T.C. AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM"

Transkript

1 T.C. AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve ilkeler Amaç: BİRİNCİ KISIM MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı temel yaşam ihtiyaçlarını gideremeyen, yaşamını sürdürmekte güçlük çeken dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelliler ile çeşitli sebeplerden dolayı hayati ihtiyaçlarını kendi başına karşılayamayan vatandaşlara Sosyal Yardım İşlerine ayrılan bütçe dahilin de yapılacak ayni ve nakdi yardımların yapılmasına dair usul ve esasların belirlenmesidir. Kapsam: MADDE 2-(1) Bu yönetmelik Avcılar Belediyesini, Belediye tarafından yapılacak sosyal yardımları, sosyal yardımdan faydalanan vatandaşları ve faydalanacak durumda olanları kapsar. Hukuki Dayanak: MADDE 3-(1) Bu Yönetmelik tarihli, 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 14.maddesinin (a) ve (b) fıkraları, 15. Maddesinin (a), (b), 18.maddesinin (m), 38.maddesinin (n), 60.madde birinci fıkra (i) bendi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar: MADDE 4-(1) Bu Yönetmeliğin Uygulanmasında; a) Belediye: Avcılar Belediyesini, b) Belediye Başkanı: Avcılar Belediye Başkanını, c) Belediye Meclisi: Avcılar Belediye Meclisini, d) Müdürlük: Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünü, e) Harcama Yetkilisi: Belediye Başkanı tarafından görevlendirilen Sosyal Yardım İşleri Müdürünü, f) Değerlendirme Kurulu: Müdürlükten Sorumlu Başkan Yardımcısı, Sosyal Yardım İşleri Müdürü ile Belediye Başkanı tarafından seçilen iktidar ve muhalefet Meclis Üye sayılarına orantılı olarak seçeceği Üç Meclis Üyesini,

2 g) Ayni Yardım: Yiyecek, giyecek, yakacak, tıbbi malzeme ve rehabilitasyon amacıyla kullanılacak protez araç ve gereçleri ile başvuru sahibinin ihtiyacına göre verilecek mal ve hizmetleri, h) Nakdi Yardım: Başvuru yapan ve Belediye tarafından ihtiyacı re sen tespit edilen kişilere Yönetmelik kapsamında ödenmesi kabul edilen para yerine kullanılmak üzere düzenlene alışveriş çekini ya da akıllı kartı, i) Muhtaç: Hiçbir geliri olmayan, kimsesiz yaşlı, öksüz, yetim, dul, özürlü ve düşkün durumda olan vatandaşları, j) Yoksul ve dar gelirli: Yardımın yapılacağı yıl için, Bakanlar Kurulunun belirlediği asgari ücretin en fazla yarısı kadar aylık geliri olan kişileri, İfade eder. k) Yetkili Makam: Avcılar Belediye Başkanını veya veya görevlendireceği yetkili kişi ve kişileri ifade eder. Sosyal Yardımlara ilişkin Genel Esaslar: MADDE 5-(1) Belediye bu yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan kişilere yardımda bulunabilir. Yardım uygulamalarında genel esaslar şunlardır: a) Belediyenin yapacağı ayni ve nakdi yardımlar için ayrılacak bütçe, Belediyenin genel bütçesinin %5 ini geçemez. b) Belediye ayni ve nakdi yardımlarda etkinliğini ve verimliliğini arttırmak amacıyla sosyal yardım faaliyetlerinde bulunan kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapabilir, gerektiğinde koordine edebilir, dernek meclisleri ile çalışabilir. c) Ayni ve nakdi yardım uygulamalarında çocuk, yaşlı, engelli, kimsesiz ve düşkünlere öncelik tanınabilir. d) Yardım Taleplerinin karşılanması sırasında Belediyenin mali durumu, hizmetin aciliyet durumu ile başvuru ve tespit sırası dikkate alınır. e) Ayni ve nakdi yardım yapılacak olan vatandaşlar başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde yerinde tespit edilerek, resmi işlem başlatılır. f) Askerlik görevini yapan vatandaşın eşi, anne veya babasının başvurusu üzerine nakdi yardım yapabilir. g) Belediye karşılık beklemeksizin yapacağı yardımların, insan onurunu zedelemeden en uygun şekilde yapılmasını prensip edinmiştir. h) Ülkede meydana gelen doğal afet veya benzeri durumlarda bölge halkına yardım amacıyla yardım organizasyonu yapabilir. i) Sosyal Yardımın temel amacı ihtiyaç sahiplerinin temel yaşam ihtiyaçlarının (gıda, ısınma, giyecek, sağlık gibi) sosyal ve ekonomik anlamda karşılanmasıdır. j) Belediye Ayni Yardımların uygulama alanında Gıda/Giyim/Kırtasiye Marketleri açabilir. k) Belediye daha uygun ve verimli yardım yapılması hedefi ile Kent Bilgi Sistemi kurarak ilçede yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik durumlarını belirleyebilir. l) Belediye Yapacağı Sosyal Yardımların daha hızlı ve güvenli uygulanması kapsamında Kent Kart Sistemini kurabilir. m) Resmi işlemleri ile ilgili ulaşımını sağlayamayan engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlara Müdürlüğün tespiti ile kanıtlanan durumlarda araç tahsis edebilir.

3 n) Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü iş bu yönetmeliğin her maddesinde bahsedilen sosyal yardım hizmetlerinin uygulanması kapsamında bütçe dahilinde farklı kurumlardan hizmet alımı yapabilir. o) Avılar Belediyesi ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Belediye bünyesinde çeşitli gün ve aylar ile Belediye tarafından belirlenen sürelerde sosyal yardım organizasyonları (Ramazan kumanyası, Ramazan ayı İftar Çadırları, Toplu iftar yemeği, taziye evine aş gönderme, geleneksel sabah simidi dağıtımı gibi) yapabilir. İKİNCİ KISIM Sosyal Yardımdan Yararlanma Usul ve Esasları MADDE 6-(1) Sosyal Yardımlardan kimler yararlanabilir; a) Belediye sınırları içinde ikamet eden, muhtaç, yoksul, kimsesiz, çocuk, engelli ve yaşlılar ile asker ailesi. b) Afetlere veya muhtaç düşürecek olaylara maruz kalmış ayni ve nakdi yardıma ihtiyaç duyan kişiler. Sosyal Yardım Başvurusu MADDE 7-(1) Bu yönetmelik kapsamında sosyal yardımdan faydalanacak olan vatandaşlar Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvurur. (2) Başvuru olmaksızın Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü veya Zabıta ekipleri tarafından yerinde yapılan incelemeler sonucu tespit edilen kişilere ayni ve nakdi yardım yapılır. Başvuruda istenen belgeler MADDE 8 (1) Ayni ve nakdi yardım almak isteyen vatandaşın: a-belediye kayıtlarına giren Başvuru Dilekçesi. b-kimlik Belgesi c-kimlik Paylaşım Sisteminden temin edilecek ikame belgesi. d-fakirlik Belgesi e- Maaşı olmadığına veya maaşının yardım almayı gerektirecek durumda olduğuna dair Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş belgesi f-yukarıda belirtilen durumlar dışında ayni ve nakdi yardım talebinin gerekçesi ve içeriğine göre Sosyal Yardım işleri Müdürlüğünün gerekli gördüğü bilgi ve belgeler.

4 Başvuru Değerlendirme MADDE 9-(1) Ayni veya nakdi yardım almak amacıyla Belediyeye yapılan başvurular Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekibi ile gerekli görülen hallerde Zabıta Müdürlüğü personeli tarafından yerinde tespit yapılarak Sosyal Yardım İnceleme Raporu düzenlenir. (2) Sosyal Yardım inceleme Raporu karar bağlanmak üzere Değerlendirme Kurulu na gönderilir. (3)Değerlendirme Kurulunda alınan yardım yapılması kararının ardından sözkonusu yardım Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından uygulamaya alınır. (4) Başvuru Değerlendirmesi sonucu ayni ve nakdi yardım almaya uygun olmadığına karar verilen kişilere bilgi verilerek farklı kurum ve kuruluşlara yönlendirebilir. (5) Sahte ve yanıltıcı bilgi verilmesi ve belge düzenlenerek alınan ayni ve nakdi yardımlar ilgiliden kanuni faizi ve rayiç bedeli ile tazmin edilir. Değerlendirme Kurulu Görev ve Yetkileri: MADDE 10-(1) Bu yönetmelik kapsamında yapılacak olan Yardımlar Belediye Başkanı tarafından görevlendirilecek Müdür, Müdürlüğün bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısı ile 3 Belediye Meclis Üyesinden oluşur. Kurul Başkanını Belediye Başkanı belirler. (2) Değerlendirme Kurulu Üyelerinin görev süresi 2 yıl olmakla birlikte, Belediye Başkanın gerekli gördüğü hallerde görev süresinden önce üyeler değiştirilebilir veya süresi biten üye yeniden seçilebilir. (3)Değerlendirme Kurulu Üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve salt çoğunluğun aldığı karar uygulanır. Oyların eşit olması durumunda Kurul Başkanının bulunduğu taraf çoğunluk sayılır. (4)Değerlendirme Kurulu 15 günde bir kez toplanarak başvuruları karara bağlar. (5)Değerlendirme Kurulu Başkanın periyodik kurul toplantılarının dışında gerekli gördüğü hallerde toplanabilir. (6) Değerlendirme Kurulunun temel görevi Yardıma konu olan Sosyal İnceleme raporunun inceleyerek yapılacak yardımın nitelik, nicelik ve miktarını belirlemektir. (7)Bütçe yılı içinde yapılacak olan Toplu ayni/nakdi sosyal yardımların miktarı, süresi ve şekli ile ilgili olarak Kurulda toplanmak ve karar almak. (8) Belediye Başkanını emriyle Sosyal Yardım İşleri ilgili proje ve planlarda görev almak.

5 Sosyal Yardımın Gerçekleştirilmesi Nakdi Yardım MADDE 11-(1)Belediye Değerlendirme Kurulu tarafından yapılması belirlenen Nakdi Yardım ilgili adına çek düzenlenerek veya Belediye tarafından düzenlenen/düzenlenecek Kent Kart uygulaması ile yapılır. (2) Sosyal Güvenlik Kurumunun giderini karşılamadığı ve kişi tarafından da ödenemeyen ilaç ve sağlık giderleri bu yönetmeliğin 9.maddesine uygunluk şartı ile nakdi yardım olarak ödenebilir. Ayni Yardım MADDE 12-(1) Ayni yardımlarda kullanılacak mal ve malzemelerin alımında tarihli, sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanır. (2) Ayni yardımlarda kullanılmak üzere mal, malzeme ve şartlı nakdi bağışlar ile bu yönetmeliğin12.maddesinin 1.fıkrası hükümlerine göre alınan mal ve malzemeler bu yönetmeliğin esaslarına göre dağıtılır. (3) Bu yönetmeliğin esaslarına dayanılarak 12.maddeye göre alımı gerçekleştirilen ayni yardımlar Belediyenin Gıda/Giyim/Kırtasiye Marketlerine, yardım alacak yaşlı engelli ve hasta vatandaşlara evlere teslim şeklinde dağıtılır. İhtiyaca göre ayni yardımların dağıtımı üçüncü şahıslardan hizmet alımı şeklinde de dağıtılabilir. Sosyal Yardımdan Yararlanma Süreleri MADDE 13-(1) Sosyal Yardım alma süresi ihtiyacın süreklimi dönemlik mi olduğu dikkate alınarak Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenir. Aynı takvim yılı içinde ikinci bir müracaat yapılamaz. Sonraki yıl yapılan müracaat önceki yapılan yardımın bittiği tarihten itibaren 3 ay geçtikten sonra alınır. (2) Yapılacak sosyal yardımlarda Yaşanan doğal afetler veya yardımı zorunlu kılan hallerde (dul kalma, boşanma veya şiddete maruz kalan kalma gibi) süre şartı aranmaz. (3) Sosyal Yardıma müracaat edenlerden gelir seviyesi müracaat yılı için resmi kurumlarca belirlenen asgari ücretin net miktarının yarısından fazla olamaz.ancak; müzmin, tedavisi uzun süren hastalık gibi durumlarda sosyal güvenlik kurulunun resmi olarak ödemediği veya çok az bir kısmını ödediği ilaç ve medikal malzemeye ihtiyacı olanlar ile dul, yetim ve 2022 sayılı kanun kapsamında özürlü olan ve evde bakım ücreti alamayanlara yardım yapılabilir.

6 ÜÇÜNCÜ KISIM Sosyal Yardımın Gerçekleştirilmesi MADDE 14-(1) Belediye Bütçesinin Sosyal Yardım İşleri Bütçesinden harcama yapılabilmesi Harcama Yetkilisinin Harcama talimatı vermesiyle mümkündür. Harcama talimatlarında hizmet gerekçesi, yapılacak işin konusu ve tutarı, süresi, kullanılabilir ödeneği, gerçekleştirme usulü ile Müdürün gerçekleştirmeyle görevlendirdiği mutemet ile ilgili bilgiler yer alır. (2) Yardım giderlerinin mevzuata uygun biçimde gerçekleşmesini sağlamak üzere Müdür Gerçekleştirme Görevlisi belirler. (3) Harcama Yetkilisinin ödeme emrini imzalaması ve tutarın iş bu yönetmelikte belirtilen şekillerde hak sahibine ödenmesiyle tamamlanır. Ödeme Yapılacak Kişiler MADDE 15 (1)-Bu Yönetmelik kapsamında yapılacak olan nakdi yardım ödemeleri hak sahibine veya duruma göre vekiline, velisine ve vasisine de yapılabilir. (2) Nakdi Yardım hak sahiplerinin vekiline yapılacak ödemelerde vekilliğe esas mahkeme kararı veya noter belgesinin ibraz edilmesi zorunludur. (3) Nakdi ödemelerin banka hesabına yapılacağı durumlarda hak sahibinin Müdürlük tarafından onaylanmış talebi gerekir. Ödeme Belgeleri ve bağlanacak kanıtlayıcı belgeler MADDE 16 (1) Bütçeden nakden yapılacak ödemelerde Başvuru evrakları ve Değerlendirme Kurulu Kararı ile kanıtlayıcı belge olarak ödeme emri, harcama talimatı ve ödeme sonrası alınan makbuz ödeme belgesinin öğelerini oluşturur. (2) Ödeme Belgeleri iki nüsha düzenlenecek olup, ilk nüshası kanıtlayıcı belgeler ile birlikte muhasebe birimine, ikinci nüshası ise suretleri onaylanmış olmak kaydıyla ödemenin yapıldığı birimde saklanır.

7 Kayıt, takip ve kontrol sistemi: MADDE 17-(1) Ayni ve nakdi yardım hizmetlerinin uygulanmasında adalet, eşitlik ve hak sahipliği esaslarının yürütülmesi adına Müdürlük yapılan yardımları nitelik, nicelik ve süre bakımından kayıt altına almalı ve daha sonra yapılacak olan yardımlarda bu sistemi kullanarak hak sahiplerini belirlemede yükümlüdür. (2) Belediye ve ilgili Müdürlüğün gerekli görmesi halinde yardım için müracaat eden kişiler ile ilgili olarak, diğer Belediyelerden, Muhtarlıklardan veya kaymakamlıktan yardım alıp almadığına dair bilgi istenebilir. Çeşitli Hükümler: DÖRDÜNCÜ KISIM MADDE 18-(1) Sayıştay görüşü alının bu Yönetmelik, Belediye Meclisi kabulü ve yayımı tarihinde yürürlüğe girer. (2) İş bu Yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihten itibaren daha önce Avcılar Belediye Meclisi kararı ile kabul edilerek yürürlüğe giren Yönetmeliklerin yürürlülüğünü kaldırır. (3) Bu Yönetmelik hükümlerini Avcılar Belediye Başkanı yürütür.

T.C. AVCILAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM

T.C. AVCILAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM T.C. AVCILAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve ilkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı temel yaşam ihtiyaçlarını gideremeyen,

Detaylı

DENĠZLĠ BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ

DENĠZLĠ BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ DENĠZLĠ BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan

Detaylı

Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar

Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını

Detaylı

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Sakarya ili Hendek ilçesi sınırları içerisinde

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR TARİHİ 03.03.2016 KARAR NO 26 KARAR

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR TARİHİ 03.03.2016 KARAR NO 26 KARAR T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü MECLİS KARARI KARAR TARİHİ 03.03.2016 KARAR NO 26 KARAR Sosyal Yardım İşler Müdürlüğüne ait yönetmeliğin görüşülmesi hakkındaki Sosyal Yardım İşler

Detaylı

T.C MALATYA İLİ PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI AŞEVİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C MALATYA İLİ PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI AŞEVİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C MALATYA İLİ PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI AŞEVİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan

Detaylı

T.C. VAN TUŞBA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. VAN TUŞBA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. VAN TUŞBA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı; Tuşba İlçesi Belediyesi sınırları içerisinde ikamet

Detaylı

Özü: Sosyal Yardım Yönetmeliği.

Özü: Sosyal Yardım Yönetmeliği. T.C. ADANA İLİ SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı : 55 02. 07. 2014 Özü: Sosyal Yardım Yönetmeliği. K A R A R Belediye Meclisi Genel Kurulunda okunan; Kanunlar, Plan Bütçe, Eğitim, Kültür, Ulaşım,

Detaylı

T.C. DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar

T.C. DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar T.C. DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel

Detaylı

YARDIM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam

YARDIM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam YARDIM YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam Madde 1: Bu yönetmelik, ihtiyacını karşılayamayan ve hayatlarını sürdürmekte güçlük çeken dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelli kişilere, Vakıf bütçe imkanları

Detaylı

ĠZMĠR BAYINDIR BELEDĠYESĠ SOSYAL HĠZMETLER VE SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler

ĠZMĠR BAYINDIR BELEDĠYESĠ SOSYAL HĠZMETLER VE SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler ĠZMĠR BAYINDIR BELEDĠYESĠ SOSYAL HĠZMETLER VE SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel

Detaylı

T.C. FATSA BELEDİYESİ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü. Görev Ve Çalışma Yönetmeliği [1]

T.C. FATSA BELEDİYESİ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü. Görev Ve Çalışma Yönetmeliği [1] T.C. FATSA BELEDİYESİ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 2016 Görev Ve Çalışma Yönetmeliği [1] T.C. FATSA BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını

Detaylı

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 06/08/2014 tarih ve 31514194-301.05-293 sayılı yazısı okundu. Yapılan müzakere sonunda;

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 06/08/2014 tarih ve 31514194-301.05-293 sayılı yazısı okundu. Yapılan müzakere sonunda; Karar No :110 Karar Tarihi :12/08/2014 KONUSU: SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 06/08/2014 tarih ve 31514194-301.05-293 sayılı yazısı okundu. Yapılan müzakere

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 19.03.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27879 İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ

GEBZE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ GEBZE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan

Detaylı

ANKARA İLİ AKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

ANKARA İLİ AKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ANKARA İLİ AKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel

Detaylı

BURSA İLİ NİLÜFER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA İLİ NİLÜFER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BURSA İLİ NİLÜFER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönetmelik, Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden dar gelirli, ihtiyaç

Detaylı

T.C. İSTANBUL İLİ KADIKÖY BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK YÖNETMELİĞİ

T.C. İSTANBUL İLİ KADIKÖY BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK YÖNETMELİĞİ T.C. İSTANBUL İLİ KADIKÖY BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin Amacı; sosyo-ekonomik ihtiyaç

Detaylı

I- SAYILI TABLO (GİDER) II-SAYILI TABLO (GELİR) BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI

I- SAYILI TABLO (GİDER) II-SAYILI TABLO (GELİR) BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI Sıra Bütçe Komisyonu No Raporlarının Belediye Meclisinin 01/03/20178 tarih ve 92 sayılı kararı ile Komisyonumuza gönderilen Belediyemiz 2017 Yılı Bütçesine konan bazı mevcut ödeneklerin yetmeyeceği anlaşıldığından

Detaylı

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ Müdürlüğümüz 5393 sayılı belediye kanunun 48.maddesi ve 22.04.2006 tarihli 26147 sayılı resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulunun Belediye ve Bağlı Kuruluşları

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ve YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ve YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ve YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2016/013 Meclis Karar Tarihi : 14.01.2016 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 21.01.2016 BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

T.C. YEġĠLYURT BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ

T.C. YEġĠLYURT BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ T.C. YEġĠLYURT BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler Amaç MADDE 1-Bu Yönetmeliğin amacı; Yeşilyurt

Detaylı

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL HĠZMETLER YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ

TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL HĠZMETLER YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ TRABZON BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ KÜLTÜR VE SOSYAL ĠġLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL HĠZMETLER YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ SİİRT ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Yönetim ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1)Bu Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.Maddesine

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 27 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin

Detaylı

MENTEŞE BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

MENTEŞE BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ MENTEŞE BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Temel İlkeler Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Menteşe Belediye Başkanlığı

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 30 Mart 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28249 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME 11 Mart 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29292 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Yardım Esasları

BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Yardım Esasları MUHTAÇ KĐMSELERE YARDIM SANDIĞI YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Yardım Esasları Amaç: Madde 1- Bu Yönetmelik, Belediye sınırları dahilindeki,ihtiyaç sahiplerine verilecek ayni

Detaylı

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 183 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi:

Detaylı

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) İl Afet ve Acil Durum

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) KOMİSYONU ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge; Muş Alparslan Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora ya

Detaylı

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK

T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI. SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK T.C. ESKĠġEHĠR ODUNPAZARI BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKĠ, SORUMLULUK, ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠK BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı Antalya Muratpaşa Belediyesince yürütülen sosyal yardım hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler ile bu

Detaylı

T.C. ATAŞEHİR BELEDİYESİ GIDA BANKASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. ATAŞEHİR BELEDİYESİ GIDA BANKASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. ATAŞEHİR BELEDİYESİ GIDA BANKASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak AMAÇ Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Ataşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden temel ihtiyaçlarını karşılamakta

Detaylı

K M B B S o s y a l H i z m e t l e r v e Y a r d ı m E s a s l a r ı Y ö n e t m e l i ğ i

K M B B S o s y a l H i z m e t l e r v e Y a r d ı m E s a s l a r ı Y ö n e t m e l i ğ i Amaç KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER VE YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup

Detaylı

Belediyenin gelirleri

Belediyenin gelirleri Belediyenin gelirleri a) Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları. b) Genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay. c) Genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler. d)

Detaylı

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK İL ÖZEL İDARELERİ PAYININ DAĞITIM VE KULLANIM ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 10/06/1997 Yayımlandığı Resmi Gazete No: 23015 BİRİNCİ KISIM : Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde

Detaylı

T.C. İSTANBUL İLİ GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. İSTANBUL İLİ GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler T.C. İSTANBUL İLİ GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Gaziosmanpaşa sınırları içinde

Detaylı

T.C. TORBALI BELEDİYESİ 2015 YILI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİMİN 1. OTURUMUNA AİT MECLİS KARAR TUTANAĞI

T.C. TORBALI BELEDİYESİ 2015 YILI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİMİN 1. OTURUMUNA AİT MECLİS KARAR TUTANAĞI MECLİS TARİHİ : 02.07.2015 DÖNEM NO : 8 T.C. TORBALI BELEDİYESİ 2015 YILI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİMİN 1. OTURUMUNA AİT MECLİS KARAR TUTANAĞI Belediye Meclisi 02.07.2015 Perşembe günü saat

Detaylı

SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE Amaç SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR Madde 1-

Detaylı

T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE Amaç ve Kapsam Madde 1 - T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı; İzmir

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu yönetmeliğin amacı Bursa Nilüfer Belediye lığı Müdürlüğü nün hukuki statüsünü, teşkilatını,

Detaylı

YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ

YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ YIL ŞUBE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Şubelerinin kuruluş ve işleyişlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı; Konak Belediyesi,

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü T.C. MALİYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 90192509-953.02.03.06-1698 19/02/2014 Konu : Bedelli Askerlik Özel Hesabından Yapılacak Harcamalar Bilindiği üzere, 1111 sayılı Askerlik Kanununa

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Su Şebeke ve Arıtma

Detaylı

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 17 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28531 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYATI KORUMA, KURTARMA, REHABİLİTASYON VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmenliğin amacı; Kafkas Üniversitesine

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

SAKARYA İLİ ADAPAZARI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar

SAKARYA İLİ ADAPAZARI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar SAKARYA İLİ ADAPAZARI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sakarya İli Adapazarı İlçesi sınırları

Detaylı

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu

2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu T.C. DIYARBAKIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI 2015 Meclis Denetim Komisyon Raporu Denetim Konusu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2015 Mali Yılı Gelir ve Giderleri İle bunlara ilişkin hesap kayıt

Detaylı

TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ TC. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR: Amaç Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Ruhsat

Detaylı

BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) BÜTÇE YÖNETMELİĞİ KISIM 1 AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE İLKELER İLE İLGİLİ HÜKÜMLER

BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) BÜTÇE YÖNETMELİĞİ KISIM 1 AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE İLKELER İLE İLGİLİ HÜKÜMLER BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) BÜTÇE YÖNETMELİĞİ KISIM 1 AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE İLKELER İLE İLGİLİ HÜKÜMLER Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Bahçeşehir Kolejleri Mezunlar

Detaylı

HATAY İLİ DEFNE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ

HATAY İLİ DEFNE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ HATAY İLİ DEFNE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik, Defne Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden dar gelirlilere,

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 12/05/2014 Toplantı Sayısı : 388 Karar Sayısı : 3280 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3280- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon,

Detaylı

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ARAŞTIRMALARI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ARAŞTIRMALARI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM ARAŞTIRMALARI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu esasların amacı, toplumda

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Türkiye İş Kurumu Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönerge. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Türkiye İş Kurumu Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönerge. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Türkiye İş Kurumu Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı, ön ödeme şekillerini, devir ve mahsup işlemlerini, yapılacak

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER VE TANIMLAR

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER VE TANIMLAR KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, İLKELER VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Kırşehir Belediyesi nde faaliyet

Detaylı

T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ

T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğim amacı; Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, Yükseköğretim Kalite Kurulu nun

Detaylı

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır)

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır) Türkiye Bankalar Birliği'nden: TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ RİSK MERKEZİ ÜYELERİNİN MÜŞTERİLERİNİN RİSK MERKEZİ NEZDİNDEKİ BİLGİLERİNİN KENDİLERİNE YA DA ONAY VERMELERİ KOŞULUYLA BELİRLEDİKLERİ GERÇEK VEYA

Detaylı

YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 25 Ağustos 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28036 Düzce Üniversitesinden: YÖNETMELİK DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

DALAMAN İLÇESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DALAMAN İLÇESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 GIDA YARDIMI HİZMETİN ADI 2 YAKACAK YARDIMLARI 3 BARINMA YARDIMLARI 4 SOSYAL DESTEK YARDIMLARI (Bir Defaya Mahsus Para/ Periyodik Nakit DALAMAN İLÇESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI HİZMET

Detaylı

TEBLİĞ SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖZEL İZNİNE TABİ MADDELERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/4)

TEBLİĞ SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖZEL İZNİNE TABİ MADDELERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/4) 30 Aralık 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29934 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖZEL İZNİNE TABİ MADDELERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2017/4) Amaç

Detaylı

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 22 Haziran 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30104 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından: YÖNETMELİK SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili 18 Eylül 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27353 TEBLĐĞ Maliye Bakanlığından: TEDAVĐ KATILIM PAYININ UYGULANMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (SIRA NO: 12) 1- Amaç Bu Tebliğin amacı; kapsama dahil kişilerden, ayakta tedavilerinde

Detaylı

T.C. KÖRFEZ BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

T.C. KÖRFEZ BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM DOKÜMAN NO:RDM.ÇY.01 TARİH: 04.05.2011 SAYFA NO: 1 REVİZYON NO: 00 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki

Detaylı

6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır.

6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır. 1 2 6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır. 3 İl çevre düzeni plânı; valinin koordinasyonunda, büyükşehirlerde

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF AMAÇLI TESİSLER İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF AMAÇLI TESİSLER İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ Amaç DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF AMAÇLI TESİSLER İŞLETİM VE SÜRELİ KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, temel ihtiyaçlarını karşılamakta ve hayatını sürdürmekte güçlük çeken dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ile engellilerin

Detaylı

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI

İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İŞLETME VE İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYON ŞEMASI İşletme ve İştirakler Müdürü Şef İdari İşler Servisi İşletme ve İştirakler Servisi T.C. KARS BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV

Detaylı

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BURSA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Müdürlüğü ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde - Bu yönetmeliğin amacı Bursa Nilüfer Belediye lığı Müdürlüğü nün hukuki statüsünü, teşkilatını,

Detaylı

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Asker Ailelerine Nakdi Yardımda Bulunmak

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 15 Haziran 2015 tarihli Altmışaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. GEBZE BELEDİYESİ Özel Kalem Müdürlüğü GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Gebze Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

T.C. SİNCAN BELEDİYE MECLİSİ

T.C. SİNCAN BELEDİYE MECLİSİ KARAR NO: 189 02.10.2015 K A R A R Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kuruluş, görev, yetki, sorumluluk ve çalışma esaslarına ilişkin hazırlanan yönetmelik ile ilgili Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe

Detaylı

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DOKÜMAN NO:KSİM.ÇY.01 TARİH: 04.05.2011 SAYFA NO: 1 REVİZYON NO: 00 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün kuruluş, görev,

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -(1) Bu yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı nın 2015/8

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7. DÖNEM 5. TOPLANTI YILI ARALIK AYI TOPLANTILARININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7. DÖNEM 5. TOPLANTI YILI ARALIK AYI TOPLANTILARININ 2. BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: Huzurevi Müdürlüğü'nün Yönetmelik Teklifi TEKLİF: Huzurevi Müdürlüğü'nün 29/11/2018 tarih 34932 sayılı teklifi BAŞKANLIK MAKAMINA 5393 sayılı Belediye Kanununun belediyenin yetkileri ve imtiyazları

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım Ve Dayanışma Fonu Yönetmeliği*

Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım Ve Dayanışma Fonu Yönetmeliği* Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım Ve Dayanışma Fonu Yönetmeliği* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 27/A

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Meclis Karar Numarası : 2017/188 Meclis Karar Tarihi : 10.08.2017 Yürürlüğe Girdiği Tarih :

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Çanakkale Belediyesi

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Gerçekleştirme İşlemi, Veri Giriş İşlemleri ve Yürürlük

İKİNCİ BÖLÜM. Gerçekleştirme İşlemi, Veri Giriş İşlemleri ve Yürürlük SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURULAN ORTAK BİR VERİ TABANINDAN YARARLANMAK SURETİYLE YAPILACAK HARCAMALARDA VERİ GİRİŞİNİN GERÇEKLEŞTİRME İŞLEMİ/BELGESİ OLARAK KABUL EDİLMESİNE İLİŞKİN

Detaylı

BORNOVA BELEDİYESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ)

BORNOVA BELEDİYESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ) Yoksul ve Dar Gelirli Ailelere Erzak Yardımı Yapmak Yoksul ve Dar Gelirli Ailelere Erzak Yardımı Yapmak 4 Saat 320170100 Asker Ailelerine Nakdi Yardımda Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Nakdi Yardımda

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Lüleburgaz Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü

Detaylı

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. EYYÜBİYE BELEDİYESİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

FETHİYE KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YADIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

FETHİYE KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YADIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU FETHİYE KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YADIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 4 HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (ENGEÇ) GIDA YARDIMI YAKACAK YARDIMLARI En

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Yayımlandığı Resmi Gazete (Tarihi: 26.04.2019 Sayısı: 30756) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Yasal Dayanaklar Amaç MADDE 1 Bu yönetmelik Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü nün

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik 13 Nisan 2005 Tarihli Resmî Gazete Sayı: 25785 Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, belediyelerin

Detaylı