DACIA, LODGY STEPWAY İLE DAHA DA GÜÇLENİYOR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DACIA, LODGY STEPWAY İLE DAHA DA GÜÇLENİYOR"

Transkript

1 HYUNDAI ACCENT BLUE, ŞİMDİ DAHA İDDİALI s.4 YIL: 11 SAYI: NİSAN 2015 F YATI: 3 TL ZIPCAR, OTOKOÇ OTOMOTİV İLE TÜRKİYE DE DACIA, LODGY STEPWAY İLE DAHA DA GÜÇLENİYOR s.10 Yeni Ford Focus 1.5 lt Dizel-Otomatik Lodgy Stepway TL den başlayan fiyatlarla Türkiye de satışa sunuluyor. Yeni Mitsubishi Outlander New York Motorshow da tanıtıldı. s.6 s.8 s.14

2

3

4 NİSAN 2015 EDİTÖR Dünyada araç sahipliği anlayışına yeni bir boyut katan Zipcar, Türkiye de Otokoç la Kasım ayında lansmanı yapılan yeni Focus un, Mayıs ayından itibaren 120 PS güç sunan 1.5 TDCI dizel motor ve 6 ileri vitesli PowerShift otomatik şanzıman üçlüsüne sahip versiyonu Türkiye de satışa sunulacak. Yurtdışında pistlerde neler oluyor? Artık pilotlarımız birçok pistte istiklal marşını yarış severlere dinletiyor. Borusan Otomotiv Motorsport,İtalya nın İmola Pisti nde gerçekleşen İtalya Endurance Champions Cup ınilk yarışında 1 inci olarak hem Türk Bayrağı nı göndere çekti hem de İstiklal Marşı nı Avrupa ya dinletti. Superbike pilotu Kenan Sofuoğlu da sezonun üçüncü yarışını kazanarak şampiyonanın yeni lideri oldu. Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı gururla temsil etti. Toprak Razgatlıoglu da İspanya Aragonda Kenan Sofuoğlu gibi İstiklal Marşımızı dinletti. Bu 2 motosikletçiden Türkiye çok şey bekliyor. Bu başarılar televizyonların ana haberlerinde bile yer almazken sporcularımız ülke tanıtımı için çok şey yapıyor. Umarız sezon sonunda şampiyon olduklarında haberlerde yer bulurlar. Bu sayımızdaki haberlere kısa bir göz atalım: Türkiye nin lider otomotiv perakendecilerinden Birmot, Fiat ın kompakt crossover segmentinin en gelişmiş özelliklerine sahip modeli 500X i Nisan ayında satışa sunuyor. Dacia, Sandero nun ardından Lodgy Stepway versiyonunu da müşterinin beğenisine sunuyor. Lodgy nin Stepway versiyonları crossover araçlardan alınan ilhamla daha kaslı bir görünüme ve güçlü bir kişiliğe kavuştu. Dünyada araç sahipliği anlayışına yeni bir boyut katan Zipcar, ilk lisansiye ülke unvanıyla Türkiye deki hizmetlerini ise otomotiv perakendeciliği ve araç kiralama sektörünün lideri Otokoç Otomotiv işbirliğiyle başlattı. Amerika Birleşik Devletleri nde 2000 yılında kurulan ve öncüsü olduğu saatlik araç kiralama sistemiyle uzun yıllardır lider marka olan Zipcar, son 7 ay içinde Avrupa daki 3. lansmanını İstanbul da gerçekleştirmiş oldu. Hyundai, akıcı tasarımı, zengin donanımı, gelişmiş güvenlik ve konfor özellikleriyle öne çıkan modeli Accent Blue yu, daha ekonomik ve daha performanslı hale getiren 136 beygirlik 1.6 litre dizel motoru ve 7 ileri DCT şanzımanıyla satışa sunmaya başladı. İBRAHİM DAVSAN b ra him@oto mo bil den.com.tr

5 HABER NİSAN HYUNDAI ACCENT BLUE, ŞİMDİ DAHA İDDİALI Hyundai, akıcı tasarımı, zengin donanımı, gelişmiş güvenlik ve konfor özellikleriyle öne çıkan modeli Accent Blue yu, daha ekonomik ve daha performanslı hale getiren 136 beygirlik 1.6 litre dizel motoru ve 7 ileri DCT şanzımanıyla satışa sunmaya başladı. İlk defa 1976 yılında Pony adıyla üretilen ve bugüne kadar dünya çapında en çok satılan Hyundai modeli unvanını elinde tutan Accent, yedinci neslinde de Accent Blue adıyla oldukça beğeni toplamıştı. Segmentinin en ferah, en donanımlı ve en performanslı modeli olarak öne çıkan Accent Blue, 2015 model yılında bir dizi yenilikler sunuyor. Hyundai nin akıcı tasarım felsefesi çerçevesinde dizayn edilen yenilenen Accent Blue nun, şık, sofistike ve dinamik bir görünümü bulunuyor. Kompakt sedan gövdeye sahip olan Accent Blue, çekici tasarımıyla ailelerle beraber genç kullanıcıların da ilgisini çekmeye devam ediyor. Karakteristik Hyundai tasarım çizgileri, Accent Blue nun iç mekanında da kendini gösteriyor. Y formundaki kokpit, sürücüye denge hissi sağlarken, iç mekanda kullanılan dokunmatik ekranlı navigasyon ve multimedia sistemi, parlak siyah ve metalik renkler de otomobile yenilikçi ve teknolojik bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca 7 ileri DCT şanzıman seçeneği ile birlikte Yokuş Kalkış Desteği (HAC) ve Supervizyon gösterge paneli de standart olarak sunuluyor. Gücü 128 beygirden 136 beygire çıkarılan yeni 1.6 CRDi motor ile birlikte sunulan DCT şanzıman seçeneği ise tork konvertörlü klasik otomatik şanzımanlara göre daha ekonomik ve daha sportif bir sürüş imkanı vaat ediyor. Sadece 1.6 CRDi dizel motorla sunulan 7 İleri DCT şanzıman, önceki dizel motorun otomatik vitesli kombinasyonuyla kıyaslandığında yüzde 20 ye varan yakıt ekonomisi sağlamasının yanında, yumuşak, hızlı ve sessiz vites değişimleri ile sürüş konforunu en üst düzeye çıkarıyor. Ayrıca CO2 salımını da azaltarak çevre dostu özelliği ile de ön plana çıkıyor. Hyundai Accent Blue, TL den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken aynı zamanda tüm versiyonlarda geçerli olmak üzere TL, 20 ay kredi için 0 faiz imkanı da yeni araç alacaklara avantaj olarak sağlanıyor. Hyundai, Accent Blue nun tüm donanım seviyelerinde sunmaya başladığı yeni 7 ileri DCT şanzıman ile segmentte sahip olduğu dizel otomatik seçeneği liderliğini daha da ileri taşımayı hedefliyor.

6 NİSAN 2015 HABER Michelin kış lastiklerini Lastik Oteli nde saklıyor 1 Aralık 2014 ten beri yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda uygulanmaya başlanan kış lastiği kullanma zorunluluğu Nisan itibariyle sonlandırıldı. H er koşulda yol ve yolcu güvenliği, yakıt tasarrufu ve daha uzun kilometre ömrü sağlayan Michelin, zorunluluğun sona ermesi ve mevsim geçişiyle birlikte sürücüleri kış lastiklerini uygun koşullarda saklamaları konusunda uyarıyor. Mevsim geçişlerinde lastiklerin performanslarını yitirmemesi ve bir sonraki sezonda aynı kalite ile hizmet verebilmesi için uygun depolama alanlarının oluşturulması, lastik kalitesi kadar önemli hale geliyor. Daha uzun kilometre ömrü, daha yüksek güvenlik ve performans için çok önemli olan doğru koşulda depolama, lastiğin ömrünü 10 yıla kadar uzatabiliyor. Michelin lastiğini saklama imkanına sahip olmayan kullanıcılar için Lastik Oteli hizmeti sayesinde satış noktalarında saklama ve depolama gibi hizmetleri sunuyor, sürücülere büyük bir kolaylık sağlıyor. Honda Civic Sedan a 55 bin 490 TL ye sahip olun Honda Civic Sedan modellerine özel hazırlanan Nisan kampanyası kapsamında 2015 model benzinli Dream MT versiyonunu 55 bin 490 TL ye satın almak mümkün. H onda Türkiye tarafından hazırlanan Nisan kampanyası ile Honda sahibi olmak isteyenlere birbirinden cazip fırsatlar sunuluyor model benzinli Honda Civic Sedan Dream MT ye 55 bin 490 TL den başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor. Ayrıca takas desteğinden özel kredi koşullarına kadar pek çok fırsatın sunulduğu Nisan kampanyasında aracını kredi ile almak isteyen müşteriler ilk ödemelerine Eylül ayında başlayabiliyor. Üstelik 30 bin TL kredi kullanımında ise yüzde 0,78 lik aylık kredi faiz oranından yararlanılabiliyor. Aracını takas ederek yeni bir Honda sahibi olmak isteyenlere bin 500 TL takas indirimi sunan Honda Türkiye, Nisan kampanyası kapsamında bazı Civic Sedan modellerinde 2 bin 250 TL değerinde navigasyon sistemi de hediye ediyor. 9 inç ekrana sahip 24 kanal hafızalı navigasyon sisteminde 4 Gb dahili hafıza bulunurken DVD ve DivX formatlarında video da oynatabiliyor.

7 HABER NİSAN DACIA, LODGY STEPWAY İLE DAHA DA GÜÇLENİYOR Lodgy Stepway, crossover araçlardan alınan ilhamla daha kaslı bir görünüme ve güçlü bir kişiliğe kavuştu. Dacia, Sandero nun ardından Lodgy Stepway versiyonunu da müşterinin beğenisine sunuyor. Lodgy nin Stepway versiyonları crossover araçlardan alınan ilhamla daha kaslı bir görünüme ve güçlü bir kişiliğe kavuştu. Sandero Stepway in tarzını takip eden bu modelde iddialı ve maceracı stil detayları göze çarpıyor. Lodgy Stepway de iç mekan ayrıntıları da ilgi çekiyor. Mavi üst dikişlerle bezenmiş özel döşeme kullanılan Stepway versiyonlarında, göstergeler ve hava çıkış kanalları, orta panelde de bulunan mavi ton ile çevreleniyor. Lodgy Stepway çok geniş bir ekipman yelpazesi ile pazara sunuluyor (standart veya opsiyonel olarak): MEDIA NAV navigasyon ve multimedya sistemi, klima, hız ayar ve sınırlayıcı, deri direksiyon ve arka park sensorü. Lodgy Stepway, 6 ileri vitesli manuel vites kutusu ve 110bg güç üreten 1.5 dci motorla sunuluyor. 5 ve 7 koltuklu seçenekleri bulunan Lodgy Stepway TL den başlayan fiyatlarla Türkiye de satışa sunuluyor.

8 NİSAN 2015 HABER

9 HABER NİSAN Yeni Ford Focus 1.5 lt Dizel-Otomatik Mayıs ta Türkiye de Kasım ayında lansmanı yapılan yeni Focus un, Mayıs ayından itibaren 120 PS güç sunan 1.5 TDCI dizel motor ve 6 ileri vitesli PowerShift otomatik şanzıman üçlüsüne sahip versiyonu Türkiye de satışa sunulacak. Yeni Ford Focus, 1.0 litreden 1.6 litreye uzanan benzinli ve dizel motor opsiyonlarının yanısıra, Mayıs ayı itibariyle yeni nesil 1.5-litre TDCI motor, 6 ileri vitesli PowerShift otomatik şanzıman seçeneği ile de pazara sunuluyor. Focus, Ford un yeni tasarım diline uygun olan trapezoid ön ızgara ile yeni nesil ön far tasarımına, dörtgen formlu sis farlarına, kaslı motor kaputuna ve tampon tasarımına sahip. Yeni Focus un ergonomik iç mekanı için yalın bir görünüm sağlanırken, yeni siyah saten renkler ve krom detaylar ile de şık ve modern bir görünüm elde edildi. Kokpit tasarımı ilk dikkat çeken bölüm olurken, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekran sayesinde araç ile ilgili pek çok özellik kontrol edilebiliyor. Yeni 3 kollu direksiyon tasarımı gösterge paneli için daha fazla görünürlük sağlarken yalın tasarıma sportif bir hava katıyor. Yollara çıktığı ilk günden beri sınıfında standartları belirleyen Ford Focus un yeni jenerasyonu paralel park ve dikey park sistemi, paralel park çıkış yardımcısı, 8inç dokunmatik ekrana sahip Ford SYNC II gelişmiş araç içi iletişim sistemi, Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Şeritte Kalma Yardımcısı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Çapraz Trafik Uyarı Sistemi ve MyKey gibi birçok yenilikçi teknolojiye sahip.

10 NİSAN 2015 HABER eep Renegade böylece, lansmanının yapıldığı 2014 yılının son çeyreğinden bu yana aldığı ödüllere bir yenisini daha ekleyerek, otomotiv dünyasındaki başarısını perçinledi. İspanya nın en çok takip edilen otomobil sitesi Coches.net in gerçekleştirdiği Yılın En İyi Küçük SUV u kategorisinde oylamaya katılan 80 binden fazla otomobilseverin büyük çoğunluğu, tercihini Jeep Renegade den yana kullandı. Jeep Renegade, lansmanından itibaren 6 aylık kısa bir sürede İspanya pazarının en çok satan SUV araçlarından biri olurken, SUV kategorisinde 2015 in referans modeli olmayı da başardı. Jeep Renegade, EuroNCAP testinden 5 yıldız alarak güvenlik alanında da en yüksek standartlara sahip olduğunu tescilledi. Jeep Renegade e Bir Ödül de İspanya dan Jeep in küçük SUV segmentindeki modeli Renegade, İspanya nın otomotiv sektöründeki öncü internet sitesi Coches.net okurları tarafından Yılın En İyi Küçük SUV u seçildi. J Yüksek güvenlik standartlarının yanında, 170 HP güce varan 1.4 benzinli MultiAir, 1.6 ve 2.0 litrelik dizel Multijet motorlarıyla, verimlilik ve performans anlamında da farkını ortaya koyan Jeep Renegade, SUV segmentiyle özdeşleşen Jeep markasının ruhunu ve markanın kendisine has sürüş keyfini, geniş kişiselleştirme özellikleriyle başarılı bir şekilde harmanlıyor. AR-GE ye yılda 10 milyon TL! CMS, AR-GE çalışmalarına her yıl 10 milyon TL den fazla kaynak ayırıyor Alüminyum jant sektöründe Türkiye nin lider, Avrupa nın da önde gelen firmalarından biri olan CMS, üretim ve ihracat ile ekonomik katkının yanında, Türkiye otomotiv sektörüne araştırma ve geliştirme bilgi birikimi ile de katkı sağlıyor. Tamamı Türk, 74 mühendis ve teknisyenin görev aldığı İzmir Çiğli de bulunan CMS Araştırma ve Geliştirme Merkezi bünyesinde otomobil markalarının ihtiyaç duyduğu son teknoloji ürünü jantların tasarımı, ürün geliştirmeleri ve prototip üretimleri gerçekleştiriliyor. TÜBİTAK işbirliği ile de gerçekleştirilen projeler ile AR-GE uzmanları, doğru jantlarla ile otomobillerin yakıt verimliliğine katkıda bulunmayı, otomobillerin karbon emisyonlarını düşürürken, performanslarını artırmayı hedefliyor. CMS nin 30 yılı aşkın süredir uzmanlığa sahip olduğu Alüminyum alaşımı jantların, dayanım/ağırlık oranındaki verimlilik nedeniyle otomotiv üreticileri tarafından daha fazla tercih edildiğini söyleyen CMS Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Bertuğ Ösen, Jantlar ne kadar hafif ve dayanıklı olursa, otomobiller o kadar hafif oluyor. Otomobilin ağırlığının azalması da yakıt tüketiminin ve dolayısı ile karbon salınımının düşmesini sağlıyor diye konuştu. Otomotiv sektörünün, ağırlıkları azaltmak için sadece jantlarda değil artık tüm aksamlarda Alüminyum kullanımına yöneldiğini söyleyen Ösen, Otomotiv sektörü küresel ölçekte en dinamik ve rekabetin en zor olduğu sektörlerin başında geliyor. Biz de bu ortamda, otomotiv üreticilerinin taleplerine ve teknolojik yeniliklerine ayak uydurmak zorundayız. AR-GE Merkezimiz de bu yenilikçi düşünce ile çalışıyor dedi. Ösen, CMS nin her yıl cirosunun yüzde 2 sini AR-Ge çalışmalarına kaynak olarak aktardıklarını, bunun da 2015 yılında 10 milyon TL ye varacağını söyledi.

11 HABER ünyada araç sahipliği anlayışına yeni bir boyut katan Zipcar, ilk lisansiye ülke unvanıyla Türkiye deki hizmetlerini ise otomotiv perakendeciliği ve araç kiralama sektörünün lideri Otokoç Otomotiv işbirliğiyle başlattı. Amerika Birleşik Devletleri nde 2000 yılında kurulan ve öncüsü olduğu saatlik araç kiralama sistemiyle uzun yıllardır lider marka olan Zipcar, son 7 ay içinde Avrupa daki 3. lansmanını İstanbul da gerçekleştirmiş oldu. İstanbullulara yaşadıkları, çalıştıkları ve seyahat etmek istedikleri bölgelere yakın araçları, yalın ve hayatın akışına uyumlu üyelik sistemiyle benzersiz bir kullanıcı deneyimi vaat eden Zipcar, böylece araç sahipliğine sürdürülebilir ve ekonomik bir alternatif sunmayı hedefliyor. Zipcar faaliyet gösterdiği şehirlerde her bir kiralanan araç karşılığında 17 özel aracın trafikten çıkmasına vesile olarak kullanıcılar için maliyet ve zaman tasarrufunun yanı sıra çevre kirliliğinin ve traiik sıkışıklığının önlenmesinde de önemli rol oynuyor. Zipcar öncelikle İstanbul da şehrin merkez noktaları ve üniversite kampüsleri olmak üzere 20 lokasyonda kullanılmaya başlayacak NİSAN DÜNYA NIN LİDER ARAÇ PAYLAŞIM MARKASI ZIPCAR, OTOKOÇ OTOMOTİV İLE TÜRKİYE DE Dünya nın lider araç paylaşım markası Zipcar, Otokoç Otomotiv işbirliği ile Türkiye de faaliyete başladı. Grand Tarabya Oteli nde gerçekleştirilen lansmana Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici ve Zipcar Uluslararası Operasyonlar Başkanı Massimo Marsili katıldı. D

12 15-30 NİSAN 2015 HABER 11 Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir yaptığı konuşmada Zipcar ın dünyadaki ilk lisansiyesi olma gururunu yaşadıklarını söyledi. Otomotiv perakendeciliği ve araç kiralama alanında gerek pazar payları gerekse elde ettikleri tecrübe açısından Türkiye de lider olduklarını belirten Özdemir, Avis Budget Group dünyanin lider araç paylaşım markası Zipcar ı satın alarak araç kiralamadaki hizmet ağını genişletti. Otokoç Otomotiv olarak Avis Budget Group ile sürdürdüğümüz 41 yılı aşkın başarılı ortaklığımızın yeni ve güçlü bir teyidkonumunda Zipcar markasının ilk lisansiye ülkesi olduk. Bu sayede Otokoç Otomotiv olarak araç kiralamanın tüm halkalarını tamamlıyoruz. Bugün İstanbul da 20 noktasıyla hizmete başlayan Zipcar ı sene sonuna kadar 50 noktaya ulaştırmayı hedefliyoruz. 5 yıl sonunda ise 150 noktaya ulaşarak araç paylaşım sektörünün Türkiye de büyümesine katkıda bulunacağız. Zipcar, hızlı büyüyen ve misyonumuzla örtüşen inovatif iş modelidir. Genç, teknolojik, çevreci, şehirli, esnek, mobil ve verimli tüm özellikleri ile günümüz yükselen trendlerini barındırıyor. Bu amaçla, Zipcar misyonumuz şehir hayatını kolaylaştırmak. Tüm dünyada artan popularitesiyle turizm ve iş dünyasının en dinamik rotalarından biri haline gelen İstanbul, Zipcar ın mevcut üye tabanına da hizmet verecek şeklinde konuştu. İşte Zip, Kampüste Zip ve Herkese Zip seçenekleriyle Zipcar, şehirli yaşama yeni bir soluk getirecek!araç Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici ise yaptığı değerlendirmede; Bugün gerçekleştirdiğimiz lansman İstanbullulara ekonomik, esnek ve şehirli bir ulaşım çözümü sunmanın yanı sıra son derece modern, teknolojik ve çevreci bir deneyim yaşama fırsatı da veriyor. Araç paylaşım sistemi modern şehir hayatını geliştiren, topluluk bilincini ve ortak yaşam kültürünü pekiştiren bir model sunması açısından da önem taşıyor. Her bir paylaşılan Zipcar aracının trafikten 17 aracı çektiği görülmüş. Bu istatistik çevre kirliliğinin ve trafik sıkışıklığının azaltılması yolunda önemli bir gelişim olacağına ve Türkiye özelinde ailelerin birden fazla araç sahibi olma ihtiyacının daha kolay çözüme kavuşacağına inanıyorum. Bugün hizmete giren 20 noktasıyla, işbirliğini ve sürdürülebilir bir şehir oluşturma bilincini geliştirecek Zipcar sisteminin ülkemize gelmesine vesile olmaktan ötürü ayrıca mutluluk duyuyoruz. Yeni markamız Zipcar, şehrin dinamizminden kaynaklanan araç ihtiyacına cevap veriyor ve bu şehirde yaşayan üniversite öğrencileri, çalışanlar, araç sahibi olmak istemeyip araca ihtiyacı olan aynı zamanda aracı olsa da zaman zaman ikinci bir araç kullanan kişilere hitap ediyor. Bu bağlamda Zipcar, İşte Zip, Kampüste Zip ve Herkese Zip gibi değişen ihtiyaçlara hitap eden seçeneklerle şehir yaşamında farklılık yaratacak. Şehir ulaşımında son derece pratik bir çözüm sunan Zipcar a kişiler internet üzerinden hızlıca üye olabilir ve herhangi bir prosedüre gerek duymadan araçlarını kullanmaya başlayabilir. dedi. Zipcar Uluslararası Operasyonlar Başkanı Massimo Marsili yaptığı konuşmada Faaliyet gösterdiğimiz diğer pek çok büyük şehir gibi İstanbul da ulaşım altyapısı ve trafik sıkışıklığının çevresel etkileri konusunda artan ölçüde baskı altında. Bu girişimle İstanbullulara alternatif bir ulaşım çözümü sunuyor olmaktan ve şehir trafiğini azaltma yönündeki çalışmalara bir katkı vermekten dolayı çok mutluyuz. dedi.

13 HABER Opel in stratejik önceliklerini yeni nesil modeller-motorlar, markanın profilinin iyileştirilmesi ve pazar payını arttırmak olarak sıralayan Keklik, yenilenen ürün gamı ve motor-şanzıman seçeneklerimizle gelecek yıl ve onu takip eden yıllarda da markanın en çok tercih edilen otomobil markalardan biri olma konumunu güçlendirerek devam edeceğini, 2015 yılında Pazar payı hedeflerinin % 6, satış hedeflerinin binek araç toplam pazarında 50 bin adet olduğu söyledi. Bu yılın ilk iki ayına baktığımızda yıla oldukça hızlı giriş yaptığımız bir gerçek. Geçen yılın aynı dönemine göre %33 artış gerçekleşti. Olumlu gerçekleşen sektör performansına rağmen, tüketici güvenindeki zayıf seyir, döviz kurlarındaki oynaklık, haziran ayındaki genel seçimler gibi nedenlerle otomotiv sektörü için aşağı yönlü risklerin varlığını koruduğunu da ifade etmek gerekir yılında otomotiv pazarının bin adetleri aralığında gerçekleşeceğini öngörüyoruz Opel in Yılı Olacak NİSAN 2015 Opel Türkiye Genel Müdürü Keklik 2015 yılı hedeflerini, pazar tahminlerini ve ilk kez Mokka da otomatik vites seçeneğiyle piyasaya sunacakları Sınıfının en sessiz ve en kuvvetli dizel motoruna ilişkin detaylı bilgileri düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. 12 Opel markamızın yeni ürün ve yeni nesil motorlarına yönelik 2014 yılında açıkladığı yatırım tutarı 4 Milyar Euro yılına kadar bu kapsamda gerçekleştirilecek yatırımlar eşliğinde Opel markamızla 27 yeni model ve 17 yeni motor sunacağız. Bu yatırımların en somut göstergelerini 2014 yılı içinde sırasıyla Zafira, Meriva ve Astra ailesinin tümünde pazara sunulan 1.6 CDTi dizel motoru, Adam modeli, Almanya da üst üste 2 yıldır yılın 4x4 ödülünü kazanan Mokka modeli, 1.6 lt 170 beygir gücündeki benzinli otomatik motor, Yeni Corsa modelinde sunulmaya başlanacak 1.0 lt 3 silindirli yeni motor ve Şubat 2015 de ülkemiz pazarına sunulan AutoBest değerlendirmesinde yılın aracı seçilen Yeni Corsa yı sayabiliriz. Bu yenilikler yanında Opel Markamız ile 2015 yılında ilgi ve merakla beklenen 1.6 dizel motorumuzu otomatik şanzıman seçeneğini ile Mokka, Insignia ve Astra modellerinde sunmaya başlayacağız. Dizel motorumuz ilk olarak Mokka modelinde 2015 Nisan ayından itibaren pazara sunulacak. Insignia ve Kompakt model Astra da ise bu yılın sonlarında piyasaya süreceğiz. Opel in SUV B Segmentindeki ilk modeli Mokka ya olan ilgi sipariş adetleri ile gösteriyor. Avrupa daki sipariş âdeti 340 bine ulaştı. Almanya da üst üste iki yıldır yılın 4x4 ödülünü kazanarak kendini ispat etti. Sessiz Güç 1.6 CDTi motor, ülkemiz pazarında Mokka nın satış rakamlarını yukarıya taşıyacak. Bildiğiniz üzere her yıl dizel ve dizel otomatiğe olan ilgi katlanarak artıyor. 1.6 dizel otomatik motorun motor yelpazemize eklenmesiyle pazarın taleplerine %100 e yakın cevap verir konuma ulaşacağız. 1.6 dizel otomatik Mokka satışlarımızı 5 katına yakın artırarak 5 bin adetlere ulaşacağımızı öngörüyoruz. 1.6 Mokka Dizeli Enjoy, Business ve Cosmo olmak üzere 3 farklı donanım seçeneğiyle sunuyoruz. Düz vites seçeneğine sahip 1.6 Mokka Dizel bayilerimizde satışta sunuldu, otomatik şanzıman seçeneği ise nisan ayından itibaren ile bayilerimizde yerini alacak. 1.6 Mokka dizelde düz vites seçeneğinin başlangıç fiyatı 77 bin TL, otomatik vites seçeneğinin başlangıç fiyatı 81 bin TL.

14 NİSAN 2015 HABER FIAT 500X BİRMOT TA SATIŞTA Türkiye nin lider otomotiv perakendecilerinden Birmot, Fiat ın kompakt crossover segmentinin en gelişmiş özelliklerine sahip modeli 500X i Nisan ayında satışa sunuyor. Y enilikçi teknolojisi, sınıfının en gelişmiş tasarım özellikleri ve yüksek güvenlik donanımı ile fark yaratan Fiat 500X, Nisan tarihlerinde Birmot showroomlarında yapılacak test sürüşü fırsat ayrıcalığıyla meraklılarını bekliyor. Boyutları, iç ve dış malzeme kalitesi, zengin motor seçenekleri ve segmentinde ilk kez kullanılan 9 ileri otomatik şanzıman ile rakiplerinden farklı bir yere sahip Fiat ın öncü modeli yeni crossover 500X Türkiye ile birlikte dünyanın 100 den fazla ülkesinde satışa sunuluyor. Fiat 500X Türkiye de, standart gövde tipinde 4x2, Cross gövde tipinde ise 4x4 veya 4x2 Traction+ çekiş sistemlerine ve 3 farklı motor seçeneğine sahip versiyonlarla yerini alıyor. Çevreye duyarlı olduğu kadar yüksek performansa da sahip Fiat 500X 1.6 MultiJet II 120 HP dizel, 1.6 E-Torq 110 HP ve 1.4 MultiAir 140 HP benzinli motorlarda; ESP, 6 hava yastığı, yokuş kalkış desteği gibi özellikler standart olarak sunuluyor. Ayrıca çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi üst düzey teknolojiler de isteğe bağlı olarak tercih edilebiliyor. Fiat 500X in dokunmatik U-ConnectTM sisteminde Bluetooth bağlantısı, Aux-in, USB ve SD portları ile sesli komut özellikleri standart olarak yer alıyor. 5 inçlik U-ConnectTM sisteminde TomTom 2.5D navigasyon özelliği de tercih edilebilirken, 6,5 inçlik versiyonunda 3D haritalar, yol rehberliği ve sesli komutla adres girme özellikleri standart olarak bulunuyor. BORUSAN OTOMOTİV MOTORSPORT IMOLA PİSTİ NDE İSTİKLAL MARŞI NI SÖYLEDİ Borusan Otomotiv Motorsport,İtalya nın İmola Pisti nde gerçekleşen İtalya EnduranceChampionsCup ınilk yarışında 1 inci olarak hem Türk Bayrağı nı göndere çekti hem de İstiklal Marşı nı Avrupa ya dinletti. Türkiye yi uluslararası motorsporları arenasında İmola Pisti nde podyumda Türk Bayrağını dalgalandırdı Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın aralıksız 7 yıldırtemsil eden Borusan Otomotiv veavrupa yaistiklal Marşı mızı dinletti. diğer sponsorları Toshiba, Borusan Lojistik ve Glasurit tir. Motorsport, bir ilke imza atarak hem sezonun hem de 3H İtalya EnduranceChampionsCup ın Efsanevi Pilot AyrtonSenna nın geçirdiği kaza sonucu ilk yarışında kendi grubunu 1 inci tamamlayarakitalya nın hayatını kaybettiği İmola Pisti nde, toplam 150 dakika süren yarışta BMW M3 ün pilotajında Aytaç Biter, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan vardı. Ortalama 50 dakikalık kullanım süresiyle direksiyon başına geçen pilotlar metrelik 22 virajı bulunan pistte toplam 68 tur atarak hem mental hem de fiziksel olarak mücadele ettiler. 3 farklı grupta birbirinden güçlü otomobillerin 2 buçuk saatlik mücadelesine sahne olan İtalya EnduranceChampionsCup ta hatasız bir yarış çıkararak kazanan taraf olan Borusan Otomotiv Motorsport un bundan sonraki yarışı ETCC ilk ayak yarışlarının yapılacağı Macaristan ın Hungaroring Pisti nde Mayıs ta gerçekleşecek.

15 HABER NİSAN 2015 Mazda 5 Yıl Garanti hizmeti vermeye başladı Mazda Türkiye, 2015 model araçların satışı ile birlikte Mazda severlerin sürüş keyiflerini arttıracak +2 yıl garanti hizmetini sunmaya başladı. Mazda 5 Yıl Garanti ile ilgili olarak Mazda Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Tamer Atsan: Mazda 5 Yıl Garanti belirtilen koşullar sağlandığında 3yıl / km olan üretici garanti süresini 5 yıl/ km ye kadar uzatılabildiği bir sigorta sistemidir. Hizmet kapsamında, aracına tutku ile bağlı olan ve bakımına dikkat eden kullanıcılar otomobillerini yıllar boyu ilk günkü değerinde kullanma şansına sahip olacaklar. dedi. Mazda 5 Yıl Garanti nin geçerli olabilmesi için aracın ilk satış tarihinden itibaren tüm bakım ve onarımlarının Mazda Yetkili Servisleri nde yapılmış olması gerekmektedir. Mazda 5 Yıl Garanti müşterilere, 4. ve 5.yıl oluşabilecek beklenmedik arızaların masraflarını düşünmeksizin huzur içinde sürüş keyfi sunar ve kullanıcılar araç değişimi söz konusu olduğunda da 2.el değerini korumanın keyfini yaşarlar. Mazda 5 Yıl Garanti araç satışı esnasında ilgili sertifikaların araç sahibi tarafından imzalanarak onaylanması ile devreye alınıyor. 14 Yeni Mitsubishi Outlander New York Motorshow da tanıtıldı Mitsubishi Motors, güçlü, dinamik, gelişmiş yol performansını yepyeni bir iç donanım ile sunan Yeni Outlander ı Türkiye de yılın ikinci yarısında satışa sunacak. M itsubishi Motors un New York Otomobil Fuarı nda dünyaya tanıttığı Yeni Outlander, bu yılın ikinci yarısında Türkiye yollarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Yeni Outlander, güçlü ve dinamik görünümü ve rafine sürüş deneyimiyle yeniden tasarlandı. Mitsubishi Motors un üstün güvenlik standartlarını barındıran Yeni Mitsubishi Outlander, SUV segmentinde fark yaratmayı hedefliyor. Yeni Outlander, gelişmiş yol performansı, kullanım ve gaz tepkisi, iyileştirilmiş gürültü ve titreşim seviyesi ve sürüş performansı gibi işlevsel özelliklerinin yanı sıra yenilenen cesur tasarımıyla da dikkat çekiyor. Gövde ve süspansiyon yapısı da geliştirilen Yeni Mitsubishi Outlander, daha sessiz ve konforlu bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Yenilenen ön tasarımıyla Yeni Mitsubishi Outlander, hem yolcular hem de araç için benzersiz koruma sağlarken, daha modern ve agresif bir görünüme kavuştu. Yeni Mitsubishi Outlander, yeni tasarım ön ızgara, halojen ön farlar, LED li sinyal lambaları, 18 inç alaşımlı jantlar, arka tampon ve LED li stop lambalarıyla yepyeni bir tasarım sunarken 2014 ve 2015 yıllarında Top Safety Pick+ olarak değerlendirilen Önden Çarpışma Önleme Sistemi (FCM), Şerit Takip Sistemi (LDW) ve Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC) ile gelişmiş güvenlik teknolojilerini de barındırıyor. Mitsubishi Motors, güvenilirliği ve güvenlik standartlarının birleştiği 2016 Outlander ı da tüm diğer araçları gibi 5 yıl/100 bin kilometre garantisiyle satışa sunuyor.

16 15-30 NİSAN arbox 1908 yılından beri Bremen de bir aile şirketi olarak faaliyet göstermekte olup 3. Kuşak Stefan Bellinger tarafından yönetilmektedir. Şirket Bremen deki m2 lik fabrikasında başta Mercedes, BMW, Porsche, Audi olmak üzere Otomobil üretici firmalarının (OEM) tedarikçisi konumundadır. HABER AutOn, Carbox Türkiye Genel Distribütörü Almanya Bremen deki fabrikasında bagaj havuzları, havuz paspas, tampon örtüsü gibi ürünlerin üreticisi Carbox firması Genel Müdürü Stefan Bellinger ile AutOn Genel Müdürü Mahmut Yoloğlu arasında 21 Şubat 2015 tarihinde exclusive distribütörlük sözleşmesi imzalandı. C Carbox Classic Ürünler Mükemmel uyum sağlayan, sağlam, kaymaz ve temizlenmesi kolay özellikleri ile 1974 yılından bu yana üretilen tüm otomobil modellerinin yanı sıra 1000 den fazla araç çeşidine uygun model üretme kapasitesine sahip olan Carbox, Almanya da bağımsız marka danışma kurulu tarafından 2013 yılında kendi sektöründe yüzyılın en iyi markası seçildi. Dayanıklı ve tam uyumlu bagaj döşemesi 35 cm ye varan kenar yüksekliği Materyal (PE) 4-7 mm kalınlığında, aside dayanıklı, gıda maddelerine uygun 10 yıl Carbox garantili Carbox Form Kalite Yönetimi: DIN ISO EN 9001:2008 (1993), Çevre Yönetimi: DIN ISO EN 14001:2004 (2011)ve Enerji Yönetimi: DIN ISO gibi sertifikaları barındıran Carbox ayrıca TOP 100 yenilikçi Şirketler (2009) ve Yüzyılın Markası (MarkenDesJahrhunderts) (2013) ödüllere sahip. Kaymaz/ yüksek kaliteli plastik materyal (PE/ PP) 5cm yüksekliğinde yan kenarlıklar Dayanıklı ve tan uyumlu Siyah, gri ve bej renklerinde Carbox Floor Aracınızın ayak bölmesine tam uyumludur Orijinal klipsler veya patentli Carbox yapışkanları ile güvenli sabitleme 5 cm ye kadar yan kenar yüksekliği, şöför ve şöför yanında ekstra uzun ayak desteği Delinmez, aşınmaz; Günde 500 defa inip binen kurye şöförleri tarafından denenmiş ve ıspatlanmış Su geçirmez

17 TEST Hyundai i NİSAN i20 de otomatik keyfi Hyundai i20, komple yenilenmesinin ardından caddelerde fazlasıyla göze çarpmaya başladı. Öncüsüne oranla daha sert ve düz çizgilere sahip olan Hyundai i20, sadece İzmit te üretiliyor ve bu özelliği ile ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru komple yenilenen Hyundai i20, çok farklı bir otomobil olarak karşımıza çıktı. Hyundai, üretimde olan tüm modellerini i20 ile yenilemiş oldu. Bir önceki versiyonu ile hiçbir alakası kalmayan otomobilin tarzı kadar boyutları da değişti. 1.2 ve 1.4 lt benzinli motor seçeneği dışında 1.4 lt dizel motor seçeneği yeni i20 yer alıyor. Hyundai i20 nin sadece Türkiye de üretiliyor olması da otomobil ön plana çıkartan başka bir özellik. mümkün. Artan diz mesafesi ön ve arka koltuklarda hissediliyor. İç mekanda 2 farklı renk kullanılmış. Orta konsolun üst kısmında kullanılan müzik sistemi oldukça ergonomik ve kullanışlı. Alt kısımda ise klima butonları yer alıyor. Gösterge paneli de çok rahat okunuyor. 3 kollu sportif direksiyon simidi üzerindeki butonlar da kullanım kolaylığı sunuyor. Ön ve arka koltuklar konfor açısından sorunsuz. Arka koltuklar asimetrik olarak katlanıyor ve 301 lt lik bagaj hacmi artırılıyor. Tasarım felsefesini tamamen değiştiren Hyundai, yeni nesil otomobillerinin birbirine benzer görünümde yapmaya başladı. Ön görünüm olarak Hyundai i20 de bu felsefeye uygun bir tasarım anlayışına sahip. Led destekli farlar otomobili oldukça şık gösteriyor. İri panjuru ve si farları da otomobilin sert görüntüsünü destekliyor. İlk olarak 5 kapılı versiyonu satışta olan i20 nin önümüzdeki aylarda 3 kapılı versiyonu da satışa sunulacak. Uzunluk bakımından önceki versiyonuna göre 45 mm artış elde edildi. Gözle görülür bu artış otomobilin modern görünümüne yansıyor. i20 ye yandan baktığımızda ise önceki versiyonla aynı ön kısımda olduğu gibi alakası kalmadığını görüyoruz. Akıcı tasarım yan kısımda kendini gösteriyor. Far ve stop yan kısma fazlasıyla taşıyor. C sütünü gövde renginden farklı şekilde boyanmış. Arkada ise bagaj kapağına da taşan iri stopların otomobilin modern çizgisine destek olduğunu görüyoruz. Avrupai bir tasarım anlayışına bürünen i20, her açıdan dikkat çeken bir otomobil haline geldi. İç mekanda da i20 nin tepeden tırnağa değişimden etkilendiğini söylemek Hyundai i20 de 1.4 lt benzinli motor sadece 4 ileri otomatik şanzımanla sunuluyor. Tüketicinin bu sınıfta otomatik şanzıman seçeneğine ağırlık vermesi yüzünden bu tür bir seçim yapılmış olması gayet mantıklı cc hacmindeki benzinli motor 6000 d/d da 100 HP güç üretiyor. Motorun maksimum torku ise 4000 d/d da 134 Nm. Performans değerlerine baktığımızda otomobilin km/s hızlanma değerinin 170 km/s olduğunu görüyoruz. Otomobilin km/s hızlanma değeri ise 13.2 saniye. Tüketim olarak ise şehiriçinde 9.2 lt/100 km. Şehirdışında 5.3 lt/100 km. Ortalamada ise 6.7 lt/100 km olduğunu görüyoruz.

18 NİSAN 2015 er donanım seviyesinde kullanıcılarını lüks unsurlarıyla şımartmayı başaran ve konforlu sürüşüyle sınıfında farklı bir yere konumlandırılan Superb, aynı zamanda bu özelliklerini düşük yakıt tüketimine sahip motorlarıyla birleştiriyor. Nisan ayı boyunca Superb modeli, anahtar teslim fiyatına ek olarak TL takas indirimi fırsatıyla satışa sunuluyor. Nisan ayında Skoda nın indirimleri Superb modeliyle sınırlı kalmıyor. Markanın SUV segmentinde büyük ilgi çeken ve otomobil tarzı sürüşüyle keyif veren modeli Yeti TL lik takas indirimi ile sunulurken, tüm dünyada önemli satış rakamlarına ulaşan Octavia, Rapid ve Rapid Spaceback modelleri için de TL lik takas indirimi devam ediyor. Ayrıca showroomlara yeni gelen üçüncü jenerasyon Fabia, lansmana özel TL lik başlangıç fiyatının yanı sıra TL lik takas indirimiyle yeni sahiplerini bekliyor. Avantajlı fiyatlarla birlikte Nisan ayı boyunca VDF nin aylık yüzde 1,02 faiz oranlı kredi kampanyası da Skoda müşterilerine sunulacak. HABER Nisan da Skoda nın Superb Fırsatları Devam Ediyor Skoda, Nisan ayı boyunca yeni otomobil satın almak isteyen kullanıcıları uygun fırsatlarla Yetkili Satıcılarına bekliyor. H oyota, otomobil performansını ve tasarımını büyük oranda ileriye taşımak amacı ile güç üniteleri ve araç platformunu kapsayan yenilikçi ve birbirine entegre üretim yaklaşımını uyguluyor. Bu sayede, otomobilleri üretiminde kullanılan kaynakların yüzde 20 veya daha fazla oranda azaltılması planlanıyor. Güç ünitesi ile araç platformunun birlikte geliştirilmesiyle; kompakt ve hafif materyaller, bütünleşik bir tasarım sonucunda daha düşük ağırlık merkezi yaratıyor. Toyota, motorlardaki ısı ve şanzımanlardaki enerji akışı verimliliğinin geliştirerek, yakıt verimliliğinde yaklaşık TOYOTA NIN VİZYONU ÇOK DAHA İYİ OTOMOBİLLER ÜRETMEK Toyota, 4 yıl önce açıkladığı daha iyi otomobiller üretme Global Vizyonunu ile çok daha iyi otomobiller üreterek sürdürülebilir büyüme konusunda önemli gelişmeler kaydetti. T yüzde 25 ve performansta yüzde 15 oranlarında ilerleme kaydetti. Toyota ayrıca elektrik motorları, inverter ve bataryaların tekrar tasarlanması ile hibrit araçlarının yakıt verimliliğini de yüzde 15 ten fazla artırmayı hedefliyor. Toyota, verimli motorların yanı sıra yenilikçi yeni platformlar da geliştiriyor. Böylelikle düşük ağırlık merkezi ile, dikkat çekici tasarıma ve gelişmiş yol tutuşuna sahip, yüksek kaliteli sürüş ve daha iyi güvenlik sunan otomobiller üretiliyor. Toyota, 2020 yılında dünya çapında satılan otomobillerinin yarısının bu yeni platformlara sahip olmasını hedefliyor.

19 TEST Mitsubishi Space Star CVT ve Keyifli NİSAN Mitsubishi Space Star, öncüsünden çok farklı şekilde tekrar sahne aldı. 1.2 lt benzinli motorla satılan Space Star da manuel ve CVT şanzıman seçeneği bulunuyor yılında ilk olaral piyasaya çıkan Mitsubishi Space Star, köşeli ve MPV ye yakın tasarım özelliği ile dikkat çekiyordu. Yeni nesil Mitsubishi Space Star ise öncüsünün aksine daha yuvarlak hatlara sahip ve daha çok HB özelliği ile ön plana çıkıyor. Yani daha önceki kardeşi gibi MPV yapısından uzak. Mitsubishi Space Star, sadece 1.2 lt benzinli motor manuel ve CVT şanzımanla Türkiye ye getiriliyor cc hacmindeki benzinli motor 6000 d/d da 80 HP güç üretiyor. Motorun maksimum torku ise 4000 d/d da 106 Nm. Mitsubishi Space Star 1.2 nin km/s hızlanma değeri 12.8 saniye. Maksimum hızı ise 173 km/s olarak belirtiliyor. Mitsubishi için oldukça sade bir tasarıma sahip desek yerinde olur. Yeni Mitsubishi Space Star ın iddiasız görünümde özellikle ön kısım daha çekici olabilirdi. Otomobile göre iri kalan farlar yüksek konumlandırılmış. Tampon aynı zamanda kaputla birleşerek ortasında hava giriş ızgarasını da barındırıyor. Alt kısımdaki sis farı şeklindeki gündüz farkları ve büyük hava giriş ızgarası otomobile farklı bir hava katıyor. Yan kısımda kapılardaki şişkin kuşaklar bir hareket katmış ama yinede yandan eski Space Star la alakası kalmadığı görülüyor. Arka kısımda da sadelik devam ediyor. Stoplar da farlar gibi yüksek konumlandırılmış. Bagaj kapağı ve tampon bu konuda yeterince etken oluyor. Mitsubishi Space Star ın iç mekanı da önceki versiyonuna göre biraz daha kısıtlı alana sahip hissi veriyor. Ayrıca plastik kalitesi önceki versiyona göre biraz düşük gibi görünüyor. Ergonomi anlamında otomobilin problemsiz olduğunu söylemek mümkün. Sürücü kapısındaki cam butonlarına ulaşmak oldukça kolay. Ayrıca orta konsoldaki klima ve müzik sistemi butonlarına da ulaşmak son derece kolay ve sorunsuz. Üç kollu direksiyon ele çok rahat oturuyor. Ön ve arka koltuklarda konfor açısından yeterli düzeyde. Küçük sınıf bir otomobil için yeterli alan sunulmuş. Mitsubishi Space Star 1.2 nin CVT şanzımanı yeni nesil ve başarılı. Bu başarı yakıt ekonomisi olarak yansıyor. Şehir içinde 4.9 lt/100 km olan tüketim değeri şehir dışında 4.0 lt/100 km ve ortlama olarak 4.4 lt/100 km. Mitsubishi Space Star 1.2, ekonomik bir şehirli. CVT şanzımanı ile şehir içi kullanımda da konfor sunan Space Star, küçük sınıf bir otomobile oranla yüksek sayılabilecek bir donanıma sahip. Yeni nesi Mitsubishi Space Star a dış görünüm olarak alışmak zaman alacak. Fakat öncüsüne oranla şehir içi kullanım olarak daha başarılı olacağını düşünüyoruz.

20

21 HABER Fiat ın, Fiat 500X İçin Tercihi Goodyear İtalyan otomotiv devi FIAT, yeni FIAT 500X için kendi tarzı, performansı ve yüksek kaliteli malzemelere olan bağlığına uygun olarak öncü lastik üreticisi Goodyear ın EfficientGrip Performance ve Eagle F1 Asymmetric 2 lastiklerini seçtiğini duyurdu. Paris Motorshow da tanıtılan F1 Asymmetric 2 hem ıslak hem de FIAT 500X, popüler FIAT kuru zeminlerde kısa fren mesafesi ve modelleri ailesini tamamlayan üstün yakıt verimliliği sağlar. kompakt bir crossover. FIAT 500X, biri aktif maceraperestler için sağlam ve sportif, diğeriyse metropol sakinleri için modern bir şehir içi aracı olarak tasarlanan iki modeliyle tüketicilerin beğenisine sunuldu. Tercihe göre 12 farklı renk ve 8 farklı tasarım arasından seçim yaparak aracı kişiselleştirmek de mümkün. Eksiksiz bir işlevsellik yelpazesi için FIAT ın yeni 500X modeli, her biri sürücüye büyük avantaj sağlayacak iki farklı lastikle sunulmakta. Şehir içi versiyonu, Goodyear EfficientGrip Performance lastikleriyle (Boyut: 215/55RI7 94V), sağlam sportif versiyonu ise Eagle F1 Asymmetric 2 (Boyut: 225/45R18 91Y) lastikleriyle hareket kazanacak. EMEA Tüketici Lastikleri Pazarlama Direktörü Hans Vrijsen, FIAT 500X in parlaklığına ve gösterişine uygun olan ve otomobilin farklı sürüş ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde özelleştirilmiş lastikler sunduğumuz için mutluyuz. Goodyear EfficientGrip Performance, bir şehir aracı için mükemmel bir yuvarlanma direnci ve frenleme performansı sunarken, Eagle F1 Asymmetric 2 olağanüstü frenleme ve yol tutuş sağlayan büyük ebatlara sahip bir lastiğimiz diye konuştu. Goodyear, ürettiği lastiklerle araçta güvenlik ve verimliliğe odaklı hedefleri fazlasıyla karşılar. EfficientGrip Performance, A sınıfı ıslak zemin yol tutuşun yanı sıra kısa fren mesafesi ve düşük yakıt tüketimi sunarken, Eagle NİSAN Bu özellikler, emisyonları ve yakıt maliyetini yüzde 16 ya kadar azaltabilen eco:drivetm teknolojisinin yanı sıra üst düzey konfor, tüketim ve CO2 emisyonları sağlamak amacıyla motor, fren, direksiyon ve şanzıman ayarları için üç farklı seçenek sunan Drive Mood Selector özelliğine sahip bir araç tarafından da iyi bir şekilde dengelenmektedir. YA YIN DA NIŞ MA NI Ahmet Sait Özen HA BER MÜ DÜ RÜ b ra him DAV SAN ha ber@oto mo bil den.com.tr YA YIN KU RU LU Yildırım DEMİREL N TER NET TE mu a.com REK LAM KO OR D NA TÖ RÜ b ra him DAV SAN İbrahim@oto mo bil den.com.tr TÜRKİYE GEN.DA Ğ.PLZ. PTT Da t m 100, YIL Mah. 14 Yol Sok. No: 11 OTO CENTER Sitesi H-Blok Kat: 2 Büro: 207 BAĞCILAR - S TAN BUL TEL: GSM; mo bil den.com.tr in fo@oto mo bil den.com.tr YAYIN TÜRÜ: YEREL SÜREL YAYINDIR * Oto mo bil den Der gi si Ba s n Ya y n Mes lek l ke le ri ne uyar. ** Tüm rek lam la r n ya sal so rum lu lu u rek lam sa hip le ri ne ait tir. *** Ya y n m za gön de ri len ya z, re sim ve ya dö kü man la r n *** ia de si söz ko nu su de il dir. YIL : 11 SA YI : NİSAN 2015 Tuana Medya Otomobilden Dergisi Otomobil Dünyas n n Nabz m ti yaz Sa hi bi ve So rum lu Ya z ş le ri Mü dü rü: b ra him Dav san b ra him@oto mo bil den.com.tr Genel Koordinatör: Di la ra Dav san di la ra@oto mo bil den.com Sanat Yönetmeni: pek Tu ran Hukuk Dan şman : Av. Özdal YURT Yay n Türü: Gazete

22

23 TEST Renault Captur NİSAN 2015 Crossover a yeni oyuncu 22 Crossover pazarı Avrupa ve dolayısıyla Türkiye de ilgi görmeye başladı. Sınıfa yeni oyuncular girerken Renault Captur la bu sınıfta dikkat çeker hale geldi. Renault Captur, Nissan Juke la ortak platforma sahip olmasına rağmen tamamen farklı bir yapıya sahip. Daha çok iri bir Clio yu andıran tasarımı zaten kafada ilk olarak bunu uyandırıyor. Ön bölümde diğer modellerde olduğu gibi büyük Renault logosu dikkat çekiyor. Diğer Renault modellerini andıran farlar çekici bir görünüm yaratmış. Tampondaki sis farları çevresindeki kromajlar ise araca sportif bir hava katmış. Yan kısımda Clio dan alınan alt siyah kaplama dikkat çekiyor. Arka kısımda öne göre daha oval çizgiler seçilmiş. Captur, Clio gibi isteğe göre özelleştirilebilir bir otomobil. Dış tasarımda tavan ve ayna rengiyle, jant tasarımlarıyla kişiye özel otomobil yaratmak mümkün hale geliyor. Captur un İç mekan büyük oranda küçük Clio ile aynı özelliklere sahip. Captur, kişiselleştirilebilir iç mekana sahip. Direksiyon çevresi, orta konsol ve kapı kollarındaki kaplamalarını istediğiniz seçeneklerden oluşturabiliyorsunuz. Orta konsolda kullanılan büyük ekran oldukça işlevsel. Test aracımızda bulunan R-LINK sistemi opsiyonel olan bir donanım. Bu sistem gelişmiş bir navigasyon hizmetinin yanı sıra internet erişimini de sunan başarılı bir opsiyon. Otomobilin iç mekanında sunulan işlevsel gözler yeterli düzeyde. Captur un sıra dışı bir torpido gözü bulunuyor. Çekmece şeklindeki torpido gözü hacim olarak oldukça başarılı. Captur un koltuk kılıfları fermuarlı ve gerektiğinde sökülüp çamaşır makinesinde yıkanıyor. Bu özellikle çocuklu aileler için bir avantaj. Captur, 377 litrelik bagaj hacmine sahip. Arka koltukları ileri geri kaydırarak bu hacim artırılabiliyor. Captur 1.5 dci daki motor artık çok ezbere bildiğimiz ve rüştünü ispatlamış bir motor cc hacmindeki turbo dizel motor 4000 d/d da 90 HP güç üretiyor. Motor 1750 d/d den itibarense 220 Nm tork üretiyor. Güç, çift kavramalı, 6 kademeli otomatikleştirilmiş şanzımanı EDC ile ön tekerleklere iletiliyor. Manuel vitesli modelde start-stop sunulurken, EDC li modelde bu sistem bulunmuyor. Fabrika verilerine göre aracın km/s hızlanma değeri 13.5 saniye. Aracın maksimum hızı ise 170 km/s. Yakıt tüketimi olarak şehiriçinde 4.6 lt/100 km. Şehirdışında 3.6 lt/100 km ve ortalama olarak 3.9 lt/100 km yakıt tüketimi aracın ekonomik olduğunu gösteriyor.

24

25

DACIA, LODGY STEPWAY İLE DAHA DA GÜÇLENİYOR

DACIA, LODGY STEPWAY İLE DAHA DA GÜÇLENİYOR HYUNDAI ACCENT BLUE, ŞİMDİ DAHA İDDİALI s.4 YIL: 11 SAYI: 198 F YATI: 3 TL www.otomobilden.com.tr ZIPCAR, OTOKOÇ OTOMOTİV İLE TÜRKİYE DE DACIA, LODGY STEPWAY İLE DAHA DA GÜÇLENİYOR s.10 Yeni Ford Focus

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX...

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Ford B-MAX 2010 yılında Cenevre fuarında konsept araç olarak ilk kez tanıtıldığında eşsiz tasarımı sayesinde büyük hayranlık uyandırmış ve tüm otomobilseverlerin

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

Yeni Ford Focus Dış Tasarım

Yeni Ford Focus Dış Tasarım Yeni Ford Focus Dış Tasarım Otomobilden fazlasını isteyenlere... Piyasaya çıktığı 1999 yılında Atlantik Okyanusu nun iki tarafında da Yılın Otomobili ödülünü alan ilk otomobil olma unvanını kazanan Focus

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend donanım seviyesine ek olarak Titanium donanım seviyesine ek olarak 16" Alaşım jantlar Krom barlı ön üst ızgara Kayar arka kapılar Gövde rengi yan aynalar ve kapı

Detaylı

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ RENAULT FLUENCE NEDEN RENAULT? 2 2 FLUENCE AYRINTILAR RENAULT FLUENCE KUSURSUZ AYRINTILAR KONFORLU KONFORU ARTTIRAN DONANIMLAR FAYDALI Renault eco 2 2 2 ALANI 18 > 19 Önde oturan her yolcunun kendisine

Detaylı

Gücü de büyük, yükü de...

Gücü de büyük, yükü de... 7.5 TON 175 HP EURO 3 COMMON RAIL TURBO DIZEL INTERCOOLER ABS HBB LSPV Gücü de büyük, yükü de... Yeni Isuzu, 175 HP, Euro 3, common rail, turbo dizel intercooler motoru ve yenilenen dış görünüşüyle şimdi

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir.

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir. Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style Titanium ST-Line Style donanım seviyesine ek olarak Titanium donanım seviyesine ek olarak 17 aluminyum alaşım jantlar 18'' Alaşım Jant 19'' alaşım Jant Ön sis farları 8 Dokunmatik

Detaylı

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend donanım seviyesine ek olarak Titanium donanım seviyesine ek olarak 16" Alaşım jantlar Krom barlı ön üst ızgara Kayar arka kapılar Gövde rengi yan aynalar ve kapı

Detaylı

Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş.

Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş. Corolla Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş. Motor Güç Yakıt tüketimi* CO 2 emisyonları* Hızlanma Bulunduğu modeller 1.33 litre benzinli 99 PS 5.6 l/100 km 129 g/km 12.6 saniye Life Dual VVT-i 6/MT

Detaylı

*Icon paketi ile * 1. Renault R-Link. 7 ekrana dokunarak ya da sesli komutlar ile onunla konușarak yenilikçi ve pratik ișlevlere erișin: multimedya, Tomtom navigasyon, telefon ve Bluetooth bağlantısı.

Detaylı

Dacia Sandero... Tam size göre.

Dacia Sandero... Tam size göre. Dacia Sandero Dacia Sandero... Tam size göre. Otomobilinizden ne beklersiniz? Çekici ve prestijli bir tasarım, zengin donanımlı bir iç mekân, bütün ailenize ulaşım olanağı sağlayacak geniş bir alan, özenli

Detaylı

Trend X Style Titanium

Trend X Style Titanium Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu Elektrikli,

Detaylı

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend donanım seviyesine ek olarak Titanium donanım seviyesine ek olarak 16" Alaşım jantlar Krom barlı ön üst ızgara Kayar arka kapılar Gövde rengi yan aynalar ve kapı

Detaylı

YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP

YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1560 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 185 / 1500 Maksimum hız (km/s) 162 0-100 km/s hızlanma

Detaylı

Fiyat Listesi Ocak 17

Fiyat Listesi Ocak 17 Fiyat Listesi Ocak 17 Yüksek Donanım Özellikleri ile Gelen Eşsiz Konfor Style Titanium Style donanım seviyesine ek olarak 16" aluminyum jantlar 17" Aluminyum jantlar Ön sis farları Elektrikli katlanır

Detaylı

Trend X Style Titanium

Trend X Style Titanium Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu Elektrikli,

Detaylı

ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA

ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA Sıradışı tasarım anlayışıyla bir moda ikonu haline gelen Nissan Micra, şehrin tüm kapılarını sizin için açmaya hazır. 100 kilometrede 4,3 litre yakıt tüketimiyle* sınıfının

Detaylı

MICRA BROSUR 22x15.indd :21

MICRA BROSUR 22x15.indd :21 MICRA BROSUR 22x15.indd 1 10.02.2012 11:21 MICRA BROSUR 22x15.indd 2 10.02.2012 11:21 ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA Sıradışı tasarım anlayışıyla bir moda ikonu haline gelen Nissan Micra, şehrin tüm kapılarını

Detaylı

SIMPLY CLEVER. ŠkodaFabia RS. Fabia RS

SIMPLY CLEVER. ŠkodaFabia RS. Fabia RS SIMPLY CLEVER ŠkodaFabia RS Fabia RS Fabia RS, güvenli viraj geçişlerine imkan tanıyan döner modüllü halojen projektör farlara sahiptir. RS logolu ön ızgara dostça bir görünüm verirken, sağlam ön tamponu

Detaylı

Style donanım seviyesine ek olarak 16" aluminyum jantlar 17" Aluminyum jantlar

Style donanım seviyesine ek olarak 16 aluminyum jantlar 17 Aluminyum jantlar Style Style donanım seviyesine ek olarak 16" aluminyum jantlar 17" Aluminyum jantlar Ön sis farları Elektrikli katlanır yan aynalar Karartılmış arka camlar "Ford Power" anahtarsız çalıştırma sistemi Elektrikli,

Detaylı

H A T C H B A C K $CUÖO VCTKJK -CUÖO

H A T C H B A C K $CUÖO VCTKJK -CUÖO HATCHBACK E G E A HA T C HBACK Bugüne kadar hep aynı bakış açılarıyla, hep aynı ezberlerle karşılaştınız: Hatchback otomobiller dardır, bagajları küçüktür, kullanışsızdır. Şimdi bu ezberleri Fiat Egea

Detaylı

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend donanım seviyesine ek olarak Titanium donanım seviyesine ek olarak 16" Alaşım jantlar Krom barlı ön üst ızgara Kayar arka kapılar Gövde rengi yan aynalar ve kapı

Detaylı

Trend X Style Titanium

Trend X Style Titanium Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu Elektrikli,

Detaylı

BASIN BÜLTENİ FORD UN YENİ ECONETIC TEKNOLOJİSİ YAKIT TÜKETİMİ VE CO2 EMİSYON DEĞERLERİNDE İYİLEŞMELER SAĞLIYOR

BASIN BÜLTENİ FORD UN YENİ ECONETIC TEKNOLOJİSİ YAKIT TÜKETİMİ VE CO2 EMİSYON DEĞERLERİNDE İYİLEŞMELER SAĞLIYOR BASIN BÜLTENİ FORD UN YENİ ECONETIC TEKNOLOJİSİ YAKIT TÜKETİMİ VE CO2 EMİSYON DEĞERLERİNDE İYİLEŞMELER SAĞLIYOR Yeni Ford Mondeo ECOnetic modelinin CO 2 emisyonu 115 g/km Ford Ka araçlarda Ford Otomatik

Detaylı

Fiyat Listesi Temmuz 17

Fiyat Listesi Temmuz 17 Fiyat Listesi Temmuz 17 Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON 2012 DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK 134 g/km Benzin 140PS/103kW@6000rpm 200Nm@1850rpm DONANIM Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir

Detaylı

Trend X Style Titanium

Trend X Style Titanium Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu Elektrikli,

Detaylı

DS3 1.6 e-hdi 92 HP DStyle M/T STT

DS3 1.6 e-hdi 92 HP DStyle M/T STT S3 1.6 e-hi 92 HP Style M/T STT TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1560 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak.) 92 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak.) 230 / 1750 Uzunluk - Genişlik (mm) 3948-1715 Yükseklik -

Detaylı

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1.598 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 156 / 6.000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 240 / 1.400-4.000 Uzunluk - genişlik (mm) 4.779-1.860

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak 16" Jant 16" Alüminyum alaşımlı jantlar

Trend donanım seviyesine ek olarak 16 Jant 16 Alüminyum alaşımlı jantlar Trend Titanium Trend donanım seviyesine ek olarak 16" Jant 16" Alüminyum alaşımlı jantlar Gövde rengi ön & arka tamponlar Gündüz yanan LED ön farlar Gövde rengi elektrikli, ısıtmalı ve sinyalli yan aynalar

Detaylı

İlgi odağı olacak şekilde tasarlandı.

İlgi odağı olacak şekilde tasarlandı. YENİ FORD FIESTA İlgi odağı olacak şekilde tasarlandı. Yeni tasarımıyla çok daha sportif bir görünüme bürünen Yeni Fiesta aynı zamanda segmentinde lider yepyeni teknolojiler sunuyor. SYNC Yeni Fiesta da

Detaylı

YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5

YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5 YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5 TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1398 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 70 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 160 / 2000 Uzunluk - Genişlik (mm) 3941-1728 Yükseklik

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak 16" Jant 16" Alüminyum alaşımlı jantlar. Otomatik kararan iç dikiz aynası

Trend donanım seviyesine ek olarak 16 Jant 16 Alüminyum alaşımlı jantlar. Otomatik kararan iç dikiz aynası Trend Titanium Trend donanım seviyesine ek olarak 16" Jant 16" Alüminyum alaşımlı jantlar Gövde rengi ön & arka tamponlar Gündüz yanan LED ön farlar Gövde rengi elektrikli, ısıtmalı ve sinyalli yan aynalar

Detaylı

X-Class Progressive Donanım Özellikleri

X-Class Progressive Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN.

DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN. KOŞULSUZ ÖZGÜRLÜK DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN. Forza 250 üstün GT konforu, üst düzey güvenlik sağlayan teknolojik donanımları, seçkin ve aerodinamik

Detaylı

Basım tarihi: Şubat 2019 FİLO KATALOĞU.

Basım tarihi: Şubat 2019 FİLO KATALOĞU. Basım tarihi: Şubat 09 FİLO KATALOĞU www.fiat.com.tr İÇİNDEKİLER DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZ ÖNSÖZ TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI NEDEN FIAT FİLO? BAYİ VE SERVİS AĞIMIZ MOTOR VE ŞANZIMAN SEÇENEKLERİ BİNEK ARAÇLAR

Detaylı

X-Class Power Donanım Özellikleri

X-Class Power Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

CITROËN BERLINGO COMBI

CITROËN BERLINGO COMBI CITROËN BERLINGO COMBI MODERN ETKİLEYİCİ TASARIM YENİ CITROËN BERLINGO, etkileyici tasarımını yenilenen ön tasarımıyla pekiştiriyor. Keskin hatlı yeni tampon, daha alçak ve genişletilmiş radyatör ızgarası

Detaylı

YENİ CITROËN C4 PICASSO INTENSIVE 1.6 e-hdi 115 HP ETG6 (5 KİŞİLİK)

YENİ CITROËN C4 PICASSO INTENSIVE 1.6 e-hdi 115 HP ETG6 (5 KİŞİLİK) YENİ CITROËN C4 PICASSO INTENSIVE 1.6 e-hdi 115 HP ETG6 (5 KİŞİLİK) TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1.560 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 115 / 3.600 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 270 / 1.750 Uzunluk

Detaylı

Trend Trend X Titanium

Trend Trend X Titanium Trend Trend X Titanium Trend donanım seviyesine ek olarak Trend donanım seviyesine ek olarak 15" Jant kapağı 15" Alüminyum alaşımlı jantlar 16" Alüminyum alaşımlı jantlar Gövde rengi ön & arka tamponlar

Detaylı

Motor / Şanzıman. Astra HB Black Edition HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Dizel ) Corsa Enjoy HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Dizel )

Motor / Şanzıman. Astra HB Black Edition HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Dizel ) Corsa Enjoy HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Dizel ) CORSA Perakende Fiyat Corsa Essentia 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 98.900 94.900 Corsa 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 105.900 101.900 Corsa 1.2 70 HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Benzin

Detaylı

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP EXECUTIVE BVA

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP EXECUTIVE BVA CITROËN C5 1.6 THP 156 HP EXECUTIVE BVA TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1.598 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 156 / 6.000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 240 / 1.400-4.000 Uzunluk - genişlik (mm) 4.779-1.860

Detaylı

Trend X Style Titanium

Trend X Style Titanium Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu Elektrikli,

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK 2012 EMİSYON SINIFI ŞANZIMAN MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK YAKIT TIPI Sport AT Sport Plus AT Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön yolcu

Detaylı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Sahibinden Ford Focus 1.6 TDCi 115 İlan no: 186963 İlan detayları 72.000 TL 17 Şub 2014 72.000 TL 15 Şub 2014 75.000 TL HP Titanium 4 Kapı (2013) İlan tarihi:

Detaylı

Corsa Enjoy HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Dizel ) Corsa Black Edition HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin )

Corsa Enjoy HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Dizel ) Corsa Black Edition HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) CORSA Corsa Essentia 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 88.400 Corsa Design 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 96.400 Corsa Enjoy 1.2 70 HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Benzin ) 79.400 Corsa

Detaylı

YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ

YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ 2 MODERN ETKİLEYİCİ TASARIM YENİ CITROËN BERLINGO, etkileyici tasarımını yenilenen ön tasarımıyla pekiştiriyor. Keskin hatlı yeni tampon, daha alçak ve genişletilmiş radyatör

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN 2012 EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK ŞANZIMAN Sport Sport Plus Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön

Detaylı

Suzuki yeni nesil 4x4 teknolojisi Allgrip ile değişken yol koşullarına mükemmel uyum Suzuki SX4 S-Cross ta geniş motor yelpazesi

Suzuki yeni nesil 4x4 teknolojisi Allgrip ile değişken yol koşullarına mükemmel uyum Suzuki SX4 S-Cross ta geniş motor yelpazesi SUZUKI SX4 Suzuki yeni nesil 4x4 teknolojisi Allgrip ile değişken yol koşullarına mükemmel uyum Orta konsolda yer alan bir ayar düğmesiyle kolayca 4 farklı sürüş modu arasında seçim yapabilirsiniz. Allgrip

Detaylı

Dış Tasarım İç Tasarım Güvenlik

Dış Tasarım İç Tasarım Güvenlik Dış Tasarım Trend Elektrikli Katlanabilir, Isıtmalı Yan Aynalar 16 çelik jantlar (plastik kapaklı) 90 ve 180 derece açılabilen arka kargo kapıları Kapaklı kayar kapı kızağı İç Tasarım Önden Üflemeli Klima

Detaylı

Vito Mixto/Kombi Donanım Özellikleri

Vito Mixto/Kombi Donanım Özellikleri Mixto 111 Mixto 114 Güvenlik ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı)

Detaylı

Çapa Makineleri. Güvenli. Kolay Kullanım. Yüksek Kalite. Ergonomik. Etkin Satış Sonrası

Çapa Makineleri. Güvenli. Kolay Kullanım. Yüksek Kalite. Ergonomik. Etkin Satış Sonrası Güvenli En son ve yüksek güvenlik seviyesine sahip güvenlik standartlarına uygunluk. Kolay Kullanım Alüminyum şanzıman kutuları sayesinde hafif ve kolay kullanım. Yüksek Kalite Kaliteli hammaddeler ile

Detaylı

Dış Tasarım İç Tasarım Güvenlik

Dış Tasarım İç Tasarım Güvenlik Dış Tasarım Trend Elektrikli Katlanabilir, Isıtmalı Yan Aynalar 16 çelik jantlar (plastik kapaklı) 90 ve 180 derece açılabilen arka kargo kapıları Kapaklı kayar kapı kızağı İç Tasarım Önden Üflemeli Klima

Detaylı

Trend X Style Titanium

Trend X Style Titanium Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu Elektrikli,

Detaylı

Dış Tasarım İç Tasarım Güvenlik

Dış Tasarım İç Tasarım Güvenlik Dış Tasarım Trend Elektrikli Katlanabilir, Isıtmalı Yan Aynalar 16 çelik jantlar (plastik kapaklı) 90 ve 180 derece açılabilen arka kargo kapıları Kapaklı kayar kapı kızağı İç Tasarım Önden Üflemeli Klima

Detaylı

RENAULT 2 EYLÜL - 3 EKİM 2016 FİYAT LİSTESİ

RENAULT 2 EYLÜL - 3 EKİM 2016 FİYAT LİSTESİ SYMBOL CLIO Stepne 185/65/R15 Konfor Paketi: Deri Direksiyon, Hız Ayar ve Sınırlayıcı, Elektronik Klima, Arka Park Sensörü R-NAV Navigasyon ve Multimedya sistemi Sis Farı ve Kademeli Silecek 16'' Siyah

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Kasım 2016 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S BVM5 Manuel BVM5 Manuel BVM5 Manuel

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 Tam Otomatik LIVE, FEEL LIVE,

Detaylı

Dış Tasarım İç Tasarım Güvenlik

Dış Tasarım İç Tasarım Güvenlik Dış Tasarım Elektrikli Katlanabilir, Isıtmalı Yan Aynalar 16 çelik jantlar (plastik kapaklı) 90 ve 180 derece açılabilen arka kargo kapıları Kapaklı kayar kapı kızağı İç Tasarım Önden Üflemeli Klima Yol

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Ağustos 2017 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 BVM5 Manuel BVM5

Detaylı

En konforlu yolculuklar. Maksimum konfor

En konforlu yolculuklar. Maksimum konfor TR En konforlu yolculuklar STAR, 31 kişiye kadar yolcu taşıma kapasitesi, geniş ve konforlu koltuk aralıkları ve farklı oturum alternatifleri ile turizm, personel ve şehirler arası taşımacılıktaki ihtiyaçlara

Detaylı

En konforlu yolculuklar

En konforlu yolculuklar TR Maksimum konfor STAR, 31 kişilik yolcu kapasitesi, 4,25 m 3 lük yüksek kapasiteli ve kesintisiz bagajı, aracın arkasında konumlandırılmış ekonomi, performans ve sessiz yolculuk sağlayan motoru, bağımsız

Detaylı

Corsa Black Edition HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) Corsa Enjoy HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Dizel )

Corsa Black Edition HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) Corsa Enjoy HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Dizel ) CORSA Corsa Essentia 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 95.900 Corsa Design 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 102.900 Corsa 1.2 70 HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Benzin ) 90.900 Corsa 1.4

Detaylı

Corsa Enjoy HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Benzin ) Astra HB Black Edition HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Dizel )

Corsa Enjoy HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Benzin ) Astra HB Black Edition HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Dizel ) CORSA Corsa Essentia 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 95.900 Corsa Design 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 102.900 Corsa Enjoy 1.2 70 HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Benzin ) 90.900 Corsa

Detaylı

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu Teknik özellikler 1.33 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort Extra 1.6 VVT-i Elegant Düz Vites Düz Vites Düz Vites Otomatik Vites Düz Vites Otomatik Vites ÖLÇÜLER Boy x En x Yükseklik mm 4545

Detaylı

Teknoloji Paketi Enjoy Kış Paketi Enjoy & Black Edition Panoramik Sunroof Enjoy & Black Edition 8.000

Teknoloji Paketi Enjoy Kış Paketi Enjoy & Black Edition Panoramik Sunroof Enjoy & Black Edition 8.000 CORSA Corsa Essentia 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 86.900 Corsa Design 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 91.400 Corsa Enjoy 1.2 70 HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Benzin ) 77.900 Corsa

Detaylı

P - O nıssan MıCRa ECO-POWER

P - O nıssan MıCRa ECO-POWER nıssan MICRA 2 ŞEHRİN ANAHTARI SİZİN OLSUN! NISSAN MICRA, EŞSİZ TASARIMI VE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİSİYLE ARADIĞINIZ ŞEHİR OTOMOBİLİ Her yere rahatça park etmenizi sağlayan kompakt boyutu, kesintisiz sürüş

Detaylı

Teknoloji Paketi Enjoy Kış Paketi Enjoy & Black Edition Panoramik Sunroof Enjoy & Black Edition 8.000

Teknoloji Paketi Enjoy Kış Paketi Enjoy & Black Edition Panoramik Sunroof Enjoy & Black Edition 8.000 CORSA Corsa Essentia 1.2 70 HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Benzin ) 74.400 Corsa Essentia 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 86.900 Corsa Design 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 91.400 Corsa

Detaylı

Renault Grand Scenic Toyota Verso. Renault Megan

Renault Grand Scenic Toyota Verso. Renault Megan Renault Grand Scenic Toyota Verso Renault Megan Ford C MAX diesle tekna Privilege Premium Mitsubishi ASX 2 sport tourer Titanyum (Glassroof+NC) Anahtar teslim fiyatları 51.900,00 TL 52.350,00 TL 49.000,00

Detaylı

NISSAN JUKE NISMO; ŞEHRIN EN GÜÇLÜ HAYLAZI O!

NISSAN JUKE NISMO; ŞEHRIN EN GÜÇLÜ HAYLAZI O! NISSAN JUKE İşte, karşınızda yepyeni bir tasarım ve performans anlayışıyla hayat bulan Nissan Juke Nismo! Yüksek gücünü her an hissettirecek, özel tasarımıyla sizi farklı kılacak Nissan mucizesi. NISSAN

Detaylı

Opel Astra Classic III

Opel Astra Classic III Opel Astra Classic III Beklentilerinizi yükseltin opel astra classic III. Dinamik tasarım, kaliteli mühendislik ve üstün konfor standartlarının birbiriyle eşsiz uyumunu keşfedin. Electronik Stabilite

Detaylı

OPEL Astra Classic ][][

OPEL Astra Classic ][][ OPEL Astra Classic ][][ Astra Classic ][][ nin sunduğu keyif sınırsız. Yüksek standartları ve üstün özellikleri ile son derece etkileyici bir otomobil. Astra Classic ][][! Çarpıcı bir görünüm, üstün bir

Detaylı

Vito Tourer Donanım Özellikleri

Vito Tourer Donanım Özellikleri Pro 114 / 116 114 ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı) EBD (Elektronik

Detaylı

ŞEHİR İÇİNDEKİ ARAÇLARIMIZ MİNİ SINIF ARABALAR

ŞEHİR İÇİNDEKİ ARAÇLARIMIZ MİNİ SINIF ARABALAR ŞEHİR İÇİNDEKİ ARAÇLARIMIZ MİNİ SINIF ARABALAR ÖN SÖZ Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan insanlar için yakıtı ve masrafları az ve de kullanım kolaylığı sağlayan araçlardan bir derleme

Detaylı

Audi A3 1.6 TDI Attraction

Audi A3 1.6 TDI Attraction İlan no: 387049 Audi A3 1.6 TDI Attraction Sahibinden Audi A3 1.6 TDI Attraction 2013 model 39870 km de. İSTOÇ 84.950 TL İlan tarihi: 3 Şubat 2017 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Bağcılar, Mahmutbey

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1248 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak.) 190 / 1750 Vites kutusu 5 ileri düz vites Uzunluk - Genişlik (mm)

Detaylı

OCAK AYINA ÖZEL ÖTV KAMPANYALI T. Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (Destekli Kredi)

OCAK AYINA ÖZEL ÖTV KAMPANYALI T. Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (Destekli Kredi) Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

RENAULT 5 EKİM - 31 EKİM 2016 FİYAT LİSTESİ

RENAULT 5 EKİM - 31 EKİM 2016 FİYAT LİSTESİ SYMBOL CLIO Stepne 185/65/R15 Konfor Paketi: Deri Direksiyon, Hız Ayar ve Sınırlayıcı, Elektronik Klima, Arka Park Sensörü R-NAV Navigasyon ve Multimedya sistemi Ön Sis Farları 16" Gri Renk Alüminyum Jantlar

Detaylı

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA!

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! HEYECAN VERİCİ İÇ TASARIM MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru duyarlılık

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

RENAULT 06 KASIM - 31 ARALIK 2015 FİYAT LİSTESİ

RENAULT 06 KASIM - 31 ARALIK 2015 FİYAT LİSTESİ SYMBOL 1.2 16v 75 bg 1.5 dci 90 bg 1.2 16v 75 bg 1.5 dci 90 bg Stepne Konfor Paketi: Deri Direksiyon, Hız Ayar ve Sınırlayıcı, Elektronik Klima, Arka Park Sensörü R-NAV Navigasyon ve Multimedya sistemi

Detaylı

ARALIK AYINA ÖZEL ÖTV KAMPANYALI T. Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (Destekli Kredi)

ARALIK AYINA ÖZEL ÖTV KAMPANYALI T. Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (Destekli Kredi) Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

Kompakt bir sedanda aradığınız her şey Attrage da. Yüksek yakıt ekonomisinden manevra kabiliyetine kadar Attrage tüm beklentilerinizi karşılıyor.

Kompakt bir sedanda aradığınız her şey Attrage da. Yüksek yakıt ekonomisinden manevra kabiliyetine kadar Attrage tüm beklentilerinizi karşılıyor. Kompakt bir sedanda aradığınız her şey Attrage da. Yüksek yakıt ekonomisinden manevra kabiliyetine kadar Attrage tüm beklentilerinizi karşılıyor. Attrage bununla da kalmıyor; geniş iç hacmi ve konfor sunan

Detaylı

2012 OYAK Üyelerine Özel Renault Otomobil Kampanyası Detayları:

2012 OYAK Üyelerine Özel Renault Otomobil Kampanyası Detayları: 2012 OYAK Üyelerine Özel Renault Otomobil Kampanyası Detayları: OYAK ÜYELERİNE ÖZEL OTOMOBİL KAMPANYASI Bu kampanyada OYAK Üyelerine sağlanan ayrıcalıklı şartlar ile Renault ve Dacia otomobillere sahip

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

2014 Model Yılı Araçlarla İlgili Tavsiye Edilen Perakende Fiyat Listesi

2014 Model Yılı Araçlarla İlgili Tavsiye Edilen Perakende Fiyat Listesi 2014 Model Yılı Araçlarla İlgili Tavsiye Edilen Perakende Fiyat Listesi Yeni Corsa 5 Kapı Yeni Corsa 5 Kapı 1.2 i Twinport 14" kapak jantlı Essentia 43.566 36.856 Yeni Corsa 5 Kapı 1.2 i Twinport Easytronic

Detaylı

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu

Deluxe Trend donanım seviyesine ek olarak Sis farları Gümüş renkli radyatör ızgarası Karartılmış arka camlar Deri direksiyon simidi Deri vites kolu Trend ABS + EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı) ESP (Elektronik Stabilite Programı) Dinamik Tork Kontrolü Viraj Fren Kontrolü HLA (Yokuş Kalkış Desteği) TCS (Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi) ARM

Detaylı

MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI!

MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI! MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI! ZEKASI İÇİNDE SAKLI! MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru

Detaylı

Teknoloji Paketi Enjoy Kış Paketi Enjoy & Black Edition Panoramik Sunroof Enjoy & Black Edition 8.000

Teknoloji Paketi Enjoy Kış Paketi Enjoy & Black Edition Panoramik Sunroof Enjoy & Black Edition 8.000 CORSA Corsa Essentia 1.2 70 HP Manuel Şanzıman MT-5 ( Benzin ) 69.900 Corsa Essentia 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 79.400 Corsa Design 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 ( Benzin ) 85.900 Corsa

Detaylı