Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu"

Transkript

1 Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu

2 Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Türkiye de Kuruluş: 1949 T.C. MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile ABD Dışişleri Bakanlığı arasında imzalanan ikili anlaşma ile kurulmuştur. Türk ve Amerikan vatandaşlarına yüksek öğrenim ve araştırma bursları vermektedir. Dünya: 160 ülke Ankara Merkez Ofis / İstanbul İrtibat Ofisi EducationUSA Merkezi

3 Amerikan Dışişleri Bakanlığı - The Bureau of Educational and Cultural Affairs Dünya çapında 170 ülkede yaklaşık 400 merkez Amerika da yüksek öğrenim ile ilgili ücretsiz ve tarafsız eğitim danışmanlığı hizmeti ABD de burs olanakları, başvuru sistemi ve eğitim ile ilgili bilgiler (web sitesi ve sosyal medya hesapları)

4 Komisyonumuz Genel Sekreterlik Prof. Dr. Ersel Aydınlı Genel Sekreter Seher Türkyılmaz Sinclair - Genel Sekreter Yardımcısı Türk Programları Birimi Begüm Nebol Özdamar Türk Programları Sorumlusu Nazlı Bulgurluoğlu Program Asistanı Duygu Kimençe Genel Sekreter Asistanı & Program Asistanı Amerikan Programları Birimi Mevlüde Bakır - Amerikan Programları Sorumlusu Tess Waggoner - Program Asistanı Eğitim Danışmanlığı Birimi Bahar Deniz Türkaslan Eğitim Danışmanlığı Koordinatörü Betti Delevi İstanbul Ofis Koordinatörü Serin Alpokay Taş Eğitim Danışmanı Simge Zilif Sosyal Medya Uzmanı

5 Sosyal Medyada Komisyonumuz FulbrightTurkiye FulbrightTurkey FulbrightTurkey FulbrightTurkey FulbrightTurkey

6 Fulbright Bursları ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru formları Etkinlik Takvimi Amerika da eğitim ve Fulbright Bursları ile ilgili haftanın 3 günü soru sorabileceğiniz Online Danışman Amerika da eğitim ile ilgili genel bilgi ve tavsiyeler

7 Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına Yönelik Burs Programları Öğrenci Bursu - Yüksek Lisans ve Doktora (Nisan 2018) ( Güz Dönemi nde ABD de eğitime başlamak üzere verilir.) Akademik Araştırma Bursu (30 Ekim 2017) Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu (27 Aralık 2017) Hubert H. Humphrey Bursu (Temmuz-Ağustos 2018) Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Bursu (Eylül 2018) Doktora Tezi Araştırma Bursu (Eylül 2018) Doktora Sonrası Araştırma Bursu (Ekim 2018)

8 Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına Yönelik Bursların Ön Şartları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ABD vatandaşlığı ya da «Green Card» sahibi olmamak Burs başvurusu sırasında ABD de eğitim/araştırma, çalışma ya da yaşama amaçlı bulunmamak Klinik alanlarda başvuru yapmamak Yüksek Lisans/Doktora Bursu ve Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu için istenen minimum not ortalamasına sahip olmak Bursun verildiği akademik yılda ABD de eğitim/araştırmasına başlayabilecek olmak

9 Yüksek Lisans/Doktora Bursu

10 Son Başvuru Tarihi: Nisan 2018 Burs Süresi: en fazla 2 akademik yıl Yüksek Lisans Bursu Başvuru Şartları: Bir lisans programında 3. veya 4. sınıf öğrencisi olan, Veya bir lisans programından mezun olmuş olan, Lisans genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 ya da 100 üzerinden olan adaylar başvuru yapabilir. Akademik çalışma yapmak için iyi derecede İngilizce bilgisi gerekir. (TOEFL ibt: en az 75 puan, IELTS Akademik: en az 6 puan) Herhangi bir Amerikan üniversitesinden kabul almış olma şartı aranmaz. MBA derecesi almak isteyen adayların son başvuru tarihine kadar en az 1 yıl tam zamanlı iş tecrübesine sahip olmaları gerekmektedir. Başvuruda GRE/GMAT sonucu gerekmez.

11 Son Başvuru Tarihi: Nisan 2018 Burs Süresi: en fazla 2 akademik yıl Doktora Bursu Başvuru Şartları: Bir lisans programında 3. veya 4. sınıf öğrencisi olan / bir yüksek lisans programına kayıtlı olan, Veya bir lisans /yüksek lisans programından mezun olmuş olan, Lisans/yüksek lisans genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.50 ya da 100 üzerinden olan adaylar başvuru yapabilir. Akademik çalışma yapmak için iyi derecede İngilizce bilgisi gerekir. (TOEFL ibt: en az 75 puan, IELTS Akademik: en az 6 puan) Herhangi bir Amerikan üniversitesinden kabul almış olma şartı aranmaz. Başvuruda GRE/GMAT sonucu gerekmez.

12 Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursu

13 Son Başvuru Tarihi: Nisan 2018 Burs Süresi: en fazla 2 akademik yıl Başvuru Şartları: 2015 Nobel Kimya ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar ın onuruna özel olarak düzenlenmiş bir doktora burs programıdır. Prof. Dr. Aziz Sancar ın akademik danışmanlığında doktora eğitimi almak isteyen kişilere verilecektir. Bursiyerler, North Carolina Üniversitesi nin Chapel Hill Kampüsü nde doktora eğitimlerini tamamlayacak ve bu üniversitenin Kimya Bölümü ne kayıtlı olacaklardır. Bu burs programına başvuruda bulunmayı düşünen adayların, Fulbright Doktora Bursu nun başvuru şartlarını karşılaması ve tüm başvuru gerekliliklerini yerine getirmesi gerekmektedir. Adaylar, aynı anda hem Fulbright Doktora Bursu na hem de bu burs programına başvurabileceklerdir.

14 Doktora Tezi Araştırma Bursu

15 Son Başvuru Tarihi: 25 Eylül 2017 Burs Süresi: 1 akademik yıl Başvuru Şartları: Türkiye de bir doktora programına kayıtlı olan, Ders aşamasını tamamlamış ya da tamamlamak üzere olan, Tez konusunu belirlemiş ve bu konuyu tez danışmanı/enstitüsüne onaylatmış olan adaylar başvuru yapabilir. Doktora yeterlilik sınavına girmiş olma şartı aranmaz. Akademik çalışma yapmak için iyi derecede İngilizce bilgisi gerekir. (TOEFL ibt: en az 75 puan, IELTS Akademik: en az 6 puan) Herhangi bir Amerikan üniversitesinden kabul almış olma şartı aranmaz.

16 Akademik Araştırma Bursu

17 Son Başvuru Tarihi: 30 Ekim 2017 Burs Süresi: en az 3, en fazla 12 ay Başvuru Şartları: Bursun son başvuru tarihinde en az 5 yıllık doktor ünvanına sahip olan, Bir araştırma projesi hazırlamış olan adaylar başvuru yapabilir. Akademik çalışma yapmak için iyi derecede İngilizce bilgisi gerekir. (TOEFL ibt: en az 75 puan, IELTS Akademik: en az 6 puan) Ancak, doktora eğitimlerini ABD, Avustralya, İngiltere, İrlanda, Kanada veya Yeni Zelanda da tamamlamış ya da eğitim dili İngilizce olan bir üniversite veya bölümde öğretim üyesi olan kişilerden İngilizce sınav sonuç belgesi talep edilmemektedir. Herhangi bir Amerikan üniversitesinden/araştırma kurumundan davet mektubu almış olma şartı aranmaz. Üst yaş sınırı yoktur.

18 Doktora Sonrası Araştırma Bursu

19 Son Başvuru Tarihi: 16 Ekim 2017 Burs Süresi: 1 akademik yıl Başvuru Şartları: Bursun son başvuru tarihine kadar doktora tez savunmasını başarı ile tamamlamış olan ve bunu belgeleyebilen, Veya doktora derecesini son başvuru tarihinden önceki 5 yıl içerisinde almış olan, Burs başvurusu için bir araştırma projesi hazırlamış olan adaylar başvuru yapabilir. Akademik çalışma yapmak için iyi derecede İngilizce bilgisi gerekir. (TOEFL ibt: en az 75 puan, IELTS Akademik: en az 6 puan) Ancak, doktora eğitimlerini ABD, Avustralya, İngiltere, İrlanda, Kanada veya Yeni Zelanda da tamamlamış ya da eğitim dili İngilizce olan bir üniversite veya bölümde öğretim üyesi olan kişilerden İngilizce sınav sonuç belgesi talep edilmemektedir. Herhangi bir Amerikan üniversitesinden/araştırma kurumundan davet mektubu almış olma şartı aranmaz.

20 Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Bursu

21 Son Başvuru Tarihi: Eylül 2018 Burs Süresi: 1 akademik yıl Başvuru Şartları: Kariyerinin başında bir İngilizce Öğretmeni olan, Veya İngilizce Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisi ya da mezunu olan, Ya da İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Dilbilim, vb. alanlarda son sınıf öğrencisi ya da mezun olup pedagojik formasyon belgesine sahip olan adaylar başvuru yapabilir. Ayrıca, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı ve Dilbilim bölümü mezunlarından da başvuru kabul edilir. Bu adayların hem Pedagojik Formasyon Sertifikası sunmaları hem de en az 2 yıllık öğretmenlik tecrübesine sahip olmaları gerekmektedir. Akademik çalışma yapmak için iyi derecede İngilizce bilgisi gerekir. (TOEFL ibt: en az 79 puan, IELTS Akademik: en az 6 puan)

22 Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu

23 Son Başvuru Tarihi: 27 Aralık 2017 Burs Süresi: 1 akademik yıl Başvuru Şartları: Türkiye de bir meslek yüksekokuluna kayıtlı olan, Bursun kapsamına giren alanlarda eğitim gören adaylar başvuru yapabilir. Burs kapsamına giren alanlar: Bilgi Teknolojisi, İşletme Yönetimi, Kamu Güvenliği, Medya, Okul Öncesi Eğitim, Turizm ve Otelcilik, Uygulamalı Mühendislik, Ziraat Aday, eğer meslek yüksekokulu 1. sınıf öğrencisiyse lise mezuniyet not ortalaması dikkate alınır. (100 üzerinden en az 70) Aday, eğer meslek yüksekokulu 2. sınıf öğrencisiyse myo 1. sınıf genel not ortalaması dikkate alınır. (4.00 üzerinden en az 2.80 veya 100 üzerinden en az 70) Orta derecede İngilizce bilgisi yeterlidir. Herhangi bir dil sınav sonucu istenmez.

24 Hubert H. Humphrey Bursu

25 Son Başvuru Tarihi: Temmuz- Ağustos 2018 Burs Süresi: 1 akademik yıl Başvuru Şartları: Kariyerinin ortasında ya da kamuya hizmet götüren bir kurumda çalışan ve son başvuru tarihine kadar en az 5 yıl iş deneyimine sahip olan, Yönetici, uzman ya da planlamacı pozisyonunda bursun kapsamına giren alanlarda görev yapan, En az bir lisans programı ya da 4 yıllık yüksekokul mezunu adaylar başvuru yapabilir. Burs kapsamına giren alanlar: Kalkınma, Demokratik Kurumsallaşma, Eğitim ve Halk Sağlığı Başvuru yapan adayların 45 yaşından büyük olmamaları gerekir. Orta derecede İngilizce bilgisi yeterlidir. Herhangi bir dil sınav sonucu istenmez.

26 Burslara Nasıl Başvuru Yapılır? Online başvuru formu için hesap oluşturulur. Son başvuru tarihine kadar başvuru formu doldurulur ve istenen diğer belgeler hazırlanır. Online başvuru formu çıktısı ile diğer belgeler Fulbright Ankara Ofise ulaştırılır.

27 Burs Programlarının Kapsamı Tüm burs programları: ABD ye gidiş ve Türkiye ye dönüş uçak bileti ASPE (Accident and Sickness Program for Exchanges) sağlık sigortası Yüksek Lisans ve Doktora Bursu Bir akademik yıl için eğitim ve yaşam masrafları dahil maksimum ABD Doları Diğer Burs Programları Eğitim/araştırma için gidilen eyalete göre hesaplanan aylık burs

28 AmerikanVatandaşlarına Yönelik Burs Programları U.S. Scholar Programı (Genel olarak Ağustos ayı başında) Fulbright Global Scholar Programı (Genel olarak Ağustos ayı başında) U.S. Student Programı (Genel olarak Ekim ayının ilk haftasında) Fulbright Specialiast Programı (Başvurular geldikçe değerlendiriliyor)

29 U.S. Scholar Programı

30 Senior Lecturer Programı Son Başvuru Tarihi: Ağustos ayı başında Burs Süresi: 4,5 ay ile 9 ay arasında Burs Genel Bilgileri: Akademisyenlere ve alanında profesyonel kişiler En az iki yıllık öğretmenlik tecrübesi Üniversitelerde ders vermek -devlet veya özel Üniversitelerden davet mektubu Başvuru kabul edilen alanlar: - Amerikan Kültürü ve Edebiyatı - İşletme ve Ekonomi - Sosyal ve Beşeri Bilimler, Fen Bilimleri, Mühendislik - TEFL

31 Senior Researcher Programı Son Başvuru Tarihi: Ağustos ayı başında Burs Süresi: 4,5 ay ile 9 ay arasında Burs Genel Bilgileri: Akademisyenlere ve alanında profesyonel kişiler Üniversitelerde, enstitülerde, araştırma merkezlerinde veya kurumlarda araştırma yapmak Üniversitelerden davet mektubu Başvuru kabul edilen alanlar: - Bütün Alanlar Hukuk, Siyaset Bilimi, Ekonomi, Tarih, Fen Bilimleri, Sanat gibi - Collaborative Research

32 Fulbright Global Scholar Programı Son Başvuru Tarihi: Ağustos ayı başında Burs Süresi: 3 ile 6 ay arasında Burs Genel Bilgileri: Akademisyenlere ve alanında profesyonel kişiler Ders vermek veya araştırma yapmak Proje 1-3 ülkede yürütebiliniyor Üniversitelerden davet mektubu Başvurular bütün alanlardan kabul edilmekte

33 U.S. Scholar Programı Başvuru Süreci Amerika dan Başvuru Embark Sistemi - Sistem Açılış:1 Şubat Council for International Exchange for Scholars (CIES) tarafından teknik eleme Fulbright Eğitim Komisyonu değerlendirme jürisi J. William Fulbright Yabancı Burs Politikaları Heyeti tarafından onaylanma Mart ayında Komisyonumuzun burs programı adayı ve üniversitelerle/kurumlarla iletişime geçmesi

34 U.S. Student Programı

35 U. S. Student Study/Research Programı Son Başvuru Tarihi: Ekim ayının ilk haftası Burs Süresi: 9 ay Burs Genel Bilgileri: Amerikan vatandaşı olmak Üniversite mezunları, lisansüstü eğitim yapanlar, alanında profesyonel kişiler, sanatçılar Üniversite, araştırma merkezleri, müze veya kurumlarda araştırma yapmak Araştırma projesi ile ilgili çalışma Üniversiteden davet mektubu Klinik alanlar dışında her alana açık

36 English Teaching Assistantship (ETA) Programı Son Başvuru Tarihi: Ekim ayının ilk haftası Burs Süresi: 9 ay Burs Genel Bilgileri: Amerikan vatandaşı olmak Başvurular her alandan kabul edilmektedir Fulbright Eğitim Komisyonu + YÖK ETA Programı Protokolü ETA Programı İdare: Fulbright Eğitim Komisyonu YÖK Yürütme: Katılımcı üniversiteler Yeni ve gelişmekte olan devlet üniversiteleri Haftalık ders saati yükü maksimum 21 saat İngilizce konuşma ve dinleme dil becerileri

37 U.S. Student Programı Başvuru Süreci Amerika dan Başvuru Embark Sistemi - Sistem Açılış:1 Şubat Uluslararası Eğitim Enstitüsü (Institute for International Education IIE) tarafından teknik eleme Fulbright Eğitim Komisyonu değerlendirme jürisi Mart ayında J. William Fulbright Yabancı Burs Politikaları Heyeti tarafından onaylanma Nisan ayında Komisyonumuzun burs programı adayı ve üniversitelerle/kurumlarla iletişime geçmesi

38 Gidiş-dönüş uçak bileti ABD Dışişleri Bakanlığı sağlık sigortası Ek bagaj yardımı Aylık burs miktarı Bir kısım araştırma masraflarını karşılama Konaklama yardımı Türkçe kursu yardımı Çocuklar için eğitim yardımı - 9 ay süreyle gelen Yerleşme yardımı Bursların Kapsamı U.S. Scholar/Student/ETA Programları Bursiyerleri U.S. Scholar/Student Programları Bursiyerleri U.S. Scholar Programı Bursiyerleri

39 Fulbright Specialist Programı

40 Son Başvuru Tarihi: Başvurular geldikçe değerlendirilmekte Burs Süresi: 2-6 hafta arasında Burs Genel Bilgileri: Akademisyenler ve alanında uzman kişiler - Lisans veya lisansüstü seviyede ders vermek - Bölüm müfredatının geliştirilmesi - Workshop, seminer düzenlenmesi Başvurular TEFL dışında her alandan kabul edilmektedir Programın başvuru havuzuna (Roster) kayıtlı olmak Üniversiteler başvuru sürecini başlatıyor - İnternet üzerinden başvuru formunun doldurulması - Üniversiteden resmi yazı

41 ABD de Yüksek Öğrenim

42 Amerikan Eğitim Sistemi İlköğretim + Lise Eğitimi (12 Yıl) Meslek Yüksekokulları (Community Colleges) AA/AS Derecesi 2 yıl Kolej/Üniversite BA/BS Derecesi 4-5 yıl Tıp Fakültesi MD Derecesi 4 yıl Hukuk Fakültesi JD Derecesi 3 yıl İşletme Fakültesi MBA Derecesi 2 yıl Lisansüstü Eğitim Yüksek Lisans (2 yıl) Doktora 2-5 yıl

43 Amerikan Üniversiteleri Merkezi bir yapı yoktur. Bölgesel akreditasyon ( Birçok açıdan farklılık göstermektedir. Başvuru tarihleri Başvuru şartları GPA, sınavlar, iş tecrübesi... Okul ücretleri Programların içerikleri ve isimleri Kampüsleri

44 ABD deki Üniversitelerine Başvuruda Neler Gerekir? Başvuru Formu Diploma/Geçici Mezuniyet Belgesi Kopyası (onaylı) Resmi Not Dökümleri (Transcript) Resmi Sınav Sonuçları (GRE/GMAT, TOEFL/IELTS) Tavsiye Mektupları (Recommendation Letters) Özgeçmiş (CV/Resume) Portfolyo veya Örnek Çalışma Niyet Mektubu

45 ABD deki Türk Öğrenci Sayısı

46 ABD deki Türk Öğrenci Sayısı Undergraduate Graduate Non-Degree OPT

47 Lisans Eğitimi için ABD ye En Fazla Öğrenci Gönderen Avrupa Ülkeleri ( ) United Kingdom Turkey Germany France Sweden

48 Lisansüstü Eğitim için ABD ye En Fazla Öğrenci Gönderen Avrupa Ülkeleri ( ) Turkey Germany United Kingdom France Spain

49 Türkiye deki Amerikalı Öğrenci Sayısı

50 ABD Dışında Eğitim GörenAmerikalı Öğrenci Profili Genel olarak % 63 ü Yaz Okulu gibi kısa süreli akademik programlara katılıyor. %34 ü bir akademik dönem süren orta uzunluktaki akademik programlara katılıyor. %3 ü ise 1 akademik yıl süren uzun süreli akademik programlara katılıyor. %24 ü Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında, %20 si İşletme, %17 si Sosyal Bilimler, %8 i Yabancı Diller ve Uluslararası Çalışmalar ve %7 si de Güzel Sanatlar alanında eğitim görmektedir. Çoğunluk lisans seviyesinde eğitim görürürken ABD dışına çıkmaktadır.

51 Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu ABD de eğitim hakkında bilgi veren ve danışmanlık hizmeti sunan resmi bir kuruluştur. Amerika da eğitim hakkında her türlü sorunuz için ofislerimizi ziyaret ederek resmi, ücretsiz ve objektif danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. ANKARA MERKEZ OFİS İSTANBUL İRTİBAT OFİSİ Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime İş Merkezi B Blok No: 124 Çankaya Süleyman Seba Caddesi, BJK Plaza A Blok Kat 10 No:107 Beşiktaş FulbrightTurkey FulbrightTurkiye

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Meltem Bilikmen Akademik Danışman advising@tr.net Fulbright Eğitim Komisyonu 150 den fazla ülkede Fulbright programları 1949 - ABD ve Türk hükümetleri arasında

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20182019 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR ğ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE)

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 201-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. BAŞVURU TARİHLERİ Başvuruların kabulü, 29 Ocak 2016 Cuma günü saat 17.00

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi

İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi AKADEMİK EĞİTİM BAŞVURU PROSEDÜRÜ 1.Amaç Genel Sekreterliğimiz ile Özel Üniversiteler

Detaylı

TOEFL PDS ÜDS IELTS CBT IBT PBT

TOEFL PDS ÜDS IELTS CBT IBT PBT 2012-2013 Eğitim - Öğretim Güz Yarıyılı Material Science and Mechanical Engineering (Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği) Doktora (ingilizce) programının başvuruları başlamıştır. HANGİ PROGRAMLARDAN

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. BAŞVURU TARİHLERİ Başvuruların kabulü, 1 Şubat 2017 Çarşamba günü saat

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İÇİN; DOKTORA İÇİN;

BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İÇİN; DOKTORA İÇİN; SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü ne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. YÜKSEK

Detaylı

2010-2011 Öğretim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Programları Akademik Takvimi

2010-2011 Öğretim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Programları Akademik Takvimi FEN BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ 2010-2011 ÖĞRETĐM YILI GÜZ DÖNEMĐ LĐSANSÜSTÜ VE DOKTORA PROGRAMLARINA ALINACAK ÖĞRENCĐ KONTENJANLARI Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği 2. maddesi uyarınca, 2010-2011

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI a. İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, / ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 04-08 Ocak 2016 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20172018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz yüksek

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR ğ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE)

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen anabilim dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI FİZİK ANABİLİM DALI Fizik KİMYA ANABİLİM DALI Kimya GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 15 2 Sayısal Üniversitelerin Fizik, Fizik Müh., en az 60 Elektrik ve/veya Elektronik Müh., Malzeme Bilimi ve Müh., Nanobilim

Detaylı

2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. DOKTORA PROGRAMLARI

2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. DOKTORA PROGRAMLARI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. BAŞVURU TARİHLERİ Başvuruların kabulü, 29 Ağustos 2016 Pazartesi günü

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği Ortak Yüksek Lisans Programı (İKÇÜ-CBÜ) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği A.B.D Mekanik BD 3 Mekatronik ve Kontrol BD

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kurum içi ve kurum dışı

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN TAKVİM

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN TAKVİM BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıdaki kontenjan tablosunda belirtilen sayıda yüksek Lisans ve

Detaylı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı Chevening Bursları Chevening Bursu genç profesyonellere belirtilmiş alanlarda çalışma yapmak için ideal bir ortam sağlamanın yanı sıra bu kişilere İngiltere nin benzersiz öğrenim ortamı içinde meslektaşları

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (, / ) PROGRAM İLANI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 23 Temmuz-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

Başvurulacak Alanlar Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora Akıllı Malzemeler 9 ALES/GRE Sayısal (60/151) Biyomalzeme ve Doku

Başvurulacak Alanlar Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora Akıllı Malzemeler 9 ALES/GRE Sayısal (60/151) Biyomalzeme ve Doku 100/2000 YÖK Doktora Bursları Kapsamında Aşağıda Belirtilen Doktora Programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı İçin Burslu Öğrenci Alınacaktır; YÖK ün 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi

Detaylı

BAHAR YARIYILI

BAHAR YARIYILI 2016-2017 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitülerine aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarında 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

Başvurulacak Alanlar. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora 8 ALES/GRE Sayısal (60/151) 5 en fazla 5 yıllık belge. Lisans Derecesiyle Doktora

Başvurulacak Alanlar. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora 8 ALES/GRE Sayısal (60/151) 5 en fazla 5 yıllık belge. Lisans Derecesiyle Doktora 100/2000 YÖK Doktora Bursları Kapsamında Aşağıda Belirtilen Doktora Programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İçin Burslu Öğrenci Alınacaktır; YÖK ün 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Yüksek Lisans

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü ne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı nda Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır.

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsüne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Aşağıda Belirtilen Anabilim Dallarına Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi Alınacaktır. Anabilim/Bilim

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

İngiltere de Eğitim ve Yaşam

İngiltere de Eğitim ve Yaşam İngiltere de Eğitim ve Yaşam Semra Yalçın, Eğitim Koordinatörü Ocak 2014 İngiltere de Eğitim Neden İngiltere de Eğitim? Dünya standartlarında tanınan programlar Benzersiz eğitim ve yenilikçilik geleneği

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU Erasmus+ Programı dâhilinde, Ankara Ticaret Odası Koordinatörlüğünde 12 Üniversitenin katılımıyla oluşan Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu (YİTAK) Projesi,

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20182019 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi Sabancı Üniversitesi 1996 yılında kurulan Sabancı Üniversitesi araştırmaya ve bireye odaklanan disiplinler arası eğitimi, özgür akademik seçim ve performans ortamı ve tüm dünyada etkili öğretim kadrosu

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR DOKTORA PROGRAMLARI: PROGRAM ADI HANGİ PROGRAMLARDAN BAŞVURU

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2016-2017 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 06-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 1 2201-Ulusal

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 016-017 Eğitim- Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencisi

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 23.12.2014-51827

Evrak Tarih ve Sayısı: 23.12.2014-51827 Evrak Tarih ve Sayısı: 23.12.2014-51827 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği *BD6032640411* Sayı : 77517973-770-

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü 205-206 Eğitim - Öğretim yılı Güz yarıyılı için ilgili Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Kadrosuz Yüksek Lisans

Detaylı

KADRO SAYISI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

KADRO SAYISI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ Başkent Üniversitesinden: DÜZELTME İLANI 07..08 tarihli ve 3068 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Başkent Üniversitesi Fakülte/Meslek Yüksekokullarına Öğretim Görevlileri ve Araştırma Görevlileri Alım

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

Tezli Yüksek Lisans programları

Tezli Yüksek Lisans programları ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Tezli Yüksek Lisans programları ANABİLİM DALI PROGRAM

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Lisansüstü Başvurular 2 Yabancı Uyruklu Lisansüstü Başvurular 1-ALES

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI ANABİLİM KONTENJANLAR DALLARI MATEMATİK VE ALES TEZLİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları:

Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları: Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuru Koşulları: 1. Aday öğrencinin örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı lisans veya yüksek lisans öğrencisi olması gerekmektedir. 2. Açık, dışarıdan,

Detaylı

Başvurulacak Alanlar. Lisans Derecesiyle Doktora. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora ALES/GRE Sayısal (60/151) en fazla 3 yıllık belge

Başvurulacak Alanlar. Lisans Derecesiyle Doktora. Yüksek Lisans Derecesiyle Doktora ALES/GRE Sayısal (60/151) en fazla 3 yıllık belge 100/2000 YÖK Doktora Bursları Kapsamında Aşağıda Belirtilen Doktora Programlarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İçin Burslu Öğrenci Alınacaktır; YÖK ün 100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi

Detaylı

4. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

4. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2015-2016 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 07.12.2015 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20162017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Enstitü Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 (Biyoteknoloji)...

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2009 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 31 Temmuz-04 Ağustos 2017 tarihleri

Detaylı

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır.

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır. ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ NÜKLEER BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

ANKARA ÜNİVERSİTESİ NÜKLEER BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR ANKARA ÜNİVERSİTESİ NÜKLEER BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR ÖN KAYIT TARİHİ 01 Temmuz- 07 Temmuz 2015 MÜLAKAT TARİHİ 09 Temmuz

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Başvuru Tarihleri: Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri: İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2018-2019

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği İKÇÜ-CBÜ

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI, ÖĞRENCİ SAYILARI, VE BAŞVURU ŞARTLARI

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI, ÖĞRENCİ SAYILARI, VE BAŞVURU ŞARTLARI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI, ÖĞRENCİ SAYILARI, VE BAŞVURU ŞARTLARI Tezli ve programlarına 2015 2016 öğretim yılı Bahar yarıyılında alınacak

Detaylı

İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN

İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları ANABİLİM DALI TÜRÜ / DERECE ALES

Detaylı

2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI 20152016 BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği İKÇÜCBÜ Ortak Yüksek Lisans Programı

Detaylı

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I

T Ü R K İ Y E B U R S L A R I TÜRKİYE BURSLARI TÜRKİYE BURSLARINA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER Hâlihazırda 16 binin üzerinde kişiye burs verilmektedir. Her yıl yaklaşık 5 bin yeni burs verilmektedir. Yandakilerin hepsi verilen bursa dahildir:

Detaylı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı 06.01.2014 Bugün ne konuşacağız Erasmus+ ( Öğrenim ve Staj) Nedir? Erasmus + Öğrenme Hareketliliğindeki değişiklikler

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN Fakülte Adı : Rektörlük Son Başvuru Tarihi : 31/10/2008 Bölüm Adı : Ön Değerlendirme Tarihi : 06/11/2008 Kadro Tipi : Okutman Sonuç Açıklama Tarihi : 10/11/2008 Kadro Sayısı : 2 Kadro Derecesi : 5 Özel

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları ANABİLİM DALI TÜRÜ / DERECE TC

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 08-10 Ocak 2018 Giriş Sınavı Tarihi : 29-31 Ocak 2018 Adaylar ön kayıt için istenilen belgeleri Enstitümüze (09:00-12:00

Detaylı

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALI Ortaöğretim Sosyal

Detaylı

T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI

T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 23-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 20-205 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında, Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı Anabilim Dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır. İlgili

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen anabilim dallarına 2012-2013 Eğitim-Öğretim

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Başvurular, https://bys.akdeniz.edu.tr/enstitu adresinden ONLINE olarak yapılacaktır. Başvuru Adresi Tel: 0242 227 78 57, 0 242 310 19 18 Fax: 0242 227 78 56 GENEL AÇIKLAMALAR 1 İlan kadrosuzdur. 2 Lisansüstü

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu

Detaylı

Başvuru Adresi. Başvuru Tarihleri ,00-TL. (Güz Yarıyılı Kesin kayıtta 1.027,00-TL. Bahar yarıyılı kayıt yenilemede 1.027,00-TL.

Başvuru Adresi. Başvuru Tarihleri ,00-TL. (Güz Yarıyılı Kesin kayıtta 1.027,00-TL. Bahar yarıyılı kayıt yenilemede 1.027,00-TL. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT BAŞVURU İLANI Başvuru Adresi Başvuru Tarihleri

Detaylı

KASTAMONU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KASTAMONU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN KASTAMONU ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı ilgili Anabilim Dallarına, 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır.

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru ve Ön Kayıt : 14-16 Ocak 2019 Adaylar ön kayıt için istenilen belgeleri Enstitümüze (09:00-12:00 ile 13:00-16:00 saatleri arasında)

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda tezli yüksek lisans ve doktora programı öğrencisi

Detaylı

mezunları) ile açıktan ve uzaktan öğrenim gören mezun durumunda olan öğrenciler,

mezunları) ile açıktan ve uzaktan öğrenim gören mezun durumunda olan öğrenciler, MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT BAŞVURU İLANI Başvuru Tarihleri 22-25 Eylül 2016 [Başvurular 22 Eylül 2016 Saat 08.30 ile 25

Detaylı

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi

ERASMUS OFİSİ DUYURU. BAŞVURU ve DEĞERLENDİRME TAKVİMİ. İstanbul Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi. D Blok 6. Kat Erasmus Ofisi ERASMUS OFİSİ DUYURU 2018 / 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, 2017-1-TR01-KA103-037998, 2018-1-TR01-KA103-049979* GÜZ ve BAHAR YARIYILLARI, ERASMUS PLUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ, PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Öğrenci Alım Duyurusu

Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Öğrenci Alım Duyurusu Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Öğrenci Alım Duyurusu Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı açılacaktır. Programın 1. dönemi Şubat 2019 - Haziran 2019 arasında,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR YABANCI YABANCI BİLGİSAYAR VE

Detaylı

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Bahar yarıyılında

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2018-2019 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 03.09.2018 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

AİBÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

AİBÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN AİBÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Enstitümüzün aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 20132014 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarılı için Yüksek Lisans ve doktora programı öğrencisi alınacaktır. PROGRAMLAR

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BAŞVURULAR İÇİN GENEL KURALLAR T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Enstitüsü 206-207 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları, özel şartlar ve başvuruda

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR 208-209 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Anabilim Dalı (Program) Kontenjan ALES Puan Türü YDS/veya Eşdeğer

Detaylı