GFC GENERAL FINANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ Sayfa No: 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GFC GENERAL FINANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ Sayfa No: 1"

Transkript

1 Sayfa No: 1 1. ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU: a) İşletmenin ticaret unvanı: Şirket in unvanı Salahsun Hekimoğlu Menkul Değerler A.Ş. iken 19 Nisan 1991 tarihinde Marjinal Menkul Değerler olarak, 30 Mayıs 1995 tarihinde GFC General Finans Menkul Değerler A.Ş. olarak değiştirilmiştir. Şirket in unvanı, 31 Aralık 2007 tarihinde GFC General Finans Menkul Değerler Yatırım A.Ş. olarak ticaret sicilde tescil edilmiştir. Şirketin unvanı, son olarak, GFC General Finans Menkul Değerler Anonim Şirketi olarak değişmiş olup, söz konusu unvan değişikliği tarihinde tescil edilerek tarih 7102 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde ilan edilmiştir. Şirket Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunmak üzere 26 Haziran 1990 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil ine tescil ve 9 Temmuz 1990 tarih, 6111 sayılı T.Ticaret Sicili Gazetesi nde ilan edilerek kurulmuştur. b) Merkez adresi: Maçka Cad. Feza Apt. No:1 K:4 Teşvikiye/ İstanbul KADIKÖY İrtibat Bürosu: Bağdat Cd. No:327 B Blok D:6 Kadıköy/İSTANBUL İrtibat Bürosu, SPK nın 30/12/2005 tarih ve sayılı yazısı ile açılması kabul edilmiş ve 20/02/2006 tarih ve 6496 sayılı T.Ticaret Sicil Gazetesi nde İrtibat Bürosu açma kararı tescil edilmiştir. Söz konusu irtibat bürosu KAPATILMIŞTIR. Kapatılma kararı tarihinde tescil edilmiş olup, tarih ve 7153 sayılı T.Ticaret Sicil Gazetesi nde ilan edilmiştir. ANKARA İrtibat Bürosu: Kocatepe Mh. Mithatpaşa Cd. No:68 D:8 Kızılay/ANKARA İrtibat bürosu, SPK nın 20/01/2006 tarih ve 808 sayılı yazısı ile açılması kabul edilmiş ve 03/02/2006 tarih ve 6485 sayılı T.Ticaret Sicil Gazetesi nde İrtibat Bürosu açma kararı tescil edilmiştir. Söz konusu irtibat bürosu KAPATILMIŞTIR. Kapatılma kararı tarihinde tescil edilmiş olup, tarih ve 7153 sayılı T.Ticaret Sicil Gazetesi nde ilan edilmiştir. c) Grup şirketi ise ait olduğu grubun adı: Şirketin ait olduğu Şirket Grubu yoktur. Şirket Mahmut Hüseyin Kölük e aittir. d) İşlem gördüğü borsa(lar): Şirket borsaya kote değildir.

2 Sayfa No: 2 e) Faaliyet türleri: 2499 sayılı kanun hükümlerine uygun olarak menkul kıymetler üzerinde her türlü aracılık faaliyetinde bulunmak, mali değerleri temsil eden veya temsil edenin yükümlülüklerini içeren her türlü evrakın başkası veya kendisi adına alım ve satımını yapmaktır. f) Fiili faaliyet konusu: Sermaye Piyasası Kurulu 14 Kasım 2002 tarihli 51 sayılı izin yazısı ile 19 Kasım 2002 tarihi itibariyle Sermaye Piyasalarında faaliyette bulunmaya başlamış olup, menkul Kıymetler üzerinde her türlü aracılık faaliyetinde bulunmak, mali değerleri temsil eden veya temsil edenin yükümlülüklerini içeren her türlü evrakın başkası veya kendisi adına alım ve satımını yapmaktadır. Şirketin SPK dan almış olduğu belgeler aşağıda belirtilmiştir: Tarih No Belge ARK/ASA-374 Alım Satıma Aracılık Yetki Belgesi B.02.1.SPK.0.16 Sermaye Piyasası Araçlarının Kredili Alım, Açığa Satış ve Ödünç Alma ve Verme İşlemleri Yetki Belgesi ARK/TAASA 148 Türev Araçların Alım Satımına Aracılık Yetki Belgesi Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası A.Ş. de Şirket in SPK dan almış olduğu tarih ve 271 no.lu Halka Arza Aracılık Yetki Belgesi, Şirket in istemi üzerine SPK tarafından iptal edilmiştir. Söz konusu iptal kararı 01 Mayıs 2008 tarih ve 7053 sayılı ticaret sicil gazetesinde yayımlanmıştır. Şirket in SPK dan almış olduğu tarih ve 110 no.lu Repo-Ters Repo Yetki Belgesi, Şirket in istemi üzerine SPK tarafından iptal edilmiştir. Söz konusu iptal kararı 28 Temmuz 2008 tarih ve 7114 sayılı ticaret sicil gazetesinde yayımlanmıştır. Şirket in tarihli yönetim kurulu kararı ile, SPK dan almış olduğu tarih 239 no.lu Yatırım Danışmanlığı Yetki Belgesi nin ve tarih 260 no.lu Portföy Yöneticiliği Yetki Belgesi nin iptali istenmiştir. Söz konusu belgeler SPK tarafından iptal edilmiştir. İptal kararı 13 Ekim 2008 tarih ve 280 sayılı ticaret sicil gazetesinde yayımlanmıştır. g) Ortaklık yapısı ile işletmede dolaylı kontrolü bulunan ortak(lar): Pay Oranı (%) Düzeltilmemiş Sermaye (TTK göre) (TL) Pay Oranı (%) Düzeltilmemiş Sermaye (TTK göre) (TL) Düzeltilmiş Sermaye (TL) Adı Soyadı Mahmut Hüseyin KÖLÜK 99, , Diğer 0,01 1 0,

3 Sayfa No: 3 Şirket TL Sermaye bedelini TL sına çıkartmak için karar almış olup 10/04/2009 tarihinde sermaye artışı tadil tasarısı tescil edilerek 15/04/2009 tarihli 7292 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinde ilan ettirmiştir. h) Kategorileri itibariyle yıl içinde çalışan personelin ortalama sayısı: itibariyle çalışan sayısı 31 kişi ( kişidir.) ı) İşletmenin bağlı ortaklıkları: Yoktur. i) İştirakleri ve müşterek yönetime tabi teşebbüslerinin ticaret unvanları: Yoktur. 2. MALİ TABLOLARIN SUNUMUNA İLİŞKİN ESASLAR: 2.1) SUNUMA İLİŞKİN TEMEL ESASLAR a) Uygulanan Muhasebe Standartları: Şirket yasal defterlerini ve kanuni mali tablolarını Türk Ticaret Kanunu ( TTK ) ve vergi mevzuatınca belirlenen muhasebe ilkelerine uygun olarak tutmakta ve hazırlamaktadır. Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ), Seri: XI, No: 29 sayılı Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliğ ile işletmeler tarafından düzenlenecek finansal raporlar ile bunların hazırlanması ve ilgililere sunulmasına ilişkin ilke, usul ve esasları belirlemektedir. Bu Tebliğ, tarihinden sonra sona eren ilk ara mali tablolardan geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğe istinaden, işletmeler Uluslararası Muhasebe/Finansal Raporlama Standartları nı ( UMS/UFRS ) uygularlar ve finansal tabloların UMS/UFRS lere göre hazırladığı hususuna dipnotlarda yer verirler. Bu kapsamda, benimsenen standartlar ile paralellik arz eden, Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu nca ( TMSK ) yayımlanan Türkiye Muhasebe/Finansal Raporlama Standartları ( TMS/TFRS ) esas alınır. Dolayısıyla ilişikteki mali tablolar SPK Seri: XI, No: 29 sayılı tebliğe göre hazırlanmış olup mali tablolar ve dipnotlar, SPK tarafından tarihli duyuru ile uygulanması zorunlu kılınan formatlara uygun olarak sunulmuştur. Bu kapsamda geçmiş dönem mali tablolarında bazı sınıflamalar yapılmıştır. b) Para Ölçüm ve Raporlama Birimi Raporlama para birimi Türk Lirası dır (TL).

4 Sayfa No: 4 c) Netleştirme/Mahsup Şirketin finansal varlık ve yükümlülükleri gelecekte net olarak ödenmesi veya tahsilinin net olarak yapılmasını mümkün kılan karşılık ayırmalar dışında netleştirmeye tabi tutulmamıştır. d) Karşılaştırmalı Bilgiler Şirket in tarihli mali tabloları aşağıda belirtilen mali tablolar ile birlikte karşılaştırmalı hazırlanmıştır: i) Önceki yıla ilişkin yıllık bilanço ( ) ile karşılaştırmalı olarak hazırlanmış cari ara dönem bilançosu, ii) Cari yıla ilişkin hesap dönemi başından yıl sonuna kadar olan faaliyetleri kapsayan kümülatif gelir tablosu ile önceki yılın aynı dönemine ilişkin gelir tablosu ( , ), iii) Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırmalı olarak hazırlanmış, cari yıla ilişkin hesap dönemi başından dönem sonuna kadar olan öz sermaye değişimlerini gösteren öz sermaye değişim tablosu ( , ), iv) Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırmalı olarak hazırlanmış ( , ), cari yıla ilişkin hesap dönemi başından dönem sonuna kadar olan nakit akımlarını gösteren nakit akım tablosu. 2.2) MUHASEBE POLİTİKALARINDA DEĞİŞİKLİKLER: Bir muhasebe politikası değiştirildiğinde, finansal tablolarda sunulandan daha önceki dönemlere ilişkin toplam düzeltme tutarı bir sonraki dönem birikmiş karlara alınır. Önceki dönemlere ilişkin diğer bilgiler de yeniden düzenlenir. Muhasebe politikalarındaki değişikliklerin cari döneme, önceki dönemlere veya birbirini izleyen dönemlerin faaliyet sonuçlarına etkisi olduğunda; değişikliğin nedenleri, cari döneme ve önceki dönemlere ilişkin düzeltme tutarı, sunulandan daha önceki dönemlere ilişkin düzeltme tutarları ve karşılaştırmalı bilginin yeniden düzenlendiği ya da aşırı bir maliyet gerektirdiği için bu uygulamanın yapılmadığı kamuya açıklanır.

5 Sayfa No: 5 2.3) MUHASEBE TAHMİNLERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER VE HATALAR: Bir muhasebe tahminindeki değişikliğin etkisi, yalnızca bir döneme ilişkinse, değişikliğin yapıldığı cari dönemde; gelecek dönemlere de ilişkinse, hem değişikliğin yapıldığı hem de gelecek dönemde, ileriye yönelik olarak, net dönem karı veya zararının belirlenmesinde dikkate alınacak şekilde finansal tablolara yansıtılır. Bir hatanın düzeltme tutarı geriye dönük olarak dikkate alınır. Bir hata, ortaya çıktığı önceki dönemlere ilişkin karşılaştırmalı tutarların yeniden düzenlenmesi veya bir sonraki raporlama döneminden önce meydana geldiğinde, söz konusu döneme ait birikmiş karlar hesabının yeniden düzenlenmesi yoluyla düzeltilir. Bilgilerin yeniden düzenlenmesi aşırı bir maliyete neden oluyorsa önceki dönemlere ait karşılaştırmalı bilgiler yeniden düzenlenmemekte, bir sonraki dönemin birikmiş karlar hesabı, söz konusu dönem başlamadan önce hatanın kümülatif etkisiyle yeniden düzenlenmektedir. 2.4) ÖNEMLİ MUHASEBE POLİTİKALARININ ÖZETİ a) Hasılat: Şirketin hasılatları alınan veya alınacak olan bedelin makul değeri ve tamamlanma düzeyi dikkate alınarak mali tablolara yansıtılmıştır. b) Maddi Varlıklar: Şirketin Maddi Duran Varlıkları, kullanıma hazır hale getirmek için katlanılan masraflar da dahil olmak üzere, maliyet değerleri üzerinden birikmiş amortisman ve birikmiş değer kaybı düşülerek gösterilmiştir. Maddi duran varlıkların satılması durumunda bu varlığa ait maliyet ve birikmiş amortismanlar ilgili hesaplardan düşüldükten sonra oluşan kar ya da zarar gelir tablosuna intikal ettirilmektedir. Arsalar dışındaki varlıklar amortismana tabi tutulurken Vergi Usul Kanununda yer alan varlığın faydalı ömrüne göre belirlenen oranlar esas alınmak suretiyle amortismana tabi tutulmaktadır. % Demirbaşlar 6, c) Maddi Olmayan Varlıklar:

6 Sayfa No: 6 Şirketin Maddi Olmayan Duran Varlıkları elde etme maliyetleri üzerinden kayda alınmıştır. Bu varlıklar Vergi Usul Kanunda yer alan varlığın faydalı ömrüne göre belirlenen oranlar esas alınmak suretiyle amortismana tabi tutulmaktadır. % Haklar 6,66-33,33 d) Varlıklarda Değer Düşüklüğü: Finansal varlıklar dışındaki uzun vadeli varlıklar dahil olmak üzere tüm varlıkların kayıtlı değeri piyasa değerinin ( geri kazanılacak tutar) altına düşmüş ise bu varlıklar için değer düşüş karşılığı ayrılmaktadır. e) Borçlanma Maliyetleri: Dönem içerisinde oluşan ve aktifleştirilenler dışındaki borçlanma maliyetleri doğrudan gelir tablosuna kaydedilmiştir. f) Finansal Araçlar: Finansal araçlar, kasa, banka gibi hazır değerler, menkul kıymetler, iştirakler, bağlı ortaklıklar, ticari alacaklar, diğer alacaklar gibi finansal varlıklar ile banka kredileri, çıkarılmış bono ve senetler, ticari borçlar, diğer borçlar gibi finansal yükümlülükleri kapsamakta olup değerleme ilkeleri aşağıdaki gibidir. Finansal Varlıklar: Nakit ve nakit benzeri değerler: Kasa ve bankalardaki tutarlar olup, kısa vadeli yüksek likiditeye sahip varlıklardan oluşmaktadır. Ticari alacaklar ve diğer alacaklar: Şirketin müşterilerinden olan alacak tutarları ile diğer alacakları, şüpheli alacak karşılığı düşüldükten ve etkin faiz yöntemi ile ıskonto edildikten sonra mali tablolarda gösterilmiştir. Vadesi 2 gün ve daha az olan alacaklar kayıtlı değeri üzerinden bilançoya yansıtılmıştır. Menkul Kıymetler: Şirket menkul kıymet portföyünü aşağıdaki şekilde sınıflandırmaktadır: Alım-satım amaçlı menkul kıymetler: Şirketin ticari amaçla ve kar elde etmek amacıyla elde tuttuğu hisse senetlerini, yatırım fonları gibi menkul kıymetleri ifade etmekte ve piyasa değerleri ile

7 Sayfa No: 7 değerlenmektedir. Bu menkul kıymetlere ilişkin kar veya zararlar ilgili dönemin kar -zararı içerisinde gösterilmektedir. Vadeye kadar elde tutulacak menkul kıymetler: Vadeye kadar elde tutulacak finansal varlıklar etkin faiz (iç verim) oranı yöntemi kullanılarak iskonto edilmiş bedelleri ile değerlenmektedir. Satılmaya hazır menkul kıymetler: Şirketin satılmaya hazır olarak sınıflandırdığı menkul kıymeti yoktur. Satış ve geri alış anlaşmalı (Repo- Ters Repo) işlemler: Tekrar geri alımlarını öngören anlaşmalar çerçevesinde satılmış olan menkul kıymetler (Repo) Banka portföyünde tutuluş amaçlarına göre Alım satım amaçlı, Satılmaya hazır veya Vadeye kadar elde tutulacak portföylerde sınıflandırılmakta ve ait olduğu portföyün esaslarına göre değerlemeye tabi tutulmaktadır. Repo sözleşmesi karşılığı elde edilen fonlar pasifte Repo işlemlerinden sağlanan fonlar hesabında muhasebeleştirilmekte ve ilgili repo anlaşmaları ile belirlenen satım ve geri alım fiyatları arasındaki farkın döneme isabet eden kısmı için Etkin faiz (iç verim) oranı yöntemi ne göre gider reeskontu hesaplanmaktadır. Geri satım taahhüdü ile alınmış menkul kıymetler (Ters repo) işlemleri bilançoda Menkul kıymetler kalemi altında muhasebeleştirilmektedir. Ters repo anlaşmaları ile belirlenen alım ve geri satım fiyatları arasındaki farkın döneme isabet eden kısmı için Etkin faiz (iç verim) oranı yöntemi ne göre faiz gelir reeskontu hesaplanmaktadır. İştirakler, bağlı ortaklıklar: Şirketin iştirak ve bağlı ortaklığı yoktur. Finansal Yükümlülükler: Finansal Borçlar: Borçlar doğdukları tarihlerdeki tutarları üzerinden kayda alınır. Sonradan etkin faiz yöntemi ile iskonto edilmiş maliyet değeri üzerinden belirtilirler. İskonto edilen tutarlar finansman maliyeti olarak gelir tablosuna kayıt edilir. Şirketin kullandığı kredilere ilişkin detay bilgi raporumuzun 8. bölümünde mevcuttur. Ticari ve Diğer Borçlar: Ticari ve Diğer borçlar ilk kayda alınışta fatura değerleri, ilk kayda alınıştan sonra etkin faiz yöntemi ile iskonto edilmiş maliyet değerleri üzerinden mali tablolarda gösterilmektedir. Vadesi 2 gün ve daha az olan borçlar kayıtlı değeri üzerinden bilançoya yansıtılmıştır. g) Kur Değişiminin Etkileri:

8 Sayfa No: 8 Yıl içinde gerçekleşen yabancı paraya bağlı işlemler, işlem tarihindeki T.C Merkez Bankası döviz kurları kullanılarak Yeni Türk Lirası ne çevrilmektedir. Bilançoda yer alan yabancı paraya bağlı varlıklar ve borçlar bilanço tarihindeki T.C. Merkez Bankası (TCMB) döviz kurları kullanılarak Yeni Türk Lirası ne çevrilmiş olup bu işlemlerden doğan kur farkı gelir ve giderleri gelir tablosuna dahil edilmiştir. h) Hisse Başına Kazanç: Gelir tablosunun alt bölümünde belirtilen hisse başı kazanç/(kayıp), döneme ilişkin net kar /zararın döneme ilişkin hisse sayısına bölünmesiyle bulunmaktadır. Ancak şirket net zararı olduğundan hisse başına kazanç hesaplanmamıştır. ı) Bilanço Tarihinden Sonraki Olaylar: Bilanço tarihi ile bilançonun yayımı için yetkilendirme tarihi arasında, işletme lehine veya aleyhine ortaya çıkan olayları ifade eder. Bilanço tarihi itibariyle söz konusu olayların var olduğuna ilişkin yeni deliller olması veya ilgili olayların bilanço tarihinden sonra ortaya çıkması durumunda, şirket söz konusu hususları ilgili dipnotlarında açıklamaktadır. i) Karşılıklar, Şarta Bağlı Yükümlülükler ve Şarta Bağlı Varlıklar: Şarta bağlı yükümlülükler, kaynakların işletmeden çıkma ihtimalinin olduğu durumları, şarta bağlı varlıklar ise ekonomik faydanın işletmeye gireceğinin mümkün olduğu durumları ifade etmektedir j) Kiralama İşlemleri: Finansal kiralama yoluyla elde edilen duran varlıklar, ilgili varlığın makul değeri ile minimum kira ödemelerinin bugünkü değerinden düşük olanı üzerinden aktifte bir varlık olarak izlenir. Bu şekilde aktifte izlenen varlıkların amortismanı, diğer benzer varlıklar için uygulanan politikalara uygun olarak ayrılır. Kira süresinin kiralanan varlığın faydalı ömründen kısa olması ve kira süresi sonunda ilgili varlığın Şirket tarafından satın alınmasının makul şekilde kesin olmadığı durumlarda, aktifte yer alan kiralanan varlık kira süresi içerisinde; kiralanan varlığın faydalı ömrünün kira süresinden kısa olması durumunda ise faydalı ömrü içinde amortismana tabi tutulur. Şirketin finansal kiralama işlemi dışında bir kiralama mevcut değildir. k) İlişkili Taraflar:

9 Sayfa No: 9 Şirketin ilişkili tarafları ve bu taraflarla olan aktif, pasif ilişkileri ilişikteki mali tablolar üzerinde ayrı sınıflandırılarak gösterilmiştir. Buradaki ilişkili taraf deyimi; doğrudan ya da dolaylı olarak bir işletmenin kontrol etmesi, işletme üzerinde önemli derecede etki sağlayacak bir hakkın bulunması, ya da işletmenin iştiraki, yönetim kurulu üyesi, genel müdür gibi yöneticisi olması ilişkili taraf olarak adlandırılmaktadır. l)durdurulan Faaliyetler Şirketin durdurulan faaliyeti yoktur. m)kurum Kazancı Üzerinden Hesaplanan Vergiler Şirketler 2008 yılında % 20 oranında kurumlar vergisine tabidir. Vergilenebilir gelirden kurumlar vergisi ve diğer kanuni kesintiler çıktıktan sonra kalan kısmın tamamının veya bir kısmının temettü olarak; Gerçek kişilere Gelir ve Kurumlar Vergisinden istisna veya muaf gerçek ve tüzel kişilere, Dar mükellef gerçek ve tüzel kişilere, Dağıtılması halinde %10 Gelir Vergisi Stopajı hesaplanır dan sonra bu oran %15 olmuştur. Şirketin vergiye esas yasal mali tabloları ile Uluslar arası Finansal Raporlama Standartlarına göre hazırlanmış ilişikteki mali tablolar arasındaki farklılıklardan kaynaklanan geçici zamanlama farkları için ertelenmiş vergi aktifi veya pasifi hesaplanmıştır. Söz konusu zamanlama farkları alacak ve borçların reeskontu, kıdem tazminatı karşılığı, maddi ve maddi olamayan duran varlıklar üzerinden hesaplanmaktadır. Ertelenmiş vergi oranı olarak, %20 oranı kullanılmıştır. n) Çalışanlara Sağlanan Faydalar/Kıdem Tazminatları ve Emeklilik Planları Türkiye de mevcut Kanunlar ve toplu iş sözleşmelerine göre kıdem tazminatı, emeklilik veya işten çıkarılma durumlarında ödenmektedir. Şirketin ekteki mali tablolarında Kıdem tazminatı karşılığı, tazminata hak kazanan bütün çalışanların emekliliğinden kaynaklanan tahmini yükümlülüğüne ilişkin karşılığın, bugünkü değerinin tahmin edilmesi yoluyla hesaplanmıştır. o) Nakit Akım Tablosu:

10 Sayfa No: 10 Nakit akım tablosunda, döneme ilişkin nakit akımları esas, yatırım ve finansman faaliyetlerine dayalı bir biçimde sınıflandırılarak raporlanır. Nakit ve nakit benzeri değerler, kasa, bankalar ve diğer hazır değerleri içermektedir. 3. İŞLETME BİRLEŞMELERİ: Yoktur. (31 Aralık 2008 Yoktur). 4. İŞ ORTAKLIKLARI Yoktur. (31 Aralık 2008 Yoktur). 5. BÖLÜMLERE GÖRE RAPORLAMA Şirket mali tablolarını bölümlere göre raporlama yapmamaktadır. 6. NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ: Kasa Bankalar (Vadesiz Mevduat) Toplam Hazır Değerler FİNANSAL YATIRIMLAR, Net: Hisse Senetleri Hisse Senetleri Değer Düşüklüğü (-) - (30.140) Yatırım Fonları Borsa Para Piyasası İşlemleri Toplam Menkul Kıymetler Alım satım amaçlı Menkul Kıymetler: Hisse Senetleri:

11 Sayfa No: tarihi itibariyle hisse senedi bulunmamaktadır. ( TL) tarihinde İMKB'de açıklanan bekleyen en iyi alış emri fiyatıyla değerlemeye tabi tutulmuş ve TL menkul kıymetler değer azalışı hesaplanmış ve gelir tablosu ile ilişkilendirilmiştir Menkul son gün en Piyasa kıymet değer Nominal Maliyet iyi fiyat Değeri azalışı CEYLN 0,054 0,30 1,12 0,06 - ASYAB , (4.240) YKGYO , (25.900) TOPLAM (30.140) Yatırım Fonları: itibariyle yatırım fonu bulunmamaktadır. ( TL) Şirketin gelir reeskont bilgileri aşağıda gösterilmiştir: Yatırım Fonları Maliyet Değeri Değerlenmi ş Tutar (Bilanço Değeri) Gelir reeskontu Fon TOPLAM Devlet Tahvili: Şirket portföyünde yer alan devlet tahvillerini Alım satım amaçlı Menkul Kıymetler olarak sınıflandırmaktadır. Dönem sonu itibariyle devlet tahvilleri bulunmamaktadır. Alım Satım Amaçlı Menkul Kıymetler:

12 Sayfa No: 12 Ters Repo-Devlet Tahvili - Repo Konusu Devlet Tahvilleri: Şirketin repo-ters repo yetki belgesi bulunmamaktadır. Alım Satım Amaçlı Şirket Finansal varlıklarının tamamı alım satım amaçlı olarak sınıflandırılmıştır: Teminattaki Bağlı Menkul Kıymetler Toplam Teminattaki Bağlı Menkul Kıymetler Maliyet Değerlenmi ş (Bilanço Değerleme Farkı Tanım / Cinsi Nominal Piyasa Fiyatı (TL) Değeri) (TL) (TL) TRT030310T , TRT030310T , TRT030310T , TOPLAM Maliyet Değerlenmi ş (Bilanço Değerleme Farkı Tanım / Cinsi Nominal Piyasa Fiyatı (TL) Değeri) (TL) (TL) TRT040209T , TRT040209T , TRT040209T , TRT040209T , TRT040209T , TOPLAM Tamamı Şirketin faaliyeti dolayısıyla Sermaye Piyasası Kurulu, İMKB ve Takasbank nezdinde teminatta tuttuğu devlet tahvillerinden oluşmaktadır. Devlet tahvilleri bilançoda piyasa değeri üzerinden gösterilmiştir ve değerleme sonucunda oluşan TL ( TL) değer artışı gelir tablosu ile ilişkilendirilmiştir. Borsa Para Piyasası İşlemleri Yoktur. ( TL)

13 Sayfa No: FİNANSAL BORÇLAR, Net: Takasbank (Borsa Para Piyasası) Toplam Finansal Borçlar DİĞER FİNANSAL YÜKÜMLÜLÜKLER, Net: Yoktur. ( Yoktur) 10. TİCARİ ALACAK VE BORÇLAR, Net: Kısa Vadeli Ticari Alacaklar Müşterilerden Alacaklar Kredili Müşterilerden Alacaklar Verilen Depozito ve Teminatlar Takas ve Saklama Merkezinden Alacaklar Borsa Para Piyasasından Alacaklar Şüpheli Ticari Alacaklar Şüpheli Ticari Alacaklar Karşılığı (-) (66.168) (66.168) Toplam Kısa Vadeli Ticari Alacaklar Uzun Vadeli Ticari Alacaklar Alacak Senetleri Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Garanti Bedeli Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Garanti Bedeli Faiz Geliri TEK' e Verilen Depozito Toplam Uzun Vadeli Ticari Alacaklar Müşterilerden alacaklar: IMKB de hisse alışı nedeniyle oluşan, müşterinin mevcut hesaplarında yeterli miktarda para bulunmamasından kaynaklanan borç tutarıdır. Söz konusu borç tutarı günlük olup, takas süresinde kapanmaktadır. Kredili müşteri hesapları: Hesabın bakiyesi kredi hesabı olan müşterilerin hisse alım işlemlerini, T+2 süresinin sonunda fiilen gerçekleştirmesiyle oluşmaktadır. Söz konusu müşterilerin hisse

14 Sayfa No: 14 alımlarının ödemesi kredi hesaplarından karşılanmaktadır. Kullanılan kredinin belirli bir vadesi bulunmamakta olup, Şirket kredi tutarını ödemenin gerçekleştiği gün muhasebeleştirilmekte ve aynı günün akşamında kredinin faizini işletmeye başlamaktadır. Hesabın bakiyesi çok kısa vadeli olup, zamanda faiz de içermektedir, kayıtlardaki değeri üzerinden mali tablolarda gösterilmiştir. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Alacak ve borçları: Şirket müşterilerine vadeli işlemler ve opsiyon borsasında endeks, faiz ve döviz sözleşmelerinde hizmet vermekte olup, Şirketin bu sözleşmeler nedeniyle oluşan alacak ve borç tutarları bilançoda piyasa değeri üzerinden gösterilmiştir. Kısa Vadeli Ticari Borçlar Ticari Borçlar Müşterilere Borçlar Takas ve Saklama Merkezine Borçlar Borsa İşlemlerinden Müşterilere Borçlar Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Borçları Toplam Kısa Vadeli Ticari Borçlar Uzun Vadeli Ticari Borçlar Diğer Borçlar Toplam Uzun Vadeli Ticari Borçlar Uzun vadeli alacak ve borçlarda gözüken TL, Şişli 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tarih ve 2004 / D İş sayılı ihtiyati tedbiri kararı nedeniyle Ünal Tarım A.Ş. hisse senedi satışı nedeniyle oluşan hisse senedi takası borcunun yasal süreç sonuçlanıncaya kadar geçici bloke hesaba yatırılmış olmasından dolayı oluşan borç tutarlarıdır. Müşterilere Borçlar: Alacaklı bakiye veren müşteri hesaplarından oluşmakta olup, belirli bir vadesi bulunmayan çok kısa vadede kapanan hesaplardan oluşmuştur. Bilançoda kayıtlı değeri üzerinden gösterilmiştir. 11. DİĞER ALACAK VE BORÇLAR, Net: Diğer Alacaklar Diğer Kısa Vadeli Alacaklar Peşin Ödenen Vergi ve Fonlar

15 Sayfa No: 15 Toplam Diğer Alacaklar Diğer Borçlar Ödenecek Vergi Harçları,Net Diğer Borçlar Toplam Diğer Borçlar FİNANS SEKTÖRÜ FAALİYETLERİNDEN ALACAK VE BORÇLAR, Net: Kısa Vadeli Finansal Kiralama Borçları Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlanma Maliyetleri (-) (100) (200) Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar (net) STOKLAR, Net: Yoktur (31 Aralık 2008 Yoktur). 14. CANLI VARLIKLAR, Net: Yoktur (31 Aralık 2008 Yoktur). 15. DEVAM EDEN İNŞAAT SÖZLEŞMELERİNE İLİŞKİN VARLIKLAR, Net: Yoktur (31 Aralık 2008 Yoktur). 16. ÖZKAYNAK YÖNTEMİYLE DEĞERLENEN YATIRIMLAR, Net: Yoktur (31 Aralık 2008 Yoktur). 17. YATIRIM AMAÇLI GAYRİMENKULLER, Net: Yoktur (31 Aralık 2008 Yoktur). 18. MADDİ DURAN VARLIKLAR, Net:

16 Sayfa No: Maddi Duran Varlıklar (TL) Devir İlaveler Çıkışlar Bakiyesi Makine Tesis ve Cihazlar Döşeme ve Demirbaşlar (22.545) Toplam (22.545) Birikmiş Amortismanlar Makine Tesis ve Cihazlar Döşeme ve Demirbaşlar (25.092) Toplam (25.092) Net Defter Değeri (5.564) Maddi Duran Varlıklar (TL) Devir İlaveler Çıkışlar Bakiyesi Makine Tesis ve Cihazlar (9.931) Döşeme ve Demirbaşlar ( ) Toplam ( ) Birikmiş Amortismanlar Makine Tesis ve Cihazlar (10.055) Döşeme ve Demirbaşlar ( ) Toplam ( ) Net Defter Değeri (96.529) ( ) MADDİ OLMAYAN VARLIKLAR, Net: Maddi Olmayan Duran Varlıklar (TL) Devir İlaveler Çıkışlar Bakiyesi Haklar Özel Maliyet

17 Sayfa No: 17 Toplam Birikmiş Amortismanlar Haklar Özel Maliyet Toplam Net Defter Değeri (15.575) Maddi Olmayan Duran Varlıklar (TL) Devir İlaveler Çıkışlar Bakiyesi Haklar (2.505) Özel Maliyet (45.336) Toplam (47.841) Birikmiş Amortismanlar Haklar (2.567) Özel Maliyet (61.324) Toplam (63.891) Net Defter Değeri (68.795) ŞEREFİYE: Yoktur (31 Aralık 2008 Yoktur). 21. DEVLET TEŞVİK VE YARDIMLARI: Yoktur (31 Aralık 2008 Yoktur). 22. KARŞILIKLAR, KOŞULLU VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER: 40 no.lu dipnotta belirtilen husus haricinde Şirket in, herhangi bir sebeple, aleyhine ya da lehine açılmış ve devam etmekte olan davası yoktur.

18 Sayfa No: TAAHHÜTLER: Şirket in çeşitli kurumlara vermiş olduğu teminat mektuplarının listesi aşağıdadır: Verildiği Yer Konusu Tutar Tutar SPK Aracılık Teminatı İMKB TAKAS VE SAKLAMA BANKASI Borsa Para Piyasası İMKB Hisse Senedi Piyasası Toplam ÇALIŞANLARA SAĞLANAN FAYDALAR: Kıdem Tazminatı Karşılıkları Toplam Kıdem tazminatı karşılığı aşağıdaki açıklamalar çerçevesinde ayrılmaktadır. Türk İş Kanunu na göre, Şirket bir senesini doldurmuş olan ve Şirket le ilişkisi kesilen veya emekli olan. 25 hizmet (kadınlarda 20) yılını dolduran ve emekliliğini kazanan (kadınlar için 58 yaşında, erkekler için 60 yaşında), askere çağrılan veya vefat eden personeli için kıdem tazminatı ödemekle mükelleftir. 23 Mayıs 2002 deki mevzuat değişikliğinden sonra emeklilikten önceki hizmet süresine ilişkin bazı geçiş süreci maddeleri çıkartılmıştır. Ödenecek tazminat her hizmet yılı için bir aylık maaş kadardır ve bu tutar 30 Eylül 2009 tarihi itibariyle TL (31 Aralık 2008: TL) ile sınırlandırılmıştır. Kıdem tazminatı yükümlülüğü yasal olarak herhangi bir fonlamaya tabi değildir ve herhangi bir fonlama şartı bulunmamaktadır. Kıdem tazminatı karşılığı çalışanların emekliliği halinde ödenmesi gerekecek muhtemel yükümlülüğün bugünkü değerinin tahminiyle hesaplanır. Şirket in, 30 Eylül 2009 tarihi itibariyle kıdem tazminatı almaya hak kazanmış çalışan personel sayısı 7 kişi ( kişi) dir. Kıdem tazminatı hesaplamasında kullanılan yıllık reel ıskonto oranı net % 12 dir. 25. EMEKLİLİK PLANLARI: Yoktur (31 Aralık 2008 Yoktur).

19 Sayfa No: DİĞER VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLER: Diğer Dönen Varlıklar Gelecek Aylara Ait Giderler Diğer Duran Varlıklar Gelecek Yıllara Ait Giderler Kısa Vadeli Diğer Yükümlülükler Gider Tahakkukları ÖZKAYNAKLAR: Sermaye Pay Oranı (%) Düzeltilmem Düzeltilmem iş Düzeltilmiş iş Düzeltilmiş Sermaye Sermaye Sermaye Sermaye (TTK göre) (TL) (TTK göre) (TL) Pay Oranı (%) (TTK göre) (TL) (TTK göre) (TL) ADI SOYADI Mahmut Hüseyin KÖLÜK 99, , Diğer 0, , Toplam Sermaye taahhütleri (-) (500) Toplam Öz Sermaye Enflasyon Düzeltmesi Farkları Sermaye

20 Sayfa No: 20 Yasal Yedekler Olağanüstü Yedekler Toplam Özel Fonlar; Özel Fonlar Toplam Özel fonlar, sermaye artışında kullanılacak olan fonları temsil etmektedir. Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler Kayıtlı Değeri Düzeltilmiş Değeri Kayıtlı Değeri Düzeltilmiş Değeri Yasal Yedekler Olağanüstü Yedekler Toplam Yasal yedekler, TTK da öngörüldüğü şekli ile birinci ve ikinci yedeklerden oluşur. TTK, birinci yasal yedeğin, toplam yedek Şirketin ödenmiş sermayesinin %20 sine erişene kadar kanuni kardan %5 oranında ayrılmasını öngörür. İkinci yasal yedek ise, ödenmiş sermayenin %5 ini aşan tüm nakit kar dağıtımları üzerinden %10 oranında ayrılır, ancak holding şirketleri bu uygulamaya tabi değildir. TTK hükümleri çerçevesinde yasal yedekler, sadece zararları netleştirmek için kullanılabilmekte ve ödenmiş sermayenin %50 sini aşmadıkça diğer amaçlarla kullanılamamaktadır. Geçmiş Yıl Zararları Geçmiş Yıllar Kar / Zararları ( ) ( )

21 Sayfa No: 21 Toplam ( ) ( ) geçmiş yıl zararına 2008 yılı dönem net zararı dahil edilmiştir. 28. SATIŞLAR VE SATIŞLARIN MALİYETİ: Satışlar Hisse Senedi Satışları Devlet Tahvili Satışları Yatırım Fonları Satışları TOPLAM Satışların Maliyeti(-) Hisse Senedi Satışların Maliyeti (-) Devlet Tahvili Satışların Maliyeti (-) Yatırım Fonları Satışların Maliyeti(-) TOPLAM Faiz, Ücret, Prim, Komisyon ve Diğer Gelirler, (net) Yurtiçi Aracılık Komisyonları Yurtdışı Aracılık Komisyonları Vadeli İşlemler Komisyonları Yurtiçi Komisyon İadeleri (-) (93.918) (16.550) Kredi Faiz Geliri Temerrüt Geliri Borsa Para Piyasası Faiz Gelirleri Diğer Faiz Gelirleri Toplam PAZARLAMA, SATIŞ DAĞITIM GİDERLERİ, GENEL YÖNETİM GİDERLERİ, AR GE GİDERLERİ Pazarlama, Satış Dağ. Giderleri (-)

22 Sayfa No: 22 İMKB Hisse Borsa Payı İMKB Tahvil Borsa Payı İMKB Takas Saklama Komisyonu Vadeli İşlemler Borsa Payı Diğer Pazarlama Satış Toplam Genel Yönetim Giderleri (-) Personel Maaş ve Ücret Giderleri Danışmanlık ve Denetim Giderleri Haberleşme Giderleri Vergi, Resim ve Harçlar Kira Giderleri Temsil, Ağırlama Giderleri Personel Yemek Giderleri Amortisman Giderleri ve İtfa Payları Taşıt Giderleri Aidat ve Üyelikler Bakım Onarım Giderleri Bina Yönetim Giderleri Kırtasiye Giderleri Seyahat, Yol ve Konaklama Giderleri Reklam İlan Giderleri Program Giderleri Küçük Demirbaş Giderleri Bilgi İşlem Giderleri Sigorta Giderleri KKEG Şehir içi Yol Giderleri Kıdem Tazminatı Karşılığı Noter ve Resmi Takip Giderleri Mutfak Gideri Havale Masrafları Diğer Toplam NİTELİKLERİNE GÖRE GİDERLER 29 no.lu dipnotta detaylı olarak gösterilmektedir.

23 Sayfa No: DİĞER FAALİYETLERDEN GELİR / GİDERLER: Diğer Faaliyetlerden Gelirler Türev Piyasa İşlemleri BBP Komisyon Geliri Repo Komisyon Geliri Diğer Hizmet Gelirleri Kredi Faiz Geliri Diğer Faiz Geliri Menkul Kıymet Gelir Reeskontları Konusu Kalmayan Karşılıklar Vadeli İşlemler Geliri Yatırım Fonları Geliri - - Demirbaş Satış Karı Döviz İşlem Geliri Temettü Gelirleri Sayılı Kanundan Doğan İndirim (%5) Diğer Gelirler Toplam Diğer Faaliyetlerden Giderler (-) Menkul Kıymetleri Reeskont Giderleri Kredi Faiz Gideri Diğer Giderler Gider Reeskontu Türev Piyasa İşlemleri Kur Farkı Gideri Toplam FİNANSAL GELİRLER: Yoktur (31 Aralık 2008 Yoktur). 33. FİNANSAL GİDERLER:

24 Sayfa No: 24 Teminat Mektubu Kom. Giderleri Finansal Kiralama Faiz Gideri Ortaklar Faiz Gideri Diğer Toplam SATIŞ AMACIYLA ELDE TUTULAN DURAN VARLIKLAR VE DURDURULAN FAALİYETLER: Yoktur (31 Aralık 2008 Yoktur). 35. VERGİ VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ: Şirket in ve itibariyle vergi yükümlülüğü yoktur Ticari Kazanç/Zarar ( ) ( ) KKEG Konusu Kalmayan Kazançlar (6.665) (81.946) Kurumlar Geçici Vergi Matrahı Şirket in ertelenmiş vergi hesaplaması aşağıdaki gibidir: Ertelenmiş vergi varlıkları Kıdem Tazminatı Menkul Kıymet Değer Düşüklüğü - ( ) Geçmiş Yıl Zararları Toplam % 20% Net Ertelenmiş Vergi Aktifi Net Ertelenmiş Vergi Geliri (Gelir Tablosu) HİSSE BAŞINA KAZANÇ: Hisse başına kazanç Şirket in dönem zararı olduğundan hesaplanmamıştır.

25 Sayfa No: İLİŞKİLİ TARAF AÇIKLAMALARI: Şirketin ilişkili tarafları ile olan alacak borç ilişkileri ilişikte sunulmuştur Alacaklar Borçlar Alacaklar Borçlar Açıklama 1) Ortaklar-Borsa Para Piyasası borçları Faiz gider reeskontu ) Ortaklara Borçlar ) Personel-Repo Borçları Ortaklar borsa para piyasası borçlarıdır.. Takasbankta ortaklar adına bağlanan bakiye. İMKB de personel adına yapılan repo tutarından sağlanan fonlardır 4) Personel Borsa Para Piyasası Borçları Personel borsa para piyasası borçlarıdır. 5) Personele Borçlar Takasbankta personel adına 541 bağlanan bakiye 6) Personele Diğer Personel ile ilgili diğer - bakiyeler Toplam FİNANSAL ARAÇLARDAN KAYNAKLANAN RİSKLERİN NİTELİĞİ VE DÜZEYİ: Şirket in yabancı para pozisyonu aşağıdaki gibidir: (TL) 30 Eylül Eylül 2008 Varlıklar Yükümlülükler - - Net döviz pozisyonu Döviz tutarı Döviz tutarı Varlıklar Bankalar USD Yükümlülükler - - Net döviz pozisyonu USD Finansal risk yönetimi amaç ve politikaları

26 Sayfa No: 26 Şirket faaliyetlerinden dolayı, borç ve sermaye piyasası fiyatlarındaki, döviz kurları ile faiz oranlarındaki değişimlerin etkileri dahil çeşitli finansal riskleri yönetmeye odaklanmıştır. Şirket risk yönetim programı ile piyasalardaki dalgalanmaların getireceği potansiyel olumsuz etkilerin en aza indirgenmesini amaçlamıştır. Faiz Oranı Riski Piyasa faiz oranlarındaki değişimlerin finansal araçların fiyatlarında dalgalanmalara yol açması, Şirket in faiz oranı riskiyle başa çıkma gerekliliğini doğurur. Bu risk, faiz değişimlerinden etkilenen varlıkların genellikle kısa vadeli elde tutulması suretiyle yönetilmektedir. Likidite Riski Likidite riski, Şirket in net fonlama yükümlülüklerini yerine getirmeme ihtimalidir. Piyasalarda meydana gelen bozulmalar veya kredi puanının düşürülmesi gibi fon kaynaklarının azalması sonucunu doğuran olayların meydana gelmesi, likidite riskinin oluşmasına sebebiyet vermektedir. Şirket yönetimi, fon kaynaklarını dağıtarak mevcut ve muhtemel yükümlülüklerini yerine getirmek için yeterli tutarda nakit ve benzeri kaynağı bulundurmak suretiyle likidite riskini yönetmektedir. Kredi riski Finansal araçları elinde bulundurmak, karşı tarafın anlaşmanın gereklerini yerine getirememe riskini de taşımaktadır. Şirket yönetimi bu riskleri, her anlaşmada bulunan karşı taraf için ortalama riski kısıtlayarak ve teminat alarak karşılamaktadır. Şirket ve tarihleri itibariyle kredi riskine maruz kalmamıştır. Döviz kuru riski Yabancı para varlıklar, yükümlülükler ve bilanço dışı yükümlülüklere sahip olma durumunda ortaya çıkan kur hareketlerinden kaynaklanacak etkilere kur riski denir. Şirket in tarihi itibariyle önemli derecede döviz işlemi olmadığından dolayı döviz kuru riski bulunmamaktadır. 39. FİNANSAL ARAÇLAR(GERÇEĞE UYGUN DEĞER AÇIKLAMALARI VE FİNANSAL RİSKTEN KORUNMA MUHASEBESİ ÇERÇEVESİNDEKİ AÇIKLAMALAR): 2 no.lu dipnotta detaylı olarak gösterilmektedir. 40. BİLANÇO TARİHİNDEN SONRAKİ OLAYLAR:

27 Sayfa No: 27 Gelirler Kontrolörlüğü tarafından Şirket le ilgili 2003, 2004, 2005, 2006 ve 2007 yılları Banka Sigorta Muamele Vergisi işlemleri için düzenlenen raporlara istinaden vergi ceza ihbarnamesi gönderilmiş ve söz konusu ihbarnamelerin tamamının iptali istemiyle Şirket tarafından 09 Ekim 2008 tarihinde İstanbul Vergi Mahkemesinde dava açılmıştır. 41. MALİ TABLOLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN YA DA MALİ TABLOLARIN AÇIK, YORUMLANABİLİR VE ANLAŞILABİLİR OLMASI AÇISINDAN AÇIKLANMASI GEREKLİ OLAN DİĞER HUSUSLAR: Şirket Yönetim Kurulu, tarihli finansal tabloları 26-Ekim-2009 tarih 329 sayılı yönetim kurulu kararı ile onaylanmıştır.

Dipnot DİPNOT ADI 30.09.2011 31.12.2010

Dipnot DİPNOT ADI 30.09.2011 31.12.2010 Dipnot DİPNOT ADI 30.09.2011 31.12.2010 1 Şirketin Organizasyonu ve Faaliyet Konusu 2 Finansal Tabloların Sunumuna İlişkin Esaslar Sunuma İlişkin Temel Esaslar Muhasebe Politikalarında Değişiklikler Muhasebe

Detaylı

GFC GENERAL FINANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1. ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU: a) İşletmenin ticaret unvanı:

GFC GENERAL FINANS MENKUL DEĞERLER ANONİM ŞİRKETİ 1. ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU: a) İşletmenin ticaret unvanı: 1. ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU: a) İşletmenin ticaret unvanı: Şirket in unvanı Salahsun Hekimoğlu Menkul Değerler A.Ş. iken 19 Nisan 1991 tarihinde Marjinal Menkul Değerler olarak, 30 Mayıs

Detaylı

Yeni Adres: Alemdar Mahallesi Molla Fenari Sokak No:20/A Cağaloğlu-Fatih- İSTANBUL

Yeni Adres: Alemdar Mahallesi Molla Fenari Sokak No:20/A Cağaloğlu-Fatih- İSTANBUL 1. ŞİRKET İN ORGANİZASYONU VE FAALİYET KONUSU: a) İşletmenin ticaret unvanı: Şirket in unvanı Salahsun Hekimoğlu Menkul Değerler A.Ş. iken 19 Nisan 1991 tarihinde Marjinal Menkul Değerler olarak, 30 Mayıs

Detaylı

Kamuoyuna duyurulur. Ek: Mali Tablo ve Dipnot Formatları ile Kullanım Rehberi.

Kamuoyuna duyurulur. Ek: Mali Tablo ve Dipnot Formatları ile Kullanım Rehberi. ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI İLE UYUMLU SERİ:I, NO:25 SAYILI TEBLİĞ/UFRS UYARINCA DÜZENLENECEK MALİ TABLO VE DİPNOT FORMATLARI HAKKINDA DUYURU Bilindiği üzere, 15.11.2003 tarih ve 25290

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 HAZİRAN 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar Dipnot 30 Haziran 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 455.035.054

Detaylı

XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden

XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden BİLANÇO XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 31.03.2013 31.12.2012 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 1.536.376 1.551.638 Nakit ve Nakit Benzerleri Not.6 7.695 2.755 Finansal Yatırımlar

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2013 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ MART 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ MART 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ MART 2010 İTİBARI İLE YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Değerli Ortaklarımız, Şirketimizin Mart 2010 dönemine ilişkin faaliyetleri aşağıda özetlenmiştir.

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Not (2.1.6)) Önceki Dönem I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 30 HAZİRAN 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 554.636.907 529.124.443

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 447.814.449 394.414.565 1- Kasa 14-142 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 261.688.873 238.263.597

Detaylı

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi)

Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi (Eski Adıyla Unicorn Portföy Yönetimi Anonim Şirketi) Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi 1 Ocak - 31 Mart 2012 ara dönem özet finansal tablolar ve dipnotları Özet bilanço Alkhair Portföy Yönetimi Anonim Şirketi İçindekiler Sayfa Özet bilanço 3 Özet gelir

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Bağımsız I- Cari Varlıklar 31 Mart 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 450.356.015 447.814.449 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot

VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Sınırlı Denetimden Geçmiş. Önceki Dönem Bağımsız Denetimden Geçmiş I- Cari Varlıklar Dipnot 31 MART 2017 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar 31 Mart 2017 31 Aralık 2016 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 516.739.801

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2013 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 218.328.596 192.979.883 1- Kasa 14 788 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 211.055.473 186.395.687

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar Denetimden Dipnot 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 326,840,892 299,185,453 1- Kasa 14 1,965 1,844 2- Alınan çekler - - 3- Bankalar 14 242,167,124

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem (31/12/2012) (31/12/2011) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 739.798.890 651.602.160 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir. 30 EYLÜL 2016 TARİHİ İTİBARIYLA BİLANÇO VARLIKLAR Düzenlenmiş Sınırlı Bağımsız Not (2.1.6)) Bağımsız I- Cari Varlıklar 30 Eylül 2016 31 Aralık 2015 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 504.064.044 447.814.449

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 306,276,198 314,537,220 1- Kasa 14 1,957 401 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 203,727,607 226,279,431 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları

Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi. 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları Yapı Kredi Sigorta Anonim Şirketi 30 Eylül 2014 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Dipnotları 30 Eylül 2014 Tarihi İtibariyle Konsolide Olmayan Finansal Tablolar

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 400.623.476 329.752.725 1- Kasa 14 46 2.079 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 376.688.815 316.697.160 4- Verilen

Detaylı

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR

KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR KOÇTAŞ YAPI MARKETLERİ TİC. A. Ş. 31 ARALIK 2014 TARİHİ İTİBARİYLE HAZIRLANAN FİNANSAL TABLOLAR İÇİNDEKİLER SAYFA BİLANÇO... 1-2 KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU... 3 ÖZKAYNAKLAR DEĞİŞİM

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 314,537,220 299,185,453 1- Kasa 14 401 1,844 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 226,279,431 235,212,090 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle ayrıntılı konsolide bilanço Varlıklar Dipnot 31 Aralık 2012 31 Aralık 2011 I- Cari Varlıklar A-Nakit ve Nakit

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2015 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Denetimden Cari Dönem Denetimden Geçmiş 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 399.876.679 329.752.725 1- Kasa 14 3.009 2.079 2- Alınan

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 771.817.698 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 573.084.935 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 904.312.219 739.798.890 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 664.479.204 586.948.648 4- Verilen Çekler

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2011 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2010 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 101,515,283 101,627,844 1- Kasa 14 904 798 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

31 Mart Aralık 2011 Pay oranı Pay tutarı Pay oranı Pay tutarı

31 Mart Aralık 2011 Pay oranı Pay tutarı Pay oranı Pay tutarı Konsolide finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar 1. Grubun organizasyonu ve faaliyet konusu Genel Alkhair Capital Menkul Değerler Anonim Şirketi (Şirket), 5 Aralık 1996 tarihinde İstanbul da kurulmuştur.

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide olmayan finansal tablolar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir Tabloları... 6-7 Konsolide Olmayan Nakit

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar Konsolide Olmayan Finansal Tablolar ve Açıklayıcı Dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide Olmayan Bilançolar... 1-5 Konsolide Olmayan Gelir

Detaylı

XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden

XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden BİLANÇO XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN İncelemeden Bağımsız Denetimden Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 31.12.2011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 1.511.010 7.756.064 Nakit ve Nakit Benzerleri Not.6 804.012 4.228.916

Detaylı

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016

Bağımsız Denetimden Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Geçmiş Önceki Dönem 31 Aralık 2016 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 886,616,489 634,168,416 1 Kasa 14 204 204 2 Alınan Çekler 3 Bankalar

Detaylı

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.)

30 HAZİRAN 2018 VE 31 ARALIK 2017 TARİHLERİ İTİBARIYLA BİLANÇO (Tüm Tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir.) VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız 31 Aralık 2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 14 540.502.996 589.738.443 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 303.143.981 340.823.953 4-

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Cari Dönem Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 466.984.037 400.623.476 1 Kasa 14 247 46 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 14

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Cari Dönem Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2015 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 511.630.615 400.623.476 1- Kasa 14 539 46 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 30 Haziran 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Bağımsız Önceki Dönem 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 963.567.450 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 30 Haziran 2012 tarihi itibarıyla ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 272,991,104 268,144,617 1- Kasa 14 1,413 830 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 217,335,404 214,427,517 4- Verilen çekler ve ödeme

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş.

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar 31 Mart 2013 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar ve açıklayıcı dipnotlar İçindekiler Sayfa Konsolide bilançolar... 1-5 Konsolide gelir

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2016 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 634.168.416 400.623.476 1- Kasa 14 204 46 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 606.968.203 376.688.815

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART MART 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART MART 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 MART 2015-31 MART 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 45.253.994,64 46.048.530,11

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Bağımsız Denetimden 30.06.2018 31.12.2017 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.815.809.477 3.504.676.959 1- Kasa 14 45.563 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.)

CİV Hayat Sigorta Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.) 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Geçmiş Önceki 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14,169,311 15,618,483 1- Kasa 2.12, 14 698 123 2- Alınan Çekler 3-

Detaylı

Yeniden Düzenlenmiş. I- Cari Varlıklar Toplamı

Yeniden Düzenlenmiş. I- Cari Varlıklar Toplamı VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 322.320.147 309.044.079 1- Kasa 2.12-13 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 299.899.151 287.777.816 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 30.09.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 686.426 548.065 1- Kasa 1.119 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 685.307 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL)

BİRLİK HAYAT SİGORTA A.Ş AYRINTILI BİLANÇO (YTL) VARLIKLAR Dipnot 31.03.2007 31.12.2006 I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 467.618 548.065 1- Kasa 1.299 772 2- Alınan Çekler 0 0 3- Bankalar 466.319 547.293 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Cari 31 Aralık 2012 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 169.842.323 155.736.446 1- Kasa 14 568 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 166.945.028

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014-30 HAZİRAN 2015 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014-30 HAZİRAN 2015 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 HAZİRAN 2014 30 HAZİRAN 2015 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I Cari ( Dönen ) Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 44.570.887 46.750.559

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2014 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2014 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2013-30 EYLÜL 2014 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 44,485,342.44 48,577,535.61

Detaylı

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU

SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU SS KORU SİGORTA KOOPERATİFİ'nin 31.3.213 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇOSU (TL) VARLIKLAR TOPLAMI Cari Varlıklar Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar Kasa Alınan Çekler Bankalar Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Aralık Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 147.648.170 127.439.598 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 137.321.333 115.986.832 4- Verilen

Detaylı

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Finansal Rapor 216-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Mali Tablo Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak - 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar 1 Ocak 30 Eylül 2013 ara hesap dönemine ait konsolide finansal tablolar ve konsolide finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlar

Detaylı

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

AKSİGORTA ANONİM ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO 31 ARALIK 2015 TARİHİ İTİBARİYLE VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR Dipnot (31/12/2015) (31/12/2014) A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 551.303.762 819.757.469 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 374.800.368

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Aralık 2014 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 31 Aralık 2014 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 329.752.725 192.979.883 1- Kasa 14 2.079 203 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 316.697.160

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO VARLIKLAR. Bağımsız Denetimden Geçmemiş Cari Dönem I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1.738.269.701 1.606.048.714 1- Kasa 14 53.092 37.347 2- Alınan Çekler 24.966-3- Bankalar 14 1.482.421.204 1.356.733.446 4- Verilen Çekler

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2018 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR 1 Ocak- 31 Aralık 2017 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 1,046,857,838 948.408.737 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) I- Cari ( Dönen ) Varlıklar Dip Not

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL EYLÜL 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) I- Cari ( Dönen ) Varlıklar Dip Not DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 30 EYLÜL 2015-30 EYLÜL 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 48.997.077,59 46.524.971,56

Detaylı

ERGO SİGORTA A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VARLIKLAR

ERGO SİGORTA A.Ş. 1 OCAK - 30 EYLÜL 2014 ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FİNANSAL TABLOLAR VARLIKLAR VARLIKLAR 1 Cari Dönem Önceki Dönem A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12 ve 4.2 140,189,744 84,308,388 1- Kasa 1,241 1,451 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 55,478,005 40,790,095 4- Verilen Çekler ve

Detaylı

Denetimden Geçmemiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar

Denetimden Geçmemiş Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Denetimden Denetimden Yeniden düzenlenmiş (*) I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 352.550.496 307.043.536 1- Kasa 14 4.727 5.457 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 302.706.781

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO. Dipnot I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Geçmiş A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 4.251.332.067 3.504.676.959 1- Kasa 14 41.108 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.827.461.297 3.105.334.647 4- Verilen Çekler

Detaylı

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO

ANADOLU ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ AYRINTILI BİLANÇO I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 4.073.578.282 3.504.676.959 1- Kasa 14 50.393 62.857 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.622.011.617 3.105.334.647 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş. Finansal Rapor 216 3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 28.2.217 Finansal Durum Tablosu (Bilanço) Sunum Para Birimi Finansal

Detaylı

VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Bağımsız

VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Bağımsız 0 HAZİRAN 07 VE ARALIK 0 TARİHLERİ İTİBARIYLA VARLIKLAR Sınırlı Bağımsız Bağımsız Dipnot 0 Haziran 07 Aralık 0 I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 08..7 0.7.0 - Kasa - - - Alınan Çekler

Detaylı

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU AKSİGORTA A.Ş. Sigorta Finansal Rapor Konsolide Olmayan 216-3. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Aksigorta A.Ş. 3.9.216 Tarihi İtibariyle Finansal Tabloları

Detaylı

ZURICH SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR

ZURICH SİGORTA A.Ş. VARLIKLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 369.427.908 356.748.314 1- Kasa 2.12 - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 350.799.509 337.414.881 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Aralık 2013 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR Geçmiş Önceki Dönem I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 192.979.883 155.736.446 1- Kasa 14 203 2.165 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 186.395.687

Detaylı

Turkland Sigorta Anonim Şirketi (eski adıyla Demir Sigorta Anonim Şirketi)

Turkland Sigorta Anonim Şirketi (eski adıyla Demir Sigorta Anonim Şirketi) VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 39.720.884 21.838.791 1- Kasa 14 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 34.992.866 19.459.108 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

Turkland Sigorta Anonim Şirketi. 31 Mart 2018 Tarihi İtibariyle Ayrıntılı Bilanço (Tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir)

Turkland Sigorta Anonim Şirketi. 31 Mart 2018 Tarihi İtibariyle Ayrıntılı Bilanço (Tüm tutarlar Türk Lirası (TL) olarak gösterilmiştir) VARLIKLAR I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 73.404.028 67.172.141 1- Kasa 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 62.403.846 54.645.148 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri (-) 5- Banka Garantili

Detaylı

30 EYLÜL 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir.

30 EYLÜL 2016 VE 31 ARALIK 2015 TARİHLERİ İTİBARIYLA AYRINTILI BİLANÇOLAR (Para birimi aksi belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) olarak gösterilmiştir. VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 4.2 198,312,375 265,650,443 1- Kasa 1,883 1,066 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 126,104,557 132,620,174 4- Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Haziran Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 132,638,061 127,439,598 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12 ve 14 122,130,270 115,986,832

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.914.657.400 2.304.904.212 1- Kasa 14 49.481 18.864 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 2.517.458.090 1.937.834.876 4- Verilen Çekler

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.781.687.233 2.304.904.212 1- Kasa 14 40.837 18.864 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 2.201.116.591 1.937.834.876 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş Dipnot 31 Aralık 2014 31 Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş Dipnot 31 Aralık 2014 31 Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 5,304,441 300,000 1 Kasa 2.12 ve 14 885 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 2.12 ve 14 5,291,898 300,000 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK ARALIK 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.)

DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK ARALIK 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) DEMİR HAYAT SİGORTA A.Ş. 31 ARALIK 2015-31 ARALIK 2016 TARİHLİ KARŞILAŞTIRMALI BİLANÇOSU (TL.) VARLIKLAR I- Cari ( Dönen ) Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar ( Hazır Değerler ) 56,354,409.59

Detaylı

A-

A- VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.364.314.943 2.304.904.212 1- Kasa 14 38.784 18.864 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.961.058.269 1.937.834.876 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.066.806.799 3.217.463.827 1- Kasa 14 30.243 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 2.669.454.374 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.504.676.959 3.217.463.827 1- Kasa 14 62.857 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.105.334.647 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

Denetimden Geçmemiş Yeniden düzenlenmiş I- Cari Varlıklar

Denetimden Geçmemiş Yeniden düzenlenmiş I- Cari Varlıklar VARLIKLAR Denetimden I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 405.247.238 370.097.549 1- Kasa 14 11.874 3.160 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 324.725.343 303.989.622 4- Verilen Çekler Ve Ödeme

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 3.570.626.911 3.217.463.827 1- Kasa 14 50.931 35.109 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 3.232.624.099 2.795.907.111 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

A-

A- I- Cari Varlıklar VARLIKLAR A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 2.304.904.212 1.606.048.714 1- Kasa 14 18.864 37.347 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 1.937.834.876 1.356.733.446 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2009 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 44,608,349 1- Kasa 14 6,889 2- Alınan çekler - 3- Bankalar 14 8,858,622 4- Verilen çekler ve ödeme emirleri (-) - 5- Diğer nakit

Detaylı

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA KARŞILAŞTIRMALI SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası "TL" olarak ifade edilmiştir.

S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA KARŞILAŞTIRMALI SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası TL olarak ifade edilmiştir. S.S. DOĞA SİGORTA KOOPERATİFİ 31 MART 2016 TARİHİ İTİBARIYLA KARŞILAŞTIRMALI SOLO BİLANÇO (Tutarlar Türk Lirası "TL" olarak ifade edilmiştir.) VARLIKLAR I. CARİ VARLIKLAR A. Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL))

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2010 tarihinde sona eren hesap dönemine ait Ayrıntılı Bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar geçmiş I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 108,496,514 76,630,825 1- Kasa 14 3,078 1,254 2- Alınan çekler 3- Bankalar 14 71,433,774 38,082,077 4- Verilen çekler ve

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 114.597.862,85 97.908.467,33 1- Kasa 14 706,26 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 114.578.347,59

Detaylı

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R

AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R AYRINTILI SOLO BİLANÇO V A R L I K L A R I- CARİ VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 135.557.693,98 97.908.467,33 1- Kasa 14 1.504,78 2.309,06 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 135.110.587,67

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık 2015

VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem 31 Aralık 2015 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 21,075,452 13,452,895 1- Kasa 14 338 643 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 17,502,814 9,333,800 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 5- Banka

Detaylı

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir.

Halk Hayat ve Emeklilik Anonim Şirketi 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço (Para Birimi: Türk Lirası (TL) olarak ifade edilmiştir. 31 Mart 2017 Tarihi İtibarıyla Bilanço VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 701.787.908 634.168.416 1- Kasa 14 204 204 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 670.263.584 606.968.203

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş Dipnot 30 Haziran 2014 31 Aralık 2013

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş Dipnot 30 Haziran 2014 31 Aralık 2013 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmiş Denetimden Geçmemiş I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 4 ve 14 5,055,181 300,000 1- Kasa 972-2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12

Detaylı

VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot

VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Bağımsız Bağımsız Dipnot 31 MART 2014 ve 31 ARALIK 2013 TARİHLERİ İTİBARİYLE AYRINTILI BİLANÇOLAR VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş 31 Mart 2014 31 Aralık 2013 A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 30 Eylül 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I Cari Varlıklar A Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 153.735.677 147.648.170 1 Kasa 2 Alınan Çekler 3 Bankalar 2.12, 14 141.629.618 137.321.333 4 Verilen Çekler ve Ödeme

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart 2015 31 Aralık 2014

VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart 2015 31 Aralık 2014 VARLIKLAR Bağımsız Sınırlı Bağımsız I- Cari Varlıklar A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 154.232.766 147.648.170 1- Kasa - - 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 2.12, 14 142.884.508 137.321.333 4- Verilen

Detaylı

ERGO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur. VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Geçmiş Önceki Cari Dönem

ERGO SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların ayrılmaz parçasını oluşturur. VARLIKLAR Bağımsız Denetimden Geçmiş Geçmiş Önceki Cari Dönem VARLIKLAR A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 4.2 213,507,060 133,722,172 1- Kasa 14 2,413 2,067 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 14 156,849,494 70,133,616 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri 5- Banka

Detaylı

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar.

AVİVA SİGORTA A.Ş. Takip eden dipnotlar finansal tabloların tamamlayıcı parçasını oluştururlar. VARLIKLAR I- Cari Varlıklar A- Nakit Ve Nakit Benzeri Varlıklar 14 296.879.892 254.181.293 1- Kasa 2.12, 14 3.477 1.365 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12, 14 269.437.190 218.701.697 4- Verilen Çekler Ve

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş.

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇMEMİŞ 0 - FİNANSAL DURUM TABLOSU (BİLANÇO) Bağımsız Denetimden Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem 31.12.2012 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 50.855.716 42.572.981 Nakit ve Nakit Benzerleri

Detaylı

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız 01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız denetimden Geçmemiş Geçmemiş 31.12.2017 31.12.2016 AKTİF

Detaylı

VARLIKLAR Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 12.1

VARLIKLAR Sigortacılık Faaliyetlerinden Alacaklar 12.1 VARLIKLAR I- Cari Varlıklar Sınırlı A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 400.336.146 356.748.314 1- Kasa 2.12 2- Alınan Çekler 3- Bankalar 2.12 ve 14 382.043.864 337.414.881 4- Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

Detaylı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Anonim Şirketi. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle ayrıntılı bilanço (Para birimi - Türk Lirası (TL)) Varlıklar ayrıntılı bilanço Varlıklar geçmiş Dipnot 31 Mart 2013 31 Aralık 2012 I- Cari varlıklar A- Nakit ve nakit benzeri varlıklar 2.12, 14 340,950,876 299,185,453 1- Kasa 2.12, 14 1,486 1,844 2- Alınan Çekler

Detaylı

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart Aralık 2016

VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız Denetimden Geçmemiş Denetimden Geçmiş Dipnot 31 Mart Aralık 2016 VARLIKLAR Bağımsız Bağımsız A- Nakit ve Nakit Benzeri Varlıklar 2.12, 4.2, 14 150,426,391 177,237,086 1- Kasa 14 1,384 1,170 2- Alınan Çekler - - 3- Bankalar 14 77,298,776 97,248,492 4- Verilen Çekler

Detaylı

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar

Yapı Kredi Sigorta A.Ş. 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 Mart 2014 tarihi itibariyle konsolide olmayan finansal tablolar 31 Mart 2014 Tarihi İtibariyle Ayrıntılı Konsolide Olmayan Bilanço (Para Birimi Aksi Belirtilmedikçe Türk Lirası ( TL ) Olarak Gösterilmiştir)

Detaylı