Microsoft Apps for Symbian Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Microsoft Apps for Symbian Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 Microsoft Apps for Symbian Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0

2 2 Microsoft Apps Hakkında Microsoft Apps Hakkında Microsoft Apps, veya daha üstü yazılım sürümü çalıştıran Nokia Belle telefonunuza Microsoft iş uygulamalarını getirir. Yazılım sürümünüzü kontrol etmek için *#0000# tuşlarına basın. Aşağıdaki uygulamalar dahildir: Symbian için Microsoft Lync 2010 Mobile Symbian için Microsoft OneNote Microsoft Office Mobile Microsoft PowerPoint Broadcast Microsoft Apps, toplantı isteklerine ve konferans araması davetlerine entegre edilen Nokia Konferans Araması UI özelliğini de içerir. Takviminizden tek bir dokunuşla telefon konferanslarına kolayca katılabilirsiniz. Çoğu durumda, Microsoft Apps'i kullanmak için veri bağlantınızın olması gerekir. Servisi kullanmak veya içerik indirmek büyük miktarda veri aktarımını gerektirebilir ve bunun sonucunda veri trafiği ücreti ödemeniz gerekebilir. Microsoft Apps, bir işletme tarafından barındırılabilir veya Office 365'ten bir servis olarak satın alınabilir. Microsoft Office 365 servislerinin uygunluğu bölgeye göre değişebilir. Microsoft Apps'i indirme ve yükleme Şunu kullanarak indirin: Telefonunuzdaki yazılım güncelleme uygulaması Bilgisayarınızdaki Nokia Suite uygulaması Yükleme işleminden sonra, sorulursa telefonunuzun yeniden başlatılmasına izin vermeniz veya telefonu el ile yeniden başlatmanız gerekir. Yazılım güncelleme istemcisi kullanarak yükleme 1 > öğelerini seçin. 2 > Güncellemeleri işaretle öğesini seçin. 3 Listeden Microsoft Apps'i seçin. 4 Güncellemeyi tamamlamak ve telefonunuzu yeniden başlatmak için Ynd. bşlt. öğesini seçin. Nokia Suite'i kullanarak yükleme 1 USB kablosu kullanarak telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın, ardından bilgisayarınızda Nokia Suite'i açın.

3 Başlarken 3 2 öğesini seçin. 3 Telefonunuz için kullanılabilen güncellemeleri görmek üzere Open (Aç) öğesini seçin. 4 Microsoft Apps > Install (Yükle) öğesini seçin. 5 Nokia hesabınıza giriş yapın, ardından bilgisayarınızda gösterilen yönergeleri izleyin. Başlarken Microsoft Apps'i Yapılandırma 1 Giriş ekranında, öğesini seçin. 2 Kurumsal veya Office 365 hesabınız için e-posta adresini ve şifreyi girin. 3 Varsa kurumsal etki alanı adınızı ve kullanıcı adınızı girin. 4 Giriş seçeneğini belirleyin. Uygulamaları yapılandırdıktan sonra, bu widget'ı giriş ekranından kaldırabilirsiniz. Microsoft Apps'e bağlanma Microsoft Apps ayarları Microsoft arka uç ortamı gerektirir. Aşağıdaki ayarlarla, Exchange ActiveSync, Lync ve SharePoint'i yapılandırabilirsiniz. Daha fazla bilgi için BT departmanınıza başvurun. Microsoft Apps hesabınızı yapılandırdıktan sonra, Yapılandırılan servisler görünümünde bir uygulama seçip, ardından Başlat seçeneğini belirleyin. Uygulama başarıyla yapılandırılmadıysa, Servisler Kurulmadı görünümünde uygulamayı seçebilir, ayarları tanımlayabilir, ardından Bağlan öğesini seçebilirsiniz. OneNote 'u SkyDrive ile eşitlemek isterseniz, Windows Live hesabınızı OneNote uygulamasından ayrı olarak telefonla eşleştirmeniz gerekir. Exchange ActiveSync ayarları Sunucu Kurumsal veya Office 365 Exchange ActiveSync sunucunuzun web adresi. Etki alanı Şirketiniz tarafından size atanan etki alanı adı. Kullanıcı adı Kurumsal kullanıcı adınız. Şirket arka ucunuza bağlı olarak, aşağıdaki Lync ayarlarının bazılarını veya tümünü tanımlamanız gerekir. Lync ayarları Lync Giriş Adresi Lync 'e özel oturum açma adresiniz.

4 4 Microsoft Lync 2010 Mobile Etki alanı Şirketiniz tarafından size atanan etki alanı adı. Kullanıcı adı Kurumsal kullanıcı adınız. İç keşif sunucusu Kurumsal veya Office 365 dahili Lync bulma sunucunuzun web adresi. Harici keşif sunucusu Kurumsal veya Office 365 harici Lync bulma sunucunuzun web adresi. SharePoint ayarları SharePoint UAG URL Kurumsal Unified Access Gateway sunucunuzun web adresi. SharePoint Sitesi Birincil kurumsal veya Office 365 SharePoint sitenizin web adresi. Etki alanı Şirketiniz tarafından size atanan etki alanı adı. Kullanıcı adı Kurumsal kullanıcı adınız. Microsoft Lync 2010 Mobile Microsoft Lync 2010 Mobile hakkında > öğesini seçin. Microsoft Lync 2010 Mobile, Nokia Belle telefonlarına temel Microsoft iş uygulamalarını sunan Microsoft Apps'in bir parçasıdır. Lync, durum bilgisi, sohbet (IM), sesli aramalar ve çevrimiçi toplantılar için tek bir arabirimdir. Lync Mobile istemcisi, Microsoft Lync Server 2010 (şirket içi) veya Microsoft Office 365 servisinin (Lync Online) geçerli bir lisansa sahip kopyasıyla kullanılacak şekilde sağlanır. Lync Mobile'ın şirket içi sürümünü kullanmak için Lync Server 2010 Mobility Service Update'i yüklemeniz gerekir. Lync Server 2010 veya Lync Online lisansı normalde işletme kullanıcıları için sağlanır. Servisi kullanmak veya içerik indirmek büyük miktarda veri aktarımını gerektirebilir ve sonuç olarak veri trafiği ücrete tabi olabilir. Lync 'te oturum açma 1 > öğesini seçin. 2 Oturum adresi ve Şifre alanlarını doldurun. Giriş yapma adresiniz normalde tam e-posta adresinizdir. 3 Lync'in şirket içi sürümünü kullanıyorsanız, Kullanıcı adı ve Etki alanı alanlarını doldurun. Daha fazla bilgi için BT departmanınıza başvurun. 4 Oturum Aç öğesini seçin.

5 Microsoft Lync 2010 Mobile 5 Oturum açma girişimi ağ hatası gibi geçici bir hata nedeniyle başarısız olursa, Lync yeniden oturum açmayı dener. Yanlış kullanıcı adı gibi kalıcı bir hata varsa, Lync bir bildirim görüntüler. Bu bildirimi kabul edin, oturum açma bilgilerini düzenleyin ve yeniden oturum açın. 5 Toplantılara katılmak için cep numaranızı kullanmak istiyorsanız, telefon numaranızı ülke kodu ile birlikte girin ve Sonraki öğesini seçin. 6 Bitti öğesini seçin. İlk kez oturum açtığınızda, hesap bilgileriniz kaydedilir ve her oturum açışınızda bunları girmenize gerek kalmaz. Çıkış yapma > Oturumu Kapat seçin. Lync 'teki kişileriniz ve durumunuz > ve öğelerini seçin. Tüm kişileriniz Kişileri Göster sekmesinde görüntülenir ve kişi grupları adı verilen farklı kategoriler şeklinde gruplandırılır. Kartvizit arama öğesini seçin ve kişinin adını girin. Bir elektronik kartviziti görüntüleme Kişi grubunu genişletin ve kişiyi seçin. Durumunuzu ayarlama veya not yazma Durumunuzun görüntülendiği alanda, bir durum seçin veya not yazın. Kartvizit ekleme 1 öğesini seçin ve kişinin adını girin. 2 Kişiyi ve > Kişiyi Ekle... öğesini seçin ve kişiyi eklemek istediğiniz grubu belirleyin. Kartviziti kaldırma 1 Kişi grubunu genişletin ve kaldırmak istediğiniz kişiyi seçin. 2 > Kişiyi Kaldır... seçin. Kartvizite e-posta veya kısa mesaj gönderme Kişi grubunu genişletip, kişi ve E-posta Gönder veya Metin Gönder öğesini seçin.

6 6 Microsoft Lync 2010 Mobile Lync ile anlık ileti gönderme > ve öğelerini seçin. 1 Kişi grubunu genişletin ve kişiyi seçin. 2 Anlık ileti gönder bölümünde, kişinin Lync kimliğini seçin. 3 Mesajınızı yazın ve öğesini seçin. 4 Kişiyle sohbet oturumunu sonlandırmak için > Konuşmayı Bitir öğesini seçin. İpucu: Oturum sonlandırılınca, Konuşmaları Görüntüle listesinden silinir. Oturumu sonlandıran siz değilseniz, Konuşmaları Görüntüle listesinde saklanır. Daha sonra listeden silebilirsiniz. Konumunuzu gönderme 1 Oturum penceresinde, > Konum Gönder öğesini seçin. 2 Haritadaki geçerli konumunuzu doğrulayın ve Gönder öğesini seçin. Lync, konumunuzu ve harita bağlantısını içeren bir anlık ileti gönderir. İpucu: Kartvizitinizin konumunuzu belirlemesine yardım etmek için işletmenin adı veya sokak adresi gibi özel bir başlık ekleyebilirsiniz. Oturuma kartvizit ekleme Oturum penceresinde, öğesini ve kartviziti seçin. Devam eden bir sohbet oturumuna bir seferde yalnızca bir kişi ekleyebilirsiniz. Devam eden oturumlar arasında geçiş yapma Oturum penceresinde, > Konuşmaları Görüntüle öğesini ve geçiş yapmak istediğiniz oturumu seçin. Oturumu e-posta ile gönderme Oturum penceresinde, > E-posta olarak Gönder öğesini seçin. Lync ile arama yapma > öğesini seçin. Lync hesabınızda Kurumsal Ses özelliği etkinleştirilmiş ve İş ile Ara seçeneği yapılandırılmışsa, Lync Server kullanarak yerel ve uluslararası telefon numaralarını aramak için cep telefonunuzu kullanabilirsiniz. İş ile Ara seçeneğine, elektronik kartvizitten, sohbet oturumu penceresinden veya numara çeviriciden erişebilirsiniz. Lync Server, sizi ve alıcının numarasını arayarak iki aramayı birleştirir. Elektronik kartvizitten Lync araması yapma 1 öğesini seçin.

7 Microsoft Lync 2010 Mobile 7 2 Kartvizit grubunu genişletin ve aramak istediğiniz kartviziti seçin. 3 İş ile Ara bölümünde, kartvizitin Lync kimliğini veya telefon numarasını seçin. 4 Lync Server'dan gelen aramayı kabul edin. Sohbet oturum penceresinden Lync araması yapma 1 öğesini seçin. 2 Lync Server'dan gelen aramayı kabul edin. Numara çeviriciden Lync araması yapma 1 öğesini seçin. 2 Telefon numarasını girin. 3 öğesini seçin. 4 Lync Server'dan gelen aramayı kabul edin. Lync hesabınızda Kurumsal Ses özelliği etkinleştirilmemişse, kartvizit listenizdeki bir kartviziti telefonunuzun kullanım planını kullanarak cep telefonundan arayabilirsiniz. Cep telefonu araması yapma 1 öğesini seçin. 2 Kartvizit grubunu genişletin ve aramak istediğiniz kartviziti seçin. 3 Kartvizitin telefon numarasını seçin. Kurumsal telesekreter varsa ve şirketiniz tarafından destekleniyorsa, kurumsal telefon numaranıza yapılacak aramalarda telesekreter mesajlarınıza erişmek için Lync'i kullanabilirsiniz. Kurumsal telesekreter özelliğine erişme > öğesini seçin. Lync ile toplantıya katılma 1 Ajandanızda bir Lync toplantı isteği açın ve Lync toplantısına katıl seçeneğini belirleyin. Toplantı düzenleyicinin toplantıyı ayarlama şekline bağlı olarak, kabul edilene kadar toplantı lobisinde beklemeniz gerekebilir veya toplantıya hemen girebilirsiniz. 2 Toplantıya katılmak için Lync Server'dan gelen aramayı kabul edin. Konuşabilir, sesi dinleyebilir ve toplantı sohbet oturumlarına katılabilirsiniz, ancak toplantıda paylaşılabilecek içeriği göremezsiniz. 3 Toplantıyı bitirmek için > Toplantıyı Bitir seçeneğini belirleyin.

8 8 Microsoft OneNote Lync hesabınız Kurumsal Ses için etkinleştirilmemiş olsa bile, telefonunuzdan toplantılara katılabilirsiniz. Daha fazla bilgi için BT departmanınıza başvurun. Lync ayarları > ve > Ayarlar öğesini seçin. Giriş adresinizi ve şifrenizi değiştirme öğesini seçin, ardından giriş yapma adresinizi ve şifrenizi düzenleyin. Toplantılara katılış numaranızı ekleme Lync hesabınıza giriş yaptığınızdan emin olun, öğesini seçin, ardından Mobil Numaram alanında ülke kodu dahil telefon numaranızı yazın. İş ile Ara özelliğini açma veya kapatma 1 Lync hesabınıza giriş yaptığınızdan ve hesabınızda Kurumsal Ses ve İş ile Ara özelliklerinin yapılandırıldığından emin olun. 2 öğesini seçin. 3 İş ile Ara kaydırıcısını uygun konuma getirin. Arama Yönlendirme ayarlarını değiştirme 1 Lync hesabınıza giriş yaptığınızdan ve hesabınızda Kurumsal Ses ve Arama Yönlendirme özelliklerinin yapılandırıldığından emin olun. 2 öğesini seçin, ardından aşağıdaki ayarları değiştirin: Arama Yönlendirme özelliğini açmak veya kapatmak için, Arama Yönlendirme kaydırıcısını uygun konuma getirin. Aramalarınızın iletildiği numarayı ayarlamak için Arama Yönlendirme seçeneğinin açık olduğundan emin olun, ardından Aramalarımı buraya yönlendir listesinden uygun seçeneği belirleyin. Bu ayarın değiştirilebilmesi için Arama Yönlendirme seçeneğinin açık olması gerekir. Gelen tüm Lync aramalarının aynı anda başka bir numarada çalması için Arama Yönlendirme seçeneğinin açık olduğundan emin olun, ardından Aynı anda çal listesinden bir seçenek belirleyin. Bu ayarın değiştirilebilmesi için Arama Yönlendirme seçeneğinin açık olması gerekir. Microsoft OneNote Microsoft OneNote Hakkında > öğelerini seçin.

9 Microsoft OneNote 9 Microsoft OneNote ile Nokia Belle telefonunuzda notlar oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz. Resimler ekleyebilir ve notlarınızdaki metni biçimlendirebilirsiniz. Notları telefonunuzda yerel olarak saklamanın yanı sıra, OneNote not defterlerinizi Windows Live SkyDrive'da açabilir, görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz. Defterleriniz otomatik olarak senkronize edilir. Notlarınızı SkyDrive'da açmak ve paylaşmak için ücretsiz Windows Live ID ile giriş yapmanız gerekir. Not defterleri ve bölümler belgelerinizi düzenlemenize yardım eder. Her not defteri bir veya daha fazla bölümden oluşur. Bölümler, gerçek OneNote belgeleri olan sayfaları saklamak için kullanılır. Windows Live ID oluşturma Windows Live SkyDrive gibi Microsoft servislerine telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan Windows Live ID ve bir parola ile erişebilirsiniz. signup.live.com adresine gidin, ardından görüntülenen yönergeleri izleyin. OneNote ile not oluşturma OneNote'u açtığınızda, Windows Live SkyDrive'da bulunan not defterleriniz telefonunuzdaki OneNote'da görüntülenir. SkyDrive'da not defteriniz yoksa, sizin için Kişisel (Web) adlı yeni bir not defteri otomatik olarak oluşturulur. SkyDrive'da not oluşturma 1 > öğelerini seçin. 2 Windows Live ID'nizi ve parolanızı girin ve Oturum Aç öğesini seçin. OneNote açılır ve Windows Live SkyDrive'ınıza bağlanır. Oturum açmak istemiyorsanız, telefonunuzda otomatik olarak oluşturulan Kişisel adlı yeni bir not defterini kullanarak notlar oluşturabilirsiniz. Not almaya hemen başlayabilirsiniz. Telefonunuzda not oluşturma 1 > öğelerini seçin. 2 bu adımı atla öğesini seçin. OneNote açılır ve Kişisel adlı bir not defteri oluşturur. Oluşturduğunuz tüm notlar telefonunuzda yer alacaktır. Hızlı bir not oluşturma öğesini seçin.

10 10 Microsoft OneNote Varolan not defterinde bir not oluşturma Not defterindeki bir bölümü açın ve öğesini seçin. OneNote, notlarınızı SkyDrive ile eşitlemek için hem Kişisel (Web) not defteri hem de Dosyalanmamış Notlar bölümünü kullanır. Kişisel (Web) not defterini veya Dosyalanmamış Notlar bölümünü silmeyin ya da yeni bir isim vermeyin. OneNote ile not silme 1 > öğelerini seçin. 2 Notu seçili tutun ve Sayfayı sil öğesini seçin. Bir not defterini veya bölümü silmek için, Windows bilgisayarınızdan OneNote'u ya da PC veya Mac'inizdeki web tarayıcınızdan ücretsiz OneNote Web Uygulamasını kullanarak Windows Live SkyDrive'daki notlarınızı açın. OneNote 'da paylaşılan not defterlerini gizleme Başkalarının SkyDrive'da sizinle paylaştığı not defterleri otomatik olarak görünür. Görünmesini istemediğiniz takdirde bu not defterlerini telefonunuzda gizleyebilirsiniz. 1 > Ayarlar seçin. 2 SkyDrive Not Defteri bölümünde, istediğiniz not defterini Kapalı durumuna getirin. OneNote ile notları düzenleme Windows Live SkyDrive'daki notlarınızı düzenlemek için Windows bilgisayarınızdan OneNote'u ya da PC veya Mac'inizdeki web tarayıcınızdan ücretsiz OneNote Web Uygulamasını kullanabilirsiniz. Örneğin şunları yapabilirsiniz: Notlarınızı dosyalama veya taşıma Not gönderme Not defterleri ve bölümler oluşturma veya silme Not defterlerinizin rengini değiştirme OneNote ile notları eşitleme Telefonunuzda açmak istediğiniz tüm not defterlerinin Windows Live SkyDrive'da bulunması gerekir. Bunu iki şekilde yapabilirsiniz: OneNote Web Uygulamasını kullanarak SkyDrive'da not defterlerinizi oluşturun. Bilgisayarınızdan OneNote'u kullanarak not defterlerinizi SkyDrive'da paylaşın.

11 Microsoft Office Mobile 11 SkyDrive'daki notlarınızı telefonunuzla senkronize etme Not defterlerinizi SkyDrive'da açmak için telefonunuzdan OneNote uygulamasında oturum açın. Telefonunuzdaki notlarınızı SkyDrive ile senkronize etme OneNote'u ilk kez açtığınızda giriş yapmazsanız, notlarınız telefonunuzda yer alır ve SkyDrive ile senkronize edilmez. > SkyDrive'a Senk. et öğesini seçin. Microsoft Office Mobile Microsoft Office Mobile Hakkında Office Mobile, telefonunuzdaki belgeleri yönetmenizi sağlar. Telefonunuzda yerel olarak ve e-posta ekleri olarak saklanan tüm dosyaları görüntüleyebilirsiniz. Office Mobile ile şirket ağınızdaki veya Microsoft Office 365'teki şirketinizin Microsoft SharePoint 2010 sitelerine de erişebilir ve burada saklanan tüm belgeleri görüntüleyebilir ve paylaşabilirsiniz. SharePoint'e erişmek için Nokia Belle VPN veya Unified Access Gateway gibi güvenli mobil erişime ihtiyacınız vardır. Tüm dosyalar SharePoint sitesinde gösterilir, ancak yalnızca aşağıdaki dosya türleri Favoriler görünümünde gösterilir: PowerPoint Word Excel PDF 1 > öğelerini seçin. 2 Şimdi SharePoint sitesi açmak istiyorsanız, Evet öğesini seçin. Bu adımı geçmek ve daha sonra SharePoint sitesi açmak istiyorsanız, Hayır öğesini seçin. Alttaki araç çubuğunda, Favori Belgeler ve Yerler adında iki sekme vardır. SharePoint sitesinde nelerin yer aldığını keşfetmek için Yerler sekmesinde SharePoint sitesini seçin. Yerler öğesinde, favori SharePoint sitelerini, telefon hafızasındaki (Yerel) kayıtlı belgelerinizin konumunu, e-posta eklerini ve son görüntülenen SharePoint sitelerini görebilirsiniz. Favori Belgeler öğesinde, favoriler olarak işaretlenen yerlerden tüm belgeleri görebilirsiniz.

12 12 Microsoft Office Mobile SharePoint Explorer görünümünde, klasörler, belgeler ve diğer içerikleri görebilirsiniz. Microsoft Office 365 servislerinin uygunluğu bölgeye göre değişebilir. Belgeleri Office Mobile ile sıralama ve filtreleme Belgeleri, hem Favori Belgeler hem de Yerler bölümünde sıralayabilir ve filtreleyebilirsiniz. Belgeleri sıralama > > Tarihe göre Sırala, Başlığa göre Sırala veya Yerlere göre Sırala seçeneğini belirleyin. Belgeleri filtreleme >, veya öğesini seçin. İpucu: Uygulanan filtreleri silmek için öğesini seçin. Belgeyi Office Mobile ile açma 1 > > öğelerini seçin. Belgeyi SharePoint Explorer görünümünden de seçebilirsiniz. 2 Açmak istediğiniz belgeyi seçin. 3 Belge listesi boşsa, bir SharePoint sitesi açın ve belgeleri listeye eklemek için favori olarak işaretleyin. SharePoint sitesi açma ve favori olarak işaretleme SharePoint sitesi açtığınızda, Yerler öğesine eklenir. Bir yeri favori olarak işaretleyebilirsiniz, böylece o yerdeki tüm belgeler Favori Belgeler listesine eklenir. SharePoint sitesi açma > öğelerini seçin. > Siteyi aç öğesini seçin ve SharePoint sitesinin web adresini girin. Bir yeri favori olarak işaretleme > öğelerini seçin. Bir yeri favori olarak işaretlediğinizde, pil gücünden ve veri maliyetlerinden tasarruf etmek için belge özellikleri Favori Belgeler listesine kaydedilir. Belge açıldığında telefonunuza indirilir.

13 Microsoft Office Mobile 13 SharePoint sitesindeki belgeler her zaman güncellenebilir. Belgenin en son sürümüne sahip olduğunuzu onaylamak için belgelerinizi telefonunuzla senkronize edebilirsiniz. En son belgeyi telefonunuzla senkronize etme > Senk. seçin. Belgeleri Office Mobile ile paylaşma Bir belgeyi paylaşmak için, belgenin SharePoint sitesinde bulunması durumunda belgeyle ilgili bağlantıyı veya yerel olarak kaydedilmiş olması durumunda belgeyi ek olarak gönderebilirsiniz. Bağlantı gönderme Öğeyi seçili tutun ve Bağlantı gönderin seçeneğini belirleyin. Belgeyi ek olarak gönderme Belgeyi basılı tutun ve Ek olarak gönderin seçeneğini belirleyin. Microsoft Word Word belgesi oluşturma ve kaydetme Word belgelerini doğrudan telefonunuzda oluşturabilir ve kaydedebilirsiniz. Yeni bir belge oluşturma 1 > öğelerini seçin. 2 > Word Belgesi seçin. Belge kaydetme 1 > Kaydet seçin. 2 Belgeniz için bir ad yazıp, Tamam seçeneğini belirleyin. Word belgesi düzenleme > öğesini ve Word dosyasını seçin. Metin seçme Bir sözcüğe çift dokunun ve her bir ucundaki tutma yerlerinden sürükleyerek seçmek istediğiniz metni vurgulayın. Metin biçimlendirme 1 Biçimlendirmek istediğiniz sözcüğü veya metni seçin. 2 Metni seçili tutun ve öğesini seçin. 3 Kullanmak istediğiniz biçimlendirme şeklini seçin.

14 14 Microsoft Office Mobile Metni kopyalama ve yapıştırma 1 Kopyalamak için, metni seçili tutun ve öğesini seçin. 2 Yapıştırmak için, metni yapıştırmak istediğiniz yeri seçili tutun ve öğesini seçin. Yorum ekleme 1 Metni seçili tutun ve öğesini seçin. 2 Yorumunuzu yazın. 3 Yorumunuzu eklemek için yorum kutusunun dışındaki bir yere dokunun. Word belgesinde metin bulma > öğesini ve Word dosyasını seçin. Anahat görünümünü kullanma 1 öğesini seçin. 2 Belgenin belirli bir bölümüne gitmek için, bölümün adını seçin. Metin bulma 1 öğesini seçin. 2 Aradığınız sözcüğü veya ifadeyi yazın ve öğesini seçin. 3 Aramayı durdurmak için öğesini seçin. Word belgesini e-posta ile gönderme 1 > öğesini ve Word dosyasını seçin. 2 > Gönder seçin. 3 E-postanıza alıcıları ve diğer bilgileri ekleyin ve Gönder seçeneğini belirleyin. Microsoft Excel Excel çalışma kitabı oluşturma ve kaydetme Excel çalışma kitaplarını doğrudan telefonunuzda oluşturabilir ve kaydedebilirsiniz. Yeni çalışma kitabı oluşturma 1 > öğelerini seçin. 2 > Excel Çalışma Kitabı seçin. Çalışma kitabını kaydetme 1 > Dosya > Kaydet seçin. 2 Çalışma kitabınız için bir ad yazın ve Tamam seçeneğini belirleyin. Excel çalışma kitabını düzenleme > öğesini ve Excel dosyasını seçin.

15 Microsoft Office Mobile 15 1 Sayı veya metin eklemek için bir hücreyi seçip, sayı veya metni yazın ve > Bitti öğesini seçin. 2 Bir hücrenin içeriğini silmek için > Temizle > İçeriği temizle seçeneğini belirleyin. 3 Yaptığınız değişiklikleri geri almak ya da yinelemek için Geri al ve yinele > Geri al veya Yinele seçeneğini belirleyin. Yorum ekleme 1 Bir hücreyi seçin ve > Açıklama ekle seçeneğini belirleyin. 2 Yorumunuzu yazın. 3 Yorumunuzu eklemek için yorum kutusunun dışındaki bir yere dokunun. Excel çalışma kitabında metin bulma > öğesini ve Excel dosyasını seçin. Anahat görünümünü kullanma 1 öğesini seçin. 2 Çalışma kitabında görüntülemek istediğiniz çalışma sayfasını veya grafiği seçin. Metin bulma 1 öğesini seçin. 2 Aradığınız sözcüğü veya sayıyı yazın ve öğesini seçin. 3 Aramayı durdurmak için öğesini seçin. Excel çalışma kitabını e-posta ile gönderme 1 > öğesini ve Excel dosyasını seçin. 2 > Dosya > Gönder seçin. 3 E-postanıza alıcıları ve diğer bilgileri ekleyin ve Gönder seçeneğini belirleyin. Microsoft PowerPoint PowerPoint sunumunu düzenleme PowerPoint sunumlarını telefonunuzu kullanarak doğrudan açıp görüntüleyebilir, değişiklikler yapabilir ve notlar ekleyebilirsiniz. 1 > öğesini ve PowerPoint dosyasını seçin. 2 Bir slayt seçin ve öğesini seçin. 3 Düzenlemek istediğiniz metni seçin ve öğesini seçin. 4 Metninizi yazıp, ardından Bitti seçeneğini belirleyin.

16 16 Microsoft PowerPoint Yayınını görüntüleme İpucu: Yeni bir PowerPoint dosyası oluşturmak istiyorsanız, dahili örnek PPT dosyasını açıp, düzenledikten sonra yeni bir isim ile kaydedin. Not ekleme 1 Bir slayt seçin ve öğesini seçin. 2 Notunuzu yazıp, ardından Bitti seçeneğini belirleyin. PowerPoint sunumunu kaydetme 1 > öğesini ve PowerPoint dosyasını seçin. 2 > Kaydet seçeneğini belirleyin. PowerPoint sunumunu e-posta ile gönderme 1 > öğesini ve PowerPoint dosyasını seçin. 2 > Gönder seçeneğini belirleyin. 3 E-postanıza alıcı ve diğer bilgileri ekleyin ve Gönder öğesini seçin. Microsoft PowerPoint Yayınını görüntüleme Microsoft PowerPoint Broadcast ile, sunum yapan kişi SharePoint veya Windows Live'da Yayın Servisi'ni kullanarak bilgisayardaki slayt gösterisini uzaktan yürütürken telefonunuzda PowerPoint sunumunu görüntüleyebilirsiniz. Sunumu görüntülemek için telefonunuzda PowerPoint'e ihtiyacınız yoktur. 1 Sunumu görüntülemeye başlamak için e-posta veya Lync sohbet oturumundaki PowerPoint sunumuna giden bağlantıyı seçin. 2 Denetimlere erişmek için ekrana dokunun. Sesli konferansa katılma Telefon takviminize sesli konferans bilgileri içeren bir toplantı talebi geldiğinde, toplantıya bilgileri ayrı ayrı girmek zorunda kalmadan katılabilirsiniz. 1 Takviminizdeki toplantı isteğini açın. 2 Konferans aramasına katıl öğesini seçin. 3 Konferans kodlarını kontrol edin ve açılan listeden doğru kodu seçerek veya gerekirse kendiniz yazarak bilgileri düzenleyin. 4 öğesini seçin. Toplantıya bağlanırken, Lync araması herhangi bir nedenle başarısız olursa Nokia Konferans Araması UI özelliğini de kullanabilirsiniz.

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari Sohbet Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia Corporation'ın

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Drive

Kullanım kılavuzu HERE Drive Kullanım kılavuzu HERE Drive Baskı 1.0 TR HERE Drive HERE Drive uygulaması sesli yönlendirmeli adım adım yol tarifleri ile gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Bulunduğunuz

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Geçiş yapma İşletme için Office 365 Google Apps ten farklı görünür, dolayısıyla oturum açtığınızda, başlangıç yapabileceğiniz şu görünümle karşılaşırsınız.

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 İçindekiler Office 365 Nedir?... 2 Office 365 Özellikleri ve Kullanımı... 3 Kurumsal Zimbra E-Posta Adresindeki E-Postaları Yönlendirme... 9 2 Office 365 Nedir? Office

Detaylı

Outlook 2010 a geçiş

Outlook 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft Outlook 2010 un görünüşü çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabirimin önemli bölümlerini

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Çevrimiçi toplantı ayarlama, başlatma ve toplantıya katılma

Hızlı Başlangıç: Çevrimiçi toplantı ayarlama, başlatma ve toplantıya katılma Hızlı Başlangıç: Çevrimiçi toplantı ayarlama, başlatma ve toplantıya katılma Çevrimiçi toplantı planlamak ya da konferans görüşmesi yapmak, önceden planlanmamış paylaşım ve birlikte çalışma oturumu başlatmak,

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi

Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Hızlı Başlangıç: Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi Bu Hızlı Başlangıç kılavuzu Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını kullanarak iletişim kurmanın temellerini anlatmaktadır. Ayrıca, Lync 2010

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU

YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU YENİ NISSAN GROUP EPC NİZ BAŞLANGIÇ KILAVUZU ARACI TANIMLA Microcat Live tarafından desteklenen Nissan EPC en üst düzey parça satış sistemi sunar. Başlamak için, ana ekranlara göz atın. Araç Arama Araç

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih

Vodafone dan Office 365. Satış temsilcisi ismi Tarih Vodafone dan Office 365 Satış temsilcisi ismi Tarih Yeni Office 365 Paketleri Bir işletmenin tüm temel çalışma ihtiyaçlarını karşılayacak üretkenlik paketi Sadece Office uygulamalarını güncellemek isteyen

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Project 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle en kısa sürede öğrenmenizi sağlamak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Sık kullandığınız

Detaylı

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu Hakkında

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 1 Office 365 Nedir? Office 365, Microsoft tarafından sağlanan e-posta ve takviminize her yerden erişebileceğiniz, Office dokümanlarınızı (Word, Excel, PowerPoint vb.)

Detaylı

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 23 Haziran 2014 İçindekiler 3 İçindekiler...5 'e erişme...5 Posta kutuları...5

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Outlook 2013 önceki sürümlerden farklı bir görünüme sahiptir; bu nedenle, öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Size özel hale

Detaylı

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma

Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Hızlı Başlangıç: Ses ve Görüntüyü kullanma Uygun bir mikrofon ve hoparlörlere sahipseniz, Microsoft Lync 2010 iletişim yazılımını sesli aramalar için kullanabilirsiniz. Kurumunuzda kullanımı önerilen,

Detaylı

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci

Office 365. Kullanım Kılavuzu. Öğrenci Office 365 Kullanım Kılavuzu Öğrenci İÇİNDEKİLER 1. Office 365 Hesabına Giriş Yapma... 2 2. Office 365 Uygulamaları... 7 2.1. Office Ürünleri Yükleme... 7 2.2. Kullanılabilecek Uygulamalar... 8 3. KAYNAKLAR...

Detaylı

Microsoft Access 2003 ten. Access 2010 a geçiş

Microsoft Access 2003 ten. Access 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft Access 2010 un görünüşü çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabirimin önemli bölümlerini

Detaylı

Sayfa 1 3

Sayfa 1 3 PowerPoint 5 Saat Ön Koşullar (Eğitimler) Temel Bilgisayar Eğitimi, Word Eğitimi Eğitimin Süresi (Saat) 5 Saat Katılımcılar eğitim sonunda; sunum hazırlarken slaytlarında yer verdikleri nesnelerin (resim,

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery sunucusu üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

Microsoft Outlook (Sürüm 8.5 ve Üstü) için Cisco ViewMail 2

Microsoft Outlook (Sürüm 8.5 ve Üstü) için Cisco ViewMail 2 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Outlook (Sürüm 8. ve Üstü) için Cisco ViewMail Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Outlook (Sürüm 8. ve Üstü) için Cisco ViewMail Microsoft Outlook için Cisco ViewMail

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi Takvim Hızlı Başlangıç Kılavuzu Lync Toplantısı Zamanlama Lync 2013 sayesinde çevrimiçi buluşarak yüz yüze görüşebilir veya yol yapmaktan kurtulabilirsiniz. Görünümler arasında geçiş yapma İş akışınıza

Detaylı

Kullanım kılavuzu Nokia Haritalar

Kullanım kılavuzu Nokia Haritalar Kullanım kılavuzu Nokia Haritalar Baskı 1.0 TR Nokia Haritalar Nokia Haritalar, size etrafta neler olduğunu gösterir ve gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Şehirleri, sokakları

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. Temel Arama. help.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

Mac için Outlook 2016

Mac için Outlook 2016 Mac için Outlook 2016 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Outlook'un bu yeni sürümü Mac bilgisayarınız için özenle tasarlandı. Temel bilgileri öğrenmek için bu kılavuzu kullanın. Araçlara ve komutlara hızlı erişim

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...5

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Hoş geldiniz Media Pool, Wacker Neuson Group'un merkezi ve dünyanın her yerinden ulaşılabilir resim ve medya veri tabanıdır. Burada yüksek çözünürlükte birçok

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu

5.0 KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu. Flaş Ön kamera. LED göstergesi. Güç tuşu HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU LED göstergesi Alcatel Shine Lite 5080X - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU Flaş Ön kamera 1 Pilin şarj edilmesi. 5.0 Güç tuşu Ses açma/ kısma 2 SIM kartın takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

4. Sunucu ayarları veya ek sunucu türlerinı manüel olarak yapılandır'a tıklayın ve İleri'yi tıklayın.

4. Sunucu ayarları veya ek sunucu türlerinı manüel olarak yapılandır'a tıklayın ve İleri'yi tıklayın. Yalova Üniversitesi email adresini outlook ile kullanmak için, bilgisayarınızda kurulu Outlook sürümüne bağlı olarak ücretsiz olarak Microsoft Office Outlook Connector programını indirebilir veya POP3

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

POP3 ve IMAP e-mail kurulumu

POP3 ve IMAP e-mail kurulumu POP3 ve IMAP e-mail kurulumu Nokia E71 iniz Google Mail gibi mevcut internet e-posta hesaplarının birçoğuna kolaylıkla erişme olanağı sunan bir E-posta istemcisi içerir. Diğer e-posta servislerinin birçoğu

Detaylı

EKİM, 2017 ABB Connect Tüm Fonksiyonlar

EKİM, 2017 ABB Connect Tüm Fonksiyonlar EKİM, 2017 ABB Connect Tüm Fonksiyonlar Hoşgeldin sayfası/ Otomatik ülke algılama Yeni tasarlanmış başlangıç sayfası, cihazın ayarlarına dayalı otomatik ülke algılama özelliğine sahiptir. October 10, 2017

Detaylı

JLR EPC. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. İçidekiler. Turkish Version 2.0. Adım Adım Kılavuz Ekran Kılavuzu

JLR EPC. Hızlı Başlangıç Kılavuzu. İçidekiler. Turkish Version 2.0. Adım Adım Kılavuz Ekran Kılavuzu JLR EPC Hızlı Başlangıç Kılavuzu İçidekiler Adım Adım Kılavuz......2-7 Ekran Kılavuzu.....8-11 Turkish Version 2.0 JLR EPC Hızlı Başlangıç Kılavuzu 1. Uygulamaya Giriş İnternet tarayıcınızı açıp https://epc.jlr-apps.com/

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Amway Türkiye Grup Haritası Aracı. Grup Haritası Aracı. www.amway.com.tr, infotr@amway.com. Her hakkı saklıdır.

Amway Türkiye Grup Haritası Aracı. Grup Haritası Aracı. www.amway.com.tr, infotr@amway.com. Her hakkı saklıdır. Grup Haritası Aracı www.amway.com.tr, infotr@amway.com. Her hakkı saklıdır. İçindekiler: Giriş sayfa 1 Grup Haritası Erişim sayfa 2 Grup Haritasını Görüntüleme sayfa 3 Araç Çubuğu Simgeleri sayfa 5 Sütunlar

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Visio 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Güncelleştirilmiş şablonlar Şablonlar, istediğiniz

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com

Kullanıcı Kılavuzu. support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com EBSCOhost lider bilgi sağlayıcılarından derlenmiş çeşitli tam metin ve popüler veri tabanları sunan güçlü bir danışma aracıdır. Bu kullanıcı kılavuzunda, EBSCOhost

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 23 Haziran 2014 İçindekiler 3 İçindekiler...5 için durum çubuğu...5

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

E-Posta Hesabı Oluşturma

E-Posta Hesabı Oluşturma E-Posta Hesabı Oluşturma Elektronik Posta (E-posta) Nedir? Elektronik posta (e-posta) internet ortamından gönderilen dijital (elektronik) mektuptur. Bir başkasına e-posta gönderebilmemiz için öncelikle

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com

Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu. support.ebsco.com Gelişmiş Arama, Yönlendirmeli Kullanım Kılavuzu support.ebsco.com Önemli Gelişmiş Arama ekran özelliklerini, sınırlayıcı ve genişleticileri, Aramalarınızı Kaydetme özelliğini, Arama ve Dergi Hatırlatma

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Excel 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na komutlar ekleme Şeridi

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir.

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir. Eğitimde Google Doküman Uygulamaları 1.1 Google Uygulamalarına Giriş Google Doküman uygulamaları, hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler için birçok farklı özellik sağlar. Kelime işleme, elektronik

Detaylı

Windows Live ID ve parolanızı giriniz.

Windows Live ID ve parolanızı giriniz. Ücretsiz Deneme Hesabı Oluşturma ve Temel Özelliklerin Kullanım Kılavuzu Bilgi girilmesi gerekli alanlar Kişisel bilgi içeren alanlar http://www.windowsazure.com/tr-tr/pricing/free-trial/ adresine gidiniz

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Conficy 2014. Efficy 2014 Kullanıcı Kılavuzu. Oturum Açma. Ana Ekran. Alan Ekleme. Formlar

Conficy 2014. Efficy 2014 Kullanıcı Kılavuzu. Oturum Açma. Ana Ekran. Alan Ekleme. Formlar Conficy 04 Efficy 04 Kullanıcı Kılavuzu Oturum Açma Ana Ekran Alan Ekleme 4 Formlar Oturum açma İnternet tarayıcınızı açınız ve Conficy e ait web adresini tuşlayınız. Bu adresi bilmiyorsanız, Favoriler

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1

Çevrimiçi paylaşım 3.1. Baskı 1 Çevrimiçi paylaşım 3.1 Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...6

Detaylı

OneNote 2010 a geçiş

OneNote 2010 a geçiş Bu Kılavuzda Microsoft Microsoft OneNote 2010 un görünüşü OneNote 2007 den çok farklı olduğundan, öğrenme çabasını en aza indirmede size yardımcı olmak amacıyla bu kılavuzu hazırladık. Yeni arabiriminin

Detaylı

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi YUZEM Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Sanal Sınıf Kullanım Kılavuzu Öğrenci Rehberi Hazırlayan Adem Sucu http://uzem.yeniyuzyil.edu.tr adem.sucu@yeniyuzyil.edu.tr

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük

Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük Koordinatör Yrd. Doc. Dr. Emre Yörük http://yyuzem.yeniyuzyil.edu.tr emre.yoruk@yeniyuzyil.edu.tr 1 İçindekiler 1. Ders ve Kullanıcı Bilgileri Hakkında... 3 1.1. Derslere Giriş Saatleri... 3 2. Kişisel

Detaylı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı 1 HAZIRLIK : WEBCAM ve KULAKLIKLI MİKROFON Bilgisayarınızın USB girişine web kameranızı (webcam) takın ya da var ise bilgisayarın kendi web

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Haziran 2017 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması İçindekiler Yazılım arayüzünün tanıtılması Sunu tasarımı ilkeleri Sunu şablonlarını kullanma Slayt işlemleri (Yeni slayt ekleme, slaytı çoğaltma kopyalama taşıma, slayta metin ekleme) Slaytlar arası geçişler

Detaylı