ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara 16 Ekim 2015

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara 16 Ekim 2015"

Transkript

1 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı Ankara 16 Ekim 2015

2 KA2 STRATEJİK ORTAKLIKLAR BÜTÇE / FİNANSMAN

3 Referanslar: Proje Hibe Sözleşmesi Proje Hibe Sözleşmesi Ek-III Mali ve Akdi Şartlar Erasmus+ Program Rehberi 2015 Program Kuralları Merkezce Sağlanan Dokümanlar AB mevzuatları Ulusal Mevzuatlar Maliye Bakanlığı ilgili Mevzuatları

4 Hibe Kalemleri - Proje Yönetimi - Seyahat Masrafları - Fikri Çıktılar - Çarpan Etkili Faaliyetler - Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetleri - İstisnai masraflar - Özel ihtiyaç desteği

5 Proje Yönetimi ve Uygulaması (Project Management and Implementation) Götürü harcamadır, belgelendirilmesi gerekmez. Aylık azami destek tutarı 2750 yu geçemez. Bu nedenle de Proje sahibi kurum dahil en fazla 10 ortaklık için PM desteği geçerlidir. Başvuran (Koordinatör) kuruluş için aylık destek: 500 Ortak kurum/kuruluşların her biri için aylık destek: 250

6 Ulusötesi Proje Toplantıları- I (Transnational Project Meetings) Seyahat + Harcırah: Götürüdür. 100 ile KM arası seyahat mesafeleri için: Katılımcı başına KM'den fazla seyahat mesafeleri için: Katılımcı başına 760 Proje başına yıllık aşılamaz.

7 Ulusötesi Proje Toplantıları- II (Transnational Project Meetings) Bu toplantı seyahatleri otomatik hesaplanmaktadır. Başlangıç noktası gönderen kuruluş; varış ev sahibi kuruluş yeri. Farklı bir çıkış/varış noktası bildirilmişse Koordinatör farklılığın sebebini Mobility Tool+ kullanarak gerekçelendirir. Toplantının yeri yararlanıcıların yerleşik olduğu çevrede olmalı, ya da çok iyi gerekçelendirilip, Merkezimizce onaylanmış olmalıdır. Katılımcıların yararlanıcı kuruluşlarla resmi bir bağlantısı olmalıdır (çalışan personel, kuruluşun öğrenicileri/öğrencileri, projede ücretli ya da gönüllü olarak çalışan kişiler). Toplantı yararlanıcının ülkesinde yapılıyorsa, en az 2 farklı Program ülkesinin yararlanıcı kuruluşlarından gelen katılımcıları içermeli ve çıkış-varış mesafesi en az 100 km. olmalıdır.

8 Fikri Çıktılar (Intellectual Outputs)- I Çalışma Kategorileri ve Rayiçler: Program Ülkeleri Yönetici Öğretmen/ Eğitimci/ Araştırmacı/ Teknisyen İdari personel Türkiye

9 Fikri Çıktılar (Intellectual Outputs)- II Hareketlilik aracı kullanılarak ücret hesaplamaları yapılır. Her ülkeye ait birim maliyetler üzerinden otomatik hesaplanır. Yararlanıcı, projede ücretli ya da gönüllü olarak çalışan personelle olan resmi bağını belgeleyebilmelidir. Projede personel olarak çalışacak olanlar, ücretli ya da gönüllü olarak eğitim, öğretim, yaygın öğrenme ile ilgileniyor olmalılar (profesör, öğretmen, eğitimci, okul yöneticileri, idari personel gibi). Hizmet Sözleşmesi ile çalıştırılacak kişiler (tercüman, web tasarımcısı, vb) İstisnai masraflar kalemine dahil dilmelidir.

10 Fikri Çıktılar (Intellectual Outputs)- III Personel, fikri çıktıların oluşması için doğrudan çalışan kişilerdir ve hangi kategoride kaç gün çalıştığını gösteren mesai cetveli (time sheet) esas alınır. Yönetici ve idari personel (Manager) masrafları, fikri çıktılardan ziyade Proje yönetim ve uygulaması kaleminden karşılanması elzemdir. Yönetici ve idari personel kategorilerinde çalışılması için proje başvurusunda öngörülmüş ve onaylanmış olmalıdır; sonradan dahil edilemez.

11 Çarpan Etkili Faaliyetler- I Yerel katılımcı başına 100 (etkinliğin yapıldığı ülkeden gelen katılımcılar) Uluslararası katılımcı başına 200 (diğer ülkelerden gelen katılımcılar) Projenin bütünü için en fazla

12 Çarpan Etkili Faaliyetler- I Yerel katılımcı başına 100 (etkinliğin yapıldığı ülkeden gelen katılımcılar) Uluslararası katılımcı başına 200 (diğer ülkelerden gelen katılımcılar) Projenin bütünü için en fazla

13 Çarpan Etkili Faaliyetler- II Faaliyet başvuruda öngörülmüş, onaylanmış olmalıdır. Faaliyet sadece yararlanıcıların yerleşik olduğu ülkede gerçekleştirilebilir (Ortak Ülkelerde yapılamaz). Faaliyetin katılımcıları proje yararlanıcılarının (ortaklar) haricindeki kurum/kuruluşlardan gelen katılımcılar uygun katılımcıdır. Fikri çıktılar üretilemez, oluşturulamazsa çarpan etkili faaliyetler de geçersiz kalır ve uygun harcama sayılmaz. Ürünlerin bir kısmı gerçekleştirilmiş ise çarpan etkili faaliyetlerin ne kadarının uygun harcama olacağına Merkez karar verir.

14 Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetleri- I Refakatçiler dahil olmak üzere, katılımcıların yerleşik oldukları yerden yurtdışı faaliyet yerine gidiş-dönüş için birim maliyet üzerinden kişi başı seyahat tutarları: 100 ile KM arası mesafeler için: km den fazla mesafeler için: 360

15 Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetleri- II Bireysel Destek Kısa dönemli ortak personel eğitimi etkinlikleri faaliyetin 14. gününe kadar: katılımcı başına günlük 100 faaliyetin 15. gününden 60. gününe kadar: katılımcı başına günlük 70 Öğreniciler için kısa dönemli faaliyetler (karma hareketlilik,) faaliyetin 14. gününe kadar: katılımcı başına günlük 55 faaliyetin 15. gününden 60. gününe kadar: katılımcı başına günlük 40

16 Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetleri- III Bireysel Destek Uzun dönemli öğretme ya da eğitim görevlendirmeleri faaliyetin 14. gününe kadar: katılımcı başına günlük: Tablo B1.5 faaliyetin 15. gününden 60. gününe kadar: katılımcı başına günlük: Tablo B1.6 faaliyetin 61. gününden 12 aya kadar: katılımcı başına günlük: B1.7

17 Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetleri- IV Faaliyet Türleri (KA2): Kısa dönem Öğrenici karma hareketliliği (5 gün ila 2 ay: seyahat günleri hariç) Kısa dönem ortak personel eğitimi faaliyetleri (5 gün ila 2 ay: seyahat günleri hariç) Uzun dönem öğretme ve eğitim görevlendirmeleri (2-12 ay) Dil Desteği: Sadece uzun dönem öğretme ve eğitim görevlendirmeleri (2 ila 12 ay) için geçerlidir. Genel dil öğrenimini kapsamaz: proje konusu ile ilgili mesleki dil becerisine yönelik olmalıdır. Başvuruda talep edilmiş olması ve dil eğitiminin merkezi olarak çevirimiçi (online) verilmiyor olması gerekir. Katılımcı başına birim maliyet 150 dur. PS: (E-1-278)

18 Öğrenme/Öğretme/Eğitim Faaliyetleri- V Kimler Katılımcı Olabilir: Yararlanıcı olabilmek için; yararlanıcı kurum/kuruluşla doğrudan bir bağlantısı olması ve resmi olarak kanıtlanması gerekir; Yetişkin öğreniciler ve karma hareketliliğe katılan gençler, ya da Bir katılımcı kurum/kuruluşta çalışan öğretim görevlileri, öğretmenler, eğiticiler ile eğitim personeli ve idari personel olmalıdır. Katılımcıların katıldıkları faaliyetler çevrimiçi bir anket aracılığı ile rapor edilir.

19 İstisnai Masraflar (Exceptional Costs)- I Bu kalem yararlanıcı tarafından sağlanamayan/temin edilemeyen (hukuk, muhasebe, vergi, insan kaynakları, bilgi teknolojileri, çeviri, basım/yayın, vb.) hizmetlerle sınırlıdır. Üç kalemde özetlenebilir: Mal ve hizmetlerin taşere edilmesi, Amortisman maliyetleri (ekipman vb. alımlarında ortaya çıkan amortisman maliyetini karşılamada) Mali teminat sağlamada oluşan masrafları karşılamada.

20 İstisnai Masraflar (Exceptional Costs)- II Gerçekleşen uygun masrafların %75 i ya da tutarındaki giderlerden düşük olanı esas alınır TL yi aşan hizmet alımlarında Hizmet Alımı Sözleşmesi yapılmalıdır (Bkz. KDV mevzuatı). Fatura /belge sunulması zorunludur. Mali teminat giderlerini karşılamak için, istisnai giderlere bütçe konmamış olsa dahi, özel ihtiyaç desteği kalemi dışındaki kalemlerden aktarım yapılabilir ve bu aktarımda % 20 kuralı aşılabilir. Geri ödeme gerektiğinde mali teminat gideri düşülür.

21 İstisnai Masraflar (Exceptional Costs)- III Yararlanıcının rutin faaliyetler için kullandığı ekipmanlar/araçlar (bilgisayar, yazıcı, projeksiyon, fotokopi makinası, telefon; derslerde kullanılacak araçlar vb) taşeronluk adı altında temin edilemez. Ekipman satın alınması ya da kiralanması (yeni ya da ikinci el) durumunda, yalnızca proje için kullanılacak zaman dilimine karşılık gelen miktar talep edilebilir. Amortisman tutarları düşülerek hesaplanır.

22 İstisnai Masraflar (Exceptional Costs)- IV Amortisman masrafları: 1 yıldan uzun ömürlü duran varlıkların aşınma, yıpranma, eskime payıdır. Kullanım süresi varlığın ömrüne bölünerek hesaplanır, KDV hariç tutulur (malın cinsine göre süre değişir- Bkz. Maliye Listesi). NOT: TR mevzuatına göre 2015 yılı için 880 TL yi aşan miktarlar için uygulanır.

23 Özel İhtiyaç Desteği (Special Needs Support) Engelli kişilerin projeye katılımına imkan sağlamak için zaruri olan ve birim maliyet olarak desteklenen masraflara ilave olan masraflar (% 100 ödenir). Projenin tüm faaliyetlerinde özel ihtiyaç sahipleri (engelliler vb.) yer alabilir. Proje başvurusunda öngörülmüş/onaylanmış olma zorunluluğu yoktur; sonradan dahil edilebilir (bütçeniz uygunsa). Herhangi bir bütçe kaleminden özel ihtiyaç desteği için bütçe aktarılabilir (% 20 aktarım sınırlaması yoktur). Gerçekleşen üzerinden ödenir Destekleyici belge istenir (fatura vb.)

24 Bütçe kullanımına ilişkin bazı kurallar: Birim maliyet kalemlerinin kullanımı ve belge karşılığı harcamalar proje süresi içinde gerçekleşmiş olmalıdır. Birim maliyetler ve harcamalar projenin uygulanması için gerekli olmalıdır. Birim sayıları tanımlanabilir ve doğrulanabilir, kayıt ve belgelerle desteklenmiş olmalıdır. Projede mal, iş veya hizmet satın alınacaksa, yararlanıcılar ihaleyi ödenen para karşılığında en iyi değeri sunan teklife veya, en düşük fiyatlı teklife verir. Çıkar çatışmalarından kaçınılmalıdır.

25 Kalemler arası bütçe aktarımları: Proje yönetim-uygulama kalemi ile istisnai giderler kalemi dışındaki bütçe kalemlerine, giden bütçe kaleminin % 20 sini aşmayacak şekilde bütçe aktarımı yapılabilir. Özel ihtiyaç desteği için % 20 sınırlaması yoktur. Mali Teminat gerektiyse bunun masraflarını karşılamak için İstisnai Giderler kalemine (özel ihtiyaç desteği hariç) diğer bütçe kalemlerden aktarım yapılabilir.

26 Banka Hesabı: Avro hesabı kurum adına açılır (Strateji Geliştirme Dairesi vb.) Havale giderleri alınmaması için bankayla pazarlık yap. Merkezin işlem yaptığı banka tarafından alınan havale masrafları Merkeze tarafından; Yararlanıcının işlem yaptığı banka tarafından alınan havale masrafları Yararlanıcı tarafından, Taraflardan birinin sebep olduğu mükerrer havale masrafları ise sebep olan tarafça karşılanır.

27 Ödemeler (Payments): 2 yıl süreli projeler için ilk ödeme toplam hibenin % 80 veya % 40+ %40 şeklinde yapılacaktır. (Bkz. Hibe Sözleşmesi). 3 yıl süreli projeler için ise Ara Rapora bağlı olarak ilk ödeme % 40, ara ödeme % 40 ve final ödeme % 20 şeklinde olur. Kamu /kurum kuruluşları dışındaki yararlanıcı kuruluşların mali kapasite analizi olumsuz çıkması halinde alternatif ödemeler /taksitlendirmeler uygulanabilir.

28 Katılımcı Ödemeleri: Katılımcılara ücretlerin aktarılması: Seyahat ve bireysel destek katkıları; ya katılımcının hesabına aktarılır, ya kurum içi mevzuat çerçevesinde ayni katkı ya da avans olarak katılımcıya verilebilir. Fakat seyahat ve harcırah desteğinin gerekli kalite ve güvenlik standartlarına uygun olmasından yararlanıcı kurum/kuruluş sorumludur. Mümkün olduğunca aktarımların/ödemelerin banka üzerinden yapılması

29 Döviz Kuru: Harcamalar Avro ya çevrilirken; Sözleşmenin iki taraftan en son imzalayan tarafın imzaladığı gün geçerli olan Komisyon tarafından belirlenerek web sitesinde ( /inforeuro/inforeuro_en.cfm) yayınlanan aylık kur oranı esas alır. (Bkz. Hibe Sözleşmesi Madde I.4.7) Örneğin: 10 Kasım 2015 tarihinde imzalanmış ise Kasım ayı kur ortalaması esas alınır.

30 KDV (VAT): İhtiyaç duyuluyorsa KDV muafiyet belgesi alınmalıdır. Muaf olmayan ülkelerdeki ortaklardan destekleyici belge istenebilir. KDV muafiyet prosedürü internet sitemizde mevcuttur:

31 Kâr Konusu: Projeden kâr elde edilemez. Edilmiş ise hasılatın uygun masraflardan fazla olması demektir. Bu durumda raporlama sırasında mahsuplaşma yapılarak ilgili fazlalık düşülür.

32 Açık Lisan/ Fikri Mülkiyet/ Telif Hakları: Proje sonuçlarının mülkiyeti (sınai /fikri mülkiyet hakları) yararlanıcılara aittir. Önceden mevcutlu sınai/fikri mülkiyet haklarının projede kullanılması gerekiyorsa, yararlanıcı bu mülkiyet haklarını içeren ürünleri gösterir Listeyi proje uygulaması başlamadan önce Merkeze bildirir. İlgili «hak» bir kaynağın kullanılabilmesi amacıyla çalışmanın sahiplerince genelin kullanımı için verilen izindir; devri değildir. Proje ile elde edilen eğitim kaynakları/ürünler serbestçe erişilebilir hale getirilmeli; internet üzerinden açık lisanslarla ücretsiz olarak paylaşılır olmalıdır. Yararlanıcılar projeden elde edilen çıktıları/ürünleri ticarileştirebilirler.

33 Uygun Olmayan Diğer Masraflar Sermaye getirisi Borç ve borç çevirme ücretleri Zarar veya borç karşılıkları Faiz borcu Şüpheli borçlar Kambiyo zararları Bkz. Hibe Sözleşmesi Madde II.16.5, sayfa: 30.

34 Yaptırımlar: Raporlama sonucunda projenin yetersiz, kısmi ya da geç uygulandığı tespit edilirse Merkez uygun bulunan toplam harcamalardan aşağıdaki oranlarda kesinti yapabilir: Nihai Rapor puanı en az 40 ve 50 den az ise: % 25 N. Rapor puanı en az 25 ve 40 dan az ise: % 50 N. Rapor puanı 25 ten az ise: % 75 Merkez aşağıdaki verilere dayanarak kararını verir: Nihai rapor, ürünler/çıktılar ve varsa ulusötesi öğrenme, öğretim ve eğitim faaliyeti katılımcı raporları. Merkezce gerçekleştirilen izleme ziyaretler, yerinde denetimler ve ayrıntılı kontroller gibi bilgi /delil kaynakları.

35 Belgelerin Saklanması: Belge/dokümanlar nihai ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl süre ile saklanmalı ve denetimlere açık tutulmalıdır. Hibe tutarı dan az olan projelerde bu süre 3 yıldır. Devam etmekte olan denetimler, itirazlar, davalar veya iddialar olması halinde bu süreler uzar ve sonuçlanıncaya kadar saklanmalıdır.

36 Kontrol ve Denetimler Merkez ve AB Komisyonu tarafından uygulanan İzleme, Denetim ve Kontroller: Yerinde İzleme Faaliyeti Yerinde Kontrol Faaliyeti Nihai Rapor Standart Kontrolü Nihai Rapor Ayrıntılı Kontrolü

37

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı Ankara, 2014 KA2 STRATEJİK ORTAKLIKLAR BÜTÇE / FİNANSMAN Referanslar: Proje Hibe Sözleşmesi Proje Hibe Sözleşmesi Ek-III Mali ve Akdi

Detaylı

2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Ara Dönem Toplantısı. 23 Mayıs 2016 Ankara

2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Ara Dönem Toplantısı. 23 Mayıs 2016 Ankara 2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Ara Dönem Toplantısı 23 Mayıs 2016 Ankara Toplantı Programı 09:30-10:00 Kayıt ve Çay-kahve ikramı 10:00-11:00 İlerleme Raporu ve Proje Yönetimi

Detaylı

KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim. Bütçe ve Yönetimi. Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı

KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim. Bütçe ve Yönetimi. Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı KA2 - Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim Bütçe ve Yönetimi Özgür Nurdoğan Mesleki Eğitim Programı Uzmanı Genel Görünüm 1. Bütçe Kalemleri 2. Bütçe Kalemleri Hibe Hesaplama ve Destekleyici Belgeler 3.

Detaylı

ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği. Proje Uygulama Süreci. 28 Kasım 2017 ANKARA

ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği. Proje Uygulama Süreci. 28 Kasım 2017 ANKARA ERASMUS+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Proje Uygulama Süreci 28 Kasım 2017 ANKARA Proje Uygulama Süreci İÇERİK SÖZLEŞME VE EKLERİ PROJENİN UYGULANMASI BÜTÇE KULLANIMI NİHAİ RAPOR KONTROLÜ

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği İçerik Hareketlilik Projeleri ve Amaçlar Kuruluşlar Katılımcılar Hibe Ölçütleri Bütçe Başvuru Ana

Detaylı

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri

ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği. Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenicileri ve Personeli İçin Hareketlilik Projeleri Sunu İçeriği Tanım ve Kapsam Proje Ortakları Hibe Ölçütleri Bütçe Kalemleri Başvuru

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) Bir belediye 2015 yılı için 2 farklı çalışma grubu ile aşağıdaki konularda

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. Erasmus +

Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı. Erasmus + Avrupa Birliği Eğitim & Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + İzmir 2013 PROJE NEDİR? Proje, önceden belirlenmiş bir süre ve bütçe içerisinde değişim yaratmayı hedefleyen, birbiriyle ilişkili

Detaylı

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara

Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama. 11 Haziran 2013 Ankara Leonardo da Vinci Hareketlilik Nihai Rapor Hazırlama 11 Haziran 2013 Ankara Belgeler Bilgiler Harcamalar Hatırlatmalar Sunu İçeriği Nihai Rapor Belgeleri 1. Proje bitiminden sonra gönderilecek belgeler

Detaylı

MALİ VE AKDİ ŞARTLAR I. BİRİM KATKILARINA BAĞLI BÜTÇE KALEMLERİNE UYGULANABİLİR KURALLAR

MALİ VE AKDİ ŞARTLAR I. BİRİM KATKILARINA BAĞLI BÜTÇE KALEMLERİNE UYGULANABİLİR KURALLAR MALİ VE AKDİ ŞARTLAR I. BİRİM KATKILARINA BAĞLI BÜTÇE KALEMLERİNE UYGULANABİLİR KURALLAR I.1 Birim katkılarının uygunluk şartları Hibenin birim katkısına dönüştüğü durumda, birimlerin sayısı aşağıdaki

Detaylı

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Dönem Toplantısı. Proje Yönetimi 03 Haziran 2015 Ankara

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Dönem Toplantısı. Proje Yönetimi 03 Haziran 2015 Ankara 2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Nihai Dönem Toplantısı Proje Yönetimi 03 Haziran 2015 Ankara Gündem 09:30-10:00 Kayıt ve Çay-kahve ikramı 10:00-11:30 Final Raporu Sunumu

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı Ankara, 2014 İÇERİK Stratejik Ortaklıklar projeleri 2014 yılı başvuru istatistikleri Sözleşme süreci Sözleşme Öncesi Süreç Sözleşme

Detaylı

İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014

İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014 İL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8-9 MART 2014 ANA EYLEM 1 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Eğitim, Öğretim

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Erasmus+ KA1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği KA2: İyi ve Yenilikçi Uygulamalar için İşbirliği Stratejik Ortaklıklar

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan

MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI. Gül Özcan MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI Gül Özcan Mesleki Eğitim Programı Programa dahil ülkelerin, mesleki eğitime yönelik politika ve uygulamalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir mesleki eğitim programıdır.

Detaylı

REKTÖRLÜK E BAĞLI BİRİMLER: PROJE DESTEK OFİSİ PDO Stratejİ Gelİştİrme Daİre BaşkanlIĞI Muhasebe BİRİMİ TÜBİTAK ve AB PROJE OFİSİ TAB PROJE OFİSİ

REKTÖRLÜK E BAĞLI BİRİMLER: PROJE DESTEK OFİSİ PDO Stratejİ Gelİştİrme Daİre BaşkanlIĞI Muhasebe BİRİMİ TÜBİTAK ve AB PROJE OFİSİ TAB PROJE OFİSİ Araştırmalar Koordinatörlüğü Proje Destek Ofisi Ankara, Mart 2011 REKTÖRLÜK E BAĞLI BİRİMLER: PROJE DESTEK OFİSİ PDO Stratejİ Gelİştİrme Daİre BaşkanlIĞI Muhasebe BİRİMİ TÜBİTAK ve AB PROJE OFİSİ TAB PROJE

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ 2 İÇERİK SATIN ALMA NEDİR? GENEL ÇERÇEVE SATIN ALMA STRATEJİSİ / PLANI SATIN ALMA SÜREÇLERİNİN İZLENMESİ ÖZEL DURUMLAR 3 Satın

Detaylı

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği ana eylemi

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Sevgi SUÇİN Uzman Ankara, 11 Aralık 2014 Proje Döngüsü Seçilen projeler Bilgi Güncelleme Formu Sözleşme İlk Ödeme Ara rapor İkinci Ödeme Final Rapor Son Ödeme Genel Hatırlatmalar

Detaylı

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi

ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi ANKARA Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Uluslararası Projeler Birimi Bireylerin Öğrenme Hareketlilikleri Amaç Bu eylem kapsamındaki

Detaylı

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR 2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR Bu teklif çağrılarına ilişkin sorulan soruların birçoğu, Başvuru Rehberlerinin dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilir.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI KURULUŞLARCA DESTEKLENEN PROJELERİN KURUM PAYI VE EMANET HESAPLARI KULLANIM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Sorumluluk, Tanımlar

Detaylı

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı. 11 Aralık 2014 Ankara

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı. 11 Aralık 2014 Ankara 2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı 11 Aralık 2014 Ankara İçerik Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar 2014 yılı başvuru istatistikleri Hibe Sözleşmesi ve Hibeyle

Detaylı

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr

Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! www.happykids.com.tr Erasmus+ OKUL DEĞERİNİ BİLİN! Erasmus+ Okul Okul Eğitimi Programı AMAÇLARI Eğitimde kaliteyi artırmak, Program ülkeleri okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmek Erasmus+ Okul Hedef

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ŞUBAT 2015

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ŞUBAT 2015 ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ŞUBAT 2015 ERASMUS+ KA2 STRATEJİK ORTAKLIKLAR Proje çağrıları ne zaman yapılacak? Proje sunumundan önce yurtdışı ortak bulmak zorunlu mudur? Yoksa proje onaylandıktan

Detaylı

1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ

1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ 1.1. ÇOK YILLI İŞBİRLİĞİ Can Mindek Amaçlar Kültür alanında çalışan kişilerin sınır ötesi hareketliliklerinin teşvik edilmesi, Eserlerin ve kültür-sanat çalışmalarının sınır ötesi dolaşımının desteklenmesi,

Detaylı

Proje Bütçelendirme. Rıfat Ünal Sayman. www.rec.org.tr

Proje Bütçelendirme. Rıfat Ünal Sayman. www.rec.org.tr Proje Bütçelendirme Rıfat Ünal Sayman Bütçe - Tanım Mali kaynakları planlanan hedeflere sistematik olarak bağlamanın aracı. En basit anlamıyla bütçe, belli bir gelecek dönem için beklenen gelir ve giderleri

Detaylı

2016 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı. 21 Kasım 2016 Ankara

2016 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı. 21 Kasım 2016 Ankara 2016 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklıklar Açılış Toplantısı 21 Kasım 2016 Ankara Toplantı Programı Taslak Gündem 09:30-10:00 Kayıt ve Çay - Kahve İkramı 10:00-10:10 Açılış 10:10-11:45

Detaylı

Kaliteye Yönelik Tedbirler

Kaliteye Yönelik Tedbirler Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketlilik Kaliteye Yönelik Tedbirler 28 Kasım 2017 Ankara Hareketlilik Başvuru-Kabul Başvuru Kabul Yedek 2296 1944 1944 1482 767 221 209 324 105 114 526 213 2014 2015 2016 2017

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları SIKÇA SORULAN SORULAR

Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları SIKÇA SORULAN SORULAR Hayatboyu Öğrenme/ Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları SIKÇA SORULAN SORULAR Başvuru formunda belirtmiş olduğumuz hareketliliklerin yeri, tarihi, süresi ve sayılarında değişiklik yapabilir miyiz?

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar. Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi Ortaklıkları Sektörel

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ BAŞVURU: Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen personelimizin 30.11.2018 28.12.2018 tarihleri

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı

Proje Hazırlama LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama M. Akif KILIÇ LdV Program Uzmanı 1 Neden Hareketlilik Projesi? Sorumlu kişilerin; bilgi ve becerilerinin artmasını mı teknolojiyi ve yenilikleri

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 2 4 ŞUBAT 2012 - ANKARA İÇERİK Erasmus projelerinin tanıtımı Hareketlilik faaliyeti Proje yaşam döngüsü Hareketlilik projelerinde kurallar Hazırlık Ziyaretleri ERASMUS PROJE

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2015

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2015 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Başlangıç Toplantısı Ankara, 2015 TOPLANTI İÇERİK Proje İdari Yönetimi ve Uygulaması Sözleşme Uygulama Yönetim Raporlar Proje Bütçe/Finans Yönetimi ve Uygulaması

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2014 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı Ankara, 2014 İÇERİK Hareketlilik projeleri 2014 yılı başvuru istatistikleri Sözleşme süreci Sözleşme Öncesi Süreç Sözleşme

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2013/2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Proje Başlangıç Toplantısı Gündem Mali Destek Yasal Çerçeve 5449 Sayılı Kanun Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği Destek Yönetim Kılavuzu

Detaylı

İlk Ödeme (Pre-financing)

İlk Ödeme (Pre-financing) Kaynak Aktarımı İlk Ödeme (Pre-financing) Hibe Sözleşmesi yürürlüğe girdikten 30 gün içinde veya projenin başlangıç tarihinden 10 gün önce koordinatörün hesabına gönderiliyor. Proje bütçesinin %5 i ilk

Detaylı

H.Cem ÇELİKÖZ, SMMM AB Hibe Denetçisi, İzleme Uzmanı

H.Cem ÇELİKÖZ, SMMM AB Hibe Denetçisi, İzleme Uzmanı H.Cem ÇELİKÖZ, SMMM AB Hibe Denetçisi, İzleme Uzmanı FİNANSAL RİSK NEDİR? PROJE belirli bir AMAÇ için belirli bir AMAÇ için amaca uygun ve önceden belirlenmiş bir SÜRE içinde mevcut yada dış kaynaklardan

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KOCATEPE STAJ KONSORSİYUMU PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Kocatepe Staj Konsorsiyumu, personel değişimi ve staj amaçlı öğrenci

Detaylı

2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Açılış Toplantısı

2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Açılış Toplantısı Hayatboyu Öğrenme (LLP)/Comenius Programı 2013 Yılı Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri Açılış Toplantısı 10 Ekim 2013, İstanbul SIKÇA SORULAN SORULAR Başvuru formunda belirtmiş olduğumuz hareketliliklerin

Detaylı

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103)

PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) 2018-2020 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ PERSONEL DERS VERME / EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU (KA103) Başvuru Tarihleri: 23 Ocak 8 Şubat 2019 Başvuru: Öncelikle Uluslararası İlişkiler Birimi web sayfasında

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 27.12.2013) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü İstanbul, 12 Şubat 2014 Stratejik Ortaklıklar AE2 - Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği: Stratejik Ortaklıklar Bilgi

Detaylı

1 Haziran 2016 Ankara

1 Haziran 2016 Ankara IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı "Okul ve Yetişkin Eğitimi Personelinin Mesleki Gelişimini Desteklemek Suretiyle Eğitimde Kalitenin Artırılması Projesi" Kapsamında Desteklenen

Detaylı

Soru 1 : Proje sonunda toplam proje bütçesi tahmin edilenden düşük çıkarsa alacağım destek miktarı da değişecek mi?

Soru 1 : Proje sonunda toplam proje bütçesi tahmin edilenden düşük çıkarsa alacağım destek miktarı da değişecek mi? Soru 1 : Proje sonunda toplam proje bütçesi tahmin edilenden düşük çıkarsa alacağım destek miktarı da değişecek mi? Ajansın toplam uygun maliyetinizin kayda bağlanmış mali destek oranından (%) daha fazlasını

Detaylı

ANTALYA VALĠLĠĞĠ AVRUPA BĠRLĠĞĠ PROJELERĠ KOORDĠNASYON MERKEZĠ

ANTALYA VALĠLĠĞĠ AVRUPA BĠRLĠĞĠ PROJELERĠ KOORDĠNASYON MERKEZĠ LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLĠLĠK (MOBILITY) Esra TĠLKĠOĞLU 1 Neden Hareketlilik Projesi? Kişilerin bilgi ve becerilerinin artmasını sağlamak Teknolojiyi ve yenilikleri yerinde görebilmek Uygulamaları

Detaylı

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2015

ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı. Ankara, 2015 ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti Başlangıç Toplantısı Ankara, 2015 İÇERİK 2015 Yılı İstatistikleri Proje Yönetimi I Sözleşme Süreci - Sözleşme Öncesi Süreç - Sözleşme Süreci ve

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Dr. Selen TOKGÖZ Uzman 22.06.2014, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme ve hibe tahsisatı süreci 3. Sözleşme süreci 4. Uygulama

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esas ve Usullerin amacı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı

ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLERİ

ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLERİ ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM DESTEKLERİ Celil YAMAN Erasmus+ Mesleki Eğitim Koordinatörü 19 Şubat 2014 Niçin Yeni Bir Yaklaşım? Eğitim-öğretim ve gençlikte değişen durumlar: Derin ekonomik kriz ve yüksek oranda

Detaylı

ERASMUS+ Yenilikçi ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği KA2 (Ana Eylem 2) Stratejik Ortaklıklar - Yetişkin Eğitimi

ERASMUS+ Yenilikçi ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği KA2 (Ana Eylem 2) Stratejik Ortaklıklar - Yetişkin Eğitimi ERASMUS+ Yenilikçi ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği KA2 (Ana Eylem 2) Stratejik Ortaklıklar - Yetişkin Eğitimi Ankara, 2014 Stratejik Ortaklıklar Kapsam Yeni ve yenilikçi yaklaşımları; geliştirmek,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ

YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ PROJE DÖNGÜSÜ Yükseköğretim Koordinatörlüğü Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı 11.06.2015, Antalya PROJE DÖNGÜSÜ 1. Başvuru süreci 2. Değerlendirme

Detaylı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LEONARDO DA VINCI PROGRAMI HAREKETLİLİK (MOBILITY) Proje Hazırlama 1 LdV Türkiye Genel Hareketlilik Başvuru Sayısı 3000 2838 2500 2571 2572 2000 1966 1799 1500 1000 500 293 0 2004 2005 2006 2007 2008 2009

Detaylı

YENİ YMM RAPORU FORMATI

YENİ YMM RAPORU FORMATI YENİ YMM RAPORU FORMATI KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM (IPA) SÜRECİNDE FAYDALANICI HARCAMASINI YAPTIĞI TUTAR KADAR ÖDEME ALABİLECEKTİR BELİRLENEN SÜREDE KULLANILMAYAN TUTAR AB BÜTÇESİNE İADE EDİLECEKTİR MALİ

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS PROGRAMI 4 Mart 2013 - ANKARA İÇERİK Erasmus Proje Türleri Proje Döngüsü Erasmus Hareketlilik Projelerinde Genel Kurallar ERASMUS PROJE TÜRLERİ Hareketlilik Yoğun Programlar

Detaylı

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici)

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici) Adaylık Döneminde Türkiye ye Sağlanan Mali Yardımlar Nelerdir? Katılım Öncesi AB Mali Yardımı Avrupa Yatırım Bankası Kredileri Topluluk ları (. Çerçeve ı, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik ları, Kültür ı, Rekabetçilik

Detaylı

Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar.

Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar. Tanımı Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar. Amacı Personelin çalıştığı ülke dışındaki bir program ülkesinde altı haftaya kadar eğitim almasını sağlayarak,

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

En az 8 saat ders vermek şartı ile en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay (seyahat süresi hariç).

En az 8 saat ders vermek şartı ile en az 2 iş günü ve en fazla 2 ay (seyahat süresi hariç). 2016 / 2017 DÖNEMİ ERASMUS+ DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Faaliyetine başvurmak isteyen AKADEMİK personelin; 05 Haziran 2017 25 Haziran 2017

Detaylı

2016 / 2017 YILI ERASMUS+ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

2016 / 2017 YILI ERASMUS+ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA 2016 / 2017 YILI ERASMUS+ EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği Faaliyetine başvurmak isteyen İDARİ personelin; 05 Haziran 2017 25 Haziran 2017 tarihleri

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 08 PROJE YILI ERASMUS+ KA 07 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

Proje Bütçe Formunun Doldurulması (Ek B)

Proje Bütçe Formunun Doldurulması (Ek B) Proje Bütçe Formunun Doldurulması (Ek B) GÜNDEM Maliyetlerin Uygunluğu Bütçe Formu (EK B) Faaliyet Bütçesi (EK B-1) Beklenen Finansman Kaynakları (EK B-2) Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi (EK B-3) 2 MALĠYETLERĠN

Detaylı

EK III. Hayatboyu Öğrenme Programı. Erasmus Yoğun Dil Kursu Düzenleyen Kurumlar için Rehber* Sözleşme Yılı 2013 Akademik Yıl 2013/2014

EK III. Hayatboyu Öğrenme Programı. Erasmus Yoğun Dil Kursu Düzenleyen Kurumlar için Rehber* Sözleşme Yılı 2013 Akademik Yıl 2013/2014 EK III Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Yoğun Dil Kursu Düzenleyen Kurumlar için Rehber* Sözleşme Yılı 2013 Akademik Yıl 2013/2014 *Bu Rehber Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAYIS 2016 Üniversitemizde Yürütülen Projeler ve Destekleyen Kuruluşlar PROJELER DESTEKLEYEN KURULUŞ BAP TUBĠTAK AB SAN-TEZ DĠĞER KURUMLARCA DESTEKLENEN PROJELER

Detaylı

2013-2014 Proje Döngüsü. Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim

2013-2014 Proje Döngüsü. Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim 2013-2014 Proje Döngüsü Sözleşme, Ara Rapor, Nihai Rapor, Denetim Erasmus Hareketlilik Faaliyeti Proje Yönetim Toplantısı Ege Üniversitesi, Üniversitesi, İzmir 6-7 Mayıs 2013 Erasmus Hareketlilik Faaliyetlerinde

Detaylı

2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Başlangıç Toplantısı. 12 Ekim 2015 Ankara

2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Başlangıç Toplantısı. 12 Ekim 2015 Ankara 2015 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Başlangıç Toplantısı 12 Ekim 2015 Ankara İçerik Okul eğitimi personel hareketliliği projeleri 2015 yılı başvuru istatistikleri Birim katkıların

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEĞİ PROGRAMI RAPORLAMA EĞİTİMİ 2 Raporlama Yükümlülükleri Nihai Rapor Proje Sonrası Değerlendirme Raporu 3 NİHAİ RAPOR Nihai rapor nedir? Nihai Rapor,

Detaylı

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT G.M.K. Bulvarı No:128 B. Blok Kat:3 Tandoğan Maltepe/ANKARA Tel : (312) 231 87 33 Faks : (312) 229 48 35 YASAL MEVZUAT STB Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Projelerinin Desteklenme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli

Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi modeli GfNA-II-B-Erasmus+ Hibe Sözleşmesi - Personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği 23 Haziran 2014 versiyonu Erasmus+ Yükseköğretim personel ders verme ve eğitim alma hareketliliği için hibe sözleşmesi

Detaylı

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Açılış Toplantısı. Proje Yönetimi 16 Ekim 2014 Ankara

2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Açılış Toplantısı. Proje Yönetimi 16 Ekim 2014 Ankara 2014 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projeleri Açılış Toplantısı Proje Yönetimi 16 Ekim 2014 Ankara İçerik Okul eğitimi personel hareketliliği projeleri 2014 yılı başvuru istatistikleri

Detaylı

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013

ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ. Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 ERASMUS PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ Avrupa Birliği Birimi 31 Ocak 1 Şubat 2013 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları İki programdan oluşmaktadır: Hayatboyu Öğrenme Programı Gençlik Programı

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı Mali Destek Yasal Çerçeve Proje Teklif Çağrısı Süreci İzleme ve Değerlendirme Süreci Destek Sözleşmesi Önemli

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 14.04.2015) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü

Ar-Ge Destekleri. Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI. Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü Ar-Ge Destekleri Bilgi Dokümanı SAN-TEZ PROGRAMI TÜBİTAK TEYDEB DESTEK PROGRAMLARI Huriser BALCI Ar-Ge Koordinatörü BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SAN-TEZ PROGRAMI DESTEK ORANI : Bakanlık tarafından

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!!

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! Giden Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Başvuru Süreci Başvuru Şartları ve Süreci Ders Verme Başvuru Formu Eğitim Alma Başvuru

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ

MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bölüm B Mesleki eğitim ve öğretim öğrenicileri ve personeline yönelik hareketlilik projesi MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bu hareketlilik projesi aşağıdaki

Detaylı

BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ

BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ Bölüm B Büyük Ölçekli Avrupa Gönüllü Hizmeti etkinlikleri BÜYÜK ÖLÇEKLİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ ETKİNLİKLERİ BÜYÜK ÖLÇEKLİ AGH ETKİNLİKLERİNİN AMAÇLARI NELERDİR? Bu eylem, gençlik, kültür ve spor alanında

Detaylı

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd.

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR. Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı ONLINE ARAÇLAR Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Kurum Koordinatör Yrd. 23/05/2017 Gülsüm MEZGEL YARTAŞ Erasmus+ Yükseköğretim Yeni Başlayanlar

Detaylı

ERASMUS YOĞUN PROGRAM PROJELERİ

ERASMUS YOĞUN PROGRAM PROJELERİ ERASMUS YOĞUN PROGRAM PROJELERİ PROJE YÖNETİM TOPLANTISI 3 Ekim 2011, Yaşar Üniversitesi, İzmir Özlem YÜCEL Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi LLP/Erasmus Uzmanı Yoğun Program Proje Süreci

Detaylı

Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Esaslarda geçen;

Tanımlar ve kısaltmalar MADDE 4 (1) Bu Esaslarda geçen; KALKINMA BAKANLIĞI AVRUPA BĐRLĐĞĐ REKABET EDEBĐLĐRLĐK VE YENĐLĐK ÇERÇEVE PROGRAMI BĐLGĐ VE ĐLETĐŞĐM TEKNOLOJĐLERĐ POLĐTĐKA DESTEK PROGRAMI YURTDIŞI TOPLANTI DESTEĞĐ ÖDENEĞĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR Amaç

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA

PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA PROJE UYGULAMA SÜRECİ SATIN ALMA SUNUM İÇERİĞİ Satın Alma Nedir? Genel Çerçeve Genel Süreç Satın Alma Stratejisi/Planı Satın Alma Usulleri Doğrudan Temin Pazarlık Usulü Açık İhale Usulü Satın Alma Süreçlerinin

Detaylı

ERASMUS PROJE DÖNEMİ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ

ERASMUS PROJE DÖNEMİ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ ERASMUS+ 2018 PROJE DÖNEMİ PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU REHBERİ BAŞVURU: Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen akademik personelimizin 30.11.2018 28.12.2018 tarihleri

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU DESTEKLENEN İŞLETMELERİN YERİNDE IZLENMESİ-DENETLENMESİ ÖDEMELER VE DİĞER HUSUSLAR Bu denetim

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK KULLANIMI YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK KULLANIMI YÖNERGESİ Karar Tarihi :07.05.2014 Karar No : B.30.2.OGÜ.0.05.01.00-15/01 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) KAYNAK KULLANIMI YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1-Bu Yönerge, Eskişehir

Detaylı

Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları. Eylül 2012, Ankara

Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları. Eylül 2012, Ankara Hayatboyu Öğrenme/Comenius Programı Comenius Okul Ortaklıkları Proje Yönetim Toplantıları Eylül 2012, Ankara Buraya nasıl geldik? Başvuruların teslim alınması Uygunluk kontrolü İçerik değerlendirmesi Ulusal

Detaylı

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2

2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ REHBERİ İÇİNDEKİLER 1. DEĞERLENDIRME VE SEÇIM SÜRECINE ILIŞKIN TEMEL ILKELER:... 2 1.1. Uygunluk Değerlendirmesi:... 2 1.2. Değerlendirme Kriterleri:...

Detaylı

OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ

OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ OKUL EĞİTİMİ PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bu hareketlilik projesi aşağıdaki faaliyetlerden birini ya da daha fazlasını kapsayabilir: Personel hareketliliği: Öğretme görevlendirmeleri: bu Faaliyet

Detaylı

1.1) Personel Giderleri(Staff Cost) GENEL HUSUSLAR BÜTÇE KALEMLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA. A- Doğrudan Giderler Kalemi(Direct Cost)

1.1) Personel Giderleri(Staff Cost) GENEL HUSUSLAR BÜTÇE KALEMLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA. A- Doğrudan Giderler Kalemi(Direct Cost) Hayatboyu Öğrenme Programı 2007-2013 Leonardo da Vinci Leonardo da Vinci Programı Yenilik Transferi BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 GENEL HUSUSLAR

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (TÜRKİYE ULUSAL AJANSI) ERASMUS+ KA1 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (TÜRKİYE ULUSAL AJANSI) ERASMUS+ KA1 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (TÜRKİYE ULUSAL AJANSI) ERASMUS+ KA1 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ GENÇLİK DEĞİŞİMLERİ NİHAİ RAPOR REHBERİ 2015 Proje Süreci, proje başvuru

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ

MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bölüm B Mesleki eğitim ve öğretim öğrenicileri ve personeline yönelik hareketlilik projesi MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM ÖĞRENİCİLERİNE VE PERSONELİNE YÖNELİK HAREKETLİLİK PROJESİ Bu hareketlilik projesi aşağıdaki

Detaylı

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI ERASMUS+ PROGRAMI 2014/2015 AKADEMİK YILI EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI 2007-2014 yılları arasında yürütülen Eğitim Alma Hareketliliği, Hayatboyu Öğrenme/Erasmus Programı kapsamında yer almaktaydı.

Detaylı

Hazırlık Aşaması. Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü

Hazırlık Aşaması. Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü Hazırlık Aşaması Proje Ekibin Kurulması, teknik alt yapı, görev tanımları, izin prosedürü Uygulama Faaliyetler Faaliyet Planlaması İş paketleri oluşturma Faaliyet ve Zaman Planlaması FAALİYET PLANLAMASI,

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDAKİ DESTEKLER Yükseköğretim Erasmus+ kapsamında yer alan Yükseköğretim Programı yükseköğretim alanındaki projelere hibe desteği sunmaktadır. Bu alandaki projeler için hedef

Detaylı

ERASMUS+ KA2 STRATEJİK ORTAKLIKLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROJELERİ SIK SORULAN SORULAR

ERASMUS+ KA2 STRATEJİK ORTAKLIKLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROJELERİ SIK SORULAN SORULAR ERASMUS+ KA2 STRATEJİK ORTAKLIKLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROJELERİ SIK SORULAN SORULAR Stratejik Ortaklık Projelerinde Türkiye deki tüm yükseköğretim kurumları koordinatör ya da ortak olarak yer alabilir mi? Yükseköğretim

Detaylı

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ NİHAİ RAPOR REHBERİ

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ NİHAİ RAPOR REHBERİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (TÜRKİYE ULUSAL AJANSI) ERASMUS+ KA1 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ NİHAİ RAPOR REHBERİ 2015 Proje Süreci, proje

Detaylı