5. Uluslararası Cidde Fuarında Rize ve Doğu Karadeniz İlleri Tanıtıldı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "5. Uluslararası Cidde Fuarında Rize ve Doğu Karadeniz İlleri Tanıtıldı"

Transkript

1 2 MART MART 2015 RİZE NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ ORMAN HAFTASI Mart 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Mart 2015 Yıl:2 Sayı:12 e-gazete 5. Uluslararası Cidde Fuarında Rize ve Doğu Karadeniz İlleri Tanıtıldı Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Doka Yönetim Kurulu Başkanı ve Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Belediye Başkanı Reşat Kasap ile birlikte Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Standı ile 5. Uluslararası Cidde Turizm ve Seyahat Fuarına (JTTX 2015) katıldı. İlimizin ve Doğu Karadeniz Bölgesi nin tanıtıldığı fuara yoğun ilgi vardı. devamı sayfa 2 de UMEM Beceri 10 ile Meslek Edindirmeye Devam 7 Arabuluculuk Daire Başkanı Odamızı Ziyaret Defterdarlık Vergi Haftası nda Odamızı Ziyaret Etti Etti 8 9

2 2 Mart 2015 RİZE TİCARET 5. Uluslararası Cidde Fuarında Rize ve Doğu Karadeniz İlleri Tanıtıldı Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Doka Yönetim Kurulu Başkanı ve Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Belediye Başkanı Reşat Kasap ile birlikte Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Standı ile 5. Uluslararası Cidde Turizm ve Seyahat Fuarına (JTTX 2015) katıldı. İlimizin ve Doğu Karadeniz Bölgesi nin tanıtıldığı fuara yoğun ilgi vardı. Son dönemde bölgemize ilgisi artan Arap turistler, standa da büyük ilgi gösterdi den fazla yeşil tonu ile göz alıcı bir güzelliğe sahip olan ilimizin araplar için görülmeye değer bir yer olması önümüzdeki aylarda bu ilgiyi artıracak gibi görünüyor. Bu anlamda fuardaki izlenimlerin ardından görüş bildiren Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu Turizm alanında altyapı konusunu hızlandırmamız gerektiğini, turizm alanında hizmet veren işletmelerin müşteri memnuniyeti odaklı hizmeti ön plana çıkarması gerektiğini vurguladı. Eski Öğretmenevi arazisi üzerine yapılması planlanan beşyıldızlı otelin bu konuda sağlayacağı katkının yeterli olmayacağını belirten Karamehmetoğlu var olan potansiyelin kaçırılmadan turizm konusundaki adımların hızla atılması gerektiğini ifade etti. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Mart 2015 Yıl:2 Sayı:12 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Aylık Yayın Organı Adres: Atatürk Cad. No: 359 RİZE Tel: (Pbx) Faks: E-posta: Rize Ticaret ve Sanayi Odası Adına Sahibi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU Genel Yayın Sorumlusu ve Yazı İşleri Müdürü Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Hüseyin KUTLU Yayın Kurulu Başkanı Gafur KARALİ Yayın Kurulu Mısra KULAKSIZOĞLU Seher ÖKSÜZ Ahmet Tahsin YILMAZ Yayın Koordinatörü Ahmet Tahsin YILMAZ Rize Ticaret Gazetesinde yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarın kendisine aittir. Gazete Yayınlarımıza ulaşmak için Kare kodu okutabilirsiniz.

3 RİZE TİCARET Mart 2015 Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Heyeti Mekke Ticaret ve Sanayi Odası nda 3 Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu nun da aralarında bulunduğu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Başkan ve Üyelerinden oluşan heyet, Suudi Arabistan da düzenlenen turizm fuarı kapsamında bazı temaslarda bulundu. Vali Ersin Yazıcı nın başkanlık ettiği, Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu nun da aralarında bulunduğu DOKA Heyeti, Suudi Arabistan ın en önemli kentlerinden olan Mekke de Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Mekke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Maher Saleh Jamal ın ağırladığı heyetin öncelikli gündemi iki ülke arasında artan yakınlığın turizm ve ticaret alanında da artırılması idi. Maher Saleh Jamal, Türkiye yi çok iyi tanıdığını, DOKA Heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Jamal, iki ülke arasında hızla artan turizm hacminin yarattığı ivmenin ticari, kültürel ve ekonomik alanlara da yansıması gerektiğini dile getirdi. Mekke Ticaret ve Sanayi Odası iş adamları heyeti ile Mekke de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda yatırım imkânlarını yakından görebilmeleri için Mekke li iş adamları Doğu Karadeniz Bölgesi ne davet edildi. Toplantının ardından bir değerlendirme yapan Karamehmetoğlu, Arap turistler arasında son dönemde oldukça popüler olan Doğu Karadeniz Bölgesi nin ve özellikle Rize nin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

4 4 Mart 2015 RİZE TİCARET RTSO VE KOSGEB İşbirliğinde KOBİ Destek Programları Hakkında Üyelerimize Bilgilendirme Semineri Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile KOS- GEB işbirliğinde, KOSGEB in yeni proje teklif çağrısına çıkmış olan Kobi lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirme ve Kobi lerin Markaya Yönlendirilmesi destek Programları hakkında Bilgilendirme Semineri düzenlendi. 20 Mart 2015 kapanış tarihli, TL (azami %60 hibe tl) Proje tutarı olan hibe paketinin kapsamı hakkında katılımcıların bilgilendirildiği seminerin sunumu KOSGEB Rize İl Müdürü Selçuk Güner Usta tarafından gerçekleştirildi. KOBİ lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arzetmektedir. Bununla birlikte, günümüz inovasyon odaklı rekabet anlayışı dikkate alındığında; tüketici etkisi, mal ve hizmetlerin dünya pazarlarına ve yerel pazarlara markalanarak sunulmasının bir zorunluluk haline geldiği gerçeğinden hareketle, KOBİ lerin uluslararası rekabet gücü kazanmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyaçları bulunduğu bir gerçektir. Ülkemizde işletmelerin %99 unu oluşturan KOBİ lerin yapısı büyük çoğunlukla aile şirketi şeklindedir. Bu işletmeler kurucu ve çevresindeki az sayıda çalışanı ile hızlı ilerleyen işletmeler olup belirli bir büyüklüğe ulaştıklarında sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu işletmelerde bütüncül ve sistemli bir yaklaşım olmaması, işletme faaliyetlerinde kontrol ve kurucuya bağlı olarak hayatını sürdürmeleri, yaşam ömürlerini kısaltan bir faktör olarak görülmektedir. İşte Kurumsallaşma özellikle aile işletmelerinde faaliyetlerinin sürdürülebilirliği ve yaşam süresinin uzatılması açısından büyük önem arzetmektedir. Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler işletmelerin eski kurallara göre rekabet edebilmelerini olanaksız hale getirmiş bulunmaktadır. Zira dünya genelinde işletmeler, pazar paylarını arttırabilmek ve rekebet edebilmek için yenilikçilik, teknoloji ve markalaşmayı önceliklendirmekte ve hem ar-ge faaliyetlerine hem de markalaşmaya ciddi yatırım yapmayı zorunlu hale getirmiştir. KOSGEB, bu tespitlerden yola çıkarak ve kurumsal yükümlülüklerimiz de dikkate alındığında, KOBİ Proje Destek Programı kapsamında Bu konularda çağrıya çıkmış ve KOBİ lerin projelerinin desteklenmesi yönünde çalışmalarını tamamlamış bulunmaktadır.

5 RİZE TİCARET Mart Geçici Ustalık Yetki Belgelerinin Mesleki Yeterlilik Belgesine Dönüştürülmesi tarihide T.C. Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü nden alınan yazıya atfen: 3194 sayılı İmar Kanunu nun 28. Maddesine göre tarihi itibari ile yapı müteahhidi ve şantiye şefinin inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgesi olmayan usta çalıştırması mümkün değildir tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları İle Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmeliğe göre inşaat ve tesisat işlerinde, bu yönetmeliğin yayımı tarihinden önce çalışmış olduğunu, müteahhitten alınacak yazı veya sosyal güvenlik kuruluşundan alınacak belge ile kanıtlayanlara İdareler tarafından Geçici Ustalık Yetki Belgeleri verilmiş, uygulama tarihinde sona ermiştir yılından itibaren inşaat sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgesi bulunmayanların çalışmaları mümkün olmadığından geçici ustalık belgelerinin 2017 ye kadar 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu ve ilgili yönetmelikleri çerçevesinde yetki belgesine dönüştürülmesi gerekmektedir. Geçici Ustalık Belgesine sahip yapı ustalarına 40 saatlik mesleki eğitim verilmesi ve sonrasında Mesleki Yeterlilik Kanunu kapsamında yapılacak sınavda başarılı olanlara Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmesi öngörülmektedir. Kalıpçı, sıvacı, duvarcı ve demirci branşlarında eğitim verilecektir. Belirtilen branşlarda eğitim ve sınava katılmak isteyen ustaların taleplerini, 10 Nisan 2015 tarihine kadar, web sitemizdeki konuyla ilgili yazımız ekinde yer alan ilgili formları doldurarak, T.C. Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne iletmeleri gerekmektedir. Web Adresimiz: KOSGEB Destek Programları Son Başvuru 20 Mart 2015 Kobi lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirme Kobi lerin Markaya Yönlendirilmesi

6 6 Mart 2015 RİZE TİCARET Rize Anadolu Lisesi Öğrencileri Odamızı Ziyaret Etti Odamız, Rize Anadolu Lisesi 11 ve 12. sınıf öğrencilerini ağırladı. Meclis Başkanımız Ömer Faruk Ofluoğlu ile Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu nun Odamız faaliyet alanları ile görev ve sorumlulukları hakkında öğrencileri bilgilendirdiği görüşmede daha sonra Başkanlarımız, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Soru cevap şeklinde gerçekleşen görüşmenin ardından Odamız servislerini gezen öğrenciler Rize Ticaret ve Sanayi Odası birimleri hakkında bilgi aldı.

7 RİZE TİCARET Mart UMEM Beceri 10 Meslek Edindirme Kurslarında Kursiyerler Sertifikalarını Aldı Odamız ve Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Müdürlüğü işbirliğinde UMEM Beceri 10 kapsamında açmış olduğumuz Model Makinacılık Kursu Sertifika Töreni 20 Şubat 2015 te düzenlendi. UMEM Beceri 10 Yürütme Kurulu Başkanı Odamız Genel Sekreteri Gafur Karali, Türkiye İş Kurumu Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Odamız Kalite Yönetim Temsilcisi Hakkı Şeker ile Firma Yetkilileri nin katıldığı törende 23 katılımcıya Model Makinacı Sertifikaları takdim edildi. UMEM Beceri 10 kapsamında açmış olduğumuz Kasiyerlik ve Servis Elemanı Kursu için 26 Şubat 2015 te Sertifika Töreni düzenlendi. UMEM Beceri 10 Yürütme Kurulu nun yanısıra Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerimizin de katıldığı törende 29 katılımcıya Kasiyer ve Servis Elemanı Sertifikaları takdim edildi.

8 RİZE TİCARET Arabuluculuk Sistemi 8 Mart 2015 Odamız Bünyesinde Kuruluyor Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, heyeti ile birlikte Odamızı ziyaret etti. Arabuluculuk sayesinde mahkemelerdeki yoğunluğun azalacağını aktaran Öztatar, Arabuluculuğun, kaybedeni olmayan bir çözüm yolu olduğunu, amacın; yönlendirmeler yaparak husumetleri ortadan kaldırmak ve çözüm yolu bulmak olduğunu ifade etti. Odamız Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu arabuluculuğun yıllardır toplumumuzda var olan bir müessese olduğunu ifade etti. Arabuluculuk Merkezinin İlimizde de kurulmasından mutluluk duyacağını belirten Karamehmetoğlu Odamız bünyesinde böyle bir çalışmanın başlatılacağını ifade etti. RTB Konferans Salonu nda Adalet Bakanlığı, TOBB ve Rize Ticaret Borsası işbirliğinde Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk ve İş Alemine Faydaları Toplantısı yapıldı. Toplantı; Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Kantık, İdare Mahkemesi Başkanı Altar Gökçimen, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Barosuna kayıtlı avukatların ve ticari işletme sahiplerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünsal Sığrı tarafından arabuluculuğun önemi, ticari uyuşmazlıklarda arabuluculuk nasıl olmalı, kimler arabulucu olabilir konularında detaylı olarak anlatıldı.

9 RİZE TİCARET Mart 2015 Rize İl Defterdarlığı Vergi Haftasında 9 Odamızı Ziyaret Etti Rize İl Defterdarı Nurettin Dirican ve Defterdarlık heyeti Vergi Haftası münasebetiyle Odamızı ziyaret etti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile Yönetim Kurulu üyelerimizin ağırladığı Dirican verginin ülkemizin kalkınması için sahip olduğu öneme değinirken, vergi konusundaki hassasiyetinden dolayı ilimiz tüccarları nezdinde Başkan Karamehmetoğlu na teşekkür etti yılından bu yana kutlanmakta olan Vergi Haftası nın 26 ncısı bu yıl 23 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında kutlandı. Vergi Haftası çerçevesinde Odamızı ziyaretlerinin yanısıra kurum ziyaretleri, meslek odaları ve okul ziyaretleri gerçekleştiren Dirican; Okul ziyaretlerimizde öğrencilerimize vergi konusunda duyarlılık oluşturabilmek için konferanslar ve hediyeler vereceğiz. Yapılan etkinliklerle verginin önemini anlatmaya çalışacağız dedi. Başkan Karamehmetoğlu, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, İlimiz tüccar ve sanayicilerinin verginin öneminin farkında olduğunu bunun ilimizin vergi tahsilinden anlaşılabileceğini belirtti. Karamehmetoğlu, günümüzde verginin halka hizmet olarak dönmesinden de ayrıca mutluluk duyduğunu ifade etti.

10 10 Mart 2015 RİZE TİCARET Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesi Şubat Toplantısında Gelişmeler Görüşüldü Çay Araştırma ve Uygulama Projesi Şubat Ayı Toplantısı 25 Şubat 2014 Çarşamba Günü İnşaat alanında gerçekleştirildi. Proje Sahiplerinden Rize Ticaret ve Sanayi Odası nı temsilen Genel Sekreter Gafur Karaali, Rize Ticaret Borsasını temsilen Genel Sekreter İsmail Kocaman, Müşavir Firma dan (Politecnica) Proje Takım Lideri Kiril Gyoshev ve Hakan Özcan, Müteahhit Firma dan (Tigris) Ali Yavuz, Cüneyt Demir, Ömer Faruk Yirmidokuz ve Şener Çapak ile Proje Sekreteri Fatma Nur İzmirli nin katıldığı toplantıda proje ile ilgili gelişmeler değerlendirildi. TOBB Fındıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi İnşaatında Çalışmalar Devam Ediyor Odamız Genel Sekreteri Gafur Karali, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Fındıklı ilçesinde yapımına devam edilen Anadolu İmam Hatip Lisesi ve yurt binası inşaatında incelemelerde bulundu.

11 RİZE TİCARET Mart TOBB Rize Genç Girişimciler Kurulu Projelerini Başkanlarımızla Paylaştı TOBB Rize Genç Girişimciler Kurulu Fatih Çomoğlu Başkanlığında Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ilimizde eğitime yönelik gerçekleştirilen projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Hazırladıkları proje hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede Başkanlarımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Ömer Faruk Ofluoğlu üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirttiler. Odamızın Düzenlediği Rusça Dil Kursu Başladı Odamızın Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Rusça Dil Kursu, Gülzar Kalafat eğitmenliğinde başladı. Odamız Eğitim Salonunda başlayan kursumuz haftada iki gün olmak üzere 4 ay sürecek.

12 12 Mart 2015 RİZE TİCARET Genişletilmiş Proje ve Ar-Ge Komisyonu Şubat Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi Odamız Genişletilmiş Ar-Ge Komisyonu Şubat Ayı Toplantısı 24 Şubat 2015 Salı Saat 15:00 da Odamız Yönetim Kurulu toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Rize ile ilgili projeler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Meslek Komiteleri Şubat Ayı Toplantılarını Gerçekleştirdi Odamız Meslek Komiteleri, Şubat Ayı Toplantılarını Odamız toplantı salonlarında gerçekleştirdi. Toplantılarda Komite Başkan ve üyeleri sektörel sorunları masaya yatırarak çözüm önerilerini değerlendirdiler. 7. Meslek Komitesi 17. Meslek Komitesi 18. Meslek Komitesi 20. Meslek Komitesi

13 RİZE TİCARET Mart Rize Ticaret Borsası Odamızı Ziyaret Etti Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Meclis Başkanı Resul Okumuş ve Genel Sekreteri İsmail Kocaman Odamızı ziyaret etti. Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Genel Sekreter Gafur Karali ile gerçekleştirilen görüşmede Odamız va Borsa nın ortaklaşa gerçekleştirdiği projelerin son durumları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Bilindiği üzere, Çayeli Musadağı mevkiinde yapımına devam edilen Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi ile projelendirme aşamasındaki Çay Çarşısı gibi bir çok projede birlikte çalışan Odamız ve Borsamız, bu uyum ile aktif bir şekilde ilimizin ihtiyaç duyduğu her alanda üzerine düşenleri yerine getirmektedir. Üye Ziyareti ile UMEM i Tanıttık Odamız Kalite Sistemi Sorumlusu Hakkı Şeker ve Kobi Danışma Memuru Fatma Nur İzmirli Nalkıran Kardeşler Çay Turizm Ltd. Şti. ne üye ziyareti gerçekleştirdi. Görüşmede Umem Beceri 10 meslek edindirme kursları kapsamında, kurs açma ve personel yetiştirme konularında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirme yapıldı. Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Kursları ile İşveren ihtiyaç duyduğu mesleklerde kursların açılmasını sağlayacak, bu meslek kurslarında eğitim görenlere hiçbir mali yükümlülük altına girmeden staj imkânı sağlayacak, ayrıca işe almayı düşündüğü kişiyi iş başında görme imkânı elde edecek ve yetişen elemanları istih- dam etmekle, hem nitelikli elemanlara kavuşacak hem de istihdam teşviklerinden yararlanabilecektir. Firma Sahipleri mülakatlar yapılırken, meslek kursuna katılacak kişileri seçebilir, eğitimleri, firma bünyesinde verebilir, eğitimlere ustaları ve ustabaşlarını gönderebilir, kurslar sırasında, kursiyerleri ziyaret edebilir.

14 14 Mart 2015 RİZE TİCARET Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi Odamız 2015 Şubat Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Ocak Ayı Meclis Toplantısı karar tutanaklarının okunması, müzakeresi ve kabulünün ardından Ocak Ayı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması, müzakeresi ve kabulü gerçekleştirildi. Daha sonra Ocak Ayı Gelir Gider Hesaplarının, Mizanın ve Bütçe İzleme Raporunun okunması, müzakeresi ve kabulü gerçekleştirildi. Toplantıda adresleri ve durumları tespit edilemediğinden dolayı askıda olan üyelerin silinmesi işlemi görüşüldü. Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu Meclis üyelerine Odamızın 28 Ocak 26 Şubat tarihleri

15 RİZE TİCARET Mart arasında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Adalet Bakanlığı Arabululuculuk Daire Başkanı nın Odamızı ziyaretine değinen Karamehmetoğlu arabuluculuk sisteminin günümüze kadar toplum tarafından kabul görmüş tüccarlar vasıtasıyla işletildiğini belirterek çok da yabancı olmadığımız bir kavram olduğunu ifade etti. İlimizde Arabuluculuk sisteminin kurulması gerektiğini ifade eden Karamehmetoğlu, bunun özellikle ticari anlamda ortaya çıkan anlaşmazlıklarda karşılaşılan mahkeme masraflarının önüne geçeceğini ve hızlı bir şekilde çözümlenmesi, karşılıklı rıza temeline dayanması gibi özellikleri ile tüccarımızın yararına bir uygulama olduğunu ifade ederek, bütün bunların ışığında Arabuluculuk Merkezi nin Odamızda kurulması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtti. Toplantıda Odamız Akademik Danışmanı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisati ve İdari Bilimler Fak. Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa, meclis üyelerimize hitaben 2015 Türkiye ve Dünya Ekonomisine Genel Bakış konulu sunum gerçekleştirdi. Her ay belirli bir konuda üyelerimizi aydınlatma amaçlı bir sunum hazırlayacak olan Prof. Dr. Odman Karamustafa, Yabancı merkez bankalarının işleyiş sistemi ile faiz ve borçlanma politikalarını analiz ederken, ülkemizde bu sistemin işleyişi ile doğru ve yanlış para politikalarının sonuçlarını görseller ve grafikler eşliğinde Meclis Üyelerimize sundu. Globalleşen dünyada ülkelerin para politikalarının birbirini etkilediğini vurgulayan Karamustafa bunun bölgemize ve ilimize de yansımalarının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Dilek ve temenniler kısmında Meclis Üyemiz Muzaffer Köse, ticaret ile ilgili bir yazı hakkında hakkında meclis üyelerimize görüşlerini bildirdi. İlimizdeki perakende ticaretin müşteri memnuniyeti konusunda her geçen gün kendini geliştirdiğini ifade eden Köse, günümüzde perakende ticaretten kazanç sağlanabilmesinin en önemli kuralının müşteri memnuniyeti olduğunu, tüücarımızın bunu farkındalığında hareket etmesi gerektiğini belirtti.

16 Mart Ayı Faaliyetleri 16 Mart 2015 RİZE TİCARET MART AYI FAALİYETLERİ Meslek Komiteleri Mart Ayı Toplantıları 2 Mart Pazartesi Saat Meslek Komitesi 3 Mart Salı Saat Meslek Komitesi 3 Mart Salı Saat Meslek Komitesi Tüm Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı 3 Mart Salı Saat Meslek Komitesi 4 Mart Çarşamba Saat Meslek Komitesi 17 Mart 2015 Salı 4 Mart Çarşamba Saat Meslek Komitesi 4 Mart Çarşamba Saat Meslek Komitesi 5 Mart Perşembe Saat Meslek Komitesi 5 Mart Perşembe Saat Meslek Komitesi 5 Mart Perşembe Saat Meslek Komitesi 6 Mart Cuma Saat Meslek Komitesi 6 Mart Cuma Saat Meslek Komitesi 6 Mart Cuma Saat Meslek Komitesi Mart Ayı Meclis Toplantısı 26 Mart 2015 Perşembe 9 Mart Pazartesi Saat Meslek Komitesi 9 Mart Pazartesi Saat Meslek Komitesi 9 Mart Pazartesi Saat Meslek Komitesi 10 Mart Salı Saat Meslek Komitesi 10 Mart Salı Saat Meslek Komitesi 11 Mart Çarşamba Saat Meslek Komitesi 11 Mart Çarşamba Saat Meslek Komitesi 11 Mart Çarşamba Saat Meslek Komitesi Üniversite - Sanayi İşbirliği Toplantısı 27 Mart 2015 Cuma Yönetim Kurulu Mart Ayı Toplantıları 3 Mart Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 10 Mart Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 17 Mart Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 24 Mart Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 31 Mart Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı Genişletilmiş Ar-Ge Komisyonu Toplantısı 31 Mart 2015 Salı

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi Kadir Gecesi Geceniz Mübarek Olsun 13 Temmuz 2015 Ramazan Bayramının, Tüm İslam Alemine Huzur ve Barış Getirmesini Temenni Ederiz. Hayırlı Bayramlar. 17-19 Temmuz 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın

Detaylı

Ersin Yazıcı yı Ziyaret Etti

Ersin Yazıcı yı Ziyaret Etti 23 TEMMUZ ÇARŞAMBA AKŞAMI KADİR GECESİ Kadir Gecenizi Kutlar, Bu Gecenin Size ve Sevdiklerinize Huzur Getir esini ve Tüm İnsanlık için Hayırlara Vesile Olmasını Dileriz. 1 Temmuz 2014 11 Temmuz 2014 BASIN

Detaylı

Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde

Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde 15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Nisan 2015 Yıl:2 Sayı:13 e-gazete Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde Valilik

Detaylı

Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü

Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü 30 Agustos - Zafer Bayramınız Kutlu Olsun Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Ağustos 2015 Yıl:2 Sayı:17 e-gazete Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü Rize Ticaret

Detaylı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Birlik ve Beraberlik İftarında Buluştu

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Birlik ve Beraberlik İftarında Buluştu Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Temel Atma Töreni Adres: Büyükköy Yolu Üzeri Musadağı Köyü Küçükarpik Mevkii Çayeli / RİZE 15 Ağustos 2014 Cuma Saat: 14.30 2013 Yılı Vergi Ödül Töreni Adres: İsmail

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

RTSO HEYETİ İZMİR-DENİZLİ-KONYA DA İŞ VE FUAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

RTSO HEYETİ İZMİR-DENİZLİ-KONYA DA İŞ VE FUAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ SOMA DAKİ MADEN KAZASI ÜLKEMİZİ YASA BOĞDU Manisa nın Soma İlçesindeki Kömür Madeninde Yaşanan Faciada Hayatını Kaybeden İşçilerimize Allah tan Rahmet, Ailelerine Başsağlığı, Yaralanan İşçilerimize Acil

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Odamız Bosna-Hersek te Saraybosna İş Forumu ve Türk Ürünleri Fuarında

Odamız Bosna-Hersek te Saraybosna İş Forumu ve Türk Ürünleri Fuarında Ramazan Ayının İlk Günü 5 Haziran 2015 JANDARMA 176. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ 18 Haziran 2015 13 Haziran 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Haziran 2015 Yıl:2 Sayı:15 e-gazete Odamız Bosna-Hersek

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (27.10.2017-23.11.2017) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 23 Kasım 2017 tarih ve 57 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 27.10.2017-23.11.2017

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize de Başkanlarımızla Görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize de Başkanlarımızla Görüştü. 29 Ekim - 4 Kasım 2014 Kızılay Haftası Vefatının 76. Yılında Saygıyla Anıyoruz 6 Kasım 2014 Dünya Şehircilik Günü Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Kasım 2014 Yıl:1 Sayı:8 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

Rize Kariyer Günleri Düzenlendi

Rize Kariyer Günleri Düzenlendi 4-10 NİSAN 2017 Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yıldönümü 15-21 NİSAN 2017 Turizm Haftası 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI YAYIN ORGANI facebook.com/rize.tso

Detaylı

OSB deki Yatırım ve Teşvikler için Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

OSB deki Yatırım ve Teşvikler için Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı Sivil Savunmasız Yurt Savunması Olmaz 23 Şubat - 1 Mart 2015 Vergi Haftası SİVİL SAVUNMA GÜNÜ 28 ŞUBAT 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Şubat 2015 Yıl:2 Sayı:11 e-gazete OSB deki Yatırım

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İLÇEMİZ KAYMAKAMI ODAMIZI ZİYARET ETTİ. İlçemiz Kaymakamı sayın Ali SIRMALI odamızı ziyaret e. Ziyaret sırasında kurumların ortak düzenlediği faaliyetler değerlendirilerek,edremit Güç Ortaklığı (EGO) pla

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

Ödüllendirildi DÜNYA TURİZM GÜNÜ. Çay İçin Ar-Ge Üssü nün Temelleri Atıldı. Ekonomiye Değer Katanlar. 27 Eylül 2014

Ödüllendirildi DÜNYA TURİZM GÜNÜ. Çay İçin Ar-Ge Üssü nün Temelleri Atıldı. Ekonomiye Değer Katanlar. 27 Eylül 2014 DÜNYA TURİZM GÜNÜ 27 Eylül 2014 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Eylül 2014 Yıl:1 Sayı:6 Çay İçin Ar-Ge Üssü nün Temelleri Atıldı Ekonomiye Değer Katanlar Ödüllendirildi Sayfa 4 Rize Çay Araştırma

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZ 5. MESLEK KOMİTE BAŞKANI MUSTAFA BARIŞ BAKIR IN MAĞAZA AÇILIŞI

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ODAMIZ 5. MESLEK KOMİTE BAŞKANI MUSTAFA BARIŞ BAKIR IN MAĞAZA AÇILIŞI ODAMIZ 5. MESLEK KOMİTE BAŞKANI MUSTAFA BARIŞ BAKIR IN MAĞAZA AÇILIŞI Odamız 5. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Barış BAKIR'ın Akçay'daki yeni mağazasının açılışı odamız yöneticileri ve genel sekreterimizin

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ RİZE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2018 EYLÜL 01 Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 03-14 Eylül 2018 02 Mesleki Eğitim Merkezi Güz Dönemi Sınavlar öncesi

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 YIL 1 SAYI 15 10.07.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 03.06.2016 SINIR TANIMAYAN PROJE SON BULDU Uzunköprü Ticaret ve Sanayi

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU nun Afyonkarahisar Ziyaretine geldiği sırada Yön. Kur. Bşk.

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK.

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB 72. GENEL KURULUNA KATILDIK. TOBB un 72 inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ 2015 OCAK AYI E- BÜLTENİ OCAK AYI PERSONEL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK 14.01.2015 orsamızın 2015 yılı ocak ayı personel Btoplantısı Yönetim Kurulu Başkanımız Egemen Aslan ın başkanlığında Bölüm Sorumluları

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

Yayla Turizminin Parlayan Yıldızı Ayder de Değerlendirme Toplantısı

Yayla Turizminin Parlayan Yıldızı Ayder de Değerlendirme Toplantısı ENGELLİLER HAFTASI BİLİŞİM HAFTASI 10-16 Mayıs 2015 1-7 Mayıs 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Mayıs 2015 Yıl:2 Sayı:14 e-gazete Yayla Turizminin Parlayan Yıldızı Ayder de Değerlendirme Toplantısı

Detaylı

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni

2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni 2015 Yılı Nisan Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 4 Nisan 2015 tarihinde ATSO da düzenlenen Güneş Enerjisi Bilgilendirme Semineri Borsamızı temsilen Egemen ARSLANKIRAY

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Uluslararası Turizm Fuarı nda Rize miz Tanıtıldı

Uluslararası Turizm Fuarı nda Rize miz Tanıtıldı 2015 in İlimiz ve Ülkemiz için Bereketli Bir Yıl Olmasını Dileriz. DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ Rize Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı nın 2. Haftası 26 OCAK 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Ocak 2015

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN NİSAN 2016 YIL 1 SAYI 14 10.05.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:14 UTSO DA KOBİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ 05.04.2016 KOSGEB

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

UMEM BECERİ 10 BECER 10

UMEM BECERİ 10 BECER 10 BECERİ 10 BECER 10 www.umem.org.tr www.beceri10.org.tr ÇAĞRI MERKEZİ 444 86 36 EKONOMİK FORUM 81i Polatlı da UMEM Beceri 10 kursları başladı Polatlı Ticaret Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 23.02.2016 22.03.2016 ALTSO İLE İŞKUR ARASINDA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 01.03.2016 ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI VE İŞKUR ALANYA HİZMET MERKEZ

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. a) Mesleki Eğitim Çalışmaları (Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları) b) İlçe Zümre Başkanları

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı:

MTO E- BÜLTEN. Tarih: Sayı: Ertuğrul Cad. No:15 35660 Menemen/İZMİR Tel : 0(232) 832 1021 Fax : 0(232) 832 1634 AMERİKAN KÜLTÜR YABANCI DİL KURSLARI MENEMEN TEMSİLCİLİĞİNDEN ZİYARET Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Menemen Temsilciliği

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 27.10.2014 25.11.2014 LETONYA-RİGA İŞ GEZİSİ 28-31 EKİM 2014 ÜYELERİMİZE YENİ UFUKLAR AÇMAK, ULUSAL VE ULUSLARARASI PAZARALARA AÇILMALARINA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİREN

Detaylı

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU

2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU İŞ GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI Başkanlardan Birlik Mesajı. 2017 YILI AĞUSTOS AYI FAALİYET RAPORU 02.08.2017 tarihinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Antalya Ticaret Borsası(ATB), Alanya Ticaret ve Sanayi

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

Yazıcı ve Karal dan Odamıza Ziyaret

Yazıcı ve Karal dan Odamıza Ziyaret 4-7 Ekim 2014 Tarihleri Arasındaki Mübarek Kurban Bayramınızı Tebrik Eder Siz Değerli Üyelerimiz ve Tüm İslam Alemi İçin Hayırlara Vesile Olmasını Dileriz Rize Ticaret ve Sanayi Odası Rize Ticaret ve Sanayi

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda,

www.fto.org.tr Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, EYLÜL 2014 SAYI:36 GÜÇBİRLİĞİ`NİN GÜNDEMİ ÖLÜDENİZ`Dİ. Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, Ölüdeniz in sorunlarının çözümü için belirlenecek

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1

OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR. ÜNYE TİCARET BORSASI e-dergi Sayfa 1 OCAK 14-ŞUBAT 14-MART 14 AYI İÇERİĞİDİR e-dergi Sayfa 1 1. SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI 2. NDAN Rifat HİSARCIKLIOĞLU NA ZİYARET 3. AKREDİTE BORSA OLDU 4. YÖNETİMİNDEN ANKARA ZİYARETLERİ 5. YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK 2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK GÜNDEM 1 2 3 4 5 Açılış ve Yoklama 2014 Yılı Ajans Ara Faaliyet Raporunun Görüşülmesi Bölge İllerinin Turizm Potansiyellerinin Değerlendirilmesi ve Kurul

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 26.08.2014 30.09.2014 TORBA YASA 11 EYLÜL 2014 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ-11 EYLÜL 2014 6552 SAYILI İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

UMEM BECERİ 10 BECER 10

UMEM BECERİ 10 BECER 10 BECERİ 10 BECER 10 www.umem.org.tr www.beceri10.org.tr ÇAĞRI MERKEZİ 444 86 36 EKONOMİK FORUM 73i Bandırma da UMEM Beceri 10 Projesi uygulaması seferberliği başlatıldı Bandırma da UMEM Beceri 10 kapsamında

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ Ocak Şubat 1 PERSONEL TOPLANTISI Ayın İlk Salı Günü Aylık personel toplantısı gruplar ayın 23'ü 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir.

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 05/09/2018 Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 10/09/2018 MUT ZEYTİNİ AVRUPA YOLUNDA: Koordinatörlüğü Mersin Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ŞUBAT 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 OCAK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

Akreditasyon Belge Yenileme

Akreditasyon Belge Yenileme DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ 3 Aralık 2014 Güneş gibi ol şefkatte, merhamette. Gece gibi ol ayıpları örtmekte. Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte. Ölü gibi ol öfkede, asabiyette. Toprak gibi ol tevazuda,mahviyette.

Detaylı

Eskişehir Sanayi Odası Olarak Yaptığımız Tanıtım Faaliyetleri

Eskişehir Sanayi Odası Olarak Yaptığımız Tanıtım Faaliyetleri İstihdam Seferberliği 2019, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldı. 25 Şubat 2019 tarihinde İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.)

MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.) MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.) 25 ŞUBAT 2013 Pazartesi 09.00 Atatürk Anıtına Çelenk konulması 09.30 Valilik Makamını

Detaylı

YÜZÜ GÜLEN OPERATÖRLER PROJESİ ÇANAKKALE TİCARET BORSASI

YÜZÜ GÜLEN OPERATÖRLER PROJESİ ÇANAKKALE TİCARET BORSASI YÜZÜ GÜLEN OPERATÖRLER PROJESİ ÇANAKKALE TİCARET BORSASI YÜZÜ GÜLEN OPERATÖRLER PROJESİ, UNDP ve TOBB tarafından ortak olarak yürütülen Kentimiz BM Binyıl Kalkınma Hedefleri ni Destekliyor başlıklı kampanyanın

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2016 OCAK- ŞUBAT AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ CANSEL ÇAĞLAR'DAN BORSAMIZA ZİYARET (05.01.2016) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Yeni Şube Müdürü

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı