KAVAKPINAR AHMED-i HANi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KAVAKPINAR AHMED-i HANi"

Transkript

1 Yıl: 8 Sayı: MAYIS 2015 ÜCRETSİZDİR. ALABİLİRSİNİZ KAVAKPINAR AHMED-i HANi Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi nin açılışı Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ın katılımıyla gerçekleşti. 3 te Pendik 20 istasyona kavuşacak Pendik metrosunun test sürüşleri başlıyor Kartal-Kaynarca Metro Tünelinin kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Deneme sürüşlerinin yıl sonunda başlayacağını açıklayan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Kaynarca dan Tuzla ya uzanacak Metro hattının ihalesinin de yıl sonunda gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti. Yüzlerce gönüllü Haydi Yapalım dedi Çevre Temizlik Hareketi Let s Do İt (Haydi Yapalım), 100 den fazla ülkeyle aynı günde Pendik te gerçekleşti. Pendik Belediyesinin desteğiyle yüzlerce gönüllü önce Ballıca Köyü, ardından Pendik Sahil Alanında çöp toplayarak çevre temizliği yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de çöp toplayarak harekete destek verirken Batı, temizliği doğudan öğrendi. dedi 5^te İŞ TE BÜYÜK FIRSAT/4 ATLETİZMDE TARİHİ BAŞARI/13

2 2 Gündem 15 MAYIS 2015 Pendik Haydi Yapalım dedi Çevre Temizlik hareketi Let s Do İt (Haydi Yapalım), 133 ülkeyle aynı günde Pendik te gerçekleşti. Pendik Belediyesinin desteği ile yüzlerce gönüllü önce Ballıca Köyü, ardından Pendik Sahil alanında çöp toplayarak çevre temizliği yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de çöp toplayarak harekete destek verirken, Batı, temizliği Doğu dan öğrendi dedi. Bir günde dünyayı temizleyelim sloganı taşıyan bu tek günlük temizlik hareketinde Let s Do İt Türkiye organizasyonu ile işbirliği yapan Pendik Belediyesi, Haydi Yapalım Pendik diyerek etkinliğe destek verdi. 9 Mayıs Cumartesi günü çok sayıda gönüllü, ilk olarak Ballıca Köyü ndeki ormanlık alanda çöp toplayarak çevre temizliği yaptı. Ayakkabıdan araba lastiğine yüzlerce çeşit atığı toplayarak poşetlere dolduran gönüllüler, ardından ekipler halinde düzenlenen yarışmalarla keyifli bir gün yaşadılar. Özellikle çocuklara çevre bilincinin aşılanması amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, Pendik Atatürk Anıtı nda düzenlenen final programı ile sona erdi. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, tüm Dünya da olduğu gibi Türkiye de de çevre bilincinin geliştiğini ifade ederek Daha yaşanır bir kent ve kırsal alanlar için el birliği ile çaba göstermeliyiz dedi. Başkan Şahin, herkesi bu çevre hareketinin içinde olmaya davet etti. Bakan Güllüce: Medeniyetin kaynağı Anadolu dan çıkmıştır Let s Do It Türkiye nin [Haydi Yapalım Türkiye] Pendik merkezdeki final programına çöp toplayarak destek veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tüm katılımcıları tebrik etti. Çevre gönüllüleri arasında yapılan bisiklet çekilişinde kazananlara ödüllerini de veren Bakan Güllüce, bu tür çevre hareketlerini yapan Batı nın ecdadımızı örnek aldığını belirtti. Ortaçağ da batıda tuvaletin bile bulunmadığı hatırlatan Bakan Güllüce; Medeniyetin kaynağı Anadolu dan çıkmıştır. Biz tertemiz bir çevrede yaşarken batı temizlikte de karanlık çağı yaşıyordu. Biz, bin yıldır çevreden sorumlu olduğumuzun bilinci ve terbiyesi içindeyiz. Bu çevre etkinliğini çıkararak iyi yaptılar; ancak bu hareketin temeli bizim ecdadımızdan gelmektedir. dedi.

3 15 MAYIS 2015 Gündem 3 Kavakpınar Ahmed-i Hani Kültür Merkezi hizmete girdi Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi nin açılışı Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ın katılımıyla gerçekleşti. Belediye Başkanı Kenan Şahin, Bu mahalle çok şeyi hak ediyor. Bu eser daha başlangıç diyerek hayırlı olsun dileklerini sundu. Geçtiğimiz yıl temeli atılan Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi nin açılışı gerçekleştirildi. Bünyesinde Aile Sağlığı Merkezi, Bilgi Evi, Sanat ve Meslek Kursları, Gençlik Merkezi ve Kütüphanenin bulunduğu merkezin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kenan Şahin; Bu mahalle çok şeyi hak ediyor. Bu eser daha başlangıç dedi. Kaymakam Osman Tunç, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil ile milletvekili adaylarının katıldığı programda konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, eski bir Pendik Belediyesi personeli olduğunu hatırlatarak; Pendik Belediyesinde Kültür Müdürüyken bu kadar tesis ve imkanımız yoktu. Bugün ise belediyemiz her mahalleye semt merkezi yapıyor. Bu anlamda Pendik te olmaktan mutluluk duyuyorum şeklinde konuştu. Yatırımların tamamı 2019 a kadar bitecek Kavakpınar Mahallesi için hazırlanan projeleri sunum eşliğinde vatandaşlara anlatan Başkan Kenan Şahin, metroya değindi. Metronun gelmesi ile Kavakpınar Mahallesi nin büyük bir ivme kazanacağını belirten Başkan Şahin, bunun yanı sıra bölgeye Garanti Bankası tarafından iki okul yapılacağını, Ataman Karina Siteleri nden mahalleye bir girişin daha yapılacağını sözlerine ekledi. Kavakpınar a yatırımların tamamının 2019 yılına kadar tamamlanacağın vurgulayan Başkan Kenan Şahin yeniden Ahmedi Hani Kültür Merkezi nin adına da değinerek; Bu ülkeye iz bırakmış şahsiyetlerin ismini yaşatmaya devam ediyoruz. Büyük bir alim, bilgi adamı ve kardeşliğin sembolu olmuş isimlerden birinin ismini bu kültür merkezine vermekten mutluluk duyuyoruz dedi. Bazıları eski Türkiye yi istiyor Protokolle birlikte açılış kurdelesini kesen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, son 15 yılda Türkiye ye yapılan yatırımları sıraladı. Türkiye nin artık her alanda gelişen bir ülke olduğunu ifade eden Akdoğan; Avrupa küçülüyor çünkü yatırımları kısıyorlar. Biz ise büyüyoruz çünkü yatırım yapıyoruz. dedi. Türkiye de bazı çevrelerin güven ve istikrardan rahatsız olduklarını belirten Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan; Birileri eski Türkiye yi istiyor. Nedir bu eski Türkiye? Çok parçalı koalisyon, batık bankalar, yüksek işsizlik ve hergün şehit demek eski Türkiye. Ancak milletimiz son 15 sene olduğu gibi Türkiye nin eskiye dönmesine izin vermeyecektir dedi. 5 milyon liraya mal oldu Kavakpınar Mahallesi nde 14 ay önce temeli atılan Kültür Merkezi, 4500 metrekare kapalı alana sahip. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olan merkezde 5 hekimin görev yapacağı Aile Sağlığı Merkezi, çocukların ödevlerini yapıp kütüphane ve internet hizmetinden faydalanacağı Bilgi Evi, çeşitli sanat ve meslek kurslarının verileceği İSMEK sınıfları, kafeterya ve daha pek çok hizmet alanı bulunuyor.

4 4 Gündem 15 MAYIS 2015 Pendik Belediyesinden örnek uygulama Pendik Belediyesi hem iş arayanların hem de nitelikli eleman bulmakta sıkıntı çeken firmaların sorununa çare olacak yeni bir uygulama başlattı. Ayda iki kez tekrarlanması planlanan İş te Pendik Buluşması projesiyle işsizler ve işverenler tek merkezde bir araya getiriliyor. İş te Pendik Buluşmaları nın ilki Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin in katılımıyla Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi nde gerçekleşti. Pendik Belediyesi, İŞKUR, Gebze Teknik Üniversitesi ve özel sektörün işbirliğiyle düzenlenen özel istihdam programına ilgi yoğun oldu. İş arayan vatandaşlar, kapı kapı dolaşmak yerine Pendik Belediyesi tarafından tahsis edilen stantlarda firma temsilcileriyle yüz yüze görüşerek niteliklerine göre iş sahibi olma olanağını yakaladı. Etkinlikte ayrıca iş başvurusunda kişilere nasıl CV doldurmaları gerektiğine dair Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin tarafından bilgi verildi. Sağlıktan perakendeye onlarca sektörden işverenle farklı alanlardan mezun olmuş iş arayanları buluşturan İş te Pendik Buluşmaları nın ayda iki kez yapılması hedefleniyor. İş adamları nitelikli eleman sıkıntısı yaşıyor İş arayan ve işveren buluşmaları projesinin sürecine değinen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: Halk görüşmelerimizin neredeyse yüzde 80 nin konusu iş talebiydi. Diğer taraftan da işverenlerimizle yaptığımız görüşmelerde nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını biliyoruz. Bu sıkıntı üzerine Pendik İŞKUR, Gebze Teknik Üniversitesi ve firmalarımızla bir araya gelerek böyle bir proje geliştirdik. Artık tek merkezde, iş arayanlar ile firmaların insan kaynakları uzmanlarını bir araya getirerek iki taraf için de sorunun daha kısa sürede giderileceğini ümit ediyoruz. dedi.

5 15 MAYIS 2015 Gündem 5 Pendik metrosunun test sürüşleri başlıyor Çalışmalarında sona yaklaşılan Kartal-Kaynarca Metro inşaatında incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: Yıl sonuna doğru vagonları indirip test sürüşlerinin yapılacağını hep birlikte göreceğiz. dedi. Anadolu yakasının ilk Metrosu Kadıköy-Kartal Metro Hattının devamı olan Kartal-Kaynarca Metro Tünelinin kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin le birlikte Metronun Yakacık İstasyonu inşaatını yakından inceledi ve basın mensuplarına bilgi verdi. Tarihe iz bırakmak için karıncalar gibi 24 saat esaslı çalıştıklarını belirten Başkan Topbaş, gayretleri için ekibine teşekkür etti. Göreve geldiklerinden itibaren İstanbul a 68,5 milyar Türk Lirası yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Topbaş, şöyle devam etti: İstanbul a kilometrelerce Metro Hattı yaptık. Metrolar ciddi rakamlarla ancak gerçekleştirilebiliyor. Kilometresini takriben 50 milyon dolar hesaplarsanız ne kadar ciddi bir yatırım olduğunu daha iyi anlarsınız. Ulaşım planlarımızda her yerleşim yerine en fazla yarım saat yürüme mesafesi olarak istasyonları hesaplıyoruz. dedi. Yıl sonu test sürüşleri başlıyor Kartal, Pendik ve Tuzla bölgelerinde devam eden ve başlayacak Metro çalışmaları hakkında bilgiler veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şöyle devam etti: Şu an Kartal-Kadıköy devam olan Kartal-Kaynarca Metrosunun Yakacık İstasyonundayız. Ulaştırma Bakanlığımız Kaynarca-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Metro Hattı ihalesini tamamladı. Biz de yine Kaynarca dan Tuzla ya uzanan Metro hattına başlayacağız. Metro hattı; Çamçeşme, Kavakpınar ve Esenyalı Mahallelerinden geçerek Tuzla ya ulaşacak. Bu hattımızın ihalesini yıl sonuna doğru geçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yine Kaynarca dan Pendik merkeze de 3 kilometrelik ek bir hat yapacağız. Tüm İstanbul un her noktasına ulaşabilecek sistem oluşturuyoruz. Yıl sonunda bu Metro istasyonuna vagonları indirip test sürüşlerinin yapılacağını hep birlikte göreceğiz. Böylelikle önemli bir adım daha atmış olacağız. dedi. Pendik e 20 Metro istasyonu Her Yere Metro Her Yerde Metro sloganıyla çıktıkları yolda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, güzergâh belirlemelerine Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin in de bizzat katıldığını belirtti. Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: Kenan Bey, halkın en çok yaşadığı, beklentilerin çok olduğu şu noktalara istasyonları alalım dedi. Biz de bunu dikkate aldık, sistemi buna göre geliştirdik ve Kaynarca-Tuzla arası Metro hattı istasyonlarının kuzeye kıvrılarak ilçe mahallelerine yönlendirdik. dedi. Çamçeşme, Esenyalı ve Kavakpınar Mahalleleri sakinlerinin belki hayal dahi edemediği Metroya kavuşacağını belirten Başkan Topbaş: Buralardaki vatandaşımız yürüme mesafesinde Metro istasyonlarına ulaşacak. Görüyoruz ki Her Yere Metro Her Yerde Metro sloganımız gerçeğe ulaşıyoruz. Son projelerle birlikte Pendik 20 Metro istasyonuna kavuşacak. dedi. Yakacık İstasyonuna Adnan Kahveci ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, istasyonda incelemeler esnasında Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin le bazı istişarelerde bulundu. Başkan Topbaş, merhum siyaset duayeni Adnan Kahveci isminin Yakacık İstasyonuna verileceği müjdesini de ilk defa burada açıkladı.

6 6 Gündem 15 MAYIS 2015 Yeni İmar Mevzuatına Pendik katkısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatı uygulamalarında karşılaşılan sorunların düzenlenmesi amacıyla çalıştay düzenledi. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de çalıştayda Yerel Yönetimlerin İmar Mevzuatından Beklentileri konulu bir sunum gerçekleştirerek imar sürecinde yaşanan aksaklıkları, çözüm yollarını ve Pendik teki uygulamaları anlattı. İmar Mevzuatı Çalıştayı nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye deki İmar Kanununun 1985 yılında yürürlüğe girdiğini belirterek İmar Kanunumuz, yayınlanmasından sonra karşılaşılan aksaklıklar nedeniyle bugüne kadar 20 kez değişti. Burada yapılacak çalışmadan her şeyden önce insan odaklı yaşanabilir şehirler kurma hedefimize ve ülkemize hizmet etmesini temenni ediyorum. dedi. Bakan Güllüce, imar mevzuatının tamamının 1 Ocak 2016 dan önce revize edilmesi gerektiğini vurguladı. Bürokrasi azaltılmalı Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, yaptığı sunumda imar süreçleri hakkında bilgi verdi. İmar planlamada her kesimin (bakanlık, büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, üniversiteler, vatandaş, müteahhitler) farklı planlama anlayışına sahip olduğunu belirten Başkan Şahin, ruhsat işlemlerinde de yönetmeliklerdeki çeşitlilik nedeniyle farklı uygulamalar görüldüğünü söyledi. Başkan Şahin, imar ve ruhsat işlemlerinin onay süreçlerinde bürokrasinin azaltılması gerektiğini belirtti. Dijital uygulamayla işleri hızlandırdık Pendik Belediyesindeki uygulamaları anlatan Başkan Şahin, bürokratik işlemleri azaltarak dijital sisteme geçildiğini, bunun da işleri hızlandırdığını söyledi. Başkan Şahin: Örneğin ruhsat öncesi harita işlemlerinde belediyemizdeki süreç 10 güne düşürüldü. Ancak Kadastro Müdürlüğündeki süreç gün sürmektedir. dedi. Ruhsat işlemlerinin de dijital ortamda kısa sürede sonuçlandırıldığını söyleyen Başkan Şahin, mimari proje sunumlarında 5 gün; statik, mekanik ve elektrik projelerinde ise 10 günde dijital mutabakat sağlandığını belirtti. Başkan Şahin, bir yıldan beri de Pendik te ruhsat alacak konutlara parsel içinde otopark zorunluluğu getirildiğini söyledi. Sağlıklı Kentler için sağlıklı gençler Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Gebze de düzenlenen konferansa katılan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin Yerel Yönetimlerin Gençlik Politikaları ve Bağımlılıkla mücadele adlı bir sunum gerçekleştirdi. DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı nın Türkiye de yaygınlaştırılması için kurulan Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Yerel Yönetimlerin Gençlik Politikaları ve Uyuşturucu Madde ile Mücadele başlıklı konferans ve 22. Olağan Meclis Toplantısı Gebze Belediyesi nin ev sahipliğinde gerçekleşti. İki günlük konferansa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kültegin Ögel, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Alpaslan Türkkan da katıldı. Konferansın ikinci gününde Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin Yerel Yönetimlerin Gençlik Politikaları ve Bağımlılıkla mücadele adlı bir sunum gerçekleştirdi. Pendik Akıllı Belediyecilikte öncü Marmara Belediyeler Birliği nin düzenlediği Akıllı Belediyecilik Zirvesi nde bir konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, dijital arşiv ile işlem yükünün yarı yarıya azaltıldığını söyledi. Marmara Belediyeler Birliği tarafından Bursa da düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi, şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için duydukları çözümleri ve geliştirdikleri projeleri bir araya getirdi. Vatandaşı doğru bilgilendirmek çok önemli Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ın moderatör olduğu ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin in sunum gerçekleştirdiği Belediyecilikte Akıllı Sistemler konulu oturumda İstanbul ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri ile Türksat Aş. den katılımcılar yer aldı. Belediye-vatandaş ilişkileri konusunda sunum yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, vatandaşı en çok memnun eden şeyin doğru bilgilendirme olduğunu söyledi. Belediye iletişim süreçlerinin doğru entegre edilmesi gerektiğini de söyleyen Başkan Şahin Çağrı merkezi personeli benim kadar bilgiye sahip olmalı ki, vatandaşı doğru bilgilendirebilsin dedi. Bir flash disk yetiyor Günümüzde bilgi yönetiminin oldukça önemli olduğunu kaydeden ve kurum bünyesinde 50 den fazla bilgi işlem personeli ile belge yönetimini teknolojik ortamda yaptıklarını belirten Şahin, Belediye işlemleri yükünün yarıdan fazlası yazışmalı işlemler yılında gerçekleştirdiğimiz dijital arşiv sistemiyle ozalit dolusu evrak gerektiren işlemler için vatandaşlar, sadece elektronik ortam yoluyla evraklarını bir flash disk ile belediyeye getiriyor. Bu hem vatandaşa hizmet hızını artırıyor hem de belediyenin arşivleme yükü ortadan kalkıyor dedi. E-belediyecilikte öncüyüz Türksat tarafından yönetilen e-devlet sisteminin e-belediye alanında öncüsü olduklarını kaydeden Başkan Şahin, Vatandaşlarımız artık hizmet ve işlemleri dijital ortamda kolayca gerçekleştiriyor. Bunun yanında e-ruhsat ve e-imar gibi öncü çalışmaların alt yapısını oluşturmak için çalışmalar sürüyor dedi.

7 15 MAYIS 2015 Gündem 7 Çocuk Festivali 10 yaşında Uluslararası Pendik Çocuk Festivali, 10 yıldır dünya çocuklarını buluşturuyor. Bu yıl Paraguay dan Endonezya ya kadar dünyanın değişik coğrafyalarından çocukları bir araya getiren festival, renkli kortej yürüyüşü ve sahne gösterilerinin ardından dünyaya barış mesajlarının verildiği coşkulu bir kapanışla sona erdi. Azerbaycan, Bulgaristan, Endonezya, Kırgızistan, KKTC, Macaristan, Moldova, Paraguay ve Rusya dan ekiplerin katıldığı festival, Pendik Kaymakamı Osman Tunç ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin in de eşlik ettiği renkli kortej yürüyüşüyle başladı. Pendik Sahil Etkinlik Alanında gerçekleşen ilk sahne gösterileri, ardından Kurtköy Kapalı Spor Salonu ve Viaport Alışveriş Merkezi nde devam etti. Oyunlar, konser ve animasyonlarla Çocuk Şenliğine dönüşen festival, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi nde yapılan muhteşem bir finalle sona erdi. Çocuklar yarınları çok daha güzel inşa edecek Çin ve Azerbaycan Konsoloslarının da katıldığı festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, günümüz yöneticilerinin barış dolu bir dünya oluşturamadığını ifade ederek Umutlarımız var, siz çocuklar, yarınları çok daha güzel inşa edeceksiniz. dedi. Başkan Şahin, Pendik Uluslararası Çocuk Festivali ndeki barış dolu ikliminin yeryüzüne yayılmasını diledi. Kaymakam Osman Tunç da çocuklara seslenerek Çocuk kalbiyle yönetilen bir dünya diliyorum. temennisinde bulundu. Kapanışı da görkemli oldu 10. Uluslararası Pendik Çocuk Festivalinin Kapanış Programı, aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması olarak gerçekleşti. Hava muhalefeti nedeniyle Pendik Stadyumu ndan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi ne alınan etkinlikte Türk ve yabancı çocuklar, son kez sahneye çıktı. Geleneksel kıyafetleri, dansları ve müzikleriyle renk karnavalı yaşatan gösterileri, çocuklar kadar büyükler de ilgiyle izledi. Başkan Şahin çocuklarla dans etti Konuk ülke ekipleri, bir an olsun düşmeyen performansları, hareketli dansları, renkli kostümleri ve birbirleriyle uyumlarıyla dikkat çekti. Bu yıl ilk kez festivale katılan Paraguaylı çocuklar ise ilk gösterilerinde olduğu gibi son gösterilerinde de protokolü dansa davet etti. Kaymakam Osman Tunç, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve diğer protokol üyelerinin Paraguaylı çocukları kırmayarak Latin Müziği eşliğinde danslarına katılması, izleyenlerden büyük alkış aldı.

8 8 Gündem 15 MAYIS 2015 Anneler bu hediyelere sevindi Pendik Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiği fotoğraf çekimini bu yıl takı, ebru ve el baskısı mutfak önlüğüyle süsledi. Anneler Günü Etkinliğinin adresi bu yıl da değişmedi. Pendik Belediyesinin Gazipaşa Caddesi ndeki Kuşlu Park ta düzenlediği etkinlikte annelerin sevdikleriyle birlikte poz verdiği ücretsiz hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. Ayrıca çocuklar bu özel günde kendi emekleriyle annelerine özel hediyeler hazırladı. Belediye tarafından sağlanan malzemelerle anneleri için harfler ve boncuklardan isim yazılı takılar, ebrular ve el baskısı mutfak önlüğü yapan çocuklar, kendi ürettikleri hediyeleriyle annelerini mutlu etti. 3 ayda inanılmaz değişim Pendik Belediyesinin fitness salonları sayesinde düzenli spora başlayanların hayatlarında değişim devam ediyor. Daha önce spor yapma imkanı bulamayan Nevin Alper, Hamid Aytaç Kültür Merkezi fitness salonunda 3 ayda 11 kilo verdi. Kültür merkezleri ve spor kompleksleri içinde yer alan spor merkezlerinden faydalanan yüzlerce vatandaş hem sağlıklı yaşam, hem de ideal kilolarına kavuşma imkanı buluyor. Bunlardan biri olan Nevin Alper de, Dumlupınar Hamid Aytaç Kültür Merkezi spor salonunda 3 ay gibi kısa sürede 11 kilo vererek, dikkat çekici bir değişim yaşadı. 44 bedenden 38 bedene düştü Evli ve 2 çocuk annesi olan Nevin Hanım, hareketsiz iş hayatı yanında beslenmesine de hiç özen göstermemesi yüzünden 78 kiloya kadar ulaştığını belirtiyor. Çevresinde spor salonu bulunmaması nedeniyle kendi imkanlarıyla spor yapması da sorununa çare olmamış. Tam bu esnada Belediyenin açmış olduğu spor merkezinin kendisine ilaç gibi geldiğini söyleyen Nevin hanım, düzenli olarak antreman yapması sayesinde 3 ay gibi kısa bir sürede tam 11 kilo vererek 67 kiloya kadar düşmeyi başardı. Nevin Hanım, daha önce 44 beden giydiğini, şimdi ise 38 beden giymeye başladığını ifade ediyor. Diyet yapmıyorum, yediklerime özen gösteriyorum Haftada 3 gün salona geldiğini belirten Alper şöyle devam eti: Sevim Çolak ve Yasemin Güçlü Hocalarımın eşliğinde sporumu hiç aksatmadan disiplinli bir şekilde yapıyorum. Artık yediklerime de özen gösteriyorum. 3 ana, 2 de ara öğün yiyorum. Ara öğünlerim yağsız yoğurt, bir porsiyon meyve, galeta gibi hafif atıştırmalıklar oluyor. Su içmeyi artırdım. Günde 2,5-3 litre su içiyorum.. Diyet yapmıyorum. Sadece gereksiz karbonhidratları vücudumdan uzaklaştırdım ve spor ile bu hale geldim. - dedi. Sonra Önce Spor yaşam biçimi haline geldi İdeal kilosuna ulaştığını, ancak sporu bırakmayacağını dile getiren Nevin Alper, sporun kendisi için artık bir yaşam biçimi haline geldiğini ifade ederek bu imkanı sağlayan Pendik Belediyesine teşekkür etti.

9 Yıl: 8 Sayı: MAYIS 2015 Ders stresine mizah molası Fatih Anadolu Lisesi nde gösteri yapan Komedyen Recep Demirkaynak yine güldürürken düşündürdü. Gençleri batı hayranlığı konusunda uyaran Demirkaynak: Boylu poslu karizma gençler sohbet için yanıma geliyor. Tüm o karizmaları yarı İngilizce yarı Türkçe konuşmalarıyla bitiyor. En önemlisi de komik duruma düşüyorlar. dedi. Esprili sohbetleriyle özellikle gençlerin sevgisini kazanan Recep Demirkaynak bu kez Fatih Anadolu Lisesi nde gösteri yaptı. Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen gösteride bir saat boyunca performansını gösteren Recep Demirkaynak, esprileri ve komik anılarıyla milli ve manevi duyguları güçlendiren mesajlar vermeyi ihmal etmedi. Gençlerdeki batı hayranlığını eleştiren Demirkaynak, yarı İngilizce yarı Türkçe konuşma tarzının kişileri nasıl komik duruma düşürdüğünü kendi yaşadığı anılarıyla anlattı. Gençlere Kendiniz olun. mesajı veren Demirkaynak, Avrupa ülkelerinde insanlığın çoktan bittiğini belirterek Bizdeki insanlık hiçbir yerde yok. İhtiyacımız olan sadece batının disiplini. Biz çalışarak disiplinli olabiliriz; ancak onlar çalışarak insanlık kazanamazlar. şeklinde konuştu. Öğrenciler ders stresinden arınıyor Pendik Belediyesinin öğrencileri ders stresinden bir nebze olsun uzaklaştırmak amacıyla düzenlediği Stand Up Gösterileri, program dâhilinde kentteki diğer okullarda da devam edecek. Önce okudular, sonra bağışladılar Ben Okuyorum, Sıra Sende adlı kampanyaya destek veren çeşitli okullardan çok sayıda öğrenci, okudukları kitapları bağışlayarak Gümüşhane Torul İlçesine gönderilmek üzere kumbaraya attı. Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte temsili olarak 15 dakika boyunca kitap okuyan öğrenciler, ardından okudukları kitapları özel olarak hazırlanan kumbaraya attı. Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllüleri, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen etkinlik sonucu kumbarada toplanan kitaplar, Gümüşhane Torul Bölge Yatılı Ortaokulu Kütüphanesine gönderilerek başka öğrencilere ulaşmış olacak. Şimdi sallanma zamanı Evinizin ya da bahçenizin bir köşesinde bir salıncak nasıl olurdu? Bu soruya çoğunuz Çok güzel olurdu. cevabını verir. Dekoratif açıdan ve özellikle keyifli bir bahar, yaz gereci olan bu salıncaklar, eğlenceyi ve dinlenmeyi aynı anda size sunabilir. Elinizde sıcak bir çay ya da soğuk limonata; kitap okuyup müzik dinleyerek eşsiz anlara erişebileceğiniz bu salıncaklar beğeninize göre birçok tasarımıyla sizlere sunulmuş. Makrome iplerle örülmüş şık ve zarif bir salıncak ya da kumaşın büzüştürülerek şık bir halini almış diğer örnek Belki de daha farklı olarak halkalardan meydana gelen bir salıncak isteyebilirsiniz. Bunun gibi daha onlarca, yüzlerce örnek bulabilirsiniz.

10 10 Gençlik 15 MAYIS 2015 Solistlere taş çıkarttılar İlçedeki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak bu yıl 2. kez Müzik Yarışması düzenleyen Pendik Belediyesi, çok sayıda genç sesin sahnede yeteneğini sergilemesine imkân sağladı. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Popüler Müzik Dallarında yarışan öğrencilere salonu dolduran okul arkadaşları da coşkuyla destek oldu. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi nde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ayrı ayrı yapılan yarışmalara sesine güvenen çok sayıda genç katıldı. Salonu dolduran öğrenci ve velilerin karşısında en güzel solist performansını ortaya koymak için kıyasıya yarışan öğrenciler, jüriden geçer not almaya çalıştı. THM, TSM ve Popüler Müzik Dallarında yapılan yarışmada öğrenci performansları göz doldurdu. Çoğu hayatında ilk kez sahneye çıkan öğrencilere okul arkadaşları da coşkulu alkışlarla büyük destek verdi. Bazı yarışmacılar, sesleri ve performanslarıyla usta sanatçıları aratmadı. Ortaokul ve liselere göre sıralamaya giren öğrenciler ve okulları şöyle: ORTAOKULLAR ARASI THM, TSM VE POPÜLER MÜZİK YARIŞMA SONUÇLARI Adı Soyadı Okulu Kategorisi İlçe Derecesi Mehmet KAPLAN Şeyhli Ortaokulu THM MÜZİK 1. Muhammed Zaid İPEK Orhangazi Ortaokulu 2. Elif KAYACAN A. Erdem Beyazıt Ortaokulu 3. Sude BENLİ O. S. Hamzaoğlu Ortaokulu TSM MÜZİK 1. Zeynep TİRYAKİ Orhangazi Ortaokulu 2. Aleyna KAYA Ö. Öztop İ. Hatip Ortaokulu 3. Çağla ÇAĞDAŞ Kılıçaslan Ortaokulu POPÜLER MÜZİK 1 Gamze AKDENİZ F. S. Mehmet Ortaokulu 2. Nilay VATANSEVER C. Zarifoğlu Ortaokulu 3. LİSELER ARASI THM, TSM VE POPÜLER MÜZİK YARIŞMA SONUÇLARI Adı Soyadı Okulu Kategorisi İlçe Derecesi Serhat ALTUN Kavakpınar Anadolu İHL THM MÜZİK 1. Önder MAY Pendik İMKB MTA Lisesi 2. Sinem ÇÖPOĞLU K. F. Olcay Anadolu Lisesi 3. Gamze TÜRK Velibaba MTA Lisesi TSM MÜZİK 1. Özge KÖK Kurtköy Anadolu Lisesi 2. Merve ŞAHİN K. F. Olcay Anadolu Lisesi 3. Eda Nur DÖNMEZ Velibaba MTA Lisesi POPÜLER MÜZİK 1 Meral ŞAHİNOĞLU Kurtköy Anadolu Lisesi 2. Zehra CAMCI N. Topçu Kız Anadolu İHL 3. Akif Ödülü Senegalli Mustafa ya Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Türkiye de eğitim gören öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy u en güzel şekilde anlatabilmek için birbirleriyle yarıştı. Yarışmada 1.liği elde eden Senegalli Mustafa Endiay ın ödülünü Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin verdi. Müsenna Uluslararası Öğrenci Derneği ve Ensar Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Sunum Yarışması Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi nde gerçekleşti. 58 farklı ülkeden öğrencinin eğitim gördüğü Fatih Sultan Mehmet Uluslararası İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada milli şairin hayatı, fikirleri ve edebi kişiliği anlatıldı. Finale kalan Fildişi, Nijerya, Arnavutluk, Senegal, Ürdün ve Türkiye den 6 öğrenci, Mehmet Akif Ersoy un duygulandıran, hüzünlendiren ve milli duyguları coşturan hayatından kesitler sundu. Jüri oylamasıyla birinci seçilen Senegalli Mustafa Endiay ödülünü Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin in elinden aldı. Dereceye girdiler, tableti kaptılar Evsel Enerji Tüketiminin Azaltılması ve Temiz Enerji Bilinci Oluşturulması Projesine yönelik düzenlenen yarışmalarda dereceye görenler öğrenciler, düzenlenen törenle tablet bilgisayarlarını aldılar. Pendik Belediyesinin çevreye duyarlılığı artırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında düzenlenen resim, kompozisyon ve proje fikirleri yarışmalarında ilk üçe girenlere düzenlenen törenle tablet bilgisayar hediye edildi. Program öncesi çevre konulu bir de müzikal sahnelendi. Verimli enerji mobil aracı okulları gezecek İstanbul Kalkınma Ajansı, Bahçeşehir Üniversitesi, Pendik Kaymakamlığı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Evsel Enerji Tüketiminin Azaltılması ve Temiz Enerji Bilinci Oluşturulması Projesi kapsamında Verimli Enerji Mobil Aracı alındı. Kentteki tüm okulları gezecek araçtaki bir maket yardımıyla öğrencilere rüzgar santralleri, güneş panelleri gibi çevreci enerji kaynaklarının çalışma prensibi gösteriliyor.

11 15 MAYIS 2015 Gençlik 11 Geri Dönüşüm Pet şişeden oyuncak helikopter yapımı Buse Erel Çocukların vazgeçemedikleri eğlencesi oyuncakları evde geri dönüşüm malzemeleri ile yapabilirsiniz. Mat renkte süt veya meyve suyu şişeleri ile yapılacak olan oyuncak helikopter,bir kaç aşama ile kısa zamanda bitirilecek bir el işi çalışmasıdır. Kullancağımız malzemeler: Süt veya meyve suyu şişesi,üç adet pipet,makas,bir pinpon topu(siz seçtiğiniz şişenin boyutlarına uygun başka bir malzeme kullanabilirsiniz)bir tane raptiye,bant ve sıvı yapıştırıcı. Şişemizin kapağının ortasını makas yardımıyla delelim. Deldikten sonra şekildeki gibi bombeli kısmından dikkatlice keselim.(bu işlemi yaparken aile büyüklerinizden yardım alabilirsiniz.) 3 tane pipeti şekildeki gibi keselim,bir köşeye ayıralım. Kalan plastik şişeden enlemsine bir parça keselim.kestiğimiz 1 3, 3, 8, 8 sayılarıyla 24 elde edebilir misiniz? pipetin körüklü kısımlarını alalım.(iki taneye ihtiyacımız var) En son kestiğimiz plastik parça ile pipetleri bir bant yardımıyla şekildeki gibi birleştirelim.pipetlerin körüklerini yukarıya bükelim.(helikopterimizin alt kısmı oluştu bile ) Üçüncü körüklü pipeti de delik açtığımız kapağa sabitleyelim.şişenin kesik kısmına pinpon topunu yerleştirelim.(siz başka bir malzeme de yerleştirebilirsiniz.tamamen size kalmış) Bu parçayı helikopterin alt parçasına sıvı yapıştırıcı yardımıyla yapıştırtalım.kuruması için bir süre bekleyelim.bu sırada helikopterimizin pervaneleri için körüklü olmayan iki eşit uzunluktaki pipeti, bir raptiye yardımı ile tam ortasından birleştirelim.(elimizde bir x şeklinde parça oluşmalı) Raptiyenin bir ucunu,kurumaya bıraktığımız parçanın üzerine sabitleyelim.işte kısa sürede helikopterimiz oluştu. Kolay gelsin Elimdeki çiçeklerin ikisi 2 hariç hepsi papatya, ikisi hariç hepsi gül ve ikisi hariç hepsi karanfil olduğuna göre elimde hangi çiçekten kaç tane bulunmaktadır? 3 Bir yılda bazı aylar 30 gün çeker, bazı aylar 31 gün çeker. kaç ayda 28 gün vardır? Cevaplar 1. 8: (3-8 : 3) = 24 2.Her çiçekten birer tane vardır. 3. Bütün aylar 28 çeker.

12 12 Gençlik 15 MAYIS 2015 Batı Notları Nuri Pakdil Edebiyat Dergisi Yayınları Nuri Pakdil i Pendik te ağırlamışken, bu sayıda da onun kitabına yer vermek istedim. Bazı insanlar sadece yazardır, bazıları düşünür ve bazıları ise duruşlarıyla tüm bunları bir araya getirir. Yazdıklarını yaşayan, yani hem söyleyen hem de hayatına aktaran güçlü bir kalemdir Nuri Pakdil Bu sayıda da onun duruşunun temellerini işleyen, bakış açısının çok yönlülüğünü ve fikrinin perspektifini görebileceğimiz Batı Notları adlı kitabına değinmek isterim. Batı notları, Nuri Pakdil in seyahatlerinde kaleme aldığı yazıları toplayan bir kitap fakat seyahatlerinden ziyade, batının mahiyetini işlediği değerli bir inceleme olarak da ele alınabilir devriminden beri, boynumuz ağrıdı Batı ya bakmaktan. Pakdil in söylediği gibi batıya bakmaktan boynumuz ağrıdı, sahi neydi bu batı? Batı dedikleri kapı çökmüş ve görülmüştür çöplük. Hayranlığımız o denli üst safhada ki, eleştirmeden kabullenmeyi bile göze alabiliyoruz. Hele ki çağımızın inşa ettiği doğrulara bakılınca, insanla uyuşmadığı aşikârken İnsanın tükenmezliği, gelişen çağla doğru orantılı olmalıdır, yani insan, gelişen çağ içinde yerini almak zorundadır. Birey olarak hepimiz, gücümüzün yettiği noktaya kadarız. Fakat büyük bir yapının parçası olmak, bir amacın gerçekleşmesi için çaba sarf etmek? İdeoloji, benim dünyamdır. Bana, geçmişimi anımsatır, bugünümü belirler, geleceğimi tayin eder. Çünkü ödevimin ne olduğunu, ancak ideolojik davranışlar içinde anlıyorum. O halde gerçek ideoloji ne olmalıdır? Sistemleri eleştirilemez batı, eleştirilse de değişmez bir gizli sistemler bütünü ve dünyayı global bir köy haline getiren bakış açısıyla gerçekten değişimi tetikleyebilecek büyük bir güç müdür? Yoksa biz kendimize dönüp, içimizde bunca yıldır saklı kalan o gizemi mi keşfetmeliyiz? Çağ özeleştiriyi gerekli kılıyor. Geleceği karanlıktır özeleştiriden kaçanın. Gelecek kimin olmalı? Gelecek bize ait olsun diyorsak, o halde nasıl batı eksenli bir yaşamı kabul edebiliyoruz? İnsan, boğazını sıkan boğumu anladı. İnsan, soyut bir darağacında sallanıyordu, Saint-Michel bulvarında gördüm: Ne kapitalizm, ne Marksçılık, ne de Vatikan kurtarabilmişti soyut darağacında sallanan insanı. Belki, soyut darağacının birer ayağı oluyordu her biri. İnsan olarak hepimiz kendimizi ortaya koyamadan, ortaya konulmuş modellere göre şekil almak telaşına kapılıyoruz. Bu hem bizi biz olmaktan çıkartıyor hem de varlığımızı dayanılmaz bir iç hesaplaşmaya götürüyor. İnsanın içindeki vicdan en iyi mahkemedir. Bu yüzden kendini ortaya koyamamış insan, varlığını yargılarken, varacağı sonuç, bunalımlarını aşamayan insandır. Batı notları, insanı insan olarak ele alıp, insanın kendi olabileceği süreçleri, kendini ortaya koyabileceği bakış açısını kazandırmayı amaçlıyor. Batı ya bakışınızda köklü bir değişimi gerçekleştirebilecek bu izlenimleri okumanızı tavsiye ederim. Keyifli okumalar. Bilim ve Teknoloji El Yazınızı Metin Mesajlarına Çeviren Kalem Teknoloji de her gün farklı yenilikler karşımıza çıkıyor. Hayatımızı kolaylaştıran bu yenilikler bizlere çok daha iyi imkânlar sunuyor. Bu tanıtacağımız yenilik sadece bir kalem. Ancak bu kalem, el yazınızı dijitalleştirip yollanabilir metin mesajlarına çevirebiliyor. İstediğiniz şeyi yazıp yollanacak kişinin adının etrafını çiziyorsunuz ve kalem Bluetooth aracılığıyla cep telefonunuzla bağlantı kurup mesajınızı kısa mesaj ya da e-posta olarak yolluyor. Mesajın durumu kalemin üstündeki OLED ekranında görüntüleniyor. Elektrik Üreten Lastik Elektrikli arabalar için iyi bir haber daha geldi. Dünyaca ünlü bir lastik üreticisi elektrik enerjisi üreten lastik konseptini tanıttı. Elektrikle çalışan arabaların elektrik ihtiyaçlarını dengelemek için ağırlık azaltma gibi yollara gidilse de bu arabaların Tesla Model S hariç (500 km menzil) menzilleri ancak km olabiliyor. Bu şehir içi kullanım için belki de yeterli gibi gözükse de İstanbul gibi metropollerde sıkışık trafikte sıkıntılara neden olabiliyor. Elektrikli arabalar güneş enerjisi gibi teknolojilerle desteklendiğinde oldukça çevreci ve hatta sıfır emisyon yaratabiliyor. Genelde elektrik enerjisi fosil yakıtlardan da elde edildiğinden ne kadar çevreci oldukları tartışılabilir. Lastik üreticisinin BH03 konsepti termo-piezoelektrik materyaller sayesinde dururken veya hareket ederken enerji üretebiliyor. Ayrıca ultra siyah malzemeden üretildiğinden maksimum güneş ışığını absorbe ederek ısıyı elektrik enerjisine dönüştürebiliyor. Kâğıt gibi katlanabilir telefonlar artık mümkün Mobil pazarda kavisli ekranlı cihazlar var. Fakat uzun zamandan beridir katlanabilir akıllı telefonlar bekleniyor. Katlanabilir telefonlar için yepyeni bir gelişme var. KETI (Kore Elektronik Teknolojisi Enstitüsü), maksimum eğilme yarıçapına sahip elektrotu geliştirdiğini duyurdu. Yepyeni OLED elektrot maddesinin eğilme yarıçapı 0.03 mm. Saç telinden daha ince ve katlanabilir. (Saç teli yaklaşık 0,1 mm) Önceki malzemelerin boyutunun yüzde biri. Diğer bir deyişle katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar artık gerçeğe dönüşüyor. KETI bileşenleri araştırmak ve yeni nesil akıllı cihazlarda uygulanacak seri üretim için işleme teknolojisi üstünde araştırmalara devam ediyor.

13 15 MAYIS 2015 Gündem 13 Yıl Sonu Sergisine görkemli açılış Pendik Belediyesinin Sanat Kursları Yıl Sonu Etkinlikleri, el sanatları sergisiyle başladı. Serginin açılış kurdelesini Başkan Şahin le birlikte kesen ünlü Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil: Öğrencilerimin eğittiği kursiyerlerin böyle başarılı eserlere imza attığını görmek beni oldukça mutlu etti. dedi. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi nde gerçekleşen görkemli bir açılışla başlayan sanat kursları yıl sonu etkinliklerinden ilki el sanatları sergisi oldu. Ünlü Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil in de yer aldığı açılış törenine Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Otluoğlu, belediye kursiyer hocaları ve sergiye emeği geçen kursiyerlerle çok sayıda Pendikli sanatsever katıldı. Bir ay boyunca her hafta farklı kursların eserlerinin sergileneceği etkinliklerin ilkinde ebru, hat, minyatür, tezhip ve çini kurslarında bir yıl boyunca kursiyerlerin elinde şekillenen eserler yer aldı. Barutçugil: Öğrencilerimin eğittiği öğrencilerin sergisi Serginin açılışında konuşan Sanatçı Hikmet Barutçugil: Pendik Belediyesinin sanata yapmış olduğu büyük katkılarından dolayı belediye başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Pendik Belediyesi bünyesinde kurs hocası öğrencilerimin eğittiği öğrencilerin böyle başarılı eserlere imza attığını görmek beni oldukça mutlu etti. dedi. Şahin: Popüler olanla yarışmak zor Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de yaptığı konuşmada, çok başarılı bir sanat sezonu sonunda böyle önemli bir sergi gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti. Başkan Şahin, popüler olanla yarışmanın zor olduğunu belirterek Bunun için geleneksel sanatları destekleyerek hem bunların sürdürülebilmesini hem de sanatkârın değerini sanatsal bakışıyla algılayabilen bir kitle oluşturulmasını sağlıyoruz. dedi. Şahin kendileriyle sanata katkı sunan Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezine, sergide emeği geçen kurs hocaları ve kursiyerlere teşekkür etti. Birlikte ebru yaptılar Ardından açılış kurdelesini birlikte kesen Şahin ve Barutçugil, birbirinden güzel eserlerin olduğu sergiyi gezerek sergide bulunan ebru teknesinde birlikte ebru yaptı. 900 kursiyerde yıl sonu heyecanı Sergide Pendik Hatırası sürprizi Fotoğrafçılık ve resim kurslarının yıl sonu sergisinde yer alan Pendik Hatırası, sergiyi gezenlere nostaljik bir sürpriz yaşattı. Fotoğrafçılık Kursu Öğretmeni Orhun Orkut Sadıkoğlu ve Resim Kursu Öğretmeni Gülten Özalp ten eğitim alan kursiyerler, en güzel eserlerini Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi nde sergilemeye başladı. Kursiyerlere sertifikalarını da serginin açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin verdi. Başkan Şahin: Bugün resim ve fotoğraf kursiyerlerinin eserlerine baktığımızda bir yıllık değil, daha uzun bir eğitimden geçmiş kadar tecrübeli ve başarılı eserler görüyoruz. Emeği geçen fedakâr hocalarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. dedi. Ardından Kaymakam Osman Tunç ve Başkan Kenan Şahin, sergi içinde hazırlanan Pendik Hatırası isimli nostaljik arka plan önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kültürel zenginliklerin yaşatılması, her yaştan insanın üretebilmesi ve kendisini geliştirebilmesi amacıyla Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen sanat kursları, 4-31 Mayıs tarihleri arasındaki yıl sonu sergi ve konser programlarıyla eğitim sezonunu kapatıyor. Bu yıl yeni eklenenlerle birlikte 35 ayrı kursun verildiği sanat eğitimlerine devam eden 900 e yakın kursiyer, sertifikalarını alarak mezun oluyor. Ebru, hat, minyatür, tezhip, çini, sedef kakma, fotoğrafçılık, resim, Osmanlı süsleme sanatı, taş işlemeciliği, cam füzyon, cam işleme, filografi, ipek halı dokuma, keçecilik, Boşnak Kilim Dokuma, tel kırma ve Rize Bezi Dokuma kurslarının eserleri, mayıs ayı boyunca Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi nde sergileniyor. Pendik Belediyesinin düzenlediği bale, halk oyunları, mehter, gençlik korosu, piyano, şan, bağlama, kemençe, ney, gitar, keman ve semazen kurslarına katılanlar da yıl sonu gösterileri kapsamında Mayıs tarihleri arasında Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi nde sahneye çıkacak. El sanatları ve müzik kursları için yeni sezon kayıtları 1 Ağustos 2015 tarihi itibarıyla adresinden alınacak. Ekim ayında başlayacak kurslar, haziran ayında sone erecek

14 MAYIS 2015 Engelsiz Yaşam Kına töreniyle uğurlandılar En büyük asker, bizim asker! Pendik Belediyesi, bir günlük askerlik yapacak engelliler için kına töreni düzenledi. Dev Türk Bayrağıyla tören alanına gelen askerler En büyük asker, bizim asker! tezahüratlarıyla karşılandı. Her zaman engellilerin yanında olan Pendik Belediyesi, engelli asker adayları için yürüyüş ve kına töreni düzenledi. Engelliler Koordinasyon Merkezi önünden ellerindeki Türk Bayraklarıyla yürüyüşe geçen engelli asker adayları, çarşıdan geçerek Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi ndeki tören alanına geldi. Burada Federasyon Yönetimine Pendik ten Üye Engelli çocukları ve gençleri spora yönlendirmek, spor yoluyla onlara güven aşılamak, toplumla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla pek çok projeye imza atan Pendik Belediyesi, bu konudaki çalışmalarıyla başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Pendik Belediyesinin Spor Genel Koordinatörü ve Pendik Belediyesi Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübü Başkanı Av. Oğuz Çerik, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu nun Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek bu konudaki önemli bir organizasyon içinde görev aldı. Bünyesinde bulunan Engelli Koordinasyon Merkeziyle ilçede yaşayan engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Pendik Belediyesi, Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübüyle de çok sayıda engelli sporcuyu destekleyerek önemli başarılara ulaşmasının önünü açıyor. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen Özel Olimpiyat Oyunlarıyla zihinsel vatandaşların alkışlarıyla karşılanan çiçeği burnunda askerler, kendileri için hazırlanan halk oyunu gösterisini heyecanla izledi. Programın son ayağı olan kına töreninde ise duygusal anlar yaşandı. Engelliler Koordinasyon Merkezi çalışan Canan Aytek tarafından asker adaylarının ellerine kına yakılırken anneler gözyaşlarını tutamadı. engelli öğrencilere çeşitli spor branşlarında yarışma keyfi yaşatıldı. Ayrıca Engelsiz Spor Çalıştayı düzenlenerek ilçede spor olanaklarının dezavantajlı kesimler için nasıl daha aktif hale getirilebileceği tartışıldı. Aktifim Toplum İçindeyim: Fiziksel Aktivite Merkezi ni hayata geçiren Pendik Belediyesi, pek çok engelli çocuğa ve ailesine eğitim vermeye devam ediyor. Pendik Belediyesi tarafından desteklenen Ampute Programa katılan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ramazan Öztürk, asker adaylarını öperek Her zaman olduğu gibi bugünde yanınızdayız. mesajını verdi. Dördü belediye personeli olmak üzere 14 asker adayı, Sancaktepe General İsmail Hakkı Boylu Kışlası nda bir günlük askerlik yapmak üzere uğurlandı. Futbol Takımı ve Tekerlekli Basketbol Kulübü, çeşitli başarılara imza atmaya devam ediyor. Son olarak Pendik Belediyesi Spor Genel Koordinatörü ve Pendik Belediyesi Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübü Başkanı Av. Oğuz Çerik, Ankara da yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 1. Olağanüstü Genel Kurulu nda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Memur adaylarına rehberlik hizmeti Pendik Özürlüler Koordinasyon Merkezi Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ye giren engelliler için rehberlik birimi kurdu. Birimde sınava giren adaylara tercih konusunda rehberlik hizmeti verildi. Bir hafta süren ücretsiz rehberlik hizmetinden 600 e yakın kişi yararlandı. Rehberlik hizmetiyle hem adayların soruları cevaplanmış oldu hem de elektronik sistemden tercihler yapılmış oldu. Öte yandan bu yıl alınacak engelli memur sayısı olarak açıklandı. Pendik i birincilikle temsil ettiler Pendikli engelliler başarılarıyla ilçemizi temsil etmeyi sürdürüyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği İlahi Okuma Yarışmasına katılan Pendikli engelliler birincilik derecesiyle döndü. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmada Ortopedik Engelliler Kategorisinde Bilge Nur Kamış ile Otistik Engelliler Kategorisinde Rabia Aytek birinci oldu.

15 15 MAYIS 2015 Sağlık 15 Midenizi seviyorsanız düşmanlarını tanıyın! Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi nde mide hastalıkları konusunda konferans veren Operatör Doktor Mehmet Durmuş Kurt, bu önemli organın başlıca dört düşmanının kilo, stres, sigara ve uygunsuz beslenme olduğunu söyledi. Pendik Hospital Hastanesi nden Operatör Doktor Mehmet Durmuş Kurt, mide hastalıkları üzerine bir konferans vererek vatandaşları bilgilendirdi. Günümüzde yaygın olan ülser, gastrit, reflü gibi hastalıkların yanı sıra mide kanserinin nedeni ve tedavi yöntemlerini de açıklayan Op. Dr. Kurt, midenin en önemli düşmanlarının kilo, stres, sigara ve uygunsuz beslenme olduğunu belirten söyledi. Mide kanseri konusunda da uyarılarda bulunan Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt, tütsülenmiş somon ve alabalık, konserve sebze, tuzlu sos ve tuzlu kurutulmuş balığın kansere davetiye çıkardığını ifade etti. Boğaza geri gelen her besin reflü değildir Yaygın bir hastalık olan reflü konusuna ayrıntılı bir şekilde değinen Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt: Boğazınıza gelen her besin reflü hastalığına işaret değildir. diyerek şu bilgileri verdi: Reflü dememiz için yemek borusunda yukarı çıkan besin ve sıvının uzun süre kalması lazım. Yani aşırı yemek yediğinizde yemek borunuza kısa süreli besin geliyorsa bu reflü değildir. Sadece mide aşırı yemeye tepki vermiştir. Mide rahatsızlıklarında mümkün olduğu kadar ameliyattan kaçındıklarını ifade eden Op. Dr. Kurt, ülser gibi ağır hastalıklarda bile ameliyatı en son düşündüklerini sözlerine ekledi. Reflüye karşı bunları yapın Mümkün olduğu kadar stresten uzak durun. Yüksek yastık kullanın. Aşırı yemek yemekten uzak durun. Yiyecekleri iyice yiyerek yutun. Op. Dr. Mehmet Durmuş Kurt program sonrası vatandaşlarla birebir ilgilendi. Hayata üçüz tutundular Pendik te henüz 26 haftalıkken dünyaya gelen üçüz bebekler, 60 günlük yoğun bakımın ardından hayata tutunmayı başardı. Anne ve baba yorucu ve hüzünlü geçen günlerin ardından bebeklerini kucaklarına alıp evlerine götürmenin mutluluğunu yaşıyor. Pendik Yeni Yüzyıl Hastanesi nde 885, 890 ve gram ağırlıklarında dünyaya gelen üçüzler, 60 gün yoğun bakım ünitesinde kaldı. Ortalama 9 ay 10 gün anne karnında kalan bir bebeğin boyu 50 cm civarındayken prematüre doğan Muhammed Emin, Halil Samed ve Ayşenur bebeklerin boyları 34, 37 ve 34,5 cm idi. Ancak ikisi erkek biri kız üç kardeş, zamanından önce merhaba dedikleri dünyada hayata birlikte tutunarak ne kadar güçlü olduklarını gösterdi. 60 gün hayat mücadelesi Henüz 26 haftalıkken normal doğumla dünyaya gelen üçüz bebekler, erken ve küçük doğuma bağlı olarak oluşan solunum ve gelişim sıkıntılarını çözmek için hemen yoğun bakım ünitesine alındı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Recep Kavas ve ekibi, uzun süre solunum cihazlarına bağlı kalan bebeklerin organlarıyla ilgili gelişimleri yoğun bakım süresince takip ve tedavi etti. 60 günlük hayat mücadelesinin ardından bebekler 1.900, ve grama ulaştı. Bebekleri taburcu ederken hastane çalışanları, anne ve babanın mutluluğunu paylaştı.

16 16 Çocuk 15 MAYIS 2015 Birbirleriyle yarıştılar Orhangazi Çocuk Kulübü öğrencileri sık sık kendileri için düzenlenen yarışmalarda bir araya geliyor. Bu kez boyama yarışmasında birbirleriyle yarışan minikler ellerindeki kuru boyalarla hünerlerini gösterdi. Kimi renk seçerek kimi de ilk eline gelen kalemle boyamasını tamamladı. Yaklaşık yarım saat süren etkinliğin adı bir yarışma olsa da kazanan hepsi oldu. Orhangazi Çocuk Kulübü eğitmenleri tüm çocukları tebrik ederek onları şimdiden bir sonraki yarışmaya hazırlamaya başladı. Kalem tutmakta zorlanan miniklere görevliler yardım etti. Fark Bul ma ca İki resim birbirine çok benziyor fakat arasında 10 fark var. Onları bulup resimleri boyayabilirsin. Zehra hangi yoldan gitsin?

17 15 MAYIS 2015 Spor 17 Güreşte Türkiye Şampiyonu Okul Okullar Arası Türkiye Güreş Şampiyonası nda takım halinde şampiyon olan Adil Erdem Bayazıt Ortaokulu sporcuları, kupa ve madalya sevincini Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin le paylaştı. Düzce de gerçekleştirilen Okullar Arası Türkiye Güreş Müsabakaları nda Pendik Adil Erdem Bayazıt Ortaokulu sporcuları takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı zamanda Pendik Belediye Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu olan öğrenciler, Kütahya ve Tekirdağ da yapılan bölge müsabakalarında aldıkları başarılı sonuçlarla takımlarını Türkiye Şampiyonasına taşıyarak kupanın sahibi yaptı. Okullar Arası Yıldızlar Güreş Grup Müsabakasında 59 kiloda Ömer Ağtaş 1 inci, yine aynı kiloda Mustafa Eren Okumuş 2 nci, 42 kiloda Enes TOKER ise 5 inci oldu. Kütahya da yapılan müsabakalarda ise 50 kiloda Yunus Aruz Okullar Arası Bölge 1 incisi, 48 kiloda Sinan Özbaralcı Bölge 3 üncüsü olarak madalya aldı. Son olarak da takım, Düzce de Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Kupayı Başkan Şahin e getirdiler Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Türkiye Şampiyonu olan Adil Erdem Bayazıt Ortaokulu yöneticilerini ve derece yapan sporcuları kabul etti. Gösterdikleri başarıdan dolayı sporcuları ve Pendik Belediye Spor Kulübü Güreş Takımı Antrenörleri Adem Altun ile Muhammet Şerbet i tebrik eden Başkan Şahin: İlçemizi gururlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin spor alanındaki başarılarınız, diğer gençlere de örnek olacak. dedi. Takım Hocası Adem Altun da bundan sonraki hedeflerinin milli takıma sporcu yetiştirerek Avrupa ve Dünya da Türkiye yi temsil etmek olduğunu söyledi. Atletizmde tarihi başarı Pendik Belediyesi Spor Kulübü adına koşan iki görme engelli atlet Mustafa Küçük ve Sefa Telli, Denizli de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası nda kategorilerinde ikişer madalya kazandı. Mustafa Küçük, T13 kategorisinde 100 metrede gümüş; 200 metrede ise altın madalyanın sahibi olmayı başardı. Mustafa, 200 metreyi IPC Dünya Şampiyonası baraj derecesi olan saniyeden daha hızlı koşarak yarışı zamanla tamamladı. Bu aynı zamanda Türkiye Şampiyonası tarihinin en iyi ikinci zamanı oldu. Sefa dan iki gümüş Pendik Belediye Spor Kulübü ne madalya kazandıran ikinci koşucu Sefa Telli oldu. T11 kategorisinde madalya için koşan Sefa Telli de, 100 ve 200 metre koşularını ikinci tamamlayarak gümüş madalyalar elde etti. Pendik Belediye Spor Kulübü atletizmde katıldığı çeşitli şampiyonalarda takım olarak birincilikleri kimseye bırakmadı. Çanakkale de düzenlenen Kulüplerarası Kros Yarışlarında Küçük Kızlar, Küçük Erkekler ve Yıldız Erkekler Kategorilerinde İki basketbolcumuz A Milli Takım da Pendik Belediyesi Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübü nün iki başarılı oyuncusu Ahmet İkizoğlu ve Eyüp Atırcıoğlu A Milli Takım aday kadrosuna çağrıldı. Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi nde mücadele eden Pendik Belediyesi Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübü nden iki sporcu, A Milli Takım kampına çağrıldı. Takımlarında gösterdikleri performansla basketbol otoritelerinin dikkatini çeken iki başarılı oyuncu Ahmet İkizoğlu ve Eyüp Atırcıoğlu milli takım kampına dâhil oldu. Pendik Belediyesinin başarılı Antrenörü Selim Savaş Akarsu da artık U-19 Milli Takım Antrenörü olarak iki görevi birlikte yürütecek.yürütecek. Atletizm takımı başarıya doymuyor takım halinde 1. olan Belediye Spor Kulübü, ferdi olarak da küçükler kategorisinde Zehra Erhan la 3, Hüseyin Polat la da 2.lik elde etti. Bursa Kulüplerarası Kros Yarışları nda ise yıldız erkekler kategorisinde takım halinde birinci olan Belediye Spor Kulübü, küçük kızlar ve küçük erkekler kategorilerinde takım halinde ikinci olmayı başardı. Kulüp, Mersin de düzenlenen atmalar liginde 18 takım arasından 4. olmayı başararak Bursa da yapılacak Türkiye Şampiyonası na katılmaya hak kazandı. Yıl: 8 Sayı: 168 Tarih: 15 MAYIS 2015 Pendik Belediyesi Adına Sahibi: Kenan Şahin Yönetmen: Abdurrahim Bayram Yazı İşleri: Metin Tavukçu Halkla İlişkiler: Rezzan Uğun Haber Merkezi: Şeydanur Can, Özay Uyanık, Murat Ziyansız, Esra Balcı Sayfa Redaktörleri: Emre Doğan, Dilek Alın, Mustafa Tayar Grafik Tasarım: Güliz Turan, Mustafa Güzel, Zuhal Kaplan Kültür-Sanat: Refah Terzi Hukuk: Selim Eğin Spor: Gökhan Tezsatar Bilişim: Güven Fındıklı Mustafa Çetinkaya Fotoğraf Editörü: Gökhan Türkben, Ahmet Raşit Can, Orhun Orkut Sadıkoğlu Telefon: / Faks: Adres: 23 Nisan Cd. No Pendik-İSTANBUL pendikbasin@gmail.com Yapım: Pentaş Baskı: İhlas Gazetecilik A.Ş Adres: 29 Ekim Cd. İhlas Plaza No:11 A/41 Yenibosna - Bahçelievler - İstanbul Telefon: Pendik Belediyesinin ücretsiz yayınıdır.

18

19 15 MAYIS 2015 Ödüllü Bulmaca 19 Hazırlayan: Burhan Tural Bulmacanın Anahtar Sözcüğünü bularak Pendik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne gönderen okuyucularımız arasında yapılacak çekilişle 3 kişiye 100 Temel Eser den seçilmiş birer Kitap Seti hediye edilecektir. Cevaplarınız için: pendikbasin@gmail.com Resimdeki cami (İstanbul) Anlaşma, uyuşma Afganistan başkenti Bir çorba çeşidi Yoksula verilen para Baryum simgesi Eski dilde su Adale Allah (c.c) a ulaşma arzusuyla tutulan yol Efelek Türk besteci, hattat, şair Uzak Yüzyıl E.dilde göz İyi ve güzel huy Din kuralları Endonezya plakası Gönül borcu 1 Hoşgörü, tolerans Yoğun ilaç tedavisi Anlam Namaz bölümü Bir işte erkek yardımcı Mahcup olmak Yasa Kısaca Milattan Sonra 3 Yapma, etme Kuzu sesi Cömertlik, iyilik severlik İstanbul da semt Manganez simgesi Namazlık Kırmızı Dişi kurt Alfabede 14. harf Miralay Fas plakası Kalın biçilmiş tahta Matem Kur an da 20. sure Bulmaya çalışma Bir işi yapmaya hazır İslamın bir şartı Oruca başlama zamanı Bir tür deniz taşıtı İlenme, beddua 6 Büyük sandal Gözlem Üç aylarda sabah namazı sonrası okunan dua Kalın kumaş Güçsüzlük, düşkünlük Bir üzüm türü Ayrıntı Sri Lanka nın uluslararası kodu Bir göz rengi Alamet, nişan Karışık renkli Eski dilde bağırsaklar Eski dilde su Gümüş balığı 2 Kur'ân-ı kerîmin doksan altıncı sûresi 4 Takip etmek Bayındır, mamur Yanlış, yanılgı Bir peygamber Kara renkli ardıç kuşu 8 Beyaz Eski bir medeniyet 7 Utanma duygusu Mitolijik bir çalgı Bir peygamber Samaryum simgesi Kur-an ı Kerimde 38. sure 5 Baş, kafa Kadınların ziynet eşyası Bir düşünceyi bir şeye dayandırma, atfetme Tantal simgesi Donanma ANAHTAR KELİME Anahtar kelime Geçen sayımızda anahtar sözcüğü bulup ödül kazanan talihlilerimiz Pendik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü nden kitaplarını alabilirler. Ödül Kazananlar 1- Ceren ÖZKAN BATI MAH. 2- Orbay SAYI BATI MAH. 3- Murat ORHAN GÜZELYALI MAH.

20

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Bilişim denince Beşiktaş GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... KENT

Beşiktaş Gazetesi. Bilişim denince Beşiktaş GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... KENT Bilişim denince Beşiktaş BEŞİKTAŞ Belediyesi Avrasya bölgesi'nin en büyük bilişim fuarına katılıyor. Beşiktaş Belediyesi, bilişim alanında kullandığı son teknolojileri ve yenilikleri, 29 Kasım 2 Aralık

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

Beyoğlu'nda Mayıs coşkusu

Beyoğlu'nda Mayıs coşkusu Bilge kentin yeni sesi SAYI: 17 MAYIS 2013 Etkinlik ÖZEL SAYI BEYOĞLU BELEDİYESİ NİN AYLIK ÜCRETSİZ YAYINIDIR www.beyoglu.bel.tr 444 0 160 Önemli icraat ve etkinliklerimiz ilçemizin dört bir yanında start

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum Golf Tenis A.Ş. tarafından Bodrum Golf ve Tenis Kulübü nde yapılan ve Bodrum da bir ilk olan kapalı kort, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından

Detaylı

GÜL-AY Basın-Meslek İlkelerine Uyar. Yazı ve ilanlar imza sahiplerine aittir. Köşe yazılarına ücret ödenmez. Makalelerinden kendileri sorumludur.

GÜL-AY Basın-Meslek İlkelerine Uyar. Yazı ve ilanlar imza sahiplerine aittir. Köşe yazılarına ücret ödenmez. Makalelerinden kendileri sorumludur. 06 EKİM 2014 REKLAM HABERLER Gül-Ay - Sayfa 3 06 EKİM 2014 Gül-Ay - Sayfa 5 HABERLER Erdemli de üzüm festivali yapıldı Erdemli'ye bağlı Üzümlü köyünde Üzüm festivali yapıldı. Erdemli Belediyesi tarafından

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

T E M M U Z

T E M M U Z 12-13-14 Türkiyemizin en köklü festivalidir Silivri Yoğurt Festivali. 57 yıldır süren bu sosyal ve kültürel etkinliğimiz sayesinde bölge halkımızın barış, kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma duygularını perçinleyen,

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İMAM HATİP ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİMİZ Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v) i hatırlama, anlama ve anlatma amacı ile düzenlediğimiz

Detaylı

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ

HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ HASAN KABLI GÖREVE BAŞLADI, PERSONEL İSTİFA DİLEKÇESİ VERDİ 9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen seçimler ile Bodrum Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı seçilen Hasan Kablı, Aytekin Çanakcı dan

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014 1. ENGELLİLER PARKI : 2007 yılından; buyana Engellilere Yönelik Psikolojik Destek ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Menteş Mahallesi, Engellilere tahsisli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum Golf ve Tenis Kulübü tarafından düzenlenen Ulusal egemenlik ve Çocuk Tenis Turnuvası, çok renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvaya 60 çocuk katıldı. Bodrum Golf

Detaylı

BODRUMLU ATLETLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 6 REKOR 14 MADALYA

BODRUMLU ATLETLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 6 REKOR 14 MADALYA BODRUMLU ATLETLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 6 REKOR 14 MADALYA Atletizm Federasyonu ve İstanbul Masterlar Kulübü tarafından İstanbul da düzenlenen Türkiye Atletizm Masterlar Salon Şampiyonası na Bodrum

Detaylı

4. BİLİM - KÜLTÜR - SANAT VE SPOR GÜNLERİ 15-20 MAYIS 2012 ETKİNLİK REHBERİ

4. BİLİM - KÜLTÜR - SANAT VE SPOR GÜNLERİ 15-20 MAYIS 2012 ETKİNLİK REHBERİ 4. BİLİM - KÜLTÜR - SANAT VE SPOR GÜNLERİ 15-20 MAYIS 2012 ETKİNLİK REHBERİ Değerli Tuzlalılar; Bilim, Kültür, Sanat ve Spor günlerinin dördüncüsünde yeniden bir aradayız. Üretmenin gururunu, paylaşmanın

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE Başarıyı, Başarının Kahramanları Anlattı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarıyı, başarının kahramanları anlatıyor. konulu söyleşiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan 13 öğrencimiz

Detaylı

.~ ". EXPO . \J. f ~ ~ ~ c... ~ ı5-2 ı Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan programı ekte sunulmuştur. .:~. :... T.C.

.~ . EXPO . \J. f ~ ~ ~ c... ~ ı5-2 ı Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan programı ekte sunulmuştur. .:~. :... T.C. r: ~ c... ~ f ~ ~ \i it " TC Vii '1. GENeLıI( VE ~POR };tl ~AKA"LlG'LP '-?~ T.C. MANAVGAT KAYMAKAMLIGI Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü :....:~.. \J..~ ". EXPO Sayı: 190613431 146 Konu: Gençlik

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken, Yüzme, Basketbol ve Atıcılık

Detaylı

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015-2016 EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ANKARA 20 EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZ EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZLA KAHVALTIMIZ 1- TÜBİTAK 4006 2. BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI Okulumuzda

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ

BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ Kırçiçeği Bodrum Basket takımı ve yöneticileri, Kırçiçeği Konacık restoranında basınla buluştu Kurulduğu ilk yılında şampiyon olarak Türkiye Kadınlar Basketbol

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmeye geçildiği Meclis

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI

YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI YELKEN YARIŞLARINDA KAZA İKİ AHŞAP TEKNE ÇARPIŞTI Bodrum da bu yıl ilk kez düzenlenen tirhandil tipi ahşap yelken yarışlarında iki tekne çarpıştı. Yarışın ikinci etabında şamandırayı erken dönme çabası

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

Türk filmleri günü!..

Türk filmleri günü!.. Neşeyle kutladılar Beşiktaş Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte ortaklaşa düzenlenen Meslek Edindirme Kursları'ndan Bilgisayar Kursu öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü neşeyle kutladı,

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER

SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER SAYFA 2 2014-20 15 SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER 23-27 Kasım 2017 tarihleri arasında eğitimci yazar Alişan KAPAKLIKAYA okulumuzda bir dizi seminer programları sundu. Her biri en az iki saati bulan

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi nin Soma nın Evlatları Artık Hepimizin Evladı başlığı ile başlatılan Soma ya

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE 2015-2016 Öğretim yılı Basketbol Liseli Genç Erkekler B Ligi müsabakaları 08.02.2016 Pazartesi günü başladı. Müsabakalara fırtına gibi başlayan takımımız namağlup

Detaylı

MAHÇİÇEK TEN 2015 MÜJDELERİ

MAHÇİÇEK TEN 2015 MÜJDELERİ MAHÇİÇEK TEN 2015 MÜJDELERİ Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçede görev yapan 128 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek 2014 ün değerlendirmesini yaptı. Geride kalan yılı birbirinden güzel

Detaylı

İĞNELER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR. Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452

İĞNELER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR. Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452 Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452 TARİHÇE: Çok eski zamanlardan günümüze iskan göre Büyükkarıştıran ile yol bağlantısı olup, geçiş güzergahında bulunan köy, 19. Yy.dan

Detaylı

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi

SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SGK Mutfağına Gıda Güvenliği ve Yönetimi Kalite Belgesi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - ŞUANDA TÜRKİYE DE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR KURUM VARSA BU SOSYAL GÜVENLİK KURUMUDUR - BU BELGEYİ ALMAMIZA

Detaylı

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.)

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) Sporun nabzını 20 ayrı branşta verdiği hizmetle elinde tutan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden; Türkiye'nin ilk ve tek spor organizasyon

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU A- YAPIM İŞLERİ: 1- İlçemize bağlı Tekke Mahallesi Tekke Cami yanı Çevre duvar, Abdestlik, Bay Bayan WC, Bahçe karo taş döşeme çalışmaları

Detaylı

PINARBAŞI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN. Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836

PINARBAŞI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN. Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836 Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836 TARİHÇE: PINARBAŞI MAHALLESİ Pınarbaşı Köyünü Kırcaali ve Harmanlı yöresinden göç eden aileler kurmuştur. Burası daha önce çiftlik arazisidir.

Detaylı

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi

Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Dr. Mustafa KURUCA Isparta da Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferans verdi Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ 1. Bilgi Evlerinin Kuruluş amacı; 2014 ve 2015 Eğitim Öğretim yılı Çocukların kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini

Detaylı

30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası!

30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası! MAVİ HALİÇ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ AYLIK E-BÜLTENİ HAZİRAN-ARALIK 2015 SAYI:1 YIL:1 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası! 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası Uluslararası Judo Turnuvası 21-22-23

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU AK PARTİ PENDİK İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI 2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU (30 Aralık 2013 29 Mart 2014) Hazırlayan: Ayser SOY Pendik İlçe Kadın Kolları Başkanı (07 Nisan 2014) GİRİŞ Pendik İlçe Kadın

Detaylı

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar İ İ İ Ğİ İ Ğ ğ ş ğ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 1.Eğitim Öğretim Faaliyetleri 2.Sosyal-Kültürel Sportif Faaliyetler 3.Sosyal Okul Proje

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

Cemil Meriç Yılı Muhteşem Bir T örenle Tamamlandı

Cemil Meriç Yılı Muhteşem Bir T örenle Tamamlandı Cemil Meriç Yılı Muhteşem Bir T örenle Tamamlandı Mustafa Kemal Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen 2012-2013 Cemil Meriç Yılı etkinlikleri kapanış töreni Hatay Kültür Merkezi nde geniş

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 16 ( 30 Mayıs 15 Haziran 2016 ) Sayfa 1 SPORCU ÖDÜL TÖRENİ 09 Haziran Perşembe günü, tüm okulun katılımı ile Sporcu Ödül Törenimizi coşku ile gerçekleştirdik. Atletizm, basketbol, eskrim, binicilik,

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 29.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Geçtiğimiz hafta cumartesi gününden itibaren etkinlikler

Detaylı

Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi

Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası İpek Yolu nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Ankara

Detaylı

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI.

26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. 26.12.2014 DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ODTÜ ÜLKEM DE BAŞLADI. Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü nün başlatmış olduğu Değerler Eğitimi Projesi ODTÜ Ülkem Koleji nde hızla uygulamaya geçti. Öğrencilere temel insanî

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı Gurur Göç, yazarlığa adım attı Bodrum da geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan 22 yaşındaki Gurur Göç, Erken Gördüm Hayatı adlı ilk kitabını

Detaylı

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği resmi açılış töreninin bir etabını da Artvin de yaptı. Valilik Meydanı

Detaylı

Sanatın adresi Fulya!..

Sanatın adresi Fulya!.. Sanatın adresi Fulya!.. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat 2012-2013 sezonunu açtı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi yine Beşiktaş'ta! Dünya kalitesinde tasarlanan Beşiktaş

Detaylı

Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği

Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği 2015-2016 Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği 2015-2016 Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği Bodrum Harvard Özel Eğitim Hizmetlerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Turnuvada dereceye giren sporcular;

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini, eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri, ayrıca kamuda

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Temmuz 15, 2015-4:50:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunanlara, "Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 24.04.2012 22.05.2012 TAPU KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI BÖLGEMİZ EKONOMİSİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRECEK BİR KONUDA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖNEMLİ BİR MESAFE ALINMIŞ

Detaylı

www.facebook.com/bbktr www.twitter.com/bbisiklet www.youtube.com/user/bbkcyclingtv bbisiklet@gmail.com TANITIM DOSYASI VİZYON Gelecekte olgun bir spor kültürünün oluştuğu ülkemizde bu reforma öncülük etmek.

Detaylı

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI

OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI BASIN BÜLTENİ 17 Haziran 2015 OKULLAR ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN YARIŞTI, EN İYİLER ÖDÜLLERİNİ VİKO DAN ALDI Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirliliği her geçen gün artıyor ve ülkemiz enerji için

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız

Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız Lise Kısmı 2014-2015 Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Sınav Takvimi için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ 2014 2015 SINAV ADI ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM SONU BAŞARISIZ DERSİ OLAN VEYA İSTEKLİ ÖĞRENCİLER İÇİN AÇILAN SINAV

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu; İTÜ Rektör

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

http://www.haber18.com

http://www.haber18.com http://www.haber18.com Haberin Ayrıntıları: 5 Haziran Dünya Çevre Günü Karatekin Parkı nda Çankırı Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı. Programa Valimiz Vahdettin

Detaylı

Park Ayazma Villaları için start verildi

Park Ayazma Villaları için start verildi Park Ayazma Villaları için start verildi 01 Haziran 2015 Haber Linki: http://www.buyuktire.com/haber-5982- %E2%80%98park_ayazma_villalari%E2%80%99_icin_start_verildi.html Batı Koop. tarafından Tire Maltepe

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ 3. ELT KONFERANSI NA KATILDILAR

TED KAYSERİ KOLEJİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ 3. ELT KONFERANSI NA KATILDILAR TED KAYSERİ KOLEJİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ 3. ELT KONFERANSI NA KATILDILAR 9 Nisan 2016 tarihinde ODTÜ Koleji tarafından düzenlenen Equipping the Next Generation konulu 3. ELT Konferansı na okulumuz

Detaylı

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İngiltere de Şubat ayından beri yüksek ateş, epileptik atak ve şiddetli ağrı şikayeti İle defalarca İngiltere deki hastanelere

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da

TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da Almanca Öğretmenlerimiz Öznur Polat, Çiğdem Erdem, Onur Karga ve Pervin Doğan Moodle üzerinden aldıkları eğitimin ikinci bölümünü de tamamladılar. 21.03.-22.03.2015

Detaylı