PROJESi GÖZNURU KATARAKT

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PROJESi GÖZNURU KATARAKT"

Transkript

1 ?

2 2 YERYÜZÜ YAPIYOR? DOKTORLARI NE Yeryüzünde herkes aynı imkânlara, benzer şartlara sahip değil. Dünyanın bir bölümünde insanlar refah ve varlık içinde, teknolojik gelişmişliğin en üst safhasında yaşarken, diğer bölümündekiler yokluk ve çaresizlikle boğuşuyor. Bu bölgelerdeki yokluk, altyapıyı da doğrudan etkilediğinden her afet derin yaralar açan felaketlere dönüşüyor. Savaş ve iç karışıklıklar da cabası. Bu acıyı yüreğinde hisseden bir grup doktorun 2000 yılında bir araya gelerek oluşturduğu Yeryüzü Doktorları hareketi, yeryüzünün neresinde temel tıbbi bakım ve sağlık hizmetlerinden mahrum bir insan varsa; diline, dinine, ırkına, cinsiyetine bakmaksızın tıbbi yardım ulaştırmaya çalışıyor. Fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin kurbanı olan muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götüren Yeryüzü Doktorları; kurduğu hastane ve sağlık merkezleri, yürüttüğü sağlık program ve projeleri, deprem, savaş ve felaketlerde yaptığı acil müdahalelerle yeryüzüne şifa elini uzatıyor.

3 04 GÖZNURU PROJESi KATARAKT Afrika daki kötü yaşam koşulları, sahra şartları ve yetersiz beslenme katarakt başta olmak üzere birçok göz hastalığının ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bu nedenlerle Sahra Altı Afrika da milyonlarca insan günışığına hasret yaşıyor. Yeryüzü Doktorları, hastalarla birlikte ailelerinin de yaşamını felç eden bu göz hastalığını iyileştirmek amacıyla başlattığı Göz Nuru projesiyle katarakt ameliyatlarının yanı sıra diğer göz hastalıklarını da tedavi ediyor ve koruyucu tedbirler alıyor. Siz de bu basit tıbbi müdahaleye katkı sağlayarak yıllardır ışığa hasret yaşayan gözlere nur kaynağı olabilirsiniz.

4 06 GÜLÜMSEYEN ÇOCUKLAR PROJESi DUDAKDAMAK YARIGI Yeryüzünün sağlık hizmetlerinden yoksun coğrafyalarında, bazı çocuklar doktor bulamadıkları için gülümsemeye hasret yaşıyorlar. Gülümseyen Çocuklar Projesi, özellikle dudak ve damak yarıklığı olan çocuklara yönelik plastik cerrahi ameliyatı ve tedavilerini gerçekleştirerek, bu çocukların hayat kalitesini artırma hedefiyle yürütülüyor. Bu proje kapsamında bir diğer doğuştan anomali olan ve erkek çocuklarında görülen hypospadias hastalığının cerrahi tedavisi de Yeryüzü Doktorları üroloji ve çocuk cerrahisi ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Gülümseyen Çocuklar Projesi ile yüzlerce çocuğun yüzü güldü. Sizlerin de desteğiyle daha çok çocuğa ulaşılacak, dudak/damak yarığı, yara/yanık ve hypospadias ameliyatları yapılacaktır.

5 08 UMUT MENEKŞELERi PROJESi OBSTETRiK FiSTÜL Fistül hastalığı, Afrika da pek çok ülkede kadınların sosyal yaşamını derinden etkiliyor. Çoğu kırsal alanda yaşayan birçok genç anne gebelik sırasında tıbbi bakım alamıyor, yardımsız ve uzun süren zor doğumlar sonrasında idrar torbası ile doğum kanalı arasında oluşan fistüller nedeniyle sakatlanıyor; sürekli idrar kaçırıyor, kötü kokuyor ve sosyal ortamdan dışlanıyor. Yeryüzü Doktorları, yalnızca ileri cerrahi müdahale ile tedavi edilebilen bu sorunun çözümü için başlattığı Umut Menekşeleri projesiyle hastalığı önlemeyi ve tedavi etmeyi hedefliyor. Ebelerin eğitimi, normal sağlıklı doğumların yapılabilmesi için ana çocuk sağlığı merkezlerinin rehabilitasyonu ve gelişmiş bir fistül tedavi hastanesinin kurulması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Projeye destek olarak dışlanmış fistüllü bir kadının tedavisini sağlayabilir, yeni hastaların oluşumunu engellemeye katkı sağlayabilirsiniz.

6 10 ANNEÇOCUKve BESLENME SAĞLIĞI PROJESi İç savaş ve doğal afetlerle yıpranan yoksul coğrafyalarda yaşayan insanlar gün geliyor en temel gıdalara ulaşamaz oluyorlar. Bu durumdan en fazla etkilenenler ise hamile kadınlar ve büyüme çağındaki çocuklar. Bu sorunun önüne geçebilmek için Yeryüzü Doktorları tarafından açılan Beslenme Sağlığı Merkezleri ile bugüne kadar on binlerce bebeğin ağır beslenme bozuklukları tedavi edildi; UNICEF işbirliğiyle tedavi edici gıda ve tıbbi bebek mamaları dağıtıldı. Yeryüzü Doktorları; sağlık hizmetine ulaşamayan insan kalmayıncaya dek ilkesiyle çıktığı yolda, temel sağlık hizmetlerinden yoksun daha birçok coğrafyaya Anne, Çocuk ve Beslenme Sağlığı Merkezleri açmayı planlıyor. Yeryüzüne mutlu anne ve çocuk yüzleri katabilmek adına Orada ve her yerde Var mısınız?

7 12 İLAÇve TIBBi MALZEME YARDIMLARI Yeryüzü Doktorları kısa ve uzun vadeli sağlık projelerinde ilaç ve tıbbi yardım malzemelerine ihtiyaç duyuyor. Bugüne kadar on milyonlarca liralık ilaç ve tıbbi yardım malzemesini ihtiyaç duyulan bölgelere sevk eden Yeryüzü Doktorları; Somali ve Hatay daki Yeryüzü Eczanelerinde Somali halkına ve Suriyeli mültecilere sürekli olarak ücretsiz ilaç yardımı yapıyor. Şifasını arayan mazlumlara bir ilaç da siz bağışlayabilirsiniz.

8 14 AFET ACiL DURUM PROJELERi Yeryüzü Doktorları, Van, Sudan, Pakistan gibi yeryüzünde doğal afetin meydana geldiği tüm kriz bölgelerinde, arama ve kurtarma faaliyetlerine destek vermenin yanı sıra, acil tedavi hizmetleri de veriyor. Yeryüzü Doktorları, kriz bölgelerinde yürüttüğü sağlık hizmetlerini, yerel sağlık birimleri rutin hizmetlerini verebilir duruma gelinceye kadar sürdürüyor. Yeryüzü Doktorları; Yemen, Libya, Lübnan, Gazze ve Suriye gibi ülkelerde çatışma ve saldırılar nedeniyle yaralanan insanların sağlığına kavuşmasına katkıda bulunuyor. Çatışma bölgelerinde açtığı acil müdahale ve hasta sevk merkezlerinden ambulanslarla bölge hastanelerine taşıdığı yaralıların plastik cerrahi, beyin cerrahisi, ortopedi gibi alanlardaki ameliyatlarını uzman ekiplerle yapıyor. Tedavi hizmetlerini desteklemek amacıyla bölgeye ilaç, seyyar cerrahi müdahale çantaları ve tıbbi malzeme sevk ediyor. Çaresizliğin kol gezdiği, işgal altındaki hırpalanmış vatanlarda ölümü kurtuluş bilen kimsesizlere yapacağınız küçük bir yardım onlar için büyük bir umut kaynağı olacaktır.

9 16 SAĞLIK TESiSi KURULUMve İŞLETME Yeryüzü Doktorları; hastaneler, sağlık merkezleri, laboratuvarlar, kan bankaları, eczaneler, sağlık üniteleri gibi tıbbi tesisler kurarak uzun vadeli ve kalıcı sağlık çözümleri sunuyor. Bu yatırımlarla aynı zamanda bölge insanına istihdam imkanı sağlıyor, yerel kapasitelerin kullanım oranını arttırarak maliyetleri düşürüyor. Somali de Şifa Hastanesi ile Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezleri, Lübnan daki Kan Bankası ve Triaj Merkezi, Hatay daki Sağlık Merkezi ile Eczane bu tesislerden bazıları. Siz de açılması planlanan tıbbi tesislerin bir tuğlasını koyarak ve faaliyetteki tesislerin giderlerini karşılayarak bu hayra ortak olabilirsiniz.

10 18 GIDA YARDIMLARI Yeryüzü Doktorları beslenme yetersizliğinden doğan tıbbi sorunların önlenmesi için gerçekleştirdiği gıda yardımlarıyla Afrika yı vuran kıtlık krizlerinden en çok etkilenen Somali, Nijer ve Kenya gibi yoksul ülkelerde bölge insanının beslenme ihtiyacını karşılıyor. Gıda paketlerinizle sofranıza gülümseyen bir çocuk yüzü daha katılsın ister misiniz?

11 20 SAĞLIK EĞiTiMi Yeryüzü Doktorları, yerel kapasiteleri arttırma amacıyla sağlık hizmeti götürülen coğrafyalardaki sağlık personelinin mesleki eğitimine Türkiye deki ve kendi ülkelerindeki hastanelerde hazırladığı programlarla destek sağlıyor. Yeryüzü Doktorları, sağlık alanındaki bilgi birikimini, başlattığı tıpta uzmanlık eğitimi ve sürekli tıp eğitimi programlarıyla yerel paydaşlarına aktarıyor. Desteklediği sertifika programları ve bilimsel kongrelerle toplumsal sağlık kapasitesini artırıyor. Sadece balık vermeyip balık tutmasını da öğreterek kalifiye sağlık personellerinin yetişmesini sağlayarak dertlilere deva olabilirsiniz.

12 22 KURBAN BAĞIŞLARI Yeryüzü Doktorları; Somali, Kenya, DR Kongo, Nijer ve Gana gibi yoksul Afrika ülkelerinde yaşayan insanlar açlığa kurban olmasınlar diye kurban organizasyonları gerçekleştiriyor. Kurbanlar, görevlendirilen yetkililer denetiminde İslami kurallara uygun olarak kesilerek; yetersiz beslenme sonucu ortaya çıkan protein, vitamin ve mineral eksiklikleri göz önüne alınarak dağıtılıyor. Kurban bağışlarınızın ulaştığı her şehirde, her kasabada, her köyde bayram havası esiyor.

13 24 YERYÜZÜNÜN SiZE ihtiyaci VAR! Gelin her gün çocuğun 5 yaşını göremeden öldüğü bu dünyayı birlikte değiştirelim. Gelin ömrü boyunca doktor yüzü görmemiş insanlara şifa, açlıktan uyuyamayan bebeklerin kursağına lokma olalım. Gelin çünkü bu dünyanın size ihtiyacı var. Daha çok yere iyilik taşımak, daha çok yarayı sarmak, daha çok acıyı dindirmek, daha çok umut yeşertmek için Orada ve her yerde olabilmek için bağışlarınızı bekliyoruz.

14 Siz değilse kim? Şimdi değilse ne zaman? NASIL YAPABiLiRSiNiZ? BAĞIŞ SiZ DEĞiLSE KiM? ŞiMDi DEĞiLSE NE ZAMAN? Zekât ve fitrenizi Yeryüzü Doktorları üzerinden vererek kişi başına düşen yıllık sağlık harcamasının 25 dolar civarında olduğu coğrafyalarda yaşayan hastalar, felaketzedeler, mağdur ve mazlumların yarasını sarabilirsiniz. Zekatı vakıf ve dernek gibi hayır kurumları üzerinden vermenin dini bir sakıncası yoktur. Bank Asya - ŞUBE ADI : 58 - ÜSKÜDAR SWİFT KODU : ASYATRIS HESAP TÜRÜ HESAP NO IBAN NO TL TR USD TR EURO TR Kuveyt Türk - ŞUBE ADI : 5 - FATİH SWİFT KODU : KTEFTRIS HESAP TÜRÜ HESAP NO IBAN NO TL TR USD TR EURO TR albaraka - ŞUBE ADI : FATİH SWİFT KODU : BTFHTRIS HESAP TÜRÜ HESAP NO IBAN NO TL TR USD TR EURO TR Türkiye Finans - ŞUBE ADI : AKSARAY SWİFT KODU : TAFKBTRIS HESAP TÜRÜ HESAP NO IBAN NO TL TR USD TR EURO TR iletişim MERKEZEFENDi MAH. DERE SOK. NO: ZEYTiNBURNU- istanbul-türkiye TEL : FAX : yeryuzudoktorlari.org bilgi@yyd.org.tr YeryuzuDoktorlariTR

15

KATARAKT. Siz görürseniz onlar da görecek...

KATARAKT. Siz görürseniz onlar da görecek... KATARAKT Siz görürseniz onlar da görecek... 1 Katarakt Türkiye de genellikle yaşlılarda görülen ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olan katarakt hastalığı; Afrika kıtasında yaşın yanı sıra kötü beslenme,

Detaylı

www.elbirdernegi.org www.elbirdernegi.org El-bir Konya dan Dünyaya Yayılan. Iyilik Hareketinin Adıdır Hakkımızda ELBİR Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği; ayrım yapmaksızın ülkesinde uğradığı zulüm ve sıkıntılar

Detaylı

SAVAŞIN 1.000. GÜNÜNDE SURiYE NiN DURUMU

SAVAŞIN 1.000. GÜNÜNDE SURiYE NiN DURUMU SURiYE PROJELERi SAVAŞIN 1.000. GÜNÜNDE SURiYE NiN DURUMU GENEL RAKAMLAR SAĞLIK DURUMU KRiZiN ÇATIŞMALARDA 33. AY 3. YILI KADIN MüLTECi 30.000 DOKTOR OLMAK ÜZERE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ %70 i ÜLKEYi TERK

Detaylı

KURBAN BEDELI 100 Euro

KURBAN BEDELI 100 Euro Kurban sevabınıza yoksulların, gariplerin, sahipsizlerin, yetimlerin, aç ve hasta olanların, seslerini duyuramayan daha nice Mağdur ve Mazlumların duasını da ekleyin! KURBAN BEDELI 100 Euro İSLAM TOPLUMU

Detaylı

/ hakinsaniyardim

/ hakinsaniyardim / hakinsaniyardim 0212 212 51 51 www.hakinsaniyardim.org.tr 2 www.hakinsaniyardim.org.tr www.hakinsaniyardim.org.tr 3 HAK İNSANİ YARDIM DERNEĞİ; ülkemizde ve dünyada sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış,

Detaylı

DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU

DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU DOĞU AFRİKA KURAKLIK ACİL YARDIM ÇALIŞMALARI RAPORU - TEMMUZ, KASIM 2011 - Son 60 yılın en şiddetli kuraklığını yaşayan Doğu Afrika da 12 milyonu aşkın insan açlık ve susuzlukla karşı karşıya. Bugüne kadar

Detaylı

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi AFET (Olağan Dışı Durum) l Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve

Detaylı

Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri

Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri On5yirmi5.com Yardım kuruluşlarının kurban bedelleri 2015 yılında pek çok yardım kuruluşu dünyanın pek çok yerindeki ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıracak. Peki hangi yardım kuruluşu, kurban kesimi

Detaylı

SAĞLIK TARAMA RAPORU

SAĞLIK TARAMA RAPORU SAĞLIK TARAMA RAPORU Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, sadece hastalıklardan

Detaylı

Rabb'in için Namaz kıl, Kurban kes!

Rabb'in için Namaz kıl, Kurban kes! Rabb'in için Namaz kıl, Kurban kes! Kevser Sûresi 2 Kurban sevabınıza yoksulların, gariplerin, sahipsizlerin, yetimlerin, aç ve hasta olanların, seslerini duyuramayan daha nice Mağdur ve Mazlumların duasını

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

Somali'de insani kriz derinleşiyor

Somali'de insani kriz derinleşiyor Somali'de insani kriz derinleşiyor 2011 yılında yaşanan büyük kuraklığın yol açtığı olumsuz etkiler tam olarak giderilememişken, yeni bir kriz kapıda. 29.03.2017 / 12:52 2015 yılından beri sıcaklıkların

Detaylı

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler

Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Medikal Turizmde Tanıtım, Pazarlama Stratejileri ve Hedef Ülkeler Oğuzhan KAYA TKHK Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı khk.kaynakgelistirme@saglik.gov.tr www.tkhk.gov.tr Slayt1/28 Bakanlığımızın 2013-2017

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar. Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar. Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Afetler Önlenilebilir mi? Jeolojik; Deprem, heyelan, yanardağ patlamaları Hava Olayları;

Detaylı

Rehabilitasyon Hizmetleri

Rehabilitasyon Hizmetleri 14. HAFTA Rehabilitasyon Hizmetleri Hastalık, kaza veya yaralanma sonucu gelişen sınırlanmış fonksiyonel kapasitenin, geçici veya kalıcı yetersizliklerin, hastalığın tedavisi ile birlikte veya tedavi sonrası,

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

SOMALİ ÜLKE RAPORU

SOMALİ ÜLKE RAPORU SOMALİ ÜLKE RAPORU 25.02.2016 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Somali ye ihracat yapan 20 firma bulunmaktadır. 31.12.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı nın

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA Portal Adres TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA : www.reklamazzi.com İçeriği : Pazarlama İletişimi Tarih : 26.03.2015 : http://www.reklamazzi.com/turk-henkelde-ust-duzey-atama-145487.htm 1/2 TÜRK HENKEL'DE

Detaylı

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden sadakataşlarından aldığı ilhamla, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyor.

Detaylı

Hayır ehli, hayra koş! Ramazan bereket ayıdır, bu ayın hakkını gözetin!

Hayır ehli, hayra koş! Ramazan bereket ayıdır, bu ayın hakkını gözetin! RAMAZAN 2012 Demokratik Kongo Filipinler Güney Afrika Kamboçya Kenya Malavi Nijerya Pakistan Somali Tayland Uganda Hayır ehli, hayra koş! Uzakdoğu ve Afrika da iftar programlarımız olacak. Türkiye deki

Detaylı

18 Ocak 2002 de STK olarak kuruldu. 19 Ocak 2006 tarih ve 2006-9982 no lu Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazandı.

18 Ocak 2002 de STK olarak kuruldu. 19 Ocak 2006 tarih ve 2006-9982 no lu Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazandı. YETİM RAPORU 18 Ocak 2002 de STK olarak kuruldu. 19 Ocak 2006 tarih ve 2006-9982 no lu Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazandı. Bakanlar Kurulu nun 6 Şubat 2007 tarihli

Detaylı

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI YI KIRIKHAN DA AĞIRLADI BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI VE TUZLA BELEDİYESİNDEN GELEN KONUKLARINI

Detaylı

SURİYE EĞİTİM HİZMETLERİ VE İSTİŞARE DERNEĞİ SURİYE KADEMOON OKULLARI- İSTANBUL

SURİYE EĞİTİM HİZMETLERİ VE İSTİŞARE DERNEĞİ SURİYE KADEMOON OKULLARI- İSTANBUL SURİYE EĞİTİM HİZMETLERİ VE İSTİŞARE DERNEĞİ Giriş : SURİYE KADEMOON OKULLARI- İSTANBUL Suriye halkının katilinin elinden hürriyetini çekip alırken maruz kaldığı büyük felaketin ve başta Türkiye olmak

Detaylı

SOMALİ YE YAPILAN YARDIMLARIN İNDİRİMİ

SOMALİ YE YAPILAN YARDIMLARIN İNDİRİMİ Sirküler Rapor 12.08.2011/ 102-1 SOMALİ YE YAPILAN YARDIMLARIN İNDİRİMİ ÖZET : 2011/ 2047 sayılı BKK uyarınca Somali ye yapılan yardımların tamamını gelir vergisi beyannamesi veren gerçek kişiler ile yıllık

Detaylı

2016 SURİYE BÜLTENİ 1

2016 SURİYE BÜLTENİ 1 2016 SURİYE BÜLTENİ 1 www.hayratyardim.org Hayrat Yardım Suriye de ne yapıyor? 2011 yılında başlayıp günümüzde hala devam etmekte olan Suriye Savaşı nda yüzbinlerce kişi hayatını kaybetmiş, milyonlarca

Detaylı

Türkiye de Kayıp bir Kuşak oluşmasını önlemek

Türkiye de Kayıp bir Kuşak oluşmasını önlemek Ekim 2016 Türkiye de Kayıp bir Kuşak oluşmasını önlemek II Dünya Savaşı ndan bu yana dünyanın yaşadığı en ağır insani kriz olan Suriye deki çatışmalar 6. yılına girdi ve görünürde sona ereceğine ilişkin

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI - TÜRKİYE DİYANET VAKFI. Allah a yakınlaşma ve muhtaçlara destektir. Kurbanlarımızla kardeşliğimizi güçlendirelim.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI - TÜRKİYE DİYANET VAKFI. Allah a yakınlaşma ve muhtaçlara destektir. Kurbanlarımızla kardeşliğimizi güçlendirelim. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI - TÜRKİYE DİYANET VAKFI Kurban Allah a yakınlaşma ve muhtaçlara destektir. Kurbanlarımızla kardeşliğimizi güçlendirelim. Yurtiçinde Kestirmek İsteyenler İçin Kurban Bedeli 550TL

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Bülteni

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Bülteni Kurumsal Sosyal Sorumluluk Bülteni Şubat 2018 kpmg.com.tr Merhaba, KPMG Türkiye olarak, eğitim, çevre ve toplum olmak üzere üç alanda kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Projelerimizin

Detaylı

Meme Sağlığı Merkezi

Meme Sağlığı Merkezi Meme Sağlığı Merkezi BR.HLİ.100 Sevgili Hanımlar, Meme, sağlıklı neslin devamı için elzem bir organdır. Cinsel gücüyle ve süt yapma yetisiyle bu görevini yerine getirir. Biz kadınlar memelerimiz ile gurur

Detaylı

TİCARİ İLİŞKİLER DURUM İKÖ ÜLKELERİ ARASINDA AVRUPA BİRLİĞİ >>

TİCARİ İLİŞKİLER DURUM İKÖ ÜLKELERİ ARASINDA AVRUPA BİRLİĞİ >> AVRUPA BİRLİĞİ >> Hazırlayan: Mustafa BAYBURTLU (TOBB AB Daire Başkanı) İKÖ ÜLKELERİ ARASINDA TİCARİ İLİŞKİLER VE EKONOMİK DURUM İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi ülkelerin ekonomik yapıları, ekonomik

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi. Sağlık Nedir?

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi. Sağlık Nedir? Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi Sağlık Nedir? Dünya Sağlık Örgütü sağlığı şöyle tanımlanmıştır: Mehmet ATASEVER Kamu İhale Kurumu Kurul Üyesi Sağlık insanın;

Detaylı

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi

Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi Türkiye de Sağlık Hizmetlerinin Finansmanı ve Sağlık Harcamalarının Gelişimi Mehmet ATASEVER Kamu İhale Kurumu Kurul Üyesi Ankara, 29.11.2018 Sağlık Nedir? Dünya Sağlık Örgütü sağlığı şöyle tanımlanmıştır:

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Ocak 08, 2013-7:10:56 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bugün itibarıyla Suriye'den ülkemize gelmiş, kamplarımızda kalan sığınmacı sayısı 152 bin 51'dir'' dedi.

Detaylı

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi İSTANBUL İLİ ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ (UMKE) 2010 YILI FAALİYETLERİ SIRA BAŞLANGIÇ BİTİŞ KATILIMCI ADI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO TARİHİ TARİHİ SAYISI 1 Afetlerde Sağlık Hizmetleri 04.01.2010 04.01.2010

Detaylı

Türkiye de Kayıp bir Kuşak oluşmasını önlemek

Türkiye de Kayıp bir Kuşak oluşmasını önlemek Türkiye de Kayıp bir Kuşak oluşmasını önlemek II Dünya Savaşı ndan bu yana dünyanın yaşadığı en ağır insani kriz olan Suriye deki çatışmalar 6. yılına girdi ve görünürde sona ereceğine ilişkin bir belirti

Detaylı

Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği

Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği Göçmen Sağlığı Merkezi Saha Deneyimleri Gaziantep- Kilis Örneği T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 02.10.2017 GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİ ÜLKEMİZDEKİ TOPLAM SURİYELİ SAYISI * GEÇİCİ

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır.

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır. /akayhastanesi /akayhastanesi Hizmetindeyiz Akay Hastanesi hedeflerinin doğrultusunda tıbbın bütün kliniklerinde hizmet vermeyi ve 450 yi aşan personeli ile standartlarını daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır.

Detaylı

Selçuk KARAÇAY HasanSÜEL Vodafone Türkiye

Selçuk KARAÇAY HasanSÜEL Vodafone Türkiye Selçuk KARAÇAY HasanSÜEL Vodafone Türkiye Vodafone, Dünyanın Vodafone En dünyanın Büyük en Mobil büyük mobil Şirketidir iletişim şirketidir. VODAFONE VOice + DAta + telefone 1985 te İngiltere nin ilk cep

Detaylı

Yurtdışı Sağlık Hizmetlerinde Yönetimsel Süreçler. Arif ÇETİN Daire Başkanı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü

Yurtdışı Sağlık Hizmetlerinde Yönetimsel Süreçler. Arif ÇETİN Daire Başkanı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü Yurtdışı Sağlık Hizmetlerinde Yönetimsel Süreçler Arif ÇETİN Daire Başkanı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü arif.cetin@saglik.gov.tr DİABGM Koordinasyonu Yasal Dayanak ve Görev Tanımı: 663 KHK 14. madde

Detaylı

Gebelik veya hamilelik,

Gebelik veya hamilelik, Gebelik veya hamilelik, yumurtanın döllenmesinden doğuma kadar geçen 266 günlük döneme verilen isimdir. Anne ve baba adayının bu dönemi bilinçli ve sağlıklı bir şekilde geçirmesi, hem doğacak çocuk/çocukları

Detaylı

SAGLIK Sağlık hastalığın olmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir Temel sağlık hizmeti ne anlama gelmektedir?

SAGLIK Sağlık hastalığın olmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir Temel sağlık hizmeti ne anlama gelmektedir? SAGLIK Sağlık hastalığın olmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir Temel sağlık hizmeti ne anlama gelmektedir? Temel sağlık hizmeti hasta olanın tedavi edilmesi yanında,

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik Evrak Tarih ve Sayısı: 18/12/2018-E.48599 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BENU4MPDL* Sayı :30579404/814/ Konu :Yemen Yardım Kampanyası Hk. İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İlgi : Sakarya

Detaylı

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ

VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI VAN ERCİŞ DEPREMİ VAN ERCİŞ DEPREMİ FAALİYET RAPORU-I 23-27 EKİM 2011 1 VAN-ERCİŞ DEPREMİ 23 Ekim de Van ın Erciş ilçesini vuran 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların altından bir canlıya daha ulaşabilme

Detaylı

2015 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı

2015 KIZILAY Haftası İlköğretim 1.-4. sınıf Takdimci El Kitabı Bu el kitabı, 2015 yılı Kızılay Haftası okul etkinlikleri için Türk Kızılayı şube, bölge ve yerel merkezlerine hazırlanmıştır. İlköğretim 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan sunumun

Detaylı

Paylaştıkça Çoğalıyoruz

Paylaştıkça Çoğalıyoruz 4 Paylaştıkça Çoğalıyoruz Bodrum Belediyesi olarak sosyal sorumluluk alanlarında ihtiyaçlara cevap vermek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Kültürel ve sanatsal etkinliklere verdiğimiz

Detaylı

ISSA İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİMİZ

ISSA İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİMİZ 1) Elektronik Reçete: Mansiyon Ödülü Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemizde sosyal güvenlik alanındaki başat yetkili organ olarak Genel Sağlık Sigortasının bilgi altyapısını yürütmek üzere MEDULA sistemini

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÖZEL ÇANKAYA YAŞAM HASTANESİ Ayaktan Tedavi: %15 Yatarak Tedavi: %15 Diyet: %10 Lazer epilasyon: %10 Check-up:

Detaylı

Faaliyet Bülteni 2014

Faaliyet Bülteni 2014 Faaliyet Bülteni 2014 444 3 674 3674 SMS BAĞIŞ Yenidoğan Mahallesi 58. Bulvar Cd. 58/1 Sk. No:2/1 Zeytinburnu / İSTANBUL www.hayratyardim.org /hayratyardim İÇİNDEKİLER Hedeflerimiz / 6 Eğitim / 12 Yetim

Detaylı

ÖRGÜTLENME: Engeller ve Çözüm Önerileri Ebelik Yönü

ÖRGÜTLENME: Engeller ve Çözüm Önerileri Ebelik Yönü ÖRGÜTLENME: Engeller ve Çözüm Önerileri Ebelik Yönü Yrd. Doç. Dr. Nazan KARAHAN Ebeler Derneği Başkanı Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölüm Başkanı DSÖ ve UNİCEF, UNFPA ve ICM Ana-çocuk

Detaylı

SAĞLIK YÖNETİMİ HASTANE YÖNETİMİ

SAĞLIK YÖNETİMİ HASTANE YÖNETİMİ SAĞLIK YÖNETİMİ HASTANE YÖNETİMİ Kaynak: Sağlık İşletmeleri Yönetimi Prof. Dr. Dilaver TENGİLİMOĞLU Yrd. Doç. Dr. Oğuz IŞIK Doç. Dr. Mahmut AKBOLAT *Hastanelerin Tanımı *Hastanelerin Özellikleri *Hastanelerin

Detaylı

14. Asya Damar Cerrahisi Kongresi

14. Asya Damar Cerrahisi Kongresi 14. Asya Damar Cerrahisi Kongresi SGK BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -TÜRKİYE DE GERÇEKLEŞTİRİLEN TEDAVİLERİN VE AMELİYATLARIN DÜNYA STANDARTLARININ ÜZERİNDE OLMASI GURUR VERİCİDİR -SİGARA KULLANIMINDA

Detaylı

Halk Sağlığı-Ders 1 Hastalık ve Sağlık-Halk Sağlığının Doğuşu

Halk Sağlığı-Ders 1 Hastalık ve Sağlık-Halk Sağlığının Doğuşu Halk Sağlığı-Ders 1 Hastalık ve Sağlık-Halk Sağlığının Doğuşu Öğr. Gör. Hüseyin ARI 1 Hastalık ve Sağlık İnsanoğlu varoluşundan bu yana sonsuza dek yaşama isteği ile güdülenmiştir. Söz konusu güdü insanları,

Detaylı

SWOT Analizi. Umut Al BBY 401, 31 Aralık 2013

SWOT Analizi. Umut Al BBY 401, 31 Aralık 2013 SWOT Analizi Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 SWOT Strengths Weaknesses Opportunities Threats İşletmenin güçlü ve zayıf yanları ile fırsat ve tehditlerin tespit edilmesi, stratejinin bu unsurlar arasında

Detaylı

KIZILAY HAFTASI 29 EKİM 4 KASIM

KIZILAY HAFTASI 29 EKİM 4 KASIM KIZILAY HAFTASI 29 EKİM 4 KASIM KIZILAY'IN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMALARI 1. Doğa olaylarında zarar görenlere çadır, battaniye, giysi ve yiyecek yardımları yapar. Bunun için önceden bu maddeleri depo eder. 2.

Detaylı

Türkiye de çocukların özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri için reformlar yapılıyor

Türkiye de çocukların özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri için reformlar yapılıyor Türkiye de çocukların özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri için reformlar yapılıyor Türkiye, son yıllarda çocuklara yönelik eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda hayata geçirilen projeler ve reformlarla

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde

Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Sevgili Berlinliler, Saygıdeğer Baylar ve Bayanlar, Eyalet Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı nın verdiği maddi destek sayesinde Şiddetten Koruma Acil Servisi 17 Şubat 2014 tarihinde açılışını yaptı.

Detaylı

Lübnan Kan Bankası. Lübnan Whade Khaled Triaj Merkezi

Lübnan Kan Bankası. Lübnan Whade Khaled Triaj Merkezi 2 3 ÖZET 2011 yılının Mart ayında Suriye nin Daraa kentinde Suriye halkının özgürlük talebine karşı rejimin askeri müdahalede bulunması ve ağır saldırılarla karşılık vermesi üzerine başlayan çatışmalarda

Detaylı

TABURCUYUZ, YA SONRASI?

TABURCUYUZ, YA SONRASI? TABURCUYUZ, YA SONRASI? Uzm. Hemş. Emel DİLEK Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları ABD Annem, 67 yaşında, Emekli öğretmen, HT hastası, 2002 yılında geçirmiş olduğu beyin ameliyatı sonrası

Detaylı

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

TOPLUMU TANIMA VE EKİP ÇALIŞMASI YARD. DOÇ. DR. NALAN AKIŞ

TOPLUMU TANIMA VE EKİP ÇALIŞMASI YARD. DOÇ. DR. NALAN AKIŞ TOPLUMU TANIMA VE EKİP ÇALIŞMASI YARD. DOÇ. DR. NALAN AKIŞ Amaç Bu dersin sonunda öğrenciler, sağlık hizmeti verecekleri toplumu tanımanın önemi konusunda bilgi sahibi olacaklardır. ÖĞRENİM HEDEFLERİ Bu

Detaylı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Kadınlar ve Diyabet: Sağlıklı bir gelecek hakkımız

14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Kadınlar ve Diyabet: Sağlıklı bir gelecek hakkımız 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Kadınlar ve Diyabet: Sağlıklı bir gelecek hakkımız 14 Kasım Dünya Diyabet Gününe ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalımızın bilgilendirme metni:

Detaylı

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com 20. yıl Merkez Sarıgazi Cad. Bulgurlu Mah. No: 39 34696 Çamlıca - Üsküdar İstanbul / TÜRKİYE Tel: +90 (216) 524 12 24 Fax: + 90 (216) 524 12 80-81 Depolama ve Laboratuvar Tesisleri GEBKİM İhtisas Organize

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI

SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI Sağlık Hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu websitesi üzerinde Kampusta Yaşam/Sağlık Hizmetleri; Intranet üzerinde Kampusta Yaşam/ Sağlık Hizmetleri

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi AVRUPA BİRLİĞİ NDE SAĞLIK TURİZMİ Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık turizmi nedir? hastaların ihraç edilmesi? tıbbi hizmetlerin ithal edilmesi? sağlığın/sağlık hizmetlerinin

Detaylı

ORGAN VE DOKU BAĞIŞI-NAKLİ

ORGAN VE DOKU BAĞIŞI-NAKLİ ORGAN VE DOKU BAĞIŞI-NAKLİ. BEYİN ÖLÜMÜ NEDİR? Beyin ölümü, beyin fonksiyonlarının geri dönüşümsüz olarak kaybolmasıdır. Beyin ölümü gerçekleşen kişide solunum ve dolaşım ancak yoğun bakım koşullarında

Detaylı

Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır.

Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır. ŞİŞMANLIK (OBEZİTE) Şişmanlık (obezite); sağlığı bozacak düzeyde vücutta yağ miktarının artmasıdır. Yağ dokusunun oranı; Yetişkin erkeklerde % 12 15, Yetişkin kadınlarda %20 27 arasındadır. Bu oranların

Detaylı

SEL FELAKETİNE YÖNELİK ACİL YARDIM PROJESİ-AFGANİSTAN

SEL FELAKETİNE YÖNELİK ACİL YARDIM PROJESİ-AFGANİSTAN SEL FELAKETİNE YÖNELİK ACİL YARDIM PROJESİ-AFGANİSTAN İHH Projeler Birimi Nisan 2014 PROJENİN KONUSU Bu proje Afganistan ın üç şehrinde, Badğis, Serpul ve Cevizcan, büyük hasara sebep olan sel felaketinde

Detaylı

ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI

ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI Hanife TİRYAKİ ŞEN İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü Personel Eğitim Birimi 19/11/2012 Aday Memur Eğitimleri-2012 1 ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI

Detaylı

BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD)

BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD) BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD) 22-26 EKİM 2014 58. MİLLİ PEDİATRİ KONGRESİ İlk sığınma 29 Nisan 2011 tarihinde başlamıştır Nüfus Hareketleri - Mevzuat «Açık kapı politikası»

Detaylı

GEBELİK VE LOHUSALIK

GEBELİK VE LOHUSALIK GEBELİK VE LOHUSALIK ANA SAĞLIĞI Sağlık hizmetleri açısından doğurganlık çağındaki (15-49 yaş arası) tüm kadınlara ana denir. 15-49 yaş doğurganlık çağındaki kadınlar nüfusumuzun % 27 sini oluşturmaktadır.

Detaylı

Suriyeli Mültecilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimi. Hazırlayan: BMMYK-İstanbul Saha Ofisi

Suriyeli Mültecilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimi. Hazırlayan: BMMYK-İstanbul Saha Ofisi Suriyeli Mültecilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimi Hazırlayan: BMMYK-İstanbul Saha Ofisi Sağlık Hizmetlerine Erişimin Yasal Dayanağı Kronolojik düzenlemeler AFAD Yönetmeliği (Nisan 2011) AFAD Genelgesi

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ DAHİLİYE UZMANI KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ DAHİLİYE UZMANI KADROSU HİZMET ŞEMASI TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ DAİRESİ PRATİSYEN HEKİM KAROSU (3(2).41/2000) Kadro Adı : Pratisyen Hekim Hizmet Sınıfı : Tabiblik Hizmetleri Sınıfı Derecesi : III (İlk Atanma Yeri) Kadro Sayısı : 22 I. GÖREV

Detaylı

Sağlık İçin Nerede, Ne Kadar Para Ödemek Zorundayız? / Başak Göktaş

Sağlık İçin Nerede, Ne Kadar Para Ödemek Zorundayız? / Başak Göktaş Sağlık İçin Nerede, Ne Kadar Para Ödemek Zorundayız? / Başak Göktaş Katılım payı 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için genel sağlık

Detaylı

Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI Kendiniz ve Sevdikleriniz İçin Sağlıklı Bir Karar! AEGON KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI 0850 221 15 55 Uluslararası güç Farklı plan alternatifleri Geniş medikal hizmet ağı Bütçenize uygun çözümler Aegon

Detaylı

Katarakt cerrahisinde bıçak yerine lazer

Katarakt cerrahisinde bıçak yerine lazer femtosaniye lazer Yaşa bağlı olarak göz içi merceğinin saydamlığını kaybetmesi anlamına gelen kataraktın cerrahi tedavisinde en son aşama olan ve operasyonun önemli bir kısmının el değmeden bilgisayar

Detaylı

Kurban Allah a yakınlaşmanın adıdır. Sahip olduklarımızın Allah yolunda feda edilmesidir, teslimiyettir, teşekkürdür.

Kurban Allah a yakınlaşmanın adıdır. Sahip olduklarımızın Allah yolunda feda edilmesidir, teslimiyettir, teşekkürdür. Kurban Allah a yakınlaşmanın adıdır. Sahip olduklarımızın Allah yolunda feda edilmesidir, teslimiyettir, teşekkürdür. Kurbanlarınız Afrika da Bayram Olsun. Kurbanlarınızı Afrika nın en ücra yerlerine

Detaylı

SOKAKTA YAŞAMAK ZORUNDA KALAN İNSANLARA İNSANİ YARDIM VE TOPLUMA GERİ KAZANDIRMA

SOKAKTA YAŞAMAK ZORUNDA KALAN İNSANLARA İNSANİ YARDIM VE TOPLUMA GERİ KAZANDIRMA SOKAKTA YAŞAMAK ZORUNDA KALAN İNSANLARA İNSANİ YARDIM VE TOPLUMA GERİ KAZANDIRMA BİZ KİMİZ? Çorbada Tuzun Olsun Derneği, çeşitli yaş gruplarınıdan, farklı meslek, farklı eğitim düzeyinden, farklı dini

Detaylı

KATARAKT HASTANESİ PROJESİ NİJER

KATARAKT HASTANESİ PROJESİ NİJER KATARAKT HASTANESİ PROJESİ NİJER İHH Projeler Birimi Mart 2013 PROJE ÖZETİ Bu proje, Nijer in Niamey bölgesinde 5 yıl içinde 30.000 katarakt ameliyatının yapılmasını kapsamaktadır. En az 150.000 göz hastasının

Detaylı

1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014

1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014 1- Ulusal Kırmızı Et Konseyi Seferihisar da Toplanacak!- 03.09.2014 Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulu ve Değerlendirme Toplantısı, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında Türkiye'nin en

Detaylı

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04.

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04. Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04.2004 Sayı: 25427 MADDE 1 9/3/2000 tarihli ve 23988 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem

04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem 04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem İkçü'de Hem Eğitim, Hem Sağlık! Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, oluşturduğu üç aile sağlığı merkezinde bir taraftan

Detaylı

Bilim Uzmanı İbrahim BARIN

Bilim Uzmanı İbrahim BARIN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİNDE YATAN HASTALARIN HASTANE HİZMET KALİTESİNİ DEĞERLENDİRMELERİ Bilim Uzmanı İbrahim BARIN Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri AMAÇ Hasta memnuniyeti verilen

Detaylı

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma İçin Bilgi Paylaşımı Toplantısı 21.05.2014

Sivil Toplum Afet Platformu: Soma İçin Bilgi Paylaşımı Toplantısı 21.05.2014 Kurum Adı ÇALIŞMA ALANI NE YAPIYOR NEREDE HEDEF GRUP NE AŞAMADA KAPASITE ve EK BİLGİLER SİTAP adına Hayata Anne Çocuk Vakfı (AÇEV) İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) Bilgi Yönetimi ve Planlama Soma

Detaylı

Turkuaz Ege de Yemden Balığa

Turkuaz Ege de Yemden Balığa Turkuaz Ege de Yemden Balığa UZANAN yolculuk... Denİz dostu olduğumuzu DÜNYA BİLİYOR! Türkiye nin en güçlü ve büyük topluluklarından biri olan Yaşar Grubu nun tam entegrasyon felsefesi ile 1983 yılında

Detaylı

HEMODİYALİZ HASTALARINDA SOSYAL HİZMET GEREKSİNİMLERi VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM DİYALİZ TEKNİKERİ SEMA KAYA

HEMODİYALİZ HASTALARINDA SOSYAL HİZMET GEREKSİNİMLERi VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM DİYALİZ TEKNİKERİ SEMA KAYA HEMODİYALİZ HASTALARINDA SOSYAL HİZMET GEREKSİNİMLERi VE MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM DİYALİZ TEKNİKERİ SEMA KAYA Kronik böbrek yetmezliği; hastalarda ruhsal, psikososyal ve ekonomik sorunlara yol açması sosyal

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir;

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir; Yrd. Doç Dr. Gonca Güzel Şahin SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE Sağlık Turizmi; insanların tedavi olmak amacıyla yaşadıkları ülkeden, kaliteli ve görece daha ucuz hizmet alabilecekleri başka ülkelere

Detaylı

Aile hekimi sayısı 21 bin 200 e ulaştı

Aile hekimi sayısı 21 bin 200 e ulaştı Aile hekimi sayısı 21 bin 200 e ulaştı Kasım 20, 2013-10:05:11 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesi üzerine sunum yaptı. Sağlık Bakanlığı

Detaylı

Türkiye de Erken Çocukluk Gelişimi ve Binyıl Kalkınma Hedefleri Yolunda Gelişmeler. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Yıldız YAPAR.

Türkiye de Erken Çocukluk Gelişimi ve Binyıl Kalkınma Hedefleri Yolunda Gelişmeler. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Yıldız YAPAR. Türkiye de Erken Çocukluk Gelişimi ve Binyıl Kalkınma Hedefleri Yolunda Gelişmeler Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Yıldız YAPAR 12 Ekim 2010 Sunuş Planı Erken Çocukluk Gelişimi (EÇG) Nedir? Binyıl

Detaylı

KKH yi Tercih Etmek İçin 5 İyi Neden. Çünkü önemli olan hizmettir!

KKH yi Tercih Etmek İçin 5 İyi Neden. Çünkü önemli olan hizmettir! KKH yi Tercih Etmek İçin 5 İyi Neden Çünkü önemli olan hizmettir! KKH iyi seçim(im) 5 iyi neden kendiniz keşfedin! çünkü burada önemli olan bizim için sizsiniz çünkü biz kalite sağlıyoruz Aile: Burada

Detaylı

RAMAZAN BEREKETTİR RAMAZAN

RAMAZAN BEREKETTİR RAMAZAN RAMAZAN BEREKETTİR RAMAZAN 017 Avrasya Vakfı hayır yolculuğunda her yıl olduğu gibi bu Ramazan da dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine sizlerin adına ulaşıyor. Siz de kumanyalarınızı, fitrelerinizi,

Detaylı

kötülüğü, gönlümüzde yeşertip çevremizde büyüteceğimiz iyilik hareketi yok edecek.

kötülüğü, gönlümüzde yeşertip çevremizde büyüteceğimiz iyilik hareketi yok edecek. Dünyayı saran her türlü kötülüğü, gönlümüzde yeşertip çevremizde büyüteceğimiz iyilik hareketi yok edecek. Bu Ramazan da kendinize bir İYİLİK YAPIN İnsanlığımızdan, kardeşliğimizden habersiz, onuruyla,

Detaylı

KONAK İBN-İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

KONAK İBN-İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ DALLARIN GÖREV TANIMLARI Ebe Yardımcılığı Dalı; 1) Doğurganlık sınırları içerisindeki kadınların üreme sağlığı konusunda kayıtlarının tutulmasına yardım eder. 2) Gebelik öncesi dönemde gebeliğe hazırlık

Detaylı

2013 FAALiYET RAPORU

2013 FAALiYET RAPORU 2013 FAALiYET RAPORU SUNUS Yaşadığımız çağda teknolojinin, sanatın, ilmin bu denli gelişmesi ile birlikte kitle iletişim araçlarını yönlendiren toplumların meydana getirdiği en temel yanılgı; bu ilerlemenin

Detaylı