Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy u ve Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim i Andık

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy u ve Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim i Andık"

Transkript

1 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ ARALIK 2012 YIL 1 SAYI 10 Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy u ve Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim i Andık Prof. Dr. Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu Gerçekleştirildi İslami İlimler Fakültesi İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi Herkes İçin Şehir Paneli Kampüsümüzde

2 01 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu Gerçekleştirildi Üniversitemiz, İstanbul İktisatçılar Derneği ve Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Prof. Dr. Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu 5, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi nde gerçekleştirildi. Hocaların hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim adına her yıl farklı bir konuda düzenlenen sempozyumların beşincisi, Şehir ve Ekonomi temasıyla düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü nün açılış konuşmalarını yapmasından sonra başlayan sempozyum, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Saadettin Ökten in Medeniyet ve Şehir konferansıyla devam etti. Sempozyum, Şehir, Ekonomi ve Medeniyet ve Güncel Sorunlar Işığında Şehir ve Ekonomi başlıklarında iki ayrı oturumda gerçekleştirildi. Her oturumda 4 er konuşmacının tebliğ sunduğu sempozyum, Prof. Dr. Yusuf Balcı nın yaptığı Genel Değerlendirme konuşmasıyla sona erdi. Açılış konuşmalarında söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Prof. Dr. Sabahattin Zaim kendisini Güzel insan yetiştirmeye adamış birisidir. Üniversitemiz de aynı amaçla kurulmuştur dedi. Üniversitemiz hakkında verdiği bilgilerle konuşmasına devam eden Prof. Dr. Adem Esen, açılış sonrası gerçekleştirilen ödül töreninde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar a İstiklal Marşı Murakkası hediye etti.

3 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 02 İSZÜ HABER SABAHATTİN ZAİM, YAŞAYAN BİR TEVAZU ABİDESİDİR Açılış konuşmasına Hocaların Hocası olarak bilinen Prof. Dr. Sabahattin Zaim in öğrencisi ve asistanı olduğunu belirterek başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sabahattin Zaim, yaşayan bir tevazu abidesidir dedi. Sabahattin Zaim in öğrencisi ve asistanı olduğunu belirten Kurtulmuş, Zaim in güçlü kişiliğinin yanı sıra güçlü bir bilimsel yanı olduğunu, Çalışma ekonomisi alanını Türkiye ye kazandırdığını anlattı. Zaim in herkesi kendisine hayran bırakan ve çeken olağanüstü kişiliğe sahip olduğunu kaydeden Numan Kurtulmuş, Sabahattin Zaim i şöyle anlattı: Fikirleri ve yaşam tarzı itibariyle söylüyorum, kendisi gibi düşünen düşünmeyen, beğenen beğenmeyen, kendisine uyan uymayan herkesi manyetik alan gibi kendisine çekebilen birisiydi. Zaim in diğer önemli özelliği alçak gönüllülüktür. Sabahattin Zaim, yaşayan bir tevazu abidesidir. Çağrıldığı her yere gitmek de Zaim in diğer önemli özelliğidir. Çağrılıp da gitmediği yer yoktur. Hatta çok zor şartlar içerisinde bile olsa giderdi. BAYRAKTAR: MARKA DEĞERLER ÇIKARMALIYIZ Konuşmasına Prof. Dr. Sabahattin Zaim i anarak başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehircilik hakkında bilgiler verdi. Bazı şehirlerin tarihsel, bazılarını da İslam ile birlikte şekillendiğini belirten Bakan Bayraktar, Sanayileşme ile birlikte şehirler değişti. Ekonomi ve sanayi şehrin içine girdi. Manadan uzaklaşan yapılar ortaya çıktı. İstanbul da da var bu yapılardan. Bizdeki yoğun göç şehirleri çarpıttı. İçinden çıkılmaz hale gelindi. Şehirleri hem kendi içinde hem de bölgeler olarak nüfusumuzu desantralize etmemiz lazım. Belli şehirlerin marka değerlerini ortaya çıkararak, o şehirlerdeki nüfusu orada tutmak için yeni çalışmalar yapmamız lazım dedi. Bakan Erdoğan Bayraktar konuşmasının ardından Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu na, İslam ve ekonomi alanında yaptığı çalışmalardan ötürü Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi ödülünü verdi. Sempozyumun sonunda, protokol üyeleri tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi. Ayrıca Prof. Dr. Adem Esen, tüm konuşmacılara, İstiklal Marşı Murakkası takdim etti.

4 03 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Öğrencileri Sabahattin Zaim i Anlattı Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, vefatının 5 inci yılında, Üniversitemiz ve Bağcılar Belediyesi nin düzenlediği, Sabahattin Zaim i An(la)ma Paneli ile anıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Çakır ve İstanbul Milletvekili Dr. İsmet Uçma, Sabahattin Zaim Hocanın hayatı, kişiliği ve eserleri hakkında bilgi verdi. Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi nde gerçekleştirilen program, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı nın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Sabahattin Zaim in unutulmayacak biri olduğunu belirten Lokman Çağırıcı, Rahmetle ve minnetle anıyoruz dedi. Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen in oturum başkanlığında düzenlenen panelde, Prof. Dr. Sabahattin Zaim in fikirleri, hayatı, çalışmaları ve eserleri anlatıldı. Prof. Dr. Coşkun Çakır, Sabahattin Zaim in hayatını ilme adadığını belirterek, Odası hep tekke gibi dergah gibi bir odaydı. Geleni gideni hiç eksik olmazdı. Çok iyi ders anlatan bir hocaydı. Çok özlü bir anlatımı vardı. İktisat, hukuk, toplum biliminde çok iyi olduğunu ayrıca branşı olmamasına rağmen çok iyi bir tarih okuyucusu olduğunu söyleyebilirim dedi. İstanbul Milletvekili Dr. İsmet Uçma, Sabahattin Zaim in bir İtalyan gemisiyle Türkiye ye geldiğini belirterek, Osmanlı İmparatorluğu nun son sipahisi gibi geldi. Hoca oturup kalkmasıyla aynı zamanda ahlak öğreten bir insandı diye konuştu. Son olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Prof. Dr. Sabahattin Zaim in hayatını anlatan bir sunum yaptı. Prof. Dr. Adem Esen, Sabahattin Zaim için İlmiyle amil bir insandı dedi. Program sonunda, Bağcılar Belediyesi tarafından konuşmacılara hediyeleri takdim edildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, katkılarından dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ya çini tabak, tüm konuşmacılara ise İstiklal Marşı Murakkası hediye etti.

5 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 04 İSZÜ HABER Sabahattin Zaim i Anma Gecesi Üniversitemiz ve Ümraniye Belediyesi nin birlikte düzenlediği, Sabahattin Zaim i Anma Gecesi, Ümraniye Nikah Sarayı nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, üniversitemiz ve Sabahattin Zaim den bahsederek, Hocamızın değimiyle, Güzel insan yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu misyonumuzla ve ufka açılan vizyonumuzla üniversitemiz güzel faaliyetler yapacaktır dedi. Program protokol konuşmalarının ardından, Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim i anlatan sine vizyon gösterimi ile devam etti. Ardından Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Gaziantep Eski Milletvekili Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu, Prof. Dr. Sabahattin Zaim in oğlu Doç. Dr. Halil Zaim, Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Büyükabacı, Prof. Dr. Sabahattin Zaim ile ilgili hatıralarını konuklarla paylaştı. Daha sonra konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Bu sadece Sabahattin Hocayı hatırlamak noktasında gösterilen kadirşinaslık değil aynı zamanda Sabahattin Zaim Hocanın sonraki nesillere anlatılması bakımından da önemli bir toplantıdır. İstanbul ve Türkiye nin bir çok yerinde hocamızın vefatının üzerinden beş yıl geçmesine rağmen bir takım güzel toplantılar tertipleniyor, bu toplantılarda kendisini bir kez daha hayırla yad ediyoruz, rahmet diliyoruz, bir kere daha yaptığı büyük hizmetleri hatırlıyoruz. Sabahattin hocamla hem öğrencisi hem de asistanı olarak çalışma fırsatı buldum. Hocanın hayatında ne görüyorsunuz derseniz modernleşmeyi mutlak manada Batılılaşmak anlayan, değerlerimizden uzaklaşmak anlayan bu yönetici elitlere ve söz de entelektüellere karşı kendi ruh dünyamızı, kendi zihniyet dünyamızı, kendi medeniyet dünyamızı ete kemiğe bürünmüş şekli nedir derseniz o Sabahattin Zaim dir. Türkiye nin o zor şartları içerisinde İstanbul Üniversitesi gibi bir yerde kendisini herkese kabul ettirerek fevkalade başarılı bir akademisyen olmasının temelinde, şahsiyetinin sağlamlığının ötesinde bir de bilimsel bakımdan güçlülüğü yatıyor dedi.

6 05 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Hocaların Hocası Sabahattin Zaim i Anlattı Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, vefatının 5 inci yılında, Üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe katılan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Prof. Dr. Sabahattin Zaim in yaşamından, çalışmalarından bahsederek, Hoca, karşısında kim olursa olsun çok değer verirdi. İnsanları ilme yöneltmek için gayret gösterirdi dedi. Sabahattin Zaim i Anma Günü etkinliği, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ın katılımıyla Üniversitemiz Seminer Salonu nda gerçekleştirildi. Etkinlikte, ilk olarak Prof. Dr. Sabahattin Zaim in hayatını anlatan kısa film gösterildi. Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Sabahattin Zaim in Güzel insan sözünü hatırlattı ve bunun için çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, öğrencisi olan Rektörümüz Prof. Dr. Adem Esen e, kendi hayatını anlatan Hatıralar kitabını hediye etti. Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Sabahattin Zaim ile ilgili anılarını paylaşarak, hayatını ilme adayan bir insan olduğunu söyledi. Sabahattin Zaim in üniversitede bulunduğu yıllarla ilgili bilgiler de veren Yalçıntaş, Herkesin odası dağınık olurdu. Ancak onun odasında bir tertip ve düzen vardı. Öğrencileri gözlerinden tanır ve anlardı. İlme yönlendirmek için ellinden geleni yapardı dedi. Etkinlik sonunda, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş a, Rektörümüz Prof. Dr. Adem Esen tarafından, çini tabak ve İstiklal Marşı Murakkası verildi. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şebnem Cansun ise hocası Yalçıntaş a çiçek takdim etti.

7 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 06 İSZÜ HABER Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy u Andık Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yıl dönümü nedeniyle, Üniversitemiz, İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen törenlerle anıldı. Mehmet Akif Ersoy un Edirnekapı Şehitliği ndeki kabri başında başlayan program, Üniversitemiz Konferans Salonu nda, Yazar D. Mehmet Doğan ın yaptığı konuşma ile sona buldu. İstiklal Marşımızın Şairi Milli Yazarımız Mehmet Akif Ersoy u anma programı, Edirnekapı Şehitliği ndeki mezarı başında başladı. İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi ve İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen in konuşmalarıyla başlayan program, kabre çelenk ve Burdur dan gelen toprağın konulması ile devam etti. Çok sayıda okul ve öğrencinin katılım gösterdiği program, kabir başında okunan Kur an-ı Kerim ile devam etti. Programın ikinci etabı, Fatih Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi nde gerçekleştirildi. Buradaki programa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı. Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin okuduğu İstiklal Marşı ile başlayan program, farklı liselerden gelen öğrencilerin Mehmet Akif in şiirlerini okumasıyla devam etti. Kültür merkezinden gerçekleştirilen programın son bölümünde ise, Mehmet Akif i Anlamak ve Safahattan Tablolar konulu resim yarışmasını kazanan lise öğrencilerine ödülleri verildi. Programın son bölümü ise Üniversitemiz Konferans Salonu nda Yazar D. Mehmet Doğan ın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy un yaşamından bahseden Mehmet Doğan, Anadolu daki direnişe büyük katkı sağladığını vurguladı. Mehmet Doğan, Mehmet Akif Ersoy un İslam Şairi olarak tanındığını belirterek, Mehmet Akif, 27 Aralık ta vefat etti. Ancak 28 Aralık ta tekrar aramıza döndü. Sağlığından daha güçlü bir şekilde döndü. Yeniden hayat buldu. Cenazesi Beyazıt tan Edirnekapı ya kadar omuzlarda taşındı dedi. Programın sonunda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi ile Yazar D. Mehmet Doğan a, üniversitemiz adına çini tabak ve İstiklal Marşı Murakkası hediye etti.

8 07 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Herkes İçin Şehir Paneli Kampüsümüzde Üniversitemiz, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) ile Küçükçekmece Belediyesi nin ortaklaşa düzenlediği, Değişen Kentler Dönüşen Yaşamlar Herkes İçin Şehir konulu panel kampüsümüzde gerçekleştirildi. Seminer Salonu nda, MMG Genel Başkan Yardımcısı, Kadem Ekşi moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Genel Başkanı Avni Çebi nin yanı sıra, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkut Tuna, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Ayataç, İBB Kentsel Dönüşüm Müdürü İdris Atabey, İnsan Yerleşimleri Derneği adına Mimar Korhan Gümüş konuşmacı olarak katıldı. Panelde, 5 Ekim 2012 tarihinden itibaren başlayan kentsel dönüşüm sürecinde yaşanacak yenilikler ve inşa edilecek şehirlerin insani ölçeklere sahip olması gerektiği konusu ele alındı. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Adem Esen, şehirli olmanın medeni bir yaşama sahip olmak anlamına geldiğini belirterek, Hem yaşayanlar hem de gelecek nesil için bir şehir oluşturulması gerekiyor. Ancak konut fiyatları bu kadar yüksek olmamalı. Bu nedenle orta sınıf kayboldu dedi. Aziz Yeniay, kentin, insanın varlığını sürdürebilmesi için bir araç olması gerektiğini belirtti. Kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak, Zorluk derecesi yüksek. Ancak bugün yarın için erken. Dikkatli davranmazsak, bugün kentsel dönüşüm için yaptıklarımız yarın karşımıza engel olarak çıkabilir diye konuştu. Avni Çebi konuşmasında, insanların sosyal, kültürel, ekonomik, etnik kimlikleri gibi pek çok özelliklerini de kuşatan bir şehre ihtiyacımız olduğunu anlatarak, Hem bugünü hem yarını amaçlayan şehirler inşa edilmesi gerekiyor. Şehri dönüştürürken rant alanı olarak değil, yaşam alanı olarak görmek gerekiyor dedi. Kadem Ekşi, Herkes için Şehir başlığında şehrin toplumla olan ilişkisine, geçmişten geleceğe şehir-insan ilişkisine değindi. Prof. Dr. Korkut Tuna da, şehrin sosyolojisini, insanın şehir olan bağı üzerinden bir yola çıkarak şehir-insan ilişkisini ele aldı. Doç. Dr. Hatice Ayataç ın, şehrin mimarisi ve eskiye ait olan değerlerin mekan ile olan ilişkisinden yola çıkarak insani ilişkiler, duyumlar, hatıralar ve aidiyetler üzerinden bir sunum yaptı. İdris Atabay yapılan yanlış işler nedeniyle kentsel dönüşüm sürecinin tamamının yargılanmaması gerektiğini belirtti. İnsan Yerleşimleri Derneği nden Mimar Korhan Gümüş ise sanatın özel alanlara indirgendiğini aslında herkesin hakkı olduğunu ve kentsel dönüşümün sadece konut yapmakla gerçekleştirilemeyeceğini söyledi. Panelin sonunda, protokol üyeleri tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi. Ayrıca Prof. Dr. Adem Esen, katılımcılara, İstiklal Marşı Murakkası hediye etti.

9 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 08 İSZÜ HABER Üniversitemiz bünyesinde kurulan İslami İlimler Fakültesi nin, yapılanması ve verilecek eğitimlerle alakalı, İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen in davetiyle Eyüp Yerleşkesi nde gerçekleştirilen toplantıya, Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Recep Şentürk moderatörlüğünde, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İnan, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nden Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nden Prof. Dr. Mustafa Uzun, Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, Prof. Dr. Metin Yurdagül ve Prof. Dr. İlyas Çelebi, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nden Prof. Dr. Mevlüt Güngör, Doç. Dr. Abdüsselam Arı, Prof. Dr. Murteza Bedir, 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi nden Prof. Dr. Tahsin Görgün, Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu ile Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı katıldı. İslami İlimler Fakültesi İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi Toplantıda, İslami İlimler Fakültesi nin vereceği eğitimin içeriğinden, fakültenin fiziki mekânına, öğrenci alımından, öğretim kadrosuna, eğitim dilinden, özel hazırlık programlarına kadar her konu detaylıca ele alındı 2023 Türkiye si perspektifinde din âlimleri yetiştirecek bir İslami İlimler Fakültesi kurmak amacıyla yola çıkan üniversitemiz, temel İslami bilimlerin yanı sıra, sanat, edebiyat ve İslam kültürüne ağırlık vererek bu alandaki diğer kurumlardan farklılaşmayı hedeflemektedir. Altın Borsası Başkanı Yüksek Lisans Dersimizde İstanbul Altın Borsası Başkanı Osman Saraç, Üniversitemiz Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı Yüksek Lisans Programı na konuk olarak, Türkiye deki altın borsası ve gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı Yüksek Lisans Programı kapsamında, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından verilen, Ekonomi ve Etik dersine, İstanbul Altın Borsası Başkanı Osman Saraç ve Başkan Yardımcısı Seyit Ahmet Işkın katıldı. Üniversitemiz Eyüp Yerleşkesi nde gerçekleşen etkinlikte, Osman Saraç, bir de sunum yaptı. Saraç, İstanbul Altın Borsası nın çalışmalarından bahsederek, altın ihracat ve ithalat rakamları hakkında bilgi verdi. Etkinlik sonunda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Osman Saraç ve Seyit Ahmet Işkın a İstiklal Marşı Murakkası hediye etti.

10 09 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Geleceğin Üniversitesi, 01 Kasım Mayıs 2013 Üniversitemiz Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülen, Geleceğin Üniversitesi, Geleceğin İş Alanları projesi kapsamında çok sayıda lise ve dershane kampüsümüze gelmeye devam ediyor. Üniversitemize gelemeyen lise ve dershanelere de akademisyenlerimiz ile birlikte gidiyoruz. Proje kapsamında üniversiteye hazırlanan öğrencilere bölümler, doğru tercih, geleceğin iş alanları ve bir çok konu hakkında bilgiler verilerek, soruları cevaplıyoruz. ARALIK AYINDA BULUŞTUĞUMUZ LİSE VE DERSHANELER Halkalı Toplu Konut Lisesi Halkalı İMKB Anadolu Kız Meslek Lisesi Kağıthane Dr.Sadık Ahmet Lisesi Başakşehir Çınar Koleji Bahçelievler Elit Gençler Koleji Ümraniye Anadolu Kız Meslek Lisesi K.Çekmece Mustafa Barut Lisesi Bağcılar Özel Orkunoğlu Amerikan Kültür Koleji Fatih Selçuk Kız Meslek Lisesi Başakşehir Final Dershanesi Bağcılar Akşemsettin Anadolu Lisesi Küçükköy Anadolu Kız Meslek Lisesi Bağcılar Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi Yeşilköy 50.Yıl Lisesi Şirinevler Birikim Dershanesi Halkalı Mehmet Akif Ersoy Lisesi Bahçelievler Dede Korkut Anadolu Lisesi TOKİ Atakent Lisesi Gaziosmanpaşa Mavigün Koleji Bağcılar Cihangir Koleji K. Çekmece Gazi Anadolu Lisesi Esenyurt Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi Başakşehir Ensar Koleji Halkalı Uğur Dershanesi Bağcılar Birikim Koleji

11 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 10 İSZÜ HABER Geleceğin İş Alanları 01 Kasım Mayıs 2013

12 11 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Mevlüt Büyükhelvacıgil, Başarıya Giden Yolları Anlattı Üniversitemiz Sosyal Gençlik Kulübü nün katkılarıyla gerçekleşen, Girişimcilik Seminerleri nin bu haftaki konuğu, Türkiye nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan Helvacızade A.Ş. CEO su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil oldu. Başarıya giden yolları anlatan Mevlüt Büyükhelvacıgil, öğrencilere girişimcilik ve iş dünyası hakkında tavsiyelerde bulundu. Helvacızade A.Ş. yi tanıtan kısa filmin izlenmesinin ardından kürsüye gelen Mevlüt Büyükhelvacıgil, aile şirketlerinin çoğunlukla 1 inci ve 2 nci kuşaktan sonra dağıldığını ancak kendi şirketlerinde 3 üncü ve 4 üncü kuşakların iş başında olduğunu belirtti. Bunun en büyük nedeninin de aile şirketlerinde kurumsallaşmak olduğunu söyledi. Mevlüt Büyükhelvacıgil, başarıya giden 10 maddeyi de şöyle sıraladı: Erken kalk, en iyisini yaparak hizmet et, inançla ve durmadan çalış, sorumluluk duygusuna sahip ol, girişimci ol, cesur ol, yenilikçi ve yaratıcı ol, saygılı ol, planlı ol ve kefil olma. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerin ilgi gösterdiği seminer sonunda, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından Mevlüt Büyükhelvacıgil e çini tabak ve İstiklal Marşı Murakkası hediye edildi. Daha sonra Mevlüt Büyükhelvacıgil, Gıda Mühendisliği akademisyenleri ile birlikte Gıda Laboratuvarlarını gezdi. Mevlüt Büyükhelvacıgil, üniversitemiz gıda mühendisliği bölümü tarafından hazırlanacak projelere de destek olma sözü verdi. Dr. Ahmet Albayrak Yüksek Lisans Dersimizde Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Albayrak, Üniversitemiz Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı Yüksek Lisans Programı na konuk olarak, katılım bankacılığı ve sağlam bankacılık modeli hakkındaki tecrübelerini paylaştı. Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı Yüksek Lisans Programı kapsamında, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından verilen, Ekonomi ve Etik dersine bu hafta, Dr. Ahmet Albayrak katıldı. Önümüzdeki yıllarda yeni bir katılım bankacılığı nesline ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ahmet Albayrak, katılım bankacılığının temellerinin İslami kurallar olduğunu ifade etti ve geleneksel bankacılıktan ayrılma sebeplerini anlattı. Kuveyt Türk katılım bankasının üniversite öğrencileri ile ilgili yürüttüğü, Bankada Kampüs projesi hakkında da bilgi veren Albayrak, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Hocanın iktisatta Homo Islamicus fikri ile getirdiği yenikliklerin önemini vurguladı.

13 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 12 İSZÜ HABER İslam Hukukçusu Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Üniversitemiz Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı Yüksek Lisans Programı na konuk olarak, Türkiye de katılım bankacılığının geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında bir söyleşi yaptı. Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı Yüksek Lisans Programı kapsamında, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından verilen, Ekonomi ve Etik dersine, İslam Hukukçusu Prof. Dr. Hayrettin Karaman katıldı. Katılım bankacılığının Türkiye deki gelişimi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Hayrettin Karaman, katılım bankacılığının daha fazla artması gerektiğini söyledi. Karaman ayrıca kendi hayatından da örnekler vererek sürdürdüğü Prof. Dr. Hayrettin Karaman dan Katılım Bankacılığı Söyleşisi söyleşisinde, yüksek lisans programına katılanların, sorularını yanıtladı. Söyleşi sonunda Prof. Dr. Adem Esen, yoğun programı arasında kendilerine vakit ayırdığı için Prof. Dr. Hayrettin Karaman a teşekkür ederek, üniversitemiz tarafından hazırlanan İstiklal Marşı Murakkası hediye etti. Gıda Mühendisliği Akademisyenlerimiz Gıda Kontrol Laboratuvarı nda Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Nazlı, Yrd. Doç. Dr. Halime Pehlivanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Hüsniye İmamoğlu ve Gıda Mühendisliği Laboratuvar Sorumlusu Kimyager Bilal Çakır, İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü nü ziyaret ederek, Müdür Dr. Yunus Bayrak ile görüştü. Görüşmede, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü ve öğrencileri ile İstanbul Gıda Laboratuvar Müdürlüğü arasında ortak çalışma yapılması konuları görüşüldü. Akademisyenlerimiz, Müdür Dr. Yunus Bayrak ile laboratuvarı gezerek, müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

14 13 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Öğrencilerimiz Gıda ve İçecek Fuarı nda Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 1 inci ve 2 nci sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Hüsniye İmamoğlu öncülüğünde, Araştırma Görevlisi Merve Tomaş ile birlikte 6. İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı na katıldı. Fuarda, öğrenciler yiyecek ve içecek stantlarını ziyaret ederek, firma yetkililerinden Gıda Mühendislerinin çalışma şartları ve staj yapma konularında bilgi alma fırsatı elde ettiler. Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 2 nci sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Halime Pehlivanoğlu organizasyonluğunda, Araştırma Görevlisi Görkem Özülkü ile birlikte ülkemizde sıcak-soğuk toz içecek ve toz ürün grubunda söz sahibi Soyyiğit Gıda / Kent Boringer firmasına giderek ilk teknik gezilerinin gerçekleştirdiler. Gezide öğrenciler, firmanın üretim, ambalajlama ve laboratuvar birimlerini dolaşarak, Gıda Mühendislerinden bilgi aldı. Laboratuvarları inceleme fırsatı yakalayan öğrencileri, Gıda Mühendislerinin mesleki bilgilerinden de faydalandılar. Gıda Mühendisliği Öğrencileri Teknik Gezilerine Başladı Doç. Dr. Candan Öztürk Milli Pediatri Kongresi ne Katıldı Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Candan Öztürk, 56 ncı Türkiye Milli Pediatri, 11 inci Milli Pediatri Hemşireliği Kongresi nde katıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde, 28 Kasım 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen kongrede, Doç. Dr. Candan Öztürk, Çocuklarda Bağışıklama konulu panelde oturum başkanlığı yaptı. Öztürk, Türkiye de Bağışıklamada Son Durum konulu bir sunum yaptı.

15 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 14 İSZÜ HABER Eğitim Bir-Sen den Rektörümüze Ziyaret Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Genel Başkan Yardımcıları Esat Tektaş ve Teyfik Yağcı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen i ziyaret etti. Görüşmede, Eğitim Bir-Sen ile Üniversitemiz arasındaki işbirliği çalışmaları ele alındı. Görüşme sonunda, Prof. Dr. Adem Esen, Ahmet Özer e İstiklal Marşı Murakkası hediye etti. Kule Maketleri Sergilendi Üniversitemiz Mimarlık Bölümü 1 inci sınıf öğrencilerinin yaptığı kule maket çalışmaları kampüsümüzde sergilendi. Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Erol Gürdal, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Oktay Cansun, Yrd. Doç. Dr. İlknur Yüksel ve Arş. Gör. Serhat Anıktar tarafından yürütülen, Mimari Çizim ve Anlatım Teknikleri Dersinin 6 ncı uygulama çalışması tamamlandı. Öğrencilerden, Kule konulu maket yapmaları istendi. Öğrenciler ikili gruplar halinde çalışmalarını tasarlayarak, kendi belirledikleri ölçekte ve malzemelerle kule maketi yaptı. Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrencilerinden Eğitici Çalışmalar Üniversitemiz Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2 nci sınıf öğrencilerinin, Yaratıcılık ve Geliştirilmesi dersi kapsamında gerçekleştirdikleri atölye çalışmaları, eğitici ve bir o kadar da eğlenceli bir ortamda yapılmaya devam ediyor. Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri tarafından son olarak, yaratıcı etkinliklerde çocukların hayal gücü ve el-göz koordinasyonlarının geliştirilmesini amaçlayan, Serbest Zaman Etkinlikleri kapsamında yoğurma maddelerinden tuz seramiği yapıldı. Okul Öncesi çocuklarının tuz seramiği ile yaptıkları çalışmalar onların kaslarının gelişmesine yardımcı olduğu gibi kontrol etmeyi, değerlendirme ve denetlemeyi de sağlamaktadır. Yoğurma maddeleri bireysel, grupla, tasarımla, plansız ve artık materyallerle her eğitim ortamında hazırlanıp, sergilenebilir.

16 15 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Futsal Finali Nefesleri Kesti Üniversitemiz Sağlıklı Yaşam ve Spor Kulübü nün öncülüğünde, Akademik Yılı spor etkinlikleri kapsamında düzenlenen, İSZÜ Cup 2012 Futsal Turnuvası büyük heyecana sahne olan final maçı ile sone erdi. Şampiyon olan takıma kupasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen verdi. Kasım ayında başlayan İSZÜ Cup 2012 Futsal Turnuvası nın şampiyonluk kupası geçtiğimiz Cuma günü sahibini buldu. Zorlu geçen maçların ardından şampiyon olmak için Bilgisayar Mühendisliği 1. Sınıf ve RPD 2. Sınıf mücadele etti. Çekişmeli ve heyecanla geçen maçın ardından, Bilgisayar Mühendisliği 1. Sınıfını yenmeyi başaran, RPD 2. Sınıf öğrencileri turnuvanın şampiyonu oldu. Büyük coşku yaşayan öğrencilere arkadaşları da eşlik etti. İşletme 1. Sınıfı ise turnuvanın 3. oldu. Maçın ardından düzenlenen ödül törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Adem Yavuz, Kütüphane Daire Başkanı Kasım Çelik ve çok sayıda öğrenci de katıldı. Turnuvanın gol krallığını 36 golle Bilgisayar Mühendisliği nden Recep Işık elde etti. Şampiyon olan takıma kupasını, Prof. Dr. Adem Esen verdi. Sosyal Gençlik Kulübü nün katkılarıyla Osmanlı tarihinin son dönemlerine, Türkiye Cumhuriyeti nin kuruluşuna yakından tanıklık etmiş olan Dolmabahçe Sarayı nı yaklaşık 60 öğrencimiz ile birlikte gezdik. Mimari ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Dolmabahçe Sarayı nı rehber eşliğinde gezen öğrencilerimiz, tarihi dokuyu hissettiler. Dolmabahçe ye Tarihi Bir Gezi Huzur Sokağı nı İzledik Üniversitemiz öğrencileri, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi nde sahnelenen Şule Yüksel Şenler in eserinin uyarlaması olan 2 perdelik Huzur Sokağı adlı tiyatro oyununa katıldılar. Kaan Basmacıoğlu tarafından yönetilen oyunda, Özlem Sarıçamlık, Mert Yerli, Semiray Şentürk, İbrahim Coşkun, Uğraş Atay, Muhammet Kınık, Sema Keleş ve eski manken Yaşar Alptekin oyunculuklarıyla göz doldurdu. Keyifle izlenen oyunun sonunda oyuncular büyük alkış aldı.

17 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 16 İSZÜ HABER Üniversitemiz Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Kulübü nün öncülüğünde gerçekleştirilen, Şiir Dinletisi katılımcılara duygulu dakikalar yaşattı. Seminer Salonu nda çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen şiir dinletisinde, öğrencilerimiz Türk Edebiyatı nın usta isimlerinin şiirlerini seslendirdi. Şiir dinletisi için özel olarak hazırlanan salonun dekorasyonu da katılımcılar tarafından oldukça beğenildi. Usta isimlerin unutulmaz şiirlerini kendilerine özgü yorumlarıyla okuyan öğrencilerimiz, herkes tarafından tam not aldı. Şiir Dinletisi Duygulandırdı Akademik PlanlamaKitabı Yayımlandı Türk insanının hayatında unutulmaz bir yere sahip olan İstiklâl Marşı Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy un hem öğrencilik hem de öğretmenlik yaptığı Küçükçekmece deki Halkalı Ziraat Okulu, 2010 yılından itibaren İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi nin Merkez Kampüsü oldu. Adeta harabe haline gelen bu okul ve çevresi bir yıla yakın gayretli çalışmayla mükemmel bir hale getirildi. Şehrin ortasında doğa ile iç içe yemyeşil bir yerleşke oluşturuldu. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Akademik Hayatı na Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen in Türkçe çevirisini ve kontrolünü yaptığı, Akademik Planlama Akademik Stratejik Planın Merkezi ve Özü kitabı yayımlandı. Türkiye de üniversitelerde, stratejik planlama ve stratejik yönetim uygulamalarının düzeyi ve yetersizliği önemli bir sorun oluşturmaktadır. Stratejik yönetim sürecinin, kurumların gelişmesi, rekabet edebilirliği ve performansları üzerinde olumlu etkileri bilimsel olarak ortaya konmuştur. Bu nedenle; üniversiteler stratejik düşünmek, gelecek için fırsatlardan üst düzeyde yararlanmak, üniversite içinde ve dışında yer alan önemli paydaşlarıyla daha uygun ilişkiler kurmak başlarken, milli şairimiz adına Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Milli Birlik ve Bütünlük Sempozyumu nu düzenledi. Bilim dünyasında büyük ilgi gören sempozyum Ekim 2011 tarihlerinde yapıldı. Kuruluş aşamasından beri çok kıymetli destekleriyle gönüllerimizi fetheden Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi açılışımıza katılarak, bizi onurlandırdı. Bu kitabı baskıya hazırlayarak tebliğlerin unutulmasını önlemek ve bilim dünyasına katkıda bulunmak istedik. zorundadır. Stratejik yönetim anlayışının bir sonucu olan stratejik planlama uygulaması, üniversiteler açısından bakıldığında zorunlu olarak diğer kurumlardan daha farklı bir yapı gerektirmektedir. Üniversitelerde yapılan stratejik planların uygulanması ve başarıya ulaşabilmesi, akademik planlama ile birlikte yürütülmesine bağlıdır. Üniversitenin etkinliğinin arttırılması için mutlak surette, stratejik planlama ile akademik planlamanın birlikte ele alınması günümüzde büyük önem kazanmış, dünyada öne çıkan üniversitelerde yaygın bir anlayış olarak yerleşmeye başlamıştır. Milli Birlik ve Bütünlük Sempozyumu Bildiriler Kitabı Basıldı

18 17 İSZÜ HABER İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ PORTRE Ömrünü Güzel İnsan Yetiştirmeye Adamış Bir Hoca Prof. Dr. Sabahattin Zaim ( ) Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, eskiden Osmanlı Devleti topraklarında bulunan Makedonya nın İştip Kasabasında, 1926 yılında dünyaya geldi. Ailesi ile birlikte 1934 yılında İstanbul a yerleşti. Makedonya da 5 yaşında başladığı eğitimine İstanbul Fatih te yer alan Fethiye İlkokulu nda devam etti. Ardından İstanbul Vefa Lisesi ne giderek 1943 yılında üstün başarı ile mezun oldu. Ülkesine ve milletine daha iyi hizmet edebilme düşüncesi ile Mülkiye (Siyasal Bilimler Fakültesi) imtihanına girdi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi ni kazandı yılında bu fakülteden mezun olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim, yurdumuzun çeşitli yerlerinde Kaymakam olarak görev yaptı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ni bitirdi yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi nde asistan olarak akademik hayata adım attı yılına kadar İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi nde öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptı. Prof. Dr. Sabahattin Zaim, İstanbul Üniversitesi ndeki görevinin yanında, yılları arasında ABD Cornell Üniversitesi nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. ABD deki görevinden sonra Almanya Münih Üniversitesi nde ekonomi üzerine bir süre ders verdi. Yurdun dört bir tarafında işçi-işveren seminerleri ve ülkemizin ekonomik kalkınması konularında konferanslara katıldı yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği görevini yürüttü yılları arasında Suudi Arabistan Cidde Melik Abdülaziz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Sosyo-Teknik Etütler Bölümü nde ders verdi yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı yılları arasında YÖK (Yükseköğretim Kurulu) üyeliğinde bulundu yılları arasında Milletlerarası Saraybosna Üniversitesi (International University

19 İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ 18 İSZÜ HABER of Sarajevo) Kurucu Rektörü olarak çalıştı yılından sonra Makedonya Üsküp teki Uluslararası Balkan Üniversitesi nde Mütevelli Heyeti üyesi olarak görevini sürdürdü. Türkiye deki özel finans kuruluşlarının tesisinde fikren ve fiilen katkıda bulunan Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, sanayi hayatında çeşitli şirketlerde yönetim kurulu üyesi, başkanı ve murakıbı olarak ek görevlerde bulundu. İstanbul da kurulan Türkiye nin ilk özel motor fabrikası olan Gümüş Motor (Pancar Motor) kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyeliği ile devlet tarafından Konya da kurulan TÜMOSAN Motor Fabrikasının ilk yönetim kurulunda üye olarak görev yaptı. TOBB da müşavirlik görevi, İş Dünyası Vakfı Kurucu Başkanlığı ile beraber MÜSİAD ve Milletlerarası Business Forum un ilk kuruluşunda çalıştı. Prof. Dr. Sabahattin Zaim, Çalışma Ekonomisi; Türkiye de Ücret ve Gelirler Siyaseti; İslam, İnsan ve Ekonomi; Avrupa Ortak Pazarı ve Türkiye; Türk ve İslam Dünyasının Yeniden Yapılanması; Türkiye nin Yirminci Yüzyılı gibi 20 adet kitabı ve 174 adet makalesi yayımlanmıştır. Ömrünü İnsanlığa Hizmet Etme yolunda harcayan Prof. Dr. Sabahattin Zaim, bilim, siyaset ve iş hayatında Türkiye de isim yapmış pek çok kişinin hocası olmuştur. Bunların başında Cumhurbaşkanımız Doç. Dr. Sayın Abdullah Gül ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gelmektedir. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Adem Esen de öğrencileri arasındadır. Prof. Dr. Sabahattin Zaim, ABD deki Milletlerarası Endüstri İlişkileri Cemiyeti ve Milletlerarası Müslüman Sosyal Bilim Adamları Cemiyeti üyelikleri ile İngiltere deki Milletlerarası İslam İktisatçıları Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı ve Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, ulusal ve uluslararası alanda 50 den fazla ödül almıştır. Ödülleri arasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 2006 yılında verilen Üstün Hizmet Ödülü Berat ı ve Madalyası, Los Angeles Şehri Belediyesi nin 1996 yılında verdiği İslam Ekonomisine Üstün Hizmette IV. Milletlerarası Şeref Ödülü, İslam Kalkınma Bankası nın 1992 yılında verdiği, İslam İktisadı alanındaki Dünya Ödülü ve Türkiye Milli Kültür Vakfı nın 1990 yılında verdiği, Türk Milli Kültürüne Hizmet Şeref Armağanı yer almaktadır. Prof. Dr. Sabahattin Zaim, 10 Eylül 1959 da, Ulya Hanım la evlenmiş ve 5 çocuk sahibi olmuştur. Prof. Dr. Sabahattin Zaim, 81 yaşında, 10 Aralık 2007 tarihinde, bir Pazar sabahı saat de vefat etmiş ve cenazesi Edirnekapı Mezarlığı ndaki aile kabristanında toprağa verilmiştir. PORTRE iktisat ve sanayi konularında Cemiyeti, Türkiye Milli Kültür ülkemizin ve dünyanın problemlerine Vakfı, İslami İlimler Araştırma çözümler getiren pek çok eser ve Vakfı, Vefa Lisesi Mezunları Vakfı makale kaleme aldı. Bu eserlerden kurucu üyelikleri görevlerinde bazıları yabancı dillere çevrilerek bulundu. Ayrıca İş Dünyası Vakfı insanlığın hizmetine sunuldu. Kurucu Başkanı ve Anadolu Eğitim Prof. Dr. Sabahattin Zaim in, Vakfı nın Başkanlığını yaptı. İMTİYAZ SAHİBİ İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Adına Prof. Dr. Adem ESEN (Rektör) İLETİŞİM Halkalı - Küçükçekmece İSTANBUL T: (pbx) F: / Yayın Türü: Süreli Yayın Ayda Bir Yayınlanır

20

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI.

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ BU HAFTA ÜNLÜ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY A AYDIN BAKIŞLAR KONFERANS DİZİSİNİN İKİNCİ OTURUMUNU GERİDE BIRAKTI. İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi nin

Detaylı

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL 20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi NEDEN STK ZİRVESİ? www.sivilsehir.org ZİRVE NİN AMACI www.sivilsehir.org 60 ÜLKE 102 SİVİL TOPLUM KURULUŞU VE AKADEMİSYENLER

Detaylı

Tarih ve Doğayla İç İçe Bir Kampüs Üniversitesi

Tarih ve Doğayla İç İçe Bir Kampüs Üniversitesi İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ TEMMUZ-AĞUSTOS 2012 YIL 1 SAYI 6 www.iszu.edu.tr Tarih ve Doğayla İç İçe Bir Kampüs Üniversitesi Tarihi Kampüste Açık Hava İftarı Somalili Öğrenciler

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Girişimcilik Ödülü Kampüsümüzde Sahibini Buldu İSZÜ Sosyal Bilimler Dergisi Çıktı Bölümlerimizi Tanıyalım: Mimarlık

Girişimcilik Ödülü Kampüsümüzde Sahibini Buldu İSZÜ Sosyal Bilimler Dergisi Çıktı Bölümlerimizi Tanıyalım: Mimarlık İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ OCAK 2013 YIL 2 SAYI 11 www.iszu.edu.tr Girişimcilik Ödülü Kampüsümüzde Sahibini Buldu İSZÜ Sosyal Bilimler Dergisi Çıktı Bölümlerimizi Tanıyalım: Mimarlık

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ SAĞLIK HİZMETLERİ Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 30 Ekim 2017 İAÜ Yeni Akademik Yılı Açılışı Gerçekleştirildi 05 Ekim 2017 İstanbul Aydın Üniversitesi 2017-2018 Akademik Açılış Töreni Başkan Yardımcısı

Detaylı

Yeni Dönem Yeni Heyecan. İSZÜ de Akademik Yıl Başladı Kırgızistan dan İSZÜ ye Ziyaret İSZÜ Doçentlik Sınavına İlk Kez Ev Sahipliği Yaptı

Yeni Dönem Yeni Heyecan. İSZÜ de Akademik Yıl Başladı Kırgızistan dan İSZÜ ye Ziyaret İSZÜ Doçentlik Sınavına İlk Kez Ev Sahipliği Yaptı İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ EYLÜL 2012 YIL 1 SAYI 7 www.iszu.edu.tr Yeni Dönem Yeni Heyecan İSZÜ de Akademik Yıl Başladı Kırgızistan dan İSZÜ ye Ziyaret İSZÜ Doçentlik Sınavına

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi

Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi Uluslararası İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Gerçekleştirildi Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası İpek Yolu nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni Ankara

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2008 BÜLTENİ AYDIN MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ TEKNİK GEZİLERİ SAĞLIK PROGRAMLARI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI: Aydın Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 17 Mart 2008 tarihinde

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

OKULUMUZDAN ZİYARETLER

OKULUMUZDAN ZİYARETLER OKULUMUZDAN HABERLER YAHYALI BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK Okulumuz sosyal, kültürel sportif ve bilimsel işbirliği gerçekleştirmek amacı ile duyarlılığından ve ilgilerinden ötürü Yahyalı

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı

Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı 14. Dönem Siyaset Akademisi Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler-II programında dereceye girenler ödüllerini Sayın Başbakanımızın elinden aldı. Mart

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK SAMSUN TEKNOPARK TA Bir dizi ziyaret ve temaslar için Samsun da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun Teknopark

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

SON DÖNEM OSMANLI MÜTEFEKKİRLERİ ve AHLAK ANLAYIŞLARI

SON DÖNEM OSMANLI MÜTEFEKKİRLERİ ve AHLAK ANLAYIŞLARI SON DÖNEM OSMANLI MÜTEFEKKİRLERİ VE AHLÂK ANLAYIŞLARI T A R T I Ş M A L I İ L M Î T O P L A N T I -Program / Davetiye- 22-23 Ekim 2016 Cumartesi - Pazar Cumartesi Sabah: Düzce Ü. Cumhuriyet Konferans Salonu

Detaylı

1. Oturum (10:00-11:30) Oturum Başkanı Prof. Dr. Emin ERTÜRK. Tebliğ: Prof. Dr. Abdullah Mesud KÜÇÜKKALAY Osmangazi Üniversitesi İkt. ve İd. Bil.

1. Oturum (10:00-11:30) Oturum Başkanı Prof. Dr. Emin ERTÜRK. Tebliğ: Prof. Dr. Abdullah Mesud KÜÇÜKKALAY Osmangazi Üniversitesi İkt. ve İd. Bil. 21 Nisan 2018 Selamlama Konuşmaları (08:45-09:15) Açılış Konferansı (09:15-10:00) Prof. Dr. Hayreddin KARAMAN 1. Oturum (10:00-11:30) Prof. Dr. Emin ERTÜRK Genel Olarak İktisat Tarihinde Faiz Prof. Dr.

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

I. ULUSLARARASI SOSYAL VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ KONGRESİ

I. ULUSLARARASI SOSYAL VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ KONGRESİ I. ULUSLARARASI SOSYAL VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ KONGRESİ Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen I. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi,

Detaylı

DİNÎ SÖYLEMİN ÖNEMİ. Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE 16/18 EKİM 2015 TOPLUMSAL BİRLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİNDE

DİNÎ SÖYLEMİN ÖNEMİ. Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE 16/18 EKİM 2015 TOPLUMSAL BİRLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİNDE TOPLUMSAL BİRLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİNDE DİNÎ SÖYLEMİN ÖNEMİ Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE 16/18 EKİM 2015 CUMA-CUMARTESİ-PAZAR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ KONGRE ve KÜLTÜR MERKEZİ KAMPÜS / GAZİANTEP

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 61 3. EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 22 Mart 2008 tarihinde Şubemiz EMO Genç Komisyonu tarafından Dicle Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi

Detaylı

Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE ARALIK 2013

Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE ARALIK 2013 Kur ân ve Sünnete Göre TEMEL İNSAN HAKLARI Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE 22-23 ARALIK 2013 BAĞLARBAŞI KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ Tertip Heyeti: Prof. Dr. Ali ÖZEK Prof. Dr. Salih TUĞ Prof.

Detaylı

Bir Kampüs Üniversitesi. 1. Bahar Şenliği Arap Baharı ve Türkiye İlim Yayma Mezunları Buluşması

Bir Kampüs Üniversitesi. 1. Bahar Şenliği Arap Baharı ve Türkiye İlim Yayma Mezunları Buluşması İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ MAYIS 2012 YIL 1 SAYI 5 www.iszu.edu.tr Bir Kampüs Üniversitesi 1. Bahar Şenliği Arap Baharı ve Türkiye İlim Yayma Mezunları Buluşması 01 İSZÜ HABER

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLER

2014 YILI FAALİYETLER 2014 YILI FAALİYETLER 11 Ocak tarihinde Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Harun SAVUT İstanbul Şehzade Camii nde Mevlid Kandili Programına 11 Ocak 2014 tarihinde öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr Zeki

Detaylı

ORGANİZATÖR Prof. Dr. Halit ÇALIŞ Konya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi halitcalis@hotmail.com (+90332) 323 82 50 /80 72

ORGANİZATÖR Prof. Dr. Halit ÇALIŞ Konya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi halitcalis@hotmail.com (+90332) 323 82 50 /80 72 DÜZENLEME ve BİLİM KURULU Prof. Dr. Ahmet Saim ARITAN Prof. Dr. Ali ÖZEK Prof. Dr. Halit ÇALIŞ Prof. Dr. Bedreddin ÇETİNER Prof. Dr. Orhan ÇEKER Prof. Dr. H. Tekin GÖKMENOĞLU Prof. Dr. Saffet KÖSE Prof.

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı

BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ 30 Kasım Pazartesi günü saat 17:00 da BTEC Programının öğrenciye kazandırdıkları, programın temel gereklilikleri, başvuru koşulları, BTEC programında ölçme ve

Detaylı

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE Türkiye Hemofili Derneği (TRHD) nin düzenlediği 3.Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumu 28 Şubat 2016 Pazar günü 10:00-17:30 saatleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry MART 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 ŞUBAT / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube ÜNĠVERSĠTELERLE ġube GÜNCESĠ ĠLĠġKĠLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ 2009-2010 Öğretim yılı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ NDE AKADEMİK YIL AÇILIŞI HEYECANI

UFUK ÜNİVERSİTESİ NDE AKADEMİK YIL AÇILIŞI HEYECANI UFUK ÜNİVERSİTESİ NDE AKADEMİK YIL AÇILIŞI HEYECANI Ufuk Üniversitesi 2018 2019 Akademik Yılı Açılış Töreni nde konuşan Rektör Prof.Dr. Tevfik TEZCANER, tüm çalışmaların ortak bir akıl ile sürdürülmesi

Detaylı

ÇOCUK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Mersin Bilim Şenliği nde Yaratıcı Düşünme Atölye Liderliği Yürütüldü

ÇOCUK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Mersin Bilim Şenliği nde Yaratıcı Düşünme Atölye Liderliği Yürütüldü Mersin Bilim Şenliği nde Yaratıcı Düşünme Atölye Liderliği Yürütüldü 7 Haziran da Yenişehir CNR EXPO Fuar Alanı nda gerçekleşen ve hedefi milletin ihtiyacı olan sayı ve kalitede insan yetiştirebilmek için

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI

ORTAOKUL VELİ TOPLANTISI YAPILDI ORTAOKUL YAPILDI VELİ TOPLANTISI I.Dönem Veli Toplantımız, tüm sınıflardan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Velilerimiz ilk olarak sınıf öğretmenleriyle ardından branş öğretmenleriyle görüştüler.

Detaylı

Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013)

Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013) Geçmişten Günümüze Giresun da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu (25-27 EKİM 2013) İlimiz tarihinde yer alan bütün kavimlerin kültürel ve dini kimliğinin ele alınarak inceleneceği Geçmişten Günümüze Giresun

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir.

tarihinde 200 lise öğrencisine Üniversite ve Kampüs Yaşamı başlıklı Bahçelievler RAM Kariyer Günleri düzenlenmiştir. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA AİT FAALİYETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERİN AÇIKLAMASI 26.09.2014 tarihinde İAÜ Florya Yerleşkesinde İstanbul

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

BUHARA 3. ULUSLARARASI SOSYAL BILIMLER KONGRESI SONA ERDI

BUHARA 3. ULUSLARARASI SOSYAL BILIMLER KONGRESI SONA ERDI BUHARA 3. ULUSLARARASI SOSYAL BILIMLER KONGRESI SONA ERDI Yayın Adı : Çorum Hakimiyet Periyod : Haftada 6 Gün Tarih : 23.10.2018 Ili : Çorum Sayfa : 7 Tiraj : 2.318 1/1 BANDIRMA ÜNIVERSITESINDEN ÖZBEKISTANDA

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.

TOBB İLKOKULU E-BÜLTEN. Mart 2015. TOBB ilkokulu SAYI 3. Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12. TOBB İLKOKULU SAYI 3 Mart 2015 Telefon: 0 (464) 213 05 46 Faks: 0 (464) 213 05 46 E-posta: 703285@meb.k12.tr TOBB ilkokulu Hanımefendilerden Anlamlı Ziyaret Sayın Valimizin eşi Hanife YAZICI ve beraberinde

Detaylı

AB Erasmus Projesi kapsamında hazırlanan Işık ve Sağlık Bilim Şenliği Etkinlikleri Tamamlandı

AB Erasmus Projesi kapsamında hazırlanan Işık ve Sağlık Bilim Şenliği Etkinlikleri Tamamlandı AB Erasmus Projesi kapsamında hazırlanan Işık ve Sağlık Bilim Şenliği Etkinlikleri Tamamlandı Fakültemizin, Mustafa Saffet Anadolu Lisesi ile yaptığı protokol çerçevesinde hazırlanan Işık ve Sağlık adlı

Detaylı

T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI

T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI Prof.Dr.Hasan AKAN Dekan V. Dekanlık ataması 1 Temmuz 2016 15 Temmuz olayları nedeniyle istifa 27 Temmuz da yeniden

Detaylı

Kayıt Yer: WOW İstanbul Kongre Salonu Dünya Para Sisteminde Çoğulculuk ve Adalet Yer: WOW İstanbul Kongre Salonu

Kayıt Yer: WOW İstanbul Kongre Salonu Dünya Para Sisteminde Çoğulculuk ve Adalet Yer: WOW İstanbul Kongre Salonu TASLAK PROGRAM 14.00-17.30 IBF BOG İcra Kurulu Toplantısı (WOW Kongre Merkezi Azur Salonu) (sadece davetiye ile) 09.00 09.30 Kayıt Yer: WOW İstanbul Kongre Salonu 09.30 11.00 Dünya Para Sisteminde Çoğulculuk

Detaylı

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ :

KISA TARİHÇE : ŞEHİR ÖZELLİKLERİ : KISA TARİHÇE : Kadir Has Üniversitesi 1997 yılında da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Altın Boynuz diye de anılan Haliç e birkaç metre uzaklıkta olan ve 1884 yılında Osmanlılar tarafından kurulan

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL 20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi ZİRVE NİN AMACI Şehir ve insan hayatına yönelik yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalar

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Tarih ve Sayı: 13/02/2017-58963 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BENU6RZP2* Sayı :18830503-821.06- Konu :Gösteri ve ler İçin Hazırlanan Etkinlik Takvimi Değişikliği

Detaylı

Devam Eden Etkinlikler

Devam Eden Etkinlikler Devam Eden Etkinlikler Fakülte / Bölüm: Edebiyat Fakültesi/ Felsefe Tarih Konu: Havzalar, Kişiler ve Eserler ile İslam Felsefe-Bilim Tarihi Konuşmacılar: Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu Hedef Kitle: Akademisyenler,

Detaylı

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU Yap-işlet-devret modeliyle sınır kapılarını modernize etmek üzere TOBB ile 137 oda ve borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER Aralık 2017 Bülteni - SAYI: 5 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet Başkanı Prof. Dr.

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ. Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 29 Eylül 2017

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ. Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 29 Eylül 2017 SAĞLIK HİZMETLERİ Sağlık Hizmetleri Bülteni Yıl: 3 Sayı: 29 Eylül 2017 Sepsis Farkındalığı Programı Sepsis Tanısı Konferansı 13 Eylül 2017 Sağlık Bakanlığı ve Türk Yoğun Bakım Derneğinin katkılarıyla sürdürülen

Detaylı

14 Kasım 2014 Cuma. 2. OTURUM Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlyas DOĞAN. 3. OTURUM Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlhan YILDIZ

14 Kasım 2014 Cuma. 2. OTURUM Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlyas DOĞAN. 3. OTURUM Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlhan YILDIZ 14 Kasım 2014 Cuma 2. OTURUM Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlyas DOĞAN 9:00-10:00 Kayıt 10:00-11:00 Açılış ve Protokol Konuşmaları 14:00 14:20 Osmanlı Dönemi Ahıska Tarihi Yrd. Doç. Dr. Ayna ASKEROĞLU ARSLAN,

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

Tarih ve Doğayla İç İçe Eğitim

Tarih ve Doğayla İç İçe Eğitim İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HABER BÜLTENİ MAYIS 2013 YIL 2 SAYI 14 www.iszu.edu.tr Tarih ve Doğayla İç İçe Eğitim 2.Bahar Şenliği Coşkusu İSZÜ Dragon Boat Yarışlarında Üçüncü Oldu Günay, Üniversite

Detaylı

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi 2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi Süleyman Demirel Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi tarafından

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI VELİ VE ÖĞRETMENLERİNDEN SOMA YA EL VER KAMPANYASINA BÜYÜK DESTEK Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi nin Soma nın Evlatları Artık Hepimizin Evladı başlığı ile başlatılan Soma ya

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 19/8/2015 2015/13

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 19/8/2015 2015/13 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 19/8/2015 2015/13 Üniversitemiz Yönetim Kurulu, 19/8/2015 Çarşamba günü saat 11:00 de Rektör Prof.Dr. Sadettin HÜLAGÜ

Detaylı

Etkinlikler. T.C İstanbul Aydın Üniversitesi

Etkinlikler. T.C İstanbul Aydın Üniversitesi Etkinlikler FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nün düzenlediği XX.Yüzyıl Türk Şiirinin Anlatılmasındaki Güçlükler isimli panel 27 Ekim 2016 Perşembe günü saat 10:00

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliklerimiz, anaokulu 3 yaş grubundan

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

http://www.haber18.com

http://www.haber18.com http://www.haber18.com Haberin Ayrıntıları: 5 Haziran Dünya Çevre Günü Karatekin Parkı nda Çankırı Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı. Programa Valimiz Vahdettin

Detaylı

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ Adı ve Soyadı : Cengiz ALYILMAZ : Prof. Dr. Bölüm/ Anabilim Dalı : Türkçe Eğitimi Bölümü Doğum Tarihi : 11.4.1966 Doğum Yeri : Kars Çalışma Konusu : Eski Türk Dili, Türkçe Eğitimi,

Detaylı

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Düzce Fındık Çalıştayı İstiklal Konferans Salonu nda gerçekleştirildi Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018 BU SAYIDA; Dekanımızdan.. 1 TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Ocak, 2018 DEKANIMIZDAN İşbirliği Protokolü..2 Birinci sınıfların Sapanca gezisi.....3 Aramızdan Yükselenler....4 Aramıza Katılanlar....5 Aramıza Katılanlar....6

Detaylı

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik.

Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk. MMO Antalya Şube olarak üyelerimizle birlikte Geleneksel Kahvaltı etkinliğimizi Arıca Çiftlik te gerçekleştirdik. 27. Geleneksel Meslek Odaları Halı Saha Turnuvası nda Master ve Gençler kategorisinde 3 takımımız sahaya çıktı e-bülten 1-15 Nisan 2018 / Sayı 1 Üyelerimizle kahvaltıda buluştuk MMO Antalya Şube olarak

Detaylı

KUR AN ve SAHÂBE SEMPOZYUMU

KUR AN ve SAHÂBE SEMPOZYUMU XII. TEFSİR AKADEMİSYENLERİ KOORDİNASYON TOPLANTISI KUR AN ve SAHÂBE SEMPOZYUMU (22-23 MAYIS 2015 / SİVAS) Editör Prof. Dr. Hasan KESKİN Yrd. Doç. Dr. Abdullah DEMİR Sivas 2016 Cumhuriyet Üniversitesi

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

11.12.2015 Cuma İzmir Basın Gündemi. Edebiyattan sinemaya, sinemadan sosyolojiye Türkiye de sosyal bilimler

11.12.2015 Cuma İzmir Basın Gündemi. Edebiyattan sinemaya, sinemadan sosyolojiye Türkiye de sosyal bilimler 11.12.2015 Cuma İzmir Basın Gündemi Edebiyattan sinemaya, sinemadan sosyolojiye Türkiye de sosyal bilimler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Akademik Düşünce Konferansları

Detaylı

İş Dünyasının Kalbi İSTE de attı!

İş Dünyasının Kalbi İSTE de attı! İş Dünyasının Kalbi İSTE de attı! Hatay Valiliği himayelerinde, Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğü ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliği ile organize edilen 10. Hatay İnsan Kaynakları

Detaylı

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU 2013-2014 Öğretim Yılı Liseler Arası Hentbol İl Birinciliği karşılaşmaları Talas Spor Salonunda yapıldı. Bu öğretim yılında yeni kurulan 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizden

Detaylı

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EBEDİYETE İNTİKALİNİN 78. YIL DÖNÜMÜNDE TÖRENLERLE ANILDI

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EBEDİYETE İNTİKALİNİN 78. YIL DÖNÜMÜNDE TÖRENLERLE ANILDI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EBEDİYETE İNTİKALİNİN 78. YIL DÖNÜMÜNDE TÖRENLERLE ANILDI Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete intikalinin 78.nci yıl dönümünde, İskenderun Teknik Üniversitesi

Detaylı