Kurulu nun şirketin uzun vadeli çıkarlarını gözetme işlevini etkin bir şekilde yerine getirmesi, şirketin risk, büyüme ve getiri dengesini en uygun seviyede tutması ile mümkündür. Bu doğrultuda Yönetim Kurulu nun risk yönetimi sistem ve süreçlerini oluşturma sorumluluğu vardır. Kurumsal risk yönetimi çerçevesinin şirketin değerlerine ve stratejilerine uygun olarak oluşturulması ve hayata geçirilmesi bu sorumluluğun yerine getirilmesinde büyük önem taşır. Kurumsal risk yönetimi çerçevesinin oluşturulması ve hayata geçirilmesi ile şirketin tümünde ortak bir risk algısı oluşturmak ve bilerek risk alma yetkinliğinin arttırılması hedeflenir. Bu sayede şirketinizin riske karşı dayanıklılığının arttığı konusunda güvence oluşturabilir ve belirsizlikleri fırsata dönüştürme konusundaki kapasitenizi arttırabilirsiniz.

6 PwC size nasıl yardımcı olabilir? Kurumsal risk yönetimi çerçevesi oluşturulması çalışmalarında ana amacımız sürdürülebilir bir kurumsal risk yönetimi yaklaşımı sağlanmasında şirketinize gereken bilgi, kabiliyet ve yetenek birikimini kazandırmaktır. PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Kurumsal Risk Yönetimi Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurumu Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca kurumsal risk yönetimi çerçevesinin oluşturulması, Mevcut kurumsal risk yönetimi yaklaşımının iyi uygulamalar ışığında geliştirilmesi, İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) Kurumsal risk yönetimi çerçevesini destekleyici insan kaynağı, sistem ve süreç yapılarının oluşturulması, Kurumsal risk yönetimi çerçevesinin etkinliğinin düzenli olarak değerlendirilmesine yönelik sürecin oluşturulması PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

7 Kurumsal Risk Değerlendirmesi Gerçekleştirdiğiniz risk değerlendirmeleri gelecekte karşılaşabileceğiniz risklere ilişkin etkin bir öngörü sunabiliyor mu? Kurumsal risk değerlendirmesine bağımsız ve uzman bir bakış açısının katılması, risk yönetimi konusundaki odağınızın, önceliklerinizin ve yatırımlarınızın etkinliğini anlamanıza yardımcı olur. İhtiyacınız Kurumsal risk değerlendirmelerinde doğru riskleri belirlemek ve belirlenen riskleri şirketin risk alma isteği ışığında doğru bir şekilde önceliklendirmek hedeflenir. Birçok risk değerlendirmesi çalışmasında ise, bilinen riskleri belirleme eğilimi vardır; bu riskler de genellikle şirket hafızası ve varsayımlar doğrultusunda önceliklendirilirler. Bu tarz durumlarda varsayımların sorgulanmasını ve risklerin bütünsel olarak değerlendirilmesini sağlayacak bir mekanizmanın oluşturulmasına ihtiyaç duyulur. Bu mekanizmanın hayata geçmesinde bağımsız ve uzman bir bakış açısından faydalanılması, şirketin gelecekte karşılaşabileceği risklere ilişkin etkin bir öngörü oluşturulmasına yönelik güvencenizi arttırır.

8 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Kurumsal Risk Yönetimi Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Kurumsal risk değerlendirme mekanizmasının oluşturulması, Mevcut risk değerlendirme yaklaşımının Yeni Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kurumu Kurumsal Yönetim İlkeleri ve iyi uygulamalar ışığında değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi, Kurumsal risk değerlendirme çalıştaylarının gerçekleştirilmesi, Çalıştaylara sektör, kurumsal risk yönetimi ve farklı risk kategorilerinde tecrübe sahibi uzmanların katılımı. İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

9 Risk Komitesi Destek Hizmetleri Şirketinizdeki risk yönetimi faaliyetleri risk komitenizin bilgi ihtiyacını ne derecede destekliyor? Doğru kurgulanmayan risk yönetimi yapıları şirketin daha da büyük risklere maruz kalmasına sebebiyet verebilir. İhtiyacınız Riskin erken teşhisi ve yönetimi komitesi, şirketin varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşürebilecek risklerin erken teşhisi, tespit edilen risklerle ilgili gerekli önlemlerin uygulanması ve riskin yönetilmesi amacıyla çalışmalar yapar. Bu çalışmaların etkinliği yönetim kurulunun görev ve sorumluluklarının sağlıklı bir biçimde yerine getirilmesinde büyük rol oynar. Mevcut risk yönetimi faaliyetleri ile üretilen ve raporlanan bilgilerin, karar ve gözetim mekanizmalarına entegrasyonu çok önemlidir. Riskin gözetimi, risk yönetiminin koordinasyonu ve risk yönetimi faaliyetlerinin yürütülmesine yönelik yapıların etkin kurgulanması, işletilmesi ve dönemsel olarak gözden geçirilmesinde bağımsız uzman desteğine ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz.

10 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Kurumsal Risk Yönetimi Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Riskin erken saptanması ve yönetimi komitesinin çalışma prensiplerinin oluşturulması, Riskin erken saptanması ve yönetimi komitesinin diğer komiteler ve yönetim kurulu ile iletişim ve koordinasyon yapısının belirlenmesi, Risk yönetimi organizasyonel yapısının belirlenmesi, yetkinliklerin tanımlanması ve performans değerlendirme kriterlerinin oluşturulması, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurumu Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca risk yönetimine yönelik oluşturulan yapının etkinliğinin dönemsel olarak iyi uygulamalar ışığında gözden geçirilmesi, Faaliyet raporunun hazırlanmasında risk yönetimi faaliyetlerinin etkinliği ve risklere ilişkin bilginin oluşturulmasına destek, Mevcut risk raporlama yapısının gözden geçirilmesi ve iyi uygulamalar ışığında geliştirilmesi, Risklerin gözetimi, risk yönetiminin koordinasyonu ve risk yönetimi faaliyetlerine ilişkin sistemsel, süreçsel ve organizasyonel yapıların oluşturulması, Risk belirleme ve risk değerlendirme çalıştaylarına farklı sektör ve risk kategorilerinde yetkin bağımsız uzman desteği. İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

11 Kurumsal Risk Teknolojileri Mevcut bilgi sistemleriniz yönetimin "riski bilerek hızlı karar alma ihtiyacını ne derecede destekliyor? Bilgi sistemlerinin risklerin erken saptanmasına yönelik gerçek zamanlı ve risk alma isteğini yönlendirici bilgileri sunması, şirketin riske karşı dayanıklılık kapasitesini arttırır. İhtiyacınız Etkin kurumsal risk teknolojileri ile şirketlerin biz bu riski öngörebilirdik veya daha erken öngörülebilmesi durumunda riskin etkisi çok daha minimal olurdu gibi durumları en az yaşamaları hedeflenir. Yönetim kurulu ve pay sahiplerinin risk alma isteğini limit ve toleranslarla yönetimsel karar alma süreçlerine indirgemek, kurumsal risk teknolojileri ile mümkündür. Risklerin kabul edilebilir seviyelerde yönetilmesinin tesisi ve bu seviyeler dışında faaliyetler olduğunda bu durumu raporlayacak mekanizmaların oluşturulması, risklerin etkin gözetimi için büyük önem taşır. Bu doğrultuda, gerçek zamanlı ve yönlendirici bilginin üretilmesinde, kurumsal risk teknolojilerine ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Söz konusu teknolojiler ile riskin gözetimi ve yönetimi süreçlerine ilişkin yönetim kurulu ve pay sahiplerine oluşturduğunuz güvenceyi arttırabilirsiniz.

12 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Kurumsal Risk Yönetimi Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Mevcut risk raporlama sistemlerinin analizi ve iyi uygulamalar ışığında iyileştirilmesi, Kurumsal risk teknolojileri ihtiyaç analizi, Kurumsal risk teknolojileri seçiminde bağımsız uzman desteği, Kurulum öncesi ve sonrası değerlendirme, Kurumsal risk teknolojisi uygulama danışmanlığı, Kurumsal risk teknolojileri proje yönetimi desteği. İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

13 Kurumsal Risk Yönetimi Eğitimi Risk yönetimi stratejilerinizi hayata geçirecek insan kaynağınız ortak bir risk algısına sahip mi? Kurumsal risk yönetimi yaklaşımınızı hayata geçirecek insan kaynağının yetkinliği kritik risklerin zamanında tespit edilmesi ve etkin yönetilmesinde büyük rol oynar. İhtiyacınız Kurumsal risk yönetimi yaklaşımının yaratacağı değerin anlaşılamaması ve şirket kültürüne risk yönetimi bakış açısının adapte edilememesi risk yönetimi faaliyetlerinden elde ettiğiniz güvenceyi sarsar. Ortak bir risk algısı yaratmak ve risk yönetimi faaliyetlerinde sorumluluğu olan insan kaynağının yetkinliklerini arttırmak amacıyla etkin bir eğitim planlamasına ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Risk yönetimi konusundaki iyi uygulamalar ile sektörel gelişmeleri barındıran ve bu gelişmeler paralelinde güncellenen bir eğitim planlaması, risk yönetimi stratejilerinizin hayata geçirilmesindeki güvencenizi arttırır.

14 PwC size nasıl yardımcı olabilir? PwC Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri, Kurumsal Risk Yönetimi Uzmanları olarak size şu şekilde fayda sağlayabiliriz: Yönetiminizin kurumsal risk yönetiminden beklentileri ve iyi uygulamalara uyumlu olarak risk yönetiminde sorumluluğu olan ekibinize yönelik mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerinin belirlenmesi, Risklerin gözetimi ve etkin yönetiminde sorumluluğu olan yönetim kurulu, riskin erken saptanması ve yönetimi komitesi, diğer yönetim kurulu komiteleri ve üst yönetime yönelik sektörel riskler ve risk gözetimi konularında iyi uygulamaları içeren kurumsal risk yönetimi eğitimi, Risk yönetimin koordinasyonundan ve risk yönetim faaliyetlerinden sorumlu olan insan kaynağına yönelik kurumsal risk yönetimi eğitimi, risk yönetimi yapısının değerlendirilmesi eğitimi, Farklı risk kategorilerinde risk yönetimi eğitimleri, Kurumsal risk yönetimi metodoloji eğitimi. İletişim Onur Vuruşkaner +90 (212) Oktay Aktolun +90 (212) Tumin Gültekin +90 (212) Seda Demircioğlu Foppen +90 (212) Denetim komitesi ve iç denetime fonksiyonuna yönelik kurumsal 2015 PwC Türkiye. Tüm hakları saklıdır. Bu belgede PwC ibaresi, her bir üye şirketinin ayrı birer tüzel kişilik olduğu PricewaterhouseCoopers International Limited in bir üye şirketi olan PwC Türkiye yi ifade etmektedir. PwC Türkiye, Başaran Nas Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., Başaran Nas Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ve PricewaterhouseCoopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ticari unvanları ile Türkiye de kurulmuş tüzel kişiliklerden oluşan PwC Türkiye organizasyonunu ifade ve temsil etmektedir.

Yönetim Kurulu Etkinlik Analizi

Yönetim Kurulu Etkinlik Analizi Yönetim Kurulu Etkinlik Analizi Yönetim kurulu, görev ve yetkilerinin şirket genelinde hayata geçirilme etkinliğini ne şekilde değerlendiriyor? Yönetim kurulunun, şirketi yönlendirme ve gözetim rolünü

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği

Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği Bilgi Teknolojileri Servis Sürekliliği Faaliyetlerinizdeki bir kesinti nedeniyle katlandığınız maliyet, itibarınıza olan etkisiyle karşılaştırıldığında önemsiz kalabilir. Birçok şirket bilgi teknolojileri

Detaylı

Süreçlerin Gözden Geçirilmesi ve Tasarımı

Süreçlerin Gözden Geçirilmesi ve Tasarımı Süreçlerin Gözden Geçirilmesi ve Tasarımı PwC Bankanıza özgü süreç iyileştirmeleri ve tasarımları ile sizi diğerlerinden farklılaştırmayı öneriyor... İhtiyacınız Değişen sektörel gereklilikler, yeni hizmet

Detaylı

Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı

Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı Ancak etkin kullanılabilen bir proje ve portföy yönetim aracı proje ve program yönetimi sürecini destekleyebilir Proje ve program yönetimi,

Detaylı

Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi

Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi Suistimal Risklerinin ve Kontrollerinin Değerlendirilmesi Suistimal sadece oluştuğunda üzerinde durulacak bir konu olmamalı - suistimal risklerini belirlemek ve söz konusu riskleri kontrollerle minimize

Detaylı

Destek Hizmetleri Süreç Denetimi (ISAE 3402 / SSAE 16)

Destek Hizmetleri Süreç Denetimi (ISAE 3402 / SSAE 16) Destek Hizmetleri Süreç Denetimi (ISAE 3402 / SSAE 16) Müşterilerinize onların beklentilerini karşıladığınızı gösterebiliyor musunuz? Süreçlerinize ve kontrollerinize dair ilgili taraflara güvence verin!

Detaylı

Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği

Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği Kapsamlı bir yazılım seçim metodolojisi, kurumsal hedeflerin belirlenmesiyle başlayan çok yönlü bir değerlendirme sürecini kapsar. İş süreçlerine, ihtiyaçlarına

Detaylı

Süreç ve Kontrollerin Değerlendirilmesi

Süreç ve Kontrollerin Değerlendirilmesi Süreç ve Kontrollerin Değerlendirilmesi İç kontrol ortamınız şirketinizin karşı karşıya kaldığı sektörel, yasal ve diğer değişikliklere uyum sağlayabilecek kadar dinamik mi? Süreçlerin ve kontrollerinin

Detaylı

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri

Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri ntracts in the Red Zone could have significant value leakage Sürdürülebilirlik ve İklim Değişimi Hizmetleri Küresel ısınma ve iklim değişikliği sizi nasıl etkileyecek? Faaliyetlerinizin sürdürülebilir,

Detaylı

COBIT 5 Ne kadar hazırsınız?

COBIT 5 Ne kadar hazırsınız? www.pwc.com.tr/ras Ne kadar hazırsınız? Kurumsal Bilgi Teknolojileri Yönetişim Çerçevesi Neden PwC? geliştirme sürecinde PwC öncülüğü Geliştirme Ekibi ISACA Merkez Birim Gönüllü Uzmanlar ISACA Yönetimi

Detaylı

ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme

ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme ERP Uygulama Öncesi Değerlendirme ERP standartlarını uygulama baskısı, verimli, pratik, güvenli ve uygulanabilir süreçlerin tasarımına engel olabilir. Birçok uygulama projesinde, iş süreçlerindeki verimlilik,

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Hakkında

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Hakkında Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Hakkında Bilgi Teknolojileri konusunda stratejiden uygulamaya kadar farklı aşamalarda ve risk, kontrol, süreç, organizasyon, yönetişim yapısı ve teknoloji gibi farklı

Detaylı

Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi

Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi www.pwc.com.tr Sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve risk yönetimi. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu 9 Aralık 2013 İçerik 1. İnovasyon riskinin yönetimi neden önemli? 2. İnovasyonda neye odaklanmalıyız?

Detaylı

Kamu Gözetimi Kurumu Mevzuat Bilgilendirmesi

Kamu Gözetimi Kurumu Mevzuat Bilgilendirmesi www.pwc.com.tr Kamu Gözetimi Kurumu Mevzuat Bilgilendirmesi Performans Güvence Hizmetleri Hizmet kuruluşlarının denetimlerinde kullanılan ISAE3402 standardı, Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) tarafından GDS3402

Detaylı

İç Denetim Birimi Kurulumu

İç Denetim Birimi Kurulumu İç Denetim Birimi Kurulumu Şirket içerisindeki gözünüz: İç Denetim Şirket operasyonlarınızdaki risklerin iyi yönetildiğinden ve bunun tüm şirket genelinde uygulandığından emin olmazsanız, şirkete önemli

Detaylı

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Riskin erken saptanması ve iç denetim 10 Aralık 2012

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Riskin erken saptanması ve iç denetim 10 Aralık 2012 www.pwc.com.tr 11. Çözüm Ortaklığı Platformu Riskin erken saptanması ve iç denetim 10 Aralık 2012 İçerik 1. Kurumsal yönetim odağıyla risk yönetimi ve iç denetim 2. Düzenlemeler sizden ne bekliyor? 3.

Detaylı

Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri

Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Hazine ve Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Finansal Risk Yönetimi Hizmetleri Basel II ve III ile Uyum Başvuru Süreci Derecelendirme Model Kurulumu İçsel Sermaye Yeterliliği Değerlendirme Süreci (İSEDES)

Detaylı

IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu. Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010

IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu. Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010 IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010 Gündem Krizde sürdürülebilirlik Araştırmalara göre risk yönetimine bakışaçısı Risk yönetimi & iç denetim

Detaylı

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri

Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri www.pwc.com.tr/ras Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri Bilgi Teknolojileri Risk Hizmetleri BT Yönetişimi Hizmetleri BT Denetimi ve Uyum Hizmetleri BT Değerleme Hizmetleri Proje Yönetimi ve Güvence Hizmetleri

Detaylı

İkincil Mevzuatlar ve Uygulamaya Yönelik Eğitim ve Çalıştaylar

İkincil Mevzuatlar ve Uygulamaya Yönelik Eğitim ve Çalıştaylar www.ttkrehberi.com İkincil Mevzuatlar ve Uygulamaya Yönelik Eğitim ve Çalıştaylar GSG Hukuk un katkılarıyla Yeni Türk Ticaret Kanunu Yeni Türk Ticaret Kanunu ( Yeni TTK ) yürürlüğe girdi. 1 İkincil Mevzuatlar

Detaylı

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr Süreç Danışmanlığı KPMG Türkiye kpmg.com.tr 2 Süreç Danışmanlığı Süreçlerinizin kontrolü sizin elinizde Sürecinizin tam potansiyeline ulaşmasını sağlayın! Günümüzde teknolojinin ve ihtiyaçların hızlı bir

Detaylı

IX. Çözüm Ortaklığı Platformu. Finansa Erişimde Önemli Bir Seçenek Halka Arz

IX. Çözüm Ortaklığı Platformu. Finansa Erişimde Önemli Bir Seçenek Halka Arz www.pwc.com/tr IX. Çözüm Ortaklığı Platformu Finansa Erişimde Önemli Bir Seçenek Halka Arz 7 Aralık 2010 Ajanda Türkiye de halka arza yönelik gelişmeler Halka Arz Sürecinde Evreler Değerlendirme ve Halka

Detaylı

Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler

Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler www.okul.pwc.com.tr Vergi ve Gümrük İncelemeleri Uygulamaya Yönelik Eğitimler GSG Hukuk un katkılarıyla Business School Vergi ve Gümrük İncelemeleri Eğitimleri Vergi ve gümrük incelemelerine yönelik eğitimlerimiz

Detaylı

Tedarikçi risklerini yönetebilmek

Tedarikçi risklerini yönetebilmek www.pwc.com.tr Tedarikçi risklerini yönetebilmek. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu İçerik 1. Tedarikçi risklerini yönetme ihtiyacı 2. Tedarikçi risk yönetimi bileşenleri 3. Yasal gelişmeler 2 Tedarikçi risklerini

Detaylı

İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri. Danışmanlığı

İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri. Danışmanlığı İç Denetim, Risk ve Uyum Hizmetleri Danışmanlığı bölümünde çalışan profesyonellerimiz, birçok yerel ve uluslararası şirkette, organizasyon çapında risk ve kurumsal yönetim konularında yardımcı olmak ve

Detaylı

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Peşin Fiyatlandırma Anlaşmaları

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Peşin Fiyatlandırma Anlaşmaları www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Peşin Fiyatlandırma Anlaşmaları 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu ile birlikte Türk vergi sistemine getirilen yeniliklerden biri olan Peşin Fiyatlandırma Anlaşması

Detaylı

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler www.ttkrehberi.com Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler GSG Hukuk un katkılarıyla Business School Sermaye Piyasası Eğitimleri Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ve İkincil Düzenlemeler Yeni Sermaye

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 25/04/2013 tarih ve 21 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup 15.04.2014 tarih ve 2014/11

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

X. Çözüm Ortaklığı Platformu

X. Çözüm Ortaklığı Platformu www.pwc.com/tr Türkiye Muhasebe Standartları na Geçiş İçerik 1. Yeni Türk Ticaret Kanunu na Genel Bakış 2. Türkiye Muhasebe Standartları na Geçiş Yol Haritası 3. Finansal Raporlama Süreci ve Teknik Altyapı

Detaylı

UFRS Bülten Brexit Sürecinin Finansal Raporlara Olası Etkileri Temmuz 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni

UFRS Bülten Brexit Sürecinin Finansal Raporlara Olası Etkileri Temmuz 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni www.pwc.com.tr UFRS Bülten Brexit Sürecinin Finansal Raporlara Olası Etkileri Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Konu Birleşik Krallık ın Avrupa Birliği nden ayrılmasına ilişkin referandum

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 25/04/2013 gün ve tarihli toplantısında 21 No.lu kararı ile kabul edilmiştir. BİRİNCİ

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Turkey

Detaylı

Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması

Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması www.pwc.com.tr Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması 4 Risk Raporlaması Hızlı Ve Doğru Kararlar Alabilmek İçin Etkin Bir Risk Raporlaması 2007 yılında başlayan finansal kriz;

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası www.pwc.com.tr Ocak 2018 SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Uyum Yol Haritası Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış ve yayımı tarihinde

Detaylı

UFRS Bülten. Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Finansal Olmayan Varlıkların Değer Düşüklüğü Testine İlişkin Önemli Hususlar

UFRS Bülten. Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Finansal Olmayan Varlıkların Değer Düşüklüğü Testine İlişkin Önemli Hususlar www.pwc.com.tr UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Finansal Olmayan Varlıkların Değer Düşüklüğü Testine Kasım 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Sektöre özgü etkenler

Detaylı

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Transfer Fiyatlandırması Belgelendirme Yükümlülükleri

www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Transfer Fiyatlandırması Belgelendirme Yükümlülükleri www.transferfiyatlamasi.com 10 Soruda Transfer Fiyatlandırması Belgelendirme Yükümlülükleri 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu nun 13. maddesinde düzenlenen ve 01.01.2007 tarihinden itibaren yürürlükte

Detaylı

Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı

Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı Stratejiden Uygulamaya Kurumsallaşma Koçluğu Programı Kurumsallaşma Koçluğu Programı ile Türk aile şirketlerinde sürdürülebilirliği nesiller boyunca sağlamayı hedefliyoruz. 3 aşamadan oluşan Kurumsallaşma

Detaylı

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KONU : KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ İÇ TÜZÜKLERİ

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KONU : KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ İÇ TÜZÜKLERİ 1/5 1. KURULUŞ KARARI Sermaye Piyasası Kurulu nun (SPK) yürürlükte bulunan Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca oluşturulan bu Komite, Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. nun tarihli ve 838 sayılı kararı

Detaylı

UFRS Bülten. KGK - Bağımsız Denetim Kapsamı ve Raporlama Çerçevesi Hangi şirketler hangi kapsamda?

UFRS Bülten. KGK - Bağımsız Denetim Kapsamı ve Raporlama Çerçevesi Hangi şirketler hangi kapsamda? www.pwc.com.tr UFRS Bülten KGK - Bağımsız Denetim Kapsamı ve Raporlama Çerçevesi Hangi şirketler hangi kapsamda? Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Şubat 2015 Bağımsız Denetim Kapsamı

Detaylı

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Veri Kalitesi ve Verilerin Doğruluğuna Etki Eden Faktörler Oktay Aktolun 10 Aralık 2012

11. Çözüm Ortaklığı Platformu Veri Kalitesi ve Verilerin Doğruluğuna Etki Eden Faktörler Oktay Aktolun 10 Aralık 2012 www.pwc.com.tr Veri Kalitesi ve Verilerin Doğruluğuna Etki Eden Faktörler Oktay Aktolun İçerik 1. Veri ve Bilgi ilişkisi 2. Veri Kalitesi 3. Veri Yönetimi 4. Veri Kalitesine etki eden faktörler 5. Kapanış

Detaylı

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş.

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği Bu Yönetmelik Yönetim Kurulu nun 15.03.2013 gün ve 2013/12 No.lu kararı ile kabul edilmiştir. Hazırlayan Riskin Erken

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI 1. KURULUŞ Şirketimizin 26 Nisan 2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri nde yer alan hükümler kapsamında,

Detaylı

URFS Bülten. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Kasım Hasılat Standardı değişti ve uygulama için sadece 13 ay kaldı.

URFS Bülten. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Kasım Hasılat Standardı değişti ve uygulama için sadece 13 ay kaldı. www.pwc.com.tr URFS Bülten Yeni Hasılat Standardı Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Kasım 2014 Hasılat Standardı değişti ve uygulama için sadece 13 ay kaldı. Belki içinizden «Ne olmuş

Detaylı

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi. Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05. Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Kurumsal Risk Yönetimi Mehmet Akif DEMİRTAŞ Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü İGDAŞ 29.05.2013 İÇERİK Risk, Risk Yönetimi Kavramları Kurumsal Risk Yönetimi (KRY)

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri www..pwc.com.tr SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

İç Kontrol ve Risk Yönetimi Sisteminiz Stratejik Yönetim ve Planlama Sürecinize Katkı Sağlayabilir

İç Kontrol ve Risk Yönetimi Sisteminiz Stratejik Yönetim ve Planlama Sürecinize Katkı Sağlayabilir İç Kontrol ve Risk Yönetimi Sisteminiz Stratejik Yönetim ve Planlama Sürecinize Katkı Sağlayabilir Kurumlarımızda kullanılmakta olan önemli yönetim araçlarımız bulunmakta; İç Kontrol, Risk Yönetimi, Stratejik

Detaylı

30 Haziran 2015 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler Ve Yorumlar

30 Haziran 2015 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler Ve Yorumlar www.pwc.com.tr 30 Haziran 2015 Tarihli Finansal Tabloları Hazırlarken Dikkat Edilecek Yeni Standartlar, Değişiklikler Ve Yorumlar 30 Haziran 2015 tarihli finansal tabloları hazırlarken dikkat edilecek

Detaylı

Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri. 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi

Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri. 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi Performans Denetimi Hesap verebilirlik ve karar alma süreçlerinde iç denetimin artan katma değeri 19 Ekim 2015 XIX.Türkiye İç Denetim Kongresi Place image here with reference to guidelines Serhat Akmeşe

Detaylı

Doğru kişiyi doğru şekilde nasıl işe alabiliriz?

Doğru kişiyi doğru şekilde nasıl işe alabiliriz? www.pwc.com.tr Doğru kişiyi doğru şekilde nasıl işe alabiliriz?. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu İçerik 1. Doğru bilgilendirme 2. Çalışma belgesi 3. Geçici pozisyonlar için istihdam 4. Deneme süresi 5. Onay

Detaylı

Dr. Bertan Kaya, CIA. Control Solutions International

Dr. Bertan Kaya, CIA. Control Solutions International Dr. Bertan Kaya, CIA Control Solutions International 1. Bölüm: İç Denetimin Yönetim Performansına Etkisi, Rol ve Sorumlulukları ile Kullandığı Araçlar İç Denetim İç denetim, bir kurumun faaliyetlerini

Detaylı

İş mevzuatına göre alt işverenlerimiz ile ilişkilerimizi nasıl düzenleyebiliriz?

İş mevzuatına göre alt işverenlerimiz ile ilişkilerimizi nasıl düzenleyebiliriz? www.pwc.com.tr. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu İş mevzuatına göre alt işverenlerimiz ile ilişkilerimizi nasıl düzenleyebiliriz? İçerik 1. Doğru işi devretme 2. Doğru alt işverenlik sözleşmesi 3. Risklerin

Detaylı

İşletmelerde Suistimal Risklerinin Yönetilmesi Anket sonuçları

İşletmelerde Suistimal Risklerinin Yönetilmesi Anket sonuçları www.pwc.com.tr İşletmelerde Suistimal Risklerinin Yönetilmesi Anket sonuçları Bekir Özdemir ikmet Mısırlıoğlu 13. Çözüm Ortaklığı Platformu 8 Aralık 2014 Merhaba, 08 Aralık 2014 tarihinde 13. PwC Çözüm

Detaylı

Yeni Türk Ticaret Kanunu:

Yeni Türk Ticaret Kanunu: Yeni Türk Ticaret Kanunu: Yeni bir başlangıç Mayıs 2011 2 A Yeni TTK yol haritası 6 1. Kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanması 8 2. Hu ukuk 9 3. Muhasebe ve finansal raporlama 10 4. Bilgi teknolojileri

Detaylı

İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü

İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü www.pwc.com.tr/ras İç Denetimin Gelişen Teknolojideki Rolü 20 Ekim 2014 Ajanda Gelişen Teknolojiler, Yeni Riskler ve İç Denetim Bulut Bilişim Sosyal Medya Mobil Teknolojiler Siber Güvenlik Sorularınız

Detaylı

Dijitalleşen İç Denetim

Dijitalleşen İç Denetim www.pwc.com.tr Dijitalleşen İç Denetim Dijital, veri ve mobil cihazlar dünyasında analitik yöntemlerin kullanılması Dijital, Veri ve Mobil Dünyası Son beş yılda, teknoloji devrimi iş dünyasında değişimlere

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.

GT Türkiye İşletme Risk Yönetimi Hizmetleri. Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk Yönetimi, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey. GT Türkiye İşletme Risk Hizmetleri Sezer Bozkuş Kahyaoğlu İşletme Risk, Ortak CIA, CFE, CFSA, CRMA, CPA sezer.bozkus@gtturkey.com İşletme Risk Hakkında Risk, iş yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır ve kaçınılmazdır.

Detaylı

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ

BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ BANKALARDA OPERASYONEL RİSK DENETİMİ Dr. Korcan Demircioğlu T. Garanti Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Operasyonel Risk Yönetiminin Önemi Amaçları ve Hedefleri Nelerdir? Hedefler Amaçlar Daha

Detaylı

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Kabul Tarihi: 26.03.2014 Yürürlük Tarihi: 26.03.2014 Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi YÖNETMELİĞİ Hazırlayan: Kurumsal

Detaylı

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar. SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIKLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısını, görevlerini, yetkilerini ve

Detaylı

III. PwC Çözüm Ortaklığı Platformu Şirketlerde İç Kontrol ve İç Denetim Fonksiyonu* 22 Aralık 2004

III. PwC Çözüm Ortaklığı Platformu Şirketlerde İç Kontrol ve İç Denetim Fonksiyonu* 22 Aralık 2004 III. PwC Çözüm Ortaklığı Platformu Şirketlerde İç Kontrol ve İç Denetim Fonksiyonu* *connectedthinking PwC İçerik İç kontroller İç kontrol yapısının oluşturulmasında COSO nun yeri İç denetim İç denetimi

Detaylı

İÇERDEN ÖĞRENİLEN BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU

İÇERDEN ÖĞRENİLEN BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU İÇERDEN ÖĞRENİLEN BİLGİLERE İLİŞKİN ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU Ortaklığın Unvanı İrtibat Adresi : FORD OTOMOTİV SANAYİ A.Ş. : Denizevler Mah. Ali Uçar Cad. No:53 Gölcük / KOCAELİ Telefon ve Fax No : 0262

Detaylı

UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Şubat 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni

UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Şubat 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni www.pwc.com.tr UFRS Bülten Güncel Raporlama Konularına Kısa Bir Bakış Şubat 2016 Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Yürürlük tarihi: Yeni standart 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren başlayan

Detaylı

KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ

KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ KAMU BORÇ İDARESİNDE OPERASYONEL RİSK VE İŞ SÜREKLİLİĞİ YÖNETİMİ Dr. Emre BALIBEK Genel Müdür Yardımcısı Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü E-posta: emre.balibek@hazine.gov.tr İÇERİK Hazinede

Detaylı

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİ A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİ A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİ A.Ş. Riskin Erken Saptanması Komitesi Yönetmeliği Bu Yönetmelik Yönetim Kurulu nun 29 Haziran 2012 gün ve 111 No.lu kararı ile kabul edilmiştir. Hazırlayan Riskin

Detaylı

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik

Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi. www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Jeotermal Seracılık Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi www.tarim.gov.tr/bugem/jeotermalseracilik Projenin Önemi Ülkemizin dünyadaki rekabet edebilirliğinde tarım ürünlerinin önemi Hidroponik (Topraksız)

Detaylı

Bilgi Sistemleri Risk Yönetim Politikası

Bilgi Sistemleri Risk Yönetim Politikası POLİTİKASI Sayfa :1/7 Bilgi Sistemleri Risk Yönetim Politikası Doküman Bilgileri Adı: Bilgi Sistemleri Risk Yönetim Politikası Doküman No: 01 Revizyon No: İlk yayındır Doküman Tarihi: 01.10.2014 Referans

Detaylı

Ekonomik Göstergeler Neyi Gösteriyor? 2013 e Bakış ve 2014 Beklentileri

Ekonomik Göstergeler Neyi Gösteriyor? 2013 e Bakış ve 2014 Beklentileri www.pwc.com.tr. 12. Çözüm Ortaklığı Platformu Ekonomik Göstergeler Neyi Gösteriyor? 2013 e Bakış ve 2014 Beklentileri İçerik 1. 2013 Nasıl Geçti? 2. 2014 e İlişkin Beklentiler 3. Makroekonomiyle Vergi

Detaylı

Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu?

Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu? www.pwc.com.tr/cpm Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu? Bulut ta Raporlama Bulut ta Kurumsal Performans Yönetimi kurumunuz için uygun mu? Kurumsal performans

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.2019/13-00364 İstanbul, 11/02/2019 Konu: İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Hk. ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Ankara Katma değerli ihracatımızın artırılması

Detaylı

KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETĐM KOMĐTESĐ ÇALIŞMA ESASLARI 1. KURULUŞ Şirketimizin 26.04.2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Đlkeleri nde yer alan hükümler kapsamında, Şirketimizin

Detaylı

İş Hukuku Check-Up Hizmeti

İş Hukuku Check-Up Hizmeti www.pwc.com.tr İş Hukuku Check-Up Hizmeti Danışmanlık Hizmetleri İş Hukuku Check-Up Hizmetiyle işletmelere sağladığımız katma değer İş hukukunda günden güne değişen ve gelişen yasal düzenlemelerle birlikte

Detaylı

KAMU İDARELERİNDE KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ. Burhanetin AKTAŞ Müsteşar Yardımcısı

KAMU İDARELERİNDE KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ. Burhanetin AKTAŞ Müsteşar Yardımcısı KAMU İDARELERİNDE KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ Burhanetin AKTAŞ Müsteşar Yardımcısı 1 Sunum Planı I. Kamu İdarelerinde Risk Yönetimi II. Uluslararası Tecrübeler İngiltere ABD III. Hazine Müsteşarlığı Deneyimi

Detaylı

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri

SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri www..pwc.com.tr SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri SPK Bilgi Sistemleri Tebliğleri Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği ve Bilgi Sistemleri Bağımsız Denetim Tebliği 05.01.2018 tarih 30292 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

UFRS Bülten. 2015 Finansal Tabloları Hazırlarken Uygulanacak TMS Değişiklikleri. TMS Güncellendi

UFRS Bülten. 2015 Finansal Tabloları Hazırlarken Uygulanacak TMS Değişiklikleri. TMS Güncellendi www.pwc.com.tr UFRS Bülten TMS Güncellendi 2015 Finansal Tabloları Hazırlarken Uygulanacak TMS Değişiklikleri Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Bülteni Aralık 2015 Uluslararası Muhasebe Standartları

Detaylı

Öğleden sonraki ana oturuma hoş geldiniz! Zeki Gündüz 10 Aralık 2012

Öğleden sonraki ana oturuma hoş geldiniz! Zeki Gündüz 10 Aralık 2012 Öğleden sonraki ana oturuma hoş geldiniz! Zeki Gündüz Desteğiniz için teşekkürler Türkiye olarak, bugüne kadar sizlerin desteği ve TEGV kanalıyla 2,100 ün üzerinde çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunmaktan

Detaylı

TENVA Elektrik Perakende Sektörünün Geleceği Sempozyumu. Elektrik Perakende Satış Sektöründe Rekabetçi Yapının Uygulanması ve Sürdürülmesi

TENVA Elektrik Perakende Sektörünün Geleceği Sempozyumu. Elektrik Perakende Satış Sektöründe Rekabetçi Yapının Uygulanması ve Sürdürülmesi www.pwc.com.tr TENVA Elektrik Perakende Sektörünün Geleceği Sempozyumu Elektrik Perakende Satış Sektöründe Rekabetçi Yapının Uygulanması ve Sürdürülmesi Tamer Emre, MSc.,MA PwC Elektrik Piyasa Hizmetleri

Detaylı

TÜRKIYE IHRACATÇ1LAR MECLISI :11:07 1/8 İNOSUİT - İNOVASYON ODAKLI MENTORLUK PROGRAMI

TÜRKIYE IHRACATÇ1LAR MECLISI :11:07 1/8 İNOSUİT - İNOVASYON ODAKLI MENTORLUK PROGRAMI TÜRKIYE IHRACATÇ1LAR MECLISI 13.03.2018 13:11:07 1/8 İNOSUİT - İNOVASYON ODAKLI MENTORLUK PROGRAMI Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan inosuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı" kapsamında,

Detaylı