T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ. I.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ. I."

Transkript

1 T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. Yarıyıl Temel kamera (2 2 6) Kameralar, kameranın temel parçaları, kameranın eklenebilir parçaları ve aksesuarları, kamera taşıma sistemleri ve ekipmanları, kullanılacak araç gerecin bakım ve hazırlığı, temel görüntü kontrol ve ayarları, kamera ses ayarları Haber Toplama ve Yazma (3 1 6) Gündem belirleme, gündem belirlemede yöntemler ve basın kuruluşlarında gündem organizasyonu, gündem takibi yapmak, olaylara haber niteliği kazandıran unsurlar, haber kavramı ve haberin nitelikleri, haber çeşitleri, haber kaynaklarının tespiti ve kullanılması, haberin doğruluğunu sağlama, haber yazımında bilgi ve belgelere erişim, haber dilinin temel özellikleri, haber yazımında teknik ve yöntemler, haber yazımında dikkat edilmesi gereken unsurlar, 5n 1k kuralına göre haber yazma, ters piramit tekniğiyle haber yazma, düz piramit tekniğiyle haber yazma, kare dörtgen tekniğiyle haber yazma. Temel iletişim (3 1 5) İletişimin tarifi ve türleri, temel iletişim kavramları, toplum ve birey yönünden iletişimin önemi, iletişim türleri ve kıyaslamaları,sözlü iletişim, sözlü iletişim ilkeleri, sözlü iletişim teknikleri ve uygulanmaları, sözlü iletişimin günlük hayattaki etkileri, yazılı iletişim, yazı türleri, kurum içi yazı türleri, genel amaçlı iş mektupları, form ve anket gibi özel amaçlı yazılar, meslek hayatında iletişim, iletişim tekniklerini meslek gruplarına uygulayabilme, grafik iletişim, grafik ve şemaların kullanım amaçları, teknolojik araçlar kullanarak iletişim,kullanılan araç gereçlerin işlevlerini yorumlama, teknolojik araçların sağladığı kolaylıklar. Temel Fotoğrafçılık (2 1 6) Görsel iletişimin temel unsurlarından olan fotoğrafın ve dolayısıyla görüntünün iletişim öğrencilerine tanıtılması ve öğretilmesi amaçlanmaktadır. Teknik fotoğraf bilgileri (ışık, renk, film, makine v.b) çok yönlü olarak anlatılıp, öğrencilere sanatsal bakış açısı kazandıracak örnekler gösterilerek, fotoğrafın çeşitli amaçlarla kullanımı fotoğrafçılık türleri uygulamalı olarak aktarılacaktır Türk Dili I (2 0 2) Dil ve diller: dil millet ilişkisi, dil kültür ilişkisi yeryüzündeki diller ve türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri; kaynakları bakımından dil aileleri Türk yazı dilinin tarihi gelişimi; eski Türkçe, orta Türkçe, Divanü lügat -it Türk, Atabetü'l- Hakayık, Harezm Türkçesi, eski Türkiye Türkçesi (eski Anadolu Türkçesi) ; yeni Türkçe dönemi, modern Türkçe dönemi, batı, güney batı Türkçesi), Türkiye Türkçesi, doğu ( kuzey ) doğu

2 Türkçesi), Karatay Türkçesi, ses bilgisi (fonetik), ses ve sesin oluşumu, büyük ve küçük ünlü uyumu, Türkçedeki başlıca ses olayları; Türkçenin ses özellikleri, Türkçenin hece yapısı, cümle vurgusu. Şekil bilgisi (morfoloji- biçim bilgisi), şekil bakımından kelimeler, kökler, gövdeler, ekler (yapım ekleri, çekim ekleri), anlatım ve vazifeleri bakımından kelimeler; isimler, sıfatlar, zamirler, fiiller, fiil çekimi, şekil ve zaman ekleri,fiilimsiler, edatlar, fiilden türeyenler ve isimden türeyenler, anlam bilimi; kelimede anlam, kelimenin anlam çerçevesi Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi I (2 0 2) Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi dersinin amacı inkılap ve inkılapla alakalı kavramlar Osmanlı devletinin yıkılışı XIX. Yüzyılda Osmanlı devletinde yenilik hareketleri Osmanlı devletinin son döneminde devleti kurtarmaya yönelik fikir akımları XX. Yüzyıl başlarında Osmanlı devletinin durumu Mondros ateşkes antlaşması sonrası memleketin durumu milli mücadeleye hazırlık dönemi büyük millet meclisinin açılması ve çalışmaları büyük millet meclisinin açılışından sonraki siyasi ve askeri gelişmeler Lozan barış antlaşması, önemi ve sonuçları Yabancı Dil I (3 0 3) Öğrencilerin, somut ihtiyaçları dile getiren günlük hayatta sık kullanılan ifadeleri ve basit cümleleri anlayabilmeleri ve bunlarla kendilerini ifade edebilmeleri, kendilerini ve başkalarını tanıtabilmeleri, başka insanların kişisel bilgilerine yönelik sorular sorabilmeleri ve bu tür sorulara yanıt verebilmeleri için gerekli temel konuları ( verb to be, simple present, can, can't, a/an, some, any, object pronouns, there is / are, have got, past of to be, simple past, etc.) içermektedir. II. Yarıyıl Aydınlatma estetiği (3 1 6) Işıklandırma yöntemleri yapım planlaması aydınlatmayla dramatik etki aydınlatmayla psikolojik etki gölgeli ışıklandırma Senaryo (2 1 5) Senaryo kavramı, senaryonun bölümleri, senaryo yazarının özellikleri, senaryonun kullanım alanları, tema ve tema seçimi, öykü ve öyküleme, dramatik yapı kurmak, tip ve karakterler, senaryoda devinim, zaman kullanımı, konuşma örgüsü, senaryoda diğer sesler, senaryo taslağı, geliştirme senaryosu, ayrımlama senaryosu, çekim senaryosu. Kurgu (2 2 6) Kurgu görüntü üzeri efektleri, görüntü geçiş türleri ve etkileri, görsel etkiyi artırma yöntemleri, kurgu estetiği ilkeleri, canlı yayınlanan programların kurgusu, banttan yayınlanan programların kurgusu, tanıtım kurgusu, haber kurgusunda kullanılan görsel ve işitsel malzemeler, haber kurgusunda yazı, haber kurgusu kurgunun bitirilmesi.

3 Radyo televizyon haberciliği (3 1 6) Radyo haberciliğinin gelişimi, radyo haberciliğinin genel özellikleri, radyo haberi toplarken dikkat edilecek noktalar, radyo haberi yazma, radyo haberini sunuma hazırlama, televizyon haberciliği, televizyon haber çeşitleri, habere uygun görüntü toplama, haber görüntü kaynakları, televizyon haberinin yapısı ve yazımı, kam spk yazma, kuşak metni ve kj yazıları Türk Dili II (2 0 2) Kelime grupları, kelimelerin gerçek, yan ve mecaz anlamları, deyimler, ikilemeler, terimler, dil yanlışları, Türkçenin cümle yapısı, cümle öğeleri, cümle çözümlemeleri, roman, makale, deneme, şiir gibi yazılı anlatım türleri, sunum, rapor ve tutanak örnekleri, dilekçe, iş mektubu ve özgeçmiş (cv) yazma, karşılıklı konuşma ve tartışma gibi anlatım türleri. Yabancı Dil II (3 0 3) Öğrencilerin, güncel hayatla ilgili cümleleri ve sıkça kullanılan ifadeleri anlayabilmeleri (kendileri, aileleri, iş ve yakın çevreleri, alışveriş vb. İle ilgili bilgileri), gerekli durumlarda anlaşılır ve bildik konuların doğrudan aktarımını yapabilmeleri, temel seviyedeki anlatımlarla kendilerini, eğitimlerini, yakın çevrelerini ve doğrudan ihtiyaca yönelik durumlarını anlatabilmeleri için yabancı dil ı dersini temel alan ve devamı olan konuları (present continuous, adverbs of manner, comparison of adjectives, superlative adjectives, prefer + noun/-ing form, will, present perfect, have to/ don t have to, wh-questions, be going to for intentions and plans, infinitive of purpose, verbs + infinitive/-ing form etc.) içermektedir. Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi II (2 0 2) Türk inkılâp hareketleri, Atatürk dönemi Türk dış politikası, Türk inkılâbının temel ilkeleri (Atatürk ilkeleri), bütünleyici ilkeler, Atatürk ün hastalığı ve ölümü, İsmet İnönü nün cumhurbaşkanı seçilmesi ve İsmet İnönü dönemi ( ), II. Dünya savaşı, Demokrat Parti iktidarı ve Adnan Menderes dönemi ( ), askeri darbeler ve Türkiye cumhuriyeti ( ), 12 eylül 1980 darbesi ve sonrasında Türkiye. III. Yarıyıl Radyo programcılığı (1 1 2) Radyo yayınlarının unsurları ve özellikleri, radyo dinleyicisinin genel özellikleri, radyo program türleri, radyo programı hazırlama ve format oluşturma, öneri formu hazırlama, program araştırması yapma, metin yazma, seslendirme ve program kurgusu yapma. Televizyon programcılığı (3 1 3) Program tasarım aşaması, program araştırması, tv programı ekibi mekan ve donanım hazırlıkları, materyal toplamak,program metinleri ve özellikleri, stüdyo dekoru, ışık sistemi kurulumu,stüdyo programlarında kamera konumlandırma ve ses sistemi kurulumu, soğuk ve sıcak provalar,stüdyo program çekimi,mekan düzenlemesi, dış mekan kamera konumlandırması, dış mekan aydınlatması, dış mekanda ses kaydı dış mekanda program kaydı.

4 Yönlendirilmiş Çalışma I (0 2 4) Edinilen bilgi ve yeteneklerin oluşturulacak bir yapım ekibi sayesinde bir dönemi kapsayan bir proje formatında gerçekleştirilmesidir. Edinilen bilgi ve becerinin kullanım şeklini görme, mesleki yeterliliği tespit etme, ekip içi çalışma becerisini tespit etme, radyo ya da televizyon çalışanı olarak üretkenliğin tespit edilcektir. III. Yarıyıl Seçmeli Dersler Televizyon draması (2 1 4) Drama nedir, dramanın uygulanma alanları, drama programı fikri, drama programı ekibi, tv draması teknik hazırlıkları, drama seti kurulumu, drama çekimi, görsel işitsel materyalin kurguya hazırlanması. Mesleki bilgisayar (1 1 2) Belge hazırlama işlemleri belge biçimlendirme işlemleri ekleme ve düzenleme işlemleri sayfa düzenleme işlemleri başvuru işlemleri posta işlemleri gözden geçirme işlemleri görünüm işlemleri hızlı erişim araç çubuğunu özelleştirme ve yazdırma İşlemleri harf tuşlarını kullanmak klavyede noktalama işaretlerinin yerleri ve tuşlanması sayı tuşlarının yerleri ve tuşlanması yardımcı tuşların yerleri ve tuşlanması. Çekim teknikleri (2 2 4) Belgesel çekimi hazırlığı, belgesel çekimi, çekim sonrası ekipmanının toplanıp düzenlenmesi,spor çekimi hazırlığı,spor çekimi,çekim sonrası ekipmanının toplanıp düzenlenmesi,havadan çekim hazırlığı,havadan çekim,çekim sonrası ekipmanının toplanıp düzenlenmesi,drama çekimi hazırlığı,drama çekimi, çekim sonrası ekipmanının toplanıp düzenlenmesi, reklam, tanıtım, klip çekimi hazırlığı. Reklam, tanıtım ve klip çekimi, çekim sonrası ekipmanının toplanıp düzenlenmesi,su altı çekimi hazırlığı,su altı çekimi, çekim sonrası ekipmanının toplanıp düzenlenmesi,haber çekimi öncesi hazırlıkları,haber çekimi yapılması. İnternet haberciliği (2 1 4) İnternet yayıncılığının ortaya çıkışı ve gelişim süreci, internet haberi yazma teknikleri, haber yayını ve yayında görsel unsurların kullanımı, bağlantılar, çoklu ortam işlemleri. Meslek etiği (3 0 4) Etik ve ahlak kavramlarını incelemek,etik sistemlerini incelemek,ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelenecek,meslek etiğini incelemek,mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek,sosyal sorumluluk kavramını incelemek. Gazete yazı türleri (2 1 4) Gazete yazı türleri hakkında genel bilgiler vermek, gazete yazı türlerinin genel özelliklerini ele almak, deneme, fıkra, makale, eleştiri, gezi yazısı, portre yazısı, röportaj gibi türleri inceleyip örnekler yazmak.

5 Grafik ve animasyon ı (2 1 4) Animasyon temelleri grafikler metin işlemleri semboller animasyon teknikleri ses ve video işlemleri ekranlar bileşenler dinamik veriler yazılım optimizasyonu animasyon dosyalarının yayınlama ayarları eylemler paneli temel programlama yapıları nesneler fonksiyonlar ses ve video işlemleri. Belgesel film (2 1 4) Belgesel film, belgesel film materyalleri, belgesel metinleri, belgesel çekim hazırlığı, belgesel çekimi, belgesel kurgusu yapmak. Güzel konuşma ve Sunuculuk (2 1 4) Diksiyon, fonetik ve Türkçe dilbilgisi kullanılarak sunuculuğun temel prensipleri anlatılacaktır. Öğrenciler farklı metinlerle sunuculuk çalışması yapacaklardır. Kültürlerarası İletişim (2 0 2) Bu ders kültürlerin nasıl farklılaştıkları ve farklı kültürlere mensup insanların arasında etkileşim ve anlam aktarımları; yabancının algılanması, açıklanması ve iletişimde kültürel farklılıkların gözetilmesi gibi konuları içermektedir. Derste kültürlerarası iletişim durumlarının nasıl çözümlenebileceği tartışılmakta, kültürlerarası iletişimin kuramsal dayanakları ve metodolojik yaklaşımı irdelenmektedir. Oyuncu Seçimi ve Yönetimi (2 1 4) Sinemada oyunculuğun ne olduğunu, tiyatro oyunculuğu ile sinema oyunculuğu arasındaki farklılıkları, mizansenin kodlarını, sinema tarihindeki mizansen biçimlerini ve farklı yönetmenlerin yaklaşımlarını öğretmeyi içeren dersin amacı, öğrencilerin özgün mizansenler tasarlayarak bireysel kısa film uygulamaları için temel oluşturmaktır. Ders kapsamında temel oyunculuk teknikleri, oyuncu yönetimi ve yönlendirilmesinin nasıl yapılacağı anlatılmaktadır. Görüntü Düzenlemesi (2 1 4) Sinema ve televizyonda da görüntünün hangi kurallara bağlı olarak düzenlendiği, yani kompozisyonun unsurlarının neler olduğu ve nasıl oluşturulduğu anlatılacaktır. Buna bağlı olarak da, sinema tarihinden ve çağdaş örnekler kullanılarak estetik kavrayış ve görüntü düzenlemesi arasındaki ilişki tartışılacaktır. Halkla İlişkiler (2 1 4) Derste Halkla İlişkiler ve tanıtım ilkeleri tanıtılacak, bir ürün bir marka ya da kişisel tanıtım için gerekli şartlar, hedef kitleyi etkileme ve ikna etme sanatı ile sosyal sorumluluk kavramları incelenerek kamu ve özel sektörlerde Halkla İlişkilere iyi örnekler sınıfta tartışılacak, halkla ilişkiler kampanyaları incelenecek ve oluşturulmaya çalışılacaktır.

6 Sinema ve Televizyonda Dekor (2 1 4) Dekor Tasarımı dersi öncesinde metin ve mekan kavramı ilişkisinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda mekan olgusunun kavramlar,öykü,şiir,kişisel tarih,mimari ve şehir ile ilgili karşılıkları eskiz ve fotoğraflama yöntemiyle araştırılır. Medya Tarihi (2 0 2) Ders kapsamında, sözlü kültürle birlikte başlayan iletişimin, yazının bulunmasını izleyen dönemde zaman içinde gelişen teknik ve teknolojik gelişmelere paralel olarak ortaya çıkan kitle iletişim araçlarıyla birlikte aldığı boyut incelenmektedir. Dolayısıyla, medya olgusunun ortaya çıkışı ve günümüzde aldığı son hali örneklerle ortaya koyulmaktadır. Stüdyo Tekniği (2 1 4) Televizyon stüdyolarına dair bilgilerini ve stüdyoların isleyişine ve yapım sürecine dair yeteneklerini geliştireceklerdir. Öğrenci, stüdyoda gerçekleştirilen programları bu programların yapısını, stüdyo yapımında nasıl bir teknik kullanıldığını anlamak amacıyla belirli bir açıdan inceleyecektir.öğrenciler kendilerinin ve takımlarının gerçekleştirdiği isleri, yaklaşımlarındaki, teknik ve islerin estetik kalitesindeki başarıları açısından inceleyeceklerdir. Mesleki Yabancı Dil (2 0 2) Yabancı dilde yazılmış mesleğiyle ilgili orta ve ileri seviyedeki örnek akademik metinlerin amaçlar doğrultusunda incelenmesini kapsamaktadır. Radyo ve Televizyon Program Türleri (2 0 2) Radyolarda ve televizyonlarda farklı dinleyici kesimlerine yönelik farklı programların hangi tekniklerle yapılacağını ele alan bu derste, mevcut programlar eleştirel bir gözle incelenir ve öğrencilere uygulamada değişik programlar yaptırılır. Siyaset Bilimi (2 0 2) Siyaset bilimi dersinin içeriği, devlet, iktidar ve siyasal iktidar kavramları. Siyasal iktidarın sınırlandırılması. Siyasal iktidarın meşruluk sorunu şeklindedir. Sinema (3 0 4) Bu derste sinemanın, 19. yüzyılın sonlarında başlayan ve önce bir eğlence aracı olarak hareketi tespit etme ve giderek görsel bir dil olma serüvenine teknik, estetik ve bilimsel açıdan bakılacaktır. Bu amaçla, sinema sanatının zamanı ve mekânı plastik bir malzeme olarak kullanabilen yapısı, özellikleri, sinema dilinin öğeleri, türleri bu ders kapsamında tek tek ele alınır.

7 IV. Yarıyıl Televizyon reklamcılığı (1 1 2) Ürün ve hizmet ön araştırmaları, reklamın tür ve formatına karar verme, reklam fikri, reklam filmi çekim hazırlıkları, reklam çekimi, reklam kurgusu yapmak Kısa Film Yapımı (2 1 3) Kısa Film Yapım dersi kapsamında; kısa Film tanımı, tarihsel süreç ve türleri ile ilgili bilgi verildikten sonra kısa film örnekleri izlenmektedir. Kısa filmde senaryo yazımı, bütçe planlaması, pazarlama ve prodüksiyon nasıl yapılır konularına yer verilir. Ayrıca kısa film festivallerinin de takip edildiği ders kapsamında öğrenciler konulu, belgesel ya da deneysel türde film yapım ve yönetim faaliyetlerini gerçekleştirmektedirler. Yönlendirilmiş Çalışma II (0 2 4) Edinilen bilgi ve yeteneklerin oluşturulacak bir yapım ekibi sayesinde bir dönemi kapsayan bir proje formatında gerçekleştirilmesidir. Edinilen bilgi ve becerinin kullanım şeklini görme, mesleki yeterliliği tespit etme, ekip içi çalışma becerisini tespit etme, radyo ya da televizyon çalışanı olarak üretkenliği tespit edilecektir. IV. Yarıyıl Seçmeli Dersler Yeni iletişim teknolojileri (3 0 4) Geleneksel medya türleri yeni medyayı hazırlayan teknolojik gelişmeler yeni medya bilgisayar internet multimedya yeni tv teknolojileri uydu kablosuz iletişim teknolojileri kayıt teknolojileri kitle iletişim araçları ve modernleşme kültür ve iletişim bilgi toplumu türkiye de bilgi toplumu kitle iletişim teknolojilerinin küreselleşmeye etkileri küresel enformasyon akışı küreselleşmenin toplumsal teknoloji ve demokrasi ekonomik ve siyasal sonuçları Video çekim (2 1 4) Aktüel çekimde kamera ayarları, aktüel çekim, çekim sonrası ekipmanının toplanıp düzenlenmesi, stüdyo çekimine hazırlık, stüdyo çekimi, stüdyo çekim ekipmanının toplanması sırasında dikkat edilecek noktalar. Ses kaydı (2 1 4) Ses stüdyoları, ses stüdyosunda bulunan cihazlar, ses stüdyosunda ses kaydı, drama yapımlarında ses kaydı, müzik eğlence programlarında ses kaydı, haber ve tartışma programlarında ses kaydı, aktüel çekimde ses kaydı, spor karşılaşmalarında ses kaydı.

8 Veb editörü (2 1 4) Web editörü temel araçları, metin işlemleri, tablo işlemleri, çoklu ortam işlemleri, bağlantılar, çerçeve işlemleri, şablonlar, kütüphane işlemleri, form işlemleri, etkileşimli öğeler, katman işlemleri, erişebilirlik ve site yönetimi Bilgisayarda resim işleme (2 1 4) Fotoğrafların bilgisayara yüklenmesi ve çözünürlük ayarlarının değiştirilmesi, temel ayarlamaların yapılması, çizim, boyama ve onarım araçlarının kullanımı, filtrelerin kullanımı ile fotoğrafların düzenlenmesi Video kurgu (2 1 4) Kurgu bilgisayarı, diğer kurgu donanımların kablolar ve konektörler kurgu ünitesinin testi, onarımı bakımı ve korunması fotoğraf dosyaları ses dosyaları video dosyaları video kurguya başlamak proje penceresi monitör penceresi zaman çizgisi penceresi ek işlev paletleri kurguyu film haline getirmek kurguya yazı ve grafik eklemek ses ve video efektleri geçiş efektleri anahtar karelerle çalışmak Haber ve Kamuoyu araştırmaları (2 1 4) Kamuoyu araştırması tasarımı yapmak, araştırma verilerinin analizini yapmak, kamuoyu kavramı, veri toplama yöntemleri, veri toplama teknikleri, araştırma konusu, araştırma yöntem ve teknikleri, araştırma uygulaması, verilerin analizi, araştırma sonuçlarının değerlendirilmesi. İletişim Sosyolojisi (2 0 2) Bu dersin içeriği, kişisel iletişimden toplumsal iletişime doğru geliştirilen sembolik etkileşim kuramı, modernleşmenin doğurduğu kitle toplumuna ilişkin felsefi, psikolojik, sosyolojik kuramlar, iletişim modelleri, postmodern anlamda popüler kültür ve medya ilişkilerini konu alan paradigmalardan oluşmaktadır. Uzman gazetecilik (2 1 4) Spor haberciliği, ekonomi haberciliği, finans haberleri, haber röportaj, magazin haberciliği, politika haberciliği, diplomasi muhabirliği, kültür sanat haberciliği, istihbarat haberciliği, araştırmacı gazetecilik, inceleme araştırma haberciliği Sinema ve Televizyonda Müzik (2 1 4) İletişim sürecinde sanatın ve müziğin yeri; önemi; tanımı ve işlevleri; film müziğinin öyküsü: sessiz filmden sesli filme geçiş ve gelişmeler; müziğin senaryoda kullanımı ve işlevleri; çizgi film (animasyon) müziği; sahne sanatlarında müziğin kullanımı; reklam müziklerinin televizyon ve radyoda kullanımı ve işlevlerinin tanımı; müzik yönetmenin televizyon ve radyodaki işlevleri; müziğin kimi yazınsal metinlerle eleştirilmesi ve kullanımı; müziğin slayt, resim ve fotoğrafla eşleştirme uygulamaları; ses efektlerinin tanım ve kullanımı; ses özellikleri ve kullanımı dersin içeriğini oluşturur

9 Kostüm ve Makyaj (2 1 4) Film ve televizyon yapımlarında dönemler halinde kullanılan giysiler anlatılacak, makyaj yapımı ve uygulamaları gösterilecektir. Film Türleri ve Kuramları (3 0 4) Film türlerine ilişkin kavramsal çerçeve çizilmekte, tür sinemasının ortaya çıkışı ve gelişimi, farklı türler aracılığıyla ele alınmaktadır. Radyo ve Televizyon İşletmeciliği (2 0 2) Yayıncılık tarihine bakış, görsel medyanın gelişimi, yayın işletmelerinin genel sorunları, yasal düzenlemelerin oluşturulması, Televizyon sektöründeki kuruluşların incelenmesi, program akışının düzenlenmesi, medya planlamasının yapılması ve izlenme bilgilerinin değerlendirilmesi dersin ana içeriğini oluşturur. Yönetim ve işletme fonksiyonları; televizyon işletmelerinde örgütlenme; televizyon işletmelerinde finansman; yayın pazarlaması, program departmanı, izleyici araştırmaları, rakiplere karşı planlama stratejileri; televizyon yayınlarını düzenleyen yasalar; televizyon yayınlarını düzenleyen yönetmelikler derste anlatılır. Resim (2 0 2) Resim nedir ve tarihçesi, resim dilinin temel ögelerinin (kompozisyon, renk, çizgi, leke gibi) kavranması ve boya malzeme ile oluşturulmasına yönelik çalışmaları kapsar. Konuya yönelik örnek sanat eserlerinin incelenmesini hedefler. Sinema ve Televizyonda Yönetmenlik (2 1 4) Film üretim süreci içerisinde yönetmenin pozisyonunu ve görevlerini tartışmak ve öğretmektir. Hangi pozisyonda çalışırlarsa çalışsınlar, üretim sürecinde yönetmen ile ekip çalışanları arasındaki ilişkileri ve her pozisyonun kendinden beklenen işleri kavramaları şarttır. Bu ders, yönetmen başta olmak üzere, üretim sürecindeki uzman işleri ve bu işleri yapanların konumlarını, görev tariflerini aktarmayı amaçlar. Medya ve Sosyal Politikalar (2 0 2) Bu derste sosyal politikaların temel ve güncel konuları medya perspektifi ile ele alınarak değerlendirilecektir. Sinema Tarihi (3 0 4) 1895 yılında Sinematografın keşfiyle başlayan ve 7. sanat olan sinemanın, dünya sinema tarihi içinde ele alınarak incelenmesi, çeşitli film türleri üzerinde çalışılarak ve analiz edilerek, sinema akımları; Sessiz Sinema Döneminin Ustaları, Amerikan Sinemasının Yükselişi, Komedi Filmleri, Alman Dışavurumcu Sineması, Sovyet Sineması, Italyan Yenigerçekçi Sineması, Fransız Yeni Dalga Sineması, Özgür Sinema, Bağımsız Amerikan Sinema hareketleri ve 1970'den sonra dünya sineması üzerinde durularak ve örneklerinin izletilerek tartışılmasından oluşur. Türk Sineması nı, dönemlerin sosyolojik yapısıyla ilintilendirerek ele almak ve dönem filmlerinden yola çıkarak gelişimini tartışmaktır. Bu amaç doğrultusunda, on yıllık süreçler içinde hem dönemin toplumsal

10 yapısına bakılarak filmlerdeki temsiliyet biçimi işlenecek, hem de yönetmenlerin bu dönemlerdeki etkilerine yer verilecektir. Radyo ve Televizyonda Program Analizi (2 1 4) Radyo ve televizyonda eğitim, kültür, drama, müzik eğlence, haber, spor ve reklam programlarının yapısı anlatılacak ve bu programlarla ilgili analizler yapılacaktır. Göstergebilim (2 0 2) Göstergebilime giriş olarak düzenlenen bu derste; Saussure ve ardıllarının kuramlarından hareketle gösteren/gösterilen ilişkisi, anlatıda langua-parole, kompetenz- performanz yaklaşımları, yapı birimleri, genel ve ritüel ikonlar, göstergelerin denotatif ve konotatif anlamları gibi temel kavramların aktarılmasından sonra dilde, resimlerde ve diğer anlatı ve temsil biçimlerindeki olgular göstergebilimsel yaklaşımlarla irdelenmektedir. Yazınsal ve visuel anlatıların bir metin bağlamında göstergebilimsel analiz yöntemleri ile çözümlenmesi bu dersin kapsamını oluşturmaktadır. Film ve televizyon gibi görsel yapıtların semantik yaklaşımla yeniden okunması ve anlamın nasıl oluşturulduğunun incelenmesi de yine bu ders kapsamında ele alınmaktadır. Medya Hukuku (2 0 2) Medya hukuku dersi medyayı ilgilendiren en önemli yasal düzenlemeleri ve kuralları inceler. Bu kapsamda; sansür, medya ile devletin arasındaki ilişki, toplum değerlerinin nasıl ve kimler tarafından tanımlandığı, devlet ile iletişimcilerin, sanatçıların ve gazetecilerin ilişkileri, medya hukukunun ticari hakları koruması ve internetteki yasal düzenlemeler gibi medya nın hem sosyal, hem ticari hem de siyasi değeri saptanır ve tartışılır. Müzik (2 0 2) Müziğin Tanımı, toplumsal yaşantıdaki önemi, müziğin oluşumu ve tarihçesi, orkestra çalgıları, Türk ve Batı Müziği türleri ve örnekler. İş Sağlığı ve Güvenliği (2 0 4)

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ EGİTİM FAKÜLTESİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ EGİTİM FAKÜLTESİ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ RES1001 TEMEL TASARIM I (4 4 6) Aşağıda belirtilen Sanatın Elemanları ve İlkeleri ile ilgili teorik bilgiler verilir, iki ve üç boyutlu uygulama çalışmaları yaptırılır. A)

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Radyo-Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı 11 Yılı Müfredatı Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : 17 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 11E YABANCI DİL I 1119 11T 1111 TÜRK DİLİ I 11T ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B)

İletişim Fakültesi Radyo - Televizyon ve Sinema Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Radyo - Televizyon ve Sinema B) 11 Yılı Müfredatı ( B) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 1 U : 5 : 97 : T+U : YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8111 6 TÜRK DİLİ I 811 6 ATATÜRK İLK.VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

ÖĞRETİM 2012-2013 PLANI AKADEMİK YILI 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM 2012-2013 PLANI AKADEMİK YILI 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM 2012-2013 PLANI AKADEMİK YILI 1.YARIYIL STV101 MATEMATİK 2 0 2 2 Cebirsel işlemler Polinom ve özdeşlikler Rasyonel ifadeler ve oran orantı Denklem oluşturmak ve çözmek Eşitsizlikler Meslekte temel

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL KODU BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 101 Temel Gazetecilik 3 0 3 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 107 İşletme Bilimine Giriş 3 0 3 HİL - 111 Sosyal

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163 Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 18 U : : 11 : 20 T+U : 16 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ001 HAZIRLIK SINIFI 0 0 0 0 1. YARIYIL T U L 1 2220201E YABANCI DİL I 0 0 1111 2 2220201T TÜRK DİLİ I 2 0 0 2 2

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL VE İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL VE İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI PROGRAMI MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL VE İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TRD147 TÜRK DİLİ-I I 2 0 0 2 2 Türk dilinin ses ve şekil bilgisi,

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM)

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM) T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI (NORMAL ÖĞRETİM İKİNCİ ÖĞRETİM) KOD I.DÖNEM T U K ACTS KOD II.DÖNEM T U K ACTS HİT 101 İletişim Bilimi 2 0

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL ATA 151 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi I ( 2, 0, 2 ) Birinci Dünya Harbi ve Osmanlı İmparatorluğunun

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI BOLOGNA MÜFREDATININ KABUL EDİLDİĞİ SENATO KARAR VE TARİHLERİ DEĞİŞİKLİK SENATO KABUL YAPILAN DEĞİŞİKLİK PROGRAM KARAR TARİHİ

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ BIL1001 MATEMATİK (4 0 4) AKTS:7 Kümeler ve sayılar, Sayılarla ilgili işlemler ve sayı sistemleri, Diziler ve sayı dizilerinde dört işlemler, Aritmetik ve geometrik diziler,

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ Çınarcık Meslek Yüksekokulu Eğitim Öğretim Yılı Medya ve İletişim bölümü Ders İçerikleri

YALOVA ÜNİVERSİTESİ Çınarcık Meslek Yüksekokulu Eğitim Öğretim Yılı Medya ve İletişim bölümü Ders İçerikleri YALOVA ÜNİVERSİTESİ Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Medya ve İletişim bölümü Ders İçerikleri I.YARIYIL/GÜZ Ders Kodu TDB 101 Türk Dili 1 Dersin İçeriği: Fert ve Millet Hayatındaki

Detaylı

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147

İletişim Fakültesi Reklamcılık Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Reklamcılık) Genel Toplam Ders Adedi : 55 T : 142 U : 5 Kredi : 97 ECTS : 240 T+U : 147 11 Yılı Müfredatı () YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 8511 9 TÜRK DİLİ I 851 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP 9 TARİHİ I 851 9 EKONOMİYE GİRİŞ 8515 9 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Radyo program uygulamaları Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL

KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO-TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL BES - 105 Beden Eğitimi ve Spor 0 2 0 GZT - 105 Yazılı ve Sözlü Anlatım 2 2 3 HİL - 111 Sosyal Bilimlere Giriş 3 0 3 İNG-101 / RUS-101 İngilizce I/Rusça I 2 4 4 RTS - 103 Temel

Detaylı

Bordeaux 3 Üniversitesi ile licence délocalisée yapan öğrencilerin alması zorunludur.

Bordeaux 3 Üniversitesi ile licence délocalisée yapan öğrencilerin alması zorunludur. GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 1. SINIF 2015-2016 1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul COM 105 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (Doç.Dr. Rıdvan Akın) COM 181 Türkçe Sözlü ve Yazılı

Detaylı

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5 BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI(2015-2016) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 MİT 105 Mitoloji ve İkonografi 2+0 3 RSM 107 Temel Resim Eğitimi I 3+3 6 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6

Detaylı

1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul COM 110 Hukukun Temel Kavramları COM 138 Sosyal Bilimler Tarihi

1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul COM 110 Hukukun Temel Kavramları COM 138 Sosyal Bilimler Tarihi GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 1. SINIF 2017-2018 1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul COM 105 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I COM 106 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II ( Dr.

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ PAZ1001 PAZARLAMA İLKELERİ (3 0) AKTS:5 Pazarlamanın konusu, kapsamı ve gelişimi, pazarlamayı etkileyen işletme içi ve işletme dışı faktörler, pazarlama karması unsurları,

Detaylı

GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ SINIF

GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ SINIF GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2018-2019 1.SINIF 1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul COM105 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (Dr. Soner Dursun) COM181 Türkçe Sözlü ve Yazılı Anlatım

Detaylı

1. Sınıf Güz Dönemi. İçerik

1. Sınıf Güz Dönemi. İçerik 1. Sınıf Güz Dönemi 1 AIITOL101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I (UZAKTAN ÖĞRETİM) 2 2 0 2 2 Z Bu dersin veriliş amacı, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışı, Tanzimat ve I. Meşrutiyet, II. Meşrutiyet

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ

EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ EK2: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GAZETECİLİK BÖLÜMÜ DERS LİSTESİ 1. SINIF 1. DÖNEM YDBİ101 İngilizce- I OZ 2 0 2 2 TURK101 Türk Dili I OZ 2 0 2 2 TDP101 Toplumsal

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110 AMFİ

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110 AMFİ FAKÜLTESİ 25 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA AMFİ 10:00- - ATA 202-26 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-26 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-27 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ATA 202-27 ATATÜRK

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İletişim Fakültesi Birinci Dönem İletişim 1. Sınıf

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İletişim Fakültesi Birinci Dönem İletişim 1. Sınıf İletişim 1. Sınıf PZT/LUND SAL/MARD ÇARŞ./MERC. PERŞ./JEUD CUMA/VENDRED 09:00 09:50 COM 135 Temel Tasarım 10:00 10:50 COM 135 Temel Tasarım COM 133 Siyaset Bilimi COM 171 Makro Ekonomi Doç.Dr. Saadet İyidoğan

Detaylı

OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI

OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI OMÜ ĠLETĠġĠM FAKÜLTESĠ RADYO TELEVĠZYON VE SĠNEMA BÖLÜMÜEĞĠTĠM PLANI I.YARIYIL TDĠ101 Türk Dili-I 2 0 2 Z 2 ATĠ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I 2 0 2 Z 2 YDĠ101 Yabancı Dil-I 2 0 2 Z 2 RTS101 İletişim

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C106 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:00 İTA431 PROJE 12:00 13:00 15:00 16:30 FAKÜLTESİ 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:15 (ENG 131, CENG 101) 07 Ocak 2018, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 231, CENG 201) 06 Ocak 2018, Cumartesi / 10:00-11:30 (ENG 143) 07 Ocak 2018, Pazar/ 10:00-11:30

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

GÜZ YARIYILI FİNAL TAKVİMİ 03 OCAK SALI

GÜZ YARIYILI FİNAL TAKVİMİ 03 OCAK SALI 7 Ocak 2017, Cumartesi / 10:00-11:45 (ENG 231, CENG 201) 8 Ocak 2017, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 131, CENG 101) 7 Ocak 2017, Cumartesi / 10:00-11:00 (ENG 225) 8 Ocak 2017, Pazar/ -14:00 (ENG 125) 7 Ocak

Detaylı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA KILAVUZU NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA BİLGİ SİSTEM DÖNGÜSÜ NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLGİ SİSTEMİ *Nişantaşı Üniversitesi* Misyon Vizyon Fakülteler

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İletişim Fakültesi Birinci Dönem İletişim 1. Sınıf

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İletişim Fakültesi Birinci Dönem İletişim 1. Sınıf GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İletişim 1. Sınıf GÜN/JOUR 09:00 09:50 COM 171 Ekonomi Doç. Dr. Saadet İyidoğan COM 191 İletişim Mesleklerine Giriş 10:00 10:50 COM 133 Siyaset Bilimi Doç. Dr. Özlem Danacı Yüce

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 1.YIL YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) ATA 151 ATAÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ 1 Bu derste Türkiye Cumhuriyeti'nin

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. 1. SINIF (Haziran 2016) 1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul

GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. 1. SINIF (Haziran 2016) 1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 1. SINIF 2016-2017 (Haziran 2016) 1. Yarıyıl Saat Kredi AKTS 2. Yarıyıl Saat Kredi AKTS Önkoşul COM 105 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I COM 106 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ VİZE TARİHLERİ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ VİZE TARİHLERİ 09.00-10.00 10.00-11.00 10.00-11.000 11.00-12.00 11.00-12.00 PAZARLAMA YÖNETİMİ YRD. DOÇ. DR. POLAT CAN PROF. DR. AHSEN ARMAĞAN KAMERA,ÇEKİM VE AYDINLATMA TEKNİKLERİ UZMAN ALİ MUTLU BASIN ETİĞİ MEDYA VE

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ GIY1001 KADIN GİYSİ KALIPLARI I (4 2 5) AKTS:9 Giysi Çeşitleri, Giysi İçin Ölçü Alma, İnsan Vücut Ölçülerinde Oran-Orantı, Ölçü Tabloları, Düz Dar Etek Kalıbı, Model Uygulamalı

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME TARİHLERİ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME TARİHLERİ ffgün SAAT DERSİN ADI 2. 3. 4. SALI 20.06.2017 09.00-10.00 09.00-10.00 09.00-10.00 09.00-10.00 10.30-11.00 PAZARLAMA YÖNETİMİ SİNEMA KURAMLARI DOÇ.DR. MERAL ÖZÇINAR TÜRK SİNEMA TARİHİ DOÇ.DR. MERAL ÖZÇINAR

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 1. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 1. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2017-2018 YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI SİYASAL İLETİŞİM Prof.Dr. MURAT MUSTAFA ÖNTUĞ KAMUOYU VE ARAŞTIRMALARI KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM Dr. Öğr. Üyesi

Detaylı

1. Sınıf Güz Dönemi. İçerik

1. Sınıf Güz Dönemi. İçerik 1. Sınıf Güz Dönemi 1 AIITOL101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I (UZAKTAN ÖĞRETİM) 2 2 0 2 2 Z Bu dersin veriliş amacı, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışı, Tanzimat ve I. Meşrutiyet, II. Meşrutiyet

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 201-2016 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1. Dönem 2. Dönem RCTV 10 İletişime Giriş 3-0-3 RCTV 114 Sosyal Bilimlerde Kavramlar 3-0-3

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Televizyonda yapım ve uygulamalara giriş Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE PROGRAMI 1. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE PROGRAMI 1. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2017-2018 YILI BAHAR YARIYILI VİZE PROGRAMI 09.00-10.00 SİYASET BİLİMİ Prof.Dr. MURAT MUSTAFA ÖNTUĞ 09.00-10.00 MEDYA OKURYAZARLIĞI Doç.Dr. SİBEL YOLERİ / 101-Sibel

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI 2. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI 2. SINIF NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2017-2018 YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI 09.00-10.00 SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ YRD.DOÇ.DR. POLAT CAN 101 104 102 Özlem D. 10.00-11.00 SUNUM VE ANLATIM

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI İLETİŞİM FAKÜLTESİ 6 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 93 5 5 5 5 3 3 355 45 45 5 45 555 64,, 3 SINIF SINIF SINIF Masaüstü Yayıncılık Muhabirlik Öğr Gör Hasan Asan Öğr Gör Çağla Öztek Lab III A Tüketici

Detaylı

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Sinema Bilim Dalı Doktora Programı:

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Sinema Bilim Dalı Doktora Programı: Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Programı: Sinema alanında bilgi sahibi, yüksek lisansını tamamlamış araştırmacıların sinema bilimine katkı sağlayacak, sinemayı sanatsal, estetik

Detaylı

Course Content for Freshmen

Course Content for Freshmen Course Content for Freshmen Yarıyıl (Güz Dönemi) Bilgi ve Belge Yönetimine Giriş (AKTS 4) 3 saat Bilgi ve belge yönetiminin temel kavramlarının yer aldığı dersin temel konu başlıkları; bilgi nedir, bilgi

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI

İLETİŞİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 6- EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 93-5 5- -5 5-3 3-355 45-45 5-45 555-64 SINIF,, SINIF 3 SINIF 4 SINIF Masaüstü Yayıncılık Öğr Gör Hasan Asan Lab III Tüketici Davranışları Öğr GörDidem Aşçı

Detaylı

4.Sınıf. Dersin amacı öğrencilerin Türkiye deki idari ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi

4.Sınıf. Dersin amacı öğrencilerin Türkiye deki idari ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi 4.Sınıf 7. Yarıyıl (Güz Dönemi) Yönetim ve Mevzuat (AKTS 4) 3 saat Dersin amacı öğrencilerin Türkiye deki idari ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti nin

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2018-2019 YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI SİYASET BİLİMİ PROF. DR. MURAT MUSTAFA ÖNTUĞ / 104-101- MEDYA VE DİJİTAL KÜLTÜR DR.ÖĞR. ÜYESİ EMRE VADİ BALCI BİLGİSAYAR UYGULAMALARI

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 2. 09.00-10.00 PAZARLAMA YÖNETİMİ YRD. DOÇ. DR. POLAT CAN Polat C. 101-102 - Onur K 104- Önder D. PAZARLAMA İLETİŞİMİ YRD. DOÇ. DR. POLAT CAN 101 Polat C 102 104 SATIŞ YÖNETİMİ YRD. DOÇ. DR. POLAT CAN

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2018-2019 YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI GÜN SAAT DERSİN ADI SİYASET BİLİMİ PROF. DR. MURAT MUSTAFA ÖNTUĞ / 104-102- 101- MEDYA VE DİJİTAL KÜLTÜR DR.ÖĞR. ÜYESİ EMRE

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ Felsefe Bölümü DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I.YARIYIL FL 101 FELSEFEYE GİRİŞ I Etik, varlık, insan, sanat, bilgi ve değer gibi felsefenin başlıca alanlarının incelenmesi

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIM BÖLÜMÜ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIM BÖLÜMÜ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları, insan ve toplum yaşamında iletişimin

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İletişim Fakültesi Birinci Dönem İletişim 1. Sınıf

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İletişim Fakültesi Birinci Dönem İletişim 1. Sınıf GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İletişim 1. Sınıf GÜN/JOUR 09:00 09:50 COM 191 İletişim Mesleklerine Giriş Yrd.Doç. Dr. Barış Kara 10:00 10:50 COM 133 Siyaset Bilimi COM 171 Ekonomi Yrd. Doç. Dr. Ayfer Karayel

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2) : İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin son dönemlerinde batılılaşma adına yapılan

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Film yapım temel kavramları Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

Sinema ve Tasarım (GTM 002) Ders Detayları

Sinema ve Tasarım (GTM 002) Ders Detayları Sinema ve Tasarım (GTM 002) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Sinema ve Tasarım GTM 002 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI

UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI UŞAK ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 2018-2019 YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI 09.00-10.00 SİYASET BİLİMİ PROF. DR. MURAT MUSTAFA ÖNTUĞ / 104- Meral Ö. Emre B. 102-101- MEDYA VE DİJİTAL KÜLTÜR DR.ÖĞR.

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ MOD1001 MODA (2 0 2) Giyimde Modanın Yeri ve Önemi, Moda Ürünün Özellikleri, Modanın Tarihsel Gelişimi, Ünlü Modacıların Stilleri ve Moda Akımları. MOD1003 KALIP HAZIRLAMA

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI 2013-2014 DERS İÇERİKLERİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI 2013-2014 DERS İÇERİKLERİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI 2013-2014 DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM 5115161-5121161 HALKLA İLİŞKİLER I (3+0) Amaç; bir iletişim biçimi olarak

Detaylı

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bö)

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Lisans 2011 Yılı Müfredatı (Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bö) 11 Yılı Müfredatı ( Bö) Genel Toplam Ders Adedi : 8 T : 18 U : 7 : 1 : T+U : 1 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ1 HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL T U L 1 811 TÜRK DİLİ I 81 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (x ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu

AVRASYA UNIVERSITY. Ders Tanıtım Formu Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Medya ve Toplum Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ

MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ DERSLER YDB1113 Yabancı Dil 1 İngilizce I dersinde başlıca hedef, öğrenenlerin İngilizce bilgi düzeylerini geliştirmek,

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel kavramları, insan ve toplum yaşamında

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO TELEVİZYON ve SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO TELEVİZYON ve SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO TELEVİZYON ve SİNEMA BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL 1. YARIYIL AIT 101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2+0) 2 İnkılap kavramı Türk İnkılabına

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU TURİZM ANİMASYONU PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM 1. SINIF 1. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki

Detaylı

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl Ders Planı 1. Yarıyıl Türkçe Öğretiminde Çağdaş Yaklaşımlar ETO701 1 2 + 1 7 Türkçe öğretiminde geleneksel uygulamalardan

Detaylı

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ Ders İçerikleri BİRİNCİ YARIYIL (1. Sınıf, Güz Dönemi) İLET101 İletişime Giriş İletişim bilimlerinin gelişimi, iletişimin temel

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili STAJ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer ( )

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 31

ÖĞRENME FAALİYETİ 31 ÖĞRENME FAALİYETİ 31 GÖRSEL İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA ALANI (RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA) AMAÇ Bu faaliyet sonucunda görsel - işitsel teknikler ve medya yapımcılığı alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz.

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI 2012-2013 DERS İÇERİKLERİ I DÖNEM 5115101-5121101 HALKLA İLİŞKİLER-I (3+0) Amaç; bir iletişim biçimi olarak halkla

Detaylı

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri

Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Anabilim Dalı İletişim Bilimleri Doktora Programı Ders İçerikleri İLTB 601 İletişim Çalışmalarında Anahtar Kavramlar Derste iletişim çalışmalarına

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS SİNEMADA SEÇME KONULAR RTC Sinemada dağıtım sistemi, sansür, ulusal sinema tezi

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS SİNEMADA SEÇME KONULAR RTC Sinemada dağıtım sistemi, sansür, ulusal sinema tezi DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS SİNEMADA SEÇME KONULAR RTC 580 2 3 + 0 3 6 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Master Seçmeli Dersin Koordinatörü

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR HALİL ZÖHRE ATAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ GIY1001 KADIN GİYSİ KALIPLARI I (4 2) AKTS:9 Giysi Çeşitleri, Giysi İçin Ölçü Alma, İnsan Vücut Ölçülerinde Oran-Orantı, Ölçü Tabloları, Düz Dar Etek Kalıbı, Model Uygulamalı

Detaylı

Görüntü ve Ses İşleme (SGT 424) Ders Detayları

Görüntü ve Ses İşleme (SGT 424) Ders Detayları Görüntü ve Ses İşleme (SGT 424) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Görüntü ve Ses İşleme SGT 424 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

GALATASARAY ÜNIVERSITESI - UNIVERSİTE GALATASARAY İletişim Fakültesi İkinci Dönem İletişim 1. Sınıf

GALATASARAY ÜNIVERSITESI - UNIVERSİTE GALATASARAY İletişim Fakültesi İkinci Dönem İletişim 1. Sınıf GALATASARAY ÜNIVERSITESI - UNIVERSİTE GALATASARAY İletişim 1. Sınıf COM 132 Kültür Tarihi Prof. Dr. Merih Zıllıoğlu COM 110 Hukukun Temel Kavramları Yrd. Doç. Dr. Mehtap İpek COM 110 Hukukun Temel Kavramları

Detaylı

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ A205 REKLAMCILIK REKLAMCILIK 2 HİR/GZT 1 SİNEMA KURAMLARI ÖĞR. GÖR. ELİF KAHRAMAN İNTERNET DEMOKRASİ ÖĞR. GÖR. ELİF KAHRAMAN DAVRANIŞ BİLİMLERİ HİR 2 YRD. DOÇ.DR. ARZU KIZBAZ

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO ve TELEVİZYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO ve TELEVİZYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL DERSLERİ UNV13101 TÜRK DİLİ I Ana dilinin yapı ve işleyiş özelliklerini gereğince kavratabilmek, ana dili sevgisi ve bilincinin geliştirilmesi, Türk dilinin özelliklerini, işleyiş kurallarını

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ RPD1001 TÜRKÇE I : YAZILI ANLATIM (2 0) AKTS:3 Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri, yazı dili ile sözlü dilin arasındaki temel farklar. Anlatım: yazılı ve

Detaylı

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:15 RTS424 FİLM KURAMI 12:00 13:00 14:30 16:00

C 01 C 02 C 03 C 04 C05 C06 C07 C109 C110. * Final sınav süresi 75 dakikadır. 10:00 BTU100 BTU110 11:15 RTS424 FİLM KURAMI 12:00 13:00 14:30 16:00 02 Haziran 2018, Cumartesi / 10:00-11:15 (ENG 132, CENG 102) 03 Haziran 2018, Pazar / 10:00-11:30 (ENG 232, CENG 202) 02 Haziran 2018, Cumartesi / 10:00-11:30 (ENG 144) 03 Haziran 2018, Pazar/ 10:00-11:30

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x)

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi Ders Verilme Şekli

Detaylı

GALATASARAY ÜNIVERSITESI - UNIVERSİTE GALATASARAY İletişim Fakültesi İkinci Dönem İletişim 1. Sınıf

GALATASARAY ÜNIVERSITESI - UNIVERSİTE GALATASARAY İletişim Fakültesi İkinci Dönem İletişim 1. Sınıf GALATASARAY ÜNIVERSITESI - UNIVERSİTE GALATASARAY İletişim 1. Sınıf COM 106 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II Dr. Soner Dursun COM 106 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II Dr. Soner Dursun COM 132

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR MESLEK YÜKSEKOKULU RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK VE ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BOR MESLEK YÜKSEKOKULU RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK VE ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ SAYFA:1/5 I. YARIYIL DERSLERİ RSE1003 DEVRE TEORİSİ (3 1) AKTS:5 Direnç, Akım, Gerilim, Ohm kanununu, İş, Güç ve Verim kavramları. Kirchoff Kanunları. Devre çözüm yöntemleri. Alternatif akımın temel kavramları.

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Yayın Grafiği Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Ortak Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Ortak Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı- Tezli Ortak Yüksek Lisans Programı Ders İçerikleri 1. Yıl Ders Planı Türkiye Türkçesi ETO703 1 2 + 1 8 Türk dilinin kaynağı, gelişimi; Türkiye Türkçesinin diğer dil ve lehçelerle

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Bilgisayar Destekli Grafik Tasarım Zorunlu

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Ambalaj Tasarımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEDYA ÇALIŞMALARI DOKTORA PROGRAMI

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEDYA ÇALIŞMALARI DOKTORA PROGRAMI YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEDYA ÇALIŞMALARI DOKTORA PROGRAMI 1. PROGRAMIN ADI Medya Çalışmaları Doktora Programı 2. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARININ YENİDEN DÜZENLENMESİNİN GEREKÇESİ İlgili

Detaylı

Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin önkoşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Ders No : 0020120008 : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları

Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları Belgesel Film Yapımı (SGT 431) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Belgesel Film Yapımı SGT 431 Her İkisi 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

DERS BİLGİLERİ Ders Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin Yardımcıları Dersin Amacı DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRK DİLİ 2 TKL 202 4 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı