Kampüste Sosyal Hayat Yemekhaneler Kütüphane Ulaşım Diğer olanaklar

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kampüste Sosyal Hayat Yemekhaneler Kütüphane Ulaşım Diğer olanaklar"

Transkript

1

2

3 Hazırlık Sınıfı Hazırlık Programının Hedefi ve Kazanımları Sınıf Adlandırmaları Dersler Ana Ders İçeriği Ana Ders İşlenişi Ana Ders Alıştırma Türleri Yabancı Dil Öğreniminde Başarılı Olmak İçin Tavsiyeler Sınavlar Derslere Devam YÖK öğrenci disiplin yönetmeliğinin bazı maddeleri. Kampüste Sosyal Hayat Yemekhaneler Kütüphane Ulaşım Diğer olanaklar

4

5 Öğrencilerimizin hazırlık sınıfını tamamladıktan sonra bölümlerinde devam edecekleri İngilizce derslerine altyapı oluşturmaktır.

6 Hazırlık programını başarılı olarak tamamlayan öğrenciler ; Okulda, iş yerlerinde ve sosyal ortamlarda sıklıkla karşılaşabilecekleri alışıldık konularla ilgili basit kısa metinleri anlayabilecek, Öğrendikleri dilin konuşulduğu yerlere seyahat ettiklerinde karşılaşılması beklenen durumları dil becerileriyle idare edebilecek, Alışıldık veya ilgi alanları ile ilgili konular üzerine yaygın kullanılan ifadeleri ve cümleleri kullanabilecek, Yaşadıkları olayları ve edindikleri tecrübeleri, planlarını, beklentilerini, hedeflerini ve fikirlerini ifade edebilecek ve açıklamalar getirebilecektir. Erasmus öğrenci değişim programına katılma şansını arttırabilecektir.

7 A Kuru : Beginner seviyeden başlayan grup B Kuru : Elementary seviyeden başlayan grup C Kuru (Tekrar) : Elementary seviyeden başlayan grup

8 Ana Ders (Coursebook-CB) A Kurları için haftalık ders sayısı 18 saattir. B Kurları için haftalık ders sayısı 16* saattir. C Kurları (Tekrar) için haftalık ders sayısı 16* saattir. Okuma & Yazma (Reading & Writing) A Kurları için haftalık ders sayısı 5 saattir. (3. hafta başlanacaktır) B Kurları için haftalık ders sayısı 5 saattir. (3. hafta başlanacaktır) C Kurları (Tekrar) için haftalık ders sayısı 5 saattir. (3 hafta başlanacaktır) Not: Bütün kurlarda Okuma &Yazmanın yapılmadığı haftaların ders saatleri Ana Derse (Coursebook) eklenecektir. *B ve C Kurlarında 1. dönem Coursebook 16 saat, Okuma & Yazma 4 saat, 2. dönem Coursebook 15 saat, Okuma & Yazma 5 saat yapılacaktır.

9 Diyaloglar Okuma Parçaları Dinleme Parçaları (Diyalog,Monolog) Kelime Bilgisi ve Alıştırmaları Dil Bilgisi ve Alıştırmaları Telaffuz Alıştırmaları Konuşma Alıştırmaları Kısa Yazma Alıştırmaları

10 öğretime Kurların seviyesine göre uygun kitaplarla başlanır. CEFR (Avrupa Ortak Dil Kriterleri) uyumlu, giderek yükselen seviyelerde ( A1 A2 B1 ) kitaplardan faydalanılır ve iletişimsel öğretim ve öğrenme teknikleri kullanılır. Derslerde 4 beceri (Okuma-Dinleme-Konuşma- Yazma) birlikte geliştirilir. Yazılı (kitap, çalışma kitabı, ek materyal) ve işitsel (dinleme) materyaller kullanılır. Derslerde öğrenciler öğretmenler kadar etkindir. Her gün tamamlanan bölümlerin ödevleri verilir ve ertesi gün sınıfta kontrol edilir.

11 Okuma ve Dinleme Etkinlikleri Ana fikir, detay, çıkarım, sıralama ve kelime çalışmaları aşağıdaki alıştırma türleri yoluyla yapılır. Açık uçlu soru yanıtlama Doğru/Yanlış bulma Çoktan seçmeli soru yanıtlama Fotoğraf, olay, paragraf sıralama Boşluk doldurma Tablo tamamlama Fotoğraf ve metin eşleştirme Kelime ve tanım eşleştirme Metinden kelime anlamı çıkarma

12 Konuşma Etkinlikleri (Speaking) İkili soru-cevap aktiviteleri (bilgi alışverişi, anket vb.) Açık uçlu soru yanıtlama Kişisel düşünce soruları sorma ve yanıtlama Kıyaslama-karşılaştırma soruları sorma ve yanıtlama öğeleri öncelik sırasına koyma ve gerekçe bildirme Gerçek hayatla ilgili kişisel sorular sorma ve yanıtlama Grup içinde fikir alışverişi yapma

13 Yazma Etkinlikleri ( Coursebook) Örnek yazı inceleme Faydalı dil yapıları öğrenme Boşluk doldurma Hata düzeltme Açık uçlu soru yanıtlama

14 Ders kitapları ile birlikte, ünitelerde işlenen konular ile ilgili alıştırmaları içeren çalışma kitabı (workbook) kullanılır. Ana ders kitabındaki herhangi bir ünitenin bitiminde çalışma kitabındaki (workbook) o üniteyle ilgili kısımlar öğrenci tarafından ödev olarak yapılır. Verilen ödevler günü gününe öğretim elemanları tarafından kontrol edilir.

15 Kitap setinizdeki itutor, ichecker CDlerini, orijinal kitaplarınız ile size verilecek olan giriş şifrelerinizi kullanarak Oxford University Press internet sitesi aracılığıyla online practice uygulamalarını kullanmanız faydalıdır. Bu çalışmalarınızın derslerdeki başarınıza büyük ölçüde katkı sağlayacağını vurgulamak isteriz. Üzeri yazılı kitapların derste kullanılması kesinlikle yasaktır.

16 A Kurları için haftada 5 saat olarak işlenecektir. B kurları için 1. dönem 4 saat 2. dönem 5 saat işlenecektir. Okuduğunu anlama ve yazma becerilerini geliştirmek ve ana kitaptan öğrenilmiş olan dilbilgisi yapılarını pekiştirmek amacıyla bütün okuma ve yazma becerilerini ve çeşitli soru tiplerini içinde barındıran öğrencilerimizin İngilizce seviyelerine uygun bir kitaptan yürütülecektir.

17 Okuma ve dil becerilerini geliştirmek için, ders kitabının haricinde, sınıf dışında hikaye kitapları kullanılır. Bu hikayelerle ilgili, dönem içinde ortalamanızı etkileyecek sınavlar yapılır.

18 Yabancı dil bilmenin sizlere sağlayacağı avantajları düşünerek, içsel motivasyonunuzu her zaman yüksek tutmanız, dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. Bununla bağlantılı olarak, size uygun olan öğrenme stratejilerini belirleyip, etkin bir şekilde kullanmanız dil öğreniminizi destekleyecektir.

19 Yeteneklerinin, becerilerinin, özelliklerinin farkında olan ve bunları öğrenme durumlarına yansıtabilen öğrenciler, dili en etkin şekilde öğrenebilen bireylerdir. Ayrıca, yabancı dilinizi geliştirmek, dili kullanımınızla doğru orantılıdır. Bunun için sınıf çalışmalarına, grup ve ikili çalışmalara etkin olarak katılmanız yarar sağlar.

20 Geniş bir kelime dağarcığına sahip olmak, kelimelerin anlam ve kullanım şekillerini öğrenmek için sözlük kullanımı, sizler için son derece önemli olacaktır. Kelime defteri tutmak, yeni kelimeleri eş anlamlılarıyla veya zıt anlamlarıyla yazmak, kelime ağacına not etmek ve cümle içerisinde kullanmak gibi kelime öğrenme stratejileri kullanmak, kelimeleri hatırlamanızı kolaylaştıracaktır.

21 İngilizce kitap okuyarak, İngilizce altyazılı ve seslendirmeli film izleyerek, İngilizce şarkıları sözleriyle birlikte dinleyerek, medyayı İngilizce takip ederek, internet üzerinde blog yazarak ve okuyarak dil öğreniminizi sınıf dışında daha zevkli hale getirebilirsiniz. Kitaplarınızın arka kapağında belirtilen web adresinden faydalanarak ünitelere paralel alıştırmalar yapmak dil öğreniminizi pekiştirecektir.

22 Bunların yanı sıra, derslere devam etmek, derse kitap ve ilgili araç-gereçlerle gelmek, ders sonrası öğrenilen konuları tekrar etmek, verilen ödevleri zamanında yapmak etkin öğrenmenizi sağlayacaktır.

23 websitesinden takip edilmelidir. Küçük Sınavlar (Quizzes) Ara Sınavlar (Monthly Exams) Yıl Sonu Sınavı (End of Term Exam Seviye Tespit Sınavı (Proficiency Exam)!!!! Sınav ve küçük sınav tarihleri

24 Yakın zamanda üzerinde çalışılan konuların belirli aralıklarla ölçüldüğü sınavlardır. Her dönem 4 quiz olup yıl içerisinde toplam 8 quiz uygulanır. (4+4) Bu sınavların tarihleri önceden duyurulacaktır. Küçük sınavın yapıldığı derse geç gelen veya o derste sınıfta bulunmayan öğrenci 0 almış sayılır. Bu sınavlara girmeyen öğrenciler için telafi sınavı yapılmaz.

25 Sınıf dışında okunan hikaye kitapları, Dinleme ve Okuma ile ilgili yapılan küçük sınavlardır. Her dönem 2 quiz outside reading, 1 listening ve 1 reading olmak üzere, yıl içerisinde toplam 8 quiz uygulanır. (4+4) Bu sınavların tarihleri sınıf panolarında belirtilir.

26 Her dönemde 2 olmak üzere akademik yıl süresince toplamda 4 kere yapılır. Her bir ara sınav iki bölümden oluşur. Birinci bölümde dilbilgisi, okuma becerisi, kelime bilgisi ve işlevsel dil (rica, özür dileme, vs.) ; ikinci bölümde ise dinleme ve yazma becerileri ölçülür. Bu sınavların içeriği, takip edilen ders kitaplarına göre belirlenir ve bu içerik, sınav tarihi, saati ve yeri sınavdan önce öğrenci panolarında ilan edilir. Aylık sınavların not ağırlıkları; I. Aylık sınav %20, II. Aylık sınav %20, III. Aylık sınav %30, VI. Aylık sınav %30. Ara sınav haftalarında ders işlenmeyecektir ve devam alınmayacaktır.

27 Bir öğretim yılında ; öğretim yılı başında, I. dönem sonunda ve öğretim yılı sonunda olmak üzere 3 kere yapılır. Dilbilgisi, okuma becerisi ve kelime bilgisini ve işlevsel dili ölçen birinci oturum ve listening ve writing becerilerinin ölçüldüğü ikinci oturum olmak üzere iki aşamadan oluşan bir sınavdır. Hazırlık Programından muaf sayılabilmek için ilk aşama en az 60 ve ikinci aşamadaki her bir sınavdan en az 50 almak koşulu ile iki aşamanın ortalaması 60 olmalıdır. (Ortalama I. Aşamanın %60 ı II. Aşamanın %40 ı alınarak hesaplanır.) I. Dönem Sonu Yeterlik Sınavına girebilmek için A Kuru öğrencileri en az 85 B Kuru öğrencileri en az 80 C kuru öğrencileri en az 80 not ortalamasına sahip olmalıdır.

28 II. Dönem sonunda Yıliçi not ortalaması ile başarılı olamayan öğrencilerin girdikleri tek aşamalı bir sınavdır. Yıl içinde başarılı olma şartını yerine getiremeyen öğrencilerin, yıl içi not ortalamasının 50 den az olmaması ve devamsızlıktan kalmaması koşulu ile Yıl Sonu Sınavına girme hakkı vardır. II. Dönem sonunda yapılan Yıl Sonu Sınavından alınan notun %40 ı ile yıl içi not ortalamasının %60 ı alınarak yıl sonu notu oluşturulmaktadır. Yıl sonu notu 60 olan öğrenciler başarılı sayılırlar.

29 öğretim yılının başında, I. dönemin sonunda ve yıl sonunda yapılan muafiyet sınavlarının herhangi birinden geçerek, Yıl içi not ortalamasıyla doğrudan geçerek, II. Dönem sonunda yapılacak olan Yıl Sonu sınavı sonrasında oluşan Yıl Sonu notu ile hazırlık sınıfından başarılı olunabilir. Not: Hazırlık sınıfının ikinci yarıyılı sonunda başarılı olamayan öğrenciler, Öğretim yılının başında yapılan Muafiyet sınavından başarılı olarak, İlave bir veya iki yarıyıl daha hazırlık sınıfına devam ederek ya da yabancı dil bilgisini kendi imkanlarıyla geliştirerek, yarıyıl sonunda yapılan Muafiyet sınavında başarılı olarak, girmeye hak kazandığı öğretim programına devam edebilir.

30 Yıl içi not ortalaması hesaplanırken; Aylık Sınavların %60 ı Dilbilgisi ve okuma sınavlarının % 35 i Dinleme sınavlarının % 15 i Yazma sınavlarının % 10 u Küçük sınavların %20 i Sınıf içi yazma notunun %10 u Sınıf içi öğrenci değerlendirme notunun %10 u Not: Yıliçi not ortalaması hesaplanırken I. Dönem notunun %40 ı II. Dönem notunun %60 ı alınacaktır.

31 Yıl içi geçme notu ile doğrudan geçebilmek için; I. ve II. dönem not ortalamasının 70 veya sadece ikinci dönem not ortalamasının 65 olması gerekmektedir. Yıl sonu notuyla Geçme II. Dönem sonunda yapılan Yıl Sonu Sınavından alınan notun %40 ı ile yıl içi not ortalamasının %60 ı alınarak yıl sonu notu oluşturulmaktadır. Yıl sonu notu 60 olan öğrenciler başarılı sayılırlar.

32 Yabancı Diller Yüksekokulu nda derslere devam mecburiyeti vardır (%85) ve devamsızlık (%15) sadece zaruri durumlarda kullanılmalıdır. Sınırın bir ders saati bile aşılması devamsızlıktan sınıfta kalma nedenidir. Rapor ya da başka mazeretler (kaza, birinci dereceden vefat vb.) kabul edilmemektedir. Devamsızlıklar sürekli olarak adresinden takip edilebilir.

33 Kampüste Sosyal Hayat Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesinde öğrenci Yemekhanesi: öğrenci yemekhanesinde öğle ve akşam yemekleri verilmektedir. Haftalık yemek listelerine üniversitenin web sitesinden ulaşabilirsiniz. Kütüphane: 15 Temmuz Yerleşkesi içinde Kütüphane bulunmaktadır.

34 Kampüste Sosyal Hayat Ulaşım: Anayurt a giden Belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Spor Aktiviteleri: 15 Temmuz Yerleşkesi içinde Tenis Sahaları, Voleybol ve Basketbol sahaları ve Fitness Salonu bulunmaktadır.

35 Uyarma cezasını gerektiren disiplin suçları MADDE 4 - (1) Uyarma cezasını gerektiren eylemler şunlardır; a) Yükseköğretim kurumu yetkililerince sorulan hususları haklı bir sebep olmadan zamanında cevaplandırmamak, b) Yükseköğretim kurumu yetkililerince tesbit edilen yerler dışında ilan asmak, c) Yükseköğretim kurumunun izniyle asılmış duyuruları, program ve benzerlerini koparmak, yırtmak, değiştirmek, karalamak veya kirletmek. Kınama cezasını gerektiren disiplin suçları MADDE 5 - (1) Kınama cezasını gerektiren eylemler şunlardır; a) Yükseköğretim kurumu yetkililerince istenilen bilgileri eksik veya yanlış bildirmek, b) Ders, seminer, uygulama, laboratuvar, atölye çalışması, bilimsel toplantı ve konferans gibi çalışmaların düzenini bozmak, c) Yükseköğretim kurumu içinde izinsiz afiş ve pankart asmak,

36 ç) Yükseköğretim kurumunca asılmış duyuruları, program ve benzerlerini koparmak, yırtmak, değiştirmek, karalamak veya kirletmek, d) Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmek. Yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları MADDE 6 - (1) Yükseköğretim kurumundan bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma cezasını gerektiren eylemler şunlardır; a) Öğrenme ve öğretme hürriyetini engelleyici eylemlerde bulunmak, b) Disiplin soruşturmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesini engellemek, c) Yükseköğretim kurumundan aldığı kendine hak sağlayan bir belgeyi başkasına vererek kullandırmak veya başkasına ait bir belgeyi kullanmak, ç) Yükseköğretim kurumunda kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak, d) Yükseköğretim kurumu personelinin, kurum içinde ya da dışında, şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak, e) Yükseköğretim kurumunda alkollü içki içmek,

37 f) Yükseköğretim kurumuna ait kapalı ve açık mahallerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenlemek. Yükseköğretim kurumundan bir yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları MADDE 7 - (1) Yükseköğretim kurumundan bir yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren eylemler şunlardır; a) Yükseköğretim kurumu personeli ve öğrencilerini tehdit etmek, b) Yükseköğretim kurumlarında işgal ve benzeri fiillerle yükseköğretim kurumunun hizmetlerini engelleyici eylemlerde bulunmak, c) Kurum personeli ve öğrencilerine fiili saldırıda bulunmak, ç) Yükseköğretim kurumlarında hırsızlık yapmak, d) Yükseköğretim kurumu bünyesinde mevcut bina, demirbaş eşya ve benzeri malzemeyi tahrip etmek veya bilişim sistemine zarar vermek, e) Sınavlarda kopya çekmek veya çektirmek, f) Seminer, tez ve yayınlarında intihal yapmak.

38 Yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin suçları MADDE 8 - (1) Yükseköğretim kurumundan iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren eylemler şunlardır; a) Yükseköğretim kurumu görevlilerine karşı cebir ve şiddet kullanarak görevin yapılmasına engel olmak, b) Öğrencilere karşı cebir ve şiddet kullanarak yükseköğretim hizmetlerinden yararlanmalarını engellemek, c) Bir kimseyi veya grubu, cebir veya tehditle suç sayılan bir eylemi düzenlemeye veya böyle bir eyleme katılmaya zorlamak, ç) Yükseköğretim kurumları içerisinde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak, taşımak, bulundurmak, d) Sınavlarda tehditle kopya çekmek, kopya çeken öğrencilerin sınav salonundan çıkarılmasına engel olmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek, e) Yükseköğretim kurumlarında cinsel tacizde bulunmak, f) Yükseköğretim kurumlarında 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna aykırı olarak ateşli silahlarla mermilerini ve bıçaklarla saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletleri, patlayıcı maddeleri taşımak ve bulundurmak, g) Yükseköğretim kurumunun bilişim sistemine girerek kendisine veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamak.

39 Yukarıda belirtilen maddelere ek olarak; Sınıf içinde öğretim görevlisinin izni olmadan, özellikle cep telefonu veya benzeri herhangi bir elektronik cihazla uğraşmak, Sınıfa su dışında herhangi bir içecek ya da yiyecek getirmek kesinlikle yasaktır.

40

41 /36/ogrenci-bilgilendirme

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI ÜNĠVERSĠTENĠN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitüler (Enstitü Müdürü) Fakülteler (Dekan) Merkezler (Müdür) Yüksek

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS Niğde

BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS Niğde BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS 30.11.2016 Niğde BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ AKADEMİK KADRO BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sınavlarda Gerçekleşmesi Muhtemel Durumlar ile İlgili Sınav ve Disiplin Yönetmeliği Maddeleri Kocaeli Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ AKÇAKOCA MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ NİN MİSYONU Düzce Üniversitesi; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı; milli, manevi ve toplumsal etik değerleri özümsemiş;

Detaylı

Yabancı Dil Hazırlık Kitapçığı

Yabancı Dil Hazırlık Kitapçığı Yabancı Dil Hazırlık Kitapçığı Yüksekokulumuz, küreselleşen dünyada, kültürlerarası iletişimi gerçekleştiren yabancı dil eğitimini sunar. İÇİNDEKİLER Yabancı Dil Eğitim Sınavı Yarıyıl Sistemi (İngilizce

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ:

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ: Kadir Has Üniversitesi nde eğitim İngilizce ağırlıklıdır. Üniversiteye kabul edilen öğrenciler

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ UYGULAMASI Tanımlar ve Kısaltmalar a) Öğrenci: Yükseköğretim kurumlarında ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık veya sanatta yeterlilik

Detaylı

- Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

- Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar İÇİNDEKİLER; - Yönetmelik Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar - Disiplin Cezaları, Disiplin Cezalarını Gerektiren Disiplin Suçları ve Cezayı Verme Yetkisi Tablosu ÖZET; Yükseköğretim kurumları öğrencilerine

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Gaziantep Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokuluna hoşgeldiniz. İÇERİK KAYIT VE GRUPLANDIRMA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİKLER ÖNEMLİ TAVSİYELER ÖĞRENCİ İŞLERİ SAYFASI AKADEMİK

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ TANIMLAR Madde 1. Bu Yönergede yer alan: Üniversite : Kadir Has Üniversitesi ni, Mütevelli Heyeti : Kadir Has Üniversitesi

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE LİSANS PROGRAMLARI HAZIRLIK SINIFI (PUPE) 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE LİSANS PROGRAMLARI HAZIRLIK SINIFI (PUPE) 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU LİSANS PROGRAMLARI HAZIRLIK SINIFI (PUPE) 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ BİLGİ KİTAPÇIĞI 1 Sevgili Öğrenciler, Hazırlık Sınıfına Hoş Geldiniz.

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KİTAPÇIĞI

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KİTAPÇIĞI YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KİTAPÇIĞI Bu kitapçığın kapsamındaki kural, yönetmelik ve uygulamalar Yabancı Diller Yüksekokulu yönetimi tarafından öğrencilere resmen duyurulmuş kabul edilir. Sevgili

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI 2018-2019 Bu el kitapçığı, Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu nun Temel İngilizce Birimi tarafından

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi:18.08.2014 Resmi Gazete Sayısı: 28388 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan sınavdır.

ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan sınavdır. İngilizce Hazırlık Programı 1- Temel Kavramlar ve Uygulamalar ÜSKÜSETS: Üsküdar Üniversitesi Seviye Tespit Sınavı - Öğrencilerin hangi seviyede hazırlık sınıfına başlayacaklarını belirlemek için yapılan

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile soruşturma usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yükseköğretim kurumları öğrencilerine verilecek disiplin cezaları ile soruşturma usul ve esaslarını düzenlemektir. 18 Ağustos 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28388 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Üniversitesi'nin zorunlu ve isteğe

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI AĞUSTOS-2015 1 Yüksekokulumuz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Bu el kitapçığı, Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI DOÇ. DR. GÖKHAN KOÇAK FEN FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCISI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI DOÇ. DR. GÖKHAN KOÇAK FEN FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCISI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI DOÇ. DR. GÖKHAN KOÇAK FEN FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCISI ÜNİVERSİTENİN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitüler (Enstitü başkanı) Fakülte(ler) (Dekan)

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı Bartın Üniversitesi

Detaylı

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR 1. İstanbul Kültür Üniversitesi nde okumaya hak kazandım. İngilizce Hazırlık Programı

Detaylı

16 Ağustos 2016 Sayı : RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

16 Ağustos 2016 Sayı : RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 16 Ağustos 2016 Sayı : 29803 RESMÎ GAZETE Sayfa : 5 YÖNETMELİKLER Ahi Evran Üniversitesinden: AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 164 Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller Kınama cezasını gerektiren davranışlar ve fiiller şunlardır: a) Okulu, okul eşyasını

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2017-18 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI A1 ELEMENTARY A2 PRE-INTERMEDIATE B1 INTERMEDIATE B1+ UP-INT (ISTEĞE BAĞLI) 1. KUR

Detaylı

Öğretim-Öğrenim Yönergesi

Öğretim-Öğrenim Yönergesi Öğretim-Öğrenim Yönergesi 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Hazırlık Yılı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- (1) Öğrencilerin

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KAYIT VE BİLGİLENDİRME KILAVUZU

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 KAYIT VE BİLGİLENDİRME KILAVUZU YABANCI DİL DERSLERİ MUAFİYET SINAVI Yabancı Dil Dersleri Muafiyet Sınavı, Bursa Teknik Üniversitesi 1.Sınıf öğrencilerinin sorumlu oldukları İngilizce derslerinden muaf olmalarına yönelik bir sınavdır.

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, 23.03.2016 tarih

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ MADDE 1- YBU Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS)

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 OKUL YERLEŞİM ALANI Okulumuz idari bina, akademik bina ve dersliklerin bulunduğu bina olmak üzere 3 binadan oluşmaktadır. Okulumuzda

Detaylı

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI

K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI K T Ü Y D Y O KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2018-19 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON PROGRAMI A1 ELEMENTARY A2 PRE-INTERMEDIATE B1 INTERMEDIATE B1+ UP-INT (ISTEĞE BAĞLI) 1. KUR

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 18 Ağustos 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28388 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARI ÖĞRENCĠ DĠSĠPLĠN YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Marmara Üniversitesi. Fen-Edebiyat Fakültesi

Marmara Üniversitesi. Fen-Edebiyat Fakültesi Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi MARMARA ÜNİVERSİTESİ 1982-1983 eğitim ve öğretim yılında 9 fakülte, 1 yüksekokul, 1 enstitü ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Bugün fakülte sayısı 16 ya, yüksekokul

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / A

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / A MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ARAPÇA HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 6 Kasım 2018 / 371-3-A Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Bursa Orhangazi Üniversitesinden: BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI ÖĞRENCĐ DĐSĐPLĐN YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI ÖĞRENCĐ DĐSĐPLĐN YÖNETMELĐĞĐ. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETĐM KURUMLARI ÖĞRENCĐ DĐSĐPLĐN YÖNETMELĐĞĐ Resmi Gazete Tarihi: 18.08.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28388 BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 2. SEVİYE ÖĞRENCİ ÖĞRETİM PROGRAMI 2014-2015

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 2. SEVİYE ÖĞRENCİ ÖĞRETİM PROGRAMI 2014-2015 Seviye: 2 CEFR Seviyesi: A2 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI Ders programı: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler, her gün 4 saat olmak üzere haftanın beş günü İngilizce eğitimi almaktadırlar. (8x 20 saat=

Detaylı

ÖNSÖZ PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ AKDEMİK TAKVİM İNGİLİZCE SINAV TÜRLERİ HAZIRLIK PROGRAMI DÜİYES HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI

ÖNSÖZ PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ AKDEMİK TAKVİM İNGİLİZCE SINAV TÜRLERİ HAZIRLIK PROGRAMI DÜİYES HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI İçindekiler İngilizce Hazırlık Programı 4 ÖNSÖZ 5 PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ 6 AKDEMİK TAKVİM 8 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 10 SINAV TÜRLERİ 12 DÜİYES 14 HAZIRLIK PROGRAMI DETAYLARI Sevgili öğrenciler,

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2016 Yüksekokulumuz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Hazırlık

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİM / ÖĞRETİM

IŞIK ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİM / ÖĞRETİM IŞIK ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİM / ÖĞRETİM Yapılanma / Kurallar Üst Yönetim Feyziye Mektepleri Vakfı Mütevelli Heyeti Rektör Rektör Yardımcıları (İdari/Akademik) Genel Sekreter (Öğrenci işleri/kütüphane/mali

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

EPI SEVİYESİ ÖĞRENCİLERİYLE HAZIRLIK PROGRAMINA YÖNELİK YAPILAN GÖRÜŞME RAPORU

EPI SEVİYESİ ÖĞRENCİLERİYLE HAZIRLIK PROGRAMINA YÖNELİK YAPILAN GÖRÜŞME RAPORU EPI SEVİYESİ ÖĞRENCİLERİYLE HAZIRLIK PROGRAMINA YÖNELİK YAPILAN GÖRÜŞME RAPORU 27.12.2018 tarihinde EPI seviyesindeki 33 öğrenci ile hazırlık programında yer alan dersler, kullanılan kaynaklar ve sınavlar

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Hitit Üniversitesine

Detaylı

ogr ABI 2015-2016 www.meliksah.edu.tr

ogr ABI 2015-2016 www.meliksah.edu.tr Y ogr OKULU ABI 2015-2016 www.meliksah.edu.tr İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 4 I. HAZIRLIK OKULU HAKKINDA GENEL BİLGİ... 5 II. GENEL ESASLAR... 6 III. HAZIRLIK OKULU UYGULAMALARI... 7 A- ORYANTASYON (TANITIM GÜNÜ)...

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Nevşehir Hacı

Detaylı

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ KAYIT KABUL (1) Üniversitenin zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı olan lisans diploma programlarına yerleştirilen

Detaylı

Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri

Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri 2015-2016 Hazırlık Sınıfı Oryantasyon Semineri Sınav Hazırlama, Ölçme ve Değerlendirme Birimi Testing Office TESTING OFFICE Okt. Stefan RATHERT Okt. Ö. Faruk DARENDE Görev ve Sorumluluklar Yıl boyunca

Detaylı

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Sınavı (YDMS) (1) Yabancı

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29474

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29474 Resmi Gazete Tarihi: 13.09.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29474 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TANITIM

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TANITIM AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TANITIM 2017-2018 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Genel Tanıtım Akademik Takvim Resmi Tatiller Ders Programı Sınavlar Değerlendirme

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE İSTEĞE BAĞLI TÜRKÇE HAZIRLIK EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Bölüm 1: Genel Esaslar Amaç, Kapsam ve Dayanak: Madde 1- Bu yönergenin amacı, zorunlu/isteğe bağlı

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014-2015

EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014-2015 EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014-2015 İÇİNDEKİLER I. TARİHÇE II. MİSYON & VİZYON III. AKADEMİK TAKVİM IV. EĞİTİM BİLGİLERİ DERSLER DERSLİKLER

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI CEFR Seviyesi: A1 İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 1 DERS MÜFREDATI 2017-2018 Ders programı: Ofis saatleri: Birebir dersler: Seviyenin tanımı: Bu seviyenin hedefleri: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler,

Detaylı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği (Resmi Gazete 01 Temmuz 2012 / 28340 )

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği (Resmi Gazete 01 Temmuz 2012 / 28340 ) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Yönetmeliği (Resmi Gazete 01 Temmuz 2012 / 28340 ) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

SFL ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR ve CEVAPLARI

SFL ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR ve CEVAPLARI SFL ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR ve CEVAPLARI 1. Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı nedir? Hazırlık Atlama Sınavı olarak da bilinen Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı öğrencilerin İngilizce

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI SEVİYE 2 DERS MÜFREDATI 2017-2018 CEFR seviyesi: A2 Ders Programı: Dersler 8 hafta sürmektedir. Öğrenciler, her gün 4 saat olmak üzere haftanın beş günü İngilizce eğitimi almaktadırlar.

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin

Detaylı

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ K.B.V Mütevelli Heyeti, Lefke Avrupa Üniversitesi Kuruluş Tüzüğü nün 26(2). maddesinin uyarınca aşağıdaki yönetmeliği yapar. BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

Dayanak Madde 3 Bu Yönerge, Acıbadem Üniversitesi Yabancı Diller Hazırlık Okulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne dayanılarak hazırlanmıştır.

Dayanak Madde 3 Bu Yönerge, Acıbadem Üniversitesi Yabancı Diller Hazırlık Okulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne dayanılarak hazırlanmıştır. AIBADEM ÜNİVERSİTESİ YABANI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM, ÖĞRETİM ve SINAV YÖNERGESİ Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı öğretiminde ve sınavlarında uyulacak

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde. 1 - Bu yönergenin amacı, 04.12.2008

Detaylı

Yabancı Diller Bölümü

Yabancı Diller Bölümü İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğrenci El Kitabı 2015-2016 yabancidiller.istanbul.edu.tr Değerli öğrencimiz,, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yabancı dil eğitiminizi alacağınız Yabancı Diller

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI

SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI 1. Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı nedir? Hazırlık Atlama Sınavı olarak da bilinen Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Hava Kurumu

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2017 YÜKSEKOKULUMUZ Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Hazırlık

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ALMANCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014-2015

EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ALMANCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014-2015 EGE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ALMANCA HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ EL KİTABI 2014-2015 İÇİNDEKİLER I. TARİHÇE II. MİSYON & VİZYON III. AKADEMİK TAKVİM IV. EĞİTİM BİLGİLERİ DERSLER DERSLİKLER

Detaylı

Yabancı Diller Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci El Kitabı 2017-2018 yabancidiller.istanbul.edu.tr , Değerli öğrencimiz, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yabancı dil eğitiminizi alacağınız Yabancı

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönetmeliğin amacı; Düzce Üniversitesi zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER)

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER) T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER) Amaç ve kapsam Eğitim-Öğretim Kayıt Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1)

Detaylı

A2 level. prepared by Curriculum Development Office

A2 level. prepared by Curriculum Development Office A2 level prepared by Curriculum Development Office Dünyanın en çok konuşulan dillerinden biridir. Seyahat ve eğlence olanaklarını arttırırken, insanların yeni kültürleri öğrenmelerine ve yeni arkadaşlar

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Amasya Üniversitesinin

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Bartın

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yabancı

Detaylı

24/12/2013 Senato Kararı 2013/61 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

24/12/2013 Senato Kararı 2013/61 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ 24/12/2013 Senato Kararı 2013/61 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, 04.12.2008 tarih

Detaylı

*Öğrenci El Kitapçığı

*Öğrenci El Kitapçığı *Öğrenci El Kitapçığı * Bu el kitapçığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi nin zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümlerine/programlarına yeni kayıt yaptıran öğrencileri Yüksekokulumuzca yürütülecek olan yabancı

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VAKFIKEBİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİLENDİRME

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VAKFIKEBİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİLENDİRME T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VAKFIKEBİR MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİLENDİRME ÖNEMLİ HATIRLATMALAR Karadeniz Teknik Üniversitesi Senatosu baģarı notlarının değerlendirilmesinde öğrenci sayısının 10 u

Detaylı

Yabancı Diller Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci El Kitabı 2016-2017 yabancidiller.istanbul.edu.tr , Değerli öğrencimiz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yabancı dil eğitiminizi alacağınız Yabancı

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK/FİNAL SINAVI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK/FİNAL SINAVI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK/FİNAL SINAVI İngilizce Yeterlik/Final Sınavı 4 bölümden oluşmaktadır. Sınav iki gün, dört oturum olarak gerçekleştirilir. Reading

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil II FTR116 2. Bahar 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe-İngilizce Dersin Türü Zorunlu

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil II FTR116 2. Bahar 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe-İngilizce Dersin Türü Zorunlu YABANCI DİL II Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Yabancı Dil II FTR116 2. Bahar 3-3 4 Önkoşullar Yok Dersin dili Türkçe-İngilizce Dersin Türü Zorunlu

Detaylı

T.C. HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM - ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato Tarihi: 19/12/2012 Senato Sayısı: 2012/9) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Nevşehir Hacı

Detaylı