Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Öngören Torba Kanun Tasarısı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Öngören Torba Kanun Tasarısı"

Transkript

1 Özet: /10/2017 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu na sunulan (Esas No:1/884), Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair çok sayıda vergi düzenlemesi içermektedir. Kapsam: Kanun tasarısı genel gerekçesinde, küresel gelişmeler ışığında, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında, sosyal, ekonomik ve teknolojik alanlardaki etkileşimde yaşanan sorunları aşmak amacıyla yerel mevzuatta değişiklik yapılması gerekliliğinin altı çizilmektedir. Bu kapsamda; - Vergiye gönüllü uyumu sağlamak, - Vergi uygulamalarını kolaylaştırmak, - Tahsilatta etkinliği arttırmak, - Kayıt dışılıkla mücadele etmek, amaçlarına yönelik olarak vergi mevzuatında bir dizi değişiklik öngörülmüştür. Yürütme ve yürürlük maddeleri hariç 131 maddeden oluşan tasarının 41 maddesi toplamda 12 adet vergi kanununda değişiklik öngörmektedir. Söz konusu kanunlar ve öngörülen değişiklikler aşağıda özetlenmiştir.

2 1. Kurumlar Vergisi Kanunu Düzenlemeleri a) Kurumlar Vergisi Oranı Tasarı ile kurumlar vergisi oranı %22 ye çıkarılmaktadır. Tasarının ilk halinde sadece finans kurumları için öngörülen artış, yazılı önerge ile tüm kurumlar vergisi mükellefleri için öngörülmüştür. Tasarının ilk halinde, kurumlar vergisi oranı artırılan kurumlar; bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri, finansman şirketleri, ödeme ve elektronik para kuruluşları, yetkili döviz müesseseleri, varlık yönetim şirketleri, sermaye piyasası kurumları,sigorta ve reasürans şirketleri, emeklilik şirketleri şeklinde idi. Kanun tasarısı, Bakanlar Kurulu na, oranı %22 den %20 ye düşürme yetkisi vermektedir. Yeni oran 01/01/2018 tarihinden sonra verilen beyannamelerin düzenlemesinde dikkate alınacağından; hesap dönemi takvim yılı olan kurumlar ile özel hesap dönemine tabi kurumlardan hesap dönemi sonu Ekim 2017 ve sonrası döneme denk gelen kurumlar için 2017 kazançlarının vergilendirmesinde yeni oran geçerli olacaktır. b) Taşınmaz ve İştirak Satış Kazancı istisnası: Tasarıyla; - Kurumların iki tam yıl süreyle aktiflerinde yer alan taşınmazların satışından doğan kazançlarına uygulanan istisna, kazancın %75 inden %50 sine indirilmektedir. Düzenleme kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girecektir. - Bankalara borçlu olanların ve bunlann kefillerinin, bu borçlara karşılık olarak taşınmaz ve iştirak hisselerinin bankalara devrinden doğan kazançları ve bankaların bu varlıkları elden çıkartmalarından doğan kazançlarına tanınan kurumlar vergisi istisnası, finansal kiralama ve finansman şirketlerini de kapsayacak şekilde genişletilmekte, mevcut düzenlemede yer alan %75 istisna oranı taşınmazlar için %50, iştirak hisseleri için %75 olarak yeniden belirlenmektedir. Düzenleme tarihinde yürürlüğe girecektir.

3 c) Teşvik Belgeli Yatırımlarda 2018 Oranları: 2017 yılı harcamaları için geçerli olan yatırıma katkı oranlarının ve kurumlar vergisi indirim oranının 2018 yılı yatırım harcamalarında da kullanılması öngörülmüştür. d) Kooperatiflerde Muafiyet ve Risturn İstisnası: Tasarıyla 01/01/2018 tarihinde yürürlüğe girmek üzere; - Kooperatiflerde muafiyet koşullarından biri olan «ortak dışı işlem» kavramı tanımı yapılarak, faaliyetleri nedeniyle iktisap edilen varlıkların ekonomik ömürlerini tamamladıktan sonra elden çıkartmalarının ortak dışı işlem sayılmayacağı belirtilerek, ortak dışı işlem nedeniyle muafiyet koşullarının ihlal edilmesi halinde kooperatif tüzel kişiliğine bağlı bir iktisadi işletme nezdinde vergileme yapılması öngörülmektedir. Bu muafiyet düzenlemesi, üretim ve kredi kooperatiflerinin risturn istisnasını kaldırılmakta ve bu istisnanın tüketim kooperatifleriyle sınırlı hale gelmesi sonucu doğurmaktadır. e) Finansal Kiralama ve Finansman Şirketlerinde Özel İndirimin Gider Kaydedilmesi: Tasarıyla, 01/01/2018 tarihi itibariyle Finansal Kiralama, Faktoring ve Finanasman Şirketleri Kanunu nun 16. Maddesine göre ayrılan karşılıkların tamamının ayrıldıkları yıla gider olarak yazılması sağlanmaktadır.

4 2. Gelir Vergisi Kanunu Düzenlemeleri a) Gelir Vergisi Tarifesi: Tasarının ilk halinde gelir vergisi tarifesinin üçüncü dilimine giren oran %27 den %30 a çıkartılmış ve yeni oranın, ücretliler için 01/01/2018, diğer gelir türleri için ise 01/01/2017 tarihinden itibaren uygulanacağı kabul edilmiş iken yazılı önerge ile düzenleme tasarıdan çıkartılmıştır. b) GMSİ Matrahının Tespitinde Götürü Gider Oranı: Gayrimenkul sermaye iradı gelirinin matrah tespitinde belgesiz ibrazı gerekmeksizin indirilebilen gider oranı %25 den %15 e düşürülmüştür. Düzenleme 01/01/2017 tarihinden itibaren elde edilen gelirlere uygulanacaktır. c) Dağıtılmayan Kurum Kazançlarına Stopaj: Tasarının ilk halinde, tam mükellef kurumların, kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesi gereken ayı izleyen ikinci ayın sonuna kadar sermayeye eklenmeyen veya kâr dağıtımına konu edilmeyen dağıtılabilir kârları üzerinden gelir vergisi stopajı yapılmasına olanak sağlayacak düzenleme yapılmıştır. Öngörülen düzenlemeye göre, stopaja tabi tutulduktan sonra kazancın; - Sermayeye eklenmesi durumunda, sermayeye eklenen kazanca isabet eden stopaj tutarı kuruma iade edilmesi, - lara dağıtılması durumunda ise stopaj tutarı kâr dağıtımına bağlı stopaj tutarından mahsup edilmesi. esası getirilmiş ancak düzenleme parlamento görüşmeleri sırasında Tasarı dan çıkartılmıştır.

5 d) Asgari Ücret Vergi Tarifesi: Asgari ücret tutarında gelir elde edenlerin, yıl içerisinde gelir vergisi tarifesinde ikinci dilime girmelerinden kaynaklanan gelir kaybını önlemek amaçlı olarak bekar ve çocuksuz birinin asgari geçim indirimi göz önüne alınarak 2016 yılında yapılana benzer bir düzenleme yapılmıştır. 3. Katma Değer Vergisi Kanunu Düzenlemeleri Tasarıyla; - Türkiye de ikametgahı, işyeri, kanuni merkezi ve kanuni işyeri bulunmayanlar tarafından katma değer vergisi mükellefiyeti olmayan gerçek kişilere elektronik ortamda sunulan hizmetin vergisinin, hizmeti veren tarafından beyan edilip ödenmesi öngörülmüştür. - Uluslararası roaming anlaşmaları çerçevesinde yurt dışından alınan roaming hizmetleri ve bu hizmetlerin yurt içindeki müşterilere yansıtılması hizmetleri ile abonelerin yurt dışı telefon kullanımlarına ilişkin olarak yurt dışı operatörün yurt içindeki operatöre verdiği roaming hizmeti bedeli ve bu bedelin tüketiciye yansıtılması katma değer vergisinden müstesna olmaktadır. - Finansal kiralama ve finansman şirketlerine borçlu olanların ve kefillerinin, borçlarına karşılık taşınmaz ve iştirak hisselerinin devir ve teslimi katma değer vergisinden müstesna tutulmaktadır. - Geçici 37. maddede yapılan değişiklik ile imalat sanayii yatırımları nedeniyle 2017 yılında yapılan inşaat harcamaları nedeniyle yüklenilen katma değer vergisinin iadesi uygulaması, 2018 yılı için de önerilmektedir.

6 - Kanuna eklenen geçici madde ile FATİH Projesi kapsamında yapılan mal ve hizmet alımları için katma değer vergisinden, proje bileşenleri için belirlenen internet kullanımları için özel iletişim vergisinden, mal ve hizmet alımlarına ilişkin olarak düzenlenen, idare ile proje yüklenicilerinin taraf olduğu kağıtlar damga vergisinden, yükleniciler tarafından serbest dolaşıma sokulacak araç, gereç, malzeme, makine, ürün ve bunların yedek parçaları için gümrük vergisinden, ithalata ilişkin kâğıtlar damga vergisinden, yapılacak işlemler harçlardan, proje bileşenlerine ilişkin olarak ÖTV Kanunu na ekli (IV) sayılı listede yer alan malların teslimi ve ithali özel tüketim vergisinden müstesna tutulmasına dair düzenleme yapılmıştır. 4. Özel Tüketim Vergisi Kanunu Düzenlemeleri - Otomobil, arazi taşıtı, SUV ve benzeri taşıtların engelliler tarafından ilk iktisabında uygulanan istisna, Bakanlar Kurulunca ÖTV kanunu nun 12. maddesinin (2) numaralı fıkrasının (c) bendine gore özel tüketim vergisi matrahı esas alınarak fiyat grupları itibariyle farklı oranlar belirlenmesi halinde, belirlenen en yüksek orana tabi olanların dışındaki taşıtlarla sınırlandırılmaktadır. - Yeni düzenleme ile makaronlar ve meyveli gazozlar özel tüketim vergisi kapsamına alınmaktadır. 5. Vergi Usul Kanunu Düzenlemeleri - Kanunda sayılan adreslere ek olarak mükelleflerin MERNİS kayıtlarında yer alan yerleşim adresleri eklenerek, mükellefin işyeri adresinde bulunamaması halinde MERNİS kaydındaki adresine gidilebilmesi esası getirilmektedir. - İlanen tebliğ usullerine mükellefin MERNİS te kayıtlı yerleşim yeri adresi bulunmaması hali eklenmektedir. - MERNİS kaydı esasına dayalı düzenlemeler sonucunda mükellefin ikametgah adres değişikliklerini bildirim zorunluluğu kaldırılmaktadır.

7 Sayılı Kanun Düzenlemeleri - Kanunun 22/A maddesinde yapılan değişiklik ile Maliye Bakanlığı, kamu tüzel kişiliğini haiz kurum ve kuruluşların (mesleki kuruluşlar ve vakıf yüksek öğretim kurumları hariç) mal ve hizmet alımları ile yapım işleri nedeniyle hak sahiplerine yapacakları ödemelerden önce, vadesi geçtiği halde ödenmemiş kamu borcu bulunmadığına ilişkin belge arama zorunluluğu getirilmesini düzenleme yetkisine haiz olmaktadır. Yetkinin kullanımı halinde söz konusu kurum ve kuruluşlar ödeme yapmadan önce alacaklıdan vergi borcu olmadığına ilişkin belge talep edebilecekler. - Yurt dışında bulunan mükellefler tarafından kamu alacaklarının yurt dışı bankaların banka kartı ve benzer kartları ile ödenmesi halinde yurt içi bankaların katlanacakları giderler için komisyon alabilmeleri sağlanmaktadır. - Tasarı ile sürelere ilişkin düzenlemelerde aşağıdaki değişiklikler öngörülmüştür; İhtiyati hacze itiraz süresi (Madde 15), Ödeme emri ile amme borçlusuna borcun 7 gün içerisinde ödenmesi veya mal bildiriminde bulunulması yönünde bildirimde bulunulacağını belirten düzenlemede yer alan süre (Madde 55), Teminatlı alacakların paraya çevrilmesinden önce borçluya yapılan tebliğ ile verilen ödeme süresi (Madde 56) Ödeme emrine itiraz ve itirazı reddedilenler için mal bildiriminde bulunma süresi (Madde 57) Mal bildiriminde bulunmayanlar hakkında uygulanacak hapis cezası kararı alınması için geçmesi gereken süre (Madde 60) 7 günden 15 güne çıkartılmaktadır. Yeni süreler kanunun yayımlanması ile yürürlüğe girecektir.

8 7. Gider Vergileri Kanunu Düzenlemeleri a) Özel iletişim Vergisi Kanununda yapılacak düzenleme ile, farklı hizmetler için %5, 15 ve 25 olan oranlar bütün hizmetler için %7,5 olarak belirlenmiştir. b) Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi Kanununa getirilen düzenleme ile, İşlemin yapıldığı yere bakılmaksızın, vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri sonucu lehe alınan paralar istisna kapsamına girecektir. 8. Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Düzenlemeleri Şans oyunları ile düzenlenen yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyelerde vergi oranı %10 dan %20 ye çıkartılmaktadır. 9. Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu Düzenlemeleri - Motorlu taşıtlar vergisi ile ilgili olarak tasarıda değişikliğe gidilmiştir. Tasarının ilk halinde; otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerinin mevcut vergilendirme kriterlerine aracın vergi değeri de eklenmekte, ödenecek vergi tutarı, aracın değerine göre de farklılaştırılmaktadır. taşıt değeri, taşıtların teslimi, ilk iktisabı ve ithalinde hesaplanacak ÖTV hariç, KDV matrahını oluşturan unsurlardan oluşan değer olarak tanımlanmaktadır. Tasarının ilk halinde, tarihi öncesinde kayıt ve tescil edilen otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerinin vergi tutarlarının %40 oranında artırılması, tarihinden sonra kayıt ve tescil edilecek otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerinin vergi tutarları en az %40 oranında artırılması öngörülmekte iken Maliye Bakanlığı tarafından yapılan sözlü açıklamalarda oranın %25 e düştüğü ifade edilmiştir. 10. Damga Vergisi Kanunu Düzenlemeleri - Bakanlar Kurulu na verilen yetki kâğıt türleri itibariyle birlikte veya ayrı ayrı kullanılabilmesine olanak sağlayacak şekilde düzenlenmektedir.

9 - Kamu özel iş birliği projelerinin finansmanı için yurt dışında ihraç edilen menkul kıymetler karşılığında fon temin etmek üzere kurulan özel amaçlı kuruluşların, bu fonları proje yüklenicisi firmalara kullandırmasına ilişkin olarak düzenlenen kâğıtlar ile bunların teminatı ve geri ödemesine ilişkin işlemler nedeniyle düzenlenen kâğıtlar damga vergisinden müstesna tutulmaktadır. 11. Harçlar Kanunu Düzenlemeleri - Kamu özel iş birliği projelerinin finansmanı için yurt dışında ihraç edilen menkul kıymetler karşılığında fon temin etmek üzere kurulan özel amaçlı kuruluşların, bu fonları proje yüklenicisi firmalara kullandırmasına ilişkin işlemler ile bunların teminatı ve geri ödemesine ilişkin işlemler, yargı harçları hariç, harçlardan müstesna tutulmaktadır. - Transfer fiyatlandırması yöntem belirleme anlaşmalarında, transfer fiyatlandırması ön fiyat anlaşmalarına ilişkin başvuru harcı ve yenileme harcı kaldırılmaktadır.

10 12. Emlak Vergisi Düzenlemeleri - Kanuna eklenen geçici madde ile, takdir komisyonlarınca 2018 yılı arsa ve arazi metrekare birimlerinin asgari değerlerinin belirlenmesinde 2017 yılı değerlerinin belirli bir yüzdesi geçmesi önlenmiştir yılı için takdir edilen asgari arsa ve arazi metrekare birim değeri, 2017 yılı değerlerinin %50 sinden fazla ise, 2018 değerlerinin hesabında, 2017 yılı uygulanan değerinin %50 fazlası dikkate alınacaktır döneminde de aynı esas uygulanacaktır. 13. GİB Teşkilat Yapısı ve Görevleri Hakkında Kanun Düzenlemeleri Tasarı ile, kanunun 11. maddesine eklenen (i) bendi uyarınca Gelir İdaresi Başkanlığı na vergiye gönüllü uyumu artırmak, vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele etmek ve tahsilatta etkinliği arttırmak amaçlı mükelleflere dair her türlü bilgi, veri ve istatistiği toplayarak «Risk Analiz Sistemi» üzerinden vergiye gönüllü uyum düzeyini ölçme yetkisi verilmektedir.

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemeleri

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemeleri PwC Türkiye Vergi Bülteni Tarih: 29.09.2017 Sayı: 2017/68 www.pwc.com.tr Yeni Torba Tasarının Vergi Özet Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, 04.10.2017 ÖZET: Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASININ ÖNGÖREN KANUN TASARISI Kanun tasarısı

Detaylı

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemelerinde Son Durum

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemelerinde Son Durum PwC Türkiye Vergi Bülteni Yeni Torba Tasarının Vergi nde Son Durum Tarih: 30.10.2017 Sayı: 2017/74 www.pwc.com.tr Özet Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

KONU: Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

KONU: Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,29/09/2017 Sayı:2017/46

Detaylı

7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER. Kanun No: 7061 Y.T. :

7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER. Kanun No: 7061 Y.T. : 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER Kanun No: 7061 Y.T. : 05.12.2017 İYMMO-21.12.2017 YMM TALHA APAK I-VERGİ USUL KANUNU MADDE 16-17-18-19-20-

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/150 Ref: 4/150. Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/150 Ref: 4/150. Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER SİRKÜLER İstanbul, 09.10.2017 Sayı: 2017/150 Ref: 4/150 Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER Birçok vergi kanununda ve diğer pek çok kanunda ve kanun hükmünde

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 KONU 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Torba Kanun) Yayımlanmıştır. 5 Aralık 2017 tarihli ve 30261

Detaylı

BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA BİLGİ NOTU-I

BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA BİLGİ NOTU-I Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Maslak Mahallesi Eski Büyükdere Cad. Orjin Plaza No: 27 Kat: 1-3 Daire: 52-53-56 34485 Sarıyer / İstanbul - Türkiye Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN İLE GETİRİLEN DÜZENLEMELER Vergi kanunlarında ve diğer kanunlarda değişiklikler içeren 7061 sayılı Kanun tasarısı 05.12.2017

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/28

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/28 alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 ALFA GENELGE 2017/28 İstanbul, 05/10/2017 Konu: 27 Eylül 2017

Detaylı

Aşağıda söz konusu Kanun un Katma Değer ve Özel Tüketim Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır:

Aşağıda söz konusu Kanun un Katma Değer ve Özel Tüketim Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır: 28 Kasım 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık 2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi

Detaylı

TBMM'ye Sunulan Kanun Tasarısındaki Vergi Düzenlemeleri

TBMM'ye Sunulan Kanun Tasarısındaki Vergi Düzenlemeleri Tax WWW. O N E R Y M M.COM. TR 2017 26 TBMM'ye Sunulan Kanun Tasarısındaki Vergi Düzenlemeleri Özet TBMM ye 27 Eylül 2017 tarihinde sunulmuş bulunan Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

Sayı: İstanbul, Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri.

Sayı: İstanbul, Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri. Sayı: 2017 106 İstanbul, 2017 Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri. Sayın; Mükellefimiz, Başta bazı Vergi Kanunları olmak

Detaylı

tarihli Resmi Gazetede 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmıştır.

tarihli Resmi Gazetede 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmıştır. İZMİR 05.12.2017 Sayı : YMM.03.2017-66 Konu: 7061 sayılı Kanun ile Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmıştır. Muhasebe Müdürlüğüne, 05.12.2017 tarihli Resmi Gazetede 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle

Detaylı

Aşağıda söz konusu Kanun un Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır:

Aşağıda söz konusu Kanun un Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır: 28 Kasım 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık 2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SYSTEM INTERNATIONAL INDEPENDENT AUDITING, CONSULTING & CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTING CO.. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 74 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 74 Tarih: Sirküler No: 2017 / 74 Tarih: 06.12.2017 Konu: : 7061 SAYILI KANUN İLE BAZI VERGİ MEVZUATINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 2 Özet Tablo: Kurumlar vergisi oranının belirli bir süre için %22 uygulanması Taşınmazların

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/29

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/29 alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 ALFA GENELGE 2017/29 İstanbul, 06/12/2017 Konu: Torba Kanun

Detaylı

7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi

7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi 7.12.2017 7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T (0232) 4836222 F (0232) 4831618 info@muratkoseoglu.com.tr www.muratkoseoglu.com.tr

Detaylı

5520 SAYILI KURUMLAR VERGİSİ KANUNU DÜZENLEMELERİ

5520 SAYILI KURUMLAR VERGİSİ KANUNU DÜZENLEMELERİ Tarih : 11.12.2017 No : 2017/ 62 Konu : 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hk. 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

Sayın Üyemiz,

Sayın Üyemiz, 8.12.2017 Sayın Üyemiz, Vergi mevzuatı ve diğer bazı mevzuatta yeni düzenleme ve değişiklikler içeren 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık

Detaylı

SİRKÜLER 2017/60. Söz konusu Kanun un vergi mevzuatına ilişkin düzenlemeleri özetle aşağıdaki gibidir:

SİRKÜLER 2017/60. Söz konusu Kanun un vergi mevzuatına ilişkin düzenlemeleri özetle aşağıdaki gibidir: SİRKÜLER 2017/60 06/12/2017 7061 Sayılı Kanun un Vergi Mevzuatına İlişkin Düzenlemeleri. Kamuoyunda Torba Kanun olarak bilinen, 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

Sayı : 2017/226 6 Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N

Sayı : 2017/226 6 Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N Sayı : 2017/226 6 Tarih : 02.10.2017 Ö Z E L B Ü L T E N Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında Yapılması Düşünülen Vergisel Düzenleme

Detaylı

A) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu Düzenlemeleri

A) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu Düzenlemeleri İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş 23 Nisan Mh. 242 Sk. Rızvanoğlu-Paçacı Sit. No:12/A Blok Kat: 2 D: 3 Nilüfer/Bursa Tel: 0 541 3966882-0 224 2401329(pbx.) 0224 2401329

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/100. Yeni Torba Kanun ile Vergi Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/100. Yeni Torba Kanun ile Vergi Kanunlarında Öngörülen Düzenlemeler. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Torba Yasa dan çıkan vergiler

Torba Yasa dan çıkan vergiler Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler

Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler Sayı: 2017/72 Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler (7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair

Detaylı

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır.

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. Vezin Sirküler 2017 016 Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. KAPSAM : 8/3/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

6728 SAYILI KANUNLA KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE DİĞER BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 09/08/2016 tarih ve sayılı Resmi Gazete

6728 SAYILI KANUNLA KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE DİĞER BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 09/08/2016 tarih ve sayılı Resmi Gazete 6728 SAYILI KANUNLA KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE DİĞER BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 09/08/2016 tarih ve 29796 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6728 sayılı Yatırım Ortamının

Detaylı

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar.

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. Sayı: 2018/16 Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. 31 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

DENET VERGİ DUYURU TORBA KANUN İLE YAPILMASI ÖNGÖRÜLEN BAZI VERGİSEL DÜZENLEMELER. Duyuru Tarihi : Duyuru No : 2017/112

DENET VERGİ DUYURU TORBA KANUN İLE YAPILMASI ÖNGÖRÜLEN BAZI VERGİSEL DÜZENLEMELER. Duyuru Tarihi : Duyuru No : 2017/112 DENET VERGİ DUYURU Duyuru Tarihi : 29.09.2017 Duyuru No : 2017/112 TORBA KANUN İLE YAPILMASI ÖNGÖRÜLEN BAZI VERGİSEL DÜZENLEMELER Kamuoyunda Torba Kanun olarak nitelendirilen Bazı Vergi Kanunları İle Kanun

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/4

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/4 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 12.01.2018 Sayı : 2018/4 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. 7061 Sayılı Kanunla, 6183 Sayılı Tahsilat

Detaylı

A. Kira Gelirlerinde Götürü Gider Oranı %25 den %15 e Düşürülmüştür: (Yürürlük Tarihi: )

A. Kira Gelirlerinde Götürü Gider Oranı %25 den %15 e Düşürülmüştür: (Yürürlük Tarihi: ) Rehber 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN VERGİSEL DÜZENLEMELER 05.12.2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 7061 Sayılı Bazı Vergi

Detaylı

Özet: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (Seri No.17) Tebliğde;

Özet: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (Seri No.17) Tebliğde; ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340

Detaylı

SİRKÜLER Sayılı Gider Vergileri Kanununda Özel iletişim Vergisinde Oran ve Yetki Bazında Değişiklikler Yapılmıştır:

SİRKÜLER Sayılı Gider Vergileri Kanununda Özel iletişim Vergisinde Oran ve Yetki Bazında Değişiklikler Yapılmıştır: SİRKÜLER Sayı: 2017/52 Konu: MTV, Damga Vergisi, Emlak Vergisi Kanunu, Harçlar Kanunu, Veraset İntikal Kanunu ve Gider Vergisi Kanunu Düzenlemeleri (7061 Sayılı Kanun Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/ Sayılı Kanun Resmi Gazete de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/ Sayılı Kanun Resmi Gazete de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI 05/12/2017 Değerli üyemiz, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapan 7061 sayılı Kanun bu gün (05/12/2017) Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI 05/12/2017 Değerli üyemiz, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapan 7061 sayılı Kanun bu gün (05/12/2017) Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Detaylı

Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa)

Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa) 07.12.2017 Sirküler, 2017/23 Sayın Meslektaşımız; Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa) 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 7061 Sayılı Bazı Vergi

Detaylı

BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN KAPSAMINDA; BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Hazırlayan : Mustafa ÇOTAK Vergi Danışmanı 1 2 7061

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2018/23 1/Şubat/2018 İçindekiler: * KDV Genel Uygulama Tebliğinde değişiklikler yapıldı. KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Sayfa 1 / 12 Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Hükümet tarafından 27 Eylül 2017 tarihinde TBMM Başkanlığı na sunulan Torba Kanun

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/033 Ref: 4/033

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/033 Ref: 4/033 SİRKÜLER İstanbul, 15.02.2017 Sayı: 2017/033 Ref: 4/033 Konu: GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMELERİ ÜZERİNDEN VERGİ İNDİRİMİ, YABANCILARA KONUT SATIŞINDA KDV İSTİSNASI DÜZENLEMELERİNİ DE İÇEREN BİR KANUN

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17)

BAKIŞ MEVZUAT KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) Sayı 2018/21 ÖZET 3 No lu KDV Beyannamesi uygulaması, tevkifat uygulamasının genişletilmesi,

Detaylı

Sayı: YMM Konu: Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı

Sayı: YMM Konu: Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı İZMİR 28.09.2017 Sayı: YMM.03.2017-57 Konu: Bazı vergi kanunları ile kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı Muhasebe Müdürlüğüne, Bazı vergi kanunları ile kanun

Detaylı

7061 Sayılı Kanun un Vergi Düzenlemeleri

7061 Sayılı Kanun un Vergi Düzenlemeleri PwC Türkiye Vergi Bülteni Tarih: 01.12.2017 Sayı: 2017/78 www.pwc.com.tr 7061 Sayılı Kanun un Vergi Özet Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

No: 2017/69 Tarih:

No: 2017/69 Tarih: No: 2017/69 Tarih: 31.10.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali MüĢavirlik Hizmetleri Ltd. ġti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

SİRKÜLER ( ) (7061 sayılı Kanunu nun 1 nci maddesiyle yapılan değişiklik olup, bu değişiklik, tarihinde yürürlüğe girmektedir.

SİRKÜLER ( ) (7061 sayılı Kanunu nun 1 nci maddesiyle yapılan değişiklik olup, bu değişiklik, tarihinde yürürlüğe girmektedir. 11.12.2017 SİRKÜLER (2017 66) Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7061 Sayılı Kanunla Mali Konularda Değişiklik Yapılan Maddeleri. 7061 Sayılı Vergi Kanunlarında

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17)

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) Duyuru No: 2018/17 İstanbul 31.01.2018 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından 31/01/2017 tarihli

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 24 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 24 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 24 İST, 02.02.2018 ÖZET: 31 Ocak 2018 tarih ve 30318 sayılı Resmi Gazete de 17 seri no.lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlandı.

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 23 Aralık 2017 Tarihli 30279 Sayılı Resmi Gazete de 1 Seri No lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

SİRKÜLER 2017/16. Bu sirkülerimizde, 6770 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler özetlenmiştir.

SİRKÜLER 2017/16. Bu sirkülerimizde, 6770 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler özetlenmiştir. SİRKÜLER 2017/16 30/01/2017 Sayın Yetkili; 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 27.01.2017

Detaylı

Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Yasa Tasarısı ile vergi mevzuatında yapılması planlanan değişiklikler

Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Yasa Tasarısı ile vergi mevzuatında yapılması planlanan değişiklikler Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

A K A D E M İ SİRKÜLER 2009-25

A K A D E M İ SİRKÜLER 2009-25 VARLIK BARIŞI 5811 sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanunun Bazı vergi kanunlarında da değişiklik yapan 25.06.2009 tarih ve 5917 sayılı Bütçe Kanunlarında yer Alan Bazı Hükümlerin

Detaylı

Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler

Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler 4 Aralık 2017 Pazartesi ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/70 Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler Başta bazı

Detaylı

5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı. Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14)

5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı. Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Sirküler Numarası 2017 / 57 Kanun Adı 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Konusu 5520 sayılı

Detaylı

3) Yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyeler için uygulanan %10 nispetindeki veraset ve intikal vergisi oranının % 20 ye çıkarıldı.

3) Yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyeler için uygulanan %10 nispetindeki veraset ve intikal vergisi oranının % 20 ye çıkarıldı. 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA VERGİ MEVZUATINA YÖNELİK YAPILAN DÜZENLEME VE DEĞİŞİKLİKLER 5 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. (Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için info@yontemymm.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.) 2018/008 01.02.2018 Konu: Yurtdışından

Detaylı

2013 MALİ YILI SİRKÜLER LİSTESİ

2013 MALİ YILI SİRKÜLER LİSTESİ Tarih No İçerik 30.12.2013 117 2013 MALİ YILI SİRKÜLER LİSTESİ Kayıtların Elektronik Ortamda Oluşturulması, Muhafazası ve İbrazına Dair Usul ve Esaslar Hakkında 431 Sıra Numaralı VUK Genel Tebliği Yayımlanmıştır

Detaylı

FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ

FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ 2016 E-BÜLTEN SAYI KONU 2016-01 İhracat İşlemlerinde E-Fatura Düzenleme Zorunluluğunun 1/7/2017 Tarihine Ertelenmesi 2016-02 Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 295) 2016-03

Detaylı

No: 2017/82 Tarih:

No: 2017/82 Tarih: No: 2017/82 Tarih: 24.12.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

KONU: 17 Seri No lu KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı.

KONU: 17 Seri No lu KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,31/01/2018 Sayı:2018/11

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER. Emre KARTALOĞLU Yeminli Mali Müşavir TÜRMOB Genel Saymanı

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER. Emre KARTALOĞLU Yeminli Mali Müşavir TÜRMOB Genel Saymanı VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER Emre KARTALOĞLU Yeminli Mali Müşavir TÜRMOB Genel Saymanı emrekartaloglu@turmob.org.tr İstanbul, 7 Kasım 2017 SUNUM PLANI - TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU SONRASI

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER. Dr. Nedim TÜRKMEN Yeminli Mali Müşavir

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER. Dr. Nedim TÜRKMEN Yeminli Mali Müşavir VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER Dr. Nedim TÜRKMEN Yeminli Mali Müşavir nturkmen@turkmenymm.com SUNUM PLANI - 7061 SAYILI TORBA YASADA YER ALAN DÜZENLEMELER - TASARIDAN ÇIKARILAN DÜZENLEMELER

Detaylı

3 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

3 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR 01.02.2018/36-1 3 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR ÖZET : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikle Türkiye de ikametgâhı, işyeri, kanuni merkezi ve iş

Detaylı

: KDV Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

: KDV Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sirküler No : 2018-18 Sirküler Tarihi : 02.02.2018 Konu : KDV Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 31.01.2018 tarihli ve 30318 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 17 Seri No.lu Katma

Detaylı

DUYURU. Söz konusu tebliğin tam metni aşağıda yer almaktadır. Üyelerimize ve Kamuoyuna önemle duyurulur. ESKĠġEHĠR TĠCARET ODASI

DUYURU. Söz konusu tebliğin tam metni aşağıda yer almaktadır. Üyelerimize ve Kamuoyuna önemle duyurulur. ESKĠġEHĠR TĠCARET ODASI DUYURU 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 41 inci maddesiyle 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunun 9 uncu maddesinin (1) numaralı fıkrasında

Detaylı

I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI

I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI Gelir Vergisi Kanununa eklenen Geçici 67. madde ile 01.01.2006 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 31.12.2015 tarihine kadar;

Detaylı

Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR

Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR DUYURU Sayı: 2017/105 BURSA, 08.12.2017 Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR Birçok vergi kanunlarında ve diğer pek çok kanunda

Detaylı

No: 2017/72 Tarih:

No: 2017/72 Tarih: No: 2017/72 Tarih: 05.12.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali MüĢavirlik Hizmetleri Ltd. ġti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

09/03/2017 SİRKÜLER 2017/31. Sayın Yetkili; Mükelleflere Vergi İndirimi de Sağlayan Torba Kanun Yayımlandı.

09/03/2017 SİRKÜLER 2017/31. Sayın Yetkili; Mükelleflere Vergi İndirimi de Sağlayan Torba Kanun Yayımlandı. SİRKÜLER 2017/31 09/03/2017 Sayın Yetkili; Mükelleflere Vergi İndirimi de Sağlayan Torba Kanun Yayımlandı. 08/03/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6824 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

şeklinde sınıflandırmak mümkündür. A. Uyumlu Mükellefe İndirimli Gelir/Kurumlar Vergisi Uygulaması

şeklinde sınıflandırmak mümkündür. A. Uyumlu Mükellefe İndirimli Gelir/Kurumlar Vergisi Uygulaması GELİR VERGİSİ KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ KAPSAMINDA ÖNGÖRÜLEN VERGİ AVANTAJLARI Yukarıdaki damga vergisi oranlarının güncel olduğu dikkate alındığında uyarınca

Detaylı

SİRKÜLER Tarih,01/12/2017 Sayı:2017/51. KONU: 7061 No.lu "Yeni Torba Kanun" Metni TBMM de Kabul Edildi.

SİRKÜLER Tarih,01/12/2017 Sayı:2017/51. KONU: 7061 No.lu Yeni Torba Kanun Metni TBMM de Kabul Edildi. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,01/12/2017 Sayı:2017/51

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I.

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I. İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I. ZAMANAŞIMI TEORİSİ...3 A. Kavram... 3 1.Tanımı... 3 2. Vergi Hukukunda Zamanaşımının Diğer Kanunlardaki Zamanaşımı ve Benzeri Müesseseler İle Karşılaştırılması... 5 a. Özel Hukuktaki

Detaylı

15. BEYANNAME ÖZETLERİ

15. BEYANNAME ÖZETLERİ 15. BEYANNAME ÖZETLERİ 15.1. Gelirden Alınan Vergilere İlişkin Yıllık Beyanname Özetleri 2003 yılı vergilendirme dönemine ait bilgi giriş işlemi sonuçlandırılmış Türkiye genelindeki Gelir Vergisi, Gelir

Detaylı

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez.

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 05 / 12 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER Emre KARTALOĞLU Yeminli Mali Müşavir TÜRMOB Genel Saymanı emrekartaloglu@turmob.org.tr Eskişehir, 8 Ocak 2018 SUNUM PLANI - 7061 SAYILI TORBAYASADA YER ALAN

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16)

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 16) MADDE 1-26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

2018 YILINA GİRERKEN YAPILMASI GEREKENLER 19 ARALIK 2017

2018 YILINA GİRERKEN YAPILMASI GEREKENLER 19 ARALIK 2017 2018 YILINA GİRERKEN YAPILMASI GEREKENLER 19 ARALIK 2017 1 YENİ NESİL ÖKC ZORUNLULUĞU Genel Tebliğler uyarınca getirilen kademeli geçiş takvimine göre; a) 3100 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatına göre ÖKC

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü. Sayı : 64597866-KDV-29-107 14/07/2014

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü. Sayı : 64597866-KDV-29-107 14/07/2014 T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü Sayı : 64597866-KDV-29-107 14/07/2014 Konu: DİR. kararına istinaden DİİB lerinin revize işlemlerinin

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/2

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/2 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 02.01.2019 Sayı : 2019/2 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. A. Konu Başlıkları; -İmar Barışında

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 210 TL olarak uygulanacaktır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 210 TL olarak uygulanacaktır. İstanbul, 02.01.2017 SiRKÜLER 2017/01 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ 6-

Detaylı

mali açıklamalar 2012/ Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı

mali açıklamalar 2012/ Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı 2012/042 15.06.2012 Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin 6322 no.lu Kanun

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/19. KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No : 17)

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/19. KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No : 17) TARİH : 01.02.2018 NUMARA : 2018/19 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2018/19 KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No : 17) 31.01.2018 tarihli ve 30318 sayılı

Detaylı

7061 Sayılı Torba Kanun (Vergi Düzenlemeleri) M. Yavuz Öner Vergi, Şirket Ortağı

7061 Sayılı Torba Kanun (Vergi Düzenlemeleri) M. Yavuz Öner Vergi, Şirket Ortağı 7061 Sayılı Torba Kanun (Vergi Düzenlemeleri) M. Yavuz Öner Vergi, Şirket Ortağı 7061 Sayılı Kanun Torba Kanunun Vergi ile İlgili Düzenlemeleri Vergi Güvenliği Ve Uyum Düzenlemeleri Vergi Kolaylıkları

Detaylı

7161 SAYILI KANUNLA VERGİ MEVZUTINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

7161 SAYILI KANUNLA VERGİ MEVZUTINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 18.01.2019/35-1 7161 SAYILI KANUNLA VERGİ MEVZUTINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER KUR FARKININ KDV MATRAHINA DAHİL OLDUĞUNA YÖNELİK KANUNİ DÜZENLEME YAPILDI ÖZET : 7161 sayılı Kanunla 6802 sayılı Gider Vergileri

Detaylı

6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununu

6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununu Değerli Üyemiz; 6 Nisan 2018 tarihli ve 30383 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan 7104 sayılı KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLAR İLE 178 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü Sayı : 62030549-125[2-2015/339]-56816 12.05.2016 Konu : Vakıf üyelerine ait birikimlerin

Detaylı

İstanbul Y.M.M.O

İstanbul Y.M.M.O 01.01.2017-27.09.201 TARİHLERİ ARASINDA VERGİ MEVZUATIMIZDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İLE SON TORBA YASA TASARISI HAKKINDA BİLGİLENDİRME İstanbul Y.M.M.O. 28.09.2017 I.6770 SAYILI TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/85

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/85 26 Aralık 2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/85 KONU : 7061 SAYILI KANUNLA KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR YAPILMIŞTIR. 5520 sayılı

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / VERGİ KARNESİ İYİ OLAN MÜKELLEFLERE GETİRİLEN İNDİRİMLİ VERGİ UYGULAMASI 23.02.2017 tarih ve 6824 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Konu: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

SİRKÜLER İstanbul, Konu: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SİRKÜLER İstanbul, 02.02.2018 Sayı: 2018/039 Ref:4/039 Konu: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 31.01.2018 tarih ve 30318 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan tebliğ ile KDV

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 135 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 135 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 135 İST, 27.12.2017 ÖZET: 23 Aralık 2017 tarih ve 30279 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 14 seri no.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği ile 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer

Detaylı

SĠRKÜLER Ankara, 07/12/2017. KONU: 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları Ġle Diğer Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun

SĠRKÜLER Ankara, 07/12/2017. KONU: 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları Ġle Diğer Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun SĠRKÜLER Ankara, 07/12/2017 Sayı: 2017/12-001 KONU: 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları Ġle Diğer Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Özet: Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi

Detaylı

7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G

7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G 7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G. 05.12.2017 YMM FATİH DURAL VERGİ KONSEYİ BAŞKAN YRD. ECOVİS DEĞER YÖNETİM KURULU BAŞKANI İÇİNDEKİLER 1 - GİRİŞ 2 Gelir Vergisi Kanunu

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 80 İST, 24.07.2013 GELİR VERGİSİ KANUNU TASARISINDAKİ TAŞINMAZ VE İŞTİRAK (ORTAKLIK) PAYLARI SATIŞ KAZANCI İLE İLGİLİ HÜKÜMLER

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 80 İST, 24.07.2013 GELİR VERGİSİ KANUNU TASARISINDAKİ TAŞINMAZ VE İŞTİRAK (ORTAKLIK) PAYLARI SATIŞ KAZANCI İLE İLGİLİ HÜKÜMLER SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 80 İST, 24.07.2013 ÖZET: Gelir Vergisi Kanunu Tasarısındaki taşınmaz ve iştirak (ortaklık) payları satış kazancı ile ilgili hükümler. GELİR VERGİSİ KANUNU TASARISINDAKİ TAŞINMAZ

Detaylı

FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ

FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ FİNANSAL EKSEN E-BÜLTEN LİSTESİ 2016 E-BÜLTEN SAYI KONU 2016-01 İhracat İşlemlerinde E-Fatura Düzenleme Zorunluluğunun 1/7/2017 Tarihine Ertelenmesi 2016-02 Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 295) 2016-03

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE BAŞLIK DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE BAŞLIK DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK Sayı KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 14) ile KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) 2017 / 120 ÖZET Tebliğde 7061

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası asmamanın cezası 149.-YTL ye çıkarılmıştır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası asmamanın cezası 149.-YTL ye çıkarılmıştır. İstanbul, 31.12.2007 SiRKÜLER 2007/13 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- REESKONT ORANI 6- EMLAK VERGİSİ

Detaylı