1995 DEĞIŞILIKLERI ILE BERABER TAMAMEN YENİLENEN SÖZLESME, 1.SUBAT.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1995 DEĞIŞILIKLERI ILE BERABER TAMAMEN YENİLENEN SÖZLESME, 1.SUBAT."

Transkript

1

2 EĞITIM, SERTIFIKASYON VE GEMIADAMLARIN VARDIYA TUTMASIYLA ILGILI ILK ULUSLARARASI STANDART OLUSTURMA ÇALIŞMALARI, 7 TEMMUZ 1978 DE KABUL EDILEN VE 28 NISAN 1984TE YURULUGE GIRECEK OLAN STCW SÖZLEŞMESI ILE BASLAMISTIR STCW SÖZLEŞMESI UYE ULKELERE, GEMIADAMLARININ ILGILI KONULARDA ASGARİ GEREKLILERI SAGLAMALARINI ZORUNLU KILMIŞTIR DE MSC.21(59) ONERGESIYLE, 1 ARALIK 1992 DE YURURLUGE GIRECEK GMDSS DEĞIŞIKLIKLERINI, 1994TE KARAR ALINAN TANKERLER DE ÇALIŞACAK MURETTEBATIN ASGARİ GEREKLILIKLERI ONERGESI DE 1 OCAK 1996DA YURURLUGE GIRMISTIR.

3 1995 DEĞIŞILIKLERI ILE BERABER TAMAMEN YENİLENEN SÖZLESME, 1.SUBAT.1997DE YURURLUĞE GIRMESINE RAĞMEN,ULKELERIN ŞUBAT 1997DEN ÖNCEKI SERTIFIKALARI DUZENLEMESI,YENI SERTIFIKALARI YENIDEN DUZENLEMESI VEYA TANIMASI, 2002YE KADAR DEVAM ETMISTIR. BOYLECE ASIL 1978 STCW SÖZLEŞMESI 2002 YE KADAR BIRÇOK ŞIRKET VE GEMI ADAMI TARAFINDAN UYGULANMAYA DEVAM ETMISTIR DEĞIŞIKLIKLERI ISE, STCW KONFERANSINDA ONERGE 1 (RESOLUTION 1), STCW FINAL ACTINA EK 1; ONERGE 2 OLAN STCW KOD, EK2; VE ONERGELER 3-14 ISE EK 4 OLARAK BENIMSENMISTIR.

4 ONERGE 2 OLARAK KABUL EDILEN STCW KOD, BOLUM A VE BOLUM B OLARAK IKIYE AYRILMIŞTIR: BOLUM A, STCW SOZLEŞMESINDE DEVLETLER TARAFINDAN SAGLANACAK OLAN ASGARİ GEREKLERIN,DETAYLARI ILE ANLATILMIS VE BUTUN KOSULLARIN SAGLANMASI ZORUNLU OLAN BOLUMDUR. BOLUM B, BU BOLUMDE DEVLETLERE TAVSIYE KILAVUZU BIÇIMINDEDIR DEKI YOLCU VE YOLCU-RORO GEMILERINDE CALIŞACAKLAR ILE 1998 DE DOKMECI GEMILERDE CALIŞANLAR IÇIN EK ZORUNLUKLAR GELMISTIR.

5 - ONERGE 1 EKLER - Chapter I:Genel Koşullar BURADA EKTE KULLANILAN TERIMLERI ACIKLANMATADIR. DUZENLEME I/2 DE DE HAZIRLANACAK SERTIFIKANIN ICERIGINI ANLATMAKTADIR. SERTIFIKALARIN INGILIZCE ACIKLAMALARININDA BULUNMASI, FARKLI FORMATLARDA HAZIRLANSA BILE STCW KODDAKI GEREKLI BILGILERI BULUNDURACAK VE TABIIKI LATIN HARFLERINDEN OLACAK GIBI KOSULLARI ICERMEKTEDIR.

6 Chapter I: Genel Koşullar

7 Chapter I: Genel Koşullar

8 Chapter II:Kaptan ve Guverte Bolumu BU BOLUM, KOPRUUSTU VARDIYA TUTMA, GOZCULUK SIRASINDAKI SORUNLARIN UZERINDEN GELMEK, VARDIYACININ DURUMU, UYGUNLUĞU, SEYIR EKIPMANLARI, SEYIR SORUMLULUKLAR VE GOREVLER, GOZCUNUN SORUMLULUKLARI, PILOTLA SEYIR, DENIZ CEVRESININ KORUNMASI, GIBI PRENSIPLER UZERINE KURULMUSTUR.

9 Chapter II:Kaptan ve Guverte Bolumu BU BOLUM AYRICA, KAPTANLAR VE 1.ZABITLER, VARDIYA ZABITLERI, VARDIYA TUTACAK GEMIADAMLARI ICIN ASGARİ GEREKLILIKLERI DUZENLEMEKTE, VE LİMAN VARDIYASI İLE TEHLIKELI YUK YUKLEME OPERASYONLARI ICIN ASGARİ GEREKLILIKLERI KONU EDINMEKTEDIR.

10 Chapter II:Kaptan ve Guverte Bolumu YETERLILIKLER 500 GRT VE USTU GEMILER 500 GRT ALTINDAKI GEMILER 500 GRT VE 3000 GRT 3000 GRT USTUNDEKI GEMILER KIYI SEFERLER YAPAN KIYI SEFER YAPMAYAN

11 Chapter II:Kaptan ve Guverte Bolumu EĞİTİMLER, STCW CODE A-II/1, 500GRT VE UZERI GEMILERDEKI, VARD. ZABITLERI ICIN STCW CODE A-II/2, 500GRT VE UZERI GEMILERDEKI, KAPTAN VE 1.VARD. ZABITLERI ICIN STCW CODE A-II/3, 500GRT ALTINDAKI GEMILERDE KIYI SEFERI YAPACAK, ZABIT VE KAPTANLAR ICIN STCW CODE A-II/4, SEYIR VARDIYASI TUTACAK GUVERTE TAYFASI ICIN.

12 Chapter III:Makina Bolumu BURADA, ÇARKÇIBAŞI VE 2.ÇARKCI İLE MAKİNE VARDİYA ZABİTLERİ, VARDİYACI MAKİNE GEMİADAMLARININ ASGARİ GEREKLİLİKLERİ ANLATILMAKTADIR. YETERLILIKLERIN SINIFLANDIRILMASI MAKINELERIN GUCLERINE GORE YAPILMISTIR.

13 Chapter III:Makina Bolumu EĞİTİMLER, STCW CODE A-III/1, 750 KW VE USTUNDEKI MAKINELERDE ÇALIŞACAK MAKİNE ZABİTLERİ, STCW CODE A-III/2, 3000 KW VE UZERI MAKINELERDE ÇALIŞACAK ÇARKCIBASI VE 2. ÇARKÇILAR, STCW CODE A-III/3, 750 KW ILE 3000 KW ARASINDAKI MAKINELERDE ÇALIŞACAK ÇARKCIBASI VE 2. ÇARKÇILAR, STCW CODE A-III/4, MAKINE VARDIYASI TUTACAK MAKINE TAYFASI IÇIN.

14 Chapter IV: TELSIZ HABERLESMESI VE HABERLESME PERSONELI ZORUNLU KOSULLAR, SOLAS 74 TEKI TELSIZ HABERLEŞMESI VE ITU TELSIZ DUZENLEMELERIYLE ILISKILENDIRILMISTIR. BURADA TELSIZ ZABITLIGI IÇIN ASGARİ GEREKLILIKLER ANLATILMISTIR. BUNLARDAN BIRI OLAN STCW KODTA BELIRTILEN A-IV/2 EĞITIMINI ALMASI GEREKMEKTEDIR.

15 Chapter V: DEĞIŞIK TIPTEKI GEMILERDE ÇALISAN PERSONEL IÇIN OZEL GEREKLILIKLER DUZENLEME V/1- TANKER ICIN ASGARİ GEREKLILIKLER TANKERDE YANGIN SONDURME EGITIMINE ILAVEN 3AYLIK TANKERDE DENIZ SURESI VEYA KODUN A-V/1 GORE TANKER TANITIM KURSU, TUM PERSONEL ICIN GEREKLIDIR. KAPTAN VE YUKLEME OPERASYONUNA KATILACAK OLAN ZABITLER IÇINDE KODUN AYNI MADDESINE GORE TANKER ISLETME KURSU GEREKMETEDIR. BU EĞITIMLERDE GUVENLIGIN YANINDA DENIZ KIRLILIGIDE ONEMLE UZERINDE DURULUR. BURADA KIMYASAL TANKER ILE LNG-LPG TANKERLERDE DAHILDIR.

16 Chapter V: DEĞIŞIK TIPTEKI GEMILERDE ÇALISAN PERSONEL IÇIN OZEL GEREKLILIKLER DUZENLEME V/1- RORO YOLCU GEMILERI, BURADA KAPTAN, ZABITLER, MUHENDIS VE DIGER PERSONEL RORO YOLCU GEMILERINDE ÇALISACAKLAR IÇIN ASGARİ GEREKLILIKLER ACIKLANMISTIR. BUNUN ICINDE STCW KODTA A-V/2 EĞIMI ÖN GORULMEKTEDIR. DUZENLEME V/1- YOLCU GEMILERI, DUZENLEMEDE TUM PERSONELIN STCW KODTAKI A-V/3 EĞITIMINI ALMIS OLMALARI GEREKIYOR.

17 Chapter VI: ACIL, IS GUVENLIGI, TIBBI BAKIM VE YASAM FONKSIYONLARI CAN KURTARMA ARACLARINI, KURTARMA VE HIZLI KURTARMA BOTU KULLANMA SERTIFIKALARININ DUZENLENMESI ICIN ASGARİ GEREKLILIKLER ILE ILERI YANGINLA MUCADELE EGITIMI VE ILK YARDIM, TIBBI BAKIM SERTIFIKALARI IÇIN ASGARİ GEREKLILERI ICERMEKTEDIR. Chapter VII: ALTERNATIF SERTIFIKALAMA

18 Chapter VIII: WATCHKEEPING BURADA DA MAKINACININ VE GUVERTE MURETTEBATININ YORGUNLUGU OLMADAN SAGLIKLI BIR SEKILDE VARDIYA TUTMASINDAN, DINLENME SURELERININ TAKIP EDILMESINDEN BAHSETMEKTEDIR.

19 AMENDMENTS, The 1991 amendments Adoption: 22 May 1991 Entry into force: 1 December 1992 Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS), UYGULAMASINDAN GELEN EKLER. The 1994 amendments Adoption: 25 May 1994 Entry into force: 1 January 1996 CHAPTER V TEKI TANKERLERLE ILGILI EKLER.

20 AMENDMENTS, The 1995 amendments Adoption: 7 July 1995 Entry into force: 1 February 1997 BU EKLERLE, STCW SOZLEŞMESINDE BUYUK BIR REVIZYON GERÇEKLEŞMISTIR. DEGISIKLIK OLAN EN ONEMLI KISIMLARSA, 78 STCWDE DE OLAN CHAPTERLAR ILE, YENI EKLENEN STCW KODTUR. CHAPTER V IÇIN DEĞIŞIKLIK OLARAK, EYLUL 1994TE RORO GEMISI ESTONIA NIN BATMASIYLA, DAHA ONCELERI TANKERLER ICIN OZEL GEREKLILIKLER BULUNURKEN RORO GEMILERINDE DE CALIŞACAKLAR IÇIN OZEL EĞITIM KOSULU KONMUSTUR.

21 AMENDMENTS, The 1997 Amendments Adoption: June 1997 Entry into force: 1 January 1999 ILAVE DUZENLME V/3 OLARAK, RORO YOLCU GEMILERINDE CALISACAK PERSONELIN, YOLCU EMNIYETI, KRIZ YONETIMI VE INSAN ILISKILERI YONETIMIYLE ILGILI ALACAGI ZORUNLU EGITIMI ICERMEKTEDIR. The 1998 Amendments Adoption: 9 December 1998 Entry into force: 1 January 2003 (under tacit acceptance) DOKMECI GEMILERDE CALISACAK PERSONELIN DAHA GUVENLI LASHING YAPMA, YUK TAHLIYE VE BOSALTMA YETENEKLERINI ARTIRMAYA YONELIK BIR EGITIMDIR. A-II/1 ILE A-II/2 BOLUMLERINE ILAVE EDILMISTIR.

22 RESOLUTIONS, RESOLUTION 3, GECICI KOSULLAR RESOLUTION 4, GMDSS TELSIZ OPERATOR EGITIMI RESOLUTION 5, RORO-YOLCU GEMILERINDE KRIZ YONETIMI VE INSAN ILISKILERI EGITIMI RESOLUTION 6, YOLCU GEMILERINDEKI PERSONELIN EGITIMI RESOLUTION 7, ALTERNATIF SERTİFİKALNDIRMANIN IZLENMESI RESOLUTION 8, GEMIADAMI TEKNIK BILGISI, YETENEKLERI VE PROFESYONELLIGIN ARTIRILMASI RESOLUTION 9, GEMIADAMI, SAGLIKL KOSULLARININ ULUSLAR ARASI STANDARTLARDA GELIŞTIRILMESI

23 RESOLUTIONS, RESOLUTION 10, PILOTLARIN, VTS PERSONELIN VE KARADAKI BIRIMLERDE CALIŞAN DENIZ PERSONELININ EĞITIMI RESOLUTION 11, TEKNIK IŞBIRLIĞININ GELIŞTIRILMESI RESOLUTION 12, DENIZCILIK EGITIM STANDARDLARININ ARTIRILMASI IÇIN DUNYA DENIZCILIK UNIVERSITESINE YARDIM RESOLUTION 13, IMO TARAFINDAN YAYINLANMIŞ MODEL KURSLARIN REVIZYONU RESOLUTION 14, DENIZCILIK SEKTORUNDEKI BAYAN KATILIMININ ARTIRILMASI

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ VE DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ KALİTE EL KİTABI ARALIK 2012 İSTANBUL

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ VE DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ KALİTE EL KİTABI ARALIK 2012 İSTANBUL BARBAROS HAYRETTİN PAŞA DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ ARALIK 2012 İSTANBUL İÇİNDEKİLER... 2 BÖLÜM 1 GİRİŞ, KURUMUMUZUN FAALİYET ALANI, KALİTE POLİTİKASI, AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR... 3 1.1 Giriş.. 3

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 İKİNCİ BÖLÜM Yeterlik Şartları Güverte Sınıfı Gemiadamı Yeterliklerinin Şartları MADDE 8 (Değişik:RG-23/8/2012-28390) Güverte sınıfı gemiadamlarının

Detaylı

DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Ders saati (T+U+L) Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y.

DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Ders saati (T+U+L) Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Denizde Haberleşme (GMDSS) AMB-315 3/I (2+0+0) 2 2 Dersin Dili Dersin

Detaylı

Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Temel Kurs Programı

Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Temel Kurs Programı Eski Kurul Kararı Yeni Kurul Kararı Uygulamadan kaldırılan Tarihi Sayısı Tarihi Sayısı Yeni Uygulamaya Konulan 1 01.08.2003 227 Temel İlk Yardım Eğitimi 1 12.02.2018 50 İlkyardım Temel Eğitimi 2 01.08.2003

Detaylı

DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME TEKNİKERİ (GÜVERTE TEKNİKERİ/UZAKYOL GÜVERTE ZABİTİ)

DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME TEKNİKERİ (GÜVERTE TEKNİKERİ/UZAKYOL GÜVERTE ZABİTİ) TANIM Uzak yola giden gemilerin yönetimi ile ilgili görevleri yapan kişidir. A- GÖREVLER - Deniz taşıt araçları ile yapılan taşımalarda yükün gemiye alınması ve gemiden boşaltılması işlerini yapar, - Alınan

Detaylı

GEMİLERİN GEMİADAMLARI İLE DONATILMASINA İLİŞKİN YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE

GEMİLERİN GEMİADAMLARI İLE DONATILMASINA İLİŞKİN YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE Yürürlüğe giriş tarihi ve Sayısı: 30.09.2014 tarih ve 50794 Sayılı Bakanlık Makam Oluru Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ndan: GEMİLERİN GEMİADAMLARI İLE DONATILMASINA İLİŞKİN YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

GMDSS GENEL TELSİZ OPERATÖR YETERLİLİĞİ KURS PROGRAMI

GMDSS GENEL TELSİZ OPERATÖR YETERLİLİĞİ KURS PROGRAMI GMDSS GENEL TELSİZ OPERATÖR YETERLİLİĞİ KURS PROGRAMI 1-KURUMUN ADI : 2-KURUMUN ADRESİ : 3-KURUCUNUN ADI : 4-PROGRAMIN DAYANAĞI 20.04.1989 tarihli ve 3539 sayılı Kanun ile taraf olduğumuz Gemi Adamları

Detaylı

NOTİK YAYINLAR. Seyir Haritaları ve Notik Yayınlar Kataloğu. Yayım Tarihi 2013. Yayım Şekli. Stok Numarası 7610270038535.

NOTİK YAYINLAR. Seyir Haritaları ve Notik Yayınlar Kataloğu. Yayım Tarihi 2013. Yayım Şekli. Stok Numarası 7610270038535. Yayım Tarihi 2013 NOTİK YAYINLAR Seyir Haritaları ve Notik Yayınlar Kataloğu Stok Numarası 7610270038535 Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığınca üretilen ve sayışa sunulan harita ve notik

Detaylı

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 16.

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 16. PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 16. dönemi başlıyor Tanıtım Dört yıllık Fakülte ve Yüksekokulların; Gemi İnşaatı

Detaylı

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 23 Ağustos 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28390 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE 1 31/7/2002

Detaylı

Tehlikeli Kimyasalların Deniz Yolu ile Taşınması Riskleri

Tehlikeli Kimyasalların Deniz Yolu ile Taşınması Riskleri Tehlikeli Kimyasalların Deniz Yolu ile Taşınması Riskleri Murat KORÇAK Kimya Yüksek Mühendisi 2. Tehlikeli Kimyasalların Yönetimi Sempozyumu ve Sergisi 1 Sunum İçeriği Denizcilik Sektörüne Temel Bakış

Detaylı

8) Uzakyol Kaptanı 8) Unlimited Master. B) Makine Sınıfı B) Engine Department. a) Tayfalar a) Ratings. 1) Yağcı 1) Oiler/Motorman

8) Uzakyol Kaptanı 8) Unlimited Master. B) Makine Sınıfı B) Engine Department. a) Tayfalar a) Ratings. 1) Yağcı 1) Oiler/Motorman 23 Ağustos 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28390 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: YÖNETMELİK GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE 1 31/7/2002

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Denizcilik İngilizcesi YAD-221 2/II (2+0+0) 2 2 Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ DİLEKÇE NO:01 DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ.../../..... İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞINA, İTÜ Lisans Öğrenci Yönetmeliği hükümlerine göre, 201...- 201...eğitim öğretim yılı yarıyılında almış

Detaylı

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 15.

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 15. PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (PÜSEM) Uzakyol Vardiya Mühendisliği Tamamlama Kursu 15. dönemi başlıyor Tanıtım Dört yıllık Fakülte ve Yüksekokulların; Gemi İnşaatı

Detaylı

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü. Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü. Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Yönetmeliği ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları 8 MART 2018 İÇİNDEKİLER SORU 1: Deniz hizmeti olan bir kişinin yeterlik

Detaylı

2002 DENİZ TİCARET (GEMİ ADAMLARI YETERLİLİK VE SAYISI) TÜZÜĞÜ

2002 DENİZ TİCARET (GEMİ ADAMLARI YETERLİLİK VE SAYISI) TÜZÜĞÜ 00 DENİZ TİCARET (GEMİ ADAMLARI YETERLİLİK VE SAYISI) TÜZÜĞÜ [(7..00 RG.7 EK III A.E. 778 Sayılı Tüzüğün), (8..005 RG.9 EK III A.E.50) ve (..0 R.G. 8 EK III A.E. 0) Sayılı Tüzükler ile Birleştirilmiş Şekli]

Detaylı

GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ

GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik, gemilerin yola elverişlilik bakımından donatılmalarında,

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik, gemilerin yola elverişlilik bakımından donatılmalarında,

Detaylı

of 30 25.6.2013 12:48

of 30 25.6.2013 12:48 of 30 25.6.2013 12:48 ANASAYFA MEVZUAT TÜRÜ RESMİ GAZETE SIK KULLANILAN KANUNLAR KANUNLAR FİHRİSTİ FAYDALI LİNKLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM Mevzuat metni İlişkili mevzuat Dayandığı Mevzuat Metin içerisinde

Detaylı

DKN.:53971972-3730- -14/PAPGE Aralık 2014 MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DKN.:53971972-3730- -14/PAPGE Aralık 2014 MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Denizcilik İngilizcesi MH-311 3 / 1 2+0+0 2 3 Dili : İngilizce Seviyesi Önkoşulu Öğretim Elemanları

Detaylı

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN YENİ KULLANIM ALANLARI. 15 Mart 2013

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN YENİ KULLANIM ALANLARI. 15 Mart 2013 DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN YENİ KULLANIM ALANLARI 15 Mart 2013 Halil İbrahim KESKİN IT Technical Officer International Mobile Satellite Organization International Mobile Satellite

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik, gemilerin yola elverişlilik bakımından donatılmalarında,

Detaylı

EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ

EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönerge; gemiadamları eğitimlerinin ve sınavlarının asgari gerekleri ile eğitim kurumlarının Gemiadamları Eğitim

Detaylı

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ İTÜ DF DİLEKÇE NO-01 KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ.../.../... İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Öğrenci İşleri Bürosu na İTÜ Lisans Öğrenci Yönetmeliği hükümlerine göre,..nedeniyle, kaydımı sildirmek istiyorum. BÖLÜMÜ:

Detaylı

GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ

GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik, gemilerin yola elverişlilik bakımından donatılmalarında,

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 İKİNCİ BÖLÜM Yeterlik Şartları Makine Sınıfı Gemiadamı Yeterliklerinin Şartları MADDE 9 (Değişik:RG-23/8/2012-28390) Makine sınıfı gemiadamlarının

Detaylı

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) GEMİ MAKİNALARI İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ GEMİ MAKİNALARI İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ

Detaylı

GEMİADAMI YETİŞTİRME KURSLARI YÖNETMELİĞİ. Resmî Gazete Tarih ve Sayısı. 22 Nisan 2007 PAZAR 26501

GEMİADAMI YETİŞTİRME KURSLARI YÖNETMELİĞİ. Resmî Gazete Tarih ve Sayısı. 22 Nisan 2007 PAZAR 26501 GEMİADAMI YETİŞTİRME KURSLARI YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete Tarih ve Sayısı 22 Nisan 2007 PAZAR 26501 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, gemiadamlarının

Detaylı

SINIRLI VARDİYA ZABİTİ SINAV

SINIRLI VARDİYA ZABİTİ SINAV GEMİADAMLIĞI GÖREVE BAŞLAMA VE GÖREVDE YÜKSELME KLAVUZU 2016 1 LİMAN KAPTANI Yakın Kıyısal Sefer bölgesinde 500 GT den küçük gemilerde Sınırlı vardiya Zabiti olmak için, SINIRLI VARDİYA ZABİTİ Deniz Kuv.

Detaylı

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI VE KILAVUZ KAPTANLAR YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI VE KILAVUZ KAPTANLAR YÖNETMELİĞİ 10 Şubat 2018 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30328 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: GEMİADAMLARI VE KILAVUZ KAPTANLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Ulaştırma Bakanlığı (Denizcilik Müsteşarlığı) ndan: GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MADDE 1 31/7/2002 tarihli ve 24832 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Gemiadamları

Detaylı

EĞĠTĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

EĞĠTĠM VE SINAV YÖNERGESĠ EĞĠTĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönerge; gemiadamları eğitimlerinin ve sınavlarının asgari gerekleri ile eğitim kurumlarının Gemiadamları Eğitim

Detaylı

IMO dan HABERLER İMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak (2017) Bülteni

IMO dan HABERLER İMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak (2017) Bülteni Gaz yakıtlı gemiler için yeni IMO Kodu yürürlükte 01/01/2017 Gaz veya Düşük Parlama Noktalı Diğer Yakıtları Kullanan Gemilerin Güvenliği için Uluslararası Kod (International Code of Safety for Ships using

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI İstanbul Liman Başkanlığı Amaç GEMİLERİN GEMİADAMLARI İLE DONATILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE Madde 1- Bu Yönerge; gemilerin gemiadamları ile donatılmasının asgari gereklerini belirlemek amacıyla düzenlenmiştir. Dayanak Madde 2- Bu Yönerge,

Detaylı

GEMĐADAMLARI YÖ ETMELĐĞĐ. Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 BĐRĐ CĐ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEMĐADAMLARI YÖ ETMELĐĞĐ. Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 BĐRĐ CĐ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEMĐADAMLARI YÖ ETMELĐĞĐ Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 Amaç BĐRĐ CĐ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1-Bu Yönetmelik, gemilerin yola elverişlilik bakımından donatılmalarında,

Detaylı

İŞ KAZALARININ ÖNLENMESİNE (GEMİADAMLARI) İLİŞKİN 134 SAYILI SÖZLEŞME

İŞ KAZALARININ ÖNLENMESİNE (GEMİADAMLARI) İLİŞKİN 134 SAYILI SÖZLEŞME İŞ KAZALARININ ÖNLENMESİNE (GEMİADAMLARI) İLİŞKİN 134 SAYILI SÖZLEŞME ILO Kabul Tarihi: 14 Ekim 1970 Kanun Tarih ve Sayısı: 15.7.2003 / 4935 Uluslararası Çalışma Bürosu Yönetim Kurulunun daveti üzerine,

Detaylı

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ 1 SUNUM İÇERİĞİ Neden Acil Durum Müdahale Ekibi ne (ADME) ihtiyaç var? ADME nin görev ve sorumlulukları ADME elemanlarının seçilme aşamasında aranacak kriterler

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Denizcilik Sektöründe Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Yeni Kullanım Alanları KONFERANSI DENİZCİLİKTE HABERLEŞME EĞİTİMİ Kpt. Burak KÖSEOĞLU 1912-2012 From Titanic to Costa Concordia DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Dr. DERYA AYDIN OKUR. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Deniz Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi DENİZ HUKUKUNDA

Dr. DERYA AYDIN OKUR. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Deniz Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi DENİZ HUKUKUNDA Dr. DERYA AYDIN OKUR Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Deniz Hukuku Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi DENİZ HUKUKUNDA LİMAN DEVLETİ YETKİSİ VE DENETİMİ GEMİ KAYNAKLI DENİZ KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİNDE

Detaylı

Elektronik Seyir AMB-313 3/I (4+0+0) 4 4

Elektronik Seyir AMB-313 3/I (4+0+0) 4 4 DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Elektronik Seyir AMB-313 3/I (4+0+0) 4 4 Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) GEMİ MAKİNALARI İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ GEMİ MAKİNALARI İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Madde 1- Bu Yönerge; gemilerin gemiadamları ile donatılmasının asgari gereklerini belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.

Madde 1- Bu Yönerge; gemilerin gemiadamları ile donatılmasının asgari gereklerini belirlemek amacıyla düzenlenmiştir. Amaç GEMİLERİN GEMİADAMLARI İLE DONATILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE Madde 1- Bu Yönerge; gemilerin gemiadamları ile donatılmasının asgari gereklerini belirlemek amacıyla düzenlenmiştir. Dayanak Madde 2- Bu Yönerge,

Detaylı

Vardiya Standartları AMB-211 2/I (3+0+0) 3 3

Vardiya Standartları AMB-211 2/I (3+0+0) 3 3 DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Vardiya Standartları AMB-211 2/I (3+0+0) 3 3 Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

HKZ 412 DENİZ TİCARETİ SİGORTA HUKUKU PROF. DR. KEMAL ŞENOCAK PROF. DR. HAKAN KARAN

HKZ 412 DENİZ TİCARETİ SİGORTA HUKUKU PROF. DR. KEMAL ŞENOCAK PROF. DR. HAKAN KARAN HKZ 412 DENİZ TİCARETİ SİGORTA HUKUKU PROF. DR. KEMAL ŞENOCAK PROF. DR. HAKAN KARAN Sayfa 1 / 6 DENİZ TİCARETİ HUKUKU DERSLERİ 1. HAFTA I. DENİZ TİCARETİNİN ÖNEMİ 19. yüzyılın sonlarından itibaren dünya

Detaylı

DENİZ VE İÇSULAR DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DENİZ VE İÇSULAR DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DENİZ VE İÇSULAR DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRANO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Liman Tesislerine yönelik Tanınmış Güvenlik

Detaylı

GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ

GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Yönetmelik, gemilerin yola elverişlilik bakımından donatılmalarında,

Detaylı

DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ

DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; deniz

Detaylı

GEMĐADAMLARI YÖ ETMELĐĞĐ. Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: BĐRĐ CĐ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEMĐADAMLARI YÖ ETMELĐĞĐ. Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: BĐRĐ CĐ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEMĐADAMLARI YÖ ETMELĐĞĐ Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 Amaç BĐRĐ CĐ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1-Bu Yönetmelik, gemilerin yola elverişlilik bakımından donatılmalarında,

Detaylı

GEMĐADAMLARI YÖ ETMELĐĞĐ. Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: BĐRĐ CĐ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEMĐADAMLARI YÖ ETMELĐĞĐ. Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: BĐRĐ CĐ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEMĐADAMLARI YÖ ETMELĐĞĐ Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24832 Amaç BĐRĐ CĐ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1-Bu Yönetmelik, gemilerin yola elverişlilik bakımından donatılmalarında,

Detaylı

TASNİF DIŞI İÇİNDEKİLER İKİNCİ BÖLÜM

TASNİF DIŞI İÇİNDEKİLER İKİNCİ BÖLÜM İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DENİZDE HABERLEŞME KONSEPTİ 1.1 KÜRESEL DENİZ TEHLİKE VE EMNİYET SİSTEMİ NE (GMDSS) GİRİŞ 1-1 1.2 TELSİZ HABERLEŞMESİ UYGULAMALARI VE GMDSS SİSTEMİNE DUYULAN İHTİYAÇ 1-1 1.2.1

Detaylı

DENİZ VE İÇSULAR DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DENİZ VE İÇSULAR DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DENİZ VE İÇSULAR DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Liman Tesislerine yönelik Tanınmış Güvenlik

Detaylı

TEHLİKELİ YÜK ELLEÇLEME EĞİTİMLERİNİN LİMAN İŞLETMELERİNDEKİ GEREKLİLİK VE ÖNEMİ

TEHLİKELİ YÜK ELLEÇLEME EĞİTİMLERİNİN LİMAN İŞLETMELERİNDEKİ GEREKLİLİK VE ÖNEMİ TEHLİKELİ YÜK ELLEÇLEME EĞİTİMLERİNİN LİMAN İŞLETMELERİNDEKİ GEREKLİLİK VE ÖNEMİ ALİ UMUT ÜNAL KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HASAN BORA USLUER GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ Tehlikeli Yükler Ve Sınıfları Yapısı gereği

Detaylı

Seyir Halindeki Gemilerde Daha İyi Tıbbi Hizmet Verilmesi İçin Gerekli Asgari Sağlık ve Güvenlik Koşulları Hakkında Yönetmelik

Seyir Halindeki Gemilerde Daha İyi Tıbbi Hizmet Verilmesi İçin Gerekli Asgari Sağlık ve Güvenlik Koşulları Hakkında Yönetmelik Seyir Halindeki Gemilerde Daha İyi Tıbbi Hizmet Verilmesi İçin Gerekli Asgari Sağlık ve Güvenlik Koşulları Hakkında Yönetmelik R.G.Tarihi: 23.06.2002 R.G.Sayısı: 24794 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

DENİZE ELVERİŞLİLİK BELGESİ

DENİZE ELVERİŞLİLİK BELGESİ DENİZE ELVERİŞLİLİK BELGESİ 1- GEMİLER DENETİME TABİDİR: 10/6/1946 tarihli ve 4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanunun 2 nci, 3 üncü, 4 üncü, 5 inci, 6 ncı ve 11 inci maddeleri ile 10/8/1993

Detaylı

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Denizcilik Fakültesi; 1988 yılında Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu adıyla Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde, Türkiye de deniz işletmeciliği konusunda eğitim

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ELEKTRONİK HARİTA GÖSTERİM VE BİLGİ SİSTEMİ (ECDIS) KULLANICI EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ELEKTRONİK HARİTA GÖSTERİM VE BİLGİ SİSTEMİ (ECDIS) KULLANICI EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ELEKTRONİK HARİTA GÖSTERİM VE BİLGİ SİSTEMİ (ECDIS) KULLANICI EĞİTİMİ KURS PROGRAMI ANKARA 2010 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUSUNUN

Detaylı

ÖĞRENCİ DİLEKÇELERİ İÇERİKLERİ

ÖĞRENCİ DİLEKÇELERİ İÇERİKLERİ ÖĞRENCİ DİLEKÇELERİ İÇERİKLERİ FORM NO DİLEKÇE ADI KULLANACAK ÖĞRENCİLER FR. DF.D.01 DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ TÜM ÖĞRENCİLER FR. DF.D.02 KONTENJAN ARTTIRIMI DİLEKÇESİ TÜM ÖĞRENCİLER FR. DF.D.03

Detaylı

ÖĞRENCİ DİLEKÇELERİ İÇERİKLERİ

ÖĞRENCİ DİLEKÇELERİ İÇERİKLERİ ÖĞRENCİ DİLEKÇELERİ İÇERİKLERİ FORM NO DİLEKÇE ADI KULLANACAK ÖĞRENCİLER FR. DF.D.01 DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ TÜM ÖĞRENCİLER FR. DF.D.02 KONTENJAN ARTTIRIMI DİLEKÇESİ TÜM ÖĞRENCİLER FR. DF.D.03

Detaylı

GEMİADAMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILAN İŞLEMLER

GEMİADAMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILAN İŞLEMLER GEMİADAMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILAN İŞLEMLER SIRA YAPILAN İŞLEMLER İSTENEN BELGELER A B C D E F G H I J K L M N O P İlk defa gemiadamı olacaklar için işlemler (Gemici-Yağcı yeterliği) Tayfa terfi işlemleri

Detaylı

GEMİADAMLARI EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ

GEMİADAMLARI EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ GEMİADAMLARI EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge; gemiadamları eğitimleri ve sınavlarının asgari gerekleri ile eğitim kurumlarının

Detaylı

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSİ

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSİ TANIM Ticaret gemilerinin verimli bir biçimde işletilmesi ile limanların yönetimi alanında çalışan kişidir. A- GÖREVLER Deniz ulaştırma işletme mühendisi uzak yol vardiya zabiti veya uzak yol vardiya mühendisi

Detaylı

DENİZCİLİK FAL KOMİTESİ FAALİYETLERİNİN

DENİZCİLİK FAL KOMİTESİ FAALİYETLERİNİN DENİZCİLİK FAL KOMİTESİ FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ KAYSERİ 2 Nisan 2013 Ocak 2017, Ankara 1/13 2/13 AMAÇ ve KAPSAM: Uluslararası Deniz Trafiğinin Kolaylaştırılması Sözleşmesi Facilitation of International

Detaylı

YAT İŞLETME VE YÖNETİMİ MESLEK ELEMANI (Yat ve Yat İşletmeciliği Meslek Elemanı)

YAT İŞLETME VE YÖNETİMİ MESLEK ELEMANI (Yat ve Yat İşletmeciliği Meslek Elemanı) TANIM Gemi inşaat mühendisinin gözetimi altında yatların bakımının ve onarımının yapılmasını sağlayan, yatların sevk ve idaresini düzenleyen, yatların marinaya girip çıkmasında kılavuzluk yapan ve gezi

Detaylı

çok daha geniş menzilli başka sistemler de kullanılır.

çok daha geniş menzilli başka sistemler de kullanılır. Denizde radyo dalgaları ile haberleşmenin ve bilgi akışı sağlamanın en pratik yöntemi VHF Deniz Bandı üzerinden yapılan telsiz görüşmeleridir. Ancak mesafesi geniş bir alanı kapsamaz. VHF Deniz Bandı ortalama

Detaylı

DERS İÇERİKLERİ. 1. S.G. SUBAY TEMEL EĞİTİMİ: (35 hafta)

DERS İÇERİKLERİ. 1. S.G. SUBAY TEMEL EĞİTİMİ: (35 hafta) 1. S.G. SUBAY TEMEL EĞİTİMİ: (35 hafta) DERS İÇERİKLERİ Sahil Güvenliğe Hazırlık Muhabere Usulleri Lojistik Yazışma Usulleri Cankurtarma ve İlkyardım Su Ürünleri Kolluk İstihbaratı Deniz Kirliliği Denetçisi

Detaylı

IMO dan HABERLER İMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak (2018) Bülteni

IMO dan HABERLER İMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak (2018) Bülteni Karaya çıkma izinleri için yeni kararlar 1 Ocak 2018 de uygulamaya girdi 01/01/2018 Denizcilerin karaya çıkma hakları, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren tüm dünyada yürürlüğe giren yasal değişikliklerle

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DENİZ EMNİYETİ VE GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DENİZ EMNİYETİ VE GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DENİZ EMNİYETİ VE GÜVENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER VE DAĞILIMLARI 1. Deniz Emniyeti ve Güvenliği () Yüksek Lisans (YL) Programında,

Detaylı

STAJ ESASLARI PROSEDÜRÜ

STAJ ESASLARI PROSEDÜRÜ Sayfa No Sayfa 1 / 5 1. KAPSAM Bu prosedür, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu nda öğrenci stajlarının yürütülmesi ile ilgili konuları kapsar. 2. AMAÇ Bu prosedürün amacı,

Detaylı

Denizcilikte Aktif Eğitim ve Kalite Yönetimi

Denizcilikte Aktif Eğitim ve Kalite Yönetimi Denizcilikte Aktif Eğitim ve Kalite Yönetimi Ender ASYALI, A. Güldem CERİT Okan TUNA, Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu 1. Aktif Eğitim Kurultayı- 29-30 Mayıs 2004-

Detaylı

DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ

DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ 11 Şubat 2012 Resmî Gazete Sayı : 28201 CUMARTESİ YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme

Detaylı

YEDEKLİ SEYİR İŞLEMLERİNDE TAKİP EDİLECEK ESASLARA İLİŞKİN UYGULAMA TALİMATI

YEDEKLİ SEYİR İŞLEMLERİNDE TAKİP EDİLECEK ESASLARA İLİŞKİN UYGULAMA TALİMATI YEDEKLİ SEYİR İŞLEMLERİNDE TAKİP EDİLECEK ESASLARA İLİŞKİN UYGULAMA TALİMATI Amaç Madde 1 - Ülkemizin karasularında yedekli seyir (çeki) yapılması esnasında denizde can, mal ve çevre emniyetine tehdit

Detaylı

DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Askeri Bilimlere Giriş ve Gemicilik AMB-111 1/I (2+0+0) 2 2

DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Askeri Bilimlere Giriş ve Gemicilik AMB-111 1/I (2+0+0) 2 2 DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Askeri Bilimlere Giriş ve Gemicilik AMB-111 1/I (2+0+0) 2 2 Dersin Dili

Detaylı

DENİZCİLİK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ (YAT KAPTANLIĞI STAJI)

DENİZCİLİK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ (YAT KAPTANLIĞI STAJI) Staj Komisyonu Onay Sıra No / Tarih KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ BARBAROS DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTERİ DENİZCİLİK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ (YAT KAPTANLIĞI STAJI) ADI SOYADI PROGRAMI OKUL NO STAJ DEFTERİ BELGE

Detaylı

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ İTÜ DF DİLEKÇE NO-01 KAYIT SİLDİRME DİLEKÇESİ.../.../... İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Öğrenci İşleri Bürosu na İTÜ Lisans Öğrenci Yönetmeliği hükümlerine göre,..nedeniyle, kaydımı sildirmek istiyorum. BÖLÜMÜ:

Detaylı

YÖNETMELİK DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI

YÖNETMELİK DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI 11 Şubat 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28201 YÖNETMELİK DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME

Detaylı

ÖĞRENCİ DİLEKÇELERİ İÇERİKLERİ

ÖĞRENCİ DİLEKÇELERİ İÇERİKLERİ ÖĞRENCİ DİLEKÇELERİ İÇERİKLERİ FORM NO DİLEKÇE ADI KULLANACAK ÖĞRENCİLER FR. DF.D.01 DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ TÜM ÖĞRENCİLER FR. DF.D.02 KONTENJAN ARTTIRIMI DİLEKÇESİ TÜM ÖĞRENCİLER FR. DF.D.03

Detaylı

K TANKERCİLİK İŞ BAŞVURU FORMU

K TANKERCİLİK İŞ BAŞVURU FORMU K TANKERCİLİK İŞ BAŞVURU FORMU Adı Soyadı Görevi Sayfa Numarası :1 of 10 Bölüm 1 Kişisel Bilgileriniz 1.1 Adınız 1.2 Soyadınız 1.3 Fotoğrafınız 1.4 İkinci adınız 1.5 Cinsiyet Erkek Kadın 1.6 Medeni Hali

Detaylı

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ

İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ DİLEKÇE NO:01 DERS BAŞARI NOTUNA İTİRAZ DİLEKÇESİ.../../..... İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞINA, İTÜ Lisans Öğrenci Yönetmeliği hükümlerine göre, 201...- 201...eğitim öğretim yılı yarıyılında almış

Detaylı

Gemi Makineleri-I AMB-312 3/I (2+0+1) 3 3

Gemi Makineleri-I AMB-312 3/I (2+0+1) 3 3 DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Gemi Makineleri-I AMB-312 3/I (2+0+1) 3 3 Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

GEMİ CİNSLERİNE GÖRE YAKIT TÜKETİM KAPASİTELERİNİN TESPİTİ (2013) I- Yakıt Miktarlarının Tespiti

GEMİ CİNSLERİNE GÖRE YAKIT TÜKETİM KAPASİTELERİNİN TESPİTİ (2013) I- Yakıt Miktarlarının Tespiti Ek :2 GEMİ CİNSLERİNE GÖRE YAKIT TÜKETİM KAPASİTELERİNİN TESPİTİ (2013) I- Yakıt Miktarlarının Tespiti Yakıt miktarlarının tespitinde geminin cinsi (AB ye uyumlu), grostonu, kayıtlı makine güçleri, tank

Detaylı

20 Ekim 2015 SALI. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından:

20 Ekim 2015 SALI. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: 20 Ekim 2015 SALI Resmî Gazete Sayı : 29508 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: LİMANLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 31/10/2012 tarihli ve 28453

Detaylı

(2) Havaalanları ile ilgili teknik yenilikleri izlemek ve mevcut sistemlerin geliştirilmesi için planlar hazırlamak ve uygulamak;

(2) Havaalanları ile ilgili teknik yenilikleri izlemek ve mevcut sistemlerin geliştirilmesi için planlar hazırlamak ve uygulamak; TEKNİK İŞLER ŞUBE AMİRİ KADROSU : Teknik İşler Şube Amiri : Yöneticilik Hizmetleri Sınıfı (Üst Kademe Yöneticisi Sayılmayan Diğer Yöneticiler) : III (İlk Atanma ve Yükselme Yeri) Kadro Sayısı : 1 Maaşı

Detaylı

Bu işgücü istemi, İŞKUR'un BEYOĞLU HİZMET MERKEZİ biriminden ilan edilmiştir.

Bu işgücü istemi, İŞKUR'un BEYOĞLU HİZMET MERKEZİ biriminden ilan edilmiştir. işlem yapma hakkı saklıdır.2012 KPSSP3() türünde en az 60 puanı olanlar başvurabilirler.nihai listede yer alanlar,eğitim,tecrübe,öncelik durumu,yabancı dil vb. koşulları taşıyıp taşımadıklarını yazılı/sözlü

Detaylı

KARABİGA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KARABİGA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KARABİGA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Liman Çıkış Belgesi BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER (Beyan ve Taahhüt) b) Eski Yola Elverişlilik Belgesi c) Asgari Donatım Belgesi

Detaylı

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Gemi Denetim Dairesi Başkanlığı

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Gemi Denetim Dairesi Başkanlığı II.MERKEZ TEŞKİLATI - LİMAN BAŞKANLIKLARI HİZMETİÇİ EĞİTİM ve DEĞERLENDİRME SEMİNERİ Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Gemi Denetim Dairesi Başkanlığı BAYRAK DEVLETİ UYGULAMALARI / GEMİ SÜRVEY

Detaylı

FOTO. T.C. VATANDAŞlıK

FOTO. T.C. VATANDAŞlıK YAT KAPTANı STAJ KAYIT DEFTERi ADI SOYADı DOGUM TARiHi T.C. VATANDAŞlıK NO FOTO BÖLÜM -1 SEYiR ile iıalu GÖREVLER GÖREVLER ONAYLAYAN ADI SOYADı/GÖREVi TARiH SEviR PLANI VAPMAK, ROTALARı ÇiZMEK VE ROTA

Detaylı

DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Ders saati (T+U+L) Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y.

DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Ders saati (T+U+L) Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. DENİZ HARP OKULU ASKERİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Meteoroloji ve Oşinografi AMB-314 3/I (2+0+0) 2 2 Dersin Dili Dersin

Detaylı

Kaptan GüvenliG. venliği. Kılavuz Kaptan Transfer Düzenekleri

Kaptan GüvenliG. venliği. Kılavuz Kaptan Transfer Düzenekleri Çarmıh h Kazaları ve Kılavuz K Kaptan GüvenliG venliği Kılavuz Kaptan Transfer Düzenekleri Kapt. Ali CÖMERT TDİ A.Ş. Kılavuz Kaptan Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim kurulu II. Başkanı 25 Aralık

Detaylı

ILO Sözleşmeleri=188 ILO Tavsiye Kararları=199

ILO Sözleşmeleri=188 ILO Tavsiye Kararları=199 ILO Sözleşmeleri=188 ILO Tavsiye Kararları=199 ILO SÖZLEŞMELERİ - TAVSİYE KARARLARI ILO SÖZLEŞMELERİ ILO'nun temel ve en önemli işlevlerinden biri, Uluslararası Çalışma Konferansı'nın uluslararası standartları

Detaylı

SAMSUN GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ HASTANESİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI

SAMSUN GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ HASTANESİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI DOKÜMAN 00 01 01 59 00 REVİZYON SAYFA 1 SIRA 1 TÜBERKÜLOZ HASTALIĞI GÖĞÜS HAST.VE TBC UZMANI KONFERANS SALONU OCAK GENEL 2 EL HİJYENİ(1.GRUP) ENFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ UZMANI KONFERANS

Detaylı

4.3.7. Personel ve Eğitimi

4.3.7. Personel ve Eğitimi 4.3.7. Personel ve Eğitimi Denizcilik uluslararası bir uğraş alanı olduğundan, denizcilik eğitimini de bu ölçekte düşünmek gerekir. Bir gemi adamının yetersizliğinden kaynaklanan kusurun bedelini, dünya

Detaylı

AYVALIK LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

AYVALIK LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU AYVALIK LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI İlk Defa Gemiadamı Cüzdanı BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 2) Döner sermaye ve Maliye hesabına yatırılmış harç dekontu 3)Sağlık

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Askeri gemiler ile kamu hizmetlerine tahsisli olup ticari amaçla kullanılmayan devlet gemilerine,

YÖNETMELİK. b) Askeri gemiler ile kamu hizmetlerine tahsisli olup ticari amaçla kullanılmayan devlet gemilerine, 10 Temmuz 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29056 YÖNETMELİK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından: DENİZ KAZALARINI VE OLAYLARINI ARAŞTIRMA VE İNCELEME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ MESLEKİ BİLİMLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS ELEKTRONİK SEYİR MS-311 3 / 1. 2+2+0 3 4 Dersin Dili : TÜRKÇE Dersin Seviyesi : Lisans

Detaylı

ENEZ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ENEZ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ENEZ LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 4 5 6 7 HİZMETİN ADI İlk defa Gemiadamı Cüzdanı/Gemiadam ı Belgesi Zayiinden Gemiadamı Cüzdanı/Gemiadam ı Belgesi Gemiadamı Cüzdanı/ Gemiadamı

Detaylı

ANTALYA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA LİMAN BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 HİZMETİN ADI İlk defa Gemiadamı veya Gemiadamı Cüzdanı için sicil dosyası oluşturulması Zabitan Sınavına Girmek için Doysa Oluşturulması

Detaylı

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Römorkaj ULUSLARARASI ANLAŞMALAR Montreux Boğazlar Sözleşmesi Taraf Olduğumuz IMO Kararları İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi İş Kazalarının Önlenmesine ( adamları) İlişkin 134 Sayılı Sözleşme de Yardım

Detaylı

Öğr.Gör., Piri Reis Üniversitesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu, İstanbul ackuzu@pirireis.edu.tr

Öğr.Gör., Piri Reis Üniversitesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu, İstanbul ackuzu@pirireis.edu.tr Öğr.Gör., Piri Reis Üniversitesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu, İstanbul ackuzu@pirireis.edu.tr Doç.Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, İstanbul arslano@itu.edu.tr. İnovasyon 5-6

Detaylı