4)YAŞLI PROJELERİ. Doğuş Üniversitesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "4)YAŞLI PROJELERİ. Doğuş Üniversitesi"

Transkript

1 4)YAŞLI PROJELERİ PROJE KONUSU: Yaşlı Projeleri PROJE ADI: Geçmişten Bugüne Projesi PROJE PAYDAŞLARI: Koşuyolu Huzur Dinlenme Evi Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 10 Kişi PROJE DANIŞMANLARI: Seçil AVCI PROJE SUPERVİZÖR İHTİYACI: 1 PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Huzurevinde bulunan yaşlılar ile yapacakları sohbetlerle yaşlıların hayat tecrübelerinden kendilerine dersler çıkartabilmeleri, nesiller arası farklılıklar konusunda bilgi sahibi olmaları, - Yaşlılıktan kaynaklanan sıkıntıları anlayarak onlara karşı daha anlayışlı olmaları, - Bu sayede yaşlı insanlarla iletişim kurma konusunda duyarlıklarının artması hedeflenmektedir. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Öğrencilerimizin çeşitli aktiviteler hazırlayarak yaşlıların becerilerini aktif şekilde kullanmalarını sağlamak, - Yaşlıların kendilerine değer verildiğini ve unutulmadıklarını hissetmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. PROJE ETKİNLİKLERİ: - Bu gruptaki öğrenciler huzurevi sakinleri ile karşılıklı sohbet ederek gerçekleştirecekleri röportajlar yoluyla, onlardan yaşadıkları dönemlerin önemli olaylarını not edebilirler. - Bu projedeki öğrencilerimizden çeşitli etkinlikler düzenleyerek( tavla turnuvaları, sinema gösterimi, nostaljik müzik arşivi oluşturma ve müzik dinletileri, dans etkinliği, hobi atölyesi gibi) yaşlılarımızın zamanını renklendirmeleri beklenmektedir.

2 - Öğrencilerimiz, yaşlıların dışarıdaki bir etkinliğe gitmeleri ( tiyatro, piknik v.b.) durumunda onlara eşlik etmeleri ya da böyle bir etkinliğin kurum çalışanlarıyla işbirliği halinde yapılmasını sağlayabilirler. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrenciler dernekle ilgili ofis danışmanı tarafından bilgilendirilecekler. - 3 Aralık- 21 Aralık: Dernek ziyaretlerine başlanarak, yaşlılarla geliştirilecek etkinlikler planlanıp, uygulanacaktır Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim. TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

3 PROJE KONUSU: YAŞLI PROJE PAYDAŞLARI: Maltepe Huzurevi Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 10 Kişi PROJE DANIŞMANI: Başak Cansu AKÇELİK PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 Kişi PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Huzurevi sakinleri ile yapacakları sohbet toplantıları sayesinde yaşlıların hayat tecrübelerini ve belli dönemlere dair yaşanmış hikâyelerini dinleyerek farklı bakış açıları kazanmaları, nesiller arası farklılıklar konusunda bilgi sahibi olmaları, - Huzurevi sakinlerini yakından gözlemleyerek, onların yaşlılıktan kaynaklanan sosyal hayatlarında yaşadıkları kısıtları daha iyi anlamaları, - Bu bağlamda kazanacakları tecrübe ile yaşlı insanlarla iletişim kurma konusunda duyarlıklarının artması ve sabırlı bir yaklaşım kazanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Gönüllü öğrenciler tarafından hazırlanacak çeşitli aktiviteler ile yaşlıların kişisel becerilerini değerlendirmelerine ve hafızalarını dinç tutmalarına yardımcı olmak, - Sohbetler sırasında paylaşacakları yol gösterici, faydalı bilgilerin gençlerde yaratacağı ilgi sayesinde yaşlıların kendilerine değer verildiğini ve unutulmadıklarını hissetmelerini sağlamak, - Karşılıklı oluşturulan bu sosyal ortam sayesinde yaşlıların hoş vakit geçirmelerini sağlayarak onları sıkıntılarından/olası rahatsızlıklarından uzaklaştırmak hedeflenmektedir. PROJE ETKİNLİKLERİ: Sosyal Etkinlik ve Sohbet Grubu Çalışması - 10 öğrenci tarafından yürütülecektir. - Her bir öğrenci bir huzurevi sakini ile birebir çalışacaktır.

4 - Bu gruptaki öğrenciler ilgi alanları ve becerileri doğrultusunda hazırlayacakları çeşitli aktiviteleri yaşlılarla paylaşacaklardır: - Kitap okuma ve okutmaya yönlendirme, birlikte bulmaca çözme, film izleme,sevilen nostaljik müziklerin derlenip dinlenmesi, gruplar halinde şarkı söyleme, yaşlıların el melekelerinin geliştirilmesine yönelik resim çizimi ve hobi atölyesinde gerçekleştirilebilecek faaliyetler, oyuna meraklı yaşlılarla tavla turnuvası düzenleme, bilgisayar ve internette yaşlıların merak ettikleri konularda onlara destek olma vb. etkinlikler i öğrenciler her hafta yaşlılardan gelecek talepler doğrultusunda çeşitlendirebilirler. - Sağlık sorunları nedeniyle huzurevinin pek dışına çıkamayan yaşlılar ile çay saatlerinde yakın bir pastane veya çay bahçesine gezmeye gidilerek küçük gruplar halinde sohbetler düzenlenebilir. - Yaşlıların dinlemekten keyif aldıkları müziklerin yer alacağı bir konser gurubu(acıbadem Gönüllüleri TSM Korosu veya Doğuş Üniversitesi Korosu) huzurevine davet edilerek veya yaşlılar konserin düzenleneceği yere götürülerek müzik dinletisi etkinliği düzenlenebilir. UYGULAMA ALANI: - Proje, süpervizör eşliğinde Maltepe huzurevinde yürütülecektir. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrenciler dernekten saha süreciyle ilgili bilgi alacaklar. - 3 Aralık- 21 Aralık: Dernek ile işbirliğinde saptanan yerlerde aktif saha çalışmaları yürütülecek Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim. TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi. PROJE KONUSU: YAŞLI

5 PROJE PAYDAŞLARI: SEMİHA ŞAKİR HUZUREVİ Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 10 PROJE DANIŞMANI: Çağla UNGUN PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 Kişi PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Huzurevi sakinleri ile yapacakları sohbet toplantıları sayesinde yaşlıların hayat tecrübelerinden kendilerine dersler çıkartabilmeleri, nesiller arası farklılıklar konusunda bilgi sahibi olmaları, - Huzurevi sakinlerini yakından gözlemleyerek, onların yaşlılıktan kaynaklanan sosyal hayatlarında yaşadıkları kısıtları daha iyi anlamaları, - Bu bağlamda kazanacakları tecrübe ile yaşlı insanlarla iletişim kurma konusunda duyarlıklarının artması, - Huzurevi sakinleri ile yürütecekleri sözlü tarih çalışmaları sayesinde belli dönemlere dair yaşanmış hikâyeler duyarak farklı bakış açıları kazanmaları amaçlanmaktadır. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Gönüllü öğrenciler tarafından hazırlanacak çeşitli aktiviteler ile yaşlıların becerilerini aktif şekilde kullanmalarına ve hafızalarını dinç tutmalarına yardımcı olmak, - Sözlü tarih çalışmaları sırasında gençlerle anılarını paylaşarak, onlara kendi deneyimlerini aktarmalarını sağlamak, - Düzenlenecek söyleşilerde paylaşacakları yol gösterici, faydalı bilgilerin gençlerde yaratacağı ilgi sayesinde yaşlıların kendilerine değer verildiğini ve unutulmadıklarını hissetmelerini sağlamak, - Karşılıklı oluşturulan bu sosyal ortam sayesinde yaşlıların hoş vakit geçirmelerini sağlayarak onları sıkıntılarından/olası rahatsızlıklarından uzaklaştırmak hedeflenmektedir.

6 PROJE ETKİNLİKLERİ: Sosyal Etkinlik ve Sohbet Çalışması - 10 öğrenci tarafından yürütülecektir. Sosyal Etkinlik Çalışması - Bu gruptaki öğrenciler ilgi alanları ve becerileri doğrultusunda hazırlayacakları çeşitli aktiviteleri yaşlılarla paylaşacaklardır. *Sinema gösterimi, nostaljik müzik arşivi oluşturma ve müzik dinletileri, yaşlıların el melekelerinin geliştirilmesine yönelik resim çizimi ve hobi atölyesinde gerçekleştirilebilecek faaliyetler, tavla turnuvası vb. aktiviteleri öğrenciler her hafta yaşlılardan gelecek talepler doğrultusunda çeşitlendirebilirler. * Yanı sıra yetenekleri dahilinde öğrenciler, belirli bir dans türünün öğretilmesi ve yaşlılar arasında dans yarışması düzenlenmesi, enstrüman eşliğinde gruplar halinde şarkı söyleme, bilgisayar ve internette yaşlıların merak ettikleri konularda onlara destek olma vb. etkinlikler de hazırlayıp uygulayabilirler. Sohbet Grubu Çalışması - Bu çalışmada yer alan öğrenciler, özellikle yaşlıların merak ettikleri konular doğrultusunda (iletişim, bilgisayar gibi sürekli gelişen alanlarda yürütülen çalışmalar, sağlık alanındaki gelişmeler, ülke ve dünya gündemindeki haberler v.b) yapacakları kısa araştırmaları yeri geldiğinde kendi branşları ve ilgi alanları ile destekleyerek, edindikleri bilgileri yaşlılarla küçük gruplar oluşturarak sohbet ortamında paylaşacaklardır. UYGULAMA ALANI: - Proje, takım liderleri eşliğinde Merdivenköydeki Semiha Şakir Huzurevinde yürütülecektir.

7 PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-21 Aralık: Projede yer alan öğrenciler dernekten saha süreciyle ilgili bilgi alacaklar Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan-04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslim

8 PROJE KONUSU: YAŞLI PROJE ADI: Yapı Kredi Bankası (YKB) Mensupları Emekli Sandığı Vakfı Huzurevi PROJE PAYDAŞLARI: YKB Emekli Sandığı Vakfı Huzurevi Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 11 Kişi PROJE DANIŞMANI: Başak Cansu AKÇELİK PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 1 Kişi PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Huzurevi sakinleri ile yapacakları sohbet toplantıları sayesinde yaşlıların hayat tecrübelerini ve belli dönemlere dair yaşanmış hikâyelerini dinleyerek farklı bakış açıları kazanmaları, nesiller arası farklılıklar konusunda bilgi sahibi olmaları, - Huzurevi sakinlerini yakından gözlemleyerek, onların yaşlılıktan kaynaklanan sosyal hayatlarında yaşadıkları kısıtları daha iyi anlamaları, - Bu bağlamda kazanacakları tecrübe ile yaşlı insanlarla iletişim kurma konusunda duyarlıklarının artması ve sabırlı bir yaklaşım kazanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Gönüllü öğrenciler tarafından hazırlanacak çeşitli aktiviteler ile yaşlıların kişisel becerilerini değerlendirmelerine ve hafızalarını dinç tutmalarına yardımcı olmak, - Sohbetler sırasında paylaşacakları yol gösterici, faydalı bilgilerin gençlerde yaratacağı ilgi sayesinde yaşlıların kendilerine değer verildiğini ve unutulmadıklarını hissetmelerini sağlamak, - Karşılıklı oluşturulan bu sosyal ortam sayesinde yaşlıların hoş vakit geçirmelerini sağlayarak onları sıkıntılarından/olası rahatsızlıklarından uzaklaştırmak hedeflenmektedir. PROJE ETKİNLİKLERİ: Sosyal Etkinlik ve Sohbet Grubu Çalışması - 11 öğrenci tarafından yürütülecektir.

9 - Her bir öğrenci bir huzurevi sakini ile birebir çalışacaktır. - Bu gruptaki öğrenciler ilgi alanları ve becerileri doğrultusunda hazırlayacakları çeşitli aktiviteleri yaşlılarla paylaşacaklardır: - Kitap okuma ve okutmaya yönlendirme, birlikte bulmaca çözme, film izleme,sevilen nostaljik müziklerin derlenip dinlenmesi, gruplar halinde şarkı söyleme, yaşlıların el melekelerinin geliştirilmesine yönelik resim çizimi ve hobi atölyesinde gerçekleştirilebilecek faaliyetler, oyuna meraklı yaşlılarla tavla turnuvası düzenleme, bilgisayar ve internette yaşlıların merak ettikleri konularda onlara destek olma vb. etkinlikler i öğrenciler her hafta yaşlılardan gelecek talepler doğrultusunda çeşitlendirebilirler. - Sağlık sorunları nedeniyle huzurevinin pek dışına çıkamayan yaşlılar ile çay saatlerinde yakın bir pastane veya çay bahçesine gezmeye gidilerek küçük gruplar halinde sohbetler düzenlenebilir. - Yaşlıların dinlemekten keyif aldıkları müziklerin yer alacağı bir konser gurubu (Acıbadem Gönüllüleri TSM Korosu veya Doğuş Üniversitesi Korosu) huzurevine davet edilerek veya yaşlılar konserin düzenleneceği yere götürülerek müzik dinletisi etkinliği düzenlenebilir. UYGULAMA ALANI: - Proje, süpervizör eşliğinde Acıbadem deki YKB mensuplarına ait huzurevinde yürütülecektir. PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) - 26 Kasım-30 Kasım: Projede yer alan öğrenciler dernekten saha süreciyle ilgili bilgi alacaklar. - 3 Aralık- 21 Aralık: Dernek ile işbirliğinde saptanan yerlerde aktif saha çalışmaları yürütülecek Aralık- 28 Aralık: Ara rapor teslim Aralık- 04 Şubat: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 4 Şubat 18 Mayıs: Saha çalışmalarına devam edilecek Mart- 22 Mart: Ara rapor teslim Nisan-04 Mayıs: Bahar Tatili - 13 Mayıs- 18 Mayıs: Final raporu teslimi.

10 PROJE KONUSU: Yaşlı + Araştırma-Bilinçlendirme Projeleri PROJE ADI: Sözlü Tarih Projesi : Nesilden Nesile Öyküler PROJE PAYDAŞLARI: KASEV Kadir Rezan Has Huzurevi, Maltepe Huzurevi, Darülaceze Kayışdağı Huzurevi, Semiha Şakir Huzurevi, YKB Emekli Sandığı Huzurevi PROJE KONTENJANI: 15 öğrenci PROJE DANIŞMANI: Feyza SEZGİN PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI: 2 Kişi PROJE HEDEFLERİ: Projede görev alacak öğrencilerin; - Huzurevi sakinleri ile yapacakları sohbet toplantıları sayesinde yaşlıların hayat tecrübelerinden kendilerine dersler çıkartabilmeleri, nesiller arası farklılıklar konusunda bilgi sahibi olmaları, - Huzurevi sakinlerini yakından gözlemleyerek, onların yaşlılıktan kaynaklanan sosyal hayatlarında yaşadıkları kısıtları daha iyi anlamaları, - Bu bağlamda kazanacakları tecrübe ile yaşlı insanlarla iletişim kurma konusunda duyarlıklarının artması, - Huzurevi sakinleri ile yürütecekleri sözlü tarih çalışmaları sayesinde belli dönemlere dair yaşanmış hikâyeler duyarak farklı bakış açıları kazanmaları amaçlanmaktadır. Hayata geçirilecek bu projeler aracılığıyla; - Röportajlar yoluyla düzenlenecek sohbetler ile yaşlıların hafızalarını tazelemelerine yardımcı olmak, - Düzenlenecek söyleşilerde paylaşacakları yol gösterici, faydalı bilgilerin gençlerde yaratacağı ilgi sayesinde yaşlıların kendilerine değer verildiğini ve unutulmadıklarını hissetmelerini sağlamak, - Özellikle Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar, yakın tarihimizdeki önemli olaylara tanıklık eden yaşlılarımızın aktaracakları hikayeler ile ilgili ileride hazırlanacak yayınlara kaynak teşkil edebilecek bir çalışma gerçekleştirmek, - Bu sayede her biri kendine özgü hikayelerin yeni nesiller ile paylaşılmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

11 PROJE ETKİNLİKLERİ: Sözlü Tarih Çalışması - 15 öğrenci tarafından yürütülecektir. - Proje grubunda yer alan öğrencilere, Üniversitemizde Türk Dili ve İnkılap Tarihi Bölümü nde araştırma görevlisi Sn. Serhat Butur Hocamız tarafından gerçekleştirecekleri çalışmanın öncesinde bilgilendirme yapılacaktır. **Röportajları yaparken uygulanacak yöntem ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken bilgileri kapsayacak bu teorik eğitime katılmak şarttır. - Bu gruptaki öğrenciler (Serhat Butur un hazırlayıp aktardığı yönerge doğrultusunda) huzurevi sakinleri ile gerçekleştirecekleri röportajlar yoluyla, onlardan yaşadıkları dönemlerin önemli olaylarını (Cumhuriyet döneminde eğitim, dönemin koşulları, önemli siyasi ve ekonomik olaylar, v.b ) şahsi izlenim ve yorumlarıyla dinleyerek notlar alacaklardır, - Öğrencilerin, kendilerine aktarılan bu bilgiler ışığında hazırlayacakları metinler ile her biri yakın tarihimize birer canlı tanık olan bu kişilerin anılarından oluşan yazılı bir kaynak düzenlemeleri beklenilmektedir, - Bu çalışmalar ile hem huzurevlerine hatıra değerinde birer kaynak, hem de Yaşamak Vakfı tarafından oluşturulması planlanan dijital bir arşiv hazırlanmasına katkıda bulunacaklardır. UYGULAMA ALANI: - Proje, çalışmaya konuk olacak yaşlıların ikamet ettikleri huzurevlerinde yürütülecektir. PROJE İHTİYACI: - Ses kayıt cihazı- 4 veya 5 adet (Yaşamak Vakfı tarafından temin edilecek, sözlü tarih çalışmaları sonlandırıldığında vakfa geri teslim edilecektir.) - Fotoğraf makinesi - PROJE TAKVİMİ: TDP 101 (Güz Dönemi) Kasım 2012: Proje grubunda yer alan öğrenciler, Serhat Butur tarafından düzenlenecek sözlü tarih çalışması yöntem ve uygulama eğitimine katılacaklardır.

12 - Proje grubu, danışmanları eşliğinde kendi içinde 3 ya da 4 er kişilik gruplara ayrılarak farklı huzurevlerinde sözlü tarih çalışmalarına konuk olacak yaşlılar ile röportaj düzenlemek üzere planlama ve görev dağılımı yapacaktır Aralık 2012: Öğrenciler, planlanan çalışma programı çerçevesinde huzurevlerinden görüşme talebinde bulunarak yaşlılarla tanışacaklar ve belirlenen sorular doğrultusunda her hafta düzenli olarak her bir yaşlı ile röportajlarının farklı aşamasını tamamlamak üzere çalışacaklardır. Yapılan röportajlar gözden geçirilmek düzenleme yapılmak üzere haftalık olarak Serhat Butur ve proje danışmanına iletilecektir Aralık 2012: Öğrencilerin yaptıkları çalışmalar hakkında TDP Ofis e geri bildirim aktardıkları I. ara raporlarını doldurmaları ve teslim etmeleri gerekmektedir. Ocak ayında final dönemi ve yar yıl tatili nedeniyle saha çalışmalarına ara verilecektir Aralık- 04 Şubat 2012: Ara Tatil TDP 102 (Bahar Dönemi) - 04 Şubat -10 Mayıs 2013: Bahar dönemi saha çalışmaları süreci; güz döneminde olduğu gibi planlı ve sistemli olarak düzenlenecek röportajların haftalık olarak aktarılması gerekmektedir Mart 2013: II. ara rapor teslimi - 29 Nisan-04 Mayıs 2013: Bahar Tatili Mayıs 2013: Yaşlılarla veda etkinliği, proje final raporunun hazırlanması ve teslimi

3)KADIN PROJELERİ PROJE KONUSU: KADIN. PROJE ADI: KEDV / Nahıl Dükkân PROJE PAYDAŞLARI: KEDV. Doğuş Üniversitesi. PROJE KONTENJANI: 10 Kişi

3)KADIN PROJELERİ PROJE KONUSU: KADIN. PROJE ADI: KEDV / Nahıl Dükkân PROJE PAYDAŞLARI: KEDV. Doğuş Üniversitesi. PROJE KONTENJANI: 10 Kişi 3)KADIN PROJELERİ PROJE KONUSU: KADIN PROJE ADI: KEDV / Nahıl Dükkân PROJE PAYDAŞLARI: KEDV Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 10 Kişi PROJE DANIŞMANI: Başak Cansu AKÇELİK PROJE SÜPERVİZÖR İHTİYACI:

Detaylı

2)ÇEVRE PROJELERİ. bilinçlendirme çalışmaları yapmaları ve öğrencilerin çevre konusunda duyarlılıklarının sağlanması amaçlanmaktadır.

2)ÇEVRE PROJELERİ. bilinçlendirme çalışmaları yapmaları ve öğrencilerin çevre konusunda duyarlılıklarının sağlanması amaçlanmaktadır. 2)ÇEVRE PROJELERİ a)ekolojik Çevre Projeleri PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: ÇEVKO VAKFI Çevre Eğitimini Yaygınlaştırma Çalışması PROJE PAYDAŞLARI: ÇEVKO Doğuş Üniversitesi İlköğretim Okulları PROJE KONTENJANI:

Detaylı

1)ÇOCUK PROJELERİ. A-)İlköğretim Okullarında Etüt Destek ve Sosyal Etkinlik Projeleri

1)ÇOCUK PROJELERİ. A-)İlköğretim Okullarında Etüt Destek ve Sosyal Etkinlik Projeleri 1)ÇOCUK PROJELERİ A-)İlköğretim Okullarında Etüt Destek ve Sosyal Etkinlik Projeleri PROJE KONUSU: Çocuklarla Etüt Destek Çalışmaları PROJE GÜNÜ: Salı-Çarşamba-Perşembe PROJE SAATİ: 15.00-17.00 PROJE KONTENJANI:105

Detaylı

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ. PROJE ADI: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Çalışmaları

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ. PROJE ADI: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Çalışmaları TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ ÇEVRE PROJE KONUSU: ÇEVRE PROJE ADI: TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Çalışmaları PROJE PAYDAŞLARI: TEMA Vakfı MEB Doğuş Üniversitesi

Detaylı

5)ENGELLİ DESTEK PROJELERİ

5)ENGELLİ DESTEK PROJELERİ 5)ENGELLİ DESTEK PROJELERİ PROJE KONUSU: Engelli Destek Projeleri PROJE ADI: Kadıköy Belediyesi Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi PROJE PAYDAŞLARI: Kadıköy Belediyesi Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI:

Detaylı

7)ARAŞTIRMA ve BİLİNÇLENDİRME PROJELERİ

7)ARAŞTIRMA ve BİLİNÇLENDİRME PROJELERİ 7)ARAŞTIRMA ve BİLİNÇLENDİRME PROJELERİ PROJE KONUSU: Araştırma ve Bilinçlendirme Projeleri PROJE ADI: Şeffaflık Derneği PROJE PAYDAŞLARI: Şeffaflık Derneği Doğuş Üniversitesi PROJE KONTENJANI: 15 PROJE

Detaylı

Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ

Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ Öğrenci Dekanlığı Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi 2012-2013 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ ETİK İLKELER Tüm canlılara saygı göstermek. Özgür tartışma ortamı yaratmak. Farklılıklara saygılı

Detaylı

ETİLER EMEKLİ SANDIĞI DİNLENME EVİ ve MEF LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ETİLER EMEKLİ SANDIĞI DİNLENME EVİ ve MEF LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ETİLER EMEKLİ SANDIĞI DİNLENME EVİ ve MEF LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ PROJE ADI : TECRÜBE YUVASI PROJENİN AMACI ve HEDEFLERİ Amaç : MEF Lisesi öğrencilerinin saygı, sevgi, sorumluluk,

Detaylı

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ 2011-2012 AKADEMİK YILI

TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ 2011-2012 AKADEMİK YILI TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ 2011-2012 AKADEMİK YILI HEDEFLERİMİZ TDP Ofisi olarak amacımız, öğrencilerimizin yaşadıkları toplum ve dünyadaki olaylar üzerine düşünmelerini, tartışmalarını, ihtiyaç duyulan

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı Üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı Üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. (1972 den beri...) Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı Üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Misyon YÖRET Vakfı nın misyonu psikolojik

Detaylı

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır.

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı. Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Geleceğin Yıldız Girişimcileri Programı Proje Ortakları: Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığıdır. Projenin Uygulama Tarihi-Yeri :Lüleburgaz İlçe Milli

Detaylı

BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ

BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ BERGAMALI KADRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ VE İMAM HATİP ORTAOKULLARI VİZYON BELGESİ 208 Yılı Ekim Ayı Kalite Takip Sistemi (KTS) Faaliyet Planları Tablosu İmkânlar b Okullarda

Detaylı

Kıdemli yurttaş tanımı; bazı ülkelerde 60 yaş, Türkiye dahil bazı ülkelerde 65 yaş üzeri yurttaşları kapsamaktadır.

Kıdemli yurttaş tanımı; bazı ülkelerde 60 yaş, Türkiye dahil bazı ülkelerde 65 yaş üzeri yurttaşları kapsamaktadır. Kıdemli Yurttaşlar Meclisi 2016 Faaliyet Raporu Tüm yaş gruplarından üyeleri ile Kadıköy de yaşayan 65 yaş üzeri yurttaşlar için çalışmalar yapmakta, projeler üretmektedir. Kıdemli yurttaş tanımı; bazı

Detaylı

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU TOBB 2013 ETÜ MED YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 1-ÜYE SAYIMIZ 2013 yılı sonu itibari ile 48% artış ile 372 üyeye ulaşmış bulunuyoruz. 2010: 93 2011: 132 2012: 252 2013: 372 2014: 397(Haziran ayı itibari

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi Değerli Öğretmenimiz; Hacettepe Üniversitesi 2013-2014 Bahar Dönemi ECE 302 Okul Deneyimi 3. Sınıf öğrencimiz 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi Okul Deneyimi dersinin uygulamasını sınıfınızda yapacaktır.

Detaylı

Yetenekleriniz Konuşsun!

Yetenekleriniz Konuşsun! On5yirmi5.com Yetenekleriniz Konuşsun! ÖSS'de istediğiniz puanı alamadınız, yerleştirmelerde de açıkta kaldınız..."tamam, benim üniversite maceram buraya kadarmış" diyorsanız, yanılıyorsunuz. Yayın Tarihi

Detaylı

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK

GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GRUP 5 ÇANKIRI KASTAMONU ZONGULDAK GÜÇLÜ YÖNLER Çankırı ilinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Çankırı Belediyesi bünyesinde olan bir Yaşlı Koordinasyon birimi bulunmaktadır. Zonguldak ilinde ise 2000 yılında

Detaylı

KAYİYEM. Proje Sorumluları

KAYİYEM. Proje Sorumluları MENTORLUK PROGRAMI Programın Amacı Bilkent Mezunlar Derneği (BILMED) ve Bilkent Üniversitesi Kariyer Yönlendirme Merkezi (KAYIYEM) ile ortak yapılması planlanan projenin amacı Bilkent öğrencileri ile Bilkent

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TÜBİTAK- SANAYİ DESTEKLİ BİTİRME PROJELERİ (I-II) ORGANİZASYON VE UYGULAMA YÖNERGESİ 1. Amaç Lisans bitirme projelerinde, öğrencilerin

Detaylı

MALTEPE ÇOCUK VE GENÇLİK KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU

MALTEPE ÇOCUK VE GENÇLİK KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BOYUNCA YAPILAN ETKİNLİKLER İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MALTEPE ÇOCUK VE GENÇLİK KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU Eğitim Fakültesi olarak Maltepe Çocuk ve Gençlik

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

Adana Lezzet Festivali

Adana Lezzet Festivali R4;;;;; 1 Adana Lezzet Festivali Adana Lezzet Festivali, Adana Lezzet değerlerinin Türkiye ve dünya çapında tanınırlığını sağlamayı ve Adana turizmini geliştirmeyi hedefleyen bir proje olarak Adana Valiliğinin

Detaylı

NİÇİN KAMP. Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması,

NİÇİN KAMP. Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması, NİÇİN KAMP Bilgi ve becerilerin pratiğe dönüştürülmesi, Grup çalışmalarındaki başarının hissedilmesi, Sorumluluk bilincinin kazandırılması, Özgüvenin kazanılması Paylaşım ve katılımcı olmanın erdemlerine

Detaylı

KADEME PROGRAMLARI TÜRKIỴE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCIḶER EG IṬIṂ AKADEMİSİ 2016

KADEME PROGRAMLARI TÜRKIỴE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCIḶER EG IṬIṂ AKADEMİSİ 2016 KADEME PROGRAMLARI TÜRKIỴE BURSLUSU ULUSLARARASI ÖG RENCIḶER EG IṬIṂ AKADEMİSİ 2016 Uluslararası Genç Derneği'nin İstanbul Bilimler Akademisi (İBA)'nın destekleriyle, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar

Detaylı

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaratıcı Metin Yazarlığı SGT 332 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

Umut Kütüphanesi Liderlik. Akademisi. Etkinlik Programı. Eylül-Aralık 2016 Dönemi

Umut Kütüphanesi Liderlik. Akademisi. Etkinlik Programı. Eylül-Aralık 2016 Dönemi Umut Kütüphanesi Liderlik Akademisi Etkinlik Programı Eylül-Aralık 2016 Dönemi Umut Kütüphanesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen Bağımsız Yaşam Becerileri Akran Eğitimlerine katılan Genç Liderlerin

Detaylı

Koşuyolu Mahallesi Proje Sınırları

Koşuyolu Mahallesi Proje Sınırları Vizyon Sağlıklı Kent Planlaması kapsamında, Mahalle planlaması yaparak mahalleye yönelik eğitim, konut,yeşil alanlar,ticari alanlar ve toplum güvenliği gibi yaşam kalitesini etkileyen konularda sağlıklı

Detaylı

Sayı : Konu: Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2017/1

Sayı : Konu: Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2017/1 T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BENF2D1Z* Sayı : 71586281-602.04.01-. Konu: 2019-2023 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2017/1 Üniversitemiz 2013-2017 dönemini kapsayan ilk

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4009

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4009 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM 4009 Dersin Öğretim Dili: Türkçe

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

Bir Gün CEO Program Elçi Ağı ODGERS BERNDTSON

Bir Gün CEO Program Elçi Ağı ODGERS BERNDTSON Bir Gün CEO Program Elçi Ağı ODGERS BERNDTSON Bir Gün CEO Programı nedir? Dünyada sadece Odgers Berndtson Global tarafından gerçekleştirilen Bir Gün CEO (CEO 1 x Day) programının dünyada 12. Yılı ve Türkiye

Detaylı

KARADENİZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN AB PROJESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI NIN ENTEGRASYON UYGULAMALARINA DÖNÜK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

KARADENİZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN AB PROJESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI NIN ENTEGRASYON UYGULAMALARINA DÖNÜK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI KARADENİZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN AB PROJESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI NIN ENTEGRASYON UYGULAMALARINA DÖNÜK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI Okulumuz koordinesiyle yürütülen Çocuk Gelişimi ve Eğitimi

Detaylı

ANÇADER. Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

ANÇADER. Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANÇADER ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 0312 229 79 26-27 www.ancader.org.tr Biz Kimiz? Derneğimiz Üye ve gönüllülerinden

Detaylı

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR YARIŞMA ŞARTNAMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YEMEKTE DENGE EĞİTİM PROJESİ İYİ UYGULAMALAR" YARIŞMA ŞARTNAMESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sevgili Öğretmenimiz, Çocuklarımızın yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkı sağlamak

Detaylı

Oyun-US PROJESİ (Bir Oyundan Fazlası)

Oyun-US PROJESİ (Bir Oyundan Fazlası) ESENLER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ & ESENLER BİLİM VE SANAT MERKEZİ ORTAK PROJESİ Oyun-US PROJESİ (Bir Oyundan Fazlası) 2018 1 1. TANIM 1.1 Projenin Adı Oyun-US 1.2 Projenin Uygulanacağı Yerler İlkokul-Ortaokul-Lise

Detaylı

ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI

ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI 2013-2014 ANTALYA MUSTAFA ADIYAMAN ORTAOKULU ŞİDDETİ ÖNLEME VE AZALTMA EYLEM PLANI ÇALIŞMA TARİHİ (AYLAR) EKİM KASIM AMAÇ Okulda eylem ekibinin oluşturulması ile ilgili çalışmaların yapılması. Tehlike

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları )

b. Mevzuat Çalışmaları ( Yasa ve Anayasa çerçevesinde yapılması gereken mevzuat çalışmaları ) ÇOCUK VAKFI NDAN ZEKÂ ve YETENEK KONUSUNDA ÜLKE ÖLÇEKLİ ÖNERİLER (Yeni Bir Anlayış, Yeniden Yapılandırma ve Yeni Modellerin Geliştirilmesi) -Ön Bilgi Notu- ( 3 Ağustos 2017 ) Önerilerin Amacı Çocuk Vakfı

Detaylı

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ MEVCUT DURUM Öğretim Çalışmaları: Destekleme ve yetiştirme kursları düzenlendi. Pansiyon etüt ve kursları düzenlendi Deneme sınavları uygulandı. Sınavlara

Detaylı

S.Ü. BEYŞEHİR ALİ AKKANAT TURİZM FAKÜLTESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ VE BİTİRME PROJESİ UYGULAMA ESASLARI

S.Ü. BEYŞEHİR ALİ AKKANAT TURİZM FAKÜLTESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ VE BİTİRME PROJESİ UYGULAMA ESASLARI S.Ü. BEYŞEHİR ALİ AKKANAT TURİZM FAKÜLTESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ VE BİTİRME PROJESİ UYGULAMA ESASLARI 1. Kapsam: 08.08.2012 tarih ve 28378 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren SELÇUK

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 2018 2019 SANAT VE SPOR OKULLARI PROGRAMI VE KATILIM KOŞULLARI 28.09.2018 Sayın Velimiz, Özgüveni yüksek, sosyal ilişkilerinde başarılı,

Detaylı

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden mutfak atölyesine, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar

Detaylı

RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ

RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ RASİM ÖNEL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ sosyal sorumluluk projesi kapsamında HALKLA İLİŞKİLER ve ORGANİZASYON ALANI öğrencilerimiz Sığacık

Detaylı

UNIV. 101 Koç Üniversitesi ne Giriş Programı. Gökçen Zorludemir Baruh univ@ku.edu.tr Öğrenci Dekanlığı -3. Ofis No: B383

UNIV. 101 Koç Üniversitesi ne Giriş Programı. Gökçen Zorludemir Baruh univ@ku.edu.tr Öğrenci Dekanlığı -3. Ofis No: B383 UNIV. 101 Koç Üniversitesi ne Giriş Programı Gökçen Zorludemir Baruh univ@ku.edu.tr Öğrenci Dekanlığı -3. Ofis No: B383 1 Öğrenci Dekanlığı Dekanlıkça yürütülen programlar: Yeni Gelen Danışma Merkezi (UNIV

Detaylı

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri

DAYANAK Tekirdağ ilindeki sınavsız öğrenci alan meslek Liseleri Projenin Adı: Projenin Sloganı TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJENİN GEREKÇESİ PROJENİN ÖZETİ Çatışmadan kaynaklanan disiplin sorunlarının çokluğu. Meslek Liselerinde disiplin sorunlarının önüne geçebilmek,

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 20 KASIM 2015

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 20 KASIM 2015 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ - 20 KASIM 2015 Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç olan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, onlara minnetlerimizi sunuyoruz. VELİLERİMİZ

Detaylı

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI Program Hakkında YFU-Youth For Understanding 1951 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. YFU, dünya çapında 50 den

Detaylı

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İYTE TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ YÜRÜTME VE DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ (TASLAK) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

GÖNÜLLÜ OL! SAPANCA Yaşamla Bütünleşme Kampları 22. yılını dolduruyor!

GÖNÜLLÜ OL! SAPANCA Yaşamla Bütünleşme Kampları 22. yılını dolduruyor! GÖNÜLLÜ OL! SAPANCA 2017 Yaşamla Bütünleşme Kampları 22. yılını dolduruyor! 22 yıllık deneyimiyle farklı gelişenlerin toplumla bütünleşmesi ve bağımsız yaşama yakınlaşması adına çalışmalar yürüten Otistikler

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ BELGE YÖNETİMİ VE ARŞİV SİSTEMİ STRATEJİSİ (Doküman No: BEYAS-DK-02) Ankara Üniversitesi için aşağıda verilen temel bir Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi Stratejisi metni hazırlanmıştır.

Detaylı

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Biz kimiz Neden platform? Üniversitelerde; İSG farkındalığını nasıl arttırabiliriz? İSG kültürünü nasıl geliştirebiliriz?

Detaylı

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama

Plastik Sanatlar vb.) Müzik Spor ve Fiziki Etkinlikler Drama ZORUNLU DERSLER ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ (OKUL) HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (AĞIR VEYA ORTA DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER/ OTİSTİK ÇOCUKLAR) SINIFLAR DERSLER İlkokul Ortaokul 1 2 3 4 5 6 7 8 Toplumsal Uyum

Detaylı

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası:

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası: T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINACAK DANIŞMANLAR İÇİN İSTİHDAM DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz No:

Detaylı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir?

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? KAÇUV DA GÖNÜLLÜLÜK Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) nedir? Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Nerede yaşam varsa, orada umut vardır felsefesi ile, ebeveynlerinin maddi sorunları nedeniyle tedavileri

Detaylı

M A R D İ N V A L İ L İ Ğ İ OCAK - HAZİRAN SAYI:1 YIL: 2015 A V R U P A B İ R L İ Ğ İ P R O J E L E R K O O R D İ N A S Y O N M E R K E Z İ ABM A R

M A R D İ N V A L İ L İ Ğ İ OCAK - HAZİRAN SAYI:1 YIL: 2015 A V R U P A B İ R L İ Ğ İ P R O J E L E R K O O R D İ N A S Y O N M E R K E Z İ ABM A R M A R D İ N V A L İ L İ Ğ İ OCAK - HAZİRAN SAYI:1 YIL: 2015 E B Ü L T E N A V R U P A B İ R L İ Ğ İ P R O J E L E R K O O R D İ N A S Y O N M E R K E Z İ ABM A R M A R D İ N ABMAR da Yeni Bir Ekip İlgili

Detaylı

Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında Danışman Alınacaktır

Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında Danışman Alınacaktır Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında Danışman Alınacaktır 09 Şub 2017 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ

Detaylı

İLKÖĞRETİM OKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İLKÖĞRETİM OKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İLKÖĞRETİM OKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER SINIFLAR 1 2 3 4 5 6 7 8 Türkçe 11 11 11 6 6 5 5 5 Matematik 4 4 4 4 4 4 4 4 Hayat Bilgisi 4 4 4 Fen ve Teknoloji 3 3 4 4 4 Sosyal Bilgiler 3 3 3 3 T.C.

Detaylı

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi

Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları. Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Mucit Fikirler 2017 Geleceğin Makinaları Proje Yarışma Kitapçığı ve Şartnamesi Bu özet Mucit Fikirler Geleceğin Makinaları Proje Yarışması na katılacak olan Danışman Öğretmenlere, öğrencilere ve mucitlere

Detaylı

T.C AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIGI ÇOCUK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜGÜ

T.C AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIGI ÇOCUK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜGÜ T.C AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIGI ÇOCUK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜGÜ ÇOCUK HİzMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜGÜ İLE GÜVEN EGİTİM VE SAGLIK VAKFı ARASINDA İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ HAZİRAN 2012 Ankara Konu MADDE 1-

Detaylı

DEDE TORUN BULUŞMASI PROJESİ

DEDE TORUN BULUŞMASI PROJESİ Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan aynı kültür

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliklerimiz, anaokulu 3 yaş grubundan

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4009

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4009 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM 4009 Dersin Öğretim Dili: Türkçe

Detaylı

Tablo 3. Beslenme Dostu Okul Planı Formu

Tablo 3. Beslenme Dostu Okul Planı Formu Tablo 3. Beslenme Dostu Okul Planı Formu AMAÇ: Aydın ili, Koçarlı İlçesi Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok programlı Lisesi olarak, Beslenme Dostu Okul Programının,Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat

Detaylı

I.KANAAT DÖNEM AKADEMİK TAKVİMİ KONU GÜN SORUMLU

I.KANAAT DÖNEM AKADEMİK TAKVİMİ KONU GÜN SORUMLU ÖZEL ÖZEL CENT OKULLARI 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ I.KANAAT DÖNEM AKADEMİK TAKVİMİ KONU GÜN SORUMLU EYLÜL BİRİM HEDEF KİTLESİ 5. Sınıf Oryantasyon Çalışması 10 Eylül 2018-14 Eylül 2018

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Cezaevi Çalışmaları. Sohbet hakkı

Cezaevi Çalışmaları. Sohbet hakkı Cezaevi Çalışmaları Anadolu Kültür 2005 2006 yılları arasında Bandırma ve Kars Ceza İnfaz Kurumlarında 18 ay boyunca toplam 105 etkinlik programı gerçekleştirmiştir. Bunlar sanatsal aktivite resim, heykel,

Detaylı

Hayat Sende Derneği Geleceğe Koşanlar Birebir Mentorluk Programı Dönemi Mentorluk Programı Program Tanıtım Sunumu

Hayat Sende Derneği Geleceğe Koşanlar Birebir Mentorluk Programı Dönemi Mentorluk Programı Program Tanıtım Sunumu Hayat Sende Derneği Geleceğe Koşanlar Birebir Mentorluk Programı 2017-2018 Dönemi Mentorluk Programı Program Tanıtım Sunumu Hayat Sende Derneği Geleceğe Koşanlar Birebir Mentorluk Programının Amacı Hayat

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR 2015 2019 STRATEJİK PLANI BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BEL E D İ Y E S İ 2015 2019 STRATEJİK PLANI 2015-2019 Stratejik Pl an ı 3.4.11 Stratejik Alan 11 : Kültür ve Sosyal İşler 70 A1 Katılımcılığı Esas Alarak Balıkesir'i Kültürel Ve Sportif

Detaylı

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu,

BASIN DAVETİ. Sayın Basın Mensubu, Sayın Basın Mensubu, BASIN DAVETİ Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen, OTİZM VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ PROJESİ uygulamaya geçirilmiştir.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4709

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4709 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Orjinal Adı: BİTİRME PROJESİ HAZIRLIK Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans

Detaylı

ÖSGD - OKUL DOSTU PROGRAMI

ÖSGD - OKUL DOSTU PROGRAMI Meraklı Kitaplar ÖSGD - OKUL DOSTU PROGRAMI Proje, çocuklarda kitap okumaya dair heyecan, merak ve ilgi uyandırarak, onları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla hazırlanmıştır. Çocukların hayal güçlerinin

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Okulöncesi eğitim çevresini merak eden, öğrenmeye ve düşünmeye güdülenmiş çocuğun bu özelliklerini yönetme, teşvik etme ve geliştirme gibi çok önemli bir görevi üstlenmiştir.

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI AMAÇ: Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ÖYP Dil Eğitimi programının amacı, Yükseköğretim

Detaylı

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi

ALKEV Ozel. Anadolu Lisesi ALKEV Ozel Anadolu Lisesi 2014-2015 AG-Broschure DÜNYA KÜLTÜRLERİ VE SANATLARI KULÜBÜ Dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı din, ırk ve yaşam biçimine sahip insanların ilginç, zengin kültürleri ve birbirinden

Detaylı

BULANCAK 19 EYLÜL MESLEİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI

BULANCAK 19 EYLÜL MESLEİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI , BULANCAK 19 EYLÜL MESLEİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI 2017-2018 19 EYLÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI AMAÇ: Bu plan, Milli Eğitimin Temel Amaçları

Detaylı

NiÇiN? bir girişimdir.

NiÇiN? bir girişimdir. NiÇiN? İ ADEMİS? R i D NE Ü AK GÖNÜLL GÖNÜLLÜ A KADEMİSİ Gönüllü Akademisi İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin gönüllü olmayı ve gönüllülüğü konuşacağı, anlatacağı, dinleyeceği, göreceği, izleyeceği,

Detaylı

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ!

SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! SÖMESTR TATİLİNDE HEM SPOR YAPIYOR HEM EĞLENİYORUZ! Beden Atölyesi nde çocuklar için dopdolu sömestr programı hazır. Temel cimnastikden dramaya, eğlenceli parkurlardan sanat atölyelerine kadar farklı ders

Detaylı

Sayı : Konu: 2018/2022 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2016/1

Sayı : Konu: 2018/2022 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2016/1 T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BE5F7644* Sayı : 71586281-602.04.01-. Konu: 2018/2022 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları GENELGE 2016/1 Üniversitemiz 2013-2017 dönemini kapsayan ilk

Detaylı

9. Değerler Eğitimi faaliyetleri çerçevesinde yapılan geziler ( Şehitlikler, Anıtkabir, Çanakkale, Müzeler, Tarihi-Kültürel-Geleneksel Değerlerimizi

9. Değerler Eğitimi faaliyetleri çerçevesinde yapılan geziler ( Şehitlikler, Anıtkabir, Çanakkale, Müzeler, Tarihi-Kültürel-Geleneksel Değerlerimizi GİRİŞ Manisa merkez ilçeleri Yunusemre ve Şehzadeler de 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı nda uygulamaya konulacak olan Değerler Eğitimi Projesi, tüm okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecektir.

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

4. Mavi Yakalılarda İK Yönetimi Zirvesi www.hrdergi.com

4. Mavi Yakalılarda İK Yönetimi Zirvesi www.hrdergi.com Örme, boyama, ev tekstili ve hazır giyim konularında üretim yapmaktadır. Birlikte çalıştığı fason firmalarla birlikte yaklaşık 10.000 kişiye istihdam imkanı yaratan Yeşim Tekstil, kendi alanında dünyanın

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz...

Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Kadın Örgütlerinin Engelli Kadınlarla İlgili Farkındalıklarının Arttırılması Projesi Fark Ettikçe, Birlikte Güçleniyoruz... Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Örgütlerinin

Detaylı

Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız.

Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız. Biz dünyayı merkeze alıyoruz çünkü bizim dünyamız çocuklarımız. Milli Eğitim Bakanlığı nın genel amaçları doğrultusunda öğrencilerimizin; evrensel dünya görüşü çerçevesinde çağının çizgilerini yeniden

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

HEDEF BELİRLEME YÖNTEMİ

HEDEF BELİRLEME YÖNTEMİ BİRİM ADI * 1 Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenci sayısı arttırılacaktır. 2 Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenci sayısı arttırılması amacıyla bilgilendirme toplantılaraı F BELİRLEME Geliştirmek SH-1

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 17 KASIM 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR. Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ.

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 17 KASIM 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR. Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ. HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 17 KASIM 2017 VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENLERİ Sorgulama Ünitesi Bültenlerimizi okumak için lütfen TIKLAYINIZ. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı işgünü takvimimizde

Detaylı

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4-A SINIFLARI MÜZİK DERSİ YILLIK PLANI

YARIMBAĞ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4-A SINIFLARI MÜZİK DERSİ YILLIK PLANI EKİM 19-0 EKİM 015 4.-5. HAFTA EKİM EYLÜL 8 EYLÜL / 16 EKİM 015 1... HAFTA AY TARİH HAFTA SAAT YARIMBAĞ İLKOKULU 015 016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4-A SINIFLARI MÜZİK DERSİ YILLIK PLANI ÖĞRENME ALANI KAZANIMLAR

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ 1. Bilgi Evlerinin Kuruluş amacı; 2014 ve 2015 Eğitim Öğretim yılı Çocukların kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini

Detaylı

3-) Üniversite içi Spor Faaliyetlerini koordine etmek; (Turnuvalar Sportif Şenlikler Yarışmalar, Maç organizasyonları, Spor Kursları v.

3-) Üniversite içi Spor Faaliyetlerini koordine etmek; (Turnuvalar Sportif Şenlikler Yarışmalar, Maç organizasyonları, Spor Kursları v. ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRİMİ OLARAK ASLİ GÖREVLERİMİZ ; 1-) Hizmet verdiği kesimin beden sağlıklarını korumak ve geliştirmek, onlara disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırmak, spora ilgi

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı