ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq"

Transkript

1 ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE PLASTİK PROJESİ ARABPLAST 2015/DUBAİ FUAR ORGANİZASYONU RAPORU OCAK 2015 PLASTİK PROJESİ UZMAN YARDIMCISI: ZEYNEP HAS

2 DUBAI ARABPLAST 2015 FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU İzmir Ticaret Odası liderliğinde ve T.C. Ekonomi Bakanlığı destekli olarak yürütülen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Plastik Projesi Yurt Dışı Ziyaret Organizasyonları kapsamında, Ocak 2015 tarihleri arasında, İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri (IMMIB) tarafından düzenlenen milli katılım çerçevesinde ARABPLAST DUBAİ Fuarı na proje üyesi 9 firmamızla info standlı katılım organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Söz konusu Organizasyona İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yılmaz ın başkanlığında İzmir Ticaret Odası plastik sektörü UR-GE Projesi katılımcılarından oluşan toplam 14 kişilik bir heyet katılmıştır. Ayrıca Odamız UR-GE Plastik Projesi Sorumlusu Uzman Yardımcısı Zeynep Has Organizasyonda görevli olarak bulunmuştur. Heyet listesi aşağıda belirtilmiştir. KATILIMCI ADI SOYADI ALİ YILMAZ FATİH KEÇECİ ERGİN GÜNDOĞDU CENGİZ BEŞOK UMUT GÜLBAŞ ESAT ÖZDEMİR BERKAY ÖZDEMİR SABAHATTİN GENÇ ENDER GENCER HARUN ÇIPLAK AYDIN AYSAN SEVDA İZMİT OLENA DOĞAN DOĞUŞCAN YAĞINLI FİRMA ADI HEYET BAŞKANI İZMİR TİCARET ODASI- YÖNETİM KURULU ÜYESİ KEÇECİ PROFİL PLASTİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ.- İZMİR TİCARET ODASI- MECLİS ÜYESİ KEÇECİ PROFİL PLASTİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. BEŞOK KALIP VE PLASTİK SAN.TİC. A.Ş. BEŞOK KALIP VE PLASTİK SAN.TİC. A.Ş. NURAL PLASTİK AMBALAJ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. NURAL PLASTİK AMBALAJ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. GENÇPAK AMBALAJ GIDA TEM. PLS. ÜR. SAN. TİC.LTD.ŞTİ İLERİ ENDÜSTRİYEL VE TARIMSAL PLASTİK ÜRÜNL.SAN.TİC.LTD.ŞTİ BÜKER MAKİNA İMALAT VE NAK. TİC.LTD.ŞTİ. VALS ELEKTRONİK MEKANİK MAKİNA PLASTİK KİMYEVİ ÜRÜNLER SANAYİ VE TİCARET A.Ş VALS ELEKTRONİK MEKANİK MAKİNA PLASTİK KİMYEVİ ÜRÜNLER SANAYİ VE TİCARET A.Ş EGESEMBOL PLASTİK SAN TİC.LTD.ŞTİ FATİH POLYESTER TUR. GIDA. SAN. DIŞ TİC.LTD.ŞTİ Milli katılım olması sebebiyle Fuara gelen T.C. Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Evrim Demirci Soranlar standımızı ziyaret etmiştir.

3 Fotoğraf: Arabplast / Dubai Fuarı info standımız -Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yılmaz Başkanlığı nda tüm heyet, T.C. Ekonomi Bakanlığı Uzmanı Evrim Demirci Soranlar ile birlikte. 13 Ocak 2015 tarihinde Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Yılmaz ve Meclis Üyemiz Fatih Keçeci den oluşan Odamız heyeti sırasıyla T.C. Ekonomi Bakanlığı Dubai Ticaret Ataşesi Serdar F. Kumbaracı ve T.C. Ekonomi Bakanlığı Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan ı makamında ziyaret etmiştir. Heyetimizi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten T.C. Ekonomi Bakanlığı Dubai Ticaret Ataşesi Serdar F. Kumbaracı görüşme sırasında Dubai pazarı hakkında çok faydalı bilgileri heyetimizle paylaşmıştır. T.C. Ekonomi Bakanlığı Dubai Ticaret Ataşesi Serdar F. Kumbaracı nın Dubai Pazarı Hakkında Verdiği Bilgiler ve Dubai-İzmir Potansiyel İşbirliği Önerileri: Dubai 350 milyon USD ticaret hacmine, 72 km sahil şeridine sahip çok büyük ölçekli ticaretin yapıldığı çok önemli bir re-export merkezidir. Dubai de depo ve ofisler bulunmakta, ayrıca üretim de yapılmaktadır. Dubai ekonomisinin 3 temel öğesi; otel, restoran ve ticarettir adet restoran, 400 adet otelin yer aldığı kentin turizm geliri 12 milyon USD dir. Kentte 52 adet deri dükkanı bulunmaktadır. Dubai deki Jebel Ali Serbest Bölgesi dünyanın 5. büyük kargo limanıdır. Dubai nin nüfusu 2 milyon 300 bin kişi olup nüfusun sadece %17 si Araptır. Nüfusun %70 i Hindistan, Pakistan, Bangladeşlidir. Şehirde 200 bin İngiliz yaşamaktadır. Dubai çok rekabetçi bir piyasadır. Vergi olmayışı, ucuz işgücü, limana yakınlığı, iyi işleyen kurulu lojistik sistem gibi faktörler Dubai yi çok önemli bir ticaret merkezi haline getirmiştir. Dubai nin ticaretteki iki sıkıntısı; ürünlerin kaliteli gelmemesi ve ürünlerin sürekliliği sağlayamıyor oluşudur.

4 Ülkemizin ticarette en önemli rakipleri olan Çin ve Hindistan ın bölgede özel pazarları mevcuttur. Söz konusu ülkeler, Dubai de bulunan depolara ürünlerini getirip buradan dağıtımını gerçekleştirmektedir. Ticaret Ataşesi Serdar F. Kumbaracı, Dubai nin başarı sırrının, boşluk gördükleri alanlara oynamaları ve o boşluğu kapatacak hamleler yapmaları olduğunu ifade etmiştir. Dubai de Türk şirketi bulunmaktadır. Dubai de çalışan Türkler başkan yardımcısı, CEO vb gibi üst kadrolarda görev almaktadır. Dubai de kadınların çalışmasına büyük önem verilmektedir. Pek çok önemli ticaret merkezinin yöneticisi bayandır. Ticaret Ataşesi Serdar F. Kumbaracı, Dubai nin bir bayanın yaşayacağı en güvenli yer olduğunu, şehrin bu şekilde kurgulandığını belirtmiştir. Fotoğraf: Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Yılmaz ve Meclis Üyemiz Fatih Keçeci T.C. Ekonomi Bakanlığı Dubai Ticaret Ataşesi Serdar F.Kumbaracı ile birlikte. Dubai çok büyük bir ticaret merkezi sistemi kurmayı başarmıştır. Şehirde her sektöre özel 27 adet serbest bölge mevcuttur. Maliyetlerin düşmesi amacıyla kümelenmeler oluşturulmuştur. Bu çerçevede, Dubai önemli bir kümelenme merkezidir. Dubai dünyadaki indeksleri çok önemsemektedir. İndekslerde düşük oldukları alanlarda kendini geliştirme eğilimi çok yüksektir. Örneğin Dubai Yönetimi sağlık alanında doktor sayısını arttırmak amacıyla, tıp eğitimini teşvik etmek için lise 1. sınıftan itibaren, tıp eğitimi alacak öğrencilere profesör maaşıyla 25 yıllık iş kontratı yapmak ve daha lisedeyken maaş verme sistemini oluşturmuştur. Dubai sağlık konusuna büyük önem vermekte olup şehirde check-up turizmi çok yaygındır. Yerel halk her sene Almanya ve Avusturya ya check-up turizmine gitmektedir. Bu çerçevede, Dubai sağlık turizmi açısından İzmir için potansiyel bir pazar konumundadır. Sayın Ataşe, Dubai deki eğitim fuarlarına katılmamızı tavsiye etmiştir. İzmir deki üniversitelerin Dubai deki eğitim seminerlerine katılmalarının faydalı olacağını ifade etmiştir. Üniversite ile Oda işbirliğinin önemli olduğunu, ortak çalışma ve analizlerin yapılmasının faydalı olacağını belirtmiştir. Bu noktada Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Yılmaz İzmir Ekonomi Üniversitesi nden ve yeni açılacak olan tıp fakültesinden bahsederek eğitim ve sağlık konusunda İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Dubai arasında işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacağımızı ifade etmiştir.

5 Ülke, organik tarımın merkezi İzmir için potansiyel bir pazardır. Tarım üretiminin olmadığı Dubai de örneklemek gerekirse domatesin kilosu 14 TL dir ve yenilebilecek kalitede değildir. Sayın Ataşe, İtalyanların Dubai de İtalyan Yemekleri Festivali düzenlediğini, bu çerçevede İzmir in de gıda ve tekstil ürünleri ile ortaklaşa çalışarak Dubai ye gelmesinin avantajlı olacağını belirtmiştir. Gelinlik ve abiye giyim sektöründe de Dubai İzmir için yine önemli bir potansiyel bir pazar konumundadır. Sayın Ataşe, Dubai den İzmir e bayanlardan oluşan bir heyet götürmeyi, onlara İzmir in değerleri olan gıda, zeytinyağı, şifalı otlar, abiye giyim gibi sektörleri İzmir de tanıtmayı, aynı zamanda gelinlik ve abiye fuarına da katılım sağlamalarını önerdi. Ülkemizin Dubai pazarı için avantajları kaliteli ürün ve markadır. Rekabet gücümüzün yüksek olduğu sektörlere yönelmek, sektör ve pazara göre spesifik çalışmak kazanç getirecektir. Her ürün için doğru pazar analizi yapmak önemlidir. Bir başka deyişle, Dubai ye özel elbise diken kazanacaktır. Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Yılmaz, Odamızdan, UR-GE Projelerimizden kısaca bahsetmiştir. Sayın Ataşe yi İzmir e davet ederek, kendilerini Odamızda ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etmiştir. Fotoğraf: Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Yılmaz ve Meclis Üyemiz Fatih Keçeci T.C. Ekonomi Bakanlığı Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan ile birlikte. Heyet daha sonra T.C. Ekonomi Bakanlığı Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan ı makamında ziyaret etmiştir. Sayın Başkonsolos kendisinin de İzmirli olduğunu belirterek heyetimizin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir. Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Yılmaz, Odamızdan, UR-GE Projelerimizden kısaca bahsetmiştir. Arabplast Fuarına katıldığımızı dile getirmiştir. Heyetimiz Sayın Başkonsolos a İzmir-Dubai direk uçuş koyulması talebimizi iletmiştir. Antalya dan Dubai ye direk uçuş olduğu ancak İzmir den olmadığı dile getirilmiştir. Sayın Başkonsolos THY ile Emirates Havayolları arasında bir rekabet olduğunu, Emirates in Türkiye nin Uzakdoğu pazarına girmesine izin vermediğini, buna karşılık THY nin de Emirates in Avrupa pazarına girmesine izin

6 vermediğini belirtmiştir. Ancak yine de THY ile tekrar konuşulabileceğini, Dubai de de konuyu yerel yetkililerle görüşebileceğini ifade etmiştir. İzmir Dubai arasında sağlık turizmi potansiyelleri hakkında işbirliği yapılabileceği dile getirilmiş, Sayın Başkonsolos, Odamızın bu alandaki girişimlerine destek olacaklarını, gerekli temasları sağlayacaklarını belirtmiştir. Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Yılmaz, Sayın Başkonsolos u İzmir e davet ederek, kendilerini Odamızda ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etmiştir. Dubai ve İzmir arasında oluşturulacak köprünün her iki taraf için de oldukça faydalı olacağı inancı dile getirilmiştir. Fotoğraf: Arabplast/Dubai Fuar Alanı-İzmir Plastik Kümesi info standı Ocak 2015 tarihleri arasındaki Arabplast Fuarında 9 firmamız 3. Hol 3B229 nolu info standda hazır bulunmuşlardır. Arabplast çok geniş kapsamlı bir plastik fuarı olup çok farklı ürünler fuarda yer almıştır. Bu kapsamda, makine, plastik hammadde ve plastik ürünlerin yer aldığı bir fuar gerçekleştirilmiştir. Uluslarararası katılımcıların ve ziyaretçilerin katıldığı fuarda, katılımcılarımız standımızda birçok müşteriyle görüşme, kartvizit alıp verme suretiyle tanışma, birçok potansiyel iş görüşmesi yapma imkanı elde etmiştir.

7 Fotoğraf: Arabplast/Dubai Fuar Alanı-İzmir Plastik Kümesi info standımız-müşteri görüşmesi Proje katılımcısı firmalarımız fuardan çok olumlu izlenimlerle ve verimli sonuçlarla dönmüşlerdir. Fuar süresince yaklaşık 150 adet görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmelerin önemli bir oranı ileriye dönük ihracat potansiyeli taşıyan görüşmeler olmuştur. Firmalarımızdan Gençpak Ambalaj Ltd.Şti. Arabplast Fuarı sırasında, standımızı ziyaret ederek ürünlerini beğenen Hindistanlı New West Zone Supermarket firmasından ciddi bir ilgi görmüştür. Standımızı ziyaret eden firmanın ihracat müdürünün talebi üzerine, ertesi gün için randevulaşarak, firmanın kendi ofisinde, firma sahibi ile bir iş görüşmesi gerçekleştirilmiştir. New West Zone Supermarket Dubai de 42 adet şubesi bulunan çok büyük bir süpermarket olup, Gençpak Ambalaj firmasının tüm ürünlerinden birer numune talep etmiştir. Bu talep projemiz açısından son derece sevindirici bir gelişme olmuştur Ocak 2015 tarihleri arasındaki Arabplast Fuarı, katılımcı firmalarımız için başarılı ve verimli bir fuar olmuştur. Arabplast Fuarının, UR-GE Plastik projesi katılımcısı firmalarımızın ihracat oranlarını arttırmada önemli derecede katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE PLASTİK PROJESİ MOSKOVA INTERPLASTİCA FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 27-31 OCAK 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

üa sdfg h jkls iz xcvbnm öçq w ertyuiop gü

üa sdfg h jkls iz xcvbnm öçq w ertyuiop gü qw rtyuiopgüa sdfghjklsizxcvbnm öçq w ertyuiopgüa sdfghjklsizxcvbnm öçq we T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ AYAKKABICILIK PROJESİ MICAM SHOEVENT FUARI

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq q T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ KUYUMCULUK PROJESİ- JCK LAS VEGAS FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU 30 MAYIS-2 HAZİRAN 2014 HAZIRLAYAN:

Detaylı

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq qw ertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq İZMİR TİCARET ODASI UR-GE KUYUMCULUK PROJESİ ST.PETERSBURG JUNWEX FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU RAPORU 5-8 ŞUBAT 2014 PROJE KOORDİNATÖRÜ: PINAR

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI27-29 KASIM

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF MEDICA 2013 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARET RAPORU 19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini ve imkânlarınızı tanıtmak, sağlık

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU. İSTANBUL Nisan Paola DURUK Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı

ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU. İSTANBUL Nisan Paola DURUK Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı ANUFOOD EURASIA ANUFOOD EURASIA - powered by ANUGA 8. Uluslararası Gıda ve İçecek Ürünleri, Soğutma Teknolojileri, Mağaza Donanımıi Servis ve İkram Hizmetleri Fuarı ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU

Detaylı

ANUFOOD EURASIA. ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU

ANUFOOD EURASIA. ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU ANUFOOD EURASIA ANUFOOD EURASIA - powered by ANUGA 8. Uluslararası Gıda ve İçecek Ürünleri, Soğutma Teknolojileri, Mağaza Donanımıi Servis ve İkram Hizmetleri Fuarı ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU

Detaylı

3.294. Türkiye de Plastik Sektörü. Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar AMBALAJ İNŞAAT 1.811 DİĞER 1.153

3.294. Türkiye de Plastik Sektörü. Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar AMBALAJ İNŞAAT 1.811 DİĞER 1.153 Yeni Pazarlar, Yeni Fırsatlar PLASTECH 2016 fuarı, plastik sektörünün liderlerini, sektörün çekim merkezi İzmir de buluşturacak. Türkiye nin en büyük, en yeni ve en modern fuar alanı olan fuarizmir de

Detaylı

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 23 26 Ocak 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai emirliğinde düzenlenmiştir. 37.kez

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA 2016 2.ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 21-23

Detaylı

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir.

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir. DOMOTEX 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI DOMOTEX Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı 14 17 Ocak 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover kentinde düzenlenmiştir. Söz konusu fuar dünyanın en büyük

Detaylı

ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti. Dubai BAE 25 29 OCAK 2015

ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti. Dubai BAE 25 29 OCAK 2015 ARABHEALTH Dubai Tıbbi Malzeme ve Ekipmanları Fuarı Ziyareti Dubai BAE 25 29 OCAK 2015 Ahmet Sabuncu ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 26 29 Ocak 2015 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Mayıs 2013 Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Masası 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti

Detaylı

Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler

Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler Odamız Başkanı Akif Arıcan ve Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz Litvanya yı Ziyaret Ettiler Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Fırat, Muğla Ticaret

Detaylı

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur.

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur. BEİJİNG INTERNATİONAL IMPORT FOOD EXPO 2015( CİPFE 2015) FUAR RAPORU Kuru Meyve Tanıtım Grubu 03-05 Temmuz 2015 tarihleri arasında Pekin Fuar merkezinde düzenlenen Beijing International Import Food Expo

Detaylı

IDF 2014 9. İSTANBUL DERİ FUARI

IDF 2014 9. İSTANBUL DERİ FUARI IDF 2014 9. İSTANBUL DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU İSTANBUL 18-20 Kasım 2014 Paola DİSİDORO Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Uzman Yardımcısı İDF 2014

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

IT&CM FUARI. 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

IT&CM FUARI. 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IT&CM FUARI 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Fuar Hakkında IT&CM Şanghay Fuarı, 17-19 Nisan 2012 tarihleri arasında Shanghai World Expo (SWEECC) fuar

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq q MICAM SHOEVENT FUARI STANDLI KATILIM ULUSLARARASI TANITIM VE PAZARLAMA ORGANİZASYONU 14-19 ŞUBAT 2015 Hazırlayan: Sevim Güngörürler-Uzman Yardımcısı MICAM Shoevent Fuarı Standlı Katılım Uluslararası

Detaylı

FAALİYET SONUÇ RAPORU YURT DIŞI PAZARLAMA FAALİYETİ SONUÇ RAPORU

FAALİYET SONUÇ RAPORU YURT DIŞI PAZARLAMA FAALİYETİ SONUÇ RAPORU Giriş FAALİYET SONUÇ RAPORU YURT DIŞI PAZARLAMA FAALİYETİ SONUÇ RAPORU 12.UR-GE.048 kodu ile kayda alınan Plastik UR-GE Projesi kapsamında projeye dâhil olan 14 firmanın İhtiyaç Analizleri yapılmış ve

Detaylı

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK Ajansımız 13/08/2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ve 2014 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda, bir yurtdışı

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

IFDTEX 2010 23.ULUSLARARASI GIDA VE GIDA TEKNOLOJİLERİ FUARI

IFDTEX 2010 23.ULUSLARARASI GIDA VE GIDA TEKNOLOJİLERİ FUARI IFDTEX 2010 23.ULUSLARARASI GIDA VE GIDA TEKNOLOJİLERİ FUARI IFDTEX 2010 23.Uluslararası Atina Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, 5 8 Şubat 2010 tarihleri arasında Yunanistan ın başkenti Atina daki Metropolitan

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

STRATEJİK PLAN İZLEME ÇİZELGESİ

STRATEJİK PLAN İZLEME ÇİZELGESİ STRATEJİK PLAN İZLEME ÇİZELGESİ Hedefler ve Faaliyetler Strateji 1 ARAŞTIRMA ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ 1.1 Hedef: 2009 Laboratuarlarımızın Gelişimini sağlamak 1.1.1 Faaliyet. Gelibolu ilçemizde bulunan

Detaylı

SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti. Milano İtalya MAYIS 2014

SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti. Milano İtalya MAYIS 2014 SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti Milano İtalya 22 26 MAYIS 2014 Ahmet Sabuncu SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı 23-26 Mayıs 2014 tarihleri arasında

Detaylı

11-16 KASIM 2014 ALMANYA - DÜSSELDORF

11-16 KASIM 2014 ALMANYA - DÜSSELDORF MEDICA 2014 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARET RAPORU 11-16 KASIM 2014 ALMANYA - DÜSSELDORF Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Şefi

Detaylı

25 28 ŞUBAT 2015 ANTALYA

25 28 ŞUBAT 2015 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 25 28 ŞUBAT 2015 ANTALYA Ahmet SABUNCU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı 1 22.ULUSLARARASI ANFAŞ FOOD PRODUCT

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 30 Nisan 3 Mayıs 2015 KONMAK 2015 KONYA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI KONELEX 2015 İSKON 2015 KONDÖKÜM 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 30 Nisan 3 Mayıs 2015 KONMAK 2015 KONYA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI KONELEX 2015 İSKON 2015 KONDÖKÜM 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 30 Nisan 3 Mayıs 2015 KONMAK 2015 Konya 12. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri Fuarı Hidrolik Pnömatik Özel Bölümü

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE)

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) 1 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) Türkiye, artan dış ticaret hacmi ve ekonomik performansı ile dünya ekonomisinde önemli bir aktör haline gelmiştir.

Detaylı

TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ

TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ TEMİZLİK MADDELERİ SEKTÖRÜ HS No: 34.01, 34.02, 34.03, 34.04, 34.05, 34.06, 34.07 DÜNYA TEMİZİLİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ Temizlik maddeleri deterjanlar ve sabunlardan oluşmaktadır. Bu sektörün üretmekte olduğu

Detaylı

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu 0 CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI YAPI FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI YAPI FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI YAPI FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 21-24 OCAK 2015 BAU MUNIH 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MİDEST FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU 04-07 KASIM 2014 MİDEST 2014 FUARI Değişik iş kolları yan sanayilerine yönelik olarak 21.000 m2 alanda kurulu, iki bine yakın firmanın

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA Ahmet SABUNCU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI İTALYA ÜLKE PROFİLİ

İZMİR TİCARET ODASI İTALYA ÜLKE PROFİLİ İZMİR TİCARET ODASI İTALYA ÜLKE PROFİLİ Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü Nisan 2011 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : İtalya Cumhuriyeti Başkenti : Roma Yüzölçümü : 301.338 km 2 Nüfusu : 60,1 milyon (Ocak

Detaylı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI 1 2 3 4 5 6 7

Detaylı

İZMİR FİNANSMANA ERİŞİM SEMİNERİ. 26 Şubat 2015

İZMİR FİNANSMANA ERİŞİM SEMİNERİ. 26 Şubat 2015 İZMİR FİNANSMANA ERİŞİM SEMİNERİ 26 Şubat 2015 2023 HEDEFLERİ 500 Milyar $ MAL İHRACATI 625 Milyar $ MAL İTHALATI 1,1 Trilyon $ DIŞ TİCARET HACMİ 150 Milyar $ HİZMET İHRACATI %1,5 DÜNYA İHRACAT PAYI 2

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI NIN PARTNER ÜLKESİ KOSOVA DAN TÜRK TURİSTE DAVET VAR Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI SIAL PARİS 2014 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI SIAL PARİS 2014 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI SIAL PARİS 2014 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayanlar: Görkem Şavluğ Zeynep Armağan Küheylan Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 21-23 KASIM 2013 Erdem ALPTEKİN Araştırma ve Meslekleri Geliştirme Müdürlüğü Uzman Paola YAŞARSOY Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası

Detaylı

ETİYOPYA ÜLKE RAPORU 26.05.2015. [Type the document subtitle]

ETİYOPYA ÜLKE RAPORU 26.05.2015. [Type the document subtitle] ETİYOPYA ÜLKE RAPORU 26.05.2015 [Type the document subtitle] YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Etiyopya ya ihracat yapan 23 firma bulunmaktadır. 31.12.2014 tarihi

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Kazakistan ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 25 Ekim - 31 Ekim 2014 tarihleri

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU

WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU Dubai Electricity and Water Authority (Dewa) tarafından düzenlenen The 15th Water, Energy, Technology and Environment Exhibition (WETEX) 2013, 15 17 Nisan

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

11.GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ ULUSLARARASI İHTİSAS FUARI (FOTEG İSTANBUL 2013)

11.GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ ULUSLARARASI İHTİSAS FUARI (FOTEG İSTANBUL 2013) 11.GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ ULUSLARARASI İHTİSAS FUARI (FOTEG İSTANBUL 2013) Yunus ÇOLAK, Koordinatör Hasan AKDOĞAN, Uzman Baver AYDIN, Uzman Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi MART 2013 11.GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

BUILDEXPO TANZANYA 2015 FUARI SONUÇ RAPORU DAR ÜS SELAAM/TANZANYA

BUILDEXPO TANZANYA 2015 FUARI SONUÇ RAPORU DAR ÜS SELAAM/TANZANYA BUILDEXPO TANZANYA 2015 FUARI SONUÇ RAPORU DAR ÜS SELAAM/TANZANYA GENEL BİLGİLER 1. ÜLKEYE İLİŞKİN BİLGİLER: GSYİH ( Milyon $ ): 49.966 (IMF 2015) KBGSYİH ( $ ): 1.017 (IMF 2015) Büyüme Oranı ( % ): 7.25

Detaylı

ANUGA 2013 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

ANUGA 2013 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU 2013 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Uğur Sülün Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdür Vekili Almanya nın Köln kentinde 5 9 Ekim 2013 tarihleri

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

Adana Çimento 8. Açık Kapı Şenliği yapıldı

Adana Çimento 8. Açık Kapı Şenliği yapıldı Adana Çimento 8. Açık Kapı Şenliği yapıldı Adana Çimento tarafından çalışanlarının aidiyet duygusunu yükseltmek, bir aile ortamı yaratarak kaynaşmalarını sağlamak, eş ve çocuklarına baba ya da annelerinin

Detaylı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UYMSİB) 2015 YILI İHRACATDEĞERLENDİRMESİ. Prof. Dr. Senih YAZGAN UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı

ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UYMSİB) 2015 YILI İHRACATDEĞERLENDİRMESİ. Prof. Dr. Senih YAZGAN UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı ULUDAĞ YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UYMSİB) 2015 YILI İHRACATDEĞERLENDİRMESİ Prof. Dr. Senih YAZGAN UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı ÜRÜN GRUBU UYMSİB MAL GRUBU BAZINDA İHRACAT 01.01-31.12.2014

Detaylı

EİB EGE DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2012/2013 DÖNEMİ ÇALIŞMA RAPORU

EİB EGE DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2012/2013 DÖNEMİ ÇALIŞMA RAPORU EİB EGE DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2012/2013 DÖNEMİ ÇALIŞMA RAPORU ĐÇĐNDEKĐLER 1 2012 YILI ĐHRACAT PERFORMANSIMIZIN DEĞERLENDĐRĐLMESĐ... 1 1.1 ÜRÜN GRUPLARI ĐTĐBARĐYLE... 1 1.2

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

TÜRK-FİLİSTİN İŞ FORUMU

TÜRK-FİLİSTİN İŞ FORUMU TÜRK-FİLİSTİN İŞ FORUMU -Batı Şeria ve Gazze Şeridi Sunumu- Ankara -15 Temmuz 2010 Gülben Öztürk Çelik Kudüs Eski Ticaret Ataşesi 1 TEMEL GÖSTERGELER Yüzölçümü (km2): Batı Şeria 5800 km2, Gazze Şeridi

Detaylı

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ULUDAĞ ÜYELERİNE Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak, üyelerimizin, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilebilmesi ve

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Aralık 2016 FAALİYETLER TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI GEÇEKLEŞTİRİLDİ PARİS BOAT SHOW DA ÜLKEMİZ TANITIMINA KATKI SAĞLADIK 2017 ÜYE EĞİTİMLERİ BELİRLENDİ

Detaylı

Elazığ Mermer Sektö rü Gelişim Töplantısı Rapörü

Elazığ Mermer Sektö rü Gelişim Töplantısı Rapörü Elazığ Mermer Sektö rü Gelişim Töplantısı Rapörü 1. MERMER SEKTÖRÜ 1984'te 9,6 milyon dolar ihracatı olan ve geçen seneyi 2,2 milyar dolarla kapatan mermer sektörü, Türkiye'nin cari açığını kapatacak önemli

Detaylı

31 Mart - 3 Nisan. 2.Uluslararası Moda, Tekstil & Aksesuarları Fuarı Kazablanka / Fas

31 Mart - 3 Nisan. 2.Uluslararası Moda, Tekstil & Aksesuarları Fuarı Kazablanka / Fas 31 Mart - 3 Nisan 2016 2.Uluslararası Moda, Tekstil & Aksesuarları Fuarı Kazablanka / Fas FUAR HAKKINDA Fuar adı: 2.Uluslararası fas moda, tekst l ve aksesuarları fuarı Fuar yer : OFEC, Kazablanka / FAS

Detaylı

2014 YILI ÇALIŞMA RAPORU AKİB

2014 YILI ÇALIŞMA RAPORU AKİB 2014 YILI ÇALIŞMA RAPORU AKİB AKDENİZ HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ AKDENİZ HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇI BİRLİKLERİ YÖNETİM KURULU Asil Üyeler

Detaylı

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Tayvan ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 03 Mayıs - 11 Mayıs 2014 tarihleri

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24-28 Mart 2015 KTO Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE

Detaylı

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2016 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2016 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2016 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 12.01.2016 17.01.2016 2017 Yılı Fuar Tarihleri 10-15.01.2017 Fuarın Açık Olduğu saatler 10:00-18:00 Ziyaretçi Sayısı

Detaylı

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULACAKTIR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ İ Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar. Sona eren Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. İç Giyim ve Yatak Kıyafetleri Sektöründe Türk Markalarının Uluslararası Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi UR-GE Projesi

TEKNİK ŞARTNAME. İç Giyim ve Yatak Kıyafetleri Sektöründe Türk Markalarının Uluslararası Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi UR-GE Projesi TEKNİK ŞARTNAME İç Giyim ve Yatak Kıyafetleri Sektöründe Türk Markalarının Uluslararası Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi UR-GE Projesi İş Tanımı (Teknik Şartname) FAS-YURTDIŞI PAZARLAMA FAALİYETİ HALKLA

Detaylı

PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ

PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ YURT DIŞI SEYAHAT DESTEĞİ %70 5.000 $ E-TİCARET SİTELERİNE ÜYELİK BİREYSEL %70 İŞ BİRLİĞİ KURULUŞ %80 2.000 $ RAPOR VE YURT DIŞI ŞİRKET ALIM DESTEĞİ ŞİRKETLER

Detaylı

Yenilikçi Çözüm Ortağınız

Yenilikçi Çözüm Ortağınız Yenilikçi Çözüm Ortağınız www.goldgirisim.com GOLD GİRİŞİM HAKKIMIZDA GOLD ORGANİZASYON TEMİZLİK TEKSTİL PAZARLAMA SAN. VE TİC. A.Ş. olarak; Verdiğimiz hizmetlerde, ilgili sektörlerden pay almanın, rekabet

Detaylı

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden BALIKESİR de Yatırım Yapmak İçin 101 Neden Coğrafi Konum 1. Türkiye nin ekonomik hareketliliğinin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi nde yer alması, 2. Marmara ve Ege Denizi ne kıyılarının bulunması, 3.

Detaylı

31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA

31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA BATIMAT RUSSIA YAPI VE İÇ DEKORASYON FUARI ZİYARET RAPORU 31 MART 3 NİSAN 2015 RUSYA - MOSKOVA Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Şefi 1 BATIMAT

Detaylı

HUSUM 2015 RÜZGAR ENERJİSİ FUARI VE KONGRESİ. Fotoğraf: Serkan TURAÇ 15-18

HUSUM 2015 RÜZGAR ENERJİSİ FUARI VE KONGRESİ. Fotoğraf: Serkan TURAÇ 15-18 HUSUM 2015 RÜZGAR ENERJİSİ FUARI VE KONGRESİ Fotoğraf: Serkan TURAÇ 15-18 Eylül 2015 15-18 Eylül 2015 HUSUM 2015 RÜZGAR ENERJİSİ FUARI VE KONGRESİ Türkiye Pavilyonu Hamburg Fuarı ile dönüşümlü olarak düzenlenen

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü 3-6 KASIM 2014 WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI

Detaylı

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması 2010 yılında 113,9 milyar dolar olan Türkiye ihracatı, 2011 yılında

Detaylı

MAKARNA BULGUR BAKLİYAT VE BİTKİSEL YAĞLAR TANITIM GRUBU

MAKARNA BULGUR BAKLİYAT VE BİTKİSEL YAĞLAR TANITIM GRUBU 1. GÜNEY KORE YE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME NÜFUS: 50.859.000 (IMF 2016 TAHMİN) GSYİH: 1.509.632 MİLYON $ (IMF 2016 TAHMİN) Kişi Başına Düşen GSYİH: 29.682 $ (IMF 2016 TAHMİN) İhracat: 526 milyar $ (2015) İhracat

Detaylı

Sıra No. Proje No REÇEL/MARMELAT ÜRETİM TESİSİNİN KURULMASI VE TAHİNDE KAPASİTENİN ARTIRILMASI 1 76 ŞİTOĞLU GIDA İNŞ. İTH. SAN. VE TİC. LTD.

Sıra No. Proje No REÇEL/MARMELAT ÜRETİM TESİSİNİN KURULMASI VE TAHİNDE KAPASİTENİN ARTIRILMASI 1 76 ŞİTOĞLU GIDA İNŞ. İTH. SAN. VE TİC. LTD. 1 76 ŞİTOĞLU GIDA İNŞ. İTH. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ REÇEL/MARMELAT ÜRETİM TESİSİNİN KURULMASI VE TAHİNDE KAPASİTENİN ARTIRILMASI 2 256 KEBAN ALABALIK SU ÜRÜNLERİ GIDA ÜRETİM PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1 TÜRKİYE NİN HOLLANDA TURİZM PAZAR PAYI 16.8 milyon kişilik bir nüfusa sahip olan Hollanda, nüfusuna oranla en çok tatile çıkan Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Avrupa Konseyi Resmi İstatistik Dairesi

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı