Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu?"

Transkript

1 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 41/15, 9 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 1 Kasım da yapılacak erken genel seçimler yaklaşırken partiler birbiri ardına seçim vaatlerini açıklıyor. Geçtiğimiz hafta seçim bildirgelerini ilan eden CHP ve HDP den sonra bu hafta da AK Parti ve MHP de seçim beyannamelerini kamuoyuyla paylaştı. Diğer yandan YSK, bazı ilçe seçim kurullarının güvenlik gerekçesiyle sandıkların taşınması yönündeki taleplerini reddetti. Seçimler yaklaşırken HDP ye yönelik baskılarsa artıyor. Başta İstanbul ve Ankara da olmak üzere yapılan operasyonlarda aralarında parti yöneticilerinin de olduğu bir çok kişi gözaltına alındı. İstanbul da gözaltına alınan 51 kişiden 15 i sevk edildikleri mahkeme tarafından yasadışı örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. *** Doğu ve Güneydoğu illerindeki sıkıyönetim dönemlerini aratmayan uygulamalar sürüyor. İnsan Hakları Derneği (İHD), çatışmaların yaşandığı 24 Temmuz - 8 Ekim tarihleri arasında 113 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. è Bu hafta Diyarbakır ın Lice, Nusaybin, Bismil ve Silvan ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kent merkezlerindeki operasyonlarda TSK ya ait tanklar da kullanılırken, Silvan da özel harekatçılar gazetecileri silahla tehdit etti. Şırnak'ta polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Hacı Lokman Birlik in cenazesi zırhlı araca bağlanarak sürüklendi. (Haberin devamı Bültende...) *** Suriye deki gruplara karşı hava operasyonlarına başlayan Rusya ile yaşanan gerilim artıyor. Rus uçakları iki kez Türkiye hava sahasını ihlal ederken, Dışişleri buna bir nota ile cevap verdi. Türkiye nin acil gündemle toplantıya çağırdığı NATO dan da Rusya, Türkiye- NATO hava sahasını ihlal etmeyi durdursun mesajı geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Müttefikimiz Türkiye'yi, güney sınırından gelebilecek tehditlere karşı korumak için asker göndermeye hazırız" dedi. *** Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan a yönelik saldırı kapsamında adliyeye sevk edilen 7 şüpheli savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerden Ahmet Şengüler kasten yaralama suçundan tutuklandı. (Haberin devamı Bültende...) *** Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, basına uygulanan baskılar nedeniyle görevini yapamadığını belirterek istifa etti. Dumanlı'nın yerine, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici getirildi.

2 *** Hrant Dink suikastıyla ilgili soruşturma kapsamında aralarında dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar ve İstanbul İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler in de olduğu dokuz Emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı. *** Son dönemdeki terör operasyonları kapsamında tutuklanan ve kalıtımsal kan pıhtılaşması hastalığı olan Sur Belediyesi Eski Başkanı Abdullah Demirbaş, sağlık durumunun kötüye gitmesi nedeniyle serbest bırakıldı. *** bianet'in gazeteler, haber siteleri ve ajanslardan derlediği verilere göre, erkekler Eylül ayında 29 kadını öldürdü. è *** İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi nin yayımladığı rapora göre Eylül ayında dokuzu çocuk en az 177 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. è Çatışmada ölen kişinin naaşına işkence, habere sansür Şırnak'ta polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Hacı Lokman Birlik in cenazesinin zırhlı araca bağlanarak sürüklenmesini gösteren görüntüler İnternet üzerinden yayınlandı. Aynı zamanda HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in akrabası olan 24 yaşındaki genç, 2 Ekim gecesi Şırnak ın Dicle Mahallesi'nde polisin yaptığı operasyonda vurularak öldürülmüştü. Zırhlı aracın içerisindeki polislerce çekilen görüntüler tepkiye yol açtı, İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan diken.com.tr nin yaşanan olayla ilgili haberine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından erişim engeli getirildi. Site, söz konusu videoyu, dehşet verici görüntüler ile küfürlü ve provokatif konuşmalar içermesi nedeniyle yayınlamamıştı.

3 Ahmet Hakan a saldıranlardan biri tutuklandı, 6 kişi serbest Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan a yönelik saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 7 şüpheli savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerden Ahmet Şengüler kasten yaralama suçundan tutuklandı. Diğer zanlılardan 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 kişi de mahkemece serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saldırı ile ilgili olarak, Olayı tasvip etmek mümkün değil. Ancak köşelerinde, başka köşe yazarlarını lanetleyen yazılardan bu arkadaşlarımızın kaçınması lazım. Kendilerine gelince yandım demesinler. Aynı hassasiyeti başkalarının başına gelince de göstersinler açıklamasını yaptı. Öte yandan, İstanbul ve İzmir de gazeteci örgütleri ve gazeteciler, basına yönelik giderek artan baskılar ve saldırılara karşı yürüyüş düzenledi. Yapılan açıklamada "Son dönemde yaşadıklarımız apaçık gözdağıdır, basına hiza verme çabasıdır. Devletin can güvenliğimizi sağlamadığını hisseden biz gazeteciler, bugün her açıdan özgür olmadığımızı ilan ediyoruz ifadelerine yer verildi. AİHM den ifade özgürlüğü ihlali kararları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Evrensel gazetesinden Ahmet Sami Belek ve Savaş Velioğlu ile HADEP ten Müdür Duman a açılan davalarla Türkiye nin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi. HADEP Eminönü İlçe Başkanı Müdür Duman, 24 Haziran 2000 yılında parti binasına yapılan baskında gözaltına alınmış, binada bulunduğu iddia edilen Abdullah Öcalan ın yazdığı makale ve kitaplar nedeniyle suçu ve suçluyu övmek ve suça göz yummaktan

4 yargılanarak, altı ay hapis ve 91 milyon 260 bin (eski TL) para cezasına mahkum edilmişti. AİHM, Duman ın mahkumiyet kararında ifade özgürlüğünün ihlal edilmesini haklı çıkaracak yeterlilikte bir sebep gösterilmediğini belirterek, Türkiye yi 12 bin 500 Euro manevi tazminat ile 3 bin 200 Euro mahkeme masrafı ödemeye mahkum etti. AİHM, 21 Mayıs 2003 te Evrensel gazetesinde yayımlanan bir makale nedeniyle ceza alan gazeteciler Belek ve Velioğlu hakkında da suç unsuru sayılan makalenin nefret söylemi içermediğini ve şiddet çağrısı yapmadığını belirterek Türkiye nin toplamda 2 bin 110 Euro tazminat ödemesine karar verdi. Söz konusu yazı nedeniyle Evrensel gazetesine üç gün yayın yasağı konulmuştu yılında Urfa da düzenlenen Barış Mitingi ne katıldıkları için örgüt propagandası ve izinsiz toplantıya katılmak ile suçlanan Eğitim- Sen yöneticileri Mustafa Dedecan ve Metin Ok da AİHM de açtıkları davayı kazandı. AİHM, eğitimcilerin açılan idari soruşturmada ceza almasının toplantı özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi, bin 500 er Euro manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Sırrı Sakık a 301 den hapis Ağrı nın DBP li belediye başkanı Sırrı Sakık, 2015 Nevruz kutlamalarında yaptığı açıklamalardan dolayı 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce Mustafa Kemal in askerleriyiz sloganı atan gruba it sürüleri dediği iddiasıyla TCK nin 301 inci maddesinden yargılanıp beraat eden Sakık hakkında, Ben Mustafa Kemal in askerlerine bir şey demedim. O partimize saldıranlara it sürüleri dedim şeklindeki ifadesi nedeniyle yeniden dava açılmıştı. Verilen cezanın ertelenebilir olmasına rağmen, kararın İçişleri Bakanlığı na gönderilmesi dikkat çekti.

5 İfade özgürlüğü yargılanıyor Sözcü gazetesinin yazarı Necati Doğru, gazetede yayınlanan bir yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, paraya çevrildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık Kansu hakkında, 24 Ağustos ta yayımlanan Yettin Artık başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı na hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma açtı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da radikal.com.tr yazarı Ayşe Hür ve Hürriyet yazarı Selahattin Duman hakkında soruşturma başlattı. Hür, 25 Temmuz 2015 tarihinde Twitter dan paylaştığı, HDP ye 120 kez saldır, Diyarbakır da 4 kişiyi öldür, 400 ünü yarala, 32 sosyalisti öldür, 3 polisin intikamı için Kandil i bombala. Ne kadar adil şeklindeki mesajı nedeniyle soruşturmaya uğrarken, Duman ise 27 Temmuz 2015 tarihli yazısında şehit ailelerini aşağılamak la suçlanıyor. Twitter paylaşımlarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmekle suçlanan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş tutuklanma talebiyle İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer yandan Ak Parti eski milletvekili Hakan Şükür, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Sinema sanatçısı Tarık Akan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek e yönelik onun kafasında heykele tüküren ve heykelleri kaldıran bir IŞİD mantığı var dediği gerekçesiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi nde görülen duruşmada Akan, Hakaret etmedim, sözlerim düşünce açıklamasıydı dedi. İstanbul Ümraniye mahallesinde seçim çalışmaları kapsamında Halkevleri nin çıkardığı Saray ın savaşına da düzenine de başkaldırıyoruz afişlerini asan 5 kişiye toplam 3750 TL para cezası kesildi. Afişlerin asılmasını engellemek isteyen polis Neden teröre lanet afişi yapmıyorsunuz da Saray la ilgili afiş yapıyorsunuz dedi. Konya da düzenlenen 1 Mayıs gösterisine katılan dokuz kişiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında slogan attıkları ve polise direndikleri suçlamasıyla Konya 18. Asliye Ceza Mahkemesi nde 16 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

6 Ege Üniversitesi nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın yer aldığı karikatürün bulunduğu afişleri asan öğrenci Emine Akbaba Cumhurbaşkanına Hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı. Söz konusu afişlerde, Öğrenci Kolektifleri imzalı Vakit Tamam Saray ın ardı özgürlük yazısı ile kalabalıktan kaçan Erdoğan ın resmedildiği bir karikatür görülüyordu. Akbaba yaklaşık beş saat sonra serbest bırakıldı. Akademisyen yazar Baskın Oran, son dönemde artan Cumhurbaşkanına Hakaret davalarına dikkat çekerek, TCK 299'un temel işlevi, aynen 301 gibi, muhalifleri yıldırmak/sindirmek yorumunu yaptı. Yeni 301'imiz hayırlı uğurlu olsun: TCK 299 başlıklı yazıya erişim için è Kışanak hakkında bir dava daha Geçtiğimiz günlerde açılan bir davada beş yıla kadar hapsi istenen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında PKK üyesi olmak suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle ikinci bir dava açıldı. Savcılık, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Kışanak ın PKK/KCK güdümünde yayın yapan kanal, internet siteleri ve örgüt çağrıları doğrultusunda eylem ve organizasyonlara siyasi faaliyet görünümü altında katıldığını savundu. Gazeteci Sedef Kabaş beraat etti 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması için verilen takipsizlik kararını eleştiren paylaşımı nedeniyle beş yıla kadar hapsi istenen gazeteci Sedef Kabaş beraat etti.

7 26 Kasım 2014'te Twitter hesabı üzerinden, 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcıyı unutmayın mesajıyla Hadi Salihoğlu'nun fotoğrafını paylaşan Kabaş, terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermekle' suçlanmıştı. Nefret cinayetine tahrik indirimi 17 yaşındaki H.T. tarafından vurularak öldürülen trans seks işçisi Çağla Joker ile ilgili davada mahkeme, yaş indirimi sebebiyle 16 yıl hapis istemiyle yargılanan sanığın cezasını haksız tahrik ve iyi hal indirimi de uygulayarak 10 yıla düşürdü. Mahkeme, haksız tahrik gerekçesi olarak H.T. nin kadın zannettiği Çağla nın erkek olduğunu öğrenince parasını geri istemesine rağmen Çağla nın parasını iade etmemesini gösterdi. Kararda, ölenin beyanları karşısında öfke ve elem etkisi altına giren sanığın bu öfke ve elem etkisi altında silahını çektiği ifadelerine yer verildi. Kararı yorumlayan avukat Fırat Söyle, nefret cinayetlerinde sanıklara uygulanan indirimlerin, cinayetlerin son bulmasına yardımcı olmayacağını vurguladı. Sansür uygulamaları Tivibu dan sonra Digitürk de paralel yapı soruşturması sebebiyle aralarında bir çocuk kanalının da bulunduğu 7 kanalı yayın ağından kaldırdı.

8 Digitürk, Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını savcılığın talebi üzerine platformdan çıkardığını duyurdu. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), daha önce kapatılan sendika.org sitesinin yayınını sürdürdüğü sendika1.org sitesine ve Jin Haber Ajansı na ait jinha.com.tr sitesine erişimi engelledi. Enver Aysever in Halk Tv deki programı ise Türkiye nin hassas bir süreçten geçtiği, yayının da bıçak sırtı bir yayın olduğu gerekçesiyle yayından kaldırıldı. Silvan da polisler gazetecilerin kafasına silah dayadı Sokağa çıkma yasağının olduğu Diyarbakır ın Silvan ilçesinde polisler, Özgür Gün TV muhabiri Murat Demir i kafasına vurularak; Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Serhat Yüce yi de kafasına silah dayayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili konuşan Yüce, kafasına silah dayayan polisin mermiyi namluya sürdüğünü ve o an polisin kesin ateş edeceğini düşündüğünü belirtirken, Demir de gözaltından serbest bırakılırken polislerin 208 lira 'Sokağa çıkma yasağını ihlal' cezası kestiklerini ve Bir daha alınırsanız farklı muamele görürsünüz şeklinde tehdit edildiklerini belirtti. Gazeteciler, sokağa çıkma yasağının ilk gününden itibaren çekim ve haber yapan Anadolu Ajansı nı (AA) referans aldıklarını belirterek, sokağa çıkma yasağının gazetecileri etkilemediğini düşündüklerini söylediler. Olayla ilgili görüntüler için è

9 Polis şiddeti cezasız, işkenceyi teşhire hapis İstanbul daki Gezi direnişinde ayağından yaralanan Aydın Aydoğan ile plastik mermiyle gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya soruşturmasında, bilirkişi tarafından tespit edilen kask numaralarının emniyette kaydının olmadığı ortaya çıktı. Savcılık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ne, gaz fişeği kullanmakla görevli personelin tespit edilmesini, açık kimlik ve görev yerlerinin bildirilmesini talep ederek iki kez dilekçe yazdı. Aylar sonra alınan cevapta, olay tarihinde A ve A- 132 kask numaralarının İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü nde kayıtlarının bulunmadığını açıklandı. Avukat Bekir Korkmaz, 'Umudumuz kalmadı' diyerek, dosyayı AİHM'e götüreceklerini söyledi. Soma da maden kazasını protesto ederlerken polisin döverek gözaltına aldığı, spor salonunda kelepçeli olarak tuttuğu avukatların işkence ve kötü muamele iddiaları ile ilgili herhangi bir işlem yapmayan Savcılık, polis tutanağı doğrultusunda aralarında avukatların da olduğu kişiler hakkında soruşturma açtı. Ankara daki Hopa protestoları nda eylemcilere müdahale eden polisler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Savcılık, mağdurların aldıkları tıbbi raporları bile delil olarak kabul etmezken, polislerin amirlerinin ve yasanın verdiği zor kullanma yetkisini kullandıklarını savundu, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu nun polise kanuni şartları gerektirdiğinde silah kullanma yetkisini verdiğini hatırlattı. Hopa da emekli öğretmen Metin Lokumcu nun hayatını kaybettiği olayları Ankara da protesto eden eylemciler hakkında açılan dava ise sürüyor. Polis şiddeti dosyaları cezasız kalmaya devam ederken Gezi eylemleri sırasında eylemciye işkence eden ve yargılaması süren polisleri görüntüleyen iki kişiye polisi teşhir etmekten 10 ar ay hapis cezası verildi.

10 18. IFEX konferansı tamamlandı Uluslararası İfade Özgürlüğü Değişimi Örgütü IFEX 18. Genel Kurulu ve Strateji Konferansı nı, Trinidad - Tobago da yaptı. Türkiye den bianet ve girişimimizin katıldığı konferansta, temsilcimiz Berna Akkızal bir sunum yaparak Düşünce Suçları Müzesi ni tanıttı. IFEX e yeni üye olmak isteyen Pakistan, Belarus, Kamboçya, Sri Lanka, Makedonya, Macaristan, Britanya, ABD, İrlanda, Kosta Rika, Lübnan, Kolombiya, Trinidad&Tobago ve Tunus merkezli 15 kadar hak kuruluşunun da başvuruları değerlendirildi. IFEX in üye sayısı yeni katılımlarla birlikte 110 a yükseldi. DÜŞÜNCE SUÇLARI MÜZESİNDE BU HAFTA Herkes kendi kapısının önünü temizlese... Evet, her yer ne kadar temiz olurdu. Ama kapımızın önü hep acı şeylerle dolu ve biz onlara gözümüzü yumamıyoruz.

11 Seçim öncesi HDP ye baskılar Yüksek Seçim Kurulu sandıkların taşınmasını reddetti. Şimdi de HDP teşkilatı il ve ilçe yöneticileri tutuklanıyor. Genel seçim öncesi GÜVENLİK tedbirleri... Türk jetlerinin Irak, Rus Jetlerinin Türk hava sahasını ihlali Türk jetleri Suriye deki IŞİD hedeflerini bayramdan bayrama, ama Irak taki PKK hedeflerini akşamdan sabaha sürekli olarak bombalarken, Rus jetleri de devreye girdi, üstelik Türk hava sahasını sık sık ihlal ederek krize neden oluyorlar. Çatışmada ölen kişinin naaşına işkence Şırnak'ta polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Hacı Lokman Birlik in cesedinin zırhlı araca bağlanarak sürüklenmesini gösteren görüntüler İnternet üzerinden yayınlandı. 24 yaşındaki genç, 2 Ekim gecesi Şırnak ın Dicle Mahallesi'nde polisin yaptığı operasyonda vurularak öldürülmüştü. Zırhlı aracın içerisindeki polislerce çekilen ve sosyal medyaya marifet gibi servis edilen görüntüler tepkiye yol açtı, İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. DÜŞÜNCE SUÇU DURUŞMALARI Çukurova Üniversitesi öğrencileri hakkında IŞİD saldırılarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle açılan davanın ikinci duruşması Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesi nde görüldü. Mahkeme hakimi dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihine erteledi. Hatay da Gezi Parkı protestoları sırasında öldürülen Abdullah Cömert ile ilgili davaya Balıkesir 2 inci Ağır Ceza Mahkemesi nde devam edildi. Sanık polis Ahmet Kuş un tutuklanması yönündeki talebi bir kez daha reddeden mahkeme heyeti, davayı 20 Aralık a erteledi.

12 GELECEK HAFTANIN DURUŞMALARI Charlie Hebdo'ya yapılan ve 12 kişinin öldüğü silahlı saldırı ardından çıkan sayının kapağını köşelerinde yayınlamaları sebebiyle haklarında 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçlamasıyla 9 yıl hapis istemiyle dava açılan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya davasının bir sonraki duruşması 12 Ekim 2015 tarihinde İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi nde görülecek. Van ın Çaldıran ilçesi Buğulukaynak köyünde 2009 da üç kişinin askerler ve özel hareket timleri tarafından infaz edildiği iddia edilen davanın bir sonraki duruşması 14 Ekim 2015 tarihinde Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi nde görülecek. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'de 2010 yılında çırılçıplak soyularak polisin işkencesine maruz kaldıktan sonra hayatına son veren Onur Yaser Can ı ölüme sürükleyen polislerin "evrakta sahtecilik" suçundan yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 14 Ekim 2015 tarihinde İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. DUYURULAR Diyarbakır Barosu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği nin (GÜNSİAD) de aralarında bulunduğu 21 sivil toplum örgütü, Diyarbakır da yayınladıkları ortak bir bildiriyle çatışan tarafların tek taraflı / çift taraflı gibi tartışmaları geride bırakarak derhal silahları susturmaları çağrısında bulundu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın- İş in çağrısıyla başlayan "Özgür Basın Özgür Toplum İçin Dayanışma Toplantısı"nın ikincisi yapıldı. İfade özgürlüğü ile ilgili olaylara ilişkin haberleri think.net/index.php?s=bulten adresinden takip edebilir ve haftalık bültene ulaşabilirsiniz.

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU BİLANÇO 05 MAYIS 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 19 EKİM 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi

Detaylı

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO-

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2017 YILI İLK 9 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 01 KASIM 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ -AÇIKLAMA- Bu raporda yer alan veriler ve verilere

Detaylı

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU -BİLANÇO- 23 OCAK 2017 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İHLALLERİ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 34/16, 26 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Gaziantep'te bir düğüne bombalı saldırı düzenledi, 54 kişi öldü. RTÜK, olayla ilgili haberlere

Detaylı

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 6 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İ RAPORU -BİLANÇO- 21 TEMMUZ 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ YAŞAM HAKKI İ ÖLÜ YARALI YARGISIZ İNFAZ (Keyfi Öldürme,

Detaylı

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR

TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 4.19.4 TMMOB TEMSİLCİLERİNE AÇILAN DAVALAR 1) Dosya No : 2013/551 E. : Ankara 17. Asliye Ceza si : 1- TMMOB YK Başkanı Mehmet Soğancı 2- TMMOB Genel Sekreteri N. Hakan Genç :2911 sayılı Toplantı ve Gösteri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/17, 24 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Norveç te düzenlenen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda Mustafa Kemal ve Recep Tayyip Erdoğan ın

Detaylı

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi

Trans Grup Terapisi Devam Ediyor. SPoD LGBTİ, Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencilerine Yönelik Bir Eğitim Düzenledi Biz Kimiz? Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) bireylerin insan haklarının yanı sıra sosyal ve ekonomik haklarıyla

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/16, 11 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Mültecilerle ilgili Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından iki tarafın prensipte anlaştığı açıklandı. Başbakan

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/15, 16 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Sendikalar ve meslek örgütlerinin çağrısıyla Ankara'da düzenlenen "Emek, barış, demokrasi" mitinginde,

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 50/15, 11 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Rus uçağının düşürülmesinin ardından başlayan gerilim düşürülememişken, Türkiye nin bir bölük askeri,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/15, 3 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye 31 Mart 2015 günü bugüne kadar yaşamadığı en karanlık günlerinden birini yaşadı. Van hariç

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 44/15, 30 Ekim 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye de PYD yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı Tel Abyad Türk ordusu tarafından vuruldu. Başbakan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/15, 10 Nisan 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönen Fenerbahçe kafilesine, Karadeniz

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 20/17, 18 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, ilk kez yüz yüze görüştü. İki liderin ortak basın toplantısında

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/17, 28 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime aldı. Erdoğan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/15, 23 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM, haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanın Yüce Divan a gönderilmesine onay

Detaylı

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış

FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ cü polisler onlar hakkında da istihbarat toplamış FETÖ nün okullarına mülki amirlerin ricasıyla 200 ton demir gönderen fabrika müdürü, şirketini eleştiren esnaf hakkında FETÖ ü polislere istihbarat

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni(Sayı 10/15,6 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** HDP Heyeti; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Ala ile birlikte, 10 maddeden oluşan

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 13.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfanatik.com Tarih: 12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih:12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu

OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu OHAL Bilançosu, Hak İhlalleri Raporu 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonucu 241 yurttaşımız şehit oldu, 2bin 194 yurttaşımız yaralandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 17 Ağustos 2016 tarihinde hükümetin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/17, 8 Eylül 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Almanya Başbakanı Merkel, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Schulz ile katıldığı televizyon tartışmasında

Detaylı

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2017 İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 1 Av.Dr. M. SEZGİN TANRIKULU İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ 2015 yılı Ağustos ayından itibaren tekrar başlayan çatışmalar Türkiye tarihinde eşi az görülmüş bir yıkıma, sayısız

Detaylı

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi.

*** HSYK, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten 4 savcının açığa alınmasına karar verdi. Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/15, 2 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Bakanlar Kurulu na başkanlık edeceğini belirten Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 22/17, 2 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden genel başkanı olduğu AKP nin Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısına

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 27/17, 7 Temmuz 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Adalet Yürüyüşü 3 haftayı geride bıraktı. 19. günde HDP heyeti bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 51/15, 18 Aralık 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve Sur ilçelerinde operasyonlar ve çatışmalar devam ediyor. Çok

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 45/15, 6 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** 56 milyon seçmen, %85 katılımla, tekrarlanan seçimler için 1 Kasım 2015 sabahı sandık başına gitti.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 13/15, 27 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** PKK lideri Öcalan, Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamasında okunan mesajında silahlı mücadeleyi

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/17, 11 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Anayasa Mahkemesi, OHAL KHK ları ile yapılan işlemler ve OHAL kapsamında yapılan idari işlemlere

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/18, 10 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD ile yaşanan rahip Brunson krizinin ardından Washington a giden dokuz kişilik Türk heyeti, ABD

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/16, 5 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25 bin 917 ye, tutuklamaların sayısı 13 bin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 43/17, 3 Kasım 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Sivil toplum çalışmalarıyla tanınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Yerli Soros diye hedef aldığı iş insanı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 1/19, 4 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin İstanbul adaylarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/18, 17 Ağustos 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Rahip Brunson kriziyle başlayan ABD yaptırımlarına yenileri eklendi. Washington yönetimi Türkiye

Detaylı

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ

AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ AKP HÜKÜMETİNİN 2014 İTİBARSIZLIK ENDEKSİ Demokrasi Endeksi: 2014 yılı i bariyle 167 ülke arasında Türkiye 89 (Yalnızca ilk 26 ülke tam demokrasi sayılıyor. Türkiye bu ülkelerin çok gerisinde. Sivil Özgürlükler:

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI HAZİRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 2014 GİRİŞ: Türkiye de son üç ayda (Haziran, Temmuz, Ağustos) insan hakları ihlalleri istikrarlı bir biçimde

Detaylı

HDP li 11 Vekil Gözaltında

HDP li 11 Vekil Gözaltında HDP li 11 Vekil Gözaltında Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş,

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni. (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/15, 25 Eylül 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Geçici seçim hükümetinde HDP yi temsilen yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 48/17, 8 Aralık 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf ın itirafçı olduğu ABD'deki davayı "Uluslararası bir darbe girişimi"

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 24.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/18, 21 Eylül 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'de Suriye gündemiyle bir araya geldi.

Detaylı

2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ 2016 YILI İLK 3 AY DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ RAPORU 15 NİSAN 2016 İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ DEĞERLENDİRME İnsan Hakları Derneği Doğu ve Güneydoğu Anadolu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/17, 18 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR ları soruşturmasının ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu na

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 18/15, 01 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Türkiye ve dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyor! Türkiye'nin pek çok şehrinde, miting ve gösteriler

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 31/17, 4 Ağustos 2017) Geçen hafta neler oldu? *** İlk duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz hafta boyu süren oturumlarla görülen

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 01/18, 5 Ocak 2018) Geçen hafta neler oldu? *** ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davada tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 05/18, 2 Şubat 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuna karşı çıkan ve barış çağrısı yapan aydınları

Detaylı

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı.

Hüseyin Yıldırım Danıştay şemasına Aslı gibidir' imzası atmıştı. Sahte Danıştay suikastı şeması, kumpas olduğu ortaya çıkan İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk davaları Bu üç davanın altında Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse ve Deniz Binbaşı Hüseyin Yıldırım

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/19, 1 Mart 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye'de Kürtlere yönelik askeri bir harekât şimdilik gündemden düşerken Cumhurbaşkanı, HDP li belediyeleri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/15, 8 Mayıs 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Taksim in Valilik tarafından yasaklanması nedeniyle bu yıl da 1 Mayıs İşçi Bayramına polis şiddeti

Detaylı

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu

2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu 2006 Yılı Türkiye Đnsan Hakları Đhlalleri Bilançosu YAŞAM HAKKI ĐHLALLERĐ Yargısız Đnfazlar 44 914 Toplumsal Gösterilere Müdahalede Aşırı Güç Kullanımı 12 869 Dur ihtarı na Uymama ve Silah Kullanma Yetkisinin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/17, 7 Nisan 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu açılış programları yla referandum propagandasına ve hayır diyenlere terörist

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 5/19, 1 Şubat 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye ye yönelik askeri operasyonu gündemde tutmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Süren diplomatik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 17/18, 27 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Meclis te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan özel oturumda OHAL ve darbe

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 13.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sabah.com.tr Tarih:12.03.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/18, 20 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** MHP lideri Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yaptı. Bugüne kadar erken seçim gündemimizde yok diyen

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 14/16, 1 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye gitti. Ziyaret son dönemde ikili ilişkilerde

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/17, 12 Mayıs 2017) Geçen hafta neler oldu? *** ABD Başkanı Trump, Rakka operasyonu için YPG ye ağır silah verilmesini öngören tasarıyı onayladı.

Detaylı

2 Kasım 2011. Sayın Bakan,

2 Kasım 2011. Sayın Bakan, SayınSadullahErgin AdaletBakanı Adres:06659Kızılay,Ankara,Türkiye Faks:+903124193370 E posta:sadullahergin@adalet.gov.tr,iydb@adalet.gov.tr 2Kasım2011 SayınBakan, Yedi uluslarası insan hakları örgütü 1

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 29/15, 17 Temmuz 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin ilk turları kapsamında CHP, MHP ve HDP liderleriyle

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/16, 8 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** ABD ziyareti dönüşü açıklama yapan Erdoğan, kendisine yönelik yapılan protestoları eleştirdi; PKK

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016)

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 12/16, 18 Mart 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Ankara da Kızılay Meydanı nda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TAK ın üstlendiği saldırıda 37

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 24/17, 16 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), KHK ile ihraç edilen bir öğretmenin başvurusunu OHAL Komisyonu'nu

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 23/17, 9 Haziran 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL kaldırılsın talebine tepki gösterdi, gerektiği kadar sürecek dedi. Gezi

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 7/15, 13 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen çok sayıda üst düzey bürokrat ve akademisyen birbiri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 11/15, 13 Mart 2015) Geçen hafta neler oldu? *** AK Parti den milletvekilliği adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 6/17, 10 Şubat 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Hükümet yetkilileri HAYIR oyu vereceklerin terörist ilan edildiği bir referandum kampanyası sürdürüyor.

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01. Günlük Haber Bülteni 26.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/15, 13 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/15, 13 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/15, 13 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Silvan da ilan edilen sokağa çıkma yasağı 10. gününe girdi. 3 Kasım dan beri yedi kişi güvenlik güçlerince

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı. 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 35/15, 28 Ağustos 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP nin koalisyon arayışlarının sonuçsuz kalmasının ardından seçimin yenilenmesine

Detaylı

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda?

Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı Saldırısında Dava Süreci Ne Durumda? Ankara Garı saldırısı Türkiye tarihinde en fazla ölüme yol açan terör saldırısı oldu. Bundan dolayı saldırı, çoğunlukla da Ankara Katliamı olarak anılıyor.

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 39/16, 7 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM 26. Dönem 2. Yasama Yılı faaliyetlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılışında yaptığı

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 19/16, 6 Mayıs 2016) Geçen hafta neler oldu? *** AKP de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Genel Başkan dan alınmasının ardından çeşitli konulardaki

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/16, 28 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/16, 28 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 42/16, 28 Ekim 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı. Gözaltıların

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/15, 20 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/15, 20 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 47/15, 20 Kasım 2015) Geçen hafta neler oldu? *** TBMM 26. Yasama dönemi yemin töreni yapıldı. HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana yemin ederken "Türk

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 37/16, 23 Eylül 2016) Geçen hafta neler oldu? (*) 10-18 Eylül tarihleri Kurban Bayramı tatili olması nedeniyle bülten iki haftalık verileri içermektedir

Detaylı

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012

İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU ARALIK 2012 İNSAN HAKLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI ARALIK AYI İNSAN HAKLARI İHLAL RAPORU 01 31 ARALIK 2012 M. SEZGİN TANRIKULU CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GİRİŞ: Bugün 10 Aralık İnsan Hakları

Detaylı

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/15, 9. Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün. Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/15, 9. Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 2/15, 9 Ocak 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Fransız Mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezi, 7 Ocak Çarşamba günü silahlı saldırıya uğradı.

Detaylı

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Kanal B ekranlarında Emre Saklıca nın konuğu oldu. (17.11.2015) 2. 24 Kasım Öğretmenler Günü nde basın

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 16/16, 15 Nisan 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu 2015 Türkiye İlerleme Raporu nu oy çokluğuyla kabul etti. Raporda, yargı bağımsızlığı,

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/19, 25 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/19, 25 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 4/19, 25 Ocak 2019) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Moskova da bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda

Detaylı

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU

2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU 2008 TÜRKİYE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİLÂNÇOSU YAġAM HAKKI ĠHLALLERĠ ÖLÜ YARALI YARGISIZ ĠNFAZ Dur İhtarına Uymadıkları Gerekçesiyle Güvenlik Güçleri Tarafından Öldürülen ve Yaralananlar ve Silah 33 45

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 32/16, 12 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Cumhurbaşkanının çağrısıyla İstanbul da Demokrasi ve Şehitler Mitingi yapıldı. Erdoğan bir kez

Detaylı

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mezitli Belediye Başkanı nı makamında ziyaret ederek

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/15, 27 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** IŞİD in kontrolündeki Suriye'nin Karakozak Köyü nde bulunan ve Türkiye nin toprağı olarak kabul edilen

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 49/18, 14 Aralık 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Başkanlık sistemi kapsamında ilk kez Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan 2019 bütçesinin TBMM deki görüşmeleri

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 46/16, 25 Kasım 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Avrupa Parlamentosu, demokrasi ve insan haklarındaki gerilemeye dikkat çekerek, Türkiye ile üyelik

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 8/15, 20

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 8/15, 20 Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 8/15, 20 Şubat 2015) Geçen hafta neler oldu? *** Mersin in Tarsus ilçesinde 13 Şubat ta cesedi bulunan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/17, 3 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/17, 3 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 9/17, 3 Mart 2017) Geçen hafta neler oldu? *** Referandum çalışmaları hız kazanırken, tek adam eleştirilerine yanıt veren Başbakan Yıldırım Başka ne

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 33/16, 19 Ağustos 2016) Geçen hafta neler oldu? *** Darbe girişimiyle ilgili tutuklananların sayısı 20 bin 355 e, kamu kuruluşlarındaki tasfiyelerin

Detaylı

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu?

Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? Düşün, düşün Haftalık Düşünce Özgürlüğü Bülteni (Sayı 15/18, 13 Nisan 2018) Geçen hafta neler oldu? *** Suriye yönetiminin, Doğu Guta nın Duma kasabasında muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığı iddia

Detaylı

Davanın selameti için sürgün

Davanın selameti için sürgün EVRENSEL GAZETESİ Tacize uğrayan kadını davanın selameti için sürmüşler! KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale de amirinin tacizine uğrayan Bakanlık çalışanı kadının sürülmesi ile ilgili soru önergesine

Detaylı