T.C. BARTIN VALİLİĞİ İL BRİFİNGİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. BARTIN VALİLİĞİ İL BRİFİNGİ"

Transkript

1 T.C. BARTIN VALİLİĞİ İL BRİFİNGİ AĞUSTOS 211

2 BU BRİFİNG, 5 AĞUSTOS 211 TARİHİNDE İLİMİZİ ZİYARET EDEN, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI SAYIN ERDOĞAN BAYRAKTAR A TAKDİM EDİLMEK ÜZERE HAZIRLANMIŞTIR.

3 TARİHÇE Bartın, adının kaynağını, Bartın ırmağının antik çağlardaki adı Parthenios tan (Partenyus) almaktadır. Mitolojide Sular Tanrısı olan Parthenios ırmağı kenarında kurulan kentin adının Parthenia adıyla anıldığı ve zamanla Bartın a dönüştüğü yazılı kaynaklardan anlaşılmaktadır. Bartın Irmağı Amasra 1867 yılında ilçe olan Bartın Cumhuriyet dönemi ile birlikte 1924 yılında Zonguldak iline bağlanmıştır. Kurucaşile-Kapısuyu Ulus-Uluyayla 7 Eylül 1991 tarih ve 376 Sayılı kanunla il olarak yeniden yapılanmıştır. Bugün Merkez, Amasra, Kurucaşile ve Ulus olmak üzere 4 ilçesi vardır. İDARİ YAPI ve NÜFUS İlçeler 21 Yılı Nüfus 21 Yılı İlçe Merk. Nüfusu 29 Yılı Nüfusu 2 Yılı Nüfusu Belediye Sayısı Mahalle Sayısı Köy Sayısı Bartın Mrk Amasra Kurucaşile Ulus Toplam İlin toplam nüfusu dir. İlimizde Merkez ilçe dahil 4 ilçe, 9 Belediye, 51 Mahalle ve 26 köy bulunmaktadır. Nüfusun % 34.8 i (63.984) Şehirde, % 65,92 si ( ) kırsal alanda yaşamaktadır.

4 GENEL SOSYO-EKONOMİK BİLGİLER İlimiz, 584 Sayılı Kanun kapsamındadır ve Bölgesel ve Sektörel Teşvik Sisteminde 3. Bölgede yer almaktadır. Yüzölçümü km2, Nüfus yoğunluğu 88 kişidir. Bartın, iller sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 55. sıradadır. Ekonomik yapıyı belirleyen ana unsurlar Madencilik, Sanayi, Tarım, Ticaret, Turizm ve Ormancılıktır. İl Milli Geliri nin sektörel dağılımı incelendiğinde; Hizmetler Sektörü (% 62) birinci sırada, onu Tarım Sektörü (%23) ve Sanayi Sektörü (%14) izlemektedir. 4.derece gelişmiş iller grubunda yer almaktadır. EĞİTİM İL GENELİ, OKUL, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ SAYILARI TÜR Okul Yönetici Sayısı Öğretmen Usta Öğretici Öğrenci Anaokulu Anasınıfı (İÖO. ve Liselerinin Bünyesinde) (83) Derslik İlköğretim % 99,14 Ortaöğretim % 68,29 Bağlı Kurumlar Genel Toplam Okullaşma Oranı % 56,39 İl genelinde Okul Öncesi Eğitim, ilk ve ortaöğretim de (Resmi+Özel) 133 okul, derslik mevcuttur öğretmen ile öğrencimiz vardır. Derslik başına 21, öğretmen başına 19 öğrenci düşmektedir.

5 EĞİTİM-Yükseköğretim Bartın Üniversitesi Genel Bilgiler: 22 Mayıs 28 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulan Bartın Üniversitesinde; 3 fakülte (Orman, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültesi), 1 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitü bulunmaktadır. Üniversite Şehir Merkezine 5,5 km uzaklıkta olup, 114. m2 kampus alanı mevcuttur Öğretim döneminde personel sayısı 24 ı akademik ve 166 sı idari olmak üzere toplam 46 dır. Üniversitemiz öğretim yılında öğrenci sayımız e ulaşmıştır. Barınma: Kampüs alanı içerisinde 49 ı kız, 41 u erkek Toplam 9 öğrenci kapasiteli kredi yurtlar kurumuna bağlı 2 yurt bulunmaktadır. %1 kapasite ile hizmet vermektedir. EĞİTİM-Yükseköğretim Üniversitemizin yeni kampus alanı Merkez İlçeye bağlı Kutlubeyyazıcılar Köyü ile Esenyurt Köyü sınırları içerisinde bulunan arazi, toplam ,22 m² olup, bu alan içerisinde kamulaştırılacak parsellerin toplam alanı ise ,5 m2 dir Kamulaştırma %98 olarak tamamlanarak inşaat çalışmaları ihale sürecindedir.

6 SAĞLIK Genel İl genelinde; 1 Devlet Hastanesi, 1 Kadın doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ulus İlçe Entegre Hastanesi olmak üzere toplam 3 hastane mevcuttur. Toplam yatak sayımız 417 dir. Yatak başına düşen kişi sayısı 459, Hekim Başına düşen kişi sayısı ise 1.2 dir. İlimizde 1 Verem Savaş Dispanseri, 1 Halk Sağlığı Laboratuarı, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve 1 KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) mevcuttur. 16 Pratisyen hekim, 13 Uzman hekim olmak üzere toplam 29 hekim vardır. 62 Eczane vardır. 6 Adet 112 Acil İstasyonu bulunmaktadır. (İlçe Merkezi 3, Amasra 1, Kurucaşile 1, Ulus 1 adet) 2 Adet Özel Tıp Merkezi, 17 Adet Özel Muayenehane vardır. 27 Kasım ayı itibariyle İlimizde Aile Hekimliği uygulamasına geçilmiştir. (57 Aile Hekimi ve 4 Toplum Sağlığı Merkezi hizmeti sürdürmektedir.) Yataklı Tedavi Kurumları Kurumun Adı Yeri Sayısı Yatak Sayısı Yatak İşgal Oranı Bartın Devlet Hastanesi Merkez Bartın Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Merkez Ulus İlçe Hastanesi Ulus 1 15 Toplam SANAYİ Genel Durum Önemli sektörlerin başında; tekstil-konfeksiyon, kömür, toprak, plastik, metal eşya, gıda, orman ürünleri ve mobilya sanayi gelmektedir. İlde sanayi arsalarının yeterli büyüklük ve sayıda üretilip, özel girişimcilerin istifadesine sunulamamasından dolayı özel sektör yatırımları, beklenen düzeyin altında kalmaktadır. Tesis Türü Tekstil - Konfeksiyon Sanayi Gıda Sanayi Kimya, Kömür ve Plastik Sanayi Taş ve Toprağa Dayalı Sanayi Orman Ürünleri ve Mobilya Sanayi Metal Eşya ve Makine Teçhizat Sanayi Diğer Sanayi Toplam Firma Sayısı Çalışan Sayısı sanayi tesisinde yaklaşık kişi istihdam edilmektedir. En fazla istihdam 2.88 kişi ile Tekstil ve Konfeksiyon sektöründedir.

7 DIŞ TİCARET Bartın İli İhracat-İthalat Yıllar İhracat ($) İthalat ($) Son 5 yıllık Bartın ili dış ticaret hacmi irdelendiğinde, özellikle 29 yılında daha belirgin olarak ihracatta artış, ithalat miktarında ise azalma 28 yılından itibaren başlamıştır. 21 Verilerine göre Türkiye genelinde 81 il içerisinde Bartın ihracatta 69. ithalatta ise 69. sıradadır. TAPU VE KADASTRO

8 KADASTRO ÇALIŞMALARI 21 Yılı sonu itibari ile İlimizin bütününde kadastro çalışmaları tamamlanmıştır. KADASTRO ÇALIŞMALARI Kadastro Çalışmaları İLÇELER TOPLAM BİRİM SAYISI BİTEN BİRİM SAYISI DEVAM EDEN BİRİM SAYISI İHALELİ MÜDÜRLÜKÇE KALAN BİRİM SAYISI SORUNLU BİRİM SAYISI Mahalle Köy Mahalle Köy Mahalle Köy Mahalle Köy Mahalle Köy Mahalle Köy AMASRA BARTIN MERKEZ KURUCAŞİLE ULUS İL TOPLAMI GENEL TOPLAM 31 31

9 KADASTRO ÇALIŞMALARI Yıllara Göre Kadastrosu Tamamlanan Birim Sayıları İLÇELER Mahalle Köy Mahalle Köy 27 Mahalle Köy 28 Mahalle Köy 29 Mahalle Köy 21 Mahalle Köy TOPLAM Mahalle Köy AMASRA BARTIN MERKEZ KURUCAŞİLE ULUS İL TOPLAMI GENEL TOPLAM ve 21 Yılları arasında toplam 162 birimde adet parsel üretilmiş olup, Bu parsellerden parsellere ait tapu kayıt senetleri dağıtımı yapılmıştır. 211 Yılı itibari ile 45 adet birimde adet parselin de tapu senetleri dağıtıma hazır hale getirilmiştir Yılları arasında sayısal kadastral yapım işleri için toplam TL harcanarak 158 birimde kadastro çalışmaları tamamlanmıştır. KADASTRO ÇALIŞMALARI Yenileme Hazırlık Çalışmaları 211 Yılı itibari ile 38 adet birimde yenileme hazırlık çalışmaları Müdürlükçe tamamlanmış olup, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce yapılan ihalenin sonuçlanmasına müteakip yenileme çalışmalarına başlanacaktır. 2B Çalışmaları 3 Adet birimde 2B çalışmaları ile ilgili planlama yapılmış olup bunların 18 tanesinin ihaleli kadastro çalışmaları kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce ihalesi yapılacaktır. 1 adet birimin güncelleme ve kadastro çalışmaları tamamlanmış geriye kalan 2 birimin ise askı ilanları devam etmektedir.

10 TAKBİS ÇALIŞMALARI TAKBİS e Geçti İlimizde TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) çalışmaları 26 yılında başlamıştır. Bartın ilimizde 4 adet Tapu Müdürlüğü mevcuttur. 4 Müdürlüğümüzde de ( Bartın Merkez, Amasra, Kurucaşile ve Ulus) TAKBİS Projesi tamamlanarak, vatandaşlarımıza doğru ve hızlı hizmet verilmeye başlanmıştır. TAPU ÇALIŞMALARI Bartın il genelinde yıllık ortalama 13. adet akitli ve akitsiz işlem gerçekleştirilmektedir. Bu işlemler sonucunda yaklaşık 5...TL. tapu harcı tahakkuk ve tahsil ettirilerek Maliye Hazinesine gelir elde edilmiştir. Müdürlüklerimize (akitli ve akitsiz işlemler dışında) yaklaşık 7. adet evrak gelmekte olup, 6.5 adet evrak cevaplandırılmıştır. Müdürlüklerimizde internet üzerinden randevu alınması ve işlem aşamaları hakkında talep sahiplerinin cep telefonlarına bilgi mesajı gönderilmesi uygulamasına geçilmiştir.

11 İLLER BANKASI A.Ş. İLLER BANKASI A.Ş. ÇALIŞMALARI Harita Yapım ve İmar Planı İşleri İller Bankası A.Ş. Kastamonu Bölge Müdürlüğünün ilimizde 211 yılı yatırım programında harita ve imar planı olarak 3 adet yatırımı bulunmaktadır. Bunlar; Kozcağız ve Ulus Belediyeleri harita alım işi, Hasankadı Belediyesi İmar Planı işidir. Önceki Yıllar Harcaması 211 Yılı Ödeneği Harcanan : : : ,.-TL 131.,.-TL ,.-TL

12 İLLER BANKASI A.Ş. ÇALIŞMALARI Kanalizasyon İşleri Bartın (Merkez) Kanalizasyon İnşaatı Natamam işler faslından bitirilerek kesin kabulü yapılmış olup, Bu işin için TL harcama yapılmıştır. Beldes Programında Yürütülen İşler Arıt Belediyesi İçme Suyu İnşaatı Beldes kapsamında kullandırılan TL kredi ile % 65 fiziki gerçekleşme seviyesinde devam etmektedir. Bu iş için bu güne kadar ,.-TL harcama yapılmıştır. İLLER BANKASI A.Ş. ÇALIŞMALARI İller Bankasınca Kredi Verilerek Yürütülen İşler İller Bankası A.Ş. ne Sukap kapsamında Kumluca ( Bartın ) Kanalizasyon inşaatı ve Abdipaşa (Bartın) İçmesuyu inşaatında kullanılmak üzere %5 hibe %5 si Belediyesine kredi açılarak destek sağlanmıştır. Bu 2 iş ile ilgili ihale hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Projesi Devam Eden İşler Kozcağız Kanal Şebeke Projesi 21 yılında ihale edilmiş olup, etap çalışmaları devam etmektedir. Köylere yapılan yardımlar İller Bankası yıllık karından Bartın iline, köylerin alt yapı işlerinde kullanılmasına yönelik toplam ,19 TL'lik bir ödenek ayrılmıştır. Bu ödenek çerçevesinde Bartın Valiliği İl Özel İdaresince belirlenen 11 adet köyün alt yapı işlerinde kullandırılacaktır.

13 ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMASI DEVAM EDEN YATIRIMLAR Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı Birlik Bina Onarımı 116. TL. Proje bedelli onarım işi ihalesi yapılmış olup, ihale süreci devam etmektedir. Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı 17 Daireli Lojman İnşaatı 3.5. TL. Proje bedelli Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı 17 daireli lojman inşaatının zemin etüdü esnasında arkeolojik bulguya rastlanması sonucu Karabük K.T.V.K.K. Kararı gereği Bakanlıkça inşaat durdurulmuştur. Lojman inşaatı için Bartın ve Amasra da alternatif arsa arayışı devam etmektedir.

14 ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TAMAMLANAN BAZI YATIRIMLAR Bartın Hükümet Konağı Hükümet Konağı İnşaatı iş artışı ile beraber, fiziki olarak %129,76 seviyesinde tamamlanmıştır Tarihi itibari ile geçici kabulü yapılmış olup, hizmet binasında faaliyet gösterecek olan kurumların taşınma işlemleri devam etmektedir itibariyle de tüm birimler yeni binada hizmet vereceklerdir. Maliyeti TL.dir. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TAMAMLANAN BAZI YATIRIMLAR 5 Kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Bartın Üniversitesinde öğrencilerin barınma sorunlarına yönelik olarak önemli bir altyapı oluşturacak olan 5 kişilik öğrenci yurdu inşaatının itibariyle geçici kabulü yapılarak ilgili kurma teslim edildi ve hizmete açılmıştır.

15 ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK ÇED ve Planlama Çevre Düzeni Planı Zonguldak Bartın - Karabük Planlama Bölgesi 1/1 ölçekli Çevre Düzeni Planı, Plan Hükümleri ve Plan Açıklama Raporu tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığınca onanarak yürürlüğe girmiş, yapılan itirazlar sonucu planda ve tarihlerinde değişiklikler yapılmıştır. Plan Hükümleri gereği Planlama Alt Bölgesi 1 / 25 ölçekli Çevre Düzeni Planı İl Özel İdaresince ihale edilmiş, plan yapım süreci devam etmektedir. ÇED Başvuruları: Bugüne kadar toplam 125 ÇED başvurusu yapılmıştır. Yıllık ortalama olarak 15 başvuru yapılmakta ve değerlendirilmektedir. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK Katı Atık Bertaraf Tesisi İlimiz, Gürgenpınarı Mevkiindeki alanda vahşi depolama ile İlimiz katı atıkları depolanmaktadır. Zonguldak İli E28-C1 pafta haritada Kaman Köyü sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 98.29,94 m2 alan Bartın İli Katı Atık Bertaraf Tesisi alanı olarak belirlenmiştir. Bartın Belediyeler Birliği 5491 Sayılı Kanunla Değişik 2872 Sayılı Çevre Kanunu nun Geçici 4.maddesi gereği Katı atık Bertaraf Tesisi kurmak için iş termin planını sunmuş olup, tarihi itibariyle işletmeye alacağını taahhüt etmiştir. Birliğin Adı Üye Belediyeler Birlik Nüfusu Atık Miktarı kg/gün Belediye Atıkları Tıbbi Atııklar Bartın Belediyeler Birliği Bartın-Merkez, Amasra, Ulus, Kurucaşile İlçeleri, Kozcağız, Abdipaşa, Kumluca, Arıt, Hasankadı Beldeleri Katı atık bertaraf tesisi ÇED süreci tamamlanmıştır. Tesise ait proje hazırlanarak Bakanlık onayına sunulacak ve onay alındıktan sonra yapım ihalesine çıkılacaktır tarihi itibariyle İlimizde oluşan tıbbi atıklar Bartın Belediyeler Birliği tarafından Zonguldak da ki sterilizasyon tesisine gönderilmektedir.

16 ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK Katı Atık Bertaraf Tesisi Vahşi Depolama Alanı (Mevcut) Katı Atık Bertaraf Tesisi Alanı (Yeni) ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK Hava Kirliliğinin İzlenmesi Hava kalitesinin izlenmesi amacı ile Hava Kalitesi İzleme İstasyonu ; 27 yılı Şubat ayı itibariyle faaliyete geçmiştir. İlimiz ve tüm İlçeleri II.Grup kirli iller sınıfında yer almaktadır. Bartın Limanı Atık Kabul Tesisi Bartın Belediyesi tarafından işletilen Bartın Limanı nda kurulu Atık Kabul Tesisi, Bakanlığımızca tarih ve 74-AKTL-1 No lu belge ile lisanslandırılmıştır. Lisans içeriği sintine suyu, slaç, atık yağ, pis su ve evsel katı atıkları alımını kapsamaktadır.

17 KÖYDES Genel Yıllar İçme suyu Kanalizasyon Köy yolu Sulama Ortak Alım Toplam Proje Toplam Ödenek TOPLAM KÖYDES Yıllarında; proje için toplam TL. tahsis edilmiştir. 318 İçme suyu projesinde; 282 ünitede yeni tesis, 355 ünitede tesis geliştirme ve 391 ünitede onarım işi yapılmıştır, 716 yol projesinde; bugüne kadar 522,6 km. I.kat, 224,9 km. II. kat 23,7 km. sıcak asfalt olmak üzere toplam 771,2 km. asfalt yol, 24,5 km. parke yol yapılmıştır. 7 Kanalizasyon projesi gerçekleşmiştir.

18 TOKİ İlimizde bugüne kadar 89 konutlu 3 adet Toplu Konut Projesi uygulaması yapılmıştır. Bu projelerden 2 adeti bitirilip 698 konut hak sahiplerine teslim edilmiş, 192 konutlu 1 proje ise %94 seviyesinde devam etmektedir. ENERJİ Doğalgaz Bartın doğalgaz boru hattı ve boru hattı sistemine ait sabit tesislerin inşaatı tamamlanmış ve Kasım 29 da gaz arzı sağlanarak bugün OSB 9 firma ve OSB dışı 2 olmak üzere toplam 11 firma tarafından kullanılmaktadır. Önümüzdeki dönemde Bartın ilinin tamamında kullanıma geçilmesi için EPDK tarafından Şehir içi dağıtım ihalesi yapılmış olup, süreç devam etmektedir.

19 VALİLİĞİMİZCE YÜRÜTÜLEN PROJELER Bartın Irmağı ve Yakın Çevresinin Peyzaj Planlama Odaklı Turizme Kazandırılması Projesi Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Prof.Dr. Veysel EROĞLU'nun Temmuz 21 tarihinde ilimizi ziyaretinde Bartın ırmağının turizm amaçlı ıslah ve kıyı düzenlemelerinin yapılması, ırmakta yapılacak çalışmaların bu doğrultuda projelendirilmesi konusunda talimatları üzerine, Valiliğimizce koordine edilen tüm ilgili paydaşların katılımı ve desteğiyle akademisyenlerin oluşturduğu çalışma komisyonu oluşturularak Bartın Irmağı ve Yakın Çevresinin Peyzaj Planlama Odaklı Turizme Kazandırılması Projesi başlatılmıştır. Komisyon çalışmalar doğrultusunda hazırlanan sonuç raporu ile Bartın Irmağı üzerinde ıslah kapsamında yapılan Bartın Irmağı Kıyı Düzenlemesi ve Turizm Destinasyonu Geliştirme çalışmasında hazırlanan teknik şartname önerisi tarih ve 1324 sayılı yazımızla Çevre ve Orman Bakanlığına ve DSİ. Genel Müdürlüğüne teklif edilmiştir. VALİLİĞİMİZCE YÜRÜTÜLEN PROJELER Bartın Irmağı ve Yakın Çevresinin Peyzaj Planlama Odaklı Turizme Kazandırılması Projesi 14 km uzunluğunda ve üzerinde 5 tonluk gemilerle Karadeniz den kente kadar ulaşım yapılabilen Bartın Irmağı nın bu potansiyeli mutlak suretle turizm alanında değerlendirilmelidir.

20 VALİLİĞİMİZCE YÜRÜTÜLEN PROJELER Irmak çevresinde yapılacak rekreatif düzenlemeler ve yerleşim konusu gündeme alınmalı ve Irmağın potansiyelinden yararlanılmalıdır. Ren Nehri Hamburg Prag Eskişehir Bartın Irmağı ve Yakın Çevresinin Peyzaj Planlama Odaklı Turizme Kazandırılması Projesi Kent Parkı /125 da. Fuar-Teknopark Alanı /335 da. Arboretum-Botanik Parkı Alanı /115 da. Turizm (Otel-Motel vb.) Alanı /2 da. Günübirlik Rekreasyon Alanı /134 da. Organik Tarım Parkı Alanı /3 da.

21 VALİLİĞİMİZCE YÜRÜTÜLEN PROJELER KARDEŞ KURUM - OKUL PROJESİ İlimizdeki okullarımızın gerek fiziki durumu gerekse donanımı açısından bir takım eksikliklerini gidermek, okula ve öğrencilere maddi, idareci, öğretmen ve personele manevi destek sağlayarak ve dayanışma içerisinde bulunarak öğrencilere daha kaliteli bir ortamda daha kaliteli bir eğitim görmelerini sağlamak amacıyla Sayın Valimiz İsa KÜÇÜK tarafından eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulmuş bir proje olup, her eğitim-öğretim yılı başında İlimizde diğer bakanlıklara bağlı Kamu Kurum ve Kuruluşları ile okullarımız tarafından bir protokol ile imza altına alınarak uygulanması devam ettirilmektedir. Projeye 32 Kamu Kurumu ve 53 okulumuz ile başlanılmış olup, eğitim-öğretim yılı itibariyle 34 Kamu Kurumu ile 54 okulumuzun eşleştirilmesi yapılarak proje devam ettirilmektedir. VALİLİĞİMİZCE YÜRÜTÜLEN PROJELER OSB Köprü Yapımı Projesi OSB Genişletme Çalışmaları Organize Sanayi Bölgesi ile Karayolu arasında bağlantıyı sağlayan Gökırmak üzerindeki köprü, 198'li yıllarda zamanın teknoloji ile köy yolu standartlarına göre civarda bulanan köylerin ihtiyacı için yapılmış olup, OSB'nin faaliyete geçmesi ile ihtiyaca cevap veremediğinden köprü projesi çalışmaları başlatılmıştır. 42..TL Proje ihale bedelli köprü yapımı için 3...TL. ödenek ayrılmıştır. Köprü yapım projesi tamamlanarak, ihalesi yapılmış olup süreci devam etmektedir. OSB. Genişletme çalışmaları kapsamında kamulaştırmalar tamamlanmış ve parsel tahsisleri yapılmıştır. Alternatif alan çalışmaları: Mevcut O.S.B. nin güneydoğusunda, Ulus ırmağı yatağında bulunan ve büyük kısmı ırmak boşluğu, hazine ve mera dan oluşan, yaklaşık 1 Ha. alan O.S.B. nin II. kısım genişletme alanı olarak düşünülmektedir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nezdinde Valiliğimizce girişimlerde bulunulmuş ve Sanayi Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan, Yer Seçim Komisyonu çalışmaları başlatılmış ve bu kapsamda Jeoloik Etüd çalışmaları devam etmektedir.

22 VALİLİĞİMİZCE YÜRÜTÜLEN PROJELER Bartın - İnkumu Tünel Projesi İlimizde İl Merkezine en yakın kıyı şeridi olan İnkumu, hâlihazırda kullanılan karayolu ile Bartın a 15 km mesafede, yaklaşık 3 km kumsala sahip, Merkez ilçeye bağlı sayfiye yeridir. Liman Mevkii ile İnkumu arasına belirlenecek noktadan ortalama 6 metre uzunluğunda yapılacak olan bu tünel projesi ile Batı Kardeniz ve Bartın'ın gözde sahili İnkumu'nu sadece yaz sezonunda 3 ay kullanılan bir sayfiye yeri olarak değil, tüm yıl yerleşik hayatı ve insanların yaşadığı turistik bir belde haline getirilmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda Valiliğimizce hazırlanan Liman Mevkii-İnkumu Tüneli Hazırlık Dosyası nın yatırım programına alınabilmesi amacıyla, gerekli fizibilite çalışmasının yapılması için tarih ve 1575 sayılı yazımızla Karayolları Genel Müdürlüğüne ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne teklif edilmiş olup, yol güzergahının karayolları yol ağı içerisinde yer almadığından talebimiz değerlendirilememiştir. DEVAM EDEN BAZI KAMU YATIRIMLARI Kirazlı Köprü Barajı Yapımı devam eden, Kirazlı Köprü Barajı ve HES inşaatı tamamlandığında kurulu gücü 12.3 MW olan hidroelektrik santral ile 41 milyon kwh enerji üretilecek ve 2113 ha. alan sulanacaktır. 211 Yılı ödeneği TL.dir. Baraj çalışmaları devam etmektedir. % 51,61 seviyelerindedir. Karayolu Zonguldak - Amasra - Kurucaşile (126 Km, Trafiğe açılan; 14,5 km BY, 9,5 Km TY) Ulus Pınarbaşı Azdavay Ağlı, (13 Km, Trafiğe Açılan; 1,2 km.) Çaycuma - Perşembe Kozcağız, (25 Km Trafiğe açılmıştır.) Bartın - Arıt Aydınlar, (36 Km, Trafiğe Açılan; 3,3 km.)

23 DEVAM EDEN BAZI KAMU YATIRIMLARI DEMİRYOLU PROJESİ Demiryolu Projesi Hat Uzunlukları Adapazarı-Karasu Arası Karasu-Ereğli-Zonguldak-Bartın Arası Ereğli Liman Bağlantısı Bartın İli Bartın Limanı Arası Bartın İli - Amasra Bağlantısı Toplam Adapazarı-Ereğli-Zonguldak-Bartın Demiryolu Projesi Batı Karadeniz Bölgesi nin tamamına yakınını kapsamaktadır. Türkiye nin mevcut demiryolu ağına yeni bir transit bağlantıyı sağlayacak Adapazarı-Ereğli- Bartın-Amasra Liman bağlantıları Demiryolu Projesi Liman bağlantıları ile bölgedeki uluslararası transit taşımacılığına yeni boyutlar katacak nitelikte bir açılım olarak görülmektedir. Avam projesi, fizibilite etüdü ve ÇED süreci tamamlanmıştır. : Km. : Km. : Km. : Km. : Km. : Km. DEVAM EDEN BAZI KAMU YATIRIMLARI Bartın Limanı RO-RO İskelesi Ro-Ro iskelesinin inşa edilmesiyle birlikte limana seri yükleme ve boşaltmaların yapılabileceği Ro-Ro gemileri yanaşması mümkün olacaktır. Rıhtım İlavesi ÇED süreci tamamlanmış olan bu projenin revizyon imar planı yapılmış olup onaylanmıştır. 212 yılı için Ulusal Yatırım Programına Yatırım teklifi olarak Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğünce Teklif edilmiştir.

24 DEVAM EDEN BAZI KAMU YATIRIMLARI Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri Yolcu İskelesi Küçük Tekne(yat) Yanaşma Yeri Kültür ve Turizm Bakanlığınca yaptırılan 223 Turizm Vizyonu çalışmalarına paralel olarak, özellikle yaz aylarında artan Turizm talebiyle ilgili olarak, limanın yat ve kurvaziyer taşımacılığına açılması için yapılması planlanmaktadır. Projede Ana dalgakıran üzerinde (-9 mt.) derinlikli 24 mt. uzunluğunda yolcu gemisi rıhtımı ve 24 mt. uzunluğunda yüzer iskele yer almaktadır. Projenin Toplam Tutarı 1.5.-TL dir. 211 yılı Nisan ayında ihalesi yapılmış olup, ihale süreci devam etmektedir. TAMAMLANAN BAZI KAMU YATIRIMLARI Bartın 15 Yataklı Devlet hastanesi İkmal İnşaatı tamamlanarak 25 Yılında hizmete girmiştir. Bartın Göğüs Hastalıkları Hastanesi Ek Bina İnşaatı 25 Yılında tamamlanmıştır. 22 den sonra 8 Okul, 5 Ek bina yapılmıştır. Eğitime Yüzde 1 Destek ve Baba Beni Okula Gönder kampanyaları çerçevesinde 2 yurt binası yaptırılmıştır. İlimizde son yıllarda 1 i eğitime, %1 destek kampanyası kapsamında olmak üzere 5 ilköğretim ve 1 anaokulu (62 derslik) Türk Milli Eğitimine hizmet vermek için kazandırılmıştır. Halk Sağlığı Laboratuarı, Verem Savaş Dispanseri ve Merkez Sağlık Ocağı 23 yılında tamamlanmıştır. Şehirlerarası Terminal İnşaatı İl Özel İdaresi nce 23 Yılında hizmete açılmış, 24 yılında Protokol ile işletme devri Belediye Başkanlığı na verilmiştir. Zonguldak - Amasra - Kurucaşile Yolu; Toplam 126 km. (112 Km 1A, 14 Km BY) uzunluğundaki yolun Bartın ilindeki uzunluğu 63 km dir, yılları arasında 13,5 Km BY ve 19 Km tek yol olarak sathi kaplama seviyesinde tamamlanarak trafiğe açılmıştır.

25 TAMAMLANAN BAZI KAMU YATIRIMLARI Bartın - Safranbolu Devlet Yolu; Bartın-Kirazlı köprü arasındaki 17 km uzunluğundaki bölünmüş yolun 15 km si 29 yılı sonu itibariyle asfalt sathi kaplamalı olarak tamamlanmış ve trafiğe açılmıştır. Ulus - Pınarbaşı - Azdavay - Ağlı Yolu; 13 Km uzunluğunda ve 3A standardındaki yolun (Bartın İlinde 41 km.)bartın ili sınırları içerisinde 1 Km.lik kesimde ihaleli olarak çalışılmakta olup 29 yılı sonu itibariyle 8,7 Km.si sathi kaplama seviyesinde tamamlanarak trafiğe açılmıştır. (Bartın-Çaycuma) Ayr. - Kozcağız Yolu; 11 Km uzunluğunda ve 2A standardındaki yolda % 95 Fiziki Gerçekleşme sağlanmış ve yolun 1.5 Km.si (Kozcağız Geçişi harici tamamı) sathi kaplama seviyesinde tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Bartın - Safranbolu Devlet Yolu; Bartın-Kirazlı köprü arasındaki 17 km uzunluğundaki bölünmüş yolun 15 km si 29 yılı sonu itibariyle asfalt sathi kaplamalı olarak tamamlanmış ve trafiğe açılmıştır. TAMAMLANAN BAZI KAMU YATIRIMLARI Emniyet MüdürlüğüHizmet Binası İnşaatı 26 Yılında tamamlanmıştır. Amasra İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası İnşaatı 25 Yılında tamamlanarak hizmete girmiştir Emniyet Müdürlüğü 1 dairelik Polis Lojmanları İnşaatı 26 Yılında tamamlanmıştır. 4 daireli Sb/Astsubay Lojmanı İnşaatları yılları arasında tamamlanmıştır. Hasankadı ve Kozcağız beldeleri Jandarma Karakol Hizmet Binası yılları arasında tamamlanmıştır. Kurucaşile Balıkçı Barınağı Onarımı 26 Yılında tamamlanmıştır. 27 Yılında 2 Adet Küçük Sanayi Sitesi yapımı tamamlanmıştır. Tarlaağzı Balıkçı Barınağı 25 Yılında tamamlanmıştır. Ulus Halk Kütüphanesi İnşaatı 24 Yılında tamamlanmıştır. Amasra HELİPED Tesisi İnşaatı 28 yılında tamamlanmıştır. TOKİ 1. ve 2. etapları tamamlanarak hak sahiplerine dağıtıldı (27-28)

26 TAMAMLANAN BAZI KAMU YATIRIMLARI Bartın Merkez Karadiken köyü 17 afet konutu ve Ulus Altaşlar 8 afet konutları 29 yılında bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmiştir. 5 kişilik yeni öğrenci yurdu inşaatı bitirilmiş olup, 21 Mart ayı itibari ile hizmete açılmıştır. 21 Yılı itibari ile ilimizde kadastro çalışmaları bitirilmiştir. 21 Yılında Bartın Fen Lisesi ve 2 Kişilik Öğrenci Yurdu İnşaatı 21 yılında bitirilmiştir. 21 Yılında Ömertepesi Futbol sahasına sentetik yüzeyli çim saha yapıldı. 21 Yılında Ulus Kocagöz Konağı restorasyonu bitirildi. 211 Yılında Bartın Hükümet Konağı Ağustos ayı içersinde hizmet vermeye başlamıştır Yılında Bartın Kültür Merkezi İnşaatı tamamlanmıştır. 211 Yılında Kent Güvenlik Sistemi (MOBESE)tamamlanmıştır. Batı Karadeniz bölgesinin doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri ile turizm alanında cazibe merkezi olan Bartın ın bu değerlerini koruyarak, sanayi, transit ulaşım ve enerji alanındaki potansiyelini harekete geçirerek, bölgesinde üreten ve ekonomiye daha çok katkı yapan bir il olması temel hedefimizdir. Vilayet olarak belirlemiş olduğumuz üretim ve kalitede, çevre illerle rekabet, içeride uyum ve birlik felsefesine dayanan, korumakullanma dengesini gözeten, kalkınma ve gelişme stratejimizi, bizden esirgemeyeceğinize inandığımız desteklerinizle hayata geçireceğimize olan inancımız tamdır. Arz Ederim. İsa KÜÇÜK Vali

GAP BÖLGESİNDE YER ALAN İLLERİN YATIRIM FAALİYETLERİ BÖLGESEL TOPLANTISI

GAP BÖLGESİNDE YER ALAN İLLERİN YATIRIM FAALİYETLERİ BÖLGESEL TOPLANTISI T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI GAP BÖLGESİNDE YER ALAN İLLERİN YATIRIM FAALİYETLERİ BÖLGESEL TOPLANTISI Prof. Dr. Veysel EROĞLU Çevre ve Orman Bakanı 18 Ağustos 2009 - Şanlıurfa GÜNEYDOĞU ANADOLU PROJESİ

Detaylı

2012 Yılı Yatırım Programı

2012 Yılı Yatırım Programı T.C. BARTIN VALİLİĞİ Yılı Yatırım Programı İÇİNDEKİLER GENELGE... 1 5 Valilik Genelgesi (/1)... 1 5 TABLO-1... 6 Sektörlere Göre Dağılım... 7 14 TABLO-2... 15 Yatırımcı Kuruluşlara Göre Dağılım... 16 23

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Mart 2016-Bartın Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇİNDEKİLER Üst Yönetici Sunuşu 1. Genel Değerlendirme-----------------------------------------------------------------------------------------------1

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Mart 2015-Bartın Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇİNDEKİLER Yönetici Özeti 1. Genel Değerlendirme-----------------------------------------------------------------------------------------------1

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme:

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme: İÇİNDEKİLER 1- Genel Değerlendirme 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları: 2 1.2- Kuruluşun Mevcut Üretim / Hizmet Kapasitesi: 2 1.3-2016 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Mart 2017-Bartın Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı İÇİNDEKİLER Üst Yönetici Sunuşu 1. Genel Değerlendirme-----------------------------------------------------------------------------------------------1

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI 03/04/2015 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YATIRIMLARIN GENEL DURUMU İKİNCİ BÖLÜM a) Yatırımların Sektörlere

Detaylı

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme:

Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme: 2 0 1 7 2017 2 0 1 2010 7 İÇİNDEKİLER 1- Genel Değerlendirme 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları: 2 1.2- Kuruluşun Mevcut Üretim / Hizmet Kapasitesi: 2 1.3-2017 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen

Detaylı

2013 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU

2013 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU 2013 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI NİSAN/2014 EK-3 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. GENEL DEĞERLENDİRME Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ

T.C. BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ T.C. BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI ĠZLEME VE DEĞERLENDĠRME RAPORU Mart 2014-Bartın Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ĠÇĠNDEKĠLER Yönetici Özeti 1. Genel Değerlendirme-----------------------------------------------------------------------------------------------1

Detaylı

2013 YILI GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

2013 YILI GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI T.C. BARTIN VALİLİĞİ 2013 YILI GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 10 OCAK 2014 İDARİ YAPI VE NÜFUS İlçeler 2012 Yılı Nüfusu İlin toplam nüfusu 188.436 dır. 2012 Yılı İlçe Merkezi Nüfusları 2000 Yılı Nüfusu

Detaylı

1.3-2013 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme:

1.3-2013 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite Artışı / Kalite Artışı / İyileşme: 2013 İÇİNDEKİLER 1- Genel Değerlendirme 1 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları: 1 1.2- Kuruluşun Mevcut Üretim / Hizmet Kapasitesi: 1 1.3-2013 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen

Detaylı

YATIRIM İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

YATIRIM İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU YATIRIM İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 2015 İÇİNDEKİLER 1- Genel Değerlendirme 2 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları: 2 1.2- Kuruluşun Mevcut Üretim/ Hizmet Kapasitesi: 2 1.3-2015 Yılı Yatırımlarıyla

Detaylı

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları

İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları İnşaat ve Diğer Altyapı Çalışmaları 7.1. İnşaat Faaliyetleri 7.1.1. Bölgemiz Yollarının Genişletilmesi 7 Bölgemiz yollarının artan taşıt sayısı ile taşıt trafiği yoğunluğundan dolayı yetersiz kalması ve

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 2015 1 1. GENEL DEĞERLENDİRME 1.1. Kuruluşun Yatırımlarını Finansman Kaynakları:

Detaylı

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI T.C. GİRESUN VALİLİĞİ İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜĞÜ GİRESUN İLİ 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI 01/04/2014 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM YATIRIMLARIN GENEL DURUMU İKİNCİ BÖLÜM a) Yatırımların Sektörlere

Detaylı

ADNAN DELİKANLIOĞLU Çukurkuyu Belediye Başkanı

ADNAN DELİKANLIOĞLU Çukurkuyu Belediye Başkanı 1987 Yapacağımız ve hayata geçireceğimiz projeler, sizlerin mutluluğu, refah içinde yaşaması; daha da önemlisi güzel Beldemize bir kimlik kazandırmak adına olacaktır. Üzerimizde taşıdığımız bu ağır yükün

Detaylı

GÖKÇELER BARAJI. GAZĠPAġA OVASI SULAMA PROJESĠ

GÖKÇELER BARAJI. GAZĠPAġA OVASI SULAMA PROJESĠ GÖKÇELER BARAJI ĠĢin Adı: Gökçeler Barajı İkmali Yüklenici Firma: HMP İletişim Enerji San.Tic.A.Ş.+BRJ İnş. San. ve Tic A.Ş. Ortak Girişimi Gövde hacmi: 1 854 900 mm3 Yükseklik (talvegden): 98 m Normal

Detaylı

KARAYOLLARI 8.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ELAZIĞ MALATYA DEVLET YOLU

KARAYOLLARI 8.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ELAZIĞ MALATYA DEVLET YOLU ELAZIĞ MALATYA DEVLET YOLU Toplam 99 km uzunluğundaki Elazığ Malatya Devlet yolunun tamamı asfalt sathi kaplama seviyesinde bitirilerek trafiğe açılmıştır. 2008 yılında yolun 21 km nin (BSK) ihalesi yapılmış

Detaylı

D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR 1-2012 YILI GENEL BÜTÇELİ YATIRIM PROGRAMINDA OLAN İŞLER; Yalova Bayındırlık ve İskan Hizmet Binası işinin sözleşmesi yapıldı. Yapım aşamasında. Altınova

Detaylı

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI «MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI MUĞLA İLİ Muğla Muğla, 895.000 kişilik nüfusu ve 12.975 km 2

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Ocak 2015 İÇİNDEKİLER 1. GENEL DEĞERLENDİRME... 3 1.1 KURULUŞUN YATIRIMLARININ

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/ ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BALIKESİR ÇANAKKALE TR - 22 PLANLAMA BÖLGESİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI PAFTA H19 DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ OCAK-2017 1 İÇİNDEKİLER 1. TALEP... 3 1.1. REKREASYON ALANI

Detaylı

Kastamonu - Merkez İlçe

Kastamonu - Merkez İlçe Kastamonu - Merkez İlçe YATIRIM YERİ KATALOĞU Kastamonu - Merkez İlçesi uygun yatırım yerleri www.kuzka.org.tr Kastamonu OSB, şehre ve bölgeye ciddi ekonomik girdiler sağlamaktadır. OSB'de değişik sanayi

Detaylı

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI. Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü

T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI. Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR LİMANI Turan YALÇIN Liman İşletme Müdürü LİMAN Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük te liman, gemilerin barınarak yük alıp boşaltmalarına,

Detaylı

Yatırımcı Kuruluş Dönem Raporu

Yatırımcı Kuruluş Dönem Raporu Yatırımcı Kuruluş Dönem Raporu 1 Toplantı Dönemi 2014 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 2-Yatırımcı Kuruluşun Adı Artvin Çoruh Üniversitesi 3-Toplam Proje Sayısı Toplam 6 Proje mevcuttur.

Detaylı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2017

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2017 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2017 Personel SGK Devlet Primi Mal ve Hizmet Alımı Cari Transferler Sermaye Etkili, Ekonomik, Verimli Harcama 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU ÇUKUROVA

Detaylı

Yükselen Değer. www.pendik.bel.tr

Yükselen Değer. www.pendik.bel.tr Yükselen Değer 1 www.pendik.bel.tr 2 1994 PENDİK TABLOSU NÜFUS ( 1994 ) 320.000 İÇME SUYU (Şebeke) % 49 ATIKSU (Şebeke ) % 40 YAĞMUR SUYU % 7,02 ANA ARTER YOL 19 Km ASFALT KAPLAMA % 19 PARK 14 Adet PLAN

Detaylı

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 2011 YILI FAALİYETLERİ

KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 2011 YILI FAALİYETLERİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 2011 YILI FAALİYETLERİ ŞARKİKARAAĞAÇ İLÇESİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ Birliğin Kuruluşu Şarkikaraağaç İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği 16.02.1991 tarih ve 20788

Detaylı

Depolama: 250 hm3 Sulama: 3650 ha. Depolama: 56,86 hm3 Sulama: 4740 ha. Depolama: 104 hm3 Sulama: 1401 ha Taşkın: 1 İlçe

Depolama: 250 hm3 Sulama: 3650 ha. Depolama: 56,86 hm3 Sulama: 4740 ha. Depolama: 104 hm3 Sulama: 1401 ha Taşkın: 1 İlçe ANTALYA İLİ YATIRIM PROGRAMI (12 Ocak 2013 Tarihli ve 28526 Sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete'de Yayınlanan 2013 yılı Yatırım Programı'nda ki İli Yatırımları ) KURUM ADI SEKTÖRÜ YERİ KARAKTERİSTİK 1 1994A010510

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2014 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2014 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2014 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ 2014 I. OCAK - HAZİRAN 2014 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. Bütçe Giderleri Üniversitemize,

Detaylı

Şube Şeflikleri. Sat. Kap. Şantiyesi

Şube Şeflikleri. Sat. Kap. Şantiyesi T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Otoyol Devlet Yolu İl Yolu Yol Ağı Uzunluğu Bölünmüş Yol Şube Şeflikleri Bakımevi Sat. Kap. Şantiyesi 74 km 2.247 km 2.460

Detaylı

Proje ve Yapım Şube Müdürlüğü

Proje ve Yapım Şube Müdürlüğü Personel Kastamonu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bünyesinde görev yapan personelimiz; 1 2 8 7 1 3 1 Şube Müdürü (Vekil) Mimar Mühendis Tekniker Teknisyen Kontrol Teknisyeni Şef Kastamonu Çevre ve Şehircilik

Detaylı

YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2010 FAALİYET RAPORU

YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2010 FAALİYET RAPORU Sıra No 1 2 3 YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2010 FAALİYET RAPORU İşin Adı Suveren Kampüs Alanının Mera Alanından İfrazının Yapılarak Mera Vasfından Çıkartılması Başlangıç Zamanı Ocak Iğdır Üniversitesi

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018)

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) RİZE DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) Eylem TURİZM VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TURİZM TÇS 1.6 Bölgenin yat ve kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendiren etüd-proje çalışmaları yapılacaktır. Artvin,

Detaylı

2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU EK-2 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. Genel Değerlendirme 1.1 Kuruluşun Yatırımlarını Finansman Kaynakları: Özel Bütçe 1.2 Kuruluşun Mevcut Üretim / Hizmet Kapasitesi: Iğdır

Detaylı

T.C. Bursa Teknik Üniversitesi 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

T.C. Bursa Teknik Üniversitesi 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU T.C. Bursa Teknik Üniversitesi 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 İÇİNDEKİLER TABLOSU BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İçindekiler Tablosu...

Detaylı

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 3 Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçmesuyu Analizleri Gölet, Liman, Baraj gibi Projelerin inşasında kullanılacak yapı ve inşaat 4

Detaylı

II. Organize Sanayi Bölgesi

II. Organize Sanayi Bölgesi 2 II. Organize Sanayi Bölgesi 2.1 İmar Planı 25.08.2008 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca onaylanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımız 15.09.2008 tarihinde Ankara Valiliği

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1 Yılı Yatırım Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu Cumhuriyete vereceğimiz en büyük armağan gençlerimizin eğitilmesi olacaktır.

Detaylı

Niğde İli Köydes ve CBS çalışmaları

Niğde İli Köydes ve CBS çalışmaları 19. Esri Kullanıcıları Konferansı 22-23 Ekim 2014 ODTÜ, Ankara Niğde İli Köydes ve CBS çalışmaları Mustafa BOZDAĞ Esri UC 2014 Demo Niğde Niğde İli ülkemizin iç Anadolu bölgesinin güneydoğusundadır. Rakımı

Detaylı

SUNGURLU. Sungurlu OSB

SUNGURLU. Sungurlu OSB SUNGURLU OSB 2 SUNGURLU Sungurlu, Karadeniz Bölgesini Ankara ya ve Güney-Batı illerine bağlayan Ankara-Samsun-Trabzon anayolu üzerinde konumlanmıştır. Doğu Anadolu illerinin ana bağlantı yolu olan Ankara-Sivas-Erzurum

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

Şekil 1: Planlama Alanının Bölgedeki Konumu

Şekil 1: Planlama Alanının Bölgedeki Konumu EDİRNE İLİ 1/25 000 ÖLÇEKLİ 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı, Edirne İli, Merkez İlçe, Tayakadın Köyü, Karakoltepe Mevkii, 34 Pafta, 164 Ada, 27 Parselin bulunduğu alanı kapsamaktadır.

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum. ve Beklentiler Raporu

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum. ve Beklentiler Raporu T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ 2012 I. OCAK - HAZİRAN 2011 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. Bütçe Giderleri Üniversitemize,

Detaylı

ARTVİN İLİ 2015 YILI KAMU YATIRIMLARI

ARTVİN İLİ 2015 YILI KAMU YATIRIMLARI 1 ARTVİN İLİ 2015 YILI KAMU YATIRIMLARI (İL İLÇESİ) 2014 SONUNA KADAR TAHMİNİ KÜMÜLATİF HARCAMA ADÜAŞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞIDEVLET SU İŞLERİ GN. MÜDÜRLÜĞÜ DEVLET SU İŞLERİ GN. MÜDÜRLÜĞÜ b) 2015

Detaylı

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR

ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI ( ) Prof. Dr. Hülya DEMİR ŞEHİRSEL TEKNİK ALTYAPI (2017-2018) Prof. Dr. Hülya DEMİR Mekânsal kullanım tanımları ve esasları (madde 5) i) Sosyal altyapı alanları (kentsel sosyal altyapı alanları) Birey ve toplumun kültürel, sosyal

Detaylı

99 Blok. Toplam 4910 Konut

99 Blok. Toplam 4910 Konut Türkiye nin En Büyük Uydu Kenti TOKĐ KAYAŞEHĐR de 99 Blok Toplam 4910 Konut Uzman Enerji nin Kurulumunu Yaptığı Güneşten Elektrik Üretim Sistemlerini Kullanıyor. Toplamda 198 kwp ile Tek Projede Türkiye

Detaylı

GAP EYLEM PLANI (EKİM 2010)

GAP EYLEM PLANI (EKİM 2010) GAP EYLEM PLANI (EKİM 2010) 2008 yılında, GAP kapsamında bölgede gerçekleştirilen bütün yatırımlar ve yaşanan gelişmeler gözden geçirilmiş; Güneydoğu Anadolu Projesi nin ekonomik kalkınma, sosyal gelişme

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İzin ve İrtifakDairesi Başkanlığı İzin ve İrtifak Hakları Şube Müdürlüğü Merih SEÇKİNAY Şube Mühendisi Sunum Planı 1. Mevzuat 2. Müracaat, iş akışı, rapor tanzimi 3. Bedeller 17 nci

Detaylı

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Plan Açıklama Raporu.

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Plan Açıklama Raporu. T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ PLANIN İSMİ BALIKESİR İLİ ALTIEYLÜL İLÇESİ GÖKKÖY MAHALLESİ 218 ADA 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12,

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KURUMSAL MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Temmuz-2015 KONYA - İÇİNDEKİLER - BÜTÇE GİDERLERİ GELİŞİM TABLOSU... 1 BÜTÇE GELİRLERİ

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI 05 İÇİNDEKİLER. ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU. MİSYON 3. VİZYON 4. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUK 5. PERFORMANS BİLGİLERİ 5. AMAÇ VE HEDEFLER 5. PERFORMANS HEDEF

Detaylı

GÜMÜŞHANE MİZE SON 15 YILDA 9,1 MİLYAR TL LİK YATIRIM VE DESTEK SAĞLADIK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

GÜMÜŞHANE MİZE SON 15 YILDA 9,1 MİLYAR TL LİK YATIRIM VE DESTEK SAĞLADIK. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 1 GÜMÜŞHANE MİZE SON 15 YILDA 9,1 MİLYAR TL LİK YATIRIM VE DESTEK SAĞLADIK Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı : 3.600.000.000 TL : 2.000.000.000

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2014 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ Planlama Alanının Tanımlanması Manisa İli 13.810 km² yüz ölçümüne sahip olup, 2015 itibarıyla

Detaylı

Planlama Kademelenmesi II

Planlama Kademelenmesi II Planlama Kademelenmesi II İMAR PLANLAMA SÜRECİ İmar Planı Elde Etme Yolları İmar planları İmar Planlarının Yapımını Yüklenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Yeterlilik Yönetmeliği nde tanımlanan niteliklere

Detaylı

Prensibimiz her koşulda Güvenilir ve Kaliteli olmak Mehmet Emin ÜNLÜSOY

Prensibimiz her koşulda Güvenilir ve Kaliteli olmak Mehmet Emin ÜNLÜSOY Sunum Prensibimiz her koşulda Güvenilir ve Kaliteli olmak Değerli Dostlarımız, 1989 yılından bu günlere dek büyümesini sürdüren firmamızın her daim ana hedefi, işini yaptığımız, iş yaptırdığımız ve işbirliği

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2018 Personel SGK Devlet Primi Mal ve Hizmet Alımı Cari Transferler Sermaye Etkili, Ekonomik, Verimli Harcama 2018 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu 0 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Bartın da. AK İcraatlarımız

Bartın da. AK İcraatlarımız Bartın da her şey BARTIN için!.. Eğitimde 17 Sağlıkta 29 Bayındırlıkta Ulaşımda Tarihi Yatırımlarımız 5 35 KÖYDES ten Köylerimize 84 Milyon TL 73 79 SUKAP tan Beldelerimize 14,6 Milyon TL Gıda, Tarım ve

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ SIRA 1 İMAR PLANI BAŞVURU İŞLEMLERİ I. Başvuru Dilekçesi. 2. Güncel Tapu

Detaylı

ANTALYA İLİ, AKSU İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 2 PARSELİN BİR KISMINI KAPSAYAN ALANDA HAZIRLANAN 1/1.000 ÖLÇEKLİ İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI

ANTALYA İLİ, AKSU İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 2 PARSELİN BİR KISMINI KAPSAYAN ALANDA HAZIRLANAN 1/1.000 ÖLÇEKLİ İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI ANTALYA İLİ, AKSU İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, 13322 ADA 2 PARSELİN BİR KISMINI KAPSAYAN ALANDA HAZIRLANAN 1/1.000 ÖLÇEKLİ İLAVE UYGULAMA İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU EKİM.2016 1 İçindekiler 1 PLANLAMA ALANININ

Detaylı

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KAMU YATIRIMLARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KAMU YATIRIMLARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 2015 T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI KAMU YATIRIMLARI İZLEME VE İçindekiler 1.Genel Değerlendirme... 4 2. 2015 Yılı Yatırım Uygulamaları... 7 Ardahan Üniversitesi 2015 Yılı Harcama ve Gerçekleştirme

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İHSANİYE YATIRIMLARI

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İHSANİYE YATIRIMLARI T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İHSANİYE YATIRIMLARI TEMMUZ 2016 İHSANİYE NİN SADECE BUGÜNÜNÜ DEĞİL GELECEĞİNİ DE DÜŞÜNÜYORUZ İHSANİYE YATIRIMLARI 2003-2015 yılları arasında bazı yatırımcı Bakanlıklar

Detaylı

İLÇESİ : İLKADIM İŞİN PROGRAM YILINA KADAR YAPILAN HARCAMA TUTARI ( TL ) 2014 YILI ÖDENEĞİ ( TL ) PROJE TUTARI ( TL ) PROJE NO SIRA NO KURULUŞ

İLÇESİ : İLKADIM İŞİN PROGRAM YILINA KADAR YAPILAN HARCAMA TUTARI ( TL ) 2014 YILI ÖDENEĞİ ( TL ) PROJE TUTARI ( TL ) PROJE NO SIRA NO KURULUŞ İLÇESİ : İLKADIM SIRA 1 İLBNK-7 İLBANK A.Ş. BÖLGE (Alt Yapı) Beton Yol, Kaldırım Kaplama işi-9/1 Yol Yapımı 2013 2014 924.032 582.304 Devam Ediyor 2 İLBNK-8 İLBANK A.Ş. BÖLGE (Alt Yapı) Beton Yol, Kaldırım

Detaylı

DİYARBAKIR İLİ, KAYAPINAR İLÇESİ, ÜÇKUYULAR GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

DİYARBAKIR İLİ, KAYAPINAR İLÇESİ, ÜÇKUYULAR GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU DİYARBAKIR İLİ, KAYAPINAR İLÇESİ, ÜÇKUYULAR GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI ŞUBAT 2016 A) PLANLAMA ALANI KONUMU Planlama alanı; Diyarbakır İli, Kayapınar İlçesi, Üçkuyu Mahallesinde;

Detaylı

2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU EK-2 2014 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. Genel Değerlendirme 1.1 Kuruluşun Yatırımlarını Finansman Kaynakları: Özel Bütçe 1.2 Kuruluşun Mevcut Üretim / Hizmet Kapasitesi: Iğdır

Detaylı

1. GENEL DEĞERLENDĠRME...

1. GENEL DEĞERLENDĠRME... ĠÇĠNDEKĠLER 1. GENEL DEĞERLENDĠRME... 3 1.1- Kuruluşun Yatırımlarının Finansman Kaynakları... 3 1.2- Kuruluşun Mevcut Hizmet Kapasitesi... 4 1.3-2016 Yılı Yatırımlarıyla Hedeflenen ve Gerçekleşen Kapasite

Detaylı

İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Verilmesi

İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Verilmesi SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ(EN GEÇ) İş Yeri Açma ve Çalışma

Detaylı

2012 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU

2012 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU 2012 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MART/2013 2012 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. GENEL DEĞERLENDİRME Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Almanya

Detaylı

Harita Mühendisliği iş alanında iş kazaları

Harita Mühendisliği iş alanında iş kazaları KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü DERS NO#6 KONU: Harita Mühendisliği iş alanında iş kazaları Yrd. Doç.Dr. H. Ebru ÇOLAK ecolak@ktu.edu.tr İş alanlarımız.. Arazi Yönetimi Taşınmaz mal hukuku-kadastrosu Kentsel

Detaylı

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI ( I.Sınıf Gayrisıhhi Müessese Ruhsatı Verilmesi ) DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1) Ruhsat Başvuru/Beyan Formu,

Detaylı

2009 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

2009 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 2009 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. Yönetici Özeti 2009 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı eki cetvellerin parantez hükmü gereğince

Detaylı

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU BİLECİK ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 2012 1. GENEL DEĞERLENDİRME 1.1. Kuruluşun Yatırımlarını Finansman Kaynakları : Üniversitemiz

Detaylı

GAP EYLEM PLANI. (14 Mart 2008)

GAP EYLEM PLANI. (14 Mart 2008) GAP EYLEM PLANI (14 Mart 2008) GAP ın Gelişme Aşamaları 1960 Fırat ve Dicle Nehirleri üzerinde yürütülen çalışmalar 1977 Çalışmaların GAP adı altında birleştirilmesi (GAP Su Kaynakları Geliştirme Proje

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1 Yılı Yatırım Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu Cumhuriyete vereceğimiz en büyük armağan gençlerimizin eğitilmesi olacaktır.

Detaylı

BİLGİ NOTU. Adresi / Konumu

BİLGİ NOTU. Adresi / Konumu BİLGİ NOTU Taşınmaz İNEBOLU LİMANI Adresi / Konumu İnebolu Limanı, Karadeniz bölgesinin Batı Karadeniz bölümünde yer alan Kastamonu ilinin, Karadeniz kıyısındaki ilçelerinden birisi olan İnebolu İlçesi

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2016 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU MART 2012 EK-2 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. Genel Değerlendirme 1.1 Kuruluşun Yatırımlarını

Detaylı

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, İzmir 14 Mart Bayındır 9 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 6 temel, 3 açılış) (1 adedi sulama, 1 adedi içmesuyu tesisi, 2 adedi gölet, 3 adedi gölet ve sulama, 1 adedi rehabilitasyon, 1 adedi

Detaylı

Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER

Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER 10.05.2018 tarih ve 7828 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile Lisans Başvurusunda Sunulması Gereken Bilgi ve

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi Kararları

T.C. ESKİŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi Kararları T.C. ESKİŞEHİR İL ÖZEL İDARESİ İl Genel Meclisi Kararları TOPLANTI YILI : 2011 TOPLANTI TARİHİ : 02/05/2011 TOPLANTI BİRLEŞİMİ : 1 LIK DİVANI 1 28/04/2011 3795 İl Özel İdaresi. Ödenek 183 İlimiz Özel İdare

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI KAMU YATIRIMLARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI KAMU YATIRIMLARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI KAMU YATIRIMLARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MART 2014 16 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 1. Genel Değerlendirme 3 1.1 Üniversitemiz

Detaylı

Kastamonu - Tosya YATIRIM YERİ KATALOĞU. Kastamonu - Tosya ilçesi uygun yatırım yerleri. www.kuzka.org.tr

Kastamonu - Tosya YATIRIM YERİ KATALOĞU. Kastamonu - Tosya ilçesi uygun yatırım yerleri. www.kuzka.org.tr Kastamonu - Tosya YATIRIM YERİ KATALOĞU Kastamonu - Tosya ilçesi uygun yatırım yerleri www.kuzka.org.tr Tosya girişimciliği ile önplana çıkmış bir ilçedir. Halkın dinlenmesi ve eğlenmesi için Yeşilgöl

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım,

Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Müsteşarım, Değerli Genel Müdürlerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Manisa (Alaşehir) 13 Mart 26 Adet Tesisin Temel Atma ve Açılış Merasimi ( 21 temel, 5 açılış) (1 adedi baraj, 2 adedi büyük sulama, 1 adedi gölet, 14 adedi gölet ve sulama, 1 adedi gölet sulaması, 7 adedi

Detaylı

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI

1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI 2 PLANLAMANIN AMAÇ VE KAPSAMI 1 ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ ÇELTİKÇİ MAHALLESİ VE DEMİRCİLER MAHALLESİ MEVKİİNDE D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı

Detaylı

T.C. ŞANLIURFA İL ÖZEL İDARESİ

T.C. ŞANLIURFA İL ÖZEL İDARESİ YATIRIM ve İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ İhale Birimi Marangoz Atölye Birimi Yapı Denetim Birimi Yazı İşleri ve Arşiv Birimi YETKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI - Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul İnşaat Bakım ve

Detaylı

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı 15 başlıktan meydana gelmektedir.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı 15 başlıktan meydana gelmektedir. Ergene Havzası Koruma Eylem Planı 15 başlıktan meydana gelmektedir. ERGENE HAVZA KORUMA EYLEM PLANI 1. Dere yatakları temizleniyor, 2. Belediye AAT leri DSİ tarafından inşa ediliyor, 3. Islah Organize

Detaylı

Kamu Yatırımları. Tablo 1 TRA2 Bölgesi ve İllerindeki Kamu Yatırımlarının Sektörel Dağılımı, (Bin TL, 2012)

Kamu Yatırımları. Tablo 1 TRA2 Bölgesi ve İllerindeki Kamu Yatırımlarının Sektörel Dağılımı, (Bin TL, 2012) Kamu Yatırımları 2012 yılı kamu yatırım programında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlere göre, TRA2 Bölgesi nin ülke geneline göre aldığı pay yüzde 1,2 dir. Bölge illerine yıl içerisindeki en fazla

Detaylı

2011 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU

2011 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU 2011 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MART/2012 2011 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. GENEL DEĞERLENDİRME Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Almanya

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 2014 1 1. GENEL DEĞERLENDİRME 1.1. Kuruluşun Yatırımlarını Finansman Kaynakları

Detaylı

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı

T.C. BATMAN Ü Nİ VERSİ TESİ 2017 YİLİ KÜRÜMSAL MALİ DÜRÜM VE BEKLENTİ LER RAPORÜ

T.C. BATMAN Ü Nİ VERSİ TESİ 2017 YİLİ KÜRÜMSAL MALİ DÜRÜM VE BEKLENTİ LER RAPORÜ T.C. BATMAN Ü Nİ VERSİ TESİ 2017 YİLİ KÜRÜMSAL MALİ DÜRÜM VE BEKLENTİ LER RAPORÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ-2017 S U N U Ş Üniversitemizin bütçe uygulamalarının yer aldığı ve kamuoyuna

Detaylı

ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI

ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı Antalya İli, Manavgat İlçesi sınırları içerisinde yer alan Çeltikçi

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 2013 Yılı Yatırım Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu Mart 2014 Adıyaman Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı İÇİNDEKİLER Üst Yönetici Sunuşu 2 1. Genel Değerlendirme

Detaylı

PİN TASARIM PROJE MÜHENDİSLİK ZİRAAT İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

PİN TASARIM PROJE MÜHENDİSLİK ZİRAAT İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. PİN TASARIM PROJE MÜHENDİSLİK ZİRAAT İNŞAAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ. FİRMA TANITIM DOSYASI HAKKIMIZDA Pin kurucu ortaklarının harita ve inşaat mühendislik hizmetlerinde 10, ziraat mühendislik hizmetlerinde

Detaylı

etüdproje PLANLAMA LTD. ŞTİ.

etüdproje PLANLAMA LTD. ŞTİ. ALAŞEHİR (MANİSA) YENİMAHALLE, 703 ADA, 1 PARSEL'E AİT NAZIM VE UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN etüdproje TEL/FAKS:0 236 713 09 36 M. PAŞA CAD. UĞURSOY İŞHANI KAT:2 NO:146/217

Detaylı

T.C. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

T.C. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi T.C. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2011 YATIRIM RAPORU Bilecik Üniversitesi Derslik Blokları Yapım İşi(19.000m²) Üniversitemiz derslik ihtiyaçlarını karşılamak üzere zemin ile birlikte 4 kattan oluşan

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU. Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI

PLAN AÇIKLAMA RAPORU. Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI MANİSA İLİ SARIGÖL İLÇESİ, SELİMİYE MAHALLESİ, MANİSA İLİ, SARIGÖL İLÇESİ, SELİMİYE MAHALLESİ, 105 ADA 1 PARSELDE YER ALAN TAHSİS-A ALANINDA KATI ATIK TESİSLERİ ALANI BELİRLENMESİNE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ

Detaylı