Dikey Dünyanın Hakimi: ASANSÖR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dikey Dünyanın Hakimi: ASANSÖR"

Transkript

1 Sayı 32 Aralık ayda bir yayınlanır. Dikey Dünyanın Hakimi: ASANSÖR Kendinden Tiksinen Deha Dünyanın En İlginç Marka Talepleri

2 EGS Business Park B1 Blok No:442 ANKARA 3 Mc Donald's'ın Kahve Keyfi Genel Yayın Yönetmeni Kerem GÖKMEN Cenk SEVİNÇ Burcu GÖRÜCÜ Av. Filiz CANKAT Selçuk AKIN Nazife ERKOÇ Burçin B. ARSLAN Av. Işılay Ş. CENGİZ İbrahim DEVECİOĞLU Şule ÇALIŞ 12 8 Dikey Dünyanın Hakimi: ASANSÖR Marka İle Bir Adım Önde Olmak 16 Plasma Car bir yere varamadı

3 2012 Yılının Tanınmış Markaları Bugün, zihinlerimizde yer etmiş olan tanınmış markalar, hukuki açıdan daha kapsamlı korumaya sahip olmalarının yanında, bağlı oldukları firmalara önemli ölçüde ekonomik fayda ve itibar sağlamaktadırlar. Grup Ofis Marka ve Patent Danışmanlığı'nın, müvekkillerine tanınmış marka olmaları yolunda verdiği hizmetler önemli çalışmaları arasında yer almaktadır yılında Grup Ofis vekilliği ile tanınmış marka statüsü kazanan Ayakkabı Dünyası, Kanal 7, Güral Porselen, Cumhuriyet Sucukları, Fiskobirlik gibi markalar, bugün taklit edilme, ihlal gibi durumlarda özel bir korumaya tabi olmaktadırlar. Peki bir marka hangi niteliksel özellikleri nedeniyle tanınmışlık seviyesine ulaşır? Öncelikle bahsi geçen markalar reklam gücü yüksek, hizmet anlayışında kalite standardını yakalamış, ekonomik olarak belirli bir seviyeye ulaşmış ve hedef kitlesi tarafından refleksif olarak bilinen markalardır. Türk Patent Enstitüsü ancak bu özelliklere sahip firmalara tanınmış marka tescilini uygun görmektedir. Tanınmış marka kavramı; dünyada ilk kez sınaî mülkiyet haklarının korunması konusundaki ilk uluslararası sözleşme olan Paris Sözleşmesi ile gündeme gelmiştir. Ülkemizde ise 1995 yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır.

4 Grup Ofis Marka ve Patent En İyi Marka Temalı Fotoğrafı Arıyor! Gün içinde, vakit geçirdiğimiz her alanda, markaları görürüz. Kıyafetlerimiz, yediğimiz yemekler, evimiz, iş yerimiz, sokaklar Yani dünya üzerindeki birçok yer, her biri ayrı sembollerden oluşan markalarla donatılmış durumda. Rutin koşuşturma içinde belki fark etmiyoruz ama markalar her yerde... Nerede olursanız olun, kurgu ya da değil objektifinizi en yaratıcı şekilde bir markaya odaklayın ve hiç tereddüt etmeden deklanşöre basın. Grup Ofis Marka ve Patent Danışmanlığı, marka olmanın üretici ve tüketici üzerindeki koruyucu gücüne vurgu yapmak amacıyla başlattığı Her Fotoğrafta 1 Marka Fotoğraf Yarışması facebook/grupofis sayfası üzerinden devam ediyor. Yarışmada, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut, Devlet Tiyatroları Fotoğraf Sanatçısı Gökhan Yolcu, AFSAD Fotoğrafçılık Eğitmeni Kamuran Feyzioğlu jürilik yapıyor. Katılımcılardan istenen, markalarla çevrili dünyamızda, bulundukları herhangi bir yerden, gözlerine kestirdikleri bir markayı en yaratıcı şekilde fotoğraflayabilmeleri Yarışmaya amatör/profesyonel veya yaş sınırı gibi detaylar söz konusu olmadan herkes katılabiliyor. Fotoğraflar Facebook oylamaları, Jüri üyeleri ve Grup Ofis yönetimi tarafından 3 farklı şekilde değerlendirilerek ödüllerin sahibi belirleniyor. En başarılı marka temalı fotoğrafı çekip facebook/grupofis sayfasındaki Her Fotoğrafta 1 Marka uygulamasına yüklemeniz için son tarih 2 Ocak 2013.

5 Mc Donald's'ın Kahve Keyfi McCafe adıyla, dünyada 1300'den fazla restoranda faaliyet gösteren kahve zincirinin Türkiye'deki adı McD Cafe olarak belirlendi. Bu ayrımın nedeni, McCafe isminin ülkemizde bir başka şirket tarafından kahve markası olarak tescil ettirilmesi. McD Cafe'de içilen her bir kahve için özenle seçilmiş, kusursuz, yüzde yüz Arabica kahve çekirdeklerinin kullanıldığını belirten Başarır, kahvelerin daha sonra deneyimli ekipler tarafından mükemmel kıvam, aroma ve sıcaklık dengesi yaratılarak hazırlandığını ifade ediyor. McDonald's Genel Müdürü Dilek Başarır, 2012 yılı sonuna kadar 10 tane McD Cafe açmayı planladıklarını bunun da 3 milyon dolarlık yatırım anlamına geldiğini belirtti. Mc Donald's'ın bu hamlesi uzmanlar tarafından, başta Amerika olmak üzere tüm dünyada büyük hacimli satış rakamları bulunan Dunkin Donuts'a benzetiliyor. McD Cafe ile ilgili açıklamalarda bulunan McDonald's Genel Müdürü Dilek Başarır, Ürün yelpazemizi sürekli geliştiriyor ve yeniliyoruz. Bir yandan mevcut ürünlerimizi geliştirirken, diğer yandan yeni ürünler ile tüketicilerimizin değişen ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. McD Cafe'lerde, espresso'dan capuccino'ya, flat white'dan americano'ya, latte'den Türk kahvesine, frappe'den smoothie'ye kadar, birçok sıcak ve soğuk içecek seçeneklerinin yanında birbirinden lezzetli kek, kurabiye, muffin gibi damak zevkine hitap eden yiyecekler de bulunuyor diye konuştu. Kaynak:

6 Dünyanın En İlginç Marka Talepleri Gülen surat 2006 yılında Walmart bu gülen suratı bütün mağazalarında kullanmış ve bir süre sonra tanınmış hale geldiğini iddia ederek tescil ettirmek istemişti. Footlong Subway, tüm restoranlarında sattığı 12 inçlik sandviçleri için footlong ifadesini tescil ettirmeyi başarmıştı; fakat bu hala tüm restoran zincirleri tarafından itiraz ve davalara konu olmaktadır. Kay You are fired(kovuldun!) Donald Trump, Türkiye'de de Çırak olarak çekilen, The Apprentice Show'daki meşhur sözünü tescil ettirmek istemiş fakat başarılı olamamıştı. Kaynak:

7 Süper kahraman Turuncu Syracuse Üniversitesi 2006 yılında turuncu rengi ynak: için başvuruda bulunmuştu; fakat bu renk diğer üniversiteler tarafından da hala kullanılmaktadır. 1981'den beri Marvel ve DC Comics, Superhero (Süper kahraman) markasının sahibi. Kırmızı tabanlar 2012 Eylül'de New York Yüksek Mahkemesi, Christian Louboutin'in kırmızı tabanlarını onaylamıştır. Firma YSL'nin aynı renkte ayakkabı ürettiğini öne sürerek dava açmıştır. Ses markası 1996'da Harley Davidson, motorlarının kendine has sesini ses markası olarak tescil ettirmişti.

8 'a Akıl Sır Ermiyor! Google, çok konuşulan akıllı gözlük patentinden sonra herkesi şaşırtan bir patent daha aldı. Bu patentte en az akıllı gözlük kadar ilgi çekici Geçtiğimiz yıl içerisinde patent başvurusu yapılan buluş ancak bu yıl patentlenmiş ve kamuoyuna duyurulmuş durumda. Google'un yeni patentini özel kılan içerik ise elimizi ara birim şeklinde kullanmamıza yarayacak bir altyapıya sahip olması. Bu kapsamda ortaya çıkan patentin içeriğini oluşturan maddeler de hayli dikkat çekici, Bilgi toplama ve taşıma için kullanılacak farklı yöntemler ve sistemler olarak tanımlanan patent, ilginç bir eldiven tasarımına sahip. Patentli buluş ile ilgili yapılan açıklamada şunlar söylenmiş: Karanlık ortamlarda etrafımızdaki cisimleri bulmak için elimizi kullanıyoruz. Koltuğun altına kaçan bir cismi yine bulmak için elimizi oraya sokup almaya çalışıyoruz. Karanlık olmasına rağmen tüm bunları görebilmek, yaptığımız işi kolaylaştıracaktır. Zaten patenti incelediğimizde, Google'ın ne demek istediğini daha rahat anlayabiliyoruz. Patent konusu olarak eldivenin ucuna takılan bir kamera ile normalde göremeyeceğimiz şeylerin görülmesi düşünülmüş. Tabii ki eldiven, gerektiği taktirde başka cihazlarla bağlantı da kurabiliyor. Google'ın son zamanlarda aldığı patentler incelendiğinde bu patentlerin kullanımıyla ilgili akla gelen şablon, bu eldivenin, Google'ın akıllı gözlük patenti ile birlikte veya birbirleriyle bağlantılı olarak kullanılabileceği. Böylece eldiven patentiyle normalde göremeyeceğimiz birçok şey, akıllı gözlük patentiyle birlikte gözümüzün önüne gelebilir. Google'ın yeni aldığı patent gündemi bir süre meşgul edebilir. Zira artırılmış gerçeklik desteği sunan akıllı saatlerin patenti artık Google'ın elinde. Google'ın Google Glass'ın ardından şimdi de 'Smart Watch' yani akıllı saatlerin patentini alması, gelecekle ilgili ilginç planları olduğunu ortaya koyuyor. Artırılmış Gerçeklik olarak Türkçe'ye çevirebileceğimiz Augmented Reality desteği sunan bu saatlerin ne amaçla kullanılacağı henüz bilinmiyor. Saatlerin çalışma sistemi ise oldukça basit. Klasik saatlerde bulunan camın üzerinde bir katman cam daha bulunuyor ve bu cam bir kapak şeklinde hazırlanmış. Saatin sahibi kapağı kaldırdığında bu cam bir ekrana dönüşüyor ve uygulamaların kullanılması ya da orada olmayan nesnelerin yaratılması gibi sebeplerle kullanılabiliyor. Diğer kullanım alanlarını düşündüğümüzde ise hiç kuşku yok ki akla ilk olarak GPS geliyor. Navigasyon konusunda oldukça işe yarayacağından eminiz.ayrıca tarihi mekânlar hakkında bilgiler alınması, fiyat etiketlerinin ve QR kodlarının okutulabilmesi gibi faydalarını ise saymaya bile gerek yok. Kaynak:

9 Dünyanın En Harika Fikri m t İnsanoğlu ateş, çiftçilik hatta şarap olmasa ne yapardı? Harika fikirlerin tarihin gidişatını değiştirdiği bir gerçek, ama bir fikrin harika olduğuna kim, nasıl karar verebilir? 50 fikrin bulunduğu bu liste bir internet sitesinde insanların verdiği oylara göre hazırlandı. Peki, ama siz oy verenlerle hemfikir misiniz? Hangisi sizin için daha önemli: Kapitalizm mi yoksa Marksizm mi, bankacılık mı yoksa çay içmek mi, ekmek pişirmek mi yoksa internette dilediğiniz gibi gezinmek mi, kuantum teorisi mi yoksa çömlekçilik mi? i z h m t a i g Büyük fikirler tarihin gidişatını değiştirdiği bir gerçek, ama bir fikrin büyük olduğuna kim, nasıl karar verebilir? 50 büyük fikrin bulunduğu bu liste önemli bir internet sitesinde insanların verdiği oylara göre hazırlanmış. e n a Mal ve hizmet fazlalığının yaşandığı günümüzde, içinde bulunduğumuz çağın imkânlarını değerlendirmeyi başaran firmalar, farklı olmanın bilincine varmış bir yapıya sahiptirler. Üretilen her ne ise diğerlerinden yeni ve ayırt edicilik özellikleri taşıyan bir nitelikte olmalıdır. Peki sadece düşünmek ve ona hayat vermek yeterli mi? İkarus Yazılım tarafından projelendirilen, tasarımlarınızın özgün ve yeni olup olmadığının Türk Patent Enstitüsü tarafından yayınlanan tasarımlar ile karşılaştırabilmesi için hazırlanan özel bir tarama sitesidir.sisteme üye girişi yaptıktan sonra tasarım adına, başvuru sahibi adına ve Locarno sınıfına göre arama yapabilir, aynı zamanda sektördeki tasarımsal gelişimleri, rakiplerinizin durumlarını ve yenilikleri görebilirsiniz. c Kitap 7

10 DİKEY DÜNYANIN HAKİMİ: Asansör 19. yüzyılda bazı maden ocakları ve fabrikalarda gerekli malzemelerin taşınması için sadece yük asansörleri kullanılıyordu. Kentlerdeki yapılar insanların merdivenlerle yukarı çıkabileceği yükseklikte 5-6 katlı yapılıyordu. 19. yüzyılda buhar gücü ile çalışan, can güvenliğini tehlikeye atmayan asansörler kullanılmaya başladı. Bu asansörlerde buhar makinesi bir tamburu döndürüyor, asansör kabinini çeken halatta tıpkı makaralı balık oltalarında olduğu gibi bu tamburun üzerine sarılıyordu. Asansörü Gary Larson icat etmiştir. Yolcu taşıyan ilk asansör, 1743 yılında Versailles Sarayı'nda, Kral XV. Louis'nin özel dairesine monte edildi. Kral, ikinci katta metresi Bayan Chateauroux için bir daire hazırlatmıştı. Kendi dairesi ise bir alt kattaydı. Canı istediğinde kolay ve hızlı biçimde bir üst kata çıkabilmek için bu asansör projesini gerçekleştirdi. Kral, binanın dışında olan asansöre, dairesinin balkonundan biniyordu. Uçan iskemle diye adlandırılan bu ilk asansör, bazı ağırlık dengeleriyle hareket ediyor ve insan gücüyle çalışıyordu. 8 Bir iş merkezine yerleştirilen ilk asansör ise Elisha Graves Otis tarafından yapıldı. Bu asansör, 23 Mart 1857 günü, New York'un Broadway semtinde, 5 katlı bir binaya takıldı. Daha önceleri yük taşıyan asansörler yapan Otis, aynı zamanda insan taşıyan ilk asansörleri de üretti. Broadway'e yerleştirilen ilk asansörün maliyeti 300 doları bulmuştu. Asansörün kullanıldığı ilk otel ise New York'taki 6 katlı Fifth Avenue Hotel'idir. Sonraki dönemlerde New York'taki Equitable Life Assurance Building'e asansör takıldı ve bu, bir iş hanına takılan ilk asansör oldu. Asansörlerin geliştirilmesi, ABD'de şehircilik ve mimarinin yeni boyutlar kazanmasına neden oldu. O güne kadar, yatay olarak büyüyen kentler, dikey olarak büyümeye başladılar. Başta New York olmak üzere birçok kentte yüksek binalar hızla çoğaldı. Teknik olarak uzun yıllar önce

11 düşünülen gökdelenler, yüksek hızlı asansörün bulunuşuyla hayata geçirildi yılında, Manheim Endüstri Sergisi'nde, Siemens ve Halske Şirketi, 22 metre yüksekliğinde bir binaya ilk elektrikli asansörü yerleştirdiler. Bir ay boyunca hiç arıza yapmadan çalışan bu asansör, bu süre içinde 8 bin kişiye hizmet verdi. Bazı kaynaklara göre ise Eski Roma'da İmparatorların saraylarında odalar arasında inip çıkan bazı dolapçıklar bulunmaktaydı. TÜRKİYE'DE ASANSÖR Burkhard Gantenbein ve Şeriki adıyla 1865 yılında kurulmuş olan Buga Otis Türkiye'de yaşayan en eski 7. firmadır. 1920'li yıllarda Wertheim (Avusturya) firmasının Türkiye temsilciliğini alarak asansör, yürüyen yol ve yürüyen merdiven imalat, montaj ve servis alanında çalışmaya başladı. Sayın Eduard Matschnigg ve Sayın Özdemir Gülan önderliğinde birçok ilke imza atmış olan ve sektörün liderliği görevini üstlenmiş olan Gantenbein, 1991 yılında Otis ile ortaklık kurdu. Türkiye'de monte edilmiş en eski asansör, Pera Palas Oteli'ne Otis tarafından monte edilmiş olan asansördür. Asansör 2010 yılında Buga Otis tarafından modernize edilerek yeniden hizmete verilmiştir. 9

12 Safranbolu'daydık Güzel havaların sona ermeye başladığı günlerde hem sonbaharı değerlendirmek, hem de farklı bir hafta sonu geçirmek amacıyla Safranbolu ve Yörükköyü'ne gittik. Ankara'dan sabah erken saatte yola çıkarak ilk durağımız olan Safranbolu'ya vardık. Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi evlerini, konaklarını gezdik. Son olarak 750 yıllık geçmişiyle en eski köy unvanına sahip Yörük Köyü'nün mükemmel sokakları arasında dolaştık. Son derece keyifli geçen bir gezinin ardından Ankara'ya geri döndük.

13 IP Expo Fuarı Her yıl düzenlenen IP Expo Fuarı bu yıl ilk kez İtalya'da gerçekleştirildi. 24 Eylül 2012, Pazartesi günü Avrupa'daki pek çok ülkeden uzman, Parma'ya gelerek meslektaşlarıyla toplantılara ve seminerlere katıldı. Etkinliğe şirketimizden Avukat Işılay Cengiz ile Uluslararası Marka ve Tasarım Departmanı Müdürü Burçin Arslan katıldı. Grup Ofis 5. Geleneksel Fotoğraf Yarışması Şirketimizin çalışanları arasında gerçekleştirilen 5. Geleneksel Fotoğraf Yarışması'nda bu yılda çok başarılı fotoğraflar yer aldı. 1.lik ödülünü Kıvanç Ok, 2.lik ödülünü Şule Gözalan, 3.'lük ödülünü ise Kerem Gökmen kazandı. Diğer yarışmalardan farklı olarak çalışan oylamaları ile en çok oy alan fotoğrafın sahibi Sabriye Ustaoğlu mansiyon ödülünü aldı.her yıl olduğu gibi bu yılda birinci olan fotoğraf, Grup Ofis 2013 duvar takviminin görseli olarak kullanılacak Eylül Tasarım Koruması Konferansı Eylül tarihinde INTA sponsorluğunda Kopenhag'da düzenlenen Tasarım Koruması Konferansı'na Grup Ofis'i temsilen katılan Kıvanç Ok, tasarım koruması hakkındaki sunumlardan bilgi edinme, farklı ülkelerden konferansa katılım sağlayan vekillerle görüşme ve gündem konularını tartışma imkanı buldu.

14 Marka İle Bir Adım Önde Olmak Ekonomik rekabetin artık bir savaşa dönüştüğü günümüz ticaret dünyasında ulusal ve uluslararası alanda varlığını duyurmak, rakiplerinden farkını kanıtlamak ve tüketicinin zihninde yer etmek için markalaşma, bir kurumun en önemli yatırımlarından biri haline gelmekte ve şirketlerin gücü, sahip oldukları maddi varlıklardan çok, markalarının değeriyle ölçülmektedir. Markalaşmada, ürün ya da firmaya kişilik kazandırılması önemlidir. Marka kişiliğinin tüketicilerin satın alma kararları üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Tüketicinin söz konusu markalı ürünleri kullanması ya da söz konusu marka/firmadan alışveriş yapması mevcut ya da özlem duyduğu yaşam tarzını, başkalarına göstermek istediği farklılığını ifade etmesine olanak tanımaktadır. Marka kendini hedef kitleye kişiliği ile kabul ettirir. Örneğin markada zirve noktasına ulaşmış küçükten büyüğe herkesin bildiği Coca Cola ve Mercedes örneklerindeki kişilikleri ele alacak olursak. Mercedes konforu seven, güçlü, büyük sorunlarda dayanıklı, dış görünüşüne önem veren, eli açık (yakıt konusunda),hemen pes etmez, gösterişli, orta yaşlı bir erkek imajı vermektedir. Coca Cola'nın da kişiliğini hayal ettiğimizde eğlenceyi seven, aynı zamanda 12 eğlendirmeyi bilen, kıpır kıpır, her ortama uyum sağlayabilen, hayat dolu Tülay Doğru bir insan profili Marka ve Tasarım çizmektedir. Her iki Danışmanı örnekte de görüldüğü gibi belirtilen özellikler hem insan hem de marka için kullanılabilir. Marlboro lights kadınsı, Marlboro ise daha erkeksi bir havaya sahiptir. Bunu oluşturan yine markanın kişiliğidir. Markalar açısından önemli olan nokta önce bu kişiliği oluşturmak ardından bu kişiliği yönetmek olmalıdır. Markalaşma, tüketicilerin satın alma kararlarını etkilemekte ve markalaşmamış ürünlere göre rekabette avantaj sağlamaktadır. Tüketiciler ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik satın almalarında sepetlerinde markalı ürün olmasına dikkat ederler. Çünkü markalaşmış ürün, tüketicinin alışverişinde, standart kalite ve hizmet garantisi içerdiği algısı yaratarak, markalaşmamış ürün ve firmalara tercih edilmesine sebep olmaktadır. Marka tüketicinin korunmasını sağlar, ürün satın alımından sonra tüketici eğer ürünle ilgili sorunla karşılaşırsa yasalara uygun olarak hakkını arayabilir. Tüketicilerin markalı ürünleri

15 kullanması, psikolojik olarak tatmin olmasına, saygınlık kazanmasına olanak sağlar. Markalaşmada iletişim kanallarının etkin kullanılması veya kendi iletişim kanallarının oluşturulması önemlidir. İletişim olmadan ve iletişim tekniklerini bilmeden bir marka yaratmak olanaksızdır. Marka yaratırken amaç, müşterilere ulaşmak ve onların ilgisini markamıza çekmek olduğuna göre marka yaratma aşamasının öncesinde ve sonrasında sık sık başvurulacak teknikler iletişim teknikleri olmaktadır. Marka sahibi, tüketici ile etkili iletişim kurarak, tüketicinin ürünü kullandığında nasıl hissedeceği algısını ön görerek, "araştırma ve geliştirme" planları uygulayarak müşterinin gelecekteki zevklerine uygun ürün ortaya çıkartır ve promosyon teknikleri uygulayarak bu yeni ürün karakterlerini veya ürünü bütün müşterilerinin bilgisine sunmaya gayret gösterir. Bir markanın kabul görmesi ve müşteri tarafından sadık bir biçimde satın alınması, iyi bir ün ve sürekli bir tutundurma faaliyeti ile mümkün olmaktadır. Tüketicinin ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla sadece içinde bulunulan zamanda değil, gelecek dönemlerde de belirli bir markayı tercih etmesi, satın alma davranışı bilinçli bir hale gelinceye dek, aynı markayı tekrar tekrar satın almayı sağlanması ile üretim maliyetlerinin çok üstünde satışlar gerçekleştirebilir. Yurtiçinde ya da yurtdışında marka olabilmiş, ürününü tanınmış ve güvenilir bir marka haline getirmiş irili ufaklı tüm firmalar, kendilerinden kat kat fazla üretim hacmi ve istihdamı olan ama markalaşamamış firmalardan çok daha yüksek kar marjları elde edip, sadece markaları üzerinden büyük bir artı değer yaratmış oluyorlar. Bu farkı yaratan şey ise, kalite ve güvenilirlik konularında kendini ispatlamış bir marka yaratabilmekte yatıyor. Sonuç olarak markalaşma, ürününüzü ve hizmetinizi farklılaştırır, ona değer katar, rekabet gücü kazandırır ve işinizi daha kârlı bir hale getirmenize yardımcı olur. Rakiplerinizden bir adım öne geçmenize olanak sağlar. Marka bir firmanın en stratejik yatırımlarından biridir. Markalaşmanın en önemli kısmı ise 'tescilli bir markaya sahip olmak' ve 'bu markaya yatırım yapmak'tan geçmektedir. Bu nedenle markalaşmayı yalnızca isim, sembol, tasarım gibi düşünmemek, riskli bir girişim anlamında değerlendirmek gerekmektedir. Bu konuda doğru marka nın seçimi, Türkiye ve Dünya'da tescil edilebilirlik kriterlerine uygunluğu, markanın kullanılacağı alanların eksiksiz tespit edilmesi önemlidir. Bu nedenle markalaşmanın ilk aşamasında Sınai ve Mülkiyet Hakları konusunda bilgili ve deneyimli marka danışmanları ile çalışmak yararlı olacaktır. Markalaşma sürecinde Grup Ofis Uzmanları ile bağlantıya geçebilir markanızın Türkiye ve Dünya'da tescil edilebilirliği ve diğer sınai mülkiyet hakları konusunda tüm detaylı bilgileri talep edebilirsiniz. 13

16 Konuk Marka Bu sayımızda Lescon Mali İşler Müdür Yardımcısı Sayın Ayhan Erbay ile bir röportaj gerçekleştirdik. Kendisine bizlere zaman ayırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Bizlere markanızın geçmişinden kısaca bahsedebilir misiniz? Şirket olarak sektördeki varlığımız 1980'li yıllara dayanmakla birlikte, Lescon'un tarihi 1992 yılında başlar. Lescon olarak sektöre ilk adımımızı spor ayakkabısı üretimi ile attık, sonrasında Lescon'u tanınır ve güvenilir bir marka haline getirecek olan ilk çıkışımızı ise ilk halı saha ayakkabısını üreterek yaptık. Doksanlı yılların sonuna gelindiğinde Lescon spor ayakkabı sektöründe çeşitliliği ve kalitesi ile tercih edilen bir marka haline gelmişti. Takip eden yıllarda, marka misyonumuz gereği, ürün çeşitliliğimize spor giyim ürünlerini ve aksesuarlarını da ekleyerek, spor yapan veya spor giyinen tüketicilerin tüm ihtiyaçlarına kaliteli bir şekilde cevap verebilecek bir marka haline geldik. Bu süreçte, marka olmanın ve çağdaş pazarlama yönteminin olmazsa olmazı olarak mağazalaşma ve bayi ağımızı arttırma faaliyetlerimize ağırlık verdik. Bugün Lescon, Türkiye ve yurtdışında franchise mağazalar dahil 40'a yakın konsept mağazası ve tüm Türkiye'ye yayılmış 600'den fazla bayisi ile sektördeki ilk ve tek Türk spor giyim ve ayakkabı markasıdır. 14 Türkiye ve dünyada birçok ünlü spor markası var bildiğiniz üzere, Lescon'u bu anlamda nasıl konumlandırıyorsunuz? Belirttiğiniz gibi sektörde birçok ulusal ve uluslararası spor markası mevcut, dolayısıyla rekabet üst düzeyde. Bu rekabette öne çıkmak ve tercih edilebilir olmak için, tüketicinin gözünde farklı bir konuma sahip olmanız gerekir. İlk sorunuza verdiğim cevapta da belirttiğim gibi Lescon'un ürün gamında eşofmandan tenis ayakkabısına, basketbol topundan futbol formasına, terlikten masa tenisi raketine kadar spor giyim ve aksesuarlarında tüketicinin ihtiyaç duyacağı tüm ürünler mevcut. Her sezon ar-ge faaliyetlerine verdiğimiz önem ile dönemin tüketici zevkine uygun, teknolojik üretim teknikleri ile oluşturulmuş, spor giyimin gereksinimlerine cevap verebilen ürünler geliştirmeye çalışıyoruz. Ürün geliştirmede sahip olduğumuz bu vizyon, Lescon'u Türkiye'de sektörün önde gelen markalarından biri haline getirmektedir. Sektörü ulusal markalar açısından incelerseniz ulusal spor markalarının sadece bir ürün çeşidine sahip olduğunu göreceksiniz; yani sadece spor ayakkabısı veya sadece spor giyim ürünleri üretmek gibi. Lescon ise tüm spor ürünlerini bir marka altında tüketicinin beğenisine sunabilen tek Türk markasıdır. Genellikle tanıtım olarak hangi kanalları kullanıyorsunuz? Özellikle Futbol dışında diğer alanlarda da aktiviteleriniz var mı? Ürünleriniz ne kadar kaliteli, ne kadar güzel olursa olsun, eğer tüketici sizi tanımıyorsa ve üstüne bir de yeterli satış ağınız yoksa emeğiniz karşılığını almanız pek mümkün olmayacaktır. Bu yüzdendir ki, Lescon olarak kurulduğumuz günden bu yana markamızın tanıtımına çok önem verdik ve hem yazılı hem de görsel basında yer alan bir çok tanıtım ve reklam faaliyetinde bulunduk. Şu an için tanıtım faaliyetlerimiz içerisinde futbol mecra olarak ilk sırada yer almaktadır. Türkiye'de insanların futbola duyduğu ilginin düzeyi ve futbola yönelik bir çok

17 Kardemir Karabükspor'a ve Almanya Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt'a yaptığımız teknik sponsorlukları, bu faaliyetlerimize örnek olarak gösterebiliriz. Başka sponsorlukları tabiî ki düşünüyoruz ve gelecekte bir Türk markası olarak Türk Milli Takımlarına sponsor olmayı arzu etmekteyiz. ürünümüzün bulunması bu tercihimizde belirleyici olmaktadır. Futbol dışındaki spor dallarında da zaman zaman çeşitli aktiviteler ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemlerde reklam ve tanıtım faaliyetlerinde çeşitliliğimizi arttırarak markamızın bilinirliğini üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Sponsorluklar konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce sponsorlukların reklama etkisi büyük mü? Başka sponsorluk düşünceleriniz var mı? Hem sponsorluk yaptığınız kurum veya projeye destek olunması hem de markanızın tanıtımına faydalı olması sebebi ile Lescon olarak özellikle son beş senedir bir çok sponsorluk faaliyetinde bulunduk. Dolayısıyla sponsorluğu sadece bir tanıtım aracı olarak değil aynı zamanda markamızın sosyal sorumluluk faaliyeti olarak görüyoruz ve bu şekilde değerlendiriyoruz. Şu ana kadar, Türkiye Süper Lig takımlarından İBB Spor, Gaziantepspor, Denizlispor, Diyarbakırspor, Manisaspor, Kasımpaşaspor ve Uzun vadedeki planlarınız arasında neler bulunmakta? Lescon olarak Türkiye dışındaki spor giyim piyasalarında da kalıcı yer edinmek istiyoruz; bu bizim en büyük hedeflerimizden biridir. Tabi bunun için ilk önce ulusal pazardaki yerimizi sağlamlaştırmak, tanınırlığımızı üst düzeye çıkarmak ve satış ağımızı; hem mağazalaşma hem de bayi anlamında ideal seviyeye yülseltmek istiyoruz. Çünkü, ulusal pazarda sahip olduğumuz marka gücünün, uluslararası pazardaki faaliyetlerimizde bizim için yönlendirici ve belirleyici olacağını düşünüyoruz. Bu yurt dışı açılımını gerçekleştirirken de, belli bir kurumsal plan ve pazarlama stratejisi içerisinde hareket etmek istiyoruz; çünkü idealimiz sadece ürünlerimizin yurtdışındaki reyonlarda yer alması ve satılması değil, Lescon'un yurtdışında ki tüketicilere bir marka kimliği ile sunulmasıdır. Bu da ancak doğru plan ve strateji ile mümkün olacaktır. Son olarak, Grup Ofis hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz? Grup Ofis ile olan işbirliğimiz Lescon'un kuruluşundan bu yana istikrarlı bir şekilde devam etmekte. Uzun zamandan beri süre gelen işbirliğimizde, markalarımızın ve tasarımlarımızın hem yurtiçinde hem de yurtdışında Grup Ofis tarafından korunuyor ve takip ediliyor olmasının her zaman memnuniyeti ve güveni içerisinde olduk. Bu bağlamda, tüm Grup Ofis ailesine desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. 15

18 Plasma Car bir yere varamadı Müvekkilimiz Bey Uluslararası Ticaret ve Otomotiv San. A.Ş.'nin distribütörlüğünü yaptığı, son dönemlerde ülkemizde oldukça yaygın ve popüler hale gelen çocuk arabalarının Bitene Kadar Bilgi Teknolojileri ve Ticert A.Ş. tarafından tescili alınmak üzere TPE'ye başvurusu yapılmıştır. Bir tasarım başvurusunun tescile bağlanabilmesinin olmazsa olmazı bu tasarımın yenilik ve ayırt edicilik özelliklerini bir arada taşımasıdır. Söz konusu bu tasarım, İlk olarak yurtdışında tanıtımına ve kullanımına başlanılan, yenilik özelliğini yitirmiş, son dönemde ülkemizde aileler tarafından çocukları için tercih edilen bir oyun aracıdır. Mucize çocuk arabası, plazma car, space car ya da swing car olarak da bilinen oyuncağın çalışma prensibi ve özelliği; üzerine oturmak suretiyle ayak ya da bacak ile hiçbir şekilde kuvvet uygulamadan sadece direksiyona uygulanan sağa sola çevirme hareketi ile hızlanan ve ileri doğru giden eğlenceli bir araba olmasıdır. Bu arabada pedal, pil ya da motor bulunmamaktadır. Üzerinde yer alan direksiyona uygulanan sağa ve sola döndürme kuvvetiyle hareket kabiliyeti sağlanmaktadır. Neticede, söz konusu başvurunun, yenilik ve ayırt edicilik özelliğinin bulunmaması nedeniyle iptalini sağlanmak üzere itiraz edilmesine karar verilmiştir. Şekil itibariyle karşılaştırıldıklarında ise itiraz edilen tasarım başvurusu ile dünya üzerindeki benzer tasarımlar arasında hiçbir şekilde farklılık bulunmadığı, bu tasarımların neredeyse birebir aynı tasarımlar oldukları itiraza eklenen belgelerle kanıtlanmıştır. İtirazı değerlendiren TPE, başvurusu yapılan tasarım ile itiraza eklenen eski tarihli belgelerde yer alan çocuk oyun arabalarının aynı olduğunu tespit ederek, itirazın kabulüne ve söz konusu tasarım tescilinin iptaline karar vermiştir. 16 Av. Filiz Cankat

19 Dizayn Farklılıkları Tescil Yolunu Açtı Müvekkillerimizden, ADVENT SOFTWARE INC, 1983 yılında Amerika'da kurulmuş, 30 yıla yakındır, yatırım yönetimi şirketlerine güvenilir çözümler sağlayan bir yazılım firmasıdır. Müvekkil aynı zamanda ticaret ünvanı olan ADVENT isminin ülkemizde de tescili için, Finansal ve/veya yatırım uygulamalarıyla ilişkili bilgisayar yazılımları; finansal yönetim, yatırım takip, portfolyo analizi, portfolyo yönetimi, yatırım raporlama, yatırım performans ölçümü, finansal araç ticaretinin takibi, mutabakat hesabı ve muhasebe alanlarında kullanılmak için bilgisayar yazılımları emtialarını içeren üç ayrı marka başvurusu yapmıştır. Söz konusu bu başvuruların hepsi yine Amerika'da yerleşik RECOTON AUDIO CORPORATION firmasının, ülkemizde 9.sınıfta aynı türden mallar için tescilli ADVENT markası sebebi ile reddedilmiştir. Bu red kararlarının hepsine ayrı ayrı dosyalanan itirazlarda, markaların farklı unsurlardan oluştuğu, farklı kompozisyonlara sahip olduğu, sektörel farklılıklarının bulunduğu belirtilmiştir. Ayrıca yine RECOTON AUDIO CORPORATION firmasının, Müvekkil markasının Türkiye'de tesciline izin verdiğini gösterir, yurtdışında bir çok ülkede geçerliliği olan ancak ülkemizde resmi bir geçerliliği olmayan, rıza mektupları, itiraza eklenmiştir. Söz konusu bu itirazlardan ADVENT ve ADVENT SOFTWARE için yapılan itirazlar nihai olarak reddedilse de; diğerlerinden farklı bir dizaynı olan ve farklı bir logo ile tescil edilmek istenen ADVENT markasının itirazı kabul edilerek, markanın Resmi Marka Bülteni'nde ilanına karar verilmiştir. Her ne kadar resmi bir niteliği ve geçerliliği olmasa da bu, dizayn farklılığı yanında, sunulan rıza mektubunun da Enstitü uzmanının kanaatine olumlu rol oynadığı düşünülmektedir. Ancak eski marka sahibinin rızasının, aynı mallar için tescil edilmek istenen birebir ya da birebire yakın markalar için geçerli olmayacağı da bilinmektedir. Av. Işılay Şimsek Cengiz 17

20 Marka bulmaca 18

21 30. Sayının Cevapları 31. Sayının Kazananları 1. Sinan Şişeci Vatan Gıda 2. Şahin Aslan Gaziantep Fıstık Dünyası 3. Fatih Söğünmez Tekin Çorapları 4. Aylin Kutsal Severoğlu Mimarlık 5. Ebru Karakoç Derya Büro 31. Sayının Cevapları Marka Bulmacamızı eksiksiz çözen ve ekteki formu doldurarak nolu faksımıza ya da e-posta adresimize yollayan katılımcılar arasında Noter huzurunda yapılacak çekilişle 3 katılımcıya "Lescon" dan "Eşofman Takımı" hediye edilecektir. 15 Şubat Greenpeace 2. Harley Davidson 3. Hello Kitty 4. Lego 5. New Balance 6. Nivea 7. Sega 8. Shell 9. Timberland 10. Unicef 11. Ups 12. Wikipedia 19

MARKA HAKKI NEDİR VE MARKA BAŞVURUSU YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR

MARKA HAKKI NEDİR VE MARKA BAŞVURUSU YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR MARKA HAKKI NEDİR VE MARKA BAŞVURUSU YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR "Sınai Mülkiyet" kavramı genel tanımı ile, sanayide ve tarımdaki buluşların, yeniliklerin, yeni tasarımların ve özgün çalışmaların

Detaylı

Arçelik A.Ş. Patent Stratejileri

Arçelik A.Ş. Patent Stratejileri Arçelik A.Ş. Patent Stratejileri Sertaç Köksaldı, Arçelik A.Ş. Rekabet Gücü ve Fikri Haklar Semineri İstanbul Sanayi Odası, Odakule 16 Ekim 2008 Akış Arçelik A.Ş. Ar-Ge ve patent geçmişi Mevcut durum Uygulanan

Detaylı

bonprix sonunda Türkiye de!

bonprix sonunda Türkiye de! bonprix sonunda Türkiye de! Thomas Carroux İstanbul, 18 Ekim 2011 BONPRIX YE Titel der Präsentation HOS GELDİNİZ bonprix» Hesaplı moda satan uluslararası çok kanallı perakende satış mağazasıdır.» 22 ülkede

Detaylı

Kiraz Boya dan Hüseyin Kiraz ile Söyleyişimizi Gerçekleştirdik.

Kiraz Boya dan Hüseyin Kiraz ile Söyleyişimizi Gerçekleştirdik. Haziran 2015 - Sayı 11 BÜLTEN MxS yayın organıdır (Parayla Satılmaz). MxS Ailesi Eğitim için İtaya ya Gitti. MxS, iş ortaklarının piyasadaki gücünü daha da arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kiraz

Detaylı

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT TURQUALITY PROGRAMI 2 BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT ; 1976 yılında kurucusu Mustafa YÜCEEL tarafından fiilen faaliyete başlamış olup 1986 yılında ANADOLU MÜŞAVİRLİK çatısı altında Ankara'da faaliyet göstermeye

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ MARKA KAVRAMI VE MARKA TESCİL İŞLEMLERİ Evrim AKYÜREK DEMİRİZ Türk Patent Enstitüsü Marka Uzmanı evrim.akyurek@tpe.gov.tr Sunum İçeriği Marka Kavramı Marka Türleri Marka Tescil Süreci

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

Sınai Mülkiyet Hakları, Önemi,

Sınai Mülkiyet Hakları, Önemi, Sınai Mülkiyet Hakları, Önemi, İçerik Genel Bakış Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Türk Patent Enstitüsü ve Görevleri Eskiden hammadde kaynaklarına ve sermaye birikimine sahip olan ülkeler güç ve kontrol

Detaylı

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini sürdürdü. 1987 de şirketleşti. 1996 da hem Türk kahvesini

Detaylı

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır

Büyük düşün... İstanbul da Yaklaşan Etkinlik Büyük düşün ve Pazarını Küresel Olarak Genişlet! 195 ülke potansiyel pazarınızdır Büyük düşün... David Avrin Bugün dünyada en çok talep gören İş Dünyası Pazarlama/Markalaştırma Konuşmacısı olan DAVİD AVRİN, Görünürlük Koçu olarak tanınır. Şaşırtıcı derecede eğlenceli bir tarzı olan

Detaylı

Arçelik A.Ş. Patent Stratejileri

Arçelik A.Ş. Patent Stratejileri Arçelik A.Ş. Patent Stratejileri Sertaç Köksaldı Arçelik A.Ş. Fikri Haklar Yöneticisi Rekabette Yeni Bir Boyut: Patent ile Bir Adım Önde Semineri İstanbul 3 Aralık 2004 Akış Arçelik A.Ş. Ar-Ge ve patent

Detaylı

Franchise Tanıtım Dosyası

Franchise Tanıtım Dosyası Franchise Tanıtım Dosyası Sektör lideri Beyaz Butik Türkiye de hazır gelinlik sektörünün kurucusu Beyaz Butik, 1997 den beri, 17 yılı aşkın süredir ilk ithal hazır gelinlik mağazalar zinciri olarak pazardaki

Detaylı

Marka İletişimi ve Pazarlama

Marka İletişimi ve Pazarlama Marka İletişimi ve Pazarlama F. Meriç Dirik Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. meric.dirik@mikrobilgi.com.tr Marka: Ürünün ruhu Marka İletişimi: Ürünün hayatı Pazarlama: Ürünün sosyal hayatı Reklam: Ruhunu

Detaylı

HAKKIMIZDA Araba Ekspertiz, girişimci bir proje olup, ülkedeki en yaygın ekspertiz ağına sahip olan firmadır. Araba Ekspertiz in amacı 2. el araç alım/satımı esnasında alıcının talep ettiği ekspertiz raporunun

Detaylı

Marka potansiyelinin çok yüksek olduğu otomotiv sektörü, markalarında yakaladığı başarıyı kurumlarına da taşımalı..

Marka potansiyelinin çok yüksek olduğu otomotiv sektörü, markalarında yakaladığı başarıyı kurumlarına da taşımalı.. Marka potansiyelinin çok yüksek olduğu otomotiv sektörü, markalarında yakaladığı başarıyı kurumlarına da taşımalı.. Markalarının hemen hemen herkes tarafından bilindiği, ürünle duygusal bağın en somut

Detaylı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı

Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Canan Ercan Çelik TEİD, Yönetim Kurulu Üyesi Borusan Holding Kurumsal Fonksiyonlar Başkanı Misyon: Evrensel Etik İlkelerin Türkiye de toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanmasına önderlik etmek

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar

Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar Sektörünüze layık bir hizmet! İhtiyaçlarınıza göre hizmetlerini şekillendirir, size özel çözümleri, sizin tercihlerinize göre sunarız.

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

Kariyerine en TEPE den başla!

Kariyerine en TEPE den başla! Kariyerine en TEPE den başla! Tepe Savunma ve Güvenlik, çağdaş, yeniliklere açık, girişimci, kendini ve sistemi geliştirmeyi hedefleyen, vizyon sahibi yani tam da senin gibi kişilerle çalışıyor. Tepe Savunma

Detaylı

Marka ya üyelik farklılık yaratır

Marka ya üyelik farklılık yaratır Marka ya üyelik farklılık yaratır bestwestern.com Best Western, dünyanın en büyük otel zincirine katılmanın avantajları. Best Western bağımsız kişiler tarafindan sahip olunan ve yönetilen bir otelciler

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

www.maviperde.com Elektronik ticaret e-ticaret

www.maviperde.com Elektronik ticaret e-ticaret www.maviperde.com 1995 li yıllardan sonra Dünyada ve Türkiye'de elektronik ticaretin ön plana çıkmasıyla ve gelecek yıllarda mekanik perde sistemi pazarının çoğunu elektronik ticaretle olacağı varsayımı

Detaylı

Tasarımda Farklılık ve Sektörel Tasarım Takipleri

Tasarımda Farklılık ve Sektörel Tasarım Takipleri Tasarımda Farklılık ve Sektörel Tasarım Takipleri Hayatın Estetiği Tasarım Rakiplerinizle Aranız Sadece Farklılığınızla Açılsın İçerik Farklılık Gereksinimi Tasarımla Farklılık Yaratmak Farklı Tasarımların

Detaylı

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ NİSAN 2017 ANKARA Gelenekten Geleceğe

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ NİSAN 2017 ANKARA Gelenekten Geleceğe COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ 28-29 NİSAN 2017 ANKARA Gelenekten Geleceğe Coğrafi İşaret (Cİ) Nedir? Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge

Detaylı

5. FİKRİ HAKLAR HUKUKU SEMİNERİ

5. FİKRİ HAKLAR HUKUKU SEMİNERİ ULUSLARARASI FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI KORUMA DERNEĞİ 5. FİKRİ HAKLAR HUKUKU SEMİNERİ 05-06 Nisan 2018 SPONSORLUK BROŞÜRÜ İçindekiler AIPPI Nedir?... AIPPI ın Amacı... Seminerin Hedefi... Seminerin İçeriği...

Detaylı

İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA UZMANLIK FİKRİ MÜLKİYET İSTİHDAM TİCARİ İHTİLAFLAR DAVA VE İCRA TAKİPLERİ EKİBİMİZ REFERANSLAR İLETİŞİM

İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA UZMANLIK FİKRİ MÜLKİYET İSTİHDAM TİCARİ İHTİLAFLAR DAVA VE İCRA TAKİPLERİ EKİBİMİZ REFERANSLAR İLETİŞİM İÇİNDEKİLER HAKKIMIZDA UZMANLIK FİKRİ MÜLKİYET İSTİHDAM TİCARİ İHTİLAFLAR DAVA VE İCRA TAKİPLERİ EKİBİMİZ REFERANSLAR İLETİŞİM... 3... 5... 7... 9...11...13...15...17...19 HAKKIMIZDA Türkiye nin finans

Detaylı

TURKCELL TEKNOLOJİ FİKRİ HAKLAR YÖNETİMİ

TURKCELL TEKNOLOJİ FİKRİ HAKLAR YÖNETİMİ AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI TURKCELL TEKNOLOJİ FİKRİ HAKLAR YÖNETİMİ TURKCELL TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA & GELİŞTİRME A.Ş. SUNUM PLANI 1. UYGULAMANIN

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini

Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini Serüvenimiz 1919 yılında Bayan Maruşya ile kurukahvecilikle başladı. 1929 yılında Burhanettin Koçer ve 1949 yılında Nurettin Tunçay ile gelişimini sürdürdü. 1987 de şirketleşti. 1996 da hem Türk kahvesini

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

LOVE EAT SUNUM E-RESTAURANT KETTE START HERE. Contact Us Taner Çolak tr.linkedin.com/in/tanercolak/

LOVE EAT SUNUM E-RESTAURANT KETTE START HERE. Contact Us Taner Çolak tr.linkedin.com/in/tanercolak/ LOVE EAT E-RESTAURANT KETTE START HERE SUNUM Taner Çolak / İÇERİK İş Fikri 1 Misyon. 2 Vizyon.. 2 Nedir. 3 Konsept.. 4 Ürün Hizmet Tanıtım. 5 Ülke Profili 6 Yer Şeçimi. 7 Paket Servis Şehir Bilgi... 8

Detaylı

"İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması" Katılım Koşulları. A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ

İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması Katılım Koşulları. A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ "İş Sağlığı ve Güvenliği Kısa Film Yarışması" Katılım Koşulları A) YARIŞMANIN KONUSU ve AMAÇ Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkı en temel insani haklardan biridir. İş sağlığı ve güvenliğinde temel

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

ŞİRKET TANITIM DOSYASI

ŞİRKET TANITIM DOSYASI ŞİRKET TANITIM DOSYASI Serçeönü Mah.Ahmet Paşa Cad. Uğur Plaza Kat:1 No:5 Kocasinan / KAYSERİ Tel & Fax: 0352 220 0 155 e-mail: bilgi@uzgrup.com HİZMETLERİMİZ GAYRİMENKUL ALIŞ, SATIŞ ve KİRALAMADA PROFESYONEL

Detaylı

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 2016-2017 PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 11/9/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.22 2016-2017 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri Fark Yaratan İK Projeleri

Detaylı

herkesin i herkesin i www.bi. 0850 7 400 500 HAKKIMIZDA 20 yılı aşkın süredir, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren EFT ailesinin ürünü bi. ; Türkiye de 2.el oto alım / satım sırasındaki ilişkiyi kurumsal

Detaylı

ATRAXION MAGAZINE MEDYA KİTİ

ATRAXION MAGAZINE MEDYA KİTİ ATRAXION MAGAZINE MEDYA KİTİ ATRAXION MAGAZINE GENEL İÇERİK Dünyadan ve ülkemizden eğlence, park, aktivite endüstrisine yönelik sektör haberleri, pazarı etkileyen gündem başlıkları, etkinlikler, yenilikler,

Detaylı

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcileri, Toprak Mahsulleri Ofisi

Detaylı

HEDİYE ALMAK HAYATIN GÜZEL ANLARINDAN BİRİDİR

HEDİYE ALMAK HAYATIN GÜZEL ANLARINDAN BİRİDİR HEDİYE ALMAK HAYATIN GÜZEL ANLARINDAN BİRİDİR İŞTE O AN DA GÜÇLÜ BİR BAĞ KURMAK İÇİN ÖZEL BİR HEDİYE SEÇİN! Özel yaşamımızda olduğu gibi iş hayatımızda da müşterimize, çalışanımıza, tedarikçimize ve iş

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

Bir işletmenin temel hedefi nedir?

Bir işletmenin temel hedefi nedir? Bir işletmenin temel hedefi nedir? Para Kazanmak Para kazanma mekanizmasını koruma altına almak ve geliştirmek Sürdürülebilir şekilde büyümek İş Hayatının Temel Denklemi Müşteri Değeri = Faydalar Fiyat

Detaylı

FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI UYGULAMALARI İLE ENTEGRE EDİLMİŞ PROJE YÖNETİMİ YAKLAŞIMI

FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI UYGULAMALARI İLE ENTEGRE EDİLMİŞ PROJE YÖNETİMİ YAKLAŞIMI AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI UYGULAMALARI İLE ENTEGRE VİKO ELEKTRİK VE ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş. SUNUM

Detaylı

HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI

HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI HACETTEPE RACING HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ FORMULA SAE/ FORMULA STUDENT TAKIMI TANITIM DOSYASI Formula SAE Formula SAE, Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Derneği (Society of Automotive Engineers) tarafından

Detaylı

Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri]

Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri] İş Planı ÖNEMLİ NOT Önemli Not unuz varsa, buraya yazınız. Versiyon: [Gün Ay Yıl] [İletişim Bilgileri] Firma Bilgileri Firma İsmi İlgili Kişi / Pozisyonu İş Adresi Telefon / Faks Numaraları E-Posta / Web

Detaylı

MEDIA-SATURN TÜRKİYE 12 GÜNDE 4 MAĞAZA AÇARAK REKORA KOŞUYOR

MEDIA-SATURN TÜRKİYE 12 GÜNDE 4 MAĞAZA AÇARAK REKORA KOŞUYOR Basın Bülteni 8 Aralık 2011 Türkiye yi Dünya daki üç stratejik ülkeden biri olarak belirleyen Media-Saturn Holding, 2012 de de Türkiye de hızlı büyümesini sürdürecek. MEDIA-SATURN TÜRKİYE 12 GÜNDE 4 MAĞAZA

Detaylı

FİKRİ VE SINAÎ MÜLKİYET HAKLARI. Dr. Deniz ŞENYAY ÖNCEL deniz.oncel@deu.edu.tr

FİKRİ VE SINAÎ MÜLKİYET HAKLARI. Dr. Deniz ŞENYAY ÖNCEL deniz.oncel@deu.edu.tr FİKRİ VE SINAÎ MÜLKİYET HAKLARI Dr. Deniz ŞENYAY ÖNCEL deniz.oncel@deu.edu.tr Yeni buluşlar ve özgün tasarımlar ürünleri oluşturur ve biçimlendirir. Ancak bu yeni ürünleri tüketiciye sunmak ve satabilmek

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

Her birini özenle seçtiğimiz çiçeklere ek olarak mağazamızda İtalya'dan getirdiğimiz kullanışlı ve dekoratif hediyelik eşyaları da bulacaksınız.

Her birini özenle seçtiğimiz çiçeklere ek olarak mağazamızda İtalya'dan getirdiğimiz kullanışlı ve dekoratif hediyelik eşyaları da bulacaksınız. La Maison des Fleurs, 2009 yılında çiçekçilikte farklı bir anlayış ve kaliteyi uygun fiyatlarla müşterileriyle buluşturma fikriyle Kuruçeşme'de kuruldu. Yurt dışında iç mimarlık ve Event Management konusunda

Detaylı

FİKRİ VE SINAÎ MÜLKİYET HAKLARI. Dr. Deniz ŞENYAY ÖNCEL deniz.oncel@deu.edu.tr

FİKRİ VE SINAÎ MÜLKİYET HAKLARI. Dr. Deniz ŞENYAY ÖNCEL deniz.oncel@deu.edu.tr FİKRİ VE SINAÎ MÜLKİYET HAKLARI Dr. Deniz ŞENYAY ÖNCEL deniz.oncel@deu.edu.tr Tasarım Nedir? Tasarım nesnel çevreyi gereksinimlerine uyarlama sürecidir. Herkesin aynı işlediği konuyu kişisel farklarınızla

Detaylı

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. OSHO 2001

Detaylı

OSAGRUPYAPI OSALIFE. Mimarın Gözünden. Mimar Salih Zeki SALALI

OSAGRUPYAPI OSALIFE. Mimarın Gözünden. Mimar Salih Zeki SALALI hayal edenlere... Neden? Neden? OSAGRUPYAPI İşyerlerimizde insan sağlığını, insan hayatını ve can güvenliğini ön planda tutuyoruz. Birçok alanda yol gösterici ilkelere ve değerlere sahibiz. Yenilikten

Detaylı

www.asiyanyalincak.com Kuş yuvası sıcaklığında modern mimari Deniz esintisinin doğaya karıştığı yerdedir Aşiyan Yalıncak Güzel şehir Trabzon da hayat bulan proje Boztepe Grup İnşaat güvencesiyle kapılarını

Detaylı

Adana Çimento 8. Açık Kapı Şenliği yapıldı

Adana Çimento 8. Açık Kapı Şenliği yapıldı Adana Çimento 8. Açık Kapı Şenliği yapıldı Adana Çimento tarafından çalışanlarının aidiyet duygusunu yükseltmek, bir aile ortamı yaratarak kaynaşmalarını sağlamak, eş ve çocuklarına baba ya da annelerinin

Detaylı

YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ

YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ YENİ HOLOGRAMLAR VE MÜŞTERİ HİKAYELERİ EMİR MURAT İZCİ Kino-mo, Ergül Makina Sahne Sanatları Danışmanı Yeni Hologramlar 1000 lerce Reklam Noktası MÜŞTERİ DENEYİMİ ÖNEMLİDİR MÜŞTERİYE ÖZEL İLGİ ÇEKİCİ NET

Detaylı

BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ (Bölüm 12)

BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ (Bölüm 12) BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİMİ YÖNETİMİ (Bölüm 12) Bu bölümde incelenecek başlıklar; 1. nin Belirgin Yönleri 2. Planlama Modeli 3. Örneği: Nike 4. Çabalarının Ölçümü ve Değerlendirilmesi BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA

Detaylı

Work in Work. Tasarım ve uygulama konularında çözüm sunan ve sektörlerinde önder markalarla hizmet veren bir kuruluştur.

Work in Work. Tasarım ve uygulama konularında çözüm sunan ve sektörlerinde önder markalarla hizmet veren bir kuruluştur. Work in Work Tasarım ve uygulama konularında çözüm sunan ve sektörlerinde önder markalarla hizmet veren bir kuruluştur. Sizlerin istekleri ve beğenileri doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında içerisinde

Detaylı

cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler

cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler www.fanfancafe.com Hakkımızda Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler.. Fanfan Cafe, genç ve hızlı yaşayanlar için, kaliteli ve besin değeri yüksek malzemelerle hazırlanmış

Detaylı

PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ

PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ PARTNERSFIRST PROGRAMA GENEL BAKIŞ PARTNERSFIRST, IŞ ORTAKLARIMIZIN ZEBRA UZMAN BASKI ÇÖZÜMLERININ DEĞERINI GELIŞTIRMEYE VE MÜŞTERI MEMNUNIYETINI ARTTIRMAYA YARDIMCI OLMAK ÜZERE TASARLANMIŞ BIR KANAL PROGRAMIDIR.

Detaylı

Ürün Tasarımının yapılıp yapılmadığı hakkında anket Tarih: Kime: Ekler: Tuğba ÇETİN Tel: Fax: Adres:

Ürün Tasarımının yapılıp yapılmadığı hakkında anket Tarih: Kime: Ekler: Tuğba ÇETİN Tel: Fax: Adres: Ürün Tasarımının yapılıp yapılmadığı hakkında anket odalar-bounces@tobb.org.tr [odalar-bounces@tobb.org.tr], TUĞBA ÇETİN [tugba.cetin@tobb.org.tr] adına Tarih: 18 Ağustos 2010 Çarşamba 14:54 Kime: odalar

Detaylı

Her daim yenilikçi anlayış

Her daim yenilikçi anlayış Her daim yenilikçi anlayış KLEEMANN Design: hayata dair, hayatın içinden. Biz yalnızca asansör tasarlamıyoruz; işimizin her yönünü sürekli geliştiren bir tasarım anlayışının peşindeyiz. KLEEMANN Design,

Detaylı

MARKA. Marka, belirli kişi yada firmalarca üretilen ürün veya hizmeti tanımlayan ayırt edici işarettir

MARKA. Marka, belirli kişi yada firmalarca üretilen ürün veya hizmeti tanımlayan ayırt edici işarettir MARKA Marka, belirli kişi yada firmalarca üretilen ürün veya hizmeti tanımlayan ayırt edici işarettir Tüketiciler, aynı kalitede olan iki mal arasında bilinen markaları daha yüksek ödeme pahasına tercih

Detaylı

DERS: REKLAMDA ANLATI TÜRLERİ KONU: REKLAM KAMPANYASI SÜRECİ HAZIRLAYAN: MERYEM MERVE ÖZKAN ÖĞRENCİ NO:

DERS: REKLAMDA ANLATI TÜRLERİ KONU: REKLAM KAMPANYASI SÜRECİ HAZIRLAYAN: MERYEM MERVE ÖZKAN ÖĞRENCİ NO: DERS: REKLAMDA ANLATI TÜRLERİ KONU: REKLAM KAMPANYASI SÜRECİ HAZIRLAYAN: MERYEM MERVE ÖZKAN ÖĞRENCİ NO: 150402012 İÇİNDEKİLER -REKLAM KAMPANYASI ÖN BİLGİ -TARİHÇEMİZ -VİZYONUMUZ VE MİSYONUMUZ -İSİM HİKÂYEMİZ

Detaylı

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş Rafine Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi Sektörel Reklam Ajansı Rafine; mobilya sektöründe uzmanlaşan kadrosuyla, sektörel hizmet veren bir reklam ajansıdır. 20 yıllık Mobilya Sektörü tecrübemize güveniriz.

Detaylı

7. VE SPONSORLUK DOSYASI.

7. VE SPONSORLUK DOSYASI. 7. VE SPONSORLUK DOSYASI www.miceodulleri.com NEDİR ACE of M.I.C.E. Awards Etkinlik ve Toplantı Sektörü Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde

Detaylı

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sektörde üretilen mal ve hizmetlerin hedef kitleye yeterli düzeyde ulaşmasını da zorlaştırıyor. Artık sadece

Detaylı

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı.

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı. Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Konuklar, İstanbul, 14 Temmuz 2008 Öncelikle Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü olarak gerçekleştirdiğimiz ilk basın toplantımıza katılımınız için çok teşekkür

Detaylı

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ULUDAĞ ÜYELERİNE Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak, üyelerimizin, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilebilmesi ve

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

- Müşteri odaklı hizmet üretmek ve müşterilerle etkili iletişim kurma yöntemleri konusunda bütünsel bir bakış açısına sahip olacaklar,

- Müşteri odaklı hizmet üretmek ve müşterilerle etkili iletişim kurma yöntemleri konusunda bütünsel bir bakış açısına sahip olacaklar, İşletme ve yöneticilerine koçluk danışmanlık hizmetleri Bu program sonunda katılımcılar; - Hizmet sektörünün ve mağazacılığın özellikleri, hizmette ve müşteriye yaklaşımdaki değişmeler ve geleceğin mağazacılık

Detaylı

Endüstriyel Tasarım Tescilinde Yenilik ve Ayırt Edici Nitelik Değerlendirmesi. İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü, Beytepe Kampusu 06800 Ankara,

Endüstriyel Tasarım Tescilinde Yenilik ve Ayırt Edici Nitelik Değerlendirmesi. İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü, Beytepe Kampusu 06800 Ankara, Endüstriyel Tasarım Tescilinde Yenilik ve Ayırt Edici Nitelik Değerlendirmesi Öğr. Gör. Dr. Gülçin Cankız ELİBOL Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü, Beytepe

Detaylı

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ dan, Röportaj Konumuz Olan 2014 Yılı Değerlendirmeleri ve 2015 Yılı Hedefleriyle İlgili Bilgiler Aldık. Firmanız

Detaylı

YENİLEŞİM VE TASARIM 9. KALİTE VE BAŞARI SEMPOZYUMU 15-16 NİSAN 2011 BURSA

YENİLEŞİM VE TASARIM 9. KALİTE VE BAŞARI SEMPOZYUMU 15-16 NİSAN 2011 BURSA YENİLEŞİM VE TASARIM 9. KALİTE VE BAŞARI SEMPOZYUMU 15-16 NİSAN 2011 BURSA Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Tasarımla düşünmek ve gelişmek sadece üreten ya da hizmet veren firmaları değil, alışkanlıkları,

Detaylı

FİKRİ HAKLAR. ESD873 6. ENDÜSTRİYEL TASARIMLAR BAŞVURU SÜRECİ Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü

FİKRİ HAKLAR. ESD873 6. ENDÜSTRİYEL TASARIMLAR BAŞVURU SÜRECİ Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü FİKRİ HAKLAR ESD873 6. ENDÜSTRİYEL TASARIMLAR BAŞVURU SÜRECİ Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU Kocaeli Üniversitesi B.Ö.T.E. Bölümü 2012 2013 Bahar Kocaeli Üniversitesi, tüm hakları saklıdır. ENDÜSTRİYEL TASARIMLAR

Detaylı

TURQUALITY DESTEKLERİ

TURQUALITY DESTEKLERİ TURQUALITY DESTEKLERİ PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka Tesciline İlişkin Harcamalar Yurtdışında tescil ettirilmesine ilişkin bütün

Detaylı

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17

ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜSİMP ULUSAL PATENT FUARI 17 ÜNİVERSİTELERİN PATENTLERİ AR-GE MERKEZLERİ İLE BULUŞUYOR 6-7 KASIM 2017 Harbiye Askeri Müzesi, İstanbul B2B GÖRÜŞMELER TTO TANITIMLARI KONFERANS VE PANELLER AR-GE MERKEZLERİ

Detaylı

Fraunhofer IOA Fikri Haklar Yönetimi Ödülü 2012. Güler Ayyıldız Dalma Arçelik A.Ş. Fikri Haklar Yöneticiliği 14.06.2012

Fraunhofer IOA Fikri Haklar Yönetimi Ödülü 2012. Güler Ayyıldız Dalma Arçelik A.Ş. Fikri Haklar Yöneticiliği 14.06.2012 Fraunhofer IOA Fikri Haklar Yönetimi Ödülü 2012 Güler Ayyıldız Dalma Arçelik A.Ş. Fikri Haklar Yöneticiliği 14.06.2012 Fikri Haklar Yönetimi Ödülü (IP Management Award) 2008 den beri Fraunhofer IOA Enstitüsü

Detaylı

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ Girişimcinin Gündemi GİRİŞİMCİLER VE KOBİ LER AÇISINDAN MARKA VE ÖNEMİ Günal ÖNCE Günümüzde markalara, Amerikan Pazarlama Birliği nin tanımladığının yanı sıra sadece sahip oldukları

Detaylı

Türkiye Denizcilik ve Lojistik

Türkiye Denizcilik ve Lojistik Türkiye Denizcilik ve Lojistik Türkiye İki kıtayı buluşturan, coğrafi konumu ve jeopolitik yapısı sebebiyle denizcilik ve lojistik faaliyetlerinde tarihte de bugün olduğu gibi kilit öneme sahip bir ülke

Detaylı

19. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi 6 Ekim 2016

19. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi 6 Ekim 2016 19. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi 6 Ekim 2016 Stant Dosyası 19. KALİTE ÇEMBERLERİ PAYLAŞIM KONFERANSI Türkiye Kalite Derneği-KalDer yirmi beş yıldır kurumların daha

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi CAMİŞ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Hazırlanma Tarihi 06/12/2018 Geçerlilik Tarihi 06/01/2019 NEDEN ÖZDEN OSGB? Bizimle çalışmadan önce bizim hakkımızda bazı detayları öğrenmek isteyeceğinizi düşündük. Sıkıcı metinler

Detaylı

İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI

İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI İstanbul, 2012 İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI 14 yıldır farklı ülkelerde ve farklı sektörlerde birçok firmada Yalın Üretim ve Kaizen Uygulamaları yapmış bir uzman olarak,

Detaylı

ÇEKİM & STYLING ÜRÜN, MENÜ, KONSEPT VE İÇ MEKAN ÇEKİMLERİ İLE STYLING HİZMETLERİ

ÇEKİM & STYLING ÜRÜN, MENÜ, KONSEPT VE İÇ MEKAN ÇEKİMLERİ İLE STYLING HİZMETLERİ ÇEKİM & STYLING ÜRÜN, MENÜ, KONSEPT VE İÇ MEKAN ÇEKİMLERİ İLE STYLING HİZMETLERİ Yemek Organizasyonları Ürün ve Menü Çekimi İç Mekan Çekimi Mimari & Yemek Özel Catering Hizmetleri Konsept Çekimler *Tüm

Detaylı

01.01.2012. www.konutkredisi.com.tr

01.01.2012. www.konutkredisi.com.tr Türkiye'nin ilk konut çöpçatanı Tüketici ile bankaların arasını bulan bir çöpçatan gibi çalışıyor. Türkiye de büyüme potansiyelinin en yüksek olduğu piyasalardan biri de şüphesiz konut. Dünyada 2008 de

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA

19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA ANFAŞ FOOD PRODUCT GIDA İHTİSAS FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 19 22 ŞUBAT 2014 ANTALYA Ahmet SABUNCU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ www.kayiplaza.com BURÇEV İnşaat Bilecik te yatırımınıza değer katıyor... Bilecik te Bilecik marka şehir oluyor,

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

Başarının adı: Uygun pazar, doğru strateji ve kaliteli ürün HEDEFİMİZ, RAPRO İSMİNİ EN ÇOK ARANAN VE GÜVENİLEN MARKA HALİNE GETİRMEK.

Başarının adı: Uygun pazar, doğru strateji ve kaliteli ürün HEDEFİMİZ, RAPRO İSMİNİ EN ÇOK ARANAN VE GÜVENİLEN MARKA HALİNE GETİRMEK. HEDEFİMİZ, RAPRO İSMİNİ EN ÇOK ARANAN VE GÜVENİLEN MARKA HALİNE GETİRMEK. Rapro Kimya, teknolojinin olanaklarından en üst düzeyde yararlanarak üretim yapan bir firma. Firmanın hizmet anlayışı ise en kaliteli

Detaylı

Sınıflandırma : Genel TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI

Sınıflandırma : Genel TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI İÇİNDEKİLER TOFAŞ MARKALAR VE BAĞLI ORTAKLIKLAR FABRİKA AR-GE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMA HAYATI İLETİŞİM TOFAŞ / HAKKIMIZDA KURULUŞ YILI 1968 TOFAŞ / ORTAKLIK YAPISI KOÇ %38

Detaylı

5 Yıl Garantili Ultra Servis. Blue Card. Kapınızdaki Servis. Havalimanındaki Servis. Ücretsiz Check-up Before Service. Ön Muayene

5 Yıl Garantili Ultra Servis. Blue Card. Kapınızdaki Servis. Havalimanındaki Servis. Ücretsiz Check-up Before Service. Ön Muayene 5 Yıl Garantili Ultra Servis Blue Card Kapınızdaki Servis Havalimanındaki Servis HAVALİMANINDAKİ SERVİS Ücretsiz Check-up Before Service Hyundai nizi güvenliğiniz ve konforunuz için her türlü detayı düşünerek

Detaylı

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI Bölgesel Yenilik Stratejisi Çalışmaları; Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi İstanbul Bölgesel Yenilik Stratejisi Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi Önemli Not: Bu anketten elde

Detaylı

Saat ve Saat A.Ş. Kurumsal Hizmetlerimiz 2017

Saat ve Saat A.Ş. Kurumsal Hizmetlerimiz 2017 Saat ve Saat A.Ş. Kurumsal Hizmetlerimiz 2017 Hakkımızda Saat&Saat 1971 yılından beri saat sektöründe lider firma olarak faaliyet göstermektedir. Kurumsal yapısı ve müşteri memnuniyeti odaklı felsefesiyle

Detaylı