ISO 3834 KAYNAKLI İMALAT YETERLİLİK DEĞERLENDİRME VE BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ISO 3834 KAYNAKLI İMALAT YETERLİLİK DEĞERLENDİRME VE BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ"

Transkript

1 Hazırlayan: T.ALGON Onaylayan: C.PERGEL Revizyon Revizyon No: Tarihi: Yapılan Değişiklik Bir belgenin askıda kalabileceği maksimum süre ile uygunsuzlukların kapatılması için verilen maksimum süre prosedürde tanımlandı. Değişikliği Yapan Kişi Z.OZDİNCER

2 1. AMAÇ Bu Prosedür TS EN ISO akreditasyonu kapsamında, ISO 3834 standardına göre yürütülen denetim ve belgelendirme faaliyetlerini anlatır. 2. KAPSAM Belgelendirme Kuruluşu bünyesinde ilgili akreditasyon standartları ve ISO 3834 standardına göre yürütülen denetim ve belgelendirme faaliyetlerini kapsar. 3. REFERANS DOKÜMANLAR ISO Metalik malzemelerin ergitme kaynağı için kalite şartları - bölüm 1 : Kalite şartlarının uygun seviye seçimi için kriterler ISO Metalik malzemelerin ergitme kaynağı için kalite şartları - bölüm 2 : Kapsamlı kalite şartları ISO Metalik malzemelerin ergitme kaynağı için kalite şartları- bölüm 3 : Standard kalite şartları ISO Metalik malzemelerin ergitme kaynağı için kalite şartları - Bölüm 4: Temel kalite şartları ISO Metalik malzemelerin ergitme kaynağı için kalite şartları - Bölüm 5 : ISO , ISO veya ISO standardlarının kalite şartlarına uygunluğun teyidi için gerekli dokümanlar ISO Metalik malzemelerin ergitme kaynağı için kalite şartları- Bölüm 6: ISO 3834 uygulama Rehberi KYEK Kalite Yönetimi El Kitabı KYEK-E13-P.001 Başvuruların alınması ve değerlendirilmesi Prosedürü KYEK-E3-P.002 Kalite Kayıtları Prosedürü 4. TANIMLAR 5. YÖNTEM 5.1. Sorumluluklar: ISO 3834 Belgelendirme Uzmanı : Kaynaklı imalat yeterlilik değerlendirme ve belgelendirme faaliyetleri kapsamında; yapılacak çalışmalar için yeterli bilgi ve tecrübeye sahip personeldir. ISO 3834 Belgelendirme Uzmanı aşağıda tanımlanan kapsamda çalışmaları yürütmektedir: Kendisine gönderilen iş emri uyarınca, müşteri ile temasa geçmek, Referans Standartın ve iş prosedürünün güncelliğini kontrol etmek, İlgili prosedür ve kontrol listelerine uygun olarak denetimi gerçekleştirmek, Denetim sonrası sonuçları raporlamak, Hazırlanan rapor ve belgeleri Belgelendirme Müdürü ne sunmak. Belgelendirme Müdürü: ISO 3834 Belgelendirme Uzmanı tarafından gönderilen rapor ve belgeleri, ilgili iş emri gereklilikleri ve belgelendirme kurallarına uygunluk açısından gözden geçirmek ve belgelendirme kararını vermek ile sorumlu kişidir.

3 5.2. Uygulama: Teklif Talebinin Alınması, Değerlendirilmesi, Teklifin Verilmesi: Talebin alınması, değerlendirilmesi ve teklifin verilmesi aşamaları KYEK-E13-P.001 Başvuruların alınması ve değerlendirilmesi Prosedürü ne uygun olarak yürütülür. Teklif müşteri tarafından onaylandıktan sonra, müşteriye belgelendirme başvurusunu yapması için İdari İşler Sorumlusu ya da uzman tarafından KYEK-E25-F.001 ISO 3834 Belgelendirme için Başvuru Formu gönderilir Planlama : Formda belirtilen bilgilere dayanarak Belgelendirme Müdürü tarafından işi yürütecek uzman İş emri (KYEK-E13-F.006) formu ile görevlendirilir İmalatçının ilk denetimi : Kaynaklı imalat yeterliliğinin belgelendirilmesi kapsamındaki faaliyetler aşağıdaki aşamaları içermektedir: Müşteri ile temasa geçilerek, bilgi paylaşımı yapılır ve ilgili KYEK-E25-F.002 ISO 3834 Kaynaklı İmalat Yeterlilik Belgelendirme Soru Formu müşteriye iletilerek, ziyaret tarihi belirlenir. Denetim KYEK-E25-F.002 soru formu ve ek olarak iliştirilmiş örnek dokümantasyonun müşteri tarafından doldurulması ile gerçekleştirilir. Denetim konu başlıkları ektedir. Teknik gözden geçirme (Sözleşme şartlarını, dizayn v.b. uygunluğunun değerlendirilmesi) Taşeronlarla yapılan anlaşma ve çalışmaların denetlenmesi Kaynak koordinatörünün uygunluğu Kaynak personelinin uygunluğunun değerlendirilmesi (Kaynakçı sertifikaları v.b) Belgelendirme ve test personelinin uygunluğunun değerlendirilmesi İşletmedeki ekipmanların değerlendirilmesi Kaynak ve bununla ilgili diğer yardımcı aktivitelerin değerlendirilmesi (WPS, WPAR v.b) Kaynak sarf malzemelerinin (alım,saklama,kullanım ve uygunluğu v.b) değerlendirilmesi Ana malzemelerin depolanması Kaynak sonrası ısıl işlem olanaklarının değerlendirilmesi Kaynak dikişlerinin muayene ve testleri İşletme sistemindeki uygunsuzluklar ve düzeltici faaliyetler Muayene ve test ekipmanlarının kalibrasyon v.b yönlerden değerlendirilmesi Kalite kayıtları ve izlenebilirliğin değerlendirilmesi Denetim ve saha kontrolleri esansında tespit edilen bulgular soru formu ve gerektiğinde ek yapraklar üzerinde kayıt altına alınır. Denetim sırasında tespit edilen uygunsuzluklar Küçük ve Büyük olarak iki sınıfta değerlendirilir ve raporlanır. (KYEK-E25-F.002 ISO 3834 Kaynaklı İmalat yeterlilik belgelendirmesi Soru Formu) Küçük (minor) Uygunsuzluklar sistemin genelini ve ürünün fonksiyonunu etkilemeyen sapmalardır. Müşterinin düzeltici faaliyet planını sunması ve/veya planın doğrulanması ile kapatılabilir. Faaliyet planının doğrulanması ile uygunsuzluğun kapatılması yöntemi seçildiğinde, bir sonraki denetimde faaliyet planının etkinliği araştırılır.

4 Büyük (major) Uygunsuzluklar sistemin veya ürünün genelini ve/veya fonksiyonunu doğrudan etkileyen sapmalardır. Ancak müşteri tarafından düzeltici faaliyetin tanımlanması, yerine getirilmesi ve doğrulanmasının ardından kapatılabilir. Baş denetçi aşağıdaki durumlar karşısında takip denetimine karar verebilir. - Düzeltici faaliyetleri yerinde görmek için, - Sistemin önemli derecede uygunsuzluklar içermesi durumunda (Sapma-Büyük uygunsuzluk durumu). Takip denetimlerinin değerlendirilmesi baş denetçi tarafından yapılmakta ve karar Belgelendirme Müdürü tarafından verilmektedir. Tespit edilen uygunsuzluklar denetim gününden itibaren maksimum 90 gün içerisinde kapatılmalıdır. Bu süre içinde kapatılamayan uygunsuzluklar için haklı gerekçeler sunulursa 1 ay daha ek süre verilir. Eğer bu süre içinde de uygunsuzluklar kapatılmazsa firmanın dosyası askıya alınır Bulunan uygunsuzlukların giderilmesinin ardından, denetim raporu (KYEK-E28-F.003) ve uygun taslak sertifika (KYEK-E25-F.005) hazırlanır. Hazırlanan rapor ve taslak sertifika, belgelendirme kapsamında yapılan ziyaretleri ve faturalandırmada başvurulacak detayları içeren çizelge (KYEK-E13- F.004 Zaman ve Masraf Çizelgesi), KYEK-E25-F.004 ISO 3834 Belgelendirme Kontrol Formu, kapatılan iş emri dosyası ve tüm ekleri ile birlikte, (basılı veya elektronik kopya olarak) Belgelendirme Müdürü ne gönderilir. Belgelendirme Müdürü tarafından incelenen dokümanlar gerekliliklere uygun bulunduğunda imzalanır ve ISO 3834 Sertifikası (KYEK-E25-F.005) yayımlanır. Müşteriye ait kalite sisteminin belgelendirme şartlarını koruyup korumadığının tespiti için her yıl ara denetimler yapılır. Ara denetimlerin planlanması KYEK-E28-F.002 Beklenmedik Ziyaret Takvimi üzerine işlenir. Sertifika, geçerlilik süresi 3 yıl olarak düzenlenir. Geçerlilik süresinin sonunda firmanın talebi doğrultusunda yeniden belgelendirme yapılır. Bu süre içinde ürünlerde ve/veya kalite sistemi içindeki önemli değişiklikler olduğunda müşteri 3D- Incerta ya bilgi vermelidir. 3D-Incerta yapacağı değerlendirme neticesinde belgenin geçerliliğine ya da yeniden denetim yapılmasına karar verir. Bu maddeye ilişkin şartlar, teklif müşteriye gönderilmeden önce içeriğine eklenir. Aşağıdaki durumlardan biri ya da bir kaçının gerçekleşmesi durumunda, müşteriye beklenmedik ziyaretler yapılabilir: Önceki gözetim ziyaretlerinin sonucu, Düzeltici faaliyetlerin izlenmesi ihtiyacı, Uygun yerlerde, sistemin onaylanması ile ilgili özel koşulların izlenmesi, İmalat sürecinde, uygunluk değerlendirilmesinde kullanılan şartlarda, teknolojideki önemli değişiklikler, Müşteriler, yasal otoriteler vb ilgili tarafların şikâyetleri Belgelendirme Kararının Verilmesi: Belgelendirme Müdürü, ürün belgelendirmesinin yapılması, belgenin askıya alınması, belgenin iptali, belgenin devamı, belge yenileme, kapsam değişiklikleri ve denetim sonuçlarına kesin karar veren kişidir.

5 Belgelendirme Sisteminin yapısı ve süreci, belgelendirme tarafsızlığı ve gizliliğinin korunması, ürün belgelendirme kararının alınması, personel performanslarının değerlendirilmesi, personel atamaları, Logo kullanım kuralları Belgelendirme Müdürü kararları ile belirlenir. Belgelendirme Müdürü, aşağıdakilerden herhangi birinin veya birkaçının gerçekleşmesi durumunda, kurumda görevli muayene ve belgelendirme personelini görevden almaya yetkilidir: Teknik yeterlilik, tarafsızlık ve bağımsızlık konularında önemli şüphelerin oluşması Şirket gizlilik, tarafsızlık taahhütnamesi kurallarının ihlali İşe alım sözleşmesinde belirtilen şartların ihlali Belgelendirme Dokümanlarının Değerlendirilmesi ve Belgelendirme Kararı: Denetim dokümanları belgelendirme müdürü tarafından öncelikle biçim olarak (KYEK-E25-F.004 ISO 3834 Belgelendirme Kontrol Listesi) ardından içerik bakımından müracaat kapsamında belirtilen standart ve akreditasyon gereklilikleri açısından, belgelendirme sürecinde elde edilen bilgiler ışığında incelenir. İncelenen kayıtlarda eksiklik veya uygunsuzluk tespit edildiğinde, belgelendirme kararı alınmaz. Tespit edilen eksiklik veya uygunsuzluk, belgelendirme personelinin bir kusurundan kaynaklanıyorsa (yazım hataları, raporlama ile ilgili hatalar vb.), eksiklik ve uygunsuzlukların belgelendirme personeli tarafından düzeltilmesinin ardından değerlendirme tekrar yürürlüğe alınır. Eksiklik ve uygunsuzluklar, kağıt üzerinde tamamlanması mümkün olmayan, belgelendirmenin etkinliği ve doğruluğunu şüpheye düşürebilecek mahiyette ise; durum müşteriye yazılı olarak bildirilerek belgelendirmenin tamamı ya da bir kısmının tekrarlanması kararı alınabilir ve/veya belgelendirme yapılmaz Belgenin yayınlanması, askıya alınması, iptal edilmesi, geri çekilmesi hakkında karar Herhangi bir uygunsuzluk ya da eksiklik tespit edilmediğinde, başvurulan kapsamdaki belge hazırlanır ve teslim edilir. Belge üzerinde Belgelendirme Müdürü nün imzası olmalıdır. Belge imzalanmadan evvel 2 kopya alınır. Belgenin müşteriye gönderilmesinden evvel 3D INCERTA ve müşteri arasında KYEK-E28- F.001 Ürün Belgelendirme Lisans Sözleşmesi imzalanır. İmzalı kopyalardan 1 tanesi müşteriye gönderilir, 1 tanesi fatura kopyası ile birlikte proje dosyası içine eklenerek saklanır. Belgelendirilen firmaya ait bilgiler KYEK-E13-F.007 Belge Takip Formu na işlenir. Bir belge aşağıdaki durumlarda geçerliliğini kaybeder: Belge sahibi ile ilgili iflas işlemleri başlamışsa veya yetersiz kaynaklardan dolayı kendisi hakkındaki işlemler durdurulmuşsa. Belge sahibi ticaretten çekilmişse Belgenin verilmesine esas teşkil eden idari/standart gereksinimler veya teknik kurallar değişmişse ve belge sahibi yeni testler yaptırarak ürünün yeni gereksinimleri/kuralları karşıladığını ispat edememişse Belgenin İptali, geri çekilmesi, askıya alınması ya da kısıtlanması: Bir belge aşağıdaki şartlarda iptal edilebilir, geri çekilebilir, askıya alınabilir veya kısıtlanabilir: Belge bilerek yanıltıcı veya uygunsuz reklâmlarla suiistimal edilmişse. Kanuni hükümlere veya resmi gereksinimlere artık uymuyorsa. Belgelendirmeye konu olan kalite yönetim sistemi artık ilk değerlendirme kriterleri (

6 standart v.s.) kapsamında değilse Yazılı bir istek üzerine 2 ay içinde gözetim denetimi veya kalite yönetim sisteminin uygunluğunun gözden geçirilmesi gerçekleştirilemiyorsa veya tarafların üzerinde anlaştığı zaman içerisinde sapmalar ilgili düzeltici faaliyetlerle düzeltilmemişse. İkazlara rağmen müşteri muayene ve belgelendirme kuruluşunun isteklerini karşılamıyorsa. Ödemelerin bir kısmı bile yapılmamışsa tüm belgeler sona erdirilebilir. Belge sahibi sözleşme şartlarındaki bir düzeltmeye, yürürlüğe girişinden itibaren 1 ay içinde yazılı olarak itiraz ederse. Denetimler esnasında majör uygunsuzluklar tespit edilmiş ve bu uygunsuzluklar 3 ay(haklı gerekçeler sunulduğu takdirde 4 ay) içerisinde giderilememişse Bu gibi durumlarda başvuru sahibine alınacak aksiyonlar Belgelendirme Müdürü tarafından yazılı olarak bildirilir. Uygunluk belgesinin ve ilgili markaların kullanılmasının sona erdirilmesi, geri alınması, askıya alınması ve kısıtlanması rapor haline getirilebilir ve/veya yayınlanabilir. Belirtilen durumlarda belgenin reklam amaçlı veya başka şekilde daha fazla kullanımı kabul edilemez. 3D-INCERTA tarafından istendiği taktirde tüm belgelendirme dokümanlarının orijinalleri ve yetkilendirmeler iade edilmelidir. Yapılmış ödemeler iade edilmez. Yapılmamış ödemeler ise tam olarak ödenmelidir. Askıya alınan belgeler, belgenin askıya alınma sebebi ortadan kalktığında ve bu durum yetkili personel tarafından doğrulandığında yeniden yürürlüğe alınabilir. Bir belgenin askıda kalabileceği maksimum süre 6 ay dır. 6 ay içerisinde askıya sebep olan durumlar giderilemezse 6 ayın sonunda ilgili belge iptal edilerek, müşteri yazılı olarak bilgilendirilir. Geçersiz kılınan, askıya alınan, iptal edilen veya yeniden değerlendirilen belgeler KYEK-E13-F.007 formu üzerinde kayıt altına alınır. Kasıt veya büyük ihmal dışında uygunluk belgesinin verilmemesi, sona erdirilmesi, geri alınması, askıya alınması ve kısıtlanmasından dolayı müşterinin uğrayacağı zararlardan 3D-INCERTA sorumlu değildir Belge Yenileme Belge Süresinin Uzatılması Belge sahibi süre bitiminden en geç bir ay önce uzatma için müracaat ederse ve uzatma ile ilgili şartları yerine getirirse belge geçerliliğini kaybetmez ve yenileme yapılır Belgelendirme Kapsamında Değişiklik Müşterinin değişiklik talebi olduğu durumlarda yazılı olarak alınan talep, ilgili bölüm müdürünün mevcut akreditasyon onay, kapsam ve prosedürlerini, gerektirdiği durumlarda rehber dokümanları incelemesi ve değişikliğin hangi metotla yapılabileceğine dair değerlendirmeleri ile ele alınır. Bölüm Müdürünün incelemelerinden sonra, değişiklik, uygun bulunduğu takdirde gerçekleştirilir. Uygun olmadığı durumlarda müşteriye bilgi verilir Uygunluk Değerlendirme Spesifikasyonlarında Değişiklik Uygunluk değerlendirme spesifikasyonlarında meydana gelen değişiklikler (standart/mevzuat değişikliği, revizyon, tadil vb.) durumunda ilgili taraflar bir yazı ile haberdar edilir. Bu değişiklik için

7 geçiş süreci standart/mevzuatı yayınlayan kurumun belirlediği süre kadardır. Böyle bir sürenin mevcut olmadığı durumlarda geçiş süresi 1 yıl olarak verilir. Ortaya çıkan değişikşikler sonrası uygunluk değerlendirme süreci güncellenir Sertifika ve Logo Kullanımı Belge almaya hak kazanmış firma belge kapsamındaki değişiklikler ile ilgili olarak 3D-INCERTA ya bilgi vermelidir. Bunlar: Lisans hakkının başka bir firmaya devredilmesi Firmanın aynı ürünü farklı bir tesiste üretmesi Tesisin yer değiştirmesi Mevcut kalite yönetim sisteminde meydana gelen değişiklikler, Sertifika üzerinde belirtilen kapsam ve personel ile ilgili değişiklikler olabilir. Belge sahibi, almış olduğu sertifikayı belgelendirme kapsamı ve akreditasyon kuralları dışında kullanamaz. Verilen kapsamın dışına çıkması halinde önce belge sahibi uyarılır ve ondan bu usulsüzlüğün giderilmesi için düzeltici faaliyet talep edilir. Bu işlem hukuki yollara başvurmaya kadar geniş kapsamlı olabilir. Bunlar: Farklı modellere ürün belgelendirme logosu basılmışsa bu etiketlerin değiştirilmesi, Piyasaya arz edilmişse geri toplanması ve müşterilerinin ve satıcılarının bilgilendirilmesi, Düzeltilemeyecek durumda ise imhası gibi. Verilen sertifika müşteriyi yasal koşullara uymaktan alıkoymaz. Belge sahibi belge kullanımı hakkını iptal ettirmek isterse, süresi dolan sertifikayı devam ettirmek istemezse yada mali ve diğer yükümlülüklerden dolayı belgesi iptal edilirse; müşterinin yazılı onayı alınır. Bunun yanı sıra müşteriden belgenin orijinali geri istenilir Müşteri Geri Beslemesi Müşterilerden gelen her tür geri besleme (şikayet, öneri, itiraz ve anlaşmazlıklar) KYEK-E6-P.001 Şikayet, İtiraz ve Anlaşmazlıklar Prosedürü ne uygun olarak yürütülür. Tüm kayıtlar KYEK-E3-P.002 prosedürüne uygun olarak işlem görür. 6. DÖKÜMANTASYON KYEK-E13-F.001 KYEK-E13-F.006 KYEK-E13-F.007 KYEK-E13-F.004 KYEK-E28-F.003 KYEK-E25-F.002 KYEK-E25-F.005 KYEK-E25-F.004 KYEK-E25-F.001 KYEK-E28-F.001 KYEK-E6-P.001 KYEK-E3-P.002 Teklif Formu İş Emri Belge Takip Formu Zaman & Masraf Çizelgesi Denetim Raporu ISO 3834 Kaynaklı İmalat yeterlilik belgelendirmesi Soru Formu ISO 3834 Sertifika Formatı ISO 3834 Belgelendirme Kontrol Formu ISO 3834 Belgelendirme için Başvuru Formu Ürün Belgelendirme Lisans Sözleşmesi Şikayet, İtiraz ve Anlaşmazlıklar Prosedürü ne Kalite Kayıtları Prosedürü

EN DEMİRYOLU ARAÇLARI VE BİLEŞENLERİNİN BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

EN DEMİRYOLU ARAÇLARI VE BİLEŞENLERİNİN BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Hazırlayan: S. DOĞAN 15.10.2015 Onaylayan: C.PERGEL 15.10.2015 Revizyon Revizyon No: Tarihi: Yapılan Değişiklik 1 10.8.2017 Bir belgenin askıda kalabileceği maksimum süre ile uygunsuzlukların kapatılması

Detaylı

EN (SİSTEM 2+) BELGELENDİRME KURALLARI İMALATÇI ÜRETİM KONTROL SİSTEM BELGELENDİRME

EN (SİSTEM 2+) BELGELENDİRME KURALLARI İMALATÇI ÜRETİM KONTROL SİSTEM BELGELENDİRME 3D-INCERTA 305/2011 Yapı Malzemeleri Tüzüğü kapsamında standardına yönelik olarak imalatçı üretim kontrol sistemi belgelendirme hizmetlerini (Sistem 2+) vermektedir. AB Komisyonu tarafından hazırlanan

Detaylı

EN (SİSTEM 2+) BELGELENDİRME KURALLARI İMALATÇI ÜRETİM KONTROL SİSTEM BELGELENDİRME

EN (SİSTEM 2+) BELGELENDİRME KURALLARI İMALATÇI ÜRETİM KONTROL SİSTEM BELGELENDİRME 3D-INCERTA 305/2011 Yapı Malzemeleri Tüzüğü kapsamında standardına yönelik olarak imalatçı üretim kontrol sistemi belgelendirme hizmetlerini (Sistem 2+) vermektedir. AB Komisyonu tarafından hazırlanan

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (305/2011/AT) UYGUNLUK DEĞERLENDİRME VE BELGELENDİRM E PROSEDÜRÜ

YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (305/2011/AT) UYGUNLUK DEĞERLENDİRME VE BELGELENDİRM E PROSEDÜRÜ Hazırlayan: S.DOĞAN 15.10.2015 Onaylayan: C.PERGEL 15.10.2015 Revizyon No: Revizyon Tarihi: 01 21.10.2015 Yapılan Değişiklik Uygulamada kaldırılmış olan belgelendirme komitesi kurulması, yetki ve sorumlulukları

Detaylı

ÜRÜN BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

ÜRÜN BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa: 1 / 8 Hazırlayan: S.DOĞAN 15.10.2015 Onaylayan: C.PERGEL 15.10.2015 Revizyon Revizyon Yapılan Değişiklik Değişikliği Yapan Kişi Tarihi: No: 01 11.12.2015 Denetçi planlaması detaylandırıldı. S.DOĞAN

Detaylı

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

TS EN & TS EN ISO 3834 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ TS EN 15085 & TS EN ISO 3834 Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No DKR PRS 1500 01 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih Tanım Kontrol

Detaylı

Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014. Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014

Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014. Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014 Sayfa: 1 / 6 Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014 Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014 Revizyon No: Revizyon Tarihi: Yapılan Değişiklik Değişikliği Yapan Kişi Sayfa: 2 / 6 1 AMAÇ Bu prosedürün amacı 3D INCERTA tarafından

Detaylı

Hazırlayan: S. DOĞAN Onaylayan: C.PERGEL

Hazırlayan: S. DOĞAN Onaylayan: C.PERGEL Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014 Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014 Revizyon Revizyon No: Tarihi: Yapılan Değişiklik Değişikliği Yapan Kişi 01 05.01.2016 Alt bilgi kısmındaki adres bilgileri güncellendi. S.DOĞAN

Detaylı

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ

LİSANS, BELGELER VE UYGUNLUK İŞARETLERİNİN KULLANIMI KURALLARI UBK-02 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ SAYFA 1/5 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih Talep Eden Kişi/Birim Bölüm/ Sayfa DAĞITIM LİSTESİ: GENEL MÜDÜR KALİTE YÖNETİM TEMSİLCİSİ BELGELENDİRME KOMİTESİ DEĞERLENDİRME KOMİTESİ TEKNOLOJİK HİZMETLER

Detaylı

CE Belgeleri Askıya Alınması ve İptali Prosedürü

CE Belgeleri Askıya Alınması ve İptali Prosedürü Hazırlayan Onayı Gözden Geçirme Onayı Yürürlük Onayı Yönetim Temsilcisi Bölüm Müdürü Genel Müdür İÇERİK 1 Amaç... 1 2 Kapsam... 1 3 Referanslar... 1 4 Tanımlar... 2 5 Sorumluklar ve Personel... 2 5.1 n

Detaylı

SERTİFİKALARIN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DARALTMA PROSEDÜRÜ

SERTİFİKALARIN ASKIYA ALINMASI, GERİ ÇEKİLMESİ VE KAPSAM DARALTMA PROSEDÜRÜ Revizyon No Revizyon Madde No Revizyon İçeriği 01 26.11.2003 3 Sorumluluklar bölümü tamamen değiştirildi. 4.1.1 Belgenin dondurulma süresi 4 ay olarak düzeltildi. 4.1.2 b Düzeltici faaliyet süresi 60 gün

Detaylı

SERTİFİKA VE LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa No PR.008 01.01.2003 10 06.03.2017 1/7 SERTİFİKA VE LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ Revizyon No Revizyon Tarihi Madde No Revizyon İçeriği 01 18.12.2003

Detaylı

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih

PROSEDÜR MAKİNE GÜVENLİK MUAYENESİ. REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih Sayfa No : 1 / 7 REVİZYON İZLEME TABLOSU Revizyon Revizyon Açıklaması Tarih 00 Yeni Yayınlandı. Bu prosedür P.17 Makine Periyodik Muayene Prosedürü ile birlikte, P.10 Makine Muayene Prosedürü nün yerine

Detaylı

TS EN ISO /3/4 Belgelendirme Programı

TS EN ISO /3/4 Belgelendirme Programı TÜV AUSTRIA TURK TS EN ISO 3834-2/3/4 Belgelendirme Programı Rev 01 10.06.2016 Belgelendirme Programı EN ISO/IEC 17067 standart şartlarını karşılamaktadır. Bu elektronik kopyanın çoğaltılması Kontrolsüz

Detaylı

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

İSMES İSTANBUL MESLEKİ EĞİTİM ÇEVRE DAN. ve HİZM. A.Ş. KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ PRS.22 23.02.2017 13.07.2018/02 1 / 5 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı, personel belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standart şartlarına göre değerlendirilerek

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİ Döküman No İlk Yayın Tarihi Rev. No Yürürlük Tarihi PR - 09 04.01.2010 2 17.01.2014 Amaç IEP Belgelendirme Merkezi bünyesinde TS EN ISO / IEC 17020 standardı kapsamında gerçekleştirilen

Detaylı

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI. K-01 Rev / 6

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI. K-01 Rev / 6 OSEM-SS-10001 OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI 1 / 6 1. Kapsam OSEM-Oto Bakım ve Onarım Merkezi Yeterlilik Belgelendirmesi Standardı, OSEM Sertifikasyon A.Ş. (OSEM) tarafından

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR. YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 09 21.09.2015 Gözetim deneti süreci hakkında açıklamalar eklendi. 03.01.2012 10 12.12.2016 Performans değişmezlik belgelerinin devamı için Numune alınamaması

Detaylı

SERTİFİKA VE LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa No PR.008 01.01.2003 12 18.12.2017 1/7 SERTİFİKA VE LOGO KULLANIMI PROSEDÜRÜ Revizyon No Revizyon Tarihi Madde No Revizyon İçeriği 01 18.12.2003

Detaylı

Sınav Sorumlusu: Sınavı yapan kadrolu veya sözleşmeli belgelendirme kuruluşu personeli.

Sınav Sorumlusu: Sınavı yapan kadrolu veya sözleşmeli belgelendirme kuruluşu personeli. 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, kaynakçı belgelendirme hizmetlerinin TS EN ISO / IEC 17024 personel belgelendirme standardı ile ilgili belgelendirme metot standardına uygun olarak gerçekleştirilmesini tanımlamaktır.

Detaylı

EN BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

EN BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Prosedür: EN 1090-1 BELGELENDİRME Doküman Kodu & Son Rev. No Organizasyon Kodu Doküman Tipi Sıra No Son Revizyon No DKR PRS 1501 00 Revizyon Tarihçesi ve Doküman Kontrol & Onayı Rev. No Tarih Tanım Kontrol

Detaylı

ŞİKAYETLER VE İTİRAZLAR PROSEDÜRÜ

ŞİKAYETLER VE İTİRAZLAR PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/7 1.0 Amaç: Bu prosedürün amacı, müşterilerden, belgelendirme faaliyetleri veya muayene faaliyetleri konusunda diğer kesimlerden alınan şikayetler ve itirazlara yapılacak işlemlerin belirlenmesi,

Detaylı

PROSES_ÜRÜN BELGELENDİRME AKIŞ ŞEMASI

PROSES_ÜRÜN BELGELENDİRME AKIŞ ŞEMASI AKIŞ ŞEMASI SayfaNo: 1/6 SÜREÇ ADI SÜREÇ SAHİBİ BAŞLANGIÇ GİRDİLER ÇIKTILAR SON TEDARİKÇİLERİ MÜŞTERİLERİ PERFORMANS PARAMETRELERİ PROSES-ÜRÜN SÜRECİ PROSES-ÜRÜN MÜDÜRÜ/DİREKTİF YÖNETİCİSİ MÜŞTERİ TALEBİ

Detaylı

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI. K-01 Rev / 6

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI. K-01 Rev / 6 OSEM-SS-10001 OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK BELGELENDİRMESİ KURALLARI 1 / 6 1. Kapsam OSEM-SS-10001 Oto Bakım ve Onarım Merkezi Yeterlilik Belgelendirmesi Standardı, Oto Yedek Parça ve Servis

Detaylı

Prosedür El Kitabı. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü A - TS EN ISO / IEC 17020 Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler

Prosedür El Kitabı. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü A - TS EN ISO / IEC 17020 Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler AMAÇ : Şikayet ve itirazların nasıl ele alındığına dair proseslerin tanımlanması. OMEKS Sertifikasyon bünyesinde TS EN ISO / IEC 17020 standardı kapsamında gerçekleştirilen muayene ve deney sonuçlarına

Detaylı

PROSÜDÜR EL KİTABI. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü TS EN ISO / IEC ve TS EN ISO/IEC Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler

PROSÜDÜR EL KİTABI. İtiraz ve Şikayetleri Değerlendirme Prosedürü TS EN ISO / IEC ve TS EN ISO/IEC Kapsamındaki İtiraz ve Şikayetler AMAÇ : Şikayet ve itirazların nasıl ele alındığına dair proseslerin tanımlanması. CERTIFER bünyesinde TS EN ISO / IEC 17020 ve TS EN ISO/IEC 17065 standardları kapsamında gerçekleştirilen muayene ve deney

Detaylı

LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI

LOGO ve BELGE KULLANIM TALİMATI AMAÇ Standart BM Trada Belgelendirme A.Ş. tarafından belgelendirilen kuruluşların Standart BM Trada logosu ile TÜRKAK akreditasyon markasını uygun kullanmalarını sağlamaktır. SORUMLU Belgelendirme Müdürü

Detaylı

MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ 04 İçerik ve logo değişikliği 28.04.14 A. Çiğlez Ö. Akçam 03 İçerik değişikliği 05.09.13 Ö.Karaman Ö. Akçam 02 İçerik

Detaylı

PROSEDÜR İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü

PROSEDÜR İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü PROSEDÜR İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü Doküman No Revizyon No 03 Revizyon Tarihi 07.03.2019 Yayın Tarihi 02.03.2015 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön.

Detaylı

MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ GSI SLV-TR Kaynak Teknolojisi Test ve Mesleki Gelişim Merkezi MÜŞTERİ İTİRAZ PROSEDÜRÜ 08 İçerik değişikliği(sayfa 2,4,5) 27.10.17 N. Bolat Ö. Akçam 07 İçerik değişikliği(sayfa 5) 21.04.16 N. Bolat Ö.

Detaylı

BELGELENEN FİRMALARIN TAKİBİ ASKIYA ALINMASI İPTALİ KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİ

BELGELENEN FİRMALARIN TAKİBİ ASKIYA ALINMASI İPTALİ KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİ Doküman Tanımı: Doküman No.: BELGELENEN FİRMALARIN TAKİBİ ASKIYA ALINMASI İPTALİ KAPSAM DEĞİŞİKLİĞİ Rev Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Tarih Revizyon İçeriği 7 Tolga Aktaş Yeşim Başar Viktor F. Metz

Detaylı

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ

SERTİFİKA VE MARKA KULLANIM PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; NOTICE marka/logolarının kullanımı ve Ürün Belgelendirme işlemi sonrasında kuruluşlara verilen sertifikaların kullanımının ISO/IEC 17065:2015, 2006/42/AT Makine Emniyeti Yönetmeliği

Detaylı

KALİTE EL KİTABI PERSONEL BELGELENDİRME

KALİTE EL KİTABI PERSONEL BELGELENDİRME Sayfa Sayısı 1/5 1. KAPSAM TS EN ISO/IEC 17024 Personel belgelendirme kuruluşları için geliştirme ve sürdürebilirlik programları da dahil belirli şartlara göre personeli belgelendiren kuruluşlar için genel

Detaylı

EN 10210-1 Belgelendirme Programı

EN 10210-1 Belgelendirme Programı TÜV AUSTRIA TURK EN 10210-1 Belgelendirme Programı 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Rev 01 10.06.2016 Belgelendirme Programı EN ISO/IEC 17067 standart şartlarını

Detaylı

Kontrol: Gökhan BİRBİL

Kontrol: Gökhan BİRBİL Doküman Adı: İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Doküman No.: Revizyon No: 04 Yürürlük Tarihi: 05.01.2012 Hazırlayan: Tekin ALTUĞ Kontrol: Gökhan BİRBİL Onay: H. İrfan AKSOY Sayfa 2 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, TÜRKAK

Detaylı

(2. AŞAMA) SAHA TETKİKİ PROSEDÜRÜ

(2. AŞAMA) SAHA TETKİKİ PROSEDÜRÜ 16.4.27 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev. İlk yayın BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL DOKÜMANIDIR. İZİNSİZ KOPYALANAMAZ 1. AMAÇ ve KAPSAM: 16.4.27 2 / 6 Bu prosedür, 2 aşamalı

Detaylı

İtiraz ve Şikâyetler Prosedürü

İtiraz ve Şikâyetler Prosedürü CİCERT BELGELENDİRME HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. İtiraz ve Şikâyetler Prosedürü Revizyon No Revizyon Tarihi Açıklama A 06.02.2012 İlk Yayın B 20.07.2015 ISO 27006:2011 şartları ilave edildi. C 15.08.2016 EN ISO/IEC

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyonu

Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon Laboratuvar, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının ulusal ve uluslararası kabul görmüş teknik kriterlere göre değerlendirilmesi, yeterliliğin onaylanması ve düzenli aralıklarla denetlenmesi

Detaylı

Prosedür. Kalite Yönetim Sisteminde Neden gerçekleştirilecek?

Prosedür. Kalite Yönetim Sisteminde Neden gerçekleştirilecek? Prosedür Bir faaliyeti veya bir bir amaca ulaşmak için izlenen yol ve yöntem (TDK) Prosesi icra etmek için belirlenen yol (ISO 9000) Faaliyetleri yeterli kontrolü sağlayacak detayda tarif eden dokümanlardır

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ (GENEL ŞARTLAR)

PERSONEL BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ (GENEL ŞARTLAR) Yayın i 04.05.2009 Sayfa Sayısı 1/5 1. KAPSAM TS EN ISO/IEC 17024 Personel belgelendirme kuruluşları için geliştirme ve sürdürebilirlik programları da dahil belirli şartlara göre personeli belgelendiren

Detaylı

GAPCERT Organik Tarım Belgelendirmeyi Sonlandırma, Daraltma- Genişletme,Askıya Alma ve Geri Çekme Prosedürü PR.02(B)

GAPCERT Organik Tarım Belgelendirmeyi Sonlandırma, Daraltma- Genişletme,Askıya Alma ve Geri Çekme Prosedürü PR.02(B) Sayfa No 1/5 1. Amaç Bu prosedür, değerlendirilmesi ve belgelendirilmesi yapılmış müşterilerin haberli ve habersiz kontrollerinde tespit edilen uygunsuzlukların giderilmemesi veya sertifikanın yanlış kullanımının

Detaylı

TALİMAT. 00 İlk yayındır Akreditasyon denetiminde bulunan uygunsuzlukların düzeltilmesi yapılmıştır.

TALİMAT. 00 İlk yayındır Akreditasyon denetiminde bulunan uygunsuzlukların düzeltilmesi yapılmıştır. Sayfa No : 1/4 REVİZYON İZLEME TABLOSU NO AÇIKLAMA TARİH 00 İlk yayındır. 15.10.2011 01 Akreditasyon denetiminde bulunan uygunsuzlukların düzeltilmesi yapılmıştır. 02 Akreditasyon denetiminde bulunan uygunsuzlukların

Detaylı

Şikayet, İtiraz ve Anlaşmazlıkların Çözümü Prosedürü

Şikayet, İtiraz ve Anlaşmazlıkların Çözümü Prosedürü Karbon Bölümü Sayfa: 1 / 7 Hazırlayan Anıl Söyler Belgelendirme Müdürü Onaylayan Christian Johannes Genel Müdür Karbon Bölümü Sayfa: 2 / 7 1. Amaç Bu prosedürün hazırlanma amacı, Re Carbon doğrulama hizmetleri

Detaylı

GERİBESLEME PROSEDÜRÜ

GERİBESLEME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 YAYIN TARİHİ 05.05.2010 ONAYLAYAN EA 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, GOLDCERT e gelen şikayet, itiraz, öneri, talep, bildirim, memnuniyet gibi her türlü geribeslemenin değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/8 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; TS EN ISO/IEC 17021 Yönetim Sistemlerinin Tetkikini ve Belgelendirmesini Sağlayan Kuruluşlar için Şartlar standardı kapsamında, BQS ye yönetim sistemi belgesi

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa No 1/8 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; TS EN ISO/IEC 17021 Yönetim Sistemlerinin Tetkikini ve Belgelendirmesini Sağlayan Kuruluşlar için Şartlar standardı kapsamında, BQS ye yönetim sistemi belgesi

Detaylı

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ REV. 4 TEMMUZ 2013 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ, İTİRAZ ve ŞİKAYETLERİNİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYANLAR : Ayfer KÖSE......TARİH: TEMMUZ 2013 EYS Şefi ONAYLAYANLAR : Dursun TEDİK..TARİH: TEMMUZ 2013 Kalite Müdürü

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ. Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü içerisinde müşteri ile muhatap olan bölümler.

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 MÜŞTERİYE HİZMET PROSEDÜRÜ. Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü içerisinde müşteri ile muhatap olan bölümler. 1 / 5 1. AMAÇ Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar lüğü müşterileri veya müşteri temsilcileri ile taleplerine açıklık kazandırmaları ve yapılan işle ilgili laboratuvar performansını izlemeleri için diğer

Detaylı

ÖN TETKİK PROSEDÜRÜ. İlk Yayın Tarihi: Doküman Kodu: PR 09. Revizyon No-Tarihi: Sayfa No: 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ. Hazırlayan : Onaylayan :

ÖN TETKİK PROSEDÜRÜ. İlk Yayın Tarihi: Doküman Kodu: PR 09. Revizyon No-Tarihi: Sayfa No: 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ. Hazırlayan : Onaylayan : PR 9 16.4.27 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev. İlk yayın BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL DOKÜMANIDIR. İZİNSİZ KOPYALANAMAZ 1. AMAÇ ve KAPSAM: PR 9 16.4.27 2 / 6 Bu prosedür,

Detaylı

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. Yeni yayın. Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı)

YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI. Yeni yayın. Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı. DAĞITIM LİSTESİ (Baskı) Doküman Revizyon T08 01 1/5 01/03/2016 YAYIN, DEĞİŞİKLİK VE DAĞITIM SAYFASI Değişen Tarih Değişiklik Revizyon - 24/02/2014 Yeni yayın 00 1-5 01/03/2016 Gözden geçirme sonucu gerekli revizyonlar yapıldı.

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Sayfa 1 / 5 1. Amaç 2 2. Kapsam 2 3. Tanımlar 2 4. Sorumluluklar 2 5. Uygulama 2 5.1 Müşteri ile İlk Temas ve Müracaat Formunun Doldurulması ve Gözden Geçirilmesi 2 5.2 Teklifin / Sözleşmenin Hazırlanması,

Detaylı

ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01

ÜRÜN BELGELENDİRME KURALLARI UBS-01 SAYFA 1/6 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu doküman, eki olduğu teklif formunda belirtilmiş kapsamda Ürün belgelendirme kuruluşu ve tedarikçi arasında yürütülecek belgelendirme ve değerlendirme faaliyetleri ve sonrasında

Detaylı

MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından

MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından MYK YETKİLENDİRMESİ MYK tarafından kabul edilen ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetleri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından gerçekleştirilir. Yetkilendirilmiş

Detaylı

1. AŞAMA TETKİK PROSEDÜRÜ

1. AŞAMA TETKİK PROSEDÜRÜ PR 1 16.4.27 1 / 6 REVİZYON BİLGİSİ REVİZYON NO AÇIKLAMA Rev. İlk yayın BU DOKÜMAN SİSTEM DENETİM BELGELENDİRME NİN ÖZEL DOKÜMANIDIR. İZİNSİZ KOPYALANAMAZ 1. AMAÇ ve KAPSAM: PR 1 16.4.27 2 / 6 Bu prosedür,

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON İZLEME TABLOSU NO AÇIKLAMA TARİH HAZIRLAYAN YÖNETİM TEMSİLCİSİ ONAYLAYAN GENEL MÜDÜR 1.AMAÇ ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME TRB nin, muayene süreci veya diğer ilgili herhangi bir konuyla ilgili,

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Ad, Soyad Tarih İmza Hazırlayan / Revize Eden Hilal AY 05.04.2018 Kontrol Eden Selim YILMAZ 06.04.2018 Onaylama / Serbest Bırakma Burcu ÇELEBİ 09.04.2018

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü FRM-002b, Rev.0 Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Adı Tarih Oluşturma Hilal AY 18.06.2017 Kontrol Selim YILMAZ 19.06.2017 Onaylama / Serbest Bırakma Burcu ÇELEBİ 20.06.2017 MS-PRO-005

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR. YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 01 16.04.2013 Madde 2.6 CPC LOGOSUNUN, İŞARETİNİN, RAPORUNUN, BELGESİNİN VE KİMLİK NUMARASININ KULLANIMI olarak isminin, 2.6.4 Müşteri, CPC raporunu,

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Sayfa 1 / 5 1. Amaç 2 2. Kapsam 2 3. Tanımlar 2 4. Sorumluluklar 2 5. Uygulama 2 5.1 Müşteri ile İlk Temas ve Müracaat Formunun Doldurulması ve Gözden Geçirilmesi 2 5.2 Teklifin / Sözleşmenin Hazırlanması,

Detaylı

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK STANDARDI BELGELENDİRME HİZMET TEKLİF ve SÖZLEŞMESİ

OSEM-SS OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK STANDARDI BELGELENDİRME HİZMET TEKLİF ve SÖZLEŞMESİ OTOMOTİV SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Pendik / İstanbul VD:... Ticaret Sicil Müdürlüğü / Sicil No:.. OSEM-SS-10001 OTO BAKIM VE ONARIM MERKEZİ YETERLİLİK STANDARDI BELGELENDİRME HİZMET TEKLİF ve SÖZLEŞMESİ Teklif

Detaylı

ŞİKAYET / İTİRAZ VE GERİ BİLDİRİM PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET / İTİRAZ VE GERİ BİLDİRİM PROSEDÜRÜ Sayfa No: 1/5 A. İÇİNDEKİLER Bölüm KONU SAYFA NO REFERANS STANDART MADDESİ TS EN ISO IEC 17020:2012 A. İÇİNDEKİLER 1 B. ŞİKAYET / İTİRAZ VE GERİ BİLDİRİM 2 7.6 1. AMAÇ 2 2. KAPSAM 2 3. SORUMLULUK 2 3.1

Detaylı

TS EN ISO 9606-1 KAYNAKÇI SINAV ŞARTNAMESİ

TS EN ISO 9606-1 KAYNAKÇI SINAV ŞARTNAMESİ 1.0. AMAÇ Bu şartname, kaynakçı adayının belgelendirilmesine yönelik olarak yapılacak olan sınav için temel şartları, yeterlilik alanını, sınav koşullarını, kabul şartlarını ve belgelendirme süreci hakkında

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA.BASILMIŞ HALİ KONTROLSÜZ KOPYADIR. YAYIN TARİHİ CPC BELGELENDİRME MUAYENE VE DENEY HİZMETLERİ TİC. LTD. ŞTİ. REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 01 04.03.2013 Prosedürde yer alan Uygunluk belgesi performans değişmezlik belgesi olarak

Detaylı

BELGE KAPSAMININ DARALTILMASI, ASKIYA ALMA VE İPTAL PROSEDÜRÜ Certification Scope Change, Suspension and Cancel Procedure

BELGE KAPSAMININ DARALTILMASI, ASKIYA ALMA VE İPTAL PROSEDÜRÜ Certification Scope Change, Suspension and Cancel Procedure BELGE KAPSAMININ DARALTILMASI, ASKIYA ALMA VE İPTAL PROSEDÜRÜ Certification Scope Change, Suspension and Cancel Procedure Doküman No KARTEPE-P11 Yayın Tarihi 10 Eyl. 2016 Revizyon No 00 Revizyon Tarihi

Detaylı

İç Denetim Prosedürü

İç Denetim Prosedürü Sayfa 1 / 5 Revizyon Takip Tablosu Revizyon No Tarih Açıklama 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, (KYS) nin ilgili standart ve yasal şartlara uygun olup olmadığının saptanması, KYS ye uygun çalışılıp çalışılmadığının

Detaylı

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü

Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü FRM-002b, Rev.0 Belgelendirme Müracaatı ve Sözleşme Yapılması Prosedürü Adı Tarih Oluşturma Hilal AY 21.04.2017 Kontrol Selim YILMAZ 21.04.2017 Onaylama / Serbest Bırakma Yankı ÜNAL 25.04.2017 MS-PRO-005

Detaylı

İTİRAZ / ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İTİRAZ / ŞİKAYET DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 Revizyon Formu Doküman Adı : Yayın Tarihi : Revize Edilen Bölüm: Doküman No. Yayın No. İlk Revizyon No: Revizyon No Revizyon Tarihi Revizyon Sebebi ve Yeri 01 02 11.11.2009 01.04.2011 TRB YENİ

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME

PERSONEL BELGELENDİRME Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, başvuru sahibi, aday, belgelendirilmiş veya belge hakkı verilmeyen kişi ve onların işverenlerinden veya diğer bir kesimden belgelendirme faaliyetlerine yönelik

Detaylı

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ

İTİRAZ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ PROSEDÜRÜ ALFANORM ENDÜSTRİYEL DENETİM VE BELGELENDİRME TİCARET ANONİM ŞİRKETİ KOD P-06 SAYFA 1 / 8 REVİZYON 03 Hazırlayan Kalite Güvence Direktörü 22.03.2018 Doğrulayan Yönetim Temsilcisi 22.03.2018 Onaylayan Genel

Detaylı

PROSEDÜRÜ GEDİK TEST MERKEZİ EĞİTİM, BELGELENDİRME VE ENDÜSTRİYEL HİZMET MERKEZİ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN. Dr. Polat TOPUZ Genel Müdür v.

PROSEDÜRÜ GEDİK TEST MERKEZİ EĞİTİM, BELGELENDİRME VE ENDÜSTRİYEL HİZMET MERKEZİ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN. Dr. Polat TOPUZ Genel Müdür v. Sayfa No: 1/8 İÇİNDEKİLER 1.AMAÇ 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 4.SORUMLULUKLAR 5.PROSEDÜR DETAYI 6.İLGİLİ DÖKÜMANLAR 7.DÖKÜMANTASYON 8.DEĞİŞİKLİKLER 9.EKLER ADRES ANKARA CADDESİ NO:306 34913 ŞEYHLİ - PENDİK - İSTANBUL

Detaylı

LOGO KULLANMA TALİMATI

LOGO KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, QA Technic tarafından yürütülen sistem belgelendirme, ürün belgelendirme ve muayene belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi

Detaylı

ŞİKAYET, İTİRAZ VE ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET, İTİRAZ VE ANLAŞMAZLIKLAR PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ USB nin İTU ile ilgili yapmakta olduğu belgelendirme faaliyetlerine ilişkin olarak kuruluşlardan veya ilgili taraflardan gelen yazılı veya sözlü gelen şikayet, anlaşmazlık veya itirazların değerlendirme

Detaylı

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Sayfa : 1 / 7 1.0.AMAÇ : Elkima Laboratuvarı nda müşteri memnuniyetinin artırılması, müşterilere ait bilgilerin gizliliğinin sağlanması ve şikayetlerin değerlendirilmesine yönelik yöntemlerin belirlenmesidir.

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ Sayfa No : 1/5 1 AMAÇ VE KAPSAM Bu prosedürün amacı, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Sisteminin ve teknik faaliyetlerinin etkinliğinin ve iyileştirilmesinin sağlanması

Detaylı

ÜRÜN BELGELENDİRME SÖZLEŞMESİ UBS-01 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU

ÜRÜN BELGELENDİRME SÖZLEŞMESİ UBS-01 TS EN ISO/IEC 17065 ÜRÜN, PROSES VE HİZMET BELGELENDİRME AKREDİTASYON SİSTEMİ DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU SAYFA 1/7 DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU No Konusu Tarih 1 Belgelendirme süreçleriyle ilgili süreler ve bazı şartlar eklendi. Uygunsuzlukarın bildirim süresi, uygunsuzlukların giderme süresi, askı süresi, hangi

Detaylı

Enstitü Müdürlüğü ile müģteriler arasındaki tüm iliģkileri ve faaliyetleri kapsar.

Enstitü Müdürlüğü ile müģteriler arasındaki tüm iliģkileri ve faaliyetleri kapsar. 1. AMAÇ Bu prosedür, müģterilerin taleplerin yerine getirilmesi, yapılan iģlemlerle ilgili laboratuar uygulamalarının izlenmesi, müģteri ve enstitü arasındaki iletiģim Ģekillerinin belirlenmesi, müģterilerden

Detaylı

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ <DOC_ADI>

ELKİMA TOPLAM KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ <DOC_ADI> Döküman : Sayfa 1 / 6 1.0.AMAÇ : Elkima Laboratuvarın da müşteri memnuniyetinin artırılması, müşterilere ait bilgilerin gizliliğinin sağlanması ve şikayetlerin değerlendirilmesine yönelik yöntemlerin

Detaylı

MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Doküman No İlk Yayın No Sayfa No PQ.PR.001 19.12.2017 2 20.12.2018 1/5 MYB İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ No 01 25.07.2018 Madde No 4.9.,4.10. 6,7, İçeriği İlk belgelendirme sonrasındaki işleyiş tanımlandı. 6 ve 7

Detaylı

Karaman Akar Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Elektrik Teknik Muayene ve Kontrol Laboratuvarı. Müşteri Şikâyet, İtiraz ve Öneri Prosedürü

Karaman Akar Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Elektrik Teknik Muayene ve Kontrol Laboratuvarı. Müşteri Şikâyet, İtiraz ve Öneri Prosedürü İçerik 1. Amaç 2. Kapsam 3. Uygulama Alanı 4. Sorumlular 5. Terimler ve Tanımlar 6. Prosedür Detayı 6.1. Şikâyet, İtiraz ve Önerilerin Alınması 6.2. Şikâyet, İtiraz ve Önerilerin Kaydedilmesi ve İlk Değerlendirme

Detaylı

DENETİM VE BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ. Onaylayan: Kontrol Eden: Bülent ÖZBEY. Oktay KOZANOĞLU

DENETİM VE BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ. Onaylayan: Kontrol Eden: Bülent ÖZBEY. Oktay KOZANOĞLU DENETİM VE BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Kontrol Eden: Oktay KOZANOĞLU Onaylayan: Bülent ÖZBEY Doküman No: P07-P09/Revizyon No:01/Tarih:01.02.2015 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı CERTURK e yönetim sistemi belgelendirmesi

Detaylı

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İÇ DENETİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kalite Yönetim Sistemi (KYS) İç Denetimlerinin planlanması, gerçekleştirilmesi ve raporlanması için yöntem ve sorumlulukları belirlemektir. 2. KAPSAM Bu prosedür;

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Formu Revizyon No 03 04 05 06 07 08 09 10 11 Revizyon Tarihi 16.10.2006 14.11.2006 16.02.2007 15.10.2007 07.04.2008 02.01.2010 01.03.2011 01.06.2012 03.09.2013 Revizyon Sebebi ve Yeri

Detaylı

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir.

Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; itiraz ve şikayetler için uygulanacak yöntemi belirlemektir. 2. TANIMLAR İtiraz: Uygunluk değerlendirmesi amaçlı yeniden denetim kararı için, belgelendirme kuruluşu veya akreditasyon

Detaylı

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Kişisel Koruyucu Donanımlarla İlgili Onaylanmış Kuruluşların Görevlendirilmesine Dair Tebliğ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Tebliğin amacı, 09.02.2004 tarih ve 25368

Detaylı

İTİRAZ ŞİKAYET PROSEDÜRÜ

İTİRAZ ŞİKAYET PROSEDÜRÜ Doküman No : HRA.PR.109 Revizyon No : 05 Yürürlük Tarihi : 14.09.2017 Bu doküman HRA Kalite tarafından hazırlanmış olup, gizli ve özel bilgiler içermektedir. HRA Kalite nin önceden yazılı izni olmaksızın

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa No S.PR.002 01.01.2003 04 30.04.2010 1/10 BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ Revizyon No Revizyon Tarihi Madde No Revizyon İçeriği 01 26.11.2003 F 008

Detaylı

EN Belgelendirme Programı

EN Belgelendirme Programı TÜV AUSTRIA TURK EN 10025-1 Belgelendirme Programı 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Rev 01 10.06.2016 Belgelendirme Programı EN ISO/IEC 17067 standart şartlarını

Detaylı

Logo Kullanma Talimatı

Logo Kullanma Talimatı CİCERT BELGELENDİRME HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Logo Kullanma Talimatı Revizyon No Revizyon Tarihi Açıklama A 06.02.2012 İlk Yayın B 20.07.2015 ISO 27006 Şartları eklendi. C 15.08.2016 EN ISO/IEC 17021-1:2015

Detaylı

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN ELE ALINMASI PROSEDÜRÜ

ŞİKAYET VE İTİRAZLARIN ELE ALINMASI PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ PCA nın denetim, belgelendirme, operasyonel faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve/veya müşterilerle ilgili (belge ve logo kullanma gibi) yazılı veya sözlü gelen şikayet ve itirazların uygun bir

Detaylı

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ

İlk Yayın Tarihi 17.08.2009 EĞİTİM PROSEDÜRÜ 1 / 8 1. AMAÇ Balıkesir Gıda Kontrol Laboratuvar lüğü nde yapılan muayene ve analizlerin çeşitli aşamalarında görev alan personelin, görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri amacıyla gerekli eğitimlerin

Detaylı

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI

LOGO VE MARKA KULLANMA TALİMATI 1.0. AMAÇ Bu talimatın amacı, Sealcert tarafından yürütülen sistem belgelendirme faaliyetleri çerçevesinde belgelendirilen kuruluşların ilgili yönetim sistemi logolarını kullanma esaslarını açıklamaktır

Detaylı

TALİMAT. Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme Md. Eren İŞMAN Hazırlayan.

TALİMAT. Logo Kullanım Talimatı. Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme Md. Eren İŞMAN Hazırlayan. TALİMAT Logo Kullanım Talimatı Doküman No Yayın Tarihi 15.10.2005 Revizyon No 8 Son Rev.Tarihi 01.08.2016 Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Departman İsim Tarih İmza Yön. Temsilcisi Sistem Belgelendirme

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ YÖNETİM SİSTEMLERİ BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME ESASLARI VE ÜCRET ÇİZELGELERİ Yönetim Kurulu Karar No : 29/04/2014 tarih ve XIX/50/236 numaralı Yürürlük Tarihi : 05/05/2014 YÖNETİM

Detaylı

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ

BELGELENDİRME PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: MYK Ulusal Yeterliliklerinde mesleki yeterlilik belgesi almak üzere ÇELİK AKADEMİ BELGELENDİRME EĞİTİM LTD. ŞTİ. ye başvuran adaylara başvuru aşamasından belgelendirme aşamasına ve belge yenilenmesine

Detaylı

PROSEDÜR. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr. Hazırlayan. Eren İŞMAN Eren İŞMAN

PROSEDÜR. Departman İsim Tarih İmza. Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr. Hazırlayan. Eren İŞMAN Eren İŞMAN PROSEDÜR Gezici Sınav Prosedürü Doküman No P-170 Yayın Tarihi 02.10.2017 Revizyon No 00 Son Rev.Tarihi - Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Yön. Temsilcisi Personel Belgelendirme Mdr.

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Personel Akreditasyon Başkanlığı Personel Belgelendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Uygunluk Değerlendirmesi; Ürünlerin veya hizmetlerin istenilen şartlara uygunluğunu göstermek

Detaylı

Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014

Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014 Sayfa: 1 / 13 Hazırlayan: S. DOĞAN 03.03.2014 Onaylayan: C.PERGEL 03.03.2014 Revizyon No: Revizyon Tarihi: Yapılan Değişiklik 01 28.01.2015 Uygunsuzlukların kapatılması için net süre tanımlandı. Ara denetim,

Detaylı

MUAYENE FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI MUAYENE BAŞVURU FORMU İLE MUAYENE BAŞVURUSU BAŞVURU DEĞERLENDİRME MUAYENE ÜCRET TEKLİFİ MÜŞTERİ ONAYI

MUAYENE FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI MUAYENE BAŞVURU FORMU İLE MUAYENE BAŞVURUSU BAŞVURU DEĞERLENDİRME MUAYENE ÜCRET TEKLİFİ MÜŞTERİ ONAYI MUAYENE FAALİYETLERİ İŞ AKIŞ ŞEMASI MUAYENE BAŞVURU FORMU İLE MUAYENE BAŞVURUSU BAŞVURU DEĞERLENDİRME BAŞVURU REDDİ MUAYENE ÜCRET TEKLİFİ MÜŞTERİ REDDİ MÜŞTERİ ONAYI MUAYENE GÜNÜ TEYİDİ MÜŞTERİ REDDİ MUAYENE

Detaylı

PROSEDÜR Yayın Tarihi 15/10/2005 Revizyon No 6

PROSEDÜR Yayın Tarihi 15/10/2005 Revizyon No 6 Doküman No PROSEDÜR Yayın Tarihi 15/10/2005 Revizyon No 6 İtiraz ve Şikayetlerin Gözden Geçirilmesi Prosedürü Son Rev.Tarihi 15/03/2008 Departman İsim Tarih İmza Hazırlayan Gözden Geçiren Onaylayan Yön.

Detaylı

PROSİS in tüm kayıtlı ve belgeli müşterileri ve eğitim katılımcıları için geçerlidir.

PROSİS in tüm kayıtlı ve belgeli müşterileri ve eğitim katılımcıları için geçerlidir. 1.0 AMAÇ Bir müşterinin veya Prosis bünyesinde gerçekleştirilen eğitim katılımcısının PROSİS kararına itiraz etmesi, şikayette bulunması ve anlaşmazlıkların ortaya çıkması halinde yapılacak faaliyetlerin

Detaylı